facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 – Ποια είναι η διαδικασία

Από σήμερα μπορούν οι χρήστες να καταθέτουν τις φορολογικές δηλώσεις για το 2024, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα στο taxisnet.

Η μορφή υποβολής τους στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ από φέτος αλλάζει βάσει του ανανεωμένου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ενώ οι δόσεις πληρωμής παραμένουν απαράλλαχτες, με την πρώτη να πρέπει να έχει εξοφληθεί έως τις 31 Ιουλίου 2024, και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες για πρώτη φορά φέτος θα βρουν προσυμπληρωμένους μία σειρά από κωδικούς, ενώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, ακόμα και αν δεν υποβάλουν υποβάλλουν δήλωση, θα το πράξει η ΑΑΔΕ στη θέση τους.

Η διαδικασία υποβολής της δήλωσης στοιχείων εισοδήματος είναι απλή.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει:

  • να εισέλθουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ
  • να επιλέξουν το έτος για το οποίο επιθυμούν την υποβολή δήλωσης
  • να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία (ΑΜΚΑ, ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.)
  • να συμπληρώσουν τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση, ενώ η σύζυγος να υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
  • να συμπληρώσουν το έντυπο Ε1 ακολουθώντας τα σχετικά καθοδηγητικά μηνύματα προς τον χρήστη που τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.
  • να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
  • να υποβάλλουν τη δήλωση.
  • να εκτυπώσουν τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 – Ποια είναι η διαδικασία"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στην Αττική λόγω διεξαγωγής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, σε περιοχές των Δήμων Μεγαρέων, Μαραθώνος, Λαυρεωτικής, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Αθηναίων λόγω εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Ειδικότερα, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες αύριο θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας κατά μήκος των κατωτέρω οδικών τμημάτων, ως εξής:

• Δήμος Μεγαρέων (ώρες 08:00΄- 09:00΄):

Μίνωος – πέριξ Κεντρικής Πλατείας Μεγάρων (Τελετή) – 28ης Οκτωβρίου – Βυζαντίου.

• Δήμος Μαραθώνος (ώρες 09:45΄-11:45΄):

Λίμνη Μαραθώνα – πέριξ Πλατείας Δημ. Παπαστάμου – πέριξ Πλατείας Ηρώων – Λ. Μαραθώνος – Δημοκρατίας – Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου (Τελετή) – Λ. Μαραθώνος (Νέα Μάκρη).

• Δήμος Λαυρεωτικής (ώρες 12:10΄-13:30΄):

Ε.Ο. Ραφήνας-Λαυρίου (πάρκο) – Κόκορη Παναγιώτη – Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου – Αγίας Παρασκευής – Κουντουριώτη – Λ. Σουνίου – Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου (Τελετή).

• Δήμος Παλαιού Φαλήρου (ώρες 14:15΄-14:40΄):

Λ. Ποσειδώνος – πέριξ ΕΥΓΕΝΙΔΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ – Ιάσωνος – Λ. Αμφιθέας.

• Δήμος Καλλιθέας (ώρες 14:40΄-15:50΄):

Λ. Κατσώνη – Δοϊράνης – Ευρυπίδου – ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (Τελετή) – Λ. Συγγρού.

• Δήμος Αθηναίων (ώρες 15:50΄- 18:30΄):

Λ. Συγγρού – Λ. Αμαλίας – πέριξ Πλατείας Συντάγματος – Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – πέριξ Πλατείας Ομονοίας – Σταδίου – Αμερικής – Πανεπιστημίου – Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) – Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους – Ακαδημίας – Λ.Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Καλλιμάρμαρο (Τελετή παράδοσης).

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και να ακολουθούν τα σήματα των ρυθμιστών τροχονόμων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στην Αττική λόγω διεξαγωγής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας"

Ένοχοι οι 51 που συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης 51 άτομα που έκατσαν στο «σκαμνί» κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις πλατείες της Ροτόντας και της Ναβαρίνου.

Η δίκη ολοκληρώνεται πεντέμισι χρόνια μετά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος και ύστερα από έξι αναβολές που είχαν ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι κατηγορούμενοι να βρεθούν εκτός φυλακής, λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτηση. Οι δικαστές έκριναν ενόχους 51 άτομα από τα συνολικά 60 που παραπέμφθηκαν για να δικαστούν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ως ηγετικά στελέχη του κυκλώματος που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολούθηση, εμφανίζονται Αλβανοί υπήκοοι, ενώ στη διακίνηση των ναρκωτικών συμμετείχαν και αραβικής καταγωγής άτομα. Η δράση τους έλαβε τέλος τον Δεκεμβρίου του 2018 όταν η ΕΛ.ΑΣ. «έδεσε» την υπόθεση, με φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντο και προχώρησε στη σύλληψή τους.

Στο οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας ειδικά μέσα, διακρίνονται καρέ καρέ οι κινήσεις των εμπλεκόμενων ατόμων επί 57 ολόκληρες ημέρες, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε παρακολούθηση σε όλα τα σημεία δράσης τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, μόνο τους τελευταίους δύο μήνες πριν από τη σύλληψή τους που ήταν υπό στενή επιτήρηση από την ΕΛ.ΑΣ. οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως αποκόμισαν πάνω από 500.000 ευρώ πραγματοποιώντας ημερησίως 500 αγοραπωλησίες.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους. Επιπλέον, δύο από τους κατηγορούμενους έχασαν τη ζωή τους και έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους, ενώ 11 εξακολουθούν να είναι κρατούμενοι για άλλες υποθέσεις.

Μετά την απόφαση για την ενοχή τους το δικαστήριο διέκοψε και αναμένεται να συνεδριάσει αύριο με την ανακοίνωση των ποινών.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοχοι οι 51 που συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ"

Περιφέρεια Αττικής: Προσοχή σε τηλεφωνικές απάτες για δήθεν επιστροφή φόρου

Την προσοχή των πολιτών αναφορικά με παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις εφιστά η Περιφέρεια Αττικής. Ειδικότερα, στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αναφερθεί περιστατικά, κατά τα οποία οι καλούντες εμφανίζονται ως υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας από τους πολίτες να διαβιβάσουν προσωπικά τους δεδομένα, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή χρημάτων.

Οι καταγγελίες που έχουν αναφερθεί – έως τώρα – στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, κάνουν λόγο για δήθεν επιστροφή παρακρατούμενου φόρου από τιμολόγια που έχουν εκδοθεί.

Η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιούνται τέτοιου είδους κλήσεις προς οποιονδήποτε πολίτη και ότι πρόκειται για απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης.

Καλεί, δε, τους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο με ανεπιθύμητες κλήσεις, όσο και με ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου (sms), ιδιαίτερα με αυτά που τους ζητούν να παραχωρήσουν πρόσβαση στο προφίλ των τραπεζικών τους λογαριασμών ή άλλα προσωπικά στοιχεία.
  • Να μην αποκαλύπτουν προσωπικά τους δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.
  • Να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Αρχές και να καταγγέλλουν το περιστατικό.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η διεύθυνση Ταμειακής Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής, επικοινωνεί πάντοτε με το κοινό, χωρίς καμία παρέκκλιση, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dt@patt.gov.gr, dtinfo@patt.gov.gr), είτε από τα σταθερά υπηρεσιακά τηλέφωνα: 2132065033, 2132065034, 2132065036, 2132065129, 2132065815, 2132065817, 2132065816 και αναφέροντας πάντα το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Αττικής: Προσοχή σε τηλεφωνικές απάτες για δήθεν επιστροφή φόρου"

Καιρός αύριο: Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή (26.04.2024) με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα έχει λιακάδα και μόνο λίγες βροχές θα σημειωθούν σε ορισμένες περιοχές στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα έως 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας"

Ο Άδωνις απαντά στον αδερφό του Γιάννη Καλλιάνου: «Στα καλύτερα νοσοκομεία το Αττικόν – Ήταν απαξιωτικός για τους γιατρούς»

Απάντηση στον αδερφό του Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστο, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρώτος σε συνέντευξή του μετά τον χαμό του πατέρα του, υπόθεση για την οποία, ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Ο Χρήστος Καλλιάνος, γιατρός και ο ίδιος, τόνισε σε δηλώσεις του στον Alpha, πως «δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα Υγείας», ενώ χαρακτήρισε τον γιατρό που παρακολουθούσε τον πατέρα του «αλαζόνα».

Μιλώντας στην εκπομπή του «Mega», «LIVE News», ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε σχετικά: «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον Γιάννη Καλλιάνο, τον φίλο μου. Θα ήθελα ανθρώπινα να πω ότι έκανε ως γιος ό,τι περισσότερο μπορούσε να κάνει για τον πατέρα του. Έχει τύχει να χάσω τον πατέρα μου σε πολύ νεαρά ηλικία και ξαφνικά ένιωσα μόνος στα 17 μου χρόνια. Να ζήσουν να τον θυμούνται. Ήταν ένας καλός πατέρας και έκανε καλά παιδιά.

