facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Πυροσβεστική: 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο ανά την Ελλάδα

Από Ω/18:00/18-06-2024 έως Ω/18:00/19-06-2024 εκδηλώθηκαν 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη  δεκαέξι (16).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο ανά την Ελλάδα"

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Βόλβη Θεσσαλονίκης, Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας, Αγιά Λάρισας και Γαβριανή Μαγνησίας

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Βόλβη Θεσσαλονίκης, ‘Αγιο Γεώργιο Ζηρού Πρέβεζας, Αγιά Λάρισας και Γαβριανή Αλμυρού Βόλου, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα (έως τις 18.00) εκδηλώθηκαν συνολικά 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Βόλβη Θεσσαλονίκης, Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας, Αγιά Λάρισας και Γαβριανή Μαγνησίας"

Έπεσε το… ταβάνι σε ψυχιατρική δομή στα Χανιά – Τραυματίστηκε στο κεφάλι εργαζόμενος | Photos

Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε εργαζόμενος από ψυχιατρική δομή στα Χανιά, μετά από πτώση σοβά στο κεφάλι του!

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το συμβάν σημειώθηκε την Τετάρτη κι ενώ ο εργαζόμενος βρισκόταν στο δωμάτιο ασθενή.

«Ήταν ακριβώς πάνω από το κρεβάτι του ασθενή, αν είχε πέσει πάνω του τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο σοβαρά αυτή τη στιγμή» τονίζει ο παθών στο zarpanews.gr, ο οποίος  μεταφέρθηκε από συνάδελφό του στο νοσοκομείο Χανίων και έκανε ράμματα.

«Πριν ένα μήνα έγινε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το κτηριακό που αντιμετωπίζουν οι δομές ψυχικής υγείας στα Χανιά. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και οι συνθήκες παραμένουν άθλιες» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως πριν ακριβώς από ένα μήνα, στις 20 του Μάη οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Εκτός από την έλλειψη προσωπικού είχαν αναφερθεί και στις υποδομές.




 

zarpanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έπεσε το… ταβάνι σε ψυχιατρική δομή στα Χανιά – Τραυματίστηκε στο κεφάλι εργαζόμενος | Photos"

Μήνυση στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση έκανε ο Απόστολος Λύτρας

Μήνυση κατά της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, κατέθεσε ο Απόστολος Λύτρας.

Η κυρία Πολυζωγοπούλου συνελήφθη μετά τη μήνυση, αλλά με προφορική εντολή εισαγγελέα αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη.

Ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος παραδόθηκε το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα της Παλλήνης, μεταφέρθηκε μετά τις 22.00 το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της Νεας Φιλαδέλφιας, όπου θα περάσει το βράδυ στα κρατητήρια.

Αύριο, Πέμπτη, θα παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση έκανε ο Απόστολος Λύτρας"

Τρίκαλα: Έτοιμο να βγει στους δρόμους το πρώτο ελληνικό αυτόνομο όχημα

Το πρώτο ελληνικό αυτόνομο όχημα που κατασκευάστηκε από το ΙΜΕΤ/ΕΤΕΚΑ είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους.

Κύρια χαρακτηριστικά του σύμφωνα με τους κατασκευαστές, «είναι …έξυπνο, ασφαλές και κυρίως ανεξάρτητο». Το ΙΜΕΤ ΕΚΕΤΑ με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα του τις επόμενες ημέρες στους δρόμους της Θεσσαλικής πόλης, επισημαίνει πως το αυτόνομο όχημα διαθέτει ειδικό λογισμικό και συμπεριφέρεται ως ένας πολύ καλός οδηγός. Είναι εξοπλισμένο άλλωστε με 12 αισθητήρες στην οροφή, έναν μπροστά και 23 κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Άδεια για την πόλη των Τρικάλων

Το αυτόνομο όχημα που εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του, διαθέτει άδεια από το αρμόδιο υπουργείο για την πόλη των Τρικάλων, κινείται αυτόνομα στον δρόμο, αντιλαμβάνεται και αντιδρά στο περιβάλλον του και μπορεί να αναπτύξει μέχρι 130 χλμ/ώρα, αλλά περιορίζεται νομικά στα 25 χλμ / ώρα , φυσικά για λόγους ασφαλείας.

Ταυτόχρονα είναι το ίδιο ασφαλές με τα συμβατικά οχήματα και όπως δήλωσε ο διευθυντής του ΙΜΕΤ και αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης «εκτιμούμε ότι με αυτή την τεχνολογία τα ατυχήματα θα μειωθούν στο 1/10 από ό,τι είναι σήμερα», διότι υπακούει απαρέγκλιτα στον ΚΟΚ.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά. Υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίκαλα: Έτοιμο να βγει στους δρόμους το πρώτο ελληνικό αυτόνομο όχημα"

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Σαμοθράκη – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις περιοχές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε κατηγορία κινδύνου 3 τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και Σουφλίου, γιατί την Πέμπτη (20/6) υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Έτσι, παραμένει σε ισχύ η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Βαγγέλη Πουλιλιού για απαγόρευση της διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων από τις 8.00 έως τις 22.00 στις ακόλουθες περιοχές:

-Αναδασώσεις έναντι Κ.Α.Α.Υ. Μάκρης Δήμου Αλεξανδρούπολης

-Χώρος αναψυχής Συκορράχης Δήμου Αλεξανδρούπολης

-Περιαστικό δάσος Χώρας Σαμοθράκης

Σημειώνεται πως βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας για κάθε παράβαση της εν λόγω απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ και αρμόδια όργανα για τη διασφάλιση της εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης είναι η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Δασική Υπηρεσία και η Δημοτική Αστυνομία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Σαμοθράκη – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις περιοχές"

Δήμας: Έρχεται πρόγραμμα απασχόλησης εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με μισθό 1.200 ευρώ

«Η κυβέρνηση έχει προβεί σε δέσμη παρεμβάσεων, για την οριστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με τη ΛΑΡΚΟ, με γνώμονα την ανάγκη να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του δημοσίου, η οποία αποτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, βαρύνοντας τους φορολογούμενους», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης η τροπολογία, με την οποία επανακαθορίζονται οι αρμοδιότητες του ειδικού διαχειριστή στη ΛΑΡΚΟ, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, ανέφερε πως η δέσμη των παρεμβάσεων αυτών περιλαμβάνει μέτρα μεταβατικής κάλυψης των εργαζομένων, που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες επιχειρήσεις, όπως τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η ΛΑΡΚΟ τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης στις αρχές του 2020 και ενώ είχε φτάσει προ πολλού σε οικονομικό αδιέξοδο, είπε ο κ. Δήμας και επισήμανε ότι τα χρέη μόνο στη ΔΕΗ ξεπερνούσαν τα 350 εκατομμύρια ευρώ. «Η ΛΑΡΚΟ σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες. Στο διάστημα αυτό, από το 2020 η μισθοδοσία των εργαζομένων καλύπτεται από το δημόσιο, με δαπάνη που έχει ξεπεράσει, μέχρι στιγμής τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράνομες κρατικές ενισχύσεις προς την εταιρεία. Ο διαγωνισμός για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ ολοκληρώθηκε το 2023 αλλά έκτοτε εκκρεμεί προσφυγή ενός από τους συμμετέχοντες στο ΣτΕ», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε στα μέτρα που έχει καταλήξει η κυβέρνηση περιλαμβάνεται η ενεργοποίηση ειδικού προγράμματος απασχόλησης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, μέσω της ΔΥΠΑ, που θα έχει διάρκεια έως 2 έτη, για όσους είναι έως 55 και έως 7 έτη για τους άνω των 55 ετών, με ακαθάριστη μηνιαία αμοιβή τα 1200 ευρώ. Οι φορείς υποδοχής των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι Περιφέρειες, Δήμοι, Κέντρα Υγείας, η ΔΥΠΑ, σε περιοχές κατά το δυνατόν πλησίον των κατοικιών τους. «Στόχος του προγράμματος, για τους εργαζόμενους άνω των 55 ετών είναι η συμπλήρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων για τη συνταξιοδότησή τους. Για δε τους εργαζόμενους κάτω των 55 ετών, στόχος του προγράμματος είναι η μεταβατική τους κάλυψη, μέχρι να βρουν απασχόληση, μέσω του νέου επενδυτή της ΛΑΡΚΟ ή κάποιου άλλου», είπε ο κ. Δήμας.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα ανασφάλιστα οχήματα που εισάγεται προς ψήφιση στην ολομέλεια, αύριο Πέμπτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμας: Έρχεται πρόγραμμα απασχόλησης εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με μισθό 1.200 ευρώ"

Φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο – Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων. Ισχυρές παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις. 

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα και από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο – Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό"

Απόστολος Λύτρας: Σε πλειστηριασμό η μεζονέτα του στο Χαλάνδρι λόγω χρέους

Την ώρα που ο Απόστολος Λύτρας, παίρνει το δρόμο για τη φυλακή, ένα ακόμη ηχηρό ράπισμα, δέχεται ο 52χρονος δικηγόρος. Το ακίνητο στο Χαλάνδρι στο οποίο διαμένει η 48χρονη πρώην σύζυγος και οι ενήλικες κόρες του, βγαίνει την άλλη Τετάρτη σε πλειστηριασμό.

Όπως αποκαλύπτει το newsit.gr, ένα χρέος περίπου 100.000 που έπρεπε να καταβληθεί και αφορά σε ρύθμιση, για να μη βγει σε πλειστηριασμό η μεζονέτα του Χαλανδρίου, δεν καταβάλλεται με αποτέλεσμα η τράπεζα να βγάζει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» το σπίτι στα Βόρεια προάστια. 

Η πρώτη τιμή προσφοράς, είναι 367.877 ευρώ ενώ στον πλειστηριασμό βγαίνει και το πάρκινγκ με τιμή εκκίνησης 11.132 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, η πολυτελής μεζονέτα εκτείνεται σε ένα οικόπεδο 410,30 τ.μ, είναι εντός σχεδίου πόλεως και απαρτίζεται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο.

Το υπόγειο, έχει επιφάνεια 51,37 τ.μ, το ισόγειο όπου αποτελεί την κύρια κατοικία έχει έναν ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα και W.C έχει επιφάνεια 67,35 τ.μ ενώ ο 1ος όροφος αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, δυο λουτρά, διάδρομο, ένα ημιυπαίθριο χώρο, εξώστη προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και η συνολική επιφάνεια είναι 65,52τ.μ. Όλη η κατοικία, έχει συνολική επιφάνεια 184,24 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή «Σκοπός της εκτίμησης είναι η επιβολή αναγκαστικής κατάσχεσης των ακινήτων, ιδιοκτησίας του Απόστολου Λύτρα με πλήρη κυριότητα 100%. Η βάση της εκτίμησης είναι η αγοραία αξία».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόστολος Λύτρας: Σε πλειστηριασμό η μεζονέτα του στο Χαλάνδρι λόγω χρέους"

Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας – «Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό, πραγματικά απορώ»

Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης ο Απόστολος Λύτρας. Είχε προηγηθεί έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της δικαστικής λειτουργού για την έκδοση εντάλματος αφορούσε το χθεσινοβραδινό περιστατικό με τη μετάβαση στο σπίτι του ποινικολόγου και της συζύγου του και παθούσας, της πρώην συζύγου, της κόρης του κ. Λύτρα και δικηγόρου συνεργάτη του γραφείου του, με στόχο να πάρουν πράγματα του κατηγορούμενου, το οποίο κατέληξε με μηνύσεις από την πλευρά του θύματος του ξυλοδαρμού.

Ο Απόστολος Λύτρας μιλώντας στους δημοσιογράφους όταν πήγε να παραδοθεί, ανέφερε: «Ακουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο.

Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί άλλο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους από εσάς να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου δεν είναι οικογενειακή».

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, στο δελτίο των 18:00 ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας ήταν καταζητούμενος από τις αστυνομικές αρχές μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που του είχε επιβάλει, αφήνοντας τον πριν από δύο εικοσιτετράωρα ελεύθερο, αλλά και γιατί θεώρησε ότι πλέον είναι ύποπτος φυγής, καθώς η αστυνομία από χθες το βράδυ έχει ενημερώσει ότι τον αναζητά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και δεν τον έβρισκε.

Ειδικότερα η ανακρίτρια αντικατέστησε τη διάταξη που εξέδωσε τη Δευτέρα με την οποία αποφάσιζε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, με διάταξη για προσωρινή κράτηση.

Επί της ουσίας, η ανακρίτρια έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της πλευράς της 37χρονης συζύγου του Αποστόλου Λύτρα, ότι από χθες το βράδυ έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί και γι’ αυτό ενημερώθηκε επίσημα από τη δικογραφία που της εστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο η δίκη της πρώην συζύγου του ποινικολόγου

Αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, για το περιστατικό που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού.

Η πλευρά της είπε στο δικαστήριο ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και ότι αδυνατεί να παραστεί στην δίκη για να καταθέσει.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας – «Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό, πραγματικά απορώ»"

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Στ. Κασσελάκης κατά του Αλ. Κούγια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Στέφανου Κασσελάκη με τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια ζητώντας από τους προοδευτικούς δικηγόρους που θέλουν να κινηθούν εναντίον του κ. Κούγια ποινικά και αστικά να συνταχθούν μαζί του και να προσφύγουν όλοι μαζί στη Δικαιοσύνη.

«Όποια αποζημίωση κερδίσουμε, θα τη δωρίσω σε ξενώνες κακοποιημένων γυναικών - μιας και ο «ανδρισμός» του κακοποιητή προκάλεσε αυτήν την υπόθεση» αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης επισημαίνοντας ότι «απέναντι στην ακροδεξιά ρητορική μίσους, δε γίνεται οι προοδευτικοί πολίτες να μένουν απαθείς», γράφει.

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι βουλευτές του κόμματός του επεξεργάζονται τροπολογία για την αυστηροποίηση του πλαισίου περί ρατσιστικού λόγου την οποία θα καταθέσουν στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ο κ. Κούγιας μιλώντας για τον Απόστολο Λύτρα ανέφερε ότι «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης» και ότι «κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντοτε».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης σημειώνει:

Απέναντι στην Ακροδεξιά ρητορική μίσους, δε γίνεται οι προοδευτικοί πολίτες να μένουν απαθείς.

Ευχαριστώ όσους δημοκρατικούς πολίτες βρέθηκαν από χθες όχι στο πλευρό μου, αλλά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας καταδικάζοντας τον Μεσαίωνα.

Ήρθε η ώρα ο Μεσαίωνας που εκφράζουν οι Κούγιες αυτού του τόπου να καταδικαστεί και από την ελληνική δικαιοσύνη. Ήρθε η ώρα αυτός που συνδέει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τη λέξη «χούντα» να πάρει την απάντησή του. Δεν είναι ένα προσωπικό στοίχημα. Είναι ανάγκη της κοινωνίας να κερδίσει η ελπίδα ενός συμπεριληπτικού κόσμου απέναντι στη μισαλλοδοξία.

