facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Θήβα: Τον έπιασαν να φέρνει ηρωίνη αξίας άνω των 60.000 ευρώ από το Μενίδι [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviathema.gr, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας, εντόπισαν άτομα Ελληνικής καταγωγής, να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης λίγο πριν την Θήβα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ποσότητα ανερχόταν περί τα 5 κιλά, τα οποία είχε τοποθετημένα ο άνδρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, τα οποία είχε προμηθευτεί από το Μενίδι.

Οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τον άνδρα ενώ κατάσχεσαν την ποσότητα των ναρκωτικών καθώς και το ΙΧ αυτοκίνητο οδηγώντας τον λίγο μετά τις 7.00 στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας.

Μεγάλη επιτυχία για την Ασφάλεια Χαλκίδας

Μεγάλη επιτυχία για την Ασφάλεια Χαλκίδας

eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » "Θήβα: Τον έπιασαν να φέρνει ηρωίνη αξίας άνω των 60.000 ευρώ από το Μενίδι [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]"

Επίθεση αρνητή με κουτουλιές στον Διοικητή του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Επίθεση δέχθηκε από αρνητή των μέτρων κατά την διασποράς του κορωνοϊού ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου στον χώρο του Νοσοκομείου όταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασιλόπουλος έκανε την παρατήρηση σε επισκέπτη της Νοσηλευτικής Μονάδας να φορέσει την μάσκα του.

Εκείνος με άγριες διαθέσεις κινήθηκε εναντίον του κυρίου Βασιλόπουλου και του κατάφερε χτύπημα στο πρόσωπο με το κεφάλι του, προκαλώντας του τραύμα, ευτυχώς ελαφρύ. 

Επακολούθησε φασαρία και έντονος διαπληκτισμός ενώ στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία.

Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου τα δυο τελευταία χρόνια της πανδημίας, με ανθρώπους που δεν θέλουν να καταλάβουν ή δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν, τι συμβαίνει και γιατί θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

argolikeseidhseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση αρνητή με κουτουλιές στον Διοικητή του Νοσοκομείου Ναυπλίου "

Κορονοϊός – Γαλλία: Πάνω από 400.000 νέα κρούσματα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Η Γαλλία κατέγραψε περισσότερα από 436.000 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, ενώ χθες, Τρίτη, οι αρχές είχαν ανακοινώσει 464.769 μολύνσεις, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ο μέσος όρος των καθημερινών μολύνσεων για τις τελευταίες επτά ημέρες συνιστά νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 320.000, έχοντας σπάσει την Τρίτη το φράγμα των 300.000, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται ανά την επικράτεια αυξήθηκε κατά περίπου 700 σε 27.230. Ωστόσο ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) υποχώρησε για δεύτερη συνεχή ημέρα, παραμένοντας πολύ χαμηλότερα από τις 4.000, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Γαλλία: Πάνω από 400.000 νέα κρούσματα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα"

Τζόκοβιτς: Χωρίς μάσκα στην πτήση της επιστροφής του από την Αυστραλία στη Σερβία

Δεν φαίνεται να πήρε το μάθημα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η πολυήμερη περιπέτεια του στην Αυστραλία παραλίγο να οδηγήσει στα άκρα τις σχεσεις Σερβίας - Αυστραλίας.

Λάβωσε το προφίλ του και δοκίμασε τις αντοχές ακόμα και των πιο πιστών του οπαδών, ενώ έχει διαταράξει και τη συνεργασία του με τους χορηγούς του. Παρόλα αυτά, ακόμα και μετά απο όλη αυτή την αναστάτωση απέφυγε να φορέσει μάσκα και μάλιστα κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του.

djokovic-maska-not

Μετά την απέλαση του από την Αυστραλία βρέθηκε σε πτήση με προορισμό το Ντουμπάϊ. Κατά τη διάρκεια αυτής χαλάρωνε διαβάζοντας το βιβλίο του. Η μάσκα του ήταν προκλητικά στερεωμένη στο αφτί του και όχι τοποθετημένη κανονικά για την προστασία τη δίκη του αλλά και των συνεπιβατών του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τζόκοβιτς: Χωρίς μάσκα στην πτήση της επιστροφής του από την Αυστραλία στη Σερβία"

Τζόκοβιτς: Αγόρασε το 80% εταιρείας που αναπτύσσει θεραπεία για την Covid-19

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγόρασε το 80% της δανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας «QuantBioRes», με στόχο την ανάπτυξη ιατρικής θεραπείας κατά της Covid-19.

Η πανδημία έχει βάλει «φρένο» στην λαμπρή πορεία του Νόβακ Τζόκοβιτς στην ιστορία του τένις, οπότε ο 34χρονος τενίστας εναποθέτει τις ελπίδες του σε μια θεραπεία για την COVID-19.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας QuantBioRes, Ιβάν Λονκάρεβιτς, ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας συζήτησης τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την αποτυχημένη προσπάθειά του να εισέλθει στην Αυστραλία χωρίς να εμβολιαστεί, κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία βιοτεχνολογίας που στοχεύει να αναπτύξει μια θεραπεία για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Ο κ. Λονκάρεβιτς αποκάλυψε ότι η απόκτηση του 80% των μετοχών από τον Τζόκοβιτς έγινε τον Ιούνιο του 2020, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό.

Όπως αναφέρει ο κ. Λονκάρεβιτς, η εταιρεία αναπτύσσει ένα πεπτίδιο, το οποίο εμποδίζει τον κορονοϊό να μολύνει το ανθρώπινο κύτταρο, ενώ οι κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της νέας θεραπείας θα ξεκινήσουν στην Μεγάλη Βρετανία το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι η εταιρεία είχε περίπου δώδεκα ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία.

Σύμφωνα με το μητρώο εταιρειών της Δανίας, ο Τζόκοβιτς και η σύζυγός του Γελένα κατέχουν το 40,8% και το 39,2% της εταιρείας, αντίστοιχα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τζόκοβιτς: Αγόρασε το 80% εταιρείας που αναπτύσσει θεραπεία για την Covid-19"

Διευθυντής κλινικής ξυλοκόπησε τις τρεις πρώην συζύγους του

Σοκάρει η υπόθεση με πρωταγωνιστή διευθυντή κλινικής σε νοσοκομείο, ο οποίος κατηγορείται και από τις τρεις πρώην συζύγους του για λεκτική και σωματική κακοποίηση, καθώς και εκβιασμούς. 

Μάλιστα, με μία από τις τρεις βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του γιου της. “Από την αρχή έδειχνε σημάδια άσχημης συμπεριφοράς, τα οποία εγώ δεν ήθελα να δω. Δεν είχα την εμπειρία να τα δω. Κάθε φορά γινόταν μια κίνηση παραπάνω, φώναζε, ερχόταν πιο κοντά στο πρόσωπό μου και με άγγιζε”, δήλωσε στο MEGA η 48χρονη αναισθησιολόγος, η οποία απέκτησε με τον διευθυντή της κλινικής δύο παιδιά. 

Όταν χώρισαν, πριν από περίπου πέντε χρόνια, τα παιδιά τα πήρε η μητέρα σε άλλο σπίτι στην ίδια πόλη. Όταν όμως θέλησε να φύγει εκτός Ελλάδος, ο πρώην σύζυγός της κινήθηκε νομικά, ζητώντας την επιμέλεια.

Με δικαστική απόφαση, η επιμέλεια του 9χρονου αγοριού παραχωρήθηκε προσωρινά στον πατέρα, λόγω πατρικού – ανδρικού προτύπου (!), όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

“Ο δικαστής αφού είδε και τα παιδιά έκρινε ότι η κόρη μας θα μείνει μαζί μου και ο γιος επειδή έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις, με τον πατέρα του. Επίσης λέει ότι επειδή τα παιδιά έχουν 5 χρόνια διαφορά μεταξύ τους, δεν μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις”.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του γιατρού ανέφερε στο MEGA: “Έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία της διεθνούς απαγωγής μέσω υπουργείου Δικαιοσύνης της ελληνικής επικράτειας, για να πάρει το παιδί που έχει με δικαστική απόφαση. Θεωρεί τον εαυτό του πιο κατάλληλο από τη μητέρα για την επιμέλεια των παιδιών. Δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια ούτε μία παράνομη πράξη, εν αντιθέσει με την κυρία η οποία έχει σειρά εγκληματικών ενεργειών”.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

“Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τον βιασμό ψυχής και τους εκβιασμούς του. Παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια, όταν ανατρέχει το μυαλό μου σε εκείνες τις επώδυνες στιγμές, πονάει ψυχή μου. Ανατριχιάζω και πανικοβάλλομαι, γιατί ήμουν στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής μου, 18 ετών”, λέει 59χρονη πνευμονολόγος, πρώην σύντροφος του γιατρού. 

Και συνεχίζει: “Επώδυνες στιγμές, πανικούς, φόβο και θυμό νιώθουν και τα παιδιά μου για ένα τέτοιον πατέρα. Ευτυχώς που βρήκα τη δύναμη και έφυγα ξημερώματα, 1η Ιανουαρίου 1993, χτυπημένη στο πρόσωπο με ένα μικρό αυτοκινητάκι, τον γιο μου, τον σκύλο μου και ενώ ήταν όλα χιονισμένα γύρω μου”. 

