facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Δ.Πατρέων : Εγκρίθηκε από το δημοτικό Συμβούλιο η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (από την Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις «Τώρα για την Πάτρα», «Ανυπότακτη Πολιτεία», «Πάτρα Δική μας Πόλη», «Όλοι μαζί για την Πάτρα» και «Δημοτική Κίνηση Κοινοτικόν») στο Δημοτικό Συμβούλιο, η εισήγηση για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση μισθωτής εργασίας.

Η εισήγηση του Αντιδημάρχου Διοίκησης, Διονύση Πλέσσα, που είναι πλέον απόφαση, έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι με σχέση μισθωτής εργασίας έχουν πληρώσει ακριβό τίμημα κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής – οικονομικής κρίσης, για να έλθει η περιβόητη ανάπτυξη του κεφαλαίου.

Ο κατάλογος ατέλειωτος των απωλειών των εργαζόμενων που αφορά το μισθό τους, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και το επίδομα άδειας (γνωστά ως 13ος και 14ος μισθός) που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα από τα μέσα της δεκαετίας του 1920. Ο 13ος και 14ος μισθός όχι μόνο προκλητικά από το αστικό σύστημα καρατομήθηκε αλλά έκλεψαν και τις ασφαλιστικές εισφορές γι αυτόν που για χρόνια πλήρωναν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Τον 13ο και 14ο αυτόν μισθό, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ από τον Μάη του 2010 τον έκανε επίδομα των 500 και 250 ευρώ (δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα αντίστοιχα) για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, ΟΤΑ, τους συνταξιούχους και το Νοέμβρη του 2012 η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ το κατάργησε ολοσχερώς με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής.

Είναι νωπές ακόμα στη μνήμη όλων μας η στήριξη των δευτεροβάθμιων & τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων στη στρατηγική εισόδου στην ΟΝΕ, οι αυταπάτες περί σύγκλισης των μισθών προς τα πάνω στο επίπεδο της Ε.Ε. όπως έλεγαν, οι πλάτες που έκανε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός για το πέρασμα και στο δημόσιο της μερικής απασχόλησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας που σήμερα έχουν γίνει καθεστώς, οι πλάτες στην επιχειρηματική δράση σε υγεία, παιδεία, ασφάλιση κλπ.

Η Δημοτική Αρχή για τον 13ο και 14ο μισθό έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί για την επαναφορά του, θέτοντας και διεκδικώντας ταυτόχρονα από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την αντίστοιχη χρηματοδότηση και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Με βάση την αντίληψή μας αυτή έχουμε πάρει αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο από την ανάληψη των καθηκόντων μας που στο επίκεντρο έχουν τις απαιτήσεις των εργαζόμενων ως προς τα δικαιώματά τους, που τα τσάκισε η καπιταλιστική – οικονομική κρίση.

Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και η απόφαση μας στη συνεδρίαση στις 18/12/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου, διεκδικώντας ξανά όλες τις απώλειες του εισοδήματος των εργαζόμενων απαιτώντας από την κυβέρνηση τη νομοθετική επίλυση και καταβολή του 13ου και του 14ου μισθού.

Έκτοτε συνεχίζεται το ίδιο αντιλαϊκό κατά των εργαζόμενων έργο, ενώ η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πρόσθεσε στο υπάρχον νομοθετικό αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων νέα μνημόνια και ξεδίπλωσε ένα σύνολο σχεδιασμών με στόχο το παρά πέρα χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα.

Στη μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που πραγματοποιήσαμε Πάτρα-Αθήνα τον Απρίλη του 2016, το κεντρικό μας σύνθημα ήταν «δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα», με διεκδικητικό πλαίσιο αντίστοιχο των σύγχρονων αναγκών και των αποφάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου, όπως και σε όλες τις κινητοποιήσεις μας.

Η κυβέρνηση, αντί να επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό όπως έλεγε προεκλογικά, έρχεται με το Ν.4447/2016 άρθρο 54 και «πετάει» το μπαλάκι στην ευθύνη των Δήμων. Τροποποιώντας το άρθρο 72 του Ν.3852/10 νομοθετεί ότι «η οικονομική επιτροπή αποφασίζει για την άσκηση ή μη όλων των ενδίκων βοηθημάτων και μέσων καθώς και για την παραίτηση από αυτά».

Δηλαδή αν οι Δήμοι έχουν χρήματα, να πληρώνουν θετικές για τους εργαζόμενους αποφάσεις για τον 13ο και 14ο μισθό, αν δεν έχουν «τα παράπονά τους στο Δήμαρχο», που θα είναι υπαίτιος έστω και αν το ταμείο με την τραγική οικονομική κατάσταση των Δήμων είναι στο κόκκινο.

Δηλαδή ούτε τους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταργεί, ούτε επαναφορά του 13ου και 14ου κάνει και σπρώχνει εργαζόμενους στη βιομηχανία των δικαστικών αγωγών με νέα έξοδα από την τσέπη τους και εργολάβους τα δικηγορικά γραφεία. Παρά του ότι δεν θα δικαιωθούν επί της ουσίας λόγω της μη οικονομικής δυνατότητας των Δήμων να πληρώσουν ποσά που και να θέλουν, παραιτούμενοι των ένδικων μέσων δεν έχουν.

Θέλουμε να δηλώσουμε απέναντι στους εργαζόμενους ότι δεν ταυτίζουμε τον αγώνα για τον 13ο και 14ο μισθό με τις δικαστικές διεκδικήσεις. Ξέρουμε ότι οι αγώνες για τα ζωτικά προβλήματα και ζητήματα του εργαζόμενου λαού μας θα κριθούν στην οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές. Απαιτούν καθαρή γραμμή σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν: Με την παραίτηση των Δήμων από τα ένδικα μέσα χωρίς αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό σημαίνει ότι θα πληρώσουν οι Δήμοι; Όχι. Θα πληρώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι και δημότες της πόλης, ιδιαίτερα τα πλατιά λαϊκά στρώματα, αφού οι ασκούμενες πολιτικές την εργατική τάξη τσακίζουν.

Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους να μην στέκονται στα τρυκ της κυβέρνησης, να μην αρκεστούν στις δικαστικές διεκδικήσεις και να κάνουν υπόθεση της πάλης τους τον 13ο και 14ο μισθό και όλες τις απώλειες του εισοδήματός τους.

Η Δημοτική Αρχή και πριν ακόμα τροποποιήσει η κυβέρνηση την υπόψη διάταξη για την υποχρεωτικότητα των ένδικων μέσων των Δήμων, με αποφάσεις στην οικονομική επιτροπή, από τον Γενάρη του 2017 όπου βγήκε η πρώτη δικαστική απόφαση δεν έχει ασκήσει εφέσεις για εργατικές υποθέσεις, που αφορούν τον 13ο και 14ο μισθό.

Μέχρι σήμερα έχουμε καταβάλλει:

337 ευρώ (από ίδιους πόρους) σε δώδεκα εργαζόμενους του Κοινωνικού Οργανισμού.
000 ευρώ (ένταξη στα ληξιπρόθεσμα) σε 63 εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας.
000 ευρώ (από ίδιους πόρους) σε 146 εργαζόμενους του Κοινωνικού Οργανισμού.
000 ευρώ για 24 εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου
Προχωρήσαμε στην έκδοση χρηματικών ενταλμάτων για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ τα δώρα τους, που όμως ακυρώθηκαν από τις Υπηρεσίες Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επειδή δεν συμβαδίζουν με την ισχύουσα νομοθεσία, των μνημονίων, της Ε.Ε..