Εγώ είμαι υπουργός Υγείας, δεν είμαι γιατρός, δεν θα μπω σε ζητήματα ιατρικής κρίσης, δεν είναι δική μου δουλειά. Η ευθύνη του υπουργού είναι: αν χρειάστηκε, σύμφωνα με τους γιατρούς, ΜΕΘ, υπήρχε; Υπήρχε. Γιατρό είχε να τον προσέχει; Είχε. Νοσηλευτές; Ναι. Οξυγόνο του έδωσαν, όταν το χρειάστηκε; Ναι. Τα φάρμακα, που χρειάστηκε να πάρει, τα πήρε; Ναι. Αυτή είναι η δουλειά του κράτους και του υπουργού».

«Δεν είναι δουλειά του υπουργού να κρίνει αν ένας γιατρός, την ώρα που πρέπει να κάνει μια θεραπεία, αν πρέπει να κάνει το Α ή το Β. Πράγματι διετάχθη ΕΔΕ, αφότου απεβίωσε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, για να καταγραφούν τα πραγματικά περιστατικά ενόρκως και να μπορεί να ελεγχθεί δικαστικά και διοικητικά, εάν η διαδικασία που προβλέπεται έχει τηρηθεί. Η εικόνα που έχω από τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα.

Όταν τελικά μπήκε στην πλατφόρμα ο πατέρας του Γιάννη και διασωληνώθηκε, βρήκε κρεβάτι αμέσως. Άρα δεν υπήρχε ζήτημα έλλειψης του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ ήταν εκεί. Άκουσα τη συνέντευξη του αδερφού του κ. Καλλιάνου και θέλω να του πω, με πολύ σεβασμό, επειδή μίλησε απαξιωτικά για τους γιατρούς στην Ελλάδα: “Θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν είναι αλήθεια. Το ΕΣΥ έχει καλούς γιατρούς και το «Αττικόν» είναι από τα καλύτερα νοσοκομεία που έχουμε. Ο δε συγκεκριμένος καθηγητής έχει εξαιρετικά καλή φήμη. Το ΕΣΥ σώζει την ημέρα χιλιάδες ζωές. Χιλιάδες χειρουργούνται. Πράγματι και κάποιοι δεν χειρουργούνται στην ώρα τους, πράγματι και κάποια ραντεβού ακυρώνονται και κάποιοι δεν έχουν την φροντίδα που θα έπρεπε. Στη δημοσιότητα δεν βγαίνει ποτέ το πρώτο, αλλά μόνο το δεύτερο”.

Δεν είναι ούτε αλαζόνες οι γιατροί μας ούτε ανθρωπάρια, μια λέξη που πολύ με ενόχλησε».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Άδωνις απαντά στον αδερφό του Γιάννη Καλλιάνου: «Στα καλύτερα νοσοκομεία το Αττικόν – Ήταν απαξιωτικός για τους γιατρούς»"

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλάκιση με αναστολή στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις χιλιάδες χαμένες δικογραφίες

Στα μαλακά έπεσε η τέως εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας η οποία είχε βρεθεί κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ’ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημόσιων εγγράφων κατά συρροή.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με ανασταλτικό ωστόσο χαρακτήρα χωρίς έκτιση ούτε μιας μέρας ενώ αθώωσε την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας η οποία ήταν επίσης κατηγορούμενη για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Η τέως εισαγγελέας που έχει παυθεί από τα καθήκοντα της από τον Απρίλιο του 2022 χωρίς δικαίωμα εργασίας, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου. Ο συνήγορός της Νίκος Αγαπηνός σε δήλωσή του αναφέρει ότι «πρόκειται για ποινή που αρμόζει σε πλημμέλημα (φυλάκιση) και με αναστολή χωρίς έκτιση ούτε μίας ημέρας και μάλιστα πλειοψηφικά καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου έκρινε πως θα πρέπει να κηρυχθεί πλήρως αθώα, απόφαση που θα λάβει μετά βεβαιότητας το Πενταμελές Εφετείο στο οποίο ήδη άσκησε έφεση η πρώην Εισαγγελέας εντολέας μας, αποκλειστικά και μόνο για την προάσπιση της τιμής της, καθώς η πρωτοβάθμια ποινή που της επιβλήθηκε δεν είναι εκτιτέα αλλά ανεστάλη».

«Ενδιαφέρουσα νομολογιακά θα είναι η απόφαση που μετέτρεψε την πλειάδα κακουργηματικών κατηγοριών σε μία κατ' εξακολούθηση για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, ενώ σημειωτέον αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά στην κατηγορουμένη και η απόφαση ανεστάλη μέχρι τον δεύτερο βαθμό» καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Αγαπηνός.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλάκιση με αναστολή στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις χιλιάδες χαμένες δικογραφίες"

Εκτακτη χρηματοδότηση 25 εκατ. στον ΟΣΕ για τις ισόπεδες διαβάσεις

Σε έκτακτη χρηματοδότηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ Α.Ε.) με ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024 και 2025 και σκοπό τη ριζική ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ), προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με την παρούσα ρύθμιση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εξασφαλίζεται επιπλέον χρηματοδότηση και συγκεκριμένα 7 εκατ. ευρώ για το 2024 και 18 εκατ. ευρώ για το 2025, η οποία προορίζεται να διατεθεί στοχευμένα για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των ισόπεδων διαβάσεων.

Η επιπλέον χρηματοδότηση παρέχει τη δυνατότητα στον ΟΣΕ να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση και εκσυγχρονισμό των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ζητήματα, αλλά και όχι μόνο.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο του 2023 ο Οργανισμός έχει υπογράψει για πρώτη φορά στην ιστορία του Σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, με βάση την οποία η ετήσια χρηματοδότησή του αυξήθηκε από τα 45 εκατ. ευρώ στα 75 εκατ. ευρώ, μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο λογοδοσίας και ελέγχου πεπραγμένων και επίτευξης στόχων.

Η έκτακτη χρηματοδότηση του Οργανισμού για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ΑΣΙΔ, εντάσσεται στο σύνολο του δράσεων που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτακτη χρηματοδότηση 25 εκατ. στον ΟΣΕ για τις ισόπεδες διαβάσεις "

Ξεσπά ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα τους: Δεν υπάρχει ΕΣΥ, ας έρθει ο πρωθυπουργός να μου πει το αντίθετο

Απογοήτευση από το δημόσιο σύστημα Υγείας εξέφρασε ο γιατρός και αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου Χρήστος, μετά τον θάνατο του πατέρα τους στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Μιλώντας στον Alpha, ο Χρήστος Καλλιάνος υποστήριξε ότι η διασωλήνωση έγινε για το «θεαθήναι», σημειώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε την τοποθέτηση του πατέρα του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

«Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα της μονάδας, να μας δώσει αυτή την ελπίδα. Δεν ήθελα να πάει στην πλατφόρμα ο πατέρας μου και να πεθάνει ένα παιδί 20 χρονών. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δηλαδή σε κάποιο νοσοκομείο που έχουν. Τον στεγνώνανε συνέχεια με αιμοκαθάρσεις» είπε.

Έντονη απογοήτευση εκφράζει για το ΕΣΥ. ««Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα. Και αν ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται κάτι άλλο ας έρθουν να μου το πουν τετ α τετ. Τους προκαλώ με τις γνώσεις και το ήθος που έχω», είπε.

«Ο μπαμπάς μου πέθανε αβοήθητος»

Ο κ. Καλλιάνος αναφέρθηκε στον τρόπο θανάτου του πατέρα του: «Πέθανε αβοήθητος με το αίσθημα της πνιγμονής και της δύσπνοιας και αυτό το αίσθημα του επικείμενου θανάτου επί πέντε μέρες. Έγινε αδύναμη η καρδιά του και η διασωλήνωση έγινε για το θεαθήναι. Ο καθηγητής αρνιόταν τα πάντα. Ήταν πάρα πολύ αλαζόνας απέναντί μου, δεν με αντιμετώπισε σαν συνάδελφο. Ένιωθα ηλίθιος όταν του μιλούσα. Μπορεί τεχνικά να του έκανε τον ακρωτηριασμό αλλά μέχρι εκεί. Ξέρω πως δουλεύει το υποτιθέμενο σύστημα. Δεν δούλεψε τίποτα στον μπαμπά μου και δεν είναι ο πρώτος που φεύγει έτσι άδικα».

Παράλληλα, ο Χρήστος Καλλιάνος ανέφερε ότι ζήτησε τη νοσηλεία του πατέρα του σε ΜΑΦ, κάτι που του είπαν ότι δεν γίνεται. «Μόνο αν πεθάνει κάποιος στο διάδρομο και επανέλθει από ΚΑΡΠΑ μπαίνει σε ΜΑΦ. Υπάρχει ένα κακούργημα στη μέση. Ο μπαμπάς μου δεν είχε καρκίνο στα γεννητικά όργανα, όποιος συνέταξε την ανακοίνωση δεν είναι γιατρός, αυτά βγήκαν σαν υπεράμυνα της διοικήσεως», ανέφερε.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων. Αν γίνονταν οι διαγνώσεις πρώιμα, ο μπαμπάς μου μπορεί να ζούσε τώρα. Δεν έγινε όμως τίποτα από αυτά που έπρεπε να γίνουν. Ζούμε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα. Η αποσύνθεση και η κατάλυση κάθε μέρα γεωμετρικά αυξάνονται. Δεν είναι κράτος πρόνοιας αυτό να μπορέσει να υποστηρίξει ανθρώπους να ζήσουν».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ξεσπά ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα τους: Δεν υπάρχει ΕΣΥ, ας έρθει ο πρωθυπουργός να μου πει το αντίθετο"

Θεσσαλονίκη: Ρομά παρίσταναν τους τεχνικούς και «άδειαζαν» σπίτια ηλικιωμένων – Τουλάχιστον 175.000 ευρώ η λεία τους

Η επιστάμενη έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στα χνάρια των δραστών που «άνοιγαν» σπίτια ηλικιωμένων σε Χαριλάου και Ανάληψη.