“Υπήρξε κακοποιητικός απέναντι σε μένα και τα παιδιά μου. Αυτό που προέχει είναι η υγιής ανάπτυξη των παιδιών, τα οποία θα πρέπει να μένουν μαζί αλλά μακριά από τον πατέρα τους, καθώς δεν αποτελεί καλό πρότυπο”, η 65χρονη επιχειρηματίας, επίσης πρώην σύντροφος του γιατρού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διευθυντής κλινικής ξυλοκόπησε τις τρεις πρώην συζύγους του"

Υπόθεση βιασμού 24χρονης – Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση που δέχτηκε το θύμα από τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο

Νέα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα στρέφεται εναντίον του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου που συνόδευσε τον 27χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Αφορμή στάθηκε καταγγελία της 24χρονης σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι δέχθηκε επίθεση από τον συγκεκριμένο δικηγόρο όσο εκείνη βρισκόταν στο Τμήμα. «Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει πίσω. Κι εγώ ήμουνα μόνη μου φυσικά και στην κατάσταση την οποία ήμουν προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να θυμηθώ για να με βοηθήσω και είχα και τον κύριο αυτό να μου επιτίθεται» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η καταγγέλλουσα, κατονομάζοντας τον δικηγόρο.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, ενώ ο δικηγόρος θα κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση (ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης).

Ο δικηγόρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα « προς αποκατάσταση της αλήθειας» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα την οποία δεν γνωρίζω, και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί τις Αρχές και το Ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης». Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος συνήγορος δεν παραστάθηκε στην απολογία που έδωσε ο 27χρονος ενώπιον της ανακρίτριας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει την κομματική ιδιότητα του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του δικηγόρου, επισημαίνει ότι “ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες”

“Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο, δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς”, πρόσθεσε.

“Γι’ αυτό το λόγο η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου αναστέλλεται, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης”, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Νωρίτερα, ο κ. Αλεξόπουλος είχε διαψεύσει τις καταγγελίες της 24χρονης, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει έρθει σε επαφή μαζί της και πως ουδέποτε της επιτέθηκε φραστικά. Η ανακοίνωσή του είχε ως εξής:

«Με θλίψη μου ενημερώθηκα το γεγονός ότι η 24χρονη κοπέλα η οποία την 1-1-2022 κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, αναφέρεται στο όνομα μου ως συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου και δηλώνει ότι της επιτέθηκα φραστικά κατά την παραμονή της στο Αστυνομικό Τμήμα. Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να υπογραμμίσω ότι η διαδικασία της προανάκρισης στο πλαίσιο της προδικασίας και της δίωξης περιγράφεται από το Σύνταγμα και τον ΚΠΔ, και εν προκειμένω ασκήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης περιορίζεται στη γνώση της δικογραφίας και την απολογία του κατηγορουμένου, πράξεις που έπονται των μαρτυρικών καταθέσεων. Εξάλλου, συνιστά ποινικό αδίκημα η επικοινωνία με τους μάρτυρες κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον ο εκφοβισμός τους! Σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα την οποία δεν γνωρίζω, και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί τις Αρχές και το Ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης. Θλίβομαι που το λειτούργημα του συνηγόρου υπεράσπισης και ο ρόλος του υπερασπιστή (είτε ανήκει σε δικηγορικό τζάκι είτε όχι, κε Τριανταφυλλόπουλε) γίνεται βορά στον επικοινωνιακό κυκεώνα γύρω από μια υπόθεση!»

Αστυνομία: Δεν έχουμε παραλάβει ακόμα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσε πως η αρμόδια υπηρεσία δεν έχει προς το παρόν παραλάβει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

«Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία», αναφέρει η ανακοίνωση.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση βιασμού 24χρονης – Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση που δέχτηκε το θύμα από τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο"

Αγγλία: Τέλος η χρήση μάσκας, η τηλεργασία και η επίδειξη υγειονομικού πιστοποιητικού

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της ισχύος του βασικού κορμού των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αγγλία από την ερχόμενη εβδομάδα και το τέλος της απομόνωσης για τα περιστατικά της Covid-19 από τον Μάρτιο.

Από τις 27 Ιανουαρίου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι νομικά υποχρεωτική, η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα συνιστάται επισήμως και το υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα επιβάλλεται πλέον για την πρόσβαση σε νυκτερινά καταστήματα και στις μεγάλες συναθροίσεις, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγγλία: Τέλος η χρήση μάσκας, η τηλεργασία και η επίδειξη υγειονομικού πιστοποιητικού"

Χαλάνδρι: Θρίλερ στο σπίτι γιατρού – Έστειλε την κόρη του στο δωμάτιο πανικού για να γλιτώσει από ληστές

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία διαδραματίστηκαν στο Χαλάνδρι με τις κάμερες ασφαλείας να σώζουν την 16χρονη κόρη ενός γιατρού και την καθηγήτρια της από διαρρήκτες που εισέβαλαν στη μεζονέτα που μένει.

Ο γνωστός γυναικολόγος είχε κάμερες ασφαλείας σε όλο το σπίτι του και μπορούσε να δει τι συμβαίνει εκεί ενώ είναι στο ιατρείο του. Όταν λοιπόν διαπίστωσε από τις ασφαλείας ότι τρεις κουκουλοφόροι προσπαθούσαν να εισβάλουν στη μεζονέτα ενώ μέσα ήταν η 16χρονη κόρη του μαζί με την καθηγήτριά της, τους ζήτησε καλώντας τους στο τηλέφωνο να μπουν μέσα στο δωμάτιο πανικού με την ατσάλινη πόρτα που διαθέτει το σπίτι σύμφωνα με την εκπομπή T-live. 

Η κόρη του γιατρού και η καθηγήτρια κλειδώθηκαν στο δωμάτιο πανικού, ενώ οι κουκουλοφόροι πάλευαν για αρκετά λεπτά να σπάσουν τη σιδερένια πόρτα από δωμάτιο πανικού.

Ο γιατρός φυσικά ειδοποίησε και την αστυνομία με την ομάδα ΔΙΑΣ να βρίσκεται εκεί μέσα σε τρεισήμισι. Οι ληστές όμως είχαν φύγει χωρίς να καταφέρουν να πάρουν τίποτα. 

Να σημειωθεί ότι οι δυο γυναίκες εγκλωβίστηκαν στο δωμάτιο πανικού αφού μπλόκαρε η πόρτα και για να απεγκλωβιστούν χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλάνδρι: Θρίλερ στο σπίτι γιατρού – Έστειλε την κόρη του στο δωμάτιο πανικού για να γλιτώσει από ληστές"

Φορολοταρία: Τι αλλάζει στις κληρώσεις και στα διανεμόμενα κέρδη

Αλλαγές επέρχονται στην φορολοταρία που διενεργεί στο τέλος κάθε μήνα η ΑΑΔΕ και στην οποία μέχρι σήμερα 1.000 τυχεροί κέρδιζαν από 1.000 ευρώ, συμμετέχοντας αυτομάτως με λαχνούς στην κλήρωση, ανάλογα με τα ποσά που είχαν δαπανήσει τον προηγούμενο μήνα με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, οι όροι συμμετοχής δεν αλλάζουν, με κάθε φορολογούμενο να συμμετέχει στην κλήρωση με έναν λαχνό για κάθε 1 ευρώ που δαπανά με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή με άλλο ηλεκτρονικό τρόπο. Οι κληρώσεις παραμένουν 12 στο σύνολο, μία κάθε μήνα, αλλά προστίθεται άλλη μία στο τέλος κάθε έτους.

Τι αλλάζει

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, στις κληρώσεις επέρχονται πλέον οι εξής αλλαγές:

- Μειώνεται ο αριθμός των τυχερών στις κληρώσεις που διενεργούνται κάθε μήνα, από 1.000 που είναι σήμερα σε 556, αλλά αυξάνονται τα ποσά για 56 τυχερούς ως εξής:

α) Ένας που κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ,
β) Πέντε που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,
γ) Πενήντα που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ,
δ) Πεντακόσιοι που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

- Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων του ενός λαχνών που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό. Σε τέτοια περίπτωση η λίστα συμπληρώνεται με τους επόμενους λαχνούς, μέχρι τη συμπλήρωση των 556 επάθλων.

- Στο τελευταίο δεκαήμερο κάθε έτους διεξάγεται κλήρωση στην οποία συμμετέχουν,
αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες στο ίδιο έτος 12 μηνιαίες κληρώσεις. Στη συγκεκριμένη κλήρωση αναδεικνύονται:

α) Δώδεκα τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος,
β) Τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ, που το πλήθος τους προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έως τον Αύγουστο του εκάστοτε τρέχοντος έτους.

- . Πολίτες που κερδίζουν έπαθλο/α αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε μηνιαία/-ες κλήρωση/ κληρώσεις εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους, εξαιρούνται της καταβολής επάθλου στις υπολειπόμενες, για το ίδιο ημερολογιακό έτος μηνιαίες κληρώσεις. Πολίτες που κερδίζουν
έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Δείτε όλη την απόφαση ΕΔΩ

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Φορολοταρία: Τι αλλάζει στις κληρώσεις και στα διανεμόμενα κέρδη"

Κύπρος: Καταγγελία για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας – Ποια η σύνδεσή του με την Ελλάδα

Επιστολή με την οποία ζητά διερεύνηση για την ύπαρξη ή όχι κυκλώματος βιασμών στην Κύπρο, το οποίο ενδέχεται να συνδέεται με καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στην Ελλάδα απέστειλε στον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Σαββίδη, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Οπως επισημαίνει, απέστειλε επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα με την οποία του ζητά όπως διερευνηθούν καταγγελίες για κύκλωμα, το οποίο μπορεί να ναρκώνει και βιάζει νεαρές κοπέλες στην Κύπρο.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Σαββίδη, ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σημειώνει: Έλαβα την επιστολή του κ. Χριστοφίδη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του. Η θέση της Νομικής Υπηρεσίας, όπως του την ανέφερα, είναι ότι εφόσον παρουσιαστούν συγκεκριμένες πληροφορίες & στοιχεία εμπλοκής της Κύπρου σε σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, αυτά θα διερευνηθούν άμεσα από τις ανακριτικές Αρχές.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου στη Βουλή, λέγοντας ότι η επιστολή του κ. Χριστοφίδη κοινοποιήθηκε και στην ίδια, μίλησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και θα γίνει έρευνα. «Η Δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, δεν έχουν σχέση τα ονόματα έχει σχέση να δούμε κατά πόσο υπάρχει υπόθεση», απάντησε η Στέφη Δράκου σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι στις καταγγελίες εμπλέκονται ηχηρά ονόματα. Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι επίσημη καταγγελία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.

