facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Πολωνία: Σχεδόν 100 τόνοι νεκρών ψαριών στον ποταμό Όντερ

Σχεδόν 100 τόνους νεκρών ψαριών έχουν περισυλλέξει μέχρι τώρα οι Πολωνοί πυροσβέστες από τις όχθες του ποταμού Όντερ, ο οποίος διαρρέει τη Γερμανία και την Πολωνία.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν οργανώσαμε μια επιχείρηση τέτοιας κλίμακας σε ποταμό», ανέφερε η Μόνικα Νοβακόφσκα-Ντρίντα, η εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι από την Παρασκευή μέχρι σήμερα τα νεκρά ψάρια φτάνουν τους 100 τόνους.

Τα αίτια θανάτου των ψαριών είναι αδιευκρίνιστα, οι αρχές όμως υποψιάζονται ότι οφείλεται στη μόλυνση του ποταμού από χημικές ουσίες. «Τεράστιες ποσότητες χημικών αποβλήτων πιθανόν απορρίφθηκαν μέσα στον ποταμού, με πλήρη γνώση του κινδύνου και των συνεπειών», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Άννα Μοσκβά διευκρίνισε σήμερα ότι σε κανένα από τα δείγματα που έχουν ληφθεί δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα τοξικές ουσίες, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, εξετάζει επίσης διάφορες άλλες πιθανές αιτίες, όπως την υπερβολική συγκέντρωση ρύπων και αλατιού λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών του ποταμού ή την υψηλή θερμοκρασία. Μια άλλη πιθανότητα είναι η απόρριψη, από τις βιομηχανίες, νερού που περιείχε υψηλή ποσότητα χλωρίου.

Δείγματα νερού εξετάζονται στην Πολωνία και τη Γερμανία. Η Βαρσοβία έχει στείλει επίσης δείγματα σε εργαστήρια στην Τσεχία, την Ολλανδία και τη Βρετανία.

Τα τελευταία χρόνια ο Όντερ θεωρείτο ένας ποταμός σχετικά καθαρός, όπου ζούσαν περίπου 40 είδη ψαριών. Στην επιχείρηση καθαρισμού του ποταμού συμμετέχουν περισσότεροι από 500 πυροσβέστες, όπως είπε η Νοβακόφσκα-Ντρίντα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολωνία: Σχεδόν 100 τόνοι νεκρών ψαριών στον ποταμό Όντερ"

ΕΟΦ: Μη χρησιμοποιείτε αυτά τα συμπληρώματα διατροφής

Ο Ε.Ο.Φ., κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση προϊόντων Launch Sequence Capsules, Launch Sequence Euphoria Capsules, Launch Sequence Aphrodisia Capsules, τα οποία είναι πιθανόν να διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από την Αρμόδια Αρχή των ΗΠΑ, τα προϊόντα Launch Sequence Capsules (αρ. παρτίδας: 20212001, ημερ/νια λήξης:12/2024), Launch Sequence Euphoria Capsules (αρ. παρτίδας: 2022104, ημερ/νια λήξης:04/2025), Launch Sequence Aphrodisia Capsules (αρ. παρτίδας: 2022104, ημερ/νια λήξης:04/2025) βρέθηκαν να περιέχουν τη φαρμακευτική δραστική ουσία ταδαλαφίλη χωρίς αυτή να αναγράφεται στην επισήμανσή τους. Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρων μη εγκεκριμένων προϊόντων ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία των χρηστών.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Μη χρησιμοποιείτε αυτά τα συμπληρώματα διατροφής"

23 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες – Πού «χτυπάει καμπανάκι» για την Τετάρτη

Συνολικά 23 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους.

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι, στην περιοχή Τσελεπάκος, στην Τρίπολη Αρκαδίας η Πυροσβεστική αναφέρει ότι είναι οριοθετημένη όπως επίσης και η πυρκαγιά στα Φλάμπουρα Πρέβεζας.

Παράλληλα στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε:

Δωδεκάνησα, Χανιά και Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία και Κύθηρα.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "23 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες – Πού «χτυπάει καμπανάκι» για την Τετάρτη"

Καιρός αύριο: Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές – Που θα πέσουν σποραδικές καταιγίδες (17/08)

Την Τετάρτη σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36-37, στην Ήπειρο από 20 έως 34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 37-38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 21 έως 34 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Βόρειες Κυκλάδες και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στην Κρήτη 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές – Που θα πέσουν σποραδικές καταιγίδες (17/08)"

Εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο: 44 θάνατοι την ημέρα - Υποχώρηση ιικού φορτίου στα λύματα

Υποχώρηση στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά υψηλός αριθμός θανάτων ασθενών με CoViD, καταγράφεται στο επιδημιολογικό δελτίο, που ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ και περιλαμβάνει στοιχεία από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου.

Τα στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

    8 έως 14 Αυγούστου   1 έως 7 Αυγούστου
Κρούσματα εβδομάδας  73.710 100.421  
Σύνολο κρουσμάτων   4.654.737   4.577.675
Νέοι θάνατοι  258 + 48 * 314 + 31*
Σύνολο θανάτων  32.028  31.722     
Διασωληνωμένοι 118 120
Εισαγωγές ανά ημέρα    279  335
Σύνολο τεστ PCR   12.209.258 12.142.868    
Σύνολο rapid tests   78.447.655 77.906.049  
Τεστ εβδομάδας  607.996 728.373  
Τεστ ημέρας  86.856 104.053  
Θετικότητα τεστ 12,12%    13,78%    
Επαναλοιμώξεις (σύνολο) 21%  21%

* Πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση θανάτων που καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID.

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα:

15.462 καταγράφηκαν στην Αττική.
8.318 αφορούν τη Θεσσαλονίκη.

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 2.185 από την Ανατολική Αττική.
  • 2.299 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας.
  • 780 από τη Δυτική Αττική.
  • 1.936 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας.
  • 3.933 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας.
  • 1.864 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας.
  • 1.949 από τον Πειραιά.
  • 516 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού.
Λύματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το επιδημιολογικό φορτίο στα αστικά λύματα παρουσιάζει σταθεροποιητική ή πτωτική τάση, όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα.

Ποσοστιαία μεταβολή ιικού φορτίου στα αστικά λύματα (ανά 100.000 κατοίκους) 

 Περιφέρεια - πόλη Ποσοστιαία μεταβολή του μέσου εβδομαδιαίου ιικού
φορτίου*
Αττική +27% 
Θεσσαλονίκη  -20%
Λάρισα -25% 
Βόλος  -57%
Ξάνθη -36% 
Αλεξανδρούπολη  -54%
Πάτρα  -72%
Ηράκλειο   -47%
Χανιά  -6%
Άγιος Νικόλαος  -34%
Ιωάννινα  +9%

Μεταβολές της τάξης +/-30% είναι κοντά στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας. Tην τελευταία εβδομάδα, δεν έγινε δειγματοληψία στην Κέρκυρα, λόγω εργασιών συντήρησης.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο: 44 θάνατοι την ημέρα - Υποχώρηση ιικού φορτίου στα λύματα"

Κορινθία: Επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ ομάδων Ρομά

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Κοκκώνι Κορινθίας.

Ειδικότερα, δύο ομάδες Ρομά ήρθαν στα χέρια στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, με αποτέλεσμα να πέσουν πυροβολισμοί.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησε καταδίωξη σε όλη την περιοχή.

Έως αυτή την ώρα γίνονται αναζητήσεις για τα άτομα που πυροβόλησαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συλληφθεί ένα άτομο.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας.

korinthostv
Διαβάστε Περισσότερα » " Κορινθία: Επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ ομάδων Ρομά"

Μύκονος: «Εγκεφαλικό» για Δανές τουρίστριες όταν ήρθε ο λογαριασμός στο beach bar

Ακόμα μία καταγγελία για αισχροκέρδεια στη Μύκονο παρουσιάζει η βρετανική ιστοσελίδα “Daily Mail”.

Αυτή τη φορά δύο Δανές τουρίστριες, οι οποίες εργάζονται στη χώρα τους ως νοσοκόμες, καταγγέλλουν ότι ο λογαριασμός που τους ήρθε στο beach bar έγραφε ένα εξωφρενικό ποσό που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν σε όσα είχαν παραγγείλει. 

“Περνούσαμε από εκείνο το μπαρ και μας είπαν ότι μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις ξαπλώστρες, αν παίρναμε ένα ποτό. Η παραλία είχε πολύ κόσμο και δεν βρίσκαμε να καθίσουμε, έτσι δεχτήκαμε”, δήλωσε στη “Daily Mail” η Amanda Miehs. Και συνέχισε: “Πήραμε μόνο ένα κοκτέιλ Μοχίτο, ένα ενεργειακό ποτό και δύο κυρίως πιάτα: μουσακά και καλαμάρι. Ζητούσα συνέχεια το μενού για να δω τι θα μας χρεώσουν. Αλλά δεν μας το έδωσαν ποτέ. Ένας σερβιτόρος μας είπε ότι δεν μπορούσε να μας δείξει τις τιμές, γιατί μας είχε κάνει έκπτωση και έπρεπε να συνεννοηθεί με το αφεντικό του”. 

Όπως αναφέρει η 28χρονη: “Όσο ήμασταν εκεί, μας τηλεφώνησε η φίλη μας, η Paresa, η οποία επίσης κάνει διακοπές στη Μύκονο, και είπε ότι ήλπιζε να μην ήμασταν σε αυτό το μπαρ, για το οποίο είχε διαβάσει ότι έχει εξαπατήσει πελάτες με υπερβολικές χρεώσεις. Αποφασίσαμε να φύγουμε. Τότε, συνειδητοποίησα γιατί οι περισσότερες ξαπλώστρες δίπλα μας ήταν άδειες. Προφανώς, είχαν όλοι προειδοποιηθεί να μην πλησιάσουν”.

Το ιλιγγιώδες ποσό

Η ίδια περιγράφει τη στιγμή που αντίκρισαν με τη φίλη της το ιλιγγιώδες ποσό που αναγραφόταν στον λογαριασμό. “Όταν πήγαμε στο μπαρ για να πληρώσουμε, μας είπαν ότι ο λογαριασμός ήταν 553 ευρώ. Αναστατωθήκαμε, θυμώσαμε και τελικά συμφώνησαν να μειώσουν τον λογαριασμό κατά 118 ευρώ και να πληρώσουμε 433”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: «Εγκεφαλικό» για Δανές τουρίστριες όταν ήρθε ο λογαριασμός στο beach bar"

Κουκάκι: Συνελήφθη η γυναίκα που πήγε να αρπάξει το δύο ετών βρέφος

Μία 54χρονη γυναίκα από τη γειτονιά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ήταν το πρόσωπο που προσπάθησε -όπως αναφέρεται στην καταγγελία στο Α.Τ. Ακροπόλεως- να αρπάξει το δύο ετών βρέφος από το Ι.Χ. αυτοκίνητο της 38χρονης θείας του, στην οδό Μεϊντάνη στο Κουκάκι.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (12/8), με την 54χρονη να φεύγει τρέχοντας όταν οι κινήσεις της έγιναν αντιληπτές από την 38χρονη και άλλους περίοικους που έβαλαν τις φωνές. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι έδειξαν φωτογραφίες της ύποπτης στη θεία του παιδιού η οποία την αναγνώρισε. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος που διαμένει η 54χρονη, ωστόσο, αυτή δεν άνοιξε και δεν απάντησε στις οχλήσεις τους.

Τελικά, μετά από εισαγγελική εντολή και παρουσία δικαστικού λειτουργού, έγινε έφοδος στο διαμέρισμα της 54χρονης η οποία και συνελήφθη, με την κατηγορία της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου. Την προανάκριση και τον σχηματισμό δικογραφίας ανέλαβε το Τ.Α. Ακροπόλεως, ενώ κατά πληροφορίες η γυναίκα αυτή αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα κι έχει νοσηλευτεί 4 φορές κατά το παρελθόν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κουκάκι: Συνελήφθη η γυναίκα που πήγε να αρπάξει το δύο ετών βρέφος"

Εισβολή 34χρονου στο Εφετείο: «Από πωλήσεις ακινήτων, αποταμιεύσεις και ιστοσελίδες ανδρών escorts το 1,5 εκατ. ευρώ»

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 34χρονος πρώην παίκτης ριάλιτι, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου εισέβαλε στο Εφετείο και ο οποίος θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού λόγω της κατάστασης του.

Στο απολογητικό του υπόμνημα με το οποίο απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή, απέδωσε στην εξάρτησή του από τα ναρκωτικά την ενέργειά του να εισβάλει με το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ του Εφετείου Αθηνών το περασμένο Σάββατο 13 Αυγούστου ο 33χρονος παίκτης ριάλιτι, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες διάφορων ειδών ναρκωτικών και πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο 34χρονος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή μέσω υπομνήματος, στο οποίο υποστηρίζει, ότι τα ναρκωτικά τα είχε για ίδια χρήση και ουδέποτε διακινούσε ναρκωτικά. Σε ό,τι αφορά το ποσό άνω του 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του σε τσαλακωμένα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ, για τα οποία οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν, ότι προέρχονται από εμπορία ουσιών, ο 33χρονός ισχυρίζεται ότι προέρχονται από την οικογένειά του, από αγοραπωλησία ακινήτων και αποταμίευση χρόνων, αλλά και από την ενασχόληση με τα site που άνδρες παρέχουν ερωτικές υπηρεσίες.

Όσον αφορά στην ποινική του μεταχείριση, ο 34χρονος ζήτησε να μην προφυλακιστεί, καθώς όπως λέει, έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής. Ζήτησε επίσης τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί η εξάρτησή του στις ναρκωτικές ουσίες και η αδυναμία να απεξαρτηθεί μόνος του και επιπλέον να διαγνωστούν τα ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εισβολή 34χρονου στο Εφετείο: «Από πωλήσεις ακινήτων, αποταμιεύσεις και ιστοσελίδες ανδρών escorts το 1,5 εκατ. ευρώ»"

Στον Έβρο ο Ν. Μηταράκης: “Οι τουρκικές αρχές ανάγκασαν τους μετανάστες να πάνε στην νησίδα” (video)

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Φυλάκιο Ορεστιάδας μεταξύ του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με την περισυλλογή από χθες 38 παράτυπων μεταναστών.

Το σημείο στο οποίο βρέθηκαν σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι στην περιοχή Λαβάρων, περίπου 4 χιλιόμετρα νότια από τις συντεταγμένες που αρχικά είχαν δοθεί και ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μηταράκη πρόκειται για 35 Σύριους και 3 Παλαιστίνιους μετανάστες μεταξύ τους 8 παιδιά, όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Δεν έφεραν μαζί τους το νεκρό πεντάχρονο κοριτσάκι που φέρεται ότι πέθανε από τσίμπημα σκορπιού. Το σώμα του αφέθηκε στο τουρκικό έδαφος ενώ ζητήθηκε από την Τουρκία μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου να ακολουθηθούν τα απαραίτητα σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες, ώστε να γίνει η κηδεία του παιδιού.

Στην ομάδα υπάρχει μια εικοσάχρονη Σύρια η οποία βρίσκεται στο τελειόμηνο της κύησης και η οποία νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στην Μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου δεχόμενη τις φροντίδες του προσωπικού.

Εάν χρειασθεί, όπως αναφέρεται από την διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, ο τοκετός, μπορεί να γίνει στο εν λόγω νοσοκομείο.

Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης «η Τουρκία με πίεση ανάγκασε τους ανθρώπους αυτούς να πάνε στην νησίδα η οποία δεν ανήκει στην Ελλάδα από το 1926, δεν αποτελεί δηλαδή, ελληνικό έδαφος». Εδώ και ένα μήνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι μετανάστες βρίσκονταν στο σημείο εκείνο μπαινοβγαίνοντας στην Τουρκία.

Στις 14 Αυγούστου πέρασαν στο ελληνικό έδαφος 4 χλμ. νότια της νησίδας όπου αρχικά βρίσκονταν, κρυφθήκαν και χθες 15 Αυγούστου έδωσαν το στίγμα τους στο 112 όπου και εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές.

Ήδη από χθες οι υπόλοιποι μετανάστες έχουν μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και από σήμερα στο ΚΥΤ όπου ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες καταγραφής και όσοι έχουν δελτίο πολιτικού ασύλου, θα αιτηθούν γι’ αυτό.
Η προανάκριση για το θέμα αυτό συνεχίζεται και θα απασχολεί υποθέτουμε για μέρες την επικαιρότητα.

Σύμφωνα με τους συνοριοφυλακες το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από τα πιο δύσκολα για το νομό μας και σε ότι έχει να κάνει με τα ζητήματα των νησίδων. Μάλιστα όπως αναφέρουν δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί πόσα είναι τα περάσματα που υπάρχουν σε μια μικρή έκταση στα σύνορα, ενώ σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς τους καθημερινά φθάνουν περί τις 1000 αποτροπές παράνομα εισερχομένων στον Έβρο κατά μήκος των συνόρων.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Έβρο ο Ν. Μηταράκης: “Οι τουρκικές αρχές ανάγκασαν τους μετανάστες να πάνε στην νησίδα” (video)"

Νοθεία καυσίμων: Τι ζημιές προκαλούν οι διαλύτες και πώς μπορούμε να προστατευθούμε

Περισσότερους ελέγχους και αυστηροποίηση ποινών για όλους όσοι νοθεύουν τα καύσιμα κίνησης ζητάει, μέσω της ΕΡΤ, ο Απόστολος Καλαντζόπουλος γενικός γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναδεικνύεται το πρόβλημα παρουσιάζοντας τις απόψεις μηχανικών, βενζινοπωλών και ειδικών του χώρου του αυτοκινήτου.

«Τα νοθευμένα καύσιμα έχουν επιπτώσεις και επικαθήσεις στον κινητήρα. Φθίνουν αρκετά μέρη του αυτοκινήτου (τσιμούχες, μπεκ, βαλβίδες, σύστημα τροφοδοσίας κ.ά.) δήλωσε ο Βασίλης Τόνας, μηχανικός αυτοκινήτων στο Ίλιον Αττικής τονίζοντας ότι «με το πέρασμα του καιρού (το νοθευμένο καύσιμο) φθείρει εσωτερικά τον κινητήρα και διαβρώνει το σύστημα τροφοδοσίας» με το κόστος επιδιόρθωσης να αγγίζει και τα 1.000 ευρώ.

«Η χαμηλή τιμή στα καύσιμα συνήθως δημιουργεί προβλήματα στα αυτοκίνητα και στην τσέπη των ιδιοκτητών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να οδηγηθούν στο συνεργείο είτε με την οδική βοήθεια είτε με προβλήματα με το κόστος επισκευής του οχήματος να είναι υπέρογκο» υποστήριξε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανδρής καλώντας τους καταναλωτές να μην κοιτάνε τις χαμηλές τιμές γιατί στο τέλος θα το πληρώσουν ακριβά.

«Οι καταναλωτές με το που θα αντιληφθούν ότι κάτι συμβαίνει στη συμπεριφορά του κινητήρα θα πρέπει να το ακινητοποιούν γιατί όσο κινούνται με νοθευμένο καύσιμο δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα, κάτι που σημαίνει αυξημένο κόστος επισκευής» πρόσθεσε ο κ. Ανδρής.

«Αν το όχημα είναι πολύ σύγχρονο σε προειδοποιεί το ίδιο το αυτοκίνητο, το οποίο μπαίνει σε safe mode για να μη προκληθεί μεγάλη ζημιά», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Καλαντζόπουλος, γενικός γραμματέας Ένωσης Βενζινοπωλών νομού Αττικής μιλώντας για το φαινόμενο που έχει λάβει τον τελευταίο καιρό τεράστιες διαστάσεις δήλωσε ότι «πρέπει να ξέρουμε που βάζουμε βενζίνη. Να αποφεύγουμε τα πρατήρια που εγκυμονούν κινδύνους». Ο ίδιος, μέσω του θεσμικού του ρόλου, κάλεσε την Πολιτεία να κάνει περισσότερους ελέγχους στη διακίνηση των καυσίμων.

«Οι διαλύτες που αναμειγνύουν σήμερα με τα καύσιμα είναι πάρα πολλοί και ίσως μη ανιχνεύσιμοι σε σχέση με το ποσοστό που αναμειγνύονται» παραδέχτηκε ο κ. Καλατζόπουλος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι κλάδος των βενζινοπωλών δεν μπορεί να διώξει τους παραβάτες αλλά αντίθετα το Κράτος πρέπει να κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους και να αυστηροποιήσει τις ποινές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Νοθεία καυσίμων: Τι ζημιές προκαλούν οι διαλύτες και πώς μπορούμε να προστατευθούμε"

Τραγωδία στο Χαλάνδρι: Ελεύθεροι υπό όρους οι γονείς της 8χρονης που πέθανε από θερμοπληξία

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι γονείς της 8χρονης, που πέθανε από θερμοπληξία, όταν εγκλωβίστηκε μέσα σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στο Χαλάνδρι.

Στους γονείς, 27 και 29 ετών, που απολογήθηκαν σήμερα, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ η μητέρα καλείται να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της κάθε 16 του μηνός.

Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα” τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου εξηγώντας ότι ο πατέρας έλειπε στην δουλειά, ενώ η μητέρα ήταν στο σπίτι με τα εννέα παιδιά, όπου το μικρότερο είναι ένα βρέφος μόλις 15 ημερών.

Σύμφωνα με την δικηγόρο, όταν αναζήτησε τα παιδιά που έπαιζαν έξω, δεν βρήκε την 8χρονη, την οποία κάποια στιγμή εντόπισε ένας γείτονας μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο όχημα.

Όπως τόνισε η ίδια, η οικογένεια είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ η δικαιοσύνη με πολλή ευαισθησία και σεβασμό είδε αυτή την υπόθεση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Χαλάνδρι: Ελεύθεροι υπό όρους οι γονείς της 8χρονης που πέθανε από θερμοπληξία"

Απόπειρα αρπαγής παιδιού στο Κουκάκι: Προσπάθησε να το πάρει από το αυτοκίνητο και έτρεξε σπίτι της

Την απόπειρα αρπαγής ενός παιδιού στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Μεϊντάνη στο Κουκάκι, διερευνούν οι Αρχές. Η καταγγελία στο Α.Τ. Ακροπόλεως έγινε την περασμένη Παρασκευή (12.08.2022), αλλά το συμβάν έγινε γνωστό σήμερα (16.08.2022).

Το 2 ετών παιδάκι ήταν με την 38χρονη θεία του, η οποία πήγε να το βάλει στο αυτοκίνητό της στην οδό Μεϊντάνη στο Κουκάκι για να φύγουν. Μια άγνωστη γυναίκα άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και προσπάθησε να αρπάξει το παιδί. Μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, η 38χρονη άρχισε να φωνάζει με την άγνωστη να φεύγει. 

Η 38χρονη πήρε το δύο ετών ανιψάκι της και γύρισαν σπίτι τους, ειδοποιώντας αμέσως τους γονείς τους και προχωρώντας στην καταγγελία του περιστατικού. Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα που επιχείρησε να αρπάξει το παιδί εθεάθη να μπαίνει στο σπίτι της που επίσης βρίσκεται στην οδό Μεϊντάνη στο Κουκάκι.  Κάτοικοι της περιοχής αναγνώρισαν την γυναίκα που επιχείρησε να αρπάξει το παιδί από το αυτοκίνητο της θείας του. Πρόκειται για μια 55χρονη επίσης κάτοικο της περιοχής, αλλά δεν εντοπίστηκε από τις Αρχές στο σπίτι της μετά την καταγγελία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόπειρα αρπαγής παιδιού στο Κουκάκι: Προσπάθησε να το πάρει από το αυτοκίνητο και έτρεξε σπίτι της"