Ταυτοποιήθηκαν 10 Ρομά ηλικίας 22 έως 58 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπές απλές και κατά συναυτουργία.

Τα μέλη της δεκαμελούς σπείρας, προσποιούνταν τους τεχνικούς υπαλλήλους, μετέβαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα.

Είχαν «ρημάξει» τουλάχιστον πέντε σπίτια από τέλη Αυγούστου 2023 έως τέλη Ιανουαρίου 2024, από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα.

Οι κλοπές τους απέφεραν πολλές χιλιάδες ευρώ, καθώς η λεία τους υπερβαίνει τις 175.000.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

thessnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ρομά παρίσταναν τους τεχνικούς και «άδειαζαν» σπίτια ηλικιωμένων – Τουλάχιστον 175.000 ευρώ η λεία τους"

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός χωρίς δίπλωμα «εμβόλισε» περιπολικό και προσπάθησε να διαφύγει

Σκηνές βγαλμένες από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή της Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη, με έναν οδηγό χωρίς δίπλωμα να «εμβολίζει» με το αυτοκίνητό του περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και να προσπαθεί να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 02:10 όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκριναν ύποπτο το πράσινο αυτοκίνητο και έκαναν σήμα στον οδηγό για να σταματήσει προκειμένου να το ελέγξουν. Τότε, εκείνος πάτησε το γκάζι και επιχείρησε να ξεφύγει με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν, ο δράστης έστριψε στην οδό Ρήγα Φεραίου όπου εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο και στην προσπάθειά του να διαφύγει έβαλε όπισθεν και εμβόλισε το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. χτυπώντας το στον προφυλακτήρα. Αμέσως μετά ανέβηκε με το αυτοκίνητό του στο πεζοδρόμιο και επιχείρησε να απομακρυνθεί, όμως λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες.

Ο άντρας οδηγήθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση, φθορά ξένης περιουσίας, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών και οδήγηση χωρίς την απαραίτητη άδεια (δίπλωμα).

Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα από το περιστατικό, καθώς βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και ζήτησε συγνώμη από τους αστυνομικούς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός χωρίς δίπλωμα «εμβόλισε» περιπολικό και προσπάθησε να διαφύγει"

ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής

Μικρή αύξηση στην θετικότητα CoViD και γρίπης καταγράφεται στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ανησυχία όμως προκαλεί η αύξηση κατα 68% της θετικότητας στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Αττικής, ενώ αύξηση κατά 144% καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στα λύματα της Αλεξανδρούπολης.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται 6 ακόμη θάνατοι ασθενών με CoViD. Οι εισαγωγές στα τμήματα CoViD αυξήθηκαν στις 81 και οι διασωληνωμένοι στους 6.

Φαίνεται επίσης αύξηση στις επισκέψεις σε γιατρό με αναπνευστική ίωση σε παιδιά έως 14 ετών, καθώς και αύξηση στις νοσηλείες για παιδιά και ενηλίκους.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (>85% από την εβδομάδα 6 και μετά). 

               Δείκτες CoViD

15-21 Απριλίου 2024

8 - 14 Απριλίου 2024

Νέοι θάνατοι 6 4
Διασωληνωμένοι 6 7
Νέες εισαγωγές 81 66

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός αριθμός θανάτων από CoViD στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 38.980.

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, έχουν νοσηλευθεί 141 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και έχουν καταγραφεί 68 θάνατoι.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής"

Ξεκίνησε η δίκη για το τροχαίο στη Βουλή που στοίχισε τη ζωή στον Ιάσονα – Στο εδώλιο ο οδηγός της Μπακογιάννη

Άρχισε σήμερα έπειτα από αναβολές η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο στη Βουλή τον Μάρτιο του 2012 με θύμα τον 22χρονο φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη και κατηγορούμενο τον οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Κομβικής σημασίας ήταν η κατάθεση του συνοδηγού του κατηγορουμένου, ο οποίος επί της ουσίας ανέφερε στο δικαστήριο ότι εκείνη την ημέρα το όχημα στο επέβαινε ο ίδιος ως συνεπιβάτης και οδηγούσε ο κατηγορούμενος έστριψε νόμιμα αριστερά στη Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στη Βουλή.

Ειδικότερα με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό  της μηχανής. «Ήμασταν επί της Β. Σοφίας για να μπούμε στη Βουλή και όπως κάθε φορά έτσι και τώρα βγάλαμε φλας για αριστερά, σταματήσαμε στο ύψος της εισόδου, πέρασαν κάποια οχήματα. Ένα ταξί μας έδωσε προτεραιότητα να περάσουμε, δεν ξεκινήσαμε και μας έκανε νόημα να περάσουμε. Έξω από τη Βουλή πάντα υπάρχει τροχονόμος.

Αν χρειάζεται βγαίνει και τροχονομεί», είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του και συνέχισε: «Πηγαίναμε με 5 χιλιόμετρα. Όταν ανέβηκαν οι 2 πρώτες ρόδες στο πεζοδρόμιο τρανταχτήκαμε από μια πολύ ισχυρή σύγκρουση. Δεν καταλάβαμε τι μας χτύπησε, εγώ χτύπησα το κεφάλι μου στο παρμπρίζ. Βγήκαμε έξω και πήγαμε προς το μοτοσικλετιστή. Ένα κύριος δήλωσε διασώστης και εμείς κάναμε χώρο για να μην μαζεύονται πολλοί πάνω από τον Ιάσονα. Κάλεσα ασθενοφόρο, μας είπαν να κινήσουμε το όχημα και κάλεσα την υπηρεσία μου. Μετά καθίσαμε στην άκρη για να έρθει το ΕΚΑΒ. Μας χτύπησε στην πίσω μεριά του αυτοκινήτου, στο φανάρι».

  • Πρόεδρος: Υπάρχουν βέλη που δεν επιτρέπουν αυτή τη πορεία;
  • Μάρτυρας: Στο μήκος τη Βασιλίσσης Σοφίας υπάρχουν ταμπέλες που απαγορεύουν τη στροφή αριστερά. Εκεί δεν υπάρχει τέτοια ταμπέλα.
  • Πρόεδρος: Υπήρχαν βέλη στην άσφαλτο που δείχνουν υποχρεωτική πορεία ευθεία;
  • Μάρτυρας: Ίσως να υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει πινακίδα που να απαγορεύει. Εμείς τόσα χρόνια πάντα μπαίνουμε με αυτό το τρόπο.
  • Εισαγγελέας: Θεωρείτε ότι είχατε δικαίωμα να στρίψετε αριστερά;
  • Μάρτυρας: Ναι. Επειδή δεν υπήρχε πινακίδα.
  • Εισαγγελέας: Άλλο τι γινόταν και άλλο τι επιτρέπεται… εδώ υπήρχε διαγράμμιση για υποχρεωτική πορεία ευθεία. Είσαστε αστυνομικός, πιστεύετε ότι είχατε δικαίωμα;
  • Μάρτυρας: Ναι.
  • Εισαγγελέας: Ποσά χρόνια είστε αστυνομικός;
  • Μάρτυρας: 2009
  • Εισαγγελέας: Μετά δεν έπρεπε να ελέγξετε; Να βγείτε προοδευτικά;
  • Μάρτυρας: Ναι. Έτσι πήγαμε.
  • Εισαγγελέας: Μα δεν θα τον είχατε δει;
  • Μάρτυρας: Ήταν δρόμος μονής κυκλοφορίας. Δεν είδαμε κάποιο όχημα να κάνει αριστερή προσπέραση, δεξιά δεν μπορούσαμε να δούμε. Πιστεύω βγήκαμε προοδευτικά.
  • Πάρεδρος: Τι σημαίνει αυτή η διαγράμμιση, και ας μην υπάρχει πινακίδα. Επειδή ορκιστήκατε να πείτε την αλήθεια…
  • Μάρτυρας: Υποχρεωτική πορεία σημαίνει.
  • Πρόεδρος: Επειδή γίνεται κατά παρέκκλιση λέτε, αυτό το νομιμοποιεί; Με αυτά τα δεδομένα θεωρείται αποκλειστικό υπαίτιο θανάτου το μοτοσικλετιστή; Θεωρείτε πως δεν ευθύνεστε για οτιδήποτε; Καμία αμέλεια οδηγού δεν υπάρχει;
  • Μάρτυρας: Προφανώς κάτι έχει πάει λάθος. Το ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό… δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Του έδωσε προτεραιότητα το ταξί και δεν μπορούσαμε να δούμε τους παράνομους. Έχει σταματήσει απέναντι ρεύμα
  • Πάρεδρος: Αν εγώ οδηγούσα και έκανα αυτή την κίνηση στη Βας. Σοφίας δεν θα είχα μεγάλη κύρωση; Πιστεύετε κύριε αστυνομικέ ότι θα είχα δίπλωμα σήμερα;
  • Μάρτυρας: Όλα αυτά τα χρόνια αυτό γίνεται…

Λίγο νωρίτερα κατάθεση στο δικαστήριο είχαν δώσει οι γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή με τον πατέρα του να αναφέρει: «Ο κατηγορούμενος είχε προκλητικά εγκληματική οδηγική συμπεριφορά που οδήγησε στο θάνατο του γιου μου και της οικογένειας μου. Είδα έναν άνθρωπο να μην ενδιαφέρεται καθόλου, δεν ήρθε δίπλα στο γιο μου εκείνη την ώρα, δεν επικοινώνησε μαζί μας. Στο νοσοκομείο ήρθε ο συνοδηγός ο οποίος δεν μας το είπε ποιός ήταν και ήρθε σαν συνάδελφος».

