facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Φθιώτιδα: Ρομά έβγαλαν μαχαίρι για να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες!

Μια πρωτόγνωρη και μάλιστα πολύ δυσάρεστη εμπειρία, έζησε την περασμένη Παρασκευή (17/5) το μεσημέρι, ένας Ρουμάνος υπήκοος που σταμάτησε να βάλει καύσιμα στο ΣΕΑ Αταλάντης.

Όπως κατέγραψε το LamiaReport, πέντε άτομα Ρομά του έκοψαν το δρόμο, θέλοντας να του πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες. Μάλιστα σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ο ένας εξ’ αυτών κρατώντας μια φαλτσέτα του έκοψε τον έναν υαλοκαθαριστήρα, τη στιγμή που τα τέσσερα άλλα άτομα του άλλαζαν τον δεύτερο!

Για την τοποθέτηση μάλιστα των καινούριων υαλοκαθαριστήρων, απαίτησαν το ποσό των 80 ευρώ. Αντιδρώντας ο οδηγός στις ενέργειες των Ρομά και θέλοντας να συνεχίσει το δρόμο του, έβγαλε και τους έδωσε 10 ευρώ. Τότε, εκείνοι, επέμειναν και ξεκίνησαν να ξηλώνουν τους υαλοκαθαριστήρες που του είχαν τοποθετήσει. Ακολούθησε διαπληκτισμός, με τους Ρομά να τον χτυπούν στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Το περιστατικό κατήγγειλε ο παθών στο αστυνομικό τμήμα προορισμού του, δίνοντας και τις απαραίτητες περιγραφές που οδήγησαν στη σύλληψη τριών νεαρών ατόμων εκ των οποίων ο ένας ανήλικος 17 ετών. Οι άλλοι δύο 18 - 19 ετών οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (20/5) σε Εισαγγελέα και Ανακριτή για να απολογηθούν για την πράξη της εκβίασης.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, Αργυρών Καραφέρη μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα την εμφάνισή τους στο ΑΤ της περιοχής κατοικίας τους, μία φορά το μήνα.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Ρομά έβγαλαν μαχαίρι για να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες! "

Συνελήφθη υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ. για απάτη, όπλα και ναρκωτικά!

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες (20-5-2024), στην Αθήνα, 46χρονος ιδιώτης και 42χρονος πολιτικός υπάλληλος που υπηρετεί σε υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο ιδιώτης, από το 2022 μέχρι και σήμερα, με το πρόσχημα μεσολάβησής του για έκδοση αδειών οπλοφορίας, αγοράς οικοπέδου και εύρεσης εργασίας, είχε αποσπάσει από τέσσερις ημεδαπούς συνολικά -110.500- ευρώ.

Παράλληλα, προφασιζόμενος διασυνδέσεις του με υψηλόβαθμους αστυνομικούς, είχε ζητήσει -1.800- ευρώ από ένα από τα θύματα για την έκδοση άδειας οπλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση όπου, κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού και μετά την παράδοση προσημειωμένου χρηματικού ποσού, συνελήφθησαν ο ιδιώτης καθώς και ο πολιτικός υπάλληλος, ως συνεργός του.

Από τη μετέπειτα διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή του ιδιώτη σε ακόμη μία περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, από τον οποίο είχε αποσπάσει -14.470- ευρώ για διευκόλυνση διαδικασιών μελλοντικής αγοράς και εκτελώνισης αυτοκινήτου.

Σε σωματικές έρευνες καθώς από τις έρευνες σε οικίες και όχημα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι (κρότου λάμψης) με -8- αβολίδωτα φυσίγγια,
  • περίστροφο,
  • -3- σπαθιά «κατάνα»,
  • αστυνομικός φάρος,
  • μικροποσότητα κοκαΐνης,
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • -2- τρίφτες,
  • το προσημειωμένο ποσό των -1.800- ευρώ,
  • έγγραφα και αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων από τα θύματα,
  • συσκευή ανίχνευσης σημάτων ασύρματου δικτύου,
  • μαχαίρι,
  • ξύλινο ρόπαλο και
  • -6- κινητά τηλέφωνα.

ipallilos elas 21 5 2024

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ. για απάτη, όπλα και ναρκωτικά! "

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Αν επιμείνετε στις προκλήσεις κλείνει ο ευρωπαϊκός δρόμος

Νέο μήνυμα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να σταματήσει τις λεκτικές προκλήσεις και την έμπρακτη αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε σήμερα από τη Φλώρινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ρητά ότι αν η νέα ηγεσία των Σκοπίων επιμείνει στην προκλητική ρητορική τότε ο ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Φλώρινα, στα σύνορα της πατρίδας μας, και πρέπει να σας πω ότι είμαι αρκετά δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονες μας επέλεξαν σε αυτή τη συγκυρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους, η οποία έχει συμφωνηθεί μέσα από μία διακρατική διεθνή Συμφωνία», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες της Φλώρινας, και συνέχισε: «Θέλω, λοιπόν, και από εδώ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, να στείλω ένα μήνυμα στα Σκόπια και στη νέα τους ηγεσία: Σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της Συμφωνίας σχετικά με την ονομασία της χώρας και την αποκαλούν, έτσι όπως θέλουν να την αποκαλούν, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός. Και το λέω αυτό όχι με χαρά. Κι οι γείτονες μας θέλουν να έχουμε καλές σχέσεις, οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας δεν θέλουν ούτε εντάσεις, ούτε εθνικισμούς. Και εύχομαι και ελπίζω ότι θα συνετιστούν και θα επανέλθουν στο δρόμο».

6227804

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο 41% που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές είπε ότι δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, αλλά ποσοστό ευθύνης και σκληρής δουλειάς.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο απώτατος στόχος για τη ΝΔ είναι να εξασφαλίσει 9 βουλευτές.

Σε ότι αφορά την περιοχή της Φλώρινας σημείωσε ότι θα φτάσει το φυσικό αέριο στην περιοχή κι αυτό θα μειώσει το κόστος θέρμανσης για τους κατοίκους, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα δώσει σαφή απάντηση για το πώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο σύνδεσης της Φλώρινας με την Πτολεμαίδα

Τον πρωθυπουργό καλωσόρισαν ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης. Πριν απευθυνθεί στους πολίτες ο πρωθυπουργός περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο.

6227802

Αναλυτικά η ομιλία Μητσοτάκη στη Φλώρινα

Κύριε Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι στην κυβέρνηση και στη Βουλή, φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ για ακόμα μία θερμή υποδοχή στη Φλώρινα.

Θυμάμαι με πολύ ζεστά αισθήματα την τελευταία φορά που βρέθηκα μαζί σας, πριν από τις κρίσιμες διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023. Τότε σας ζήτησα να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία. Το κάνατε απλόχερα και σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Και να που βρίσκομαι και πάλι μαζί σας σήμερα, ενόψει μιας άλλης αναμέτρησης, ευρωπαϊκής αυτή τη φορά, αλλά θα έλεγα εξίσου κρίσιμης για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και για τον ρόλο τον οποίο μπορεί να διαδραματίσει η Ευρώπη σε όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στην πατρίδα μας.

Όπως ξέρετε, σε κάθε προεκλογική περίοδο προσπαθώ να επισκέπτομαι όσο περισσότερα μέρη μπορώ. Αυτή τη φορά αισθάνθηκα ιδιαίτερα την ανάγκη να το κάνω, επειδή ακούω από πολλούς συμπολίτες μας ότι αυτές οι ευρωεκλογές μπορεί να μην έχουν και τόσο μεγάλη σημασία, ότι το ποιος κυβερνάει τη χώρα κρίθηκε -και πράγματι κρίθηκε- στις τελευταίες εκλογές.

Αυτό το μήνυμα το στείλατε εσείς, με το 41%, το οποίο -ανοίγω παρένθεση- 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, όπως κάποιοι θέλουν να μας προσάπτουν, αλλά ποσοστό ευθύνης και σκληρής δουλειάς. Και έτσι το αντιλαμβανόμαστε όλοι και στην κυβέρνηση και στη Βουλή.

Οι ευρωεκλογές αυτές όμως έχουν μία ξεχωριστή σημασία. Και έχουν μια ξεχωριστή σημασία πρώτα και πάνω απ’ όλα, φίλες και φίλοι, διότι διεξάγονται σε μία χρονική συγκυρία πολύ πιο διαφορετική, θα έλεγα πολύ πιο δύσκολη, από αυτή του 2019.

Τα πράγματα στον κόσμο έχουν δυσκολέψει από τότε. Σκεφτείτε τι περάσαμε μαζί: μία πανδημία, μία ενεργειακή κρίση, μία εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έναν πόλεμο ουσιαστικά στην «καρδιά» της ηπείρου μας, μια κρίση στη Μέση Ανατολή, δυσκολίες με τους εξ ανατολών γείτονές μας, προβλήματα με κάποιους βόρειους γείτονές μας -θα επανέλθω στο θέμα αυτό σε λίγο.

