facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Πρόστιμο 70.000 ευρώ σε e-shop για απάτη σε βάρος καταναλωτών

Πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ για παραβάσεις των διατάξεων του Ν.2251/1994 περί προστασίας του καταναλωτή, σε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop) που διέθετε προς πώληση ευρεία γκάμα προϊόντων, επιβλήθηκε από τη γενική διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η επιχείρηση αποδεχόταν τις παραγγελίες των καταναλωτών και εισέπραττε το τίμημα της πώλησης των προϊόντων, χωρίς ουδέποτε να τα παραδίδει στους καταναλωτές. Η επιχείρηση δραστηριοποιήθηκε κυρίως εντός του Οκτωβρίου 2021, με παρουσία σε ψηφιακή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Στο τέλος του ίδιου μήνα, η επιχείρηση έκλεισε τα γραφεία της στο Κερατσίνι Αττικής, την ιστοσελίδα της και το τηλεφωνικό της κέντρο, ενώ παράλληλα διακόπηκε η παρουσία της στην ψηφιακή πλατφόρμα μετά από τις πρώτες καταγγελίες καταναλωτών περί μη παράδοσης των προϊόντων. Οι καταναλωτές ουδέποτε παρέλαβαν τα προϊόντα που αγόρασαν με χρήση κάρτας ή τραπεζική μεταφορά χρημάτων.

Υπογραμμίζεται, ότι οι καταναλωτές έχουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις τη δυνατότητα αμφισβήτησης της συναλλαγής μέσω της τράπεζας, με την οποία συνεργάζονται, μόνο εφόσον η αγορά γίνεται με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής τραπεζικής κάρτας. Η αμφισβήτηση της συναλλαγής και η αναζήτηση των χρημάτων που πληρώθηκαν, δεν είναι ευχερής στην περίπτωση που η πληρωμή γίνεται με απευθείας κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Υπενθυμίζεται, ότι οι καταναλωτές μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και παραβάσεων της καταναλωτικής νομοθεσίας στη γραμμή 1520 (Γραμμή του Καταναλωτή) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόστιμο 70.000 ευρώ σε e-shop για απάτη σε βάρος καταναλωτών"

Γαλλία: Επιστρέφει η μάσκα στους...δρόμους του Παρισιού

Η χρήση μάσκας ξαναγίνεται υποχρεωτική στους δρόμους του Παρισιού από την Παρασκευή, ώστε να αντιμετωπιστεί το «τσουνάμι» της παραλλαγής Όμικρον, η οποία έχει προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων στη Γαλλία, ανακοίνωσε απόψε η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η μάσκα θα είναι  υποχρεωτική σε όλους τους χώρους που είναι ανοιχτοί για το κοινό, εκτός από τα δάση της Βουλόνης και του Βενσέν, καθώς και στα αεροδρόμια Σαρλ ντε Γκολ, Μπουρζέ και Ορλί. Η πρόσβαση στους τερματικούς σταθμούς των αεροδρομίων απαγορεύεται για τα πρόσωπα που συνοδεύουν τους ταξιδιώτες.

Από την Παρασκευή η αστυνομία θα προχωρά σε ελέγχους, ιδίως στις πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 135 ευρώ.

Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ θα κλείσουν το Σάββατο και την Κυριακή στις 2 τα ξημερώματα. Απαγορεύεται επίσης ο χορός «σε όλα τα καταστήματα που υποδέχονται κοινό» καθώς και η κατανάλωση αλκοόλ στον δρόμο.

Τα νάιτκλαμπ έχουν κλείσει από τις 10 Δεκεμβρίου και θα παραμείνουν κλειστά για άλλες τρεις εβδομάδες τον Ιανουάριο.

Περίπου 9.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα κινητοποιηθούν για να επιβλέψουν την τήρηση των μέτρων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 208.099 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμός που αποτελεί νέο εθνικό και πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Καταγράφηκαν επίσης 184 θάνατοι ενώ αυξήθηκαν κατά 53, στους 3.469, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία 96.291 άνθρωποι.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Επιστρέφει η μάσκα στους...δρόμους του Παρισιού"

Ομέρ Τσελίκ: Frontex και Ελλάδα ωθούν μετανάστες και πρόσφυγες στον θάνατο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα και το μεταναστευτικό, προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος κατηγόρησε ξανά τη χώρα μας για «επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο».

«Οι επαναπροωθήσεις από τη Frontex και την Ελλάδα, ωθούν τους μετανάστες και πρόσφυγες στον θάνατο. Τους πυροβολούν και προσπαθούν να τρυπήσουν τις βάρκες τους» είπε αρχικά ο Τσελίκ και συνέχισε: «Πολλές χώρες παραμένουν σιωπηλές για τη συμπεριφορά της Ελλάδας. Η επιθετική αυτή συμπεριφορά έχει αλλάξει τις διαδρομές των μεταναστών. Οι άνθρωποι οδηγούνται στον θάνατο, αντιμετωπίζοντας μεγαλύτερους κινδύνους».

«Η Ελλάδα προπαγανδίζει με ψεύδη κατά της Τουρκίας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους το κάνει αυτό. Δεν έχουν καμία βάση όσα λένε. Κάνουν μόνο απωθήσεις, με συνέπεια όποιος βρίσκεται σε αυτές τις βάρκες, να ωθείται σκόπιμα στον θάνατο. Ακόμα δεν έχει προκύψει ούτε μία κριτική για την Ελλάδα» κατέληξε ο Τούρκος πολιτικός.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομέρ Τσελίκ: Frontex και Ελλάδα ωθούν μετανάστες και πρόσφυγες στον θάνατο"

Ορφανοτροφείο κολαστήριο: Απομακρύνθηκαν 5 εργαζόμενοι – Σοκαριστικές σκηνές περιέγραψαν τα παιδιά

Απομακρύνθηκαν 5 εργαζόμενοι από το Ορφανοτροφείο κολαστήριο στην Αθήνα, με τα παιδιά να έχουν περιγράψει σοκαριστικές στιγμές από τα όσα έζησαν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 τα παιδιά περιέγραψαν σκηνές που προκαλούν σοκ από την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκαν, ενώ η παραμέλησή τους ήταν φανερή, ενώ ζήτησαν από την Δόμνα Μιχαηλίδου να μην επιστρέψουν στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

«Οι φάκελοι με τις εξετάσεις των παιδιών θα διαβιβαστούν από το νοσοκομείο στην εισαγγελία», ανέφερε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ορφανοτροφείο κολαστήριο: Απομακρύνθηκαν 5 εργαζόμενοι – Σοκαριστικές σκηνές περιέγραψαν τα παιδιά"

Gazprom: Γέμισε με φυσικό αέριο ο Nord Stream 2 - Έτοιμος να ξεκινήσει τις εξαγωγές

Η δεύτερη γραμμή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream- 2, που ξεκινάει από τη Ρωσία και καταλήγει στη Γερμανία, έχει ολοκληρώσει την πλήρωση της με φυσικό αέριο και η γραμμή είναι έτοιμη για να αρχίσει εξαγωγές φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σήμερα στις 12 .58 ώρα Μόσχας η Gazprom ολοκλήρωσε την πλήρωση με φυσικό αέριο της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. Έτσι τώρα και η πρώτη και η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 βρίσκονται υπό πίεση και είναι πλήρως έτοιμες για να λειτουργήσουν» , δήλωσε ο Μίλερ.

Ο Μίλερ δήλωσε επίσης ότι η Gazprom έχει τηρήσει όλες τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου.

ΑΜΠΕ/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Gazprom: Γέμισε με φυσικό αέριο ο Nord Stream 2 - Έτοιμος να ξεκινήσει τις εξαγωγές"

Σαρηγιάννης: Εφιαλτικά σενάρια για 60.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

Στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, εκτιμώντας μάλιστα ότι δεν είναι απίθανο το σενάριο να φτάσουμε ακόμη και τα 60.000 κρούσματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης μίλησε στην εκπομπή  LiveNews στο MEGA και επεσήμανε ότι «τα μέτρα θα αρχίσουν να δώσουν αποτέλεσμα μετά από μια εβδομάδα. Τότε θα δούμε μια επιβράδυνση της ξέφρενης πορείας της Όμικρον».