Ο κ. Λαλαούνης ανέφερε πως ο γιος του ήταν τελειόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και εργαζόμενος σε κατάστημα εστίασης στο σέρβις. «Εκείνη την ημέρα ήταν σε επίσκεψη σε συμφοιτητή του για να διαβάσουν. Οδηγούσε τρία χρόνια μηχανή και ήταν πολύ προσεκτικός γιατί έτσι τον έμαθα που οδηγώ 40 χρόνια» τόνισε και συνέχισε: «Ήμουν σίγουρος ότι φορούσε κράνος. Ήταν προϋπόθεση για να οδηγήσει όταν ξεκίνησε να οδηγεί μηχανή πρώτα θα είναι ασφαλής αυτός».

Η αδελφή του θύματος στη δική της κατάθεση έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, που σκότωσε τον αδελφό μου και δηλώνει ότι του παρείχε πρώτες βοήθειες ενώ τον εγκατέλειψε στην άσφαλτο».

Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο κατηγορούμενος ο οποίος μέσω του συνηγόρου του εξέφρασε τη λύπη του για το χαμό του θύματος, μόνο για να ακουστεί από το ακροατήριο: «Μετά από τρία χρόνια…».

Η δίκη συνεχίζεται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η δίκη για το τροχαίο στη Βουλή που στοίχισε τη ζωή στον Ιάσονα – Στο εδώλιο ο οδηγός της Μπακογιάννη"

ΗΠΑ: Βρέθηκαν ίχνη του ιού της γρίπης των πτηνών σε παστεριωμένο αγελαδινό γάλα

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ εξέδωσε χθες (24/04) ομοσπονδιακό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο, τα βοοειδή γαλακτοπαραγωγής που μετακινούνται μεταξύ πολιτειών, θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για τον ιό της γρίπης των πτηνών (H5N1).

Το ομοσπονδιακό διάταγμα ανακοινώθηκε μία ημέρα αφότου οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εντόπισαν αδρανοποιημένα υπολείμματα του ιού σε δείγματα αγελαδινού γάλακτος που ελήφθησαν από φάρμες και από τα ράφια των καταστημάτων. Τόνισαν ωστόσο, ότι τέτοια υπολείμματα δεν αποτελούν γνωστό κίνδυνο για τους ανθρώπους ή την παροχή γάλακτος.

Από την έναρξη της επιδημίας, περισσότερα από 90 εκατομμύρια πτηνά στις ΗΠΑ είτε πέθαναν από τον ιό είτε θανατώθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση. Από τότε που επιβεβαιώθηκαν κρούσματα σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στο Τέξας και το Κάνσας στα τέλη Μαρτίου, 33 φάρμες σε οκτώ πολιτείες έχουν εντοπίσει κρούσματα. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι δείγματα από μια αγελάδα στο Κάνσας έδειξαν ότι ο ιός θα μπορούσε να προσαρμοστεί ώστε να μεταδίδεται σε περισσότερα ζώα. Εν τω μεταξύ, δύο άνθρωποι—και οι δύο αγρότες—έχουν μολυνθεί από τον ιό. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν παρακολουθούν 44 άτομα που εκτέθηκαν σε μολυσμένα ζώα.

Το νέο διάταγμα αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων που λαμβάνει η αμερικανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών, η οποία πρόσφατα άρχισε να μολύνει έναν αυξανόμενο αριθμό θηλαστικών. Ωστόσο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι χαμηλός.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και το CDC έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τους κινδύνους της κατανάλωσης νωπού ή μη παστεριωμένου γάλακτος λόγω της πιθανότητας να μεταφέρει επικίνδυνα μικρόβια.

«Πραγματοποιούμε επιπλέον αναλύσεις δειγμάτων γάλακτος από τα ράφια των καταστημάτων σε όλη τη χώρα, όπως και έρευνες που αποσκοπούν στην αξιολόγηση οποιασδήποτε πιθανής διαφοροποίησης όσον αφορά τα διάφορα είδη προϊόντων γάλακτος» δήλωσε η FDA.

«Αναμένουμε ότι τα αποτελέσματα από αυτές τις μελέτες θα είναι διαθέσιμα τις επόμενες ημέρες έως εβδομάδες», δήλωσε ο Ντον Πρέιτερ, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Εφαρμοσμένη Διατροφή του FDA, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης.

CNN, AP / ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Βρέθηκαν ίχνη του ιού της γρίπης των πτηνών σε παστεριωμένο αγελαδινό γάλα"

Δημοτικός σύμβουλος επιτέθηκε με μπουνιές στον αντιδήμαρχο Νίκαιας

Άγριο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια με έναν δημοτικό σύμβουλο να γρονθοκοπεί τον αντιδήμαρχο υποδομών και τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Νίκαιας, Ελευθέριο Χατζηπαυλίδη.

Το θύμα της επίθεσης διακομίστηκε στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10:30 έξω από το Ειρηνοδικείο Νίκαιας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες ανήκουν σε αντίπαλες παρατάξεις.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά το βίαιο περιστατικό στη Βουλή ανάμεσα στους βουλευτές Βασίλη Γραμμένο και Κωνσταντίνο Φλώρο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημοτικός σύμβουλος επιτέθηκε με μπουνιές στον αντιδήμαρχο Νίκαιας"

Χαμάς: Θα συμφωνήσει σε εκεχειρία 5 ετών και άνω αν δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς είπε στο Associated Press ότι το κίνημα είναι έτοιμο να συμφωνήσει σε μια εκεχειρία 5 ετών ή περισσότερο με το Ισραήλ και ότι θα καταθέσει τα όπλα και θα στραφεί σε πολιτική δράση εάν δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967. .

Ο ηγέτης της Χαμάς, Χαλίλ αλ Χάγια, δήλωσε: «Η Χαμάς θέλει να ενταχθεί στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, της οποίας ηγείται το κίνημα Φατάχ, για να σχηματίσει μια ενοποιημένη κυβέρνηση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη».

Η Χαμάς θα αποδεχθεί την ίδρυση ενός πλήρως κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας και την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα για τα σύνορα του 1967. Εάν συμβεί αυτό, η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος θα διαλυθεί, τόνισε ο Χαλίλ αλ Χάγια

Οι δηλώσεις του Αλ-Χάγια έγιναν σε συνέντευξη που διεξήχθη την Τετάρτη, εν μέσω ενός πολύμηνου αδιεξόδου στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.

Η πρόταση αφοπλισμού αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή από την πλευρά της Χαμάς, η οποία έχει επιβεβαιώσει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ότι επιδιώκει να «καταστρέψει το Ισραήλ».

 Το Ισραήλ ωστόσο , το οποίο υποσχέθηκε να εξαλείψει τη Χαμάς μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, είναι απίθανο να σκεφτεί ένα τέτοιο σενάριο.

Η σημερινή ισραηλινή ηγεσία αντιτίθεται σθεναρά στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν το βέτο τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε ένα σχέδιο ψηφίσματος για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους για λύση δύο κρατών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαμάς: Θα συμφωνήσει σε εκεχειρία 5 ετών και άνω αν δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967"

Ένωση δικαστών και εισαγγελέων για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αντιθεσμική και αντιδικονομική συμπεριφορά

Ανακοίνωση εξέδωσε η ένωση δικαστών και εισαγγελέων σχετικά με «προσβολές και απειλές συνηγόρου στο πρωτοδικείο Βόλου σε βάρος της σύνθεσης του δικαστηρίου», «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την «έκρηξή» της κατά της διάρκεια της δίκης των δυο δημοτικών συμβούλων.

Η ανακοίνωση της ένωσης αναφέρει:

«Σχετικά με τις προσβολές και απειλές συνηγόρου στο πρωτοδικείο του Βόλου σε βάρος της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την αντιθεσμική και αντιδικονομική συμπεριφορά συνηγόρου – προέδρου κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε βάρος της Προέδρου και της εισαγγελέως του μονομελούς πλημμελειοδικείου Βόλου.

Τέτοιου είδους πράξεις, σπάνιες μεν αλλά όχι αμελητέες, συνιστούν πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές, που προσβάλλουν το κύρος των συλλειτουργών της δικαιοσύνης και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό. Η πολιτεία και τα αρμόδια θεσμικά όργανα οφείλουν να λάβουν όλα τα νομοθετικά και λοιπά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Τα δικαστήρια αποτελούν χώρους αντιπαράθεσης νομικών και ουσιαστικών ισχυρισμών, προς τον σκοπό της κατίσχυσης του νόμου και της απονομής του Δικαίου. Ενέργειες που αποσκοπούν να μετατρέψουν τις δικαστικές αίθουσες σε πεδίο επικοινωνιακού σόου είναι κατακριτέες και πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από πρόσωπο, που έχει ορκιστεί να διαφυλάττει το Σύνταγμα και να ενδυναμώνει την αρχή του Κράτους Δικαίου».

