facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ερύμανθος: Καλά τα νέα από το μέτωπο- Οριοθετημένη η φωτιά, αλλά είναι ενεργός ο φόβος των αναζωπυρώσεων

Περιορίστηκε το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Ερυμάνθου. Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής, υπάρχουν ακόμη ενεργές εστίες, οι οποίες όμως είναι πολύ περιορισμένες και η φωτιά έχει οριοθετηθεί.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για το φόβο των αναζωπυρώσεων καθώς μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο μέτωπο.

Η πυρκαγιά έκαιγε για αρκετές ώρες ανεξέλεγκτη, κυρίως εξαιτίας της εκτροπής των δυνάμεων της πυροσβεστικής προς τα μέτωπα που έκαιγαν στην Πάτρα, σε Σούλι, Ελεκίστρα και Ριγανόκαμπο. Εκτός από δασικές εκτάσεις έχουν προκληθεί ζημιές και σε σκεπές σπιτιών αλλά και ποιμνιοστάσια, ενώ είχαν εκκενωθεί από νωρίς οι οικισμοί Πτέρης και Δροσιάς εξαιτίας της πυρκαγιάς που πλησίαζε επικίνδυνα.

Η φωτιά δεν πέρασε μέσα από τη Δροσιά, αλλά μέσα απο την Πτέρη. Ακόμα, όπως δήλωσε νωρίτερα στο thebest ο δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Μπαρής, δεν υπάχει σαφής εικόνα για την έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν επί ποδός όλη τη νύχτα.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερύμανθος: Καλά τα νέα από το μέτωπο- Οριοθετημένη η φωτιά, αλλά είναι ενεργός ο φόβος των αναζωπυρώσεων"

Προσοχή: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για 4 περιοχές (χάρτης)

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για 4 περιοχές (χάρτης)"

Κύπρος: Δύο θάνατοι και 769 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Δύο θανάτους και 769 (ποσοστό θετικότητας: 1,09%) νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Νοσηλεύονται 286 ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων οι 83 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 88,8% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 70.678 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμό κρουσμάτων ανέρχεται σε 100.129, ενώ ο συνολικός αριθμός θανάτων σε 412.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Δύο θάνατοι και 769 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο"

Βουλή: Πέρασε με 158 «ναι» το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την» αναβάθμιση του σχολείου, και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Υπέρ του νομοσχεδίου που κατέθεσε προς ψήφιση στην βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ψήφισαν 158 βουλευτές και κατά 133 βουλευτές- δηλαδή από τους 291 που συμμετείχαν στην ψηφοφορία ψήφισαν υπέρ, επί της αρχής, όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ κατά σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Υπέρ του άρθρου 56 που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τάχθηκε επίσης η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας- δηλαδή 158 βουλευτές- ενώ κατά ψήφισαν 106 βουλευτές και παρόντες δήλωσαν 27 (βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και άλλοι).

Το σύνολο των βουλευτών της αντιπολίτευσης που ψήφισε (133) τάχθηκε επίσης κατά του άρθρου 85 για την κατάργηση-συγχώνευση ΑΕΙ, ενώ το υπερψήφισαν 158 της συμπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία συμμετείχαν 291 βουλευτές, καθώς κάποιοι είναι αδειούχοι, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Χαρά Κεφαλίδου από το ΚΙΝΑΛ.

Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε εξαπολύσει εναντίον μου έναν λυσσαλέο πόλεμο 

«Συγκρούονται δύο κόσμοι σήμερα. Ο κόσμος τής κυβέρνησης, που κατέθεσε το νομοσχέδιο για την παιδεία, την αυτονομία και την ελευθερία του σχολείου και των εκπαιδευτικών, και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσε τροπολογίες με τις οποίες ζητά την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των πανεπιστημίων και την σύνδεση τους με την χρηματοδότηση».

Με αυτή την φράση, έκλεισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών.

Η κυρία Κεραμέως μίλησε για «10 αλήθειες του νομοσχεδίου που προωθούν τις αναγκαίες εκσυγχρονιστικές αλλαγές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και δημιουργούν το σχολείο του μέλλοντος, ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση απύθμενη υποκρισία.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εξαπολύσει εναντίον της έναν λυσσαλέο πόλεμο.

Η υπουργός Παιδείας κατήγγειλε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έχει οργανώσει το διαδικτυακό ψήφισμα για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια και για την παραίτηση της υπουργού Παιδείας. Μάλιστα όπως είπε, η ίδια δέχτηκε ένα τέτοιο μέιλ με το οποίο την καλούσε να συνυπογράψει το ψήφισα για την κατάργηση της ΕΒΕ και την παραίτηση της.

