facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού στην Έδεσσα, προκάλεσε μεγάλες ζημιές

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε πολλά χωριά της Έδεσσας από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή. 

Το χαλάζι που έπεσε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή ήταν έντονο αλλά και πολύ μεγάλο όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες ενώ κατέστρεψε τόσο τα κεράσια όσο και τα κτήματα σπάζοντας δέντρα.

Οι αγρότες της περιοχής είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τους κόπους τους να καταστρέφονται ενώ και ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας Θοδωρής Απόστολου ανέβασε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τεράστια ή καταστροφή Κερασιά Καρύδια Κορυφή Νησί Άγιος Αθανάσιος Ζερβη Παναγίτσα Άρνισσα Ξανθόγεια Λύκοι και αναμένουμε ενημέρωση από άλλα χωριά.

fb-img-1719938608770.jpg

fb-img-1719938631816.jpg

screenshot-20240702-194342-facebook.jpg

Εδεσσα: Εικόνες βιβλικής καταστροφής

pellanews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού στην Έδεσσα, προκάλεσε μεγάλες ζημιές"

Δυο σεισμοί 4,5 και 4,6 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή στη νότια Κρήτη

Δυο σεισμοί 4,5 και 4,6  Ρίχτερ σημειώθηκαν στη νότια Κρήτη και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή κάτω από τους Καλούς Λιμένες στο Ηράκλειο.

Ο πρώτος σεισμός στην Κρήτη σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης (02/07/2024) και είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 19,6 χλμ.

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 22.34 και πάλι στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο και είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 6,8 χλμ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυο σεισμοί 4,5 και 4,6 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή στη νότια Κρήτη"

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει ο βιασμός 8χρονου αγοριού από 13χρονο

Σοκάρει η νέα υπόθεση βιασμού με θύμα ένα 8χρονο αγοράκι Ρομά από έναν 13χρονο Ρομά, στα Διαβατά, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τhesstoday.gr ο παππούς του 8χρονου κατήγγειλε πως το το αγοράκι έπεσε θύμα βιασμού από τον 13χρονο σήμερα, σε περιοχή των Διαβατών και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Παρουσία ιατροδικαστή και αστυνομίας διενεργήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί εάν το παιδί υπέστη κακοποίηση και τώρα είναι υπό παρακαλούθηση στην Παιδοχειρουργική κλινική.

Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Σοκάρει ο βιασμός 8χρονου αγοριού από 13χρονο "

ΔΕΥΑ Τρίπολης: Έκκληση για άμεση εξοικονόμηση νερού

Για την ανάγκη άμεσης εξοικονόμησης νερού κάνει λόγο, μέσω ανακοίνωσης, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρίπολης.

Η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης επικαλείται τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει τώρα το θέρος.

Η ΔΕΥΑΤ τονίζει ότι οι πιο πάνω λόγοι έχουν επιφέρει μείωση στα αποθέματα νερού. Καιμαπευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθήσουν τα παρακάτω μέτρα εξοικονόμησης νερού:

1. Περιορισμός Πλύσης Αυτοκινήτων και Πεζοδρομίων: Χρησιμοποιήστε νερό με φειδώ και μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

2. Συντήρηση και Έλεγχος Διαρροών: Ελέγξτε τις βρύσες, τα καζανάκια και τις σωληνώσεις για διαρροές και επισκευάστε τις άμεσα.

3, Οικονομία στο Ντους και το Πλύσιμο Πιάτων & Ρούχων: Προτιμήστε σύντομα ντους και χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων και ρούχων μόνο όταν είναι γεμάτα.

4. Αποφυγή Ποτίσματος κατά τις Μεσημεριανές Ώρες: Ποτίζετε τα φυτά και τους κήπους σας με ποτιστήρι ή νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, ώστε να μειώσετε την εξάτμιση του νερού.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΥΑ Τρίπολης: Έκκληση για άμεση εξοικονόμηση νερού"

Σύσταση της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες για την επιδείνωση του καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 02 Ιουλίου 2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).

β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.

γ. Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

• Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

• Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

• Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.

• Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

• Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.

• Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

• Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.

• Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.

• Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.

• Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

• Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.

• Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).

• Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.

• Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.

• Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύσταση της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες για την επιδείνωση του καιρού"

Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα – Η κατάσταση σε Κω, Χίο και Κρήτη

Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εισοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις .

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Κω και Χίο δεν έχουν ενεργό μέτωπο, ενώ στα σημεία παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στο Γεράκι Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.


Διαβάστε Περισσότερα » "Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα – Η κατάσταση σε Κω, Χίο και Κρήτη"

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες ακόμα και χαλαζοπτώσεις – Η Αττική στο «μάτι» της κακοκαιρίας την Πέμπτη

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα με έντονη ζέστη σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποία αναμένουν ραγδαία μεταβολή του καιρού με καταιγίδες ακόμα και χαλαζοπτώσεις σε κάποιες περιοχές. Την Πέμπτη μάλιστα, η Αττική αναμένεται να μπει στο «μάτι» της κακοκαιρίας. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε για τον καιρό στο LiveNews, ο Γιάννης Καλλιάνος, μπορεί σήμερα (2/7/24) το θερμόμετρο να έδειξε ακόμα και 40 βαθμούς σε περιοχές της Φθιώτιδας, ωστόσο από αύριο (3/7/24) το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην, με τη ζέστη να δίνει τη «σκυτάλη» στις καταιγίδες, σε όλη τη χώρα.

«Από αύριο (3/7/24) και στη συνέχεια, περιμένουμε μία μεταβολή του καιρού. Αύριο και μεθαύριο. Περιμένουμε σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και περιμένουμε κυρίως μπόρες, βροχές και έντονες καταιγίδες στα Ηπειρωτικά τμήματα και κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.

Αύριο Τετάρτη από το ύψος της Λαμίας και βορειότερα, θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και στα βόρεια θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Το απόγευμα και στα πιο βόρεια τμήματα της Αττικής υπάρχει πιθανότητα βροχής».

Η Αττική στην καρδιά της κακοκαιρίας την Πέμπτη

«Η Πέμπτη με προβληματίζει ιδιαιτέρως γιατί οι δείκτες αστάθειας είναι πιο ανεβασμένοι και φαίνεται ότι πια θα επηρεαστεί και μεγάλο κομμάτι του νομού Αττικής. Θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά γρήγορα το μεσημέρι και το απόγευμα, τις θερμές ώρες θα πυκνώσουν νεφώσεις, 12.00 – 13.00 και στην Αθήνα και σε πολλά νησιά και σε περιοχές της Χαλκιδικής θα πέσει βροχή με κεραυνούς».

«Προσοχή στη Χαλκιδική» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

Συγκεκριμένα είπε ότι «από το μεσημέρι θα μπει στο παιχνίδι και η Αττική. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μάλιστα, από το κέντρο και βορειότερα θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες ίσως και χαλαζοπτώσεις».

Με προβληματίζει ότι οι δείκτες αστάθειας ειδικά την Πέμπτη στην Αττική είναι ακόμα πιο ανεβασμένοι. Λες και θα βρεθεί στο επίκεντρο η Αττική».

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Τετάρτη (3/7/24) θα έχει βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 28 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία – Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς και στα ηπειρωτικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ηπειρωτικά τμήματα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Σποράδες η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έρχονται καταιγίδες ακόμα και χαλαζοπτώσεις – Η Αττική στο «μάτι» της κακοκαιρίας την Πέμπτη"

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 03/07/2024 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής (Νήσος Κυθήρων)

Ένα κομμάτι της κάτω Λακωνίας, θα είναι στο «πορτοκαλί» την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, το κάτω μέρος της Λακωνίας, καθώς και τα Κύθηρα, θα είναι την Τετάρτη στην κατηγορία 4, με συνθήκες πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ένα μέρος της Αργολίδας, της Κορινθίας και της παραλιακής Κυνουρίας θα είναι στο ”κίτρινο”. Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αξίζει να αναφερθεί ότι από αύριο θα αλλάξει ο καιρός.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την Τετάρτη 03-07-2024 (κατηγορία κινδύνου 4) σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής (Νήσος Κυθήρων), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα Τρίτη 02-07-2024  η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατηγορία Κινδύνου 4 σημαίνει ότι κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν είναι μεγάλος, αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.

240703-1000x1050

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 03/07/2024 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής (Νήσος Κυθήρων)"

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή για τον θάνατο 4χρονου προσφυγόπουλου που καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα

Καταδικάστηκαν για τον θάνατο ενός 4χρονου προσφυγόπουλου το οποίο καταπλακώθηκε την ώρα του παιχνιδιού από συρόμενη μεταλλική πόρτα σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου φιλοξενούνταν πρόσφυγες και μετανάστες, στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, οι ιδιοκτήτες του καταλύματος. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον καθένα, με 3ετή αναστολή.

