facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΟΑΣΑ: Ενημέρωση για τη λειτουργία των ΜΜΜ αύριο 25-1-2022

Ο  ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, καθιστούν αδύνατη αύριο την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και σήμερα, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Αττική και αντίστροφα.

Ομοίως, τα δρομολόγια των συρμών του ΤΡΑΜ με βάση τις ισχύουσες και προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσουν στις 08.00:

  • Γραμμή 6 “Σύνταγμα- Πικροδάφνη”: Αποκατάσταση κυκλοφορίας σε όλο το Δίκτυο της Γραμμής
  • Γραμμή 7 “Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος”: Προσωρινός τερματικός σταθμός η στάση «ΠΑΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ», λόγω πτώσης δέντρου στην εναέρια γραμμή ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑ.

Για οποιαδήποτε μεταβολή στη λειτουργία των ΜΜΜ θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΑ: Ενημέρωση για τη λειτουργία των ΜΜΜ αύριο 25-1-2022"

Σε ετοιμότητα το ΕΣΥ για την κακοκαιρία «Ελπίδα» – Ποια νοσοκομεία εφημερεύουν

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία, η εφημερία εξελίσσεται ομαλά και έχει διασφαλιστεί η πλήρης παρουσία του προσωπικού για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης από την κακοκαιρία «Ελπίδα», όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι πλήρως εξοπλισμένα για να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες και ήδη έχουν προχωρήσει σε διακομιδές όπου απαιτείται, ενώ βρίσκονται και σε ετοιμότητα στις εξόδους της Αττικής Οδού σε συνεννόηση με τα επιχειρησιακά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ με τις διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων της Αττικής συντονίζουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα».

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Μίνα Γκάγκα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τους Διοικητές των ΥΠΕ για την εκτίμηση της κατάστασης στα νοσοκομεία, λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Ποια νοσοκομεία εφημερεύουν

Προς εξυπηρέτηση των πολιτών, τα νοσοκομεία που εφημερεύουν στην Αττική είναι τα ακόλουθα:

Tη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη εφημερεύουν:

– Θριάσιο

– Ασκληπιείο

– Ερυθρός Σταύρος

– Ιπποκράτειο

Την Τρίτη εφημερεύουν:

08.00 με 14.30

– Κωνσταντοπούλειο

– Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς

– 417 ΝΙΜΤΣ

14.30 με 22.00

– ΚΑΤ

14.30 με 08.00 (επόμενη ημέρα)

– Αλεξάνδρα

– Λαϊκό

– ΕΛΠΙΣ

08.00 με 08.00 (επόμενης)

– Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ετοιμότητα το ΕΣΥ για την κακοκαιρία «Ελπίδα» – Ποια νοσοκομεία εφημερεύουν"

Κακοκαιρία Ελπίδα: Κλειστά τα δικαστήρια και στις 7 περιοχές όπου ισχύει η γενική αργία

Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχές της Επικράτειας που πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα, με Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, το μέτρο της αναστολής εργασιών των δικαστηρίων και εισαγγελιών που ισχύει για τη Περιφέρεια Αττικής για την 25η.01.2022και 26η.01.2022, επεκτείνεται για το ίδιο διάστημα στην Περιφέρεια Κρήτης, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με την Υπουργική Απόφαση αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών των ανωτέρω περιοχών.

Κατ’ εξαίρεση:

Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ

-Θα εκφωνηθούν από ώρα 12:00 και έπειτα, μόνο οι αιτήσεις προσωρινών διαταγών. Σε περίπτωση μη εμφάνισης διαδίκου, εκτός από εξαιρετικά επείγουσες κατά την κρίση του Προέδρου περιπτώσεις, η υπόθεση αναβάλλεται στην πλέον σύντομη δικάσιμο.

-Όλες οι υποθέσεις που θα αποσυρθούν θα προσδιορισθούν αυτεπάγγελτα οίκοθεν με Πράξη των Προέδρων των Τριμελών Συμβουλίων Διεύθυνσης ή των διευθύνοντων αυτά, με ενημέρωση της πλατφόρμας solon.gov.gr, που θα επέχει θέση κλήτευσης όλων των διαδίκων.

Β. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ

-Αποσύρονται όλες οι υποθέσεις των ποινικών δικαστηρίων εξαιρουμένων των ποινικών δικών:

α) αρμοδιότητας Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και Μονομελούς και Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, των οποίων οι κατηγορούμενοι συμπληρώνουν εντός 3μήνου το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, οπότε το δικαστήριο αποφασίζει ανά περίπτωση για την εκδίκαση ή την τυχόν αναβολή ή διακοπή της δίκης.

β) που αφορούν κακουργήματα στα οποία συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής τους μέχρι την 31η.12.2023 στον πρώτο βαθμό ή μέχρι την 31η.12.2022 στο δεύτερο βαθμό, οπότε το δικαστήριο αποφασίζει ανά περίπτωση για την εκδίκαση ή την τυχόν αναβολή ή διακοπή της δίκης.

γ) που έχουν διακοπεί για τις δικασίμους της 25ης.01.2022 και 26ης.01.2022 και δεν υπάγονται στις ως άνω εξαιρέσεις, οπότε το δικαστήριο αποφασίζει σε συνεδρίαση, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία των διαδίκων, την εκ νέου διακοπή.

Ώρα έναρξης των δικαστικών συνεδριάσεων των ανωτέρω ορίζεται η 10:00.

δ) αρμοδιότητας Αυτοφώρων Πλημμελειοδικείων μόνο για υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρες πράξεις με κρατούμενους (ή εξ αναβολής κατ’άρθρον 423 Κ.Π.Δ) ή αιτήσεις δικονομικού χαρακτήρα με κρατούμενους. Ώρα έναρξης των δικαστικών συνεδριάσεων των αυτοφώρων ορίζεται η 12:00.

  • Οι προσδιορισθείσες απολογίες αυτοφώρων συνοδειών καθώς και οι αυτόφωρες συνοδείες κακουργημάτων και πλημμελημάτων θα γίνονται μετά τις 11:00 και κατόπιν επικοινωνίας με τα αρμόδια κατά περίπτωση δικαστικά όργανα.
  • Οι αποσυρθείσες υποθέσεις θα επαναπροσδιοριστούν κατά προτεραιότητα με τη στάθμιση περιπτώσεων κρατουμένων και κινδύνου παραγραφής.
  • Προς διευκόλυνση της ενημέρωσης διαδίκων, μαρτύρων και συνηγόρων, η διακοπή της δίκης και ο ορισμός νέας δικασίμου, γνωστοποιούνται από τον γραμματέα της έδρας στον Δικηγορικό Σύλλογο της έδρας του Δικαστηρίου και, αν το δικαστήριο διαθέτει ιστοσελίδα, αναρτάται σε αυτήν.

Γ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ

  • Θα εξεταστούν από ώρα 12:00 και έπειτα οι επείγουσες αιτήσεις προσωρινών διαταγών.

