facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Παππάς: Τιμή μου και καμάρι μου η καταδική μου στο Ειδικό Δικαστήριο

Για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica. Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι αν εκλεγεί θα δεχθεί επίθεση με το σκεπτικό ότι ο Παππάς έχει καταδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο απάντησε με τη φράση «τιμή μου και καμάρι μου»!

Ο πρώην υπουργός είπε συγκεκριμένα: «Τιμή μου και καμάρι μου. Εγώ συγκρούστηκα με συμφέροντα. Προάσπισα το δημόσιο συμφέρον. Έφερα λεφτά στα δημόσια ταμεία. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι μπορεί να κρίνει και ο κόσμος», είπε στο Attica ο Νίκος Παππάς.

Και συνέχισε: «Πρέπει να το γνωρίζει και ο προοδευτικός κόσμος δεν υπάρχει δρόμος σπαρμένος με ροδοπέταλα σε έναν ευχάριστο απογευματινό περίπατο προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Θα είναι ένας δρόμος δύσκολος. Θα είναι ένας δρόμος με συγκρούσεις πολλές φορές και με την ΝΔ και με τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί. Και θα πρέπει να στείλουμε και ένα μήνυμα ότι αυτές τις συγκρούσεις είμαστε έτοιμοι να τις κάνουμε». 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Παππάς: Τιμή μου και καμάρι μου η καταδική μου στο Ειδικό Δικαστήριο "

Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνεται το χωριό Λάερμα – Μεγάλη μάχη με τις φλόγες

Η φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής ενώ πριν λίγο αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού Λάερμα.

Συγκεκριμένα την εκκένωση του χωριού Λάερμα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η εκκένωση αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους καθώς στην περιοχή υπάρχει ανεξέλεγκτο μέτωπο και νέες αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ περίπου 20 πυροσβέστες και εθελοντές εγκλωβίστηκαν στη φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο. Ο πρόεδρος των φορτηγών δημόσιας χρήσεως Ρόδου, Κώστας Στυλιανού, ανέβασε το παρακάτω βίντεο για να βεβαιώσει ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ αναμένουν να κοπάσει η πυρκαγιά και να φύγουν από το σημείο με ασφάλεια.

Στη Ρόδο έχουν φτάσει, με το ATR, οι 2 ομάδες των ΕΜΟΔΕ από Θεσσαλονίκη (25 άτομα). Το πρωί καταφθάνουν οι Σλοβάκοι (30 πυροσβέστες και 4 πυροσβεστικά οχήματα). Επίσης, απόψε αναχώρησαν με ATR δύο ΕΜΟΔΕ από Ελευσίνα (20 άτομα με επικεφαλής Ταξίαρχο και δύο αξιωματικούς).

Όπως αναφέρει η Ροδιακή σοβαρές αναζωπυρώσεις υπάρχουν αυτή την ώρα στο μέτωπο της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, υπάρχει αναζωπύρωση στην περιοχή των Λαέρμων, ενώ γενικότερα προβλήματα υπάρχουν και στις υπόλοιπες περιοχές που έχει αναπτυχθεί η φωτιά.

Πιο συγκεκριμένα αυτή την ώρα η φωτιά έχει πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς το Φράγμα του Γαδουρά και τα Λάερμα. Όπως δήλωσε μιλώντας στη “Ροδιακή” ο πρόεδρος της κοινότητας Λαέρμων κ. Αναστάσιος Πατούνας, η φωτιά “τρέχει” με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έντασης 6 με 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά είναι ορατή πλέον ακόμη και από περιοχές της ανατολικής πλευράς του νησιού , οι οποίες έχουν σκεπαστεί με πυκνό καπνό και στάχτη. Σημειώνεται, ότι καθώς πλέον έχει νυχτώσει, δεν μπορούν να επιχειρήσουν στο μέτωπο της φωτιάς τα εναέρια μέσα.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και αυτό σημαίνει οτι θα έχουμε μια ακόμη δύσκολη νύχτα για το νησί μας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνεται το χωριό Λάερμα – Μεγάλη μάχη με τις φλόγες"