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση δικαστών και εισαγγελέων για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αντιθεσμική και αντιδικονομική συμπεριφορά"

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, σε ηλικία 79 ετών. Ο κ. Καλλιάνος έχει κάνει πολλές αναρτήσεις για τον πατέρα του τις τελευταίες ημέρες, καταγγέλλοντας την αντιμετώπιση που είχε κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, γιατροί και άλλοι αρμόδιοι από το νοσοκομείο ήταν καθησυχαστικοί επανειλημμένα απέναντι στην οικογένεια, διαβεβαιώνοντάς τους ότι ο πατέρας του «τα πάει υπέροχα», ενώ ο ίδιος και ο αδερφός του επέμεναν ότι είναι σε κακή κατάσταση.

«Μετά από 5 μέρες που τον παρακαλούσαμε γονυπετείς ότι πια είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο, έδειξε ένα μικρό ενδιαφέρον και με το πάσο του τον έβαλε σε πλατφόρμα να μπει σε ΜΕΘ», έγραφε για καθηγητή γιατρό του νοσοκομείου.

Για το θέμα του Γ. Καλλιάνου και το γεγονός ότι ένας κυβερνητικός βουλευτής περιέγραψε την κακή κατάσταση στο σύστημα υγείας, με αφορμή την ασθένεια του πατέρα του, κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

«Σέβομαι έναν άνθρωπο που για να βοηθήσει τον πατέρα του, δίνει μάχη. Αυτό είναι σεβαστό, συγκινητικό και απολύτως κατανοητό και υπό την έννοια αυτή ο Γ. Καλλιάνος που είναι φίλος μου έχει την κατανόηση μου», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και η πλευρά του συστήματος υγείας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο κ. Καλλιάνος δεν κατηγορεί το ΕΣΥ για έλλειψη γιατρών ή ότι δε βρήκε κρεβάτι στο νοσοκομείο αλλά για λανθασμένη ιατρική κρίση. «Ως υπουργός υγείας δεν εμπλέκομαι στην κρίση των γιατρών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι για μπει ασθενής σε ΜΕΘ ο θεράπων γιατρός πρέπει να τον δηλώσει σε πλατφόρμα και να ακολουθηθεί η διαδικασία μεταφοράς στην κοντινότερη.

«Το πρώτο κριτήριο είναι ο ασθενής διασωληνωμένος», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας στη συνέχεια ότι για να μπει ασθενής σε ΜΕΘ «δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής».

Το νοσοκομείο «Αττικόν» εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία απάντησε στις κατηγορίες του Γιάννη Καλλιάνου.

Το νοσοκομείο ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο πατέρας του βουλευτή παρουσίασε σταθερά ζωτικά σημεία και ότι οι εξετάσεις έδειξαν καλή κατάσταση του οργανισμού, οπότε δεν κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Ο κ. Δημήτριος Καλλιάνος, 79 ετών, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν από άλλο νοσοκομείο και εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας αριστερού άκρου ποδός.

Ο ασθενής έπασχε, μεταξύ άλλων, από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι).

Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάστασή του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30.

Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων.

Η κάλυψη των περιστατικών που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τελευταίας πενταετίας όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» καλύφθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.

Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα.

Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού».

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου"

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ είναι σύστημα ισονομίας, λειτούργησε όπως έπρεπε στην περίπτωση του πατρός Καλλιάνου

Νέες εξηγήσεις για την καταγγελόμενη περιπέτεια του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ποια είναι η νο1 προϋπόθεση για να δηλώσει κάποιος γιατρός έναν ασθενή στην πλατφόρμα από την οποία γίνεται στη συνέχεια ο καταμερισμός των περιστατικών στις ΜΕΘ.

«Για να πάρει κάποιος ασθενής κρεβάτι στη ΜΕΘ πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία που δεν έχει σχέση με υπουργό. Πρέπει ο θεράπων ιατρός να τον δηλώσει στην πλατφόρμα και από εκεί να ορίσει το σύστημα ποια είναι η πιο κοντινή ΜΕΘ. Γιατί δεν πήγε σε ΜΕΘ ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου; Δεν φτάνει να το πει ο γιατρός, που δεν το είπε εν προκειμένων, αλλά να υπάρχουν και κάποια διαφανή κριτήρια που υπάρχουν για να εξασφαλιστεί η ισονομία. Το νο 1 είναι να είναι διασωληνωμένος, και ο πατέρας τοτυ Γιάννη Καλλιάνου δεν ήταν διασωληνωμένος. Δεν βάζουμε σε ΜΕΘ μη διασωληνωμένους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Φαντάζεστε σε ένα σύστημα υγείας που δεν βάζουμε κανέναν μη διασωληνωμένο σε ΜΕΘ να βάζαμε με πολιτική παρέμβαση τον πατέρα ενός βουλευτή; Στο ΕΣΥ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής ή όχι. Το ΕΣΥ είναι σύστημα δικαιοσύνης και ισονομίας» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Στο ανθρώπινο πεδίο ο Γιάννης Καλλιάνος έχει τον σεβασμό μου για την αγάπη στον πατέρα του γι' αυτό και ό,τι να πει τον συγχωρώ. Όσο όμως μιλάμε μιλάμε για το ΕΣΥ, το σύστημα λειτούργησε όπως έπρεπε να λειτουργήσει» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε, μάλιστα, «το να μην διασωληνωθεί νωρίτερα ο πατέρας Καλλιάνος δεν ήταν κρίση ενός γιατρού, πολλοί γιατροί συνεδρίασαν και έφτασαν σε αυτή την απόφαση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ είναι σύστημα ισονομίας, λειτούργησε όπως έπρεπε στην περίπτωση του πατρός Καλλιάνου"

Ο Στίγκας τα βάζει με τους δικαστές για το «μπλόκο» στους Σπαρτιάτες – «Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο;»

Κατά των δικαστών στρέφεται ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας σχολιάζοντας το «μπλόκο» που μπήκε στο κόμμα του στις ευρωεκλογές. «Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο;» διερωτήθηκε σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης 25/4.

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο τονίζοντας: «Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Εγώ θα δεχτώ αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε απόφαση της Δικαιοσύνης, εφόσον γίνει δίκη με στοιχεία και μάρτυρες. Δεν τη σέβομαι αυτή την απόφαση. Εγώ είχα εντοπίσει μία αναταραχή μέσα στο κόμμα από εξωθεσμικά κέντρα. Εγώ δεν το γνωρίζω εάν αφορούσαν τον Κασιδιάρη. Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ λέει πως υπάρχει υποκρυπτόμενος αρχηγός. Δεν το δέχομαι καθόλου πως είμαι ‘’μπροστινός’’ ή ‘’αχυράνθρωπους’’, όμως ήταν το ‘’καύσιμο’’ για το κόμμα μας. Ο τρόπος που με βοήθησε ο κ. Κασιδιάρης ήταν δημόσιος».

«Ο Άρειος Πάγος δεν στηρίχτηκε σε απόφαση δικαστηρίου. Ποιο είναι το Ανώτατο όργανο; Ο Άρειος Πάγος, χωρίς δίκη; Για τους επτά που έχουν μείνει στο κόμμα βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως δεν έχουν σχέση με τον Κασιδιάρη. Νομικά οι προσφυγές έχουν γίνει σε δύο άτομα, πώς θα γίνει σε όλο το κόμμα; Πρέπει να πάρουμε παράσημο εάν ξεγελάσαμε τους ανώτατους δικαστές. Εάν εκπέσουν οι δύο βουλευτές, το πιο λογικό είναι να γίνουν εκλογές και όχι να μοιραστούν οι έδρες. Αυτό είναι παράνομο» συμπλήρωσε.

Τι είπε ο Βασίλης Στίγκας για τον Κωνσταντίνο Φλώρο

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» αναφέρθηκε και στον Κωνσταντίνο Φλώρο λέγοντας: «Αρχές Σεπτέμβρη ανεξαρτητοποιήθηκε. Δεν είχαμε επαφή έκτοτε. Είχε έρθει ως ένα νέο παιδί και είπα να βάλουμε και έναν νέο άνθρωπο. Μετά τα γεγονότα του Αυγούστου προσπαθούσαμε να τα βρούμε όπως με όλους, αλλά εκείνος δεν ήθελε. Από όσο γνωρίζω δεν είχε σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη. Μεταξύ των όσων έγραφαν στο υπόμνημα, ήταν πως ο Κωνσταντίνος ήταν υπεύθυνος της νεολαίας στους «Έλληνες». Αυτό δεν έγινε ποτέ».