Εν τω μεταξύ, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα μίλησε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης. Σύμφωνα με το Sigmalive, ο Ηλίας Γκιώνης αποκάλυψε όρτι στην υπόθεση βιασμού 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να έχει εμπλοκή και ένας Κύπριος. Είπε μάλιστα ότι σήμερα θα αποστείλει στον Γενικό Εισαγγελέα επιστολή με όλα όσα έχει ενώπιον του.

«Υπάρχει ένα όνομα στην Κύπρο που είναι γνωστής οικογένειας και κρατάει αρκετές γενιές. Το άτομο αυτό ασχολείται με τη μαφία στην περιοχή. Από ναρκωτικά μέχρι εμπόρια ανθρώπων που υπόσχεται βίζες σε άτομα. Μίλησα με ανθρώπους του κοινοβουλίου της Κύπρου», είπε.

Αναφορικά με την Κύπρο ο Ηλίας Γκιώνης είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει πάρα πολλά. Έκανε λόγο για ύπαρξη ναρκωτικών και στημένων παιχνιδιών ενώ τα πλοκάμια των κυκλωμάτων αυτών εξαπλώνονται και σε άλλες χώρες.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν Κύπριες – θύματα είπε ότι στο παρόν στάδιο δεν έφθασε κοντά του κάτι παρόμοιο. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος αν χρειαστεί να ταξιδέψει και στην Κύπρο και στη Θεσσαλονίκη αν χρειαστεί προκειμένου να καταθέσει στοιχεία.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Καταγγελία για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας – Ποια η σύνδεσή του με την Ελλάδα"

Φυλάκιση επτά μηνών με αναστολή στην 33χρονη μητέρα στον Βόλο που δεν έστελνε την κόρη της σχολείο

Σε επτά μήνες με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η 33χρονη μητέρα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ειδικότερα, η νεαρή μητέρα που δεν έστελνε για περισσότερο από ένα χρόνο την 6χρονη κόρη της στο σχολείο, υποστήριξε ότι δεν είναι αρνήτρια της πανδημίας, αλλά ότι το έκανε επειδή μένει με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, της επεβλήθη και χρηματικό πρόστιμο, ενώ η μητέρα έχει δικαίωμα έφεσης, το οποίο και άσκησε.


 

Η γυναίκα συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους μαθητές, που συστηματικά απουσιάζουν εν μέσω πανδημίας και παραδέχτηκε ότι δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η μητέρα κρατούσε το παιδί μακριά από το σχολείο γιατί μένει με τους ηλικιωμένους και με προβλήματα υγεία γονείς της και φοβόταν μην κολλήσουν κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Βόλου, ερευνώνται πέντε υποθέσεις παιδιών που δεν φοιτούν στα σχολεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φυλάκιση επτά μηνών με αναστολή στην 33χρονη μητέρα στον Βόλο που δεν έστελνε την κόρη της σχολείο"

ΣτΕ για το Μετρό Θεσσαλονίκης: «Ναι» στην προσωρινή απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου

Παρατείνεται, με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απομάκρυνση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ανασκαφής για την κατασκευή του Μετρό.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι η απομάκρυνσή τους είναι σύμφωνη με το νόμο, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, μετά το πέρας των οποίων μπορούν τα αρχαία να επανατοποθετηθούν.

Αναλυτικά η απόφαση του δικαστηρίου

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ έκρινε ότι η βασιμότητα των λόγων ακυρώσεως.

Κατόπιν τούτου, εξέτασε τους ισχυρισμούς περί ανεπανόρθωτης βλάβης των αρχαιοτήτων. Έκρινε δε ότι η βλάβη αυτή δεν πιθανολογείται, ακριβώς διότι η σχετική μελέτη έχει ήδη τροποποιηθεί όπως υπέδειξαν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες, πριν από τη σχετική θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, εξειδικεύεται συνεχώς σε επίπεδο κάθε αρχαιολογικής ενότητας ξεχωριστά, προβλέπεται δε η σύνταξη και συμπληρωματικών μελετών για την έδραση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων, πριν από την επανατοποθέτησή τους στον σταθμό, μετά την κατασκευή του.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, όπως προκύπτει από την απόφαση, ανάλογες μεταφορές έχουν γίνει και κατά το παρελθόν, όπως αυτή που αφορά σε τμήμα των ίδιων αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου, που έχει ήδη μεταφερθεί κατ’ εφαρμογή υπουργικής απόφασης του έτους 2017, η νομιμότητα της οποίας δεν έχει αμφισβητηθεί.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ για το Μετρό Θεσσαλονίκης: «Ναι» στην προσωρινή απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου"

Καιρός αύριο: Αίθριος σε αρκετές περιοχές – Πού θα βρέξει

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη (20.01.2022) σε όλη σχεδόν τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές. Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθεί κατά τόπους χιονόνερο.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στα νότια αρχικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος σε αρκετές περιοχές – Πού θα βρέξει"

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη» - «Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα πήγαινε στο πάρτι» κατέθεσε η 17χρονη φίλη της

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η κατάθεση της ανήλικης κοπέλας, φίλης της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, για όσα προηγήθηκαν του βιασμού σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μεταξύ άλλων, η φίλη της Γεωργίας αναφέρει ότι η τελευταία ήταν πολύ μεθυσμένη, αλλά και ότι, όταν αποφάσισαν να φύγουν από το πάρτι, η Γεωργία της είπε ότι τελικά θα επιστρέψει.

Αναλυτικότερα, η 17χρονη κατέθεσε τα εξής στους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη: «Στις 31/12/2021 και περί ώρας 15:30 βρισκόμουν με τη φίλη μου τη Γεωργία στην καφετέρια Α……. στη Θεσσαλονίκη. Πήγα για λίγο στην τουαλέτα. Όταν γύρισα, μου είπε η Γεωργία πως έχουμε μια πρόταση για το βράδυ για να πάμε σε ένα πάρτι που θα γινόταν στο ξενοδοχείο……. της Θεσσαλονίκης. Συζητώντας το με τη φίλη μου, αυτή φώναξε τον Μάνο. ο οποίος απ' ό,τι ξέρω έχει ποσοστά στην καφετέρια και τον ρωτήσει πότε θα γίνει το πάρτι».

eggrafo

«Αυτός είπε μετά την αλλαγή. Μετά χωρίσαμε με τη Γεωργία και πήγαμε σπίτι για ξεκούραση και για να ετοιμαστούμε. Το βράδυ περί ώρας 20:30 είμασταν καλεσμένες σε ένα ρεβεγιόν στην Καρόλου Ντιλ. Μετά την αλλαγή του χρόνου και περί ώρας δύο τις 1/1/2022 μεταβήκαμε στο ξενοδοχείο (αναφέρει το όνομα)» συνεχίζει η 17χρονη στην κατάθεσή της.

Σύμφωνα με την ανήλικη κοπέλα, όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο, τηλεφώνησαν στο άνθρωπό που τους είχε προσκαλέσει, προκειμένου να τους δώσει οδηγίες: «Εκεί, ο Μάνος μας είπε από το τηλέφωνο να πούμε στη ρεσεψιόν ότι θέλαμε να πάμε στο δωμάτιο 601, αλλά στην πραγματικότητα θα ανεβαίναμε στο 401. Μόλις φτάσαμε στο 401 δωμάτιο, συναντήσαμε εντός αυτού περίπου 13 άτομα. Από αυτά άνδρες ήταν πέντε-έξι. Εγώ με το που μπήκα στον χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω. Οι περισσότερες γυναίκες που έβλεπα έμοιαζαν με βίζιτες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα. Βέβαια, δεν θα μπορούσα να το αποδείξω αυτό, αλλά ούτε και να είμαι σίγουρη».

Αν και η ίδια η ανήλικη δεν ήθελε να παραμείνει ούτε λεπτό στη σουίτα, η φίλη της επέμενε: «Η Γεωργία μου είπε ας κάτσουμε ένα μισάωρο να πιούμε ένα ποτό και θα φύγουμε. Μετά από ένα μισάωρο κι ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη, ξεκινήσαμε για να φύγουμε μαζί με μια γνωστή μας ονόματι ΜΙΑ. Συμφωνήσαμε πριν κατέβουμε από το δωμάτιο ότι η ΜΙΑ θα πήγαινε εμένα και τη Γεωργία στο ΑΧΕΠΑ, όπου βρίσκονταν η μητέρα μου με τον αδερφό μου. Μόλις κατεβήκαμε, η Γεωργία άρχισε να λέει ότι ήταν καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητό της, για να γυρίσει σπίτι. Κι ότι δεν ήθελε να πάει στο ΑΧΕΠΑ, γιατί είχε κακές μνήμες από εκεί. Δεν κατάφερα να την μεταπείσω κι αφού με ρώτησε που έχει παρκάρει, δεν θέλησε να την πάω έως το αμάξι και φύγαμε».

