facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Πυροσβεστική: 29 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/18:00/08-07-2024 έως Ω/18:00/09-07-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι (6).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 29 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Πόρισμα κόλαφος για τη φωτιά στην Ύδρα: Ευθύνες σε στελέχη της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού

Ολοκληρώθηκε το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τις παραλείψεις στην έρευνα για τη φωτιά στην Ύδρα, με την πολυτελή θαλαμηγό των Καζάκων μεγιστάνων να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με τον «ΣΚΑΪ», ο αντιπύραρχος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και κάποια στελέχη του λιμεναρχείου Ύδρας κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και παράλειψη καθήκοντος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία Γαλατά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, παρότι ήταν στον χώρο της ευθύνης της, ενώ, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα, το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε μεν από το παραπλέον σκάφος της θαλαμηγού «Περσεφόνης 1» ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε, αλλά το σκάφος που έφτασε εκεί ποτέ δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και δεν προέβη σε έρευνα εκεί.

Σε ό,τι αφορά τον αρχιπύραρχο του Πυροσβεστικού Σώματος, την επόμενη μέρα, στις 22 Ιουνίου, πήγε στη Βουλιαγμένη για να λάβει καταθέσεις από τους 10 επιβάτες, μεγιστάνες από το Καζακστάν, και μετά από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους, για να φύγουν με ιδιωτική πτήση, παρότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο στην υπόθεση. Μάλιστα, ενημέρωσε τον εισαγγελέα, αφότου τους είχε αφήσει ελεύθερους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόρισμα κόλαφος για τη φωτιά στην Ύδρα: Ευθύνες σε στελέχη της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού"

Φωτιά στις Αχαρνές, μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης (09/07/2024) επί της Λεωφόρου Καραμανλή στις Αχαρνές, ανάμεσα σε εγκαταστάσεις εταιρειών, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

H φωτιά στις Αχαρνές έχει κινητοποιήσει μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεχώς αυξάνονται καθώς επιχειρούν πλέον στο σημείο 88 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων και 28 οχήματα. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή ακούγονται συνεχείς εκρήξεις από εύφλεκτα υλικά ενώ οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί.

Στη Λεωφόρο Καραμανλή στην περιοχή των Αχαρνών διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.

Εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών 1) στη Λεωφόρο Καραμανλή και Δεκελείας, 2) στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας, 3) στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου.

Ακόμη διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου στο ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.

Στην περιοχή ήχησε το 112 και καλεί τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα και στην συνέχεια εστάλη και δεύτερο μήνυμα το οποίο καλεί τους κατοίκους που είναι κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στις Αχαρνές, μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής"

Σε δίκη παραπέμπεται ο ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν 50χρονη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπεται με βούλευμα για ανθρωποκτονία, ο ιδιοκτήτης τριών ποιμενικών σκύλων, που κατασπάραξαν 50χρονη γυναίκα στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης στο βούλευμά του, με το οποίο παραπέμπει τον 38χρονο, του επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες για το τραγικό περιστατικό, όταν οι τρεις ποιμενικοί σκύλοι ιδιοκτησίας του έφυγαν από την περίφραξη, πήγαν στην αυλή της 50χρονης και την κατασπάραξαν με συνέπεια να βρει μαρτυρικό θάνατο.

Είναι χαρακτηριστικά αυτά, που αναφέρει Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, πως η γυναίκα έχασε τη ζωή της μέσα σε λίγα λεπτά από δεκάδες δαγκώματα, που είχε σε όλο της το σώμα. Το Δικαστικό Συμβούλιο αναφέρει πως ο 38χρονος ευθύνεται καθώς γνώριζε πολύ καλά την επιθετική συμπεριφορά των σκύλων, τονίζεται ότι ο ίδιος τα εκπαίδευσε ούτως ώστε να γίνουν επιθετικά καθώς υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα κλοπών ενώ αναφέρει ότι και στο παρελθόν, οι συγκεκριμένοι σκύλοι είχαν επιτεθεί σε γείτονες και περίοικους. Χαρακτηριστικά αναφέρεται μία επίθεση, που είχε δεχτεί ένας γείτονας του 38χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι από δάγκωμα σκύλου και μάλιστα ο 38χρονος ήταν αυτός, που βοήθησε για τη διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας Διαβατών.

Σύμφωνα με το Δικαστικό Συμβούλιο, παραπέμπεται να δικαστεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και βρίσκεται στις φυλακές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δίκη παραπέμπεται ο ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν 50χρονη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης"

Κυριάκος Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Δεν είναι εποικοδομητική η στάση τους, μου προκαλεί ανησυχία

Για την τοποθέτηση που θα κάνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον για τη Βόρεια Μακεδονία προϊδέασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση στο Council of Foreign Relations με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και διευθύνοντα σύμβουλο της Corus International, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να καταγγείλει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ του πρωθυπουργού και της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας που συνεχίζουν να κάνουν λόγο για «Μακεδονία», παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας erga omnes, για όλες τις χρήσεις, είναι θεμελιώδες στη συμφωνία των Πρεσπών και δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα Βαλκάνια είναι ότι πολύ συχνά το φάντασμα του εθνικισμού αναδύεται όταν κανείς δεν το περιμένει απαραίτητα και έφερε ως παράδειγμα τη Βόρεια Μακεδονία.

