facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Κατάργηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήργησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μια απόφαση που θα επιτρέψει σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους να βγουν αμέσως στη σύνταξη, λιγότερους από έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο.

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προχώρησε σε γενναία αύξηση του κατώτερου μισθού την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για να κερδίσει και πάλι την υποστήριξη των ψηφοφόρων, η οποία έχει διαβρωθεί από τον πληθωρισμό, την πτώση της λίρας και την απότομη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.

Τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης ήταν μέχρι σήμερα τα 58 έτη για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες. Δεν είναι σαφές πόσο θα στοιχίσει το νέο σύστημα όμως ο Ερντογάν είπε ότι 2,25 εκατομμύρια άνθρωποι δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν αμέσως.

Σήμερα οι συνταξιούχοι στην Τουρκία ανέρχονται σε 13,9 εκατομμύρια.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονταν εδώ και πολλά χρόνια ζητώντας να καταργηθούν τα ηλικιακά όρια και να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι αφού συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών εργασίας. Η απόφαση αναμένεται ότι θα δώσει μια ώθηση στον Ερντογάν πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Ιουνίου.

Στις δύο δεκαετίες που βρίσκεται στην εξουσία, ο Ερντογάν έχει καταστείλει τις διαφωνίες και τα τελευταία χρόνια υιοθέτησε μια ανορθόδοξη οικονομική πολιτική που έριξε τη λίρα στο ένα δέκατο της αξίας της έναντι του δολαρίου, σε σύγκριση με την ισοτιμία της πριν από μια δεκαετία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Anadolu/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάργηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανακοίνωσε ο Ερντογάν"

Οι ΗΠΑ θα ζητούν αρνητικό τεστ από τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Αρνητικά τεστ για τον κορωνοϊό από όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα αεροπορικά από την Κίνα θα ζητούν στο εξής οι ΗΠΑ, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα.

Το μέτρο θα ισχύει από τις 5 Ιανουαρίου και θα αφορά και όσους φτάνουν στις ΗΠΑ μέσω τρίτων χωρών όπως ο Καναδάς.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ακόμη ότι το Πεκίνο δεν δίνει στη δημοσιότητα αρκετά στοιχεία για την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Η Κίνα, που έχει ανακοινώσει ότι θα δίνει πλέον στη δημοσιότητα στατιστικά μόνο μία φορά τον μήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου κατήργησε αιφνιδιαστικά τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, έπειτα και από την πίεση διαδηλωτών.

kina-nosokomeia

Ωστόσο επικρατεί παγκόσμια ανησυχία από το νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού, καθώς οι εικόνες που έρχονται από την ασιατική χώρα είναι σοκαριστικές. Τα κρούσματα υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ανά ημέρα ενώ την ίδια ώρα οι δομές υγείας είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Παράλληλα, η έξαρση της γρίπης σε παγκόσμιο επίπεδο δοκιμάζει ακόμη περισσότερο τις αντοχές του συστήματος υγείας. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, πολίτες βρίσκονται σε ράντζα μέχρι και στο πάτωμα με οξυγόνο, αναμένοντας πότε θα αδειάσει μία θέση έτσι ώστε να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι ΗΠΑ θα ζητούν αρνητικό τεστ από τους ταξιδιώτες από την Κίνα"

Gazprom: Άρχισε η δημιουργία του τουρκικού κόμβου φυσικού αερίου με τη Ρωσία

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται για την υλοποίηση του έργου για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε πριν από την Πρωτοχρονιά, ενώ σημείωσε ότι οι ρωσικοί υπεράκτιοι αγωγοί φυσικού αερίου «Turkish Stream» και «Blue Stream» λειτουργούν πλέον με ασφάλεια.

«Τώρα, η Τουρκία και εμείς έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για ένα έργο κόμβου φυσικού αερίου στη χώρα. Αυτή η απόφαση ελήφθη σε επίπεδο ηγετών των δύο κρατών και έχουμε ήδη ξεκινήσει την πρακτική εφαρμογή της», δήλωσε ο επικεφαλής της Gazprom.

Ο κόμβος φυσικού αερίου θα εξασφαλίσει διαφανή και δίκαιη τιμολόγηση στην αγορά φυσικού αερίου, πρόσθεσε ο Μίλερ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
Gazprom: Η κατανάλωση φυσικού αερίου θα αυξηθεί 20% τα επόμενα 20 χρόνια

«Η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου θα αναπτυχθεί γρήγορα και, σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις, η κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 20% τα επόμενα 20 χρόνια. Επομένως, φυσικά σκεφτόμαστε το μέλλον, σκεφτόμαστε τα νέα μας έργα, σκεφτόμαστε την ενεργειακή ασφάλεια», σημείωσε ακόμη ο Μίλερ.

Το προηγούμενο διάστημα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, είχε δηλώσει ότι οι αποφάσεις για την υλοποίηση του έργου του κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία θα ληφθούν το 2023.

Μιλώντας στο φόρουμ της Russian Energy Week, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στην ιδέα της δημιουργίας ενός κόμβου στην Τουρκία, ο οποίος θα μπορεί να ανακατευθύνει τον χαμένο όγκο μέσω του Nord Stream. Σύμφωνα με τον ίδιο, εξεταζόταν η δυνατότητα κατασκευής ενός άλλου συστήματος αγωγών φυσικού αερίου και δημιουργίας κόμβου στην Τουρκία, μέσω του οποίου θα τροφοδοτείται φυσικό αέριο σε τρίτες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, εάν ενδιαφέρονται γι' αυτό.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Gazprom: Άρχισε η δημιουργία του τουρκικού κόμβου φυσικού αερίου με τη Ρωσία"

Exxon: Μηνύει την ΕΕ για την φορολόγηση υπερκερδών – «Θα δούμε αν θα κάνουμε επενδύσεις»

Μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση, η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil Corp σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να καταργήσει τον  έκτακτο φόρο  στα υπερκέρδη των πετρελαϊκών  ομίλων υποστηρίζοντας ότι οι Βρυξέλλες υπερέβησαν τη νόμιμη εξουσία τους επιβάλλοντας την συγκεκριμένη εισφορά.

Τα κέρδη-ρεκόρ των πετρελαϊκών εταιρειών, φέτος, που επωφελούνται από τις υψηλές τιμές της ενέργειας έχουν ενισχύσει τον πληθωρισμό σε όλο τον κόσμο και έχουν οδηγήσει σε εκκλήσεις για περαιτέρω φορολόγηση του κλάδου.

Ο φόρος των υπερκερδών είναι “αντιπαραγωγικός”, αποθαρρύνει τις επενδύσεις και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Exxon Κέισι Νόρτον, που είπε με νόημα, ότι η εταιρεία  εξετάζει μελλοντικές επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη.

«Εξαρτάται…»

“Το αν θα επενδύσουμε τελικά  εξαρτάται πρωτίστως από το πόσο ελκυστική και παγκοσμίως ανταγωνιστική θα είναι η Ευρώπη”, ανέφερε η Νόρτον.

Η Exxon ανακοίνωσε  ότι επένδυσε 3 δισ. δολάρια την τελευταία δεκαετία σε έργα διυλιστηρίων στην Ευρώπη, που προσφέρουν ενεργειακή ασφάλεια σε μια εποχή που η Ευρώπη αγωνίζεται να μειώσει τις εισαγωγές της από τη Ρωσία, δήλωσε η εταιρεία.

Η φορολόγηση των υπερκερδών, θα μπορούσε να κοστίσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2023, έχει δηλώσει από την πλευρά της και η οικονομική διευθύντρια Κάθριν Μίκελς,

Εξάλλου και η Chevron έχει προειδοποιήσει ότι η φορολόγηση  θα αποθαρρύνει τις επενδύσεις της εταιρείας.