Πρόκειται για ανδρόγυνο που κρίθηκε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παραυτουργία με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Για την ίδια υπόθεση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, αθώωσε τους αφγανούς γονείς του 4χρονου που αντιμετώπιζαν την ίδια κατηγορία.

«Είναι ανεπίτρεπτο για τον πολιτισμό μας να σκοτώνονται παιδιά με αυτόν τον τρόπο», είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας. «Το να πέσει μία πόρτα όπου είναι πάνω παιδιά και παίζουν, ή σεισμός πρέπει να έχει συμβεί ή να τη γκρέμισε ένα βαρύ μηχάνημα κατεδάφισης», ανέφερε η ίδια, ζητώντας την ενοχή των δύο κατηγορούμενων ιδιοκτήτων της ξενοδοχειακής μονάδας, όπου βάσει σύμβασης με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες που αιτήθηκαν διεθνή προστασία.

Όπως προέκυψε από την πραγματογνωμοσύνη, την οποία επικαλέστηκε η εισαγγελέας, η επίδικη πόρτα φαίνεται πως ήταν κακοσυντηρημένη.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2019. Το άτυχο προσφυγόπουλο ανέβηκε μαζί με δύο ανήλικους φίλους του στη συρόμενη μεταλλική πόρτα (μήκους 3,80 μέτρων και βάρους 110 κιλών) που βρισκόταν στην αυλή του ξενοδοχείου και την κουνούσαν βλέποντάς τη ως παιχνίδι. Κατά την ταλάντωσή της, σε συνδυασμό με την ταχύτητα μετακίνησής της, φαίνεται πως υποχώρησαν τα στριφώνια από τη θέση τους στο σημείο στήριξης με το μπετόν και μετακινήθηκε το σημείο κλεισίματος για μερικά εκατοστά.

«Αυτό είχε ως συνέπεια να απελευθερωθεί η πόρτα από τα τερματικά ράουλα (καθώς το εσωτερικό ράουλο ήταν υπερβολικά φθαρμένο και δημιουργούσε τζόγο ως προς την εγκάρσια κίνησή της) και να στραβώσει η ασφάλεια που απαγόρευε την κατακόρυφη κίνησή της».

Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, έπεσε η πόρτα στο έδαφος καταπλακώνοντας το ανήλικο, που υπέστη θανατηφόρα κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

«Η πόρτα έπεσε από το βάρος»

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. «Η πόρτα έπεσε από το βάρος. Κάναμε εβδομαδιαία συντήρηση. Ήταν υπεράριστα συντηρημένη η πόρτα. Αναπτύχθηκε μία υπέρογκη δύναμη με 250% δύναμη φορτίου πάνω στην πόρτα. Το πίσω στοπ δεν πρόλαβε να δουλέψει. Τι άλλο έπρεπε να κάνω; Να έφτιαχνα μία πόρτα τανκς με ερπύστριες; Είχε πολλά παιδιά πάνω στην πόρτα και έτσι έπεσε. Δεν άντεξε άλλο», ανέφερε ο άντρας. Η σύζυγός του, από την πλευρά της, αποποιήθηκε των ευθυνών της, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ούτε νύχι δεν έχει σπάσει» στο ξενοδοχείο.

Οι γονείς του 4χρονου εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο (παρέστησαν την πρώτη μέρα της δίκης). Σήμερα ζουν και εργάζονται στη Γερμανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή για τον θάνατο 4χρονου προσφυγόπουλου που καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα"

Φωτιές: Πάνω από 200 πυροσβέστες στην Ελλάδα από Βουλγαρία, Μάλτα, Μολδαβία και Ρουμανία

Περισσότεροι από 200 και συγκεκριμένα 240 πυροσβέστες από Βουλγαρία, Μάλτα, Μολδαβία και Ρουμανία θα βρεθούν το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας για να επιχειρήσουν από κοινού με τους Έλληνες συναδέλφους τους, στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης που υλοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (EUCPM).

Οι Ευρωπαίοι πυροσβέστες, με στελεχωμένα υδροφόρα οχήματα δασοπυρόσβεσης, θα αναπτυχθούν σταδιακά στο χρονικό διάστημα από αρχές Ιουλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου σε τρεις βάσεις επιχειρήσεων: Στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα.

