facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Παρέμβαση Πιτσιλή για το πρόστιμο στην 90χρονη με τα τερλίκια

Την παρέμβαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή προκάλεσε ο θόρυβος γύρω από το πρόστιμο ύψους 2.600 ευρώ στην 90χρονη από τη Θεσσαλονίκη.
Πηγές της ΑΑΔΕ διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο, παρά μόνο προσωρινός προσδιορισμός με βάση την Αναφορά της Αστυνομίας, που είναι και η προβλεπόμενη διαδικασία. Επίσης τόνισαν ότι ο κ. Πιτσιλής ανέλαβε πρωτοβουλία δίκαιης επίλυσης του προβλήματος, με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη συμπολίτισσά μας.
Το πρόστιμο ύψους 2.600 επιβλήθηκε από την εφορία Αμπελοκήπων στην 90χρονη, η οποία είχε συλληφθεί να πουλάει πλεχτές κάλτσες (τερλίκια) στην λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαρτίου.
Ειδικότερα, τα 2.500 ευρώ του προστίμου επιβλήθηκαν στην ηλικιωμένη, διότι δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία, ενώ τα 100 ευρώ γιατί δεν είχε κάνει έναρξη… επαγγέλματος.
Το πρόστιμο επιδόθηκε χθες στην ηλικιωμένη, ημέρα κατά την οποία έπεσε θύμα κλοπής από σπείρα τριών ατόμων, όταν δύο γυναίκες την πλησίασαν και της άρπαξαν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.
Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο, αλλά ένας προσωρινός προσδιορισμός, με βάση την αναφορά της αστυνομίας από τη σύλληψη της 90χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία, προκειμένου να βρεθεί μία δίκαιη επίλυση στο θέμα, «με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη συμπολίτη μας».
«Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μου κάνετε» ήταν η απάντηση της ηλικιωμένης στους αρμοδίους, μέσω του δικηγόρου της.
«Είμαι 90 χρονών και ελπίζω ότι θα βρείτε να κατάσχετε τα 2.600 ευρώ που μου καταλογίσατε αστραπιαία, από τα έξοδα της κηδείας μου ή κατάσχοντας το φέρετρό μου», απάντησε, όπως μετέδωσε o ALPHA στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.
Να υπενθυμίσουμε ότι η σύλληψη της υπέργηρης γυναίκας είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς κατά την σύλληψη της οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για την λήψη αποτυπωμάτων, όπου και παρέμεινε 12 ώρες, όταν μετά από εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη. Ο Γολγοθάς της γυναίκας, τελείωσε τα… μεσάνυχτα. Μάλιστα, όπως είχαν καταγγείλει δικοί της άνθρωποι, κατά την διάρκεια της παραμονής της στο αστυνομικό τμήμα την είχαν αφήσει χωρίς φαγητό και νερό.
Ωστόσο η ταλαιπωρία της δεν είχε σταμάτησε εκεί, καθώς τότε της είχε επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ από το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων- Μενεμένης με εντολή να το πληρώσει στο ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης. Ποσό το οποίο για την ηλικιωμένη είναι υπέρογκο. Τότε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο πρόστιμο ότι θα το πληρώσει το υπουργείο «διότι το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο», είχε πει η υπουργός.
grand1grand2
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Πιτσιλή για το πρόστιμο στην 90χρονη με τα τερλίκια"

Τσακαλώτος εναντίον Πολάκη: Ξεπέρασες τις κόκκινες γραμμές

Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη. Την σκυτάλη των αντιδράσεων πήρε αργά σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος επιτέθηκε ευθέως στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας σημειώνοντας ότι ο δημόσιος λόγος του δεν έχει... κόκκινες γραμμές και ότι στον δημόσιο λόγο πρέπει να υπάρχουν και όρια. 

Ο υπουργός Οικονομίας - παρά την καλυψη που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας - προχώρησε μάλιστα και ένα βήμα παρακάτω την κριτική του σημειώνοντας ουσιαστικά ότι η στάση του Παύλου Πολάκη δεν έχει σχέση με την... αριστερά!

«Οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί» αναφέρει χαρακτηριστικά

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Facebook έχει ως εξής: 

 «Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι - δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια» σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος και προσθέτει: «Η δήλωση του κ.​ ​υμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος εναντίον Πολάκη: Ξεπέρασες τις κόκκινες γραμμές"

ΔΕΗ: Αδικαιολόγητες υπερβολές για τα αποτελέσματα του 2018 που προκάλεσαν πτώση της μετοχής

Σε αναλυτική τοποθέτηση αναφορικά με τα αποτελέσματα του 2018 που ανακοινώθηκαν χθες προχώρησε απόψε η ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ κάνει λόγο για αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς και υπερβολές από παράγοντες του δημοσίου βίου και σημειώνοντας ότι η διοίκηση είναι σε εγρήγορση ώστε, αν χρειαστεί, να λάβει πρόσθετα μέτρα.

Αναλυτικά η ΔΕΗ επισημαίνει τα εξής:

«Με αφορμή ορισμένα από τα σχόλια -σε αντίθεση με άλλες ψύχραιμες και αντικειμενικές αναλύσεις- για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ του 2018, με τα οποία εκτός των άλλων προκλήθηκε ανησυχία και δημιουργήθηκε εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τη μετοχή στο Χρηματιστήριο, επισημαίνονται τα εξής:

1. Όπως αναφέρονται στην αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ «Βάση Σύνταξης των Οικονομικών Καταστάσεων», κείμενο της διοίκησης της εταιρείας που συντάχθηκε σε πλήρη συμφωνία με τον Ορκωτό Ελεγκτή (EY), έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του ομίλου και την πλήρη εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 792 εκατ. ευρώ το 2019.

Συγκεκριμένα

α. Εξασφάλιση αντλήσεων δανειακών κεφαλαίων μακροπρόθεσμης διάρκειας συνολικού ύψους 677 εκατ. ευρώ εντός του 2019.

β. Είσπραξη, τον Μάρτιο, ποσού 550,7 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο ως προπληρωμή για την αξία της κατανάλωσης των φορέων του, στο πλαίσιο 5ετούς συμφωνίας από 14.6.2018, με βάση την οποία θα εισπραχθεί ανάλογο ποσό στις αρχές του 2020 έναντι της τότε ετήσιας κατανάλωσης.

γ. Αναπροσαρμογή της έκπτωσης συνέπειας σε 10% με αναμενόμενο οικονομικό όφελος 60 εκατ. ευρώ το 2019.

δ. Ενέργειες για την επιστροφή του ετήσιου πλεονάσματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ), το οποίο για τη ΔΕΗ είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

2. Ήδη έχει γίνει η κατάθεση για την καταβολή στους δικαιούχους την 1η Μαΐου του υπολοίπου του ομολογιακού δανείου ύψους 350 εκατ. ευρώ.

3. Παραμένουν ανοικτά και δεν έχουν συνυπολογιστεί στις προβλέψεις θέματα με ουσιώδη συνεισφορά στα οικονομικά της εταιρείας, όπως:

α. Έσοδα από την επικείμενη πώληση των Λιγνιτικών Μονάδων

β. Έσοδα από την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία είναι σε εξέλιξη

γ. Έσοδα από τη διεκδίκηση των ΥΚΩ παρελθόντων ετών.

4. Η διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία έχει μέχρι σήμερα αποφύγει να μετακυλήσει στην κατανάλωση τις επιβαρύνσεις από εξωγενείς παράγοντες, όπως η αλματώδης άνοδος της τιμής των δικαιωμάτων CO2, και της οριακής τιμής του Συστήματος, είναι σε εγρήγορση ώστε, όπως αναφέρεται στην ανωτέρω δήλωση -αν και όταν χρειασθεί- θα λάβει τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα.