Και σήμερα, το 2024, η Ευρώπη καλείται και πάλι να βρει τον βηματισμό της και η Ελλάδα να παίξει μέσα σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει έναν πιο ισχυρό ρόλο. Το κάνουμε όμως, φίλες και φίλοι, τώρα, το 2024, από θέση ισχύος. Το 2019, στις προηγούμενες ευρωεκλογές, δεν ήμασταν ακόμα κυβέρνηση -θυμάστε, τότε πήραμε 33%, μετά πήραμε 40% στις εθνικές εκλογές-, ερχόμασταν στα πράγματα, όμως.

Αλλά για σκεφτείτε, ποια ήταν η εικόνα της πατρίδας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο το 2019; Μια χώρα ουσιαστικά χρεοκοπημένη, με άποψη μηδενική, θα έλεγα, και δυνατότητα παρέμβασης ελάχιστη στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Και για σκεφτείτε που είμαστε σήμερα, πέντε χρόνια μετά: η φωνή μας μετράει στην Ευρώπη, η Ελλάδα είναι ισχυρή στην Ευρώπη, η Ελλάδα έχει ανακτήσει το κύρος της και την αξιοπιστία της στην Ευρώπη.

Και αυτό το εκμεταλλευόμαστε προς όφελος, πρώτα και πάνω από όλα, όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Διότι όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός ή η ευρωομάδα μας διαπραγματεύονται οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση, το μυαλό μας και το νου μας το έχουμε πρώτα και πάνω από όλα σε εσάς.

Το κάναμε το 2020, όταν διαπραγματευτήκαμε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και φέραμε στη χώρα 36 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετων πόρων, τα οποία πρέπει να επενδυθούν έως το τέλος του 2026.

Το κάναμε στη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης -και μιλάω σε μια περιοχή που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει το κόστος ενέργειας και το κόστος θέρμανσης. Αλλιώς είναι τα πράγματα στη Φλώρινα το χειμώνα και αλλιώς είναι τα πράγματα στην πατρίδα μου την Κρήτη. Τότε, όμως, διαπραγματευτήκαμε και εισηγηθήκαμε το πλαφόν του φυσικού αερίου, το οποίο ήταν η κίνηση που συγκράτησε τελικά τις τιμές του φυσικού αερίου, έτσι ώστε σήμερα να έχουμε επανέλθει σε μια κανονικότητα στην αγορά ενέργειας.

Στην εποχή του Covid, εμείς ήμασταν αυτοί που εισηγηθήκαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό. Η χώρα άνοιξε με ασφάλεια στον τουρισμό, με πολύ σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη της χώρας.

Εμείς ήμασταν αυτοί που φέραμε την Πρόεδρο της Επιτροπής, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και τους είπαμε: αυτά είναι σύνορα ευρωπαϊκά και πρέπει να τα ασφαλίσουμε.

Βλέπετε, λοιπόν, πώς η Ευρώπη είχε ένα συνολικό αποτύπωμα καθόλη τη διάρκεια αυτών των τελευταίων πέντε ετών σε όλα αυτά τα οποία έγιναν στην πατρίδα μας.

Προσθέστε τους πόρους από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που στηρίζει τους αγρότες μας, το ΕΣΠΑ, με περισσότερα χρήματα για τις περιφέρειες. Εμείς διαπραγματευτήκαμε πολλά περισσότερα χρήματα για τις περιφέρειες, για μια σειρά από έργα τα οποία κάνουν την καθημερινότητά σας καλύτερη.

Και διαπιστώνετε γιατί τελικά οι Βρυξέλλες και το Στρασβούργο δεν είναι τόσο μακριά από τη Φλώρινα και από το Αμύνταιο όσο μπορεί να νομίζουμε. Οι αποφάσεις οι οποίες παίρνονται εκεί επηρεάζουν τις ζωές μας εδώ. Και αναλογιζόμενοι το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής, στον επόμενο ευρωπαϊκό εκλογικό κύκλο, έχουμε και πάλι τα χέρια μας γεμάτα με μία σειρά από πρωτοβουλίες τις οποίες θέλουμε να προωθήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Να αναφερθώ εν τάχει στο θέμα της ακρίβειας, το οποίο ξέρω ότι σήμερα είναι το πρώτο πρόβλημα το οποίο απασχολεί κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Δεν είμαι ούτε αφελής, ούτε αιθεροβάμων. Θέλω να ξέρετε ότι προσπαθούμε, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Βάζουμε πολλά πρόστιμα, έχουμε βάλει πλαφόν στα περιθώρια κέρδους, ελέγχουμε την αγορά όσο καλύτερα μπορούμε.

Κάνουμε και κάτι ακόμα, όμως: αυξάνουμε σταθερά μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα. Την πρώτη τετραετία μας μειώσαμε τους φόρους, όπως σας είχα πει ότι θα κάναμε. Το κάναμε. Τώρα, η δεύτερη τετραετία είναι η τετραετία της αύξησης των ονομαστικών μισθών. Και έχουμε δρομολογήσει αυτή την πορεία και είμαστε σε καλό δρόμο.

Όμως, και στο θέμα της ακρίβειας η Ευρώπη έχει ένα ρόλο να παίξει. Πριν από λίγες μέρες έστειλα μία επιστολή στην Πρόεδρο της Επιτροπής -και μάλιστα η Επιτροπή μου απάντησε σήμερα, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας-, λέγοντας ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα με πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες εκμεταλλευόμενες διάφορα γραφειοκρατικά τερτίπια μπορεί να τιμολογούν διαφορετικά τα προϊόντα τους στην Ελλάδα από ό,τι στη Γερμανία. Και να στοιχίζει το ίδιο προϊόν τελικά πιο ακριβά στην Ελλάδα, αδικαιολόγητα, από ό,τι μπορεί να στοιχίζει σε μία άλλη αγορά.

Και τους είπα: ελάτε να κάνουμε κάτι για αυτό. Και απάντησε η Επιτροπή. Προσέξτε να δείτε τον παραλογισμό τώρα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Η Επιτροπή απαντά: «ναι, έχεις δίκιο στο θέμα αυτό, πρέπει κάτι να κάνουμε» και η αντιπολίτευση έρχεται και μας ασκεί κριτική γιατί ζητάμε από την Ευρώπη να μας βοηθήσει σε ένα πρόβλημα το οποίο είναι αναγνωρισμένα ευρωπαϊκό.

Το λέω διότι κάποια στιγμή θα πρέπει και ο διάλογος στην χώρα μας να γίνει με κάποια στοιχειώδη εχέγγυα κοινής λογικής. Δυστυχώς, αυτά φαίνεται ότι μέσα στο πάθος και στην ένταση και στην τοξικότητα κάποιων τα έχουμε τελείως απωλέσει.

Έχουμε, λοιπόν, δυνατότητες στα επόμενα πέντε χρόνια να κάνουμε πολλά: να διεκδικήσουμε ένα δεύτερο Ταμείο Ανάκαμψης, γιατί αυτό λήγει το 2026 και να έχουμε πολλές άλλες ωραίες πρωτοβουλίες όπως αυτές που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ήμουν πριν από λίγες μέρες στην ορεινή Ημαθία σε ένα χωριό, επισκέφτηκα το τοπικό σχολείο και είδα με μεγάλη χαρά ότι και σε αυτό το σχολείο, όπως σε πολλά άλλα, έχουν ήδη αρχίσει και εγκαθίστανται οι ψηφιακοί διαδραστικοί πίνακες. Τα παιδιά εδώ μπορεί να το ξέρουν καλά. Για τους μεγαλύτερους που είναι συνηθισμένοι στο μαυροπίνακα και στην κιμωλία, αυτό μπορεί να φαντάζει ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι, όμως, ένα παράθυρο στον κόσμο, μία μεγάλη τεχνολογική επανάσταση για την εκπαίδευσή μας. Αυτό χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε 80 και πλέον νοσοκομεία της χώρας και σε πάνω από 150 κέντρα υγείας γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Έχουμε ένα τεράστιο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων. Ξεκινήσαμε με τις γυναίκες και τον καρκίνο του μαστού. Πολλές από εσάς θα έχετε ήδη λάβει ένα μήνυμα το οποίο σας λέει: «πηγαίντε και κάντε μία προληπτική ψηφιακή μαστογραφία». Και 20.000 γυναίκες σε όλη τη χώρα ανακάλυψαν ότι έχουν καρκίνο του μαστού, τον οποίον δεν γνώριζαν, και τώρα θα θεραπευτούν. Γιατί; Γιατί το κράτος, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, πήγε και τους είπε: «πηγαίνετε και κάντε μία εξέταση».

