facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα ο Δήμος Βόλου

Με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίζεται η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από θαλάσσια ρύπανση που εκδηλώθηκε στον Παγασητικό κόλπο, στις 28-08-2024. 

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου και για έναν μήνα, ήτοι έως και 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα ο Δήμος Βόλου"

Δίχως τέλος οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη - 44 άτομα στην παραλία του Αγίου Νικήτα

Νέα φουρνιά μεταναστών νότια της Κρήτης το απόγευμα της Παρασκευής (30/8)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στο νησί, καθώς νέα φουρνιά εντοπίστηκε στα νότια παραλία της Κρήτης το απόγευμα της Παρασκευής (30/8).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες 44 άτομα, αγνώστου μέχρις στιγμής, υπηκοότητας, μεταφέρθηκαν στην παραλία του Αγίου Νικήτα, καθώς ένα άτομο έχει τραυματιστεί στο πόδι και μεταφέρθηκε αρχικά στον Τσούτσουρα με αλιευτικό σκάφος και κατόπιν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε στο σημείο οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου για να δεχτεί ιατρική φροντίδα.

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίχως τέλος οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη - 44 άτομα στην παραλία του Αγίου Νικήτα"

72 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Κυρίως λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας από Ω/18:00/29-08-2024 έως Ω/18:00/30-08-2024 εκδηλώθηκαν 72 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 50 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 22 (είκοσι δύο).

Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχείρησαν ή και επιχειρούν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές όπως σε Πελοπόννησο, Σκύρο και σε πολλές εστίες σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "72 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Καταγγελία: Δημοτική υπάλληλος έμαθε από τη Διαύγεια ότι μετακινείται

Από τη Διαύγεια έμαθε δημοτική υπάλληλος Ρόδου ότι μετακινείται από την υπηρεσίας της, και μάλιστα σε περιοχή εκτός του τόπου κατοικίας και εργασίας της.

Η μετακίνησή της, σύμφωνα με την καταγγελία των υπαλλήλων, θα επιδεινώσει την ήδη οξυμένη κατάσταση στην υπηρεσία της αφού η έλλειψη προσωπικού έχει χτυπήσει κόκκινο.

Η Γενική Γραμματεία του Δήμου δεν έδωσε σαφή απάντηση για τους λόγους μετακίνησης της υπαλλήλου, ωστόσο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μόνο ως εκδικητική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθως στο άμεσο περιβάλλον της υπήρξε πρόσωπο που ήρθε σε αντιπαράθεση με το Δήμαρχο.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ρόδου:

Προχθές το μεσημέρι (28/08/2024) αναρτήθηκε στη Διαύγεια του Δήμου απόφαση με την οποία μετακινείται συναδέλφισσα από τον τόπο κατοικίας και εργασίας της που είναι η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών στην πόλη της Ρόδου στο ίδιο τμήμα στη Σορωνή, χωρίς η ίδια να ενημερωθεί. Η μετακίνησή της θα επιδεινώσει την ήδη οξυμένη κατάσταση στην υπηρεσία της αφού η έλλειψη προσωπικού έχει χτυπήσει κόκκινο.

Σε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα ζητήσαμε να μάθουμε τους λόγους της αιφνιδιαστικής μετακίνησης. Η απάντηση ήταν πως γνωρίζει ότι η συναδέλφισσα ασκεί άριστα τα καθήκοντά της αλλά για λόγους υπηρεσιακούς, τους οποίους ουδέποτε κατονόμασε, θα μετακινηθεί. Γνωρίζουμε όμως, πως δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στα καθήκοντα των υπηρεσιών ώστε να θεωρηθεί αυτή η μετακίνηση αναγκαία.

Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι εύλογα, καθώς στο άμεσο περιβάλλον της συναδέλφισσας υπάρχει ένα πρόσωπο που έχει έρθει σε αντιπαράθεση με το Δήμαρχο και μόνο εκδικητική μπορεί να ερμηνευτεί η συγκεκριμένη μετακίνηση.

Εποχές που μπαίναμε στη διαύγεια για να δούμε εάν είμαστε στην ίδια υπηρεσία ή μετακινηθήκαμε δε δεχόμαστε να ξαναζήσουμε.

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή, στηρίζουμε τη συναδέλφισσα και ζητάμε να παρθεί πίσω η άδικη κι εκδικητική απόφαση της μετακίνησής της.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία: Δημοτική υπάλληλος έμαθε από τη Διαύγεια ότι μετακινείται"

Ερντογάν: Δεν θα μας φυλακίσουν σε ρηχά νερά

Για γεωπολιτικούς στόχους και συμφέροντα που υπερβαίνουν κατά πολύ τα σύνορα της Τουρκίας έκανε λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας μάλιστα ότι, όταν «χρειάζεται», η Αγκυρα «θα παρεμβαίνει αναλόγως».

Οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο ομιλίας του σε αποφοίτους στρατιωτικών σχολών με αφορμή την μαύρη επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής.

«Αν αδιαφορήσουμε για τις εξελίξεις στην περιοχή μας και στην γεωγραφία της καρδιάς μας, τότε θα κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Όπου έχουμε έναν ομογενή από την Αδριατική μέχρι και τις στέπες της Ασίας, τότε η υπόθεση του είναι δική μας υπόθεση. Από τον Καύκασο μέχρι και την Αφρική, όπου έχουμε έναν αδελφό μας, το ντέρτι του είναι και δικό μας ντέρτι» ανέφερε.

Και πρόσθεσε τα εξής:

«Όπως με το Αζερμπαϊτζάν είμαστε ενωμένοι με την αρχή ‘’δυο κράτη και ένα έθνος’’, έτσι έχουμε τον ίδιο σφυγμό με τα αδέλφια μας στις τουρκόφωνες χώρες. Πώς μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στην Ιερουσαλήμ; Πώς μπορούμε να κρατάμε κλειστά τα μάτια μας για την Παλαιστίνη όπου ο Μουσταφά Κεμάλ είχε πολεμήσει για να μην μπει εκεί η αρβύλα του εχθρού; Πώς μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις κραυγές των αδελφών μας Παλαιστινίων εναντίον των οποίων εδώ και 11 μήνες το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία; διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όποιος προσπαθεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας σε 782 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, τότε σίγουρα είναι ξένος σε αυτά τα εδάφη. Δεν επιτρέψαμε να μας φυλακίσουν στα ρηχά νερά, δεν τους δώσαμε σημασία… δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σκεφτόμαστε με επίκεντρο την Τουρκία, αλλά το όραμά μας θα περιλαμβάνει όλο τον κόσμο».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Δεν θα μας φυλακίσουν σε ρηχά νερά"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις και το Σάββατο – Έως τους 33 βαθμούς ο υδράργυρος

