facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Απόφαση-«βόμβα» για συνταξιούχους από το ΣτΕ: Ανέτρεψε προηγούμενη απόφασή του - Μόνο 11 μήνες αναδρομικά θα πληρωθούν!

H Ολομέλεια του ΣτΕ σε πρόσφατη διάσκεψή του και με συντριπτική πλειοψηφία, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας Ιωάννη Βρούτση (από 10-1-2020) με την οποία, ζητούσε την ανατροπή της ευνοϊκής για τους συνταξιούχους απόφασης με αριθμό 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε δικαιώσει αμετάκλητα όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα.

Τώρα γίνεται γνωστό ότι σε πρόσφατη διάσκεψή του το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε τα εξής:

- ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του (2287/2015 ΟλΣτΕ) που είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους

- έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση

- επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) ΜΟΝΟ στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πριν την υποβολή της αίτησης του υπουργού Εργασίας για πιλοτική δίκη (που εκδικάστηκε στις 10-1-2020), είχε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στο θέμα και να συμψηφίσει τις απαιτήσεις των συνταξιούχων και των οικογενειών τους με αυτές του κράτους έναντι αυτών.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση-«βόμβα» για συνταξιούχους από το ΣτΕ: Ανέτρεψε προηγούμενη απόφασή του - Μόνο 11 μήνες αναδρομικά θα πληρωθούν!"

Ευρώπη – Κορονοϊός: Πάνω από 100.000 οι νεκροί, 1.236.672 τα κρούσματα

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, ήτοι σχεδόν τα 2/3 των θανάτων από τη Covid-19 παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, έως τις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Με σύνολο 100.501 νεκρών (1.136.672 κρούσματα), η Ευρώπη είναι η πλέον πληγείσα ήπειρος από την πανδημία, που έχει σκοτώσει 157.163 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ιταλία (23.227 νεκροί) και η Ισπανία (20.043 νεκροί) είναι οι πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη, ενώ ακολουθούν η Γαλλία (19.323) και η Βρετανία (15.464).

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 2.281.334 κρούσματα της νόσου Covid-19.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρώπη – Κορονοϊός: Πάνω από 100.000 οι νεκροί, 1.236.672 τα κρούσματα"

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τουρκικά σκάφη επιχειρούν να προωθήσουν λέμβο με μετανάστες

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται. Τουρκικές ακταιωροί επιχείρησαν να προωθήσουν λέμβο με μετανάστες βορειοανατολικά της Μυτιλήνης. Ωστόσο, περιπολικό σκάφος και πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος εντόπισε τις ακταιωρούς.

Κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή Π.Λ.Σ., πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρκικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό.

Δείτε το βίντεο:



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο – ντοκουμέντο: Τουρκικά σκάφη επιχειρούν να προωθήσουν λέμβο με μετανάστες"

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στον ΣΚΑΪ

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΚΑΪ αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το κείμενο φέρει την υπογραφή «αναρχικοί-αναρχικές, σύντροφοι-συντρόφισσες» και όπως αναφέρουν οι συντάκτες του προχώρησαν στην επίθεση ως αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού και τον τρόπο παρουσίασης από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Τον τελευταίο καιρό, ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, σε σύμπλευση με εξουσιαστές σε όλο τον πλανήτη, εξαπολύουν επίθεση σε κάθε πτυχή της κοινωνικό-οικονομικής ζωής, εργαλειοποιώντας τον πρωτοεμφανιζόμενο ιό. Βαφτίζοντας τον ''αόρατο εχθρό'' επιβάλουν απαγόρευση συναθροίσεων και συγκεντρώσεων, αυστηρό περιορισμό μετακινήσεων και συνολική αύξηση της καταστολής ρίχνοντας το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη.Το νέο αφήγημα περί ''ατομικής ευθύνης'' έχει ως μόνο σκοπό να υποβαθμίσει ή και να κουκουλώσει εντελώς την κρατική ευθύνη. Την ευθύνη της επί σειράς ετών υποβάθμισης και απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας .Ήδη πριν από την έξαρση του ιού, το Δ.Σ.Υ. είχε ελλείψεις της τάξης των 30.000 γιατρών και νοσηλευτών και από τις 3.000 κλίνες Μ.Ε.Θ. που χρειαζόταν (πριν την πανδημία) υπάρχουν, μόλις, 870.

