facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Εκλογές – Αλέξης Τσίπρας: Εξαιρετικά αρνητικό το αποτέλεσμα, άμεσα αλλαγές για τη δεύτερη μάχη

«Εξαιρετικά αρνητικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για άμεση σύγκληση των συλλογικών οργάνων ώστε να εκτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως ανέφερε πάντως ο «εκλογικός κύκλος δεν έχει ακόμα τελειώσει δεδομένου ότι θα υπάρξει δεύτερη και τελική εκλογική αναμέτρηση» προαναγγέλλοντας εξελίξεις μετά τις επόμενες κάλπες.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες, τα συλλογικά όργανα θα συγκληθούν άμεσα. Ο εκλογικός κύκλος δεν έχει ακόμα τελειώσει δεδομένου ότι θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Πρέπει να κάνουμε άμεσα τις αλλαγές που χρειάζονται για να δώσουμε τη δεύτερη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη. Ευχαριστώ τα μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν τη δύσκολη εκλογική μάχη».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές – Αλέξης Τσίπρας: Εξαιρετικά αρνητικό το αποτέλεσμα, άμεσα αλλαγές για τη δεύτερη μάχη"

Αποτελέσματα – Εκλογές 2023: Θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας – Διαφορά 20 μονάδων με την ενσωμάτωση πάνω από το 80%

Σε ένα θρίαμβο για τη Νέα Δημοκρατία εξελίσσονται οι σημερινές κοινοβουλευτικές εκλογές, καθώς βρίσκεται 20 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην καταμέτρηση λίγοι πιο ολοκληρωθεί.

Με ενσωματωμένο το 90% των εκλογικών τμημάτων στην επικράτεια και συμμετοχή 60,37% επί των 8.850.351 εγεγραμμένων, με ποσοστό λευκών - άκυρων 2,59% και 15,90% εκτός Βουλής, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

Η ΝΔ με 40,80% και 145 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 20,07% και 72 έδρες, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,59% και 41 έδρες, ΚΚΕ 7,18% και 26 έδρες, Ελληνική Λύση με 4,46% και 16 έδρες, Νίκη με 2,93%, Πλεύση με 2,86% και Μέρα25 με 2,57%.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών, στην επίσημη εκτίμησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε πως η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική και η διαφορά παγιώνεται στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Το ΜέΡΑ25 δεν καταφέρνει, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, να μπει στη Βουλή. Εκτός φαίνεται πως θα μείνουν τόσο η Πλεύση Ελευθερίας όσο και η Νίκη. Η περίπτωση σφάλματος είναι στο 0,5%

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποτελέσματα – Εκλογές 2023: Θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας – Διαφορά 20 μονάδων με την ενσωμάτωση πάνω από το 80%"

Ο Θάνος Τζήμερος παραιτήθηκε από πρόεδρος του «Δημιουργία Ξανά»

Την παραίτησή του από πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» υπέβαλλε ο Θάνος Τζήμερος, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter.

«Τη χώρα, από το 1981, την κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ. Πράσινο, κόκκινο και μπλε. Φορολογώντας ό,τι παράγει, για να μοιράζει επιδόματα σε δήθεν ευάλωτους, εξαγοράζοντας την ψήφο τους. Μέχρι όλη η χώρα να γίνει ευάλωτη. Να είστε καλά. Καλή τύχη.

Ο πολιτικός μου κύκλος κλείνει εδώ. Ευχαριστώ τους φίλους και συνεργάτες, τους εμπνευσμένους εθελοντές που έδωσαν έναν τίμιο αγώνα κόντρα στον λαϊκισμό και την πελατειακή λογική. Θα κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια χωρίς να ντρεπόμαστε. Είμαστε όμως λίγοι.

Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας. Πριν από λίγο υπέβαλα την παραίτησή μου από πρόεδρος της Δημιουργίας ξανά».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Θάνος Τζήμερος παραιτήθηκε από πρόεδρος του «Δημιουργία Ξανά» "

Κ. Μητσοτάκης: Πολιτικός σεισμός ο σημερινός – Θα ακολουθήσω τις διαδικασίες που προβλέπονται

«Ευχαριστώ από καρδιάς τα εκατομμύρια των Ελληνίδων και Ελλήνων που ανέδειξαν και πάλι τη ΝΔ τον μεγάλο και αδιαμφισβήτητο νικητή», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του.

