facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 17:00 στο Σύνταγμα, ζητώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι Ομοσπονδίες αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, ότι «δυο χρόνια πανδημίας και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας στον χώρο της εκπαίδευσης», «χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών».

Προσθέτουν, ότι «καμία πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων"

Επτά συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και στρατιωτικές, υπέγραψαν Τουρκία και Αλβανία

Με ομιλία του αργά το απόγευμα στο αλβανικό κοινοβούλιο και την υπογραφή επτά συμφωνιών, εμπορικού, εκπαιδευτικού αλλά και στρατιωτικού περιεχομένου ολοκλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ολιγόωρη επίσκεψή του σήμερα στα Τίρανα.

Τον Ερντογάν υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ρίνα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, και αμέσως μετά παρέστη στην πόλη Λιάτσι, βορειοδυτικά των Τιράνων, σε τελετή παράδοσης πεντακοσίων είκοσι διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν με κονδύλια της τουρκικής κυβέρνησης για τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό του Νοεμβρίου του 2020.

Προς τιμή του Τούρκου προέδρου αποφασίστηκε να δοθεί το όνομά του στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκδήλωση, την οργάνωση και τον συντονισμό της οποίας είχε αναλάβει η τουρκική πλευρά, αξιοποιήθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο και τον Αλβανό πρωθυπουργό να ανταλλάξουν φιλοφρονήσεις περί αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και χωρών. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέδειξε στην ομιλία του τον πρωταγωνιστικό, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο της Τουρκίας στο πλευρό του αλβανικού λαού ενώ ο Ράμα δήλωσε «περήφανος που έχει φίλο τον Ερντογάν».

Την ώρα, πάντως που ο Ερντογάν συμμετείχε στην τελετή παράδοσης των σπιτιών, μερικά χιλιόμετρα παρακάτω, στην πόλη Λέζα, ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, απέδιδε τιμές στο μνημείο του εθνικού ήρωα της Αλβανίας Γεώργιου Καστριώτη με την ευκαιρία της επετείου του θανάτου του.

Πρόκειται για κίνηση του Μέτα που δεν πέρασε απαρατήρητη και κάθε άλλο παρά σύμπτωση θεωρήθηκε. Από το 1990 και εντεύθεν ο Καστριώτης (Σκεντέρμπεης) υπήρξε αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με την Τουρκία να επιμένει στην εξάλειψη καθετί που τον θυμίζει στις επίσημες επισκέψεις ηγετών της στην Αλβανία. Ο καθολικός Αλβανός πολιτικός Νάρντ Ντόκα δήλωσε ότι στην πλατεία που σήμερα πήρε το όνομα του Τούρκου προέδρου, ο Γεώργιος Καστριώτης είχε δώσει μια από τις σημαντικότερες νικηφόρες μάχες κατά του Σουλτάνου.

Ράμα και Ερντογάν μετά την υπογραφή των συμφωνιών έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει ότι η χώρα του είναι από τις ισχυρότερες στρατιωτικά στο ΝΑΤΟ και τον Αλβανό πρωθυπουργό να υπογραμμίζει το ρόλο της Τουρκίας για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων. Ο Ράμα από την πλευρά του υπογράμμισε επίσης την πολύπλευρη στήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία.

Στην ομιλία του στη Βουλή ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε τις άριστες σχέσεις έξι αιώνων, όπως είπε, που σήμερα δεν είναι απλώς διακρατικές και πολιτικές, αλλά και ανθρώπινες, «σκαλισμένες και στις πέτρες».

Ο Ερντογάν ζήτησε δημόσια από την αλβανική πλευρά «να ανταποκριθεί θετικά στις ευαισθησίες της Τουρκίας» και να διαλύσει τους πυρήνες της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν και να παραδώσει στην Τουρκία στελέχη της που βρίσκονται στην αλβανική επικράτεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επτά συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και στρατιωτικές, υπέγραψαν Τουρκία και Αλβανία"

Βρετανία: «Ο Μπόρις Τζόνσον λέει ψέματα, ήξερε για τα πάρτι» – Έτοιμος να καταθέσει ο πρώην σύμβουλός του

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως είναι πρόθυμος «να καταθέσει ενόρκως» ότι  πρωθυπουργός γνώριζε ότι είχε οργανωθεί ένα πάρτι στην επίσημη κατοικία του κατά τη διάρκεια του lockdown στη Βρετανία και τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα στη Βουλή.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 11 συγκεντρώσεις έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ –την επίσημη κατοικία και γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον– ή σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, από τον Μάιο του 2020 μέχρι τον Απρίλιο του 2021. Την εποχή εκείνη ίσχυαν συγκεκριμένοι κανονισμοί που περιόριζαν τον αριθμό των προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο. Ήδη έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για να εξακριβωθούν τα γεγονότα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη στη Βουλή των Κοινοτήτων, επειδή συμμετείχε σε μια τέτοια γιορτή με ποτά, στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ τον Μάιο του 2020, υποστηρίζοντας όμως ότι νόμιζε ότι επρόκειτο για «συγκέντρωση εργασίας».

Ο Κάμινγκς, ο αρχιτέκτονας της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και πρώην υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τζόνσον, αποχώρησε από την κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2020. Σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι ο Τζόνσον είχε συμφωνήσει να γίνει κανονικά το πάρτι. «Όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες που το συζήτησαν εκείνη την περίοδο, θα ορκίζονταν ότι αυτό συνέβη», έγραψε στο μπλογκ του.

Την περασμένη εβδομάδα το τηλεοπτικό κανάλι ITV έδωσε στη δημοσιότητα την πρόσκληση που απέστειλε ο ιδιαίτερος γραμματέας του Τζόνσον, ο Μάρτιν Ρέινολντς, όπου καλούσε τους συμμετέχοντες στο πάρτι της 20ής Μαΐου 2020 «να φέρουν τα ποτά τους».

Ο Κάμινγκς είπε ότι αφού τουλάχιστον δύο πρόσωπα είπαν στον Ρέινολντς να ακυρώσει την πρόσκληση, εκείνος ρώτησε τον Τζόνσον αν θα έπρεπε να γίνει και εκείνος συμφώνησε να προχωρήσει κανονικά με το σχέδιό του.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Τζόνσον διέψευσε ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε για την εκδήλωση της 20ής Μαΐου. «Είναι αναληθές να λέγεται ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ή προειδοποιήθηκε για αυτό», υποστήριξε ο εκπρόσωπος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: «Ο Μπόρις Τζόνσον λέει ψέματα, ήξερε για τα πάρτι» – Έτοιμος να καταθέσει ο πρώην σύμβουλός του"

Πάτρα: Αρνητής 44χρονος ιερέας με κορωνοϊό το έσκασε από το νοσοκομείο και πέθανε λίγες ώρες μετά

Άλλη μια τραγωδία καταγράφεται από τον κορονοϊό στην Ηλεία που μετρά ακόμα έναν νέο άνθρωπο νεκρό από τον κορονοϊό.

Ο 44χρονος ιερέας π. Παναγιώτης Βγενόπουλος από τη Βύλιζα (Πεύκες) του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κατέληξε σήμερα το μεσημέρι στο νοσοκομείο Πύργου.

Ο ιερέας, δήλωνε αρνητής του εμβολίου του κορωνοϊού και μάλιστα υποστήριζε με σθένος τις απόψεις του και στα social media. Ήταν οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών...

Ο ιερέας είχε μεταφερθεί στο Γ.Ν. Πύργου όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε χθες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο για καλύτερη αντιμετώπιση.

Αδιευκρίνιστο πως, αρνήθηκε να παραμείνει εκεί και έφυγε από το νοσοκομείο της Πάτρας για να επιστρέψει στον Πύργο, όπου η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Διασωληνώθηκε από τους γιατρούς και αναζητήθηκε άμεσα κλίνη ΜΕΘ για να μεταφερθεί στην Πάτρα ξανά. Δυστυχώς όμως δεν άντεξε ο οργανισμός του και κατέληξε.

Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

panos vgenopoulos 

 ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Αρνητής 44χρονος ιερέας με κορωνοϊό το έσκασε από το νοσοκομείο και πέθανε λίγες ώρες μετά"

Ισραήλ: Μελέτη δείχνει ότι η τέταρτη δόση εμβολίου είναι λιγότερο αποτελεσματική κατά της Όμικρον

Μια τέταρτη αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 ενισχύει τα αντισώματα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από την τρίτη δόση, ωστόσο δεν επαρκεί για την πρόληψη μόλυνσης από την παραλλαγή Όμικρον, σύμφωνα με προκαταρκτική μελέτη που διενεργήθηκε στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό Ιατρικό Κέντρο Σεμπά χορήγησε δεύτερες αναμνηστικές δόσεις σε κλινική δοκιμή σε μέλη του προσωπικού του και εξετάζει την επίδραση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Pfizer σε 154 άτομα μετά από δύο εβδομάδες και της ενισχυτικής δόσης της Moderna σε 120 άτομα μετά από μία εβδομάδα, δήλωσε η Γκίλι Ρεγκέρ Γιοχάϊ , διευθύντρια της Μονάδας Μεταδοτικών Ασθενειών.

Τα εμβόλια προκάλεσαν αύξηση του αριθμού των αντισωμάτων «ακόμα και λίγο υψηλότερα από ό,τι είχαμε μετά την τρίτη δόση», είπε η Ρεγκέρ Γιοχάϊ.

«Ωστόσο, αυτό μάλλον δεν επαρκεί για την Όμικρον», είπε σε δημοσιογράφους. «Γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ότι το επίπεδο των αντισωμάτων που απαιτούνται για την προστασία και για την αποτροπή μόλυνσης από την Όμικρον είναι πιθανόν πολύ υψηλό για το εμβόλιο, ακόμα κι αν είναι καλό εμβόλιο».

Τα ευρήματα, τα οποία το ιατρικό κέντρο είπε ότι ήταν τα πρώτα του είδους τους παγκοσμίως, είναι προκαταρκτικά και δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί.

Το Ισραήλ ήταν η χώρα που ξεκίνησε με ταχύτερους ρυθμούς τους αρχικούς εμβολιασμούς πριν από ένα χρόνο και τον περασμένο μήνα άρχισε να προσφέρει μια τέταρτη δόση εμβολίων, ή μια δεύτερη αναμνηστική, στις πιο ευάλωτες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συντομεύσει σε πέντε από επτά ημέρες την υποχρεωτική χρονική περίοδο καραντίνας για όσους διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19, μετά από μια αρχική μείωση του χρονικού διαστήματος την περασμένη εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση ότι οι νοσούντες είναι ασυμπτωματικοί.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, η περίοδος απομόνωσης ήταν 10 ημέρες.

Η τελευταία απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη, εναρμονίζει το Ισραήλ με τις συστάσεις των ΗΠΑ.

Το μέτρο απαιτεί από τους νοσούντες επίσης αρνητικό τεστ αντιγόνου που θα κάνουν στο σπίτι πριν λήξει η απομόνωση, ανέφερε το υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός Νάφταλι Μπένετ δήλωσε ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον και ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε απομόνωση έχει μετατραπεί σε επιβαρυντικό παράγοντα για την ισραηλινή οικονομία.

«Αυτή η απόφαση θα μας επιτρέψει αφενός να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε τη δημόσια υγεία και αφετέρου, να εγγυηθούμε τη σταθερότητα της οικονομίας σε αυτήν την περίοδο, παρότι αυτό είναι δύσκολο”, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με ασφάλεια αυτό το κύμα», τόνισε ο Μπένετ.

Ο συντονιστής της ισραηλινής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Σαλμάν Ζάρκα, τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι είναι πιο μεταδοτικοί κατά τις πρώτες τρεις ημέρες μετά τη μόλυνση.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Μελέτη δείχνει ότι η τέταρτη δόση εμβολίου είναι λιγότερο αποτελεσματική κατά της Όμικρον"

27χρονος κατέληξε στη ΜΕΘ- Covid του Πανεπιστημιακού

Ένας 27χρονος που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχασε τελικά την μάχη.

Ο 27χρονος είχε διακομισθεί προ λίγων ημερών από την Πρέβεζα. Λόγω της κατάστασής του χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ-Covid του Πανεπιστημιακού κατέβαλαν κάθε προσπάθεια όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και τελικά αργά το μεσημέρι έχασε τη μάχη.

Ο νεαρός δεν αντιμετώπιζε κανένα υποκείμενο νόσημα και ο θάνατός του έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία στην Πρέβεζα.

epiruspost

Διαβάστε Περισσότερα » " 27χρονος κατέληξε στη ΜΕΘ- Covid του Πανεπιστημιακού"

Το λιμενικό βρήκε «χάπια τζιχαντιστών» με σβάστικες σε Ρόδο και Καστελόριζο

Το Λιμενικό στη Ρόδο και το Καστελόριζο εντόπισε τεράστια ποσότητα ναρκωτικών χαπιών, τα οποία χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές πριν από τις φονικές επιθέσεις τους με τις συσκευασίες να έχουν πάνω σβάστικα.

Συγκεκριμένα ναρκωτικές ουσίες μέσα σε τσουβάλια εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιοχές της Ρόδου, μεσημβρινές ώρες της περασμένης Πέμπτης 13-01-2022, στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στην παραλιακή περιοχή «Κάτω Πέτρες» Ρόδου εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν, δύο τσουβάλια, σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων τα ένα από το άλλο, που περιείχαν συνολικά ενενήντα πλαστικές συσκευασίες με δισκία, πιθανόν ναρκωτικών ουσιών τύπου «CAPTAGON’», ορισμένα εκ των οποίων αλλοιωμένα λόγω εισροής θαλασσινού νερού. Η συνολική τους ποσότητα εκτιμάται στα 181.800 χάπια.

Παράλληλα, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης ότι εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σε παραλιακή οδό της Μεγίστης, σαράντα συσκευασίες με δισκία, πιθανόν ναρκωτικών ουσιών, με εκτιμώμενη συνολική ποσότητα 80.800 χάπια.

Από τις μέχρι σήμερα πραγματοποιηθείσες περιπολίες των εμπλεκόμενων Λιμενικών Αρχών δεν εντοπίστηκαν περαιτέρω ναρκωτικές ουσίες.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω συσκευασίες έφεραν εξωτερικά λογότυπο με το σύμβολο της σβάστικας.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το λιμενικό βρήκε «χάπια τζιχαντιστών» με σβάστικες σε Ρόδο και Καστελόριζο"

Λιβύη: Νέα κυβέρνηση ζητά ο πρόεδρος της Βουλής – Να κοπούν τα χρήματα στην κυβέρνηση Ντμπέϊμπα

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ ζήτησε σήμερα τον σχηματισμό μιας νέας μεταβατικής κυβέρνησης στην Τρίπολη, καθώς θεωρεί ότι η εντολή της σημερινής κυβέρνησης έληξε, με την αναβολή των εκλογών.

Οι προεδρικές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου και οι βουλευτικές που θα διεξάγονταν αμέσως μετά, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αναβλήθηκαν επ’ αόριστον λόγω των διαφωνιών των δύο αντίπαλων πλευρών: των αρχών της ανατολικής Λιβύης, δηλαδή του Κοινοβουλίου και των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ από τη μία και της κυβέρνησης εθνικής ενότητας του Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά, που εδρεύει στην Τρίπολη, από την άλλη.

Η εντολή της κυβέρνησης «εξέπνευσε με βάση την πρόταση μομφής που ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο και το γεγονός ότι η θητεία της τερματίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου», είπε ο Σάλεχ κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, που εδρεύει στο Τομπρούκ. «Πρέπει να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ο Σάλεχ, που ήταν και ο ίδιος υποψήφιος στις αναβληθείσες προεδρικές εκλογές, ζήτησε επίσης από τον Γενικό Εισαγγελέα «να ερευνήσει τις δαπάνες» της κυβέρνησης από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της καθώς επίσης και «την κατάχρηση εξουσίας και τους διορισμούς κατά παράβαση των κανόνων».