Παυλόπουλος: Σε ισχύ οι αξιώσεις για κατοχικό δάνειο-γερμανικές αποζημιώσεις

Μιλώντας στο Κομμένο, κατά την Τελετή Μνήμης των 317 Μαρτύρων Ηρώων του Κομμένου, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά την εγκληματική επιδρομή της 16ης Αυγούστου 1943, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπης Παυλόπουλος, επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Με αισθήματα ιερής συγκίνησης βρίσκομαι σήμερα μαζί σας -και ως Επίτιμος Συνδημότης σας- για δεύτερη φορά, μετά την επίσκεψή μου υπό την ιδιότητά μου τότε ως Προέδρου της Δημοκρατίας, την 16η Αυγούστου 2017, προκειμένου να τιμήσουμε, από κοινού, την Ιερή Μνήμη των 317 Μαρτύρων Ηρώων του Κομμένου, της 16ης Αυγούστου 1943.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο Ιστορικής Μνήμης -και μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, που είναι παντελώς ξένη σ’ εμάς, τους Έλληνες- εντάσσουμε και τις αξιώσεις της Ελλάδας ως προς το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις για τα θύματα και τις υλικές καταστροφές της ναζιστικής θηριωδίας. Και τούτο διότι η Δικαιοσύνη της Ιστορίας, προκειμένου το μήνυμα «Δεν ξεχνάμε, Ποτέ ξανά» να καταστεί πράξη, απαιτεί από τους θύτες να ολοκληρώσουν την «συγγνώμη» τους αποδίδοντας στην Ελλάδα αυτό που δικαιωματικώς της ανήκει. Πράγμα που σημαίνει πως αν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας εννοεί και αναγνωρίζει, στο ακέραιο, τις ευθύνες της για το ναζιστικό παρελθόν της οφείλει, αμέσως, να πράξει έναντι της Ελλάδας εκείνο, το οποίο επιβάλλει τόσον η Ιστορική διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, ιδίως δε ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Νομικός Πολιτισμός. Και επ’ αυτού υπενθυμίζω τις βασικές μας θέσεις -που είναι και Εθνικές μας Θέσεις, αφότου συντελέσθηκαν τα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας κατά της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού- ως προς τις ως άνω αξιώσεις μας. Διευκρινίζεται, ευθύς εξ αρχής, ότι έχουμε να κάνουμε με δύο εντελώς διαφορετικά, από νομική άποψη, θέματα.

Ήτοι:

  • Πρώτον, με το κατοχικό δάνειο προς την Γερμανία, το οποίο συνήφθη υποχρεωτικώς –ορθότερα με καταναγκαστικό και εκβιαστικό τρόπο- μεταξύ της κατοχικής Ελληνικής κυβέρνησης και της Γερμανίας, προς συντήρηση των στρατευμάτων κατοχής. Εδώ πρόκειται, λοιπόν, από νομική σκοπιά για ενοχή εκ συμβάσεως. Άρα, η αντίστοιχη εκ της συμβάσεως απαίτηση της Ελλάδας είναι ενδοσυμβατικής -και όχι αδικοπρακτικής- προέλευσης. Επομένως για την απαίτηση αυτή δεν τίθεται ούτε θέμα παραγραφής ούτε θέμα παραίτησης. Τίθεται μόνο ζήτημα συνολικού υπολογισμού της ως σήμερα. Ας σημειωθεί, ότι η Ελληνική θέση γίνεται νομικώς τόσο περισσότερο ισχυρή, όσον η αποπληρωμή του δανείου είχε αρχίσει ήδη από την κατοχική περίοδο.
  • Δεύτερον, με τις αποζημιώσεις λόγω ανθρώπινων θυμάτων και υλικών καταστροφών στην Ελλάδα από τα στρατεύματα κατοχής. Η από Ελληνικής πλευράς νομική βάση των αποζημιωτικών απαιτήσεων κατά της Γερμανίας βρίσκει σταθερό έρεισμα κυρίως στις διατάξεις του άρθρου 3 της Δ΄ Σύμβασης της Χάγης του 1907, οι οποίες κωδικοποίησαν και τις ως τότε διατάξεις του Δικαίου του Πολέμου.

Από τα όσα εκτέθηκαν προκύπτει ότι οι ως άνω αξιώσεις μας, από τις οποίες ουδέποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουμε παραιτηθεί, είναι πάντα νομικώς ενεργές –πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες.

Και ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Νομικός Πολιτισμός, ως μέρος του εν γένει κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού που συντίθεται από τις διατάξεις αλλά και από τις θεμελιώδεις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Νομιμότητας, επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο δικαιοδοτικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου, εν προκειμένω, Διεθνούς Δικαίου. Η θέση αυτή είναι, κυριολεκτικώς, Εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη. Πολλώ μάλλον όταν την θέση αυτή ενισχύει, πλέον, καταλυτικώς η πρόσφατη γνωμοδότηση (2019) της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εμπειρογνωμόνων του Γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag). Η οποία αφενός αναγνωρίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης ή παραγραφής των αξιώσεων στην Ελλάδα. Και, αφετέρου, προτρέπει, «expressis verbis», την γερμανική πλευρά ν’ αποδεχθεί την προσφυγή Ελλάδας και Γερμανίας στο αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Και κατά τούτο, μόνο προβληματισμό προκαλεί η από 18.10.2019 απόρριψη της, από τον Ιούνιο του ίδιου έτους, πλήρως τεκμηριωμένης ρηματικής διακοίνωσης της Ελλάδας -αλλά και μεταγενέστερες, άμεσες ή έμμεσες, απορρίψεις-αναφορικά με την προοπτική προσφυγής σε αρμόδιο δικαιοδοτικό Forum, για την οριστική επίλυση της σχετικής διαφοράς ως προς τις αξιώσεις της Ελλάδας αναφορικά με το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η προαναφερόμενη άρνηση της Κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αγνοώντας όλα τα κατά τ’ ανωτέρω, πλήρως τεκμηριωμένα, νομικά επιχειρήματα, εμφανίζεται παντελώς αναιτιολόγητη, δοθέντος ότι έρχεται σε αντίθεση και προς την Ευρωπαϊκή και την Διεθνή Νομιμότητα.

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι βέβαιο ότι με την προαναφερόμενη συμπεριφορά της η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας υποσκάπτει, «εκ των έσω», την αξιοπιστία της και το κύρος της, σ’ Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο. Όπως είναι λοιπόν αυτονόητο, η Ελλάδα δεν αποδέχεται, ούτε πρόκειται ν’ αποδεχθεί, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την άρνηση αυτή. Πράγμα που σημαίνει ότι θα επανέλθει εν προκειμένω, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έκταση και έμφαση στα νομικά -και όχι μόνο- επιχειρήματά της. Αυτή την στάση της Ελλάδας επιβάλλει, πολύ περισσότερο, και ο στοιχειώδης σεβασμός της Ιερής Μνήμης των τραγικών θυμάτων της τραγωδίας του Κομμένου.

«Επέλεξα να ολοκληρώσω την ομιλία μου υπενθυμίζοντας την διαχρονική αξία της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και το στοιχειώδες χρέος μας να την υπερασπιζόμαστε, όλοι ανεξαιρέτως, εμπράκτως και αδιαλείπτως. Διότι το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και οι Θεσμοί της είναι «εύθραυστα» αγαθά και απαιτείται διαρκής εγρήγορση για την αποτελεσματική θωράκισή τους. Προς αυτή την κατεύθυνση καίριας σημασίας αναδεικνύεται, και σήμερα, η ρήση του Ηρακλείτου: «Μάχεσθαι χρη τόν δῆμον ὑπέρ τοῦ νόμου ὅκωσπερ τείχεος». Κατά τούτο, συνιστά επίσης στοιχειώδες χρέος μας να διασφαλίζουμε την απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος στο σύνολό τους, και κυρίως των διατάξεών του εκείνων οι οποίες εγγυώνται την ακώλυτη άσκηση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», τόνισε στην ομιλία του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Βιώνοντας, λοιπόν, σήμερα στον Τόπο μας τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της παραβίασης ορισμένων από τα ως άνω Δικαιώματα, κατ’ εξοχήν δε της παραβίασης του κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών εις βάρος πολιτών αλλ’ ακόμη και θεσμικών παραγόντων της πολιτικής και πολιτειακής μας ζωής, αισθάνομαι την υποχρέωση να επισημάνω και τα εξής: Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική. Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους. Με απλές λέξεις οι πολιτικοί «ταγοί» για να δικαιώσουν την προαναφερόμενη δημοκρατική τους νομιμοποίηση δεν μπορεί ν’ αρκούνται στην απλή διαχείριση της εξουσίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά οφείλουν ν’ αναδεικνύονται, με θάρρος και συνέπεια και δίχως υπολογισμό του λεγόμενου «πολιτικού κόστους», ασυμβίβαστοι υπερασπιστές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των Θεσμών της.»

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος: Σε ισχύ οι αξιώσεις για κατοχικό δάνειο-γερμανικές αποζημιώσεις"

Ηράκλειο: Οδηγούσε μεθυσμένη έχοντας τα παιδιά στο αυτοκίνητο - Ο ρόλος του 12χρονου γιου

Στη σύλληψη μιας 38χρονης γυναίκας η οποία οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr όλα ξεκίνησαν όταν η 38χρονη αλλοδαπή βρισκόταν στις Αρχάνες όπου φέρεται να κατανάλωσε αλκοόλ παρέα με μία φίλη της.

Ένα από τα τρία της παιδιά τα οποία στη συνέχεια έβαλε στο αυτοκίνητο και οδήγησε υπό την επήρεια αλκοόλ, άρχισε να ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο οδηγούσε η μητέρα του καθώς όπως έχει καταθέσει στο Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, την έβλεπε να οδηγεί επικίνδυνα έχοντας πιει αλκοόλ.

Ο 12χρονος προσπαθούσε να την πείσει να ακινητοποιήσει το όχημα και κάλεσε στο τηλέφωνο τον πατέρα του για να του πει ότι η μητέρα του οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, έχοντας στο αυτοκίνητο τόσο τον ίδιο όσο και τα δύο μικρότερα αδέλφια του.

Η 38χρονη μητέρα παρά τις συστάσεις του γιου της να σταματήσει, υποστήριζε πως "είναι καλά" και πώς "οδηγεί μία χαρά"!

Όταν έφτασαν στον προορισμό τους και συγκεκριμένα στον Αη Γιάννη Χωστό, ο 12χρονος γιος έδωσε το τηλέφωνό σε έναν γείτονα ο οποίος με τη σειρά τουενημέρωσε την Αστυνομία.

Επί τόπου βρέθηκαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και φόρεσαν χειροπέδες στην 38χρονη μητέρα η οποία όπως αποδείχθηκε από το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

ekriti 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Οδηγούσε μεθυσμένη έχοντας τα παιδιά στο αυτοκίνητο - Ο ρόλος του 12χρονου γιου"

Καβάλα: Στον εισαγγελέα 65χρονος ύποπτος για την πρόκληση της μεγάλης φωτιάς στη Θάσο

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας αναμένεται να οδηγηθεί έως το απόγευμα σήμερα, 65χρονος που συνελήφθη το πρωί στη Θάσο ως βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες στη Σκάλα Ποταμιάς, καίγοντας ορεινή δασική έκταση.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα εντοπίστηκαν φωτοβολίδες και εύφλεκτο υλικό. Ο εισαγγελέας αναμένεται να του απαγγείλει κατηγορίες, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει συνταχθεί από τις πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Πρέπει να τονιστεί, ότι λίγα 24ωρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς είχε ενεργοποιηθεί στο νησί της Θάσου Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) αποτελούμενο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ είχε μεταβεί από την Αθήνα και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Καβάλα: Στον εισαγγελέα 65χρονος ύποπτος για την πρόκληση της μεγάλης φωτιάς στη Θάσο"

Εκτίναξη των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη – Πάνω από τα 230 ευρώ το φυσικό αέριο

Σε επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσαν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης του ράλι που σημειώνει το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία για το επόμενο έτος ενισχύθηκαν έως και 5,2% στα 502 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο European Energy Exchange. Η τιμή έχει υπερδιπλασιαστεί από τον Ιούνιο, οδηγώντας σε άνοδο τις τιμές των αγαθών και επιβαρύνοντας τους καταναλωτές και τους βιομηχανικούς κλάδους που υποφέρουν από τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών.

Το συμβόλαιο αναφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης αυξάνεται για πέμπτη συνεδρίαση

Οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να σχεδιάσουν πιθανές διακοπές ρεύματος για τον χειμώνα σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Η παραγωγή της Γαλλίας, που παραδοσιακά αποτελεί ραχοκοκαλιά του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής, βρίσκεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών, ενώ τα αποθέματα υδροηλεκτρικής ενέργειας σε ορισμένες χώρες υποχωρούν επίσης σε πολυετή χαμηλά.

Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται το ράλι

Η άνοδος της τιμής του φυσικού αερίου συνεχίζεται εν μέσω του καυτού καλοκαιριού στην Ευρώπη που πυροδοτεί υψηλότερη ζήτηση από το κανονικό, επιδεινώνοντας την ενεργειακή κρίση που απειλεί να οδηγήσει τις μεγάλες οικονομίες σε ύφεση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αυξήθηκαν έως και 6,5%, αφού διακανονίστηκαν 6,8% υψηλότερα τη Δευτέρα.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εκτινάσσονται εν μέσω της υψηλότερης καλοκαιρινής ζήτησης και των χαμηλότερων προμηθειών

«Η έντονη άνοδος του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου συνεχίστηκε», ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της Deutsche Bank. «Οι τιμές ενισχύθηκαν από το τελευταίο ευρωπαϊκό κύμα καύσωνα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να στερέψουν τα ποτάμια και να προκληθούν προβλήματα στη μεταφορά καυσίμων, επιδεινώνοντας περαιτέρω τα δεινά της ηπείρου στον τομέα της ενέργειας».

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εκτινάσσονται εν μέσω της υψηλότερης καλοκαιρινής ζήτησης και των χαμηλότερων προμηθειών

Tα προθεσμιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ολλανδίας διαπραγματεύονταν κατά 5,83% υψηλότερα στα 232,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας για την τουρμπίνα του αγωγού Nord Stream, η μεταφορά της οποίας έχει “κολλήσει” μετά τις εργασίες επισκευής της που πραγματοποιήθηκαν στον Καναδά.

Η Μόσχα διέκοψε τις αποστολές φυσικού αερίου μέσω της σύνδεσης στο 20% της χωρητικότητας τον περασμένο μήνα, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα. Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό ως «δικαιολογία» για να μειώσει τις προμήθειες στην Ευρώπη.

«Η τουρμπίνα είναι διαθέσιμη», είπε ο Χάμπεκ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. «Η τουρμπίνα και η παράδοση της τουρμπίνας ήταν, είναι και θα είναι πάντα, πρόσχημα της Gazprom ή του Πούτιν, αν η Gazprom μπορεί ακόμα να μιλήσει από μόνη της».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτίναξη των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη – Πάνω από τα 230 ευρώ το φυσικό αέριο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news