Ο ίδιος προέβλεψε ότι τις πρώτες μέρες του 2022 θα δούμε νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων. «Μπορεί να δούμε να ανεβαίνουν κι άλλο τα κρούσματα. Με την τάση που έχουμε τώρα μπορεί να φτάσουμε και τις 60.000. Αν γίνει αυτό από τις 22-23 Ιανουαρίου θα δούμε και αποκλιμάκωση. Το πρόβλημα σε αυτό θα είναι η επιβάρυνση του ΕΣΥ. Παρά την ηπιότητα της νοσηρότητας της νόσησης από την Όμικρον όταν οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι ένα μικρό ποσοστό θα χρειαστεί και νοσηλεία».

Ο κ. Σαρηγιάννης διευκρίνισε ότι «προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του 2022 είναι πολύ λογικό να δούμε 60.000 κρούσματα. Ο αριθμός αναπαραγωγής χθες ήταν 1,6, αν πάμε στα 28.000 κρούσματα αυτό θα ανεβεί πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει ότι 2 θετικοί κολλούν 3».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής εξήγησε ότι αν ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα θα ήταν θετικό γιατί θα αποφευχθεί να συμπέσει με την κορύφωση του έξαρσης των μολύνσεων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σαρηγιάννης: Εφιαλτικά σενάρια για 60.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα"

Βόρεια Μακεδονία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι (video)

Νέα κυβέρνηση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα σχηματιστεί στη Βόρεια Μακεδονία. 

Ο “εκλεκτός” του Ζόραν Ζάεφ, που τον διαδέχτηκε και στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι έλαβε σήμερα εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι ανέθεσε σήμερα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο νέο αρχηγό του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ο οποίος πλέον, με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος της χώρας έχει στη διάθεσή του 20 ημέρες για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Ο Κοβάτσεφσκι έχει δηλώσει ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει σχηματιστεί περί τα μέσα Ιανουαρίου 2022.

Ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι εξελέγη νέος αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος πριν από δύο εβδομάδες, αντικαθιστώντας τον Ζόραν Ζάεφ που παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και από πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, μετά τη βαριά ήττα του στις δημοτικές εκλογές τον περασμένο Οκτώβριο.

To Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, στη νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα, το DUI του Αλί Αχμέτι, αλλά και με ένα ακόμη μικρότερο αλβανικό κόμμα, Με τον τρόπο αυτό, το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει τη στήριξη 64 βουλευτών, από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής και έτσι η νέα κυβέρνηση της χώρας, της οποίας θα ηγείται ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι θα έχει αυτοδυναμία, έστω και ισχνή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Μακεδονία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι (video)"

Κρήτη: Νέος ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ - Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:47της Τετάρτης στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Άρβης.

Η δόνηση είχε επίκεντρο στα 39 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης, σύμφωνα με το Γεωδυναμκό Ινστιτούτο, με εστιακό βάθος στα 74,8 χιλιόμετρα.

Η νέα δόνηση είχε το ίδιο, σχεδόν, επίκεντρο με την πρωινή των 5,7 Ρίχτερ, που έγινε αισθητή σε όλη την ανατολική Κρήτη, κυρίως στο νότιο τμήμα αλλά και στο Ηράκλειο.

«Δεν ανησυχούμε, είναι σε μεγάλο βάθος και μακριά από την ακτή», τόνισε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Νέος ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ - Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι"

Απαγωγή επιχειρηματία στο Ντράφι: Το τελευταίο τηλεφώνημα και τι «πρόδωσε» για τους απαγωγείς

Ελληνικά μιλούσαν οι δράστες που απήγαγαν τον επιχειρηματία το βράδυ της Τρίτης (28.12.2021) ενώ επέστρεφε από μία ταβέρνα στο σπίτι του, στο Ντράφι. 

Τη στιγμή που “χτύπησαν” οι απαγωγείς, ο 40χρονος μιλούσε στο τηλέφωνο με φιλικό του πρόσωπο από το εξωτερικό, μία γυναίκα, με την οποία μιλούσε όσο ήταν στην ταβέρνα και στη συνέχεια που έφυγε. 

Η κλήση, διάρκειας 22 λεπτών, ολοκληρώθηκε στις 00.02 και στα τελευταία δευτερόλεπτα ακούγονται οι απαγωγείς του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος ήταν ήρεμος και χαλαρός και από τη συμπεριφορά του έδειχνε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, πιθανώς για να ενημερωθεί η αστυνομία, όταν του επιτέθηκαν. 

Ένας από τους απαγωγείς, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε κινητό τηλέφωνο, το άρπαξε και το έκλεισε, χωρίς όμως να το απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, η γυναίκα έχοντας αντιληφθεί τι συνέβη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. 

Η επικοινωνία με τον αδερφό του

Λίγες ώρες μετά την απαγωγή, οι δράστες επικοινώνησαν με τον αδερφό του θύματος, μέσω μηνυμάτων στο κινητό, ζητώντας λύτρα ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, του έστειλαν μία φωτογραφία του 40χρονου, ο οποίος ήταν με τα χέρια δεμένα πίσω στην πλάτη. Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χρειάζεται υπομονή και η υπόθεση ίσως έχει μέλλον και κρατήσει για μέρες. Το ιδιο στέλεχος τόνισε ότι πρέπει να γίνει λεπτή διαπραγμάτευση, καθώς μπορεί να έχουμε απρόοπτο ανά πάσα στιγμή, και προέχει η ασφάλεια του απαχθέντα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγωγή επιχειρηματία στο Ντράφι: Το τελευταίο τηλεφώνημα και τι «πρόδωσε» για τους απαγωγείς"

Νέα περιοριστικά μέτρα στην Κύπρο, έσπασε και το φράγμα των 3.000 κρουσμάτων

Τρόμο προκαλεί στην Κύπρο η απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Από τα 2000 κρούσματα χθες σήμερα ο αριθμός εκτοξεύτηκε στα 3002. Επίσης 5 άτομα έχασαν την ζωή τους με τελική αιτία την Covid. Ο συνολικός αριθμός των θανάτους έφτασε στους 635. Το ποσοστό θετικότητας έχει ανέλθει στο 2,52%

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 174 ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων οι 84 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 82,76% των νοσηλευόμενων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε αυστηροποίηση των μέτρων.

Αποφασίστηκε η αύξηση της τηλεργασίας για τους εργαζομένους στο 40% από 20% και διαφοροποίηση του μέτρου που αφορά τις στενές επαφές και τα κρούσματα των επαγγελματιών υγείας με στόχο να επιστρέφουν πιο νωρίς στις εργασίες τους ύστερα από καραντίνα.

Eπίσης σε συγκεκριμένους χώρους που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο με την επίδειξη στοχευμένων rapid test (24 ωρών), αλλά και περιορισμός του αριθμού των ατόμων που συμμετέχουν σε κοινωνικές συναθροίσεις και ειδικότερα μείωση του αριθμού που φιλοξενούνται μεταξύ άλλων σε κέντρα διασκέδασης, γάμους και βαφτίσεις στα 300 άτομα τόσο σε εσωτερικούς όσος και σε εξωτερικούς χώρους.

Μείωση στο 50% της επιτρεπόμενης πληρότητας των γηπέδων, αλλά και η σύσταση να αποφεύγεται η υφασμάτινη μάσκα.

Όσον αφορά ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Κύπρο, θα απαιτείται από τις 4 Ιανουαριου διενέργεια από όλους (εμβολιασμένους και μη) PCR διάρκειας 48 ωρών και κατά την άφιξη τους στην Κύπρο διενέργεια νέου PCR.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα περιοριστικά μέτρα στην Κύπρο, έσπασε και το φράγμα των 3.000 κρουσμάτων"

Υπ.Υγείας: Παράταση έκδοσης συνταγών & διενέργειας rapid test για τους φαρμακοποιούς

Υπ.Υγείας: Εκδόθηκε ο νέος Νόμος 4876/21 (ΦΕΚ Α ́ 251) του Υπ. Υγείας “Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις” ».