Ο Σάλεχ ζητά να μην μεταφερθούν πόροι από την Κεντρική Τράπεζα

Στις 21 Σεπτεμβρίου το Κοινοβούλιο ήρε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση του Ντμπεϊμπά, αναθέτοντάς της να διεκπεραιώνει μόνο τις τρέχουσες υποθέσεις, μέχρι τη θεωρητική λήξη της θητείας της, στις 24 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της την ψηφοφορία και σκοπεύει να παραμείνει στη θέση της μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, σε ημερομηνία που προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί.

Ο Σάλεχ ζήτησε επίσης από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να μην μεταφέρει στο εξής πόρους στην κυβέρνηση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Κοινοβουλίου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους στα τέλη Δεκεμβρίου, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία ζήτησαν να καθοριστεί γρήγορα ένα νέο εκλογικό χρονοδιάγραμμα και εξέφρασαν τη στήριξή τους στη μεταβατική κυβέρνηση της Τρίπολης, μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, ώστε να μην αναζωπυρωθεί η μάχη για την εξουσία στη Λιβύη.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Νέα κυβέρνηση ζητά ο πρόεδρος της Βουλής – Να κοπούν τα χρήματα στην κυβέρνηση Ντμπέϊμπα"

Πλεύρης: Το αργότερο σε 6 εβδομάδες θα επαναλειτουργήσει κανονικά το Παίδων Πεντέλης

Πολύ σύντομα, χωρίς καθυστερήσεις και το αργότερο εντός 6 εβδομάδων, θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης, το οποίο έχει προσωρινά μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για τις ανάγκες της πανδημίας. Αυτό διαβεβαίωσε από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης, η μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο «έγινε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να καλύψει τις εμβολιαστικές ανάγκες που υπάρχουν και αφορά μόνο τις απογευματινές εφημερίες.

Δεν είναι μόνιμο μέτρο, ξεκάθαρα, είναι προσωρινό. Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του ως εμβολιαστικό κέντρο είναι έως έξι εβδομάδες, αυτό είναι το ταβάνι, επειδή τρέχει η αναμνηστική δόση, αλλά η επαναλειτουργία του μπορεί να ξεκινήσει και νωρίτερα, ανάλογα με τους εμβολιαστικές ανάγκες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε:

«Το Παιδιατρικό νοσοκομείο Πεντέλης, κρίθηκε επιχειρησιακά ως η μόνη πρόσφορη και ασφαλής προσωρινή λύση. Καταλαβαίνω τους φόβους και τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου, και θέλω ξεκάθαρα να πω από αυτό το βήμα, ότι η  μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο τις απογευματινές ώρες, είναι ένα προσωρινό μέτρο, αφορά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με ταβάνι τις έξι εβδομάδες. Ήδη έχουν γίνει 57 προσλήψεις και εκκρεμούν άλλες 13 - και στις επόμενες προσλήψεις θα υπάρξει πλήρης στελέχωσή του και πλήρης λειτουργία του. Ελπίζουμε η κανονική λειτουργία του να έρθει νωρίτερα από τις 6 εβδομάδες. Η ταλαιπωρία από τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου, είναι προσωρινή. Αντιλαμβάνομαι την κριτική που γίνεται, δεν λέω ότι είναι παράλογη, ίσως είναι υπερβολική, όμως πολύ σύντομα και χωρίς καθυστέρηση θα επιστρέψει στη κανονική του λειτουργία το νοσοκομείο».

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα των υποχρεωτικών και περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή από τις αρχές Σεπτεμβρίου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ενδεικτικό, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, «είναι ότι από τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι τις 31/8/2021, σήμερα έφθασαν στα 18.391.000 ενώ 4 εκατομμύρια έχουν κάνει ήδη την αναμνηστική δόση, με την Ελλάδα να καταφέρνει να είναι από τις πρώτες χώρες μεταξύ των χωρών της ΕΕ».

«Το 83% του πληθυσμού έχει κάνει έστω και μια εμβολιαστική δόση. Από την πρώτη Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα, αυξήθηκαν κατά 15 μονάδες οι εμβολιασμοί και θα περάσουμε πρώτοι στην Ευρώπη. 'Αρα, οι αποφάσεις της υποχρεωτικότητας αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι αύξησαν κατά 15 μονάδες την εμβολιαστική κάλυψη», επεσήμανε ο κ. Πλεύρης.

Από την πλευρά του, ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε ικανοποιημένος από την διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας ότι σύντομα θα επαναλειτουργήσει κανονικά το παιδιατρικό νοσοκομείο Πεντέλης. Ωστόσο, εξέφρασε φόβους για τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης,υποστηρίζοντας ότι «κρύβει πολύ βαθιά την πρόθεση της για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας».

«Με τόσες συνταξιοδοτήσεις και τόσους νεκρούς λόγω της πανδημίας, πρέπει να δεσμευτείτε για μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών», σημείωσε ο κ. Γρηγοριάδης.

Ανταπαντώντας, ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε ότι «για το 2022, έχουν βγει ή θα βγουν οι προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις, που αφορούν 4000 θέσεις νοσηλευτών, 900 θέσεις για λοιπό προσωπικό και 700 θέσεις ιατρικού προσωπικού με ενδεχόμενο αυτές να αυξηθούν».

Όπως είπε μάλιστα, «θα υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση, συμβατή με το Σύνταγμα, για όσους βρίσκονται ήδη στο σύστημα υγείας και θα εκτιμηθεί ότι έβαλαν πλάτη τις δύσκολες στιγμές».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλεύρης: Το αργότερο σε 6 εβδομάδες θα επαναλειτουργήσει κανονικά το Παίδων Πεντέλης"

Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία την Τρίτη (18/01) – Πού θα βρέχει

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 14 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και κατά διαστήματα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις το πρωί με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις προμεσημβρινές ώρες γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και και στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν τοπικά έως τα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα αναμένεται ενίσχυση των ανέμων σε 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία την Τρίτη (18/01) – Πού θα βρέχει"

Προσφυγή συνταξιούχων στο ΣτΕ για την ακύρωση της εγκυκλίου που περικόπτει τις συντάξεις χηρείας

Oργανώσεις συνταξιούχων ετοιμάζονται να προσφύγουν στο ΣτΕ για την ακύρωση της εγκυκλίου του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Τσακλόγλου με θέμα «Εθνική σύνταξη και κατώτερα όρια σε περίπτωση σώρευσης – Συντάξεις χηρείας μετά την πρώτη τριετία», με την οποία αφαιρείται η σώρευση εθνικής σύνταξης από διαφορετική αιτία (δύο συντάξεις – σύνταξη γήρατος και θανάτου – σύνταξη αναπηρίας και θανάτου).

Ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης που έχει αναλάβει τις προσφυγές σημειώνει ότι η εγκύκλιος πιστεύει βάσιμα ότι αυτή θα ακυρωθεί και θα κριθεί αντισυνταγματική από το ακυρωτικό δικαστήριο ΣτΕ, τόσο για λόγους τυπικούς – δικονομικούς, όσο και ουσιαστικούς, τονίζοντας τα εξής:

«Η εγκύκλιος χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, έρχεται να ρυθμίσει εκ νέου τις συντάξεις στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης προστασίας.

Με την έκδοση του ενημερωτικού έγγραφου, έγινε μεγάλος θόρυβος επικοινωνιακός, αλλά και αποτέλεσμα μηδέν. Η συμπεριφορά της Διοίκησης καταργεί κάθε έννοια χρηστής διοίκησης.