«Έχετε εξαπολύσει εναντίον μου έναν λυσσαλέο πόλεμο. Οργανώσατε το διαδικτυακό ψήφισμα ζητώντας την παραίτηση μου. Μην ισχυρίζεστε ότι είναι μια κίνηση χωρίς κομματική καθοδήγηση. Όλα τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ στέλνουν μέιλ που λένε πάτα εδώ για να επικυρώσεις την υπογραφή σου. Και στο δικό μου μέιλ έφτασε ένα τέτοιο. Μην καρφώνεστε τόσο. Τουλάχιστον κρατήστε τα προσχήματα και πέστε ότι η βούληση σας είναι να καταργηθεί η ΕΒΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.

«Δύο κόσμοι, λοιπόν, συγκρούονται μέσα σε αυτή την αίθουσα. Από τη μια είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που θέλει μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα σχολεία και από την άλλη βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που λέει όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των πανεπιστημίων, όχι στην ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Στον δικό μας κόσμο, θα αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο αυτόνομο σχολείο και για μια παιδεία πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Θα αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ωθεί στην ανέλιξη, θα δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στους μαθητές, θα είναι κοντά στην ελληνική κοινωνία και θα είναι μέσο ανάπτυξης και προόδου. Γιατί η παιδεία που δίνουμε σήμερα στα παιδιά μας θα ορίσει και το μέλλον της χώρας. Εμείς, για αυτήν την Ελλάδα θα αγωνιζόμαστε», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Πέρασε με 158 «ναι» το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο"

Πάτρα: Καμένα σπίτια, και έρημους τόπους άφησε πίσω της η φωτιά- Οι θλιβερές εικόνες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Σουλίου και επεκτάθηκε στην Ελεκίστρα και τον Ριγανόκαμπο. Μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη σκληρή μάχη που δόθηκε ακόμα και από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συνέδραμαν το έργο της Πυροσβεστικής με κάθε διαθέσιμο μέσο, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σημείο επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 Α/Φ, ενώ παραμένει επί τόπου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, προκειμένου η κατάσταση να παραμείνει υπό έλεγχο και να περιοριστούν ενδεχόμενες αναζοπυρώσεις.

Στο σημείο βρέθηκαν και ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, για να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής, κυρίως ελέγχοντας την κυκλοφορία αλλά και βοηθώντας στις εκκενώσεις.

Το Τenis Club στην Εγλυκάδα μετατράπηκε σε επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο βρέθηκαν μαζί με τις πυροσβεστικές αρχές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, πέντε σπίτια και ένα όχημα φέρεται να τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Καρυά.

Φωτιά στην Πάτρα: Εικόνες καταστροφής στην Καρυά – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

  

  

  

 

thebest 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Καμένα σπίτια, και έρημους τόπους άφησε πίσω της η φωτιά- Οι θλιβερές εικόνες"

Λαμία: Στη φυλακή οι Ρομά που «χτυπούσαν» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων

Ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε έτη μοίρασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας στα 11 από τα 14 άτομα που αποτελούσαν τη συμμορία των Ρομά που «χτυπούσε» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων, με αυτοκίνητα που έκλεβε και στη συνέχεια τα πετούσε στο «Δέλτα» του Σπερχειού.

Πέντε από αυτούς θα παραμείνουν στη Φυλακή, ενώ ένας ακόμη εκτίει ποινή φυλάκισης για υπόθεση του μακροσκελούς κατηγορητηρίου που περιελάμβανε, πέντε  κλοπές και μία απόπειρα κλοπής ΑΤΜ τραπεζών, εφτά κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, 17 κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών οχημάτων, κλοπή χαλκού και κλοπή από σπίτι.

Η βαρύτερη ποινή των πέντε ετών επιβλήθηκε σε 24χρονο που έχει προφυλακιστεί και φέρεται υπεύθυνος για τη σύσταση της συμμορίας, η έφεση του οποίου δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης, για πρώτη φορά στο Εφετείο Λαμίας εφαρμόστηκε ο νεοπαγής κανόνας της Ποινικής Διαπραγμάτευσης για τέσσερα μέλη της συμμορίας (26 έως 38 ετών) στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών, που εκτίουν ήδη, αφού είχαν προφυλακιστεί, σε φυλακές της χώρας.

Από τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, ένας τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, δύο με τρία έτη, δύο με 40 μήνες και ένας με 34 μήνες με την έφεσή τους όμως να έχει ανασταλτική δύναμη.