Επιδότηση προσωρινής στέγασης 300 έως 500 ευρώ για όσους η μόνιμη κατοικία τους κατέστη ακατάλληλη

Ενεργοποιείται από τη γενική γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής το σχήμα της επιχορήγησης της προσωρινής στέγασης των πολιτών των οποίων επλήγη η πρώτη κατοικία από τις πυρκαγιές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ειδικότερα, για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Ιουλίου του 2023, αμέσως μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής και χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής, θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση επιδότησης προσωρινής στέγασης, με τη μορφή επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης, σε όσους η κύρια και μόνιμη κατοικία τους υπέστη βλάβες από την πυρκαγιά και χαρακτηρίστηκε από τα κλιμάκια της γενικής διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ως προσωρινά - μέχρι την επισκευή - ακατάλληλη για χρήση («κίτρινη») ή επικίνδυνη για χρήση («κόκκινη»).

Παράλληλα, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους, προχώρησε στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη φιλοξενία των πολιτών σε ανάγκη λόγω των πυρκαγιών του Ιουλίου του 2023, αλλά και για τη στέγαση, στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, των πολιτών των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή λειτούργησε από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ένας μηχανισμός φιλοξενίας των πολιτών σε ανάγκη λόγω των πυρκαγιών, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και τις κατά τόπους ενώσεις ξενοδόχων, τους δήμους και τις Περιφέρειες των πληττόμενων από τις πυρκαγιές περιοχών. Στο πλαίσιο του εν λόγω μηχανισμού, κατά τις πρώτες ημέρες φιλοξενήθηκαν σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, περισσότεροι από 300 πολίτες.

Αναφορικά με τη διαδικασία των αυτοψιών και καταγραφής των ζημιών, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα αρμόδια κλιμάκια έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, με αποτέλεσμα στους δήμους Σαρωνικού, Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, Μεγαρέων και Μάνδρας - Ειδυλλίας ο συνολικός αριθμός των καταγραφών των ζημιών σε κτίρια (κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, στάβλους, κλπ) να έχει ανέλθει στις 197 περιπτώσεις, εκ των οποίων 68 χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα για χρήση («κόκκινο»), 64 χαρακτηρίζονται ως προσωρινά - μέχρι να επισκευαστούν - ακατάλληλα για χρήση («κίτρινα») και 65 χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για χρήση με ανάγκη μικρών επισκευών («πράσινα»). Πρόκειται για αυτοψίες και καταγραφές, για τις οποίες έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η επιδότηση προσωρινής στέγασης χορηγείται στους δικαιούχους, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας που διέμεναν στην πληγείσα κατοικία, θα κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ το μήνα και θα δίδεται έως 2 χρόνια στους ιδιοκτήτες και για 6 μήνες στους ενοικιαστές. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, εντός 3 μηνών από την έκδοση της σχετικής απόφασης, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής για τη χορήγηση της επιδότησης, επιλέγοντας, είτε την επιδότηση ενοικίου, είτε την επιδότηση συγκατοίκησης - η εκδοχή αυτή αφορά τις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος φιλοξενείται σε κατοικία συγγενικού ή φιλικού προσώπου για τις παραπάνω χρονικές περιόδους.

Τέλος, όπως σημειώνει το υπουργείο, ως ημερομηνία έναρξης της επιδότησης ορίζεται, είτε η ημερομηνία έναρξης της συγκατοίκησης, είτε η ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης που αναγράφεται στην απόδειξη υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και αφορά στη μίσθωση της νέας κατοικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το σχήμα της επιδότησης της προσωρινής φιλοξενίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο 213 1331223.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιδότηση προσωρινής στέγασης 300 έως 500 ευρώ για όσους η μόνιμη κατοικία τους κατέστη ακατάλληλη"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και νησιά

Δύσκολη μέρα για την Πυροσβεστική το Σάββατο 22 Ιουλίου καθώς υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για επτά περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Σάββατο 22 Ιουλίου, για επτά περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
• Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Επιπρόσθετα, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Παράλληλα, εφαρμόζεται το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Ακόμη απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως
i. το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,
ii. η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,
iii. η χρήση υπαίθριων ψησταριών,
iv. το κάπνισμα μελισσών,
v. η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.
2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και νησιά"

Ρόδος: Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε 14 μετανάστες – Συνελήφθη ο χειριστής του σκάφους

Ταχύπλοο σκάφος με 14 παράτυπους μετανάστες, εντόπισε το πρωί σκάφος του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Κάλαθος της Ρόδου.