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (31.08.2024), με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση με μέγιστη ένδειξη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι έντονες βροχές θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 με 32 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά τοπικές νεφώσεις τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και από τις προμεσημβρινές ώρες αυξημένες νεφώσεις στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 4 με 5, τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται τα ισχυρά φαινόμενα, οι άνεμοι κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυροί (μπουρίνια).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά στο νότιο Ιόνιο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι ισχυρά στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Ήπειρο. Βελτίωση, πλην το νότιο Ιόνιο, τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στιην Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στις Σποράδες και πιθανώς στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς και στις Σποράδες έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις και το Σάββατο – Έως τους 33 βαθμούς ο υδράργυρος"

Γάμος Κασσελάκης – Τάιλερ: Δύο προσαγωγές για τη χρήση drone στη γαμήλια τελετή στο Βοτανικό Πάρκο στα Χανιά (βίντεο)

Λίγο μετά την έναρξη της γαμήλιας τελετής του Στέφανου Κασσελακη και του Τάιλερ Μακμπεθ, στο Βοτανικό Πάρκο στα Χανιά, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, η ατυνομία προχώρησε σε δυο προσαγωγές.

Ειδικότερα, ένας χειριστής drone και ένας Οπερατέρ χρησιμοποίησαν drone για τη λήψη φωτογραφικού υλικού από πιο κοντινή απόσταση κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η ασφάλεια του ζευγαριού είχε ενημερώσει κατά τη διάρκεια των γαμήλιων δεξιώσεων ότι διαθέτει σύστημα αντί- drone με σκοπό τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας του ζευγαριού.

Η κίνηση αυτή του χειριστή και του οπερατέρ της τηλεοπτικής εκπομπής κινητοποίησε άμεσα τους χειριστές της αστυνομίας που βρίσκονταν από νωρίς στο σημείο της εκδήλωσης.

Οι υπάλληλοι της αστυνομίας προχώρησαν τότε σε δυο προσαγωγές και το θέμα έχει πλέον περάσει στα χέρια της δικαιοσύνης

 

flashnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γάμος Κασσελάκης – Τάιλερ: Δύο προσαγωγές για τη χρήση drone στη γαμήλια τελετή στο Βοτανικό Πάρκο στα Χανιά (βίντεο)"

Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών της ΑΕΚ στη Λιβαδειά

Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν εξαφανίσει κάθε εισιτήριο που τους αναλογεί για το ματς στην έδρα του Λεβαδειακού (01.09.2024, 19:00), αλλά η μετακίνησή τους θα πρέπει να γίνει μεμονωμένα.

Όπως έγινε γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε την απόφαση να μη μετακινηθούν οργανωμένα οι φίλοι της ΑΕΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό

Κάτι όμως που δεν αλλάζει τη δυνατότητα να βρεθούν στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς, για το οποίο εξάλλου έχουν ανοίξει θύρες που θα διατεθούν σε φιλοξενούμενους.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών της ΑΕΚ στη Λιβαδειά"

Προφυλακιστέος ο επίδοξος βιαστής της Σαλαμίνας – Θα μηνύσει τον άνδρα που έσωσε την 20χρονη!

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία στον ανακριτή ο επίδοξος βιαστής της Σαλαμίνας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα καταθέσει μηνύσει εναντίον του ανθρώπου που τον σταμάτησε και έσωσε την 20χρονη.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να κατηγόρησε τον 39χρονο που τον σταμάτησε, για ξυλοδαρμό και παράνομη βιντεοσκόπηση.

Ο 39χρονος σε δηλώσεις που έκανε, ανέφερε: «Ένα σκουπίδι είναι. Γελάω με αυτά που λέει αυτός και η οικογένειά του πως θα μου κάνουν μήνυση. Δυο φάπες έφαγε. Έσωσα μια κοπέλα και άλλες τόσες με το βίντεο που ανέβασα. Τι προτιμάτε; Να μην τον βάραγα και να την βρίσκαμε πνιγμένη;».

Υπενθυμίζεται, πως ο επίδοξος βιαστής της Σαλαμίνας έχει συλληφθεί για επιθέσεις σε γυναίκες, ανήλικη, ναρκωτικά και διαρρήξεις.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος ο επίδοξος βιαστής της Σαλαμίνας – Θα μηνύσει τον άνδρα που έσωσε την 20χρονη!"

Θρίλερ με τη σύλληψη δυο Τούρκων στην παραλιακή με βαρύ οπλισμό μέσα σε τζιπ

Μια περίεργη υπόθεση με τη σύλληψη δυο Τούρκων, που κουβάλαγαν βαρύ οπλισμό και πιάστηκαν χθες αργά το βράδυ στην παραλιακή μέσα σε ένα θηριώδες Mercedes SUV, εξετάζουν οι διωκτικές αρχές.

Όπως αποκαλύπτει το newsit.gr, η σύλληψη των δυο Τούρκων, ηλικίας 43 και 45 ετών σημειώθηκε χθες (30/8/24) αργά το βράδυ στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου. Το λευκό Mercedes G63, διέσχιζε την παραλιακή, όταν ξαφνικά μια εποχούμενη περιπολία, τους έκανε σήμα να σταματήσουν. Οδηγός ανέβασε χειρόφρενο, ενώ ο συνοδηγός κατέβηκε κάτω χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το θηριώδες τζιπ και μέσα εντόπισαν δύο πιστόλις μάρκας Glock με γεμιστήρες και μετρητά περίπου 3000 ευρώ. Αμέσως ειδοποιήθηκε το «Διαρρηκτών» της Ασφάλειας Αττικής και ακολούθησαν κατ’ οικον έρευνες όπου βρέθηκαν άλλα πέντε όπλα.

Οι δυο Τούρκοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία όπου έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν ενώ τα όπλα, έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι «καθαρά» ή αν όχι, σε ποιες ενέργειες έχουν απασχολήσει. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ με τη σύλληψη δυο Τούρκων στην παραλιακή με βαρύ οπλισμό μέσα σε τζιπ"

Κατεψυγμένα μπιφτέκια ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, εντοπίστηκε σαλμονέλα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία: ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΒΙ.ΚΡΕ., καθαρού βάρους 1Kg, με ημερομηνία ανάλωσης 01/06/2025 και ημερομηνία κατάψυξης 01/06/2024 και αριθμό παρτίδας/LOT: 000-24-153-002 που παράγεται από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΒΙ.ΚΡΕ. Α.Ε.».