Έπειτα από λίγο, η 17χρονη τηλεφώνησε στη φίλη της για να δει πώς είναι: «Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Το σήκωσε και τότε άκουσα έναν περίεργο θόρυβο. Την ρώτησα εάν κάνει εμετό και μου είπε όχι, περιμένω τον Μάνο να με πάει στο πάρτι. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη κι ότι θα πήγαινε στο πάρτι. Επίσης, ότι δεν θα οδηγήσει, αλλά θα νοικιάσει δωμάτιο για να κοιμηθεί εκεί. Όταν γύρισα σπίτι με τη μητέρα και τον αδερφό μου δεν έμαθα κάτι παραπάνω».

Η ανήλικη, η οποία με έκπληξή της είχε πληροφορηθεί ότι τελικά η φίλη της είχε παραμείνει στο ξενοδοχείο, είδε την επόμενη ημέρα που ξύπνησε κλήσεις από την 24χρονη στο τηλέφωνο της.

«Το μεσημέρι όταν ξύπνησα βρήκα τρεις κλήσεις στο κινητό μου από τη Γεωργία. Την πήρα αμέσως τηλέφωνο αρκετές φορές, αλλά ήταν απενεργοποιημένη μέχρι αργά το μεσημέρι. Κατά τις 18:00 μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε όσα έγιναν κι ότι έπεσε θύμα βιασμού. Εγώ θέλω να προσθέσω πως ο Μάνος πριν ένα-ενάμιση μήνα είχε φλερτάρει κι εμένα και κατ' ιδίαν και με μηνύματα χωρίς ανταπόκριση. Τέλος, θέλω να προσθέσω πως λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι, έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας. Αυτοί που ήταν στο πάρτι θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μία από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: "Τι φοβάστε, αφού είμαι εγώ εδώ!", αφήνοντας υπονοούμενα και σε μια φάση ο Μάνος της απάντησε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα».

«Η μουσική έπαιζε με ηχείο και Bluetooth και η ένταση της ήταν μέτρια ως χαμηλή. Όταν φύγαμε από το πάρτι δεν χαιρετήσαμε κανένα, ούτε ρώτησε κάποιος πού πάμε. Εγώ, πέραν του Μάνου που γνώριζα, δεν ήξερα κάποιον άλλον μέσα στο δωμάτιο. Δεν περνούσα καλά και δεν έδωσα σημασία στα πρόσωπα που ήταν στο πάρτι. Επίσης, δεν ήπια το παραμικρό» καταλήγει η 17χρονη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη» - «Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα πήγαινε στο πάρτι» κατέθεσε η 17χρονη φίλη της"

Ερευνα: Τρεις δόσεις mRNA εμβολίων δεν σταματούν τη μόλυνση με Ομικρον

Oι ενισχυτικές δόσεις με εμβόλια mRNA, όπως αυτά της Pfizer και της BioNTech, απέτυχαν να εμποδίσουν τη μόλυνση με τη μετάλλαξη Όμικρον στην πρώτη μελέτη του είδους της, δήλωσαν Νοτιοαφρικανοί ερευνητές.

Από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, επτά Γερμανοί επισκέπτες στο Κέιπ Τάουν επαναμολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι είχαν κάνει ενισχυτικές δόσεις, ανέφεραν οι ερευνητές, των οποίων η έρευνα εγκρίθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν και το Πανεπιστήμιο Stellenbosch, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet στις 18 Ιανουαρίου.

Τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα στοιχεία για την ικανότητα της Όμικρον να αποφεύγει τα αντισώματα που δημιουργούνται από τα εμβόλια. Ωστόσο, άλλες προστασίες όπως τα Τ-λεμφοκύτταρα φαίνεται να καταπολεμούν το στέλεχος και μέχρι στιγμής οι νοσηλείες και οι θάνατοι είναι λιγότεροι από ό,τι με τη Δέλτα.

Η ταχεία εξάπλωση της Όμικρον σε όλον τον κόσμο,  η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική στα τέλη Νοεμβρίου, έχει ωθήσει χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Νότια Αφρική να επιταχύνουν ή να εισαγάγουν προγράμματα χορήγησης ενισχυτικών δόσεων, μεταδίδει το Bloomberg. Ωστόσο, η τελευταία έρευνα δείχνει ότι το σχέδιο μπορεί να έχει περιορισμένο αντίκτυπο.

Οι Γερμανοί, τέσσερις από τους οποίους συμμετείχαν σε εκπαίδευση σε νοσοκομεία του Κέιπ Τάουν και τρεις  βρίσκονταν σε διακοπές, ήταν μεταξύ 25 και 39 ετών, σύμφωνα με τους ερευνητές. Πέντε ήταν γυναίκες και δύο άνδρες. Κανένας δεν ήταν παχύσαρκος.

Από τους επτά, οι πέντε είχαν λάβει τρεις δόσεις του εμβολίου των Pfizer και BioNTech. Ο ένας είχε λάβει μία δόση εμβολίου mRNA της Moderna ακολουθούμενη από εμβολιασμό με το Pfizer. Ένας άλλος έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca πριν από τις δόσεις της Pfizer. Κανένας δεν ανέφερε προηγούμενη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Τα εμβόλια MRNA είναι η πρωτοποριακή τεχνολογία της πανδημίας Covid-19. Χρησιμοποιούν αγγελιοφόρο RNA για να καθοδηγήσουν τα κύτταρα ώστε να παράγουν αντισώματα. Οι πιο παραδοσιακοί εμβολιασμοί χρησιμοποιούν αδρανοποιημένους ή νεκρούς ιούς για να προκαλέσουν μια απόκριση από το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Μοναδική Ευκαιρία»

«Η παρουσία αυτής της ομάδας από τη Γερμανία αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία να μελετηθούν οι επαναμολύνσεις από την Όμικρον σε άτομα που έλαβαν ενισχυτικές δόσεις από εμβόλια mRNA», είπαν οι ερευνητές.

Όλα τα άτομα ανέφεραν ότι είχαν κάποια συμπτώματα στο αναπνευστικό μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου και τελικά εμφάνισαν ήπια ή μέτρια νόσησηση.

«Ισχυρή αντίδραση με CD4 και CD8 T-λεμφοκύτταρα ανιχνεύτηκε στα άτομα» ανέφεραν οι ερευνητές. «Η ήπια με μέτρια νόσηση υποδηλώνει ότι ο πλήρης εμβολιασμός με μια ενισχυτική δόση προσφέρει καλή προστασία από σοβαρή νόσηση έναντι της Όμικρον» πρόσθεσαν.

Oι ίδιοι υπογράμμισαν ότι θα χρειαστούν καλύτερα εμβόλια για να αποτραπούν οι συμπτωματικές λοιμώξεις από την Όμικρον.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερευνα: Τρεις δόσεις mRNA εμβολίων δεν σταματούν τη μόλυνση με Ομικρον"

Μετς: Εντοπίστηκε η υπόγεια αποθήκη που έγινε κορονοπάρτι το Σάββατο – Δικογραφία και 50.000€ πρόστιμο στον διοργανωτή

Ο διαχειριστής γνωστής εταιρείας εστίασης φέρεται ότι είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, πίσω από το ξέφρενο κορονοπάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, σε αποθήκη στο Μετς.

Η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε από την οδό Αρδηττού μέχρι το Α’ Νεκροταφείο, για να πάρουν σειρά οι πελάτες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες πλήρωναν αδρά προκειμένου να συμμετάσχουν στο γλέντι με μουσική και άφθονες σαμπάνιες.

Το θέμα διέρρευσε από βίντεο και πληροφορίες που βγήκαν στην δημοσιότητα, μέσα από το πάρτι, χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχουν αντιληφθεί το παραμικρό οι αρχές.

Μετά την διαρροή πραγματοποιήθηκε έρευνα από την Αστυνομία και δύο μέρες μετά διευκρινίστηκε τι έχει γίνει και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του διοργανωτή του κορονοπάρτι σχηματίστηκε χτες δικογραφία για παράβαση του άρθρου 285, που αφορά στην παραβίαση μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών σε συνδυασμό με την ΚΥΑ για τα μέτρα που ισχύουν για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, ενώ κόπηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το πάρτι είχε στηθεί στο υπόγειο κτιρίου στην γωνία Αρδηττού και Μουσούρου, πάνω από την οποία στεγάζεται γνωστό κλαμπ, που όμως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου έχει νοικιάσει την αποθήκη στον ιδιοκτήτη εταιρείας, ο οποίος όμως την επινοικίασε, άγνωστο με ποιο ποσό, στον επιχειρηματία της εστίασης που την διαμόρφωσε για το κορονοπάρτι.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εστίασης, ο οποίος είναι ομογενής από την Γεωργία, 34 ετών, δεν βρέθηκε να καταθέσει, γι’ αυτό σχηματίστηκε σε βάρος του η δικογραφία, ενώ το πρόστιμο των 50.000 ευρώ θυροκολλήθηκε στην έδρα της εταιρείας του η οποία διαχειρίζεται καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης, στην λεωφόρο Μεσογείων στον Χολαργό.

Ωστόσο, τα 50.000 ευρώ είναι μάλλον «ψίχουλα» μπροστά στα έσοδα από το κορονοπάρτι, αν αληθεύουν οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα, ενώ ο χώρος είχε διαμορφωθεί με καναπέδες των έξι, των οχτώ και των δέκα ατόμων και άνω. Οι καναπέδες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κοστολογούνταν προς 600, 800 και 1.000 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ στο μπαρ οι πελάτες πλήρωναν 50 ευρώ το άτομο.

Σε ό,τι αφορά την δραστηριότητα της ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή των μέτρων, που αποσκοπούν στην πρόληψη διασποράς της πανδημίας Covid-19, χθες, Τρίτη 18 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 54.505 έλεγχοι, από τους οποίους οι 21.397 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 479 παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν και 19 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Οι 412 παραβάσεις ήταν για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν 409 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ενώ έγιναν τρεις συλλήψεις και 3 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων.