Την ευθύνη στήριξης των μεταναστών και των προσφύγων, οι οποίοι στοιβάζονται , χρόνια τώρα, σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης ( ενδεικτικά η Μόρια έχει χωρητικότητα 1.500 ατόμων και ''ζουν'' εκεί πάνω από 20.000) χωρίς επάρκεια σε καλύμματα, νερό και ηλεκτρισμό. Δεν θα τοποθετηθούμε ,τώρα, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά θα πούμε ότι μόνο οργή μας προκαλεί το γεγονός ότι στην ''πολιτισμένη'' ευρώπη πεθαίνουν κάθε χρόνο παιδιά από το κρύο, όντας σε εγκλεισμό ,λόγο της ξενοφοβικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Την ευθήνη των τροφίμων των φυλάκων, που υπάρχει ήδη ο θάνατος της Αζιζέλ Ντερόγλου κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Θήβας, όπου παρουσίαζε όλα τα συμπτώματα του κορωνοϊου και παρόλα αυτά ξεψύχησε στο κελί της χωρίς να εξεταστεί ποτέ από γιατρό. Οι φυλακές που εδώ και χρόνια είναι υπερκορεσμένες θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κρατούμενοι έχουν χάσει την ζωή τους από , κατά τα άλλα, κοινές ασθένειες και παθήσεις λόγο αδιαφορίας και ελλιπής υποδομής. Ακόμα και τώρα, εν μέσω πανδημικής κρίσης , η Ν.Δ. αρνείται να παρέχει τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Την ευθύνη των αστέγων, που είναι οι πλέον ευάλωτοι σε συνθήκες πανδημίας. Χωρίς να έχουν την δυνατότητα και τα μέσα να προφυλαχτούν από τις θερμοκρασίες και τις καιρικές συνθήκες πόσο μάλλον απο τους κίνδυνους του κορωνοϊου. Την ευθύνη των εργαζομένων και των ανέργων όπου διάφορα αφεντικά (μικρά και μεγάλα) ξεζουμίζουν με την δικαιολογία της κρίσης. Την ώρα που η ΝΔ περνά σε lockdown , θεωρώντας υγειονομικό έγκλημα το κολύμπι και το περπάτημα, δεν δείχνει να απασχολείται καθόλου για τους 3.500 εργαζόμενους της TelePerformance ή τους 1.200 εργαζόμενους της Bic ή τους χιλιάδες άλλους εργάτες και εργαζόμενους που δουλεύουν με πρακτικά ανύπαρκτα μέτρα ατομικής προστασίας σε πολύ περιορισμένους χώρους. Εδώ θέλουμε να καταδείξουμε ότι, βάση της επιστημονικής κοινότητας, το lockdown δεν έχει υγειονομική βαρύτητα ως μέτρο από την στιγμή που τα νούμερα των εργαζομένων ,που δουλεύουν χώρις τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είναι τόσο μεγάλα. Εμείς ξέρουμε τι εξυπηρετεί το lockdown , το βλέπουμε στα , γεμάτα άγρια χαρά, μάτια των μπάτσων καθώς επιδίδονται στις συμπεριφορές και τις πρακτικές , που γνωρίζουν καλά, με τις ευχές της ΝΔ και την τρομοκρατημένη σιωπή της κοινωνίας.

Τα στελέχη της ΝΔ, πέρα από το να ικανοποιήσουν τα χουντικά όνειρα τους, είχαν την ευκαιρία, στο σκοτάδι που τους προσέφερε η τρομοκρατία και η παραπληροφόρηση των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ) να κάνουν ακόμα μια φορά τις χυδαίες μπίζνες τους, εις βάρος του λαού.Την στιγμή που το ΔΣΥ έχει τις προαναφερθείσες ελλείψεις η ΝΔ βάζει 35 καινούρια περιπολικά σε λειτουργεία και καλεί εθελοντές (!) γιατρούς να στηρίξουν τα νοσοκομεία. Την στιγμή που το κράτος δεν αναλαμβάνει να παρέχει τα μέσα ατομικής προστασίας στους υγειονομικούς υπαλλήλους , για να μην ''σπαταλήσει δημόσιο χρήμα" αναγγέλλει ότι τόνοι υγειονομικού υλικού στέλνονται στα νοσοκομεία από τους συνεργάτες τους ( εφοπλιστές, Άραβες επενδυτές κλπ) χωρίς τα νοσοκομεία να τα έχουν λάβει ποτέ. Την στιγμή που μιλάνε για ''σπατάλη δημοσίου χρήματος'', τρία ιατρικά δημόσια πανεπιστήμια δηλώνουν οτι μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν διαγνωστικά τέστ στους πολίτες το κράτος τους αγνοεί και δίνει 30 εκατομμύρια σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να κάνουν την ίδια δουλεία και αποζημιώνει τις ιδιωτικές εταιρίες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους με 1.7 εκατομμύρια λόγο μειωμένων κερδών! Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το εργαλείο που έκανε αυτές τις συμπεριφορές δυνατές, τα ΜΜΕ. Τα ΜΜE επιδοτήθηκαν με 11 εκατομμύρια και την δυνατότητα μη καταβολής της δόσης για την άδεια λειτουργείας τους (άλλα 35 εκατομμύρια).Αυτά τα λεφτά τα πήραν , όχι για να προβάλουν την καμπάνια του ''μένουμε σπίτι" αλλά για να φέρουν τα γεγονότα στα μέτρα που βολεύει τα αφεντικά τους, προβάλλοντας ψευδείς και διαστρεβλωμένες ''ειδήσεις" ή αποκρύπτοντας τελείως γεγονότα .Άλλωστε ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι "τα ΜΜΕ παραπλανούν και καλά κάνουν γιατί η πειθαρχεία πρέπει να είναι απόλυτη". Ενδεικτικό είναι οτι όταν η εργασιακή ασυδοσία έχει φτάσει σε καινούρια ρεκόρ, τα αφεντικά να απολύουν και να τρομοκρατούν εργαζόμενους, να επιβάλουν απλήρωτες υπερορίες και μειώσεις μισθών, όταν οι άστεγοι, οι τοξικοεξαρτιμένοι, οι μετανάστες , οι πρόσφυγες και οι κρατούμενοι αφήνονται στην μοίρα τους , τα κανάλια αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη κυνηγώντας παππούδια στις γειτονιές και δημιουργώντας συνωστισμό στις παραλίες με κινηματογραφικά κόλπα. Ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα της χυδαιότητας τους είναι η φίμωση της συνέντευξης τύπου των γιατρών του ΟΕΝΓΕ , που ξεφτίλισαν την ΝΔ προβάλλοντας την ανεπάρκεια τους και ξεσκεπάζοντας μερικά από τα ψέματα τους.