Η πρώτη αποστολή από τη Βουλγαρία βρίσκεται ήδη από την Τρίτη, στην επιχειρησιακή βάση της Θεσσαλονίκης, όπου εδρεύει η 2η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων και θα ακολουθήσουν στις 15 Ιουλίου οι αποστολές από τη Μάλτα (επιχειρησιακή βάση Αχαΐας) και τη Μολδαβία (επιχειρησιακή βάση Αττικής).

«Έχοντας αποδείξει στην πράξη την αξία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, το πρόγραμμα προεγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών -το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022- υλοποιείται φέτος διευρυμένο, δεδομένου ότι θα είναι περισσότερες τόσο οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με αποστολή και υποδοχή πυροσβεστών, όσο και οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης», επισημαίνει ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η Ελλάδα, λαμβάνει μέρος με διπλή ιδιότητα αφού πέραν των 240 πυροσβεστών που θα υποδεχτεί, συμμετείχε ήδη με μια ομάδα 25 δασοκομάντος των Ε.ΜΟ.Δ.Ε., η οποία αναπτύχθηκε στο διάστημα 15-30 Ιουνίου στη Νότια Γαλλία. Σημειώνεται πως η Ελλάδα «άνοιξε» το πρόγραμμα στις 15/6 αποστέλλοντας πρώτη πυροσβέστες στη Γαλλία και θα είναι επίσης εκείνη που θα το «κλείσει» στις 15/9, οπότε και θα ολοκληρωθεί και η τελευταία αποστολή από συμμετέχουσα χώρα (Ρουμανία). Επιπλέον, η διάρκεια παραμονής των πυροσβεστών στην Ελλάδα θα είναι φέτος μεγαλύτερη χρονικά, καθώς επεκτείνεται στους 2,5 μήνες, από 2 που ίσχυε τα προηγούμενα έτη.

Συνολικά, στο πρόγραμμα προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών για τη φετινή αντιπυρική περίοδο συμμετέχουν με αποστολές πυροσβεστών 12 χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Εσθονία (για 1η φορά), Ιταλία (για 1η φορά), Λετονία, Μάλτα, Μολδαβία (για 1η φορά), Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία (για 1η φορά) και Φινλανδία.

Οι παραπάνω χώρες θα διαθέσουν συνολικά 556 πυροσβέστες, που θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία (μετέχει για 1η φορά ως χώρα υποδοχής) και την Πορτογαλία, με σκοπό την παροχή συνδρομής στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Για τις ανάγκες της προετοιμασίας για την υλοποίηση του Προγράμματος στην Ελλάδα, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δύο επιμορφωτικά σεμινάρια: Για τους Διοικητικούς Συνδέσμους και Συνδέσμους Αξιωματικών Ξένων Αποστολών στις 29 - 31 Μαΐου 2024 και για τους επικεφαλής των εισερχόμενων ομάδων (team leaders) στις 16 - 18 Ιουνίου 2024.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιές: Πάνω από 200 πυροσβέστες στην Ελλάδα από Βουλγαρία, Μάλτα, Μολδαβία και Ρουμανία"

Σε έλλειψη 217 + 46 φάρμακα: 41 νοσοκομειακά, 7 σκιαγραφικά, 1 εμβόλιο [κατάλογος]

Σε ανησυχητικά επίπεδα παραμένει το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), που αναρτήθηκαν σήμερα, παρατηρείται περιορισμένη διαθεσιμότητα σε 217 φάρμακα, εκ των οποίων τα 41 είναι νοσοκομειακά, τα 7 σκιαγραφικά και το 1 εμβόλιο.

Όπως φαίνεται στον κατάλογο του ΕΟΦ, που παρατίθεται πιο κάτω, περιορισμένη διαθεσιμότητα υπάρχει και σε 46 φάρμακα αρμοδιότητας του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

Τον περασμένο Μάιο, οι ελλείψεις ήταν σχεδόν στα ίδια επίπεδα, καθώς ήταν σε έλλειψη 216 φάρμακα και 46 εισαγόμενα μέσω ΙΦΕΤ.

Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό, ενώ οι υπεύθυνοι του ΕΟΦ το αποδίδουν και στις "παράλληλες εξαγωγές", δηλαδή φάρμακα που εξάγονται από την ελληνική αγορά σε άλλες ευρωπαϊκές, όπου η τιμή τους είναι πολύ πιο υψηλή.