Στις υπόλοιπες περιοχές που υπάρχουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, για την λειτουργία των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών θα αποφασίσουν οι αρμόδιες διοικήσεις των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Ελπίδα: Κλειστά τα δικαστήρια και στις 7 περιοχές όπου ισχύει η γενική αργία"

Νέο φιάσκο του ΔΕΔΔΗΕ - Εκτός λειτουργίας ο νέος αριθμός για τις βλάβες

Πριν από τρεις ημέρες ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε θριαμβευτικά την λειτουργία του νέου τηλεφωνικού αριθμού 8004004000 στον οποίον οι πολίτες μπορούν να καλούν δωρεάν για αναφέρουν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Μετά τις θριαμβολογίες ήρθε η πραγματικότητα και η πρώτη μεγάλη κακοκαιρία για να διαλύσει τον πολυδιαφημισμένο τηλεφωνικό αριθμό και να αποδείξει για άλλη μια φορά τη γύμνια του οργανισμού, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει αποτύχει σε στιγμές κρίσης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωση του έκανε λόγο για «βλάβη στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών» και προέτρεψε τους πολίτες να καλούν στο 11500 –στο οποίο το τηλεφώνημα χρεώνεται- και στο 2111900500, όπου η αναμονή ξεπερνά τα 40 λεπτά. Πρόκειται για 40 πολύ κρίσιμα λεπτά για τους πολίτες που δεν έχουν ρεύμα, αφού υποχρεώνονται να «αδειάζουν» την μπαταρία του κινητού τους, του μοναδικού μέσου επικοινωνίας που έχουν όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Οι πολίτες δεν γνωρίζουν πότε θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση, αν θα περάσουν αυτή την παγωμένη νύχτα –ή και άλλες- χωρίς θέρμανση .

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται αυτή τη στιγμή πολλές περιοχές της Αττικής, μεταξύ αυτών το Μαρούσι, ο Χολαργός, ο Βύρωνας, το Θησείο, τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, το Ψυχικό, η Νέα Φιλαδέλφεια το Νέο Ηράκλειο, η Ραφήνα, το Μάτι, ο Νέος Βουτζάς, η Νέα Μάκρη, ο Διόνυσος, η Κηφισιά, ο Μαραθώνας, το Γραμματικό, το Κάτω Σούλι και άλλες.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο φιάσκο του ΔΕΔΔΗΕ - Εκτός λειτουργίας ο νέος αριθμός για τις βλάβες"

Δημοσκόπηση Μarc: Προβάδισμα 13,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 12,4 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Marc, ενώ στην εκτίμηση ψήφου, αν είχαμε εκλογές τώρα, η "ψαλίδα" διευρύνεται στις 13,5 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου μέρους της έρευνας που παρουσιάστηκαν από τον διευθ. σύμβουλο της MARC Θωμά Γεράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν:

ΝΔ 32,6%

ΣΥΡΙΖΑ 20,2%

ΚΙΝΑΛ 14,8%

ΚΚΕ 5%

Ελληνική Λύση 4,6%

ΜέΡΑ25 2,4%

Έλληνες για την Πατρίδα 1,6%

Άλλο 4,1

Δημοσκόπηση Μarc: Προβάδισμα 13,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

προθεση

Στην εκτίμηση ψήφου, δηλαδή αν είχαμε σήμερα εκλογές τα κόμματα θα συγκέντρωναν:

ΝΔ 37,8%

ΣΥΡΙΖΑ 24,3%

ΚΙΝΑΛ 16,8%

ΚΚΕ 5,5%

Ελληνική Λύση 5%

ΜέΡΑ25 3,1%

Έλληνες για την Πατρίδα 1,9%

Άλλο 5,6%

εκτιμηση αρψ

Η έρευνα για τον ΑΝΤ1 είναι πολυθεματική, το μέγεθος του δείγματος είναι σε 1.002 νοικοκυριά και πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2022.

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Μarc: Προβάδισμα 13,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ"

Έκτακτες ρυθμίσεις στις ΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθήνας, Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου

Tην απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε η διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση ισχύει από τα διόδια των Μαλγάρων έως τον κόμβο Κλειδίου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

-τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ.)

-τα οχήματα οδικής βοήθειας

-τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι

-τα οχήματα που κατευθύνονται από Κόμβο Κλειδίου προς Εγνατία Οδό (Βέροια, Κοζάνη κλπ)

-τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό μέχρι και την πόλης της Λαμίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αποκαταστάθηκε  η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από την διασταύρωση Δαφνίου μέχρι τον κόμβο Διυλιστηρίων.

Αντίθετα, διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας έως τα διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως τον κόμβο Οινοφύτων και στα δύο ρεύματα

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτες ρυθμίσεις στις ΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθήνας, Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου"

Κακοκαιρία Ελπίς: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη τα σούπερ μάρκετ - Τι ισχύει για τράπεζες και λιανεμπόριο

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, αύριο, Τρίτη 25/01/2022, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Ελπίς: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη τα σούπερ μάρκετ - Τι ισχύει για τράπεζες και λιανεμπόριο"

Γαλλία: Σχεδόν 400 θάνατοι - Ο υψηλότερος αριθμός από τον περασμένο Απρίλιο

Τριακόσιοι ενενήντα τρεις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό 24ώρου από τον περασμένο Απρίλιο. Από την αρχή της πανδημίας η Γαλλία αριθμεί συνολικά 101.723 θύματα.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ήταν 108.481, ενώ σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.776 ασθενείς, 16 περισσότεροι από χθες.

ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Σχεδόν 400 θάνατοι - Ο υψηλότερος αριθμός από τον περασμένο Απρίλιο"

Ιταλία: 77.696 νέα κρούσματα και 352 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 77.696 και 352 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Το σύνολο των διαγνωστικών τεστ, όμως, είναι λιγότερα απ’ ότι συνήθως, αφού δεν ξεπέρασαν τα 519.293, ενώ το 15% προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας σήμερα βρίσκονται 1.685 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.862. Από την αρχή της πανδημίας, δε, στην χώρα προσβλήθηκαν από τον ιό 10.001.344 πολίτες.

«Τα κρούσματα κορονοϊού μειώνονται, ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί η όλη αυτή τάση», δήλωσε πριν λίγο ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, έκτακτος επίτροπος για την διαχείριση της πανδημίας. «Η Iταλία είναι σημείο αναφοράς, επίσης, σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς των πολιτών», πρόσθεσε. Ιταλοί επιστήμονες, παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι, έστω και αν η μείωση των κρουσμάτων επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες, οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν προστατευτική μάσκα, πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι.

Παρά το ότι σε γενικές γραμμές, τέλος, τα ιταλικά νοσοκομεία «αντέχουν» την πίεση του νέου αυτού κύματος της πανδημίας, στην κεντρική περιφέρεια Αμπρούτσο, σε τέσσερις περιοχές της, δόθηκε «πράσινο φως» για την μεταφορά ασθενών με κορονοϊό και σε ιδιωτικές κλινικές.

Σε ανακοίνωση του προέδρου της περιφέρειας, Μάρκο Μαρσίλιο, υπογραμμίζεται ότι θα μεταφερθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία μόνον ασθενείς οι οποίοι δεν χρειάζεται να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 77.696 νέα κρούσματα και 352 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο"

Βιασμός ανήλικης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του ιερέα στα Κάτω Πατήσια

Ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος επικαλούμενος νέες καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του κληρικού παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου κοριτσιού στα Κάτω Πατήσια.