Μετά την παρέλευση μιας πενταετίας από την ψήφιση του ν. 4387/2016, ο υφυπουργός με ψευδοερμηνευτική, κανονιστική εγκύκλιο, με αναφορές στο «πνεύμα» της εισηγητικής έκθεσης του νόμου αποφάσισε να αφαιρέσει από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αναπήρων, χήρων) τη σώρευση-λήψη δύο εθνικών συντάξεων από διαφορετική αιτία.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα ισχύσουν από 1/1/2022 και δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Οι δικαιούχοι που είχαν σώρευση δύο εθνικών συντάξεων, από την ισχύ του ν. 4387/2016, θα συνεχίσουν να τους χορηγούνται, αλλά το ποσοστό πάνω από τα 384 ευρώ θα διατηρηθεί ως προσωπική διαφορά!

Φαίνεται ότι ο χορός των περικοπών ακόμη και για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που τυγχάνουν ιδιαίτερης φροντίδας και προστασίας από το Σύνταγμα και Διεθνείς Συμβάσεις, δεν έχει τελειωμό».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσφυγή συνταξιούχων στο ΣτΕ για την ακύρωση της εγκυκλίου που περικόπτει τις συντάξεις χηρείας"

Κορωνοϊός: 101+2 θάνατοι από Covid-19 και 18.834 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.834, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.679.705, εκ των οποίων 49,8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 473 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.148 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 126.257 τεστ εκ των οποίων τα 11.840 μοριακά και τα 114.417 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα διαμορφώθηκε σε 14,92% έναντι 4,89% χθες αλλά με 220 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 6.851 στην Αττική (3.826 χθες).
  • 1.685 στη Θεσσαλονίκη (1.146 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 870 από την Ανατολική Αττική (503 χθες).
  • 833 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (494 χθες).
  • 350 από τη Δυτική Αττική (165 χθες).
  • 970 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (497 χθες).
  • 1.832 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.139 χθες).
  • 833 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (423 χθες).
  • 1.055 από τον Πειραιά (553 χθες).
  • 108 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (52 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 287 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 12 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 199 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 99 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 124 στην ΠΕ Άρτας.
  • 685 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 151 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 32 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 168 στην ΠΕ Δράμας.
  • 259 στην ΠΕ Έβρου.
  • 367 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 25 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 58 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 239 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 153 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 820 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 11 στην ΠΕ Θάσου.
  • 89 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 68 στην ΠΕ Θήρας.
  • 5 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 11 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 234 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 177 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 37 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 102 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 5 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 155 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 1 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 200 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 65 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 76 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 238 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 261 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 52 στην ΠΕ Κω.
  • 79 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 456 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 165 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 134 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 53 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 26 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 290 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 133 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 11 στην ΠΕ Μήλου.
  • 37 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 41 στην ΠΕ Νάξου.
  • 161 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 19 στην ΠΕ Πάρου.
  • 172 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 268 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 84 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 260 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 172 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 247 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 41 στην ΠΕ Σάμου.
  • 140 στην ΠΕ Σερρών.
  • 20 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 29 στην ΠΕ Σύρου.
  • 12 στην ΠΕ Τήνου.
  • 168 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 171 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 66 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 39 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 182 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 549 στην ΠΕ Χανίων.
  • 113 στην ΠΕ Χίου.
  • 369 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (281 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 101, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν άλλες δυο απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.087 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 672 (χθες 680). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 549 (81,7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (18,3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.904 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 472 (ημερήσια μεταβολή -16,16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 555 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 101+2 θάνατοι από Covid-19 και 18.834 κρούσματα"

Περιστέρι - Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης για τον 32χρονο: «Με βίασε, πόνεσα πολύ, μου χάλασε την εφηβεία μου»

Την ώρα που ο 32χρονος υπάλληλος της αλλαντοβιομηχανίας, πήρε συνοδευόμενος απο τον δικηγόρο του Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, προθεσμία για να απολογηθεί για τη βαριά κατηγορία του βιασμού της 14χρονης αδερφής της φίλης του, η μαθήτρια - τότε - της Β’ Γυμνασίου, μέσα απο την κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και αποκαλυπτει το protothema.gr, σοκάρει και προκαλεί.

«Μου χάλασε την εφηβεία μου και τη σχέση με την αδερφή μου….» αναφέρει το κοριτσάκι.

Ξεκινώντας την κατάθεση που έδωσε την Κυριακή 20 Ιουνίου, η μαθήτρια της Β' Γυμνασίου ανέφερε τα εξής: «Τώρα τελείωσα την Β γυμνασίου. Μένω στο σπίτι με την μαμά και με την μικρή μου αδερφή που είναι οκτώ ετών. Ο βιολογικός μου μπαμπάς έχει πεθάνει εγώ έχω πάρει το επίθετο του ανθρώπου, με τον οποίο ήταν παντρεμένη η μαμά μου όταν γεννήθηκα εγώ. Μετά από λίγο πήραν διαζύγιο.Έχω άλλα τρία αδέρφια μεγάλα, δύο αδερφές και έναν αδελφό, Που είναι παιδιά του βιολογικό μου πατέρα που δεν ζει».

Στην ερώτηση των αστυνομικών «τι σχέση έχεις με τα αδέρφια σου;» το κοριτσάκι αποκρίθηκε τα εξής: «Πολύ καλή, ειδικά με τις αδερφές μου. Πολλές φορές πηγαίνω και μένω στο σπίτι τους.Μέχρι και πριν λίγους μήνες έμεναν μαζί.Πλέον μένει κάθε μία με το αγορι της.Την προηγούμενη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, πήγα και έμεινα για μια εβδομάδα στο σπίτι της αδερφής μου, που είναι 28 ετών και μένει με το αγορι της, που είναι περίπου 30 ετών. Το βράδυ της Παρασκευής, 18 Ιουνίου 2021 έγινε κάτι πολύ σοβαρό. Ο (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του 32χρονου) με βίασε. Θα σας τα πω από την αρχή.Το απόγευμα είχα πάει στο σουπερμάρκετ και είχα πάρει πατατάκια. Όταν πήγα στο υπνοδωμάτιο μου και έκατσα στο κρεβάτι να τα φάω και έβλεπα βιντεάκια στο Τικ τοκ».

 «Μου έβγαλε την μπλούζα και μου χάιδεψε το στήθος»

Στην ερώτηση των αστυνομικών: «Έχεις δικό σου δωμάτιο στο σπίτι της αδερφής σου;», η μικρή αποκρίθηκε:

«Ναι, το σπίτι έχει δύο υπνοδωμάτια. Στο ένα κοιμάται η αδερφή μου με το αγορητής και στο άλλο κοιμάμαι εγώ όταν πηγαίνω. Η αδερφή μου κάποια στιγμή πήγε στο Δοματιώτης και κοιμήθηκε. Εγώ είχα ξαπλώσει στο κρεβάτι και έβλεπα βίντεο στο κινητό ναι κλειστά τα φώτα και την πόρτα του δωματίου ανοιχτή. Η αδερφή μου θέλει να την αφήνω ανοιχτή όταν κοιμάμαι. Εγώ είχα την πλάτη μου γυρισμένη στην πόρτα. Κάποια στιγμή, περίπου στις 11:30, μπήκε μέσα αυτός. Δεν τον άκουσα στην αρχή. Μετά ήρθε και μου έκλεισε το στόμα με το χέρι του και μου είπε να μην μιλήσω και ότι η αδερφή μου κοιμάται. Στην, αρχή τον έσπρωχνα αλλά ήταν αρκετά πιο δυνατός και δεν μπορούσε να τον απομακρύνω. Επειδή γενικά τον φοβάμαι, δεν μίλησα πράγματι και βγάλε το χέρι του, Από το στόμα μου. Μου έβγαλε την μπλούζα και μου χάιδεψε το στήθος. Μου κατέβασε το σορτσάκι που φορούσα και το εσώρουχό μου μέχρι τα γόνατα και με άγγιξε κάτω. Κατέβασε και το δικό του παντελόνι και το βρακί μου και με έπιασε από τα μαλλιά και με κατέβασε κάτω. (σ.σ οι περιγραφές που ακολουθούν ειναι ανατριχιαστικές). Με βίασε. Πόνεσα πολύ μετά πήγα στην τουαλέτα και σκουπίστηκα με ένα μωρομάντηλο, είδα αίμα στο μωρομάντηλο».