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω), να μην το καταναλώσουν.

euro2day 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατεψυγμένα μπιφτέκια ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, εντοπίστηκε σαλμονέλα"

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν βάζει τέλος στις κοτσίδες και στα see through μανίκια

Κοτσίδες και see through μανίκια τέλος στη Βόρεια Κορέα με εντολή Κιμ Γιονγκ Ουν. Σε ισχύ μπαίνουν νέες απαγορεύσεις και μάλιστα όποιος τις παραβεί, θα έρθει αντιμέτωπος με ξύρισμα του κεφαλιού του και φυλάκιση έως και έξι μηνών.

Το διάταγμα στη Βόρεια Κορέα προέρχεται από τον δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος εντόπισε ανθρώπους από τη… μισητή γειτονική Νότια Κορέα να έχουν τα μαλλιά τους με αυτό το στυλ.

Οι τελευταίοι περιορισμοί αποκαλύφθηκαν σε βίντεο όπου τα άτομα που συνελήφθησαν με απαγορευμένα χτενίσματα αναγκάστηκαν να ξυρίσουν τα κεφάλια τους, δήλωσε στο Radio Free Asia κάτοικος της επαρχίας North Hamgyong.

Η Βόρεια Κορέα έχει έναν μακρύ κατάλογο απαγορεύσεων στη μόδα που περιλαμβάνει αμάνικα πουκάμισα, τζιν, βαφές μαλλιών, μη τσαλακωμένα παντελόνια, μπλουζάκια με ξένα logo, τσάντες ώμου, σορτς και στενά τοπ.

Οι πολίτες απαγορεύεται επίσης να έχουν μαλλιά κάτω από τη μέση, να μιμούνται το χτένισμα του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και να κάνουν ψηλές κοτσίδες, ειδικότερα τις ψηλές αλογοουρές με φράντζα που καλύπτουν το μέτωπο και το ένα μάτι.

Ο απαγορευμένος κατάλογος μόδας, ο οποίος φαινομενικά απαγορεύει τα στυλ που συνήθως υιοθετούνται στη Νότια Κορέα, έχει να κάνει με το ότι τα διάφανα μανίκια και οι αλογοουρές «αμαυρώνουν την εικόνα ενός σοσιαλιστικού συστήματος».

Οι κάτοικοι δηλώνουν απογοητευμένοι από τις απαγορεύσεις της μόδας, οι οποίες, όπως ισχυρίζονται, δεν φαίνεται να ισχύουν για όσους βρίσκονται κοντά στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η κόρη του Kim Ju Ae έκανε πρόσφατα δημόσια εμφάνιση με μια μπλούζα με see through μανίκια, ανέφερε το Free Radio Asia.

Το κούρεμα, υπόκειται σε αυστηρή κρατική έγκριση στη Βόρεια Κορέα. Οι πολίτες πρέπει να επιλέγουν τα χτενίσματά τους από έναν κατάλογο περίπου 15 εγκεκριμένων  – από την κυβέρνηση –  επιλογών.

Οι άνδρες πρέπει να έχουν τα μαλλιά τους κοντά, ενώ οι γυναίκες έχουν ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών – αν και όλες πρέπει να συμμορφώνονται με συντηρητικό στυλ χωρίς καμία ένδειξη επαναστατικότητας.

Όσοι εντοπίζονται με μη εγκεκριμένα χτενίσματα κινδυνεύουν με τιμωρία, όπως πρόστιμα, καταναγκαστική εργασία ή ακόμη και φυλάκιση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κιμ Γιονγκ Ουν βάζει τέλος στις κοτσίδες και στα see through μανίκια"

Μοσχάτο: Αστυνομικοί «τσάκωσαν» τρεις άνδρες που έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα από σπίτι

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (30-8-2024) στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 35, 32 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι διέρρηξαν οικία στην περιοχή του Μοσχάτου από την οποία αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ασημένια νομίσματα και κοσμήματα.

Κληθέντες αστυνομικοί μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους σε παρακείμενο σημείο και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσχάτο: Αστυνομικοί «τσάκωσαν» τρεις άνδρες που έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα από σπίτι "

Απαγορεύονται προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου

«Όχι» από την αστυνομία σε συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Σύνταγμα την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου. Οι λόγοι που μπήκε «μπλόκο» από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για συγκεντρώσεις του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» καθώς και μελών της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», οι οποίες είχαν προγραμματιστεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 1-9-2024 και ώρα 12:00’ στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» καθώς και η πραγματοποίηση προσυγκέντρωσης την 1-9-2024 και ώρα 10:30’ από μέλη της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» και από ώρα 06:00’ της 1-9-2024 έως ώρα 06:00’ της 2-9-2024 κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

Λεωφ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής τους».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορεύονται προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου"

ΣΥΡΙΖΑ: Ορκίστηκε βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου - Ανακοινώθηκε η διαγραφή Λινού

Η Πόπη Τσαπανίδου ορκίστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Η κ. Τσαπανίδου, έδωσε θρησκευτικό όρκο και ως πρώτη επιλαχούσα της λίστας των υποψηφίων Βουλευτών Επικρατείας του κόμματος καταλαμβάνει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε του βουλευτικού του αξιώματος.

Ο προεδρεύων Α’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης ευχήθηκε στην κυρία Τσαπανίδου εκ μέρους του Σώματος καλή επιτυχία στο έργο της.

Η κ. Τσαπανίδου είχε την Τρίτη συνάντηση με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, αποδέχθηκε την έδρα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στην ορκωμοσία της Πόπης Τσαπανίδου, ήταν παρούσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα, η οποία σχολίασε ειρωνικά: «Στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε εκλογές μέχρι να φύγει ο Στέφανος Κασσελάκης».

Ανακοινώθηκε η διαγραφή Λινού

Η επιστολή διαγραφής της βουλευτή Αθηνάς Λινού, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε και τυπικά στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο προεδρεύων Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ανέγνωσε στο Σώμα την επιστολή του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, που απέστειλε την Τετάρτη στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ,Κωνσταντίνο Τασούλα και η οποία αναφέρει πως «μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Βουλευτής Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού».