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος του ΝΑΤΟ σήμερα γιατί η Ελλάδα ήρε το βέτο της μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη και επικυρώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για μια διεθνή συμφωνία που υποχρεώνει τη χώρα. Το σεβαστήκαμε και το σέβομαι. Ένα από τα θεμελιώδη, αν όχι τα πιο θεμελιώδη δόγματα, πτυχές αυτής της συμφωνίας είχε να κάνει με το όνομα Βόρεια Μακεδονία που χρησιμοποιείται erga omnes. Και αυτό είναι κάτι που είναι πολύ ξεκάθαρο και δεν είναι διαπραγματεύσιμο για την Ελλάδα. Όταν ακούω ότι η νέα κυβέρνηση αναφέρεται στη χώρα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας εντός της χώρας, έχω σοβαρές ανησυχίες. Και αυτό είναι ένα θέμα που σκοπεύω να θίξω. Δεν είναι εποικοδομητικό και δεν βοηθά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η σχέση με την Τουρκία έχει βελτιωθεί σημαντικά»

Όσον αφορά τη σχέση με την Τουρκία, υπενθύμισε ότι περάσαμε τρία χρόνια δύσκολες στιγμές σημειώνοντας ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά και πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

«Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι ορισμένες από τις θεμελιώδεις τουρκικές θέσεις όσον αφορά την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν αλλάξει ριζικά. Αλλά το γεγονός ότι είχαμε δεκαέξι μήνες ησυχίας, όσον αφορά το να μην έχουμε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ότι συνεργαζόμαστε καλύτερα σε θέματα μετανάστευσης, ότι στην πραγματικότητα έχουμε κάνει μια συμφωνία που επιτρέπει στους Τούρκους πολίτες να ταξιδεύουν στην νησιά του Αιγαίου και να πάρουν τη βίζα τους πολύ γρήγορα, όλα αυτά είναι μερικά θετικά βήματα», πρόσθεσε.

«Η Κύπρος είναι μια κατεχόμενη ευρωπαϊκή χώρα»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Κυπριακό. Είπε ότι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και επανέλαβε την ανάγκη επίλυσης στη βάση των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε χαρακτηριστικά ότι η Κύπρος είναι μια κατεχόμενη ευρωπαϊκή χώρα.

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα εξαρχής τοποθετείται ευθυγραμμισμένη με τους συμμάχους της και προσέφερε πλήρη υποστήριξη στην Ουκρανία.

«Και αυτό δεν ήταν δεδομένο για μια χώρα που είχε ιστορικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς με τη Ρωσία», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Κάναμε ξεκάθαρη τη θέση μας. Την έχουμε αποδώσει από άποψη πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης και η θέση μας δεν πρόκειται να αλλάξει».

Επισήμανε, παράλληλα, ότι η ΕΕ ήταν εντυπωσιακά ενωμένη. «Έχουμε επιβάλει πολυάριθμες ισχυρές δράσεις και στην πραγματικότητα ήμασταν αυτοί που παραδώσαμε ένα σημαντικό πακέτο δημοσιονομικής στήριξης», ανέφερε.

Σχετικά με την προοπτικής ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ επισήμανε πως «περάσαμε αυτή τη γέφυρα και αυτή η μακρά πορεία έχει ξεκινήσει».

Και πρόσθεσε: «Επομένως, δεν βλέπω σημάδια της ευρωπαϊκής δέσμευσης να αμφιταλαντευτεί. Ναι, μπορεί να έχουμε προβλήματα με μία ή δύο χώρες. Ένας από αυτούς τυγχάνει να ηγείται του Συμβουλίου της ΕΕ τη στιγμή που μιλάμε. Αλλά συνολικά η ευρωπαϊκή υποστήριξη ήταν πολύ συνεπής και ισχυρή».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην οργάνωση της ευρωπαϊκής ασφαλείας και στη δυνατότητα να λειτουργεί συμπληρωματικά στο ΝΑΤΟ.

Επ΄αυτού μίλησε για την πρόταση που έχει κάνει με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ. «Για μια ευρωπαϊκή αμυντική πρωτοβουλία που είναι ουσιαστικά μια ευρωπαϊκή ασπίδα αεράμυνας για την ενίσχυση των υπαρχουσών αμυντικών μας δυνατοτήτων δεσμεύοντας περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους σε αυτό το έργο, πάντα πλήρως ενσωματωμένο στις δομές του ΝΑΤΟ», σημείωσε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Δεν είναι εποικοδομητική η στάση τους, μου προκαλεί ανησυχία"

Βόλος: Σοβαρά τραυματισμένος 25χρονος μετά από άγρια επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων

Τον σοβαρό τραυματισμό ενός 25χρονου Βολιώτη κατάφερε η αγέλη αδέσποτων σκυλιών το βράδυ του Σαββάτου των Παλιών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγράφει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr, ο άτυχος νεαρός ενώ περπατούσε στο ύψος του Τελωνείου, δέχθηκε άγρια επίθεση από μανιασμένα σκυλιά με αποτέλεσμα να τραπεί σε άτακτη φυγή, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς στην προσπάθεια διαφυγής από τα δόντια των σκύλων, βρέθηκε στο έδαφος με σφοδρότητα, αποκομμίζοντας κάκωση δευτέρου βαθμού στον αστράγαλο.

Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και έλαβε άδεια 20 ημερών προκειμένου να αποθεραπευτεί, ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα βαδίζει με βοηθητικές πατερίτσες.