5. Τέλος, τονίζεται ιδιαίτερα ότι η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, παρά την αναμενόμενη ήδη από τα αποτελέσματα του 9μήνου του 2018 μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας με συνέπεια την εμφάνιση ζημιών μετά από φόρους, τόκους και αποσβέσεις, μεγάλο μέρος των οποίων είναι εφάπαξ εγγραφές χωρίς ταμειακές επιπτώσεις (απομείωση αξίας προς πώληση Μονάδων κατά 242,7 εκατ. ευρώ, πρόβλεψη αποζημίωσης μελλοντικών αποχωρήσεων προσωπικού ύψους 164 εκατ. ευρώ κ.λπ.), σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί χαρακτηρισμούς και υπερβολές, οι οποίοι δυστυχώς εκπορεύονται από διάφορους παράγοντες του δημόσιου βίου αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Αδικαιολόγητες υπερβολές για τα αποτελέσματα του 2018 που προκάλεσαν πτώση της μετοχής"

Νέο πρόστιμο 2.600 ευρώ για την γιαγιά με τα τερλίκια! Έπεσε και θύμα κλοπής (βίντεο, φωτό)

Πρόστιμο ύψους 2.600 επιβλήθηκε από την εφορία Αμπελοκήπων στην 90χρονη, η οποία είχε συλληφθεί να πουλάει πλεχτές κάλτσες (τερλίκια) στην λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαρτίου.

Ειδικότερα, τα 2.500 ευρώ του προστίμου επιβλήθηκαν στην ηλικιωμένη, διότι δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία, ενώ τα 100 ευρώ γιατί δεν είχε κάνει έναρξη... επαγγέλματος.

Το πρόστιμο επιδόθηκε χθες στην ηλικιωμένη, ημέρα κατά την οποία έπεσε θύμα κλοπής από σπείρα τριών ατόμων, όταν δύο γυναίκες την πλησίασαν και της άρπαξαν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σύλληψη της υπέργηρης γυναίκας είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς κατά την σύλληψη της οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για την λήψη αποτυπωμάτων, όπου και παρέμεινε 12 ώρες, όταν μετά από εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη. Ο Γολγοθάς της γυναίκας, τελείωσε τα... μεσάνυχτα. Μάλιστα, όπως είχαν καταγγείλει δικοί της άνθρωποι, κατά την διάρκεια της παραμονής της στο αστυνομικό τμήμα την είχαν αφήσει χωρίς φαγητό και νερό.

Ωστόσο η ταλαιπωρία της δεν είχε σταμάτησε εκεί, καθώς τότε της είχε επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ από το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων- Μενεμένης με εντολή να το πληρώσει στο ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης. Ποσό το οποίο για την ηλικιωμένη είναι υπέρογκο. Τότε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο πρόστιμο ότι θα το πληρώσει το υπουργείο «διότι το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο», είχε πει η υπουργός.




pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο πρόστιμο 2.600 ευρώ για την γιαγιά με τα τερλίκια! Έπεσε και θύμα κλοπής (βίντεο, φωτό)"

Κουτσούμπας για Πολάκη και Τσίπρα: Καταδικαστέα και ανήθικη η στάση τους

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε σήμερα ότι η τοποθέτηση του κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο «είναι απολύτως καταδικαστέα και ταυτόχρονα ανήθικη», ενώ «το ίδιο καταδικαστέα και αήθης είναι και η στάση του κ. Τσίπρα, ο οποίος κάλυψε με απαράδεκτα επιχειρήματα και πρακτική τον υπουργό του».

Ως προς την πρόταση μομφής του Κ. Μητσοτάκη την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, είπε ότι «είναι το γνωστό παιχνίδι», στο οποίο δεν γίνεται αντιπαράθεση επί της ουσίας και ανάδειξη του πολιτικού προβλήματος που αφορά συνολικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σε συνέντευξή του στον "News 247" ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει πει πως προτάσεις δυσπιστίας, ή εμπιστοσύνης, 30 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές «γίνονται μόνο και μόνο για να ενισχυθούν τα κάλπικα διλήμματα ανάμεσα στους δύο του διπολισμού» προσθέτοντας ότι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «δεν μένει τίποτε άλλο εκτός απ' αυτή την ψεύτικη αντιπαράθεση για δευτερεύοντα και τριτεύοντα ζητήματα, για να κρύψουν ακριβώς - επιμένουμε σ' αυτό- τις συγκλίσεις που έχουν και οι δύο για τα μεγάλα ζητήματα».

Είπε ότι το ΚΚΕ το οποίο συμμετέχει πάντα στη συζήτηση θα εκτιμήσει την τελική του στάση στη συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Πρόσθεσε ότι «το ζήτημα δεν μπορεί να τίθεται με τόσο χυδαίο τρόπο», και χαρακτήρισε «το λιγότερο απαράδεκτο» το γεγονός «να καλύπτει ο πρωθυπουργός, ενώ κορυφαία στελέχη του βγαίνουν και καταδικάζουν τον κ. Πολάκη».

«Βέβαια, φαίνεται ότι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας βρίσκονται στη φάση του κράτα με να σε κρατώ για να πάμε όλοι μαζί στον γκρεμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, επίσης, ότι είναι «διαφορετικό πράγμα» η άσκηση πολιτικής κριτικής στον κ. Κυμπουρόπουλο για τις θέσεις του και τις θέσεις του κόμματός του, όπως και η πολιτική κριτική και διαφορετικό να κάνεις κριτική για άλλον άνθρωπο που μπορεί να είναι ΑμεΑ ή όχι, είτε είναι στον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος είτε σε όποιο άλλο κόμμα.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τα ζητήματα αυτά, αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα ανεργίας, ειδικών σχολείων και βοηθητικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και αναπηρία και πρόσθεσε «με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες ζουν με την αγωνία αν θα περισώσουν αυτό το πενιχρό επίδομα, τη σύνταξη αναπηρίας, απ' το σφαγείο των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας».

Είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πολώσουν το κλίμα, για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους».

ΑΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτσούμπας για Πολάκη και Τσίπρα: Καταδικαστέα και ανήθικη η στάση τους"

Σκωτία: Το Λονδίνο απορρίπτει δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Την ξεκάθαρη άρνηση του Λονδίνου να επιτρέψει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Σκωτίας, μετέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, δια εκπροσώπου της κυβέρνησης, μετά την πρόταση που παρουσίασε σήμερα στο αποκεντρωμένο κοινοβούλιο η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

«Όπως έχουμε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει, η Σκωτία διεξήγαγε ήδη ένα δημοψήφισμα για ανεξαρτησία το 2014 και το αποτέλεσμα ήταν αποφασιστικό υπέρ της παραμονής. Και οι δύο πλευρές πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος» είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η στιγμή για την Βρετανία να ενωθεί».

Ξεκαθάρισε επίσης, ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα χωρίς την στήριξη της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς το σύνταγμα της χώρας είναι δεσμευμένο από το κοινοβούλιο και όλα τα κόμματα συμμετείχαν στην διακομματική Επιτροπή Σμιθ του 2015 (του Λόρδου Σμιθ που ήταν επικεφαλής για τη διαδικασία παραχώρησης μεγαλύτερης αυτονομίας στην τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκωτία: Το Λονδίνο απορρίπτει δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας"

Ορκωτοί ελεγκτές: Αβεβαιότητα για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΔΕΗ!

Ουσιώδης αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας της ΔΕΗ, διαπιστώνουν οι ορκωτοί ελεγκτές της Ernst & Young που υπογράφουν τις λογιστικές καταστάσεις της Επιχείρησης για την περσινή οικονομική χρήση.

«Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης οι ανωτέρω συνθήκες οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των επομένων δώδεκα μηνών μεμονωμένα αλλά και στο σύνολό τους…. υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Η γνώμη μας δεν τροποποιείται σε σχέση με το θέμα αυτό», αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου.

Οι ορκωτοί ελεγκτές στις παρατηρήσεις τους, σημειώνουν ότι η ΔΕΗ παρουσιάζει μειωμένα έσοδα και υψηλές ζημίες προ φόρων, ενώ «οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις της εταιρείας και του ομίλου κατά την εξεταζόμενη χρήση, υπολείπονταν κατά 949 εκατ. ευρώ και 708 εκατ. ευρώ των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, αντίστοιχα».

Πού οφείλονται οι ζημιές της ΔΕΗ

Πέντε είναι οι κυριότερες αιτίες που οδήγησαν στις μεγάλες ζημιές την ΔΕΗ, μετατρέποντας την επιχείρηση σε ωρολογιακή βόμβα που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να απασφαλίσει.

Στον σχηματισμό πρόβλεψης 164 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις προσωπικού, στην αρνητική επίπτωση κατά 196 εκατ. ευρώ από την πρόσθετη χρέωση των προμηθευτών για τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ (ΠΧΕΦΕΛ), η οποία καταργήθηκε από αρχές του έτους, αλλά και στην αυξημένη δαπάνη κατά 146 εκατ. ευρώ λόγω αύξησης των τιμών CO2 (με άμεση επίπτωση και στην αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος -ΟΤΣ), το μεγαλύτερο μέρος της οποίας, όπως σημειώνεται στις οικονομικές καταστάσεις, δεν μετακυλήθηκε στους καταναλωτές δεδομένου ότι δεν υφίσταται ρήτρα CO2 ή ΟΤΣ στα τιμολόγια χαμηλής τάσης της ΔΕΗ.