Παράλληλες εξαγωγές σε συσκευασίες

Πτωτική τάση

Όπως φαίνεται στον πιο πάνω πίνακα (στοιχεία ΕΟΦ), οι παράλληλες εξαγωγές σημείωσαν πέρυσι αισθητή υποχώρηση, η οποία ανήλθε σε 18,04% σε συσκευασίες.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η μείωση (26,4%) σε λιανικές τιμές. Η αξία των παράλληλων εξαγωγών ανήλθε πέρυσι σε 293,2 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 395,3 εκατομμυρίων το 2022.

Οι ασθενείς

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών (PGEU), η μη διαθεσιμότητα φαρμάκων συνεχίζει να αυξάνεται στην Ευρώπη και έχει τεράστια επίπτωση στους ασθενείς.

Οι ελλείψεις εμφανίζονται σε όλα τα περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης και αφορούν, τόσο τα απαραίτητα φάρμακα που σώζουν ζωές, όσο και τα πολύ συχνά χρησιμοποιούμενα φάρμακα.

Οι φαρμακοποιοί ανησυχούν πολύ για αυτό το φαινόμενο, το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Επιπλέον, τα φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί επενδύουν πολλούς πόρους για την αντιμετώπιση των ελλείψεων, γεγονός που συνιστά όχι μόνο οικονομική επιβάρυνση, αλλά και απώλεια ευκαιρίας να αφιερώσουν χρόνο σε άλλες εργασίες με επίκεντρο τον ασθενή και να βελτιώσουν την ποιότητα της περίθαλψης.

Επιπλέον Πληροφορίες

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε έλλειψη 217 + 46 φάρμακα: 41 νοσοκομειακά, 7 σκιαγραφικά, 1 εμβόλιο [κατάλογος]"

Ελεύθερη με τον όρο να μην συναναστρέφεται τον 70χρονο ποινικολόγο η δικηγόρος μετά την απολογία της

Ελεύθερη με έναν περιοριστικό όρο και καταβολή εγγυοδοσίας αφέθηκε πριν από λίγο με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η 43χρονη δικηγόρος που κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς δημοσίευσε σε τηλεοπτική εκπομπή τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με γνωστό ποινικολόγο των Αθηνών, τον οποίο κατηγορεί για εξύβριση και ενδοικογενειακή βία. Συγκεκριμένα, στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης συναναστροφής της με τον 70χρονο ποινικολόγο και καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ.

Η 43χρονη απολογήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια και παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα, με το οποίο αρνείται την σε βάρος της κατηγορία και υποστηρίζει πως καμία πρόθεση δεν είχε να εκδικηθεί τον δικηγόρο δημοσιεύοντας μηνύματα που είχε ανταλλάξει μαζί του. Μάλιστα, όπως αναφέρει η παρουσία της σε τηλεοπτική εκπομπή στις 28.06.2024 μοναδικό σκοπό είχε να σταματήσει το διασυρμό της και να και όχι για να πλήξει τον μηνυτή της, του οποίου, όπως επισημαίνει, την ταυτότητα ποτέ δεν αποκάλυψε.

Τι υποστήριξε στο υπόμνημα

Στο υπόμνημά της η κατηγορούμενη φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με τον μηνυτή είχαμε μια σύντομη ερωτική σχέση, διάρκειας περίπου 2 μηνών, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2024. Την 28.04.2024 ο μηνυτής μεταξύ άλλων με χτύπησε και την ίδια μέρα αρμοδίως κατέθεσα έγκληση εις βάρος του και την επόμενη μέρα εξετάσθηκα από ιατροδικαστή. Ο ίδιος κατέθεσε εναντίον μου έγκληση μετά από παρέλευση περίπου μισού μήνα, και μόνον όταν είχε ήδη πληροφορηθεί την δική μου έγκληση».