Βάση αυτών των γεγονότων αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις "επισκέψεις" μας από το ανεπίσημο γραφείο τύπου της ΝΔ, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ένα κανάλι που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ψεύδους και του πολέμου ενάντια στην κοινωνία. Ένα κανάλι συνδεδεμένο με οικογενειακούς δεσμούς ( κυριολεκτικά) με την ΝΔ. Ένα κανάλι φυτώριο βουλευτών δεξιών κομμάτων. Ένα κανάλι που προσδοκούσε μια "σοβαρή" χρυσή αβγή και έβλεπε οπάδικές διαφορές στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ένα κανάλι που ήταν χρόνιος πολέμιος της δημόσιας υγείας και ζητούσε μέσω δημοσιογράφων (νυν βουλευτών) το γκρέμισμα των δημοσίων νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 18/4 κάναμε την αρχή και επιτεθήκαμε με μολότοφ στο κτήριο του ΣΚΑΪ για να τους θυμίσουμε ότι όποια και να είναι η συγκυρία θα μας βρίσκετε απέναντι.ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ , ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Υ.Γ. Κατά την διάρκεια της δράσης τηρήσαμε όλα τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες , γάντια και κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας.

Αναρχικοι/ες Συντροφοι/ες»

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στον ΣΚΑΪ"

Μαρκόπουλο: Μοτοσικλετιστές χωρίς πινακίδες «έσπασαν» μπλόκο της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, οκτώ μηχανές μεγάλου κυβισμού και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας «έσπασαν» το αστυνομικό μπλόκο στην περιοχή του Μαρκόπουλου. Οι αναβάτες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν από το σημείο όπου διεξάγονταν οι έλεγχοι, με τους αστυνομικούς να διαβιβάζουν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης το περιστατικό. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή της Κερατέας, ωστόσο παρά τις αναζητήσεις οι αναβάτες δεν εντοπίστηκαν.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ethnos.gr,  στο ίδιο μπλόκο οι άνδρες της αστυνομίας αφαίρεσαν για 60 μέρες τις πινακίδες από οδηγό αυτοκινήτου ο οποίος τους είπε πως ξεκίνησε από την Αθήνα για να αγοράσει κρέας στο Μαρκόπουλο. Μάλιστα το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν 300 ευρώ. Παράλληλα δεν έλειψαν και οι παραβάσεις πολιτών σε δρόμους που οδηγούν σε εξοχικές κατοικίες της Αττικής, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών και στην περιοχή της Κινέτας. Στο συγκεκριμένο σημείο οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε οδηγούς αλλά και πεζούς ενώ βεβαίωσαν και παραβάσεις 300 ευρώ. Στο μεταξύ η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου μπορεί να ήταν μηδενική, αλλά υπήρχαν διεξοδικοί έλεγχοι στα διόδια της Ελευσίνας.
Yπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια:
(34) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως:
  • (19) στην Αττική,
  • (5) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (4) στη Θεσσαλονίκη,
  •  (4) στην Ήπειρο και
  • (2) στη Θεσσαλία.
Για τις παραβάσεις αυτές  επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (14) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (678) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (379) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρκόπουλο: Μοτοσικλετιστές χωρίς πινακίδες «έσπασαν» μπλόκο της ΕΛΑΣ"

Ζεφύρι: Αρραβώνας Ρομά με 200 άτομα - Δείτε βίντεο από drone

Μεγάλο γλέντι με αφορμή αρραβώνα επιχείρησαν να στήσουν αθίγγανοι στο Ζεφύρι νωρίς το απόγευμα

Στον προαύλιο χώρο κατοικίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα και επικράτησαν συνθήκες συνωστισμού.



Παρά τις απαγορεύσεις και τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, είχαν στηθεί 50 τραπέζια πάνω στο δρόμο γεγονός το οποίο προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών, του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ο δήμος τέθηκε άμεσα σε επιφυλακή και όπως έγινε γνωστό ειδοποίησε την Πολιτική Προστασία και τις Αστυνομικές Αρχές. Παράλληλα, το drone της δημοτικής Αρχής ξεκίνησε χαμηλές πτήσεις καταγράφοντας τις πρώτες εικόνες τις οποίες εξασφάλισε το protothema.gr.

Δείτε τις εικόνες από το drone




Μέλη της δημοτικής αρχής δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να καταρριφθεί το drone καθώς στην περιοχή δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις οπλοχρησίας. Ωστόσο, η  πτήση του drone, προκάλεσε αναταραχή στους συγκεντρωμένους και τους διοργανωτές οι οποίοι έσπευσαν να διαλύσουν το γλέντι καθώς έγινε αντιληπτό ότι θα ακολουθούσε η επέμβαση της αστυνομίας. 