Επιπλέον, στην αρνητική επίπτωση των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας «ΝΟΜΕ» που ζημίωσαν τη ΔΕΗ κατά 223,8 εκατ. και τέλος στον σχηματισμό πρόβλεψης ύψους 78,7 εκατ. ευρώ για τόκους υπερημερίας που διεκδικεί βάσει εξώδικου ο ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ από τη συμμετοχή της στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως σημειώνεται στις λογιστικές καταστάσεις, «το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του ομίλου και της μητρικής εταιρείας υπερβαίνουν το σύνολο του βραχυπρόθεσμου ενεργητικού κατά το ποσό των περίπου 708 εκατ. και 949 εκατ., αντίστοιχα». Η διαφορά αυτή, οφείλεται κυρίως στη μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας, την υποχρέωση αποπληρωμής εντός της χρήσης 2019 μακροπρόθεσμου δανεισμού ύψους 725,8 εκατ. ευρώ ενώ σημαντικό μέρος επίσης αποτελεί η πρόσθετη υποχρέωση για αγορές δικαιωμάτων CO2 λόγω της ραγδαίας αύξησης των διεθνών τιμών εντός του 2018.

ΝΔ: Η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ

Απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις ζημίες που έχει υποστεί η ΔΕΗ προαναγγέλλει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, που τονίζει ότι «η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα παρέλαβα τη ΔΕΗ με κέρδη 90 εκατομμυρίων και την παραδίδει με 900 εκατομμύρια ζημιές. «Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αφήνει πίσω του μια ωρολογιακή βόμβα στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν», καταλήγει.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ορκωτοί ελεγκτές: Αβεβαιότητα για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΔΕΗ!"

Πορεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία με αφορμή τα 104 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων, πραγματοπιούν αυτή την ώρα Αρμένιοι της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης.

Μέλη της Αρμένικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου και με σημαίες στα χέρια τιμούν την μνήμη των 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους.

Σε δηλώσεις της στο thestival.gr, η Πέπη Ανσουριάν, μέλος της Αρμένικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης τόνισε ότι με την κινητοποίηση αυτή στοχεύουν στην αναγνώριση της Γενοκτονίας και από την Τουρκία που όπως είπε η κα Ανσουριάν είναι και οι υπαίτιοι για την τραγωδία που έζησαν οι άνθρωποι τους.

Η πορεία κατευθύνεται μέσω των οδών Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγίας Σοφίας, Εγνατία, Αγίου Δημητρίου και θα καταλήξει στο Τουρκικό Προξενείο.

Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι της πορείας, περνώντας από το μνημείο των Ποντίων στην Αγίας Σοφίας, άφησαν συμβολικά ένα λουλούδι για να τιμήσουν και τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.





protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης"

Ο Λευκός Οίκος αποφεύγει τη λέξη “γενοκτονία” για τη σφαγή των Αρμενίων – Αντιδράσεις από την Άγκυρα

Χωρίς τη λέξη “γενοκτονία” η περιγράφει ο Λευκός Οίκος τα τραγικά περιστατικά που οδήγησαν στη σφαγή και τον διωγμό 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος με αφορμή την καθιερωμένη επέτειο μνήμης για την «Γενοκτονία των Αρμενίων», αποφεύγει για μια ακόμα φορά να αναφέρει την λέξη γενοκτονία και χρησιμοποιεί τον αρμενικό όρο «Meds Yeghern» που μεταφράζεται ως το μεγάλο έγκλημα, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να μην την αναγνωρίζει επίσημα.

«Σήμερα, θυμόμαστε το Meds Yeghern (μεγάλο έγκλημα) και τιμούμε τη μνήμη εκείνων που υπέφεραν σε μια από τις χειρότερες μαζικές θηριωδίες του 20ού αιώνα. Αρχίζοντας το 1915, 1.5 εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν σε πορείες θανάτου (στρατόπεδα συγκέντρωσης) κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή την ημέρα μνήμης, ενωνόμαστε ξανά με την αρμενική κοινότητα στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, για να πενθήσουμε τις τόσες πολλές ζωές που χάθηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα περαστικά αυτά έχουν αναγνωριστεί ως γενοκτονία από συνολικά 30 χώρες, ενώ η Τουρκία εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αρνείται ότι οι εν λόγω σφαγές και διωγμοί πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια για να κατηγοριοποιηθούν ως γενοκτονία.

Οι Αμερικανοί πρόεδροι συνηθίζουν εδώ και δεκαετίες να εκδίδουν στις 24 Απριλίου μια ανακοίνωση για την «Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων», χωρίς, ωστόσο, να αναφέρουν τον επίμαχο όρο της γενοκτονίας. Μέχρι στιγμής ο μοναδικός πρόεδρος που τόλμησε να χρησιμοποιήσει την λέξη ήταν ο Ρόναλντ Ρήγκαν κατά την διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης για τα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην Ουάσινγκτον.

Στην φετινή ανακοίνωση ο πρόεδρος Τραμπ κάνει αναφορά στην ανθρωπιστική βοήθεια που παρείχαν οι ΗΠΑ κατά την διάρκεια αυτής της κρίσης, ενώ αναφέρεται εγκωμιαστικά και στην συμβολή της αρμενικής κοινότητας στα τεκταινόμενα της αμερικανικής κοινωνίας.

Παρόλο που ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να μη χαρακτηρίζει την σφαγή των Αρμενίων ως γενοκτονία, η ανακοίνωση περιγράφει τα εν λόγω ιστορικά γεγονότα ως «θηριωδίες», επισημαίνοντας μάλιστα τη δέσμευση των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την μνήμη των τραγωδιών του παρελθόντος για την οικοδόμηση ενός πιο ειρηνικού κόσμου.

«Δεσμευόμαστε να μάθουμε από τις τραγωδίες του παρελθόντος, ώστε να μην τις επαναλάβουμε. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες των Αρμενίων και των Τούρκων να αναγνωρίσουν και να συλλογιστούν την οδυνηρή ιστορία τους. Και συμπαραστεκόμαστε στον λαό της Αρμενίας για να θυμηθούμε τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Meds Yeghern και για να επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για έναν πιο ειρηνικό κόσμο».

Αντιδράσεις από Τουρκία

Την αντίδραση της Άγκυρας συνάντησε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος και ο πρόεδρος Τραμπ για την σημερινή ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Απορρίπτουμε την ανακοίνωση της 24ης Απριλίου 2019 του Αμερικανού προέδρου Τραμπ για τα γεγονότα του 1915», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως η ανακοίνωση βασίζεται σε «υποκειμενική αφήγηση» και την χαρακτηρίζει άκυρη. «Η διαστρέβλωση της Ιστορίας από εσωτερικές πολιτικές απόψεις είναι πάντοτε απαράδεκτη», συμπληρώνεται.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Λευκός Οίκος αποφεύγει τη λέξη “γενοκτονία” για τη σφαγή των Αρμενίων – Αντιδράσεις από την Άγκυρα"

ΣΔΟΕ: Σφραγίστηκαν αντλίες υγραερίου σε πρατήρια της Αττικής

Στη σφράγιση των αντλιών υγραερίου σε τρια πρατήρια, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε διασύνδεση των αντλιών με τους ηλεκτρονικούς φορολογικούς μηχανισμούς, προχώρησε το ΣΔΟΕ, ενώ επέβαλε και διοικητικές κυρώσεις

Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., «στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος και της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της προστασίας των καταναλωτών, διενήργησε ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων στο νομό Αττικής, με έμφαση στη συμμόρφωση αυτών στις νέες απαιτήσεις διασύνδεσης των αντλιών υγραερίου με τους ηλεκτρονικούς φορολογικούς μηχανισμούς των πρατηρίων και διαβίβασης δεδομένων στη Γ.Γ.Π.Σ», αναφέρει η εν λόγω υπηρεσία.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου».
Καταγραφη1212
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: Σφραγίστηκαν αντλίες υγραερίου σε πρατήρια της Αττικής"