Σύμφωνα με το Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο με την παράγραφο 3 του άρθρου 39 που αναφέρεται στην «Απλοποίηση των διαδικασιών παροχής υπηρεσιών υγείας» επιτρέπεται :

➢ Διαδικασία επανέκδοσης γνωματεύσεων στο πληροφοριακό σύστημα δαπανών του e-ΔΑΠΥ

Δίδεται η δυνατότητα της επανέκδοσης μηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων γνωματεύσεων χρονίως πασχόντων, μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα του e-ΔΑΠΥ μετά από αίτημα του ασθενούς προς τον ιατρό, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης της γνωμάτευσης σε έντυπη μορφή ή θεώρησής της από ελεγκτή ιατρό, έως την 31η.3.2022. Οι γνωματεύσεις εκτελούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης, όπως αυτή ορίζεται επί της εκδοθείσας ηλεκτρονικής γνωμάτευσης.

➢ Διαδικασία επανέκδοσης συνταγών στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Δίδεται η δυνατότητα της επανέκδοσης συνταγών για χρόνια νοσήματα μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μετά από αίτημα του ασθενούς προς τον ιατρό, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης της συνταγής και της επισύναψης τυχόν συνοδευτικών εγγράφων, έως την 31η.3.2022.

➢ Διαδικασία έγκρισης φαρμάκων μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης

Αντίστοιχα για φάρμακα τα οποία εγκρίνονται μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.), είναι εφικτή η συνέχιση της αγωγής μέχρι την 31η.3.2022, κατόπιν καταχώρησης του σχετικού αιτήματος από τον ιατρό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Σ.Η.Π.

➢ Παράταση στην ισχύ μηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων συνταγών

Η λήξη συνταγών των οποίων παρήλθε η ισχύς τους είτε πρόκειται να εκδοθούν

από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, παρατείνεται έως την 31η.3.2022

Η ΗΔΙΚΑ αναλαμβάνει την ενημέρωση του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης άμεσα για τις συνταγές που θα εκδίδονται μέσω του συστήματος και σταδιακά, όπως κάθε φορά, και όσες έχουν εκδοθεί έως σήμερα και δεν έχουν εκτελεστεί ακόμη.

➢ Παρατείνεται η «Διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων νόσησης από τον κορωνοιό COVID-19 για τις ανάγκες της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός και εκτός Ελλάδος» έως την 31η.3.2022, από τους επιτρεπόμενους φορείς διενέργειας δοκιμασιών ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV2 (rapid test) στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι φαρμακοποιοί.

➢ Παρατείνεται η μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. για είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας, τροποποιείται ως προς τον χρόνο ισχύος και διαμορφώνεται έως και την 30η Ιουνίου 2022.

➢Σε όσους πολίτες στερήθηκαν σταδιακά την παροχή του Ε.Κ.Α.Σ. με ημερομηνία οριστικής κατάργησής του την 31η.12.2019, εφαρμόζεται ως αντισταθμιστικό μέτρο για το χρονικό διάστημα από 1.1.2020 μέχρι τις 31.12.2022, η πλήρης απαλλαγή τους από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.

➢ Με απόφαση που θα εκδώσει ο Υπουργός Υγείας, δύναται να παρατείνεται η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και εκτός των δημοσίων δομών καθώς και να εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της συγκεκριμένα φάρμακα, θεραπευτικές πράξεις ή διαγνωστικές εξετάσεις.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ.Υγείας: Παράταση έκδοσης συνταγών & διενέργειας rapid test για τους φαρμακοποιούς "

Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη (30.12.2021) σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Τοπικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες και σε άλλες περιοχές χιονοπτώσεις.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μόνο στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως στην περιοχή του Καστελόριζου) και πιθανόν την Εύβοια τις Σποράδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Μόνο στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες .
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και κατά περιόδους στο Θερμαϊκό 6-7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ , ενισχυόμενοι περαιτέρω στα 7 με 8 μποφόρ από το απόγευμα στο Θρακικό.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που μόνο στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και ανοιχτά στο Ιόνιο βόρειοι εως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα θαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το απόγευμα στα δυτικά τμήματα τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην περιοχή του Καστελόριζου.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές .
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και αργότερα στα νότια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει"

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων - Ποιους αφορά;

Λίγο έμεινε για να αποχαιρετήσουμε το 2021 και να εισέλθουμε στο 2022 το οποίο όπως φαίνεται δεν θα ξεκινήσει καλά για όσους δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας και ασφάλιστρα και βέβαια δεν περνούν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ.

Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ενεργοποιήσει τις δύο εφαρμογές που έχει ήδη έτοιμες MyAuto και Audit Car με τις οποίες θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την διασταύρωση των στοιχείων και θα ανακαλυφθούν οι παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων στους οποίους αυτομάτως θα επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα στο Taxisnet!

Υπολογίζεται ότι πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες δεν περνούν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ ενώ επίσης πάνω από 650.000 τα κινούν ανασφάλιστα ενώ στα ίδια επίπεδα με τα ανασφάλιστα κινείται και ο αριθμός των ιδιοκτητών που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας! Μόνο από την μη έλευση από τεχνικό έλεγχο οι οικονομικές απώλειες για το κράτος ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ συνολικά οι απώλειες ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ.

Η υπηρεσία MyAuto

Η ηλεκτρονική υπηρεσία MyAuto θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες όσον αφορά στα οχήματα, όπως στα βασικά στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας, στον τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) και στην ασφάλιση του οχήματος.

Με αυτό τον τρόπο θα μπει ένα τέλος στους παραβάτες ιδιοκτήτες που κινούν το όχημά τους ανασφάλιστο και χωρίς να έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα δεν το έχουν περάσει και από ΚΤΕΟ!

Αντίστοιχο ψηφιακό «παρατηρητήριο», με την ονομασία Audit-Car, θα έχουν στη διάθεσή τους και οι ελεγκτικές αρχές, που θα μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να διασταυρώσουν στοιχεία σχετικά με τα οχήματα.

Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας myAuto, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν real time πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημά τους και σχετίζονται ιδίως με:

α) την ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής,

β) την ημερομηνία καταβολής Τελών Κυκλοφορίας,

γ) την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων,

δ) το ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (KTEO) στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα,

ε) τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος,

στ) τη θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία,

ζ) τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος και

η) την ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις ίδιες πληροφορίες έχουν πρόσβαση και τα όργανα ελέγχου οχημάτων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας Audit-Car.

Τα πρόστιμα

Ο νόμος 489/76 προβλέπει ότι η κυκλοφορία οχήματος χωρίς το ειδικό αποδεικτικό της ασφάλισης σήμα επισύρει την αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής και εισπραττόμενο με τις οικείες διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.

Επίσης υπάρχουν και Ποινικές κυρώσεις που περιλαμβάνουν φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος, θα σταλεί από τη Γ.Γ.Π.Σ., σε κάθε ιδιοκτήτη ανασφάλιστου ειδοποιητήριο για να ασφαλιστεί μέσα σε 8 μέρες ή να δώσει εξηγήσεις, να πληρώσει παράβολο 250 ευρώ για να ασφαλιστεί ενώ αν ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τα παραπάνω, θα του επιβληθεί νέο πρόστιμο 500 ευρώ καθώς και οι παραπάνω διοικητικές και ποινικές κυρώσεις!

Σύμφωνα με το νόμο, αν το όχημά σου είναι καινούργιο, θα πρέπει να το περάσεις ΚΤΕΟ στα 4 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία και κατόπιν θα ελέγχεται κάθε 2 χρόνια. Αν αργήσεις και χάσεις την προθεσμία σου, πληρώνεις πρόστιμο στο ταμείο του ΚΤΕΟ ώστε να γίνει τελικά ο έλεγχος. Το ποσό που θα πληρώσεις εξαρτάται από την καθυστέρηση και υπολογίζεται σε 16 ευρώ για καθυστέρηση έως 30 ημέρες, σε 33 ευρώ για καθυστέρηση από 30 ημέρες6 μήνες και σε 65 ευρώ για καθυστέρηση πάνω από 6 μήνες. Σε περίπτωση ηλεκτρονικού ελέγχου το πρόστιμο ανέρχεται σε 150 ευρώ ενώ αν διαπιστωθεί η παράβαση σε έλεγχο της Τροχαίας τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ το οποίο μπορεί να περιοριστεί στο 1/8 (50 ευρώ) στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών. Το πρόστιμο της Τροχαίας σε περίπτωση ανέλεγκτων Φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, Ταξί, Ασθενοφόρων, Λεωφορείων από ΚΤΕΟ έχει οριστεί στα 400 ευρώ, το οποίο μπορεί να περιοριστεί στο 1/2 (200 ευρώ) στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.