Λίγη ώρα αργότερα, στην περιοχή έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες και παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

184419__1_
184419__2_
184419__3_
184419__4_
184419__5_
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζεφύρι: Αρραβώνας Ρομά με 200 άτομα - Δείτε βίντεο από drone"

Φωτιά & επεισόδια στην ΒΙΑΛ

Μεγάλης έκτασης φωτιά στην ΒΙΑΛ σε εξέλιξη και επεισόδια. Ισχυρες δυνάμεις αστυνομίας και πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή.
Η κοινότητα Χαλκειους σε ανακοίνωση της τονίζει:
Βραδιά Ανάστασης για την υπόλοιπη Χιο,βραδιά σταυρωσης για το Χαλκειός.Επεισόδια…..Νύχτα τρόμου στο Χαλκειός…..
Αυτοκίνητα καμένα,ανυπολόγιστες ζημιες,μετανάστες στα χωραφια σε πολεμο με την αστυνομια και η Πυροσβεστική να προσπαθει να σβήσει φωτιες.
Ολο το χωριό πρέπει να μείνει σπίτια του!!!
chiosin
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά & επεισόδια στην ΒΙΑΛ"

Ρόδος: Ιδιοκτήτης ραδιοσταθμού συνελήφθη για την περιφορά του Επιταφίου στον Αρχάγγελο

Ο ιδιοκτήτης του ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού Notos News Τσαμπίκος Δέμελος είναι ένα από τα τέσσερα άτομα που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου στη Ρόδο, για την περιφορά του Επιταφίου που έγινε τα ξημερώματα στην περιοχή από το Μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι ανέβασε βίντεο από την περιφορά του Επιταφίου στον προσωπικό λογαριασμό του στο διαδίκτυο, δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα και την άποψη αυτού ο οποίος του το έστειλε. Οι υπόλοιποι τρεις φέρονται ότι κατηγορούνται για την συμμετοχή τους στην περιφορά, η οποία στον Αρχάγγελο γίνεται κάθε χρόνο τις πρώτες πρωινές ώρες. 


 

Όπως αναφέρει η “Δημοκρατική”, δεν υπήρχε εκείνη την ώρα αστυνομική δύναμη για να την εμποδίσει. Ωστόσο, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι αγνόησαν τις οδηγίες της κυβέρνησης και της Εκκλησίας, ενώ επιπλέον αντιμετωπίζουν και πρόστιμο για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

«Το Notos News όφειλε ως μέσο ενημέρωσης, να αναρτήσει το βίντεο και να καλύψει το γεγονός. Τα σχετικά βίντεο μας εστάλησαν και οφείλαμε να τα αναρτήσουμε, αφού τα γεγονότα έλαβαν χώρα στην Ρόδο. Σε καμία περίπτωση τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι, δεν είναι κατά των μέτρων που έχει αποφασίσει και εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορονοϊού. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και συμμετέχουμε ενεργά σαν μέσο αλλά και σαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει την ατομική του ευθύνη…», δήλωσε ο Τσαμπίκος Δέμελος για τα βίντεο που αναρτήθηκαν από την περιφορά του Επιταφίου στον Αρχάγγελο.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Ιδιοκτήτης ραδιοσταθμού συνελήφθη για την περιφορά του Επιταφίου στον Αρχάγγελο"

Χίος: Θα δικασθεί ιερέας που έκανε λειτουργία με ανοιχτές πόρτες

Σε τακτική δικάσιμο στις 3 του ερχόμενου Δεκεμβρίου παραπέμφθηκε να δικαστεί μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ο ιερέας του Ναού της Ευαγγελίστριας της πόλης της Χίου.

Ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί μετά την πρωινή θεία λειτουργία στο Ναό την οποία πραγματοποίησε με ανοιχτές πόρτες.

Παραβιάζοντας δηλαδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί απαγόρευσης συναθροίσεων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Επίσης στον ιερέα επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Σε τακτική δικάσιμο στις 5 του ερχόμενου Νοεμβρίου παραπέμφθηκε να δικαστεί και μια γυναίκα που συνελήφθη στην ίδια Εκκλησία κατηγορούμενη για επίθεση και εξύβριση αστυνομικών οργάνων.

Όπως είναι γνωστό σήμερα Μεγάλο Σαββάτο, έξω από το Ναό της Ευαγγελίστριας Χίου προσήχθη και στη συνέχεια συνελήφθη γυναίκα η οποία αποπειράθηκε να μπει στο Ναό της ώρα που πραγματοποιείτο η λειτουργία της πρώτης Ανάστασης και οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Η γυναίκα ήθελε να μπει μέσα στο Ναό αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς, που βρισκόταν εκεί εξηγώντας και σε άλλους πολίτες που είχαν προσέλθει δεδομένων των ανοικτών θυρών του ναού και των μεγαφώνων που είχαν τοποθετηθεί έξω από αυτόν, ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Στο επεισόδιο επενέβη ο ιερέας του Ναού που βγήκε έξω από αυτόν, κατηγορώντας κυβέρνηση και Ιεραρχία για το κλείσιμο των εκκλησιών και το επεισόδιο. Ακολούθησε η προσαγωγή και του ιερέα του Ναού η οποία και στη συνέχεια μετετράπη σε σύλληψη με την κατηγορία της παράβασης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο Μητροπολίτης Χίου κ.. Μάρκος ανακοίνωσε την αντικατάσταση του ιερέα για σήμερα βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Χίου.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Θα δικασθεί ιερέας που έκανε λειτουργία με ανοιχτές πόρτες"

Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα - 67 οι διασωληνωμένοι

Ανακοινώνονται 11 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2235, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.Από αυτά, 570(25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 110 θανάτους συνολικά στη χώρα. 29 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα - 67 οι διασωληνωμένοι"

«Μπότηδες» στην Κέρκυρα: Αναβίωσε ένα από τα δημοφιλέστερα Πασχαλινά έθιμα (video)

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο των «μπότηδων» στα καντούνια της Κέρκυρας παρά την πανδημία του κορονοϊού, χωρίς όμως το πλήθος κόσμου που μαζευόταν άλλες χρονιές.

Έτσι κατά τη διάρκεια της Πρώτης Ανάστασης και στο πλαίσιο που επιβάλλουν τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης οι κάτοικοι της Κέρκυρας πέταξαν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό από τα μπαλκόνια τους.



Ο μεγαλύτερος μπότης της Κέρκυρας

Μάλιστα, η Φάιη Μαυραγάνη στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ζωντανά από την Κέρκυρα, παρουσίασε έναν από τους μεγαλύτερους μπότηδες που φτιάχτηκαν για το φετινό Πάσχα.



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπότηδες» στην Κέρκυρα: Αναβίωσε ένα από τα δημοφιλέστερα Πασχαλινά έθιμα (video)"

Κοροναϊός: «Χειρόπεδες» σε 20 άτομα που αγνόησαν τα μέτρα και άνοιξαν τα καταστήματα τους

Σε 109 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας, χθες, Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 69 στην Αττική, 22 στην Κεντρική Μακεδονία, 4 στη Θεσσαλονίκη, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 4 στην Ήπειρο, 3 στην Κρήτη, 2 στη Θεσσαλία και 1 στη Στερεά Ελλάδα. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 56 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 644 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 365 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.481 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 589 στην Αττική, 172 στη Θεσσαλονίκη, 124 στην Κεντρική Μακεδονία, 124 στην Κρήτη, 74 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 59 στο Βόρειο Αιγαίο, 56 στην Πελοπόννησο, 55 στη Δυτική Ελλάδα, 53 στη Στερεά Ελλάδα, 51 στην Ήπειρο, 45 στο Νότιο Αιγαίο, 40 στη Θεσσαλία, 2 στα Ιόνια Νησιά και 10 στη Δυτική Μακεδονία. Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα,έχουν βεβαιωθεί 45.211 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα. Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις και συνελήφθησαν 20 άτομα. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 478 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 456 άτομα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: «Χειρόπεδες» σε 20 άτομα που αγνόησαν τα μέτρα και άνοιξαν τα καταστήματα τους"

Κορωνοϊός: Στους 5031 ο αριθμός των νεκρών στο Ιραν

Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών και επικίνδυνα αυξανόμενος ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ιράν, την έβδομη κατά σειρά χώρα με τα περισσότερα θύματα και περιστατικά κορωνοϊού στον κόσμο.

Ακόμη 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την Τεχεράνη.
Την ίδια ώρα ο συνολικός αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 5.031.

Μέχρι και σήμερα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 80.868.

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του συστήματος υγείας μόνο αισιόδοξες δεν είναι, κάνοντας λόγο για διπλασιασμό των θυμάτων και 8-10 φορές περισσότερα κρούσματα στη συνέχεια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στους 5031 ο αριθμός των νεκρών στο Ιραν"

Βόλος: Απειλές και ύβρεις σε αστυνομικούς για τους ελέγχους το Πάσχα! Η ανάρτηση και τα παρατράγουδα

Ο 35χρονος ενημέρωσε ότι θα σουβλίσει κανονικά το Πάσχα και προειδοποίησε τους αστυνομικούς να μην του χαλάσουν την ημέρα. Ο Βόλος έχει βρει ένα νέο κεντρικό θέμα συζήτησης…

Ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και την Εισαγγελία Βόλου ότι το Πάσχα θα είναι με την οικογένεια και τα παιδιά του στο κτήμα του στη Νέα Δημητριάδα και θα ψήνει. Προειδοποίησε ότι εάν του χαλάσουν τη διάθεση μπροστά στα παιδιά του η Λαμπρή θα είναι η τελευταία της ζωής τους! Ακόμη, έγραψε πως αν πετάξει drone της Αστυνομίας πάνω από την αυλή του, θα καταρριφθεί.

Ο λόγος για έναν Βολιώτη ηλικίας 35 ετών που αποφάσισε να κάνει… πασχαλινή επανάσταση αλλά κατέληξε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να δώσει εξηγήσεις για απειλή διάπραξης εγκλήματος κατά της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας Βόλου!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ταχυδρόμος του Βόλου”, μετά από ανάρτηση που έκανε ο άντρας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έκανε «έφοδο» στο σπίτι του και τον τσάκωσε στον ύπνο. Κατέσχεσε τα δύο κυνηγετικά όπλα που έκρυβε και τα φυσίγγια.

Ο 35χρονος νταής οδηγήθηκε στην Αστυνομία και κλήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσε με την ανάρτησή του αλλά δεν… επέμεινε στις απειλές του και άρχισε να δικαιολογείται. Ηταν τρελαμένος λόγω όλης αυτή της κατάστασης, φέρεται να ισχυρίστηκε. «Δεν τα εννοούσα», είπε. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή διάπραξης εγκλήματος και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Ενημερώνω και ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ 19/04/2020 ΤΗΝ 19Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ ΟΤΙ:

Θα ψήνω Πρόβειο Κεμπάπ και Κοκορέτσι στο κτήμα μου στο Βόλο Μαγνησίας, στη ΝΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ, με την Οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Κάνατε ότι περάσατε από μπροστά και απλά «περάσετε» καλώς. Κάνατε ότι σταματήσατε να μου χαλάσετε τη διάθεση και την Ημέρα αυτή μπροστά στα παιδιά και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ Η ΛΑΜΠΡΗ ΤΟΥ 2020. Δεν φαντάζεστε το τι σας περιμένει…

Γι’ αυτό το λόγο ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ απευθύνομαι στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΕΤΟΙΜΟΣ και ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΤΑ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ DRONE της Αστυνομίας που θα πετάξει πάνω από την αυλή μου ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ και το ΕΝΝΟΩ».

Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Απειλές και ύβρεις σε αστυνομικούς για τους ελέγχους το Πάσχα! Η ανάρτηση και τα παρατράγουδα"

Μεταναστευτικό: Μετέτρεψαν hot spot στη Χίο σε μίνι μάρκετ με ναρκωτικά και λαθραίο καπνό

Σε κανονικό κατάστημα όπου πωλούνταν τρόφιμα, αλλά και ναρκωτικά και αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα, είχαν μετατρέψει εννέα αλλοδαποί ηλικίας 20 ως 48 χρόνων έναν οικίσκο μέσα στην δομή παραμονής μεταναστών και προσφύγων στην ΒΙΑΛ της Χίου!

Κατά την διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας που έκανε τη Μεγάλη Τετάρτη η Ασφάλεια Χίου, διαπιστώθηκε ότι στο παράνομο μίνι μάρκετ προορίζονταν για πώληση 130 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 28 πακέτα τσιγάρων και 18 συσκευασίες καπνού χωρίς τις ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης, 88 συσκευασίες με τσιγαρόχαρτα και πλήθος προϊόντων άμεσης κατανάλωσης.

Όλα κατασχέθηκαν, μαζί με μετρητά ύψους 1.720 ευρώ που έδειχναν ότι το «μαγαζί» έκανε… χρυσές δουλειές, καθώς και οκτώ τραπεζικές κάρτες για τις οποίες δρομολογείται το άνοιγμα των λογαριασμών στους οποίους αντιστοιχούν.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού κώδικα και για παρεμπόριο με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Μετέτρεψαν hot spot στη Χίο σε μίνι μάρκετ με ναρκωτικά και λαθραίο καπνό"

Έκανε την πρώτη Ανάσταση ο «ιπτάμενος ιερέας» της Χίου και μετά συνελήφθη

Στη σύλληψη του ιερέα της Παναγίας Ευαγγελίστριας της Χίου, γνωστού κι ως «ιπτάμενου ιερέα» για τον τρόπο που πραγματοποιεί κάθε χρόνο την πρώτη Ανάσταση, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού.

Ο π. Χριστόφορος Γουρλής συνελήφθη για το γεγονός ότι έκανε τη λειτουργία με ανοιχτές τις πόρτες, αλλά και για το γεγονός ότι εξέφρασε την αγανάκτησή του για τη σύλληψη μίας γυναίκας που προσπάθησε να μπει στο ναό.

Ο ιερέας αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκανε την πρώτη Ανάσταση ο «ιπτάμενος ιερέας» της Χίου και μετά συνελήφθη"

Πτολεμαΐδα: Έκαναν περιφορά επιταφίου σε αγροτικό

Στην Πτολεμαΐδα η περιφορά του επιταφίου έγινε, εκτός ναού, χωρίς την παρουσία πιστών.

Όπως προβλέπεται στα μέτρα για τον κορωνοϊό ο ιερέας του Περδίκκα Εορδαίας, δεν επέτρεψε το προσκύνημα του επιταφίου, ωστόσο τον φόρτωσε σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο και έκανε τον γύρο της ενορίας.

Ο ιερέας του χωριού, με τη χρήση αγροτικού αυτοκινήτου, πάνω στο οποίο ήταν ο ίδιος κι έψελνε, έκανε μια μικρή περιφορά στο χωριό.

H φωτογραφία είναι από την ομάδα στο facebook Πτολεμαίοι Μακεδόνες.

agrotiko
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πτολεμαΐδα: Έκαναν περιφορά επιταφίου σε αγροτικό"

Κορονοϊός: Κίνδυνος από “θαυματουργό” φάρμακο στις ΗΠΑ – Απαγορεύθηκε η πώλησή του

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την Παρασκευή την πώληση ενός υποτίθεται θαυματουργού φαρμάκου που υπόσχεται πως θεραπεύει όσα προκαλεί ο κορονοϊός.

Το φάρμακα αυτό προωθεί εδώ και χρόνια μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «εκκλησία της Γένεσης II» και περιέχει… διοξείδιο του χλωρίου, δηλαδή ένα ισχυρό λευκαντικό και πως με αυτό καταπολεμείται όχι μόνο ο κορονοϊός αλλά και άλλες ασθένειες.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο, κατόπιν επείγουσας προσφυγής του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποφάσισε να επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση της πώλησης του σκευάσματος «Miracle Mineral Solution», ή MMS, το οποίο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της οργάνωσης που το προωθεί, «θεραπεύει» το 95% των ασθενειών που υπάρχουν στον κόσμο: τον καρκίνο, το AIDS, τη χολέρα — πλέον, και τον κορονοϊό.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξήγησε ότι το MMS είναι «χημικό» προϊόν, «ισχυρό λευκαντικό», ενώ η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (Food and Drug Administration, FDA) είχε τονίσει επανειλημμένα πριν από χρόνια ότι το προϊόν αυτό είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, προειδοποιώντας ότι η χρήση του μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό και αφυδάτωση.

Στη Γαλλία, οι υγειονομικές αρχές είχαν επίσης προειδοποιήσει το 2010 εναντίον του κινδύνου δηλητηρίασης σε περίπτωση χρήσης του MMS, που προωθείτο στη χώρα ως φάρμακο που «θεραπεύει» τον αυτισμό.

Πολλοί πωλητές του MMS έχουν καταδικαστεί στα δικαστήρια, όμως «η εκκλησία της Γένεσης» ουδέποτε το απέσυρε από την κυκλοφορία.

Την 8η Απριλίου, οι αρχές απηύθυναν μια τελευταία προειδοποίηση στην οργάνωση που το προωθεί. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η «εκκλησία» υπερασπίστηκε το προϊόν, που χαρακτηρίζει «ιερό». Αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς τις εντολές των αρχών.