«Μάχη» για τους μισθούς στα Lidl -Πόσα χρήματα παίρνουν οι εργαζόμενοι

Διαμάχη για τους μισθούς έχει ξεσπάσει στην Lidl Hellas, παρότι η γνωστή γερμανική αλυσίδα λιανεμπορίου προχώρησε πρόσφατα σε αυξήσεις, με τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση, ενώ το επίπεδο των αμοιβών είναι το υψηλότερο στον κλάδο.
«Είμαστε η αλυσίδα σουπερμάρκετ που δίνει τους υψηλότερους μισθούς στους εργαζομένους της, ενώ από 1η Μαρτίου, εφαρμόσαμε νέα μισθολογική δομή, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των απολαβών και κατά συνέπεια την αυξημένη επένδυση σε μισθούς κατά 5,3%», επισημαίνει στο economistas.gr η διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας του ομίλου Lidl Hellas, κ. Βασιλική Αδαμίδου.
Σύμφωνα με την κ. Αδαμίδου, η Lidl προχώρησε για την χρήση του 2018 (Μάρτιος 2018 – Φεβρουάριος 2019) σε αυξήσεις μισθών κατά 5,3% όταν στο ίδιο διάστημα ο ρυθμός ανάπτυξης της αλυσίδας (αύξηση πωλήσεων) ήταν 4,3%.
Είμαστε η μόνη αλυσίδα σουπερμάρκετ που δίνει αυξήσεις στους μισθούς των 5.500 εργαζομένων της πάνω από τον ρυθμό ανάπτυξής της, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Αδαμίδου.
Οι αυξήσεις αυτές δόθηκαν με πρωτοβουλία της διοίκηση της Lidl Ηellas και δεν αποτέλεσαν προϊόν διαπραγμάτευσης με το Σωματείο των εργαζομένων της αλυσίδας, το οποίο χτες πραγματοποίησε προειδοποιητική στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενο για τις μικρές αυξήσεις που όπως υποστηρίζουν προβλέπει η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία υπεγράφη στις αρχές Απριλίου.

Τι λέει το Σωματείο
Σε επικοινωνία που είχε το economistas με εκπρόσωπους του Σωματείου ανέφεραν ότι φέτος η εταιρεία επέλεξε να προχωρήσει σε ελάχιστες αυξήσεις στους μισθούς που δεν υπερβαίνουν τα 0,50 με 1,00 ευρώ την ημέρα, ωστόσο παραδέχτηκαν ότι η αλυσίδα δίνει τις υψηλότερες αμοιβές σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Σύμφωνα με την κ. Αδαμίδου την επόμενη οικονομική χρήση (Μάρτιος 2019 – Φεβρουάριος 2020)  η Lidl Hellas προγραμματίζει νέες προσλήψεις, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου.
Ειδικότερα μέχρι το τέλος του 2020 η αλυσίδα, μέσα από το επενδυτικό πρόγραμμα των 120 ευρώ που έχει σε εξέλιξη θα δημιουργήσει 500 επιπλέον θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων της στους 6.000.
Παράλληλα θα διοργανώσει μέσα στο 2019 πολλές δράσεις με κόστος που ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ, ενώ θα συνεχίσει να προσφέρει δώρα στους εργαζομένους που κλείνουν 10 χρόνια εργασίας στη Lidl Ελλάς καθώς και στους νέους γονείς. Συνολικά, εντός του 2019, θα επενδύσει σχεδόν 800.000 ευρώγια την ικανοποίηση και δέσμευση των εργαζομένων της.
Τέλος, η εταιρεία επενδύει συνεχώς και στην εκπαίδευση του προσωπικού με δράσεις, σεμινάρια και πολλά εργαλεία Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, όπως το σύστημα LEON (Learning Online) στα καταστήματα. Η συνολική επένδυση για την Εκπαίδευση και Ανάπτυξη το 2019 ανέρχεται στα 1.300.000 ευρώ.
Οι μισθοί των εργαζομένων
Αποδοχές που ξεκινούν από τα 1.119 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι και τα 1.504 ευρώ μεικτά, ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας, προβλέπει η τελευταία Επιχειρησιακή Σύμβαση των Εργαζομένων στα Lidl (πριν από τις αυξήσεις ύψους 5,3% που άρχισαν να δίνονται από την 1η Μαρτίου).
Οσον αφορά τους πωλητές που απασχολούνται με 6ωρη εργασία, οι αμοιβές διαμορφώνονται σε 836,58 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι τα 1.125 ευρώ μεικτά.
Όσον αφορά τους εργαζομένους με 4ωρη απασχόληση οι αμοιβές κυμαίνονται από 559,87 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 836,66 μεικτά.
economistas
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μάχη» για τους μισθούς στα Lidl -Πόσα χρήματα παίρνουν οι εργαζόμενοι"

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ταυτίστηκε με τον Πολάκη - Θα νιώθει πολύ μόνος ακόμα και μέσα στο κόμμα του

Στην ταύτιση Τσίπρα - Πολάκη επανήλθε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Ασπρόπυργο όπου βρέθηκε.

Σε δήλωσή του, ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας, χθες, επέλεξε να ταυτιστεί απόλυτα με τον κ. Πολάκη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας σήμερα, ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης. Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα θα αισθάνεται πάρα πολύ μόνος του με την επιλογή του, ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ταυτίστηκε με τον Πολάκη - Θα νιώθει πολύ μόνος ακόμα και μέσα στο κόμμα του"

Απολύθηκε νοσηλεύτρια επειδή κοινοποίησε αρνητική κριτική για τον Πολάκη

Την απομάκρυνση νοσηλεύτριας αποφάσισε η ιδιωτική κλινική που εδρεύει στον Πειραιά, επειδή κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ανάρτηση τρίτου προσώπου, που επέκρινε τον αναπληρωτή υπουργό Υγεία Παύλο Πολάκη.

Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια «μοιράστηκε» στο προφίλ της ανάρτηση του γιατρού Μιχάλη Λιβανού, ο οποίος είχε γράψει για την επίθεση Πολάκη, εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου το εξής: «Χαιρετίζω τους φίλους μου αριστερούς και «προοδευτικούς» Χανιώτες που επέλεξαν και έστειλαν έναν απαίδευτο φασιστάκο να τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο. Για το άλλο το παλικαράκι που τον έκανε υπουργό και τον κρατάει ακόμη είναι της ίδιας συνομοταξίας οπότε τα σχόλια περιττά».

Λίγες ώρες μετά, η νοσηλεύτρια κλήθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για την απόλυσή της. Την δημοσιοποίηση του γεγονότος έκανε πάλι ο κ. Λιβανός μέσω Facebook , χωρίς να αποκαλύπτει τα στοιχεία της εργαζόμενης: «Μια φίλη και μακρινή συγγενής μου έκανε σήμερα το πρωί το λάθος να κοινοποιήσει την ανάρτηση μου για τον αξιότιμο υπουργό μας. Το μεσημέρι απολύθηκε για το λάθος της αυτό, όπως της εξήγησαν με περίσσιο θράσος. Κάποιοι θα ζητήσουν συγνώμη από τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο, γιατί κάναμε πολύ υπομονή μαζί τους και δεν τους άξιζε ούτε η υπομονή ούτε η ευγένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

medlabgr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύθηκε νοσηλεύτρια επειδή κοινοποίησε αρνητική κριτική για τον Πολάκη"

Ψυχρολουσία για συνταξιούχους: «Τεχνικό πρόβλημα» έκοψε ως και 100 ευρώ από τις συντάξεις

Χάος, εκνευρισμό και διαμαρτυρίες προκάλεσε το «λάθος» του ΕΦΚΑ στην καταβολή των συντάξεων τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι τους είχε πιστωθεί μικρότερο ποσό, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

Τα ποσά που είχαν «κοπεί» κυμαίνονταν έως και 100 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ που εκδόθηκε το απόγευμα, αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, θα πιστωθεί το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μικρής μερίδας συνταξιούχων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών.

Παρόμοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και τον περασμένο Γενάρη. Όπως και τώρα, έτσι και τότε, η διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε αποδώσει το πρόβλημα σε σφάλμα του λογισμικού. Ένα «σφάλμα» που είχε επηρεάσει τουλάχιστον 15.000 συνταξιούχους.

efka

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψυχρολουσία για συνταξιούχους: «Τεχνικό πρόβλημα» έκοψε ως και 100 ευρώ από τις συντάξεις"

Συνεχίζει τις αναρτήσεις ο Πολάκης: Τώρα παραδίδει… μάθημα «Αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος»

Ένα νέο μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανάρτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος αυτή τη φορά αποφάσισε να παραδώσει μάθημα «ηθικού πλεονεκτήματος και ήθους της Αριστεράς».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, για ακόμα μια φορά αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για τις προσβολές του προς τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, οι οποίες προξένησαν σοβαρό πλήγμα τόσο στην εικόνα όσο και στην ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, αναφέρει μια σειρά από ευφυολογήματα τα οποία υποστηρίζει πως ξεχωρίζουν, δήθεν, τους πολιτικούς της Αριστεράς ενώ μεγαλόψυχα, στο τέλος της ανάρτησής του, δηλώνει πως θα δώσει… τόπο στην οργή και δεν θα «μαλώσει δημόσιο» με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του άσκησαν κριτική για την χυδαιότητά του απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο,

Στη νέα του ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης αναφέρει (με τον γνωστό άτονο στυλ του):

«Ηθικο πλεονεκτημα και ηθος της αριστερας ειναι…
-Να εχεις φτασει ψηλα χωρις να γλυψεις ,χωρις να προσκυνησεις ,χωρις να χρωστας καμια χαρη σε κανενα μεγαλοσχημο.
-Να ξερεις τη δουλεια σου οσο καλυτερα γινεται ,να την κανεις με τιμιο τροπο χωρις λαμογιες και παραπλευρα ωφελη.
-Να στηριζεις τους αδυναμους ,να χτυπας τους εκμεταλλευτες και τα τσιρακια τους πολιτικα η δημοσιογραφικα ,να μη φοβασαι τη συγκρουση και να φερνεις ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ υπερ των πολλων στην καθημερινοτητα των ανθρωπων.
-Να λες τον κλεφτη κλεφτη,νασαι με τους καλους καλυτερος με τους κακους χειροτερος γιατι αλλιως δεν πολεμιουνται,να μην καλυπτεις υποθεσεις του παρελθοντος ,να συγκρουεσαι με τους σαπιους μηχανισμους του κρατους χωρις να τους χαιδευεις ,να εκτιμας την πραγματικη αξια των ανθρωπων και οχι τους λουστραρισμενους δηθεν η τα «αριστα» τιποτα .
-Να μπορεις να παραξεις σχεδιο και προγραμμα στο χωρο ευθυνης σου υπερ της κοινωνικης πλειοψηφιας ,που να αντικαθιστα αυτο που υπαρχει σημερα και βεβαια να επιβλεψεις και να οργανωσεις την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ.(γιατι το ηθος ειναι η τελικη πραξη οχι η λεκτικη εξαγγελια)
-Να μη φοβασαι να εκτεθεις γι αυτα που πιστευεις ,να σηκωνεις το γαντι που σου ριχνει ο αντιπαλος,να στηριζεις το κομμα σου και τα μελη του,να υπερασπιζεσαι τα μετωπα και τους συμμαχους σου,ασκωντας οταν χρειαζεται την πιο σκληρη κριτικη εκει που πρεπει.
-Νασαι ο εαυτος σου κι αυτο που κουβαλας απ τα γονιδια ,την οικογενεια, την καταγωγη σου, τον τοπο σου,τις σπουδες σου και τη μορφωση σου,την εμπειρια σου και τη διαδρομη σου.
ΑΥΤΑ …

ΥΓ μην περιμενετε απο μενα να μαλωσω δημοσια με συντροφους και συναγωνιστες .Ο εχθρος ειναι απεναντι…
ΟΛΑ ΠΡΥΜΑ ….»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζει τις αναρτήσεις ο Πολάκης: Τώρα παραδίδει… μάθημα «Αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος»"

ΠΟΕΔΗΝ: Πολάκης και σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησαν κρίσιμο πρόγραμμα στο ΑΤΤΙΚΟ

Τη διακοπή του προγράμματος διακαθετηριακής εμφύτευσης Αορτικών βαλβίδων στο νοσοκομείο «Αττικόν» που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ασθενούς που βρισκόταν σε λίστα αναμονής και το οποίο είχε αποκαλύψει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (https://www.protothema.gr/greece/article/879128/eisaggeliki-ereuna-sto-attikon-apo-tis-epikindunes-vedetes-sto-nosokomeio/) καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πρωτοφανή εξέλιξη σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα.

Η διακαθετηριακή εμφύτευση αορτικών βαλβίδων γίνεται σε εξειδικευμένες καρδιολογκές κλινικές από επεμβατικούς καρδιολόγους σε ασθενείς που δεν τους επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους να χειρουργηθούν.

«Έχει αποδειχθεί ότι σώζουν ζωές, γι’ αυτό και εγκρίνεται η τοποθέτησή τους από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) με την υποβολή φακέλου από ειδικές καρδιολογικές κλινικές που απευθύνεται ο ασθενής για την εμφύτευση» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας πως «αυτό που συμβαίνει στο Αττικόν Νοσοκομείο είναι απερίγραπτο».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ένας από τους λόγους διακοπής του προγράμματος είναι η οικονομική δυσπραγία του Νοσοκομείου. «Πολάκης, Διοίκηση του ΑΤΤΙΚΟΥ και η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας κυρία Γεωργία Λουκά Κωστοπαναγιώτου, σύζυγος βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησαν τη διακαθετηριακή εμφύτευση βαλβίδων στην Β΄ Πανεπιστημιακή καρδιολογική κλινική με 10ετή εμπειρία, αφού αρνείται η Διευθύντρια Αναισθησιολογίας κυρία Κωστοπαναγιώτου, να χορηγήσει αναισθησία στους ασθενείς για την εμφύτευση, που έως την αρχή του έτους 2018 χορηγούσε κανονικά χωρίς ενστάσεις. Αυτό το κάνουν για να κρύψουν ότι το ΑΤΤΙΚΟ καταρρέει οικονομικά και να κρύψουν τις ευθύνες για το θάνατο ενός ασθενούς που ήταν στη λίστα αναμονής Χάθηκε ένας ασθενής εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του προγράμματος» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο θάνατος ενός ασθενή και η μηνυτήρια αναφορά του επικεφαλής του Προγράμματος

Με αλλεπάλληλες επιστολές ο καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης προς το νοσοκομείο και το υπουργείο επισήμανε τον κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών που είναι στη λίστα αναμονής. Μάλιστα μετά το θάνατο του ασθενούς που βρίσκονταν στη λίστα αναμονής 18/7/2018, απέστειλε αναφορά με όλες τις πρωτοκολλημένες επιστολές προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με θέμα «Διακοπή προγράμματος διακαθετηριακής εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων- θάνατος ασθενούς από τη λίστα αναμονής».

«Το επιχείρημα της κας Κωστοπαναγιώτου για τη διακοπή του προγράμματος λόγω μη πιστοποίησης της κλινικής, δεν στέκει, καθότι και τα άλλα δύο Κέντρα που λειτουργούν, το Ιπποκράτειο και το Ωνάσειο, δεν διέκοψαν την λειτουργία έως ότου πάρουν την έγκριση από ΚΕΣΥ και Πολάκη» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Επικαλείται δε πως μέχρι τον Μάρτιο του 2018 που δεν είχε έγκριση λειτουργίας η Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική εμφύτευε βαλβίδες και η κυρία Κωστοπαναγιώτου χορηγούσε αναισθησία στους ασθενείς.

Παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ και τις υπουργικές αποφάσεις που υπογράφει ο κ. Παύλος Πολάκης: «Χαρακτηριστικές είναι η Υπουργική Απόφαση Πολάκη, ΦΕΚ 2542/ 25 Νοεμβρίου 2015 για τη λειτουργία των Κέντρων εμφύτευσης και δεύτερη Υπουργική Απόφαση πάλι Πολάκη, Αρ. Πρωτ. Γ2β/οικ. 66708 6/9/2018, για την εμφύτευση βαλβίδων από επεμβατικούς καρδιολόγους που δεν διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία η οποία θα πρέπει να γίνεται με την παρουσία καρδιολόγου ή καρδιοχειρουργού «εκπαιδευτή – proctor», μέχρι την απόκτηση της αναγκαίας εμπειρίας». Σημειώνουν δε ότι η κλινική και το πρόγραμμα του Αττικού Νοσοκομείου πληρούσαν όλα τα κριτήρια.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) στις 14/5/2018 αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση καταλληλότητας της Β΄ καρδιολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν. Αττικού για την τοποθέτηση βιολογικών αορτικών βαλβίδων διαδερμικά. Ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κρατά την απόφαση του ΚΕΣΥ στα συρτάρια του και δεν την επικυρώνει ούτε όμως και την απορρίπτει.