Είναι σε εξέλιξη δικαστική διεκδίκηση με αγωγή των υπόψη εργαζόμενων την οποία και στηρίζουμε. Προϋπολογίζουμε ήδη την αντίστοιχη δαπάνη των 930.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΠ.

Έχουμε τη θέση, ότι οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους δικαιούνται μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με μισθό με βάση τις ανάγκες τους.

Διεκδικούμε από τη κυβέρνηση:

Τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ποσού της κάθε δικαστικής απόφασης από τον πρώτο βαθμό (Ειρηνοδικεία ή Πρωτοδικεία), προκειμένου να πληρώνονται οι εργαζόμενοι χωρίς την αίρεση της οικονομικής δυνατότητας των Δήμων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η δαπάνη για το σύνολο των εργαζόμενων του Δήμου που αφορά το 13ο και 14ο μισθό είναι 3.500.000 ευρώ ετησίως.
Την με νομοθετική ρύθμιση, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού σε όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση μισθωτής εργασίας (μόνιμοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπάλληλοι, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εργαζόμενοι σε προγράμματα, εργαζόμενοι μέσω κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ)».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ.Πατρέων : Εγκρίθηκε από το δημοτικό Συμβούλιο η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού"

Ζάεφ: Δεν θα είμαστε Βορειο-Μακεδόνες

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζεται στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Σήμερα ο βουλευτής του VMRO-DPMNE και πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελανιόσκι, έκανε την ερώτηση στον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, εάν τώρα «θα αποκαλούμαστε Βορειο-μακεδόνες», επικρίνοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Ζάεφ είπε: «Καταλαβαίνω τις ανησυχίες, αλλά δεν μπορείτε να λέτε ότι θα είμαστε Βορειο-μακεδόνες. Η ταυτότητα δεν περιορίζεται από καμία διεθνή συμφωνία. Γεωγραφικά μόνο, θα υπάρχει ένα πρόσθετο και αυτό είναι όλο το τίμημα».

Πρόσθεσε: «η απόφασή μας είναι όταν θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Ελλάδα, με νόμιμο και δίκαιο τρόπο να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και αυτό είναι το αίτημα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας».

Ο Ζάεφ τόνισε ότι η συμφωνία προβλέπει την εφαρμογή των τροπολογιών για την επικύρωση της, ώστε να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ από την ελληνική πλευρά.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Δεν θα είμαστε Βορειο-Μακεδόνες"

Οι δικηγόροι της Αθήνας απαιτούν την πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων

Για άλλη μια φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) διαπιστώνει τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού στα δικαστήρια της Αθήνας και απαιτεί την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των υπαλλήλων και την ουσιαστική βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων. 

Το οξύ αυτό πρόβλημα, υπογραμμίζει ο ΔΣΑ σε συνδυασμό με την υποβαθμισμένη υλικοτεχνική υποδομή των δικαστηρίων, καθιστά προβληματική την απονομή της Δικαιοσύνης, επιδεινώνει τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων, δυσχεραίνει την άσκηση των καθηκόντων των δικηγόρων, όπως φυσικά και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ακόμη, επισημαίνει ο ΔΣΑ στην ανακοίνωσή του, ότι καμία πραγματική επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, προς όφελος των πολιτών, δεν μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς στελέχωση των δικαστηρίων με επαρκές προσωπικό, αλλά και χωρίς αντιμετώπιση της υποβαθμισμένης υλικοτεχνικής υποδομής τους, τα οποία φυσικά προϋποθέτουν την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δικηγόροι της Αθήνας απαιτούν την πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων"

Νότης Μαριάς: Να πως μεθοδεύει τον σκοπιανό συνταγματικό αλυτρωτισμό ο Ζάεφ (βίντεο)

Είδηση-βόμβα στην χθεσινή 11η ζωντανή εκπομπή του Νότη Μαριά στο facebook από τις Βρυξέλλες καθώς ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής αποκάλυψε ότι ο Ζάεφ και η παρέα του συνεχίζουν την αλυτρωτική τους πολιτική μέσα από την ίδια την αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων. Και μάλιστα από την πίσω πόρτα.

Ο Σκοπιανός αλυτρωτισμός εμπεριέχεται στο υπό αναθεώρηση προοίμιο του συντάγματος του μορφώματος μέσω της σχετικής του αναφοράς «στην Διακήρυξη της Πρώτης Συνεδρίασης της ASNOM προς τον μακεδονικό λαό», δηλαδή στη συνεδρίαση «της Αντιφασιστικής Συνέλευσης για τη Λαϊκή Απελευθέρωση της δήθεν Μακεδονίας» που έγινε στο μοναστήρι Προχόρ Πετσίνσκι στις 2 Αυγούστου του 1944, ήτοι ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Ίλιντεν.

Μάλιστα οι αλυτρωτικές αυτές αναφορές κουμπώνουν και με άλλα άρθρα του συντάγματος των Σκοπίων.

Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι το νέο προοίμιο του συντάγματος των Σκοπίων ενθυλακώνει τις αλυτρωτικές θέσεις της Διακήρυξης της ASNOM που αναφέρεται ρητά σε δήθεν «Μακεδόνες υπό την Βουλγαρία και την Ελλάδα» και διακηρύσσει «το δικαίωμα αυτοδιάθεσης ολοκλήρου του» δήθεν «μακεδονικού λαού..... για τη συγκρότηση» δήθεν «μακεδονικού κράτους».

«Η ενοποίηση ολοκλήρου του μακεδονικού λαού εξαρτάται από τη συμμετοχή σου στο γιγαντιαίο αντιφασιστικό μέτωπο» διακηρύσσει η ASNOM που συνεχίσει τις αναφορές της για αυτοδιάθεση και ενοποίηση ολοκλήρου του δήθεν «μακεδονικού έθνους» και καλεί σε αγώνα «για την εξάλειψη των συνόρων που ορθώθηκαν για να διαχωρίσουν αδερφό από αδερφό και Μακεδόνα από Μακεδόνα». Κλείνοντας η ASNOM χαιρετίζει «τους βετεράνους της εξέγερσης του Ίλιντεν».

Έτσι πλέον ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων όχι μόνο δεν εξαλείφεται από το σύνταγμα του μορφώματος όπως ισχυρίζεται ο Τσίπρας αλλά παραμένει με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο.

Για τους λόγους αυτούς ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι καταστρατηγείται πλέον ακόμη και η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών εκ μέρους του Ζάεφ και της παρέας του και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έρθει καν για κατάθεση στην Ελληνική Βουλή, πολύ δε περισσότερο να μπει σε διαδικασία κύρωσης και επικύρωσης από την Ελληνική πλευρά.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή καταλήγει ο Νότης Μαριάς και καλεί τους βουλευτές, την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση Μαριά και φωτογραφία ό από τη Διακήρυξη της Πρώτης Συνεδρίασης της ASNOM:



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νότης Μαριάς: Να πως μεθοδεύει τον σκοπιανό συνταγματικό αλυτρωτισμό ο Ζάεφ (βίντεο)"

Ο Κοτζιάς διαφωνεί με Τσίπρα και καταθέτει δική του πρόταση για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή μιλάει αυτήν την ώρα ο τέως Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς.

Προσερχόμενος στο χώρο της ομιλίας και κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, ότι ουδέποτε ανέφερε πως η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σόρος, ο κ. Κοτζιάς σύμφωνα με το inkomotini.news, απάντησε με νόημα: «Τον κ. Καμμένο ρωτήστε. Αν τα παίρνει πίσω, χαρά μου».