Στην ερώτηση των αστυνομικών αν ο 32χρονος χρησιμοποίησε προφυλακτικό, η μαθήτρια αποκρίθηκε «όχι».

Οι αστυνομικοί την ρώτησαν λεπτομέρειες για την αδιανόητη πράξη του τις οποίες το κοριτσάκι έδωσε. Έπειτα την ρώτησαν αν της είπε κάτι μετά τα οσα της έκανε και η μικρή απάντησε «μου είπε μόνο ''κατάλαβα ότι δεν το ήθελες'' και μετά πήγε στο δωματιο, που κοιμόταν η αδερφή μου. Ούτε εγώ του είπα κάτι».

Οι αστυνομικοί ρώτησαν την μικρή αν όσο γίνονταν αυτές οι πράξεις η πόρτα του υπνοδωματίου ήταν ανοιχτή η κλειστή και το κοριτσάκι απάντησε ότι «ήταν ανοιχτή αλλά δεν κάνανε φασαρία και έτσι η αδερφή της δεν ξύπνησε». Στην ερώτηση δε, αν είχε άλλη σεξουαλική επαφή πριν από την συγκεκριμένη το παιδί απάντησε «όχι».

«Η αδερφή μου δεν έχει καταλάβει τίποτα, του έχει εμπιστοσύνη»
Στην ερώτηση, τι έγινε στη συνέχεια, το παιδί αποκρίθηκε τα εξής: «την επόμενη μέρα το Σάββατο το πρωί πήγαμε οι τρεις μας για μπάνιο στο σχοινιά και μετά με γύρισα στο σπίτι μου. Στη θάλασσα με κοιτούσε αλλά όχι τόσο έντονα. Η αδερφή μου πιστεύω ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα, του έχει εμπιστοσύνη. Όταν μείναμε, μόνες με τη μαμά μου να μην είναι μπροστά η μικρή μου αδερφή της το είπα και ήρθαμε στο Παίδων».

Στην ερώτηση πως ήταν η σχέση της με τον 32χρονο, τους είπε ότι «συζούσε με την αδερφή μου, συζητούσαν καμιά φορά και μπορεί να έκανε κάποιο αστείο μπροστά μου. Ούτε τώρα που μένουν μαζί είχαμε πολλές επαφές. Αυτός τα πρωινά λείπει στη δουλειά έτσι κι αλλιώς. Εγώ είμαι πιο πολύ με την αδερφή μου. Γενικά τον φοβόμουν επειδή είναι νευρικός άνθρωπος. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές με κοιτούσε έντονα και αυτό με έκανε να αισθανθώ άβολα. Πριν κάποιες εβδομάδες που χαμέ πάει στη θάλασσα οι τρεις μας εγώ η αδερφή μου και αυτός, είπε κάποια στιγμή στην αδερφή μου «να βάλω αντηλιακό στην μικρή;» και η αδερφή μου είπε «ναι». Τότε μου έβαλε αντηλιακό αλλά με άγγιξε πολύ ψηλά στο πόδι και στον ποπό μου και με έκανε να νιώσω άσχημα. Την επόμενη μέρα κάποια στιγμή που ήμασταν μόνοι μας μου είπε «μην πεις τίποτα πουθενά γιατί θα χάσω και σένα και την αδερφή σου». Εγώ δεν του απάντησα καθόλου».

«Χάλασε την εφηβεία μου»

Οι αστυνομικοί ρώτησαν το κοριτσάκι ποια ήταν τα ρούχα που φορούσε εκείνο το βράδυ και το παιδί αποκρίθηκε «το εσώρουχο ήταν μαύρο, το σορτς ήταν κίτρινο και το μπλουζάκι πολύχρωμο μωβ και κίτρινο. Τα άφησα στο καλάθι με τα άπλυτα στο σπίτι της αδερφής μου».

Τέλος τη ρώτησαν τι θέλει να γίνει με το δράστη για να απαντήσει ότι «δεν θέλω να τον ξαναδώ μπροστά μου. Χάλασε την εφηβεία μου και ίσως και την σχέση με την αδερφή μου. Δεν με ενδιαφέρει τόσο αν τιμωρηθεί…».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Περιστέρι - Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης για τον 32χρονο: «Με βίασε, πόνεσα πολύ, μου χάλασε την εφηβεία μου»"

Τα παράπονά σας για φυσικό αέριο – ηλεκτρικό ρεύμα στο MyRAE

Στο MyRAE έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσφεύγουν οι καταναλωτές για θέματα ενέργειας. Πρόκειται για την πλατφόρμα που θα υποδέχεται αιτήματα σχετικά με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

Τα περισσότερα παράπονα (42% του συνόλου) που υποβάλουν οι καταναλωτές στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αφορούν θέματα λογαριασμών και πληρωμών. 

Το 17% έχουν να κάνουν με τη σύμβαση μεταξύ καταναλωτή και εταιρίας, το 10% με την ποιότητα εξυπηρέτησης και το 8% αφορά τεχνικά προβλήματα.

Το υπολειπόμενο 22%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα (17.01.2022) η ΡΑΕ, αφορά διάφορα άλλα θέματα με μικρότερα ποσοστά.

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο 13/9/2021 – 16/01/2022, διάστημα στο οποίο λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα υποδοχής αιτημάτων των καταναλωτών myRAE. Συνολικά στην περίοδο αυτή κατατέθηκαν 897 αιτήματα προς Προμηθευτές ή/και Διαχειριστές από τα οποία το 61% έχουν απαντηθεί, το 25% βρίσκονται σε εκκρεμότητα και το 13% έχει απορριφθεί.

Η συντριπτική πλειονότητα (92%) των αιτημάτων αφορούσε θέματα ηλεκτρισμού, το 6% ζητήματα φυσικού αερίου και το 2% συμβόλαια συνδυασμού ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Πέρα από τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Αρχής, έχουν συσσωρευτεί άλλα 1.400 παράπονα που υπεβλήθησαν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Αρχής, στο info@rae.gr.

Η ΡΑΕ ενημερώνει σχετικά τους καταναλωτές ότι επειδή, η επεξεργασία των παραπόνων μέσω e-mail δεν είναι αυτοματοποιημένη, από σήμερα θα δέχεται παράπονα αποκλειστικά στο https://my.rae.gr/, ενώ όσοι υποβάλλουν ή έχουν υποβάλλει παράπονα μέσω του info@rae.gr, θα δέχονται/δεχθούν email για χρήση της Πλατφόρμας MyRAE.

Ο καταναλωτής μπορεί να συνδεθεί στο https://my.rae.gr/ μέσω των υφιστάμενων λογαριασμών του σε Facebook και Google ή και μέσω απλής εγγραφής. Τα παράπονα που υποβάλλονται στην πλατφόρμα κοινοποιούνται αυτόματα στον εκάστοτε Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας/Φυσικού Αερίου και/ή Διαχειριστή Δικτύου Διανομής.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα παράπονά σας για φυσικό αέριο – ηλεκτρικό ρεύμα στο MyRAE"

Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου

Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 13ης Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ:

- Στις 25 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

- Στις 26 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

- Στις 27 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.

- Στις 28 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΤ, του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔEΗ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου"

Θεμιστοκλέους: Στις 20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους - Στο emvolio.gov.gr θα βλέπουν το πρόστιμο οι ανεμβολίαστοι άνω των 60

Ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα πραγματοποίησαν η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του εμβολιασμού στη χώρα μας», ξεκίνησε λέγοντας η κ. Θεοδωρίδου.

Η χορήγηση των εμβολίων παγκόσμια έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους για την πρόληψη εισαγωγής στα νοσοκομεία, την πρόληψη σοβαρής νόσου και την μείωση θανάτων.

Αυτό που δεν επιτεύχθηκε, ωστόσο, είναι η πρόληψη της λοίμωξης, όπως αποδεικνύεται από την επέλαση της παραλλαγής Όμικρον.