Η Αθηνά Λινού, είναι 14η ανεξάρτητη βουλευτής του Κοινοβουλίου κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Μετά την διαγραφή της κ. Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αριθμεί 34 βουλευτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Ορκίστηκε βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου - Ανακοινώθηκε η διαγραφή Λινού"

Λάρισα: Νέα εξέλιξη – Αποβλήθηκε η ιδιοκτήτρια λούνα πάρκ απο το παζάρι της Αγιάς που ξεκινάει αύριο

Μία νέα πτυχή στο μεγάλο θέμα της αδειοδότησης και της λειτουργίας των λούνα πάρκ στην περιφέρεια, έρχεται να προσθέσει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ertnews.gr, η απόφαση του Δήμου Αγιάς στο νομό Λάρισας, να αποβάλει την εταιρεία που μέσω της δημοπρασίας ανέλαβε τη λειτουργία του λούνα πάρκ για το παζάρι της Αγιάς, το οποίο ξεκινάει τη λειτουργία του αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου.

Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που αναδείχθηκε και από τη διαδικασία της εμποροπανήγυρης του Δήμου Λαρισαίων, παρά το γεγονός ό,τι η ιδιοκτήτρια έχει σε βάρος της μία καταδικαστική απόφαση για τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009  ενώ έχει παραπεμφθεί και για τον θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας.  

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι στο φάκελο των δικαιολογητικών το απόσπασμα ποινικού μητρώου που κατατέθηκε ήταν λευκό, ενώ εξετάστηκε και η γνησιότητά του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ertnews.gr, λευκό ποινικό μητρώο κατατέθηκε και στη δημοπρασία του Δήμου Αγιάς.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια εγκατάστασης των παιγνιδιών, οι υπηρεσίες του Δήμου Αγιάς διαπίστωσαν την περασμένη Τετάρτη,  παρέμβαση των υπαλλήλων της εταιρείας στον πίνακα παροχής ρεύματος και ειδικότερα στο διακόπτη του ρελέ διαρροής.

Μετά απ’ αυτό η δημοτική αρχής του Δήμου Αγιάς, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του λούνα πάρκ για τις εκδηλώσεις του παζαριού της Αγιάς, ενώ αναμένεται να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Νέα εξέλιξη – Αποβλήθηκε η ιδιοκτήτρια λούνα πάρκ απο το παζάρι της Αγιάς που ξεκινάει αύριο"

Επεισοδιακό τροχαίο στη Λαμία: Οδηγός παρέσυρε 18χρονη Ρομά και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους συγγενείς της – Τον έσωσε η Αστυνομία

Απίστευτα πράγματα εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης (29/8) στην οδό Ναυπάκτου στη Λαμία, με παράσυρση 18χρονης Ρομά και ξυλοδαρμό του οδηγού από συγγενείς της στη μέση του δρόμου. Μάλιστα επιτέθηκαν λεκτικά και στους ΕΚΑΒίτες που έσπευσαν στο σημείο να παράσχουν πρώτες βοήθειες!

Ευτυχώς ο 58χρονος οδηγός γλύτωσε μετά την επέμβαση της αστυνομίας και ενώ δέχτηκε άγριο κυνηγητό και χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα! Κατάφεραν μάλιστα να του σκίσουν και τα ρούχα που φορούσε. Μετά το επεισόδιο έγιναν και δύο προσαγωγές εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς σε βάρος του δράστη εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα η νεαρή, που φέρεται να πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο, σύμφωνα με τον οδηγό - που ευτυχώς δεν έτρεχε - και τους γείτονες που είδαν τη σκηνή, είχε χτυπήσει στο πόδι και διακομίστηκε με το ασθενοφόρο για πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο οδηγός κατέφυγε στο Νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες εξαιτίας των χτυπημάτων που του κατάφεραν οι εξαγριωμένοι Ρομά, στο πρόσωπο.

lamiareport 

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισοδιακό τροχαίο στη Λαμία: Οδηγός παρέσυρε 18χρονη Ρομά και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους συγγενείς της – Τον έσωσε η Αστυνομία"

Θεσσαλονίκη: Θετική απάντηση από τον εισαγγελέα Εφετών για τον τεχνικό έλεγχο στο λούνα παρκ- “Γιάννη ζεις, θα δικαιωθείς” φώναζαν οι φίλοι του 19χρονου

Να γίνει ο τεχνικός έλεγχος από πιστοποιημένο μηχανικό στο μοιραίο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, έδωσε εντολή ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών μετά από το αίτημα της οικογένειας του.

Οι γονείς του 19χρονου έφτασαν το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για να συναντήσουν τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας. Ο πατέρας του εισερχόμενος και συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του έκανε λόγο για μια “απόφαση σκάνδαλο”, αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματός τους για τεχνικό έλεγχο από μηχανικό από τον Εισαγγελέα Πολυγύρου.

Ο ίδιος δέχθηκε το “ναι” του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης με συγκίνηση λέγοντας “η Δικαιοσύνη λειτουργεί και όποιο εμπόδιο και αν μπει θα προχωρήσει πολύ γρήγορα με αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους που την εκπροσωπούν, για να δικαιωθεί το κάθε παιδί που έχει χαθεί, μαζί και το παλικάρι μου, το δικό μας παιδί”.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς βρέθηκαν εκεί από νωρίς τα αδέρφια και οι φίλοι του 19χρονου φωνάζοντας ξανά και ξανά “Γιάννη ζεις, θα δικαιωθείς”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Θετική απάντηση από τον εισαγγελέα Εφετών για τον τεχνικό έλεγχο στο λούνα παρκ- “Γιάννη ζεις, θα δικαιωθείς” φώναζαν οι φίλοι του 19χρονου"

Επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Σκυλακάκης

Επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε, μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας, «εμείς έχουμε τους πόρους από τη φορολογία που βάλαμε και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε βέβαια και τις τελικές τιμές που θα δώσουν οι πάροχοι».

«Είμαι πιο κοντά να πάμε σε επιδότηση. Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά χωρίς μια μικρή ενίσχυση», σημείωσε.

Σημειώνεται πως τα νέα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου ανακοινώνονται από τους παρόχους το αργότερο ως την Κυριακή, ενώ τον προηγούμενο μήνα οι επιδοτήσεις ήταν περίπου 1,6 λεπτά για να μείνουν τα τιμολόγια εκεί γύρω στα 15 λεπτά η κιλοβατώρα. «Ο σκοπός είναι να είμαστε λίγο κάτω από τα 15 λεπτά», είπε ο κ. Σκυλακάκης.