«Η διακοπή του προγράμματος στο Αττικό Νοσοκομείο έγινε με αστήρικτες δικαιολογίες επειδή δεν υπάρχουν χρήματα αγοράς των βαλβίδων και για να δικαιολογήσουν το θάνατο ασθενούς με το επιχείρημα ότι δεν έχει έγκριση λειτουργίας. Κινδυνεύει η ζωή των ασθενών εξαιτίας της διακοπής καθότι και στα άλλα Κέντρα εμφύτευσης είναι μεγάλη η λίστα αναμονής. Θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου για την αναίτια διακοπή της λειτουργίας του Κέντρου που θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών, όπως και η κυρία Κωστοπαναγιώτου» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Πολάκης και σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησαν κρίσιμο πρόγραμμα στο ΑΤΤΙΚΟ"

ΗΠΑ: Υπό έρευνα 12,3 εκατ. οχήματα για προβληματικούς αερόσακους

Η Εθνική Αρχή Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (U.S. National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) διερευνά 12,3 εκατομμύρια οχήματα στα οποία ένα κατασκευαστικό πρόβλημα μπορεί την κρίσιμη στιγμή μιας σύγκρουσης να μην επιτρέψει να ανοίξουν οι αερόσακοι. Η NHTSA συσχετίζει μάλιστα το πρόβλημα αυτό με οκτώ θανάτους σε αντίστοιχα δυστυχήματα.

Η Αρχή δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη στην ιστοσελίδα της την είδηση ότι εξετάζει τις μονάδες ελέγχου αερόσακων που παρήγαγε αρχικά η TRW Automotive Holdings, η οποία τώρα ανήκει στο ZF Friedrichshafen, η οποία θα μπορούσε κάτω από συνθήκες «ηλεκτρικής υπερφόρτωσης» να μην δώσει την κρίσιμη στιγμή εντολή να λειτουργήσουν οι προεντατήρες στις ζώνες ασφαλείας και να μην ανοίξουν οι αερόσακοι

Η NHTSA δήλωσε ότι οι αερόσακοι εγκαταστάθηκαν σε οχήματα που παρήχθησαν ανάμεσα στο 2010 και το 2019 από τις Fiat Chrysler Automobiles, Honda, Hyundai, Kia, Mitsubishi και Toyota.

Η πρώτη έρευνα της NHTSA για το θέμα έγινα το 2018 και αφορούσε σε 400.000 οχήματα, μετά από αναφορές για ατυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα δύο τραυματισμούς και ένα θάνατο σε όχημα της Toyota.
Να σημειώσουμε ότι η Hyundai, η Kia και η Fiat Chrysler έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις ανακλήσεων για περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια οχήματα με τις εν λόγω μονάδες ελέγχου αερόσακων που ενδέχεται να μην λειτουργήσουν σε περίπτωση σύγκρουσης.
Σε σχετικό τηλεγράφημα του Associated Press αναφέρεται ότι τέσσερις θάνατοι που μπορεί να προκλήθηκαν εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος, αναφέρθηκαν ότι έγιναν με αυτοκίνητα της Hyundai-Kia

Από την πλευρά της η FCA σε δήλωσή της τονίζει πως από το 2016 που διαπιστώσαμε τυχόν ύπαρξη του προβλήματος κάναμε τις κατάλληλες κινήσεις (σ.σ.: ανακλήσεις) και παράλληλα συνεργαζόμαστε στενά με την NHTSA παρέχοντας σε αυτήν οτιδήποτε μας ζητήσει.

drive
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Υπό έρευνα 12,3 εκατ. οχήματα για προβληματικούς αερόσακους"

Σουβλάκι: Ξύπνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα 3 ευρώ

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπαίνει η προαναγγελία της αύξησης της τιμής στο σουβλάκι στα 3 ευρώ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρενέβη αυτεπάγγελτα, μεετά την προαναγγελία, καθώς όπως αναφέρει, η εναρμονισμένη πρακτική επιχειρήσεων για τον καθορισμό των τιμών πώλησης απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στο σουβλάκι από 1η Μάιου 2019, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκκίνησε αυτεπάγγελτο έλεγχο στα πλαίσια του οποίου διερευνάται κατά πόσο οι αναφερόμενες στα εν λόγω δημοσιεύματα ενέργειες στοιχειοθετούν παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού», ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Επιτροπή.

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν 3959/2011 απαγορεύονται όλες οι συμφωνίες και εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και όλες οι αποφάσεις ενώσεων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ανταγωνισμού στην Ελληνική Επικράτεια, και ιδίως εκείνες οι οποίες, μεταξύ άλλων, συνίστανται στον άμεσο ή έμμεσο καθορισμό των τιμών αγοράς ή πώλησης ή άλλων όρων συναλλαγής, καθώς και σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης των σχετικών διατάξεων, προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σουβλάκι: Ξύπνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα 3 ευρώ"

Μανιάτης: Να πάρει θέση ο Τσίπρας για την πιθανότητα χρεοκοπίας της ΔΕΗ

Αυξάνει την τάση… της πολιτικής κριτικής το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για το θέμα της αρνητικής οικονομικής πορείας της ΔΕΗ.

Ο πρώην υπουργός και τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό καλώντας τον να πάρει θέση« για τραγικά οικονομικά στοιχεία και για την πιθανότητα χρεοκοπίας της ΔΕΗ»

Ο κ. Γιάννης Μανιάτης, μια ημέρα μετά και τις σχετικές δηλώσεις που έκανε, σήμερα κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση για την Ώρα του Πρωθυπουργού με την οποία ρωτά τον κ.Τσίπρα «εάν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μην χρεοκοπήσει η ΔΕΗ»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του προς τον Πρωθυπουργό «η μεγαλύτερη ελληνική δημόσια επιχείρηση βρίσκεται ουσιαστικά ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία από τις πολιτικές που ασκήθηκαν από την κυβέρνησή σας και με πλήρη επίγνωση, τόσο δική σας, όσο και των υπουργών σας, για τα δυσμενή αποτελέσματα σε βάρος της από τις συμφωνίες που υπογράψατε».

Υποστηρίζει ότι «το αδιέξοδο ξεκίνησε όταν δεσμευτήκατε με μηδενικό αντάλλαγμα η ΔΕΗ να εκχωρήσει το 50% των πελατών, άρα το 50% των εσόδων και των κερδών της. Είναι προφανές ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να επιβιώσει όταν έχει τα μισά κέρδη, αλλά τον ίδιο αριθμό χρεών, δανείων, μισθολογικού κόστους, άλλων υποχρεώσεων. Το προδιαγεγραμμένο αυτό αδιέξοδο επιτάθηκε από τις πολιτικές της κυβέρνησής σας περί χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) και ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, που κόστισαν στην εταιρεία πάνω από 1 δις €.

Η αποκάλυψη ότι η εταιρεία το 2018 λειτούργησε με ζημίες που ξεπερνούν τα 900.000.000€, όταν μόλις πριν 4 χρόνια παρουσίαζε κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων, αποτελεί το κραυγαλέο δείγμα πολιτικής και διαχειριστικής τραγωδίας της κυβέρνησής σας.

Η ιδεοληπτική και κομματικά καθοδηγούμενη διοίκηση της εταιρείας οδήγησε επιπλέον σε υπερδιπλασιασμό των χρεών των πολιτών προς την εταιρεία, στη λογική του κινήματος «δεν πληρώνω», που κι εσείς ο ίδιος ενισχύσατε. Η εκπόνηση εδώ κι έναν χρόνο με ανάθεση στη McKinsey από τη ΔΕΗ, του Επιχειρησιακού Σχεδίου διάσωσής της, παραμένει στα συρτάρια, χωρίς καμία δημόσια κοινοβουλευτική ή άλλη πολιτική διαβούλευση. Ακόμη χειρότερα, διαρρέουν φήμες περί πρόθεσης για αύξηση των τιμολογίων προς τους πολίτες, γεγονός ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο»

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιάτης: Να πάρει θέση ο Τσίπρας για την πιθανότητα χρεοκοπίας της ΔΕΗ"

Μειώθηκε η ποινή σε Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια: Από 8ετής κάθειρξη τους επιβλήθηκε τριετής φυλάκιση

Σε φυλάκιση τριών ετών μετέτρεψε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την ποινή της οκταετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα»), πράξη που συνδεόταν με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του κεντρικού δήμου. Με την ίδια ποινή, της τριετούς φυλάκισης (από κάθειρξη οκτώ ετών), τιμωρήθηκε και ο επί των ημερών Παπαγεωργόπουλου γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, που κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία.

Ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους με οριακή πλειοψηφία (3-2) τους δύο κατηγορούμενους, στους οποίους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Αποφάσισε δε την μετατροπή της ποινής για καθέναν, προς τρία ευρώ την ημέρα, απορρίπτοντας προηγουμένως το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να καταβληθεί το ποσό της μετατροπής σε δόσεις.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, το ποσό της νομιμοποίησης στην περίπτωση του Β. Παπαγεωργόπουλου προσδιορίστηκε σε 259.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τον συγκατηγορούμενό του Μ. Λεμούσια αποφασίστηκε πως προσεγγίζει τις 464.000 ευρώ. Πρόκειται για ποσά, που σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, διακινήθηκαν μέσω κοινών τραπεζικών λογαριασμών και δεν μπόρεσαν να δικαιολογηθούν. Το δικαστήριο επέβαλε, εξάλλου, χρηματική ποινή, στον καθένα, ίση με το ύψος της νομιμοποίησης για την οποία καταδικάστηκαν.

Αντίθετα, οι δικαστές ομόφωνα αθώωσαν τους δύο κατηγορούμενους για «ξέπλυμα» 15,7 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν βρέθηκε σε λογαριασμούς και για το οποίο είχαν καταδικαστεί στην υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Απολογούμενοι, τόσο ο Β. Παπαγεωργόπουλος όσο και ο Μ. Λεμούσιας αρνήθηκαν την εις βάρος τους αποδιδόμενη κατηγορία, επισημαίνοντας ότι δεν υπεξαίρεσαν ούτε ένα ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, ενώ καταφέρθηκαν εναντίον του πρώην δημοτικού υπαλλήλου και χαρακτηριζόμενου ως φυσικού υπεξαιρέτη Παναγιώτη Σαξώνη.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω δίκης έκλεισε το ποινικό κομμάτι του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου στον δήμο Θεσσαλονίκης, όχι όμως και η «μαύρη τρύπα» των 17,9 εκατ. ευρώ που άφησε στα ταμειακά του διαθέσιμα

ΑΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μειώθηκε η ποινή σε Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια: Από 8ετής κάθειρξη τους επιβλήθηκε τριετής φυλάκιση"

Αύξηση 19,1% των φόρων σε εισόδημα και περιουσίες δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Στα 334,573 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, αυξημένο κατά 17,088 δισ. σε σύγκριση με το χρέος, ύψους 317,485 δισ. ευρώ στα τέλη του τετάρτου τριμήνου του 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Τα στοιχεία δείχνουν και αύξηση των φόρων σε εισόδημα και περιουσίες.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ανακοινώνονται μία ημέρα μετά την έκθεση της Eurostat, σύμφωνα με την οποία Ελλάδα και Ιταλία παραμένουν οι πιο υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.

Ως ποσοστό του ΑΕΠ, το ελληνικό δημόσιο χρέος ισοδυναμεί με το 181,1%, από 176,2% του 2017. Η αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 17 δισ. οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εκταμίευση των τελευταίων δόσεων του προγράμματος. Από το σύνολο του χρέους, τα 273,343 δισ. ευρώ είναι μακροπρόθεσμο χρέος, έναντι 254,503 δισ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι φόροι στο εισόδημα και στην περιουσία αυξήθηκαν στα 4,982 δισ. ευρώ (19,1% των συνολικών εσόδων), έναντι 4,647 δισ. ευρώ (18,5% των συνολικών εσόδων) το δ' τρίμηνο του 2017. Οι φόροι στην παραγωγή και στις εισαγωγές ανήλθαν σε 9,330 δισ. ευρώ (35,8% των συνολικών εσόδων), έναντι 9,401 δισ. ευρώ (37,4% των συνολικών εσόδων) το δ' τρίμηνο του 2017. Οι κοινωνικές εισφορές διαμορφώθηκαν σε 6,689 δισ. ευρώ (25,7% των συνολικών εσόδων), έναντι 6,451 δισ. ευρώ (25,7% των συνολικών εσόδων). Σημειώνεται ότι τα συνολικά έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 26,057 δισ. ευρώ, έναντι 25,128 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Στο σκέλος των δαπανών, οι συνολικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν σε 25,987 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 24,416 δισ. ευρώ ήταν πρωτογενείς δαπάνες), έναντι 25,557 δισ. ευρώ (24,123 δισ. ευρώ πρωτογενείς δαπάνες) στο τέταρτο τρίμηνο του 2017. Οι αμοιβές εξηρτημένης εργασίας ανήλθαν σε 5,542 δισ. ευρώ (21,3% των συνολικών δαπανών), έναντι 5,581 δισ. ευρώ (21,8% των συνολικών δαπανών) το δ' τρίμηνο του 2017. Οι κοινωνικές παροχές ανήλθαν σε 10,382 δισ. ευρώ (40% των συνολικών δαπανών), έναντι 10,7 δισ. ευρώ (41,9% των συνολικών δαπανών) το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύξηση 19,1% των φόρων σε εισόδημα και περιουσίες δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ"

«Αναστήσαμε ένα έργο σκιάχτρο»! Παραδόθηκαν τα πρώτα χιλιόμετρα της Παραϊόνιας οδού

Τα πρώτα 15 χιλιόμετρα της Παραιόνιας Οδού που συνδέει τη Λευκάδα, το Άκτιο και τη Βόνιτσα με την Ιόνια Οδό παραδόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, παρουσία του υφυπουργού, Θάνου Μωραΐτη και τοπικών βουλευτών.

Πρόκειται για το τμήμα Άκτιο-Βόνιτσα μήκους 15 χιλιομέτρων από τα 48,5 χλμ που είναι το σύνολο του έργου από την Λίμνη Αμβρακία -σύνδεση με Ιόνια Οδό λίγο πριν την είσοδο της Αμφιλοχίας – μέχρι την υποθαλάσσια γέφυρα στο Άκτιο.

Όπως δήλωσε ο κ. Σπίρτζης σε 1,5 με 2 χρόνια θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 33 χιλιόμετρα του οδικού άξονα.

«Ηταν ένα έργο εγκαταλελειμμένο που το αναστήσαμε, ένα έργο σκιάχτρο. Έπρεπε να είχε παραδοθεί ήδη από το 2012-13» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

«Πρόκειται για μια από τις πολλές συνδέσεις της Ιονίας Οδού και των άλλων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων με τις παρακείμενες πόλεις, τουριστικά θέρετρα, λιμάνια και βιομηχανικά κέντρα που δεν είχαν προβλεφθεί και σχεδιαστεί ποτέ στις συγκεκριμένες παραχωρήσεις με ευθύνη εκείνων που σχεδίασαν αυτά τα έργα», ανέφερε ο υπουργός.

«Κανένας από τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ούτε η Εγνατία Οδός δε συνδέονται με τις παρακείμενες πόλεις και τα βιομηχανικά τους κέντρα, πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών παραπέμποντας «στη Νέα Δημοκρατία και τους υπουργούς της».

Σημείωσε πάντως ότι «τα έργα δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις, ανήκουν στον ελληνικό λαό που τα πληρώνει και υποχρέωση των κυβερνήσεων και των αρμοδίων υπουργών είναι να τα κατασκευάζουν και να τα παραδίδουν στην ώρα τους».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δημήτρης Αναγνώπουλος, ο οδικός άξονας Αμβρακία – Άκτιο περιλαμβάνει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, τρείς μεγάλες κοιλαδογέφυρες και πέντε με έξι κόμβους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αναστήσαμε ένα έργο σκιάχτρο»! Παραδόθηκαν τα πρώτα χιλιόμετρα της Παραϊόνιας οδού"

Παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ ζητούν οι πρατηριούχοι

Την ανάγκη για παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση» επισημαίνει με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, την περασμένη Πέμπτη επετράπη για πρώτη φορά η ένταξη πρατηρίων καυσίμων στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Όμως η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για τη Δράση στην οποία υπάγονται τα πρατήρια καυσίμων λήγει στις 9 Μαΐου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό δεν επαρκεί καν για την ενημέρωση των πρατηριούχων ως προς τη δυνατότητα επιδότησης των επενδύσεών τους, πόσο μάλλον για την κατάστρωση των επενδυτικών σχεδίων, την προετοιμασία και υποβολή των φακέλλων. Σε κάθε περίπτωση οι πρατηριούχοι θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των επιχειρήσεων από άλλους κλάδους της αγοράς, που είχαν το περιθώριο να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη Δράση», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

«Είμαστε βέβαιοι, καταλήγει, ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θα ικανοποιήσει και αυτό το δίκαιο αίτημα της ΠΟΠΕΚ καθώς σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση του ΕΣΠΑ θα καταστεί δώρο - άδωρο για τους πρατηριούχους».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ ζητούν οι πρατηριούχοι"

Ν.Δ.: Η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή της, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρέλαβε την επιχείρηση με 90 εκατομμύρια κέρδη και την παραδίδει με 900 εκατομμύρια ζημιές.