Αν κάποιος δεν έχει πληρώσει τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας και το διαπιστώσουν σε κάποιο έλεγχο της Τροχαίας τότε αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας μέχρι ο κάτοχος του οχήματος να προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής τους που να υπενθυμίσουμε ανέρχεται στο διπλάσιο του αρχικού ποσού.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » " Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων - Ποιους αφορά;"

Κορονοϊός – Πορτογαλία: Ρεκόρ κρουσμάτων – Εμβολιασμένο το 87% του πληθυσμού

Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζει να καταγράφει η Πορτογαλία, με 26.867 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, από 17.172 χθες, ωστόσο ταυτόχρονα ο αριθμός των θανάτων από την Covid-19 έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε σύγκριση με τις αρχές του 2021.

Η υπηρεσία υγείας DGS κατέγραψε μόλις 12 θανάτους σήμερα (από 19 χθες) ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένει σταθερός, στους 151, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο αριθμός των θανάτων ξεπερνούσε καθημερινά τους 300 και σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονταν περισσότεροι από 900 ασθενείς.

Η χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο

Η Πορτογαλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, αφού περίπου το 87% του πληθυσμού της είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Η επίπτωση των 14 ημερών αυξήθηκε σήμερα σε 923 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, από 804 που ήταν την Τρίτη. Η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο εκτιμά ότι τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τις 37.000 ημερησίως κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, αν και τα μέτρα που επιβλήθηκαν πρόσφατα αναμένεται ότι θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Πριν από τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση έκλεισε τα μπαρ και τα νάιτκλαμπ και επέβαλε τηλεργασία για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Πορτογαλία: Ρεκόρ κρουσμάτων – Εμβολιασμένο το 87% του πληθυσμού"

Κορωνοϊός - Ζαούτης: Το 60%-70% των κρουσμάτων είναι με την Omicron

Για τη μεγάλη μεταδοτικότητα της Omicron, η οποία πάντως δείχνει, μέχρι τώρα, πως ακολουθείται από ήπια συμπτώματα, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

«Βλέπουμε πως όντως μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα η Omicron, έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Το 60 – 70% των κρουσμάτων είναι από τη μετάλλαξη Όμικρον», είπε στο Mega την Τετάρτη ο κ. Ζαούτης.

Ωστόσο, το θετικό που φαίνεται από αυτήν τη μετάλλαξη, είναι ότι δε δίνει περισσότερες νοσηλείες και θανάτους. «Οι μελέτες δείχνουν πως είναι πιο ήπια η νόσος, δεν υπάρχει σημαντική αύξηση στις νοσηλείες. Η ανησυχία είναι ότι και μια πιο ήπια νόσος, αν μολυνθούμε όλοι μαζί ταυτόχρονα, θα πιεστεί το σύστημα και θα έχουμε αυξημένη νοσηρότητα».

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα ισχύουν από αύριο Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε: «Τα μέτρα εστιάζουν στους παράγοντες κινδύνου που συζητάμε από την αρχή της πανδημίας, όπως ο συνωστισμός», σημείωσε και τόνισε τη σημαντικότητα του εμβολιασμού.

«Το εμβόλιο είναι το πιο σημαντικό μέτρο, προστατεύει από σοβαρή νόσο και θάνατο. Η τρίτη δόση αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και τη φέρνει κοντά στην αποτελεσματικότητα που είχε απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει μετατεθεί για αργότερα, είπε: «Να δούμε τη γενική εξίσωση για τις συνέπειες της πανδημίας στα παιδιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυξήθηκε η κατάθλιψη, το άγχος. Άλλες δείχνουν ότι επηρεάζεται το προσδόκιμο ζωής των παιδιών. Πρέπει να ζυγίσουμε πολύ προσεκτικά τις αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού στην ευρύτερη υγεία των παιδιών μας».

Αναφορικά με μια πιθανή τέταρτη δόση του εμβολίου, ο κ. Ζαούτης σημείωσε πως «αν τα δεδομένα συγκλίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, θα πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά» και τόνισε πως δε θα πρέπει να πανικοβαλλόμαστε από τον αριθμό των κρουσμάτων. «Ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων δεν είναι ο πιο σημαντικός δετικής σε αυτήν τη φάση. Κοιτάμε νοσηλείες και θανάτους».

Όσο για το αν η «Omicron» σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας: «Είμαι επιφυλακτικά αισιόδοξος», δήλωσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Ζαούτης: Το 60%-70% των κρουσμάτων είναι με την Omicron"

Νέος ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις επτά το απόγευμα, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Αρβης Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 393 χλμ ΝΝΑ των Αθηνών, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 48 χλμ ΝΔ της πόλης της Άρβης.

Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μετά τον πρωινό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ, έγινε αισθητή κυρίως στο νότιο τμήμα της Ανατολικής Κρήτης, όπου οι κάτοικοι αναστατωμένοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για ζημιές.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη"

Νόσησε με κορωνοϊό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Fake news του ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγε εκδρομή, λέει η ΝΔ

Για «άθλιο πόλεμο λάσπης κατά του πρωθυπουργού» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή διαρροές στα social media που αφορούν τη νόσηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με κορωνοϊό. Με ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα σημειώνει ότι «όλα αυτά» γίνονται «με τις ευλογίες του κ. Τσίπρα».

Ο γιος του πρωθυπουργού είχε νοσήσει με κορωνοϊό πριν τα Χριστούγεννα και έμεινε, όσες ημέρες χρειαζόταν, σε καραντίνα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, είτε φανερά είτε υπόγεια, χρησιμοποιώντας troll του διαδικτύου και φιλικά του μέσα και ιστοσελίδες, τον άθλιο πόλεμο λάσπης προσωπικά κατά του πρωθυπουργού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Στην αρχή ήταν στο στόχαστρο μόνο ο ίδιος. Στη συνέχεια προστέθηκε και η σύζυγος του. Μετά ήρθε η σειρά των παιδιών του. Αυτή τη φορά τα ψέματα αφορούν τον γιό του Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και δήθεν πήγε εκδρομή, παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα. Κι αυτό όταν από την πρώτη στιγμή της θετικής διάγνωσης μπήκε σε καραντίνα κι έμεινε στο δωμάτιό του, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, και φυσικά δεν πήγε καμία εκδρομή. Παράλληλα με το υβρεολόγιο στις επίσημες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόγεια της Κουμουνδούρου κάνουν υπερωρίες στην παραγωγή λάσπης και fake news κι όλα αυτά με τις ευλογίες του κ. Τσίπρα φυσικά» προσθέτει η Πειραιώς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νόσησε με κορωνοϊό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Fake news του ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγε εκδρομή, λέει η ΝΔ"

Η Δανία η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα ανα κάτοικο

Η Δανία, που είναι αυτή τη στιγμή παγκοσμίως η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό της, κατέρριψε σήμερα το απόλυτο ρεκόρ της με 23.228 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών.

Το ρεκόρ αυτό εξηγείται, εντούτοις, σε μεγάλο βαθμό από τον πολύ υψηλό αριθμό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκαν μετά τα Χριστούγεννα, με το ποσοστό των θετικών τεστ να παραμένει σχεδόν σταθερό, στο 12,3%, σύμφωνα με τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών.

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε τη Δευτέρα κι ανερχόταν σε 16.164 κρούσματα.