Ο χειριστής του ταχύπλοου αρνήθηκε να συμμορφωθεί στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του λιμενικού και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Το πλήρωμα του λιμενικού προέβη στη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, ενώ το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε. Οι 14 παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες και συνελήφθη ένας 31χρονος ως κυβερνήτης του σκάφους που τους μετέφερε.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε 14 μετανάστες – Συνελήφθη ο χειριστής του σκάφους"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στηρίζει τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ για την Κύπρο

Αντίθετο είναι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην λύση της διχοτόμησης που προωθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρςετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ διαμήνυσε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει αταλάντευτα την επίτευξη μιας λύσης που θα επιτρέψει την επανένωση του νησιού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αταλάντευτες στην υποστήριξή τους στις προσπάθειες υπό την κυπριακή ηγεσία με την διευκόλυνση του ΟΗΕ για την επανένωση του νησιού ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα προς όφελος όλων των Κυπρίων, όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Τέλος, ο κ. Μίλερ σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ στις προσπάθειές για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στηρίζει τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ για την Κύπρο"

Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων

Με την ευρύτατη πλειοψηφία που διαμορφώνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Σπαρτιάτες, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Από την άλλη πλευρά το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι καταψηφίζει ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για την στάση που θα κρατήσουν στην Ολομέλεια, αν και από τις τοποθετήσεις των εισηγητών τους διαφάνηκε ότι διαφωνούν με την ισότιμη συμμετοχή των Απόδημων Ελλήνων στην εκλογική διαδικασία.

Η υπουργός Εσωτερικών απευθυνόμενη στα κόμματα που γυρίζουν την πλάτη τους στο νομοσχέδιο είπε «Να μην χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία, να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, διότι όλα έχουν τη σημασία τους στην άρση των περιορισμών και, για πρώτη φορά, μετά από 48 χρόνια, ένας Έλληνας πολίτης, εγγεγραμμένος στους Καταλόγους, να μπορεί να ψηφίσει χωρίς κανέναν περιορισμό».

Απαντώντας στην κριτική του ΚΚΕ που επιμένει στην διατήρηση των προϋποθέσεων είπε ότι «η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Εμείς πρεσβεύουμε και έχει ακουστεί, επανειλημμένως, ότι όσοι είναι, ήδη, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους αυτοί να έχουν αυτή τη διευκόλυνση για την άσκηση δικαιώματος ψήφου. Αυτή είναι η θέση μας.

» Άνθρωποι, που μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο να έρθουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα, να μπορούν να το κάνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία όσο πιο κοντά γίνεται στον τόπο της κατοικίας τους» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «όσο πιο εύκολο το καθιστούμε το να ασκήσεις το δικαίωμα της ψήφου τόσο αυτό οδηγεί σε μια σύσφιξη σχέσεων, σε μια ενδυνάμωση σχέσεων».

Η κυρία Κεραμέως άσκησε σφοδρή κριτική στην Ελληνική Λύση αναφέροντας ότι το κόμμα του Κυριάκο Βελόπουλου προσχώρησε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες ο ίδιος χαρακτήριζε «γελοίες» το 2021. «Αυτό το οποίο έρχεται η Ελληνική Λύση -σήμερα- και προτείνει, αυτό ακριβώς η Ελληνική Λύση χαρακτήριζε ως το πλέον γελοίο επιχείρημα» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Ομογενείς: το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα

Να σημειωθεί ότι στην αρμόδια επιτροπή τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι Ελληνικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο.