Και τόνισε: «Με την ψήφο τους έδειξαν πως αναγνωρίζουν τα σημαντικά βήματα προόδου που η χώρα μας έκανε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Αποδεικνύουν ότι η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν άλλωστε σήμερα οι ψηφοφόροι και το ζήτησαν με τρόπο εμφατικό, θα έλεγα με τρόπο απόλυτο. Αλλά μας ζήτησαν και κάτι ακόμα. Να τρέξουμε πιο γρήγορα στο δρόμο της προόδου. Στο δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων για καλύτερους μισθούς για περισσότερες θέσεις εργασίας, για μια καλύτερη δημόσια υγεία για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον. Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα νίκησε το διχασμό.

Είμαι και συγκινημένος καθώς αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη ένα τόσο εντυπωσιακό ποσοστό. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Η δυναμική του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής. Οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Με πιο τολμηρές αλλαγές ώστε να καλύψουμε γρήγορα το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει ακόμη από την Ευρώπη. Πρώτος εγώ ξέρω πόσο πολλή δουλειά έχουμε τώρα μπροστά μας. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που πραγματικά να πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις αλλά και να μπορεί να τις υλοποιήσει. Κι αυτή βεβαίως δεν μπορεί να προκύψει ούτε από εύθραυστους αριθμούς ούτε από αβέβαιους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς.

Συνεπής στις δεσμεύσεις μου από αύριο θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμά μας διατηρώντας όμως σταθερή την άποψή μου ότι τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια και τελικά καταλήγουν σε αδιέξοδα. Χωρίς αμφιβολία, ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα μας καλεί όλους να επιταχύνουμε τη διαδικασία για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο ώστε η πατρίδα μας να έχει στο συντομότερο δυνατόν έμπειρο χέρι στο τιμόνι της. Αυτό άλλωστε δήλωσαν και οι πολίτες εγκρίνοντας τη βασική μας επιλογή, την επιλογή της αυτοδύναμης Ελλάδος και της αυτοδύναμης ΝΔ. Αλλά και την προγραμματική μας θέση ότι αυτός τελικά είναι ο μόνος δρόμος για να υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Θα τον διανύσουμε και πάλι μαζί με οδηγούς τη γλώσσα της αλήθειας αλλά και τη σχέση εμπιστοσύνης που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει. Την ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική και την προσπάθεια για διαρκή, για συνεχή βελτίωση. Χωρίς αλαζονεία και χωρίς έπαρση που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχθώ. Με κινητήρια δύναμή μας το σχέδιο για την Ελλάδα του 2027 και με πίστη στις δυνατότητες του λαού μας να διεκδικεί και τελικά να κατακτά ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας. Απευθύνομαι επίσης ενωτικά σε όσους δίστασαν να κάνουν το βήμα γιατί τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν τελικά οι μεγάλες πλειοψηφίες και τις πραγματοποιούν μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις. Συνεχίζουμε λοιπόν, προχωράμε σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά. Σας ευχαριστώ».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης: Πολιτικός σεισμός ο σημερινός – Θα ακολουθήσω τις διαδικασίες που προβλέπονται"

Ψαχνά: Σκυλί επιτέθηκε σε ανήλικο στην πλατεία – Πατέρας προσπάθησε να το προστατεύσει και κατέληξε στο αυτόφωρο

Πανικός το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία των Ψαχνών στην Εύβοια με ένα ανήλικο παιδί να δέχεται επίθεση από αδέσποτο σκύλο και έναν πατέρα να καταλίγει στο αυτόφωρο ενώ πήγε να το προστατεύσει…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviathema.gr, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ, το άδεσποτο ζώο περιφερόταν στην κεντρική πλατεία, όταν πήγε και επιτέθηκε σε ένα παιδάκι το οποίο έπαιζε με συνομήλικούς του, ένας άνδρας  ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο σημείο έτρεξε άμεσα να απομακρύνει τον σκύλο ώστε να προστατέψει το παιδί.