Η ηλικία αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη της λοίμωξης. Τα παιδιά είχαν ήπια κλινική προβολή ή ήταν ασυμπτωματικά σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Όπως είπε η πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, «από την αρχή γνωρίζαμε ότι η νόσος είναι πιο ήπια για τα παιδιά, παρότι η Όμικρον αύξησε τις νοσηλείες των παιδιών στα νοσοκομεία διεθνώς και ελαφρώς και στη χώρα μας».

Όπως είπε, η νόσηση δεν είναι σοβαρή για τα βρέφη κάτω του ενός έτους και οι εισαγωγές τους στο νοσοκομείο γίνονται κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Αναφερόμενη επίσης σε άλλη μελέτη , είπε πως δείχνει ότι η κυτταρική ανοσία στα παιδιά είναι διπλάσια από αυτή των ενηλίκων. «Τα αντισώματα στα παιδιά διαρκούν πέραν των έξι μηνών» τόνισε κυρία Θεοδωρίδου και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει πολύ καλή ανοσιακή ανταπόκριση των παιδιών» και αυτό μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή ήπιας λοίμωξης στο ανώτερο και όχι στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα των παιδιών.

Η ίδια είπε ότι «τα παιδιά φαίνεται πως αναπτύσσουν ισχυρούς αμυντικούς μηχανισμούς κατά της λοίμωξης covid -19».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών στις έγκυες, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι «πρόκειται για πληθυσμό αυξημένου κινδύνου» και προσθέτοντας ότι είναι λάθος να φοβούνται τα εμβόλια και να μην εμβολιάζονται, καθώς οι παρενέργειες για τις ίδιες αλλά κυρίως για το έμβρυο είναι σημαντικές από τον ιό.

Αναφερόμενη σε νεότερες μελέτες στις ΗΠΑ που έγιναν μεταξύ του 2000 και του 2021 και εξέτασαν τα ελλιποβαρή και πρόωρα βρέφη σε σχέση με τον εμβολιασμό ή όχι των εγκύων που τα κυοφορούσανε, τόνισε ότι η επίπτωση όσον αφορά την προωρότητα και τα ελλιποβαρή βρέφη σε σχέση με τον εμβολιασμό ήταν η ίδια σε εμβολισμένες και μη εγκύους. Αυτό σημαίνει όπως είπε ότι «ένθερμα πλέον το CDC συστήνει τον εμβολιασμό στις εγκύους που κυοφορούν αλλά και σε αυτές που πρόκειται να κυοφορήσουν» ως ασφαλή.

Επίσης αναφερόμενη σε άλλη μελέτη από τη Σκωτία είπε ότι αυτή δείχνει πως ο εμβολιασμός στην κύηση προστατεύει σημαντικά την μητέρα και το νεογνό καθώς η λοίμωξη covid 19 σε ορισμένες περιπτώσεις δοκιμάζει την υγεία και των δύο.

Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας;

Κάνοντας μία αναφορά, στο τέλος της τοποθέτησης της, για το μέλλον της πανδημίας, η ίδια είπε ότι οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «υπάρχει αδυναμία προβλέψεων γι’ αυτό ζητούν από όλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα και να εμβολιάζονται».

Η πλημμελής εμβολιαστική κάλυψη παρατείνει την πανδημία κατέληξε η κυρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι τα εμβόλια συμβάλλουν στην πρόληψη της εισαγωγής στο νοσοκομείο της βαριάς νόσησης αλλά και του θανάτου.

Ιδίως για την παραλλαγή Όμικρον είπε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν δεκαπλάσια πιθανότητα να κολλήσουν τον κορονοϊό και εικοσαπλάσια να νοσήσουν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι όπως φάνηκε με την Όμικρον τα εμβόλια δεν μπορούν να αποτρέψουν την μόλυνση κάποιου.

Στις  20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για 4η δόση

Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με την 4η δόση για την ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η κ. Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι η χορήγηση της τέταρτης δόσης πρέπει να γίνεται μετά τους τρεις μήνες.

Σχετικά με τα παιδιατρικά εμβόλια, είπε ότι έχει ανοίξει πλατφόρμα ώστε σε 26 νησιά, μεγέθους περίπου 1.000 κατοίκων να μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός παιδιών σε νησιά μικρότερα των 1.000 κατοίκων.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 65.000 παιδιά, υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για άλλες 57.000 και υπάρχουν 50.000 ελεύθερα ραντεβού σε όλη τη χώρα. Η μόνη περιοχή που εμφανίζει αυξημένη ζήτηση για παιδιατρικά εμβόλια είναι η Αττική και τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν και νέα ραντεβού, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, είπε ότι από την ημέρα ανακοίνωσης του μέτρου έχουν εμβολιαστεί 208.000 πολίτες και το ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών ξεπερνάει το 90,2%.

Πορεία εμβολιασμού

Ξεπεράστηκαν σήμερα οι 18.650.000 εμβολιασμοί. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.625.000 πολίτες, δηλαδή το 72,6% του γενικού πληθυσμού και 82,6% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 73,2% του γενικού πληθυσμού και 84,2% του ενήλικου πληθυσμού. Περισσότεροι από 7.235.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 69% του γενικού πληθυσμού και 78,6% του ενήλικου πληθυσμού, με τον μέσο όρο στην ΕΕ να είναι 70,3% και 80,4% αντίστοιχα.

Δικαιούχοι αναμνηστικής δόσης είναι 5,8 εκατ. πολίτες, ποσοστό 80% επί των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 4.325.000 εκατ. εμβολιασμοί, ποσοστό 74,6% επί των δικαιούχων και 560.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους, ποσοστό 9,6%.

Αναμνηστική δόση – Λήξη του πιστοποιητικού στο 7μηνο

Περισσότερα από 750.000 διαθέσιμα ραντεβού υπάρχουν για την αναμνηστική δόση έως 31 Ιανουαρίου, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς από 1η Φεβρουαρίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει με την συμπλήρωση 7μηνου από την δεύτερη δόση.

Έτσι, όλοι οι πολίτες 18 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση έως 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους (δύο δόσεις) και έως 3 μήνες από την διενέργεια του εμβολιασμού τους με εμβόλιο j&j.

Ήδη, όπως είπε, 120.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί και απομένουν άλλοι περίπου 300.000. Τόνισε μάλιστα ότι αυτοί οι πολίτες έχουν προτεραιότητα για να βρουν ραντεβού εμβολιασμού.

Πιτσιλής: Στο emvolio.gov.gr θα βλέπουν το πρόστιμο οι ανεμβολίαστοι άνω των 60

Στην ενημέρωση συμμετείχε κα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής.

Ο κ. Πιτσιλής έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο βεβαίωσης του διοικητικού προστίμου στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

«Κατ’ εφαρμογή του νόμου, η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα δηλώνει σε μηνιαία βάση τα πρόστιμα σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτους της ηλικίας τους, και παρά την υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τη 16η ημέρα κάθε μήνα», ενημέρωσε ο κ. Πιτσιλής.

Η βεβαίωση γίνεται από την ΑΑΔΕ μετά την παραλαβή του καταλόγου υπόχρεων εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την περαιτέρω εξαίρεση από τον κατάλογο αυτό των προσώπων που στο μητρώο της ΑΑΔΕ εμφανίζονται ως φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με ενημέρωση μέσω της ψηφιακής πύλης myaade, στο gov.gr, δηλαδή της ανάρτησης της πράξης επιβολής προστίμου και την εμφάνιση της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών. Για την πρώτη φορά θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και από το emvolio.gr.

Παράλληλα στην πλατφόρμα myaade στην κατηγορία «Τα Αιτήματά μου» οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλουν τεκμηριωμένο και δικαιολογημένο αίτημα ένστασης το οποίο θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία.

«Στο πλαίσιο αυτό στα ζητήματα που αφορούν αλλαγές φορολογικής κατοικίας και εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάση, οι αλλαγές θα μπορούν να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ», είπε ο κ. Πιτσιλής.

Τέλος, σημείωσε πως εάν κρίνεται πως κάποιος πολίτης δεν είναι υπόχρεος τότε το πρόστιμο θα διαγράφεται μέσω αντιλογισμού τον επόμενο μήνα.

Δείτε την ενημέρωση:

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεμιστοκλέους: Στις 20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους - Στο emvolio.gov.gr θα βλέπουν το πρόστιμο οι ανεμβολίαστοι άνω των 60"

Επίθεση αντιεξουσιαστών στο φυλάκιο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ (φωτό & video)

Επίθεση στο φυλάκιο του κτιρίου διοίκησης της Πρυτανείας του ΑΠΘ πραγματοποίησαν  αντιεξουσιαστές.

Ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία που ξεκίνησε από το Δικαστικό Μέγαρο όταν έφτασε στην πρυτανεία του ΑΠΘ έσπασε την τζαμαρία του δώματος της υπηρεσίας ασφάλειας που βρίσκεται στο ισόγειο. 

Στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του κράτους και υπέρ των συλληφθέντων για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του thestival από το σημείο:

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση αντιεξουσιαστών στο φυλάκιο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ (φωτό & video) "

Συνελήφθησαν σε Αχαρνές και Άνω Λιόσια 4 μέλη της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ

Η συμμορία με τις κινηματογραφικές μάσκες σιλικόνης, τα καλαζνικοφ και τα σκορπιονς που ετοίμαζε μεγάλες δουλειές, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.

Μέλη της τέσσερα πρόσωπα, παλιοί γνώριμοι των αρχών, ο ένας μάλιστα εκ των οποίων είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο ως μέλος συμμορίας που ανατίναζε ATMs, ενώ ένας δεύτερος ήταν ο ληστής με τη βαριοπούλα που το 2010 είχε χτυπήσει τράπεζα στη Νέα Αγχίαλο Βόλου και οι αστυνομικοι του Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής τον «έδεσαν» με dna.



Έκλεψαν ένα γρήγορο αυτοκίνητο με μεγάλη ιπποδύναμη και κατέστρωναν το μεγάλο χτύπημα, όμως η Ασφάλεια τους πρόλαβε λίγο πριν το πραγματοποιήσουν. Οι δράστες ηλικίας 25, 39, 40 και 42 ετών, συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 14ης Ιανουαρίου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης σε Αχαρνές και Άνω Λιόσια. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

organosi1

organosi2

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συγκεκριμένοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές και διέθεταν στην κατοχή τους βαρύ πολεμικό οπλισμό. Σε έρευνα που διενεργήθηκε, σε προγενέστερο χρόνο, σε κλειστό χώρο στάθμευσης στις Αχαρνές, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως χώρο φύλαξης και είχε ενοικιάσει χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2- πολεμικά τυφέκια Kalashnikov
- ημιαυτόματο υποπολυβόλο
-2- πιστόλια
- περίστροφο
- πλήθος φυσιγγίων και γεμιστήρων
- λαστιχένιες ολοπρόσωπες μάσκες
- μπουφάν και καπέλα τύπου τζόκεϊ με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ.
- κλεμμένο αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

organosi3

organosi4

Από έρευνες σε οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-3- αεροβόλα
- πλήθος φυσιγγίων και γεμιστήρων
- μαχαίρι
- στιλέτο
-3- αναλογικοί ασύρματοι
-2- συσκευές ενδοεπικοινωνίας
- πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων
-9- κινητά τηλέφωνα
- φορητός υπολογιστής
- συσκευή GPS
-2- κροτίδες
- πολυεργαλείο
- ζεύγος γαντιών
-750- ευρώ και -151- δολάρια Η.Π.Α.
-4- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

organosi5

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν κλοπή αυτοκινήτου, κλοπή μοτοσυκλέτας και απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Μαγνησίας.

Επιπρόσθετα, οι κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζονται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν σε Αχαρνές και Άνω Λιόσια 4 μέλη της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ"

Σισμανόγλειο Νοσοκομείο: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη

Στάση εργασίας από 09:00-12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου στις 9 π.μ. εξήγγειλαν για αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο, με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το Σισμανόγλειο μετατράπηκε για δεύτερη φορά σε ειδικό Νοσοκομείο κορωνοϊού. «Χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς επαρκή στελέχωση, επιβάλλοντας υπερεργασία και υπερεφημεύρευση στο προσωπικό.

Στη Βόρεια και Ανατολική Αττική σήμερα δεν υφίσταται Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο για περιστατικά πλην κορωνοϊού.

Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο κορωνοϊού. Το Αμαλία Φλέμιγκ Νοσοκομείο κορωνοϊού. Το Παίδων Πεντέλης Εμβολιαστικό Κέντρο.

Σχεδιασμός στο πόδι ή αφήνουμε τον ιδιωτικό τομέα στην περιοχή να κάνει πάρτι;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως επισημαίνει, στο Σισμανόγλειο σταμάτησε η λειτουργία εξετάσεων, θεραπειών, χειρουργικών επεμβάσεων γενικών περιστατικών. «Ασθενείς που είναι σε λίστα αναμονής μήνες, αναβάλλονται τα ραντεβού τους με κίνδυνο της ζωής τους.

Στο Νοσοκομείο αναπτύχθηκαν 290 κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού σε 7 κλινικές με μόνο 26 παθολόγους και πνευμονολόγους στο σύνολο.

Εξαιτίας αυτού για ασθενείς με κορωνοϊό εφημερεύουν και τους παρακολουθούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων (χειρουργοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι κλπ).

Οι νοσηλευτές είναι 2 σε κάθε βάρδια για 30-40 ασθενείς με κορωνοϊό, μεταξύ αυτών και διασωληνωμένοι. Τι να προλάβουν να κάνουν νοσηλεία, φροντίδα;

Η ΜΕΘ 18 κλινών πάντα γεμάτη με αρκετούς ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε απλές κλινικές. Μετά αναρωτιούνται για την υψηλή θνητότητα. Δεν κρύβονται όσο και εάν προσπαθούν οι λόγοι που χάνουμε 90 ασθενείς με κορωνοϊό την ημέρα» υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σισμανόγλειο Νοσοκομείο: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη"

Βέροια: Πρόστιμο σε ιερέα και πιστούς για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό

Πρόστιμο σε ιερέα και δύο πιστούς για παραβίαση των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού «έκοψαν» αστυνομικοί στην Ημαθία. 

Όπως έγινε γνωστό, είχε προηγηθεί καταγγελία για είσοδο δύο πιστών στην εκκλησία χωρίς τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά ενόψει της κυριακάτικης θείας λειτουργίας. 

Στους πιστούς επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ (στον καθένα) και στον ιερέα 1500 ευρώ. 

ΑΠΕ- ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βέροια: Πρόστιμο σε ιερέα και πιστούς για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό"

ΟΛΜΕ: Εκπαιδευτικοί πιέζονται να δηλώσουν «κανονική άδεια» παρά τη θέλησή τους... λόγω καταλήψεων!

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαιδευσης (ΟΛΜΕ), σύμφωνα με την οποία «εκπαιδευτικοί δέχονται πιέσεις από ορισμένους διεθυντές σχολείων να δηλώσουν "κανονική άδεια" παρά τη θέλησή τους ή ακόμα και να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, ώστε να παράσχουν τηλεκπαίδευση» λόγω των μαθητικών καταλήψεων.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ διευκρινίζει: «Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τον δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης».

Η διευκρίνιση αυτή δόθηκε «με αφορμή πλήθος καταγγελιών από συναδέλφους, που δέχονται προφορικές -πάντα- πιέσεις, εκβιασμούς ακόμα και απειλές από ορισμένους δ/ντες σχολείων και Διευθυντές Εκπαίδευσης λόγω των μαθητικών καταλήψεων», όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ προσθέτει, ότι «καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου υπηρέτησής τους».

Ειδικότερα η  ΟΛΜΕ τονίζει ότι:

- Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν το δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης.
- Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου υπηρέτησής τους.
- Οι εκπαιδευτικοί δεν οφείλουν να υπακούν σε προφορικές «εντολές», πολύ περισσότερο όταν αυτές είναι πέρα και έξω από κάθε θεσμικό και νομικό πλαίσιο.
- Οι πιέσεις που δέχονται συνάδελφοι να δηλώσουν «κανονική άδεια» παρά τη θέλησή τους ή ακόμα και να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία ώστε να παράσχουν τηλεκπαίδευση είναι μακριά από κάθε λογική, συνιστούν κατάφορη παραβίαση και καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
- Ειδικά η «εντολή» να πάνε οι εκπαιδευτικοί σε άλλα σχολεία είναι απαράδεκτη και υγειονομικά, αφού κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τα σχολεία αυτά με την προσέλευση δεκάδων επιπλέον συναδέλφων στους χώρους τους.
- Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων να παρίστανται καθημερινά στα σχολεία τους και να μην υποκύπτουν σε προφορικές πιέσεις.

Παράλληλα κάνει λόγο για "αυταρχικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές και μεθοδεύσεις που δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερο το τεταμένο κλίμα στα Δημόσια Σχολεία».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΟΛΜΕ: Εκπαιδευτικοί πιέζονται να δηλώσουν «κανονική άδεια» παρά τη θέλησή τους... λόγω καταλήψεων!"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής για το σάκχαρο

Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και των διαβητικών ειδικότερα, διότι οι ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα, παραπλανώντας των καταναλωτή.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, ο Οργανισμός Φαρμάκων «προειδοποιεί ότι το προϊόν «DIASTINE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως φυτικό προϊόν / συμπλήρωμα διατροφής για την μείωση του σακχάρου και την καταπολέμηση των συμπτωμάτων και των συνεπειών του διαβήτη, δεν αποτελεί εγκεκριμένο φάρμακο, καθώς δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ ή άλλη αρμόδια αρχή.

Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα ενάντια στην πάθηση του διαβήτη κατάπαράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας παραπλανώντας τον καταναλωτή ο οποίος καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής για το σάκχαρο"

Δένδιας: Η συνεργασία με τη Γαλλία ενισχύεται καθημερινά-Συζητήσεις για την τουρκική προκλητικότητα

«Η Γαλλία εκφράζει την επιτομή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης της Λισαβόνας», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πρωινό εργασίας που διοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Το πρωινό εργασίας πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή επίσης των πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ.

«Η συνεργασία με τη σύμμαχο Γαλλία ενισχύεται καθημερινά και σε όλους τους τομείς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

«Στη συζήτησή μας με τους πρέσβεις της ΕΕ αναφέρθηκα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας στα προβλήματα των Βαλκανίων, αλλά ιδίως στην έξαρση της τουρκικής ρητορικής, η οποία έχει περάσει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο, σε ένα επίπεδο ευθείας αμφισβήτησης κυριαρχίας της Ελλάδας επί των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου»”, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Επίσης, έδωσα έμφαση στα ανοίγματα που κάνει η Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική, την οποία ακολουθεί κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα ταξίδια μου τόσο στην Αφρική, όσο και σε διάφορες άλλες χώρες, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει η Ελλάδα πλέον και για την Υποσαχάρια Αφρική, στην οποία η Γαλλία, προστατεύοντας τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, είναι εξαιρετικά δραστήρια», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, ακόμη, στο πρωινό εργασίας συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ ευχαρίστησε τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ που διοργάνωσε τη συνάντηση.

Υπενθύμισε, τέλος, πως η σημερινή συνάντηση είναι σε συνέχεια της επίσκεψης του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στην Ελλάδα και της συνάντησης που είχαν μαζί στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ Gymnich, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Η συνεργασία με τη Γαλλία ενισχύεται καθημερινά-Συζητήσεις για την τουρκική προκλητικότητα"

Ποιοι εμβολιασμένοι χάνουν 31 Γενάρη το πιστοποιητικό

Απότομη πτώση των κρουσμάτων καταγράφει η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι αποτελεί ένα δείγμα αισιοδοξίας, παρότι η πανδημία δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Όπως δήλωσε ο Γ. Οικονόμου, παρότι το 80% των κρουσμάτων είναι με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι μισές από τις νοσηλείες προέρχονται από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Επτά στους 10 νοσηλευόμενους είναι άνω των 55 ετών και οι περισσότεροι που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη είναι ανεμβολίαστοι, συμπλήρωσε.

Κατέγραψε ότι εννέα στους 10 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν πλέον εμβολιαστεί. Οσοι δεν το έπραξαν χωρίς σοβαρό λόγο (σ.σ. ιατρική γνωμάτευση) θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θύμισε ότι μέχρι 31 Ιανουαρίου όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση (ή τρεις μήνες αν έκαναν το Johnson & Johnson) θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα χάνουν τα σχετικά προνόμια.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι εμβολιασμένοι χάνουν 31 Γενάρη το πιστοποιητικό "

Άγιο Όρος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους μοναχούς που καλούν κόσμο να μην εμβολιαστεί

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν δηλώσεις μοναχού από το Άγιο Όρος για αντιεμβολιαστές μοναχούς, που με τη ρητορική τους καλούν πιστούς να μην εμβολιαστούν και ευθύνονται για πολλούς θανάτους.

«Οι ιερομόναχοι αυτοί που βγαίνουν έξω κι εξομολογούν έχουν πεθάνει πολύ κόσμο», κατήγγειλε, σε συνέντευξή του στο «Βήμα Ορθοδοξίας», ο ιερομόναχος Ιωσήφ από το Άγιο Όρος, συμπληρώνοντας ότι οι ίδιοι «συμβουλεύουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο και ότι ο κορονοϊός είναι μία απλή γρίπη».

Με βάση τις δηλώσεις αυτές, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι καταγγελλόμενοι μοναχοί και να διακριβωθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί ο καταγγέλλων να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και περιστατικά ώστε να ελεγχθούν με τη σειρά τους ποινικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιο Όρος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους μοναχούς που καλούν κόσμο να μην εμβολιαστεί"

Νόβακ Τζόκοβιτς: Γιατί κινδυνεύει να χάσει Roland Garros, Wimbledon και US Open

Ο ανεμβολίαστος Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε τη δικαστική του μάχη με τις αρχές της Αυστραλίας και έμεινε εκτός του Australian Open. Ο Σέρβος τενίστας, όμως, δεν αποκλείεται να μείνει εκτός και από τα υπόλοιπα τρία Grand Slam.

Το φετινό Roland Garros είναι προγραμματισμένο να κάνει… πρώτο σερβίς στις 22 Μαΐου. Αυτή τη στιγμή όμως -και αν δεν αλλάξει κάτι- η ημέρωση της υπουργού Αθλητισμού της Γαλλίας θέτει εκτός και του συγκεκριμένου Grand Slam τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η γαλλική βουλή πέρασε νομοσχέδιο με το οποίο αυστηροποιούνται τα μέτρα, κάνοντας τον πλήρη εμβολιασμό να γίνεται απαραίτητος για την είσοδο σε πολλούς χώρους, μεταξύ αυτών και οι αθλητικοί.

“Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο”, έγραψε η υπουργός της Γαλλίας σε “τιτίβισμα” της.

Αυτή τη στιγμή, ο εμβολιασμός μοιάζει… μονόδρομος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, εάν θέλει να λάβει μέρος στα σημαντικά τουρνουά. Το “κυνήγι” του 21ου Grand Slam τροπαίου πιθανότατα θα πάρει ακόμα μεγαλύτερη παράταση. Ο Σέρβος αναμένεται να λείψει από τρία συνολικά Australian Open, ενώ σύμφωνα και με όσα ισχύουν σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, για να μπει κάποιος στις συγκεκριμένες χώρες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Αυτό σημαίνει πως -υπό τις παρούσες πάντα συνθήκες- ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Wimbledon και στο US Open. Φυσικά, στις ΗΠΑ υπάρχουν και τουρνουά Masters 1000, όπως το Indian Wells, του Μαϊάμι και του Σινσινάτι (θα τα χάσει και αυτά).

 

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νόβακ Τζόκοβιτς: Γιατί κινδυνεύει να χάσει Roland Garros, Wimbledon και US Open"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news