Ο πρώην υπουργός μιλά αυτήν την ώρα σε εκδήλωση της πολιτικής Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» με θέμα: «Ελλάδα – Θράκη.. Δημοκρατία. 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ήδη στη Συνταγματική Αναθεώρηση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την διαφωνία του με την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και την ενίσχυση του ρόλου του. 

Ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε με έμφαση ότι όσες φορές είχαμε δυϊσμό στην πολιτική ιστορία του τόυ δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα και πρόσθεσε ότι το «Πράττω» θα καταθέσει δική του πρόταση. 

«Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα να εκλέγεται απευθείας από τον λαό. Αυτό το σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά στη Λατινική Αμερική, αυτό το σύστημα που λειτουργεί μέτρια σε ορισμένες χώρες, όποτε λειτούργησε στη χώρα μας δεν είχε καλά αποτελέσματα. Διότι στη χώρα μας η διαρχία, ήταν διαρχία μικρού χρόνου με προεδρία και διαρχία μεγάλου χρόνου με μοναρχία. Και ξέρουμε πού οδηγήθηκε η Ελληνική Δημοκρατία κάθε φορά που υπήρχε ένα σύστημα διαρχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοτζιάς εξειδικεύοντας την πρότασή του τόνισε πως «για αυτό εμείς κάναμε μια διαφορετική πρόταση, όπως στη Γερμανία να διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερο ξεχωριστό εκλογικό σώμα που να αποτελείται 50% - 60% από τους βουλευτές, και το υπόλοιπο κομμάτι να είναι 30% εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειών ώστε να σπάει οποιαδήποτε διαδικασία που μπορεί να πάει σε κομματικά αδιέξοδα. Το υπόλοιπο 10% προσθετικά προς το αυστριακό - γερμανικό μοντέλο, να είναι κληρωτοί. Να αξιοποιήσουμε την παράδοση της Αθηναϊκής δημοκρατίας. Να είναι μέσα από την κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα ψήφου ένα 10% του εκλεκτορικού σώματος. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε 6 μήνες να ψηφίζει η Βουλή, ή να διαλύεται η Βουλή».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην Κινηματογράφος REX)

Δείτε την ομιλία του 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κοτζιάς διαφωνεί με Τσίπρα και καταθέτει δική του πρόταση για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας"

Σκόπια: Ο εθνικός ύμνος της χώρας δεν θα αλλάξει, ούτε θα γίνουν παρεμβάσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, για τον εθνικό ύμνο της χώρας, ήταν κατηγορηματικός:

Ο ύμνος δεν θα αλλάξει σε καμία βάση, ούτε θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο κείμενο, είπε, όπως σημειώνουν σημερινά δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας.

Όσον αφορά την τροποποίηση του Συντάγματος, δήλωσε ότι εκκρεμεί το προοίμιο. Αναφερόμενος, επίσης, στην τροπολογία 35 για το άρθρο 3 δήλωσε ότι παρέχονται διαβεβαιώσεις ότι τα σύνορα της χώρας είναι μόνιμα και αμετάβλητα.

Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου:

Ο εθνικός ύμνος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας είναι ποίημα του 1941, του Βλάντο Μαλέσκι. Ως ύμνος καθιερώθηκε το 1992 και αρχίζει ως εξής:

Σήμερα, γεννιέται η Μακεδονία
Με ένα νέο ήλιο ελευθερίας!
Οι Μακεδόνες μάχονται
Για τη δικαιοσύνη τους
Και πάλι ανεμίζει η σημαία του Κρούσεβο

Αναφέρονται στη συνέχεια τέσσερα ονόματα από το VMRO που έδρασαν στα τέλη του 19ου αιώνα και αρχές του 20ου. και καταλήγει:

Μακεδονία ελεύθερη, ζήτω η Μακεδονία!

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Ο εθνικός ύμνος της χώρας δεν θα αλλάξει, ούτε θα γίνουν παρεμβάσεις"

Αγωγή Ράικου κατά της εισαγγελίας Διαφθοράς

Στην κατάθεσή αγωγής κακοδικίας προχώρησε η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και ο σύζυγος της γιατρός στο επάγγελμα, Λάζαρος Καρνέσης. Η αγωγή στρέφεται κατά της νυν επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και αφορά σε παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων αλλά και σε προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η αγωγή από την πλευρά της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς και του συζύγου της κατά της κ. Τουλουπάκη κατατέθηκε με αφορμή τις πληροφορίες που είχαν δημοσιεύει σε μερίδα του Τύπου και σύμφωνα με τις οποίες ο σύζυγος της κ. Ράικου ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis.

Μάλιστα, ο σύζυγος της κ. Ράικου έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία. Όπως είχε αναφέρει έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS.

Ο ίδιος είχε επισημάνει πως η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη ενώ είχε αποδώσει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών που τον αφορούν σε στοχοποίηση της συζύγου του εισαγγελικής λειτουργού. Μάλιστα, ο ίδιος έχει καταθέσει και μήνυση για το όλο θέμα.

Τώρα, με την αγωγή κακοδικίας η κ. Ράικου και ο σύζυγος της θεωρούν υπεύθυνη για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών την κ. Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της. Μάλιστα με την αγωγή τους ζητούν και αποζημίωση για προσβολή της προσωπικότητάς τους.

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή Ράικου κατά της εισαγγελίας Διαφθοράς"

Έκτακτη Σύνοδος της Ιεραρχίας στην Αθήνα πριν τα Χριστούγεννα και στο Φανάρι στις 27 Νοεμβρίου

Εκτακτη Ιεραρχία συγκαλεί ο Αρχιεπίσκοπος πριν από τις γιορτές, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Η Ιεραρχία συγκαλείται κάθε Οκτώβριο , υπό την πίεση όμως των κληρικών οι οποίοι απειλούν να φθάσουν το θέμα ακόμα και στο Ευρωπαικό Δικαστήριο , ο Αρχιεπίσκοπος συγκαλεί τo μεγαλύτερο όργανο με τα 87 μέλη την Ιεραρχία.

Ηδη μετά το τέλος της σημερινής Συνόδου στην οποία συμμετέχουν 12 μητροπολίτες ακούστηκαν και διαφορετικές φωνές από μητροπολίτες που δεν συμμετείχαν σε αυτήν. Σε ξεσηκωμό και αντίσταση καλεί τους κληρικούς ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα για τη μισθοδοσία του κλήρου στην Εκκλησία, εξαπολύοντας νέα σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.«Φωτιά και λάβρα» ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τονίζει πως «όσοι χαίρονται για το γεγονός αυτό ή όσοι σκέφτονται ότι άδειασαν 10.000 του Δημοσίου, ας σκεφτούν πως ό,τι έγινε μια φορά, μπορεί να γίνει και δεύτερη”. Πολλοί Μητροπολίτες πάντως όπως ο Ιωαννίνων τάσσονται υπέρ της πρότασης που τέθηκε με το κοινό ανακοινωθέν για τους κληρικούς ενώ άλλοι Μητροπολίτες διερωτώνται αν είναι οι ιερείς δημόσιοι υπάλληλοι ή δημόσιοι λειτουργοί, καθώς στην ουσία δεν έχουν ωράριο.