«Θα είναι στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα έτσι ώστε να κρατηθούν και οι τιμές σταθερές. Από εκεί και πέρα η ελπίδα μου είναι, παρά κάποια ανησυχητικά που σας είπα, η σημαντική πτώση της ζήτησης, γιατί το φθινόπωρο πάμε από τα 7,5 με 10 στα 5 με 6, να έχουμε αποκλιμάκωση λόγω της φυσιολογικής ζήτησης της εποχής και λόγω της εισόδου των νέων ανανεώσιμων πηγών», επεσήμανε.

«Από εκεί και πέρα πέφτει η ζήτηση το φθινόπωρο. Υπάρχουν δύο παράγοντες που είναι παράγοντες ανησυχίας. Ο ένας παράγων το σχέδιο καταστροφής των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας το οποίο υλοποιεί η Ρωσία ως μέθοδο πολέμου. Αυτή η μέθοδος πολέμου που είναι και, πώς να το εξηγήσω, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Σκυλακάκης"

Ηράκλειο: Μηνύσεις και συλλήψεις για τις κοπές δέντρων

Σε μέγα ζήτημα εξελίσσεται η υπόθεση της κοπής επικίνδυνων, όπως έχουν χαρακτηριστεί από τη δημοτική αρχή, δέντρων στην πόλη του Ηρακλείου, καθώς το ένα επεισόδιο διαδέχεται το άλλο.

Χθες, μετά την υλοτόμηση 5 μεγάλων δέντρων στην περιοχή του Μασταμπά, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, υπεβλήθη μήνυση από πολίτες οι οποίοι αντιδρούν, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής ότι έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί για 2η φορά μέσα σε πέντε ημέρες, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας  Νίκος Γιαλιτάκης μαζί με την γενική γραμματέα του δήμου Μαρία Σκραφνάκη οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου, ενώ οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι τις απογευματινές ώρες.

Τις προηγούμενες ημέρες, συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε κοπές και άλλων δέντρων μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στο ύψος του Καπετανάκειου σχολικού συγκροτήματος του  τα οποία έχουν χαρακτηριστεί υψηλής επικινδυνότητας από την διεπιστημονική επιτροπή που συγκροτήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

Η δικηγόρος των αντιδρώντων πολιτών, Αθανασία Παπαδημητρίου υποστηρίζει ότι η υλοτόμηση των δέντρων είναι παράνομη, καθώς μετά την προσφυγή που έγινε στην Δικαιοσύνη, έχουν εκδοθεί από το 2023, ασφαλιστικά μέτρα που έχουν μπλοκάρει τις κοπές στις οποίες προχωρεί ο δήμος. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή, δια στόματος του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Γιαλιτάκη, αναφέρει ότι η κοπή των δέντρων είναι νόμιμη. Υπάρχει ότι επισημαίνει γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία τα ασφαλιστικά μέτρα δεν έχουν πλέον ισχύ, αφού οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες δεν προχώρησαν σε κύρια αγωγή για το ζήτημα.

Οι δημότες προχώρησαν στην κατάθεση και νέων ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία συζητούνται σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου με τα οποία επιδιώκουν να σταματήσουν τις μαζικές κοπές δέντρων στην πόλη. Συγκεκριμένα κατέθεσαν αίτημα ερμηνείας της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων που τους δικαιώνει και αμφισβητείται από τη δημοτική αρχή.

«Ενεργούμε με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα»

Με αφορμή τη νέα μήνυση που κατατέθηκε από πολίτες η οποία στρέφεται και εναντίον του, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός σε γραπτή του δήλωση κάνει λόγο για μια μικρή ομάδα πολιτών που αντιδρά στην απομάκρυνση των επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια και υπεραμύνεται των ενεργειών από την πλευρά του δήμου.

Ηράκλειο: Μηνύσεις και συλλήψεις για τις κοπές δέντρων

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Έχουμε καταθέσει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ενεργούμε με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και με γνώμονα την ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων.

Είναι γνωστό ότι πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε το πράσινο στο Ηράκλειο. Γι’ αυτό και έχουμε δεσμευτεί ότι για κάθε μια απομάκρυνση δέντρου θα έχουμε τέσσερις νέες φυτεύσεις, όπως και αντικατάστασή τους στο ίδιο σημείο όπου αυτό είναι εφικτό. Γι’ αυτό και φροντίσαμε να δημιουργήσουμε Κανονιστική Πράξη για τις τομές των δρόμων, λαμβάνοντας μέριμνα για την προστασία των ριζικών συστημάτων των δέντρων.

Ενεργούμε, όπως έχουμε από τον Νόμο την υποχρέωση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες έχουν ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη την επιστημονική άποψη, με στόχο να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών από πτώσεις άρρωστων και επικίνδυνων δέντρων.

Κανέναν μας δεν ικανοποιεί η κοπή ενός δέντρου. Αλλά με την ανθρώπινη ζωή, δεν πρόκειται να ρισκάρουμε.».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Μηνύσεις και συλλήψεις για τις κοπές δέντρων"

Εισαγγελικό πόρισμα δίνει την απάντηση για το θυρόφραγμα: «Δεν μπορούσε να κλείσει»

Με αφορμή τη μήνυση που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τις πλημμύρες

Το θυρόφραγμα της Κάρλας, εξαιτίας του οποίου νερά και τις τελευταίες εβδομάδες τόνοι ψαριών καταλήγουν στον Παγασητικό Κόλπο, δεν μπορούσε να κλείσει, σύμφωνα με πολυσέλιδο πόρισμα της Εισαγγελίας Βόλου, η οποία είχε διατάξει και ολοκλήρωσε ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο προκαταρκτική έρευνα.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε η μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλλει στις 22 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μετά από αυτοψία που είχε κάνει στην περιοχή της Κάρλας, καταγγέλλοντας ότι ποσότητες νερών, επιμολυσμένων από νερά του Πηνειού, στον οποίο γινόταν εκτροπή των λυμάτων από τον βιολογικό Λάρισας που υπέστη ζημιά μετά τις πλημμύρες, κατέληγαν στον Παγασητικό Κόλπο.

