facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία: «Συνεχίζουν κανονικά τα καθήκοντά τους»

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες και αναφέρονται σε κατάργηση των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίζεται ότι, οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων συνεχίζουν να εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί, για την αποτροπή οποιονδήποτε έκνομων ενεργειών.

Η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία: «Συνεχίζουν κανονικά τα καθήκοντά τους»"

Ερντογάν: Θα ξεκινήσει μια διαδικασία οικοδόμησης σχέσεων με την Αίγυπτο – Συνάντηση Υπουργών των δύο χωρών

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα (27/11) ότι μια διαδικασία οικοδόμησης σχέσεων με την Αίγυπτο θα ξεκινήσει με τη συνάντηση υπουργών των δύο χωρών και ότι οι συνομιλίες θα εξελιχθούν από εκείνο το σημείο.

Μετά από χρόνια εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, ο Ερντογάν και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι αντήλλαξαν χειραψία στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ την περασμένη εβδομάδα, κάτι που μεταφράστηκε ως μια δήλωση της αιγυπτιακής προεδρίας για μια νέα αρχή στις τουρκοαιγυπτιακές σχέσεις.

Σε μια τηλεοπτική εκπομπή που βιντεοσκοπήθηκε στην επαρχία Ικόνιο χθες Σάββατο, ο Ερντογάν τόνισε ότι συνομίλησε με τον αλ Σίσι για περίπου μισή ώρα έως 45 λεπτά στη συνάντηση τους στο Κατάρ.

«Είχαμε στενά εστιασμένες συνομιλίες με τον Σίσι εκεί και είπαμε ας έχουμε τώρα υπουργούς να συνομιλούν (…). Μετά από αυτό, ας διευρύνουμε αυτές τις συνομιλίες», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σηματοδοτώντας επίσης την πιθανότητα βελτίωσης των σχέσεων με την αντίπαλο της Άγκυρας, Συρία.

«Ακριβώς όπως αυτή η δουλειά βρίσκεται τώρα σε καλό δρόμο με την Αίγυπτο, τα πράγματα μπορεί να πάνε καλά και με τη Συρία», είπε.

Οι δεσμοί της Άγκυρας με το Κάιρο παραμένουν τεταμένες από τότε που ο Σίσι, τότε αρχηγός του στρατού της Αιγύπτου, οδήγησε το 2013 την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο οποίος είχε την ισχυρή στήριξη του Ερντογάν.

Οι δύο χώρες ξεκίνησαν διαβουλεύσεις μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων του υπουργείου Εξωτερικών πέρυσι εν μέσω μιας προσπάθειας της Τουρκίας να μειώσει τις εντάσεις με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Reuters, Anadolu, ΑΠΕ-ΜΠΕ /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Θα ξεκινήσει μια διαδικασία οικοδόμησης σχέσεων με την Αίγυπτο – Συνάντηση Υπουργών των δύο χωρών"

Ιταλία: Έξι νεκροί και έξι αγνοούμενοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ίσκια

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εντόπισαν έξι πτώματα, στο νησί Ίσκια της νότιας Ιταλίας, το οποίο χτυπήθηκε, χθες, από ισχυρότατο κύμα κακοκαιρίας

Οι αγνοούμενοι, έως τώρα, παραμένουν έξι.  

Από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις έχασαν την ζωή τους δυο μικρά παιδιά, ένα νεογέννητο και ένα παιδί έξι ετών

Οι τραυματίες είναι δεκατρείς και εκατόν εξήντα επτά άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε, ότι με τα δυο εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε σήμερα η κυβέρνηση, με την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, «θα στηθούν προσωρινές κατοικίες, θα πραγματοποιηθούν έργα σε σειρά δρόμων και θα διανεμηθούν φαγητά στους πληγέντες».

Τα σωστικά συνεργεία πρόκειται να συνεχίσουν το έργο τους και αύριο, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Έξι νεκροί και έξι αγνοούμενοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ίσκια"

Στο αρχείο η υπόθεση της 4χρονης Μελίνας: Άκυρη η δίκη της αναισθησιολόγου σε δεύτερο βαθμό

Δεκτή έκανε το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου που κατηγορούνταν για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας, που έχασε την ζωή της μετά από χειρουργείο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, το Δεκέμβριο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο δικαστήριο που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2021 -περισσότερα από 5 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν και μετά από μια δίκη που διήρκεσε σχεδόν 6 μήνες- το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε αθωώσει την αναισθησιολόγο, η οποία κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ωστόσο, ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση και η αναισθησιολόγος θα επέστρεφε στο εδώλιο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό είχε οριστεί για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης της αναισθησιολόγου έκαναν ένσταση απαραδέκτου της εισαγγελικής έφεσης ως αόριστης, η οποία έγινε δεκτή, με συνέπεια την ισχύ της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης. Έτσι φαίνεται ότι η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο αρχείο η υπόθεση της 4χρονης Μελίνας: Άκυρη η δίκη της αναισθησιολόγου σε δεύτερο βαθμό "

Προκλητικός Ερντογάν: Σε ομιλία του διάβασε πλακάτ που τον προτρέπει να στείλει τους «ασεβείς» στην Ελλάδα

Όπου βρεθεί και του δίνεται η αφορμή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν χάνει την ευκαιρία να πει πάλι κάτι ενάντια της Ελλάδας για να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ικόνιο, εκμεταλλευόμενος ένα πλακάτ που κρατούσε οπαδός του κόμματός του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στη χώρα μας.

Το πλακάτ έγραφε: «Ας θυσιαστούν οι ζωές μας, για σημαία για την πατρίδα. Αρχηγέ στείλε όλους τους ασεβείς στην Ελλάδα», με τον Τούρκο πρόεδρο να το διαβάζει δυνατά για να κερδίσει τον ενθουσιασμό των οπαδών του.

«Να μην το δούμε; Τί να κάνουμε; Δηλαδή αν το γράφατε λίγο πιο προσεκτικά θα ήταν πολύ πιο εύστοχο» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικός Ερντογάν: Σε ομιλία του διάβασε πλακάτ που τον προτρέπει να στείλει τους «ασεβείς» στην Ελλάδα"

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για κλοπή γεμιστήρων και σφαιρών από όχημα του Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Law and Order», για κλοπή φυσιγγιών, γεμιστήρων και άλλων υλικών από υπηρεσιακό αυτοκίνητο στελέχους του Ανθρωποκτονιών στο κέντρο της Αθήνας.

Άγνωστα άτομα κατάφεραν να διαρρήξουν το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Σωκράτους και να αφαιρέσουν τα συγκεκριμένα υλικά.

Άμεσα ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική αλλά και η Άμεση Δράση προκειμένου να βρεθούν οι δράστες αλλά και οι σφαίρες, δίχως μέχρι στιγμής να υπάρχει αποτέλεσμα. Η κλοπή διαπιστώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (26/11).

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για κλοπή γεμιστήρων και σφαιρών από όχημα του Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα"

Αλέξης Κούγιας κατά πάντων για την Ρούλα Πισπιρίγκου: Μηνύσεις και νέα επίθεση στον Όθωνα Παπαδόπουλο

O Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου εξαπολύει νέα επίθεση σε δημοσιογράφους, παρουσιαστές και στον πρώην δικηγόρο της 34χρονης, Όθωνα Παπαδόπουλο…

Αλέξης Κούγιας και Όθων Παπαδόπουλος βρίσκονται σε ανοιχτή σύγκρουση για την Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο ποινικολόγος με νέα ανακοίνωση εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην δικηγόρο της πελάτισσάς του. Επαναλαμβάνει ότι «αυτογελοιοποιήθηκε κάνοντας αίτημα στο FBI των ΗΠΑ» και ότι είπε ψέματα στην 34χρονη σε μια κρίσιμη καμπή της υπόθεσης. «Εισέπραξε από τη φτωχότατη οικογένειά της ποσό πέραν των 10.000 ευρώ, τα οποία δήθεν θα ήταν η αμοιβή ιατροδικαστών, παθολογοανατόμων και άλλων επιστημόνων, αλλά ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τους συγκεκριμένους επιστήμονες.»

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Όθωνα Παπαδόπουλου, μέσα από την οποία γινόταν λόγος για μήνυση σε βάρος του Αλέξη Κούγια. «Ο κ. Κούγιας αντί να προβάλλει συγκεκριμένους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, όπως οφείλει, συγκεντρώνει τακτικά τις κάμερες τηλεοπτικών σταθμών για την πραγματοποίηση κοινών δηλώσεων, στις οποίες θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να καθυβρίζει όλον τον κόσμο. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η προβολή των υπερασπιστικών ισχυρισμών της κατηγορουμένης έχει δώσει την θέση σε ένα παραλήρημα προσβολών και ύβρεων, πράγμα που αποτελεί προσβολή για τον νομικό μας πολιτισμό».
Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάδειξη σοβαρών ακυροτήτων, τις οποίες επεξεργαστήκαμε νομικά ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξης Κούγιας και οι συνεργάτες του και οι οποίες οδήγησαν υποχρεωτικά στην αναβολή της απολογίας της κατηγορουμένης, διαπιστώνουμε ότι η παρουσιάστρια και οι συντελεστές συγκεκριμένης τηλεοπτικής εκπομπής ισχυρίστηκαν το πρωτοφανές, ότι από τη δική τους «έρευνα» ξεκίνησε συγκεκριμένος Εισαγγελέας τη διερεύνηση των θανάτων των παιδιών της εντολέα μας, για τους οποίους είχαν αποφανθεί μέχρι τότε ότι οφείλονταν σε παθολογικά αίτια – βαρύτατες ανίατες ασθένειες έγκριτοι ιατροδικαστές της Αθήνας και της Πάτρας που έκαναν νεκροψίες – νεκροτομές, αλλά και ιατροδικαστής Πειραιώς, ο οποίος ορίστηκε από τη Δικαιοσύνη να διενεργήσει νόμιμη πραγματογνωμοσύνη, και με μία εντελώς παράνομη και υποκειμενική γνωμοδότηση δύο ιατροδικαστών που παράνομα επελήφθησαν, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της εντολέα μας για αδίκημα που επισύρει ποινή ισοβίου καθείρξεως, γεγονός πρωτοφανές στην ιατροδικαστική, εισαγγελική και δικαστική παγκόσμια κοινότητα.

Τόσο η επικεφαλής της συγκεκριμένης εκπομπής, όσο και ο έτερος παρουσιαστής της ίδιας εκπομπής, ο οποίος είχε επιδείξει την ίδια ακριβώς παράνομη συμπεριφορά και στην υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και στην υπόθεση της Σ.Π., την οποία εκπροσωπούμε, έχουν προβεί σε μια πρωτοφανή προσπάθεια αμέσου και εμμέσου κατατρομοκρατήσεως των προταθέντων από εμάς ΟΧΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΛΛΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, με αποκορύφωμα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος που εκδίδει ο συγκεκριμένος παρουσιαστής, όπου διαδίδεται το εντελώς ψευδές και συκοφαντικό γεγονός, ότι δήθεν η εντολέας μας έχει χρηματίσει έναν εκ των ιατροδικαστών – μαρτύρων με ειδικές γνώσεις, ο οποίος δήθεν στο παρελθόν ήταν τεχνικός σύμβουλος (αλήθεια για ποια πραγματογνωμοσύνη που διετάχθη σε αυτή τη βρώμικη κατασκευή ορκίστηκε πραγματογνώμονας, ώστε να διοριστεί κάποιος άλλος ως τεχνικός σύμβουλος;), αλλά συγχρόνως ο εν λόγω παρουσιαστής προσπαθεί να δυσφημίσει και τον επικεφαλής του γραφείου μας κο Κούγια σε ολοσέλιδο άρθρο, επειδή είχε αναλάβει την νομική εκπροσώπηση ενός εκβιαζόμενου καθηγητή  πανεπιστημίου και του ηλικίας 12 ετών παιδιού του από έναν πρώην κρατούμενο των φυλακών, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε υπερδεκαετή κάθειρξη για απαγωγή παιδιού και κατέθεσε μια ψευδή μήνυση σε βάρος του Κούγια, ενώ παράλληλα ο εν λόγω παρουσιαστής προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να δυσφημήσει τον Εισαγγελέα που έθεσε στο αρχείο την εν λόγω μήνυση, αφού μελέτησε τη δικογραφία,

Για τους παραπάνω λόγους έχουμε να δηλώσουμε ότι σήμερα λάβαμε την εντολή από την κα Σ.Π. και την οικογένειά της να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διάπραξη εις βάρος της δυστυχούς εντολέα μας του κακουργήματος της καταχρήσεως εξουσίας, αλλά και των αδικημάτων της απιστίας από δικηγόρους, εκ των οποίων οι δύο αυτοπροτάθηκαν, μετά από σύσταση της παρουσιάστριας της εκπομπής, του Πέτρου Κουσουλού και του Γιώργου Σόμπολου (αλήθεια, τι είναι αυτή η  εκπομπή, γραφείο συστάσεως δικηγόρων;) να αναλάβουν την υπεράσπιση της κας κατηγορουμένης και, αφού έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας, τα οποία διένειμαν στον εκδότη της εφημερίδας, αφού μόνο αυτοί τα είχαν.

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν την απολογία της την εγκατέλειψαν αφήνοντάς την ανυπεράσπιστη χωρίς καμία δικαιολογία, και μετά τις διαμαρτυρίες της ίδιας και της οικογενείας της για την εγκατάλειψή της, δικηγόροι και παρουσιαστές ουσιαστικά την υποχρέωσαν να δεχθεί τον τελευταίο πριν από εμάς δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος επίσης διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει δωρεάν την υπεράσπιση και για τον οποίο τόσο η παρουσιάστρια της εκπομπής, όσο και οι συμπαρουσιαστές της δημοσιογράφοι διαβεβαίωσαν, όπως και για τους προηγουμένους, ότι η οικογένεια της κατηγορουμένης δεν θα καταβάλει ούτε ευρώ και ότι τα έξοδα της υπεράσπισης θα τα καλύψουν οι συστήνοντες παράγοντες της εκπομπής.

Ο δικηγόρος, αφού παραπλάνησε τους οικείους της κατηγορουμένης ότι δήθεν κανένας Έλληνας ιατροδικαστής ή παθολογοανατόμος δεν θα δεχόταν την επιστημονική της υποστήριξη, εισέπραξε από τη φτωχότατη οικογένειά της ποσό πέραν των 10 χιλιάδων ευρώ, τα οποία δήθεν θα ήταν η αμοιβή ιατροδικαστών, παθολογοανατόμων και άλλων επιστημόνων, μεταξύ των οποίων ένας ιατροδικαστής Κύπρου ονόματι Πανίκος Σταυριανός και ένας πολύ γνωστός καθηγητής παθολογοανατομικής διεθνούς φήμης.

Αλλά ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τους συγκεκριμένους επιστήμονες και τελικά αυτογελοιοποιήθηκε κάνοντας αίτημα (!!!) στο FBI των ΗΠΑ, αφού αυτό το αίτημα το προέβαλε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ και μάλιστα ολοσέλιδο στην πρώτη σελίδα, με αποτέλεσμα η κα κατηγορουμένη τόσο όταν απολογήθηκε για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, όσο και όταν έδωσε εξηγήσεις στην ΥΔΕΖΙ για τους θανάτους της Μαρίας – Ελένης και της Ίριδος, να μην έχει τη δυνατότητα να έχει έστω και μια επιστημονική αντίκρουση, αλλά συγχρόνως κανείς από αυτούς σε επίπεδο τόσο απολογίας, όσο και εξηγήσεων να μη συστήσει στην κα κατηγορουμένη ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι εντελώς παράνομη.

Αφού ιατροδικαστικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες ανατρέπονται μόνο με συμπληρωματική –επαναληπτική πραγματογνωμοσύνη από ιατροδικαστικές υπηρεσίες άλλων πόλεων, στερώντας από την κα κατηγορουμένη το δικαίωμα διορισμού τεχνικών συμβούλων, ενώ συγχρόνως όλοι οι δικηγόροι έγιναν παράνομα συμπαρουσιαστές όλων των καθημερινών, πρωινών, μεσημεριανών και απογευματινών εκπομπών και αντί έστω να αντιδράσουν μηνύοντας τους παρουσιαστές των εκπομπών, γιατί κατακρεουργούσαν το τεκμήριο αθωότητας της κας κατηγορουμένης και παρέβαιναν το νόμο δημοσιοποιώντας υλικό της δικογραφίας, κατέληξαν στο τέλος να συνδιασκεδάζουν σε κοσμικά events, να φωτογραφίζονται και να έχουν και το θράσος να απειλούν τον επικεφαλής του γραφείου μας κο Κούγια, γιατί ανέδειξε με δημόσιες τοποθετήσεις του αυτή την απουσία υπερασπίσεως της δυστυχούς κας κατηγορουμένης, την οποία οι συντελεστές της συγκεκριμένης μεσημεριανής εκπομπής κατέστησαν έρμαιο των διαθέσεών τους, αφού προηγουμένως με την ανάληψη της δωρεάν υπερασπίσεώς της εξασφάλισαν την αποκλειστική της εμφάνιση, επιτυγχάνοντας τηλεθέαση εκατομμυρίων τηλεθεατών καθημερινά, η οποία απέφερε τόσο στη συγκεκριμένη εκπομπή όσο και στους παρουσιαστές της πακτωλό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αμοιβών αλλά και δημοσιότητα.

Λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας οι μηνύσεις της Σ.Π. και της οικογένειάς της τόσο για την κατάχρηση εξουσίας όσο και για τις απιστίες δικηγόρων θα ολοκληρωθούν από το γραφείο μας και θα κατατεθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η υπόθεση της κας Σ.Π. είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως δικαστικές πλάνες και είναι αδιανόητο με όλη αυτή την παράνομη υποδομή μια μητέρα που λάτρευε τα παιδιά της, που μόνη έκανε τα πάντα για να τα σώσει, και που τόλμησε να μηνύσει ιατρούς συγκεκριμένου νοσοκομείου για το θάνατο ενός εξ αυτών, να κρατείται παράνομα στις φυλακές και να αναγκάζεται να συνυπάρχει με πραγματικές εγκληματίες, ενώ οι πρωταγωνιστές αυτής της παράνομης διαδικασίας που δυστυχώς βρήκε ευήκοα εισαγγελικά ώτα, αλλά και ιατροδικαστές, οι οποίοι τόλμησαν με μια απλή γνωμοδότηση να προσπαθήσουν να καταστρέψουν έγκριτους και έντιμους δοκιμασμένους επί δεκαετίες συναδέλφους τους, να αυτοδιαφημίζονται και να αυτοϋποστηρίζονται ακόμη και σήμερα συνεχίζοντας αυτή την παράνομη συμπεριφορά εις βάρος της.

Το τονίζουμε ότι όλη αυτή η επεξεργασία συνοδευόμενη από τα νόμιμα αιτήματα, τα οποία έχουμε υποβάλει ενώπιον της 35 ης Τακτικής Ανακρίτριας, θα τεθεί με υπόμνημα υπόψη τόσο της Προέδρου του Αρείου Πάγου κας Γεωργίου, όσο και ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κου Ντογιάκου. Αυτονόητο είναι ότι με την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς για κατάχρηση εξουσίας θα ζητήσουμε να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών κλήσεων συγκεκριμένου Εισαγγελέα, συγκεκριμένων ιατροδικαστών, του επικεφαλής της ΥΔΕΖΙ, συγκεκριμένου περιφερόμενου ιατροδικαστή και συγκεκριμένων «δημοσιογράφων», ώστε να αποδειχθεί και με αντικειμενικά στοιχεία το πώς εντελώς παράνομα και με τη συνδρομή πρωτοφανών νομικών ακυροτήτων ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις εναντίον της δυστυχούς εντολέα μας.

Όλες οι απαντήσεις της κας κατηγορουμένης, αλλά και οι νόμιμες ενέργειες του επικεφαλής του γραφείου μας θα απευθυνθούν εκεί που πρέπει που είναι μόνο ο χώρος της Δικαιοσύνης, όπως κάνουμε από τότε που ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Κούγιας και εμείς οι συνεργάτες του αναλάβαμε την υπεράσπιση της κας Σ.Π. μέχρι σήμερα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας κατά πάντων για την Ρούλα Πισπιρίγκου: Μηνύσεις και νέα επίθεση στον Όθωνα Παπαδόπουλο"

Σύλληψη αλλοδαπού που διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα – Συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. με Europol για την υπόθεση

Συνελήφθη ένας Πακιστανός κατά την διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στην περιοχή της Ομόνοιας, κατηγορούμενος για κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων μεγάλης ποσότητας τρίτων προσώπων και διευκόλυνση εισόδου – εξόδου αλλοδαπών από την Ελλάδα. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται αλλοδαπός συνεργός του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης κυκλώματος πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό τη διευκόλυνση παράνομης προώθησης μεταναστών και τη νομιμοποίησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε ο Πακιστανός που είχε αναπτύξει συνεργασία με το κύκλωμα.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός αναλάμβανε την κατάρτιση πλαστών, αλλά και εγγράφων τρίτων ατόμων αμφιβόλου γνησιότητας και τη μαζική αποστολή αυτών ταχυδρομικώς προς Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Αυστρία. Για το σκοπό αυτό, λειτουργούσε στο σπίτι του, στην Ομόνοια, εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, ενώ ταυτόχρονα διέθετε προς πώληση σημαντικό αριθμό εγγράφων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος, προκειμένου να καλύπτει τις παράνομες δραστηριότητες του, χρησιμοποιούσε στοιχεία αποστολέα για τις ανωτέρω αποστολές των δεμάτων που περιείχαν τα πλαστά ή τρίτων προσώπων έγγραφα, στοιχεία τρίτων προσώπων, «αχυρανθρώπων» ή στοιχεία από πλαστά έγγραφα που είχε καταρτίσει ο ίδιος. Ακόμη πιο σύνθετος ήταν ο τρόπος διακίνησης των χρηματικών εμβασμάτων για την πληρωμή των ταξιδιωτικών εγγράφων με τη χρήση εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα παράνομα έγγραφα, παραλάμβανε, για λογαριασμό του κυκλώματος, χρηματικά εμβάσματα από εταιρείες ταχυμεταφοράς χρημάτων, από συνεργούς από διάφορα σημεία των ΗΠΑ.

Με τη συνδυαστική χρήση διαφορετικών στοιχείων αποστολέων δεμάτων – αποδεκτών χρηματικών εμβασμάτων, διαφορετικών προορισμών – παραληπτών των δεμάτων (χώρες της Ε.Ε.) και αντίστοιχα διαφορετικών αποστολέων των χρημάτων (ΗΠΑ) είχε δημιουργηθεί σκόπιμα ένα δαιδαλώδες δίκτυο διανομής εγγράφων και οικονομικών ροών, δυσχεραίνοντας έτσι την αποκάλυψη της εγκληματικής δραστηριότητας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τους τελευταίους δύο μήνες, ο κατηγορούμενος είχε διακινήσει πάνω από 33 ταχυδρομικά δέματα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 77 άδειες διαμονής (Ιταλίας, Βελγίου, Πορτογαλίας, Σουηδίας και Ελλάδας), 5 διαβατήρια Πακιστάν και Ινδίας, 3 προξενικές θεωρήσεις (VISA Ιταλίας, Καναδά), 3 άδειες ικανότητας οδήγησης Ελλάδας, 2 δελτία ταυτότητας Πακιστάν, πλήθος αποδείξεων μεταφοράς χρημάτων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, σαρωτής – εκτυπωτής, διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 4.050 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος είχε καταρτίσει για τον εαυτό του τρία διαφορετικά είδη πλαστών εγγράφων με διαφορετικά στοιχεία που έφεραν τη φωτογραφία του, τα οποία χρησιμοποιούσε κατά περίπτωση για τη διακίνηση των δεμάτων.

Σημειώνεται, ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση η ΕΛΑΣ διατηρεί συνεργασία με τη Europol, ενώ έχει κληθεί και ειδικός εμπειρογνώμονας, ο οποίος θα συνδράμει τις έρευνες με κινητή μονάδα ανάλυσης δεδομένων. Η υπόθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων και στο πλαίσιο δράσης 2.2 του προγράμματος EMPACT για την καταπολέμηση της παράνομης προώθησης μεταναστών και αποτελεί μέρος της επιχειρησιακής δράσης με την κωδική ονομασία «op Parcel Safe», που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Europol.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη αλλοδαπού που διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα – Συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. με Europol για την υπόθεση"

Οικονόμου για δημοσίευμα Documento: «Μύθοι και κατασκοπικές νουβέλες» – «Τραμπισμός αλά γκρέκα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια δημιουργίας «συνθηκών πολιτικής ανωμαλίας» στη βάση «αναπόδεικτων ισχυρισμών», που συνιστά «τραμπισμό αλά γκρέκα» εξαπολύει ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου όμως, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται και κατά του Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας πως «ζηλεύοντας τη δόξα του Αισώπου συνεχίζει τη δημοσίευση των δικών του μύθων».

Κατά των κυβερνητικό εκπρόσωπο αυτοί οι «μύθοι» και οι «κατασκοπικές νουβέλες» του εκδότη της εφημερίδας Documento, φανερώνεται πού αποσκοπούν, δηλαδή στο «να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα».

Αφορμή για την δήλωση του κυρίου Οικονόμου, αποτέλεσε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που παρουσιάζει νέα λίστα με «στόχους παρακολουθήσεων», υποστηρίζοντας ότι ανάμεσά τους ήταν υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ και στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Με βάση αυτό το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατηγορώντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για «συνταγματική εκτροπή», στην οποία ανακοίνωση επί της ουσίας απαντά σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου είναι η ακόλουθη:

«Η πολιτική αντιπαράθεση, σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία, γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων. Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα. Όσο για τον κ. Βαξεβάνη φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα.
Η Κυβέρνηση, πρώτη στην Ευρώπη, παρουσίασε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισής των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου για δημοσίευμα Documento: «Μύθοι και κατασκοπικές νουβέλες» – «Τραμπισμός αλά γκρέκα» από τον ΣΥΡΙΖΑ"

«Θα σε σκοτώσω»: Απειλούν τον 19χρονο που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο

Απειλές για τη ζωή του δέχεται, όπως αποκαλύφθηκε την Κυριακή (27/11), ο 19χρονος που κατήγγειλε περιστατικό κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου», επικεφαλής της οποίας είναι ο πατέρας Αντώνιος, και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», ο 19χρονος δέχτηκε ένα μήνυμα, με το οποίο άγνωστος τον απειλεί, επισημαίνοντας πως αν ο νεαρός δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε, τότε ο αποστολέας του μηνύματος θα βάλει άτομα να του κάνουν κακό – «θα σε σκοτώσω».

Το συγκεκριμένο μήνυμα έγραφε το εξής: «Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το πού μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ… που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… Να ξέρεις, δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω!».

Για «κατασκευασμένα σενάρια» κάνει λόγο ο πατέρας Αντώνιος

Εν τω μεταξύ, κύκλοι του πατέρα Αντώνιου διαψεύδουν τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Πρόκειται για μια κακή κατασκευή», αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του ALPHA, που μεταδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (26/11).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιβάλλον του – μέχρι πρότινος – επικεφαλής της ΜΚΟ υποστηρίζει πως όλες οι κατηγορίες θα καταπέσουν. Ωστόσο, θεωρούν βέβαιο ότι θα προκύψουν και άλλες καθώς πρόκειται για «στημένη» υπόθεση σε βάρος τους. Από την πλευρά του, ο πατέρας Αντώνιος σε δήλωσή του στον προαναφερθέντα τηλεοπτικό σταθμό επέμεινε πως «όλα είναι ψέματα» και πως δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

«Είναι όλα ψέματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ό,τι έκανα στη ζωή μου καλύτερα, είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, για τα οποία είναι όλο το έργο μου στην εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας Αντώνιος.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " «Θα σε σκοτώσω»: Απειλούν τον 19χρονο που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news