«Εγώ το καταδίκασα αλλά οφείλω να πω πως η πλευρά Βελόπουλου ήταν πολύ άσχημη. Τον προκάλεσαν θα πω, αλλά όσα και να σε προκαλέσει δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτή την πράξη. Έχω πέσει και εγώ θύμα του Βελόπουλου. Είχε ψευδώνυμο στο Twitter και έβριζε πολιτικούς του αντίπαλους. Το τελευταίο περιστατικό είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος αυτά που έλεγε δεν μπορώ να τα μεταφέρω. Ο Μπογδάνος ξαφνικά άρχισε να με βρίζει και το βράδυ ήταν στο κανάλι του Βελόπουλου» δήλωσε κλείνοντας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Στίγκας τα βάζει με τους δικαστές για το «μπλόκο» στους Σπαρτιάτες – «Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο;»"

Γραμμένος: Σέβομαι απόλυτα τον ιερό ρόλο της Ελληνίδας μάνας - Δεν απευθύνθηκα ποτέ στον Φλώρο

Τον σεβασμό του στον ιερό ρόλο της μητέρας εξέφρασε ο Βασίλης Γραμμένος, στο μήνυμά του για το χθεσινό περιστατικό στη Βουλή με τον Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης ξεκαθάρισε πως δεν απευθύνθηκε ποτέ στον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης.

«Σέβομαι απόλυτα τον ιερό ρόλο της Ελληνίδας μάνας. Προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια, μεγάλωσα με τη μητέρα μου. Είμαι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Δεν εξύβρισα και δεν μπήκα στη διαδικασία να απευθυνθώ στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Λυπάμαι και θλίβομαι που οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι δεν διασταύρωσαν τα όσα ψευδή τους είπε ο ίδιος γα να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του. Εμπιστεύομαι απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη και περιμένω καρτερικά την απόφαση του κυρίου ανακριτή» είπε στο μήνυμά του στον ΑΝΤ1.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γραμμένος: Σέβομαι απόλυτα τον ιερό ρόλο της Ελληνίδας μάνας - Δεν απευθύνθηκα ποτέ στον Φλώρο"

Το θερμό επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ Φλώρου – Γραμμένου: Πώς το περιγράφει ο αστυνομικός που τους χώρισε

Ο αστυνομικός ο οποίος αναγκάστηκε να εκτελέσει χρέη «πυροσβέστη» στο κτηνώδες επεισόδιο μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου και του συναδέλφου του, της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου, περιγράφει λεπτομερώς μέσα από την κατάθεση του στην Κρατική Ασφάλεια όλα όσα συνέβησαν έξω από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην κατάθεσή του, την οποία αποκαλύπτει το newsit.gr, ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από την είσοδο της Βουλής, είδε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο να τον πλησιάζει και να του λέει για τον Κωνσταντίνο Φλώρο:  

«Ψηλέ μάζεψε τον ανεξάρτητο των Σπαρτιατών για να μην έχουμε άλλα. Τον ρώτησα ποιον ανεξάρτητο βουλευτή εννοεί και πριν προλάβει να μου πει βγήκε από το κοινοβούλιο ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρος και οι δυο τους αρχίζουν να λογομαχούν».

Μάλιστα στην κατάθεση του ο αστυνομικός περιγράφει και τον διάλογο που ακολούθησε μεταξύ των δύο βουλευτών.

Φλώρος: Τι πρόβλημα έχεις μαζί μου; Πες μου.

Γραμμένος: Κάνε μας τη χάρη και φύγε από δω.

Φλώρος: Βρίζεις μανάδες, μαζέψου κοντέ.

Γραμμένος: Θα κάνω ό,τι γουστάρω παράταμε.

Εκείνη τη στιγμή ο αστυνομικός μπήκε ανάμεσα στους δύο βουλευτές, τους ζήτησε να ηρεμήσουν, ενώ στη συνέχεια περιγράφει το τι ακολούθησε.  

«Οι δύο βουλευτές προσπαθούσα να σπρώξουν ένας τον άλλον αλλά δεν μπορούσαν καθώς ήμουνα ανάμεσά τους. Τότε ο κύριος Φλώρος μην μπορώντας να χτυπήσει τον κύριο Γραμμένο, καθώς ήμουν ανάμεσα τους, πέρασε ο δεξί του χέρι πάνω από μένα, πιάνοντας τον κύριο Γραμμένο με λαβή σαν κεφαλοκλείδωμα στο ύψος της μύτης, με αποτέλεσμα όταν τον ρίξει κάτω.

Τότε απομάκρυνα τον κύριο Φλώρο από το σημείο μέχρι να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και για να ηρεμήσει μέχρι να έρθουν οι συνάδελφοι μου για ενισχύσεις», λέει στην κατάθεση του ο αστυνομικός και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Όση ώρα ήμουν με τον κύριο Φλώρο εκείνος φώναζε προς τον κύριο Γραμμένο. Βρίζεις μανάδες θα σε γ@@@@ η αδερφή μου κόντεψε να χάσει το παιδί εξαιτίας σου, θα σε γ@@@@. Ο κύριος Γραμμένος ευρισκόμενος στο πάτωμα φώναξε «ωχ η μύτη μου» και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο ιατρείο».

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος σήμερα από τον δικηγόρο του Αντώνη Μαμμή, θα μεταβεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του.   

Ο κ. Μαμμης μιλωντας στο newsit.gr επεσημανε πως «Από την πρώτη στιγμή έχουμε δηλώσει οτι προκειται για ένα απολύτως ατυχές και δυσάρεστο περιστατικό, καθαρά προσωπικού χαρακτήρα. Κανένα πολιτικό κίνητρο ή σκοπιμότητα. Και όπως προκύπτει εκ της δικογραφίας, η θέση του εντολέως μας επιβεβαιώνεται απολύτως».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το θερμό επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ Φλώρου – Γραμμένου: Πώς το περιγράφει ο αστυνομικός που τους χώρισε"

Νέος οικοδομικός κανονισμός: Με βάση τον συντελεστή δόμησης το «μπόνους» στο ύψος των κτηρίων

Με βάση τον συντελεστή δόμησης που ισχύει σε κάθε περιοχή, θα καθορίζεται πλέον το ύψος των κτηρίων, με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πολυνομοσχέδιο πολεοδομικών και ενεργειακών διατάξεων που βρίσκεται προς συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία

Μετά το σάλο που ξέσπασε από τις αποφάσεις του Ε΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τα μπόνους του οικοδομικού κανονισμού και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως προς την εφαρμογή τους, το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρεί σε τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου με διατάξεις μεταβατικού χαρακτήρα που θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού. Η σχετική ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από την 1 Μαΐου μέχρι και τα τέλη του 2025.

Με βάση τις νέες διατάξεις, οι οποίες θα έχουν κλιμακωτή διάρθρωση για συντελεστή 0,8 το επιπλέον ύψος δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 2 μέτρα κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να χτίζεται επιπλέον ένας όροφος. Για συντελεστή από 0,8 έως 1,6 το επιπλέον ύψος δεν θα υπερβαίνει τα 2,5 μέτρα και για τις περιοχές με συντελεστή δόμησης μεγαλύτερο από 1,6 το επιτρεπόμενο ύψος θα είναι επιπλέον 3 μέτρα.

Για τα φυτεμένα δώματα, ο νόμος προσθέτει τα εξής: «το περιεχόμενο του φακέλου των δικαιολογητικών και οι επιμέρους προδιαγραφές σχεδίων και τεχνικής έκθεσης, που υποβάλλονται στην αρμόδια υπηρεσία για κατασκευή Φυτεμένης Επιφάνειας, ο τρόπος διενέργειας και η περιοδικότητα των ελέγχων τήρησης των όρων του παρόντος, το ύψος των προστίμων υπέρ του Πράσινου Ταμείου σε περίπτωση μη υλοποίησης ως άνω τεχνικής έκθεσης, καθώς και κάθε άλλο συναφές ζήτημα προσδιορίζονται απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.»

Σε άλλο σημείο της τροπολογίας αναφέρεται ότι για οικοδομικές άδειες κτηρίων μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και δημιουργίας φυτεμένων επιφανειών, πέραν των προβλεπόμενων ελέγχων διενεργείται και επαναληπτικός έλεγχος ανά 5 έτη από διαφορετικούς κάθε φορά Ελεγκτές Δόμησης.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, σημειώνεται ότι η τροποποίηση του πλαισίου κρίνεται αναγκαία καθώς υφίσταται κατεπείγουσα ανάγκη παροχής κατευθύνσεων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μεταβολές του ύψους, οι οποίες, παρόλο που ως όρος συνιστά καθεαυτόν δυσμενή μεταβολή των συνθηκών, δύναται να υποστηριχθεί ότι οδηγούν σε αλλοίωση της φυσιογνωμίας μιας περιοχής και κατ’ επέκταση σε τρωτότητα των επικείμενων οικοδομικών αδειών.

