facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Υπολογίστε μόνοι σας τις έδρες της 25ης Ιουνίου – Το ΕΡΤNEWS σας προσφέρει τον τρόπο

Καθώς πλέον έχουμε μπει στην αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το ERTNEWS επιχειρεί με ένα πολύ χρήσιμο μεταβλητό πίνακα να λύσει τις απορίες όλων για το πώς λειτουργεί ο νέος εκλογικός νόμος που θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά στις επικείμενες κάλπες.

Ακολουθεί ο μεταβλητός πίνακας του ΕΡΤNEWS. Γράφετε τα ποσοστά που προβλέπετε στην πρώτη στήλη και ο υπολογισμός των εδρών θα γίνει αυτόματα.

Το νέο εκλογικό σύστημα -εν αντιθέσει με την απλή αναλογική- προσφέρει, ως γνωστόν, ένα κυμαινόμενο μπόνους στο νικητή των εκλογών. Συγκεκριμένα στο πρώτο κόμμα που θα συγκεντρώσει άνω του 25% δίνει αυτόματα μπόνους 20 εδρών, ενώ όσο μεγαλύτερο (του 25%) είναι το ποσοστό του, του δίνει μία επιπλέον έδρα για κάθε μισό τοις εκατό, με πλαφόν τις 50 έδρες μπόνους. Κρισιμότατο ωστόσο ρόλο για τον λεγόμενο πήχη της αυτοδυναμίας, παίζουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής. Οσο μικρότερο είναι το αθροιστικό ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου, τόσο δυσκολότερη είναι η επίτευξη της αυτοδυναμίας, καθώς αυτός πήχης ανεβαίνει.

Ο μεταβλητός πίνακας που προσφέρει σήμερα το ΕΡΤNEWS σας δίνει τη δυνατότητα να «παίξετε» με τα ποσοστά που προβλέπετε ότι θα πάρουν τα πέντε κόμματα που μπήκαν ήδη στο κοινοβούλιο (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ), αλλά και τα άλλα τρία (ΜΕΡΑ 25, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΝΙΚΗ) που έμειναν εκτός βουλής.

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Γράφετε τα ποσοστά που προβλέπετε στην πρώτη στήλη και ο υπολογισμός των εδρών θα γίνει αυτόματα. Προσοχή: Αν θέλετε να βάλετε ποσοστά και με δεκαδικά νούμερα, χρησιμοποιείστε την τελεία και όχι το κόμμα. Καλούς υπολογισμούς!

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Υπολογίστε μόνοι σας τις έδρες της 25ης Ιουνίου – Το ΕΡΤNEWS σας προσφέρει τον τρόπο"

Εκτός λειτουργίας το taxisnet - Ποιες υπηρεσίες του gov.gr δεν είναι διαθέσιμες

Δεν λειτουργεί το gov.gr και η πλατφόρμα της aade, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης υποδομών της ΓΓΠΣΔΔ. Έτσι, δεν είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 9:00.

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε:

Στην κατεύθυνση συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρά σε συντήρηση και περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων.

Η συντήρηση και αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 09:00. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του Gov.gr που σχετίζονται με:

  1. Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
  2. Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
  3. Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..

Όπως και σε προηγούμενες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εν λόγω εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης της επίπτωσης από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκτός λειτουργίας το taxisnet - Ποιες υπηρεσίες του gov.gr δεν είναι διαθέσιμες "

Κοινή ανακοίνωση Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας και ΗΠΑ για Κόσοβο – Καλούν την Πρίστινα να αποκλιμακώσει την κατάσταση

Η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ καταδίκασαν σήμερα την απόφαση της κυβέρνησης της Πρίστινας να αποκτήσει δια της βίας πρόσβαση σε δημαρχεία στο βόρειο Κόσοβο και κάλεσαν τις αρχές να κάνουν ένα βήμα πίσω ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

«Καταδικάζουμε την απόφαση του Κοσόβου να αποκτήσει δια της βίας πρόσβαση σε δημοτικά κτίρια στο βόρειο Κόσοβο παρά την έκκλησή μας για αυτοσυγκράτηση. Καλούμε τις αρχές του Κοσόβου να κάνουν αμέσως πίσω και να αποκλιμακώσουν την κατάσταση καθώς και να συνεργαστούν στενά με την EULEX (σ.σ. την αποστολή της ΕΕ) και την KFOR (την αποστολή του ΝΑΤΟ) στο Κόσοβο», αναφέρουν οι χώρες αυτές στην κοινή ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.

«Ανησυχούμε από την απόφαση της Σερβίας να θέσει σε ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα με το Κόσοβο και καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας την εμπρηστική ρητορική».

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξαιτίας των επεισοδίων στο βόρειο Κόσοβο, διέταξε μονάδες του στρατού να μετακινηθούν πιο κοντά στα σύνορα, αφού διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν στην πόλη Ζβέτσαν.

Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο της πόλης αυτής για να εμποδίσει τον νέο δήμαρχο, που προέρχεται από την αλβανική κοινότητα, να αναλάβει τα καθήκοντά του. Οι Σέρβοι του Κοσόβου είχαν μποϊκοτάρει τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινή ανακοίνωση Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας και ΗΠΑ για Κόσοβο – Καλούν την Πρίστινα να αποκλιμακώσει την κατάσταση"

DW: Η μάχη του Τσίπρα για πολιτική επιβίωση

Έναν περίπου μήνα πριν από τις δεύτερες ελληνικές εκλογές, φαίνεται σχεδόν βέβαιο πως η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναμένεται να είναι περίπου η ίδια ή, σε κάθε περίπτωση, αρκετά μεγάλη. Ο ρεπόρτερ του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου (RND) στην Ελλάδα, Γκερντ Χέλερ, σχολιάζει την σημαντικότατη πτώση που καταγράφηκε στη δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματός του, το οποίο έχασε «πάνω από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του».