“Αυτό είναι αντίθετο με την πρόθεση  των προμηθευτών να επεκταθούν και να γίνει η ενέργεια πιο προσιτή”, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Πιέρ Μπρεμπερ στο Reuters τον Οκτώβριο.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Exxon: Μηνύει την ΕΕ για την φορολόγηση υπερκερδών – «Θα δούμε αν θα κάνουμε επενδύσεις»"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές με ζέστη και ομίχλες – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος και ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο, Πέμπτη (28.12.2022). Τοπικά θα σημειωθούν βροχές με ομίχλες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα το πρωί και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες ή ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 και στη Θεσσαλία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές με ζέστη και ομίχλες – Αναλυτική πρόγνωση"

ΕΟΦ: Λουκέτο δυο φαρμακαποθήκες που αρνήθηκαν τον έλεγχο – Το tweet Πλεύρη

Ο ΕΟΦ ανέστειλε την άδεια χονδρικής πώλησης δύο φαρμακαποθηκών, σε Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, επειδή αρνήθηκαν την επιθεώρηση.

Η απόφαση αφορά την OLYMPOS PHARM, στην Κατερίνη και την ΑΖ ΦΑΡΜ, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Η αναστολή της άδειας χονδρικής πώλησης αποφασίστηκε λόγω «της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό» στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που «αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας».

Ο ΕΟΦ ενημερώνει πως η αναστολή ισχύει μέχρι οι φαρμακαποθήκες να επιθεωρηθούν και μέχρι τότε δεν νομιμοποιούνται να διαθέτουν και να διακινούν φαρμακευτικά προϊόντα.
Το Tweet του Θάνου Πλεύρη

«Εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης φαρμάκων λόγω μεγάλης ζήτησης κ μειωμένης παραγωγής κανένας δε θα παίζει με τη δημόσια υγεία.Οι εντολές σαφείς:αναστολή λειτουργίας σε όποιον δεν συνεργάζεται,όπως σε 2 φαρμακαποθήκες.Ο έλεγχος αφορά όλους φάρμ. εταιρίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Λουκέτο δυο φαρμακαποθήκες που αρνήθηκαν τον έλεγχο – Το tweet Πλεύρη"

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Αρνήθηκε κάθε σχέση ο Βούλγαρος – Ζήτησε κατ΄αντιπαράσταση με το θύμα

Το ρόλο του θεατή υποστήριξε ότι είχε σε ένα από τα περιστατικά του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον, συμμαθητή του στο φροντιστήριο, ο ανήλικος κατηγορούμενος, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων.

«Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο (…) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του, γιατί όφειλα να τον προστατέψω από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας στα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο 15χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τη φρικιαστική υπόθεση, αρνήθηκε ότι τέλεσε οποιαδήποτε κακοποιητική πράξη σε βάρος του συνομηλίκου του, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του θύματος και ζήτησε μάλιστα την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους. «Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου, αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού εγώ φώναξα «ρε τι κάνετε». Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό» ανέφερε -κατά πληροφορίες- ο 15χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ο κατηγορούμενος, μάλιστα, αρνήθηκε και ότι ήταν εκείνος που διακίνησε τα βίντεο όπως του κατολογίζει ο 15χρονος. «Εγώ το έλαβα στα πλαίσια της ομαδικής που είχαμε δημιουργήσει στο Instagram. Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας» τόνισε ο ανήλικος στο απολογητικό του υπόμνημα. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καταλάβει ότι αυτό που συνέβαινε μπροστά στα… μάτια του ήταν βιασμός. «Σκληρό, φρικτό και τρομακτικό αυτό που βίωσε ο… δύο φορές και δικαίως βρισκόμαστε ενώπιον σας. Ουδείς όμως εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός. Ουδείς θεώρησε ότι αυτό το σκληρό και απάνθρωπο περιστατικό θα μπορούσε να πληγώσει τόσο βαθιά τον…» φέρεται να υποστήριξε ο ανήλικος στο υπόμνημα του.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι έχει στοχοποιηθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Στοχοποιήθηκα και δέχομαι καθημερινά απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα, κατάρες και συνθήματα στον τοίχο ομορης οικίας, απειλές να μην εμφανιστώ στο σχολείο» επισημαίνει ο ανήλικος στο απολογητικό του υπόμνημα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Αρνήθηκε κάθε σχέση ο Βούλγαρος – Ζήτησε κατ΄αντιπαράσταση με το θύμα"

Τουρκία: Ο Ερντογάν προτάθηκε για το... Νόμπελ Ειρήνης

Η αλήθεια είναι, πως σκεπτόμενος κανείς το Νόμπελ Ειρήνης, το όνομα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα του έρθει στο μυαλό.

Ωστόσο, η Τουρκία δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσει. Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σέντοπ, δήλωσε την Τετάρτη (28/12) ότι πρότεινε τον Ερντογάν για το Νόμπελ ειρήνης «λόγω των ειρηνευτικών προσπαθειών του μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Ο Σέντοπ, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Τούρκου Προέδρου, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία νομική συζήτηση για αυτό το θέμα, εννοώντας ότι η υποψηφιότητα του Ερντογάν είναι νόμιμη».

«Αυτή είναι η δική μου έκκληση. Θα υπάρξουν και προτάσεις από άλλες χώρες», τόνισε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το Tass.

Παράλληλα, ο Μουσταφά Σεντόπ υπογράμμισε ότι η ημερομηνία για τις τουρκικές εκλογές είναι η 18η Ιουνίου ενώ αναφορικά με το θέμα της μαντίλας σημείωσε πως θα λυθεί στο τουρκικό κοινοβούλιο και δεν θα γίνει δημοψήφισμα. «Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος δεν θα πάει σε δημοψήφισμα», σημείωσε.  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Ο Ερντογάν προτάθηκε για το... Νόμπελ Ειρήνης "

Δόμνα Μιχαηλίδου για «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Έχει 20 εκατ. πλέονασμα και 5 εκατ. στην Ελβετία»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του «Χαμόγελου του Παιδιού». Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε ότι ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει 20 εκατ. ευρώ πλεόνασμα και έχει και 5 εκ. ευρώ στην Ελβετία.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξαπέλυσε τα πυρά κατά του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Action24 «Πρωινή Ζώνη». Η υφυπουργός Εργασίας πέρα από τα λεφτά σε αποθεματικό και Ελβετία, επισήμανε  επίσης πως έχει διαβάσει ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος μένει σε βίλα 2 εκατ. ευρώ και παρά τα χρήματα που υπάρχουν δεν φτιάχνονται στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» επιπλέον μπάνια για τα παιδιά.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε για το θέμα του πλεονάσματος, της Ελβετίας και της βίλας των 2 εκατ.: «Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».
 
Το δημοσίευμα για τα λεφτά και την βίλα

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου εξαπέλυσε τα πυρά για το θέμα του πλεονάσματος, της Ελβετίας και της βίλας με αφορμή πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»,.
Το ρεπορτάζ ανέφερε για την βίλα ότι ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, φέρεται να διαμένει σε μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, που κοστίζει περίπου δύο 2 εκατ. ευρώ, στον Άλιμο, το οποίο είναι πάντως, κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα.

 Οι απαντήσεις του «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε απαντήσει στο δημοσίευμα αναφέροντας ότι: «Αναφορικά με το διαμέρισμα που διαμένει ο Κώστας Γιαννόπουλος και η οικογένειά του, σημειώνεται ότι του έχει παραχωρηθεί προς χρήση στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, βάσει της οποίας ο εκάστοτε Πρόεδρος προβλέπεται να διαμένει σε ένα από τα ακίνητα το Οργανισμού και να καλύπτονται οι μηνιαίες δαπάνες ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, κοινοχρήστων. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα αξιοποιείται τόσο για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της οικογένειάς του, όσο και ως ένα κατ’ ουσίαν συντονιστικό κέντρο των δράσεων του Οργανισμού στο πλαίσιο της 24ωρης απασχόλησής του».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ανέφερε επίσης ότι το 2018 εμφανίζονται καταθέσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε ελβετική τράπεζα στη Ζυρίχη, ύψους 300.000 ευρώ, που έφτασαν λίγους μήνες αργότερα να έχουν ποσά ακόμα και της τάξης των πέντε εκατ. ευρώ. Το 2019, δε, τα έσοδα της οργάνωσης έφταναν στα 27 εκατ. ευρώ.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», έχει απαντήσει στα σχετικά δημoσιεύματα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι έχει λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ότι το 2019 ολοκληρώθηκε η πώληση του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να διαθέτει το μειοψηφικό πακέτο μετοχών. «Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ που προέκυψε και για τη διασπορά κινδύνου αποφασίστηκε να μοιραστεί σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό», ανέφερε σχετικά σε δελτίο Τύπου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δόμνα Μιχαηλίδου για «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Έχει 20 εκατ. πλέονασμα και 5 εκατ. στην Ελβετία»"

Η Ιταλία υποχρεώνει τους επιβάτες από Κίνα να κάνουν τεστ Covid-19

Σε υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού θα υποβάλλονται όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στην Ιταλία από την Κίνα, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Οράτσιο Σκιλάτσι.