Τα περισσότερα πρόστιμα κόπηκαν στην Αττική (136) και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη (81).

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 90.891 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 87.437 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.454 των 150 ευρώ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετς: Εντοπίστηκε η υπόγεια αποθήκη που έγινε κορονοπάρτι το Σάββατο – Δικογραφία και 50.000€ πρόστιμο στον διοργανωτή"

Κορωνοϊός: 88 θάνατοι, 683 διασωληνωμένοι και 20.107 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.107, εκ των οποίων 60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.723.496, εκ των οποίων 49,8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 430 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.332 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1,14 (95% ΔΕ: 1,04 - 1,34)

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 361.642 τεστ, εκ των οποίων τα 32.211 μοριακά και τα 329.431 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 5,56% έναντι 4,11% χθες αλλά με 568 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 7.400 στην Αττική (8.661 χθες).
  • 1.889 στη Θεσσαλονίκη (2.179 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 974 από την Ανατολική Αττική ( 1.118 χθες).
  • 977 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.093 χθες).
  • 398 από τη Δυτική Αττική (508 χθες).
  • 940 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.160 χθες).
  • 2.107 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (2.452 χθες).
  • 794 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (945 χθες).
  • 1.092 από τον Πειραιά (1.248 χθες).
  • 118 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (137 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε 65 επιπλέον Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 296 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 2 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 179 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 112 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 131 στην ΠΕ Άρτας.
  • 686 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 164 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 17 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 180 στην ΠΕ Δράμας.
  • 353 στην ΠΕ Έβρου.
  • 308 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 22 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 69 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 196 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 185 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 751 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 12 στην ΠΕ Θάσου.
  • 63 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 71 στην ΠΕ Θήρας.
  • 2 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 4 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 332 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 199 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 41 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 158 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 6 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 107 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 2 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 186 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 66 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 73 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 209 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 272 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 55 στην ΠΕ Κω.
  • 88 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 549 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 139 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 133 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 33 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 32 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 241 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 262 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 12 στην ΠΕ Μήλου.
  • 58 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 57 στην ΠΕ Νάξου.
  • 155 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 17 στην ΠΕ Πάρου.
  • 180 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 247 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 66 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 287 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 181 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 277 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 65 στην ΠΕ Σάμου.
  • 151 στην ΠΕ Σερρών.
  • 25 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 41 στην ΠΕ Σύρου.
  • 13 στην ΠΕ Τήνου.
  • 220 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 176 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 69 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 22 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 240 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 572 στην ΠΕ Χανίων.
  • 105 στην ΠΕ Χίου.
  • 433 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (527 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.285 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 (χθες 673). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 557 (81,55%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 126 (18,45%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.931 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 553 (ημερήσια μεταβολή +16,42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 537 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 88 θάνατοι, 683 διασωληνωμένοι και 20.107 κρούσματα"

ΟΛΜΕ: «Εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων μέχρι να πέσουν τα κρούσματα»

«Σχολεία ανοιχτά, αλλά με μέτρα υγιεινής και ασφαλή» ζήτησαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σε δύο ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου που παρέθεσαν, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τα αυξημένα κρούσματα covid-19 στα σχολεία.

Μάλιστα η ΟΛΜΕ προτείνει για πρώτη φορά «εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων μέχρι να αποκλιμακωθεί η κρίσιμη επιδημιολογική κατάσταση», εφόσον το υπουργείο Παιδείας «δεν προσλαμβάνει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό», όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποί της. Οι μισοί μαθητές από ένα τμήμα θα παρακολουθούν τη μια μέρα, οι μισοί την άλλη. Παράλληλα, ζητούν «τον εξορθολιγισμό και τη μείωση της ύλης στις πανελλήνιες και ενδοσχολικές εξετάσεις».

Τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης «ήταν καθοριστικά», τονίζει η ΟΛΜΕ και προσθέτει, ότι «υπάρχουν καταγεγραμμένα μαθησιακά ελλείμματα, που πρέπει να καλυφθούν με επαναλήψεις και αναθεώρηση της ύλης, για αυτό και η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν πρέπει να ισχύσουν, τουλάχιστον για φέτος». Η ΔΟΕ αναφέρει, «πως πολλοί μαθητές στο δημοτικό δεν μπορούν καν να συμμετάσχουν στο μάθημα».

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ υποστηρίζουν, πως οι σχεδόν 4.800 προσλήψεις αναπληρωτών, που ανακοίνωσε το υπουργείο για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες λόγω πανδημίας, «εκτός τους ότι ακόμα κανείς από τους εκπαιδευτικούς δεν έχει αναλάβει ακόμα καθήκοντα, θα καλύψουν κάποια από τα 8.000 λειτουργικά κενά που υπάρχουν πριν την πανδημία, όχι τα έκτακτα κενά».

Αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε 9-10.000 τα ενεργά κρούσματα, άρα και τα κενά, μεταξύ του εκπαιδευτικού προσωπικού στην Α'βαθμια και Β΄βάθμια, ενώ το 33% όλων των κρουσμάτων είναι μαθητές. To αποτέλεσμα των ελλείψεων, αναφέρει η ΔΟΕ, είναι «πολλά ολοήμερα να αναστέλλονται, γιατί οι δάσκαλοι μεταφέρονται στα πρωινά τμήματα, οι μαθητές μετακινούνται από τάξη σε τάξη, γιατί τα τμήματα συνενώνονται, ενώ μαθητές χάνουν την παράλληλη στήριξη».

Αραίωση τμημάτων και ιχνηλάτηση από ΕΟΔΥ

Πάγια αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι η αραίωση των τμημάτων με τη χρήση των κενών αιθουσών των σχολικών μονάδων και δωρεάν σελφ και ράπιντ τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, γιατί μόνο έτσι θα υπάρχει πραγματικός έλεγχος τι πραγματικά συμβαίνει», καθώς, όπως καταγγέλλει η ΔΟΕ, «πολλοί γονείς δεν κάνουν τα τεστ, είτε γιατί τα δωρεάν σημεία διαγνωστικού ελέγχου είναι πολύ λίγα και δεν μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι τα ραπιντ, είτε για πρέπει να ελεγχθούν οι ίδιοι μέσω σελφ τεστ που θα πληρώσουν, είτε απλώς δεν ασχολούνται».

Οι ομοσπονδίες ζητούν επίσης, να γίνεται συστηματική ιχνηλάτιση από τον ΕΟΔΥ, μετά από κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το μέτρο του 50%+1 κρούσματα για να κλείσει ένα τμήμα «θέτει σε κίνδυνο και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τις οικογένειές τους», επισημαίνει η ΔΟΕ και απαιτεί να αλλάξει, καθότι, «είναι πολιτικό, όχι επιδημιολογικό μέτρο».

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ αυτή τη στιγμή το 20% των μαθητών της Α΄βαθμιας εκπαίδευσης απουσιάζει, επηρεάζοντας την ομαλή λειτουργία των τμημάτων, «είτε γιατί νοσούν, είτε γιατί οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο λόγω των κρουσμάτων, είτε γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος των τεστ».

Επιπλέον, οι ομοσπονδίες ζητούν προσλήψεις στο προσωπικό καθαριότητας.

Αναγνώριση των ευπαθών ομάδων των εκπαιδευτικών και παροχή άδειας ειδικού σκοπού

Για «παράδοξο» κάνουν λόγο οι ομοσπονδίες, το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί «είναι ο μόνο κλάδος, που δεν αναγνωρίζονται οι ευπαθείς ομάδες και κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για αυτούς, παρότι πολλοί έρχονται σε επαφή και με 500 παιδιά σε μια ημέρα, αλλάζοντας 3-4 σχολεία και 5-6 τμήματα». Παρoμοίως, δεν προβλέπεται ούτε άδεια ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς που τα παιδιά τους νοσούν.

Τέλος, η ΟΛΜΕ υποστηρίζει, πως το υπουργείο Παιδείας «αρνείται κάθε διάλογο», ενώ το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) «δεν έχει δεχθεί ποτέ την ΟΛΜΕ».

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο στις 17.00 στο Σύνταγμα από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ με βασικά αιτήματα «δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία και Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΟΛΜΕ: «Εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων μέχρι να πέσουν τα κρούσματα»"

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 18 Φεβρουαρίου έλαβε ο Κ. Βαξεβάνης

Προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου έλαβε προκειμένου να απολογηθεί ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος είχε κληθεί σε απολογία για την υπόθεση της Novartis από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου.

Έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση του δημοσιογράφου περί τα 200 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Χρήστος Γιαννούλης, Γιώργος Τσίπρας, Νίκος Παππάς, Κώστας Μπάρκας, ο τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας και ο Λευτέρης Κρέτσος.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατηγορείται για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας, συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και εγκληματική οργάνωση-συμμορία.

Προθεσμία έλαβε από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου για τις 16 Φεβρουαρίου ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, ο οποίος επίσης κατηγορείται στην υπόθεση.

Βαξεβάνης: Να πάω εθελοντικά φυλακή για να ησυχάσει ο κ. Μητσοτάκης!

«Αυτό που γίνεται είναι πρωτοφανές για μια Ευρωπαϊκή χώρα, δηλαδή να διώκονται δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα. Να κάνουμε δηλαδή δίκη προθέσεων της πηγής που έδωσε το δημοσίευμα η οτιδήποτε σχετικό», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο δημοσιογράφος.