Ο Στίβεν Χαν, εκπρόσωπος της FDA, τόνισε πως η συγκεκριμένη οργάνωση «συνεχίζει να εκθέτει τους καταναλωτές σε κίνδυνο», καθώς το σκεύασμα που προωθεί περιέχει «διοξείδιο του χλωρίου», άρα «είναι δυνητικά επικίνδυνο», πράγμα που «δεν πρόκειται να το ανεχθούμε».

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει ειδικές μονάδες δίωξης των απατών που συνδέονται με την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει σχεδόν 37.000 ζωές στη χώρα. Διάφορες απάτες έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, από κλοπές μασκών και μέσων ατομικής προστασίας ως την πώληση ψευτοφαρμάκων και εκκλήσεις για δωρεές που καταλήγουν στους λογαριασμούς επιτήδειων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Κίνδυνος από “θαυματουργό” φάρμακο στις ΗΠΑ – Απαγορεύθηκε η πώλησή του"

Κορωνοϊός: Πρόστιμο 150 ευρώ σε μητέρα που πήγε σε άδεια παραλία της Πάρου με τον 7χρονο γιο της

Το περιστατικό συνέβη χθες στις 5 το απόγευμα στην παραλία Αλυκή όπου «δεν υπήρχε άνθρωπος» αναφέρει στο protothema η παραβάτης.

Η νεαρή μητέρα συμπλήρωσε το απαιτούμενο έγγραφο για «σωματική άσκηση» και κατέβηκε στη παραλία Αλυκή που απέχει μόλις 50 μέτρα από το σπίτι της. Μαζί της ήταν ο επτά ετών γιος της και ο σκύλος τους.

«Θεώρησα πιο λογικό να κατέβω για βόλτα κάτω από το σπίτι μου και όχι να μπω στο αυτοκίνητο και να απομακρυνθώ» λέει η ίδια στο protothema. «Η μετακίνηση ήταν για μια ώρα και κατεβήκαμε για να ξεσκάσει ο μικρός ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει ένταση και βγάζει ιδιαίτερη επιθετικότητα» προσθέτει.

Όμως την ίδια χρονική στιγμή, εμφανίστηκε στη παραλία κι ένα περιπολικό όχημα από το Α.Τ Πάρου για έλεγχο. Οι αστυνομικοί πλησίασαν τη νεαρή μητέρα και ζήτησαν τα στοιχεία της. Όταν εκείνη δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι το σπίτι της είναι στα 50 μόλις μέτρα απόσταση και πως θα επέστρεφε άμεσα, τα όργανα της τάξεως επέμεναν πως έπρεπε να της κόψουν το πρόστιμο των 150 ευρω.

«Σε μια εντελώς άδεια παραλία, σε μια τόσο μικρή απόσταση από την οικεία μου, περίμενα από τους αστυνομικούς να μην εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους πάνω μου» καταλήγει η παραβάτης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Πρόστιμο 150 ευρώ σε μητέρα που πήγε σε άδεια παραλία της Πάρου με τον 7χρονο γιο της"

Χίος: Γυναίκα προσπάθησε να μπει σε εκκλησία – Απείλησε τους αστυνομικούς πως θα τους κάνει «βούκινο στο Facebook» (video)

Στη Χίο γυναίκα αψήφησε τις απαγορεύσεις εισόδου στους Ιερούς Ναούς και θέλησε να εισέλθει στην εκκλησία για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία.

Με ένταση σημαδεύτηκε η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου.

Σύμφωνα με το «politischios.gr» μία γυναίκα αψήφησε τις απαγορεύσεις εισόδου στους Ιερούς Ναούς και θέλησε να εισέλθει στην εκκλησία για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία.

Δείτε το βίντεο:



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Γυναίκα προσπάθησε να μπει σε εκκλησία – Απείλησε τους αστυνομικούς πως θα τους κάνει «βούκινο στο Facebook» (video)"

Μεταναστευτικό: Για την Γερμανία αναχώρησαν 50 ανήλικοι πρόσφυγες - Στο αεροδρόμιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης 


Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα που αναχωρεί, έπειτα από εκείνη των 12 ασυνόδευτων παιδιών τα οποία μετεγκαταστάθηκαν στο Λουξεμβούργο.

Ο 
Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την αναχώρηση 50 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων για τη Γερμανία.


asinodefta3
«Σήμερα είναι μία πολύ συγκινητική μέρα, καθώς 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναχωρούν από την Ελλάδα για να βρουν ένα νέο σπίτι στη Γερμανία. 

Εδώ και πολλούς μήνες η Ελληνική Κυβέρνηση αγωνίζεται για να ευαισθητοποιήσει τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες να υποστηρίξουν την πατρίδα μας, ώστε περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, νέα παιδιά τα οποία ξέφυγαν από τον πόλεμο, από την καταδίωξη, να μπορούν να βρουν νέες οικογένειες και να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους. Και χαίρομαι που, ξεκινώντας από το Λουξεμβούργο και από τη Γερμανία, το πρόγραμμα αυτό αρχίζει επιτέλους να υλοποιείται.

Εκτιμούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες παραπάνω από 1.500 παιδιά θα καταφέρουν να φύγουν από την Ελλάδα και να βρουν μία νέα οικογένεια σε Ευρωπαϊκές χώρες. Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τη Γερμανική Κυβέρνηση που στέλνει με αυτόν τον τρόπο ένα ουσιαστικό μήνυμα αλληλεγγύης. Ένα μήνυμα αλληλεγγύης που, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η ανθρωπότητα, πιστεύω ότι θα ακουστεί ολοένα και περισσότερο.

