facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Η Σαουδική Αραβία μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά ένα εκατ. βαρέλια τον Ιούλιο

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου τον Ιούλιο, στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας του ΟΠΕΚ+ για τον περιορισμό της παραγωγής, με την ελπίδα ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει την τιμή του μαύρου χρυσού.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντελαζίζ μπιν Σαλμάν, είπε ότι η μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως μπορεί να παραταθεί και μετά τον Ιούλιο, εάν χρειαστεί. Πρόκειται για «εθελοντική» μείωση, διευκρίνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο, στη Βιέννη, των 13 χωρών μελών του ΟΠΕΚ και των δέκα συνεργαζόμενων χωρών, με επικεφαλής της Ρωσία.

Οι μειώσεις που εφαρμόζονταν από τις αρχές Μαΐου από 9 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία (συνολικά 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως) θα παραταθούν μέχρι τα τέλη του 2024, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Το αποτέλεσμα των συζητήσεων ήταν η παράταση της συμφωνίας μέχρι τα τέλη του 2024», είπε ο Νόβακ, σημειώνοντας ότι ο ΟΠΕΚ+ έχει προχωρήσει συνολικά σε μείωση της παραγωγής κατά 3,66 εκατ. βαρέλια ημερησίως για να διασφαλίσει τη σταθερότητα στις αγορές.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν επτά ώρες και τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για διαφωνίες μεταξύ των 23 χωρών που, όλες μαζί, κατέχουν το 60% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

Παρά την αιφνιδιαστική απόφαση, τον Απρίλιο, για μείωση της παραγωγής, η τιμή του πετρελαίου δεν εκτοξεύτηκε, όπως φοβούνταν πολλοί αναλυτές. Το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κυμαίνεται σήμερα στα 76 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό WTI στα 71 δολάρια, πολύ μακριά από τα 140 δολάρια που είχε φτάσει η τιμή τον Μάρτιο του 2022, στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ήταν επιφυλακτική απέναντι στην περαιτέρω μείωση της παραγωγής, καθώς με το πετρέλαιο χρηματοδοτεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία. Η Μόσχα δεν έχει να κερδίσει κάτι από την αύξηση της τιμής. Λόγω των δυτικών κυρώσεων, επιτρέπεται να εξάγει πετρέλαιο σε τιμή ίση ή μικρότερη των 60 δολαρίων ανά βαρέλι. Πάνω από αυτό το όριο, απαγορεύεται στις εταιρείες (ασφάλειες, ναυτιλιακές) να της παράσχουν τις υπηρεσίες τους για τη θαλάσσια μεταφορά του μαύρου χρυσού.

«Δεν είχαμε διαφωνίες. Είναι μια κοινή απόφαση που ελήφθη προς το συμφέρον της αγοράς», διαβεβαίωσε ο Νόβακ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Σαουδική Αραβία μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά ένα εκατ. βαρέλια τον Ιούλιο"

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής μεταναστών από τη νησίδα – Μεταφέρθηκαν σε κέντρο για ταυτοποίηση

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα σύνορα του Έβρου, με το στρατό και τους συνοριοφύλακες να έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Άλλοι 91 παράνομοι μετανάστες, άνδρες και γυναικόπαιδα, εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού και στήθηκε επιχείρηση για να μεταφερθούν στο ελληνικό έδαφος, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Οι ελληνικές δυνάμεις – η αστυνομία, η ελληνική ομάδα διάσωσης, η πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ και ο στρατός – κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους μετανάστες, που βρίσκονταν σε μια νησίδα, δίπλα στο χωριό Μαράσια. Όπως είπαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, ήταν μια πραγματικά δύσκολη επιχείρηση, γιατί οι βάρκες κινήθηκαν ακριβώς δίπλα από τουρκικό έδαφος.

Πάνω από 50 άτομα είναι γυναίκες και παιδιά. Μία γυναίκα λιποθύμησε, γεγονός που σύμφωνα με τους διασώστες, οφείλεται στην αφυδάτωση. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Οι μετανάστες απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ένα λεωφορείο και ένα μικρότερο βανάκι στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, στο Φυλάκιο, χωριό της Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα νέο γκρουπ μεταναστών ακούγεται ότι φτάνει στα ελληνικά σύνορα, με αποτέλεσμα οι ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

 
Η κυβέρνηση προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται εν μέσω μιας ευαίσθητης περιόδου, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας τουρκικής κυβέρνησης, κι ενώ η Ελλάδα είναι σε διαδικασία μετάβασης μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, υπό την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Μετά την επίσημη ενημέρωση απ’ το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, η ελληνική κυβέρνηση απευθύνθηκε στην τουρκική κυβέρνηση, με στόχο τον «συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές

Παράλληλα, οι ελληνικές αρχές στον Έβρο παραμένουν – όπως άλλωστε συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια – σε διαρκή εγρήγορση και προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου ν’ αποτρέπουν αντικανονικές εισόδους στη χώρα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Όπως προκύπτει από αρμόδιες πηγές, δεν υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, αξιοσημείωτη άνοδος στους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παρανόμως στην Ελλάδα απ’ την περιοχή του Έβρου.

Ωστόσο, καταγράφεται μια αυξητική τάση, αλλά αυτή θα πρέπει κυρίως να αποδοθεί στο γεγονός ότι η στάθμη του ποταμού Έβρου είναι χαμηλή, πράγμα που ευνοεί τις παράνομες διελεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα περιστατικά στον Έβρο καταγράφηκαν και πέρσι το καλοκαίρι, με πλέον αξιοσημείωτο αυτό του Αυγούστου 2022, με τους 38 ανθρώπους που έμειναν για αρκετές μέρες εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού.

Τι συνέβη

Έντονες ήταν οι πιέσεις στον Έβρο, με την προτροπή της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, προκειμένου να περάσουν παράτυποι μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Σε δύο σημεία, στον Βόρειο Έβρο, στην περιοχή Μαράσια αλλά και στη Νέα Βύσσα, έφτασαν στα σύνορα περίπου 100 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά.

Στα Μαράσια, κοντά στο τριεθνές σημείο του Έβρου, (σύνορο Ελλάδας- Τουρκίας- Βουλγαρίας), πάνω σε νησίδα βρέθηκαν περίπου 80 παράτυποι μετανάστες, νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να μην μπορούν να επιχειρήσουν, ωστόσο παρακολουθούσαν την εξέλιξη.

Όσον αφορά την ομάδα των 25 περίπου παράτυπων μεταναστών στη Νέα Βύσσα, κοντά στο σημείο της Πράσινης Πόρτας, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από ΜΚΟ για τις συντεταγμένες και όπως διαπιστώθηκε και σε αυτή τη περίπτωση τα άτομα βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής μεταναστών από τη νησίδα – Μεταφέρθηκαν σε κέντρο για ταυτοποίηση"

Καιρός αύριο: Με 30άρια ανήμερα του Αγίου Πνεύματος – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Ηπείρου, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στο νότιο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 και κατά τόπους έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Με 30άρια ανήμερα του Αγίου Πνεύματος – Η πρόγνωση της ΕΜΥ"

Λαμία: Συνελήφθη για παράβαση του ΚΟΚ και στο σπίτι του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο

Μπροστά σε ένα πραγματικό οπλοστάσιο βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, κάνοντας έρευνα σε σπίτι 22χρονου, τον οποίο είχαν συλλάβει νωρίτερα για παράβαση του ΚΟΚ.

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (2/6) στον Άγιο Κωνσταντίνο όπου ο νεαρός κινούνταν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα στερούμενος σχετικής άδειας οδήγησης.

Στην νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

• πιστόλι με γεμιστήρα και κιβώτιο μεταφοράς, που κατείχε παράνομα,

• 2 κυνηγετικά όπλα, που ομοίως κατείχε παράνομα,

• αεροβόλο τυφέκιο,

• 4 μεταλλικές σπάθες,

• φυσίγγια και κάλυκες φυσιγγίων, διαφόρων τύπων & διαμετρημάτων,

• γεμιστήρας και μεταλλικός δίποδας πολεμικού τυφεκίου,

• ξύλινο ρόπαλο, μήκους 86 εκατοστών,

• μικροποσότητα κάνναβης και μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών, καθώς και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ με προφορική εντολή του Εισαγγελέα ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος.

 lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Συνελήφθη για παράβαση του ΚΟΚ και στο σπίτι του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο"

Ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Τριμερής με τη συμμετοχή Τουρκίας και Σουηδίας στις 12/6

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ερντογάν στο Ντολμαμπαχτσέ, δήλωσε ότι «η Σουηδία έχει ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις της. Στις 12 Ιουνίου, η Σουηδία, η Τουρκία και το ΝΑΤΟ θα συναντηθούν».

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ στο Ντολμαμπαχτσέ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχήμ Καλίν και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση, η οποία ήταν κλειστή για τον Τύπο κι έγινε στα γραφεία του παλατιού του Ντολμαμπαχτσέ, διήρκεσε περίπου 1 ώρα.

Μετά τη συνάντηση, ο Στόλτενμπεργκ διοργάνωσε συνέντευξη τύπου, όπου δήλωσε σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ότι «θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την τριμερή συναίνεση μεταξύ Σουηδίας, Φινλανδίας και Τουρκίας. Σήμερα, ο κ. Πρόεδρος Ερντογάν συμφώνησε να συνεχιστεί ο κοινός μηχανισμός με ισχυρό τρόπο». 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Τριμερής με τη συμμετοχή Τουρκίας και Σουηδίας στις 12/6 "

Κυβέρνηση για μετανάστες στον Έβρο: Προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί καθε αντικανονική είσοδος

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιχείρηση για την περισυλλογή των μεταναστών

Λίγο μετά τις 18:30 σύμφωνα με την ΕΡΤ ξεκίνησε η επιχείρηση των ελληνικών αρχών για την περισυλλογή μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά.

Αναμένεται βάρκα της ΕΜΑΚ, οι δυνάμεις της οποίας έχουν κινητοποιηθεί, για να παραλάβουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Πέρα από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς έχει σπεύσει στο σημείο και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Οι μετανάστες φαίνονται να είναι καλά στην υγεία τους.

Περίπου στους 80 οι μετανάστες που βρέθηκαν σε νησίδα του Έβρου

'Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Κυριακής (4/6) στο δελτίο ειδήσεων περίπου 80 μετανάστες μεταξύ των οποίων αρκετές γυναίκες και παιδιά προωθήθηκαν σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια του Έβρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μόλις οι μετανάστες είδαν την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού άρχισαν να φωνάζουν «βοήθεια» στα αγγλικά.

Την ίδια ώρα με μήνυμα της, Μη Κυβερνητική Οργάνωση προανήγγειλε από το Σάββατο (4/6) ότι προωθήθηκαν πάνω από 24 μετανάστες σε νησίδα του ποταμού που βρίσκεται απέναντι από τη Νέα Βύσσα.

Όπως τονίζει ο ΣΚΑΪ, οι μετανάστες φτάνουν στη μεθόριο, συνοδεία ανδρών της τουρκικής στρατοχωροφυλακής ενώ τόνισε ότι η Αστυνομία και ο στρατός παρακολουθούν τις εξελίξεις και βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυβέρνηση για μετανάστες στον Έβρο: Προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί καθε αντικανονική είσοδος"

Απίστευτη εξέλιξη στην Καβάλα – Εξετάζουν το ενδεχόμενο ο θάνατος της 68χρονης να προήλθε από… κριάρι!

Το ενδεχόμενο ο θάνατος της 68χρονης κτηνοτρόφου στην Καβάλα να προήλθε τελικά από φονικά χτυπήματα κριαριού και όχι ανθρώπου εξετάζουν πλέον οι ελληνικές αρχές, μετά και τη δεύτερη αυτοψία που πραγματοποίησε κοντά στο ποιμνιοστάσιο ο έμπειρος ιατροδικαστής της Κομοτηνής, το μεσημέρι της Κυριακής.

Με το πέπλο μυστηρίου να καλύπτει ακόμη τις συνθήκες θανάτου της γυναίκας ένα νέο στοιχείο φαίνεται πως ανατρέπει καταλυτικά την υπόθεση, δεδομένου ότι από το απόγευμα της Παρασκευής -οπότε έχασε τη ζωή της η 68χρονη- μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει προσαχθεί κανένα άτομο το οποίο θεωρείται ύποπτο για το -μέχρι πρότινος- σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες και καλά ενημερωμένες πηγές του ThessToday.gr, ο ιατροδικαστής της Κομοτηνής στη δεύτερη αυτοψία που διενήργησε στο ποιμνιοστάσιο της 68χρονης στο Ποδοχώρι Καβάλας, διαπίστωσε την ύπαρξη ενός τράγου -ιδιοκτησίας της γυναίκας- άνω των 70 κιλών που παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά, το οποίο μάλιστα στο παρελθόν είχε σπάσει πόρτες χρησιμοποιώντας τα πόδια και το κεφάλι του.

Νέα δείγματα την Τρίτη

Με δεδομένο το ύψος της γυναίκας καθώς και του κριαριού αλλά και των σημείων των χτυπημάτων που έφερε στο κορμί της (επιφανειακή ρήξη σπλήνας και κατάγματα πλευρών) εξετάζεται το ενδεχόμενο αν τα χτυπήματα τα κατάφερε το ζώο και γι’ αυτόν τον λόγο την Τρίτη θα ληφθεί δείγμα DNA από τα ρούχα και τα νύχια της, ώστε να διακριβωθεί εάν συνδέονται οι κακώσεις, καθώς και αν θα εντοπιστούν τρίχες ή DNA ζώου.

Πάντως οι αρμόδιες πηγές επεσήμαναν χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr ότι η άτυχη γυναίκα δεν έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, παρά μόνο μικροεγκεφαλικές ερεθίσεις που προήλθαν από την πτώση της στο έδαφος, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι από τη θωρακική της κοιλότητα έχασε 1,7 λίτρα αίματος, απόρροια της εσωτερικής αιμορραγίας από τα τρία – τέσσερα χτυπήματα που φανερώθηκαν μετά τη νεκροτομή του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να διενεργούν έρευνες για το περιστατικό.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » " Απίστευτη εξέλιξη στην Καβάλα – Εξετάζουν το ενδεχόμενο ο θάνατος της 68χρονης να προήλθε από… κριάρι!"

Έβρος: Σε δύο περιοχές εντοπίστηκαν μετανάστες – Ανάμεσά τους και παιδιά

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας στον Έβρο για την αποτροπή εισόδου μεταναστών. Έχουν εντοπιστεί νέες ομάδες μεταναστών με αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονες είναι οι πιέσεις στον Έβρο, με την προτροπή της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, προκειμένου να περάσουν παράτυποι μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Σε δύο σημεία, στον Βόρειο Έβρο, στην περιοχή Μαράσια αλλά και στη Νέα Βύσσα, έφτασαν στα σύνορα περίπου 100 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά.

Στα Μαράσια, κοντά στο τριεθνές σημείο του Έβρου, (σύνορο Ελλάδας- Τουρκίας- Βουλγαρίας), πάνω σε νησίδα βρέθηκαν περίπου 70-80 παράτυποι μετανάστες, νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να μην μπορούν να επιχειρήσουν, ωστόσο παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Αναφορικά με την ομάδα των 25 περίπου παράτυπων μεταναστών στη Νέα Βύσσα, κοντά στο σημείο της Πράσινης Πόρτας, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από ΜΚΟ, για τις συντεταγμένες και όπως διαπιστώθηκε και σε αυτή τη περίπτωση, τα άτομα βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα και σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές για την ύπαρξη των παράτυπων μεταναστών, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Σε δύο περιοχές εντοπίστηκαν μετανάστες – Ανάμεσά τους και παιδιά"

Εύα Καϊλή στην Corriere della Sera για QatarGate: «Αισθάνομαι πιο δυνατή μετά την αποφυλάκισή μου»

«Αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν», δήλωσε η Εύα Καϊλή στην Corriere della Sera για το QatarGate και για όσα εκτυλίχθηκαν στις φυλακές του Χάρεμ, εκεί όπου έμεινε 4 μήνες για τη φερόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο.

«Αισθάνομαι πιο δυνατή, εκτιμώ κάθε στιγμή με την κόρη μου, δεν καταφέρνω να σταματήσω να την κοιτάω», επισημαίνει η Εύα Καϊλή στην Corriere della Sera, που αποφυλακίστηκε τον περασμένο Απρίλιο μετά από νέα εξέταση για το QatarGate και οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν να βγάλει και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι τον περασμένο Μάιο.

Για την παραμονή της στην φυλακή, αμέσως μετά την σύλληψη, είπε: «Υπέφερα φοβερά από το κρύο, διότι μου πήραν το παλτό» και «ανησυχούσα για την κόρη μου, διότι δεν μου επετράπη να καλέσω δικηγόρο και ούτε να μιλήσω με την οικογένειά μου».

«Παρά τις εξαιρετικά ασαφείς και αόριστες κατηγορίες που δεν εξηγούν ακόμη πώς, πότε και γιατί ακριβώς θα είχε λάβει τις δωροδοκίες, σε τέτοιο βαθμό που η τελική έκθεση της βελγικής αστυνομίας του Ιουλίου του 2022 αναφέρει ότι “δεν υπάρχουν στοιχεία που να λένε ότι ήταν μέρος της οργάνωσης”, πέρασε τέσσερις μήνες σε κελί και δύο σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Συνελήφθη επειδή κατά τη διάρκεια μιας εφόδου στις 9 Δεκεμβρίου ζήτησε από τον πατέρα της να πάρει μια βαλίτσα με 700.000 ευρώ σε μετρητά μέσα, τα οποία, σύμφωνα με τους δικαστές, ήταν τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει με τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Το ζευγάρι υπερασπίστηκε αμέσως τον εαυτό του, δηλώνοντας ότι τα χρήματα ανήκαν στον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι. Η Καϊλή αρνούνταν πάντα σθεναρά οποιαδήποτε ευθύνη. Εδώ και λίγες ημέρες είναι ελεύθερη» τονίζει η ιταλική εφημερίδα.
 
«Δεν ήξερα τι αντιπροσώπευαν τα χρήματα»

«Όταν συνέλαβαν τον Φραντσέσκο και του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, σκέφθηκα ότι θα ήταν τροχαίο. Μετά μου έστειλαν την είδηση ότι και ο Παντσέρι είχε συλληφθεί, έπαθα πανικό. Ήξερα ότι στο γραφείο του, που ήταν δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, όπου δεν πάω ποτέ, υπήρχε μια βαλίτσα του Παντσέρι και βρήκα ένα σωρό χρήματα.

Δεν καταλάβαινα τι είχε συμβεί, αλλά ήθελα να απομακρύνω από το σπίτι τα χρήματα αυτά, για να τα ξαναδώσω στον Παντσέρι, που νόμιζα ότι ήταν και ο ιδιοκτήτης τους. Δεν σκέφθηκα καθόλου να χρησιμοποιήσω την βουλευτική μου ασυλία, και αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήξερα τι αντιπροσώπευαν, στην πραγματικότητα, τα χρήματα αυτά», δηλώνει ο Εύα Καϊλή.

Προσθέτει, δε, ότι «ήξερα ότι ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές» και ότι «υπάρχουν μαρτυρίες σχετικά με την δράση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τα άτομα που σχετίζονταν με αυτές», αλλά «η ίδια δεν συγκαταλέγομαι σε αυτά».

«Τώρα μπορεί να μοιάζουν όλα ύποπτα, αλλά πριν δεν ήταν έτσι»

«Γνώριζα ότι ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές. Δεδομένης της εμπειρίας του στις εξωτερικές υποθέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχε επαφές με αρκετούς ανθρώπους από τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ, σ.σ.) και μέσω μια ΜΚΟ προωθούσε έναν ευγενή σκοπό.

Υπάρχουν τεκμηριωμένες μαρτυρίες για τις δραστηριότητές του στο Κοινοβούλιο και τους ανθρώπους που εμπλέκονταν. Δεν είμαι μεταξύ αυτών. Οι κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες συμμετέχω και το νομοθετικό μου έργο δεν έχουν καμία σχέση με τις δραστηριότητές του. Ακόμη και οι μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν ότι δεν είμαι μέλος καμίας εγκληματικής οργάνωσης. Κανείς δεν μπορεί να με δωροδοκήσει.

Μετά από έρευνες που διήρκεσαν περισσότερο από ένα χρόνο, οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί και οι περιουσίες μου ελέγχθηκαν και είναι κρυστάλλινοι. Στα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν δεν υπάρχουν δακτυλικά μου αποτυπώματα. Με τους δικηγόρους μου θα αποδείξω την αθωότητά μου», λέει στην Corriere η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Απαντά, δε, ότι «τώρα μπορεί να μοιάζουν όλα ύποπτα, αλλά πριν δεν ήταν έτσι», διότι «ο Παντσέρι ήταν ο εργοδότης του Τζόρτζι και τον προσέλαβε όταν ήταν φοιτητής μόλις είκοσι ετών» και «εργάστηκε για τον Παντσέρι ως προσωπικός μεταφραστής και βοηθός και συνέχισε να τον βοηθά και μετά την λήξη της θητείας του ως ευρωβουλευτή. Ο Φραντσέσκο ένιωθε βαθιά ευγνωμοσύνη και ηθική υποχρέωση προς τον Παντσέρι».

«Νομίζω ότι η μεταμέλεια και η ομολογία του Παντσέρι ελήφθησαν υπό πίεση»

Για τον ισχυρισμό του Παντσέρι ότι 250.000 ευρώ προορίζονταν για την ίδια, η Εύα Καϊλή απαντά στην ιταλική εφημερίδα: «Νομίζω ότι η μεταμέλεια και η ομολογία του Παντσέρι ελήφθησαν υπό πίεση. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: αν πεις ονόματα, θα σου προσφέρουμε μια συμφωνία και θα απελευθερώσουμε τη γυναίκα και την κόρη σου από τη φυλακή. Αυτές οι μέθοδοι δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου.

Το ίδιο έκαναν και σε μένα. Με το να δηλώσω ένοχη ή να πω ονόματα θα επέστρεφα κατευθείαν στην κόρη μου, αλλά επειδή θα έπρεπε να πω ψέματα, δεν σκέφτηκα καν ότι ήταν μια επιλογή για εμένα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ανάκρισης και πριν ομολογήσει, ο Παντσέρι ανέφερε τα ονόματα δύο ιταλόφωνων βουλευτών και όχι τα δικά μου, και δεν με ανέφερε καν στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Ο πρώτος συνελήφθη, ο άλλος δεν είχε κανένα πρόβλημα, ακόμα αναρωτιέμαι γιατί. Ίσως επειδή προστατεύεται από ειδική ασυλία…».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύα Καϊλή στην Corriere della Sera για QatarGate: «Αισθάνομαι πιο δυνατή μετά την αποφυλάκισή μου»"

«Δεν είχα γάλα να ταΐσω το παιδί»: Τι υποστήριξε η 27χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της στην Ξάνθη

Μία 27χρονη γυναίκα από την περιοχή Γενισέα στην Ξάνθη, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (03/06), γέννησε μόνη της στο σπίτι. Αργότερα, ο αδελφός της μετέφερε στην Αστυνομία το μωρό γυμνό, λέγοντας πως το βρήκε στην πόρτα του σπιτιού του.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το βρέφος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε πως ήταν μεν κομμένος άτσαλα ο ομφάλιος λώρος, αλλά η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή.Αργότερα, εμφανίστηκε και η μητέρα του, στην οποία παρασχέθηκε όλη η νοσηλευτική φροντίδα που απαιτείται σε μια λεχωΐδα, όπου διαπιστώθηκε πως και η δική της κατάσταση ήταν καλή.

Αφέθηκε ελεύθερη η 27χρονη μητέρα

«Γέννησα στις 10 το πρωί της Παρασκευής (02/06), μόνη μου, ενώ ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μου. Δεν γνώριζε κανείς για την εγκυμοσύνη. Δεν είχα γάλα να το ταΐσω. Πανικοβλήθηκα» φέρεται να είπε η 27χρονη στις εισαγγελικές Αρχές.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, η ίδια ανέφερε ότι στις 00.30 – δηλαδή σχεδόν 14 ώρες μετά τη γέννηση του – τηλεφώνησε στον αδελφό της, λέγοντάς του ότι βρήκε ένα μωρό έξω από το σπίτι της γιαγιάς τους.

Η 27χρονη είχε έρθει στο χωριό από τη Γερμανία πριν από 10 ημέρες. Οι γονείς της σκοπεύουν να έρθουν από τη Γερμανία στην Ελλάδα για να την στηρίξουν. Η τοπική κοινότητα και ο αντιδήμαρχος είπαν, επίσης, πως σκοπεύουν να βοηθήσουν τη μητέρα και τον πατέρα του βρέφους όπως μπορούν.

Πάντως, την Κυριακή (05/06), θα διεξαχθεί η ψυχιατρική εξέταση της 27χρονης, την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας, προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος που η μητέρα θέλησε να εγκαταλείψει το νεογέννητο. Η γυναίκα έχει αφεθεί ελεύθερη.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " «Δεν είχα γάλα να ταΐσω το παιδί»: Τι υποστήριξε η 27χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της στην Ξάνθη "

Γιάννης Οικονόμου για εκλογές: Ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στη διαδικασία στη Ροδόπη

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τον Οζγκιούρ Φερχάτ και τις χθεσινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη “Γαλάζια Πατρίδα”.

«Πέρα από τις πολιτικές και κομματικές διαφορές, πρέπει να υπάρχει μία κόκκινη γραμμή σε ό,τι αφορά την παραδοχή όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να μην επιτρέπουμε την εμπλοκή ξένων δυνάμεων στα εσωτερικά μας για τους δικούς τους σκοπούς. Είναι οφθαλμοφανές, υπάρχει μία ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη για την εκλογή ενός συγκεκριμένου υποψηφίου που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Οικονόμου για τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Οζγκιούρ Φερχάτ.

«Πρέπει να επαναπροσδιορίσουν λίγο την τακτική τους γύρω από αυτό. Είναι απαράδεκτο – πέρα και πάνω από τις πολιτικές μας διαφορές – να ανοίγουμε την κερκόπορτα σε ξένες δυνάμεις για παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας. Είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα υπευθυνότητα. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στις επιδιώξεις της Τουρκίας να παρεμβαίνει στα ελληνικά εσωτερικά πράγματα, χρησιμοποιώντας τη μειονότητα, με τον οποιονδήποτε τρόπο», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «25 του μηνός η Ελλάδα ψηφίζει για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Και όπως είναι σήμερα τα πράγματα μετά την πρώτη κάλπη, μετά τις τοποθετήσεις των κομμάτων μετά το αποτέλεσμα, είναι σαφές ότι ένας τρόπος υπάρχει για να συνεχίσει η χώρα την ανοδική της πορεία σε κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας. Ισχυρή, ασφαλής αυτοδυναμία της ΝΔ, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μοναδική βιώσιμη πρόταση».

Οικονόμου: Οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων είναι κοστολογημένες

«Τα επόμενα μέτρα είναι πλήρως κοστολογημένα μέσα στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που είναι πλήρως κοστολογημένες με τον δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει κάθε χρόνο, «έτσι ώστε στο τέλος της τετραετίας να συγκλίνουμε ακόμα περισσότερο με τον ευρωπαΐκό μέσο όρο. Ό,τι δεν έχει μετρηθεί και δεν έχει ζυγιστεί σωστά, δεν μπαίνει στο στόμα του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός που μείωσε 50 φόρους είναι ο Πρωθυπουργός που όταν λέει θα αυξήσω τους μισθούς, θα τους αυξήσει», είπε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

«Εφαρμόσαμε ένα μείγμα πολιτικής που δεν αυξήσαμε κανέναν φόρο, πετύχαμε διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη και σταθήκαμε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.

«Έπεσαν και έφαγαν τον κ. Κατρούγκαλο που ομολόγησε τα αυτονόητα. Όταν βλέπεις ένα πρόγραμμα 88 δισ. από που θα βγει στην περίπτωση που το εφαρμόσουν; διερωτήθηκε ο κ. Οικονόμου

Ο Ερντογάν επιμένει στη Γαλάζια Πατρίδα

Με αφορμή την ορκωμοσία Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δυνάμωσαν πάρα πολύ την Ελλάδα, οικονομικά, γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά. Δυνάμωσαν πάρα πολύ την Ελλάδα για να μην μπορεί να εκβιάζεται σε διλήμματα της τελευταίας στιγμής, για να μην περνούν τα παιχνίδια της απέναντι πλευράς, εργαλειοποιώντας και υβριδικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Οι τελευταίες εξελίξεις με την επιμονή Ερντογάν στη Γαλάζια Πατρίδα, αναδεικνύει ακόμα πιο επιτακτικά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στο τιμόνι της χώρας μία στιβαρή, μία υπεύθυνη ηγεσία, ένας Πρωθυπουργός που έχει ενισχύσει το κύρος της χώρας διεθνώς. Ένας Πρωθυπουργός που απέδειξε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας ότι οι εκβιασμοί, τα διλήμματα, οι επιθέσεις, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, δεν περνάνε. Η χώρα μας πέτυχε όχι μόνο να δυναμώσει στρατιωτικά αλλά να αποδομήσει την επιχειρηματολογία της τουρκικής πλευράς παντού».

«Είμαστε ανυποχώρητοι στα ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε αυτή την εθνική πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννης Οικονόμου για εκλογές: Ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στη διαδικασία στη Ροδόπη"

Ινδία- σιδηροδρομικό δυστύχημα: Εντοπίστηκαν τα αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας

Ο Ινδός υπουργός Σιδηροδρόμων δήλωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν τα αίτια και οι υπεύθυνοι για τη σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε την Παρασκευή στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μία από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετίων στην Ινδία, αναφερόμενος σε δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος σηματοδότησης.

“Εντοπίσαμε τα αίτια του δυστυχήματος και τους ανθρώπους που ευθύνονται για αυτό”, επεσήμανε ο Ασουίνι Βαϊσνάου μιλώντας σήμερα στο πρακτορείο ANI, προσθέτοντας ωστόσο ότι “δεν είναι σωστό” να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες προτού δημοσιευθεί η τελική έκθεση για το συμβάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η αλλαγή που έγινε κατά την ηλεκτρονική σύμπλεξη ευθύνεται για το δυστύχημα”, μια αναφορά στο περίπλοκο σύστημα σηματοδοτησης με το οποίο γίνεται η διαχείριση των γραμμών του σιδηροδρόμου προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιου είδους συγκρούσεις.

“Ο ένοχος και ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα θα εντοπιστούν μετά τη διεξαγωγή κατάλληλης έρευνας”, τόνισε.

Προς το παρόν επικρατεί σύγχυση για τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά η εφημερίδα Times οf India, επικαλούμενη την προκαταρκτική έκθεση, αναφέρει σήμερα ότι “ανθρώπινο λάθος” ενδέχεται να προκάλεσε τη σύγκρουση των τριών τρένων, μία από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της Ινδίας.

Το Coromandel Express, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Καλκούτα- Μαντράς, έλαβε άδεια να εισέλθει στην κεντρική σιδηροδρομική γραμμή, αλλά λόγω ανθρώπινου λάθους μπήκε σε άλλη στην οποία ήδη βρισκόταν εμπορική αμαξοστοιχία, εξηγεί η εφημερίδα.

Το επιβατικό τρένο προσέκρουσε με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα πάνω στην εμπορική αμαξοστοιχία. Τρία βαγόνια έπεσαν στη διπλανή σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν το πίσω μέρος ενός τρένου εξπρές που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μπανγκαλόρ- Καλκούτα. Αυτή η σύγκρουση προκάλεσε τις περισσότερες ζημιές, προσθέτουν οι Times.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, 288 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 900 τραυματίστηκαν.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδία- σιδηροδρομικό δυστύχημα: Εντοπίστηκαν τα αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας"

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν οικονομικές παραβάσεις

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Γεωργαντή έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές ως ύποπτοι για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της “Κιβωτού του Κόσμου“, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το αδίκημα της απιστίας αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που συνδέεται με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακίνητου στην Πωγωνιανή, καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Κύκλοι του πατέρα Αντωνίου απάντησαν μέσω του ΣΚΑΪ ότι “για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις σχετικά για την αγορά και την βελτιστοποίηση του ακινήτου στην Ήπειρο (Άνω Ραβένια), η οποία αγορά έγινε το 2016 μετά από πώληση μίας ημιτελούς οικίας στη Λούτσα το 2010 και η βελτιοποίηση έγινε από την Κιβωτό μιας και το ζευγάρι θα παραχωρούσε το ακίνητο στην οργάνωση για τις ανάγκες των παιδιών στην Ήπειρο, όπου το χρησιδάνειο έγινε το 2017. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η Κιβωτός, ακόμα και τώρα”.

Το αδίκημα της υπεξαίρεσης αφορά ποσό 467.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και λεφτά, τα κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

“Τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της Κιβωτού και παραδόθηκαν από την ίδια την Πρεσβυτέρα. Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά. Όταν ήρθε η οικονομική αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Άλλωστε υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της πργάνωσης.

Το κτίριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά). Ήταν ακατόρθωτο να βρεθούν εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. Και για ποιον λόγο άλλωστε να μην συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της Κιβωτού. Οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος”, σχολίασαν κύκλοι του πατέρα Αντώνίου και της πρεσβυτέρας στον ΣΚΑΪ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν οικονομικές παραβάσεις"

Κοινωνικός Τουρισμός: Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – 1 στους 2 δεν μπορεί να κάνει φέτος διακοπές

Σήμερα και αύριο μπορούν να κάνουν αίτηση για τον κοινωνικό τουρισμό όλοι οι δικαιούχοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ. 

Η πλατφόρμα στο gov.gr θα παραμείνει ανοικτή εως τις 5 του μηνός οπότε και λήγει η προθεσμία.

Οι αιτήσεις ξεπέρασαν ήδη τις 155.000 και αφορούν 300.000 επιταγές.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οφείλεται και στο γεγονός ότι - σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών – μόλις 1 στους 2 Έλληνες θα πάει φέτος διακοπές καθώς οι πληθωριστικές τάσεις έχουν επηρεάσει τις συνήθειες των καταναλωτών για εξοικονόμηση χρημάτων και αύξηση των εσόδων τους. 

ielka 

Από όσους θα πάνε, 4 στους 10 δηλώνουν περικοπές άνω του 50% στις σχετικές δαπάνες.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικός Τουρισμός: Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – 1 στους 2 δεν μπορεί να κάνει φέτος διακοπές "

Μέχρι και ισόβια κάθειρξη για όσους μπαίνουν στη ΛΕΑ

Ο νέος νόμος περιλαμβάνει τροποποιήσεις στα άρθρο 66 για την επικίνδυνη οδήγηση και σε ό,τι αφορά στον ποινικό κώδικα. Έτσι, πέρα από τις ποινές για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, υπάρχει αυστηροποίηση για την κίνηση σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, για την παραβίαση των ορίων ταχύτητας και της ΛΕΑ.

Συγκεκριμένα, στο υπ’ αριθμόν 5039 ΦΕΚ με θέμα τα «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών…» αναφέρονται τα κάτωθι:

Άρθρο 66 Επικίνδυνη οδήγηση – Υπέρβαση επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας – Τροποποίηση άρθρου 290Α Ποινικού Κώδικα Στην παρ. 1 του άρθρου 290A του Ποινικού Κώδικα (ν. 4619/2019, Α’ 95) προστίθενται περ. γ’ και δ’ και το άρθρο 290Α διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 290Α: Επικίνδυνη οδήγηση 1.

…γ) οδηγεί όχημα,
i) σε αυτοκινητόδρομο ή σε οδό ταχείας κυκλοφορίας με ταχύτητα που υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας κατά τουλάχιστον 60 χλμ./ ώρα και αν πρόκειται για λεωφορείο ή φορτηγό αυτοκίνητο, κατά τουλάχιστον 30 χλμ./ώρα,
ii) εντός κατοικημένης περιοχής ή σε άλλο οδικό δίκτυο με ταχύτητα που υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας κατά τουλάχιστον 40 χλμ./ώρα και αν πρόκειται για λεωφορείο ή φορτηγό αυτοκίνητο, κατά τουλάχιστον 20 χλμ./ώρα, ή
δ) οδηγεί όχημα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) εκτός των περιπτώσεων αποκλειστικού προορισμού της, τιμωρείται, αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις:

  • με φυλάκιση έως 3 έτη, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα,
  • με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο,
  • με κάθειρξη έως 10 έτη, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ή προκάλεσε σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις,
  • με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.
  1. Όποιος στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή κίνδυνος για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 έτη ή χρηματική ποινή».