Τονίζεται ότι οι νέες διατάξεις έχουν μεταβατικό χαρακτήρα έως την έγκριση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και περιορίζουν την εφαρμογή των κινήτρων ώστε: α) να μην δημιουργηθούν εφεξής τετελεσμένα ως προς επιρροή αυτών στην φυσιογνωμία των περιοχών, και β) να αποφευχθεί τρωτότητα των οικοδομικών αδειών για λόγους εφαρμογής των κινήτρων του ΝΟΚ. Όπως τονίζεται ο περιορισμός αυτός των κινήτρων δεν είναι οριζόντιος, αλλά σχετίζεται με τα ειδικά χαρακτηριστικά των περιοχών, όπως αυτά αποτυπώνονται στον ισχύοντα εφαρμοζόμενο στις περιοχές αυτές, επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Νέος οικοδομικός κανονισμός: Με βάση τον συντελεστή δόμησης το «μπόνους» στο ύψος των κτηρίων"

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το κόλπο των αστυνομικών με τα ξενοδοχεία

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά κι η Οικονομική Αστυνομία, με άκρα μυστικότητα ερευνούν το κόλπο με τα ξενοδοχεία στα οποία καταλύουν αστυνομικοί για φιλοξενία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για καταλύματα στα οποία αρκετοί αστυνομικοί λαμβάνουν αμοιβές της τάξης των 5.500 ευρώ μηνιαίως, με αποτέλεσμα αυτό να τινάζει τον προϋπολογισμό της ΕΛ.ΑΣ και επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Με κίνδυνο οι αστυνομικές αρχές να μην είναι σε θέση να συνεχίσουν τη καταβολή των αμοιβών των ένστολων και να δημιουργηθεί νέος κύκλος αναστάτωσης στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

Η εν λόγω ερευνώμενη μεθόδευση μεταξύ αστυνομικών και ιδιοκτητών 3-4 μικρών ξενοδοχείων που εμφανίζονται να έχουν παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα συσχετίζεται με τις επονομαζόμενες «χρυσές αποσπάσεις» ένστολων.

Πρόκειται για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί αρχικά για την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε νησιά του Αιγαίου για τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης κλπ, αλλά και το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη (όπου μετακινούνται συνολικά περίπου 800 αστυνομικοί) αλλά και σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Κι αυτό μετά την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων κατά 50-60%, την εξαΰλωση της εμφανούς αστυνόμευσης και των αστυνομικών μπλόκων κλπ, αλλά και δεδομένου ότι στην Αττική, όπου καταγράφεται το 50-60% της εγκληματικότητας όλης της χώρας, υπηρετεί τελικά το 35% των αστυνομικών (δηλαδή περίπου οι μισοί από αυτούς που θα έπρεπε για την πλήρη αστυνόμευση στην πρωτεύουσα) κι αρκετοί από τους οποίους σε αδρανείς υπηρεσίες κλπ.

Κάτι που αποδίδεται σε «ρουσφέτια» και τρυκ ένστολων προκειμένου να λαμβάνουν ευνοϊκές μεταθέσεις στην επαρχία. Με τουλάχιστον 250-300 αστυνομικούς ετησίως να χρησιμοποιούσαν ωφελήματα κι ευεργετήματα της νομοθεσίας (σ.σ προχωρώντας σε εικονικούς γάμους, ψευτοδιαζύγια και παραπλανητικές δικαστικές διαμάχες σε οικογένειες αστυνομικών, δηλώσεις ασθένειας συγγενών του. κλπ) για μεταθέσεις στους τόπους καταγωγής τους.

Αποζημίωση των 4.500 ευρώ

Σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν για όλο το ελληνικό δημόσιο ο κάθε ένστολος λαμβάνει κάθε ημέρα για τη διαμονή του 105 ευρω και 30 ευρω για το φαγητό του. Στους περισσότερους τομείς του δημοσίου αυτές οι μετακινήσεις είναι για λίγες ημέρες, ολιγάριθμων υπαλλήλων (συνήθως για ελέγχους, μάρτυρες σε δικαστήρια κλπ) ενώ στην ΕΛΑΣ αφορά εκατοντάδες αστυνομικούς που αλλάζουν υπηρεσίες για πολλούς μήνες.

Έτσι λοιπόν λαμβάνουν για μήνες, αποζημίωση της τάξης των 4.500 ευρω, ενώ σε αυτό το ποσό πρέπει να προστεθεί κι ο μισθός τους. Με συνδικαλιστές να μιλούν για αστυνομικούς δύο ταχυτήτων που μπορεί να υπηρετούν στα ίδια πόστα κι ο ένας ο «ντόπιος» να λαμβάνει 1000 ευρώ μηνιαίως κι ο συνάδελφος του από άλλη πόλη να λαμβάνει 5500 ευρώ που θεωρείται μισθός σχεδόν διπλάσιος εκείνου του …αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Όμως οι υπεύθυνοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν αντιληφθεί ότι μεγάλος αριθμός των αποσπασθέντων αστυνομικών, διαμένουν σε διάφορα σπίτια οικείων, φιλικών προσώπων ή αλλού και εμφανίζουν εικονικά παραστατικά διαμονής σε ξενοδοχεία.

Κι αυτό ύστερα από συνεννόηση με ορισμένους ξενοδόχους που τους δίνουν εναντι σχετικής αμοιβής (πληρωμή ΦΠΑ και καποιο έξτρα ποσό) παραστατικά –βεβαιώσεις ότι έχουν διαμείνει στις εν λόγω μονάδες. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την αρχική έρευνα, έχει βρεθεί σε ξενοδοχεία με μικρή δυναμικότητα σε κλίνες να διαμένουν υπεράριθμοι αστυνομικοί.

Όπως και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων σε μία περιοχή ξαφνικά να παρουσιάζουν «θυγατρικές» επιχειρήσεις σε άλλα σημεία της χώρας όπου κι εκεί εμφανίζονται να διαμένουν μαζικά αποσπασμένοι αστυνομικοί.

Κρίσιμα στοιχεία για την εν λόγω έρευνα θεωρούνται τα παραστατικά που θα παρουσιάσουν τις επόμενες εβδομάδες, οι πρόσφατα αποσπασθέντες αστυνομικοί στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το κόλπο των αστυνομικών με τα ξενοδοχεία"

Αρχισε σήμερα το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά.

Το ωράριο που προτείνουν οι εμπορικοί σύλλογοι είναι συνεχές, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ για σήμερα και αύριο και μέχρι τις 5 το απόγευμα το Σάββατο ενώ για την Κυριακή 28 Απριλίου προτείνουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος προτείνει για την Κυριακή, στα μέλη του, δηλαδή στα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας, όλα τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη ενώ για την Μεγάλη Παρασκευή τα μικρά μαγαζιά προτείνεται από τους εμπορικούς συλλόγους να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα ενώ ο ΣEΛΠΕ προτείνει στα μέλη του να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 9 το βράδυ.

Για το Μεγάλο Σάββατο ο ΣEΛΠΕ προτείνει λειτουργία των καταστημάτων από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Την Τρίτη θα είναι κλειστά λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχισε σήμερα το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα"

Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη άνδρα που έκλεβε χαλκό από κτίριο (βίντεο-ντοκουμέντο)

Επεισοδιακή ήταν η καταδίωξη από αστυνομικούς ενός άνδρα το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ομόνοια μετά την καταγγελία ότι ο ύποπτος έκλεβε χαλκό από κτίριο της περιοχής.

Όταν ο άνδρας αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών και κατάλαβε ότι είχαν μπει στο κτίριο που βρισκόταν, άρχισε να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα για να αποφύγει τη σύλληψη αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε.

Μετά από περίπου μισή ώρα αστυνομικοί μπήκαν σε κτίριο επί της οδού Αναξαγόρα, εντόπισαν στην ταράτσα τον άνδρα και τον συνέλαβαν.

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη άνδρα που έκλεβε χαλκό από κτίριο (βίντεο-ντοκουμέντο)"

Λαμία: Επεισόδιο με μαθητές δημοτικού - Τον χτύπησε και του έσπασε το δόντι

Από την εκδρομή, στο Νοσοκομείο κατέληξε την Τετάρτη (24/4) το μεσημέρι, ένας μαθητής δημοτικού σχολείου, μετά από καυγά με άλλον μαθητή του ίδιου σχολείου στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας.

Τα δύο παιδιά που πηγαίνουν σε διαφορετικές τάξεις του δημοτικού, συνεπλάκησαν με αφορμή τη διάσωση μιας μικρής χελώνας, που βρήκαν στο πάρκο. Έφτασαν μάλιστα να πιαστούν στα χέρια με αποτέλεσμα ο ένας μαθητής να καταλήξει στο Νοσοκομείο Λαμίας, έχοντας σπασμένο δόντι.

Από τα Επείγοντα, ενημερώθηκε η Αστυνομία, ενώ ο πατέρας του τραυματισμένου παιδιού στη συνέχεια υπέβαλλε έγκληση κατά παντός υπευθύνου.

Από το ΑΤ Λαμίας που διενεργεί την προανάκριση, φέρεται να έχουν εξεταστεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ παραγγέλθηκε και η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης του παθόντος.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Επεισόδιο με μαθητές δημοτικού - Τον χτύπησε και του έσπασε το δόντι "

Χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ άρπαξαν διαρρήκτες από το σπίτι 55χρονος στον Κάλαμο

Κοσμήματα αλλά και 20 χρυσές λίρες, τη συνολική αξία των οποίων αποτιμάει σε περίπου 150.000 ευρώ, απέσπασαν άγνωστοι δράστες από το σπίτι μιας 55χρονης στον Κάλαμο.

Πρόκειται για διάρρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, με τους δράστες να χρησιμοποιούν ενδεχομένως κλειδί τύπου πασπαρτού για να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό της οικείας.