Όλες αυτές είναι πρωτοβουλίες πολύ μεγάλης σημασίας και αποδεικνύουν ότι το αποτύπωμα της Ευρώπης στην καθημερινή μας ζωή είναι πολύ πιο έντονο απ’ όσο συχνά νομίζουμε.

Και βέβαια, όταν μιλάμε για Ευρώπη, μιλάμε και για τις γεωπολιτικές προκλήσεις τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Φλώρινα, στα σύνορα της πατρίδας μας, και πρέπει να σας πω ότι είμαι αρκετά δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονες μας επέλεξαν σε αυτή τη συγκυρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους, η οποία έχει συμφωνηθεί μέσα από μία διακρατική διεθνής συμφωνία.

Θέλω να σας θυμίσω ότι όταν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατία ήταν απέναντι. Είχε πει, όμως, με απόλυτη εντιμότητα ότι δεν μπορούμε να ανατρέψουμε, να σκίσουμε, να αλλάξουμε με έναν νόμο και με ένα άρθρο μία διεθνή συμφωνία. Θα αναγκαστούμε να τη σεβαστούμε και να κάνουμε το καλύτερο το οποίο μπορούμε με αυτή τη συμφωνία.

Θέλω λοιπόν και εδώ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, να στείλω ένα μήνυμα στα Σκόπια και στη νέα τους ηγεσία: σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της συμφωνίας σχετικά με την ονομασία της χώρας και την αποκαλούν έτσι όπως θέλουν να την αποκαλούν, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός.

Και το λέω αυτό όχι με χαρά, είναι γείτονές μας, θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις. Οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας δεν θέλουν ούτε εντάσεις, ούτε εθνικισμούς. Και εύχομαι και ελπίζω ότι θα συνετιστούν και θα επανέλθουν στον σωστό δρόμο.

Αλλά θέλω να θυμίσω ότι και η αντίδραση η οποία υπήρξε, καθολική και άμεση, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις απαράδεκτες δηλώσεις της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, έγιναν κατόπιν δικής μας παρότρυνσης. Αυτό σημαίνει η Ελλάδα να μπορεί να ασκεί ουσιαστική πολιτική σήμερα και στα Βαλκάνια, που είναι ο ζωτικός μας χώρος. Γιατί θα έχουμε και άλλες γεωπολιτικές προκλήσεις τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Η Ελλάδα, όπως ξέρετε, έχει επενδύσει ουσιαστικά στην αμυντική της θωράκιση. Το έκανε αυτό από το υστέρημα των Ελλήνων. Σε λίγες μέρες από τώρα θα βρεθώ προσκεκλημένος του Προέδρου Macron στη Νορμανδία για τα 80 χρόνια από την Απόβαση που έγινε 6 Ιουνίου του 1944 και πριν από αυτό θα επισκεφθώ το ναυπηγείο της Λοριάν, όπου ναυπηγούνται και οι τρεις ελληνικές υπερσύγχρονες φρεγάτες Belharra.

Αυτές οι φρεγάτες θα μας δώσουν σημαντική υπεροχή στη θάλασσα. Χρηματοδοτούνται, όμως, από το υστέρημα των Ελλήνων. Για σκεφτείτε αν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο, το οποίο να χρηματοδοτεί κοινές ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες, έτσι ώστε να πληρώνουμε λιγότερα τελικά εμείς από τον εθνικό προϋπολογισμό για την άμυνα. Πόσο σημαντική πρωτοβουλία θα ήταν αυτό; Κάτι το οποίο διαπραγματευόμαστε αυτή τη στιγμή με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και θέλω να αναλογιστείτε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι τελικά θα μπορέσουν να τα διαπραγματευτούν όλα αυτά. Θα είναι κάποιοι από την αντιπολίτευση, οι οποίοι δεν έχουν ψελλίσει κουβέντα μέχρι στιγμής για το αντικείμενο των ευρωεκλογών; Ή θα είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την κράτησε στην Ευρώπη και αγωνίζεται κάθε μέρα, παρά τις δυσκολίες, να την κάνει Ευρώπη;

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της ως προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Και ξέρουμε και μπορούμε να διαπραγματευτούμε στις Βρυξέλλες αυτά τα οποία τελικά είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, αλλά να βοηθήσουμε και την Ευρώπη να μπορέσει να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει σε αυτό το πολύ περίπλοκο παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Και λυπάμαι, γιατί η αντιπολίτευση -και από τα δεξιά και από τα αριστερά μας- βλέπει αυτές τις ευρωεκλογές μέσα από το μοναδικό πρίσμα της ανάγκης αμφισβήτησης της κυβερνητικής σταθερότητας. Τι μας λένε ευθέως; «Μαυρίστε τη Νέα Δημοκρατία, κοντύνετε τον Μητσοτάκη, για να αμφισβητηθεί η κυβερνητική σταθερότητα την επόμενη μέρα». Αυτοί έβαλαν πρώτοι το ζήτημα της σταθερότητας, δεν το βάλαμε εμείς.

Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Όμως, το γάντι το σηκώνουμε και τους λέμε: αν θέλετε να στείλετε μήνυμα, ναι, στείλτε μήνυμα συνέχειας, ασφάλειας, σταθερότητας, ώστε να παραμείνει η χώρα σε αυτή την αναπτυξιακή τροχιά, η οποία τελικά είναι και η μόνη που μπορεί να μας φέρει κοντά στην Ευρώπη. Διότι ανάπτυξη, τελικά, σημαίνει προκοπή για κάθε γωνιά του τόπου.

Και ευρισκόμενος εδώ στη Φλώρινα να πω ότι έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τον προηγούμενο Περιφερειάρχη και με τον νυν Περιφερειάρχη και με τον Δήμαρχο. Διοχετεύουμε σημαντικούς αναπτυξιακούς πόρους γίνονται πράγματα, νομίζω θα το αναγνωρίσετε κι εσείς. Η Φλώρινα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα απ’ ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες.

Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο άνοιξα την πόρτα και είδα ένα μαγαζί το οποίο πουλούσε λέβητες φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο έρχεται στη Φλώρινα και θα είναι μία πολύ σημαντική προσθήκη ώστε να μειωθεί το κόστος θέρμανσης για μία πόλη στην οποία, εν πάση περιπτώσει, κάνει πολύ κρύο το χειμώνα.

Ξέρουμε, επίσης, πώς να στηρίξουμε -και έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε γι’ αυτό- την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Αυτό το οποίο αποκαλούμε «δίκαιη μετάβαση» δεν είναι κάτι εύκολο. Έχουμε διαθέσει σημαντικούς πόρους. Ναι, σε ορισμένα πεδία έχουμε κάποιες καθυστερήσεις, γίνονται όμως ταυτόχρονα και πολλά πράγματα.

Δείτε τι γίνεται στην οινοποιητική ζώνη εδώ, του Αμυνταίου, που τα κρασιά σας πια είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό.

Μια περιοχή η οποία έχει απαράμιλλη φυσική, πολιτιστική ομορφιά, μεγάλη ιστορία, αρχίζει και δέχεται περισσότερους επισκέπτες.

Όμως, έχουμε θέματα προσβασιμότητας. Το ένα θέμα το οποίο θέλω να λύσω, μεγάλο, το οποίο αφορά τη Φλώρινα, είναι η σύνδεση της Φλώρινας με την Πτολεμαΐδα. Και αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση: μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουμε ξεκάθαρη απάντηση για το πώς μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε αυτό το έργο και ποια θα είναι και η σωστή του διαστασιολόγηση. Διότι δεν θέλω να αισθάνεται κανείς ότι επειδή μπορεί να βρίσκεται απομονωμένος σχετικά, σε μια όμορφη πλην απομακρυσμένη περιοχή, δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες που έχει κάποιος που ζει σε μια μεγάλη πόλη.

Υποδομές χρειάζονται, προσβασιμότητα χρειάζεται, τεχνολογία χρειάζεται. Σας μίλησα πριν για τους διαδραστικούς πίνακες. Ανακοινώσαμε και κάτι ακόμα, όμως, πριν από δέκα ημέρες, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών ή για τα παιδιά που μπορεί να βρίσκονται σε απομονωμένα χωριά: το ψηφιακό φροντιστήριο, δωρεάν για όλους τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, ξεκινάει από το Σεπτέμβριο. Και αυτό έχει μια ξεχωριστή σημασία γι’ αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν το κόστος του φροντιστηρίου ή για τα παιδιά τα οποία μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να έρθουν μια ώρα στη Φλώρινα να κάνουν ένα φροντιστήριο ένα απόγευμα.