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι και ισόβια κάθειρξη για όσους μπαίνουν στη ΛΕΑ"

Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη-Επιβάτης με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά έφερε τα πάνω κάτω

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες πτήσης από Παρίσι προς Αθήνα που είχε ως αποτέλεσμα την έκτακτη προσγείωσή του στη Θεσσαλονίκη.

Ένας Γάλλος με αλλοπρόσαλλη συμπεριφοράπροκάλεσε αναστάτωση στον αέρα, πετώντας φαγητά και πιάνοντας καβγά με τον φίλο του μέσα στο αεροπλάνο, ενώ αυτό ήταν εν πτήσει.

Λίγη ώρα αργότερα, το αεροσκάφος συνέχισε την πορεία του για την Αθήνα που ήταν και ο τελικός προορισμός του, με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών.

Ο Γάλλος ξαφνικά άρχισε να σπρώχνει την καρέκλα του μπροστινού του, πέταξε το φαγητό του στο πάτωμα του αεροπλάνου, έπιανε το χέρι της αεροσυνοδού, ενώ σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε στη Business Class, με συνεπιβάτες του να προσπαθούν να τον εμποδίσουν.

Κάποιοι από τους επιβάτες έσπευσαν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα, δένοντάς τον με ζώνες, ενώ απομάκρυναν τους επιβάτες από τα πίσω καθίσματα.

Ο πιλότος ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση και εξήγησε ότι έπρεπε να γίνει η προσγείωση για την ασφάλεια όλων. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέφτασε η αστυνομία και προσήγαγε τους δύο επιβάτες για εξηγήσεις, ενώ παραμένουν υπό κράτηση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη-Επιβάτης με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά έφερε τα πάνω κάτω"

Το Ελληνικό drone χτύπησε με φονική ρουκέτα

Η επιτυχής δοκιμαστική εναέρια βολή του Ελληνικού drone UCAV SARISA, με τη χρήση της ρουκέτας 2.75” Hydra 70 και του τύπου FZ90, αποτελεί σημαντική επίτευξη στον τομέα των ανεπάνδρωτων συστημάτων.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ένα πεδίο βολής που ανήκει στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επιτυχία αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, καθώς η ρουκέτα Hydra 70 εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως από ένα μικρό, εύκολα μεταφερόμενο drone. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει την αυξημένη ευελιξία και την αποτελεσματικότητα που μπορούν να προσφέρουν τα ανεπάνδρωτα μαχητικά αεροσκάφη στο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη και τη χρήση των UCAV σε πολλά στρατιωτικά και πολιτικά πεδία.

Κάποιες από τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Ελληνικού drone:

  1. Αεροπορική Υποστήριξη (ΕΑΥ): Το Ελληνικό drone μπορεί να παρέχει άμεση υποστήριξη σε μικρές στρατιωτικές ομάδες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.
  2. Προσβολή στόχων στην επιφάνεια: Το σύστημα μπορεί να επιτεθεί σε εχθρικές θέσεις και υποδομές, χρησιμοποιώντας τις κατευθυνόμενες και τις απλές ρουκέτες Hydra 70.
  3. Ανίχνευση και καταστροφή κινητών στόχων: Mπορεί να ανιχνεύει και να επιτίθεται σε κινούμενους εχθρικούς στόχους, όπως οχήματα, με μεγάλη ακρίβεια και ευελιξία.
  4. Αναγνώριση και παρακολούθηση: Το drone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση, παρακολούθηση και αξιολόγηση εχθρικών δυνάμεων, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
  5. Περιπολίες και προστασία κρίσιμων υποδομών: Mπορεί να πραγματοποιήσει περιπολίες και να παρέχει προστασία, σε πολύ χαμηλότερο κόστος.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ελληνικό drone χτύπησε με φονική ρουκέτα"

Ηράκλειο: Πιστόλι εντοπίστηκε σε βαλίτσα επιβάτη στο αεροδρόμιο

Συναγερμός σήμανε χθες Σάββατο (3.6.2023) στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν εντοπίστηκε πιστόλι στη βαλίτσα ενός επιβάτη.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, πρόκειται για έναν 62χρονο Ισραηλινό, ο οποίος είχε αποσυναρμολογήσει και κουβαλούσε στις βαλίτσες του ένα πιστόλι, με το οποίο σκόπευε να ταξιδέψει από το Ηράκλειο στο Τελ Αβίβ.

Οι υπάλληλοι στον έλεγχο του αεροδρομίου παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη βαλίτσα και εντόπισαν το πιστόλι. 

Έτσι, ο 62χρονος αντί να φύγει για το Τελ Αβίβ κατέληξε στα χέρια της αστυνομίας, καθώς συνελήφθη από τους αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα και οδηγήθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου. Κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Πιστόλι εντοπίστηκε σε βαλίτσα επιβάτη στο αεροδρόμιο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news