Ανήλικοι μαθητές λυκείου, θεωρώντας ότι ο άνδρας χτύπησε το ζώο κάλεσαν την αστυνομία ενώ στο σημείο προκλήθηκε ένταση μεταξύ τους.

Αστυνομικοί του ΑΤ Διρφύων Μεσσαπίων έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον άνδρας τον οποίο και οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, συνοδεία των ανηλίκων οι οποίοι προχώρησαν σε μύνηση εναντίον του καταθέτοντας ότι το χτύπησε.

Ο άνδρας κρατήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου ενώ αφαίθηκε λίγο αργότερα μετά από προφορική εντολή εισαγγελέα.

Αυτόπτες μάρτυρες όπως ανέφεραν στο eviathema.gr, λίγο νωρίτερα από το περιστατικό μαθητές έπαιζαν με lazer στο σημείο ρίχνοντας πάνω στο εν λόγω σκυλί με αποτέλεσμα εκείνο να πανικοβληθεί και να ακολουθήσει το τραγικό περιστατικό.

Για ακόμα μια φορά η απουσία του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων από την διαχείρηση του θέματος των αδέσποτων ζώων δημιουγεί τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις αφού όπως έχει δημοσίευσει ξανά το eviathema.gr, αρκετά άτομα έχουν τραυματιστεί από αδέσποτα ζώα σε όλη την περιοχή των Ψαχνών.

eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψαχνά: Σκυλί επιτέθηκε σε ανήλικο στην πλατεία – Πατέρας προσπάθησε να το προστατεύσει και κατέληξε στο αυτόφωρο"

Εξερράγη η Αίτνα – Ανεστάλησαν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κατάνια λόγω της τέφρας

Η Αίτνα, το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, εξερράγη σήμερα (21.05.2023), εκτοξεύοντας στάχτη στην Κατάνια, τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Σικελίας, και αναγκάζοντας την αναστολή των πτήσεων στο αεροδρόμιο της πόλης.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV), το οποίο παρακολουθεί στενά την Αίτνα με όργανα στις πλαγιές, εξαιτίας της βροχής καλύφθηκαν τα νέφη αερίων που εκτοξεύθηκαν από το ηφαίστειο. Ωστόσο, στάχτη έχει πέσει στην Κατάνια και σε άλλες πόλεις στις κατοικημένες πλαγιές της Αίτνας, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το αεροδρόμιο της Κατάνια ανέφερε ότι λόγω της τέφρας, οι πτήσεις ανεστάλησαν προσωρινά.

Οι άνθρωποι στις πόλεις Adrano και Biancavilla ανέφεραν ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις από το ηφαίστειο την Κυριακή, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η εθνική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας είχε σημειώσει την Πέμπτη σε προειδοποίηση ότι ενόψει της αυξημένης ηφαιστειακής δραστηριότητας, θα μπορούσαν να εμφανιστούν «ξαφνικές» διακυμάνσεις της δραστηριότητας της Αίτνας.

ABC News/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξερράγη η Αίτνα – Ανεστάλησαν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κατάνια λόγω της τέφρας"

Μειωμένα τα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο – Αναλυτικά οι τιμές

Μειώσεις τιμολογίων για τον Ιούνιο (σε σχέση με τα ισχύοντα τον Μάιο) ανακοίνωσε η πλειονότητα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνέχεια της υποχώρησης των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Ενδεικτικά οι χρεώσεις του ρεύματος για τον επόμενο μήνα διαμορφώνονται ως εξής:

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες τις νέες χρεώσεις που είναι 15,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες (έναντι 15,9 λεπτών τον Μάιο) και 16,7 λεπτά για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες (από 17,1 λεπτά τον Απρίλιο). Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση θα είναι 11,4 λεπτά, από 11,8 τον Απρίλιο.

  •  Protergia Οικιακό Value: 0,1265 ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 0,1396)
  •   Ήρων PROTECT 4 Home: 16,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 18,7)
  •   Elpedison Economy: 11,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 12,5)
  •   NRG on time: 12,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 14)
  •    Watt&Volt Value: 12,65 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 13,96)
  •   Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας MAXI Free: 12,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 13,9)
  •   Volterra: 11,98 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 18,8)
  •   Zenith Home Now: 13,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 11,5)
  •   Volton Home: 15,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 16,63 )

Από τις τιμές αυτές αφαιρείται η κρατική επιδότηση στα τιμολόγια η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί και είναι 1,5 λεπτό ανά κιλοβατώρα.

Ο μέσος όρος της τιμής του ρεύματος στο Χρηματιστήριο ενέργειας κατά το πρώτο 20ήμερο του Μαΐου είναι 114,13 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 120,44 ευρώ τον Απρίλιο. Η αποκλιμάκωση των τιμών αποδίδεται στην υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου που κυμαίνονται στα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στη σχετικά μειωμένη ζήτηση λόγω καιρικών συνθηκών και στην αυξημένη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην κάλυψη της ζήτησης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μειωμένα τα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο – Αναλυτικά οι τιμές"

Επεισόδια τα ξημερώματα στην Πανεπιστημιούπολη – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις 02:10 τα ξημερώματα, μια ομάδα ατόμων περίπου 50 ατόμων βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη και επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες.

Από τα επεισόδια, τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ κάηκε ένα βαν και κάδοι σκουπιδιών.

Παράλληλα, έκλεισαν για λίγη ώρα οι δρόμοι στην Ούλωφ Πάλμε και την Υμηττού.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια τα ξημερώματα στην Πανεπιστημιούπολη – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός"

Καρδίτσα: Συλλήψεις για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας – Πλαστές ταυτότητες, μετρητά και σταυρωμένα ψηφοδέλτια

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Σάββατο 20 Μαΐου 2023, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καρδίτσας, 5 ημεδαποί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό έγινε στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων και μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Ρομά.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ. 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρδίτσα: Συλλήψεις για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας – Πλαστές ταυτότητες, μετρητά και σταυρωμένα ψηφοδέλτια"

Εκλογές 2023: Υποχρεωτική η ψήφος – Ποιοι πολίτες εξαιρούνται

Μέρα εκλογών η σημερινή και η ψήφος είναι υποχρεωτική για όλους σύμφωνα με τον Σύνταγμα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Συντάγματος ο πολίτης που αδικαιολόγητα δεν θα ψηφίσει στις εκλογές, μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση από ένα μήνα μέχρι ένα έτος.

Το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει και τις στερήσεις των αξιωμάτων και θέσεων, που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από ένα μέχρι τρία χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 117 της εκλογικής νομοθεσίας (π.δ. 26/2012):

  • Υπάλληλοι του δημοσίου, για τους οποίους, σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες δεν θα τους επιτρέψουν να απουσιάζουν από την Υπηρεσία τους, για να μεταβούν να ψηφίσουν στον τόπο, στους εκλογικούς καταλόγους, του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
  • Υπάλληλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κ.λπ., στους οποίους, επίσης, λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών, δεν είναι δυνατή η χορήγηση άδειας μετάβασης.
  • Αυτοί που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό (70ο) έτος της ηλικίας τους.
  • Εκλογείς που δεν θα μπορούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.
  • Από την υποχρέωση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εξαιρούνται, επίσης, οι εκλογείς οι οποίοι έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους κατοίκων εξωτερικού, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος, λόγω μη συμπλήρωσης, στη διπλωματική περιφέρεια που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν, του αριθμού των σαράντα (40), τουλάχιστον, εκλογέων κατοίκων εξωτερικού.
  • Όσοι πρόκειται να βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό.
  • Οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών, λόγω μη συμπλήρωσης, σε όλη την εφετειακή περιφέρεια, του αριθμού των σαράντα (40), τουλάχιστον, ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας βασικής εκλογικής περιφέρειας (άρθρο 96, παρ. 1 του Π.Δ. 26/2012).
  • Εξαιρούνται, επίσης, οι εκλογείς οι οποίοι έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους κατοίκων εξωτερικού, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος, λόγω μη συμπλήρωσης, στη διπλωματική περιφέρεια που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν, του αριθμού των σαράντα (40), τουλάχιστον, εκλογέων κατοίκων εξωτερικού.
Ποιοι στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν:

-Όσοι βρίσκονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή.

-Όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα:

  • σε κάθειρξη για τα αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του Δεύτερου Βιβλίου του Ποινικού Κώδικα ή
  • σε οποιαδήποτε ποινή για εγκλήματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης ή
  • σε ισόβια κάθειρξη για κάθε άλλο αδίκημα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Υποχρεωτική η ψήφος – Ποιοι πολίτες εξαιρούνται"

Υπουργείο Εσωτερικών: Με δύο επιλογές η επίδειξη της ψηφιακής ταυτότητας στο εκλογικό τμήμα

Διευκρινίσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με την επίδειξη της ψηφιακής ταυτότητας από την εφαρμογή Gov.gr wallet, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

   Όπως αναφέρει, εκεί οι επιλογές είναι δύο:

  •    Να πατήσει ο εκλογέας το κουμπί quick scan και να επιδείξει τον κωδικό QR στον δικαστικό αντιπρόσωπο,
  •    Να πατήσει το κουμπί «Προβολή QR κωδικού» και μετά την επίδειξη του κωδικού QR στο δικαστικό αντιπρόσωπο να δώσει και τον πρόσθετο κωδικό που θα έχει λάβει μέσω της εφαρμογής.

   Και οι δυο επιλογές είναι ισοδύναμες ως προς την εκλογική διαδικασία, με την πρώτη να θεωρείται ευκολότερη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Εσωτερικών: Με δύο επιλογές η επίδειξη της ψηφιακής ταυτότητας στο εκλογικό τμήμα"

Αστυνομικός επιχείρησε να διαρρήξει σπίτι απειλώντας με όπλο γυνάικα

Ένας 31χρονος αστυνομικός και ο 22χρονος –ήδη σεσημασμένος για άλλα αδικήματα- συνεργός του, συνελήφθησαν μετά από απόπειρα διάρρηξης σε σπίτι στο Χαϊδάρι, με τον αστυνομικό μάλιστα να απειλεί με πιστόλι μία γυναίκα. ΄

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης (17/5), όταν λίγο μετά τις 11:00 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, μετέβησαν στην οδό Αγησιλάου στο Χαϊδάρι για να ελέγξουν ύποπτα άτομα. Εκεί εντόπισαν τον 31χρονο αστυνομικό και τον 22χρονο συνεργό του, ωστόσο, ο πρώτος –αφού επέδειξε υπηρεσιακή ταυτότητα- υποστήριξε ψευδώς ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, με τους δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. να αποχωρούν από το σημείο καθώς δεν πρόκυψε κάτι αξιοσημείωτο.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από περίπου 20 λεπτά, διήλθαν ξανά από την οδό Αγησιλάου και διαπίστωσαν ότι οι δύο άνδρες παρέμεναν εκεί. Σχεδόν μία ώρα αργότερα, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε νέα κλήση ότι στην οδό Αγησιλάου δύο άτομα επιχειρούν να διαρρήξουν ισόγειο διαμέρισμα, ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από μία γυναίκα την οποία απείλησαν με όπλο προκειμένου να διαφύγουν με ένα μικρό ΙΧ αυτοκίνητο.

Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί, πολίτες τους έδωσαν βίντεο που είχαν καταγράψει τα πρόσωπα, τις κινήσεις και το όχημα των δραστών κι έτσι μετά από αναζητήσεις, προχώρησαν στη σύλληψη του 31χρονου αστυνομικού και του 22χρονου συνεργού του. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ ο αστυνομικός αντιμετωπίζει και διοικητικές κυρώσεις.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικός επιχείρησε να διαρρήξει σπίτι απειλώντας με όπλο γυνάικα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news