Αυτές είναι ουσιαστικές παρεμβάσεις οι οποίες αλλάζουν την καθημερινότητα και αποδεικνύουν στους πολίτες ότι δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών. Αντιμετωπίζουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ισότιμα και θέλουμε σε όλες και σε όλους να δώσουμε τις ίδιες ευκαιρίες προκοπής.

Αυτός είναι ο δρόμος, λοιπόν, της προόδου, παρά τις δυσκολίες. Θυμάστε όταν ήρθα και σας μίλησα την προηγούμενη φορά, σας είπα: εγώ δεν υπόσχομαι θαύματα, υπόσχομαι όμως σκληρή δουλειά, υπόσχομαι ότι πάντα μαθαίνουμε από τα λάθη μας και κάθε μέρα θα κάνουμε και ένα βήμα μπροστά. Και αυτή τη δέσμευση απέναντί σας την τήρησα στο ακέραιο. Και θέλω αυτή η πορεία να μπορεί να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική μετά τις ευρωεκλογές.

Γυρίστε, λοιπόν, την πλάτη σε όλους αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές δήθεν σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Δώστε θετική ψήφο στη Νέα Δημοκρατία, για να μπορεί η Νέα Δημοκρατία να έχει μια ισχυρή παρουσία και η χώρα μας μια ισχυρή φωνή σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

Αυτό τελικά είναι το μεγάλο ζητούμενο των εκλογών, γι’ αυτό θα ψηφίσουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές. Έχουμε ένα πολύ καλό και αντιπροσωπευτικό ευρωψηφοδέλτιο με άξιους ανθρώπους που θα συγκροτήσουν την επόμενη μέρα μία πολύ καλή ευρωομάδα.

Πάμε για τον μέγιστο, τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών τον οποίο μπορούμε αν εκλέξουμε. Γιατί όχι στις 9 Ιουνίου να εκλέξουμε 9 ευρωβουλευτές; Αυτός θα ήταν και ο απώτερος στόχος τον οποίο θέτουμε.

Για να μπορούμε την επόμενη μέρα να εξακολουθούμε να λέμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη και το ισχυρότερο κόμμα εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη.

Θέλω, λοιπόν, τελειώνοντας, να σας ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά για την παρουσία σας. Να σας ζητήσω αυτές τις λίγες μέρες ουσιαστικά που έμειναν, δύο εβδομάδες και κάτι, μέχρι τις ευρωεκλογές, να οδηγηθούμε συστρατευμένα. Να ζητήσω από τα κομματικά μας στελέχη να κάνουν τον αγώνα τους, όπως ξέρουν πάντα να τον κάνουν.

Και βέβαια, να ξαναδημιουργήσουμε αυτή την πλατιά συμμαχία της προόδου και του υπεύθυνου πατριωτισμού που μας οδήγησε στο μεγάλο εκλογικό αποτέλεσμα και στη μεγάλη επιτυχία των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, θα τα καταφέρουμε, δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα υπάρχει ένας μεγάλος νικητής. Θα κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους αυτούς οι οποίοι βουλιάζουν την πολιτική ζωή της χώρας στην τοξικότητα και στο ψέμα.

Μερικές φορές αισθάνομαι ότι κάποιοι στην αντιπολίτευση δεν έμαθαν τίποτα ούτε από τα λάθη τους, ούτε από τις ήττες τους. Εξακολουθούν να παρουσιάζουν μία Ελλάδα μαύρη και άραχνη, μία χώρα που έχει δήθεν ζητήματα δημοκρατικής διακυβέρνησης. Η Ελλάδα έχει τα προβλήματά της αλλά είναι μία χώρα που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση το 2024 από ό,τι ήταν το 2019 και το 2027 θα είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση.

Θα κλείσουμε, λοιπόν, τα αυτιά μας σε όλους αυτούς. Θα είναι αυτή η τελευταία μεγάλη εκλογική πρόκληση, μετά, για τρία χρόνια, δεν θα έχουμε εκλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξακολουθώ να γυρνώ την Ελλάδα. Το ξέρετε πολύ καλά ότι εγώ επισκέπτομαι όλη την επικράτεια ασχέτως εκλογικών υποχρεώσεων, γιατί με νοιάζει να καταλαβαίνω καλά τα τοπικά προβλήματα, να συνεργάζομαι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Αλλά, μετά, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2027 και η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα, με τη δική σας στήριξη και με τη δική σας αγάπη.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, καλή δύναμη, καλό αγώνα και με τη νίκη. Ευχαριστώ πολύ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Αν επιμείνετε στις προκλήσεις κλείνει ο ευρωπαϊκός δρόμος"

Ο καιρός αύριο: Μέχρι 35 βαθμούς η θερμοκρασία – Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η σταδιακή υποχώρηση του φαινομένου της αφρικανικής σκόνης θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο Τετάρτη (22.5.24).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός αύριο Τετάρτη θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρξουν κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης το πρωί. Σταδιακή μείωση των συγκεντρώσεων της αφρικανικής σκόνης αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 28 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς και στην Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες κυρίως μετά το μεσημέρι, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 με 29 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Στην Εύβοια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά μικρής διάρκειας βροχές και σταδιακά γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στην Κρήτη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 και στην Κρήτη έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και στο νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καιρός αύριο: Μέχρι 35 βαθμούς η θερμοκρασία – Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη"

Κιλκίς: Βρισκόμουν σε άμυνα, υποστηρίζει ο 54χρονος κτηνοτρόφος που πυροβόλησε και σκότωσε Γεωργιανό ληστή

Σε κατάσταση άμυνας υποστηρίζει ότι βρίσκονταν ο 54χρονος ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές στο Κιλκίς όπου, το βράδυ της Δευτέρας, πυροβόλησε με την καραμπίνα κατά των τεσσάρων ατόμων που αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, με αποτέλεσμα ένας 45χρονος να χάσει τη ζωή του.

Ο 54χρονος που διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, ο εντολέας του υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι ενήργησε με αυτόν τον τρόπο καθώς τα άτομα έφτασαν το βράδυ στη στάνη του και απειλούσαν ότι θα τον σκότωναν.

«Ο εντολέας μου βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια άδικη  επίθεση εναντίον του και εξ αυτού του γεγονότος βρισκόταν σε άμυνα. Ο εντολέας μου κοιμόταν σε ένα δωμάτιο 2χ2 που έχει πλησίον του στάβλου του όταν άκουσε φωνές που έλεγαν "θα σε σκοτώσω, δε θα βγεις ζωντανός από εδώ, θα σου πάρουμε ό,τι έχεις και δεν έχεις, κλπ". Τρόμαξε και ενήργησε με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε στο protothema.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 54χρονος κατείχε νόμιμα την καραμπίνα και για αυτόν τον λόγο δεν διώκεται για παράνομη οπλοφορία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιλκίς: Βρισκόμουν σε άμυνα, υποστηρίζει ο 54χρονος κτηνοτρόφος που πυροβόλησε και σκότωσε Γεωργιανό ληστή"

Πόρτα καταπλάκωσε μαθητές σε σχολείο της Κηφισιάς – Τραυματίστηκε 9χρονος, συνελήφθη ο εργολάβος

Συναγερμός σήμανε σε σχολείο της Κηφισιάς, όπου σημειώθηκε ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μαθητές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο 3ο δημοτικό σχολείο της περιοχής ήταν σε εξέλιξη εργασίες τοποθέτησης σιδερένιας πόρτας, η οποία ήταν και αυτή που έπεσε και καταπλάκωσε τουλάχιστον τρία παιδιά.

Ένας εννιάχρονος μαθητής τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη και μεταφέρθηκε στο Παίδων Πεντέλης.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το ατύχημα συνέβη την ώρα του διαλείμματος, αλλά είναι βέβαιο πως υπήρχαν στον χώρο παιδιά.

Πολύ γρήγορα έφτασε ασθενοφόρο, παρέλαβε τον εννιάχρονο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων. Ίσως χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, όμως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με μαρτυρία εργαζόμενης στο σχολείο στον Real Fm, έγινε επισκευή στην κεντρική πόρτα του σχολείου το πρωί της Τρίτης. Ολοκληρώθηκε η εργασία, παρέδωσαν το έργο και έφυγαν. Την ώρα που έφευγαν οι μαθητές, η πόρτα έφυγε από τη θέση της και πλάκωσε κάποια παιδάκια. Μάλιστα, την κράτησαν κάποιοι γονείς που βρέθηκαν εκεί και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο εργολάβος δεν έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις, συνελήφθη και δίνει κατάθεση. Στο σημείο βρίσκονται οι αντιδήμαρχοι.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast:

Η άλλη είσοδος του σχολείου και η… ετοιμόρροπη οικοδομή δίπλα από το κτήριο

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Newsbeast, και η άλλη είσοδος του σχολείου, η οποία χρησιμοποιείται από μεγαλύτερους μαθητές, είναι σε κακή κατάσταση.