Συνεχίζοντας η 43χρονη υποστήριξε: «Πριν από λίγες μέρες και (πιθανολογώ) με αφορμή άλλη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, έτερου ζεύγους δικηγόρων, και η δική μου υπόθεση απασχόλησε τη δημοσιότητα, χωρίς εγώ να το επιδιώξω. Μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, πλήθος προσώπων, οικείων του μηνυτή και φυσικά ο ίδιος, εκκίνησαν μια διαδικασία προκειμένου να παρουσιαστώ ως αναξιόπιστη, ψυχικά ασθενής, ότι καταθέτω αναλήθειες και γενικώς ότι δεν μπορεί η δική μου καταγγελία να έχει την ίδια βαρύτητα με την έτερη υπόθεση που απασχόλησε τα ΜΜΕ. Έτσι εκδόθηκαν δελτία τύπου που βρίθουν ψεμάτων, παρουσιάστηκαν σε εκπομπές μηνύματα που έχω ανταλλάξει με άλλο πρόσωπο – δηλαδή έπραξαν αυτό που με καταγγέλλουν αυτή τη στιγμή ότι έχω διαπράξει – και με πληροφορίες “δημοσιογραφικές” επιχειρήθηκε να κατασκευασθεί μια εικόνα, με μοναδικό σκοπό, την αποδόμηση της προσωπικότητας μου, ώστε στο επερχόμενο δικαστήριο, όπου ο μηνυτής μου θα είναι κατηγορούμενος και εγώ υποστηρίζουσα την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, να φανώ αναξιόπιστη».

«Ήθελα να προστατευθώ, δεν είχα δόλο»

Αναφερόμενη στην εις βάρος της κατηγορία, δηλαδή την παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος, εξαιτίας της δημοσιοποίησης των μηνυμάτων, η δικηγόρος υπογραμμίζει στο υπόμνημά της τα εξής: «Την 28.06.2024 εμφανίσθηκα σε μια εκπομπή με μοναδικό σκοπό να σταματήσει ο διασυρμός μου και να προστατευθώ και όχι για να πλήξω των μηνυτή. Άλλωστε δεν αποκάλυψα την ταυτότητα του, ούτε προσπάθησα να τον σκιαγραφήσω. Δεν εξηγείται άλλωστε, το γεγονός ότι την επόμενη μέρα ακριβώς, να εμφανισθεί η σύζυγος του μηνυτή και επωνύμως να προαναγγέλλει μηνύσεις. Πως ταυτοποιήθηκε άραγε ο μηνυτής; Σύμφωνα με την έγκληση του αντιδίκου μου, παρουσιάστηκαν στοιχεία που κατά την άποψή του τον προσβάλλουν. (…) Σε κανένα απολύτως σημείο της επίμαχης τηλεοπτικής εκπομπής δεν παρουσιάστηκε, ούτε φωτογραφήθηκε, ούτε θα μπορούσε να συνδεθεί το πρόσωπο του εγκαλούντος με όλα όσα παρουσιάσθηκαν. Κανείς απολύτως από το κοινό ή οποιοσδήποτε τρίτος δεν θα μπορούσε να συνδέσει το “εβδομηντάχρονος ποινικολόγος” με τον μηνυτή μου. Υπάρχουν τουλάχιστον χίλιοι εβδομηντάχρονοι ποινικολόγοι στην Αθήνα, δηλαδή σχεδόν αόριστος αριθμός προσώπων, που με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε ο τηλεθεατής να συνδέσει το πρόσωπο του μηνυτή με τον αναφερόμενο στην εκπομπή».

Ακόμη με το υπόμνημά της η κατηγορούμενη αμφισβήτησε τη νομιμότητα της δίωξης σε βάρος της και καταλήγοντας επισημαίνει: «…Κανένα δόλο δεν είχα, όχι μόνον να παρουσιάσω προσωπικά δεδομένα, που εν τέλει δεν παρουσίασα, αλλά και κανένα δόλο εκδίκησης δεν είχα, αφού αυτό έγινε μετά την συστηματική συκοφάντηση μου. Άλλωστε, αν είχα δόλο να εκδικηθώ τον μηνυτή, γιατί να το κάνω την 28.06 και όχι 2 μήνες νωρίτερα, όποτε και εγκλημάτισε εις βάρος μου;».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελεύθερη με τον όρο να μην συναναστρέφεται τον 70χρονο ποινικολόγο η δικηγόρος μετά την απολογία της"

Ηράκλειο: 14χρονος περίμενε ανήλικο έξω από το σχόλειο και του έκλεψε το ρολόι

Το 14χρονο αγόρι φαίνεται πως είχε για παρέα έναν ακόμα 13χρονο καθώς έκλεψαν το ρολόι ενός έφηβου περιμένοντας τον έξω από το σχολείο.