Όπως αναφέρει, «ο ηγέτης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται μπροστά στο τέλος της καριέρας του. Ακόμη και ο Όλαφ Σολτς δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την κατάσταση. Λίγες εβδομάδες πριν από τις ελληνικές εκλογές ο Γερμανός καγκελάριος υποδέχθηκε τον Τσίπρα στο Βερολίνο. Είναι ασυνήθιστο για τον επικεφαλής της κυβέρνησης μιας χώρας της Ε.Ε. να προσκαλεί έναν πολιτικό της αντιπολίτευσης από μια άλλη χώρα της Ένωσης τόσο κοντά στις εκλογές, γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια στην ελληνική κυβέρνηση. Ο Τσίπρας, ο οποίος σε προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες υιοθετούσε συνθήματα επικριτικά για τη Γερμανία, όπως "Go home, Madame Merkel", απόλαυσε τη συνάντηση με τον Σολτς και σε κάθε ευκαιρία καυχιόταν για την ψήφο εμπιστοσύνης του καγκελαρίου. Ούτε αυτό όμως τον βοήθησε».
Προεκλογικές αφίσες του ΣΥΡΙΖΑΠροεκλογικές αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ
Όσο περισσότερο η Ελλάδα ανακάμπτει από την κρίση, τόσο λιγότεροι ψηφίζουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο Χέλερ προσθέτει πως «σύμφωνα με τους ερευνητές των εκλογών, οι περισσότεροι εκ των ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που επέλεξαν κάποιο άλλο κόμμα, μετακινήθηκαν προς τους συντηρητικούς. Και αυτό δείχνει πως ο Τσίπρας έχει χάσει το πολιτικό κέντρο. Όσο περισσότερο η Ελλάδα ανακάμπτει από την κρίση και επιστρέφει στην κανονικότητα, τόσο λιγότεροι άνθρωποι ψηφίζουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι καιροί έχουν αλλάξει, ωστόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξακολουθεί να πολιτεύεται όπως στην περίοδο της κρίσης. Ο Τσίπρας είναι πλέον αιχμάλωτος της ριζοσπαστικής ρητορικής του και οι προεκλογικές του ομιλίες ακούγονται το ίδιο όπως και πριν από δέκα χρόνια».

Σύμφωνα με το RND, ο προεκλογικός αγώνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαφαινόταν εξ' αρχής ως «ένας απελπισμένος αγώνας κατά του υποβιβασμού. Προσφάτως, ο Τσίπρας φλέρταρε ακόμη και τους ψηφοφόρους του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, το οποίο έχει απαγορευτεί ως εγκληματική οργάνωση. Εξάλλου, ο Τσίπρας δεν ήταν ποτέ επιλεκτικός στην επιλογή των πολιτικών του εταίρων», σχολιάζει καυστικά ο Γκερντ Χέλερ, αναφερόμενος «στον κυβερνητικό συνασπισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τους ακροδεξιό κόμμα ΑΝ.ΕΛ. από το 2015 έως το 2019».

Ο Γερμανός ανταποκριτής επισημαίνει ότι «η παραίτηση δεν αποτελεί επιλογή για τον Τσίπρα, όπως λέει ο ίδιος. Όμως, ήδη υπάρχει μουρμούρα στα κομματικά όργανα και οι διάδοχοι προετοιμάζονται. Οι επαναληπτικές εκλογές, σε τέσσερις εβδομάδες, μετατρέπονται έτσι σε μια μάχη για την πολιτική επιβίωση του Τσίπρα. Εάν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτύχει να κάνει μια θεαματική επιστροφή, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη, θα τεθεί αναπόφευκτα υπό αμφισβήτηση το πολιτικό του μέλλον. Και στο παρασκήνιο η μάχη για τον διάδοχό του έχει ήδη ξεκινήσει», καταλήγει ο Χέλερ.

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Η μάχη του Τσίπρα για πολιτική επιβίωση"

Πλημμύρες στην Ιταλία: Εκκένωση δήμου και έκτακτος εμβολιασμός αντιτετανικού για υγειονομικούς λόγους

Οι καταστροφικές βροχές που πλημμύρισαν εκτεταμένες περιοχές της Ρομάνια, προκαλώντας 15 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους, συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία.

Αν και η επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στις πληγείσες περιοχές ολοκληρώθηκε με την δέσμευση μιας αρχικής χρηματικής υποστήριξης από την Ευρώπη ύψους 6 δις ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, η κατάσταση παραμένει δύσκολη και το έργο των Αρχών και των εθελοντών, δύσκολο και ασταμάτητο.

Αυτό που προκαλεί την κύρια ανησυχία είναι το νερό που ακόμη λιμνάζει σε πολλές περιοχές, εφόσον μεγάλες εκτάσεις βρίσκονται ακόμη κάτω από μάζα νερού βάθους περισσότερο του ενός μέτρου.
Όπως είχε μεταδώσει η ΕΡΤ την Τετάρτη 24/05, το νερό των πλημμυρών ήρθε συχνά σε επαφή με λύματα, υπονόμους και αποχετεύσεις, και η αδυναμία εκροής τους έχει ως αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές τα στάσιμα νερά να παραμένουν και να προκαλούν μεγάλη ανησυχία για υγειονομικούς κινδύνους.

Έκτακτος εμβολιασμός κατά του τετάνου

Η προσοχή των Αρχών για υγειονομικούς λόγους είναι ιδιαίτερα στραμμένη στο Δήμο Κονσέλιτσε, περιοχή ανάμεσα στην Μπολόνια και στη Ραβέννα, σε μεγάλο βαθμό ακόμη πλημμυρισμένη. Ο ίδιος ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι, επιβεβαίωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή πως “στο Κονσέλιτσε επικρατεί η πιο δραματική κατάσταση, διότι λόγω της γεωγραφικής του θέσης έχει εισρεύσει πολύ νερό και προσπαθούμε να το απομακρύνουμε”. 

Στο Κονσέλιτσε λοιπόν, όπως είχε ανακοινωθεί, σήμερα Παρασκευή 26/05 οι Υγειονομικές Αρχές της Ρομάνια “ξεκίνησαν τις έκτακτες ημέρες αντιτετανικού εμβολιασμού για ενήλικες, με άμεση πρόσβαση, που απευθύνονται κυρίως σε άτομα που ασκούν δραστηριότητες σε πλημμυρισμένα κτίρια (κάτοικοι ή εθελοντές)”.