Η εκπρόσωπος της ελληνικής κοινότητας Παρισίων και περιχώρων Σέτα Θεοδωρίδου ανέφερε πως είναι «άδικοι» οι περιορισμοί και πρόσθεσε πως «Είμαστε η ψυχή και φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Προβάλουμε και στηρίζουμε τα εθνικά θέματα. Το μέλλον της Ελλάδας είναι και δικό μας μέλλον. Έχουμε περιουσίες και συγγενείς. Άρα ουσιαστικός δεσμούς» ενώ ζήτησε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από το σύνολο των βουλευτών.

Ο εκπρόσωπος των Ελλήνων της Γερμανίας Κωνσταντίνος Καχριμανίδης είπε μεταξύ άλλων πως «Η ψήφιση του νόμου θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους απανταχού Έλληνες. Ζητάμε την κατάργηση των περιορισμών και πλήρες εκλογικό δικαίωμα. Ζητάμε να στηρίξετε το αίτημα μας αυτό όλοι».

Ο Μωυσής Νικολαΐδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας, σημείωσε πως «Είμαστε υπέρ να ψηφίζουν όλοι απόδημοι Έλληνες από τον τόπο κατοικίας τους. Θα πρέπει στη συνέχεια να δούμε και το θέμα της επιστολική ψήφου αλλά και δημιουργίας εκλογικών περιφερειών εξωτερικού»

Ο κ. Λεωνίδας Ραπτάκης (ΠαΔΕΕ) ανέφερε ότι «Εμείς είμαστε οι πρέσβεις αλλά και η γέφυρα με την Ελλάδα» ενώ ο κ. Σπύρος Μεζίτης πρόεδρος των ελληνικών ιατρικών συλλόγων ΗΠΑ και Καναδά ζήτησε ανεμπόδιστη ψήφο για τους απόδημους Έλληνες και θέσπιση επιστολικής ψήφου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων"

Καιρός αύριο: Σε πλήρη ισχύ ο καύσωνας με θερμοκρασίες μέχρι και 44 βαθμούς Κελσίου

Μέχρι και τους 44 βαθμούς αναμένεται να φτάσει αύριο Σάββατο (22.7.2023) η θερμοκρασία κατά τόπους, με το νέο κύμα καύσωνα να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ.

Ο καύσωνας έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του από σήμερα και, σύμφωνα με την πρόγνωση του αυριανού καιρού της ΕΜΥ, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου θα ανέβει η θερμοκρασία από τη Μακεδονία μέχρι τη Θεσσαλία, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τα νησιά αύριο και η ημέρα αναμένεται καυτή.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ:

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας τις απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 39 με 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 42 βαθμούς, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 43 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 40 με 42 βαθμούς και στη Θράκη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Σαρωνικό νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 28 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 41 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 42 και στα ηπειρωτικά έως 43 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 42 με 43 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά έως 44 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 με 41 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Σε πλήρη ισχύ ο καύσωνας με θερμοκρασίες μέχρι και 44 βαθμούς Κελσίου"

Πατούλης: Κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για τις πυρκαγιές στo πλαίσιo των αρμοδιοτήτων μας

Σχετικά με την παρουσία και τις δράσεις της Περιφέρειας στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισημαίνει τα εξής:

«Η σκέψη όλων μας είναι στους πυροσβέστες κι εθελοντές που δίνουν όλες αυτές τις μέρες μάχη για να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες μας. Προτεραιότητά μας είναι να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν γρήγορα από την Πολιτεία όσοι συνάνθρωποί μας έχασαν σε λίγες ώρες, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Για να γνωρίζουν οι πολίτες της Αττικής τι ακριβώς κάνουμε όλες αυτές τις ημέρες ως Περιφέρεια, θα πούμε σήμερα μερικές αλήθειες.

Πρώτη αλήθεια
Εγώ, οι αντιπεριφερειάρχες μου, τα στελέχη της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας και το προσωπικό μας, βρισκόμαστε όλες αυτές τις μέρες διαρκώς στην πρώτη γραμμή της μάχης, δίπλα στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Υπεύθυνα, αθόρυβα, αποτελεσματικά.