Το 15χρονο παιδί ενημέρωσε τους γονείς του για το περιστατικό που το κατήγγειλαν στην Αστυνομία με αποτέλεσμα εκείνη να προχωρήσει στην σύλληψη του 14χρονου και της μητέρας του με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη ανήλικος για κλοπή σε βάρος ανηλίκου στο Ηράκλειο

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα ανηλίκου

Επίσης συνελήφθη αλλοδαπή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθησαν χθες (01.07.2024),το απόγευμα, στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ανήλικος αλλοδαπός για το αδίκημα της κλοπής σε βάρος έτερου ανηλίκου καθώς και αλλοδαπή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση ανωτέρω υπηρεσίας ο 14χρονος αλλοδαπός αφαίρεσε με έτερο ανήλικο 13χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, προσωπικά αντικείμενα από 15χρονο ημεδαπό τα οποία ανευρέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: 14χρονος περίμενε ανήλικο έξω από το σχόλειο και του έκλεψε το ρολόι"

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στη νύχτα της Μυκόνου ψάχνουν τους εκτελεστές του 54χρονου τοπογράφου

Στη νύχτα της Μυκόνου και στα σκοτεινά μονοπάτια γύρω από τους ελέγχους και τις αυτοψίες που πραγματοποιούσε ως τοπογράφος ο 54χρονος θύμα εκτέλεσης σήμερα (02/07/2024) στο Ψυχικό, στρέφουν τις έρευνές τους οι αρχές προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν τα κίνητρα της δολοφονίας του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος πατέρας δυο παιδιών Παναγιώτης Στάθης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού τρεις φορές  στη Μύκονο καταγγέλλοντας στις αστυνομικές αρχές την πρώτη από αυτές, που έγινε το 2021. Τελευταία φορά που είχε δεχθεί επίθεση ήταν πριν από 18 μήνες και για τον λόγο αυτό φέρεται να είχε προσλάβει σωματοφύλακα για την προστασία του ο οποίος τον συνόδευε στις περισσότερες μετακινήσεις του. 

Μάλιστα, φέρεται να εμπλέκεται και σε επεισόδιο που είχε γίνει πριν από περίπου 18 με 20 μήνες στο νησί της Μυκόνου και είχε πάρει μεγάλη έκταση με τον αρχαιολόγο ο οποίος είχε πέσει επίσης θύμα ξυλοδαρμού και ο οποίος το βράδυ της Τρίτης, 7 Μαρτίου δέχθηκε επίθεση ενώ πλησίαζε στο σπίτι του στην περιοχή του ΚΑΤ, στην Κηφισιά.

Το χρονικό της εκτέλεσης 

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 08.30 το πρωί της Τρίτης (02.07.24) στην οδό 25ης Μαρτίου σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Ψυχικού.

Μια μεγάλη μηχανή με ένα άτομο πλησίασε το αυτοκίνητο του 54χρονου. Ο οδηγός της μηχανής έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον τοπογράφο. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, όπου εντόπισαν νεκρό τον άνδρα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και 14 κάλυκες.

Όπως ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο, οι σφαίρες πέφτουν «βροχή», γαζώνοντας το θύμα της άγριας μαφιόζικης εκτέλεσης στο Ψυχικό μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο δεν ήταν δικό του, αλλά του συνεταίρου του.

Ο δράστης περίμενε την κατάλληλη στιγμή έχοντας στήσει καρτέρι θανάτου, πυροβολώντας το θύμα με 9άρι πιστόλι, μόλις πήγε να παρκάρει έξω από την εταιρεία. 

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο ανατριχιαστικός ήχος των πυροβολισμών. Στην αρχή ακούγονται πάνω από 10 πυροβολισμοί απανωτά, μετά μεσολαβεί κενό και μετά «πέφτουν» άλλοι 4.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στη νύχτα της Μυκόνου ψάχνουν τους εκτελεστές του 54χρονου τοπογράφου"

Πάτρα: Άναψαν τα αίματα σε πρόχειρο καταυλισμό - Χτύπησαν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ

Επεισοδιακή ήταν τη Δευτέρα, αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου, για την απομάκρυνση Ρομά που έχουν μετατρέψει πλατεία σε άτυπο καταυλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ένα άτομο καθώς επιτέθηκε και χτύπησε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ Διοικητή του Γ' Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Άναψαν τα αίματα σε πρόχειρο καταυλισμό - Χτύπησαν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ"

Ραφήνα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για τη φωτιά – Συνελήφθη 3 φορές για εμπρησμό τον τελευταίο μήνα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 38χρονος Ρουμάνος ο οποίος συνελήφθη για την πρόκληση της φωτιάς στη Ραφήνα το Σάββατο (27.6.2024).

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για εμπρησμό δάσους (σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή της Ραφήνας) από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε πως δεν έβαλε εκείνος τη φωτιά στη Ραφήνα και πως εκείνος όταν μπήκε η πυρκαγιά βρισκόταν στην πλατεία και μάλιστα πήγε με ένα φίλο του να βοηθήσουν να την σβήσουν.

Ο κατηγορούμενος εντός του Ιουνίου είχε συλληφθεί δύο ακόμα φορές για εμπρησμό και του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος καθώς και διοικητικό πρόστιμο 8.538 ευρώ.

Τις κατηγορίες για την πρόσκληση φωτιάς τον Ιούνιο ο αλλοδαπός τις αποδέχεται λέγοντας πως προκλήθηκαν ενώ προσπαθούσε να κάψει χόρτα. Για την μία εκ των δύο του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε μηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ραφήνα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για τη φωτιά – Συνελήφθη 3 φορές για εμπρησμό τον τελευταίο μήνα"

Ηράκλειο: Παράνομο αποστακτήριο "ξετρύπωσε" η ΕΛ.ΑΣ

Στον εντοπισμό ενός αποστακτηρίου που φέρεται να λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Η έρευνα έγινε το πρωί της Δευτέρας (1/7) με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψη ενός άνδρα 63 ετών ενώ κατασχέθηκαν και πλήθος ευρημάτων όπως 200 λίτρα αλκοολούχου υγρού, 37,5 τόνοι αλκοολούχου μείγματος σε ζύμωση.

παράνομο αποστακτήριο

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου και των δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παραγωγής και διακίνησης παράνομων νοθευμένων αλκοολούχων ποτών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε./ Επιχειρησιακής Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β’/ Τμήμα Η’ και με την συνδρομή αστυνομικών Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου οργανώθηκε χθες (01.07.2024), αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αποθηκών, παράνομο αποστακτήριο παραγωγής αλκοολούχων ποτών σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για το οποίο σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και ειδικές διατάξεις που αφορούν την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά.

Ειδικότερα, κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αποθηκών εγκαταστημένος εξοπλισμός συστήματος απόσταξης αλκοολούχων ποτών. Επιπλέον, κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

200 λίτρα αλκοολούχου υγρού,

37,5 τόνοι αλκοολούχου μείγματος σε ζύμωση,

ποσότητα σκόνης για την υποβοήθηση της ζύμωσης και

ποσότητα καθαρτικού υγρού.

Τα κατασχεθέντα υγρά θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους ώστε να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση και να επιβληθούν οι ανάλογοι διαφυγόντες δασμοί και φόροι.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: Παράνομο αποστακτήριο "ξετρύπωσε" η ΕΛ.ΑΣ "

Θεσσαλονίκη: 45χρονος έσπασε τζάμι αστικού λεωφορείου μετά από καβγά με τον οδηγό

Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε 45χρονο Έλληνα και οδηγό αστικού λεωφορείου σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν σημειώθηκε στην οδό Τσιμισκή.

Ο 45χρονος, μετά από το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον οδηγό του αστικού λεωφορείου, έσπασε τζάμι του οχήματος.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου προχώρησαν στη σύλληψη του 45χρονου.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 45χρονος έσπασε τζάμι αστικού λεωφορείου μετά από καβγά με τον οδηγό "

Δολοφονία στο Ψυχικό: «Γάζωσαν» άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του με οχτώ σφαίρες

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε στο Ψυχικό στις 8:23 το πρωί της Τρίτης (2/7), όταν άνδρας πυροβολήθηκε με οχτώ σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του.

Το έγκλημα σημειώθηκε στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό, όπου βρίσκεται η τεχνική εταιρεία του θύματος. Πρόκειται για τοπογράφο μηχανικό

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα εκτελέστηκε εν ψυχρώ από αναβάτη μηχανής, ενώ στο δίκυκλο επέβαιναν δύο άτομα.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο της άγριας δολοφονίας:

egklima-psichiko

Ο συνέταιρος του θύματος ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις Αρχές, οι οποίες έφτασαν άμεσα στο σημείο και εντόπισαν νεκρό τον άνδρα με 8 κάλυκες δίπλα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο που εκτελέστηκε το θύμα ανήκε στον συνέταιρό του.

newsbomb 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία στο Ψυχικό: «Γάζωσαν» άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του με οχτώ σφαίρες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news