Το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο, μετά την ξαφνική άρση των μέτρων για την Covid-19 στην Κίνα και την αύξηση των κρουσμάτων. Οι αρχές θέλουν να ανιχνεύσουν τυχόν μεταλλάξεις, για την προστασία των κατοίκων.

Τις δύο περασμένες ημέρες, έγιναν εθελοντικά τεστ στο Μιλάνο. Στις δύο πρώτες πτήσεις, το 38% και 52% των επιβατών προέκυψε θετικό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Ιταλία υποχρεώνει τους επιβάτες από Κίνα να κάνουν τεστ Covid-19"

Τουρκία: Ισόβια στον Οσμάν Καβαλά – Ποινή κάθειρξης 18 ετών στους συγκατηγορουμένους του

Εφετείο της Κωνσταντινούπολης επικύρωσε την καταδίκη, σε ισόβια δεσμά, του Τούρκου επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Οσμάν Καβαλά, ο οποίος κατηγορήθηκε για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. Οι δικαστές επέβαλαν επίσης στους επτά συγκατηγορουμένους του τις ίδιες ποινές, δηλαδή κάθειρξη 18 ετών, που τους είχαν επιβληθεί και πρωτοδίκως, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο 65χρονος φέρεται ότι χρηματοδότησε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του λεγόμενου «κινήματος του Γκεζί» το 2013. Οι άλλοι επτά συγκατηγορούμενοί του αντιμετώπιζαν την κατηγορία της παροχής υποστήριξης στον Καβαλά.

Ο Καβαλά και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες μπορούν τώρα να προσφύγουν στο τουρκικό Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Οι τρεις συνήγοροί του είπαν στις αγορεύσεις τους ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ενοχή του πελάτη τους, ενώ κατήγγειλαν και τη σκληρότητα του κράτους σε αυτή τη μαραθώνια δίκη, την οποία θεωρούν πολιτική δίωξη.

Ο Καβαλά συνελήφθη στα τέλη Απριλίου και ο ίδιος κατήγγειλε ότι υποβάλλεται σε μια «δικαστική δολοφονία». Η υπόθεσή του προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Άγκυρας με δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει καλέσει πολλές φορές την Τουρκία να αφήσει αμέσως ελεύθερο τον Οσμάν Καβαλά, μετά την έκδοση μιας απόφασης σύμφωνα με την οποία η Άγκυρα παραβίασε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο Οσμάν Καβάλα – ένας πολυεκατομμυριούχος εκδότης με καταγωγή από την Καβάλα (εξ ου και το επώνυμο), παραμένει εδώ και 4 χρόνια στις τουρκικές φυλακές χωρίς να έχει καταδικαστεί. Τον συνέλαβαν το 2017, ως πρωτεργάτη της εξέγερσης στο πάρκο Γκεζί. Αθωώθηκε στη δίκη που έγινε το 2019, αλλά μόλις πήγε να βγει από τη φυλακή του πρόσαψαν μια άλλη κατηγορία και παραμένει προφυλακισμένος. Οι πρόγονοί του ήταν καπνέμποροι από την Καβάλα, και με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923 πήγαν στην Τουρκία. Φιλελεύθερος, δημιουργός του ιδρύματος «Πολιτισμός της Ανατολής», ο Οσμάν Καβάλα ασχολήθηκε με κοινωνικά θέματα, με τους Ρωμιούς, τους Κούρδους τους Αρμένιους, και για το λόγο αυτό βρέθηκε στο στόχαστρο του Ερντογάν και του βαθέως κράτους, καθώς τον κατηγορούν ως άνθρωπο του Σόρος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Ισόβια στον Οσμάν Καβαλά – Ποινή κάθειρξης 18 ετών στους συγκατηγορουμένους του"

Κιβωτός του Κόσμου – Πατέρας Αντώνιος: «Δεν έμεινα ποτέ μόνος με τα παιδιά»

Ως… λύτρωση φέρεται να βλέπει ο πατέρας Αντώνιος την κλήση του στις 9 Ιανουαρίου για έγγραφες εξηγήσεις, καθώς ήρθε η ώρα να ακουστεί η αλήθεια σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του ίδιου και της “Κιβωτού του Κόσμου“, που ο ίδιος ίδρυσε. 

Ο πατέρας Αντώνιος εμμένει οτι οι δύο κατηγορίες σε βάρος του είναι έωλες και αβάσιμες. Σύμφωνα με την εκπομπή “Tive” της Τατιάνας Στεφανίδου, τα πρώτα του λόγια μετά την κλήση του από τις αρχές ήταν τα εξής: “Οι καταγγελίες των δύο παιδιών δεν συμπίπτουν χρονικά με τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στη δικαιοσύνη. Υπάρχει δηλαδή χρονικό άλλοθι σε σχέση με την παρουσία μου στις τοποθεσίες που έχουν αναφερθεί. Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή και ούτε έμεινα μόνος με τα παιδιά, χωρίς την παρουσία συνεργατών, στελεχών της εκάστοτε δομής, την οποία επισκεπτόμουν. Υπάρχουν μαρτυρίες για τα δύο παιδιά που καταγγέλλουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκφράσει κάποιο παράπονο, ή κάποιον ισχυρισμό εις βάρος μου και πιστοποιούν οι μάρτυρες πως τα παιδιά αυτά ήταν άρτια φροντισμένα και ευτυχισμένα”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου – Πατέρας Αντώνιος: «Δεν έμεινα ποτέ μόνος με τα παιδιά»"

Συντάξεις: Έπεσαν οι υπογραφές για τις αυξήσεις - Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι, δείτε παραδείγματα

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη η απόφαση για την αύξηση των κύριων συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το συνολικό ποσό των κύριων συντάξεων με έναρξη καταβολής έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022 αυξάνεται από την 01.01.2023 κατά 7,75%. Τα αυξημένα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τέλος Ιανουαρίου 2023 με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου με αναδρομική ισχύ από 1.1/2023.

Τυχόν διαφορές που θα προκύψουν μεταξύ των στοιχείων της Εισηγητικής Έκθεσης του προϋπολογισμού έτους 2023 και των αντίστοιχων στοιχείων που δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή όσον αφορά α) το ετήσιο ποσοστό μεταβολής του ΑΕΠ και β) το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή λαμβάνονται υπόψη κατά τον καθορισμό του συντελεστή αύξησης των συντάξεων στην απόφαση των συντάξεων στην απόφαση που αφορά στο αμέσως επόμενο έτος και αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται πως την αύξηση του 7,75% θα τη δουν 1.724.713 συνταξιούχοι. Από αυτούς, το 80%-85% θα δουν ακέραια την αύξηση της τάξεως του 7,75%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 7% αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν.

Τονίζεται επίσης πως πέραν της αύξησης του 7,75%, τις προηγούμενες ημέρες δόθηκαν επιπλέον αυξήσεις και οικονομικές ενισχύσεις σε:

- 912.644 συνταξιούχους λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

- 1.206.624 συνταξιούχους μέσω του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος των 250 ευρώ

- 231.655 συνταξιούχους μέσω της 4ης ετήσιας αύξησης του ν. Βρούτση.

Συμπερασματικά, με τον συνδυασμό των παραπάνω αυξήσεων:

• Το 94,6% των συνταξιούχων θα δουν μία, δύο ή και τρεις αυξήσεις στις αποδοχές τους

Διπλές αυξήσεις θα δουν πάνω από 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι

• 1 στους 2 συνταξιούχους θα λάβουν τουλάχιστον μια επιπλέον σύνταξη

• Το 83% όσων διαθέτουν μεγάλη προσωπική διαφορά θα δουν και αυτοί αυξήσεις μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της καταβολής της ενίσχυσης των 250 ευρώ.