Οπως αναφέρει, «για να μην λέμε πολλά, επειδή έχει καταλάβει ο κόσμος νομίζω ότι για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία και για να μην ξεφτιλίζεται και η Ελληνική δικαιοσύνη και η Δημοκρατία, καλό θα είναι να γίνει αυτό που έγραψα την Κυριακή, δηλαδή να πάω εθελοντικά φυλακή να ησυχάσει ο κύριος Μητσοτάκης. 

»Δέχομαι λοιπόν, να πάω εθελοντικά φυλακή να μην ξεφτιλίζεται η Ελληνική δικαιοσύνη, να μην ξεφτιλίζεται η χώρα παγκοσμίως, να ησυχάσει και ο κύριος Μητσοτάκης, αν θέλει και βασανιστήρια στην φυλακή θα τα υπομείνω, αν θέλει να βάλει και κάμερες να το κάνει ριάλιτι με χορηγό Novartis ή Siemens αν προτιμά να το κάνει. Αν θέλει να βάλει και τον φίλο του, τον Νίκο Γεωργιάδη να βλέπει να ευχαριστιέται, σ’όλα μέσα.  Αλλά με μια προϋπόθεση, να δεχτεί να δώσει μια συνέντευξη, σε εμένα και όχι στα προστατευόμενα μέσα. 

»Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα μάθημα δημοκρατίας σε μία εποχή που πιστεύουμε ότι όλα είναι ήσυχα και μπορούν και θέλουν να επιβάλουν ότι σκέφτονται και ότι επιβάλουν καθημερινά. Αυτό που γίνεται με εμένα, δεν αφορά εμένα. Αυτό που γίνεται εναντίον μου, δεν αφορά εμένα. Αλλά και αυτό που γίνεται εδώ με την παρουσία σας και την συμπαράσταση του κόσμου δεν αφορά εμένα, αφορά την Δημοκρατία. 

Σας ευχαριστώ όλους, κι αυτούς που ήσαστε εδώ κι αυτούς που ήσαστε στα σπίτια και στέλνετε μηνύματα αλληλεγγύης και τους συναδέλφους και τις οργανώσεις απ΄όλο τον κόσμο που βγάζουν ανακοινώσεις γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι μια δίωξη παραληρηματική, έτσι την είπαν οι ρεπόρτερ χωρίς σύνορα, το διεθνές τμήμα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Η χώρα είναι δικιά μας παιδιά δεν είναι ούτε της διαπλοκής ούτε της δικαιοσύνης που εξυπηρετεί εντολές.» 

»Επειδή βλέπω πολιτικά πρόσωπα, συναδέρφους, προσωπικότητες, απλό κόσμο και από χθες γίνεται μία προσπάθεια ενοχοποίησης των ανθρώπων γιατί κόμματα υποστηρίζουν τον Βαξεβάνη και ότι είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. 

Ακούστε η νομολογία της ΕΣΔΑ προβλέπει ότι ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει και τη δικαιοσύνη και τις αποφάσεις και τα πρόσωπα. Η Ελλάδα μάλιστα έχει καταδικαστεί μετά από προσφυγή Έλληνα δικηγόρου γι’αυτό. Συνεπώς είναι συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε ανθρώπου να λέει την άποψή του και να κρίνει. Δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη είναι να στέλνει ο κύριος Μητσοτάκης τους βουλευτές του για να καταθέσουν στο δικαστήριο υπέρ του συμβούλου και φίλου του παιδεραστή, Νίκου Γεωργιάδη. Αυτό είναι παρέμβαση.»

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προθεσμία για να απολογηθεί στις 18 Φεβρουαρίου έλαβε ο Κ. Βαξεβάνης"

Ελβετία – κορονοϊός: Χωρίς τεστ η είσοδος στη χώρα για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Οι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού ή οι άνθρωποι που έχουν αποθεραπευτεί από τη νόσο δεν θα χρειάζεται στο εξής να παρουσιάσουν ένα τεστ για να μπουν στην Ελβετία.

Λαμβάνοντας υπόψη την τεταμένη κατάσταση στα νοσοκομεία, το ομοσπονδιακό Συμβούλιο (η κυβέρνηση) αποφάσισε επίσης κατά τη συνεδρίασή του να παρατείνει τα μέτρα καταπολέμησης της διασποράς του ιού.

Έτσι, η υποχρεωτική τηλεργασία παρατείνεται έως τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως και το μέτρο της καραντίνας από τo οποίo εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αποθεραπευτεί από τη νόσο σε διάστημα λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Από το Σάββατο, οι εμβολιασμένοι ή αποθεραπευμένοι δεν θα χρειάζεται πλέον εξάλλου να παρουσιάσουν μοριακό τεστ ή αρνητικό rapid test αντιγόνου για να εισέλθουν στην Ελβετία.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει αντίθετα να συνεχίσουν να παρουσιάζουν ένα τεστ. Ωστόσο, αναφέρει το ομοσπονδιακό Συμβούλιο σε ανακοίνωση, “με βάση τις περιορισμένες ικανότητες ιχνηλάτησης στη χώρα μας, το δεύτερο τεστ που απαιτείται σήμερα μεταξύ της τέταρτης και της έβδομης ημέρας μετά την είσοδο στην Ελβετία δεν θα χρειάζεται πλέον”.

Απέναντι στο τέταρτο κύμα της Covid και προκειμένου να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι μολύνσεις που οφείλονται στην Όμικρον, η Ελβετία αποφάσισε στις 17 Δεκεμβρίου να περιορίσει την πρόσβαση στο εσωτερικό ορισμένων εγκαταστάσεων μόνο για τους εμβολιασμένους ή τους αποθεραπευμένους και να ενισχύσει τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα αυτά παραμένουν σε ισχύ επί του παρόντος έως τα τέλη Μαρτίου αλλά η κυβέρνηση θα συζητήσει πιθανή χαλάρωση των μέτρων γενικότερα στη συνεδρίασή της στις 2 Φεβρουαρίου.

Δεδομένου του αριθμού των κρουσμάτων αυτή την περίοδο και της πρόσφατης μείωσης της καραντίνας σε 5 ημέρες, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα καντόνια μπορούν στο εξής να επιτρέπουν τη διεξαγωγή μεγάλων εκδηλώσεων ακόμη κι αν δεν έχουν πλέον την επαρκή ικανότητα για να κάνουν την ιχνηλάτηση των επαφών.

Η χώρα των ‘Αλπεων, που έχει σχεδόν 8,6 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει περισσότερους από 12.100 θανάτους από την Covid-19 από την αρχή της πανδημίας, δηλαδή σχεδόν 140 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Περίπου το 68% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, λιγότερο από άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελβετία – κορονοϊός: Χωρίς τεστ η είσοδος στη χώρα για εμβολιασμένους και νοσήσαντες"

Καπραβέλος: Αυξάνει η θνητότητα λόγω λειψού προσωπικού

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», δήλωσε στο Open ο διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, τοποθετούμενος για το θέμα των θανάτων.

Όπως εξήγησε, ένα 15% των ασθενών χάνει τη ζωή του. Αυτό είναι αποτέλεσμα τριών παραγόντων: της Δέλτα, της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και της αδυναμίας του συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

«Χάνονται άδικα ζωές, γιατί η νόσος αυτή μπορούσε, πρώτον, να προβλεφθεί και εμείς να είχαμε καλύτερη οργάνωση στο ΕΣΥ».

«Έχουμε αυξήσει τις κλίνες, δυστυχώς, δεν έχουμε το προσωπικό να στελεχώνει τις ΜΕΘ. Οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Η θνητότητα αυξάνει με το λειψό προσωπικό στα νοσοκομεία».

Ο καθηγητής συνέχισε λέγοντας ότι στα νοσοκομεία το 50% είναι Δέλτα και το άλλο 50% Όμικρον. Εξήγησε ότι δεν βλέπουμε ακόμα το «αποτύπωμα» της νέας μεταδοτικής μετάλλαξης.

«Αν δύο χρόνια μετά την έλευση της πανδημίας και της τραγωδίας που βιώνουμε, δεν μπορούμε να οργανώσουμε το ΕΣΥ, τι περιμένετε; να μειωθούν οι νεκροί;», δήλωσε μιλώντας για κωλυσιεργία στους διορισμούς γιατρών.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Καπραβέλος: Αυξάνει η θνητότητα λόγω λειψού προσωπικού"

Δημοσκόπηση – Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για πανδημία και ακρίβεια

Για πρώτη φορά η ακρίβεια ξεπερνά την πανδημία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών. Στο 7% η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά μεγαλύτερη συσπείρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το κυβερνών κόμμα- Ζημιά και στη ΝΔ από την άνοδο ΠΑΣΟΚ με Ανδρουλάκη. 