Αν και ο Ιταλικός Τύπος σημειώνει πως “η έκκληση απευθύνεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ με αντιτετανικό ή έχουν κάνει την τελευταία τους αναμνηστική δόση πριν από περισσότερα από 10 χρόνια”, αυτή η έκτακτη έκκληση δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στο σημείο που σήμερα δεκάδες πολίτες συνωστίστηκαν στο εμβολιαστικό κέντρο, συχνά με στιγμές έντασης λόγω ανεπάρκειας των δόσεων (μόνο 200 ήταν διαθέσιμες σήμερα).

Εκκένωση χωριού για υγειονομικούς λόγους – Ανησυχία και για τα απορρίμματα

Η έκταση του φόβου για υγειονομικούς κινδύνους είναι τόσο έμπρακτη που αρχίζουν να έρχονται και διοικητικές αποφάσεις. Το απόγευμα της 26/05 το Δημοτικό Συμβούλιο του Κονσέλιτσε προέβη σε διάταγμα για την υποχρεωτική εκκένωση των πλημμυρισμένων σπιτιών.

Όπως δήλωσε στην Corriere della Sera η δήμαρχος του Κονσέλιτσε, Πάολα Πούλα “μοναδικός μας στόχος είναι να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση” η οποία προκύπτει από παράγοντες όπως “της στασιμότητας του νερού, τη μη λειτουργία των υπονόμων και τις πιθανές διακοπές πόσιμου νερού στην παροχή ”.

Η δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης – πέρα των ανωτέρω – και στο μείζον θέμα των ασύλλεκτων απορριμμάτων. Χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με την εταιρεία Hera, στις πληγείσες περιοχές θα συλλεχθούν πάνω από 100.000 τόνοι απορριμμάτων τις επόμενες μέρες. Ενδεικτικά, πρόκειται για μια ποσότητα η οποία, υπό κανονικές συνθήκες, συλλέγεται στις ίδιες περιοχές σε διάστημα περίπου δέκα μηνών.

 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλημμύρες στην Ιταλία: Εκκένωση δήμου και έκτακτος εμβολιασμός αντιτετανικού για υγειονομικούς λόγους"

Τουρκία: Απίστευτη λογοκρισία στον Κιλιτσντάρογλου – Απαγορεύτηκε η αποστολή προεκλογικών του SMS

Απίστευτη λογοκρισία υφίσταται ο βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την προεδρία της Τουρκίας δύο ημέρες πριν από τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (BTK) που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών διέταξε τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να μην αποστέλλουν στους πολίτες SMS με αποστολέα των Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την αποστολή σήμερα SMS του υποψηφίου της αντιπολίτευσης προς τους πολίτες, στο οποίο υπόσχεται, ότι εφόσον εκλεγεί «το δημόσιο ταμείο του κράτους μας θα αναλάβει τα χρέη των πιστωτικών καρτών σας στις τράπεζες». Συγκεκριμένα, σε ένα «επείγον σημείωμα» που απέστειλε σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο Halk TV η ΒΤΚ στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, αναφέρεται στη διάταξη της απόφασης της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής της 15ης Μαρτίου 2023 και υπογραμμίζεται ότι βάσει αυτής: «Απαγορεύεται η προπαγάνδα με αποστολή οπτικών, ακουστικών ή γραπτών μηνυμάτων σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις, κινητά ή σταθερά τηλέφωνα πολιτών».

Ζητήθηκε δε από τους παρόχους να συμμορφωθούν αυστηρά με τη νομοθεσία και τους διαμηνύθηκε, ότι «εάν διαπιστωθεί, ότι η εταιρεία σας έχει στείλει SMS ή έχει κάνει κλήση ενάντια στη σχετική νομοθεσία, θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης της άδειας σας στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Απίστευτη λογοκρισία στον Κιλιτσντάρογλου – Απαγορεύτηκε η αποστολή προεκλογικών του SMS"

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης – Πέντε συλλήψεις

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία μετά από έφοδο των δυνάμεών της στο κτίριο των φοιτητικών εστιών στην Πολυτεχνειούπολη.

Πρόκειται για την ίδια φοιτητική εστία, στην οποία η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει μεγάλη επιχείρηση και πριν περίπου ένα χρόνο.

Τα άτομα που συνελήφθησαν συνδέονται με τις συμμορίες που είχαν εξαρθρωθεί εκεί. Πρόκειται για ανήλικους που κατηγορούνται για υποθέσεις ναρκωτικών και άλλα αδικήματα.

Πέντε συλλήψεις στο κτίριο των φοιτητικών εστιών στην Πολυτεχνειούπολη.
Άτομα που συνδέονται με τις συμμορίες που είχαν εξαρθρωθεί. Όλοι ανήλικοι, συνδέονται με υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και άλλα αδικήματα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης – Πέντε συλλήψεις"

Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη στο “Παπανικολάου” 39χρονη ερπετολόγος – Τη δάγκωσε οχιά σε σχολείο

Μάχη για τη ζωή της δίνει μια 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος, που δέχτηκε δάγκωμα από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής (26/5) όταν η ερπετολόγος μετέβη σε σχολείο της πόλης για να δεσμεύσει την οχιά, που εντοπίστηκε στον χώρο. Ωστόσο, η οχιά πρόλαβε και δάγκωσε τη γυναίκα πάνω στην προσπάθειά της να την πιάσει και να την ακινητοποιήσει, με αποτέλεσμα εκείνη να πάθει αναφυλακτικό σοκ.

Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, όμως η κατάσταση της υγείας της γυναίκας επιδεινώθηκε και διακομίστηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η 39χρονη δεν είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και δεν φορούσε τα ειδικά προστατευτικά γάντια. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη στο “Παπανικολάου” 39χρονη ερπετολόγος – Τη δάγκωσε οχιά σε σχολείο"

Καιρός αύριο: Υψηλές θερμοκρασίες με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός αύριο Σάββατο (27.05.2023) σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές ή όμβρους στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα, οπότε θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Υψηλές θερμοκρασίες με τοπικές βροχές και καταιγίδες"

Der Spiegel: Νέα στοιχεία για τη δολιοφθορά στον Nord Stream 1 και 2 οδηγούν στην Ουκρανία

Νέα στοιχεία στην έρευνα σχετικά με τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία οδηγούν στην Ουκρανία, αναφέρει σήμερα το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.

Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στο ιστιοφόρο “Ανδρομέδα”, που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολιοφθορά τον Σεπτέμβριο του 2022 στη Βαλτική Θάλασσα. Τα μεταδεδομένα ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε από τη θέση του ιστιοφόρου οδηγούν στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Der Spiegel. Το περιοδικό αναφέρει επίσης ότι στο σκάφος βρέθηκαν ίχνη ενός εκρηκτικού, της κυκλοτετραμεθυλενοτετρανιτραμίνης, πολύ διαδεδομένου τόσο στη Δύση όσο και στην πρώην ανατολική Ευρώπη.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, τέσσερις μεγάλες διαρροές αερίου έπειτα από υποθαλάσσιες εκρήξεις εντοπίστηκαν στους αγωγούς που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία και διοχετεύουν το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού αερίου στην Ευρώπη. Οι πρώτες υποψίες ήταν ότι επρόκειτο για επίθεση προκαλώντας διάφορες υποθέσεις για τους δράστες αυτής της περίπλοκης από άποψη υλικοτεχνικής υποστήριξης και διπλωματικά ευαίσθητης επιχείρησης.

Μήνες μετά τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, η ευθύνη για την υποθαλάσσια επίθεση παραμένει ένα μυστήριο παρά τη διεξαγωγή ερευνών στις χώρες της περιοχής (Γερμανία, Σουηδία και Δανία).

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Der Spiegel: Νέα στοιχεία για τη δολιοφθορά στον Nord Stream 1 και 2 οδηγούν στην Ουκρανία"

Δήμος Πάτρας – Καρναβάλι: Αποζημίωση 300.000 χιλιάδων ευρώ για τύφλωση από βεγγαλικό

Μετά από 9 ολόκληρα χρόνια είδε… το «φως» του χρήματος ο 20χρονος, σήμερα, Πατρινός, που κατά την έναρξη του «Καρναβαλιού 2014» είχε χάσει το 90% της όρασής του από το αριστερό του μάτι, όταν είχε τυφλωθεί από ελαττωματικό πυροτέχνημα.

Το Δικαστήριο, σε πρώτο βαθμό, επιδίκασε στην οικογένεια του ανήλικου, τότε, θύματος, ποσό 170.000 ευρώ. Ο δικαστικός αγώνας συνεχίσθηκε και ο Δήμος Πατρέων υποχρεώθηκε να καταβάλει 400.000 ευρώ. Εν τέλει, μετά από συμβιβασμό της οικογένειας με τη δημοτική αρχή, επήλθε συμφωνία για επίδοση 300.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις και έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη ύψους 100.000 ευρώ.

Το ατυχές περιστατικό έγινε επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά και οφείλετο σε μη λήψη προληπτικών μέτρων από τον πυροτεχνουργό, ο οποίος είχε αναλάβει τη ρίψη των πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, είχε εισχωρήσει υγρασία στα βεγγαλικά, που είχαν εισαχθεί από την Κίνα, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν τα πυροτεχνήματα είχαν ελεγχθεί παραμονές της Τελετής Εναρξης του Καρναβαλιού και όχι 3 μήνες πριν!

Ο 11χρονος μαθητής, τη χρονιά εκείνη είχε συγκλονίσει με την περιπέτειά του το πανελλήνιο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν αποφεύχθηκε η απώλεια της όρασής του.

Η αποζημίωση του άτυχου νέου έρχεται να προστεθεί σε πολλές δεκάδες δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ως επίκεντρό τους το Πατρινό Καρναβάλι.

Πηγές της δημοτικής αρχής έχουν υπολογίσει ότι τα τελευταία χρόνια, καταβλήθηκαν 6 εκατ. € περίπου από τα ταμεία του Δήμου σε διάφορους πιστωτές, που έχουν εμφανισθεί με αποφάσεις της Δικαοσύνης στο χέρι και αφορούν ανεξόφλητες υποχρεώσεις των δύο προηγούμενων δημοτικών αρχών, Γ. Δημαρά και Α. Φούρα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, επισήμανε στην «Πελοπόννησο», ότι το οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο: «Παραλάβαμε δάνεια, που ελήφθησαν πριν 15 χρόνια, ύψους 28 εκατ. ευρώ, κι έχουμε αποπληρώσει 21 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά παρότι είναι μειωμένη αισθητά η κρατική χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια. Μόνος του ο παλιός Δήμος Πάτρας λάμβανε 51 εκατ. ευρώ και τώρα που έχουν ενσωματωθεί κιόλας οι τέσσερις όμοροι πρώην δήμοι, μπαίνουν στα ταμεία του μόνο 23 εκατ. ευρώ ετησίως…».

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Πάτρας – Καρναβάλι: Αποζημίωση 300.000 χιλιάδων ευρώ για τύφλωση από βεγγαλικό"

Νέο Ηράκλειο: Μπούκαραν στο σπίτι 95χρονου να τον ληστέψουν – Πήρε το 100, η αστυνομία τον βρήκε νεκρό

Μια απίστευτη ιστορία με πολύ άσχημη κατάληξη εκτυλίχθηκε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ένας 95χρονος και η σύζυγός του βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με διαρρήκτες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Οι διαρρήκτες εισέβαλλαν στο διαμέρισμα του Ά ορόφου όπου έμενε το ηλικιωμένο ζευγάρι. Μόλις τους αντιλήφθηκαν ο 95χρονος κάλεσε το 100.

Οι δράστες όταν κατάλαβαν ότι οι ηλικιωμένοι είχαν φωνάξει την αστυνομία το έβαλαν στα πόδια. Όμως, όταν έφτασαν στο σπίτι οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης βρήκαν τον 95χρονο νεκρό.

Σύμφωνα με την σύζυγό του οι διαρρήκτες δεν έκαναν χρήση βίας. Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή κάνει λόγο για θάνατο από παθολογικά αίτια. Θα ακολουθήσει όμως και νεκροψία νεκροτομή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο Ηράκλειο: Μπούκαραν στο σπίτι 95χρονου να τον ληστέψουν – Πήρε το 100, η αστυνομία τον βρήκε νεκρό"

Τραγωδία στην Κεφαλονιά – Πνίγηκε 2,5 ετών παιδάκι εργαζομένων σε πισίνα τουριστικού καταλύματος στην Κεφαλονιά

Δεν το χωράει ανθρώπου νους!! Αγοράκι 2,5 ετών έχασε σήμερα τη ζωούλα του από πνιγμό σε πισίνα τουριστικού καταλύματος στην Κεφαλονιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν παιδί τουριστών αλλά παιδί αλλοδαπών εργαζόμενων που το είχαν πάρει μαζί τους στη δουλειά.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Περισσότερο από μια ώρα συγκλονισμένοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούσαν να επαναφέρουν το αγγελούδι, αλλά στάθηκε αδύνατο.