Εντονη πάντως είναι η αντίδραση από του ιερείς και από τους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους οι οποίοι απευθύνουν έκκληση προς τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να ακυρώσουν στην Ιεραρχία τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού απευθύνει με έκτακτο ανακοινωθέν ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος. Ο σύνδεσμος Κληρικών “θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία'' αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν.

Εως τις αρχές Δεκεμβρίου πάντως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους ιερείς, προσπαθεί να ρίξει τους τόνους κάνοντας λόγο για πρόθεση συμφωνίας. Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τόνισε «Δεν έχουμε συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας», είπε ο κ. Ιερώνυμος και διευκρίνισε: «Έχουμε μια ανακοίνωση ότι έχουμε πρόθεση και καλή διάθεση να βρούμε λύση με την Πολιτεία σε προβλήματα που χρονίζουν έναν αιώνα. Όλοι τα συναντάμε μπροστά μας κάθε μέρα», ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη μισθοδοσία των κληρικών, σχολίασε: «Ακούω τα ακροάματα από τις τηλεοράσεις, από τις ειδήσεις, και λέω “μα είμαστε στην Ελλάδα ή είμαστε μια ζούγκλα;”».

Για να τονίσει «Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να συμφωνήσουμε. Θα ακολουθηθεί όμως μία διαδικασία. Το πρώτο ήταν μία ανακοίνωση. Η ανακοίνωση αυτή μεταφέρθηκε στη ΔΙΣ. Το εγκρίναμε. Από εδώ και πέρα έχουμε να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Να πούμε στους ιερείς μας γιατί αυτοί είναι που κυρίως ανησυχούν ότι ό,τι είναι να γίνει θα το κάνουμε μαζί, με όλους τους ιερείς, θα βρούμε τρόπο δεν θα κάνουμε ότι θέλει ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ό,τι θέλει η Σύνοδος, αλλά ό,τι θέλει και εγκρίνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας που θα συνέλθει και ό,τι θέλει η Πολιτεία που έδειξε την καλή της διάθεση. Επειδή βλέπω την αγωνία των ιερέων επαναλαμβάνω πως ό,τι θα κάνουμε, θα είναι μέσα οι ιερείς και αν δεν να υπογράψουν και συγκατατεθούν με την έννοια του γενικοτέρου συμφέροντος, όχι μόνο των ιερέων αλλά του λαού μας, δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Δεν το κάνουμε για να γίνουμε πλουσιότεροι, αλλά για να μπει μία τάξη σε κάποια πράγματα επιτέλους.

«Μιλάνε για έναν πλούτο μεγάλο έμεις λέμε αυτά είναι παραμύθια. Πλούτος που είναι κάπου πεταμένος και τον παίρνει όποιος θέλει ναι, αλλά πλούτος που αξιοποιείται δεν υπάρχει. Ερχόμαστε να τακτοποιήσουμε αυτό το πράγμα. Δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτα αν δεν καταλήξουμε σε ένα σημείο, στο οποίο θα συμφωνήσουν οι ιερείς».

Ερωτηθείς για τον τον ιεράρχη Καλαβρύτων, που έκανε λόγο για προδοσία, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Ποια είναι η προδοσία; Το ότι έρχεται ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος σε μια προσπάθεια και λένε, από τη μια πλευρά μας λέτε ότι είμαστε πάμπλουτοι και από την άλλη πλευρά, όταν μας ζητάει κάποιος κάτι, λέμε δεν έχουμε να σας τα δώσουμε. Δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο; Δεν κοροϊδευόμαστε όταν βλέπουμε ότι μια τεράστια περιουσία είναι ένα νεκρό σημείο, ένα κάρβουνο που δεν δίνει τίποτα, αλλά δίνει κάθε φορά την ευκαιρία σε μερικούς που είναι έξυπνοι, που έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν και να την καταπατούν και το δικαστήριο να μη μας δίνει απόφαση; Επιτέλους, το κατάλαβαν ότι πρέπει να βάλουμε μια σειρά. Αυτό κάνουμε».

Στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ιερώνυμου-Βαρθολομαίου για τον Αγ. Γεώργιο στο κτήμα Προμπονά πρσοτίθεται και η μη ενημέρωση του Πατριαρχείου για το θέμα «Οι Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όταν ενημερωθεί επίσημα θα θέσει υπόψιν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει στις 27 Νοεμβρίου το θέμα προκειμένου να τις αξιολογήσει», είναι η απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο κοινό ανακοινωθέν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.Κύκλοι πάντως του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλεγαν στο protothema.gr ότι το Πατριαρχείο δεν είχε ενημερωθεί και το ανακοινωθέν ήταν ξαφνικό.

Σημείωναν βέβαια ότι μπορεί το κοινό ανακοινωθέν να αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας και να μην αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αν όμως το αφορά περιμένουν ενημέρωση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη Σύνοδος της Ιεραρχίας στην Αθήνα πριν τα Χριστούγεννα και στο Φανάρι στις 27 Νοεμβρίου"

Υπόθεση υποβρυχίων: Την ενοχή κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας

Να κηρυχθούν ένοχοι για την υπόθεση των υποβρυχίων οι περισσότεροι από τους βασικούς κατηγορουμένους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία κατά περίπτωση, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ειδικότερα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία, καθώς, όπως είπε, από τη διαδικασία προέκυψε ότι επηρέαζε αξιωματούχους που βρίσκονταν στο κέντρο λήψης αποφάσεων αναφορικά με τις παραγγελίες των υποβρυχίων.

Παράλληλα πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι τραπεζίτες Φάνης Λυγινός για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα. Επίσης πρότεινε την ενοχή του Αντώνη Κάντα και του εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας Παναγιώτη Ευσταθίου, με την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Αντίθετα, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού καθώς επίσης και στελεχών της Sunlight για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων των Υποβρυχίων, κρίνοντας ότι η εταιρεία υλοποίησε τις υποχρεώσεις της προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, ενισχύοντας την αμυντική βιομηχανία.

Παράλληλα, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Ιωάννη Μπέλτσιου για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος διότι δεν βρέθηκαν σε δικό του λογαριασμό χρήματα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη της δωροδοκίας, για μίζες που προωθήθηκαν στον τότε υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση υποβρυχίων: Την ενοχή κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας"

Αρχίζουν αύριο οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μάνδρα

Από αυθαίρετη κατασκευή σε δασική έκταση στη θέση «Καταφύγι» της Δημοτικής Ενότητας Παλαιάς Φώκαιας του Δήμου Σαρωνικού, ξεκίνησαν σήμερα την εκτέλεση χρονιζόντων πρωτοκόλλων κατεδάφισης τα συνεργεία της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρωτόκολλο κατεδάφισης της συγκεκριμένης κατασκευής εκκρεμούσε από τις 5 Απριλίου του 2002.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο Πέμπτη, συνεργείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αρχίζει κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο ρέμα «Σούρες» της Μάνδρας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζουν αύριο οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μάνδρα"

Ερώτηση Άδωνι στη Βουλή για τη «Μακεδονία ξακουστή»

Ερώτηση στους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας απευθύνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, «αναφορικά με την απαίτηση της αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, να δοθεί τέλος στη χρησιμοποίηση του τραγουδιού 'Μακεδονία ξακουστή'».