Το περιστατικό του Σαββάτου έρχεται ως συνεχεία αυτού της περασμένης εβδομάδας, όταν ένας ακόμη νεαρός δέχθηκε επίθεση στο λόφο της Γορίτσας.

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Σοβαρά τραυματισμένος 25χρονος μετά από άγρια επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων"

Φωτιά στην Πάτρα: Προσήχθη γυναίκα που μια μέρα πριν φέρεται να απειλούσε ότι θα κάψει την περιοχή του Γηροκομειού

Στην προσαγωγή μιας γυναίκας 40-45 ετών προχώρησαν πριν από λίγο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στην Πάτρα, έπειτα από καταγγελία συγγενικού της προσώπου.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία η προσαχθείσα χθες, απειλούσε ότι θα κάψει το Κωνσταντοπούλειο και την περιοχή όπου σήμερα το μεσημέρι προκλήθηκε η μεγάλη φωτιά! Μάλιστα η γυναίκα μένει κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Στην επιχείρηση σύλληψης συμμετείχε και κλιμάκιο της Ασφάλειας Πατρών, ενώ η γυναίκα βρίσκεται στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 οι αστυνομικοί είχαν από την πρώτη στιγμή τα χαρακτηριστικά της και την συνέλαβαν στην οδό Καλαβρύτων κι αφού πρώτα κινήθηκε από την περιοχή της Αγίας Αλεξιώτισσας και στη συνέχεια πίσω από το νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".

Η υπόθεση ερευνάται με προσοχή από αξιωματικούς του ανακριτικού της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Πάτρα: Προσήχθη γυναίκα που μια μέρα πριν φέρεται να απειλούσε ότι θα κάψει την περιοχή του Γηροκομειού"

Ο ΕΟΦ απαγορεύει συμπληρώματα διατροφής – Ποια είναι

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρωμάτων διατροφής αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Τα σκευάσματα έχουν εμπορική ονομασία SWANSON Czarny Bez Agaricus Echinacea, Immune Essentials και Reishi Mushroom της εταιρείας Pro Sport s.c. Mikolaj Filarski, Malgorzata Majdaniec, Πολωνίας (προμηθευτής).

Ο ΕΟΦ προχώρησε στην απαγόρευση, μετά από ενημέρωση ότιπεριέχουν ως συστατικά μη εγκεκριμένα νεοφανή τρόφιμα (novel food). Η προμήθεια των παραπάνω προϊόντων έγινε από την Πολωνία.

Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ απαγορεύει συμπληρώματα διατροφής – Ποια είναι"

Φωτιά στην Πάτρα: Κλειστό μέχρι νεωτέρας το Καραμανδάνειο νοσοκομείο – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Η φωτιά στην Πάτρα που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (09.07.2024) έχει ως συνέπεια να ανασταλεί η λειτουργία του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Η φωτιά στην κυριολεξία έγλειψε το νοσοκομείο, ενώ οι φλόγες μπήκαν στο τρίτο όροφο του Καραμανδανείου, αλλά η επέμβαση όλων ήταν άμεση. Με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, η λειτουργία του «Καραμανδανείου» νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί αύριο το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους

Τα παιδιά που νοσηλεύονταν στο Καραμανδάνειο μεταφέρθηκαν με  ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στο ΠΓΝΠ.

Να σημειωθεί ότι οι φλόγες «έγλειψαν» αυλές σπιτιών προκαλώντας ζημιές στα κτίρια. Επίσης κάηκαν ολοσχερώς και κάποια αυτοκίνητα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν μπόρεσαν να τα απομακρύνουν, καθώς προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια τους. 

Οι εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr είναι χαρακτηριστικές:

Να σημειωθεί ότι συνεχή ήταν μηνύματα και από το 112, το οποίο καλούσε τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Πάτρα: Κλειστό μέχρι νεωτέρας το Καραμανδάνειο νοσοκομείο – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα"

Υπό διωγμό τα Airbnb: Τα παραδείγματα σε Βαρκελώνη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη – Διπλή παρέμβαση ετοιμάζει η Ελλάδα

Γιγαντώνεται το κύμα αντιδράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο απέναντι στο Airbnb και τον υπερτουρισμό. Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού οι πιέσεις των πολιτών προς τις κυβερνήσεις, ώστε να λάβουν μέτρα που θα σταματήσουν την καλπάζουσα ανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης και των τουριστικών ροών μέσω αυτής, αρχίζουν να γίνονται αφόρητες.

Ολόκληρες περιοχές μαστίζονται από την τάση αυτή, που δείχνει να κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, και αναζητούν λύση στα προβλήματα που προκαλεί, με βασικότερα τα εξής: έλλειψη στέγης, ακρίβεια και πολυκοσμία. Όλα αυτά υφίστανται σε βαθμό που διαταράσσουν σημαντικά την καθημερινότητα των πόλεων ή ακόμα και των κοινωνιών που τα βιώνουν.

Ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνονται μέτρα που ξεκινούν από την αυστηροποίηση των κανόνων λειτουργίας των μονάδων βραχυχρόνιας μίσθωσης, είτε χωροταξικά είτε φορολογικά, και φτάνουν έως και τη μελλοντική απαγόρευσή της.