Το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι ο σπαραγμός της μητέρας η οποία έβλεπε το παιδί της να πνίγεται αλλά δεν μπορούσε να το σώσει γιατί δεν είχε ποτέ της βουτήξει σε θάλασσα ή πισίνα, δεν ήξερε μπάνιο και βρέθηκε σε κατάσταση ισχυρού σοκ που την παρέλυσε.. Ο πατέρας άκουσε τις φωνές έτρεξε , το έβγαλε απο την πισίνα αλλά ήταν ήδη αργά.

Δεν υπάρχουν λόγια για την τραγωδία. Ένα παιδάκι ακολούθησε τους γονείς του για το μεροκάματο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα τους για να χάσει τη ζωή του παίζοντας στην πισίνα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι γονείς έχουν συλληφθεί για παραμέληση ανηλίκου.

kefaloniapress

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Κεφαλονιά – Πνίγηκε 2,5 ετών παιδάκι εργαζομένων σε πισίνα τουριστικού καταλύματος στην Κεφαλονιά"

Quatargate: Ελεύθερη να ασκεί χρέη Ευρωβουλευτή η Εύα Καϊλή

Από σήμερα η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να βγει από την οικία της και «να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μέρι.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου των Σβεν Μέρι και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, έχει ως εξής:

«Από σήμερα, με εντολή του ανακριτή δικαστή Μισέλ Κλεζ και τη σύμφωνη γνώμη του ομοσπονδιακού δικαστή Ραφαέλ Μαλαγνίνι, η κ. Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να βγει από την οικία της και να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο, που επιβλήθηκε, δεν την στενοχωρεί, αφού η κ. Καϊλή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο μετά τη δικαστική δικαίωσή της. Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την αθωότητα της Καϊλή πληθαίνουν καθημερινά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Quatargate: Ελεύθερη να ασκεί χρέη Ευρωβουλευτή η Εύα Καϊλή "

Συνελήφθη εφοριακός για «φακελάκι» -Υποσχόταν μειώσεις χρεών

Άνδρες της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πέρασαν χειροπέδες σε έναν 64χρονο εφοριακό, γιατί φέρεται ότι υποσχόταν μειώσεις χρεών σε ιδιώτες, επικαλούμενος διασυνδέσεις στην Εφορία.

Μαζί του συνελήφθη κι ένας 53χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος, που φέρεται ως συνεργός του.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για οργάνωση σε διάπραξη πλημμελήματος και για εμπορία επιβολής επιρροής από κοινού. Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο συγκεκριμένος υπάλληλος της ΔΟΥ- ΦΑΕ Θεσσαλονίκης παρουσίαζε ότι ο συνεργός του έχει διασυνδέσεις, λέγοντας ότι μπορούσε να διευθετήσει φορολογικά χρέη.

Οι δύο τους, εκμεταλλευόμενοι τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονταν ιδιώτες με χρέη στην Εφορία, τους προσέγγιζαν για να αποκομίσουν χρηματικά ποσά.

Παράλληλα, ισχυριζόμενοι ότι μπορούν να ασκήσουν αθέμιτη επιρροή σε φερόμενο ως υπαρκτό υπάλληλο εφορίας που μπορούσε να μειώσει χρέη, λάμβαναν αθέμιτα ωφελήματα που κυμαίνονταν μεταξύ 2.500 και 7000 ευρώ. Αυτό συνέβη σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Ακολούθησε καταγγελία και στην κατοχή του εφοριακού εντοπίστηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη εφοριακός για «φακελάκι» -Υποσχόταν μειώσεις χρεών"

Κοζάνη: Συλλήψεις σε διαμαρτυρία για φωτοβολταϊκό πάρκο

Επεισόδια με συλλήψεις κατοίκων σημειώθηκαν σήμερα στην Καλαμιά Κοζάνης, σε διαμαρτυρία για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της Καλαμιάς, που από νωρίς το πρωί είχαν παραταχθεί στο χώρο, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μηχανήματα της κατασκευαστικής εταιρίας που εργάζονται στην διάνοιξη του πεδίου, ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ τέσσερις άλλοι συνελήφθησαν και αυτή την ώρα κρατούνται στο κτίριο της Αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης. Έξω από το κτίριο της αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες ζητώντας την απελευθέρωση των συγχωριανών τους.

Το υπό κατασκευή Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Καλαμιά Κοζάνης είναι ισχύος 45 MW και καταλαμβάνει μια έκταση 730 στρεμμάτων σε περίμετρο 180 μοιρών και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το χωριό.

Οι κάτοικοι που πριν από 15 ημέρες κατάφεραν να σταματήσουν προσωρινά τις εργασίες, διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, «η μετατροπή των βοσκοτόπων σε περιφραγμένες εκτάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ θα εξαφανίσει την εναπομένουσα κτηνοτροφική δραστηριότητα και από την άλλη ο τρόπος χωροθέτησης του πάρκου δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην καθημερινότητα των κατοίκων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Συλλήψεις σε διαμαρτυρία για φωτοβολταϊκό πάρκο"

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν την Δευτέρα πήραν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ

Την προσεχή Δευτέρα θα απολογηθούν τελικά ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και τα δύο μέλη της Επιτροπής, που εισηγήθηκε την μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη, παρακάμπτοντας το όριο ηλικίας, που ήταν στα 48 έτη.

Στους τρεις ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, κατηγορία, που άσκησε εναντίον τους ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών. Επρόκειτο να απολογηθούν σήμερα, ωστόσο, λόγω κωλύματος που επικαλέστηκαν ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα, 29 Μαΐου.