Παραδείγματα αυξήσεων:

Παράδειγμα 1ο

Με μια αύξηση: Συνταξιούχος που λαμβάνει τον μήνα 850 ευρώ καθαρά. Με την εφαρμογή της αύξησης του 7,75%, το μηνιαίο όφελος που θα έχει θα είναι περίπου 66 ευρώ, ενώ το ετήσιο 792 ευρώ. Θα αγγίξει δηλαδή το 93% μιας επιπλέον σύνταξης.

Παράδειγμα 2ο

Με διπλή αύξηση: Συνταξιούχος λαμβάνει σήμερα σύνταξη 900 ευρώ και δηλώνει εισοδήματα από άλλες πηγές 6.200 ευρώ συνολικά το έτος. Με την εφαρμογή της αύξησης του 7,75% και το όφελος από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το συνολικό ετήσιο όφελος ανέρχεται στα 906 ευρώ (840 ευρώ από την αύξηση 7,75% και 66 ευρώ από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς). Το ετήσιο όφελος ξεπερνά δηλαδή ανέρχεται σε μια επιπλέον σύνταξη.

Παράδειγμα 3ο

Με διπλή αύξηση: Συνταξιούχος λαμβάνει τον μήνα 750 ευρώ. Με την εφαρμογή της αύξηση του 7,75%, το μηνιαίο όφελος που θα έχει θα είναι περίπου 58 ευρώ, ενώ το ετήσιο 696 ευρώ. Παράλληλα, ο συνταξιούχος δικαιούται και την έκτακτη ενίσχυση 250 ευρώ καθώς οι συντάξιμες αποδοχές του δεν ξεπερνούν τις 9.600 ευρώ τον χρόνο. Με τον συνυπολογισμό και των δυο αυξήσεων στις αποδοχές του προκύπτει πως το συνολικό ετήσιο όφελος ανέρχεται στα 946 ευρώ ξεπερνώντας κατά πολύ την μια επιπλέον σύνταξη.

Παράδειγμα 4ο

Με τριπλή αύξηση: Συνταξιούχος που υπέβαλλε αίτημα συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016, με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, λαμβάνει των 514 ευρώ τον μήνα. Με την εφαρμογή της αύξησης του 7,75%, το μηνιαίο του όφελος από αυτή την αύξηση θα είναι 40 ευρώ και το ετήσιο 480 ευρώ. Παράλληλα, θα λάβει επιπλέον αύξηση 2,83% λόγω της 4ης ετήσιας αύξησης που προβλέπεται στον ν. Βρούτση με βάση τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, δηλαδή επιπλέον 174 ευρώ τον χρόνο. Λόγω χαμηλού εισοδήματος (κάτω από τις 9.600 ευρώ) έλαβε και το βοήθημα των 250 ευρώ. Επομένως με τον συνδυασμό των τριών παραπάνω αυξήσεων προκύπτει πως το συνολικό ετήσιο όφελος του ανέρχεται στα 904 ευρώ. Θα δει επομένως ακέραια μια επιπλέον σύνταξη αλλά και το 68% μιας 2ης επιπλέον σύνταξης.

Παράδειγμα 5ο

Με διπλή αύξηση: Συνταξιούχος με μηνιαίες απολαβές 1.100 ευρώ, με την εφαρμογή της αύξησης του 7,75%, θα δει μηναίο όφελος 85 ευρώ και ετήσιο όφελος 1.020 ευρώ. Λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης βλέπει επιπλέον ετήσιο όφελος 66 ευρώ. Το συνολικό ετήσιο όφελος ανέρχεται στα 1.086 ευρώ αγγίζοντας την μια επιπλέον σύνταξη.

Παράδειγμα 6ο

Αυξήσεις και ενίσχυση εισοδήματος παρά την ύπαρξη σημαντικής προσωπικής διαφοράς: Συνταξιούχος με 70 ευρώ αρνητική προσωπική διαφορά λαμβάνει καθαρή σύνταξη τον μήνα 560 ευρώ. Η αύξηση του 7,75% μειώνει σημαντικά την προσωπική διαφορά ωστόσο δεν την υπερκαλύπτει. Λόγω εισοδήματος κάτω των 9.600 ευρώ τον χρόνο, ο συνταξιούχος έλαβε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ και παράλληλα θα δει να μειώνεται κατά 42 ευρώ η προσωπική του διαφορά και θα μπορέσει να δει ταχύτερα πραγματικές αυξήσεις στη τσέπη του στο μέλλον.

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο για την αύξηση των συντάξεων του 2023

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συντάξεις: Έπεσαν οι υπογραφές για τις αυξήσεις - Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι, δείτε παραδείγματα"

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό στην Εύβοια: «Να συγκληθεί η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, διαφορετικό το ρήγμα»

Για τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια και έγινε έντονα αισθητός στην Αττική, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Ο σεισμός έγινε στην Εύβοια, το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά από τα Ψαχνά αλλά έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική. Πρόκειται για νέα εστία που δεν έχει σχέση με την περιοχή που ενεργοποιήθηκε και έδωσε σεισμούς στη νότια Εύβοια τον προηγούμενο μήνα» τονίζει ο σεισμολόγος.

Όπως υπενθυμίζει ο κ. Παπαδόπουλος, η εστία αυτή είναι γνωστή καθώς και το 2003 είχε γίνει σεισμός εκεί, μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

«Δεν γνωρίζουμε τι ενεργοποίησε τη νέα εστία» σημειώνει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και απευθύνει έκκληση «να συγκληθεί άμεσα, τώρα, η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου». 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό στην Εύβοια: «Να συγκληθεί η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, διαφορετικό το ρήγμα»"

«Καμπάνα» 300.000 ευρώ στην Hellenic Train!

Σοβαρές παραβάσεις διατάξεων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Επιβατών (ΕΚ 1371/2007) κατέδειξε η αυτεπάγγελτη έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων. Η πολύμηνη έρευνα αφορά την ακινητοποίηση των πέντε αμαξοστοιχιών της Εταιρείας Hellenic Train A.E στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας και τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν 820 επιβάτες, εκτεθειμένοι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, στις 24 Ιανουαρίου 2022.

Μετά τη λεπτομερή διερεύνηση των συμβάντων, την εξέταση των αναφορών/παραπόνων που κατέθεσαν οι θιγόμενοι επιβάτες στην Αρχή και την ολοκλήρωση της κλήσης σε ακρόαση της Εταιρείας, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων διαπίστωσε ιδιαίτερης σοβαρότητας παραβάσεις των διατάξεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των επιβατών, για τις  οποίες επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ.

Με την απόφασή της, πέραν του προστίμου, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων υποχρεώνει την εταιρεία σε μία σειρά δεσμεύσεων έναντι των επιβατών, οι οποίες δεν τηρήθηκαν στο συγκεκριμένο συμβάν, παρά τους ισχυρισμούς της ελεγχόμενης αυτεπαγγέλτως Εταιρείας.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου, «Η  Hellenic Train A. E δεν προέβη σε άμεσες ενέργειες ώστε να οργανώσει εναλλακτικές υπηρεσίας μεταφοράς για τους επιβάτες, οι οποίοι, όχι μόνο δεν έφτασαν σε εναλλακτικό τόπο αναχώρησης ή στον τελικό προορισμό τους εγκαίρως, αλλά έμειναν εκτεθειμένοι για ώρες σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Οι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν σωματικά και ψυχικά μένοντας εγκλωβισμένοι εντός των συρμών και εντός ή εκτός σταθμών, δίχως να έχουν έγκαιρη, πλήρη και σαφή ενημέρωση για την εκτέλεση των δρομολογίων τους».

Στην πολύμηνη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τρείς φάσεις εξαιτίας της πολυπλοκότητας της διαδικασίας και των νέων στοιχείων που προέκυψαν λόγω της καθολικής εφαρμογής των διατάξεων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1371/2007, προκύπτει ότι οι επιβάτες που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί, στερούνται οποιασδήποτε ενημέρωσης περί των δικαιωμάτων τους για αποζημίωση.