Σε ανακοίνωση του ο ποινικολόγος, που επρόκειτο να συνοδεύσει αύριο τον κατηγορούμενο ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Επειδή τα ως νέα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας στις 24 -01-2022 έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω μου, τα χρηστά ήθη και την υπερασπιστική μου νομική κατεύθυνση, δηλώνω ευθαρσώς πως παραιτούμαι από την υπόθεση και αρνούμαι την εντολή που έλαβα από τον ίδιο τον κατηγορούμενο στις 21-01-2022, τονίζοντας την αλήθεια που με διέπει ως συνήγορος καθώς είχα την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Ιερέα πως δεν υφίσταται καμία ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη 14χρονη , αποκρύφτηκαν στοιχεία σε εμένα τον συνήγορό του, από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του και προ εκπλήξεως μου δημοσιοποιήθηκαν νέες καταγγελίες εναντίον του. Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο σημείο να παραιτηθώ από πληρεξούσιος δικηγόρος του».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός ανήλικης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του ιερέα στα Κάτω Πατήσια"

Κακοκαιρία Ελπίς: Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες τα αυτοκίνητα αύριο στην Αττική

Τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Αττική προβλέπει η σύσταση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ προς τους πολίτες για αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω της κακοκαιρίας.

Παράλληλα, η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 συνιστάται η κυκλοφορία οχημάτων στην Αττική, αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, να πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Ελπίς: Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες τα αυτοκίνητα αύριο στην Αττική"

Στυλιανίδης για κακοκαιρία “Ελπίς”: Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό από έξι σημεία

Γενική αργία αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα αποφάσισε η κυβέρνηση με τον Χρήστο Στυλιανίδη να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις για την κακοκαιρία “Ελπίς”.

Στο Δαχτυλίδι, στην οδό Κηφισίας και στην Οδό Πεντέλης πραγματοποιείται επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών. Οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται οδηγούνται σε έξι σημεία, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Κάντζα, Παιανία και Σπάτα, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία. 

Έχει εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία η φιλοξενία σε ξενοδοχεία, όπου θα έχουν κάθε βοήθεια, ιατρική και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειάζονται.

Στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και σε Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη και Κυκλάδες θα υπάρχει αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Στην Ανατολική Αττική και στο Δήμο Μαραθώνα υπάρχουν ακόμα διακοπές ρεύματος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στυλιανίδης για κακοκαιρία “Ελπίς”: Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό από έξι σημεία"

Έκτακτο: Σύγκρουση τρένου με τραυματίες στη Λιβαδειά

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για ατύχημα που έγινε λίγο πριν τις 8:00΄ το βράδυ στο σιδηροδρομικό δικτυο, όταν μηχανη τραίνου, έπεσε πανω σε βαγόνι αμαξοστοιχίας που είχε ακινητοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα η αμαξοστοιχία IC 54 που είχε ακινητοποιηθεί από νωρίς μεταξύ Λιβαδειάς και Τιθορέας, στη μεση του πουθενά λόγω μηχανικού προβλήματος που αντιμετώπισε και ανέμενε βοήθεια από Οινόη ή Λιανοκλάδι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τελικά κλήθηκε μηχανή για να την τραβήξει. Όμως όταν επιχειρήθηκε η προσκόλληση της μηχανής στην αμαξοστοιχία, ίσως από λάθος χειρισμό η μηχανή προσέκρουσε πάνω στο βαγόνι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός και ένας εργαζόμενος, πιθανόν και κάποιοι από τους επιβάτες.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αμαξοστοιχία δεν έχει ούτε ρεύμα και οι επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι για πάνω από 6 ώρες στη μέση του πουθενά μέσα στην παγωνιά.

Στο σημείο σπεύδει ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία για να απεγκλωβίσει αρχικά τους τραυματίες και στη συνέχεια τους υπολοίπους επιβάτες.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκτακτο: Σύγκρουση τρένου με τραυματίες στη Λιβαδειά "

Κακοκαιρία Ελπίς: Ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός στην Αττική Οδό – Γενική αργία σε έξι περιοχές

Νέα έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας Ελπίς πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Έχει αρχίσει μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό στο Δαχτυλίδι, στην Κηφισίας και στην Πεντέλης, ενημέρωσε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό.  Συγκεκριμένα, οι οδηγοί οδηγούνται σε έξι σημεία: Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία.

Τους εγκλωβισμένους πολίτες τους υποδέχονται και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία που τους οδηγούν σε σημεία για περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειαστούν.

Σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη και Κυκλάδες θα υπάρχει αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου και δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας μπαίνουν αύριο Τρίτη 25/1 η περιφέρεια Αττικής, καθώς και η Εύβοια, η Βοιωτία, η Κρήτη και οι Κυκλάδες, που σημαίνει ότι θα υπάρχει αργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, πλην αυτών που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία και ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, βενζινάδικων, όπως και επιχειρήσεων που συμβάλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, θα εκδοθούν και συγκεκριμένες ανακοινώσεις, οι οποίες θα μεταδοθούν από τα ΜΜΕ.

«Καλούμε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση», τόνισε, ενώ επεσήμανε ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για μία δύσκολη νύχτα.

«Πάση θυσία να αποφύγουμε οποιαδήποτε απώλεια ανθρώπινης ζωής», τόνισε.

Ο υπουργός επανέλαβε τη συγγνώμη της Πολιτείας για «όσες ανεπάρκειες εμφανίστηκαν, ειδικά με την ευθύνη μιας συγκεκριμένης εταιρείας».

Δείτε την ενημέρωση:

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Ελπίς: Ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός στην Αττική Οδό – Γενική αργία σε έξι περιοχές"

Βοιωτία - Φθιώτιδα: «Κόλλησαν» στα χιόνια και τα τραίνα!

Πάνω από 5 ώρες καθυστέρηση, για την αμαξοστοιχία intercity 54 που ξεκίνησε από την Αθήνα στις 12:22’ με προορισμό Λιανοκλάδι και Θεσσαλονίκη και «κόλλησε» στο ύψος της Λιβαδειάς από πρόβλημα στη μάσκα της.

Μεταξύ του μεγάλου όγκου χιονιού, φαίνεται ότι υπήρχαν κι άλλα αντικείμενα όπως δέντρα και πέτρες που προκάλεσαν ζημιά στην αμαξοστοιχία, όπως και σε μέρος του δικτύου, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Αναπόφευκτο ήταν να «κολλήσει» και η αμαξοστοιχία 56 που αναχωρούσε κανονικά στις 15:22’ από Αθήνα αλλά δεν μπορούσε να παρακάμψει το προπορευόμενο τραίνο μιας και τα προβλήματα από τον όγκο του χιονιού και τα σπασμένα δέντρα εντός της Βοιωτίας ήταν και στις δύο γραμμές.

Θύματα της κακοκαιρίας, έπεσαν ακολούθως και οι αμαξοστοιχίες intercity που κατέβαιναν αντίστοιχα από Θεσσαλονίκη. Η 55 «κόλλησε» στην Τιθορέα και η 57 που ακολουθούσε στο Λιανοκλάδι, όπου έφτασε στις 17:30’.

Περίπου στις 18:15’ η 57 αναχώρησε από το Λιανοκλάδι, ενώ στις 17:50’ αναχώρησε από τη Λιβαδειά με μικρές ταχύτητες η αμαξοστοιχία 54, η οποία θα εξυπηρετήσει και τους επιβάτες της επόμενης αμαξοστοιχίας (56).