Επίσης δύο ακόμη άτομα, κάτοικοι Ανθήλης και Τυρνάβου αντίστοιχα, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Στη φυλακή οι Ρομά που «χτυπούσαν» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων"

Καύσωνας – Καιρός αύριο: Σε ποιες περιοχές θα πιάσει 42 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Γενικά αίθριος καιρός με βόρειους ανέμους, στο Αιγαίο 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει, στην ηπειρωτική Ελλάδα έως 40 με 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου έως 38 με 40 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρό: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 40 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νησιά από 27 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά από 24 έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 40 με 41 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας – Καιρός αύριο: Σε ποιες περιοχές θα πιάσει 42 βαθμούς Κελσίου"

Κορωνοϊός: Στα 2.874 τα νέα κρούσματα - Σε Πάρο, Μύκονο, Ρέθυμνο τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.874, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 485.015 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 118 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.316 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.16 (95% Crl: 1.03 - 1.40) Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.926 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 144 (61.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.799 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 196 (ημερήσια μεταβολή +28.1%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 167 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Στο σύνολο των διαγνωστικών ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας στην χώρα μας ήταν την εβδομάδα 19 Ιουλίου 2021 - 25 Ιουλίου στο 1.46%. Ανά Περιφερειακή Ενότητα η Πάρος «κρατά τα ηνία» με ποσοστό 5,51% μετά είναι η Μύκονος με 4,27% και ακολουθεί το Ρέθυμνο με 3,76%.

Η γεωγραφική κατανομή των 2874 κρουσμάτων covid-19 στη χώρα μας, είναι σήμερα η εξής:

154 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

126 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

32 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

140 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

224 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

151 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

146 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

20 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

308 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

28 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

65 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

5 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

38 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

45 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

25 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

123 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

18 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

26 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

30 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

56 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

50 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

48 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

22 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

53 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

71 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

20 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

88 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

41 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

186 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.874 τα νέα κρούσματα - Σε Πάρο, Μύκονο, Ρέθυμνο τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας"

ΓΓΠΠ: Σήμα για πυρκαγιές και την Πέμπτη


Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και την Πέμπτη εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ, για αύριο 28 Ιουλίου στην κατηγορία 4 θα είναι Αττική & Κύθηρα, Εύβοια, Βοιωτία, Κόρινθος, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα και Ηλεία.

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν, από ώρα 07: 30 της 28ης Ιουλίου τίθεται σε μερική επιφυλακή το πυροσβεστικό προσωπικό που υπηρετεί στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και την Περιφέρεια και τους δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΓΠΠ: Σήμα για πυρκαγιές και την Πέμπτη "

Λάρισα: Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο κατέθεσαν εξώδικο προς την διοίκηση - Αντιδρούν στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Την έντονη αντίδρασή τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, που μετατράπηκε σε εξώδικο προς τη διοίκηση.

Αναλυτικά: 

Την Τρίτη 27/7/2021 καταθέσαμε στον δικηγόρο τα στοιχεία μας για το εξώδικο προς την διοίκηση του νοσοκομείου... Αυτό είναι το πρώτο βήμα... Είμαστε ήδη 250 περίπου άτομα και ο αριθμός ανεβαίνει καθώς πλέον βλέπουμε και ιατρούς να γράφονται ...Η διστακτικότητα και το πρώτο σοκ καταλύθηκε... Πέραν της νομικής πλευράς θα δωθεί σύντομα κι η μάχη στους δρόμους και στις αυλές των νοσοκομείων. Ήδη εμείς ξεκινήσαμε. Οι ψύχραιμες φωνές αρχίζουν και βοηθούν αφού πλέον βλέπουν πόσο Αποφασισμένοι είμαστε!. Γιατί είμαστε αδέρφια. Ζούμε την μισή ζωή εδώ μέσα. Το ΠΓΝ Λάρισας οδηγεί τις εξελίξεις και να είστε σίγουροι ότι εκείνη η σκηνή του Δεκεμβρίου απλώνεται ξανά πάνω από τα κεφάλια τους...Η αυτοί η εμείς...Σε μας δεν λύγισε κανείς...Δεν θα παραδώσουμε την Δημοκρατία σε αυτούς....Δεν υπάρχουν πλέον εμβόλια... Υπάρχει μόνο η αναστολή... Ο φόβος της απόλυσης. Ποιός εμπιστεύεται πλέον αυτούς που μας κυβερνάνε; Δύο δρόμοι υπάρχουν...Ας επιλέξει ο καθένας από πια μεριά της ιστορίας θα βρεθεί...Αν πέσουμε εμείς ένα είναι σίγουρο...θα πέσουν ΟΛΟΙ!!! "The Equalizer"

 pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο κατέθεσαν εξώδικο προς την διοίκηση - Αντιδρούν στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς"

Σοβαρή καταγγελία: Εικονικός εμβολιασμός στο Μεσολόγγι

Σοβαρή καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό έρχεται αυτή τη φορά από το Μεσολόγγι. Για «εμβολιασμό-μαϊμού» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Το θέμα έχει φτάσει στην διευθύντρια της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας, η οποία διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν οι υπεύθυνοι του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου, έχει δηλωθεί στο σύστημα ότι έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου υπάλληλος του νοσοκομείου χωρίς όμως να έχει περάσει από το εμβολιαστικό κέντρο.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως -εάν τελικά διαπιστωθεί ο «μαϊμού-εμβολιασμός»- θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και η υπάλληλος και όσοι συνέργησαν σε αυτό.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρή καταγγελία: Εικονικός εμβολιασμός στο Μεσολόγγι"

Μεγάλη φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας – Προληπτική εκκένωση οικισμού

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Δροσιά Αχαΐας, κινητοποιώντας κατοίκους, αλλά και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πριν από λίγο, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, έγινε εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από τον οικισμό Δροσιά στον Δήμο Ερυμάνθου, ώστε να μην κινδυνεύσουν από τη φωτιά.

Σημειώνεται ότι η φωτιά φέρεται να καίει δασική έκταση κοντά στον οικισμό της Δροσιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα, 5 αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev B-200.

Η πρόκληση της κατάσβεσης της εν λόγω εστίας φωτιάς φαίνεται πως είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς προ ολίγου έγινε επίσης γνωστό ότι ένας εκ των πυροσβεστών που συμμετέχει στις ομάδες πυρόσβεσης στο μεγάλο πύρινο μέτωπο αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Λίγο αργότερα, στην περιοχή κατέφθασε ασθενοφόρο, το οποίο έσπευσε για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στον πυροσβέστη.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας – Προληπτική εκκένωση οικισμού"

ΕΟΦ: Ανακάλεσε γνωστό φάρμακο για την υπέρταση (φωτο)

Η παρούσα σπόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Sanofi-Aventis AEBE.

Η εταιρεία Sanofi-Aventis AEBE ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων, ήτοι φαρμακεία και φαρμακαποθήκες, και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Το COAPROVEL είναι ένας συνδυασμός δύο δραστικών ουσιών, του irbesartan και του hydrochlorothiazide. Τα δύο δραστικά συστατικά του δρουν σε συνδυασμό και ελαττώνουν την αρτηριακή πίεση περισσότερο από ότι αν χορηγούνταν το καθένα χωριστά. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρτασης), όταν ένας συνδυασμός δύο δραστικών συστατικών θεωρείται κατάλληλος.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακάλεσε γνωστό φάρμακο για την υπέρταση (φωτο)"

DW:Έχει περιθώρια ελιγμών στην Κύπρο η Άγκυρα;

"Η Κύπρος είναι τουρκική κι έτσι θα παραμείνει" δηλώνει μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν  από τα κατεχόμενα και ο άτυπος αλλά απαραίτητος εταίρος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ουσιαστικά ο ηγέτης του εθνικιστικού κινήματος δεν λέει κάτι καινούργιο. Πρόκειται για το διαχρονικό σύνθημα των εθνικιστών που εξάπτει τον τουρκικό λαό. Με το ίδιο σύνθημα έβγαιναν τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων από τη δεκαετία του 60, όταν επιδεινώθηκε το κυπριακό.

Η Άγκυρα πλέον στηρίζει μια σκληρή γραμμή δυο ξεχωριστών κρατών για την επίλυση του Κυπριακού. Στον τουρκικό τύπο  παρουσιάζονται σχέδια που προβλέπουν ότι η Αμμόχωστος, τουριστικό θέρετρο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, θα φέρει οικονομική ανάπτυξη. Εξάλλου η τουρκική διπλωματία θεωρεί ότι σε αντίθεση με τα άλλα μέτωπα που δημιούργησε τα τελευταία έτη, στην Κύπρο έχει περιθώριο ελιγμών, χωρίς να απειλείται μέχρι στιγμής με κυρώσεις από την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ισορροπίες από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική με τις εξελίξεις στην Τυνησία, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι το Αφγανιστάν, είναι αυτές που θα καθορίσουν τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.
Ουσιαστικά οι κάκιστες μέχρι στιγμής
 σχέσεις Μπάιντεν και Ερντογάν
επιδρούν κατά προέκταση αρνητικά στην οικονομία της Τουρκίας. Γι’ αυτό ο Ερντογάν επιθυμεί διακαώς, αλλά και επιβάλλεται, να τις βελτιώσει. Για να μπορεί να
 βλέπει με αισιοδοξία στον ορίζοντα τις εκλογές του 2023.

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Έχει περιθώρια ελιγμών στην Κύπρο η Άγκυρα;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news