«Μια διαφαινόμενη συγκατάθεση του Έλληνα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, παρά εναντίωση στις πρωτοφανείς απαιτήσεις της κυβέρνησης του κ. Ζάεφ να δοθεί τέλος στη χρησιμοποίηση του τραγουδιού 'Μακεδονία ξακουστή' στις παρελάσεις, αποδεικνύει η εκκωφαντική σιωπή που βασιλεύει στο υπουργείο Εξωτερικών τις τελευταίες μέρες» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

Και προσθέτει: «Οι προκλητικές δηλώσεις διά στόματος της αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, κ. Σεκερίνσκα, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως τέτοια συνθήματα δεν κινούνται στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, έρχονται στο θλιβερό απόηχο της αποβολής μαθητών στον Γέρακα, επειδή τραγούδησαν το 'Μακεδονία ξακουστή' στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου».

Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, ότι οι δηλώσεις της κ. Σεκερίνσκα φαίνεται πως απορρέουν από την ερμηνεία της ίδιας της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία στο άρθρο 3 αναφέρει πως «τα Μέρη δεσμεύονται να μην επιχειρούν, υποκινούν, υποστηρίζουν και/η ανέχονται οιεσδήποτε πράξεις ή δραστηριότητες μη φιλικού χαρακτήρα κατά του άλλου Μέρους», ενώ στο ίδιο άρθρο αναφέρεται: 'Έκαστο Μέρος θα κοινοποιεί άμεσα στο άλλο Μέρος οιαδήποτε πληροφορία κατέχει αναφορικά με οιεσδήποτε παρόμοιες πράξεις ή προθέσεις'. Ομοίως στο άρθρο 6 γίνεται λόγος, ότι κάθε Μέρος θα πρέπει 'να λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα, προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες, αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανώς υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καλεί τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας να ενημερώσουν τη Βουλή αν επιδοκιμάζουν τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της ΠΓΔΜ, αν οι παραπάνω δηλώσεις συνάδουν με το πνεύμα και την ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν προτίθενται να προβούν στην απαγόρευση της χρησιμοποίησης του τραγουδιού «Μακεδονία ξακουστή» στις παρελάσεις, ή άλλες δημόσιες εκδηλώσεις, και αν υπάρχει περίπτωση να απαγορευτεί από τις στρατιωτικές μπάντες να παιανίζουν το «Μακεδονία ξακουστή», στο πνεύμα της τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερώτηση Άδωνι στη Βουλή για τη «Μακεδονία ξακουστή»"

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση θεωρεί τα Πανεπιστήμια πεδία μαχών και αντίστασης, όχι κέντρα μάθησης

«Ατολμία και αδιαφορία υπήρχε και στο παρελθόν, αλλά οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν αφήσει τα Πανεπιστήμια στο έλεος συμμοριών», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνάντηση που είχε με τον προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ.

«Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί τα προαύλια, τους διαδρόμους, τις αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία και τις υποδομές των Πανεπιστημίων, χώρους αντίστασης και πεδία μαχών και όχι κέντρα μάθησης και έρευνας», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης μαζί με τον Γιώργο Μαυρωτά, που παρέστη στη συνάντηση, δεσμεύθηκαν ότι το Ποτάμι θα ζητήσει από την κυβέρνηση εξηγήσεις για την ντροπιαστική για τη χώρα και επικίνδυνη για τους φοιτητές και καθηγητές, ανομία που επικρατεί σε πολλά Πανεπιστήμια.

«Απαιτούμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει το καθήκον της» επισήμαναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, Στάθης Ευσταθόπουλος, καθηγητής ΕΚΠΑ και ο γραμματέας Χαράλαμπος Φείδας, καθηγητής ΑΠΘ, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να επιδιώξουν και να επιτύχουν εθνική συνεννόηση για την αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Είναι χρέος της πολιτείας να εφαρμόσει τους νόμους», τόνισε ο κ. Μαυρωτάς, χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη την τοποθέτηση του Κώστα Γαβρόγλου ότι οι φοιτητές είναι εκείνοι που πρέπει να αντιδράσουν στα εγκληματικά στοιχεία που εισβάλουν κάθε τόσο στους χώρους τους. «Είναι ντροπή για την πολιτεία τα Πανεπιστήμια να είναι σήμερα αφιλόξενα και εχθρικά για φοιτητές και καθηγητές», συμπλήρωσε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση θεωρεί τα Πανεπιστήμια πεδία μαχών και αντίστασης, όχι κέντρα μάθησης "

Σήμερα στη Βουλή τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για τα αναδρομικά των λεγόμενων ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, δικαστικοί, γιατροί, πανεπιστημιακοί) που θα αφορά συνολικά έξι υπουργεία.

Η ρύθμιση που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται αυτή την ώρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα ψηφιστεί αύριο με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, σχετικά με τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την προαγωγή της κινητικότητας των εργαζομένων μεταξύ των κρατών-μελών με τη βελτίωση της απόκτησης και της διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης (L128/1 της 30.4.2014)».

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της κινητικότητας στην ΚΟ της πλειοψηφίας (παραμονή στην Αθήνα και για την Πέμπτη) υπήρξε η πληροφορία περί ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία όμως δεν επιβεβαιώνεται.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σήμερα στη Βουλή τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων"

Γεννηματά για σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους: Τσίπρας, Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί

Τη στάση της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολιτευσης στο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για μια ακόμη φορά σε ένα σημαντικό θέμα όπως οι σχέσεις Εκκλησίας κράτους, γίνονται προεκλογικοί χειρισμοί που θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν.

Ήδη πρώτο θύμα είναι ο λαϊκός κλήρος.

Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτό το θέμα Τσίπρας Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά για σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους: Τσίπρας, Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί"

Έξτρα παράβολο 30 ευρώ στο δίπλωμα οδήγησης (εγκύκλιος)

Νέα εγκύκλιο για την διαδικασία αντικατάστασης του διπλώματος οδήγησης στην περίπτωση απώλειας εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία, οι ενδιαφερόμενοι θα επιβαρύνονται με παράβολα ύψους 30 ευρώ για την απώλεια και την αντικατάστασή του.
Ειδικότερα:
  • Κατά την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας οδήγησης, ο ενδιαφερόμενος παραδίδει υποχρεωτικά την (ισχύουσα) κατεχόμενη άδεια οδήγησης.
  • Για τη διοικητική διαδικασία αντικατάστασης εντύπου άδειας οδήγησης, με την αίτηση αντικατάστασης υποβάλλονται, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφο ισχύουσας άδειας οδήγησης και παράβολο 30€ για την εκτύπωση.
  • Για τη διοικητική διαδικασία χορήγησης αντιγράφου εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας, καταβάλλονται παράβολα 30 € για την εκτύπωση, 30 € για την απώλεια και 9,02 € για πάγιο τέλος χαρτοσήμου και εισφορά τρίτων, συνολικού αντιτίμου 69,02 €.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και στην περίπτωση, κατά την οποία, ενδιαφερόμενος έχει υποβάλλει αίτηση αντικατάστασης εντύπου άδειας οδήγησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ακολούθως, σε χρόνο μεταγενέστερο της υποβολής της ιδίας αιτήσεως και των δικαιολογητικών, απολέσει την κατεχόμενη άδεια, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η ίδια διοικητική διαδικασία (αντικατάστασης εντύπου) και χορηγείται νέο έντυπο άδειας οδήγησης στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας και όχι αντίγραφο εντύπου λόγω απώλειας, ανεξαρτήτως εάν, κατά το χρονικό σημείο δήλωσης της απώλειας της άδειας, έχει ήδη εκτυπωθεί ή όχι, το νέο έντυπο.