Και στην Ελλάδα, τα καμπανάκια έχουν ηχήσει δυνατά και η κυβέρνηση ετοιμάζει διπλή παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας πιο αυστηρό το πλαίσιο λειτουργίας των διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Από τη μία, το νέο πλαίσιο ρύθμισης μέσα από το νομοσχέδιο «Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό», και από την άλλη οι φορολογικές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τον περιορισμό της χρήσης ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση.

Το χωροταξικό νομοσχέδιο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και προωθεί την ανάπτυξη σύγχρονων τουριστικών προϊόντων και καταλυμάτων. Βασική επιδίωξη είναι η επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στο κλασικό και το αναδυόμενο τουριστικό μοντέλο, όπως η βραχυχρόνια μίσθωση και η τουριστική κατοικία, ανάλογα με την τουριστική ανάπτυξη που βιώνει κάθε περιοχή της χώρας.

Υπό διωγμό το Airbnb

Αντιδράσεις, όμως, υπάρχουν και σε πολλές άλλες περιοχές του πλανήτη. Για παράδειγμα, σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης, τη Βαρκελώνη, θα απαγορευτούν πλήρως οι βραχυχρόνιες μισθώσεις από τον Νοέμβριο του 2028. Ο δήμαρχος της πόλης ευελπιστεί πως θα επιστρέψουν στην αγορά ενοικίασης περίπου 10.000 διαμερίσματα, έτσι ώστε να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα της πόλης, το οποίο και χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο πρόβλημά της».

Τι συνέβη σε Ν. Υόρκη και Βερολίνο

Ωστόσο, δεν είναι η Βαρκελώνη η πρώτη πόλη που βάζει περιορισμούς. Έχει προηγηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Νέα Υόρκη, η οποία έπειτα από ατελέσφορες προσπάθειες για αποτελεσματική ρύθμιση αυτής της αγοράς απαγόρευσε πλήρως την ενοικίαση διαμερισμάτων μέσω Airbnb ή οποιασδήποτε άλλης αντίστοιχης πλατφόρμας.

Πολύ πριν και από τη Νέα Υόρκη, το 2014, και εν μέσω εκρηκτικής στεγαστικής κρίσης και εξίσου εκρηκτικών αντιδράσεων των κατοίκων, το Βερολίνο επέβαλε αρχικά πλήρη απαγόρευση, την οποία χαλάρωσε κάπως το 2018, διατηρώντας, όμως, πολύ αυστηρές ρυθμίσεις.

Κι ενώ έπονται ρυθμίσεις σε πολλές τουριστικές περιοχές, έχει επιβληθεί πλήρης απαγόρευση σε ορισμένες περιοχές της Καλιφόρνιας, που δείχνουν πώς μπορούν να είναι τα πράγματα χωρίς το Airbnb.

Το Ίρβινγκ, μια μικρή γραφική πόλη 300.000 κατοίκων στην Καλιφόρνια, έχει απαγορεύσει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων από το 2018, εν μέσω αντιδράσεων των κατοίκων, που διαπίστωσαν πως είχε αναστατωθεί η ζωή στις άλλοτε ήσυχες γειτονιές τους.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που εκπόνησε το καλοκαίρι του 2023 η Real Estate Economics, αμέσως μετά την απαγόρευση, τα ενοίκια των περίπου 60.000 ενοικιαζόμενων κατοικιών της πόλης μειώθηκαν τουλάχιστον 3%, κατά μέσο όρο περίπου 114 δολάρια τον μήνα.

Όπως επισήμαναν, όμως, τόσο οι ερευνητές της Real Estate Economics όσο και άλλοι παρατηρητές της αγοράς στέγης, το ιδιαίτερο στοιχείο με το Ίρβινγκ ήταν όχι η απαγόρευση αλλά η αποφασιστικότητα επιβολής της. Γιατί είναι γεγονός ότι πολλές τουριστικές πόλεις έχουν επιβάλει αντίστοιχες απαγορεύσεις, χωρίς, ωστόσο, να τις έχουν πραγματικά εφαρμόσει οι Αρχές με όσα μέσα διαθέτουν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό διωγμό τα Airbnb: Τα παραδείγματα σε Βαρκελώνη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη – Διπλή παρέμβαση ετοιμάζει η Ελλάδα"

Φωτιά στην Πάτρα: Εστία φωτιάς στον 3o όροφο του Καραμανδάνειου κατασβέστηκε άμεσα, λέει παιδίατρος

Μάχη με διάσπαρτες εστίες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάτρα, καθώς χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή του Γηροκομείου και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Μάλιστα, εκκενώθηκαν νωρίτερα το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ο Οίκος φροντίδας ηλικιωμένων «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο» και το ίδρυμα «Μέριμνα».

«Η εκκένωση έγινε έγκαιρα και γρήγορα. Απομακρύνθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και μεταφέρθηκαν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, στο Ρίο και στον Άγιο Ανδρέα» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο παιδίατρος Θανάσης Φίλιας. «Η φωτιά έφτασε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και δημιουργήθηκε εστία στο τρίτο όροφο, την οποία όμως πολύ γρήγορα κατάφεραν να την σβήσουν» συμπλήρωσε.

Ο παιδίατρος του Καραμανδάνειου ανέφερε πως η φωτιά προήλθε πιθανόν από κουκουνάρι που πετάχτηκε στον χώρο καθώς το Νοσοκομείο περιτριγυρίζεται από πεύκα.