Η απόφαση της Αρχής

Ειδικότερα και μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνας η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αποφάσισε τα ακόλουθα:

Α. Διαπιστώνει τις παραβάσεις των άρθρων 8 §2, 18 §§1, 2γ, 3 και 28 §1 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΚ) 1371/2007  «σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών» από τη σιδηροδρομική εταιρεία με την επωνυμία Hellenic Train A.E., κατά την ακινητοποίηση των αμαξοστοιχιών: 885/Καλαμπάκα-Αθήνα, IC54/Αθήνα-Θεσσαλονίκη, IC55/Θεσσαλονίκη-Αθήνα) IC56/Αθήνα-Θεσσαλονίκη και IC57/Θεσσαλονίκη-Αθήνα, η οποία έλαβε χώρα στις 24.1.2022.

Β. Επιβάλλει στη σιδηροδρομική εταιρεία «Hellenic Train A.E.» για τις προαναφερθείσες παραβάσεις το πρόστιμο των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000 ευρώ).

Γ. Υποχρεώνει τη σιδηροδρομική εταιρεία «Hellenic Train A.E.»  να παραλείπει την παράβαση του συνόλου των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΚ) 1371/2007 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2007 «σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών» στο μέλλον.

Δ. Καλεί τη σιδηροδρομική εταιρεία «Hellenic Train A.E.»  εντός ενός μηνός από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης:

Δ1. Να παρέχει στους επιβάτες κατάλληλες πληροφορίες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε πραγματικό χρόνο ώστε, κατά τη σύναψη της σύμβασης μεταφοράς, οι επιβάτες να έχουν λάβει πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους βάσει αυτής της σύμβασης. Οι πληροφορίες είναι δυνατόν να παρέχονται σε εναλλακτική μορφή, πρέπει όμως να έχουν πρόσβαση σε αυτές τα άτομα με αναπηρία και να είναι απευθείας προσβάσιμες στους επιβάτες, ώστε, εάν μπορούν να κάνουν κρατήσεις ή να πληρώνουν εισιτήρια στον σταθμό, να ενημερώνονται στον σταθμό και να μην παραπέμπονται μόνο στο διαδίκτυο για την πληροφόρησή τους.

Δ2. Να προβεί στις απαιτούμενες και αναγκαίες τροποποιήσεις (α) των Γενικών Όρων Μεταφοράς των Επιβατών (ΓΟΜΕ) της, (β) της διαδικασίας GEN/PRO/0081 «Έλεγχος και Διαχείριση Κυκλοφορίας» και (γ) της διαδικασίας GEN/PRO/0087 «Ταξιδιωτική Πληροφόρηση» ώστε, το περιεχόμενό τους, αφενός μεν, να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του συνόλου των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΚ) 1371/2007 και των Παραρτημάτων του, και αφετέρου, να τεκμηριώνεται ο τρόπος εφαρμογής και υλοποίησης αυτών των διαδικασιών, ώστε να καθίσταται εφικτός ο σχετικός από την Αρχή έλεγχος.

Δ3. Να προβεί σε ενημέρωση των επιβατών των προαναφερθεισών  αμαξοστοιχιών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί, με σχετική πληροφόρηση την οποία θα παράσχει όχι μόνο στον επίσημο ιστότοπό της αλλά και με σχετικά δελτία τύπου, ώστε να λάβουν γνώση των σχετικών δικαιωμάτων τους.

Ε. Απειλεί τη σιδηροδρομική εταιρεία με την επιβολή προστίμου ή άλλων μέτρων, αν με απόφαση της ΡΑΣ βεβαιώνεται η συνέχιση ή η παράλειψη των διαπιστωθέντων με την παρούσα παραβάσεων.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπάνα» 300.000 ευρώ στην Hellenic Train!"

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια ταρακούνησε την Αττική

Ταρακουνήθηκε η Αττική από ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 14:24 και διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η ένταση της σεισμικής δόνησης ήταν 4,9 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χλμ. ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας και το εστιακό βάθος στα 7 χλμ.

«Προτείνω να συστηθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου» εξήγησε ο καθηγητής.
Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε, ότι το επίκεντρο του σεισμού αποτελεί γνωστή στους σεισμολόγους εστία, καθώς το 2003 είχε δώσει σεισμό έντασης 5,3 Ρίχτερ. «Είναι μία εστία που μέχρι στιγμής δεν δείχνει να έχει σχέση με αυτή που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα, αλλά ερευνάται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Χρειάζεται προσοχή, αλλά όχι ιδιαίτερος πανικός» δήλωσε στο ΑΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος. Ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι «είναι μια περιοχή γνωστή και εκεί υπάρχει το γνωστό ρήγμα των Ψαχνών. Θεωρητικά το ρήγμα αυτό έχει μια δυνατότητα να δώσει σεισμό ακόμη και 6 Ρίχτερ, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Αντίθετα, μέχρι τώρα το ρήγμα αυτό έχει κινηθεί διαφορετικά, όπως για παράδειγμα το 2008, όπου σημειώνονταν μικροσεισμοί για περίπου για ένα χρόνο». Ο κ. Παπαζάχος συνέστησε στους κατοίκους «να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τις οδηγίες και δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος πανικός».

«Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα»

Παρά την έντονη ανησυχία που προκάλεσε στους κατοίκους της Εύβοιας η σεισμική δόνηση έντασης 4,9 Ρίχτερ που έγινε στις 14:24 με επίκεντρο τα Ψαχνά, προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Κελαϊδίτης. Συγκεκριμένα είπε: «Ήταν μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα. Μίλησα και με κατοίκους στο χωρίο Πισσώνας, που είναι κοντά στο επίκεντρο, αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν αρχίσει περιπολίες, ενώ οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια ταρακούνησε την Αττική"

Πόπη Τσαπανίδου: Παραιτήθηκε από το OPEN - Πάει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγή καριέρας κάνει η Πόπη Τσαπανίδου η οποία, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, παραιτήθηκε από την θέση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN για να αναλάβει την θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν τις 15:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media έκανε γνωστό πως η Πόπη Τσαπανίδου θα είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Όπως έγραψε, «από τη νέα χρονιά εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα είναι η Πόπη Τσαπανίδου. Την καλωσορίζω και την ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρότασή μας». Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε για την προσφορά του τον Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και ταυτόχρονα από τη θέση του υπευθύνου στρατηγικής επικοινωνίας.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Το 2023 δικαιούμαστε όλοι να είναι μια καλύτερη χρονιά. Η χρονιά της μεγάλης νίκης και της πολιτικής αλλαγής. Που θα έρθει μια ώρα αρχύτερα, αν εμείς οι ίδιοι γίνουμε η αλλαγή που προσδοκούμε.

Από τη νέα χρονιά εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα είναι η Πόπη Τσαπανίδου. Την καλωσορίζω και την ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρότασή μας. Η Πόπη, εξαιρετική δημοσιογράφος, σύγχρονη γυναίκα και μητέρα, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στον κοινό μας αγώνα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Νάσο Ηλιόπουλο, που με μαχητικότητα και επάρκεια μας εκπροσώπησε μέχρι σήμερα. Θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και ταυτόχρονα από τη θέση του υπευθύνου στρατηγικής επικοινωνίας, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην εκλογική μας μάχη».


Η παραίτηση της Τσαπανίδου από το OPEN:

Η Πόπη Τσαπανίδου παραιτήθηκε από το OPEN, μετά από ενάμιση χρόνο συνεργασίας.  Το κανάλι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων αποφάσισε να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους και την ευχαριστεί για την προσφορά της.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το ΟΡΕΝ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία παραιτείται για προσωπικούς λόγους.

Από τη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας προσέφερε πολλά στην προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων. Το ΟΡΕΝ την ευχαριστεί θερμά για την προσφορά της».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόπη Τσαπανίδου: Παραιτήθηκε από το OPEN - Πάει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ"

Ευθύμιος Λέκκας: Είναι πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα μια πολική βόμβα

Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας χωρίς να αποκλείσει μάλιστα το ενδεχόμενο να βρεθεί και η χώρα μας αντιμέτωπη με ένα τέτοιο ακραίο γεγονός όπως το πολικό ψύχος που χτυπά τις ΗΠΑ.

Όπως είπε ο κ. Ευθύμης Λέκκας τα ακραία αυτά φαινόμενα είναι το έναυσμα για την κλιματική κρίση. «Ακόμα δεν έχουμε μπει σε πλήρη αποσταθεροποίηση. Βλέπουμε γεγονότα τα οποία αφορούν το παγκόσμιο γίγνεσθαι και επίπεδο και φαινόμενα τα οποία αφορούν περιοχές, ολόκληρες ηπείρους, ακόμα και κράτη. Αυτά είναι πρωτοφανή και έχουν να εμφανιστούν, όπως προαναφέρθηκε, τουλάχιστον εκατό χρόνια. Θεωρούμε ότι είναι το έναυσμα ουσιαστικά της κλιματικής κρίσης».