Για την παραλαβή του νέου εντύπου, ο ενδιαφερόμενος:
Υποβάλλει αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνει ότι, η άδεια, για την οποία αιτείται αντικατάσταση εντύπου, χάθηκε και δεν κρατείται από οποιαδήποτε αρχή ελληνική ή κράτους – μέλους της Ε.Ε. για οποιοδήποτε λόγο.
Πέραν του καταβληθέντος, με την αρχική αίτηση αντικατάστασης εντύπου, παραβόλου 30 € για την εκτύπωση, το οποίο δεν καταβάλλεται εκ νέου, καταβάλλει παράβολα (λόγω απώλειας) 30 € για την απώλεια και 9,02 € για πάγιο τέλος χαρτοσήμου και εισφορά τρίτων.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται κατά όμοιο τρόπο και στις λοιπές διοικητικές διαδικασίες της ανωτέρω σχετικής υ.α., στις οποίες, για την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας οδήγησης, απαιτείται παράδοση της κατεχόμενης άδειας, εφόσον, η προς παράδοση κατεχόμενη άδεια περιλαμβάνει μία (1) τουλάχιστον κατηγορία σε ισχύ.


aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξτρα παράβολο 30 ευρώ στο δίπλωμα οδήγησης (εγκύκλιος)"

Καμμένος σε Κοτζιά: Στο υπουργικό δεν είπα ότι ο Σόρος δίνει λεφτά στην κυβέρνηση

Σε κατηγορηματική διάψευση όλων των πληροφοριών που τον θέλουν να έχει μιλήσει στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον γνωστό επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

Σε γραπτή του απάντηση προς τον βουλευτή της ΝΔ, Γ. Κεφαλογιάννη, ο κ. Καμμένος αναφέρει χαρακτηριστικά: «ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος». Ωστόσο σημειώνει πως η αναφορά του στο συγκεκριμένο πρόσωπο είχε να κάνει με τη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση».

Ακόμα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρατηρεί πως τα σενάρια που κυκλοφορούν διακινούνται κατά βάση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για «προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης».

Τα όσα είπε ο κ. Καμμένος για τους διαλόγους του υπουργικού συμβουλίου έρχονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση με τους χθεσινούς ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, στη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ειδικότερα, σχετικά με τους διαλόγους στο υπουργικό, ο κ. Κοτζιάς είχε τονίσει πως «αυτό που ειπώθηκε [στο υπουργικό] είναι ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. για να "αγοράσουμε" ανθρώπους στα Σκόπια για να κάνουμε την πολιτική μας δουλειά».



Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Καμμένου, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε: «Ο κυβερνητικός θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας διασκεδάζει με την εφευρετικότητα του. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, αφού εμφανίζει ως ψεύτη και φαντασιόπληκτο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά για όσα δήλωσε ο τελευταίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν ανήκει στην Κυβέρνηση! Μιας και αναφέρεται και στα πρακτικά του περίφημου Υπουργικού Συμβουλίου, θα είχε ενδιαφέρον να τα βλέπαμε, εκτός και αν έχουν αλλοιωθεί όπως φοβάται ο κ. Κοτζιάς».

Αντιδρώντας στη συνέντευξη, η Νέα Δημοκρατία επανέφερε το αίτημά της για δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του κ. Κοτζιά: «Οι πολίτες κουράστηκαν να βλέπουν τον κ. Κοτζιά να δίνει διαρκώς συνεντεύξεις και να παραπονιέται επειδή ο κ. Τσίπρας κράτησε τον κ. Καμμένο στην κυβέρνηση και απέπεμψε εκείνον. Όσο δεν δίνει την επιστολή παραίτησής του στη δημοσιότητα, απλά επιβεβαιώνει ότι έχει κάτι να κρύψει ή -ακόμη χειρότερα- ότι κάτι φοβάται».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος σε Κοτζιά: Στο υπουργικό δεν είπα ότι ο Σόρος δίνει λεφτά στην κυβέρνηση"

Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα: Η συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου παραβιάζει τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους

Η συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά οι πτυχές της περιουσίας και της μισθοδοσίας των κληρικών είναι μόνο ένα μικρό μέρος του προβλήματος, επισημαίνει η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι με τη συμφωνία το δημόσιο δεσμεύεται εσαεί να πληρώνει την Εκκλησία για τη μισθοδοσία των ιερέων, στη βάση ενός γενικού συμψηφισμού με την αξία της εκκλησιαστικής περιουσίας, της οποίας δεν έχει καταγραφεί.

«Μια τέτοια ρύθμιση ουσιωδώς παραβιάζει την θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους», τονίζει η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Παράλληλα, τονίζει ότι «Η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, θεωρητικά δεδομένη ήδη από το 1975, παραμένει απραγματοποίητη και προφανώς δεν αρκεί οποιαδήποτε διακηρυκτική επιβεβαίωσή της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η συμφωνία για τη διευθέτηση των περιουσιακών εκκρεμοτήτων της Εκκλησίας και για την υπηρεσιακή κατάσταση του κλήρου, αποτελεί αδιαμφισβήτητα θετική εξέλιξη κατά το μέρος που συνιστά μέτρο μερικού απεγκλωβισμού της μεγαλύτερης θρησκευτικής κοινότητας από την πολιτειακή εποπτεία. Με την προτεινόμενη Συμφωνία παραμένει στην ελληνική Πολιτεία το οικονομικό βάρος της μισθοδοσίας των Ελλήνων ιερωμένων, πλην όμως η διαχείρισή της περνά εφεξής στην Εκκλησία. Ενώ η διαχείριση της μισθοδοσίας των κληρικών από την Εκκλησία βαίνει προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας, το αυτό δεν ισχύει για την ισόποση με τη μισθοδοσία των κληρικών επιχορήγηση προς την Εκκλησία, και μάλιστα στη βάση ενός γενικού συμψηφισμού με την αξία της εκκλησιαστικής περιουσίας που παραχωρήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο. Όσο δεν έχει γίνει καταγραφή αυτής της περιουσίας, ένας τέτοιος συμψηφισμός δεν είναι δυνατό να γίνει, και μάλιστα τη στιγμή που δεσμεύει εσαεί το ελληνικό δημόσιο να πληρώνει την Εκκλησία για τη μισθοδοσία των κληρικών. Μια τέτοια ρύθμιση ουσιωδώς παραβιάζει την θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους.

Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία αυτή είναι αδιανόητο να παρουσιάζεται ως «χωρισμός» ή ως επαρκής επίλυση του προβλήματος των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας. Αν και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, η περιουσιακή και μισθοδοτική πτυχή δεν είναι παρά μόνον ένα μικρό και εν τέλει ήσσονος σημασίας μέρος του γενικότερου προβλήματος.