«Προφανώς από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε γιατί η περιοχή εδώ είναι γεμάτη με πεύκα και έπιασε και στην ταράτσα σε έναν χώρο όμως δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα», είπε καταλήγοντας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στην Πάτρα: Εστία φωτιάς στον 3o όροφο του Καραμανδάνειου κατασβέστηκε άμεσα, λέει παιδίατρος"

Καιρός αύριο: 40άρια και βοριάδες 7 μποφόρ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Θρακικό πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και στα ηπειρωτικά έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 και πιθανώς κατά τόπους έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην περιοχή του Καστελόριζου.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στις Σποράδες 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 με 40 βαθμούς και στις Σποράδες έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: 40άρια και βοριάδες 7 μποφόρ"

Ο Λοβέρδος καταθέτει αίτηση να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αίτηση για να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες δύο προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis.

Σε ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα Χ, γνωστοποίησε την πρόθεσή του, αναφέροντας τα εξής:

«Καταθέτω αύριο αίτηση για την αποκάλυψη της ταυτότητας των μαρτύρων δήθεν “δημοσίου συμφέροντος” με τις κωδικές ονομασίες “ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ” και “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ” στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και την κοινοποιώ στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του ΑΠ κύριες Κλάπα και Αδειλίνη αντιστοίχως #novartis».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Λοβέρδος καταθέτει αίτηση να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis"

Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ – Αιφνιδιαστική λέει η διοίκηση

Σε 24ωρη απεργία αποφάσισε να προχωρήσει αύριο, Τετάρτη, 10 Ιουλίου, το Συνδικάτο Εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ με την διοίκηση να γνωστοποιεί πως θα «ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για να την αποτρέψει».

Σε ανακοίνωση της η διοίκηση του οργανισμού χαρακτηρίζει την απεργία «αιφνιδιαστική» και επισημαίνει ότι «αποφασίστηκε λίγες ώρες πριν από τα εγκαίνια του Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Λεωφορείων ΟΑΣΘ, ενός σπουδαίου και σημαντικού έργου για τον Οργανισμό και συνολικά τη Θεσσαλονίκη»

«Αφορμή για την προκήρυξη απεργίας από το Συνδικάτο αποτελεί η διαφαινόμενη κατ’ αυτούς μη αποδοχή του 100% των αιτημάτων τους από το Υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ. Σημειωτέον ότι τα αιτήματα των εργαζομένων ικανοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς τους προτείνεται αύξηση των παροχών της τάξης του 50% σε σχέση με την προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!», προσθέτει.

Τέλος, η διοίκηση του ΟΑΣΘ επισημαίνει ότι «θα ασκήσει άμεσα όλα τα ένδικα μέσα για να αποτρέψει την απεργία, η οποία το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και μάλιστα σε μία μέρα κατά την οποία αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ – Αιφνιδιαστική λέει η διοίκηση"

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 10-07-2024 στην Περιφέρεια Αττικής

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την Τετάρτη  10-07-2024 (κατηγορία κινδύνου 4) στην Περιφέρεια Αττικής, 
σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα Τρίτη  09-07-2024  η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατηγορία Κινδύνου 4 σημαίνει ότι κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν είναι μεγάλος, αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.

240710-1-1000x1050-975x1024-2
Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 10-07-2024 στην Περιφέρεια Αττικής"

Φωτιά στα Φάρσαλα: Μήνυμα του 112 «παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Τριάδα Φαρσάλων το μεσημέρι της Τρίτης (9.7.24).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κινητοποίηση της οποίας ήταν άμεση, η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπολείμματα καλλιεργειών περίπου στις 13:30 το μεσημέρι.

Από το 112 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος από τη 10η ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή για να συνδράμουν και τρία αεροσκάφη.

Συνδρομή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παρέχουν μηχανήματα έργου των ΟΤΑ.

Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν σπίτια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στα Φάρσαλα: Μήνυμα του 112 «παραμείνετε σε ετοιμότητα»"

Μεγάλη φωτιά στην Αλβανία - Κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά μαίνεται εδώ και λίγες ώρες στην νότια Αλβανία -κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα- γεγονός που έχει προκαλέσει την κινητοποίηση δεκάδων στρατιωτών και πυροσβεστών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Πολλές εστίες φωτιάς τέθηκαν υπό έλεγχο το βράδυ της Πέμπτης (8/7), αλλά οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ο άνεμος δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης στην περιοχή του Ντρόπουλ (Δρόπολη) και του Φινίκ (Φοινίκη), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Η εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια της τουριστικής πόλης του Αργυρόκαστρου.

Τα Βαλκάνια βρίσκονται από χθες αντιμέτωπα με κύμα καύσωνα και οι θερμοκρασίες στην Αλβανία ξεπερνούν τους 40° C.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεγάλη φωτιά στην Αλβανία - Κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα "

Φωτιά στην Πάτρα: Μηνύματα 112 σε Γηροκομειό, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα – Εκκενώθηκαν το Καραμανδάνειο και 2 ιδρύματα

Τιτάνια μάχη με διάσπαρτες εστίες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μεγάλο «μέτωπο» της φωτιάς στην Πάτρα, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (09.07.24), τη στιγμή που ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή, ενώ μηνύματα από το 112 για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους έχουν λάβει οι κάτοικοι τεσσάρων περιοχών: Γηροκομειό, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα. 