Καλώ τους προοδευτικούς δικηγόρους που θέλουν να κινηθούν εναντίον του κ. Κούγια ποινικά και αστικά, να στείλουν μήνυμα στους προσωπικούς μου λογαριασμούς ή στο proedros@syriza.gr και ΜΑΖΙ να πάμε στη δικαιοσύνη, για να νικήσουμε το μίσος.

Όποια αποζημίωση κερδίσουμε, θα τη δωρίσω σε ξενώνες κακοποιημένων γυναικών - μιας και ο «ανδρισμός» του κακοποιητή προκάλεσε αυτήν την υπόθεση.

ΥΓ: Οι βουλευτές μας επεξεργάζονται τροπολογία για την αυστηροποίηση του πλαισίου περί ρατσιστικού λόγου.

Δείτε την ανάρτησή του:

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Στ. Κασσελάκης κατά του Αλ. Κούγια "

Μεσσηνία: Ποινή φυλάκισης 7 ετών στον 31χρονο για τις φωτιές στην περιοχή της Χρυσοκελλαριάς

Ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό η δίκη του 31χρονου ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι ως υπεύθυνος για τις φωτιές που είχαν ξεσπάσει στην Χρυσοκελλαριά και την Υάμεια , στις 18 και 19 Ιουλίου 2023, ενώ είχε ομολογήσει και τις καταστροφικές φωτιές του 2021 και του 2022 στην ευρύτερη περιοχή .

Στον 31χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ αποφασίστηκε να εκτίσει ένα έτος της ποινής του στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Ο κατηγορούμενος που είχε ομολογήσει εκτός από τις 2 παραπάνω φωτιές και τις πυρκαγιές τόσο του 2021 όσο και του 2022 στην ευρύτερη περιοχή , κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση και δεν έχει κάνει τίποτα. Αναφορικά με την ομολογία του υποστήριξε πως το έκανε λόγω του ότι του ασκήθηκε βία κατά την ανάκριση και τον έπιασε κρίση πανικού.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν έγγραφα με πραγματογνωμοσύνες ψυχιάτρων , υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος πάσχει από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και έχει νοητική στέρηση. Ο 31χρονος , ο οποίος είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, κατά την ανάκριση του από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2023, είχε ομολογήσει. ότι αυτός έβαλε τις φωτιά στην Υάμεια το μεσημέρι της 18ης Ιουλίου του 2023 καθώς και , μια ακόμα, λίγες μέρες πριν, όπου κάηκαν 30 στρέμματα,. Παράλληλα, είχε παραδεχτεί πως αυτός έβαλε και τη φωτιά στη Χρυσοκελλαριά τον Ιούλιο του ’22, όταν έγιναν στάχτη 2.500 στρέμματα, κυρίως καλλιέργειες, ενώ είχε κινδυνέψει και το χωριό , όπως επίσης και τη μεγάλη φωτιά του 2021 στο Βασιλίτσι (είχε ξεκινήσει από τη Χρυσοκελλαριά) , όταν κάηκαν 4.000 στρέμματα και 22 σπίτια και αγροικίες.

Να σημειωθεί τέλος οτι μετά την περυσινή απολογία του ο 31χρονος κατηγορούμενος βρισκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές του Ναυπλίου .

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσσηνία: Ποινή φυλάκισης 7 ετών στον 31χρονο για τις φωτιές στην περιοχή της Χρυσοκελλαριάς"

Κικίλιας: Υπάρχει βίντεο με εμπρηστή να βάζει τη φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου

Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από κάμερα καταστήματος στη Βάρης - Κορωπίου φαίνεται ο εμπρηστής να βάζει τη φωτιά και μετά να τρέχει. Παράλληλα φαίνεται πως έχει καταγραφεί σε φωτογραφίες πιο κάτω, προς το Κίτσι με μπιτόνι και στουπιά.

Βίντεο με τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια:

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια:

«Από τα ξημερώματα σήμερα πυροσβέστες εθελοντές και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παλεύουν με δεκάδες εστίες πυρκαγιών σε όλη τη χώρα . Απο το μεσημερι και μετά σχεδόν κάθε 10 λεπτά είχαμε και μια νέα έναρξη Γνωρίζαμε -και για αυτό είχαμε ζητήσει την προσοχή όλων- ότι έχουμε εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ξηρασίας, υψηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως σφοδρών ανέμων με ριπές που φτάνουν τα 8 ακόμα και τα 9 μποφόρ. Αντιμετωπίστηκαν δεκάδες μέτωπα κάποια απ αυτά επικίνδυνα όπως της Καρύστου, του Μαρκόπουλου και της Νάξου όπου συνελήφθη εξ’ αμελείας- εγκληματικής αμέλειας- εμπρηστής. Πριν καλά- καλά τεθεί σε ύφεση η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, ξέσπασε νέα φωτιά στην Αττική, στη Βάρης- Κορωπίου, σε ξερά χόρτα. Παρά την άμεση επέμβαση ισχυρών επίγειων και εναέριων μέσων εξαπλώθηκε και επεκτάθηκε ταχύτατα. 45 οχήματα, 145 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα της 1ης Ομάδας Δασοκομάντος, και 17 εναέρια μέσα (6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 του ΓΓΕΘΑ) μαζί με πλήθος εθελοντών, δυνάμεις των ΟΤΑ αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που συνέδραμε στις ασφαλείς εκκενώσεις, βρέθηκαν στο πεδίο Όπως είπα προηγουμένως η φωτιά επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα αλλά υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί Όταν έχουμε την άδεια από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ θα δώσουμε στη δημοσιότητα το υλικό».

Σχεδόν κάθε 10 λεπτά, ξεσπά και μια νέα πυρκαγιά

Κάθε δέκα λεπτά έχουμε μία νέα πυρκαγιά, τόνισε νωρίτερα, στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης για τη μεγάλη φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. «Έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις» υπογράμμισε ακόμα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, σημειώθηκαν 300 νέες ενάρξεις πυρκαγιών, δηλαδή σχεδόν μία ανά δέκα λεπτά. Όπως επισήμανε «τις τελευταίες ώρες έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε πρώτο στάδιο» και προσέθεσε ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη ημέρα σήμερα με πολλές ενάρξεις πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της επικράτειας.



Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κορωπί, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη και τόνισε ότι «αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 Μποφόρ». Για τον λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη δύο μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι Κορωπίου.

«Με τη συνδρομή δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς», σημείωσε. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, εκείνη την ώρα επιχειρούσαν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Παράλληλα ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι σε εξέλιξη είναι ακόμα μία επικίνδυνη πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, στην οποία όπως είπε, επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ πριν από λίγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την περιοχή της Δάρδιζας Ερμιονίδας. Ειδικότερα το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Δάρδιζα απομακρυνθείτε προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». «Εφιστούμε την προσοχή όλων γιατί οι πυρκαγιές λαμβάνουν γρήγορα διαστάσεις και γίνονται επικίνδυνες», υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κικίλιας: Υπάρχει βίντεο με εμπρηστή να βάζει τη φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου"

Σοκαριστική καταγγελία για επίθεση και ξυλοδαρμό εργαζόμενου μετανάστη από τον εργοδότη του στο Ρέθυμνο

Για επίθεση και ξυλοδαρμό εργαζόμενου μετανάστη από το Πακιστάν από τον εργοδότη του κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, σε καταδικαστική ανακοίνωση που κοινοποίησε.

Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, μέσω του προέδρου του, Κωνσταντίνου Νικολιδάκη, «το ΕΚΡ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου. Συγκεκριμένα, επειδή ο συνάδελφος την περασμένη Κυριακή δεν πήγε στη δουλειά λόγω εθνικής εορτής της πατρίδας του, την οποία γιόρτασε με τους ομοεθνείς του, ο εργοδότης του τον χτύπησε άγρια στο πρόσωπο, προκαλώντας του μώλωπες. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απολύτως κατακριτέες και δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο δηλώνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι καμία βίαιη συμπεριφορά κατά εργαζομένων δεν μπορεί να είναι ανεκτή από την κοινωνία του Ρεθύμνου και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον εργαζόμενο. «Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από τους εργαζόμενους και όλους τους Ρεθυμνιώτες και μόνο θλίψη και οργή προκαλούν», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚΡ.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκαριστική καταγγελία για επίθεση και ξυλοδαρμό εργαζόμενου μετανάστη από τον εργοδότη του στο Ρέθυμνο"

Εμπρησμό αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας για τη Βάρης – Κορωπίου – Όλα τα μέτωπα που έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική

Δυστυχώς οι προβλέψεις για μια δύσκολη μέρα λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν πυρκαγιές, βγήκαν αληθινές με την Πυροσβεστική να δίνει μάχες σε όλη την Ελλάδα, για να σωθούν περιουσίες και ζωές.

7 είναι τα μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών που έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είπε το απόγευμα της Τετάρτης ο Βασίλης Κικίλιας, για τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου υπάρχει βίντεο που δείχνει ξεκάθαρα εμπρησμό:

«Αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Οι ανακριτικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης – Κορωπίου. Λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο με στουπιά».

Όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία ενημέρωση, η εικόνα λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης (19/6/24) έχει ως εξής:

Στην Βάρης – Κορωπίου, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι, καίγοντας σπίτια, επιχειρήσεις και σκάφη, αυτή την ώρα είναι σε ύφεση. Η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδηλώθηκε από εργασίες στην περιοχή με αποτέλεσμα να «αρπάξουν» ξερά χόρτα σε οικόπεδο που δεν είχε καθαριστεί. Δυο πολίτες μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Στη Λάρισα

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αετόλοφος, στην Αγιά Λάρισας επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Θεσσαλονίκη

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Προφήτης, στη Βόλβη Θεσσαλονίκης επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Αργολίδα

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ηλιόκαστρο, στην Ερμιονίδα Αργολίδας επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

«Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα».

Όπως πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».

Όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ».

Σχετικά με το αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο Γιάννης Μαντζούνης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «απ΄ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».

Πρέβεζα

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, του δήμου Ζηρού Πρέβεζας επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στη Μαγνησία

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γαβριανή Αλμυρού Βόλου επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στη Λέσβο

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μόρια της νήσου Λέσβου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά τα πύρινα μέτωπα, καθώς εκδηλώθηκαν φωτιές και μικρότερης έκτασης σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Πυροσβεστικής στις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης (19/6/24) μέσα σε ένα 24ωρο συνολικά εκδηλώθηκαν 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 16.

Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπρησμό αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας για τη Βάρης – Κορωπίου – Όλα τα μέτωπα που έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική"

Παραδόθηκε ο άνδρας που εμβόλισε με το αμάξι τη σύζυγο που ήταν στη μηχανή

Παραδόθηκε στην αστυνομία ο 41χρονος από τη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι εμβόλισε με το αμάξι την 35χρονη εν διαστάσει σύζυγο του την ώρα που ήταν στη μηχανή.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, το περιστατικό έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.

Τότε, ο άνδρας εμβόλισε τη μηχανή της 35χρονης και στη συνέχεια επιχείρησε να την πνίξει στη μέση του δρόμου, αλλά σταμάτησε επειδή γρήγορα συγκεντρώθηκε κόσμος στο σημείο.

Δύο 24ωρα αργότερα λοιπόν κι αφού παρήλθε το αυτόφωρο, ο 41χρονος, αλβανικής καταγωγής, παρουσιάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκηδόνας θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδόθηκε ο άνδρας που εμβόλισε με το αμάξι τη σύζυγο που ήταν στη μηχανή"

ΑΣΕΠ: Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη προκήρυξη για 4.000 θέσεις στο ΕΣΥ από το 2019!

Η προκήρυξη των 4.000 θέσεων για τα νοσοκομεία, που προκηρύχθηκε το 2019 από ΑΣΕΠ, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών του ΑΣΕΠ!

Αυτό καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει, πέντε χρόνια μετά την προκήρυξη η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

"Ο προγραμματισμός για τις 6.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ από τη κυβέρνηση για το 2024, θα ολοκληρωθεί στο ΑΣΕΠ το 2030", υπογραμμίζει.

Την ίδια ώρα, επικουρικό προσωπικό δεν προσλαμβάνεται, λόγω δημοσιονομικών περιορισμών.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το 2023 προσελήφθησαν μόνο 150 επικουρικοί υπάλληλοι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και για το έτος 2024 δεν άνοιξαν καν οι επικουρικοί πίνακες.

Όπως αναφέρει, κάθε μήνα αποχωρούν 300 υπάλληλοι από το ΕΣΥ χωρίς να αντικαθίστανται.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΣΕΠ: Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη προκήρυξη για 4.000 θέσεις στο ΕΣΥ από το 2019!"

Κούγιας: Μήνυση σε όποιον με χαρακτηρίζει ομοφοβικό και πρώτα στον Κασσελάκη

Νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, στο περιθώριο δηλώσεών του σε δημοσιογράφους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται πως χθες ο κ. Κούγιας απαντώντας σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του ποινικολόγου για την υπόθεση Λύτρα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «σοκαρίστηκα που τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναικά ή άνδρας ή ο Τάιλερ». Μάλιστα η τοποθέτηση αυτή του κ. Κούγια προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι σε δημοσιογράφους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο κ. Κούγιας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Στέφανου Κασελάκη και προανήγγειλε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του με μήνυση και αγωγή αλλά και σε οποιονδήποτε τον χαρακτηρίζει ομοφοβικό.

«Ήρθε ο Κασσελάκης να κάνει διακοπές στην Ελλάδα και να επενδύσει την Ινδία σε μία χώρα μπανανία όπως εξελίσσεται βρέθηκε αρχηγός κόμματος και από εκεί και πέρα θα πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να ανεχθούμε αυτή τη συμπεριφορά και τη βάρβαρη εισαγωγή του Κασσελάκη στην καθημερινότητά μας και ήρθε ο Κασσελάκης να μας πει ότι προσωπικότητες σαν και εμένα τον οδήγησαν να ξεσπιτωθεί. Τι δουλειά έχω εγώ με την απόφαση του Κασσελάκη να πάει στην Αμερική και να αγοράσει τα ψαράδικα και στο τέλος να παρουσιάζει ένα Πόθεν Έσχες που έχει χαρακτηριστικά προικοθήρα. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, σε κάθε περίπτωση να το ξεκαθαρίσω πως ούτε φοβάμαι κανέναν, σέβομαι τη Δικαιοσύνη, υπηρετώ τη Δικαιοσύνη, αλλά από εδώ και πέρα για κάθε έναν που θα με χαρακτηρίζει ομοφοβικό και μήνυση και αγωγή και ο πρώτος που θα την εισπράξει είναι ο Κασσελάκης», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Παράλληλα ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στην υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της και γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα αλλά και τη μήνυση που κατέθεσε η κα Πολυζωγοπούλου για παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον κ. Λύτρα.

«Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα και λυπάμαι που ένας συνάδελφός μου προσπαθεί να τον βάλει στη φυλακή. Από πού κι ως πού παραβίασε τους όρους του ο Λύτρας και από πού κι ως πού πρέπει να πάει φυλακή ο Λύτρας για κάποιες επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Βάπτισαν τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τις έκαναν κακουργήματα και αυτομάτως αναβάθμισαν με τον χαρακτηρισμό αυτό το αδίκημα της ενδοοικγενειακής βίας σε κακούργημα που επιτρέπει προσωρινή κράτηση. Ήταν υποχρεωμένη η ανακρίτρια να δει την ποιότητα του αδικήματος. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν κάθισε ούτε μία ώρα στο νοσοκομείο και βρίσκεται στο σπίτι της και από εκεί κατευθύνει το νομικό επιτελείο που της συμπαρίσταται εις βάρος του κ. Λύτρα, δείχνει αν είναι βαριά σκοπούμενη βλάβη. Εγώ, σε ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα σε αυτά τα νομικά, έχω δικαιωθεί, γι’ αυτό είμαι και ο Κούγιας», σημείωσε.

Ο γνωστός ποινικολόγος κλήθηκε να σχολιάσει και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου με αφορμή την τοποθέτησή του για τον κ. Κασσελάκη, δηλώνοντας τα εξής:

«Δεν με εκπλήσσει. Μου φαίνεται ότι βρισκόμαστε προ εξαιρετικών εξελίξεων πλέον. Εγώ θα το τονίσω γιατί και στην επαγγελματική και στην ηλικιακή καμπή στην οποία βρίσκομαι θα πρέπει κάποιος να μιλήσει για το θέμα αυτό. Αυτή τη στιγμή ζούμε δικτατορία των μειονοτήτων για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω κάποιοι θέλουν να μας αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας, θέλουν να αλλάξουν οτιδήποτε μάθαμε ότι είναι η καθημερινότητα μας. Πρέπει οπωσδήποτε να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, θέλουν να μας κλείσουν το στόμα και ειδικά σε κάποιους ανθρώπους σαν και εμένα ο οποίος δεν δίστασε ποτέ ιδίως σε θέματα που αφορούσαν το λειτούργημα μου είτε θέματα που αφορούσαν το πάθος μου για το ποδόσφαιρο αλλά και την κοινωνική μου διείσδυση και που πραγματικά πάντοτε εξέφραζα την άποψη μου όπως είχα υποχρέωση να το κάνω γιατί είχα δικαίωμα να το κάνω όπως μου επιτρέπει ο κώδικας δικηγόρων και πραγματικά φαίνεται ότι αυτό ενόχλησε κάποιους. Εγώ μίλησα σε μια συζήτηση που είχα με τον κύριο Παπαδάκη και την κυρία Αναστασοπούλου και είπα την άποψη μου, η άποψη μου διαστρεβλώθηκε και δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό οφείλεται στο ότι κάποιοι δεν γνωρίζουν καλά ελληνικά. Δεν είπα ποτέ ότι ήταν δικαιολογημένη η συμπεριφορά του κύριου Λύτρα, τη χαρακτήρισα αδικαιολόγητη , είπα όμως ότι ήταν αντρική η συμπεριφορά του να το παραδεχτεί στο τέλος και να ζητήσει συγγνώμη. Από πού και ως που αυτό θα πρέπει να είναι κάτι που πρέπει να σοκάρει κάποιους. Αυτό όμως σόκαρε φαίνεται τον κύριο Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται να έχει ενοχληθεί από τις απόψεις μου γιατί και τις απόψεις μου για αυτόν έχω διατυπώσει κατά καιρούς και παρενέβη λες και εγώ είμαι αρχηγός κόμματος ή είμαι κάποιο μέλος του κόμματος του ή είμαι ένας άνθρωπος που βρίσκομαι στο κοινωνικό του περιβάλλον. Η δική του παρέμβαση προκάλεσε τη δική μου αντίδραση δικαιολογημένα. Εάν αυτό ενόχλησε κάποιους και ζητούσαν επισταμένα να παρέμβει ο Άρειος Πάγος, καλά έκανε και παρενέβη ο Άρειος Πάγος. Ο Άρειος Πάγος όμως δεν έκανε τίποτα άλλο, το αυτονόητο. Όταν ζητάει ένας αρχηγός κόμματος να διερευνηθεί μια συμπεριφορά, πρέπει να το κάνει. Ζήτησαν να διερευνηθεί αν αυτό που είπα έχει ομοφοβικά στοιχεία. Καλά έκανε ο Άρειος Πάγος, καλά θα κάνει και ο κύριος εισαγγελέας που θα κάνει την προκαταρκτική εξέταση, αλλά σας λέω ότι ξέρετε κάτι δικαιώματα έχω και εγώ, εγώ δεν είμαι σάκος του μποξ, όποιος με ενόχλησε και με χαρακτήρισε ομοφοβικό και μήνυση θα εισπράξει και αγωγή και ο πρώτος που θα την εισπράξει είναι ο Κασσελάκης και ο δεύτερος που θα την εισπράξει και ο τρίτος είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά μου ομοφοβική».

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Κούγιας: Μήνυση σε όποιον με χαρακτηρίζει ομοφοβικό και πρώτα στον Κασσελάκη "

Σε ιδιώτη αξονικές του Κρατικού Νίκαιας - "Κόφτης" στις 120 εξετάσεις ανά εφημερία

Σε ιδιωτική εταιρεία ανέθεσε η διοίκηση του Κρατικού της Νίκαιας τις αξονικές τομογραφίες του νοσοκομείου.

Λόγω υποστελέχωσης του τμήματος δεν ήταν δυνατό να καλυφθούν οι ανάγκες, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως υπάρχει όριο 120 εξετάσεων ανά εφημερία, με τους γιατρούς να αναρωτιούνται εάν επαρκεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 120 αξονικές ενδέχεται να αφορούν μικρότερο αριθμό ασθενών, καθώς κάθε πολυτραυματίας υποβάλλεται σε πολλαπλές εξετάσεις.

Η εφημερία, δε, του Κρατικού Νίκαιας είναι η δεύτερη πιο "βαριά" στο ΕΣΥ, με 109.104 προσελεύσεις ετησίως ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των γιατρών, αναφέρθηκε πως οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι επικίνδυνες για τους ασθενείς και τους ίδιους

Όπως αναφέρουν, η νέα σύμβαση που υπογράφηκε με την εταιρεία βάζει όριο 120 αξονικών σε κάθε γενική εφημερία, που θα μπορούν να διαγνωστούν από τον ιδιώτη.

"Το όριο αυτό, που μπαίνει με καθαρά οικονομικά κριτήρια, είναι αντιεπιστημονικό και αυθαίρετο. Ποιος θα κρίνει ποιος ασθενής χρειάζεται αξονική τομογραφία αν όχι ο θεράπων ιατρός;", αναρωτιούνται.

Όριο

Απευθύνουν, επίσης, το ερώτημα ποιος θα πάρει την ευθύνη να κινδυνεύσει έστω και ένας ασθενής επειδή εξαντλήθηκε το όριο των 120 αξονικών τομογραφιών και δεν πρόλαβε να κάνει.