Δεύτερη αλήθεια
Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, από την 1η Μαΐου,
έχει στη διάθεσή της όσα μηχανήματα και υδροφόρες χρειάζονται κατά περίπτωση, για να ενισχύσει, εφόσον μας ζητηθεί, το έργο της Πυροσβεστικής. Τις τρεις τελευταίες μόνον ημέρες διαθέσαμε 40 υδροφόρες και 10 μηχανήματα έργου, για τον σκοπό αυτό.

Τρίτη αλήθεια
Μας κατηγορούν ότι δήθεν καθυστερήσαμε τον διαγωνισμό για την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού για την αντιπυρική περίοδο και τον κάνουμε μέσα στον Ιούλιο.

Ξεκαθαρίζουμε. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός σε τίποτε δεν επηρεάζει την ικανότητα της περιφέρειας και της αρμόδιας διεύθυνσης πολιτικής προστασίας να έχει στη διάθεσή της τον εξοπλισμό που χρειάζεται, την ώρα που τον χρειάζεται. Έχουμε όσα μέσα χρειαζόμαστε, τα οποία εξασφαλίζουμε αξιοποιώντας τη διαδικασία της πρόσκλησης μέσα από το μητρώο εργοληπτών, που προβλέπεται για έκτακτες καταστάσεις. Διαδικασία που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Θέλουμε οι πολίτες της Αττικής να γνωρίζουν ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, στα πλαίσια πάντοτε των αρμοδιοτήτων μας, για να αισθάνονται ασφαλείς για τις ζωές και τις περιουσίες τους. Αθόρυβα, υπεύθυνα, αποτελεσματικά. Σε αντίθεση με αυτούς που κάνουν φθηνή αντιπολίτευση, «πάνω στις στάχτες».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πατούλης: Κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για τις πυρκαγιές στo πλαίσιo των αρμοδιοτήτων μας"

Σύρος: Κλειστό το αεροδρόμιο επειδή αρρώστησε ο μοναδικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας

Λόγω έλλειψης ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Σύρου, ακυρώθηκαν σήμερα πτήσεις που προορίζονταν για το νησί.

Οπως αναφέρει το cyclades24, ο μοναδικός ελεγκτής που διαθέτει το αεροδρόμιο αρρώστησε και μάλιστα έχει πάρει τριήμερη αναρρωτική άδεια. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση για τους ταξιδιώτες που εκ των πραγμάτων έπρεπε να βρουν άλλον τρόπο για να φτάσουν ή να αποχωρήσουν από το νησί.

Χαρακτηριστικά, η πτήση που ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 07:20 ακυρώθηκε, με τους επιβάτες να μην προλαβαίνουν να ενημερωθούν έγκαιρα.

Υπήρχαν, αναφέρει επίσης το δημοσίευμα, επιβάτες που είχαν συνδέσεις με ανταποκρίσεις τις οποίες και έχασαν, καθώς και ταξιδιώτες με πρόβλημα υγείας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύρος: Κλειστό το αεροδρόμιο επειδή αρρώστησε ο μοναδικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας"

Ανακαλεί γλυκίσματα ο ΕΦΕΤ, κίνδυνος πνιγμού!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση στην Ελλάδα μέσω Ολλανδίας γλυκισμάτων, για τα οποία διαπιστώθηκε ότι ενέχουν κίνδυνο πνιγμού, καθώς κατά τη χρήση τους μπορεί να σπάσει μέρος της συσκευασίας και να αποσπαστούν κομμάτια πλαστικού.

Πρόκειται για τα προϊόντα “Funny Candy Cupcake Cup 40gr”, προέλευσης Κίνας και με αριθμούς παρτίδων KD2349-12-21, KD2577-03-22, KD2828-06-22, KD2972-07-22, KD3251-08-22.

O Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω εικονιζόμενα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλεί γλυκίσματα ο ΕΦΕΤ, κίνδυνος πνιγμού!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news