Η φωτιά, που έχει μεγάλη δυναμική, καίει πολύ κοντά σε σπίτια. Ξέσπασε σε χαράδρα μεταξύ του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου και του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου, τα οποία έχουν εκκενωθεί πλήρως. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, κ. Βαρθακογιάννη γύρω στις 4 το μεσημέρι, το «μέτωπο» έχει περιοριστεί, καίνε διάσπαρτες εστίες, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, συνεχίζοντας την επιχείρηση κατάσβεσης. «Δεν υπάρχει ανησυχία για συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο ίδιος. 

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους περιοχής «Γηροκομειό», με την κατάσταση να κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους μαύρους καπνούς. 

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γηροκομείο Πατρών απομακρυνθείτε προς Εγλυκάδα Πατρών.

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα.

Στη συνέχεια, μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση κατοίκων εστάλησαν και στις περιοχές Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα. 

Ειδικότερα, οι κάτοικοι και των τριών περιοχών καλούνται να μετακινηθούν προς την πόλη της Πάτρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ολοένα και ενισχύονται. Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν:

65 πυροσβέστες

3 ομάδες πεζοπόρων

18 οχήματα

3 ελικόπτερα

1 αεροσκάφος

Στις 3 το μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης τόσο για το Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ όσο και για το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, με τα παιδιά να μεταφέρονται ασφαλή στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.   

«Από τα 23 νοσηλευόμενα παιδιά τα 15 διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους», δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης στο newsit.gr. 

«Είναι όλοι ασφαλείς και τα παιδιά και το προσωπικό του νοσοκομείου δεν κινδυνεύει κανείς. Η φωτιά είναι κοντά στο νοσοκομείο και κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις», τόνισε.

Οι φλόγες της πύρινης λαίλαπας προσεγγίζουν σπίτια, με τους κατοίκους της περιοχής να απομακρύνονται μαζικά με ό,τι μέσο διαθέτουν. 

«Γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Όλοι οι ασθενείς είναι εκτός του νοσοκομείου», επεσήμανε ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης. 

«Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για την Πάτρα, έχουμε μία φωτιά που είναι μέσα στον αστικό ιστό, ευτυχώς μπορέσαμε και απομακρύναμε έγκαιρα τον κόσμο από τα ιδρύματα και το νοσοκομείο, αλλά και τους κατοίκους της γύρω περιοχής. 

Αυτή την ώρα τα εναέρια μέσα έχουν στοχεύσει περισσότερο στην περιοχή «Διάκος», είχαμε φωτιά στην οροφή του Καραμανδάνειου, αλλά δεν πέρασε μέσα στο νοσοκομείο», τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, κ. Φαρμάκης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Πάτρα: Μηνύματα 112 σε Γηροκομειό, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα – Εκκενώθηκαν το Καραμανδάνειο και 2 ιδρύματα"

Με… ιπτάμενα ταξί οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι - Σφοδρές αντιδράσεις

«Πράσινο φως» άναψε η γαλλική κυβέρνηση στη δημιουργία μίας εξέδρας στο Παρίσι και συγκεκριμένα στον ποταμό Σηκουάνα, που θα επιτρέπει την απογείωση και την προσγείωση ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημάρχου Αν Ινταλγκό η οποία κατέθεσε προσφυγή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Παρισιού είχε ήδη αντιταχθεί στο σχέδιο αυτό και ο Δήμος της γαλλικής πρωτεύουσας θα προσβάλει ενώπιον της δικαιοσύνης την κυβερνητική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη (9/7) στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σύμφωνα με το περιβάλλον της Αν Ινταλγκό.

Τι προβλέπει η άδεια για τα ιπτάμενα ταξί στο Παρίσι

Με την κυβερνητική έγκριση πρόκειται να επιτραπούν δωρεάν πτήσεις επίδειξης.

Η εκμετάλλευση της εξέδρας, η οποία θα βρίσκεται πάνω σε μια φορτηγίδα στο Σηκουάνα, «θα μπορεί να γίνει μέχρι το αργότερο τις 31 Δεκεμβρίου 2024», διευκρινίζεται στην εν λόγω απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, το πράσινο φως της οποίας για το πείραμα αυτό αναμενόταν εδώ και μήνες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 26 Ιουλίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον πειραματικό χαρακτήρα της», η απόφαση περιορίζει το ωράριο λειτουργίας αυτής της εξέδρας «από τις 08:00 έως τις 17:00» και τον αριθμό των πτήσεων «σε δύο μετακινήσεις την ώρα και σε 900 πτήσεις στο σύνολο του πειράματος» μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο όμιλος Αεροδρόμια του Παρισιού (Aéroports de Paris, ADP) συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό μαζί με την περιφέρεια του Παρισιού και με τη γερμανική εταιρεία Volocopter, η οποία κατασκευάζει το «Volocity», ένα εναέριο όχημα δύο θέσεων (η μία είναι του πιλότου), εξοπλισμένο με μπαταρίες που τροφοδοτούν 18 έλικες οι οποίοι βρίσκονται πάνω από το κόκπιτ.

Ο στόχος είναι, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, να καταδειχθεί ότι είναι εφικτός αυτός ο νέος τρόπος μεταφοράς, που θα συνδέει διάφορα σημεία κάθετης απογείωσης και προσγείωσης ηλεκτρικών αεροσκαφών, τα λεγόμενα «vertiports». Τα εν λόγω αεροσκάφη παρουσιάζονται απ' αυτούς που τα προωθούν ως λιγότερο θορυβώδη και λιγότερο βαριά.