Ακριβώς δίπλα από το σχολείο, δε, βρίσκεται μια οικοδομή με τοίχους υπό κατάρρευση και σκαλωσιές. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων, έχει ζητηθεί να αναληφθεί δράση για την αποφυγή ατυχήματος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόρτα καταπλάκωσε μαθητές σε σχολείο της Κηφισιάς – Τραυματίστηκε 9χρονος, συνελήφθη ο εργολάβος"

Λαμία: Σκουλήκια, τρίχες και πούπουλα στις μερίδες που μοιράζονταν στους μαθητές – Σοκαριστικές φωτογραφίες

Η ακατάβλητη μάχη του ρεπορτάζ του Live News αποκαλύπτει πως σταφυλόκοκκος βρέθηκε στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση στη Λαμία.

Γονείς θα καταγγείλουν εν έξαλλω σωρεία περιστατικών. Κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας θα καταγγείλουν και όχι μόνο αυτό, το μήλο που δεν είναι του Γουλιέλμου Τέλου ούτε του Ρομπέν των Δασών και δεν θα χρησιμοποιηθεί για σκοποβολή.

«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Ναι. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν 6 μήνες. Είναι σάπιο είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», είπε ο πατέρας μαθητή.

Φτερά τόσα όσα να φτιάξεις ένα ξεσκονιστήρι στο πιάτο του παιδιού του είχε το γεύμα θα καταγγείλει αυτός ο πατέρας.

«Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο, το οποίο φαίνεται πάνω άμα ζουμάρετε ότι δεν έχει, έχει ακόμα φτερά πάνω, και μας έχει πει ότι είναι μόνο νωπό μπούτι. Αυτό έχει πει ότι είναι οι προδιαγραφές εσείς πως το βλέπετε αυτό. Αυτά μπορεί να τα φάει το παιδί; 6 χρονών;».

Αν νιώσατε κάτι περίεργο στο στομάχι σας δεν τελείωσε η εξιστόρηση. Ιδού ένα μπιφτέκι. Άψητο είναι θα πει ο πατέρας.

«Η επόμενη φωτογραφία φαίνεται το άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο, είχε πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό».

Γονείς που η ανέχεια τους αναγκάζει να βασίζονται στην άριστη πρωτοβουλία των σχολικών γευμάτων, για να μην ξανακούσουμε ποτέ για παιδάκια που λιποθυμάνε, ξεσπούν. Αυτό το μπρόκολο έχει γαρνιτούρα κάμπιες καταγγέλουν.

«Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται στο μπρόκολο, έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες, το οποίο η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά για αυτό έχει κάμπιες».

Το Live News ανοίγει και τον φάκελο επίσημες καταγγελίες. Ιδού η σωρεία των εγγράφων, το Live News με την εμβριθή του έρευνα τα παρουσιάζει στο τηλεοπτικό κοινό.

«Κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς έτους 2022 – 2023 τα όσπρια και οι χειμερινές σαλάτες θα τα χαρακτηρίζαμε ως ωμά. Σχετικά με την υγειονομική καταγγελία του παρόντος εγγράφου έχει διαπιστωθεί ότι εντός της κλειστής συσκευασίας να υπάρχουν ξένα σώματα όπως τρίχες», αναφέρει η καταγγελία στον ΟΠΕΚΑ.

Και να ήταν η μόνη. Ιδού και άλλη καταγγελία από το υπουργείο Παιδείας στην εταιρεία.

«Να μεριμνήσετε με δικές σας ενέργειες προκειμένου να απολαμβάνουν οι μαθητές μας ασφαλές και υγιεινό φαγητό».

Το Live News ως οφείλει και με σεβασμό στην δεοντολογία παρουσιάζει και την απάντηση της εταιρείας:

«Δεχόμαστε συχνούς ελέγχους χωρίς ποτέ να έχουμε παρατηρήσεις. Επισημαίνουμε ότι είναι αδύνατον (ίσως και κακόπιστο) να βρέθηκαν φτερά στο μαγειρεμένο κοτόπουλο».

Οι γονείς θα καταγγείλουν πως έλαβαν και εξώδικο. Αυτή είναι η απάντησή τους:

«Μετ΄εκπλήξεως λάβαμε γνώση του περιεχομένου της εν λόγω πρόσκλησης σας η οποία αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο μας παρερμηνεύοντας το και χαρακτηρίζοντας το λανθασμένα και προσβλητικά ως «συκοφαντικά δυσφημιστικό».

«Βρέθηκε πάγος σε μπιφτέκι»

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι σε πολλά επίπεδα. Γευστικά δεν άρεσε το φαγητό, υπήρχαν αστοχίες στα γεύματα των παιδιών. Υπήρξε μπιφτέκι που βρέθηκε πάγος. Η ποιότητά του δεν είναι φρέσκο κρέας, ψημένο. Βρέθηκε κάμπια σε κουνουπίδι, βρέθηκαν κάποια κομματάκια εξωτερικά ίσως από σακούλες. Ήταν μία συνολική δυσαρέσκεια, ακόμα και στην ποιότητα της συσκευασίας, γιατί δεν μπορείς να βάζεις ζεστό φαγητό σε πλαστικές συσκευασίες», είπε μητέρα μαθητή.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο Διονύσης Βορίσης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Λαμίας, πολλοί ήταν οι μαθητές που πέταξαν το φαγητό λόγω της κατάστασής του.

Τι είναι ο σταφυλόκοκκος

Ένας surfer πέθανε λίγο μετά την μόλυνση του. Τα media κάλυψαν εκτενώς το θέμα.

Ο σταφυλόκοκκος αναστατώνει την ιατρική κοινότητα. Οι συμβουλές συγκεκριμένες για το τι πρέπει να κάνει κανείς πριν κατά την διάρκεια και μετά.

Για κολασμένο σταφυλόκοκκο θα μιλήσουν οι ειδικοί, με επιζώντες του αδιανόητου ιού να μιλούν με δάκρυα στα μάτια στην κάμερα και να αναλύουν την εμπειρία τους εξιστορώντας την επαφή τους με τον φονικό σταφυλόκοκκο από την κόλαση.

Τα βακτήρια σταφυλόκοκκου μπορούν να προκαλέσουν πολλούς διαφορετικούς τύπους λοιμώξεων, όπως:

-Μολύνσεις του δέρματος
-Βακτηριαιμία, λοίμωξη της κυκλοφορίας του αίματος.
-Λοιμώξεις οστών
-Ενδοκαρδίτιδα
-Τροφική δηλητηρίαση
-Πνευμονία
-Σύνδρομο τοξικού σοκ

Τα βακτήρια σταφυλόκοκκου μπορούν να εξαπλωθούν από άτομο σε άτομο. Μπορούν επίσης να εξαπλωθούν σε αντικείμενα, όπως πετσέτες, ρούχα, χειρολαβές. Εάν έχετε σταφυλόκοκκο και δεν χειρίζεστε σωστά το φαγητό όταν το ετοιμάζετε, μπορείτε επίσης να απλώσετε σταφυλόκοκκο σε άλλους.

«Όταν δεν πλένουμε τα χέρια μας μπορούμε να μεταφέρουμε τον σταφυλόκοκκο στη διάρκεια παρασκευής διάφορων τροφίμων. Έχει μεγάλη σημασία η τήρηση όλων των πρωτοκόλλων», είπε στο MEGA ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μάλιστα μερικοί άνθρωποι μεταφέρουν βακτήρια σταφυλόκοκκου στο δέρμα ή στη μύτη τους, αλλά δεν παθαίνουν μόλυνση. Αλλά αν τραυματιστούν ή τραυματιστούν, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο σώμα και να προκαλέσουν μόλυνση.

 

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Σκουλήκια, τρίχες και πούπουλα στις μερίδες που μοιράζονταν στους μαθητές – Σοκαριστικές φωτογραφίες"

Νεκρή κομμώτρια στην Πάτρα: Και δεύτερη γυναίκα πέθανε έπειτα από λιποαναρρόφηση στον ίδιο γιατρό – Της τρύπησε το έντερο

Μια γυναίκα από την Κάρπαθο έχασε τη ζωή της ύστερα από επέμβαση λιποαναρρόφησης από τον ίδιο γιατρό που την έκανε και στην κομμώτρια από την Πάτρα, που κατέληξε νεκρή.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha, «TLive», η γυναίκα από την Κάρπαθο είχε απευθυνθεί στον συγκεκριμένο γιατρό για την επέμβαση τον Μάρτιο του 2020. Εν μέσω κορονοϊού έκανε το ταξίδι στην Αθήνα, για να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση κορμού.