Για τη μήνυση, την «τύχη» της οποίας αναζητούσε ο δήμαρχος Βόλου, είχε γίνει προκαταρκτική έρευνα και το πόρισμα φαίνεται ότι έρχεται να απαντήσει και στο σημερινό ερώτημα «γιατί δεν είχε κλείσει το θυρόφραγμα» και τόνοι ψαριών από την Κάρλα κατέληξαν στον Παγασητικό Κόλπο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα πολυσέλιδο πόρισμα, βάσει του οποίου το θυρόφραγμα δεν επιτρέπεται να κλείσει. Η έρευνα που διεξήχθη τους χειμερινούς μήνες, κατέληξε σε τρία βασικά σημεία:

  • Τα νερά της Κάρλας δεν ήταν μολυσμένα, βάσει μετρήσεων που έγιναν
  • Η ποιότητα των νερών του Παγασητικού Κόλπου δεν επηρεαζόταν από την είσοδο σε αυτόν νερών από την Κάρλα
  • Το θυρόφραγμα δεν μπορούσε να κλείσει επειδή έπρεπε να εκτονωθεί η πλημμυρική κατάσταση. Επίσης, αναφέρεται ότι το άνοιγμα του θυροφράγματος ακολουθεί τους κανόνες που θέτει ο Νόμος.

Το πολυσέλιδο πόρισμα εκδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου και μάλιστα υποβλήθηκε και στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Με απόφαση δύο ανεξάρτητων εισαγγελικών λειτουργών, κρίθηκε ότι στην τότε συγκυρία δεν υπήρχε πρόβλημα και η μήνυση του δημάρχου τέθηκε στο αρχείο.

Το πόρισμα δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας, παρά μόνο πρόσφατα και με αφορμή το φαινόμενο των νεκρών ψαριών, εξαιτίας του οποίου έχει ξεκινήσει ξανά δημόσιος διάλογος για το θυρόφραγμα της Κάρλας.

Θα μπορούσε όμως, αν δημοσιοποιούνταν, να αποτρέψει τη συζήτηση που έγινε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οπότε και «φωνές» μιλούσαν, χωρίς στοιχεία, για επιμόλυνση του Παγασητικού από την Κάρλα, με αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της περιοχής και τη δημιουργία σύγχυσης στους πολίτες για το αν θα έπρεπε να κολυμπούν ή όχι στις ακτές του Παγασητικού που πριν την εμφάνιση των νεκρών ψαριών, είχαν χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικής ποιότητας».

taxydromos

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελικό πόρισμα δίνει την απάντηση για το θυρόφραγμα: «Δεν μπορούσε να κλείσει»"

Νέες, συγκλονιστικές εικόνες από τα νεκρά ψάρια στον Βόλο – Σε ποιες παραλίες συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης

Απόκοσμες είναι οι εικόνες από τον Βόλο όπου συνεχίζεται η διαδικασία της απομάκρυνσης των νεκρών ψαριών που έχουν ξεβραστεί τις τελευταίες μέρες στις ακτές του Παγασητικού, με αποτέλεσμα οι Αρχές να συνιστούν την αποφυγή κολύμβησης σε συγκεκριμένες παραλίες.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα Παρασκευή (30.8.24), η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνιστά την αποφυγή κολύμβησης, λόγω των νεκρών ψαριών στον Βόλο, στις ακτές: Σουτραλί Αγριάς, Πλάκες, Άναυρος, Ξενία, Πευκάκια-Δημοτική ακτή Βόλου (πλαζ Αλυκών), Αλυκές, Αμφανών, Αμαρυλλίς.

Η σύσταση αποφυγής κολύμβησης θα ισχύει μέχρι την εξάλειψη της δυσοσμίας και της ύπαρξης νεκρών ψαριών, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των λουομένων και να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η προσπάθεια απομάκρυνσης των νεκρών ψαριών με τις εικόνες να είναι σοκαριστικές.

Τοποθετήθηκε και δεύτερο πλέγμα στον ποταμό Ξηριά

Επιχείρηση τοποθέτησης και δεύτερου πλέγματος στήθηκε σήμερα το πρωί στον Ξηριά λίγο πριν την εκβολή του στον Παγασητικό για τη συγκράτηση των νεκρών ψαριών που πλέον εκτείνονται σε μία απόσταση 150-200 μέτρα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Επί τόπου επιχειρούν τρία μεγάλα μηχανήματα ενώ από φορείς που στόχο έχουν την προστασία του Παγασητικού επισημαίνεται η ανάγκη περισσότερο μηχανημάτων και σκαφών για την έγκαιρη απομάκρυνση των νεκρών ψαριών, τόσο από τον Παγασητικό και τις ακτές, όσο και από τον Ξηριά, φοβούμενοι μια καταιγίδα που πιθανόν να προκαλέσει προβλήματα πλημμυρισμού στο χείμαρρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι απίστευτες εικόνες με τα νεκρά ψάρια έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς την εισαγγελία των πρωτοδικών Βόλου περιλαμβάνει την διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης όχι μόνο ότι γίνεται το τελευταίο δεκαήμερο στην περιοχή του Βόλου και στον Παγασητικό με τα νεκρά ψάρια αλλά και για το τι προηγήθηκε, τι έγινε ή τι δεν έγινε ή τι θα μπορούσε να γίνει, τι αποφάσεις λήφθηκαν, αν ήταν οι δέουσες από τη στιγμή που μετά τις πλημμύρες στην περιοχή άνοιξε το θυρόφραγμά και τα νερά από τις πλημμυρισμένες έκτασης της Κάρλας όδευαν προς τον Παγασητικό.

Στο μεταξύ στο αυτόφωρο οδηγείται σήμερα ο χειριστής του μηχανήματος ο οποίος έθαβε τα νεκρά ψάρια στο Βόλο αντί να τα κάψει, μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος.

«Τα νεκρά ψάρια αποτελούν μεζέ για τους καρχαρίες»

Καμπανάκι χτυπά ο Χρήστος Τακλής θαλάσσιος βιολόγος και διαχειριστής του Ελληνικού Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας σχετικά με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.

Τα νεκρά ψάρια αν συνεχίσουν να βρίσκονται στον Παγασητικό ενδέχεται να αποτελέσουν τροφή για θηρευτές της θάλασσας, ανάμεσά τους ακόμα και καρχαρίες και επέστησε την προσοχή των ανθρώπων που κολυμπούν, για να μη συμβεί ατύχημα! Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί 160 τόνοι νεκρών ψαριών.

Σύμφωνα με όσα είπε, το θέμα είναι να μην υπάρξει ατύχημα σε ανθρώπους που μπορεί να μπουν στη θάλασσα, αλλά ένας θηρευτής, ακόμη και ένα δελφίνι μπορεί να επιτεθεί σε άνθρωπο, αν πέσει σε ένα τέτοιο «τσιμπούσι».

«Επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει κάτω από τον βυθό τι γίνεται, υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αν και με την αντιαισθητική κατάσταση, δύσκολα θα κολυμπήσει κάποιος. Απλά να είναι προσεκτικοί και να έχουν το νου τους ότι κάτι μπορεί να συμβεί», ανέφερε ο θαλάσσιος βιολόγος.

«Στον Παγασητικό έχουμε δει αλεπούδες, λευκό και γαλάζιο καρχαρία, μάκο, οπότε και τα μεγάλα είδη μπορούν να μπουν όχι μόνο σκυλόψαρα, γαλέοι και άλλα καρχαριοειδή», σχολίασε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες, συγκλονιστικές εικόνες από τα νεκρά ψάρια στον Βόλο – Σε ποιες παραλίες συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης"

Πάτρα: Καπνοί στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας"-Ακούστηκαν εκρήξεις-Επενέβη ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και έλεγξε την κατάσταση-ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του tempo24.news φαίνεται πως προκλήθηκαν εκρήξεις στο σημείο από μπαταρίες. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η κατάσταση τέθηκε υπόπλήρη έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση 12 ανδρών με πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν ασθενείς και προσωπικό του Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί πως στο σημείο έσπευσαν άμεσα και οι υπεύθυνοι του Νοσηλευτικού Ιδρύματος

Το Νοσοκομείο εφημερεύει.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Καπνοί στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας"-Ακούστηκαν εκρήξεις-Επενέβη ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και έλεγξε την κατάσταση-ΦΩΤΟ"

Λάρισα: Πήρε ξανά άδεια η επιχειρηματίας στο λούνα παρκ της οποίας σκοτώθηκε η 13χρονη στον Αλμυρό

Το αλαλούμ και την επιπολαιότητα -κατά τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό- με την οποία αντιμετωπίζεται από αρμόδιες δημοτικές επιτροπές η επιλογή επιχειρηματιών λούνα παρκ για τα πανηγύρια που γίνονται σε όλη τη χώρα αναδεικνύει η υπόθεση που αποκαλύπτεται στη Λάρισα: Επιχειρηματίας που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ατύχημα με βαρύτατο τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 και είναι υπόδικη για τον θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας, πήρε άδεια εγκατάστασης των παιχνιδιών της στην ετήσια εμποροπανήγυρη από τον Δήμο Λάρισας, παρά το γεγονός ότι όρος στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από τον ίδιο δήμο, ήταν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι «απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας».

eggrafo1-3

Η συγκεκριμένη επιχειρηματίας όμως, δεν θα μπορούσε να προσκομίσει ένα τέτοιο έγγραφο με δεδομένο ότι έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για το ατύχημα που είχε γίνει το 2009 στη Χαλκίδα, με θύμα ένα κορίτσι, εννέα ετών τότε. Από το ίδιο ακριβώς παιχνίδι, δέκα χρόνια αργότερα, το 2019 στον Αλμυρό εκτινάχθηκε και βρήκε ακαριαίο θάνατο η 13χρονη Σεράινα Χουλιάρα. Γι’ αυτή την υπόθεση η επιχειρηματίας έχει παραπεμφθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας με αμετάκλητο βούλευμα. Το βούλευμα, μάλιστα, αποκαλύπτει και μια αδιανόητη συμπεριφορά από μέρους της, που φτάνει να αποδίδει την πλήρη ευθύνη για το δυστύχημα στο θύμα, ισχυριζόμενη ότι το παιδί είχε ενεργήσει επιπόλαια και απερίσκεπτα, ενώ παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι εμφανίστηκε ψευδομάρτυρας που είχε δηλώσει σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι είχε δει το παιδί να σηκώνεται όρθιο στο μηχάνημα για να χαιρετίσει φίλους της. Όταν ο ίδιος «μάρτυρας» κλήθηκε να καταθέσει, παρουσιάσθηκε με τον δικαστικό του συμπαραστάτη λόγω της βαριάς νοητικής του υστέρησης και παραδέχθηκε ότι την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στο σπίτι του.

Η υπόθεση του Αλμυρού που πέντε χρόνια μετά δεν έχει καν εισαχθεί σε δίκη, είχε πάρει εκτενή δημοσιότητα και είχε αναδειχθεί τότε και το προηγούμενο ατύχημα για το οποίο η δικαστική κρίση έχει τελεσιδικήσει κρίνοντας την 78xρονη σήμερα επιχειρηματία αμετάκλητα ένοχη. Στο δήμο Λάρισας όμως, κανένας δεν είχε μάθει τίποτα και μόλις προχθές 28 Αυγούστου, η επιχειρηματίας κρίθηκε πλειοδότρια και πήρε την άδεια εγκατάστασης του λούνα παρκ για το πανηγύρι που ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου.

eggrafo1-1

eggrafo2-02

eggrafo2-03

eggrafo2-04

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ποιος έκανε τον έλεγχο του φακέλου που θα έπρεπε υποχρεωτικά, βάσει της προκήρυξης από τον ίδιο τον δήμο, να περιλαμβάνει πρόσφατο απόσπασμα ποινικού μητρώου, αν υπήρχε παλαιότερο έγγραφο ή αν δεν υπήρχε καθόλου αυτό το προαπαιτούμενο. Η καταδίκη της πάντως, έχει καταστεί αμετάκλητη από το 2019…

Η απάντηση του Δήμου Λάρισας για την άδεια σε καταδικασμένη ιδιοκτήτρια λούνα παρκ - «Κατέθεσε λευκό ποινικό μητρώο»


Ο Δήμος Λαρισαίων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση ως απάντηση:

«Η ασφάλεια των πολιτών, η εξασφάλιση συνθηκών ομαλής λειτουργίας και η προστασία από κινδύνους κάθε τύπου, αποτελούν βασικές προτεραιότητες και αδιαπραγμάτευτες αρχές σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.

Το ίδιο ισχύει και για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, σε κάθε διαδικασία που αφορά σε δημόσιο διαγωνισμό.

Με βάση τη διακήρυξη της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ, στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης Λάρισας 2024 και συγκεκριμένα στα δικαιολογητικά συμμετοχής (αρθ. 6 της διακήρυξης), επί ποινή αποκλεισμού, προβλέπονταν μεταξύ άλλων και «απόσπασμα ποινικού μητρώου, έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας».

Κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας κατατέθηκε από τον πλειοδότη ο φάκελος των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων και το απόσπασμα του ποινικού μητρώου, το οποίο ήταν λευκό (μηδέν).