Ο δείκτης επίπτωσης σημαίνει ότι πάνω από ένα κάτοικος στους 60 διαγνώστηκε θετικός κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται κατέγραψε μικρή άνοδο, με 675 ασθενείς (+9 σε 24 ώρες), εκ των οποίων 77 (+6) βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όμως η εξέλιξη του δείκτη αυτού είναι πιο αργή σε σύγκριση με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Δέκα έξι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σε διάστημα μίας ημέρας. Σε μία εβδομάδα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 17%, στους 89 θανάτους, όμως παραμένει μακριά από τα ρεκόρ του περασμένου χειμώνα (249 νεκροί σε μία εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2021), μια διαφορά που αποδίδεται στον προστατευτικό αντίκτυπο των εμβολίων, σύμφωνα με ειδικούς.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο διευθυντής της Αρχής Δημόσιας Υγείας Σέρεν Μπρόστρεμ κάλεσε τους Δανούς να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά σε «όσο το δυνατόν πιο περιορισμένο» κύκλο.

Είναι η πρώτη φορά που η Δανία ξεπερνά τα 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που συνέλεξε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Δανία είναι αυτή τη στιγμή μακράν η χώρα με τον υψηλότερο δείκτη επίπτωσης παγκοσμίως, με περισσότερα από 1700 κρούσματα για 100.000 κατοίκους το τελευταίο επταήμερο.

Την ακολουθούν η Μάλτα (1333), η Ιρλανδία (1312) και η Βρετανία (1173).

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Δανία η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα ανα κάτοικο"

Λευτέρης Αυγενάκης: «Διαφωνώ με την απόφαση για 1000 άτομα στα γήπεδα, είναι ανεφάρμοστη»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε ξεκάθαρο πως διαφωνεί με τα μέτρα περιορισμού των φιλάθλων στα γήπεδα, χαρακτηρίζοντας ανεφάρμοστη την απόφαση για επιτρεπόμενο όριο ως 1000 άτομα.

«Ανεφάρμοστη» χαρακτήρισε την απόφαση να επιτρέπονται μόλις 1000 φίλαθλοι σε κάθε ματς, ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Politica 89,8». Ο υφυπουργός τόνισε πως κατανοεί το δύσκολο έργο της διαχείρισης της πανδημίας, αλλά υπογράμμισε πως διαφωνεί με την εν λόγω απόφαση. 
 
Όσα δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

«Στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν τους (σ.σ. λοιμοξιολόγους) κακίζω γιατί έχουν πάρα πολλά μέτωπα και οι επιστήμονες προσπαθούν να μας προστατέψουν. Ωστόσο, με την τελευταία απόφασή τους περί των 1.000 θεατών στα γήπεδα δεν συμφωνώ. Είναι ανεφάρμοστη.

Πώς γίνεται να επιλεγούν οι 1.000 από τους αρκετούς χιλιάδες που έχουν αγοράσει τα διαρκείας τους στις μεγάλες ομάδες; Πώς να διαλέξουν εκείνες τους 1000;

Οι δικές μας προτάσεις ήταν τεκμηριωμένες, κάλυπταν την απαραίτητη μείωση και για τον επαγγελματικό και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επιχειρηματολογήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε απέναντί τους. Προέχει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης και της Επιτροπής και του κ. Πλεύρη, όσο κι αν ο καθένας μας θέλει να καλύψει και τις ανάγκες του κλάδου του, όπως εγώ του αθλητισμού».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λευτέρης Αυγενάκης: «Διαφωνώ με την απόφαση για 1000 άτομα στα γήπεδα, είναι ανεφάρμοστη»"

Κορωνοϊός: Δεύτερο σερί ρεκόρ με 28.828 κρούσματα, 72+7 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 28.828, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.134.713, εκ των οποίων 50,4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 215 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.488 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1,27 (95% ΔΕ: 1,09 - 1,45). Ταυτόχρονα η θετικότητα είναι σχεδόν υπερδιπλάσια της χθεσινής. Συγκεκριμένα σήμερα έγιναν 398.632 τεστ, τα 48.380 μοριακά και τα 350.252 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα φτάνει το 7,2% έναντι 3.89% χθες (με 556 χιλιάδες τεστ)

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 12.848 στην Αττική (9.882 χθες).
  • 3.496 στη Θεσσαλονίκη (2.665 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.488 από την Ανατολική Αττική (1.121 χθες).
  • 2.333 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.770 χθες).
  • 366 από τη Δυτική Αττική (318 χθες).
  • 1.473 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.089 χθες).
  • 4.164 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (3.226 χθες).
  • 1.513 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (1.179 χθες).
  • 1.361 από τον Πειραιά (1.032 χθες).
  • 150 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (147 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 63 Περιφερειακές Ενότητες:

  • 371 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 2 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 175 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 308 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 142 στην ΠΕ Άρτας.
  • 679 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 246 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 64 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 192 στην ΠΕ Δράμας.
  • 160 στην ΠΕ Έβρου.
  • 455 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 52 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 51 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 296 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 339 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 592 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 20 στην ΠΕ Θάσου.
  • 133 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 17 στην ΠΕ Θήρας.
  • 2 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 45 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 369 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 223 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 31 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 420 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 1 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 84 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 2 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 146 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 45 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 143 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 531 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 313 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 43 στην ΠΕ Κω.
  • 267 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 549 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 76 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 193 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 104 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 13 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 365 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 266 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 8 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 21 στην ΠΕ Νάξου.
  • 77 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 15 στην ΠΕ Πάρου.
  • 128 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 340 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 76 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 128 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 85 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 222 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 20 στην ΠΕ Σάμου.
  • 320 στην ΠΕ Σερρών.
  • 40 στην ΠΕ Σύρου.
  • 14 στην ΠΕ Τήνου.
  • 233 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 197 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 336 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 30 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 131 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 295 στην ΠΕ Χανίων.
  • 104 στην ΠΕ Χίου.
  • 1.103 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (935 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν άλλες επτά απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.636 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 620 (χθες 635). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 80,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 529 (85,32%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 91 (14.68%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.745 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 413 (ημερήσια μεταβολή +21.47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 330 ασθενείς.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Δεύτερο σερί ρεκόρ με 28.828 κρούσματα, 72+7 θάνατοι"

Κορωνοϊός: Στα 208.000 τα κρούσματα στη Γαλλία - Έτοιμοι για ρεβεγιόν με... παντόφλες οι Γάλλοι

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με... παντόφλες θα κάνουν οι περισσότεροι Γάλλοι καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού αυξάνεται ανησυχητικά σε ημερήσια βάση.

Σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κατέγραψε ρεκόρ ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 200.000.

«Περίπου 208.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Χθες, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων της νόσου Covid έφθασε τις 180.000.

Αν και η γαλλική κυβέρνηση δεν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 Δεκεμβρίου- όπως είχε κάνει πέρυσι- η κατάσταση στη χώρα είναι ανησυχητική με τους ειδικούς να ζητούν από τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ωστόσο, το ηθικό πολλών Γάλλων είναι πεσμένο, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» προσθέτοντας ότι δεν έχουν όρεξη για πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν με φίλους και συγγενείς.

Πολλοί είναι αυτοί που θα γιορτάσουν την έλευση του Νέου Έτους, άλλοι με τις παντόφλες τους και άλλοι φορώντας τα γιορτινά τους...

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 208.000 τα κρούσματα στη Γαλλία - Έτοιμοι για ρεβεγιόν με... παντόφλες οι Γάλλοι"

Νέα μέτρα κυβέρνησης - Ανακοινώσεις από Θάνο Πλεύρη

Νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων από τον κορονοϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μετά τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και την «έκρηξη» κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, το πρωί στις 6.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του ethnos.gr που μετέδωσε νωρίτερα ότι από αύριο σταματά η μουσική στην εστίαση και θα κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης τα μεσάνυχτα, εκτός της παραμονής Πρωτοχρονιάς που θα κλείσουν στις 2:00.

Η μετάλλαξη Όμικρον πλέον κυριαρχεί σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για επιπλέον κλίνες σε κλινικές και νοσοκομεία, εφόσον χρειαστεί.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η επιτροπή ομόφωνα καλεί τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Σημείωσε δε, ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας για τα εμβόλια όσο και την χρονική διάρκεια στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας:

  • Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μόνο μέχρι τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια των 6 ατόμων.
  • Εξαίρεση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που τα καταστήματα διασκέδασης θα κλείσουν στις 2:00.

Κατά τα λοιπά από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου.