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο τραίνο (IC 54) έπρεπε να είχε φτάσει Θεσσαλονίκη στις 16:45!

*Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση (19:00') το πρόβλημα παραμένει στο τραίνο και θα υπάρξει και νέα καθυστέρηση.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Βοιωτία - Φθιώτιδα: «Κόλλησαν» στα χιόνια και τα τραίνα! "

Αττική Οδός: Ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς

Συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειές τους για την ταλαιπωρία ζητά η Αττική Οδός με ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία τονίζει ότι τώρα προέχει ο απεγκλωβισμός των οδηγών, ενώ στη συνέχεια θα αναφερθεί αναλυτικά στα αίτια των όσων συνέβησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Α.Ο. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς"

Διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας – Προσπάθειες αποκατάστασης από τον ΔΕΔΔΗΕ

Σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κακοκαιρίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ (τηλ.αναγγελίας βλαβών 11500), ο οποίος αναφέρει σε ηχογραφημένο μήνυμά του ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια στις περιοχές που εμφανίζονται προβλήματα και ζητάει την κατανόηση των καταναλωτών».

Στην Αττική διακοπή της ηλεκτροδότησης παρατηρείται στην Παλλήνη στη λεωφόρο Μαραθώνος και την Ανθούσα. Διακοπές ρεύματος και σε περιοχές σε Ραφήνα, Νέο Βουτζά, Νταού Πεντέλης, Κάντζα, Σπάτα και Χαλάνδρι.

– Στην Εύβοια τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών. Οι βλάβες εντοπίζονται στο Μαντούδι, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά και τους Ωρεούς.

– Διακοπές σημειώνονται στην περιοχή της Θήβας περί την λίμνη Υλίκη και στο Πήλιο προς τη νότια πλευρά του. Η ηλεκτροδότηση των Σποράδων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.

– Στα νησιά η κακοκαιρία έχει επηρεάσει μέχρι τώρα το βορειοανατολικό Αιγαίο (κυρίως τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες (κυρίως Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Αμοργό, Σέριφο, Κύθνο, Σίφνο, Μήλο) και την Κρήτη.

Στα Χανιά διακοπή ηλεκτροδότησης παρατηρείται στις περιοχες Βλητές, Πυθάρι, Κουνουπιδιανά, Αγιος Ονούφριος, Σταυρός. Έχει ήδη ξεκινήσει επιθεώρηση του δικτύου για τον εντοπισμό της βλάβης.

Στο Αρκαλοχώρι, στον οικισμό των σεισμόπληκτων έχει μεταφερθεί γεννήτρια.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση, στάλθηκε ένα συνεργείο δύο ατόμων, το οποίο θα παραμείνει όλο το βράδυ για την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών.

 

ΔΕΔΔΗΕ: Σε συνεχή επαγρύπνηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο από την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ»

Στη σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ το βράδυ της Δευτέρας 24/1 αναφέρεται πως: «Ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχόμενης ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι όλο το ανθρώπινο δυναμικό του βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από την κακοκαιρία “Ελπίς”.

Αυτή την ώρα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο Δίκτυο στην Αττική, σε τμήματα των περιοχών Ραφήνας, Ν,Βουτζά, Μάτι και Νέα Μάκρη καθώς και σε τμήματα της Κηφισιάς, Ν.Ηρακλείου και Ψυχικού και Γραμματικού, Διονύσου, Μαραθώνα, Κάτω Σουλίου, Ν.Φιλαδέλφειας, Βριλησσίων και Χαλανδρίου.

Στην Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών τα συνεργεία προσπαθούν μέχρι αυτή την ώρα να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο Δίκτυο σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών και στην Κάρυστο.

Πριν από λίγο ώρα το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε τις εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης και σε γραμμή που ηλεκτροδοτεί τα περίχωρα της πόλης της Κω.

Τέλος να σημειωθεί ότι όσοι πολίτες αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 800 400 4000, μπορούν να επικοινωνούν με το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 και 211 1900 500».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας – Προσπάθειες αποκατάστασης από τον ΔΕΔΔΗΕ"

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Γενική αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Δεν θα ισχύσει η τηλεκπαίδευση στις πληγείσες περιοχές

Γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 19:30 λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για Αττική οδό σε μία ευρεία επιχείρηση απεγκλωβισμού από έξι σημεία. «Το μέλημά μας είναι πως θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό.», λένε κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνεται πως ο Στρατός θα βρεθεί στην Αττική Οδό προκειμένου κατ αρχάς να βοηθήσει όσους είναι εγκλωβισμένοι και να παρέχε σε αυτούς, ό,τι χρειάζονται, όπως τρόφιμα ή νερό και όπου είναι εφικτό να τους μετακινήσει στην ασφάλεια. Παράλληλα σημειώνεται ότι αύριο δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε είχε αφήσει ανοιχτό το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται με γνώμονα την εξέλιξη του φαινομένου της κακοκαιρίας. Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των οδηγιών που παρέχονται από τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας, επεσήμαινε ότι η λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεργασίας από τους υπαλλήλους, των οποίων η φύση των καθηκόντων επιτρέπει την εξ αποστάσεως άσκησή τους.

Είχε προηγηθεί η ενημέρωση έγινε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΕΗ Α. Μάνο.  Μιλώντας για την πορεία του φαινομένου της κακοκαιρίας ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως τα φαινόμενα, τα οποία τα χαρακτήρισε πρωτοφανή,  θα συνεχίσουν μέχρι και αύριο και από το πρωί το κύριο πρόβλημα θα είναι ο παγετός. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν από αύριο το μεσημέρι, ωστόσο από κει και πέρα υπάρχει ο κίνδυνος του παγετού, ειδικά τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Ο κ. Στυλιανίδης στην συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό για την διαχειριση σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται εκεί. «Μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα έχουν επάρκεια μέσων για να διασφαλίσουν την κυκλοφορία», είπε ο υπουργός σημειώνοντας παράλληλα πως τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθούν ευθύνες.

Τι σημαίνει γενική αργία

Η αργία είναι μια συγκεκριμένη ημέρα ή μια περίοδος μερικών ημερών κατά την οποία σταματούν εσκεμμένα οι περισσότερες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως η λειτουργία των καταστημάτων και επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών.

Οι αργίες μπορεί να έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα ή να καθιερώνονται σε ανάμνηση σημαντικών στιγμών στην ιστορία ενός κράτους ή μιας πόλης, όπως επαναστάσεων, νικών σε πολέμους κ.α. Μια αργία συνήθως αφορά την επικράτεια μιας χώρας αλλά υπάρχουν και τοπικές αργίες που αφορούν μια πόλη που γιορτάζει τον πολιούχο της ή την απελευθέρωσή της από ξένη κατοχή.

Η πιο γνωστή αργία, που τηρείται σε πολλές, χριστιανικές κυρίως, χώρες, είναι η ημέρα Κυριακή. Το αντίστοιχό της για το Ισραήλ είναι το Σάββατο και για τις ισλαμικές χώρες η Παρασκευή. Άλλη γνωστή αργία είναι η Πρωτοχρονιά που γιορτάζεται σχεδόν παντού. Στις χώρες όπου ο χριστιανισμός είναι κύρια θρησκεία, αργία θεωρούνται τα Χριστούγεννα, ενώ σε μουσουλμανικές αργία αποτελεί το μπαϊράμι. Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, αν και επίσημα θεσμοθετημένη αργία σε πολλές χώρες, από το εργατικό κίνημα θεωρείται απεργία.

Στην Ελλάδα, οι αργίες στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι δώδεκα. Οκτώ σταθερές, η Πρωτοχρονιά (1 Ιανουαρίου), τα Θεοφάνια (6 Ιανουαρίου), η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης του 1821 (25 Μαρτίου), η Εργατική Πρωτομαγιά (1 Μαΐου), η Κοίμηση της Θεοτόκου (15 Αυγούστου), η Επέτειος του ΟΧΙ (28 Οκτωβρίου), τα Χριστούγεννα ( 25 Δεκεμβρίου) και η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (26 Δεκεμβρίου) και τέσσερις κινητές, η Καθαρά Δευτέρα, η Μεγάλη Παρασκευή, η Δευτέρα μετά το Πάσχα και η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Το Πάσχα δεν υπολογίζεται ως αργία στο Δημόσιο και στις περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις γιατί, ούτως ή άλλως ως Κυριακή είναι αργία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Ελπίς»: Γενική αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Δεν θα ισχύσει η τηλεκπαίδευση στις πληγείσες περιοχές"

Εισαγγελική παρέμβαση για το κλείσιμο της Αττικής Οδού

Ποινικές ευθύνες για το κλείσιμο της Αττικής οδού και τους εγκλωβισμένους οδηγούς θα αναζητηθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πριν από λίγο διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της διατάραξης ή παρακώλυσης συγκοινωνιών.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για το κλείσιμο της Αττικής Οδού"

Κακοκαιρία Ελπίς – Θεόδωρος Κολυδάς: 16 ώρες θα κρατήσει το δεύτερο κύμα

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας “Ελπίς”, που συνεχίζεται με εντάσεις, θα κρατήσει και μετά τις 20.00, ενώ οι μεγάλες εντάσεις θα είναι μέχρι και δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, κατά την ενημέρωση από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το απόγευμα της Δευτέρας (24.01.2022).
 
Το κύμα αυτό θα έχει 16 ώρες διάρκεια και πρόσθεσε ότι παρότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια ύφεση σε ορισμένες περιοχές και της Αττικής αλλά και της Στερεάς και της Εύβοιας, δίνουν μεγάλο ύψος χιονιού το βράδυ. Αυτό εξηγείται γιατί πέφτει η θερμοκρασία.

Για το λεκανοπέδιο έδωσε ύφεση από το μεσημέρι της Τρίτης (25.01.2022) αν και λίγο πιο νωρίς θα έχουν μια εξασθένηση τα φαινόμενα και θα αρχίσουν να περιορίζονται στα βουνά. Στις άλλες περιοχές θα έχει εξασθένηση πρώτα σε Φθιώτιδα και Βόρεια Ευβοια και σταδιακά θα αρχίσει η εξασθένηση από βορρά προς νότο.

Τα χιόνια θα συνεχιστούν στα νότια και σήμερα είχαμε πολλές καταιγίδες χιονιού που πρακτικά τα σύννεφα αυτά ήταν σε μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να ρίχνουν πολύ χιόνι στην επιφάνεια του εδάφους. Τα χιόνια θα συνεχιστούν μεγαλύτερη ένταση και αύριο στο Αρκαλοχώρι και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Ο παγετός αύριο και μεθαύριο θα είναι εντονότερος γιατί θα πέσει πιο πολύ η θερμοκρασία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Ελπίς – Θεόδωρος Κολυδάς: 16 ώρες θα κρατήσει το δεύτερο κύμα"

Κορωνοϊός: 111+2 θάνατοι από Covid-19 και 19.075 νέα κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.075, εκ των οποίων 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.812.384, εκ των οποίων 49,8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 416 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.079 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 107.004 τεστ, τα 10.844 μοριακά και τα 96.160 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα έφτασε το 17,83% έναντι 6,46% χθες αλλά με 187 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 6.220 στην Αττική (4.170 χθες).
  • 1.818 στην Θεσσαλονίκη (1.182 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 766 από την Ανατολική Αττική (564 χθες).
  • 787 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (547 χθες).
  • 338 από τη Δυτική Αττική (206 χθες).
  • 864 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (516 χθες).
  • 1.651 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.217 χθες).
  • 735 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (463 χθες).
  • 988 από τον Πειραιά (582 χθες).
  • 91 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (75 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 322 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 4 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 192 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 110 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 180 στην ΠΕ Άρτας.
  • 693 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 138 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 31 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 171 στην ΠΕ Δράμας.
  • 382 στην ΠΕ Έβρου.
  • 282 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 18 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 92 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 202 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 241 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 820 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 17 στην ΠΕ Θάσου.
  • 82 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 72 στην ΠΕ Θήρας.
  • 2 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 3 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 267 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 231 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 69 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 145 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 6 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 77 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 1 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 202 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 60 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 73 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 160 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 294 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 67 στην ΠΕ Κω.
  • 93 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 461 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 187 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 256 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 40 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 29 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 250 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 267 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 6 στην ΠΕ Μήλου.
  • 59 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 68 στην ΠΕ Νάξου.
  • 265 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 14 στην ΠΕ Πάρου.
  • 172 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 265 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 80 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 249 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 238 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 320 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 54 στην ΠΕ Σάμου.
  • 147 στην ΠΕ Σερρών.
  • 35 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 22 στην ΠΕ Σύρου.
  • 5 στην ΠΕ Τήνου.
  • 215 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 150 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 48 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 29 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 234 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 513 στην ΠΕ Χανίων.
  • 119 στην ΠΕ Χίου.
  • 379 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (198 χθες)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 111, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν δύο ακόμα απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.748 θάνατοι. Το 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 655 (χθες 665). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 82% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 520 (79,39%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 135 (20,61%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.980 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 465 (ημερήσια μεταβολή +9,93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 490 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 111+2 θάνατοι από Covid-19 και 19.075 νέα κρούσματα"

Καιρός αύριο: Σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη – Χιονοθύελλες στο Αιγαίο

Χιονιάς θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο, Τρίτη (25.01.2022) με πυκνές χιονοπτώσεις κατά τόπους. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο. Μονοψήφιες θα είναι οι μέγιστες θερμοκρασίες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα δυτικά και τα νησιά τους 8 με 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός, ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί το πρωί τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία απο -10 (μείον 10) έως -01 (μείον 1) βαθμό Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο από -08 (μείον 8) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), την ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές και από το βράδυ στις Κυκλάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά στα βόρεια 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη – Χιονοθύελλες στο Αιγαίο"

Πολιτική Προστασία: Σε ξενοδοχεία όσοι μένουν εκτός Αττικής και δεν μπορούν να γυρίσουν σπίτι

Σε ξενοδοχεία θα μπορέσουν να μείνουν όσοι κάτοικοι εκτός Αθηνών εγκλωβιστούν στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, όσοι πολίτες, οι οποίοι έχουν μόνιμη κατοικία εκτός Αθηνών και δεν είναι σε θέση να επιστρέψουν στις οικίες τους λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 2131331038, 2131331210, 2131331216.

Όπως γίνεται γνωστό έχουν διασφαλιστεί ξενοδοχεία προκειμένου να μπορέσουν να διαμείνουν το βράδυ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολιτική Προστασία: Σε ξενοδοχεία όσοι μένουν εκτός Αττικής και δεν μπορούν να γυρίσουν σπίτι"

Οργή Ζαχαριάδη για την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ σχετικά με τους υπαλλήλους που απουσιάζουν λογω κακοκαιρίας

Να ανακαλέσει τη σημερινή εγκύκλιο που εξέδωσε σχετικά με τους υπαλλήλους που δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους, λόγω κακοκαιρίας, ζητά ο Κώστας Ζαχαριάδης από τον Μάκη Βορίδη.

Όπως αναφέρει: “Η κακοκαιρία πλήττει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Αττική παρουσιάζονται ήδη έντονα προβλήματα με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά, κεντρικές λεωφόρους να έχουν κλείσει και την κυκλοφορία στην Αττική οδό και άλλους κεντρικούς δρόμους να καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν διατήρηση ενδεχομένως και όξυνση των φαινόμενων για αύριο τουλάχιστον στην Αττική.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Βορίδη, σας καλώ στο όνομα της κοινής λογικής να ανακαλέσετε άμεσα την εγκύκλιο που εκδώσατε σήμερα. 

Άραγε με ποιο τρόπο θα δικαιολογήσει την απουσία του ένας υπάλληλος ο οποίος μένει στα βόρεια προάστια και θα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προσεγγίσει το κέντρο της Αθήνας; Τι θα συμβεί σε άλλες πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας; Ποια στενόμυαλη γραφειοκρατική αντίληψη ωθεί τους υπάλληλους είτε να χρησιμοποιήσουν την κανονική άδειά τους για την δικαιολόγηση της απουσίας τους; (Εκτός και αν οι υπάλληλοι χρησιμοποιούνται ως σάκος του μποξ σε υφέρπουσα ενδοκυβερνητική διαμάχη των Υπουργείων Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας).

Επιτέλους τα «Επιτελικά» Στελέχη της κυβέρνησης δεν μπορούν έστω για μια φορά να εμφανιστούν προετοιμασμένα και να επιδείξουν την αυτονόητη ευελιξία και ενσυναίσθηση που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις;

Με την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/196/οικ.1107/24.1.2022 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπονται τα ακόλουθα: «Ωστόσο, δεδομένου ότι αφενός στην οικεία νομοθεσία δεν περιλαμβάνονται διατάξεις για χορήγηση ειδικής άδειας λόγω αδυναμίας προσέλευσης των εργαζομένων στην εργασία τους που οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αφετέρου δεν έχει εκδοθεί από τους αρμόδιους φορείς για την πολιτική προστασία απόφαση για την αναστολή, ολικώς ή μερικώς, της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, οι εργαζόμενοι που δεν δύνανται λόγω της φύσης των καθηκόντων τους να παρέχουν εργασία εξ αποστάσεως, θα πρέπει να δικαιολογήσουν την ενδεχόμενη απουσία τους από την εργασία με άδεια που θα χορηγηθεί με βάση τις κείμενες για κάθε κατηγορία προσωπικού διατάξεις»…”.

Διαβάστε εδώ τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή Ζαχαριάδη για την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ σχετικά με τους υπαλλήλους που απουσιάζουν λογω κακοκαιρίας"

Υπ. Εργασίας για χιονιά: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις εργοδοτών και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου και καθώς η κακοκαιρία «Ελπίς» βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους και να μεριμνούν ώστε -με βάση την κείμενη νομοθεσία- να μη θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενούς τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων θα εξετάζονται αμέσως με την απαιτούμενη προσοχή και αυστηρότητα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε περιπτώσεις όπως η τωρινή κακοκαιρία εφαρμόζονται εδώ και χρόνια τα ακόλουθα:

  1. Όταν η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά και κάποιος εργαζόμενος δεν κατορθώσει να μεταβεί στην εργασία του, παρά την καταβληθείσα από μέρους του προσπάθεια, λόγω ανωτέρας βίας, του οφείλεται ο μισθός της ημέρας εκείνης.
  2. Εφόσον επιχειρήσεις απασχολούν εργαζομένους σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές πρέπει να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να προστατεύονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στην περίπτωση εργαζομένων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. καρδιοπαθείς).
  3. Στην περίπτωση τεχνικών και οικοδομικών έργων καθώς και των εργασιών στα λιμάνια οι εργασίες διακόπτονται όταν παρεμποδίζονται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες και επαναλαμβάνονται μετά την αποκατάσταση ασφαλών συνθηκών εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η εγκατάσταση ή χρήση ανυψωτικών μηχανημάτων σε καιρικές συνθήκες που είναι δυνατό να θέσουν σε κίνδυνο την ευστάθειά τους, ενώ πρέπει να επανελέγχονται από τον επιβλέποντα μηχανικό αντιστηρίξεις, εκσκαφές κ.λπ. πριν από την επανάληψη εργασιών που διακόπηκαν λόγω παγετού.
  4. Τέλος, όσον αφορά στις επιχειρήσεις-εργοδότες (συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών) που απασχολούν εργαζόμενους διανομείς, τόσο στον χώρο της εστίασης όσο και σε άλλες δραστηριότητες μεταφορών/διανομής αντικειμένων με δίτροχα οχήματα, τονίζεται ότι οι εργοδότες οφείλουν αν δεν το έχουν ήδη κάνει, να εφοδιάσουν άμεσα τους διανομείς με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχή στολή προστασίας κ.λπ.) Πέραν της παροχής του αναγκαίου εξοπλισμού ατομικής προστασίας, οι εργοδότες οφείλουν επίσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, να προβούν και στην άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης ακραίων καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, παγετός).

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εργασίας για χιονιά: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις εργοδοτών και τα δικαιώματα των εργαζομένων"

Κακοκαιρία Ελπίδα – Μίνα Γκάγκα: Πότε και πού θα γίνουν οι εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν λόγω του χιονιά

Για τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, καθώς λόγω της κακοκαιρίας αναβάλλονται για σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 είπε ότι τα ραντεβού του Παίδων Πεντέλης μετατίθενται για την Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28/1 και θα πραγματοποιηθούν στο Μega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας», ενώ οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για τη νέα ακριβή ήμερα και ώρα του εμβολιασμού των παιδιών. 

Όσον αφορά στους ενήλικες, όποιοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα εμβολιαστικά κέντρα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών μπορούν, να επαναπρογραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους,  εντός δύο ημερών, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα. 

Τα κρούσματα μειώνονται αλλά οι σκληροί δείκτες δεν σταθεροποιούνται

Για την πορεία της πανδημίας, η κυρία Γκάγκα τόνισε: «Τα κρούσματα φαίνεται να μειώνονται. Όμως, οι σκληροί δείκτες δεν έχουν ακόμα σταθεροποιηθεί, επομένως, θα πρέπει να έχουμε συνεχή επιτήρηση  και να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεχτικοί για να μπορέσουμε να βγούμε γρήγορα από αυτό το πανδημικό κύμα». 

Ωστόσο, απέφυγε να κάνει εκτίμηση για το πότε αναμένεται να υποχωρήσει το κύμα της πανδημίας και πότε θα καταστεί ενδημικός ο ιός, λέγοντας: «Προτιμώ να αφήσω αυτές τις εκτιμήσεις στους ειδικούς. Είμαι αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Φυσικά, δεν θα φύγει ο κορονοϊός από τη ζωή μας, θα παραμείνει πιθανότατα σαν γρίπη, όμως, δεν θα έχουμε αυτά τα πανδημικά κύματα που μας ταλαιπωρούν δύο χρόνια τώρα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Ελπίδα – Μίνα Γκάγκα: Πότε και πού θα γίνουν οι εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν λόγω του χιονιά"

Χανιά: Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια οίκου ευγηρίας με την κατηγορία της αρπαγής ηλικιωμένης

Μια απίστευτη υπόθεση εξαπάτησης μιας ηλικιωμένης με την εμπλοκή μιας γυναίκας που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για απάτες αλλά και ιδιωτικού οίκου ευγηρίας των Χανίων αποκαλύφθηκε απο τις αστυνομικές αρχές της Κισάμου.

Η υπόθεση δεν σχετίζεται με την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τους περίεργους θανάτους δεκάδων ηλικωμένων στον οίκο ευγηρίας, αλλά αφορά στην υπόθεση 82χρονης η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο εξαπατήθηκε απο μια γυναίκα για να της υφαρπάσει το σπίτι στο οποίο διέμενε καθώς και  από την ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας για να φιλοξενηθεί στη δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr,  όλα ξεκίνησαν όταν συγγενείς της ηλικιωμένης που δεν έχει παιδιά, όρισαν έναν δικηγόρο να αναλάβει ως δικαστικός συμπαραστάτης της 82χρονης. Τότε ο δικηγόρος ανακάλυψε πως το σπίτι που έμενε η ηλικιωμένη σε οικόπεδο φιλέτο σε τουριστική περιοχή του νομού Χανίων, είχε πωληθεί χωρίς η 82χρονη να το γνωρίζει!

Μάλιστα στην αγοραπωλησία συμμετείχε 55χρονη Χανιώτισσα η οποία είναι ήδη στην φυλακή για άλλες υποθέσεις απάτης και η οποία φέρεται να έπεισε την ηλικιωμένη να της κάνει πληρεξούσιο για να πάρει δάνειο για λογαριασμό της γιαγιάς για να επισκευάσει η ηλικιωμένη το σπίτι της. Με αυτό το πληρεξούσιο η 55χρονη αποκτούσε πλήρη εξουσιοδότηση να κάνει δικαιοπραξίες εκ μέρους της 82χρονης και έτσι πώλησε το σπίτι της ηλικιωμένης.

Όταν οι συγγενείς της ανακάλυψαν τι έχει συμβεί, ενημέρωσαν το ΑΤ Κισάμου το οποίο είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν με την υπόθεση της απατεώνισσας και της ηλικιωμένης.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την άτυχη γυναίκα για το περιεχόμενο του πληρεξούσιου, η οποία μέσω δικηγόρων ζήτησε την ανάκλησή του, ενώ υπέβαλε μήνυση σε βάρος της φυλακισμένης Χανιώτισσας.

Τότε, ξαφνικά, εμφανίστηκε στο σπίτι της 82χρονης η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας  μαζί με γιατρό της μονάδας και προσπάθησαν να την πείσουν να τους ακολουθήσει στη δομή με την αιτιολογία ότι θα κάνει πολύ κρύο τις επόμενες ημέρες.

Η γιαγιά αρνήθηκε, αλλά η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου που φαίνεται πως λειτουργούσε κατ’ εντολή της φυλακισμένης για απάτη, κατάφερε να πείσει τη γιαγιά με το πρόσχημα πως όσο έλειπε στο γηροκομείο θα της επισκεύαζαν το σπίτι.

Μόλις πληροφορήθηκαν τα τεκταινόμενα οι αστυνομικοί της Κισάμου, με εντολή Εισαγγελέα, πήγαν χθες Κυριακή στον οίκο ευγηρίας, όπου βρήκαν την ηλικιωμένη και την μετέφεραν σε άλλη δομή.

Η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας συνελήφθη με την κατηγορία της αρπαγής, ενώ κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν και στην φυλακισμένη 55χρονη για εξαπάτηση, ενώ η έρευνα για το μέγεθος της εξαπάτησης της 82χρονης συνεχίζεται.

Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα και αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια οίκου ευγηρίας με την κατηγορία της αρπαγής ηλικιωμένης"

Στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης στοιχεία για κύκλωμα που «αλιεύει» κορίτσια

Επώνυμη καταγγελία γυναίκας, που αναφέρεται σε κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο «ψαρεύει» νεαρά κορίτσια -ακόμη και μαθήτριες μέσω σχολικών εκδρομών- και τα διοχετεύει σε πάρτι, προσκόμισε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελο Καμηλάρη, ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς.

Επικαλούμενος τα στοιχεία της καταγγέλλουσας που περιήλθαν σε γνώση του -διά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- ο ποινικολόγος έκανε λόγο για «κύκλωμα» που απαρτίζεται από «τρεις ομάδες», «δρα στη Θεσσαλονίκη, κι όχι μόνο» και «ο φερόμενος ως αρχηγός της μίας εξ αυτών (των ομάδων) είναι ιδιοκτήτης πρακτορείου ταξιδιών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργάνωνε κατά μεγάλο βαθμό εκδρομές ανήλικων μαθητριών και μαθητών, κυρίως από ιδιωτικά σχολεία, και μέσω αυτών των εκδρομών γινόταν -και εξ αυτού του λόγου- αλίευση κοριτσιών».

Αναφερόμενος στην καταγγέλλουσα, που τού προσκόμισε τα παραπάνω στοιχεία για το φερόμενο κύκλωμα, ο ποινικολόγος είπε ότι «γνωρίζει από μέσα τα πράγματα, όπως επίσης γνωρίζει κι άλλες γυναίκες [...] που έχουν βιαστεί και ταλαιπωρήθηκαν με άλλους τρόπους». Συμπλήρωσε δε, ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης καταγγελίας κατατέθηκε ήδη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ αντίγραφό της θα αποσταλεί και στην Κυπριακή Αστυνομία.

Στο μεταξύ, νωρίτερα κατέθεσε στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που ερευνά την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, φίλος του εργοδότη της καταγγέλλουσας. «Τη Γεωργία πήγαμε και τη συναντήσαμε στο ξενοδοχείο μαζί με τον εργοδότη της και φίλο μου. Ήταν γύρω στις 11 το πρωί. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημά της, περίπου ένα 20λεπτο νωρίτερα». φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι «η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστική». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είδαμε ένα πλάσμα κακοποιημένο».

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης στοιχεία για κύκλωμα που «αλιεύει» κορίτσια"

Γενική αργία αύριο παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική απεργία παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 19:30 λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Ανακοινώσεις θα γίνουν στις 20:10 από τον Χρήστο Στυλιανίδη Στυλιανιδη

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για Αττική οδό. Επιχείρηση απεγκλωβισμού από έξι σημεία - Το μέλημά μας είναι πως θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Γενική αργία αύριο παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα"

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Διακοπή της κυκλοφορίας στην Αθηνών – Λαμίας

Διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της λεωφόρου Αθηνών.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος άνω των 3,5 τόνων στην Αττική Οδό, στη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και στην περιφερειακή Αιγάλεω, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Παιανία έως τη Μεταμόρφωση, ενώ πραγματοποιούνται αντιδρομήσεις στις εξόδους αυτής.

Πολύ δύσκολη είναι η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Μεσογείων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το Πεντάγωνο έως την οδό Μιχαλακοπούλου, καθώς και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Σύνταγμα.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου καθώς στις Λ. Β. Αμαλίας, Λ. Αλεξάνδρας, Λ. Ποσειδώνος, Λ. Κηφισίας, καθώς και στις οδούς Πειραιώς, Σταδίου και στον ευρύτερο κεντρικό τομέα Αθηνών.

Νωρίτερα, στην Αττική, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

  • Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών. (Aπό 07:20΄ ώρα της 22-01-2022)
  • Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη). (Από 08:00΄ ώρα της 24-01-2022)
  • Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. (Από 08:00΄ώρα της 24-01-2022)
  • Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό. (Από ώρα 09:20΄ της 24-01-2022)
  • Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη. (Από ώρα 09:20΄ της 24-01-2022)
  • Ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό. (Από ώρα 09:30΄ της 24-01-2022)
  • Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας « Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (Από ώρα 10:35΄ της 24-01-2022)
  • Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά κτήματα και στα δύο ρευματα κυκλοφορίας (Από 10:30 ώρα της 24-01-2022)
  • Τατοϊου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.(Από 10:30΄ ώρα της 24-01-2022)
  • Ε.Ο. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία. (Από 11:55΄ώρα της 24-01-2022).
  • Ε.Ο. Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μεγαρα. (Από 11:55 ώρα της 24-01-2022)
  • Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδο προς την περ. Υμηττού. (Από 12:05΄ώρα της 24-01-2022).
  • Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη) , και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα. ( Από 12:05΄ ώρα της 24-01-2022).
  • Την προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, τα οποία δεν φέρουν
  • αντιολισθητικές αλυσίδες για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από σήμερα 24-01-2022 και ώρα 08:40΄ έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών, στο τμήμα της από τη χ/θ. 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

ΑΠΕ / ΜΠΕ/kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Διακοπή της κυκλοφορίας στην Αθηνών – Λαμίας"

Κακοκαιρία Ελπίδα: Αναβάλλονται σήμερα και αύριο όλοι οι εμβολιασμοί σε Αττική και Εύβοια

Ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για τους εμβολιασμούς και την κακοκαιρία Ελπίδα.

Όπως αναφέρεται, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αττική και την Εύβοια, τα εμβολιαστικά κέντρα των δύο αυτών νομών δεν θα λειτουργήσουν από σήμερα στις 15:00 καθώς και όλη την αυριανή ημέρα.

Οι πολίτες θα μπορούν να επαναπρογραμματίσουν και να πραγματοποιήσουν άμεσα το εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Ελπίδα: Αναβάλλονται σήμερα και αύριο όλοι οι εμβολιασμοί σε Αττική και Εύβοια"

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ακυρώνονται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"

Στο έλεος της κακοκαιρίας Ελπίδα βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, καθώς πυκνές χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα "έντυσαν" στα λευκά το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος". Η διεξαγωγή των πτήσεων γίνεται με τεράστια δυσκολία, με αποτέλεσμα τις πρώτες ακυρώσεις, τόσο εσωτερικού, όσο και εξωτερικού.

Ενδεικτικά, μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί οι πτήσεις από Χίο, Ικαρία και Ζάκυνθο.

Από την άλλη, μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί προγραμματισμένες πτήσεις από τον αερολιμένα Αθηνών. Μεταξύ αυτών, ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι, Βενετία, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη.

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρείται στην πλειοψηφία των πτήσεων, με τις ενημερώσεις να είναι συνεχείς.

Ανακοίνωση του "Ελ. Βενιζέλος"

Δυσμενή καιρικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένου χιονιού και παγετώνων, θα επικρατήσουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σχεδιάζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση της λειτουργίας του αεροδρομίου. Συνιστάται οι επιβάτες να προγραμματίζουν τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο με αρκετό χρόνο πριν το πρόγραμμα της πτήσης τους και να επιβεβαιώνουν την κατάσταση της πτήσης τους με την αεροπορική τους εταιρεία.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Ελπίδα: Ακυρώνονται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος""

Επίδομα θέρμανσης: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Επίδομα θέρμανσης: Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν θα είναι η μοναδική.

Επίκειται, εντός των επόμενων ημερών, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, με την οποία:

1ον. Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά συμβόλαια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

2ον. Παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 36 και των 72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022, αντί της 31ης Ιανουαρίου, που ισχύει μέχρι σήμερα.

Και οι δύο αυτές νομοθετικές ρυθμίσεις αποτελούν έμπρακτα μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης των πολιτών.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίδομα θέρμανσης: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων "

ΑΑΔΕ: Αναβάλλονται λόγω κακοκαιρίας τα ραντεβού

Τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί με υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για σήμερα, από τις 12:00 και μετά, αναβάλλονται, στο πλαίσιο της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών για τη μη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών σε όλη την επικράτεια, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι πολίτες που είχαν κλείσει τα συγκεκριμένα ραντεβού θα εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα χωρίς να χρειαστεί να προγραμματίσουν ξανά ραντεβού, μόλις επαναλειτουργήσουν πλήρως οι υπηρεσίες.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Αναβάλλονται λόγω κακοκαιρίας τα ραντεβού"

Χάος στην Αττική Οδό με ουρές χιλιομέτρων - Η Πυροσβεστική ζήτησε από την Τροχαία να μειώσει τη ροή των αυτοκινήτων

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στην Αττική Oδό στο ύψος της Παλλήνης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Σύμφωνα με οδηγούς Ι.Χ που κινούνται στη κατεύθυνση από Παλλήνη προς Αθήνα, η κατάσταση είναι απελπιστική και δεκάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζήτησε από την Τροχαία να μειωθεί η ροή των οχημάτων στην είσοδο στην Αττική Οδό προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να απεγκλωβίζονται τα οχήματα και να γίνεται αποχιονισμός.

Η Πυροσβεστική προειδοποιεί ότι οι κλήσεις στο κέντρο της θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και θα χρειαστεί να συνδράμει σε πολλά μέτωπα, μιας κι αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Γι αυτό το λόγο, θεωρείται δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν ανάλογες καταστάσεις με τις υπάρχουσες, δηλαδή με χιλιάδες οχήματα εγκλωβισμένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ αυτών και στην Αττική Οδό.

Τα διόδια της Αττικής Οδού άνοιξαν για να διευκολυνθούν οι οδηγοί, ωστόσο η συνεχής χιονόπτωση προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο.

Δείτε εικόνες από το protothema.gr:

attiki attiki1 attiki2 attiki3
 

Τι λέει η Αττική Οδός

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Αττικής Οδού από το πρωί του Σαββάτου και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αττικής Οδού, σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

Όπως αναφέρεται: «Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά. Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας. Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χάος στην Αττική Οδό με ουρές χιλιομέτρων - Η Πυροσβεστική ζήτησε από την Τροχαία να μειώσει τη ροή των αυτοκινήτων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news