Μπήκε στο χειρουργείο και όλα έγιναν πολύ γρήγορα χωρίς οι δικοί της να γνωρίζουν κάτι. Άρχισαν να την αναζητούν και να τηλεφωνούν σε νοσοκομεία. Όταν έφτασαν σε μια μεγάλη ιδιωτική κλινική, έμαθαν ότι βρίσκεται μετά τη συγκεκριμένη επέμβαση εκεί. Η γυναίκα παραπονούνταν ότι πονάει, όμως ο γιατρός της έδωσε εξιτήριο και την άδεια να ταξιδέψει προς την Κάρπαθο.

Η γυναίκα ήταν γεμάτη μελανιές. Φαίνεται ότι ο πλαστικός χειρουργός της είχε τρυπήσει το έντερο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Οριστική απόφαση στη συγκεκριμένη δίκη δεν υπάρχει ακόμα. Στην αγωγή που κατέθεσε η οικογένειά της κατά του γιατρού αναγράφεται πως η άτυχη γυναίκα πέθανε στις 21 Μαρτίου του 2020 στο νοσοκομείο της Ρόδου από πολυοργανική ανεπάρκεια, σηπτική καταπληξία και διάτρηση εντέρου.

«Η μητέρα μου τον Μάρτη του 2020 πήγε να κάνει λιποαναρρόφηση. Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι πασίγνωστος. Θα έπρεπε να είχε αποτρέψει τη μητέρα μου, 69 ετών, να κάνει μια τέτοια επέμβαση, είχαμε κορονοϊό και ήταν και φυσιολογική στα κιλά της. Της έδωσαν εξιτήριο με 28 αιματοκρίτη και αδιαφόρησαν τελείως για την κατάστασή της».

«Δεν αμφισβητείται ούτε από τον γιατρό που έκανε την επέμβαση. Σαφέστατα και υπάρχει γνωμάτευση και η αιτία θανάτου είναι η διάτρηση του εντέρου. Και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας έχουν επιβεβαιώσει ότι η αιτία θανάτου ήταν ακριβώς αυτό», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Η μητέρα μου ήταν πάρα πολύ φουσκωμένη. Η κοιλιά της ήταν πρησμένη. Ήρθε ΕΚΑΒ, πήγε τη μητέρα μου στη Ρόδο και αργότερα, όταν ο πλαστικός με πήρε, για να δει αν η μητέρα μου ήταν καλά, μου είπε ότι “μάλλον της έχω τρυπήσει το έντερο εγώ ο ίδιος”. Μου έδωσε τα στοιχεία της ασφαλιστικής του και μας είπε ότι θα μας δώσει λεφτά η ασφαλιστική εταιρεία αλλά και ο ίδιος, για να “κλείσουν το θέμα”. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει 20.000».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρή κομμώτρια στην Πάτρα: Και δεύτερη γυναίκα πέθανε έπειτα από λιποαναρρόφηση στον ίδιο γιατρό – Της τρύπησε το έντερο"

Νέα Φιλαδέλφεια: Σε κατοίκους 13 οδών θα δοθούν διαπιστεύσεις για να κυκλοφορούν τη μέρα του τελικού του Conference League

«Θα σας πάρουν τηλέφωνο από την UEFA και θα σας στείλουν διαπίστευση για να μπορείτε να κυκλοφορείτε την ημέρα εκείνη».

Με τις απαραίτητες διαπιστεύσεις στα χέρια θα μπορέσουν οι κάτοικοι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας να βγουν από το σπίτι τους, να κυκλοφορήσουν και να επιστρέψουν και πάλι σε αυτά χωρίς να τους εμποδίσει κανείς, στις 29 Μαΐου όταν οι δρόμοι θα είναι αποκλεισμένοι για τον τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα.

Επί ποδός είναι οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας όπου μοιράζουν πόρτα - πόρτα ένα έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους πολίτες της περιοχής για τις διαπιστεύσεις τους και τους καλούν να επικοινωνήσουν με το δήμο για περισσότερες οδηγίες.

«Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι πολύ αυστηρές σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου με τα μέτρα της ΕΛΑΣ να περιλαμβάνουν απαγόρευση στάθμευσης και προσέγγισης χώρου». Επίσης ενημερώνουν τους κατοίκους ότι «θα εκδοθούν και θα τους παρασχεθούν επίσημες διαπιστεύσεις».

Το έγγραφο το οποίο μοιράζεται:

filadelfeia

Στο έγγραφο δεν αναφέρεται η προέλευση των διαπιστεύσεων, στην προφορική ενημέρωση όμως τους λένε ότι θα είναι από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA). Ο τελικός του Europa Conference League, Ολυμπιακός-Φιορεντίνα, θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην OPAP Αrena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Φιλαδέλφεια: Σε κατοίκους 13 οδών θα δοθούν διαπιστεύσεις για να κυκλοφορούν τη μέρα του τελικού του Conference League"

Τι απαντά ο δήμαρχος Περάματος αναφορικά με την επιχείρηση απομάκρυνσης Ρομά: «Δεν μπορούν να εγκαθίστανται όπου θέλουν»

Διευκρινίσεις μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος να καταβρέχει με μάνικα υψηλής πίεσης παλιοσίδερα και άλλα αντικείμενα των Ρομά, με σκοπό να τους απομακρύνει από την περιοχή του, δίνει ο ίδιος με ανακοίνωσή του. Άλλωστε από τον ίδιο διέρρευσε στα social media και το βιντεοσκοπημένο υλικό, που συνοδευόταν από το σχόλιο: «Ή θα ξεβρωμίσουμε ή θα χολεριάσουμε».

Όπως τονίζεται: «Σε αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε πως ο Δήμος Περάματος, η δημοτική αρχή και όλος ο Περαματιώτικος λαός, η πλειοψηφία του οποίου είναι εργάτες και πρόσφυγες, αγκαλιάσαμε και φιλοξενούμε νόμιμα εγκατεστημένους Ρομά, σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, εντός των ορίων του Δήμου μας.

Στις οικογένειες αυτές, με τη συνεργασία και μέριμνα της Κοινωνικής μας υπηρεσίας, παρέχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα στέγασης και έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό μας παντοπωλείο.

Επίσης στην πόλη μας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι εγκατεστημένο hot spot 2500 προσφύγων, οι οποίοι ήρθαν χωρίς ένα ρούχο και όλοι τους αγκαλιάσαμε, τους στηρίξαμε και ο Δήμος Περάματος έχει άριστη συνεργασία μαζί τους και τους παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και κάθε ανθρώπινη βοήθεια.

Από την Ιανουάριο που παραλάβαμε την διοίκηση του Δήμου βρήκαμε ήδη εγκατεστημένους μια ομάδα Ρομά στο πρώην Ιατρικό Κέντρο Πρώτων Βοηθειών που στόχο έχουμε να στελεχώσουμε και να επαναλειτουργήσουμε για την παροχή πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Οι Ρομά που, παράνομα έμεναν μέσα, είχαν καταστρέψει τα πάντα λειτουργώντας ως τουαλέτα το ίδιο το κτίριο και όλη τη γύρω περιοχή και προκαλώντας μια υγειονομική βόμβα.

Παράλληλα είχαμε καταγγελίες για κλοπές και παραβατική συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας σε πλατείες, επιχειρήσεις, καφετέριες ακόμα και στο τοπικό λεωφορείο Άνω Περάματος. Τέσσερις φορές κλάπηκαν 250 μέτρα καλώδια και χαλκός από το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Γ. Κασσιμάτης» και το δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Αλλεπάλληλες είναι οι επιστολές του δημάρχου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αλλεπάλληλες συσκέψεις με στρατηγούς της αστυνομίας στο δημαρχείο Περάματος. Αλλεπάλληλες και οι επαφές του δημάρχου με τους Ρομά εγκατεστημένους στο κτίριο του Ιατρικού Κέντρου, παρουσία κοινωνικών λειτουργών του δήμου που, δυστυχώς έπεσαν στο κενό. Τελικά η μόνη λύση ήταν να χτίσουμε και να αχρηστεύσουμε το κτίριο αφού πρώτα τα συνεργεία καθαριότητας το απολύμαναν.

Οι ίδιοι, μόνοι τους και αυθαίρετα, μετεγκαταστάθηκαν σε καταυλισμό που έστησαν σε υπαίθριο χώρο της πόλης, μπροστά στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Αλλεπάλληλες πάλι οι προσπάθειες του δημάρχου με τον ιερέα, αν και δεν είναι δημότες Περάματος, να σιτίζονται από τα γεύματα αγάπης.