Την προανάκριση ανέλαβε το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, αναζητώντας στοιχεία για τους δράστες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ άρπαξαν διαρρήκτες από το σπίτι 55χρονος στον Κάλαμο"

Χ. Θεοχάρης στο ΕΡΤΝews: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Από 1/5 ενεργοποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Την 1η Μαΐου πρόκειται να ανοίξει φέτος η πλατφόρμα myCar για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο. Όσον αφορά στις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Θεοχάρης, ανέφερε ότι η πλατφόρμα για την υποβολή θα ανοίξει σήμερα. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS.

Αν υπάρχει στο σχεδιασμό πρόβλεψη να διατεθούν περισσότερα λεφτά στο ΕΣΥ ήταν μία εκ των ερωτήσεων που έγιναν με τον κ. Θεοχάρη να απαντά «Πότε το ΕΣΥ είναι δημόσιο; Όταν παρέχει σωστές υπηρεσίες και άρα κανένας δεν αμφισβητεί το λόγο ύπαρξης του ή όταν δεν παρέχει σωστές υπηρεσίες και όλοι λένε θα σωθείς μόνο αν πας στις ιδιωτικές κλινικές και ψάχνουν να βρουν τρόπο να αποφύγουν το δημόσιο νοσοκομείο, να πάνε σε ιδιωτικές κλινικές; Εμείς λέμε στην πρώτη περίπτωση και γι’ αυτό, για παράδειγμα, επαναφέρουμε μια παλιά ψηφισμένη λογική των απογευματινών χειρουργείων, τα οποία επιτέλους θα αφαιρέσουν τις λίστες αναμονής, τις ουρές από το ΕΣΥ και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να δώσει ξανά αξιόπιστες και σοβαρές υπηρεσίες[…]

»Δημόσιο δε σημαίνει δεν πληρώνω τίποτα. Πάντα κάποιος πληρώνει. Αυτό είναι δεδομένο. Είτε με τους φόρους μας είτε με τις εισφορές μας ή με οτιδήποτε, αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι και στο δημόσιο η λογική του να υπάρχει μια συμμετοχή είναι και αυτή μια λογική δημόσια. Δεν πρέπει αυτή η συμμετοχή να καλύπτει όλο το κόστος. Ιδιωτικοποίηση είναι όταν καλύπτεις κόστος και κέρδος Όχι. Η συμμετοχή μπορεί να είναι κάποιο ποσοστό του φαρμάκου, κάποιο μικρό ποσοστό του κόστους μιας εγχείρησης ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό δεν είναι δεν ξεφεύγει από τη λειτουργία του δημοσίου[…]

»Δεν πρέπει να περιμένουν οι άνθρωποι για τα χειρουργεία. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο στη χώρα μας έτσι. Αυτή τη στιγμή καταρρέει το σύστημα υγείας της Βρετανίας. Είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, της Γαλλίας και της Γερμανίας, ακόμα και της Ολλανδίας έχει τεράστια προβλήματα. Συνεπώς δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο, αλλά το αφήνω αυτό. Πραγματικά και με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης κάνουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση και στηρίζουμε στην πράξη το ΕΣΥ. Τώρα είναι το τέλος; Κάναμε αυτό και το λύσαμε το πρόβλημα; Όχι, σε καμία περίπτωση. Είμαστε ακόμα πάρα πολύ πίσω από εκεί που θα θέλαμε, αλλά δεν χρειάζεται και να αυτομαστιγωνόμαστε. Πηγαίνετε στη Γαλλία, σας γράφουν μια εξέταση και περιμένετε τέσσερις έως έξι μήνες να κάνετε την εξέταση, τη διάγνωση».

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης ρωτήθηκε αν θα υπάρξει παράταση στη σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος. Έχουμε πει και έχουμε εμπεδώσει -νομίζω- ότι δεν δίνουμε παρατάσεις. Αυτό το οικονομικό επιτελείο δε δίνει παρατάσεις. Άρα δε θα δοθεί παράταση. Και για να είμαστε όλοι ξεκάθαροι, η μεθοδολογία μας θα είναι συγκεκριμένη. Ξεκινάμε αμέσως και θα δημοσιοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι έλεγχοι. Οι έλεγχοι θα γίνουν προφανώς θα ξεκινήσουν από τα μεγάλα ψάρια και θα πηγαίνουν προς τα μικρά ψάρια. Δεν θα ξεκινήσουμε από τους μικρούς για να καταλήξουμε στους μεγάλους, διότι οι μεγάλοι προφανώς έχουν και τους οικονομικούς πόρους και τις δυνατότητες να τελειώσουν, αλλά όταν 94%, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση μας, έχει ήδη ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία ή έχει κλείσει το ραντεβού για να τελειώσει μέχρι το τέλος Απριλίου από σεβασμό στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων δεν μπορούμε να κάνουμε έκπτωση στο υπόλοιπο 6%».

Για τις φορολογικές δηλώσεις για τις οποίες ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα ο κ. Θεοχάρης ανέφερε μεταξύ άλλων «αυτό που κάνουμε φέτος και είναι μια πιστεύω πολύ θετική χειρονομία, είναι ότι τείνουμε ένα χέρι εμπιστοσύνης στους λογιστές και στους φορολογούμενους που κάνουν τις δηλώσεις τους μόνοι τους. Δηλαδή λέμε ότι επειδή ακριβώς, εθιμικά γιατί δεν υπάρχει στον νόμο, ανοίγουμε κάθε χρονιά 31 Μαρτίου περίπου, αλλά φέτος, επειδή είχαμε να νομοθετήσουμε την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων για λογαριασμό του φορολογούμενου, μια σημαντική καινοτομία, και πήρε αυτό κάποιες μέρες, ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, πήρε ΦΕΚ τη Δευτέρα και συνεπώς η ΑΑΔΕ για να κάνει τις προσαρμογές έπρεπε να περιμένει την ψήφιση αυτή. Αυτές τις μέρες που πήραμε μέσα στον Απρίλιο, τις δίνουμε προκαταβολικά μέσα στον Ιούλιο. Άρα η προθεσμία που ήταν για 30 Ιουνίου θα πάει 25 -26, όσες μέρες έχουμε πάρει από τον Απρίλιο.

»Και με αυτόν τον τρόπο λέμε ότι εμείς αναγνωρίζουμε τις δικές μας υποχρεώσεις. Δίνουμε αυτές τις μέρες και από την άλλη περιμένουμε να αναγνωριστεί η ευθύνη των λογιστών και των φορολογουμένων και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτή μέσα στους χρόνους που δίνουμε, γιατί δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Άρα θα πάει μέχρι 25 Ιουλίου τελευταία μέρα και μέχρι 31 Ιουλίου να πληρωθεί η πρώτη δόση και για 8 δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο».

Τι γίνεται με τους ελεύθερους επαγγελματίες σημείωσε ότι « όποιος αμφισβητεί το τεκμαρτό πρέπει να αποδείξει ότι ο τρόπος ζωής του ταιριάζει με αυτό το εισόδημα το οποίο λέει ότι έχει. Λέει λοιπόν ότι δεν είχε ούτε 10.000 ευρώ εισόδημα. ΟΚ, αποδεκτό. Πάμε να δούμε. Ζει με 2.000 το χρόνο; ζει με 3.000 το χρόνο; Αυτό πρέπει να μας αποδείξει. Συνεπώς αυτό αποδεικνύεται με ένα μίνι πόθεν έσχες, μίνι μάξι, πείτε το όπως θέλετε, άρα πρέπει να ταιριάζει και ο τρόπος ζωής με αυτό που λες ότι δηλώνεις[…] Κοίταξε να μου λέει ο άλλος ότι ζω με 3.000 και να μου κάνει ταξίδια στο εξωτερικό και να ζει μια ζωή με αυτοκίνητα κτλ. προφανώς δεν θα είναι αποδεκτό».

Για το τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα ανέφερε ότι «ψηφίζονται τις επόμενες μέρες, από 1η Μαΐου θα μπορεί να ενεργοποιηθεί η διαδικασία αυτή[…] Θα φέρουμε μια ρύθμιση ώστε να ενεργοποιηθεί αυτή η διαδικασία[…] αν κάποιος κινεί το όχημά του και είναι σε ακινησία το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 10.000 ευρώ. Είναι μια πολύ σοβαρή παράβαση να κινείσαι με όχημα το οποίο είναι δηλωμένο ως ακίνητο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, θα μπορούν και φέτος, να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν οι ιδιοκτήτες να κυκλοφορούν το όχημα. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Θεοχάρης μιλώντας για τις προμήθειες των τραπεζών σε επαγγελματίες είπε ότι «νομοθετούμε τις επόμενες ημέρες, μετά από εντολή του υπουργού του Κωστή Χατζηδάκη, τη μείωση των προμηθειών για όλες τις συναλλαγές μέχρι 10 ευρώ, ώστε να υπάρχει ένα πλαφόν και από εκεί και πέρα αυτές οι συνεννοήσεις που έγιναν να μοιραστούν μεταξύ των τριών μερών της συναλλαγής: της τράπεζας που έχει την κάρτα και τον πελάτη, του εκκαθαριστή που έχει τον έμπορο και το μηχανάκι και του σχήματος, δηλαδή τη Visa και τη Mastercard κυρίως, αλλά και κάποια άλλα σχήματα[…]».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χ. Θεοχάρης στο ΕΡΤΝews: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Από 1/5 ενεργοποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news