Τέσσερα απ' αυτά τα «vertiports» βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, στα αεροδρόμια του Παρισιού Σαρλ-ντε-Γκωλ και Μπουρζέ, στο Ισί-λε-Μουλινό νοτιοδυτικά του Παρισιού και στο αεροδρόμιο του Σεν-Σιρ-λ'Εκόλ κοντά στις Βερσαλλίες.

Το μόνο που έλειπε ήταν η έγκριση για έναν πέμπτο χώρο, μια φορτηγίδα που στάθμευσε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Οστερλίτς, στο ανατολικό Παρίσι.

Έντονες οι αντιδράσεις στο Παρίσι για τα ιπτάμενα ταξί

Βιτρίνα μιας αεροπορίας απαλλαγμένης από εκπομπές άνθρακα, το πείραμα αυτό επικρίνεται σφόδρα από πολλούς δημοτικούς συμβούλους του Παρισιού, της πλειοψηφίας ή της αντιπολίτευσης, οι οποίοι καταγγέλλουν ένα «παράλογο σχέδιο» και μια «οικολογική εκτροπή».

Το Σεπτέμβριο, η Περιβαλλοντική Αρχή είχε κρίνει «μη πλήρη» την μελέτη για τις επιπτώσεις σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της ηχητικής επιβάρυνσης, την κατανάλωση ενέργειας ή τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Αυτοί που προωθούν αυτά τα ιπτάμενα ταξί επιμένουν από την πλευρά τους στη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν αργότερα -χάρη σε μεγαλύτερες εκδοχές τους- για επείγουσες υγειονομικές μεταφορές, είτε αρρώστων είτε μοσχευμάτων.

Καθώς δεν υπάρχει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφαλείας, η οποία αναμένεται πλέον στην καλύτερη περίπτωση το φθινόπωρο, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πρέπει να αρκεσθούν στη διάρκεια των Αγώνων (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου) σε δωρεάν πτήσεις επίδειξης.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Με… ιπτάμενα ταξί οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι - Σφοδρές αντιδράσεις "

Φυλακές Κορυδαλλού: Κινητά, μαχαίρια, σουβλιά και κοντάρια βρέθηκαν μέσα σε κελιά

Λαβράκι έβγαλαν οι Αρχές ύστερα από αιφνίδιο έλεγχο το Σάββατο (6.7.2024) στην Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν μέσα στα κελιά των φυλακών, κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια και κοντάρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατασχέθηκαν 6 κινητά τηλέφωνα, handsfree ακουστικά, 4 φορτιστές κινητών τηλεφώνων, 1 χειριστήριο TV BOX, 1 θήκη κινητού τηλεφώνου, 8 αυτοσχέδια μαχαίρια, 2 μαχαίρια εμπορίου, 1 πλαστικό μαχαίρι εμπορίου, 3 αυτοσχέδια σουβλιά, 1 μεταλλικό σουβλί και 16 κοντάρια.

Οι κρατούμενοι, στα κελιά των οποίων εντοπίστηκαν τα ευρήματα, συνελήφθησαν και ακολουθείται η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, “στόχος του, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, είναι να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια κρατούμενων, σωφρονιστικών υπαλλήλων και ολόκληρης της κοινωνίας. Η διενέργεια συχνών ελέγχων είναι μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική ασφάλειας στα σωφρονιστικά καταστήματα”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλακές Κορυδαλλού: Κινητά, μαχαίρια, σουβλιά και κοντάρια βρέθηκαν μέσα σε κελιά"

Υπόθεση Novartis: Ο Αντώνης Σαμαράς ζητεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση»

Να πάψουν να έχουν την ιδιότητα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» ζητεί με αίτημά του στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, ζητεί τον αποχαρακτηρισμό των προστατευόμενων μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και την ανάσυρση της εναντίον τους έγκλησης για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Επίσης υπέβαλε συμπληρωματικό υπόμνημα μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους.

Η αίτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υποβλήθηκε στις 27.06.2024 σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ και εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.
Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως «προστατευομένων» ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Ο Αντώνης Σαμαράς ζητεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση»"

Τραγωδία στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 στην Κάρπαθο - Νεκρή 40χρονη αθλήτρια από τη Γαλλία

 Ένα τραγικό συμβάν σημάδεψε τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600. Αργά χθες το βράδυ δύο μέλη ιστιοπλοϊκού σκάφους που συμμετέχει στον αγώνα έπεσαν στη θάλασσα κοντά στην Κάρπαθο.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενέστατες με τον άνεμο να λυσσομανά με 60 μίλια ταχύτητα την ώρα και τα κύματα να έχουν ύψος δύο μέτρων.

Αμέσως τα άλλα μέλη του πληρώματος έκαναν όλες τις προβλεπόμενες κίνησεις. Αρχικά περισυνέλεξαν τον άνδρα αλλά η γυναίκα -μία 40χρονη Γαλλίδα- είχε απομακρυνθεί πολύ και γι' αυτό εντοπίστηκε λίγο αργότερα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε τραυματιστεί και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια, η 40χρονη μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατό της.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές οι οποίες έχουν αναλάβει την υποθέση, ενώ από τη διοργάνωση αναμένεται η έκδοση επίσημου δελτίου τύπου.