"Θα περιμένει ο πολυτραυματίας που θα έρθει για παράδειγμα στις 4 το πρωί να αλλάξει η βάρδια για να κάνει αξονική; Η ευθύνη για όποιον ασθενή τεθεί σε κίνδυνο λόγω μη δυνατότητας απεικόνισης βαραίνει αποκλειστικά τη διοίκηση", σημειώνουν.

Καταγγέλλουν πως προβλήματα και δυσλειτουργίες προκύπτουν και σε άλλα κομμάτια της λειτουργίας του νοσοκομείου, λόγω παλαιότητας μηχανημάτων αλλά και έλλειψης προσωπικού:

"Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν είχε χαλάσει ο βιοχημικός αναλυτής εν μέσω γενικής εφημερίας, τα ακτινολογικά μηχανήματα δυσλειτουργούσαν στην τελευταία γενική εφημερία", σημειώνουν.

Καθυστερήσεις υπάρχουν και στη διενέργεια ακτινογραφιών, λόγω της έλλειψης τραυματιοφορέων.

"Γιατί σε έναν ολόκληρο όροφο του νοσοκομείου υπάρχει ένας τραυματιοφορέας και μάλιστα στην πρωινή βάρδια που πρέπει να γίνουν όλες οι μεταφορές για τις εξετάσεις;" ρωτούν.

Ζητούν να καταργηθεί το αντιεπιστημονικό - όπως χαρακτηρίζουν - όριο στις αξονικές τομογραφίες τις ημέρες των γενικών εφημεριών και να καλυφθούν οι αναγκαίες θέσεις προσωπικού.

Εργασίες

Στη γενική συνέλευση των γιατρών αναλύθηκε και το θέμα των εργασιών ανακαίνισης στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου:

Όπως αναφέρουν "γίνεται χωρίς να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών".

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το να δοθούν σε μία παθολογική κλινική 35 κρεβάτια διάσπαρτα σε όλο το νοσοκομείο θέτει υπό αίρεση την σωστή παρακολούθηση και τη δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασης σε ένα επείγον περιστατικό.

Ειδικά με το δεδομένο ότι οι παθολογικές κλινικές κατά μέσο όρο πραγματοποιούν τουλάχιστον 50 εισαγωγές, ενώ ήδη έχουν νοσηλευόμενους ασθενείς, δημιουργεί το ερώτημα που θα νοσηλευτούν οι υπόλοιποι ασθενείς.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ιδιώτη αξονικές του Κρατικού Νίκαιας - "Κόφτης" στις 120 εξετάσεις ανά εφημερία"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο – Αττική, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο και Πελοπόννησος οι πορτοκαλί περιοχές

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο – Αττική, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο και Πελοπόννησος οι πορτοκαλί περιοχές

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο – Αττική, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο και Πελοπόννησος οι πορτοκαλί περιοχές"

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου, μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται οι περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (19.6.24) στη Βάρης – Κορωπίου με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι τεράστια για την κατάσβεσή της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί σπίτια, επιχειρήσεις και σκάφη.

Η φωτιά αυτή την ώρα (17.30) παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδηλώθηκε από εργασίες στην περιοχή με αποτέλεσμα να «αρπάξουν» ξερά χόρτα σε οικόπεδο που δεν είχε καθαριστεί. Δυο πολίτες μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη και τόνισε ότι «αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 Μποφόρ». Για τον λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη δύο μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι Κορωπίου.

«Με τη συνδρομή δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς», σημείωσε. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου, μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται οι περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι"

Ηράκλειο: Ανήλικοι απείλησαν 14χρονους και τους άρπαξαν το χαρτζιλίκι

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων στο Ηράκλειο.

Το βράδυ της Τρίτης δύο ανήλικοι, 16 και 14 ετών, άρπαξαν το χαρτζιλίκι τριών 14χρονων με την απειλή βίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Θερίσου και τα ανήλικα θύματα ενημέρωσαν τις αρχές.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν τον 16χρονο και τον 14χρονο και τους συνέλαβαν, όπως επίσης συνελήφθη και η μητέρα του 16χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

«Συνελήφθησαν χθες (18.06.2024) το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου δύο ανήλικοι (ημεδαπός και αλλοδαπός) κατηγορούμενοι για ληστεία. Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις.

Ειδικότερα, χθες (18.06.2024) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου οι ανωτέρω ανήλικοι με την απειλή σωματικής βίας αφαίρεσαν από δύο επίσης ανήλικους, μικρό χρηματικό ποσό και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν επιπλέον χρηματικό ποσό από τον ένα παθόντα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι εν λόγω ανήλικοι δράστες από κοινού σε προγενέστερο χρόνο με τον ίδιο τρόπο δράσης προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από ακόμα τρεις ανήλικους παθόντες.

Οι ανωτέρω δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άμεσα και επιπλέον συνελήφθη ακόμα μια ημεδαπή ως κηδεμόνας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Ανήλικοι απείλησαν 14χρονους και τους άρπαξαν το χαρτζιλίκι"

Συνελήφθη 34χρονος για το επεισόδιο σε βάρος οδηγού απορριμματοφόρου – Κατηγορείται και ο 14χρονος γιος του

Ένας άνδρας και ο ανήλικος γιος του ταυτοποιήθηκαν για την απρόκλητη επίθεση την οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής σκουπιδιών.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, με το 32χρονο θύμα να καταθέτει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής εναντίον των δύο προσώπων, σε συνέχεια της οποίας συνελήφθη ο 34χρονος πατέρας για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο 14χρονος γιος του δεν συνελήφθη. Σύμφωνα με την Αστυνομία από την επίθεση ο οδηγός υπέστη κάταγμα στο πόδι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη 34χρονος για το επεισόδιο σε βάρος οδηγού απορριμματοφόρου – Κατηγορείται και ο 14χρονος γιος του"

Δεν αυξάνονται οι τιμές σε νερό, μπίρα, γάλα και αναψυκτικά λόγω συσκευασιών λέει το ΥΠΕΝ

Σε διάψευση προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την ύπαρξη Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία υποτίθεται πως έχει δημοσιευθεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) προ δύο μηνών, σχετικά με την εφαρμογή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (Deposit Return System – DRS) για τα πλαστικά και τα αλουμινένια μπουκάλια, από τις αρχές Ιουλίου 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κάτι που θα γίνει στο τέλος του 2025 και το περιβαλλοντικό τέλος θα επιστρέφεται σε όσους κάνουν ανακύκλωση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Ινστιτούτων Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μια τέτοια εξέλιξη επί της ουσίας θα ακριβύνει από τα €0,50 στα €0,60 το μπουκαλάκι με το νερό. Αντίστοιχες αυξήσεις θα συνέβαιναν και στα αναψυκτικά 1,5 λίτρου (€2,35 από €2,20), στην μπίρα 500 ml (€2,10 από €2,00) και στο φρέσκο γάλα (€1,95 από €1,80).

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αυξάνονται οι τιμές σε νερό, μπίρα, γάλα και αναψυκτικά λόγω συσκευασιών λέει το ΥΠΕΝ"

Η αντίδραση Κούγια μετά τη νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου: «Η χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας διαφεντεύει τα πάντα»

Ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για «χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας» στην Ελλάδα εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας μετά τη νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις ομοφοβικές δηλώσεις του όσον αφορά το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητώντας να ερευνηθεί, αν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον Στέφανο Κασσελάκη παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

«Πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Κασσελάκης και ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θυμάμαι το όνομά του, γιατί μου το μετέφερε ένας δημοσιογράφος, ζήτησαν την παρέμβαση Εισαγγελέα, γιατί δήθεν οι δηλώσεις μου που αφορούσαν στην υπόθεση Λύτρα ήταν ομοφοβικές.

Δυστυχώς, με την ανοχή και της Κυβερνήσεως και μετά την ψήφιση του Νόμου για το γάμο και το δικαίωμα υιοθεσίας των ομοφυλοφίλων, κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι στην Ελλάδα έχει εγκαθιδρυθεί μια χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, η οποία διαφεντεύει τα πάντα και έχει τη δυνατότητα να κλείσει τα στόματα όλων ημών των υπολοίπων που διαφωνούμε με τον τρόπο ζωής που θέλει να μας επιβάλλει αυτή η ελάχιστη μειοψηφία των ιδιαιτεροτήτων», τονίζει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωσή του.

Και συμπληρώνει: «Λυπάμαι που οι γυναικείες οργανώσεις σιώπησαν εκκωφαντικά στο θέμα της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους βρεφών, αλλά και σιωπούν εκκωφαντικά για το ρόλο της μητέρας – συζύγου – γυναίκας στη ζωή μας και στη φυσιολογική εξέλιξη του ανθρωπίνου γένους και δεν αντιδρούν.

Λυπάμαι που ακόμη και κατατρομοκρατημένοι Υπουργοί δεν αντιδρούν και αφήνουν αυτήν την τρομοκρατία να εξελίσσεται καθημερινά».

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο ίδιος επανέρχεται στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, λέγοντας πως έχουν διαπραχθεί «εγκλήματα» όσον αφορά την πειθαχρική αντιμετώπισή του σχετικά με τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυγοζωπούλου.

«Στην υπόθεση Λύτρα από πλευράς ποινικής αντιμετωπίσεως έχουν διαπραχθεί κακουργήματα, για τα οποία κανείς δεν αντιδρά.

Λυπάμαι για τις ενέργειες του συναδέλφου μου Θέμη Σοφού και για την προσπάθεια του να προσπαθεί να βάλει στην φυλακή εντελώς παράνομα για δήθεν παράβαση των περιοριστικών όρων έναν συνάδελφο και συνάνθρωπό μας.

Πρώτα απ΄ όλα, θα πρέπει να έχουμε προσωπικό και νομικό αυτοσεβασμό», καταλήγει ο Αλέξης Κούγιας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η αντίδραση Κούγια μετά τη νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου: «Η χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας διαφεντεύει τα πάντα»"

Της πήραν τους κωδικούς e-banking και αγόρασαν κρυπτονομίσματα

Βρήκαν την άκρη του νήματος για μια πολύπλοκη περίπτωση απάτης που είχε γίνει πριν από 15 μήνες σε βάρος μιας 53χρονης κατοίκου της Κοζάνης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι ταυτοποίησαν την γυναίκα που είχε αποκτήσει τους κωδικούς e-banking της και αγόρασε… κρυπτονομίσματα!

Η 53χρονη κατήγγειλε στα μέσα Μαρτίου του 2023 ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της ένας άγνωστος, ο οποίος την έπεισε ότι δικαιούται επιστροφή χρημάτων και της ζήτησε τους κωδικούς της, δήθεν για να τα καταθέσει. Αφού απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό της, μετέφερε σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 9.100 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο απατεώνας δημιούργησε μια άυλη κάρτα στην οποία μετέφερε το ποσό των 2.500 ευρώ με το οποίο προχώρησε στην αγορά bitcoin, αλλά δεν έμεινε εκεί καθώς επιχείρησε να μεταφέρει και άλλα 8.000 ευρώ από τον λογαριασμό της 53χρονης. Όμως, εκείνη είχε αντιληφθεί την “αφαίμαξη” στις καταθέσεις και άλλαξε κωδικούς μεμποδίζοντας την πρόσβαση του απατεώνα.

Από την πολύμηνη έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας 49χρονης Ελληνίδας στην οποία ανήκει ο τραπεζικός λογαριασμός που μεταφέρθηκαν τα 9.100 ευρώ και σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια, που αναζητά και τα στοιχεία του συνεργού της.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Της πήραν τους κωδικούς e-banking και αγόρασαν κρυπτονομίσματα"

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου με λεία 300.000 ευρώ – Η σπείρα άκουγε τη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση διαρρήξεων και κλοπών από εταιρείες και καταστήματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 29χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση- συμμορία, διακεκριμένες κλοπές και για παρακολούθηση ραδιοφάσματος – μη δημόσιες διαβιβάσεις.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου-Μαΐου 2023, ο 29χρονος από κοινού με έτερους συνεργούς του συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και προέβησαν σε πέντε διαρρήξεις και κλοπές από εταιρείες και καταστήματα στις περιοχές Τούμπας, Ανάληψης και Καλαμαριάς.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση διάρρηξης κοσμηματοπωλείου, στην οδό Μπότσαρη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, από το οποίο αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατείχαν φορητούς πομποδέκτες συντονισμένους στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι, ο 29χρονος είναι προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης για έτερη υπόθεση συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διαρρήξεις οικιών και ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου με λεία 300.000 ευρώ – Η σπείρα άκουγε τη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ. "

Πέτρος Ξεκούκης: Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, σας θυμίζω τα Σόδομα και τα Γόμορρα

Ο Πέτρος Ξεκούκης χαρακτήρισε σε νέα συνέντευξή του, την ομοφυλοφιλία, αμαρτία, όπως έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν.

Επικαλούμενος τους «κανόνες της Εκκλησίας», όπως σχολίασε, ο ηθοποιός είπε στο «Πρωινό Σου Σου» ότι: «Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, το λένε και οι κανόνες της Εκκλησίας, που είτε τους αποδέχεσαι ούτε όχι. Μία από τις μεγαλύτερες αμαρτίες είναι η αρσενοκοιτία, ή αποδέχεται τους κανόνες ή όχι».

Ο Πέτρος Ξεκούκης συνέχισε, πάνω στο ίδιο θέμα, λέγοντας: «Σας θυμίζω ότι τα Σόδομα και τα Γόμορρα που καταστράφηκαν αυτό ήταν, ήταν άνθρωποι οι οποίοι συζούσαν με το ίδιο φύλο. Οι κανόνες της εκκλησίας είναι σαφείς».

Τις προάλλες, ο ηθοποιός είχε σχολιάσει το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών στην κάμερα της ίδιας εκπομπής και είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Όπως είχε πει: «Με θλίβει το νομοσχέδιο αυτό και απορώ γιατί έγινε όλη αυτή η αναταραχή, από τη στιγμή που είχαν τα δικαιώματα, μπορούσαν να κάνουν το σύμφωνο συμβίωσης και να ζούσαν. Αλίμονο αν μας πέφτει λόγος τι κάνει ο καθένας. Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα για τη ζωή του. Εμένα με βρίσκουν τελείως αντίθετο. Πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να έχει τον πατέρα και τη μητέρα του. Άλλωστε αν αφαιρέσουμε την πίστη προς τον Θέο και μιλήσουμε προς τη φυσιολογία. Η φύση τι λέει; Το θηλυκό και το αρσενικό».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέτρος Ξεκούκης: Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, σας θυμίζω τα Σόδομα και τα Γόμορρα"

Διαβιβάστηκε νέα δικογραφία στη Βουλή για τα Τέμπη

Νέα δικογραφία, που στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων και αφορά στην υπόθεση των Τεμπών, διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η δικογραφία, η οποία εδράζεται σε μήνυση συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003, περί «ποινικής ευθύνης των υπουργών».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε «την 17/6/2024 ποινική δικογραφία που αφορά στον στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώην υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γεώργιο Γεραπετρίτη, στο πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, στο πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την χρονική περίοδο 2021 – 2023, Χρήστο Στυλιανίδη, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γεώργιο Φλωρίδη, στον πρώην υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, στον πρώην υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη και στην πρώην υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβιβάστηκε νέα δικογραφία στη Βουλή για τα Τέμπη"

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε οδηγό απορριμματοφόρου στον Εύοσμο από δύο άτομα – Του προκάλεσαν κάταγμα στο πόδι

Βίαιη επίθεση από δύο άτομα δέχθηκε 32χρονος οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο ένα του πόδι.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9:30 το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου, στην οδό Αγαμέμνονος. Το πλήρωμα του απορριμματοφόρου προχωρούσε στην αποκομιδή των απορριμμάτων, όταν του επιτέθηκαν δύο άτομα -σύμφωνα με πληροφορίες είναι αδέλφια-, ισχυριζόμενα ότι ενοχλούνται από το θόρυβο του οχήματος.

Τα δύο άτομα αρχικά έσπρωξαν τους δύο υπαλλήλους του δήμου, που μετέφεραν έναν κάδο και μόλις κατέβηκε ο οδηγός του απορριμματοφόρου από το όχημα, επιτέθηκαν και σε αυτόν. Με μία λαβή τον έριξαν στο πεζοδρόμιο και τον χτύπησαν, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο ένα του πόδι.

Ο οδηγός του απορριμματοφόρου, ο οποίος είναι συμβασιούχους υπάλληλος του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με πρόγραμμα οκτάμηνης διάρκειας, γλύτωσε από τη μανία των δραστών χάρη στην επέμβαση περίοικων που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο δράστες φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο τραυματισμένος υπάλληλος μεταφέρθηκε με μέριμνα της διοίκησης του δήμου στο Κέντρο Υγείας, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του. Η αποθεραπεία του αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες.

«Είναι αδιανόητο εργαζόμενοι να φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης και να δέχονται αναίτια βίαιη επίθεση από άτομα, τα οποία προφανώς είχαν ως μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδιο. Ο τραυματισμένος εργαζόμενος βγήκε για το μεροκάματο και κατέληξε με σοβαρό κάταγμα στο πόδι. Η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου θα βρίσκεται συνεχώς στο πλάι του και θα του προσφέρει κάθε στήριξη», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε οδηγό απορριμματοφόρου στον Εύοσμο από δύο άτομα – Του προκάλεσαν κάταγμα στο πόδι"

Δικηγόρος Λύτρα: Δεν εστάλη κανένα απειλητικό μήνυμα, είχαμε ενημερώσει ότι θα πάει στο σπίτι του Γέρακα η πρώην σύζυγος για τα ρούχα του

Την άποψη ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος από τον Απόστολο Λύτρα καθώς και ότι είχε υπάρξει ενημέρωση για την επίσκεψη στο σπίτι στον Γέρακα της πρώην συζύγου του και δικηγόρου, εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο συνήγορος του ποινικολόγου Πέτρος Πανταζής μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

«Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγο του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση» είπε στο Action24.

«Φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται 3 άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση» επέμεινε.

Όπως συμπλήρωσε «ο κ. Λύτρας δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο, δεν εστάλη κανένα απειλητικό μήνυμα, αυτά είναι αστειοτητες και το μόνο που έγινε ήταν μια προσπάθεια να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα».

«Ό,τι και να έγινε οι περιοριστικοί όροι δεν παραβιάστηκαν. Για να μην συναναστραφεί και πλησιάσει τη σύζυγό του έστειλε ανθρώπους για να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα, έπρεπε να πάρει τα ρούχα του, εκεί ήταν το σπίτι του» κατέληξε ο κ. Πανταζής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Δικηγόρος Λύτρα: Δεν εστάλη κανένα απειλητικό μήνυμα, είχαμε ενημερώσει ότι θα πάει στο σπίτι του Γέρακα η πρώην σύζυγος για τα ρούχα του"

Θεσσαλονίκη: 32χρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για βιασμό από τα 5 της χρόνια

Για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία κατήγγειλε μία 32χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη τον 70χρονο πατέρα της.

Η 32χρονη πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς τη Δευτέρα (17/6), υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας της πρώτη φορά την βίασε το 1998 όταν ήταν πέντε ετών.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, τη βίασε ξανά τον Αύγουστο του 2023 και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ενώ αποπειράθηκε να τη βιάσει τον Μάρτιο του 2024 και της προκάλεσε σωματικές βλάβες τον Ιούνιο του 2024.

Μετά την καταγγελία της, σχηματίστηκε σε βάρος του ηλικιωμένου πατέρα της δικογραφία για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ενδοοικογενειακή βία.

Ο 70χρονος, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ζει στο ίδιο σπίτι με την κόρη του.

Παρακάτω η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: 

«Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σε βάρος 70χρονου ημεδαπού για βιασμό κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένο και σε απόπειρα, προσβολή γενετήσιας αξιοπρεπείας απειλή, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών, εξύβριση, ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Τις ανωτέρω πράξεις κατήγγειλε η 32χρονη κόρη του την 17-06-2024 στην ανωτέρω Υπηρεσία, οι οποίες σύμφωνα με την καταγγελία έλαβαν χώρα το 1998 και το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2023 – Ιουνίου 2024.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 32χρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για βιασμό από τα 5 της χρόνια"

Αγίου Πνεύματος 2024: Τα μέτρα της Τροχαίας - Πότε θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού της Πεντηκοστής και Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως κατωτέρω:

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, από ώρα 08:00 έως 13:00:

Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.

Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.

Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.

Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.

Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 11+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.
Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Άρτας - Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.

Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.
Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, από ώρα 16:00 έως 23:00:

Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ.) έως την αερογέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), από το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (Περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47) στην κατεύθυνση προς Ρίο.

Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη), από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) στην κατεύθυνση προς Λεύκτρο.
Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Άρτας - Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως τη γέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα, όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ, (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της υπ' αρ. 50786/3319/2014 (Β' 2418)κοινής υπουργικής απόφασης, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

Τα γερανοφόρα οχήματα εφόσον παρέχουν έργο οδικής βοήθειας σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 6 του ν.3651/2008 (ΦΕΚ Α 44/18.03.2008) και δεν μεταφέρουν άλλα υλικά ή εξοπλισμό πέρα των αναγκαίων για την παροχή υπηρεσιών για το έργο της οδικής βοήθειας και διαθέτουν έγγραφα ή σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση για το κατεπείγοντος της αποστολής τους για την παροχή της οδικής βοήθειας.

Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

Τα μηχανήματα έργου των ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Τα φορτηγά οχήματα και μηχανήματα έργου των εταιρειών παραχώρησης που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και των υπεργολάβων τους προκειμένου να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο που τους έχει ανατεθεί.

Τα φορτηγά οχήματα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς αγωνιστικών αυτοκινήτων και τα φορτηγά οχήματα διασκευασμένα σε αυτοκινούμενα επισκευής-συντήρησης (service) παροχής βοήθειας σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, έχει προγραμματίσει τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας.

Επιπλέον, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

-Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
-Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
-Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
-Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
-Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
-Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
-Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
-Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγίου Πνεύματος 2024: Τα μέτρα της Τροχαίας - Πότε θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news