Η Ελλάδα, με μεγάλη ευαισθησία, θα εξακολουθεί να φροντίζει όλους τους κατατρεγμένους οι οποίοι φτάνουν στην πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, όμως, έχει και μία υποχρέωση να φυλάει και να προστατεύει τα σύνορά της. Έχουμε αποδείξει ως χώρα ότι μπορούμε να κάνουμε και τα δύο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Φτάνοντας στην πίστα του αεροδρομίου, τα παιδιά δέχθηκαν δώρα και ευχές για καλό ταξίδι. Μαζί με τον Πρωθυπουργό παρόντες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ernst Reichel.

asinodefta2
Η ομάδα των 50 ασυνόδευτων ανηλίκων αναχώρησε με ειδική πτήση για το Αννόβερο της Γερμανίας. Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα που αναχωρεί, έπειτα από εκείνη των 12 ασυνόδευτων παιδιών τα οποία μετεγκαταστάθηκαν στο Λουξεμβούργο.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης συνολικά 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων σε κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αποτέλεσμα ελληνικής πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που καθόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει θέσει ως προσωπική του προτεραιότητα το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην Ελλάδα. 

asinodefta1
Τα παιδιά είναι ηλικίας μεταξύ 5 και 16 ετών και προέρχονται από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Χίου, της Σάμου και της Μυτιλήνης.

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υποστήριξη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson. Σημαντική ήταν η συνεισφορά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM) και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Για την Γερμανία αναχώρησαν 50 ανήλικοι πρόσφυγες - Στο αεροδρόμιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης 
"

Επίθεση με μολότοφ στον ΣΚΑΪ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού Σκάι στο Φάληρο, πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 03.00 τα ξημερώματα σήμερα Μεγάλο Σάββατο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα τα οποία προσέγγισαν το κτίριο του σταθμού από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως και πέταξαν συνολικά τρεις βόμβες μολότοφ. Μία από τις μολότοφ εξερράγη στον προαύλιο χώρο και άλλη μία σε μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, όπου προξένησε μικρές υλικές ζημιές. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ από την αστυνομία γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, προανάκριση για την επίθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια. Αστυνομικοί εξετάζουν τα βίντεο από κάμερες στο κτίριο και την γύρω περιοχή προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τους τέσσερις άγνωστους.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ στον ΣΚΑΪ"

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ, Ευάγγελος Σπανός – Είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ιδρυτής της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ Ευάγγελος Σπανός, ο οποίος έχασε τη μάχη κόντρα στον κορονοϊό.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ, ο οποίος ήταν το 109ο θύμα του ιού στη χώρα, ήταν ένα από τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα. Κατέληξε τελικά τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, ύστερα από μεγάλη μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία, στα 76 του χρόνια.

O Eυάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και το 1969 πήρε το πτυχίο Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και 10 χρόνια μετά πήρε PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου. Το 1981 ξεκίνησε την λειτουργία της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ και πέντε χρόνια μετά δημιουργήθηκε το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα.

Το 2001 έγινε η εξαγορά της πρώτης κλινικής, ενώ το 2013 παρέλαβε το βραβείο του «αυτοδη-μιούργητου επιχειρηματία» από την Ernst & Young. Εχει κυκλοφορήσει τα βιβλία «Εργαστηριακή ενδοκρινολογία», «Κλινική χημεία» και «Εργαστηριακή διαγνωστική».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ, Ευάγγελος Σπανός – Είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό"

Αγρίνιο:Οι Χαλκουνάδες Βρήκαν Τρόπο Και Τήρησαν Το Έθιμο Των Χαλκουνιών..Παρά Την “Καραντίνα!

Μια διαφορετική Μεγάλη Παρασκευή βιώσαμε  φέτος στο Αγρίνιο. O κορωνοϊός αναγκάζει τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι και να μην πάνε στους ναούς.
Και μέσα σε όλα αυτά δεν  αναβίωσαν ούτε  και τα Χαλκούνια στο Αγρίνιο, τουλάχιστον όπως τα βιώναμε, στην πλατεία Δημοκρατίας με τους χιλιάδες Αγρινιώτες και επισκέπτες να παρακολουθούν το εντυπωσιακό έθιμο.
Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα, πυροτεχνήματα και υπαίθριες δραστηριότητες
Οι Χαλκουνάδες όμως μετά το πέρας της Ακολουθίας της Μεγάλης Παρασκευής , μιας και φέτος έφτιαξαν τα χαλκούνια έριξαν κάποια τόσο σε κεντρικά σημεία του Αγρινίου, όσο και σε άλλα περιφερειακά σημεία και ανάρτησαν οι ίδιοι στα Social Media. Mάλιστα μετά το πέρας της ρίψης έκαναν την ευχή τους «Και του χρόνου στην πλατεία όπως πρέπει. Καλη Αναστάση!».
Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα, φωτιά και υπαίθριες δραστηριότητες
Βέβαια για τα χαλκούνια, ειδικά αυτά που ρίχτηκαν στο κέντρο, δεν έλειψαν και τα τηλέφωνα- καταγγελίες στην αστυνομία, μιας και είναι σε ισχύ τα μέτρα λόγω του κορονοιού!
Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα και κείμενο
 


agriniosite
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο:Οι Χαλκουνάδες Βρήκαν Τρόπο Και Τήρησαν Το Έθιμο Των Χαλκουνιών..Παρά Την “Καραντίνα!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news