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Στα γήπεδα περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50% και κυλιόμενο ωράριο.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.
  • Απαγορεύεται κάθε οργανωμένο πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Σύσταση για διενέργεια τεστ για κορονοϊό πριν από οικογενειακές συγκεντρώσεις

Δείτε live τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και τις ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη:

ethnos 

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μέτρα κυβέρνησης - Ανακοινώσεις από Θάνο Πλεύρη"

Ένοπλες Δυνάμεις: Ποια πιστοποιητικά χρειάζονται για κατάταξη

Να έχουν μαζί τους, εκτός από το ήδη απαιτούμενο μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού (PCR), και πιστοποιητικό εμβολιασμού για Covid-19 ή πιστοποιητικό νόσησης, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, οφείλουν όσοι παρουσιάζονται για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτό ανακοίνωσε η Στρατολογία, λόγω της δυναμικής της πανδημίας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοπλες Δυνάμεις: Ποια πιστοποιητικά χρειάζονται για κατάταξη"

Κέρκυρα: Για νοσοκομείο “καμίας νόσου” κάνει λόγο η ΕΓΕΣΥΚ

Για διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας κάνει λόγο νέα ανακοίνωση της η ΕΓΕΣΥΚ που επισημαίνει ότι “το νοσοκομείο της Κέρκυρας έγινε μίας νόσου και τώρα γίνεται καμίας νόσου”.

Οι γιατροί υπογραμμίζουν πως “οι υπεύθυνοι κώφευσαν στις εκκλήσεις μας, τόσο στο να διασφαλίσουν τη βραχυπρόθεσμη ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας, όσο και στο να θέσουν τις προϋποθέσεις για τη μόνιμη στελέχωσή των Υπηρεσιών Υγείας, δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα στους Ιατρούς. Αντιθέτως αρκέστηκαν σε σπασμωδικές μετακινήσεις που διαλύουν και την πρωτοβάθμια αλλά και νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου.” Επίσης αναφέρονται στη “μετακίνηση πνευμονολόγου από την κλινική covid στα επείγοντα, στην αποχώρηση ιδιώτη γιατρού από την παθολογική, καθώς έχει να πληρωθεί 6 μήνες αλλά και στα προβλήματα στη χειρουργική κλινική που  δεν έχουν επιλυθεί με τον κίνδυνο αναστολής ακόμα και των επειγόντων χειρουργείων εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Για νοσοκομείο “καμίας νόσου” κάνει λόγο η ΕΓΕΣΥΚ"

Συγκλονίζει ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας - Έξι χρόνια από τον τραγικό θάνατό της

Συγκλονίζει για μία ακόμα φορά ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας, Μάνος Παρασκάκης σε ανάρτησή του για τα έξι χρόνια από τον τραγικό θάνατό της.

Η 4χρονη Μελίνα, όπως ήδη είναι γνωστό, πέθανε μετά από χειρουργείο ρουτίνας ενώ φέτος το δικαστήριο αθώωσε την αναισθησιολόγο που ήταν κατηγορούμενη.

Ο κ. Παρασκάκης στην ανάρτησή του αναφέρει πως κάθε τέτοια ημέρα «γιορτάζει τον θάνατό της» ενώ έχει μέσα του μία οργή καθώς κανένας δεν πήρε την ευθύνη για τον θάνατό της.

Παράλληλα, τόνισε πως κανείς δεν έχει καταδικαστεί παρά μόνο «η κόρη μου σε αιώνια φυλακή».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μάνου Παρασκάκη:

ΜΕΛΙΝΑ

29-12-2015

Για όσους δε γνωρίζουν.

Για όσους δε θυμούνται.

Για όσους τη ξέχασαν.

‘’Γιορτάζω’’ το θάνατό της στις

29 Δεκεμβρίου.

Ήταν στην εντατική όπου και κατέληξε από μία απλή εγχείρηση ρουτίνας για κρεατάκια στη μύτη.

Υγιέστατη χωρίς πρόβλημα υγείας.

Οι κύριοι,που οι περισσότεροι ξέρουν,που ήταν μες στο χειρουργείο τα έκαναν θάλασσα.

Δυο μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου άλλαξαν τη ζωή μας.

Αφού με φλόμωσαν στο ψέμα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου,τη μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο επίσης στο Ηράκλειο όπου και πέθανε.

Ευθύνες δεν έχει κάποιος το θάρρος να πάρει.

Ίσως έφταιγε η Μελίνα.

Κανείς δε θα μπεί όμως φυλακή κανείς δε θα καταδικαστεί,

ομως η Μελίνα καταδικάστηκε στην αιώνια φυλακή.

Στο τάφο.

Εγώ κι η οικογένειά μου ξέρουμε τι ζούμε κάθε μέρα.

Κι ας μη βλέπετε εσεις ή ας μη το δείχνω εδώ.

Δε ξέρω πως πέθανε το παιδί μου.

Κανείς δε μιλάει ανοιχτά.

Ακόμα κι αν ήθελα να συγχωρέσω κάποιον δε μπορώ αφού κανείς δε μου έχει πεί το ελάχιστο.

Οι χειρουργοι, οι αναισθησιολόγοι, όλοι!

Μόνο ψέμματα!

Έχω λοιπόν μόνο οργή μέσα μου.

Φυσικά μετα απο ενα σωρο μεθοδευσεις και παλινωδιες, οι δικαστες, εφεραν πρωην συναδέλφους της κατηγορουμενης, (απο το ιδιο εργασιακο περιβαλλον) ως πραγματογνώμονες, με φυσικο αποτελεσμα τη πρωτοδικη αθωωση της…

Κι επικαλούμαι και τη δική σας οργή.

Εύχομαι να μη βρεθεί κανείς στη θέση μου.

Όμως σκεφτείτε ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο καθένας σας, η να υπάρξει στο μέλλον κάποιος στη δική μου θέση που να χάσει κάποιον δικό του από ιατρικό λάθος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συγκλονίζει ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας - Έξι χρόνια από τον τραγικό θάνατό της"

Απαγωγή επιχειρηματία Γ.Κυπαρίσση: Ζητούν 2 εκατ. ευρώ λύτρα - Έστειλαν φωτογραφίες στον αδερφό του

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια του επιχειρηματία και ζητούν λύτρα σχεδόν 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. 

Μάλιστα ο αδερφός του, έλαβε πριν λίγη ώρα φωτογραφίες με τον επιχειρηματία δεμένο, για να του επιβεβαιώσουν ότι είναι ζωντανός.

Την ώρα της απαγωγής του ο επιχειρηματίας μιλούσε στο κινητό του με φιλικό του πρόσωπο που άκουσε τους δράστες να εγκλωβίζουν το θύμα τους και να τον επιβιβάζουν σε όχημα. Ο συνομιλητής του απαχθέντα έχει ήδη δώσει κατάθεση στην ΕΛΑΣ.

Με βάση τα πρώτα δεδομένα της υπόθεσης ο σύντομος χρόνος που στάλθηκε το πρώτο μήνυμα και το ύψος των λύτρων που ζητούνται, δείχνουν στα στελέχη της ΕΛΑΣ ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια όχι μεγάλης οργάνωσης.

Θεσσαλονίκη: Πήγαν να της κόψουν κλήση για μάσκα και τους… έφτυσε!

(Αρχικό κείμενο) Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές, έπειτα από την εξαφάνιση γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης εξαφανίστηκε από την περιοχή του Ντράφι με τους οικείους τους να εκφράζουν ανησυχία ότι πρόκειται για απαγωγή. 

Ο επιχειρηματίας χθες βράδυ βρισκόταν σε ταβέρνα της περιοχής και έτρωγε. Στο δρόμο της επιστροφής άγνωστοι φέρεται να τον απήγαγαν έξω από το σπίτι του στο Ντράφι.

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και 2 καμένα αυτοκίνητα έξω από τον οικισμό «Φοίνικας» στα Σπάτα, τα οποία πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν από τους φερόμενους ως απαγωγείς του επιχειρηματία και μετά εγκαταλείφθηκαν ώστε να εξαφανιστούν τα ίχνη τους.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκίνητου, καθώς έχει καταστήματα με ανταλλακτικά στο Μενίδι και στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και κατά το παρελθόν είχε δεχτεί πυρά από επίδοξους ληστές στο κατάστημά του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση της Ασφάλειας Αττικής για την διαλεύκανση τη υπόθεσης.

Στα Σπάτα εντοπίστηκαν καμένα αυτοκίνητα που ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν για την αρπαγή του.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγωγή επιχειρηματία Γ.Κυπαρίσση: Ζητούν 2 εκατ. ευρώ λύτρα - Έστειλαν φωτογραφίες στον αδερφό του "

Θεσσαλονίκη: 47χρονη πουλούσε «θεραπεία» για τον κορονοϊό παριστάνοντας την γιατρό

«Θεραπεία» κατά του κορονοϊου πουλούσε στη Θεσσαλονίκη μια 47χρονη γυναίκα, η οποία παρίστανε την γιατρό. Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία ενός ζευγαριού, στο οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει συγγενείς τους που είχαν νοσήσει. 

H 47χρονη παρίστανε ότι είναι αναισθησιολόγος και ζητούσε χρήματα ώστε να προσφέρει σε ασθενείς… εξειδικευμένη θεραπεία για τον κορονοϊό. Η δράστιδα κάλεσε ανδρόγυνο στη Θεσσαλονίκη και προσέφερε τις υπηρεσίες της για τους γονείς του ζευγαριού που νοσούν από COVID έναντι 3.000 ευρώ. 

Η δράστιδα ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο Εισαγγελέας και αναζητείται από τις Αρχές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό υπήρξε καταγγελία στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη ότι άγνωστη γυναίκα, που ισχυρίστηκε ότι είναι υγειονομικός, ζήτησε από άλλη γυναίκα  3.500 ευρώ ώστε να μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο πατέρας της. Σύμφωνα με το OPEN, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο υποθέσεις να συνδέονται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 47χρονη πουλούσε «θεραπεία» για τον κορονοϊό παριστάνοντας την γιατρό"

Rapid test: Περισσότερα τα «ψευδώς αρνητικά» με την Ομικρον

Τα τεστ αντιγόνων για τον SARS-CoV-2, τα οποία έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα πως δίνουν αποτέλεσμα μέσα σε μερικά λεπτά, είναι λιγότερο ευαίσθητα στην παραλλαγή Όμικρον απ’ ό,τι σε προηγούμενες, προειδοποίησαν χθες Τρίτη οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Αυτό σημαίνει πως τα τεστ αυτού του είδους είναι ενδεχόμενο να δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, ακόμη κι αν κάποιος ή κάποια έχει μολυνθεί από την Όμικρον. «Τα προκαταρκτικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι τα τεστ αντιγόνων πράγματι ανιχνεύουν την παραλλαγή Όμικρον, αλλά έχουν μειωμένη ευαισθησία», αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA). Ωστόσο, σημείωσε πως συνεχίζει να συνιστά τη χρήση τους, με την τήρηση των οδηγιών χρήσης.

«Αν κάποιος λάβει αρνητικό αποτέλεσμα αφού κάνει τεστ αντιγόνων, αλλά υπάρχουν υποψίες πως έχει μολυνθεί (...), για παράδειγμα αν έχει συμπτώματα (της Covid-19) ή υψηλή πιθανότητα μόλυνσης, λόγω έκθεσης, είναι σημαντικό να κάνει μοριακή εξέταση (σ.σ. τεστ PCR)», ανέφερε ο οργανισμός.

Τα τεστ αντιγόνων αναζητούν τα αντιγόνα στην επιφάνεια του ιού· τα μοριακά τεστ ψάχνουν το γενετικό του υλικό. Τα πρώτα ήταν ήδη λιγότερο ευαίσθητα από τα δεύτερα, θύμισε ο FDA.

Η ευαισθησία των τεστ αυτών μειώνεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας των πολλαπλών μεταλλάξεων της παραλλαγής Όμικρον. Μολαταύτα, οι εξετάσεις αντιγόνων, γνωστές επίσης και ως γρήγορα τεστ (rapid test), θεωρούνται χρήσιμα από τους ειδικούς γενικά, καθώς μπορούν να γίνονται συχνά, στο σπίτι, με μικρό κόστος, βοηθώντας να ελεγχθεί η πανδημία.

Στις ΗΠΑ τα κιτ για να κάνει κανείς εξέταση στο σπίτι, ολοένα πιο δημοφιλή, πλέον εξαντλούνται, εν μέρει λόγω της ραγδαίας αύξησης των μολύνσεων που αποδίδεται κυρίως στην Όμικρον και εν μέρει λόγω των εορτών του τέλους του έτους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αγορά 500 εκατομμυρίων γρήγορων τεστ που μπορούν να γίνονται στο σπίτι. Οι Αμερικανοί θα μπορούν να τα παραγγέλνουν μέσω ειδικού ιστότοπου που θα λειτουργεί από τον Ιανουάριο.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Rapid test: Περισσότερα τα «ψευδώς αρνητικά» με την Ομικρον"

Πλεύρης: Ο Πολάκης καλεί τον κόσμο να μην εμβολιάζεται, ο Τσίπρας σιωπά και καλύπτει

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, προκαλεί η νέα ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη «Omicron».

«Ντροπή προκαλεί η διασπορά ψευδών ειδήσεων από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν τα εμβόλια δεν καλύπτουν την μετάλλαξη «Όμικρον», καλώντας τον κόσμο ουσιαστικά να μην εμβολιαστεί.Ο Αλέξης Τσίπρας για μία ακόμη φορά σιωπά. Όχι απλά ανέχεται, αλλά παροτρύνει και καλύπτει τον πρώην υπουργό του. Τελικά, η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην καταπολέμηση της πανδημίας εκφράζεται από τις αναρτήσεις του κ. Πολάκη», αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης σε δήλωσή του.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

pollakis

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλεύρης: Ο Πολάκης καλεί τον κόσμο να μην εμβολιάζεται, ο Τσίπρας σιωπά και καλύπτει"

Σεισμός 5,7 ρίχτερ στην Κρήτη – Ευθύμιος Λέκκας στο newsit: «Δε θα έχουμε μετασεισμούς – Δεν έχει σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου»

Προβληματισμένοι ως προς την συνολική εικόνα της σεισμικής ακολουθίας στην Κρήτη και την ευρύτερη περιοχή εμφανίζονται οι επιστήμονες, μετά το σεισμό των 5,7 ρίχτερ με επίκεντρο στη θάλασσα, που έγινε 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης Ηρακλείου. 

Ο Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο newsit.gr αποκλείει το γεγονός να συσχετίζεται ο σημερινός σεισμός με τις σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές. 

«Ο σεισμός στην Κρήτη έγινε σε μια ευαίσθητη περιοχή στον υποθαλάσσιο χώρο με σημαντικό βάθος της τάξεως των 40 χιλιόμετρα. Είναι πάνω στο ελληνικό τόξο, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου. Αυτό διερευνούμε τώρα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε προβληματισμένοι σχετικά με τη συνολική διέγερση του ελληνικού τόξου στο νότιο τμήμα της χώρας, στην Κρήτη δηλαδή και την γύρω περιοχή λόγω των αλλεπάλληλων  δονήσεων».

Σε ερώτηση του newsit.gr για το αν θα υπάρξει μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή της Κρήτης, ο κύριος Λέκκας ξεκαθαρίζει ότι: «Μετασεισμούς δεν θα έχουμε στην προκειμένη περίπτωση γιατί ήταν σε αρκετά μεγάλο βάθος, αλλά γενικότερα υπάρχει μία συζήτηση γιατί να έχουμε τόσους σεισμούς στην Κρήτη και την ευρύτερη περιοχή».

Δήμαρχος Βιάννου στο newsit.gr: Δεν έχουμε μεγάλες ζημιές

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gt ο δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης: «Ξυπνήσαμε μες στον φόβο σήμερα. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. Από τις πληροφορίες που έχουμε έως τώρα δεν έχουμε κανέναν τραυματία και ούτε έχουμε πτώσεις κτιρίων και μεγάλες ζημιές».

«Πάω τώρα να δω την κατάσταση από κοντά. Είμαστε σε εγρήγορση αν και οι επιστήμονες λένε ότι δεν θα έχει μετασεισμούς» συμπλήρωσε ο κύριος Σταυρακάκης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός 5,7 ρίχτερ στην Κρήτη – Ευθύμιος Λέκκας στο newsit: «Δε θα έχουμε μετασεισμούς – Δεν έχει σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου»"

Δ. Σαρηγιάννης: Μπορεί να δούμε και 40.000 κρούσματα!

Η εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων στις 21.657 την Τρίτη ήταν για τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη μια εξέλιξη που δεν θα έπρεπε να προκαλέσει έκπληξη, με δεδομένη την υπερμεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον και τη διεθνή εμπειρία στις χώρες όπου έχει κυριαρχήσει.

Με τον δείκτη αναπαραγωγής (Rt) να φτάνει στο 1,6 σε εβδομαδιαίο μέσο όρο, έναντι 0,87 πριν από μόλις 8 ημέρες, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αναμένεται να φτάσει σε νέα δυσθεώρητα ύψη μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Ο ίδιος προβλέπει, μιλώντας στο iatronet, υπερδιπλασιασμό της σημερινής διασποράς στην κοινότητα έως τις 15 Ιανουαρίου, με τον αριθμό των ημερήσιων νέων μολύνσεων να ξεπερνά τις 18.000, έναντι 8.700 σήμερα, σε επίπεδο κυλιόμενου εβδομαδιαίου μέσου όρου. «Αυτό σημαίνει πως θα βλέπουμε για καιρό τα 20άρια και παραπάνω. Κάποιες μέρες μπορεί να δούμε και 35.000 και 38.000, ίσως και 40.000 κρούσματα», εκτιμά.

Μετά τις 15 Ιανουαρίου, προβλέπει πως θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια μείωση της ταχύτητας αύξησης, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. «Ρυθμός αναπαραγωγής στο 1,6 σε εβδομαδιαίο μέσο όρο σημαίνει διπλασιασμός κάθε 3 μέρες. Αυτό που έχουν παρατηρήσει οι Άγγλοι. Σε λίγο θα πηγαίνουμε για εκθετική αύξηση. Αυτές είναι οι συνθήκες που χτυπάνε καμπανάκια», επισημαίνει.

800 ΜΕΘ και 100 θάνατοι στις 20 Ιανουαρίου

Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καθηγητή και σε ό,τι αφορά τους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας, παρά τις ισχυρές ενδείξεις πως η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ηπιότερη νόσηση.

«Με τόσο μεγάλη διασπορά, θα έχουμε αύξηση και στις νοσηλείες και στις ΜΕΘ», εκτιμά, και προβλέπει αύξηση των διασωληνωμένων με Covid-19 στους 800 έως τις 20 Ιανουαρίου και επαναφορά των ημερήσιων απωλειών στους 100 αμέσως μετά. Οι συνθήκες στο σύστημα υγείας θα πιεστούν περαιτέρω, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα που εισέρχεται στο πέμπτο κύμα με ήδη γεμάτα τα νοσοκομεία και το προσωπικό εξαντλημένο. Η εξέλιξη μετά τα τέλη Ιανουαρίου στους σκληρούς δείκτες θα εξαρτηθεί από το πόσο αυστηρά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα.

Ο ίδιος διευκρινίζει πως δεν έχει αναπροσαρμόσει τα μέτρα που έχει προτείνει στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Υγείας και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων πριν από τα Χριστούγεννα. «Δεν είμαι τρελός να βγαίνω και να μιλάω για lockdown. Ο λόγος που μίλησα για σκληρά μέτρα ήταν για να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη, η οποία μέχρι ενός σημείου είναι μαθηματικά δεδομένη. Ξέρουμε ότι και lockdown να κάνεις αύριο, δεν θα έχεις αποτέλεσμα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, καθώς χρειάζεσαι τουλάχιστον 12 μέρες για να λειτουργήσει», τονίζει για να προσθέσει: «Από τώρα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, με το Rt στο 1,6, είναι απλός υπολογισμός για να δεις ότι τα κρούσματα θα φτάσουν εκεί. Τα μέτρα που προτείνουμε, είναι για να αποφύγουμε τις 800 κλίνες ΜΕΘ. Κάποιος που δεν διαβάζει την ανάλυση και δεν το βλέπει συνολικά, αλλά απλώς ακούει το νούμερο, μπορεί να λέει δεν γίνεται, τι είναι αυτά που λέει ο Σαρηγιάννης, δεν είναι σύμβουλος κ.λπ.».

Ρεβεγιόν στο σπίτι, κλειστή διασκέδαση

Σήμερα το πρωί, ενόψει των συσκέψεων που θα γίνουν για τη χρονική επίσπευση των μέτρων και την ενδεχόμενη λήψη νέων, ο επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας HERACLES αναμένεται να στείλει τις εκτιμήσεις του για την ποσοτική εκτίμηση της επίπτωσης των μέτρων που έχουν ληφθεί ήδη. Όπως επισημαίνει, η εφαρμογή μέτρων όπως η τηλεργασία στις 30 Δεκεμβρίου αντί για τις 3 Ιανουαρίου, είναι προφανές ότι δεν θα δημιουργήσουν καμία διαφορά.

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου βρίσκεται η ουσία της επίσπευσης, ο ίδιος θεωρεί πως η διασκέδαση πρέπει αναγκαστικά να κλείσει, ενώ προτείνει ρεβεγιόν στο σπίτι, σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο αυτοπροστασίας.

«Θα ήταν καλό να κάνουμε την κοινωνική μας φούσκα, τα περίφημα 9 άτομα που λέγαμε και πέρυσι, τα ίδια που είχαμε και τα Χριστούγεννα και να τα διατηρήσουμε για όλες τις γιορτές. Το βλέπω ότι δεν είναι εύκολο, όλοι θέλουν να βρεθούν, αλλά για εμένα είναι το ασφαλέστερο», υποστηρίζει και προσθέτει: «Από εκεί και πέρα, χωρίς να πάμε σε λογικές lockdown, υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσουμε με μια σειρά άμεσων μέτρων, τα οποία έχουμε προτείνει εγκαίρως».

Η δέσμη μέτρων που έχει προτείνει, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολύ σημαντική αύξηση των ποσοστών τηλεργασίας σε όλο το φάσμα της οικονομίας, η τήρηση αποστάσεων σε εσωτερικούς χώρους και η παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση εξοπλισμού απολύμανσης του αέρα σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η διαφορά κόστους και απώλειας κέρδους

Ο κ. Σαρηγιάννης θεωρεί αναπόφευκτο το κλείσιμο της νυχτερινής διασκέδασης, υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. «Καταλαβαίνω όλη τη λογική περί ψυχολογικής πίεσης, περί ανάγκης να λειτουργήσει η αγορά, αλλά από ένα σημείο και μετά, θα πρέπει να επιλέξουμε και το τελικό κόστος», λέει και εξηγεί πως πολλές φορές το οικονομικό κόστος της μη λήψης μέτρων είναι ισάξιο ή και μεγαλύτερο από αυτό της λήψης μέτρων.

«Το υγειονομικό κόστος έχει και κόστος οικονομικό, το οποίο έχει να κάνει και με την περίθαλψη, με τις απώλειες εργατικών ημερών και με απώλειες ποιότητας ζωής που και αυτή αποτιμάται, γιατί όταν χάσεις κάποια πράγματα, αναγκάζεσαι οικονομικά να προσπαθήσεις να τα αναπληρώσεις», επισημαίνει και συμπληρώνει: «Οπότε αν τα δούμε στο σύνολό τους, το οικονομικό κόστος της μη λήψης μέτρων κατά τη γνώμη μου είναι συγκρίσιμο για να μην πω ότι ξεπερνά το οικονομικό κόστος της λήψης μέτρων. Απλώς το ένα είναι απολεσθέν κέρδος και το άλλο είναι κόστος. Και επειδή το κόστος πολλές φορές διαμοιράζεται στην κοινωνία και όχι μόνο στον επιχειρηματία, είναι μια επιλογή από ένα σημείο κι έπειτα το πού θα πάει το κόστος: θα πάει στον επιχειρηματία ή θα πάει στην κοινωνία».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Σαρηγιάννης: Μπορεί να δούμε και 40.000 κρούσματα!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news