Τα δύο μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης εισηγήθηκαν στον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ την μετάταξη του σταθμάρχη, παρακάμπτοντας το όριο ηλικίας, που ήταν στα 48 έτη και ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού επικύρωσε την εισήγηση λαμβάνοντας τη σχετική απόφαση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν την Δευτέρα πήραν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ"

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Συμπληρωματική απολογία για την διαρροή ροζ βίντεο

Σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκε από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης ο πρώην τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος για την εμπλοκή του σε υποθέσεις δημοσιοποίησης, μέσω διαδικτύου, υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικών του συντρόφων.

Η κλήση του σε απολογία αφορά τη μία από τις δύο περιπτώσεις για τις οποίες είχε συλληφθεί τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2021, όταν του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Για την άλλη παραπέμφθηκε να δικαστεί με βούλευμα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Καθώς προέκυψαν από την έρευνα νέα στοιχεία που αφορούν στη διαρροή ενός ακόμη «ροζ» βίντεο, το οποίο εντοπίστηκε από την παθούσα σε πορνογραφική ιστοσελίδα (και για το οποίο υποβλήθηκε νέα μήνυση), ο ανακριτής τον κάλεσε εκ νέου να δώσει εξηγήσεις. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε ότι το ανήρτησε εκείνος, δηλώνοντας άγνοια για τον τρόπο που διέρρευσε.

Μόλις κλείσει κι αυτός ο φάκελος (για τον οποίο η δικογραφία περιλαμβάνει και 20 φωτογραφίες προσωπικού χαρακτήρα της παθούσας), θα εισαχθεί στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφανθεί για την παραπομπή του σε δίκη.

Να σημειωθεί ότι ο 59χρονος, ο οποίος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είχε καταδικασθεί από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ανάλογη διαρροή «ροζ» βίντεο (στην πρώτη από τις συνολικά τρεις υποθέσεις που πήραν το δρόμο της Δικαιοσύνης) και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 5 ετών. Κατά της απόφασης όμως ασκήθηκε έφεση από εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάθης Παναγιωτόπουλος: Συμπληρωματική απολογία για την διαρροή ροζ βίντεο"

Economist: Οι Έλληνες επέλεξαν σταθερότητα αντί για δράματα – Ο Μητσοτάκης αξίζει δεύτερη θητεία

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν, με συντριπτική διαφορά, ότι προτιμούν τη σταθερότητα και την τεχνοκρατική ικανότητα αντί για δράματα», σχολιάζει ο «Economist» στην αποτίμηση της κάλπης της 21ης Μαΐου, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιούται μία δεύτερη θητεία χάρη στο έργο του και μετά από ένα «εντυπωσιακό» εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ο κ. Μητσοτάκης το αξίζει. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κυβέρνησε, ως επί το πλείστον, επιδεικνύοντας μεγάλη ενέργεια και ικανότητα. Η οικονομία της χώρας έχει ανακάμψει καλύτερα σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες από τα δεινά που επέφερε η πανδημία Covid-19 και την κρίση στις τιμές ενέργειας, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πέρυσι ήταν περίπου διπλάσιος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και προβλέπεται να τον ξεπεράσει άνετα και φέτος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του το γνωστό οικονομικό περιοδικό.

Ο «Economist», σημειώνει ότι πλέον οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι ήδη εφάμιλλες με τις αποδόσεις χωρών που έχουν επενδυτική βαθμίδα, γεγονός που αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των αγορών.

«Η Ελλάδα, εν ολίγοις, έχει γίνει μια κανονική χώρα, όχι μια εστία ανησυχίας. Εκτός από την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης έχει διαχειριστεί με συνετό τρόπο τις εντάσεις με την Τουρκία. Σε αυτό συνέβαλε και η άμεση αποστολή βοήθειας στη νοτιοανατολική Τουρκία τον Φεβρουάριο, όταν η χώρα επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Το άρθρο στέκεται επίσης στην απροσδόκητα βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά σχεδόν 21 μονάδων. «Είναι ένα πράγμα να κερδίζεις τον πολιτικό σου αντίπαλο, άλλο να τον κατατροπώνεις και άλλο αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 21 Μαΐου στον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Economist», προσθέτοντας ότι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας αποδείχτηκε σαφώς μεγαλύτερο από τη διαφορά της τάξης των «έξι ή επτά μονάδων» που προέβλεπαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

«Το μέλλον του κ. Τσίπρα και του κόμματός του είναι πλέον αμφίβολο», σχολιάζει το περιοδικό, υπενθυμίζοντας ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «η Ελλάδα έφτασε κοντά στο να χρεοκοπήσει, να βγει από το ευρώ και να απειλήσει τη σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης». «Στη συνέχεια ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης», συμπληρώνει.

Στην αποτίμησή του ο «Economist» υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις, οι οποίες αναδείχτηκαν, μεταξύ άλλων, από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζει ωστόσο  ότι με τις επιδόσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κερδίσει μία δεύτερη τετραετία ώστε να συνεχίσει το έργο του.

«Απομένει πολύς δρόμος στην αποστολή του εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους -και ο κ. Μητσοτάκης θα έχει πολλή δουλειά σε μια δεύτερη θητεία. Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι την αξίζει», καταλήγει ο «Economist».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Economist: Οι Έλληνες επέλεξαν σταθερότητα αντί για δράματα – Ο Μητσοτάκης αξίζει δεύτερη θητεία"

Εκλογές 2023: Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Με την τελετή ορκωμοσίας και την ευχή «καλή δύναμη» από τον Μητροπολίτη Ωρέων, Φιλόθεο, ξεκίνησε ο «βίος» της υπηρεσιακής κυβέρνησης. υπό τον Ιωάννη Σαρμά.

Μετά την ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, λίγο μετά τις 12:30 οι ορκισθέντες υπουργοί μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, για να ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής από τα υπουργεία.

Στις δηλώσεις τους οι νέοι υπουργοί πέραν της χαράς και της τιμής που εκφράζουν για την επιλογή που έγινε στο πρόσωπό τους δεσμεύονται ότι θα βοηθήσουν στο να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κράτους μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

orkomosia-1

Οι υπουργοί ορκίστηκαν ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας


orkomosia-2
Οι 18 από τους 20 υπουργούς έδωσαν θρησκευτικό όρκο


orkomosia-7
Καλλιόπη Σπανού (υπ. Εσωτερικών) και Δανιήλ Εσδράς (υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου) ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο


orkomosia4
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε χειραψία με τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά


orkomosia6
H πρώτη «οικογενειακή» φωτογραφία του νέου υπουργικού συμβουλίου


orkomosia5
Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών στήθηκε «πηγαδάκι» μέχρι την αποχώρησή τους από το Προεδρικό Μέγαρο για το πρώτο υπουργικό συμβούλιο


stefanis
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής


kotanidou
H υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοττανίδου


ioanna-dretta
H υπουργός Τουρισμού, Ιωάννα Δρέττα, υπογράφει το πρωτόκολλο ορκωμοσίας


koumentakis
Ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Κουμεντάκης, κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας


orkomosia3
Συγγενείς των νέων υπουργών βρέθηκαν στην αίθουσα των διαπιστευτηρίων για την τελετή ορκωμοσίας του νέου υπουργικού συμβουλίου


kaskarelis-ypoyrgiko
O υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης


ypourgoi
Από αριστερά προς τα δεξιά: Γιάννης Γκιόλιας (υπ. Μεταφορών), Παντελής Κάπρος (υπ. Περιβάλλοντος), Ελένη Λουρή (υπ. Ανάπτυξης), Γιώργος Κουμεντάκης (υπ. Πολιτσιμού)

Από τους 20 υπουργούς οι 18 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς, έδωσαν πολιτικό όρκο τον οποίο εκφώνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθησε η διαδικασία υπογραφής του σχετικού πρωτοκόλλου με τις δύο πρώτες να μπαίνουν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για να ακολουθήσουν στη συνέχεια ένας-ένας όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης που έχει καθήκον να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση"

Βόλος: 8.000 νέοι στο πάρτι των Μηχανολόγων Μηχανικών – Στο Νοσοκομείο δεκάδες άτομα λόγω μέθης [εικόνες]

Περισσότερα από 8.000 άτομα βρέθηκαν χθες το βράδυ μετά τις 23.00 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον του Άρεως στον Βόλο, καλεσμένοι στο πάρτι του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Κάθε χρόνο η διοργάνωση προσελκύει χιλιάδες νεαρούς επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα, που ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα για να δώσουν το “παρών” και να διασκεδάσουν ξέφρενα μέχρι το πρωί.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr, δεκάδες ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε το ΕΚΑΒ, για περιστατικά ακραίας μέθης. Αρκετά άτομα μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου με ασθενοφόρα αλλά και με ιδιωτικά ΙΧ, καθώς είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: 8.000 νέοι στο πάρτι των Μηχανολόγων Μηχανικών – Στο Νοσοκομείο δεκάδες άτομα λόγω μέθης [εικόνες]"

Μεντβέντεφ: Η Δύση υποτιμά τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

Νέες απειλές διατύπωσε ο  πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που υποστήριξε ότι η Δύση υποτιμά τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

Η Ρωσία θα πρέπει να εξαπολύσει προληπτικό πλήγμα, αν η Δύση δώσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Μεντβέντεφ, σήμερα σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Υπάρχουν αμετάκλητοι νόμοι του πολέμου. Αν η κατάσταση φθάσει στα πυρηνικά όπλα, θα πρέπει να υπάρξει προληπτικό πλήγμα», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεντβέντεφ: Η Δύση υποτιμά τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου"

Νύχτα τρόμου για ζευγάρι στο Παλαιό Φάληρο: Κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι, έδεσαν 83χρονο και 58χρονη και τους λήστεψαν

Στιγμές τρόμου βίωσε τα ξημερώματα ένα ζευγάρι που διαμένει σε διώροφη μονοκατοικία, στην οδό Νηρηίδων στο Παλαιό Φάληρο, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν με σκοπό να τους ληστέψουν.

Όλα ξεκίνησαν στις 3:45 τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/5), όταν ο 83χρονος και η 58χρονη Ρωσίδα σύζυγός του, πετάχτηκαν από τον ύπνο τους καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με δύο κακοποιούς οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες τύπου Full Face.

Οι δράστες έδεσαν το ζευγάρι με υφάσματα σε καρέκλες, προκειμένου ανενόχλητοι να κάνουν το σπίτι… φύλλο και φτερό. Τελικά έφυγαν από την διώροφη μονοκατοικία, έχοντας αρπάξει χρήματα και κοσμήματα, αλλά ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος.

Το ζευγάρι κατάφερε να λυθεί λίγο πριν τις 5:00 τα ξημερώματα και ειδοποίησε την Άμεση Δράση, με τους αστυνομικούς να λαμβάνουν καταθέσεις και να αναζητούν τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νύχτα τρόμου για ζευγάρι στο Παλαιό Φάληρο: Κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι, έδεσαν 83χρονο και 58χρονη και τους λήστεψαν"

Μύκονος: 3 νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες

Τρεις μετανάστες έχουν βρεθεί νεκροί μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Μυκόνου νωρίς το πρωί της Παρασκευής (26.05.2023).

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ναυάγιο ανοιχτά της νότιας Μυκόνου μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Νωρίτερα είχαν βρεθεί δύο άτομα, σώα. Οι ίδιοι δήλωσαν στους λιμενικούς ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 17 άτομα, χωρίς σωστικό εξοπλισμό, μεταξύ των οποίων 4 με 5 γυναίκες και ένα 7χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό, επιχειρούν 3 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, 1 πλοίο ανοιχτής θάλασσας του Λιμενικού, ένα παραπλέον πλοίο και ιδιωτικά σκάφη, ενώ από αέρος επιχειρούν 1 ελικόπτερο του Λιμενικού, 1 ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικό, περιπολικά οχήματα του Λιμενικού από ξηράς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Δείτε τη στιγμή που οι διασωθέντες φτάνουν στο Λιμεναρχείο Μυκόνου 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: 3 νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες"

Αποκάλυψη Ερντογάν: Οι χώρες του Κόλπου μάς έστειλαν χρήματα και βοήθησαν την Κεντρική Τράπεζα

Για τις χώρες του Κόλπου μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν τις δεύτερες εκλογές στη χώρα του αποκαλύπτοντας ότι «ενίσχυσαν την τουρκική Κεντρική Τράπεζα» και έστειλαν χρήματα στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε την Παρασκευή (26/5) από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόοπουλο λέγοντας πως: «Ο τούρκος πρόεδρος ”έδειξε” στη συνέντευξή του τις Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, στο Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία…». 

«Υπήρξαν χώρες του Κόλπου που τοποθέτησαν τα χρήματα τους στο δικό μας σύστημα»

«Το λέω καθαρά και ξάστερα. Κανένας να μην ακούσει όσα λένε οι τελάληδες της κρίσης. Κανένας να μην ανησυχεί. Οι οικονομία μας, το τραπεζικό και το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα είναι σε γερές βάσεις. Εν τω μεταξύ, υπήρξαν χώρες του Κόλπου κτλ. που τοποθέτησαν τα χρήματα τους στο δικό μας σύστημα. Αυτό είναι νέο γεγονός. Κι όπως καταλαβαίνεται αυτό έστω και βραχυπρόθεσμα ηρέμησε τις αγορές και την Κεντρική μας Τράπεζα. Άρα δίχως να δίνουμε σημασία σε όσα λένε, κι αφού την Κυριακή κερδίσουμε τις εκλογές, θα δείτε πως οι ηγέτες θα έρθουν εδώ και θα δείτε πως ταχύτατα πως θα πάω εγώ σε αυτούς τους ηγέτες για να τους ευχαριστήσω» επεσήμανε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Λέτε για τους ηγέτες όλου του κόσμου; Υπάρχουν κάποιοι που συνέχει μας καταπολεμούν και κάποιοι άλλοι που μας ακολουθούν και μας στηρίζουν» σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν να αγοράσουν μισό κουλούρι»

Την ίδια ώρα ο πληθωρισμός φτωχοποιεί τους Τούρκους που δυσκολεύονται ακόμη και να αγοράσουν ένα κουλούρι ενώ τα ενοίκια αυξήθηκαν 583% σε τέσσερα χρόνια.

Στο ρεπορτάζ της Sozcu, ένας κουλουράς αναφέρει: «Υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν να αγοράσουν μισό κουλούρι! Αφού η τιμή του πήγε στις 7.5 λίρες. Μου λένε πάρε το μαχαίρι να το κόψεις. Εγώ ντρέπομαι να το κουβεντιάζω».

Άλλος πολίτης σχολιάζει: «Ένας εργαζόμενος με βασικό μισθό δεν μπορεί να ταΐζει έστω ένα κουλούρι στα τρία το παιδί του. Είναι απλά όνειρο».

Στο σχετικό ρεπορτάζ παίζει και ένα βίντεο του Ερντογάν από τη δεκαετία του ’90, όπου ο τούρκος πρόεδρος φωνάζει σε προεκλογικό του αγώνα, πριν εκλεγεί: «Αυτή η άσπονδη κυβέρνηση, σε αυτόν τον πολυαγαπημένο λαό, δεν θεωρεί πως αξίζει έστω ένα κουλούρι ή έστω ένα ποτήρι τσάι. Πως θα τους ακολουθήσετε;»

Ο παρουσιαστής του καναλιού Φατίχ Πορτακάλ αναφέρει: «Οι τιμές των ενοικίων στην Τουρκία από το 2019 μέχρι και σήμερα έχουν αυξηθεί 583% Χειροκροτώ!!!» Ενώ ένας μεσίτης σχολιάζει «Αυτή τη στιγμή κι εμείς δεν προλαβαίνουμε τις τιμές των ενοικίων και δεν μπορώ να φανταστώ το τι θα συμβεί μετά τις εκλογές». 

Η διαδικτυακή εκπομπή που αλλάζει πολλά δεδομένα στην Τουρκία

Παράλληλα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ήταν καλεσμένος σε μια νεανική διαδικτυακή εκπομπή τα γυρίσματα της οποίας κράτησαν περίπου οκτώ ώρες. Ο υποψήφιος πρόεδρος απάντησε σε όλες της ερωτήσεις των νέων, ενώ την εκπομπή έχουν ήδη παρακολουθήσει τουλάχιστον 20 εκατ. Τούρκοι.
Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ενδεικτικά μια ερώτηση που απάντησε ήταν η εξής: «Όταν ισχυρίζεστε πως μιλάτε για τα δικαιώματα όλων, όταν συνέχεια κάνετε αναφορά για δημοκρατία και αναφέρεστε στα δικαιώματα των γκέι και των λεσβιών όπως και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τότε γιατί δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία για την ισλαμική μαντίλα; Το 2008 γιατί ήταν το όνομα σας ανάμεσα σε αυτούς που ζήτησαν την απαγόρευση της».

«Σας ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση και το εννοώ. Θέλω να ξέρω πως υπάρχουν φάσεις της ζωής μας. Ο άνθρωπος εξελίσσει τις απόψεις, τις γνώσεις και τις θέσεις του. Αν μένετε σταθερός αυτό δεν είναι καλό. Μένετε εκεί και χάνετε χρόνο. Πράγματι το 2008 αυτό έκανα. Όμως όταν ανέλαβα κι έγινα πρόεδρος του κόμματος είπα να ζητήσω συγχώρεση. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως έχω κάνει κάποιο λάθος, κάποιο σφάλμα ελάτε να ζητήσω συγχώρεση» επεσήμανε. 

«Η Τουρκία ενισχύει το στόλο υποβρυχίων» λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Και ενώ ο εκλογικός αγώνας συνεχίζεται, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι εκσυγχρονίστηκαν τέσσερα υποβρύχιά της, ενώ με τη βοήθεια της Γερμανίας, θα παραληφθούν άλλα έξι μέχρι το 2027.

Ειδικότερα όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το κανάλι «Haber Global»: «Συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης των υποβρυχίων του στόλου , τα οποία είναι η σιωπηλή και βαθιά δύναμη. Ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός μέσης ζωής τεσσάρων υποβρυχίων του τουρκικού Ναυτικού κλάσης ‘Πρεβέζης’. Ο τουρκικός στόλος που 12 υποβρύχια του προηγείται στην ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται μέχρι το 2027 να έχει παραλάβει και άλλα 6 υποβρύχια κλάσης Reis».

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη Ερντογάν: Οι χώρες του Κόλπου μάς έστειλαν χρήματα και βοήθησαν την Κεντρική Τράπεζα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news