Η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, θεωρητικά δεδομένη ήδη από το 1975, παραμένει απραγματοποίητη και προφανώς δεν αρκεί οποιαδήποτε διακηρυκτική επιβεβαίωσή της. Πολιτειακοί αξιωματούχοι αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους όχι μόνο με θρησκευτικό όρκο αλλά και με επίσημη σύμπραξη κληρικών ως σύμβολο παράλληλης νομιμοποίησης, με βάση διατάξεις ρητά καταργημένες επίσης από το 1975. Η μύηση ανηλίκων σε θρησκευτικό δόγμα εκλαμβάνεται και ισχύει ως ονοματοδοσία, σε πείσμα διατάξεων που ισχύουν από το 1976. Στηριζόμενη στον Καταστατικό της Χάρτη που αποτελεί τυπικό νόμο του κράτους, η Εκκλησία της Ελλάδος αστυνομεύει κυριολεκτικά την άσκηση λατρείας άλλων ορθοδόξων Εκκλησιών, γεγονός που ανάγκασε ακόμη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Οι άλλες θρησκευτικές κοινότητες αντιμετωπίζουν ποικίλα διαδικαστικά εμπόδια για τη θεσμική τους κατοχύρωση και την ίδρυση χώρων λατρείας, ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος αδειοδοτεί η ίδια τον εαυτό της. Ορθόδοξοι και μη, δικάζονται υπό το βλέμμα θρησκευτικών συμβόλων ενώ τα φαινόμενα παραδικαστικής εκκλησιαστικής διαπλοκής ουδέποτε διαλευκάνθηκαν. Το σημαντικότερο: η εκπαίδευση, καθηλωμένη στο παρελθόν, θρησκεύει, προσεύχεται, εκκλησιάζεται και κατηχείται, σε ορισμένες περιπτώσεις με την «ευλογία» της δικαιοσύνης. Αυτά και άλλα, η Πολιτεία οφείλει να τα αντιμετωπίσει μονομερώς, σε διαβούλευση με τους πάντες αλλ’ όχι σε διαπραγμάτευση επί ίσοις όροις.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει δημοσιεύσει ήδη από το 2005 συνεκτική και τεκμηριωμένη πρόταση νόμου για τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, αλλά και μέχρι σήμερα δεν παύει ν’ απευθύνεται, με επίκαιρες κάθε φορά εισηγήσεις, σε κυβερνήσεις και κόμματα και με προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Η σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα μπορούσε ν’ αποδειχθεί κατάλληλη ευκαιρία για συνολική επανεκτίμηση όλων των παραμέτρων του θέματος, δηλαδή τουλάχιστον μια καλή αρχή. Σε κάθε περίπτωση, η μισθοδοσία και η περιουσία δεν είναι η ουσία».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα: Η συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου παραβιάζει τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους "

Πρόεδρος Ένωσης Ηρακλείου: Στηριζόμαστε σε δωρεές ιδιωτών γιατί το κράτος δεν μπορεί

Παρακολουθείστε την τοποθέτηση του προέδρου των Αστυνομικών Ηρακλείου σε τηλεοπτική εκπομπή, με αφορμή την δωρεά οχημάτων προς την Ελληνική Αστυνομία από τον επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, τον οποίο έσωσαν οι αστυνομικοί από τα χέρια των απαγωγέων του:



bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος Ένωσης Ηρακλείου: Στηριζόμαστε σε δωρεές ιδιωτών γιατί το κράτος δεν μπορεί"

ΔΕΗ: Πλήθος διευκολύνσεων για τους καταναλωτές με τον ηλεκτρονικό λογαριασμό

Τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού λογαριασμού ρεύματος επισημαίνει η ΔΕΗ σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, ενόψει της εφαρμογής της πολιτικής μείωσης των έντυπων λογαριασμών.

Όπως αναφέρει, οι πελάτες της ΔΕΗ που επιλέγουν τον ηλεκτρονικό λογαριασμό μέσω της υπηρεσίας e-bill, επωφελούνται από πρόσθετες δυνατότητες που είναι:

- Άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς όλων των ακινήτων, που εκδίδονται στο όνομά τους

- Πρόσβαση στους λογαριασμούς ρεύματος του τελευταίου 12μηνου

- Δωρεάν ειδοποιήσεις κατά την έκδοση λογαριασμών με sms ή/και e-mail

- Δωρεάν ηλεκτρονική πληρωμή με χρήση οποιασδήποτε κάρτας

- Πρόσβαση στο έντυπο τυχόν διακανονισμού με τις δόσεις

- Πρόσβαση σε ενημερωτικά έντυπα, προσωποποιημένες επιστολές κ.τ.λ.

- Εύκολη αρχειοθέτηση των λογαριασμών

- Δυνατότητα επιλογής έκδοσης μηνιαίου ηλεκτρονικού λογαριασμού.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Πλήθος διευκολύνσεων για τους καταναλωτές με τον ηλεκτρονικό λογαριασμό"

Τζανακόπουλος: 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μετά τη συμφωνία με την Εκκλησία

Δέκα χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας, με στόχο, όπως είπε, να καλυφθούν οι ανάγκες του κοινωνικού κράτους. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν από το 2020, καθώς μέχρι και το 2019 «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «με τη συμφωνία απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δίνει δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τις συμπληρώσουμε με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλυφθούν ανάγκες του κοινωνικού κράτους, γιατρούς δασκάλους κλπ».

«Μέσα στο 2019 θα μονιμοποιήσουμε τα προγράμματα της Βοήθειας στο σπίτι και θα προχωρήσουμε σε 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή. Από κει και πέρα οι 10.000 θέσεις που αδειάζουν θα αφορούν την περίοδο από το 2020 και μετά, καθώς δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για πιο πριν», υπογράμμισε.

«Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους», είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να υποστηρίξουν αυτή την ιστορική πρωτοβουλία που διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες, ίσως την πιο περίπλοκη, στην ιστορία του ελληνικού κράτους».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε και το «πώς» θα καλύπτεται η μισθοδοσία των κληρικών στο εξής, μέσω της επιδότησης που θα καταβάλλει το κράτος, θέμα που είναι αλληλένδετο με τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων: «Στο ζήτημα της επιδότησης η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί ως το 2030 τα εσοδα από το ταμείο αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας να είναι τέτοια που να αρκούν ώστε να καλύπτουν το ποσοστό επιδότησης που θα δίνεται κάθε χρόνο στην εκκλησία», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Ο στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας και προφανώς προκύπτει μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις που είναι αναγκαίες όταν επιχειρείται να βρεθεί συναινετική λύση» και εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης:

«Επιφυλάξεις, επισημάνσεις και διαφοροποιήσεις είναι προφανώς και θεμιτές και εύλογες σε ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα. Αυτό που δεν είναι ούτε εύλογο ούτε θεμιτό είναι η διαστρέβλωση, η παραμόρφωση και τα γραφικά ψεύδη.Στελέχη της ΝΔ έφτασαν να μιλούν για κατάργηση των Χριστουγέννων ή αφαίρεση του σταυρού από τη σημαία. Πρόκειται για ασόβαρες κριτικές που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας ότι η ΝΔ υιοθετεί την ακροδεξιά κουλτούρα του ανορθολογισμού και της παραδοξολογίας. Η αναθεώρηση του Συντάγματος απαιτεί υπευθυνότητα & καθαρές τοποθετήσεις επί της ουσίας των θεμάτων. Ό,τι δηλαδή δεν έχει πράξει μέχρι στιγμής η ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης ούτε χθες ξεκαθάρισε τη θέση του ως προς την στάση που θα κρατήσει στην κορυφαία αυτή κοινοβουλευτική διαδικασία».

«Η αμφίσημη στάση του κου Μητσοτάκη σχετίζεται με την αμηχανία του μπροστά στην πρόταση για την τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και την ενδόμυχη επιθυμία του να μην καταργηθεί η σύντομη παραγραφή για τα ποινικά αδικήματα των Υπουργών. Εκτιμούμε ότι κάτω από την κατακραυγή σύσσωμης της κοινωνίας και την πολιτική πίεση ο κος Μητσοτάκης είτε θα αναγκαστεί να συμφωνήσει είτε θα ανακαλύψει κάποιο πρόσχημα για να μη συμμετέχει στην διαδικασία», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη στάση του Πάνου Καμμένου απέναντι στην «πρόταση συμφωνίας», είπε: «Υπάρχει συζήτηση με τον Καμμένο. Δεν έχουν λόγο οι ΑΝΕΛ να αμφισβητήσουν τη συγκεκριμένη συμφωνία και την αναγκαιότητά της».