Όλες οι προσπάθειες όμως έπεσαν πάλι στο κενό. Ακολούθησαν καταγγελίες δημοτών για παραβατική και οχλούσα συμπεριφορά. Επειδή η υγειονομική βόμβα δεκάδων ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν ως τουαλέτα δημόσια πλατεία, έφτασε στο απροχώρητο, τότε λοιπόν ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη να καθαρίσω την πλατεία από τα αποτελέσματα της υγειονομικής επιδείνωσης της περιοχής.

newsbeast

Η ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας τόσο σε επίπεδο προστασίας του πολίτη όσο και σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας αδύναμων κοινωνικών ομάδων είναι μεγάλη. Η ευθύνη της δημοτικής αρχής Περάματος για το ίδιο θέμα ξεκινάει και τελειώνει στους δημότες Περάματος, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Και καταλήγει ο κ. Λαγουδάκος: «Ως δημοτική αρχή επαναλαμβάνουμε την ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου όπως και σε όλους τους βουλευτές της Β’ Πειραιά να έρθουν εδώ και να τους ενημερώσουμε για όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας και να έχουμε την στήριξή τους στις διεκδικήσεις μας, μεταξύ άλλων, για: Την άμεση ανάγκη να στελεχωθεί με γιατρούς το κτίριο του Ιατρικού Κέντρου ώστε να προστατευτεί η ζωή των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Την αντιμετώπιση της υψηλής παραβατικότητας που παρατηρείται ώστε οι δημότες μας να νιώθουν πιο ασφαλείς. Την χρηματοδότηση και υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων και υποδομών ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων των δημοτών κ.ά.»

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά ο δήμαρχος Περάματος αναφορικά με την επιχείρηση απομάκρυνσης Ρομά: «Δεν μπορούν να εγκαθίστανται όπου θέλουν»"

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται από τον ΕΦΚΑ

Στις 28 και 30 Μαΐου θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ.

Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Ιουνίου 2024 από τον ΕΦΚΑ θα καταβληθούν ως εξής:

1. α) Κύριες συντάξεις από τα πρώην ταμεία μη μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ,

    β) Κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με το ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ και

    γ) όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν την Τρίτη 28 Μαΐου 2024.

2. α) Κύριες συντάξεις των πρώην Ταμείων Μισθωτών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠΜΜΕ, και

    β) Κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται από τον ΕΦΚΑ"

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο – Σιγκαπούρη

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του από έντονες αναταράξεις κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το BBC.

Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σε πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, μετά από σοβαρές αναταράξεις.

Οι εικόνες μέσα από το αεροσκάφος κόβουν την ανάσα με επιβάτες να προσπαθούν να κρατηθούν στις θέσεις και να προσεύχονται εν μέσω σφοδρών αναταράξεων. 

Ακολουθεί πανικός και ουρλιαχτά.

Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που μία αεροσυνοδός πετάγεται στο ταβάνι του αεροπλάνου:

Το Boeing 777-300ER με προορισμό τη Σιγκαπούρη προσγειώθηκε τελικά στη Μπανγκόκ.

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος», τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Singapore Airlines δήλωσε ακόμα, σύμφωνα με το Skynews, ότι «συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές της Ταϊλάνδης για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας» και ότι στέλνει μια ομάδα στην Μπανγκόκ για την παροχή πρόσθετης βοήθειας.

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν το μέγεθος των αναταράξεων. Στο πάτωμα έχουν πέσει οι δίσκοι με τα φαγητά που προορίζονταν για τους επιβάτες. Πλάνα δείχνουν σειρά από ασθενοφόρα που κατευθύνθηκαν στο σημείο για να παρέχουν πρώτες βοήθειες. 

«Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος», πρόσθεσαν.

Σε ένα σημείο του ταξιδιού, το αεροσκάφος Boeing της Singapore Airlines έπεσε σε ένα κενό αέρος που το ώθησε να πέσει περίπου 6.000 πόδια. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλοι 30.

Η ανακοίνωση της Singapore Airlines:

«Η πτήση #SQ321 της Singapore Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λονδίνο (Heathrow) προς Σιγκαπούρη στις 20 Μαΐου 2024, παρουσίασε σοβαρές αναταράξεις κατά τη διαδρομή. Το αεροσκάφος εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα στις 21 Μαΐου 2024.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και ένας νεκρός στο Boeing 777-300ER.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 211επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος.

Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού.

Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην Ταϊλάνδη για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας και στέλνουμε μια ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο – Σιγκαπούρη"

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Κακώς σε είπα «μάπα» – Εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε ενίοτε και λάθη

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχτηκε πως κακώς χρησιμοποίησε τη λέξη «μάπας» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και στην τηλεοπτική του συνέντευξη αποδέχτηκε άμεσα να διαγραφεί ο χαρακτηρισμός.

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι «ποτέ δεν αποκάλεσα “κάφρους” τους υγειονομικούς γενικά (τους οποίους πάντα υπερασπίζομαι) αλλά μερικούς παρισταμένους συνδικαλιστές που έβριζαν πάνω στην Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου».

Παράλληλα, ρωτά τον κ. Κασσελάκη αν επικροτεί αυτή τη συμπεριφορά, ενώ υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τη φράση «θα σας ξεσκίσω» με αποδέκτη τον υπουργό Υγείας.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Αγαπητέ» @skasselakis η φράση που χρησιμοποίησα, κακώς, έγινε εν τη ρήμη του λόγου μου και ζήτησα να διαγραφεί αμέσως. Εσείς που είστε αλάνθαστος δεν αντιλαμβάνεστε ότι εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε ενίοτε και λάθη… Αντιθέτως όμως όσα γράφετε εδώ είναι συνειδητά ψέματα. Ποτέ δεν αποκάλεσα «κάφρους» τους υγειονομικούς γενικά (τους οποίους πάντα υπερασπίζομαι) αλλά μερικούς παρισταμένους συνδικαλιστές που έβριζαν πάνω στην Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου. Αλήθεια εσείς επικροτείτε αυτή τη συμπεριφορά; Επίσης εγώ δεν είπα «ότι θα σας ξεσκίσω» όπως είπατε εσείς για μένα, ρήμα που υποκρύπτει βία και για το οποίο ουδέποτε ζητήσατε έστω μία συγγνώμη. Τα χειρουργεία στο Παίδων, εάν πράγματι ανησυχείτε για αυτά, εκτιμώ ότι δεν θα σταματήσουν καθώς το Υπουργείο έχει κάνει όλα όσα μπορούν να γίνουν και οι ιατροί θα το αναγνωρίσουν. Όσον αφορά στην «διάλυση του ΕΣΥ» σας ενημερώνω ότι αυτή την στιγμή εκτελούμε ταυτοχρόνως το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης του ΕΣΥ από την ίδρυσή του, δαπανώντας άνω των 500.000.000€ και το μεγαλύτερο ετήσιο πρόγραμμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με 6.500 μόνιμες θέσεις. Είναι οξύμωρον να κάνουμε αυτά και ταυτοχρόνως να διαλύουμε και μάλιστα με δόλο το ΕΣΥ. Ως προς το ΕΚΑΒ φέτος εκτελείται το πρόγραμμα «Αιγίς» στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η αγορά 250 νέων ασθενοφόρων δηλ. το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου του ΕΚΑΒ που έχει γίνει ποτέ. Εάν θα θέλατε μία θεσμική ενημέρωση στα σοβαρά για το Σύστημα Υγείας είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας.

Υγ. Εάν διαφωνείτε με την εκπλήρωση των Διεθνών Υποχρεώσεων της Χώρας στις μεγάλες Διοργανώσεις, πείτε το καθαρά ότι δεν επιθυμείτε να αναλαμβάνουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Εάν όμως τις αναλαμβάνουμε, πρέπει το κάθε Υπουργείο να κάνει όσα του αναλογούν. Στην προκειμένη περίπτωση το Υπουργείο Υγείας είχε αναλάβει αυτή την υποχρέωση την οποία και εκπληρώνουμε. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός μέγας.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία -με ειρωνικό ύφος- ευχαρίστησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για το «μάπας» σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θυμίζει έτσι σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο κ. Μητσοτάκης».

«Άλλωστε ο καθένας έχει το πρόσωπο (μάπα) που του ταιριάζει. Παρακαλώ λοιπόν τον Άδωνι Γεωργιάδη να συνεχίσει να απευθύνει χαρακτηρισμούς προς εμένα», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Κακώς σε είπα «μάπα» – Εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε ενίοτε και λάθη"

Θεσσαλονίκη: 51χρονη έκανε ρευματοκλοπή για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και συνελήφθη

Μία 51χρονη συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπειτα από έλεγχο συνεργείου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., διαπιστώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα 27 Φεβρουαρίου 2020 έως 20 Μαΐου 2024, το σπίτι στο οποίο διέμενε η 51χρονη τροφοδοτούνταν με ρεύμα απευθείας από το δίκτυο της ΔΕΗ, χωρίς να υπάρχει καταγραφή σε κάποιον μετρητή.