Ακρίβεια και πανδημία δημιουργούν ένα άλλο σκηνικό, με απώλειες και σοβαρά μηνύματα προς το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATA, που διεξήχθη από τις 12 έως 14 Ιανουαρίου και που δημοσιεύει σήμερα το iEidiseis.

prorata 2

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης:

-Ακρίβεια (42%) και πανδημία (40%)αναδεικνύονται ως τα πιο βασικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, με την ακρίβεια μάλιστα να ξεπερνά την πανδημία, «εκθρονίζοντάς» την για πρώτη φορά μετά από δυόμισι περίπου χρόνια από την πρώτη θέση. Αν, μάλιστα, κανείς προστεθεί ότι τρίτο πρόβλημα είναι οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας, κατανοεί κανείς πως η οικονομία και η ανάγκη κοινωνικής πολιτικής είναι το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας καθώς «απέρχεται» όπως όλα δείχνουν η πανδημία.

prorata 3


-Οι πολίτες βαθμολογούν αρνητικά την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας (61% αρνητικά και μάλλον αρνητικά, έναντι 38% που τη χαρακτηρίζει θετικά και μάλλον θετικά). Το γεγονός και μόνο ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε με 85% θετικές κρίσεις ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και έχει φτάσει στο 38%, δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος για το μέγαρο Μαξίμου.

prorata7

-Είναι εντυπωσιακό ότι οι πολίτες σε μείζονα θέματα που έχουν προκύψει ως προς τα μέτρα για την πανδημία υιοθετούν κατά πλειοψηφία τα μέτρα της αντιπολίτευσης, ενώ μεταξύ αυτών είναι και ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας! Με τη συνταγογράφηση των δωρεάν τεστ, για παράδειγμα, συμφωνεί και το θεωρεί δημοσιονομικά εφικτό το 58% , συμφωνεί αλλά δεν το θεωρεί δημοσιονομικά εφικτό το 28% και μόνο το 8% διαφωνεί είτε είναι δημοσιονομικά εφικτό είτε όχι!

prorata 9

Μεταξύ δε αυτών που συμφωνούν με τη συνταγογράφηση των τεστ είναι δημοσιονομικά εφικτό είτε δεν είναι δημοσονομικά εφικτό είναι και το 77% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (34% και 43% αντίστοιχα).Το 70% συμφωνεί και θεωρεί ότι είναι εφικτό παροχή άδειας ειδικού σκοπού μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους γονείς ιδιωτικού και δημοσίου τομέα παιδιών προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης που διαγιγνώσκονται θετικά στον Covid-19, μεταξύ αυτών και το 66% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Με την παροχή ειδικής άδειας των εκπαιδευτικών με υποκείμενα νοσήματα συμφωνεί και το θεωρεί δημοσιονομικά εφικτό το 56%, συμφωνεί αλλά δεν το θεωρεί δημοσιονομικά εφικτό το 21% και διαφωνεί το 175.

prorata 11

Μεταξύ όσων συμφωνούν και το θεωρούν δημοσιονομικά εφικτό είναι και το 37% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στο ερώτημα «Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, η λειτουργία ενός σχολικού τμήματος θα αναστέλλεται στην περίπτωση που περισσότεροι από τους μισούς μαθητές/ριες (50%+1) του συγκεκριμένου τμήματος διαγνωσθούν θετικοί/ες στον Covid -19. Εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το συγκεκριμένο μέτρο;» συμφωνεί μόλις το 30% των ερωτηθέντων, ενώ διαφωνεί το 58% (μεταξύ των οποίων και το 38% των ψηφοφόρων της ΝΔ).

prorata 15


ακρίβεια αποτελεί μείζον πρόβλημα. Μόνο το 7% μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος, πετρελαίου ή φυσικού αερίου χωρίς πρόβλημα, με το 28% να δηλώνει ότι μπορεί να πληρώσει με ορισμένες δυσκολίες, το 39% ότι μπορεί να τους πληρώσει με πολλές δυσκολίες και το 24% ότι δεν μπορεί να πληρώσει.

prorata 17

Στο δε ερώτημα «Με βάση την προσωπική σας εμπειρία, τι από τα παρακάτω ισχύει ως προς τις τιμές των προϊόντων στα super market συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα;», το 41% απαντά πως έχουν αυξηθεί πολύ, το 38% αρκετά και μόλις το 18% ότι έχουν αυξηθεί λίγο!

prorata 19

Εκτίμηση της πρόθεση ψήφου

Στο νέο τοπίο που δείχνει να διαμορφώνεται η εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου φέρει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 32,5% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το κυβερνόν κόμμα να χάνει ακόμα μις΄ή μονάδα και την Κουμουνδούρου να κερδίζει αντίστοιχο ποσοστό. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 12% (έναντι 11,5% στα μέσα Δεκεμβρίου), το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

prorata 24


Τα ποιοτικά στοιχεία, ωστόσο, αποκαλύπτουν σημαντικές υπόγειες διεργασίες:

-Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη από τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας (71% έναντι 70% αντίστοιχα)

prorata 25

-Το ΚΙΝΑΛ υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη κάνει εξίσου μεγάλη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κυβερνόν κόμμα χάνει προς το ΚΙΝΑΛ 8% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει το 9%.

-Ακόμα ίσως πιο εντυπωσιακό είναι τα ευρήματα στις απευθείας μετακινήσεις μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων: Η ΝΔ χάνει απευθείας προς το ΣΥΡΙΖΑ 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία το 5%.

Ακολουθεί ο πίνακας για τους αναποφάσιστους

prorata 26

ieidiseis
Διαβάστε Περισσότερα » " Δημοσκόπηση – Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για πανδημία και ακρίβεια"

Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Να αφήσουν τη δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες

Σκληρή απάντηση σε εκείνους που μιλούν απαξιωτικά για τις συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης δίνει με δήλωση της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου.

«Επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν τη δικαιοσύνη» αναφέρει η ανώτατη δικαστική λειτουργός και καλεί όσους επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη «να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.»

Ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Γεωργίου έχει ως εξής:

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.»

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Να αφήσουν τη δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες"

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η 24χρονη λύνει τη σιωπή της – Σοκαριστική η συνέντευξη «Δεν πήγα στο πάρτι για να βιαστώ» (video)

Συγκλονίζει η συνέντευξη της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Η 24χρονη κοπέλα έδωσε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και το zougla.gr.

Η νεαρή αναφέρθηκε στο άτομο που την προσκάλεσε αρχικά στο πάρτι με το οποίο γνωρίζεται τα τελευταία δύο- τρία χρόνια, αρχικά ως πελάτισσα σε καφέ-μπαρ της Θεσσαλονίκης που σύχναζε και στη συνεχεία ως φίλη. «Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν είχαμε βγει ποτέ, αλλά τον εμπιστευόμουν λόγω της καφετέριας, μας πρόσεχε, μας συμπεριφερόταν σωστά και θεώρησα ότι μπορούσαμε να είμαστε και φίλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πάρε μια φίλη σου να έρθεις» φέρεται να της είπε ο φίλος, όπως αποκάλυψε η 24χρονη και δήλωσε πως στο παρελθόν είχε προσκληθεί και σε άλλα πάρτι, ωστόσο δεν είχε παρατηρήσει ποτέ κάτι περίεργο. Εκείνο το βράδυ στο πάρτι έφτασε μαζί με μια 17χρονη φίλη της, χωρίς να γνωρίζει κάποιο από τα 15-17 άτομα που ήταν καλεσμένοι, στην πλειοψηφία τους κοπέλες. Η ίδια παραδέχθηκε πως η 17χρονη φίλη της προσπάθησε να την αποτρέψει, τόσο από το να πάνε στο πάρτι, όσο και από το να πιει περισσότερο. Όταν ήταν εκεί, ωστόσο, τόνισε η ίδια ήταν μόνη σε μια γωνία με τις φίλες της γιατί δεν τους άρεσε αυτό που έβλεπαν.

Η ίδια όμως θέλησε να πάει στο πάρτι γιατί όπως είπε εκείνες τις ημέρες όλοι ήταν με τις οικογένειες τους. Όταν έφτασαν ήπιε δύο ποτήρια σαμπάνια και στη συνέχεια της πρόσφεραν ένα ποτό βότκα με redbull. Σύντομα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και ένιωσε «να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της». Η φίλη της πρότεινε να αποχωρήσουν όμως λόγω της κατάστασής της δεν μπορούσε να βρει το αυτοκίνητό της. Τότε αποφάσισε να κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο για να μην οδηγήσει, όμως δε θυμάται τον αριθμό του γιατί το μόνο που την ενδιέφερε, ήταν «να ξαπλώσει καθώς χανόταν η συνείδησή της».

Πηγαίνοντας στο δωμάτιο ο φίλος της τηλεφώνησε και του είπε ότι δεν αισθάνεται καλά και πως θα κοιμόταν στο ξενοδοχείο. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα δέχθηκε ακόμα μία κλήση. Όπως  ανακάλυψε την επόμενη ημέρα και ύστερα από την καταγγελία της στην Αστυνομία, έμαθε ότι η κλήση έγινε «από τον βιαστή της, από το άτομο που παραδέχθηκε την πράξη του, έναν από τους πολλούς».

Σύμφωνα με την ίδια καθώς πήγαινε στο δωμάτιο τρία άτομα στο διάδρομο της είπαν να πάει στο δωμάτιό τους και στη συνέχεια την οδήγησαν στη σουίτα τους δίχως τη θέλησή της. Η μαρτυρία της 24χρονης συγκλονίζει: θυμάται ότι στο δωμάτιο  ήταν με δύο άτομα. Η ίδια λέει πως έχει εικόνα από το ένα από αυτά, που ήταν από πάνω της και ξεκούμπωνε το παντελόνι του. Όταν ξύπνησε περίπου στις 11 παρά το πρωί ήταν γυμνή σε ένα ξένο δωμάτιο. Το πρώτο που έκανε ήταν να καλέσει τον εργοδότη της για να την βοηθήσει. Η επόμενη κίνηση ήταν να κατευθυνθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου όπου κατήγγειλε όσα συνέβησαν.