Αφού ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά, η αρμόδια Επιτροπή του διαγωνισμού που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό, προχώρησε στην ανακήρυξη του πλειοδότη, ως όφειλε.

Κατά τη διαδικασία επανελέγχου των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν, επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του προαναφερόμενου αποδεικτικού».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λάρισα: Πήρε ξανά άδεια η επιχειρηματίας στο λούνα παρκ της οποίας σκοτώθηκε η 13χρονη στον Αλμυρό"

Θεσσαλονίκη: «Πάμε να ξεσκίσουμε όλα τα σπίτια» – Οι διάλογοι-σοκ των 14 εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δράση των 14 εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι κατά τις συνομιλίες τα μέλη τους είτε αναφέρονταν ευθέως σε επικείμενες εγκληματικές δράσεις τους και σε τελούμενες αξιόποινες πράξεις, είτε πολλές φορές χρησιμοποιούσαν συνθηματικές λέξεις και φράσεις, αλλά και συγκεκριμένες λέξεις της ειδικής προφορικής διαλέκτου της φυλής των Ρομά, ώστε σε ενδεχόμενη καταγραφή των συνομιλιών τους, από τις διωκτικές αρχές, να δυσχεραίνουν πιθανή σύνδεσή τους με την τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και την αποκάλυψη της δράσης τους.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 37 άτομα εκ των εμπλεκομένων – μελών των εγκληματικών οργανώσεων, σε εκτέλεση ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης, ταυτοποιήθηκαν πεντακόσιες 553 αξιόποινες πράξεις, ενώ το παράνομο περιουσιακό – οικονομικό όφελος ξεπερνά τα 2.760.000 ευρώ. Οι έξι πρώτοι κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν.

«Πάμε να ξεσκίσουμε όλα τα σπίτια»

Παρακάτω διαβάστε μερικούς ενδεικτικούς διαλόγους μεταξύ των μελών των εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν μεταξύ άλλων κλοπές και διαρρήξεις.

1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  • Α: Ε.
  • Β: Τι ήθελες και είπες να σε πάρω πριν;
  • Α: Ξέρεις τι θέλω αύριο;
  • Β: Τι;
  • Α: …..πάμε να ξεσκίσουμε όλα τα σπίτια.
  • Β:Όπου θες.

2η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  • Α: Θα πάμε να κλέψουμε;
  • Β: Το βράδυ να μπούμε σε κάνα σπίτι….. Δεν πάω για αμάξια πάλι.
  • Α: Ναι;
  • Β: Ναι. Να πάρουμε λεφτά.
  • Α: Ε, κάνε κονέ.
  • Β: Κρύο κάνει, βροχή, πολύ καλά.
  • Α: Ναι. Πολύ καλά είναι ο καιρός.
  • Β: Για αυτό, να δούμε τι θα κάνουμε.
  • Α: Καλά.
  • Β: Δες τι γίνεται, εορτολόγια πράγματα, ποιος γιορτάζει… Βάλε ακριβή ημερομηνίες πού να πάμε, πού να μην πάμε, ξύπνα. Γίνε χάρτης.

3η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  • Α: Κλείσε. Έρχομαι εκεί. Πάμε να σπάσουμε κάνα σπίτι ρε.
  • Β: Κλείσε. Μη μιλάς από το κινητό έτσι.

4η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  • Α: Άμα έχει κάτι ερχόμαστε, άμα δεν έχει κάτι τι να έρθουμε;
  • Β: Έχει δύο που έχουν λεφτά.
  • Α: Ε…
  • Β: Αλλά ο ένας θέλει παρακολούθηση, θέλουν παρακολούθηση βασικά. Όταν κλείνουν να τους ακολουθήσουμε.

5η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  • Α: Πάμε έτσι καμιά βόλτα, κάνα κύκλο.
  • Β: Καλά.
  • Α: Πού είσαι εσύ;
  • Β: Εκεί. Στα διαμερίσματα.

6η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  • Α: Άκου λίγο εδώ στους πλούσιους. Έχει δύο τσάντες και δεν μπορώ να τις πάρω και έχει αστυνομία ρε φίλε. Δεν ξέρω τι έγινε. Άκου Πανόραμα.
  • Β: Και πώς θα ακούσω; Ακούω άμα έχει αστυνομία εκεί εγώ;
  • Α: Έχει αστυνομία. Εννοώ δεν ξέρω τι κάνουν εκεί.
  • Β: Ακούω γιατί θα φύγω σε πέντε λεπτά, να ξέρεις.
  • Α: Ναι, άκου ρε να σου φάω τα αρχ… να τις πάρω.
  • Β: Άιντε.

7η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  • Α:. Σπάω ένα άλλο, σκατά. Τίποτα. Όλα ψεύτικα..
  • Β: Με το καλό που γύρισες και φτάνει.

8η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Ενημέρωση της συζύγου για την εγκληματική δράση:

  • ΓΥΝΑΙΚΑ: Για πες, πόσα πήρατε εχθές;
  • ΑΝΔΡΑΣ: Από τριάντα ευρώ πήραμε εχθές. Δεν πήραμε πολλά, να πεθάνω.
  • ΓΥΝΑΙΚΑ: Ναι;
  • ΑΝΔΡΑΣ: Ναι.
  • ΓΥΝΑΙΚΑ: Και εγώ νόμιζα ότι πήρατε μπόλικα που ήρθες έτσι.
  • ΑΝΔΡΑΣ: Όχι και «άκου Πανόραμα».
Πώς δρούσαν οι συμμορίες

Ως προς τους τρόπους δράσης των ομάδων, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων:

Στις διαρρήξεις οικιών απέφευγαν η εγκληματική τους δράση να λαμβάνει χώρα βραδινές ώρες και ημέρες αργίας, καθώς έτσι αυξάνονταν οι πιθανότητες να βρίσκονται οι ένοικοι εντός των κατοικιών τους, ενώ στις διαρρήξεις καταστημάτων επέλεγαν τις ημέρες αυτές διότι τα καταστήματα παρέμεναν κλειστά.

Ήλεγχαν τα θυροτηλέφωνα των πολυκατοικιών και σε περίπτωση που διαπίστωναν ονομαστική εορτή ενοίκων, άρα και συνακόλουθη απουσία τους για αναψυχή, πραγματοποιούσαν την διάρρηξή τους.

Προκειμένου να καταστρέφουν τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία, είτε απέρριπταν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, είτε προέβαιναν στον εμπρησμό τους.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Πάμε να ξεσκίσουμε όλα τα σπίτια» – Οι διάλογοι-σοκ των 14 εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news