Αναφερόμενος στην κόντρα Κοτζιά – Καμμένου και στη μήνυση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, αναφορικά με τα 50 εκατ. που «έδωσε ο Σόρος» για την εξαγορά Σκοπιανών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Ο Κοτζιάς ορθώς έπραξε και κατέθεσε τη μήνυση. Είχε ενημερώσει γι αυτό προ καιρού τον Τσίπρα και ήταν σύμφωνος ο πρωθυπουργός. Από την άλλη, ο Καμμένος έχει διευκρινίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπονόησε ότι μέλος της κυβέρνησης έχει χρηματιστεί ή χρηματίσει».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζανακόπουλος: 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μετά τη συμφωνία με την Εκκλησία"

ΝΔ για Κοτζιά: Κάτι έχει να κρύψει ή κάτι φοβάται και δεν δίνει την επιστολή παραίτησής του στη δημοσιότητα

Να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή της παραίτησής του, καλεί για άλλη μια φορά η Νέα Δημοκρατία, τον τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του τέως υπουργού, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι όσο δεν δίνει την επιστολή παραίτησής του στη δημοσιοτητα «απλά επιβεβαιώνει ότι κάτι έχει να κρύψει ή -ακόμη χειρότερα- ότι κάτι φοβάται».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ ακολουθεί:

«Οι πολίτες κουράστηκαν να βλέπουν τον κ. Κοτζιά να δίνει διαρκώς συνεντεύξεις και να παραπονιέται επειδή ο κ. Τσίπρας κράτησε τον κ. Καμμένο στην κυβέρνηση και απέπεμψε εκείνον. Όσο δεν δίνει την επιστολή παραίτησής του στη δημοσιότητα, απλά επιβεβαιώνει ότι έχει κάτι να κρύψει ή -ακόμη χειρότερα- ότι κάτι φοβάται».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για Κοτζιά: Κάτι έχει να κρύψει ή κάτι φοβάται και δεν δίνει την επιστολή παραίτησής του στη δημοσιότητα"

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 14/11 σε όλο το Δημόσιο-οι διεκδικήσεις

Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Τετάρτη, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που συνεδρίασε, κατά τη διάρκεια των εργασιών της ετήσιας πανελλήνιας συνδιάσκεψης της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιήθηκε, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, στα Γιάννενα, με τη συμμετοχή 250 περίπου συνέδρων από ολόκληρη τη χώρα (προεδρείων Ομοσπονδιών, προεδρείων νομαρχιακών τμημάτων, γενικών συμβούλων).

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί για την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου του 2018,

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 14 Νοεμβρίου και διοργανώνει συγκέντρωση στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης -που είναι η πρώτη μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια- βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η απεργία πραγματοποιείται επειδή οι επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς απέβησαν άκαρπες. Τα αιτήματά για οικονομική βελτίωση αντιμετωπίστηκαν με μνημονιακή λογική, καθώς όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 800 εκατομμύρια και μετά βίας επαρκούν για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% και η οικονομική αφαίμαξη, δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων. Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Το κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως.

Στο ασφαλιστικό είτε καταφέρει η Κυβέρνηση να αποφύγει είτε να αναστείλει τις περικοπές στις παλιές συντάξεις, οι νέοι συνταξιούχοι μετά τον Μάιο του 2016 νιώθουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα του Νόμου Κατρούγκαλου. Οι περικοπές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το Ν. 4387/2016 ξεκινούν από 7% για ΥΕ κατηγορία με 20 χρόνια ασφάλισης και κορυφώνεται στο 35% για ΠΕ κατηγορία με 40 χρόνια ασφάλισης. Οι μειώσεις είναι αντίστοιχες στα επικουρικά ταμεία αλλά και στο ΕΦΑΠΑΞ.

Η ένταξη στα ΒΑΕ με συνταξιοδοτικό όφελος για τους εργαζόμενους σε αυτά, ύστερα από τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η διεύρυνση των επαγγελμάτων, που θα ενταχθούν, με αναβάθμιση των κατηγοριών στην καταβολή του επιδόματος, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, χωρίς αποχαρακτηρισμούς θα εξακολουθήσουν να είναι στην προμετωπίδα των δίκαιων αιτημάτων μας.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί:

1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

3. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός των εργαζομένων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

5. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

6. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής. Η αξιολόγηση να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη μόνο για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο, με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, που θα τοποθετούν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

7. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

8. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. Μείωση κατά 50% των ληστρικών επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που υπερβαίνουν το 5% όταν στις τράπεζες είναι το μισό, ενώ οι δόσεις είναι εξασφαλισμένες καθώς παρακρατούνται από τον μισθό και τη σύνταξη.

9. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.

10. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 14/11 σε όλο το Δημόσιο-οι διεκδικήσεις"

Λεβέντης: Εγινε συναλλαγή ανάμεσα σε Πολιτεία και Εκκλησία

Την εκτίμηση ότι «έγινε συναλλαγή ανάμεσα στις δυο πλευρές» διατύπωσε σε συνέντευξή του στον τ/σ Σκάι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ερωτηθείς για τη συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος έδωσε την ουδετερότητα στον κ. Τσίπρα και έτσι η Ορθόδοξη Εκκλησία παύει να είναι η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος και οι μητροπολίτες πήραν την αυξημένη εξουσία επί των απλών κληρικών και τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της κάθε Μητρόπολης», προσθέτοντας ότι ο απλός κλήρος θα πρέπει να υπακούει στον κάθε μητροπολίτη, διαφορετικά μπορεί και να απολύεται.

«Φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι η συμφωνία αυτή επιδιώκει να "ξεδοντιάσει" την Εκκλησία και κάτι τέτοιο δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι η Ένωση Κεντρώων», είπε ο πρόεδρος του κόμματος και προσέθεσε:

«Αυτοί που πολέμησαν το 1821 ίδρυσαν ένα ελληνορθόδοξο κράτος, ας μην το ξεχνάμε αυτό».

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο έλεγχος των οικονομικών των Μητροπόλεων πρέπει να γίνεται από μεικτή επιτροπή κληρικών και λαϊκών δια κληρώσεως, έτσι ώστε να υπάρχει δικλίδα ασφαλείας και να μην υπάρχουν σκιές στα οικονομικά της Εκκλησίας.

Ερωτηθείς για το θέμα των αναδρομικών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Όσοι υπόσχονται ότι θα δοθούν 12 δισ. ευρώ για αναδρομικά στους συνταξιούχους, τους πουλάνε εκδούλευση και δεν τους λένε την αλήθεια. Ο ελληνικός λαός έκανε εννέα χρόνια θυσίες για να γυρίσουμε στο 2008; Αυτή η συμπεριφορά είναι μια πολιτική απάτη».

Τέλος αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Λεβέντης είπε ότι «οι κυβερνόντες αγαπούν τόσο πολύ την εξουσία και την καρέκλα τους που αν την χάσουν θα πάθουν έμφραγμα»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης: Εγινε συναλλαγή ανάμεσα σε Πολιτεία και Εκκλησία "

Δυσφορία στο Φανάρι από την «πρόθεση συμφωνίας» