facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Προσγειώσεις σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο πτήσεων με προορισμό Αθήνα λόγω ομίχλης

Λόγω ομίχλης δύο αεροπορικά δρομολόγια με προορισμό την Αθήνα, οδηγήθηκαν σε προσγείωση στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο. Αρχικά προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής 5/11 αεροπλάνο της Aegean που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζυρίχη – Αθήνα, ενώ πτήση από Μυτιλήνη προς Αθήνα κατευθύνθηκε στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, οι υπεύθυνοι προσπαθούν λόγω της ομίχλης, να απομακρύνουν με ασφάλεια τους οδηγούς που είχαν σκοπό να παραλάβουν οικείους τους.


Ομίχλη στα Σπάτα

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσγειώσεις σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο πτήσεων με προορισμό Αθήνα λόγω ομίχλης"

Κορωνοϊός: Με click away από αύριο οι αγορές των ανεμβολίαστων χωρίς τεστ, δείτε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα

Με 8.000 αστυνομικούς να... ρίχνονται στη «μάχη» της επιτήρησης και των ελέγχων, τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού τίθενται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο, 6 του μηνός, και αφορούν αποκλειστικά στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Τα πρόστιμα, μάλιστα, αναμένεται να είναι «τσουχτερά» τόσο για τους πελάτες παραβάτες όσο και για τους καταστηματάρχες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

«Αποκρυσταλλώνοντας» τα νέα μέτρα,, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά αφορούν κυρίως στην αύξηση των εβδομαδιαίων rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, στην πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και ανοιχτούς χώρους εστίασης μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR test και στην αυστηροποίηση των ελέγχων σχετικά με την επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών και την τήρηση των μέτρων.

Πιο αναλυτικά, τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, Σάββατο, είναι:

- Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας

- Η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και χώρων διασκέδασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους

- Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων (πχ. σούπερ μάρκετ), φαρμακεία ή εκκλησίες

- Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα, εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.

- Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών (εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας, ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Επίσης, θα γνωστοποιείται το γεγονός ότι συγκεκριμένα καταστήματα δεν τηρούν τα μέτρα (σ.σ. θα μπαίνουν στη λεγόμενη «μαύρη λίστα»).

Στο ΦΕΚ, που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής, τα νέα μέτρα «κωδικοποιούνται» ως εξής:

Αφορούν στο διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Συγκεκριμένα:

Ανήλικοι: Για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών η πρόσβαση σε μικτούς & αμιγείς χώρους θα γίνεται με αρνητικό self test

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Με αρνητικό Rapid test ή PCR πρόσβαση σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

Ανεμβολίαστοι καταναλωτές: Με αρνητικό Rapid test ή PCR οι αγορές εντός καταστημάτων

Οι αγορές όσων δεν διαθέτουν test θα γίνονται με την λογική click away, δηλαδή τηλεφωνικά ή διαδικτυακά οι παραγγελίες και θα το παίρνουν από το μαγαζί, χωρίς τα ραντεβού που ίσχυαν στο παρελθόν.

Είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες & τράπεζες: Με αρνητικό Rapid test ή PCR

Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες για τις οποίες ωστόσο υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Ιερά Σύνοδο οι πιστοί να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ πριν την προσέλευση τους στους ιερούς ναούς.

Επίσης, αναμένεται μπαράζ ελέγχων από 8.000 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες. Θα υπάρχουν ειδικά κλιμάκια σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση.Να σημειωθεί ότι για την πρώτη παράβαση ενός καταστήματος προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ. Λουκέτο από 7-60 ημέρες σε περίπτωση υποτροπής και 300 ευρώ για πελάτες που δεν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Με click away από αύριο οι αγορές των ανεμβολίαστων χωρίς τεστ, δείτε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα"

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Ανοίξαμε την Αγία Σοφία μας; Τι χαρά για εμάς»

Νέα πρόκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία καθώς συνεχάρη τον εαυτό του για το άνοιγμά της αλλά και τις προσευχές. Παράλληλα δήλωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι θέλει να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές των Τούρκων την ιδέα της Άλωσης έως και το 2053.

«Εμείς το όραμα του την έννοια της Άλωσης θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε στο νου και τις καρδιές της νέας γενιάς. Ανοίξαμε την Αγιά Σοφιά μας; Επίσης στην Αγιά Σοφιά μας, δόξα σοι Κύριε, προσευχόμαστε τις Παρασκευές; Προσευχόμαστε όλες τις στιγμές; Τι χαρά για εμάς!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. 

Την ίδια στιγμή η τουρκική οικονομία καταρρέει με το 80% των Τούρκων να θεωρούν ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι λανθασμένη, ενώ το 70% ότι ο πραγματικός πληθωρισμός είναι πάνω από το 50% κι αυτή η κατάσταση ανησυχεί έντονα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Ανοίξαμε την Αγία Σοφία μας; Τι χαρά για εμάς»"

Σφαίρα βρέθηκε σε προαύλιο νηπιαγωγείου στο Μενίδι

Νέο περιστατικό με αδέσποτη σφαίρα καταγράφηκε στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε προαύλιο νηπιαγωγείου βρέθηκε σφαίρα από 9αρι πιστόλι πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Την ανακάλυψη έκανε, σύμφωνα με το Mega, ηλικιωμένος, ο οποίος και παρέδωσε τη σφαίρα στη διευθύντρια του 18ου νηπιαγωγείου Αχαρνών, η οποία με τη σειρά της την πήγε στην αστυνομία.

 

 Η σφαίρα εξετάζεται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, με τους γονείς και τους κατοίκους της περιοχής να παραμένουν ανάστατοι.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 στο ίδιο νηπιαγωγείο, μια 4χρονη είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα στο μάγουλο, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σφαίρα βρέθηκε σε προαύλιο νηπιαγωγείου στο Μενίδι"

Τι λέει η Κομισιόν για το θέμα διάρκειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού κατά της Covid-19 και η σύσταση για την ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ δεν κάνουν λόγο για μέγιστη διάρκεια του ολοκληρωμένου εμβολιασμού, παρά μόνο για τα τεστ και για την ανάρρωση από τον κορονοϊό. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρίστιαν Βίγκαν, ερωτηθείς αν στην ΕΕ βρίσκεται υπό συζήτηση το ενδεχόμενο ανανέωσης του πιστοποιητικού με την τρίτη δόση.

«Υπάρχουν συζητήσεις για πιθανή επικαιροποίηση της σύστασης για την ελευθερία των μετακινήσεων και στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων τίθενται διάφορα ερωτήματα, όπως η περίοδος ισχύος του πιστοποιητικού ή τί θα γίνει με την τρίτη δόση. Ωστόσο είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Ο στόχος μας είναι πάντα να υπάρχει συντονισμένη προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ και σαφείς κανόνες για τους πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, υπενθύμισε ότι ο κανονισμός για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό αφορά μόνο στα ταξίδια και τις μετακινήσεις των πολιτών εντός της ΕΕ και θεωρητικά ισχύει ως την 1η Ιουλίου 2022 (12 μήνες από την επίσημη έναρξη εφαρμογής του στην ΕΕ) με τη δυνατότητα παράτασης, αν κριθεί αναγκαίο. Σε ό,τι αφορά στη χρήση του πιστοποιητικού σε δραστηριότητες εντός της κάθε χώρας και την περίοδο ισχύος του, είναι αρμοδιότητα κάθε χώρας – μέλους να αποφασίσει.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, σημείωσε ότι η επιτροπή των ειδικών συζητάει αυτό το θέμα και πιθανότατα θα δοθεί κάποιο όριο.

«Ακριβώς γιατί βλέπουμε από τις επιδημιολογικές μελέτες ότι η ανοσία είναι λιγότερο αποτελεσματική μετά από κάποιους μήνες. Αρχίζει από το εξάμηνο και μετά μειώνεται, άρα πιθανότατα θα πρέπει να γίνει αναμνηστική δόση, όπως έκανε το Ισραήλ ήδη για όλους. Άρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού πιθανώς δεν θα είναι στο εξάμηνο αλλά λογικά δεν θα είναι για πάντα. Είναι ανοιχτό το θέμα και υπό συζήτηση» τόνισε η κα. Γκάγκα.

 ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι λέει η Κομισιόν για το θέμα διάρκειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού"

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει η πλατφόρμα, μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ανοίγει ξανά η πλατφόρμα δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

Μια «δεύτερη ευκαιρία» έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, να δηλώσουν στους Δήμους την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους και με τον τρόπο αυτό, μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους χωρίς να κινδυνεύουν με την καταβολή μεγάλων προστίμων και προσαυξήσεων.

Η δήλωση αυτή μπορεί να πραγματοποιείται από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που άνοιξε ξανά.

«ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ .

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και της ΑΑΔΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΓΓΠΣ.

2,6 εκατομμύρια πολίτες έκαναν μέχρι σήμερα χρήση της πλατφόρμας

Την πρώτη περίοδο που τέθηκε σε λειτουργία η συγκεκριμένη πλατφόρμα, περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια πολίτες έκαναν χρήση της δυνατότητας να την χρησιμοποιήσουν και να δηλώσουν 60 εκατομμύρια επιπλέον τετραγωνικά μέτρα.

Οι πολίτες που αξιοποίησαν αυτή τη δυνατότητα δηλώνοντας την πραγματική επιφάνεια των ιδιοκτησιών τους, γλύτωσαν από τέλη και πρόστιμα, ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ, ενώ με τις δηλώσεις των επιπλέον τετραγωνικών, οι Δήμοι διασφαλίζουν σε ετήσια βάση επιπλέον έσοδα, που θα χρησιμοποιηθούν είτε για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχουν στους δημότες τους, είτε για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, όπως έχει ήδη γίνει σε πολλούς Δήμους.

Πολίτες και Δήμοι να αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία

Με αφορμή την επαν-ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Μια πολύ χρήσιμη ηλεκτρονική εφαρμογή που δημιούργησε η Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ξανά στη διάθεση των πολιτών όλης της χώρας. Είναι μια εφαρμογή μέσω της οποίας ενισχύεται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αυτοδιοίκησης και πολιτών, με αμοιβαίο όφελος για όλες τις πλευρές.

Με το άνοιγμα της «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ», δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν έχουν μέχρι σήμερα δηλώσει την πραγματική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας τους στους οικείους Δήμους, να το κάνουν τώρα, για να απαλλαγούν από πρόστιμα και προσαυξήσεις στο μέλλον.

Επίσης και οι Δήμοι οφείλουν άμεσα να επεξεργαστούν τα στοιχεία των δηλώσεων αυτών και να εισπράξουν τα επιπλέον έσοδα που προκύπτουν από την αξιοποίηση τους, προκειμένου να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους δημότες υπηρεσιών τους ή για να μειώσουν την οικονομική τους επιβάρυνση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει η πλατφόρμα, μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις"

Πήρε εξιτήριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, στο οποίο εισήχθη μέσα στην εβδομάδα για την τοποθέτηση στεντ πήρε την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, «ανεβάζοντας» με φωτογραφία του ίδιου με τον Βαρθολομαίο έξω από το νοσοκομείο, εξώ τη συνόδευε με τη φράση: «Ευχαριστούμε τον Θεό για το γεγοός πως ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, με καλή υγεία και καλή διάθεση».

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πήρε εξιτήριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος"

Κορονοϊός: «Υπέγραψε να πεθάνει» – Θρήνος για τον 55χρονο που επέλεξε να μην διασωληνωθεί

“Αυτοκτονία” χαρακτηρίζουν οι συγγενείς του τον θάνατο του 55χρονου από κορονοϊό, στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου. 

Στενή συγγενής του θύματος περιγράφει στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA όλα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, από την στιγμή που ο 55χρονος νόσησε και κατέρρευσε στο σπίτι που έμενε με τον πατέρα του, μέχρι τις δραματικές τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου οι γιατροί βρέθηκαν με… δεμένα τα χέρια τους.

«Κατέληξε. Δεν επιθυμούσε να διασωληνωθεί. Δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, δεν ήταν εμβολιασμένος, πήγε σε λιπόθυμη κατάσταση που τον βρήκε ο άντρας μου και τον μετέφερε, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τη δεύτερη ημέρα επιδεινώθηκε η κατάστασή του, χρειαζόταν να διασωληνωθεί, δε διασωληνώθηκε με δική του θέληση. Υπέγραψε να μην διασωληνωθεί. Υπέγραψε να πεθάνει», λέει χαρακτηριστικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: «Υπέγραψε να πεθάνει» – Θρήνος για τον 55χρονο που επέλεξε να μην διασωληνωθεί"

Μητροπολίτης στις Σέρρες έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι επειδή δεν τηρούνταν τα μέτρα

Έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι της περιφέρειάς του, προκειμένου να συνετιστούν οι μοναχές στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο λόγος για τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, που -όπως αποκάλυψε- προχώρησε στην κίνηση αυτή προκειμένου ν’ αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά και επειδή δεν θέλει να χαρακτηριστούν τα μοναστήρια της περιοχής του ως χώροι «αντιρρησιών» κατά του εμβολίου.

Μιλώντας σ’ εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΚΤΥΟ στις Σέρρες, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου έκανε γνωστό πως απέστελλε την αστυνομία σε μοναστήρι στο χωριό Φαιά Πέτρα, προκειμένου να συνετιστεί η ηγουμένη ώστε «μην κάνει του κεφαλιού της» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Σιδ/στρου Μακάριος έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι

«Εγώ ο ίδιος έστειλα την αστυνομία στο μοναστήρι για να έχουν τον φόβο δεν είναι ανεξέλεγκτοι αλλά δεν μπορεί να γίνονται κάθε μέρα. Πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά και να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Είπα της μοναχής να προστατευτεί τόσο ίδια όσο και να προστατεύσει τους πιστούς που έρχονται στο μοναστήρι» δήλωσε, ζητώντας από τις μοναχές των μοναστηριών της περιφέρειάς του να σέβονται τα μέτρα που αποσκοπούν στη δημόσια υγεία.

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου αποκάλυψε πρόσφατα επίσης, πως ιερέας έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, αν και εμβολιασμένος, όταν παραβρέθηκε σε γλέντι που προηγήθηκε γάμου που στη συνέχεια ο ίδιος τέλεσε. Εκτός από τον θάνατο του ιερέα, κόλλησαν κορωνοϊό οι περισσότεροι συγγενείς και καλεσμένοι στον γάμο.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητροπολίτης στις Σέρρες έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι επειδή δεν τηρούνταν τα μέτρα"

Επιπλέον 330.000 δόσεις εμβολίων δώρισε η Ελλάδα στη Ρουάντα

Σε συνέχεια της δωρεάς στη Ρουάντα 200.000 εμβολίων κατά του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο, η Ελλάδα δώρισε σήμερα επιπλέον 330.000 δόσεις προς τη χώρα αυτή της Αφρικής. Η παράδοση της δωρεάς έλαβε χώρα με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Ρουάντα. «Μια έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης μας προς τον λαό της Ρουάντα, σε συνέχεια της δωρεάς 200.000 εμβολίων τον Σεπτέμβριο», έγραψε σχετικά στο Twitter μετά την τελετή παράδοσης ο Νίκος Δένδιας.

Στην τελετή παράδοσης των εμβολίων στο Κιγκάλι, τον υπουργό Εξωτερικών συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιπλέον 330.000 δόσεις εμβολίων δώρισε η Ελλάδα στη Ρουάντα"

Καιρός αύριο: Επιμένει το «καλοκαίρι» – Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία

Καλοκαιράκι θα θυμίζει ο καιρός αύριο Σάββατο (6.11.2021) με την θερμοκρασία να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα βορειοδυτικά όπου πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά ασθενείς και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 και στην Κρήτη τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι 3 με 4 μποφόρ μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις δυτικές περιοχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα έως 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 και στην Κρήτη κατά τόπους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και στα βόρεια θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα έως 5 και από το απόγευμα στα βόρεια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα έως 5 και από το απόγευμα στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιμένει το «καλοκαίρι» – Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία"

Λιμάνι Πειραιά: Ανεστάλη η απεργία – Σε εκκρεμότητα η συλλογική σύμβαση

Οι εργαζόμενοι στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι ικανοποιήθηκαν σε αρκετά σημεία τα αιτήματα τους από την COSCO, και κυρίως η αύξηση της βάρδιας από 4 σε 5 άτομα, η συγκρότηση επιτροπών υγιεινής και εργασίας και η κατάργηση της κόντρας βάρδιας.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει και μονιμοποιήσεις των εργαζομένων.

Αλλά, το θέμα της συλλογικής σύμβασης θα απολέσει νέο γύρο συζητήσεων με την κινεζική εταιρεία.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιμάνι Πειραιά: Ανεστάλη η απεργία – Σε εκκρεμότητα η συλλογική σύμβαση"

Pfizer vs Merck: Τι ξέρουμε για τα δύο χάπια κατά του κορωνοϊού

Η Pfizer ανακοίνωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το πειραματικό της χάπι μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε άτομα με υψηλό κίνδυνο από την Covid-19. Η Merck, που ήδη έλαβε άδεια κυκλοφορίας στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι το δικό της σκεύασμα έδειξε 50% μείωση.

Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις, μέχρι το προφίλ κινδύνου των ασθενών γίνει πιο ξεκάθαρο, επισημαίνει ο αναλυτής του Bloomberg, Sam Fazeli.

Τι γνωρίζουμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε:

Δοσολογία του Paxlovid της Pfizer: Δύο φορές τη μέρα για πέντε ημέρες

Δοσολογία του Molnupiravir της Merck: Δύο φορές τη μέρα για πέντε ημέρες

Παραγωγή του Paxlovid της Pfizer: Αναμένεται να φτιάχνει 180.000 πακέτα έως το τέλος της χρονιάς και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ως τα τέλη του 2022.

Παραγωγή του Molnupiravir της Merck: Αναμένεται να παράξει 10 εκατομμύρια θεραπείες έως τα τέλη της χρονιάς, έχει δώσει άδειες σε άλλες εταιρείες για παραγωγή γενοσήμου και σχεδιάζει αύξηση παραγωγής.

Κατάσταση αναφορικά με την αδειοδότηση του Paxlovid της Pfizer: Σχεδιάζει να προσθέσει κλινικά δεδομένα στις ΗΠΑ για να λάβει αδειοδότηση.

Κατάσταση αναφορικά με την αδειοδότηση του Molnupiravir της Merck: Εγκρίθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και έκανε αίτηση στις ΗΠΑ.

Σε συζητήσεις αδειοδότησης η Pfizer

Eν τω μεταξύ, η Pfizer βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ομάδα Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας Φαρμάκων (Medicines Patent Pool) που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύναψη μιας συμφωνίας αδειοδότησης που θα επιτρέπει σε τρίτα μέρη να παράγουν και να διανέμουν το χάπι της φαρμακευτικής κατά του κορωνοϊού, εφόσον εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Pfizer vs Merck: Τι ξέρουμε για τα δύο χάπια κατά του κορωνοϊού"

Τριαντόπουλος σε Τσίπρα: «Το πακέτο στήριξης στη Βόρεια Εύβοια ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ»

«Οι αντιπολιτευτικές παρωπίδες δεν άφησαν τον κ. Τσίπρα να δει τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης που έχουν ληφθεί στη Βόρεια Εύβοια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ούτε την πολύ συχνή παρουσία στην περιοχή κυβερνητικών στελεχών προκειμένου να επιβλέψουν την υλοποίηση των έργων» τονίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος απαντώντας στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εύβοια.

«Πολλές από τις προτάσεις του μάλιστα, όπως αυτή που ανακοίνωσε για πενταετή προγράμματα για τους ρητινοκαλλιεργητές, υστερούν κατά πολύ των μέτρων που προωθούνται και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, πρόγραμμα απασχόλησης επταετούς διάρκειας, σε ένα διευρυμένο πλέγμα στήριξης με ορίζοντα δεκαπενταετίας» προσθέτει.

Ο κ. Τριαντόπουλος επισημαίνει ότι το πακέτο μέτρων στήριξης και αποκατάστασης ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τις διαθέσεις, τις πιστώσεις και τις δεσμεύσεις πόρων μέχρι τώρα. «Πρόκειται για ένα πακέτο, το ύψος του οποίου θα αυξηθεί σημαντικά περαιτέρω, όσο προχωρά η πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές και τα δάση. Και προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση θα συνεχίσει με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς και με δραστηριοποίηση στο πεδίο, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και όλους τους εμπλεκόμενους» υπογραμμίζει.

Στη συνέχεια παραθέτει αναλυτικά το πακέτο μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στους δύο Δήμους της Β. Εύβοιας, το οποίο αφορά τόσο την οριζόντια στήριξη της περιοχής, όσο και τη στοχευμένη στήριξη κλάδων που επλήγησαν σημαντικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ενώ συμπεριλαμβάνει και μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, καθώς και έργα υποδομών και βελτίωσης των δικτύων.

«Ειδικότερα, έχουν ήδη ενταχθεί πιστώσεις ύψους 39,7 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για μεγάλης κλίμακας εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και για αποκατάσταση βλαβών στις υποδομές στις περιοχές αρμοδιότητας εντός των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. 'Αννας και Ιστιαίας-Αιδηψού. Πρόκειται για ένα μεγάλο, διευρυμένο και εντατικό πρόγραμμα έργων που περιλαμβάνει, παράλληλα με εργασίες αποκατάστασης και προστασίας του οδικού δικτύου, ένα ευρύ φάσμα έργων καθαρισμών, δομικών παρεμβάσεων, άρσης προσχώσεων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στα ρέματα των εν λόγω περιοχών της Β. Εύβοιας, ώστε να ενδυναμωθούν περαιτέρω οι συνθήκες αντιπλημμυρικής προστασίας που διαμορφώνονται την τελευταία περίοδο στην περιοχή υπό τις δασικές υπηρεσίες και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα -και σε συνεργασία με την Περιφέρεια- την αμέσως επόμενη περίοδο, δρομολογείται η ένταξη πιστώσεων χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ, για μια σειρά δομικών έργων και παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας στους οικισμούς και στους αστικούς ιστούς των δύο δήμων της Β. Εύβοιας, διευθετώντας και αντιμετωπίζοντας ριζικά εκκρεμότητες και παθογένειες δεκαετιών.

Επιπρόσθετα, με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις δασικές περιοχές, υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή των δασικών συνεταιρισμών στις εργασίες και με προτεραιότητα στους τοπικούς συνεταιρισμούς και το τοπικό εργατικό δυναμικό. Το συνολικό μέγεθος των έργων που έχουν ξεκινήσει και δρομολογούνται ανέρχεται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ, από τις πρώτες εβδομάδες, προωθήθηκαν τα έργα καθαρισμού των παρόδιων περιοχών από τους τοπικούς δασικούς και αναγκαστικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι και έλαβαν έκτακτη χρηματοδοτική στήριξη ύψους 0,65 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα, αλλά και για τη στήριξη άμεσων αναγκών και παρεμβάσεων όπου χρειάζεται, έχει διατεθεί -μέσα από τις πρώτες φάσεις χρηματοδότησης- έκτακτη χρηματοδότηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση της Β. Εύβοιας, πρώτου και δευτέρου βαθμού, συνολικού ύψους 13,4 εκατ. ευρώ» αναφέρει ο κ. Τριαντόπουλος.

Επίσης επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την παροχή πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής και της επιχορήγησης των επιχειρήσεων, καθώς και για την αποζημίωση οικοσκευής. «Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν διατεθεί μέχρι τώρα προς τους δικαιούχους όλων των πυρόπληκτων περιοχών 39,9 εκατ. ευρώ. Από το εν λόγω ποσό, τα 12 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί σε δικαιούχους, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, των δύο δήμων της Β. Εύβοιας, ενώ, καθώς προχωρά η διαδικασία των διασταυρώσεων και ελέγχων, θα προχωρήσουν και άλλες πληρωμές προς τους δικαιούχους. Πρόκειται για ποσά που αποτελούν πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης προς επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, η οποία θα ανέλθει στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς, καθώς και έναντι της στεγαστικής συνδρομής για την επισκευή και αποκατάσταση των κτιρίων. Επίσης, προωθούνται και υλοποιούνται μέτρα, όπως η μη επιστροφή του επιστρεπτέου μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής για το σύνολο των επιχειρηματιών και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στους δύο δήμους της Β. Εύβοιας, όπως και η απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για φέτος» αναφέρει.

«Προς την ίδια κατεύθυνση, προχωρούν και τα πακέτα μέτρων προς συγκεκριμένους κλάδους που έχουν πληγεί σημαντικά. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, (α) υλοποιείται το διευρυμένο -με ορίζοντα δεκαπενταετίας- πρόγραμμα στήριξης των ρητινοκαλλιεργητών, το οποίο, παράλληλα με τη φετινή έκτακτη ενίσχυση ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει και ένα επταετές πρόγραμμα απασχόλησης με προϋπολογισμό κοντά στα 70 εκατ. ευρώ, (β) υλοποιείται ένα ολιστικό πακέτο στήριξης και ανάκαμψης των μελισσοκόμων της περιοχής, με την κάλυψη από τον ΕΛΓΑ των απωλειών μέσα στην επόμενη εβδομάδα, (γ) υλοποιείται -σε συνεργασία με την Περιφέρεια- η στήριξη της κτηνοτροφικής δραστηριότητας στην περιοχή, με την κάλυψη από τον ΕΛΓΑ των απωλειών μέσα στην επόμενη εβδομάδα, (δ) δρομολογείται, με ειδικό καθεστώς κρατικής ενίσχυσης, η στήριξη των επιχειρήσεων με μεγάλες, άμεσες και έμμεσες, απώλειες από τις μεγάλες πυρκαγιές, και (ε) υλοποιείται στοχευμένο πακέτο δράσεων για την στήριξη των επιχειρήσεων στον τουριστικό κλάδο» προσθέτει ο κ. Τριαντόπουλος σημειώνοντας «αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, με την οποία ποτέ δεν είχε καλή σχέση ο κ. Τσίπρας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τριαντόπουλος σε Τσίπρα: «Το πακέτο στήριξης στη Βόρεια Εύβοια ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ»"

Χημικά και «αύρα» στη συγκέντρωση των πυροσβεστών

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο Μαρούσι, έξω από το κτίριο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των πυροσβεστών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών, ενώ επιστρατεύτηκε και η «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ., το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές. Λόγω της κινητοποίησης, κάποιες λωρίδες κυκλοφορίας στην Κηφισίας  παρέμειναν κλειστές στο ρεύμα καθόδου. 

Η ένστολη πανελλήνια συγκέντρωση των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος ξεκίνησε νωρίτερα μπροστά από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με κεντρικά συνθήματα: «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ, οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «Στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα».

Οι συγκεντρωμένοι, που έχουν έρθει στην Αθήνα απ' όλη την Ελλάδα, αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

  • Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό, με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
  • Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.
  • Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου, που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.
  • Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).
  • Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορωνοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τεστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.
  • Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας, μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».
Πέντε προσαγωγές - η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη λεωφόρο Κηφισίας, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το μεσημέρι περίπου 600 άτομα είχαν αποχωρήσει, ενώ όσοι όσοι απέμειναν κατέλαβαν το οδόστρωμα της λεωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, ο αστυνομικός διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για να μην παρεμποδιστεί η μετακίνηση των πολιτών - ασθενών στα παρακείμενα νοσηλευτικά ιδρύματα (Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ και Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Οπως επισημαίνει η ΓΑΔΑ, οι συγκεντρωμένοι, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και προχώρησαν σε αλλεπάλληλες -τουλάχιστον δέκα- μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Κηφισίας, με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το ειδικό όχημα, απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισίας.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα όσα έγιναν στη συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη ρίψη χημικών στους πυροσβέστες

Ο κ. Μητσοτάκης επιφύλασσε για τους πυροσβέστες, τους «ήρωες των πυρκαγιών», την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση που είχε και στους υγειονομικούς, τους «ήρωες της πανδημίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα επεισόδια νωρίτερα στο Μαρούσι, έξω από το κτίριο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

«Στην αρχή, όταν τους χρειάζεται την ώρα της κρίσης, τους χειροκροτεί στα μπαλκόνια, στη συνέχεια τους αφήνει στο έλεος χωρίς καμία στήριξη, είτε οικονομική είτε σε έμψυχο δυναμικό.

Και στο τέλος, τους πνίγει και στα χημικά, αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Χημικά και «αύρα» στη συγκέντρωση των πυροσβεστών"

Κορωνοϊός: Νέο «άλμα» με 6.909 νέα κρούσματα και 450 διασωληνωμένους

Νέο αρνητικό ρεκόρ 6.909 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, συνεχίζοντας το σερί που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 48 ασθενείς, με το σύνολο των θανάτων στους 16.200, ενώ 450 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Εξ αυτών, οι 378 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Μεγάλη είναι η διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική με 1.519 νέες μολύνσεις, στη Θεσσαλονίκη με 1.124 και στη Θεσσαλία με 958. Επίσης, 86 κρούσματα εντοπίζονται στην Κέρκυρα, 125 στην Κοζάνη, 142 στην Πέλλα, 191 στις Σέρρες και 133 στην Αιτωλοακαρνανία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.909 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 774.265 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.  Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 150 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.588 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 48, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.200 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 450 (59.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 378 (84%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 72 (16%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.347 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -1.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 319 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Η γεωγραφική κατανομή των 6.909 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

180 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

184 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

74 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

188 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

486 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

172 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

206 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

29 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

1.124 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

133 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου

46 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

58 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

240 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

52 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

94 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

116 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

42 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

148 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

96 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

130 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

66 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

91 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

12 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

85 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

90 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

125 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

67 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

45 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

470 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

91 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

238 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

93 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

94 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

142 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

99 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

37 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

84 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

40 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

191 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

8 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

151 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

124 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

78 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

62 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

4 κρούσματα στο 'Αγιο Όρος

146 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Νέο «άλμα» με 6.909 νέα κρούσματα και 450 διασωληνωμένους"

Κοζάνη: Μάχη για την ζωή δίνει ο 49χρονος αδελφός του 39χρονου που πέθανε από κορονοϊό – Δεν είχαν εμβολιαστεί

Μάχη να κρατηθεί στην ζωή -διασωληνωμένος- δίνει ο 49χρονος αδελφός του 39χρονου που εξέπνευσε την περασμένη Τρίτη από κορονοϊό στην Πτολεμαΐδα. Ο 49χρονος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Τα δύο αδέλφια ήταν ανεμβολίαστοι, όπως και το 95% των νοσηλευομένων με κορονοϊό σε όλα τα νοσκομεία της περιοχής.

Ο 39χρονος άντρας -αδελφός του 49χρονου- είχε νοσήσει από κορονοϊό και η κατάσταση του ήταν κρίσιμη. Άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας την περασμένη Τρίτη.  Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα του κορονοϊνού στην Δ.Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άντρας με καταγωγή από οικισμό του Νομού Φλώρινας, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας από τις αρχές Οκτωβρίου.

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου άλλωστε, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης επίσήμωςβρίσκεται στο 4ο επιδημιολογικό επίπεδο του αυξημένου κινδύνου.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στον Δήμο Κοζάνης, ο οποίος ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών υπέρ του εμβολιασμού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Μάχη για την ζωή δίνει ο 49χρονος αδελφός του 39χρονου που πέθανε από κορονοϊό – Δεν είχαν εμβολιαστεί"

Γεωργιάδης: Οι καταναλωτές που δεν θέλουν να κάνουν rapid test μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με click-away

«Δεν απαγορεύεται το click-away, επιτρέπεται», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen υπογραμμίζοντας ότι το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test ούτε να "ασχοληθεί" με κανένα από τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω, σε ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι κάποιος χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει να το έχεις».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεωργιάδης: Οι καταναλωτές που δεν θέλουν να κάνουν rapid test μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με click-away"

Χάπι και από τη Pfizer κατά του κορονοϊού: Μειώνει νοσηλείες και θανάτους κατά 89%

Μετά τη Merck, που ήδη πήρε έγκριση από τη Βρετανία και ετοιμάζεται για την Ευρώπη, η Pfizer ανακοίνωσε ότι το δικό της χάπι κατά της Covid-19 μειώνει 89% τις νοσηλείες και τους θανάτους. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι εντυπωσιακά, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανακοινώθηκαν: ο κίνδυνος βαριάς νόσησης και θανάτου ανθρώπων που εντάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου μειώθηκε κατά 89%!

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα (05.11.2021) ότι άμεσα θα καταθέσει αίτημα στις αμερικανικές αρχές για επείγουσα έγκριση του νέου σκευάσματός της κατά του κορονοϊού. Δεδομένων των όσων ανακοινώθηκαν, το χάπι της Pfizer κατά της Covid-19 μπορεί να αλλάξει την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζει το Bloomberg. Μόλις κατατεθεί ο φάκελος στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, θα ακολουθήσουν ανάλογες αιτήσεις και σε άλλες αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. 

Είναι το δεύτερο χάπι κατά της Covid-19 που δημιουργούν ελπίδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα δυο σκευάσματα θα χορηγούνται σε ασθενείς στα πρώτα στάδια της ασθένειας. Σημειώνεται ότι ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες ότι το χάπι της εταιρίας κατά του κορονοϊού θα ήταν έτοιμο μέσα στο 2021.   

Οι κλινικές δοκιμές της Pfizer έγιναν σε 1.219 ενήλικες που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Πέντε μέρες αφού ξεκίνησαν τη θεραπεία με το χάπι της Pfizer, μειώθηκαν δραματικά τα ποσοστά νοσηλείας, στις περιπτώσεις που οι ασθενείς άρχισαν να παίρνουν το σκεύασμα είτε τρεις είτε πέντε μέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. 

Το χάπι χορηγήθηκε μαζί το φάρμακο Paxlovid που συνδέεται με ένα ένζυμο που ονομάζεται πρωτεάση για να σταματήσει τον ιό από το αναπαραχθεί. Φάρμακα κατά του HIV λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. 

Μόλις το 0,8% όσων άρχισαν θεραπεία με το χάπι της Pfizer μέσα σε τρεις μέρες από τη μέρα που κόλλησαν, κατέληξαν στο νοσοκομείο και κανείς τους δεν πέθανε! Την ίδια στιγμή, το 7% των ασθενών που πήραν placebo το ίδιο διάστημα, δηλαδή 3 μέρες μετά τη νόσηση, νοσηλεύτηκαν και κάποιοι πέθαναν. Παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα των δοκιμών όταν η θεραπεία ξεκίνησε πέντε μέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων. 

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών δεν έχουν δημοσιευτεί σε κάποια ιατρική επιθεώρηση.

Με πληροφορίες από Bloomberg

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάπι και από τη Pfizer κατά του κορονοϊού: Μειώνει νοσηλείες και θανάτους κατά 89%"

Νέος ποινικός κώδικας: Μέχρι και ισόβια στους επικίνδυνους οδηγούς!

Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έναντι των ασυνείδητων οδηγών που προκαλούν τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνη κ. Κώστας Τσιάρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ξεκαθάρισε ότι: «Στον νέο Ποινικό Κώδικα προβλέπεται ότι η επικίνδυνη οδήγηση, που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, θα τιμωρείται πάρα πολύ αυστηρά! Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει προβληματισμό, τόσο στην κοινωνία όσο και στον νομικό κόσμο και να εμπνεύσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.»

Στο νομοσχέδιο πάντως γίνεται ειδική αναφορά στους οδηγούς που κινούνται με το όχημά τους και έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών, κινούνται αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, διενεργούν αυτοσχέδιους αγώνες ή κινούνται με υπερφορτωμένο όχημα και προκαλέσουν ατύχημα. Ειδικότερα στα άρθρα 56 και 57 του νέου Ποινικού Κώδικα αναγράφεται χαρακτηριστικά ότι: «

Άρθρο 56

Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία – Τροποποίηση άρθρου 290 ΠΚ

Στο άρθρο 290 του ΠΚ, α) στην παρ. 1: αα) τροποποιείται η υποπερ. αα΄ ως προς το πλαίσιο ποινής και η λέξη «προέκυψε» αντικαθίσταται από τη φράση «μπορεί να προκύψει», αβ) στην υποπερ. ββ΄ η λέξη «προέκυψε» αντικαθίσταται από τη φράση «μπορεί να προκύψει», αγ) στην υποπερ. γγ’ προστίθεται η λέξη «σημαντική» πριν από τη λέξη «βλάβη», β) στην παρ. 2: βα) η λέξη «προέκυψε» αντικαθίσταται από τη φράση «μπορεί να προκύψει», ββ) μετά από τις λέξεις «ξένα πράγματα ή» προστίθεται η λέξη «κίνδυνος» και το άρθρο 290 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 290 – Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία

1.Όποιος διαταράσσει την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους: α) με καταστροφή, βλάβη ή μετακίνηση εγκαταστάσεων ή οχημάτων, β) με τοποθέτηση ή διατήρηση εμποδίων, γ) με αλλοίωση σημείων ή σημάτων ή με τοποθέτηση ή διατήρηση εσφαλμένων σημείων ή σημάτων, ή δ) με άλλες, εξίσου επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, τιμωρείται: αα) με φυλάκιση έως τρία έτη αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα, ββ) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, γγ) με κάθειρξη έως δέκα έτη αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη άλλου ή προκάλεσε σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις, δδ) με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

2.Όποιος στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου προκαλεί από αμέλεια τη διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας από την οποία μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή κίνδυνος για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.».

Άρθρο 57

Επικίνδυνη οδήγηση – Τροποποίηση άρθρου 290Α ΠΚ

Στο άρθρο 290Α του ΠΚ, α) στην παρ. 1: αα) τροποποιείται η υποπερ. αα΄ ως προς το πλαίσιο ποινής και η λέξη «προέκυψε» αντικαθίσταται από τις λέξεις «μπορεί να προκύψει», αβ) στην υποπερ. ββ’ η λέξη «προέκυψε» αντικαθίσταται από τις λέξεις «μπορεί να προκύψει», αγ) στην υποπερ. γγ’ πριν τη λέξη «βλάβη» προστίθεται η λέξη «σημαντική», β) στην παρ. 2: βα) η λέξη «προέκυψε» αντικαθίσταται από τη φράση «μπορεί να προκύψει», ββ) μετά από τις λέξεις «ξένα πράγματα ή» προστίθεται η λέξη «κίνδυνος» και το άρθρο 290Α διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 290Α – Επικίνδυνη οδήγηση

1.Όποιος κατά τη συγκοινωνία στους δρόμους ή στις πλατείες: α) οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών ή λόγω σωματικής ή πνευματικής εξάντλησης, ή β) οδηγεί όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης ή σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια ή πλατείες, ή οδηγεί όχημα που είναι τεχνικά ανασφαλές ή με ανασφαλή τρόπο φορτωμένο ή προβαίνει κατά την οδήγηση σε επικίνδυνους ελιγμούς ή μετέχει σε αυτοσχέδιους αγώνες, τιμωρείται, αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις: αα) με φυλάκιση έως τρία έτη αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, ββ) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, γγ) με κάθειρξη έως δέκα έτη αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ή προκάλεσε σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις, δδ) με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

2.Όποιος στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή κίνδυνος για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.».

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος ποινικός κώδικας: Μέχρι και ισόβια στους επικίνδυνους οδηγούς!"

Αντισυνταγματική η 20ετής παραγραφή οφειλών στον ΕΦΚΑ

Αντισυνταγματικη κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η 20ετής παραγραφή (νόμος 4387/2016) των αξιώσεων για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών των εντασσόμενων στον ΕΦΚΑ και κατά συνέπεια ισχύει 10ετής παραγραφή.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνα Κονιδιτσιώτου), με την υπ' αριθμ. 1833/2021 απόφασή της, έκρινε ότι ο θεσπισθείς με το άρθρο 95 παρ. 1 του νόμου 4387/2016 γενικός κανόνας της εικοσαετούς παραγραφής των αξιώσεων για την καταβολή εισφορών των εντασσόμενων στον Ε.Φ.Κ.Α. φορέων κοινωνικής ασφάλισης αντίκειται στις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ασφάλειας δικαίου.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ (με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης) κατά πλειοψηφία, αποφάνθηκε -σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου- ότι το επίμαχο άρθρο 95 του εν λόγω νόμου του 2016 «αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, καθόσον χρόνος παραγραφής 20 ετών δεν συνιστά εύλογη διάρκεια της οικείας προθεσμίας, η οποία απαιτείται να είναι σχετικά σύντομη, δεδομένης και της αυξανόμενης ταχύτητας και πολυπλοκότητας των σύγχρονων βιοτικών σχέσεων και συναλλαγών, που αξιώνουν, κατ’ αρχάς, ταχεία εκκαθάριση των εκάστοτε τρεχουσών υποχρεώσεων των διοικουμένων».

Αναφορικά με την οργάνωση και τη λειτουργία των ασφαλιστικών φορέων, επισημαίνει το ΣτΕ ότι «ο προβλεπόμενος χρόνος παραγραφής πρέπει να επαρκεί, ώστε, με τη συνδρομή και των σύγχρονων δυνατοτήτων της τεχνολογίας, να διενεργούνται, στο πλαίσιο της ορθολογικής οργάνωσής τους, επίκαιροι και αποτελεσματικοί, από την άποψη της εισπραξιμότητας, έλεγχοι με στόχο την προστασία του ασφαλιστικού κεφαλαίου και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, χωρίς να εκτείνεται σε μεγάλη διάρκεια, η οποία, λόγω της χρονικής απόστασης από την παράβαση δεν συμβάλλει στην ορθή, κατά τον χρόνο ισχύος της, εφαρμογή της διαρκώς μεταβαλλόμενης ασφαλιστικής νομοθεσίας και τη δημιουργία συνείδησης συμμόρφωσης προς αυτή, οδηγεί αναγκαίως, δεδομένης και της σοβαρής υποστελέχωσης των υπηρεσιών, σε ανεπίκαιρους και για τον λόγο αυτό μειωμένης εισπραξιμότητας ελέγχους, συνεπάγεται μη διαχειρίσιμο φόρτο για τις υπηρεσίες και, ενδεχομένως, ενθαρρύνει την απραξία των ασφαλιστικών φορέων».

Ως προς τους βεβαρημένους με τις ασφαλιστικές εισφορές υπόχρεους, σημειώνει το ΣτΕ ότι «ο χρόνος της παραγραφής απαιτείται να είναι ο αναγκαίος, ώστε, αφενός, να διασφαλίζεται το δικαίωμα άμυνας αυτών έναντι δυσχερειών απόδειξης περιστατικών αναγόμενων στο απώτερο παρελθόν, αφετέρου δε, να μην οδηγούνται οι οφειλέτες σε οικονομική εξουθένωση λόγω της υποχρέωσης ταυτόχρονης καταβολής συσσωρευμένων οφειλών περισσότερων ετών, με περαιτέρω δυσμενείς επιπτώσεις στην απασχόληση και την εθνική οικονομία γενικότερα».

Επίσης, προσθέτει το ΣτΕ ότι επιπρόσθετα ελήφθη υπόψη ότι «η μη καταβολή ή πλημμελής καταβολή ασφαλιστικών εισφορών δεν συνδέεται αναγκαίως με πρόθεση αποφυγής τους, αλλά δύναται να οφείλεται σε δυσχέρειες κατά την ερμηνεία της ασφαλιστικής νομοθεσίας, αποτέλεσμα των συνεχών τροποποιήσεων και του κατακερματισμού των επιμέρους ρυθμίσεών της».

Αντίθετα, η μειοψηφία εξέφρασε την άποψη ότι η εικοσαετής γενική παραγραφή, που θεσπίζεται με το άρθρο 95 παρ. 1 του ν. 4387/2016, δεν αντίκειται σε καμία συνταγματική ή υπερνομοθετικής ισχύος διάταξη και αρχή.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντισυνταγματική η 20ετής παραγραφή οφειλών στον ΕΦΚΑ"

Πάτρα – Κορονοϊός: Νόσησαν 27 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μέσα σε λίγες μέρες

Ο κορονοϊός δείχνει ξανά τα δόντια του, στην Πάτρα και δοκιμάζει τις αντοχές των νοσοκομείων. Διάχυτη ανησυχία από την εκτόξευση των κρουσμάτων…

27 εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Πάτρας ο «Άγιος Ανδρέας» έχουν κολλήσει κορονοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους υπόλοιπους εργαζόμενους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων “ο Ιπποκράτης”.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Το αρνητικότατο ρεκόρ στα χρονικά της πανδημίας καταγράφουμε αυτήν την περίοδο, σε ότι αφορά του νοσούντες συναδέλφους μας, όπου με βάση τα χθεσινά δεδομένα που έχουμε, ήδη 27  συνάδελφοι νοσούν από κορονοϊό.

Πέρα από την προαναφερόμενη ανησυχητική κατάσταση, μεγάλο προβληματισμό προκαλούν και τα υπόλοιπα στοιχεία που δημοσιοποίησε κατά την πρόσφατη κινητοποίησή μας, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας,  ο οποίος ανέφερε ότι αυτήν την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, πέρα από τούς προαναφερόμενους νοσούντες Εργαζόμενους, έχουμε:

250 περίπου κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο μας, κενά που μεγαλώνουν δεδομένου ότι το τελευταίο τρίμηνο λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νοσοκομείο 30 συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν ήδη στην συνταξιοδότηση και επίκεινται ακόμη άλλοι 20, με τα μέχρι τώρα δεδομένα που δεν αποκλείεται να αυξηθούν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα – Κορονοϊός: Νόσησαν 27 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μέσα σε λίγες μέρες"

Θεσσαλονίκη-κορωνοϊός: Συρροή κρουσμάτων ηλικιωμένων σε ιδιωτική κλινική

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη για συρροή κρουσμάτων κορoνοϊού σε ηλικιωμένους, που διέμεναν σε ιδιωτική κλινική στα ανατολικά της πόλης.

Τα κρούσματα στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας εντοπίστηκαν μετά από τη διενέργεια τεστ και ξεπερνούν τα είκοσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους φιλοξενούμενους στη μονάδα ήταν εμβολιασμένοι, ενώ οι αρμόδιοι ερευνούν την “πηγή” της διασποράς, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Οι επτά από τους ηλικιωμένους εμφάνισαν συμπτώματα και νοσηλεύονται από εχθές σε απλές κλίνες, στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Οι υπόλοιποι είναι ασυμπτωματικοί κι έχουν ήδη μπει σε καραντίνα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη-κορωνοϊός: Συρροή κρουσμάτων ηλικιωμένων σε ιδιωτική κλινική"

Αναδρομικά συνταξιούχων - Αναμονή για την απόφαση του ΣτΕ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα.

Αναμένεται με αγωνία η πολυαναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει σε ποιους συνταξιούχους θα δοθούν τα αναδρομικά για τις περικοπές που έγιναν σε δώρα, επιδόματα και επικουρικές από τον Ιούνιο του 2015 έως και το Μάιο του 2016.

Αφορά περίπου σε 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, που το κρίσιμο διάστημα είχαν συμπληρώσει τα 60 τους έτη. Τα αναδρομικά, μπορούν να τα διεκδικήσουν και οι κληρονόμοι.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τα ποσά των αναδρομικών κυμαίνονται ως εξής:

-Δημόσιο 1.107-2.921 ευρώ

-ΙΚΑ 687-1.883 ευρώ

-ΔΕΚΟ και Τράπεζες 916- 3.294 ευρώ

-ΤΕΑΥΕΚ 835-2.689 ευρώ

-ΝΑΤ 589- 2.352 ευρώ

Το συνολικό ύψος των διεκδικούμενων αναδρομικών υπολογίζεται στα 2,5 δισ. ευρώ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναδρομικά συνταξιούχων - Αναμονή για την απόφαση του ΣτΕ"

Θ. Πλεύρης: Στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα 3ης δόσης

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που θα ισχύσουν από αύριο, αφορούν κυρίως την προστασία των ανεμβολίαστων, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες και την κριτική που ασκήθηκε για τη μη υποχρέωση διενέργειας τεστ από τους πιστούς, είπε ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υποχρεώσει τους ναούς να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το σύνταγμα.

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, υπογράμμισε ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση, η ανοσία στον οργανισμό έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά είναι ανεμβολίαστος. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι οι λίγοι θάνατοι που καταγράφονται στους ανεμβολίαστους, αφορούν κυρίως ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί πριν από 6 μήνες.

Αποκάλυψε δε ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική μετά την παρέλευση εξαμήνου, ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι σε ισχύ.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι τα εξεταστικά κέντρα που βρίσκονται σε λειτουργία μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν και μάλιστα έχει εξασφαλιστεί και επάρκεια εμβολίων, ώστε αν αύριο όλοι όσοι μπορούν ζητήσουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, θα εξυπηρετηθούν άμεσα.

Ο κ. Πλεύρης επανερχόμενος στο θέμα των μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο, τόνισε ότι ειδικά στα καταστήματα της εστίασης, όπου φαίνεται να υπάρχει μια καταστρατήγηση των κανόνων, οι έλεγχοι θα είναι εξαντλητικοί, προειδοποιώντας πως όσοι θα παρανομήσουν, θα το μετανιώσουν.

Το νέο στοιχείο που αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας είναι ότι στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα, θα προβλέπεται ότι τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους με self-test και όχι με μοριακό ή rapid.

Ερωτηθείς για το θέμα των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης να τίθενται σε αναστολή και πως όσοι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν βγει σε αναστολή έχουν αντικατασταθεί.

Πρόσθεσε όμως πως δεν υπάρχει απεριόριστος αριθμός γιατρών και ειδικά σε κάποιες ειδικότητες όπως αυτή του αναισθησιολόγου υπάρχει έλλειψη και για τον λόγο αυτό, ακόμη κι αν χρειαστεί να αναπτυχθούν και άλλες ΜΕΘ, θα λειτουργήσουν με το προσωπικό που είναι διαθέσιμο σήμερα.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, θα δοθούν ακόμη περισσότερα κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για να ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όπου υπάρχουν ελλείψεις και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη.

Σε ό,τι αφορά τα μονοκλωνικά αντισώματα, αναμένεται η πρώτη έγκριση από τον EMA να δοθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και η χώρα μας έχει ήδη παραγγείλει 2.000 θεραπείες, ενώ για το χάπι που εγκρίθηκε χθες στη Βρετανία η χρήση του στα αρχικά στάδια της νόσου, έχουμε παραγγείλει 10.000 θεραπείες. Εξήγησε δε πως η χορήγησή τους θα γίνεται κατόπιν εισήγησης από επιτροπή που θα συσταθεί και θα δίνονται κατά προτεραιότητα σε ανοσοκατεσταλμένους και ευπαθείς ομάδες.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Θ. Πλεύρης: Στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα 3ης δόσης"

Κορωνοϊός: Πότε θα έρθει το χάπι της Merck στην Ελλάδα

«Ενώ τα μονοκλωνικά αντισώματα θα τα έχουμε μέσα σε αυτή την χρονιά, το χάπι της merck δεν νομίζω ότι θα το έχουμε πριν το τέλος του έτους. Είμαστε σε επαφή, μπορεί να το έχουμε νωρίτερα, πάντως δεν θα το έχουμε σίγουρα για τις επόμενες 3 εβδομάδες» σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα  μονοκλωνικά αντισώματα δεν θα έρθουν σε μεγάλες ποσότητες και δεν είναι για όλους, γιατί παγκοσμίως η ποσότητα είναι μικρή, τόνισε η κ. Γκάγκα. «Έχουν διαφορετικό τρόπο παραγωγής και οι παρτίδες είναι σε όλο τον κόσμο μικρές, άρα θα πάνε σε λίγες χιλιάδες. Έχουμε 6000 κρούσματα την ημέρα, κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θα χρειαστεί να πάρουν μονοκλωνικά που είναι ειδικά επιβαρυμένοι. Η καλύτερη λύση είναι να προσέξουμε και να μην αρρωστήσουμε, να είμαστε εμβολιασμένοι και να τηρούμε τα μέτρα».

Τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται στα νοσοκομεία ενδοφλέβια και προφανώς εκεί που χρειάζονται θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία και θα γίνεται κατανομή εκεί που υπάρχει το κρούσμα που πληροί τα κριτήρια για να πάρει την θεραπεία, επεσήμανε η κ. Γκάγκα. «Δεν υπάρχει για την ώρα θέμα συνταγογράφησης των μονοκλωνικών, θα δίνεται από συγκεκριμένες δομές και σε συγκεκριμένα μέρη».

Σε σχέση με την αναμνηστική δόση του εμβολίου, η κ. Γκάγκα, τόνισε ότι οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση και πριν την παρέλευση εξαμήνου.

Πρόσθεσε πάντως, πως αυτοί που προσβάλλονται περισσότερο αν και εμβολιασμένοι, είναι αυτοί που εμβολιάστηκαν από τους πρώτους, στις αρχές του έτους γι’ αυτό είναι σημαντικό να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το ενδεχόμενο να υπάρξει ημερομηνία λήξης του, η αναπληρώτρια Υπουργός, απάντησε ότι η επιτροπή των ειδικών συζητάει αυτό το θέμα και πιθανότατα θα δοθεί κάποιο όριο. «Ακριβώς γιατί βλέπουμε από τις επιδημιολογικές μελέτες ότι η ανοσία είναι λιγότερο αποτελεσματική μετά από κάποιους μήνες. Αρχίζει από το εξάμηνο και μετά και μειώνεται άρα πιθανότατα θα πρέπει να γίνει αναμνηστική δόση, όπως έκανε το Ισραήλ ήδη για όλους. Άρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού πιθανώς δεν θα είναι στο εξάμηνο αλλά λογικά δεν θα είναι για πάντα. Είναι ανοιχτό το θέμα και υπό συζήτηση».

Τέλος, η κ. Γκάγκα επεσήμανε το πόσο επιβαρύνονται επιδημιολογικά οι περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, σε σύγκριση με τις περιοχές που έχουν πάει καλύτερα. «Η Κρήτη που έχει αυξήσει πολύ τα ποσοστά εμβολιασμού από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, όπου οι συντριπτικά περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι έχει πολύ λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία της. Η βόρεια Ελλάδα, που είναι ανεμβολίαστοι, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα. Άρα είναι σαφές ότι ο εμβολιασμός βοηθά».

Ερωτηθείσα, γιατί σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων, βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων και σε εμβολιασμένους, η κ. Γκάγκα απάντησε ότι η ανοσία του εμβολίου μετά από πολλούς μήνες πέφτει. «Οι άνω των 80 ετών με πολλά υποκείμενα νοσήματα, επίσης όσο ήπια και να περάσουν την νόσο, λόγω ηλικίας είναι εύκολο να αρρωστήσουν βαριά, να αποσυντονιστούν δηλαδή και να χαλάσουν και τα υπόλοιπα νοσήματα που έχουν. Άρα είναι πολύ σημαντικό οι μεγάλοι άνθρωποι να εμβολιαστούν, όσοι έχουν εμβολιαστεί πριν καιρό να κάνουν την τρίτη δόση και να προσέχουμε πάρα πολύ τις επαφές μας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Πότε θα έρθει το χάπι της Merck στην Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news