«Προσπαθώ να βρω μια δικαίωση σε αυτό… Δεν πήγα στο πάρτι για να βιαστώ», είπε η νεαρή κοπέλα και έκανε έκκληση σε όσες κοπέλες ήταν παρούσες να μιλήσουν. Μίλησε όμως και για την οικογένεια της και τα δύσκολα βιώματα της καθώς παραδέχθηκε ότι έχασε τους δύο γονείς και τον αγαπημένο της μέσα με πολύ μικρό χρονικό διάστημα.  «Η ζωή μου όλα τα χρόνια κυλούσε ομαλά με την οικογένειά μου. Ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι το αγόρι με το οποίο είχα σχέση για πεντέμισι χρόνια είχε την ανίατη ασθένεια, την οποία και παλέψαμε μαζί. Η μητέρα μου είχε μια χρόνια πάθηση με την καρδιά της και πάλευε για τη ζωή της, χωρίς να το δείχνει για να μην μας στεναχωρεί και τελικά τη χάσαμε αιφνίδια. τον πατέρα μου τον έχασα ξαφνικά από ένα τροχαίο. Προσπάθησα να το ξεπεράσω, να σταθώ δυνατή, να συνεχίσω τη ζωή μου. Ύστερα από έναν χρόνο κατέληξε δυστυχώς και το αγόρι μου, με τον οποίο προσπαθήσαμε πάρα πολύ και ήταν και αυτό κάτι τρανταχτό για τη ζωή μου. Έπειτα από 40 μέρες έχασα και τη μητέρα μου» κατέληξε.

Δείτε στο βίντεο όλη τη συνέντευξη της Γεωργίας Μπίκου στο zougla.gr και τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η 24χρονη λύνει τη σιωπή της – Σοκαριστική η συνέντευξη «Δεν πήγα στο πάρτι για να βιαστώ» (video)"

Κορωνοϊός: Άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για παιδιά 5-11 σε 26 νησιά - Πού βρίσκονται

Εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, άνοιξαν ήδη σε 26 νησιά της χώρας, με στόχο την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και τη διευκόλυνση των κατοίκων.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν σε Κέντρα Υγείας ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.

Η πλατφόρμα για τα παιδιά έχει ήδη ανοίξει για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις δομές ΠΦΥ των νησιών, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί των παιδιών

pinakas_nisia_emvoliastika

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για παιδιά 5-11 σε 26 νησιά - Πού βρίσκονται"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κόβονται για 45 μέρες τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λαμία

Σε αναστολή των δρομολογίων προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Λειανοκλάδι – Λαμία, λόγω έργων υποδομής.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναστέλλει τα δρομολόγια για 45 μέρες, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω εκτέλεσης εργασιών υποδομής, από την ΕΡΓΟΣΕ, στο τμήμα Λειανοκλάδι – Λαμία, αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών στο τμήμα Λειανοκλάδι – Λαμία – Στυλίδα, από Δευτέρα 24/1/2022 και για 45 ημέρες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κόβονται για 45 μέρες τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λαμία"

Γονικές άδειες έως 5 ημέρες για παιδιά με κορωνοϊό, στο 50% η αμοιβή

Με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προβλέπονται διευκολύνσεις για τους γονείς, όταν τα παιδιά τους νοσούν από κορωνοϊό και θεσπίζεται ειδική άδεια ασθενείας εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα λόγω νόσησης από Covid, σε πλαίσιο που να ευθυγραμμίζεται με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και ισχύει έως τις 15 Απριλίου 2022. Οι εργαζόμενοι γονείς θα πληρώνονται το 50% του μισθού για 4 μέρες, 3 από τον εργοδότη και 1 από το δημόσιο. Η 5η θα είναι άδεια που θα καλύπτεται από αυτές που δικαιούνται. 

Ειδικότερα, τροποποιείται το άρθρο 16 του Ν/ 4722/2020 ως εξής:

  1. Οι εργαζόμενοι γονείς στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση νόσησης από κορωνοϊό των παιδιών τους, βρεφών, προνηπίων και νηπίων, μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως τη Γ’ Γυμνασίου καθώς και παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας αυτών, καθώς και ατόμων με αναπηρία, τα οποία, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, είναι ωφελούμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας για άτομα με αναπηρία, δικαιούνται να παρέχουν την εργασία τους εξ αποστάσεως, για χρονικό διάστημα έως πέντε εργάσιμων ημερών.
  2. Εφόσον η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι εφικτή, δικαιούνται, για το ίδιο χρονικό διάστημα, να κάνουν χρήση ειδικής άδειας λόγω νόσησης των τέκνων τους από κορωνοϊό Covid-19, που χορηγείται για τις τέσσερις πρώτες ημέρες απουσίας. Για την πέμπτη ημέρα απουσίας μπορούν να κάνουν χρήση οποιασδήποτε άλλης άδειας.
  3. Για την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας ή τη χορήγηση της ειδικής άδειας, αρκεί η απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  4. Η άδεια αυτή χορηγείται επιπρόσθετα προς άλλες άδειες που αφορούν στην ασθένεια ή στη νοσηλεία τέκνων, αλλά δεν επιτρέπεται να χορηγείται όταν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, έχει χορηγηθεί στον ίδιο γονέα οποιαδήποτε άλλη άδεια.
  5. Οι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας, λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους, το οποίο κατά τις τρεις πρώτες ημέρες καταβάλλεται από τον εργοδότη και την τέταρτη ημέρα από τον ΕΦΚΑ.
  6. Η άδεια χορηγείται μόνο στον έναν εκ των δύο γονέων που είναι δικαιούχοι της άδειας αυτής. Αν ο ένας εκ των δύο γονέων δεν εργάζεται, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται να κάνει χρήση της άδειας, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων που προβλέπονται στην προτεινόμενη ρύθμιση.
  7. Οι εργοδότες υποχρεούνται να δηλώνουν στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσους εργαζομένους τους κάνουν χρήση της άδειας καθώς και τη διάρκεια αυτής. Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθορίζονται η διαδικασία και ο τρόπος χορήγησης της άδειας, τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά στην εφαρμογή της ρύθμισης.
  8. Η προτεινόμενη ρύθμιση ισχύει έως τις 15.4.2022. Προβλέπεται δυνατότητα παράτασης με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  9. Προβλέπεται, τέλος, ότι οι αποδοχές για ημέρες άδειας νόσησης τέκνου που χορηγηθεί σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4722/2020 πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καταβάλλονται και πληρωμές διενεργούνται σύμφωνα με το ίδιο άρθρο.
Ειδική άδεια ασθενείας εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
  1. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση νόσησης από κορωνοϊό, μπορούν να παρέχουν την εργασία τους εξ αποστάσεως, εφόσον αυτό είναι εφικτό, για χρονικό διάστημα έως πέντε εργάσιμων ημερών
  2. Εφόσον η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι εφικτή, δικαιούνται, για το ίδιο χρονικό διάστημα, να κάνουν χρήση ειδικής άδειας ασθενείας λόγω νόσησης από Covid-19. Για την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας ή τη χορήγηση της ειδικής άδειας, αρκεί η απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν απαιτείται ιατρική γνωμάτευση.
  3. Η άδεια αυτή χορηγείται επιπρόσθετα προς άλλες άδειες που αφορούν σε ασθένεια υπαλλήλου και δεν επιτρέπεται να χορηγείται όταν, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, έχει χορηγηθεί στον ίδιο εργαζόμενο οποιαδήποτε άλλη άδεια.
  4. Διευκρινίζεται ότι συνιστά άδεια ασθενείας και εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις ως προς τον τρόπο πληρωμής από τον εργοδότη και επιδότησής της από τον ασφαλιστικό φορέα.
  5. Οι εργοδότες υποχρεούνται να δηλώνουν στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσους εργαζομένους κάνουν χρήση της ειδικής άδειας ασθενείας λόγω νόσησης από Covid. Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζεται κάθε ειδικότερος όρος και λεπτομέρεια για τη χορήγηση της άδειας, την τυχόν παράτασή της κ.λπ.
  6. Η προτεινόμενη ρύθμιση ισχύει έως τις 15.4.2022, με δυνατότητα παράτασης με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  7. Καταργείται το άρθρο 15 του ν. 4722/2020 περί της αναπλήρωσης του χρόνου απουσίας του εργαζομένου από την εργασία του.
Τι ισχύει για τον Δημόσιο Τομέα

Όπως προκύπτει από την έτερη τροπολογία, του υπουργείου Εσωτερικών, οι δημόσιοι υπάλληλοι, γονείς παιδιών που νοσούν με covid, λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού χωρίς να περικόπτονται οι αποδοχές τους. Η εν λόγω άδεια είναι μόνο τριήμερη, ενώ οι άλλες δύο ημέρες (σ.σ. πέντε στο σύνολο) αφαιρούνται από την κανονική ετήσια άδεια του υπαλλήλου.

Σύμφωνα με το άρθρο:

"Ειδικά, στην περίπτωση χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού λόγω νόσησης τέκνου με κορωνοϊό Covid-19, αυτή χορηγείται μόνο σε γονείς τέκνων, βρεφών, προνηπίων, νηπίων και μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν έως και την Γ’ Τάξη Γυμνασίου, καθώς και τέκνων που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας αυτών, καθώς και ατόμων με αναπηρία, τα οποία, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, είναι ωφελούμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας για άτομα με αναπηρία, για χρονικό διάστημα έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, εκ των οποίων έως τρεις (3) ημέρες απουσίας καταγράφονται από την υπηρεσία ως δικαιολογημένη απουσία λόγω νόσησης τέκνου με κορωνοϊό Covid-19 και έως δύο (2) ημέρες απουσίας αποτελούν κανονική άδεια.

Μετά τη χρήση της ανωτέρω άδειας και εφόσον το τέκνο συνεχίζει να νοσεί, δεν επιτρέπεται η εκ νέου χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού του προηγούμενου εδαφίου, αλλά δύναται να χορηγηθεί άλλη διευκόλυνση των περ. α, β, γ της παρ. 1, η οποία πάντως δεν εφαρμόζεται στους εκπαιδευτικούς των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

Για την παροχή των διευκολύνσεων της παρ. 1, αρκεί η απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα".

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Γονικές άδειες έως 5 ημέρες για παιδιά με κορωνοϊό, στο 50% η αμοιβή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news