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις ακραίες εναλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μια πολική βόμβα και στη χώρα μας. «Βλέπουμε μία πλήρη αναστροφή της κατάστασης. Τώρα που θα έπρεπε να υπάρχει χειμώνας υπάρχει σχεδόν καλοκαιρία και αυτό το δούμε και να εξελίσσεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με αντίθετα φαινόμενα» είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε επίσης ότι εκείνο το οποίο θα πρέπει εμείς να κάνουμε ως χώρα είναι να προσαρμοστούμε γι’ αυτές τις καταστάσεις που είναι απόρροια της κλιματικής κρίσης.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε και πάρα πολλά πράγματα. Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε σε ένα μεγάλο βαθμό είναι να θωρακιστούμε, να έχουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα ως ένα βαθμό και οι επιπτώσεις θα είναι μικρότερες όλο αυτές. Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, που σημαίνει προπαρασκευή και ετοιμότητα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και όλα αυτά τα φαινόμενα», ήταν τα λόγια του.

Αναφερόμενος για τον κυκλώνα βόμβα στις ΗΠΑ  ο κ. Λέκκας αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται στο γεγονός ότι οι πολίτες δεν υπάκουσαν τις εντολές οι οποίες δόθηκαν.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «όταν σε μια περιοχή μπορεί να εμφανίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα, δηλαδή μικρές θερμοκρασίες, έντονες χιονοπτώσεις, σε μια άλλη περιοχή του πλανήτη είναι πιθανόν να εμφανίζονται εντελώς αντίθετα φαινόμενα για να διατηρείται η ισορροπία συνολικά στο σύστημα της ατμόσφαιρας, εκεί όπου εξελίσσονται τα υδρομετεωρολογικά φαινόμενα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευθύμιος Λέκκας: Είναι πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα μια πολική βόμβα"

Κούγιας: Μηνύσεις από Πισπιρίγκου και 34χρονο αστυνομικό σε Λύτρα και Παπαδόπουλο

Η κόντρα του Αλέξη Κούγια με άλλους δικηγόρους συνεχίζεται με μηνύσεις με αφορμή τόσο την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όσο και αυτή του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος με δηλώσεις του σήμερα το πρωί δήλωσε πως η υπόθεση της γυναίκας από την Πάτρα δεν ανατέθηκε στον Αλέξη Κούγια, αλλά εκείνος την αγόρασε. Μάλιστα στην ανακοίνωσή του ζήτησε συστράτευση του νομικού κόσμου για την προστασία του.
 
Στη νέα ανακοίνωσή του, ο Αλέξης Κούγιας επιτίθεται κατά του Όθωνα Παπαδόπουλου αλλά και του Απόστολου Λύτρα, όπως επίσης και κατά συγκεκριμένων εκπομπών και δημοσιογράφων.  Παράλληλα, ενημερώνει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου προχωρά σε μηνύσεις κατά τον κυρίων Λύτρα και Παπαδόπουλου για απιστία. Ειδικότερα, ο Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στον Όθωνα Παπαδόπουλο, σημειώνει πως «θα λογοδοτήσει ενώπιον και των ποινικών δικαστηρίων, αλλά και ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του ΔΣΑ, και όχι της Θεσσαλονίκης όπου ανήκει, κατόπιν μηνύσεως και καταγγελίας της κας κατηγορουμένης».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρει πως ο 34χρονος Αστυνομικός κάνει μήνυση εις βάρος του Απόστολου Λύτα για παραβίαση του τεκμηρίου Αθωότητος, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησε μαζί μου η οικογένεια της κας Σ.Π και μου ζήτησε να την επισκεφτώ επειγόντως στις φυλακές Κορυδαλλού, διότι η κα κατηγορουμένη πληροφορήθηκε το περιεχόμενο των χθεσινών και σημερινών δηλώσεων – ανακοινώσεων των δικηγόρων Λύτρα και Παπαδόπουλου, με τις οποίες αναφέρονται σε εμένα περιγράφοντας ψευδείς και συκοφαντικές συνθήκες, υπό τις οποίες ανέλαβα την υπεράσπισή της, ενώ ειδικά ο παντελώς άγνωστος μέχρι και την ημέρα που αυτοεμφανίστηκε κατόπιν συστάσεως του Λύτρα και της εκπομπής της κουμπάρας του Ζήνας Κουτσελίνη, Όθωνας Παπαδόπουλος, τόλμησε να αναφέρει ότι δήθεν αγόρασα την υπόθεση της Σ.Π., για να είμαι στην επικαιρότητα, λες και μέχρι εκείνη την ημέρα, τον Αύγουστο του 2022, δεν είχα καμία επαγγελματική παρουσία στις ποινικές δίκες και δεν είχα καμία επαγγελματική επιτυχία, αλλά και ήμουν σαν και αυτόν εντελώς άσημος, ενώ η αλήθεια είναι, και το έχει παραδεχτεί δημοσίως και η οικογένεια της Σ.Π. και η ίδια η Σ.Π., ότι με παρακαλούσαν επί μήνες να αναλάβω και ηρνούμην λόγω ελλείψεως χρόνου και λόγω της κακής εικόνας, η οποία είχε δημιουργηθεί από την παρουσία – απουσία της υπερασπίσεως της κατηγορούμενης (δεν είχαν εξασφαλίσει επί μήνες, ειδικά ο Όθωνας Παπαδόπουλος, ενώ εισέπραξε 10.000 ευρώ γι’ αυτό, ούτε έναν ιατροδικαστή, για να αντικρούσει τους Καρακούκη – Καλόγρηα και το σενάριο της κεταμίνης για την Τζωρτζίνα), παρά την καθημερινή εμφάνιση, ακόμα και σε τρεις εκπομπές την ημέρα, του παντελώς άσημου μέχρι τότε Όθωνα Παπαδόπουλου, και μου ζήτησε να την επισκεφτώ άμεσα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, διότι έχει αποφασίσει να υποβάλει μήνυση για απιστία δικηγόρου (η οποία θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες), αντιλαμβανόμενη πλέον το τι ακριβώς συνέβη μέχρι σήμερα από πλευράς των δικηγόρων Λύτρα, Ιωάννου και Παπαδόπουλου που υποδείχθηκαν από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και από τον γιο του Πάνου Σόμπολου, και πώς από την απουσία υπερασπίσεώς της κατέστη κατηγορουμένη και πώς από την σκόπιμη αλλοίωση της προσωπικότητάς της και της δημόσιας εικόνας της από τις εκπομπές των Κουτσελίνη, Στεφανίδου, Ευαγγελάτου, Λιάγκα, Καινούργιου και άλλων και την έλλειψη ουσιαστικής και νομικής υπερασπίσεώς της, ενώ είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΘΩΑ, κατέστη κατηγορουμένη για τις ανθρωποκτονίες των τριών αείμνηστων παιδιών της, και πώς οι δικηγόροι Λύτρας και Παπαδόπουλος με δημόσιες ανακοινώσεις – δηλώσεις τους σε ΜΜΕ και εμφανίσεις στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη προσπαθούν, διαπράττοντας το αδίκημα της απιστίας εις βάρος της, να αποδομήσουν την υπερασπιστική της γραμμή, την οποία προσωπικά επέλεξα μετά την ανάληψη της υπερασπίσεώς της επιλέγοντας μία ομάδα οκτώ διορισμένων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έγκριτων ιατροδικαστών και κορυφαίων παθολογοανατόμων, οι οποίοι με μαρτυρικές καταθέσεις και με ιατροδικαστικές γνωμοδοτήσεις, εν αντιθέσει με την περίοδο που ήταν δικηγόροι της κας κατηγορούμενης οι Λύτρας, Ιωάννου, Παπαδόπουλος, έχουν κονιορτοποιήσει – αποδομήσει εντελώς το βασισμένο στην ανύπαρκτη επιστημονικά και πραγματικά παθολογοανατομική εξέταση του Ευτυχιάδη σεναριογράφημα – δήθεν ιατροδικαστική γνωμοδότηση των αυτοδιορισμένων Καρακούκη – Καλόγρηα.