Η κλαπείσα ποσότητα ενέργειας και το διαχειριστικό κόστος ανέρχονται συνολικά -σύμφωνα με την Αστυνομία- στο χρηματικό ποσό των 4.962 ευρώ.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 51χρονη έκανε ρευματοκλοπή για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και συνελήφθη "

ΑΑΔΕ: Σε ισχύ η πλατφόρμα για αμφισβήτηση του τεκμαρτού εισοδήματος

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα (21.5.2024) η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αμφισβητήσουν τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος. Από την έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων και έως τώρα, 65 πολίτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αμφισβητήσουν τον φόρο, που τους έχει βεβαιωθεί.

Εκδόθηκε η Α.1080/2024, με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες της διαδικασίας αυτοματοποιημένης υποβολής φορολογικής δήλωσης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί για 1,3 εκατ. φορολογουμένους στις 2 Ιουλίου. Σήμερα, αρχίζει και η αποστολή των e-mail και ειδοποιήσεων στο myAADEapp, που ενημερώνουν σχετικά αυτούς τους 1,3 εκατ. φορολογούμενους.

Από την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, οι πολίτες θα μπορούν να κατεβάζουν και μέσω του myAADEapp:

  • το εκκαθαριστικό,
  • τη δήλωση, καθώς και
  • το ενημερωτικό αρχείο προεκκαθάρισης (για τους 1,3 εκ πολίτες).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Σε ισχύ η πλατφόρμα για αμφισβήτηση του τεκμαρτού εισοδήματος"

Κιλκίς: Κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε Γεωργιανό διαρρήκτη

Νεκρός έπεσε ένας 45χρονος άνδρας που δέχθηκε πυρά από καραμπίνα το βράδυ της Δευτέρας στις Μουριές, στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο 45χρονος από τη Γεωργία που έχασε τη ζωή του, μαζί με ακόμα τρία άτομα (έναν 38χρονο φίλο του, τον 15χρονο γιο του φίλου του και τον 16χρονο φίλο του γιου του), πήγαν σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής και ο 54χρονος ιδιοκτήτης πυροβόλησε προς το μέρος τους με την καραμπίνα. Αμέσως μετά τα άτομα μπήκαν στο αυτοκίνητο με το οποίο μετέβησαν στο σημείο και αποχώρησαν.

kozani-egklima__1_

Λίγη ώρα αργότερα τους εντόπισε η ΕΛΑΣ εντός του οικισμού στις Μουριές και διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος είχε χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που μίλησαν στο protothema.gr, τα άτομα αυτά ήταν γνωστά για την παραβατικη τους δράση στην περιοχή και το βραδυ της Δευτέρας πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη για να κλέψουν και αυτός πυροβόλησε από άμυνα, ενώ αμέσως μετά ειδοποίησε την αστυνομία για να ενημερώσει για το περιστατικό.

kozani-egklima__4_

Ο 54χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στα άλλα τρία άτομα που ήταν με τον 45χρονο, τα οποιά κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας.

kozani-egklima__2_

«Χτύπησαν την πόρτα με τσεκούρι... Φοβήθηκε πως θα τον σκοτώσουν και πυροβόλησε»

Σύμφωνα με τον πατέρα του δράστη (οι δύο τους ζουν μαζί, ενώ ο 54χρονος, που είναι ανύπαντρος και δεν έχει παιδιά, συνηθίζει να μένει στη μονάδα), οι τέσσερις πήγαν το βράδυ της Δευτέρας στην κτηνοτροφική μονάδα, έσπασαν την πόρτα και φώναζαν ότι θα σκοτώσουν τον γιο του. Εκείνος φοβήθηκε, γιατί άνοιξαν την πόρτα της αποθήκης χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι και ένα πυροσβεστήρα, άρχισαν να κλέβουν πράγματα και εργαλεία και τους πυροβόλησε.

Ακόμη, είπε πως ο γιος του ενός από τα άτομα που πήγαν στη μονάδα, δούλευε εκεί παλιότερα και ο δράστης τον απέλυσε επειδή τον έκλεβε και ήθελαν να πάρουν εκδίκηση.

kozani-egklima__3_

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας για το περιστατικό, αναφέρει:

Συνελήφθη χθες (20 Μαΐου 2024) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, λίγο νωρίτερα 2 ενήλικες άνδρες και 2 ανήλικοι, επιβαίνοντας σε όχημα πήγαν σε κτηνοτροφική μονάδα και επιχείρησαν να παραβιάσουν θύρα χώρου της μονάδας, όπου βρισκόταν ο προαναφερόμενος άνδρας.

Στη συνέχεια ο συλληφθείς πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός ενήλικα άνδρα.

Οι τρεις συνεργοί του εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν για απόπειρα ληστείας.

Κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα φυσίγγιο και ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κιλκίς: Κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε Γεωργιανό διαρρήκτη"

Αιγάλεω: Τράκαραν, πιάστηκαν στα χέρια και παρέσυραν 43χρονο προσπαθώντας να διαφύγουν – Βίντεο ντοκουμέντο

Πυξ λαξ και με την παράσυρση ενός άντρα ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης (21.05.2024) για ένα ζευγάρι, που ενεπλάκη σε τροχαίο με το αυτοκίνητό τους στην περιοχή του Αιγάλεω.

Όλα συνέβησαν σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στην συμβολή της Ιεράς οδού με τη λεωφόρο Θηβών στο Αιγάλεω. Κανείς ωστόσο δεν περίμενε ότι το τροχαίο θα έπαιρνε αυτή την τροπή. 

Στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε η οδηγός, μία 43χρονη Ελληνίδα και ένας συνομήλικός της Αλβανός και στο άλλο, σε μία άσπρη BMW επέβαιναν τρία άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις άντρες άρχισαν να βρίζουν την οδηγό και στη συνέχεια βγήκαν από το αμάξι τους και δεν δίστασαν να την χτυπήσουν.

Η γυναίκα με τον 43χρονο συνοδηγό της ήρθαν στα χέρια με τους τρεις νταήδες, οι οποίοι άρχισαν να χτυπούν τον συνοδηγό με μπουνιές στο κεφάλι. Αλλά το βίαιο επεισόδιο δεν σταμάτησε εκεί, καθώς την ώρα που οι τρεις άντρες προσπάθησαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητό τους, παρέσυραν τον 43χρονο άντρα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, με το ασθενοφόρο να φτάνει στο σημείο και να παραλαμβάνει το ζευγάρι για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Αυτή την ώρα, οι δύο τους βρίσκονται στο Θριάσιο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ την υπόθεση αναμένεται να αναλάβει το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιγάλεω: Τράκαραν, πιάστηκαν στα χέρια και παρέσυραν 43χρονο προσπαθώντας να διαφύγουν – Βίντεο ντοκουμέντο"

Καλαμάτα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

Επεισοδιακό είναι το κλίμα έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας πριν την έναρξη της δίκης για τους 9 Αιγύπτιους κατηγορούμενους, για το ναυάγιο της Πύλου.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, υπήρξε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και του μπλοκ του ΠΑΜΕ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο ατόμων, ενώ έγιναν και 3 προσαγωγές. Ένταση σημειώθηκε και με τον Θεόδωρο Δρίτσα πρώην Υπουργό και στέλεχος Νέας Αριστεράς, τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμει μαζί και με άλλους διαδηλωτές δεν τους αφήνουν να περάσουν προς τα δικαστήρια.

Καλαμάτα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

Καλαμάτα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

Το δικαστήριο εξετάζει αυτήν την ώρα το αίτημα που τέθηκε απο τους συνηγόρους των εννέα Αιγυπτίων για αναρμοδιότητα. Κατέθεσαν δυο λιμενικοί ως μάρτυρες και οι δυο υποστήριξαν ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Καλαμάτας κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπου δικάζονται εννιά Αιγύπτιοι ως διακινητές του μοιραίου αλιευτικού σκάφους Ανδριάνα που στις 14 Ιουνίου πέρυσι τα ξημερώματα είχε ναυαγήσει 102 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου παρασύροντας στο βυθό έναν άγνωστο μέχρι και σήμερα αριθμό ανθρώπων. Σύμφωνα με τους 104 επιζώντες ο αριθμός των επιβαινόντων σε αυτό το μοιραίο σκάφος ήταν μεγαλύτερος και ίσως ξεπερνούσε τους 600.

Οι εννιά Αιγύπτιοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες, οι συνήγοροι τους ισχυρίστηκαν σοβαρές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, ενώ επικαλέστηκαν μη αρμοδιότητα του ελληνικού δικαστηρίου καθότι το ναυάγιο συνέβη σε διεθνή ύδατα.

Καλαμάτα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

Καλαμάτα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

Καλαμάτα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

Καλαμάτα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

Καλαμάτα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

Καλαμάτα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news