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αφήνει πίσω του μια ωρολογιακή βόμβα στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας» προσθέτει και διαβεβαιώνει πως «οι ευθύνες θα αποδοθούν».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν.Δ.: Η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ"

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έπρεπε να είχε αποπέμψει τον Πολάκη

Σκληρή κριτική στον Παύλο Πολάκη άσκησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με αφορμή την επίθεση του πρώτου κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, που οδήγησε τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας.

«Ο Πολάκης ήταν χυδαίος και το ξέραμε αυτό» υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, για να προσθέσει: «ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να τον αποπέμψει το πρωί ή να είχε ζητήσει να παραιτηθεί μόνος του. Τώρα θα πάει στις εκλογές ταυτισμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας». Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι κατόπιν αυτών «θα πάμε στις εκλογές με σύμβολο τη χυδαία επίθεση στους ΑΜΕΑ που έκανε ο κ. Πολάκης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μεϊμαράκης, με την ιδιότητα και του πρώην προέδρου της Βουλής, επικρότησε την πρωτοβουλία της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Πολάκη, λέγοντας: «Η πρόταση μομφής ήταν η πιο σωστή, έξυπνη κοινοβουλευτική κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μιλώντας ως Κρητικός, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε: «Αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει χθες ότι ο Πολάκης είναι αψής Σφακιανός. Εμείς οι Κρητικοί είμαστε πολιτισμένοι και εκτιμούμε τους συνομιλητές μας. Κανείς δεν ταυτίζεται με τον κ. Πολάκη».

Σε ερώτηση για τα περί Νόμπελ Ειρήνης στον πρωθυπουργό, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε κυρίως τους οπαδούς και φίλους της ΝΔ να διαβάζουν ολόκληρες τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι ο ίδιος ουδέποτε τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέλος, ερωτηθείς για τα γεγονότα του 2015 και για το κατά πόσο υπήρξε θέμα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ Μεϊμαράκης είπε με νόημα: «Εκείνες τις ημέρες δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε η Ελλάδα. Δεν συζητήθηκε ποτέ συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήθηκε μόνο η σύνθεση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και οι ξένοι ηγέτες, μου έλεγαν ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ τότε ήμουν ο πρόεδρος του αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε πως θα συγκυβερνούσαμε αφού δεν συμφωνούσαμε σε τίποτα;».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έπρεπε να είχε αποπέμψει τον Πολάκη"

DW: Χρηματίστηκαν βουλευτές στα Σκόπια από το ελληνικό ΥΠΕΞ;

Η κόντρα Κοτζιά-Καμμένου για ενδεχόμενο χρηματισμό βουλευτών στα Σκόπια με στόχο το “ναι“ στη Συμφωνία των Πρεσπών και η έναρξη του προεκλογικού αγώνα του Μ. Βέμπερ (ΕΛΚ) από την Αθήνα είναι τα θέματα της επισκόπησης.

Στην διαμάχη  μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Νίκος Κοτζιάς χρημάτισε βουλευτές στα Σκόπια με χρήματα του Τζωρτζ Σόρος για να πουν το "ναι" στην Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε εκτενή ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τίτλο «Εξωτερική πολιτική και μυστικά κονδύλια». Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης γράφει ότι σε επικοινωνία με τον πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο Νίκος Κοτζιάς δηλώνει ότι: "Αρχικά ο Π. Καμμένος ισχυρίζονταν ότι έλαβα 50 εκ. για τον χρηματισμό βουλευτών στα Σκόπια. [..] Στη συνέχεια όμως ανασκεύασε λέγοντας ότι εγώ έδωσα στον Σόρος τα χρήματα για να τα διοχετεύσει στους βουλευτές". Η κόντρα Κοτζιά – Καμμένου θα φθάσει στα δικαστήρια, μιας και ο πρώην υπ. Εξωτερικών προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του πρώην συναδέλφου του: "Προσπάθησε να με εκβιάσει με στόχο να αποσύρω τη Συμφωνία των Πρεσπών", δηλώνει. Από την πλευρά του ο πρώην υπ. Άμυνας υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να αποδείξει στο δικαστήριο ότι λέει την αλήθεια και προσθέτει ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε χρήματα σε μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια για να καλλιεργήσουν κλίμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
H ελληνική κοινή γνώμη στράφηκε στα μυστικά κονδύλια
Θα αποδειχθούν ψευδή όσα υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος για χρηματισμό βουλευτών στην Β. Μακεδονία; διερωτάται η FAZ.
Θα αποδειχθούν ψευδή όσα υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος για χρηματισμό βουλευτών στην Β. Μακεδονία; διερωτάται η FAZ.
Η FAZ παρατηρεί ότι μια παρενέργεια της διαμάχης Κοτζιά και Καμμένου είναι, ότι το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης στράφηκε στα μυστικά κονδύλια που έχουν στη διάθεσή τους, εκτός από τα υπουργεία Αμύνης και Εξωτερικών, τα υπουργεία Μακεδονίας – Θράκης και Προστασίας του Πολίτη. Σε σχεδόν κάθε χώρα όμως προβλέπονται μυστικά κονδύλια με ειδικό σκοπό, όπως συμβαίνει και με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, πηγές στην Αθήνα ισχυρίζονται, ότι χρήματα από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών διοχετεύθηκαν στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα της Βόρειας Μακεδονίας "Nezavisen" ("Ανεξάρτητη") που τάσσονταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ιδιοκτήτες του μέσου ενημέρωσης είναι ο δημοσιογράφος Σπυρίδων Σιδέρης και ο τοπικός διευθυντής Νίκος Φραγκόπουλος. Ο τελευταίος δηλώνει ότι άκουσε για τα μυστικά κονδύλια, ισχυρίζεται ωστόσο ότι δεν έχει "καμία πληροφορία για διοχέτευση χρημάτων από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην "Nezavisen". Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοτζιάς αποκαλεί τον Σπυρίδωνα Σιδέρη καλό δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά τα Βαλκάνια. Αρνείται ωστόσο ότι χρήματα του υπουργείου Εξωτερικών διατέθηκαν στην Β. Μακεδονία. Θα αποδειχθούν εν τέλει ψευδή όσα υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος για χρηματισμό βουλευτών στην Β. Μακεδονία με αντάλλαγμα ένα "ναι" στην επίλυση του ονοματολογικού; Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη του, μιας και, όπως υπογραμμίζει, ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να αποδείξει όσα υποστηρίζει και δεν θα το καταφέρει διότι τίποτα από όσα λέει δεν ευσταθεί».
Από την Αθήνα ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα ο Μ. Βέμπερ
Τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζητά από την Αθήνα ο Μ. Βέμπερ.
Τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζητά από την Αθήνα ο Μ. Βέμπερ.
Την Αθήνα επέλεξε ο κορυφαίος υποψήφιος του συντηρητικού ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ για να παρουσιάσει τις κύριες θέσεις του προεκλογικού του προγράμματος ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου. Η εφημερίδα taz σημειώνει ότι «ακόμα η κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει. Ίσως όμως και για αυτό το λόγο ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός επέλεξε την ελληνική πρωτεύουσα για να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα στέλνοντας το μήνυμα "είμαστε φίλοι και καταβάλλουμε κοινή προσπάθεια υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Στις προτεραιότητες του βαυαρού πολιτικού, ο οποίος φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, βρίσκεται η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Για το λόγο αυτό τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της Frontex σε μια συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή με πανευρωπαϊκή δράση. Σαφής είναι θέση του Μάνφρεντ Βέμπερ και έναντι της Τουρκίας, μιας και ζητά τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Χρηματίστηκαν βουλευτές στα Σκόπια από το ελληνικό ΥΠΕΞ;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news