Ειδικά ο Παπαδόπουλος εμφάνισε ψευδώς την κα Σ.Π. να έχει δώσει 400 ευρώ στον έγκριτο ιατροδικαστή Λαρίσης Χρήστο Κραββαρίτη, γεγονός το οποίο ουδέποτε συνέβη, αφού η κα Σ.Π. ουδέποτε είχε την οιαδήποτε επαφή με τον κο Χρήστο Κραββαρίτη, και το χειρότερο απ’ όλα, σήμερα προσπαθεί σε συνεργασία με τον ακραίο συκοφάντη της Σ.Π, Πέτρο Κουσουλό, ο οποίος το προδημοσίευσε στην εφημερίδα ΜΠΑΜ την 24/12/2022, να αποδομήσει την κορυφαία νέα ιατροδικαστή (αυτή που γνωμοδότησε στην υπόθεση του ψευτογιατρού με επιλογή της ως πραγματογνώμονα από την ελληνική Δικαιοσύνη) κα Ουρανία Δημακοπούλου, χρησιμοποιώντας και το άκρως συκοφαντικό δι’ εμέ ρήμα ότι αυτογελοιοποιήθηκα με την επιλογή της συγκεκριμένης κορυφαίας ιατροδικαστού, για να υπερασπιστώ την κα κατηγορουμένη, απιστώντας όπως προβλέπει το ποινικό δίκαιο και ο Κώδικας Δικηγόρων και γι’ αυτό τον λόγο θα λογοδοτήσει ενώπιον και των ποινικών δικαστηρίων, αλλά και ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του ΔΣΑ, και όχι της Θεσσαλονίκης όπου ανήκει, κατόπιν μηνύσεως και καταγγελίας της κας κατηγορουμένης.

2.- Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησε μαζί μου ο νομικός σύμβουλος της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, δικηγόρος Θεσσαλονίκης Σωτήριος Τερζούδης, από τον οποίο επελέγην, ώστε να τον βοηθήσω στην υπεράσπιση του 34χρονου αστυνομικού Ι.Κ., και μου δήλωσε ότι ευρίσκεται μαζί με τον κο κατηγορούμενο και τον Πρόεδρο της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κο Θεόδωρο Τσαϊρίδη και μου ζήτησαν να συντάξω μήνυση εις βάρος του δικηγόρου Λύτρα για τα αδικήματα της παραβάσεως της νομοθεσίας περί σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας, της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως εις βάρος του εντολέως μας Ι.Κ. με τις τελευταίες δημόσιες ανακοινώσεις – δηλώσεις του για την υπόθεση του 16χρονου Ρομά, όπου εμφανίζει τον εντολέα μας ρατσιστή, αλλά συγχρόνως ως ρατσιστές εμφανίζει και τους τέσσερις τακτικούς Δικαστές που δεν τον προφυλάκισαν, αλλά και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δήθεν έχει στην κατοχή του βίντεο, από το οποίο προκύπτει ότι δήθεν ο αστυνομικός σκόπευσε το κεφάλι του αείμνηστου 16χρονου, με σκοπό να τον σκοτώσει.

Συγχρόνως τα ίδια πρόσωπα με ενημέρωσαν ότι ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος, όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά, αυτοπροτάθηκε να αναλάβει δωρεάν την υπεράσπιση του 34χρονου αστυνομικού και συγκεκριμένα απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων, χρησιμοποιώντας ως πλεονέκτημα και τη σχέση του με τη συγκεκριμένη εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και τους παρουσιαστές της, αλλά κυρίως την επαγγελματική του σχέση με τους Ρομά της Θεσσαλονίκης και επέμενε να τους ενοχλεί τηλεφωνικά, ακόμη και μετά την ανάθεση της υπερασπίσεως του 34χρονου αστυνομικού εις εμέ, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι έχω πολύ κακές σχέσεις με τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιογράφους και έτσι θα υπάρχει αρνητική δημοσιότητα για τον αστυνομικό.

Τις επόμενες ήμερες η κα Σ.Π. με γραπτή ανακοίνωσή της θα αναφερθεί σε όλα όσα έχουν συμβεί στην πολύκροτη αυτή υπόθεση και θα μιλήσει με ονοματεπώνυμα για το τι ακριβώς έχουν διαπράξει εις βάρος της δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

Αυτονόητο είναι για τα όσα δήλωσε ο παντελώς άγνωστος μέχρι και την εμφάνισή του στην υπόθεση Σ.Π., για την οποία επελέγη από συγκεκριμένη εκπομπή της τηλεοράσεως και σε καμία περίπτωση από την ίδια και την οικογένειά της, όπως απαιτεί ο Κώδικας Δικηγόρων, και σχετικώς με τα όσα συκοφαντικά και ψευδή ανέφερε δι’ εμέ σήμερα, αλλά για το ότι δήθεν αγόρασα την υπόθεση Σ.Π., θα υποβάλω μήνυση και αγωγή εις βάρος του, η οποία βεβαίως δεν είναι και η μόνη.

Επιτέλους, αυτό το «συνεργείο» συγκεκριμένων τηλεοπτικών εκπομπών και συγκεκριμένων δικηγόρων που καταστρέφει και εκθέτει το λειτούργημα του δικηγόρου, πρέπει να εξαφανιστεί ολοσχερώς και υπόσχομαι ότι εγώ από την πλευρά μου θα κάνω τα πάντα και πάντοτε σε θεσμικό επίπεδο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κούγιας: Μηνύσεις από Πισπιρίγκου και 34χρονο αστυνομικό σε Λύτρα και Παπαδόπουλο"

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Στη φυλακή και έβδομος ανήλικος

Προφυλακίστηκε ακόμη ένας ανήλικος για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον.

Είναι ο έβδομος κατηγορούμενος ο οποίος οδηγείται στη φυλακή για αυτή τη σοκαριστική υπόθεση.

Ο νεαρός δεν συνελήφθη μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, καθώς, όταν εμφανίστηκε, είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Ο κατηγορούμενος προσήλθε συνοδευόμενος από τον συνήγορό του και τους γονείς του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Στη φυλακή και έβδομος ανήλικος"

Χονγκ Κονγκ – Κορονοϊός: Τέλος από αύριο Πέμπτη όλοι οι περιορισμοί – Υποχρεωτική μόνο η χρήση μάσκας

Για τα καλά χαλαρώνει τα μέτρα για τον κορονοϊό το Χονγκ Κονγκ και όσοι πλέον φτάνουν στην κινεζική πόλη δεν θα χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε υποχρεωτικά τεστ PCR ενώ θα πάψει να ισχύει και το εμβολιαστικό πάσο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Τζον Λι, όλα τα μέτρα θα καταργηθούν αύριο, εκτός από τη χρήση μάσκας που παραμένει υποχρεωτική.

«Η πόλη έχει πετύχει ένα σχετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμού που δημιουργεί ένα φράγμα κατά της επιδημίας», δήλωσε ο Λι. «Το Χονγκ Κονγκ έχει επαρκείς ποσότητες φαρμάκων για να αντιμετωπίσει την COVID και οι εργαζόμενοι του υγειονομικού τομέα έχουν αποκτήσει πλούσια εμπειρία στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του στοχεύει να ξανανοίξει τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα έως τις 15 Ιανουαρίου και ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να διασφαλιστεί ένα ομαλό εκ νέου άνοιγμα. Ο Λι δήλωσε ότι οι αρχές ετοιμάζονται για την κατάργηση όλων των περιορισμών.

«Είναι ο κατάλληλος χρόνος για να το κάνουμε αυτό, έχοντας προετοιμαστεί έξι μήνες γι’ αυτό», δήλωσε ο Λι. «Ολόκληρη η κοινωνία ετοιμάζεται γι’ αυτό. Τα κάνουμε όλα αυτά σύμφωνα με την εγχώρια κατάσταση της επιδημίας».

Το εμβολιαστικό πιστοποιητικό του Χονγκ Κονγκ, που επιβλήθηκε τον Φεβρουάριο και που ήταν απαραίτητο για να μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στους περισσότερους χώρους στη μητρόπολη, θα καταργηθεί από αύριο. Επίσης από αύριο θα πάψουν να ισχύουν κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που συναθροίζονται σε δημόσιους χώρους.