Στον ίδιο αγώνα τραυματίστηκε και ένας 61χρονος, μέλος πληρώματος που επέβαινε σε σκάφος σημαίας Πολωνίας.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε όπως κάθε χρόνο συμβολικώς από τη θαλάσσια περιοχή του Ναού του Ποσειδώνα και ο τερματισμός μετά τη διαδρομή των 600 ν.μ. είναι στο ίδιο σημείο της εκκίνησης. Ιδιαίτερης σημασίας είναι ο αριθμός των ξένων χωρών, τη σημαία των οποίων φέρουν τα σκάφη που μετέχουν στον αγώνα και ανέρχεται στις 25.

Το AEGEAN600 είναι από τους πολυπληθέστερους σε συμμετοχή σκαφών με ξένη σημαία των παρόμοιων αγώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου.

Επισης τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον τραυματισμό ενός 61χρονου επιβαίνοντα ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Πολωνίας που συμμετείχε στον αγώνα. Το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Πηγαδίων Καρπάθου συνοδευόμενο από το Ε/Ρ – Α/Ψ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΡΙΑ» Τ. Διαφανίου 24. Ο 61χρονος αποβιβάσθηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καρπάθου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 στην Κάρπαθο - Νεκρή 40χρονη αθλήτρια από τη Γαλλία"

Άδωνις Γεωργιάδης: «Καρφάρα» για Τσίπρα η δήλωση Κασσελάκη ότι αυτός δεν πληρώνει τρολ

Τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα τρολ του διαδικτύου που υβρίζουν σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ως καλεσμένος το πρωί της Τρίτης στο Mega.

«Η νέα δήλωση κατά του Τσίπρα από τον Κασσελάκη, ότι εγώ δεν πληρώνω τρολ του διαδικτύου για να βρίζουν, είναι ότι ο προηγούμενος πλήρωνε. Όταν λέγαμε ότι τα μισά τρολ που γράφουν είναι μίσθαρνα όργανα ενός σκοτεινού συστήματος δεν μας πίστευε κανείς, να που τα λένε μόνοι τους», είπε χαρακτηριστικά.

Και για να το κάνει πιο σαφές ο υπουργός Υγείας, συνέχισε: «Η δήλωση Κασσελάκη ήταν μια “καρφάρα” για τον Τσίπρα “τόση”. Μετά τα μαύρα λεφτά και οι μαύροι λογαριασμοί στο Χ που εγώ δεν έχω».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις Γεωργιάδης: «Καρφάρα» για Τσίπρα η δήλωση Κασσελάκη ότι αυτός δεν πληρώνει τρολ"

Πυροβολισμοί τα ξημερώματα στο Περιστέρι – Τραυματίστηκε 22χρονος σεσημασμένος για ναρκωτικά

Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς τα ξημερώματα στο Περιστέρι. Συγκεκριμένα περίπου στις 02:20 τα ξημερώματα, , δύο αυτοκίνητα αφού κυνηγήθηκαν κατέληξαν στην οδό Δωδεκανήσου. Κατέβηκε από το ένα αυτοκίνητο ο συνοδηγός, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας και δέχθηκε πυρά στα πόδια από ένα άτομο το οποίο επέβαινε στο άλλο όχημα.

Στη συνέχεια όλοι εξαφανίστηκαν από το σημείο, τόσο ο δράστης των πυροβολισμών όσο και ο φίλος του 22χρονου που τον άφησε αιμόφυρτο στο σημείο.

Περαστικοί ειδοποίησαν το 100 και με ασθενοφόρο ο νεαρός μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό για νοσηλεία.

Ο 22χρονος είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και μόλις χθες είχε αποφυλακιστεί. Και ο δράστης όμως είναι γνωστός στις Αρχές. Πρόκειται για 26χρονο Έλληνα σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει ποινικό παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Οι κινήσεις τους στα οχήματα έχουν καταγραφεί καθαρά, βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας οι οποίοι και τους αναζητούν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί τα ξημερώματα στο Περιστέρι – Τραυματίστηκε 22χρονος σεσημασμένος για ναρκωτικά"

Αμεσοδρασίτες συνέλαβαν άνδρα για απόπειρα βιασμού στους Αμπελόκηπους

Χειροπέδες σε έναν 56χρονο άνδρα με καταγωγή από την Αίγυπτο, που προσπάθησε να βιάσει όπως η ίδια κατήγγειλε, μια 43χρονη από την Αλβανία, πέρασαν στελέχη της Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «L&O», τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/7), η γυναίκα κάλεσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και ενημέρωσε πως ο άνδρας με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση, προσπάθησε να την βιάσει μέσα στο διαμέρισμα της στην οδό Κεδρινου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η 43χρονη, ο άνδρας προσπάθησε να την βιάσει και όταν εκείνη αντιστάθηκε, την απείλησε, την έβρισε και την χτύπησε. Τα στελέχη της Άμεσης Δράσης ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού του, κάτι που έγινε λίγη ώρα αργότερα έξω από την πολυκατοικία που διαμένει στην οδό Πλατυποδη Βάρδα.

Ο άνδρας ανέφερε στους αστυνομικούς πως δεν προσπάθησε να βιάσει την 43χρονη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως οι δύο τους είχαν διαπληκτιστει με την γυναίκα μάλιστα να τον τραυματίζει στο πρόσωπο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμεσοδρασίτες συνέλαβαν άνδρα για απόπειρα βιασμού στους Αμπελόκηπους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news