Η πόλη εδώ και τρία χρόνια ακολουθεί σε γενικές γραμμές το παράδειγμα της Κίνας στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, αποτελώντας μαζί με την ηπειρωτική χώρα τα τελευταία προπύργια στην πολιτική της ‘μηδενικής COVID’.

Η άρση των περιορισμών πιθανόν να οδηγήσει σε αύξηση τους αριθμού των ταξιδιωτών προς την πρώην βρετανική αποικία, που στο παρελθόν την απέφευγαν λόγω των αυστηρών περιορισμών.

Σε μια απότομη αλλαγή πολιτικής, η Κίνα άρχισε αυτόν τον μήνα να ‘ξηλώνει’ το αυστηρότερο στον κόσμο καθεστώς μέτρων για την COVID. Η Κίνα θα σταματήσει από τις 8 Ιανουαρίου να απαιτεί από τους ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό να μπαίνουν σε καραντίνα, όπως δήλωσαν οι αρχές αυτή την εβδομάδα.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής χώρας επιβλήθηκαν στις αρχές του 2020. Το ‘άνοιγμα’ των δραστηριοτήτων αναβλήθηκε πολλές φορές λόγω εξάρσεων στο Χονγκ Κονγκ ή στην ηπειρωτική Κίνα.

Οι επισκέπτες από το εξωτερικό που φθάνουν στο Χονγκ Κονγκ από τα μέσα του μήνα δεν υπόκεινται πλέον σε ελέγχους μετακίνησης ούτε τους απαγορεύεται η πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο.

Επιχειρηματικοί όμιλοι, διπλωμάτες και πολλοί κάτοικοι έχουν επικρίνει τους κανόνες του Χονγκ Κονγκ για την COVID-19, λέγοντας ότι απειλούν την ανταγωνιστικότητά του και τη θέση του ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χονγκ Κονγκ – Κορονοϊός: Τέλος από αύριο Πέμπτη όλοι οι περιορισμοί – Υποχρεωτική μόνο η χρήση μάσκας"

Στάση εργασίας των δημοσιογραφικών Ενώσεων και των σωματείων της ΕΡΤ από 13:00 ως 16:00

Το ertnews.gr δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τη 1 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα λόγω στάσης εργασίας που πραγματοποιούν τα Διοικητικά Συμβούλια των δημοσιογραφικών Ενώσεων και των Σωματείων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, καλλιτεχνικές ειδικότητες, με βασικό αίτημα να σταματήσει η ασυδοσία με τις εκατοντάδες συμβάσεις έργου και την εργολαβική απασχόληση στην ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣH ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ ΑΕ ( Ε.Ε.ΕΡΤ )

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ ΑΕ ( ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΤ ΑΕ ( Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ )

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΤ ΑΕ ( ΠΑ.ΣΥ.ΠΑ.ΤΕ.ΚΑΛ.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ & ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΡΤ ΑΕ (Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ )

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δημοσιογραφικών Ενώσεων και των Σωματείων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, καλλιτεχνικές ειδικότητες, απαιτούμε να σταματήσει επιτέλους η ασυδοσία με τις εκατοντάδες συμβάσεις έργου και την εργολαβική απασχόληση στην ΕΡΤ.

Μόνο στο Δ.Σ. της 14ης Δεκεμβρίου εγκρίθηκαν 287 συμβάσεις έργου. Παραμένει άγνωστο πόσοι εργάζονται μέσω εργολαβικών εταιριών καθώς η διοίκηση της ΕΡΤ επιμένει να μην δίνει στοιχεία παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα της ΕΣΗΕΑ, των Σωματείων και των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ. Κρατάει ως «απόρρητα», ακόμη και από τις ίδιες τις υπηρεσίες της, τα αναλυτικά κοστολόγια των μικτών παραγωγών, καταστρατηγώντας κάθε έννοια διαφάνειας και λογοδοσίας. Επιχειρεί δε να καλύψει ανοίγματα, τερματίζοντας μονομερώς τις συμβάσεις όσων συμπληρώνουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης χωρίς να αναπληρώνει τα κενά σε οργανικές θέσεις και προχωρώντας σε αμετροεπείς και αντεργατικές αποφάσεις, όπως η μη εφαρμογή του νόμου για τις μετακινήσεις άνω των 160 χιλιομέτρων και η κατάχρηση μονομελών ενοικιαζόμενων συνεργείων. Πετάει στο δρόμο καταξιωμένους μουσικούς υποβαθμίζοντας τα μουσικά σύνολα.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η αναίτια και άδικη μη ανανέωση της σύμβασης χαμηλοαμειβόμενης δημοσιογράφου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις και τα σωματεία της ΕΡΤ πραγματοποιούμε στάση εργασίας την Τετάρτη, 28/12/2022 από τις 13:00 έως τις 16:00 με κεντρικά αιτήματα:

  • Ανανέωση της σύμβασης της χαμηλοαμειβόμενης δημοσιογράφου του ελεύθερου ρεπορτάζ Δήμητρας Σέκη.
  • Συμβάσεις πλήρους, εξαρτημένης εργασίας για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όχι άλλοι όμηροι συμβασιούχοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι. Η εργασιακή ανασφάλεια στα ΜΜΕ, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, απειλεί την ποιότητα της ενημέρωσης και κατ’ επέκταση της Δημοκρατίας.
  • Διαφάνεια και λογοδοσία. Η ΕΡΤ πρέπει να απαντήσει επιτέλους πόσους απασχολεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και πόσους μέσω εργολαβικών εταιριών. Αναλυτικά κοστολόγια για όλες τις παραγωγές.
  • Διαδικασία κάλυψης, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, των οργανικών κενών που προκύπτουν από την μονομερή απομάκρυνση όσων συμπληρώνουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Καμία απόλυση έως τότε.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας των δημοσιογραφικών Ενώσεων και των σωματείων της ΕΡΤ από 13:00 ως 16:00"

Καλάθι του Νοικοκυριού: Σταθερή τιμή στα περισσότερα προϊόντα

Σταθερές παρέμειναν οι τιμές για τα προϊόντα που εντάσσονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, για το 98% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», καταγράφονται για 9η εβδομάδα (28/12/2022 -3/1/2023) σταθερές ή μειωμένες τιμές, με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Επιπλέον, αναφορικά με την πρωτοβουλία για το «Καλάθι του Αη Βασίλη», το υπουργείο γνωστοποίησε ότι από σήμερα, 28 Δεκεμβρίου μετέχουν 40 αλυσίδες με 1.991 παιχνίδια (από 32 αλυσίδες με 1.560 παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου). Οι τιμές στα παιχνίδια που προσφέρονται με έκπτωση παραμένουν αμετάβλητες.

“Προχωρούμε σταθερά στη μάχη κατά του Πληθωρισμού και υπέρ των καταναλωτών”, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο από το σύνολο 850 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:
  • στα 47, ποσοστό 6%, η τιμή μειώθηκε,
  • στα 782, ποσοστό 92%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και μόλις σε 21, ποσοστό 2%, η τιμή αυξήθηκε.

Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» είναι μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -2,23% στην αλυσίδα LIDL.

Οι ποσοστιαίες μεταβολές στις τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας.

Αναλυτικά οι τιμές των προϊόντων στο e-katanalotis.gov.gr

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλάθι του Νοικοκυριού: Σταθερή τιμή στα περισσότερα προϊόντα"

ΕΟΦ: «Καμπανάκι» για δύο σκευάσματα για τη σεξουαλική λειτουργία

Τον κώδωνα του κινδύνου για δύο προϊόντα που προωθούνται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας κρούει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από τις ισπανικές αρχές, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων «Kuh-Nekt» και «Powers-X».

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, τα προϊόντα αυτά είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ποιες ουσίες βρέθηκαν στα δύο προϊόντα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το «Kuh-Nekt» περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη, ενώ το προϊόν «Powers-X» περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία των οποίων τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα. Η ταδαλαφίλη και η σιλδεναφίλη συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Οι φωτογραφίες των δύο σκευασμάτων

Kuh Nekt

Powers X

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΦ: «Καμπανάκι» για δύο σκευάσματα για τη σεξουαλική λειτουργία "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news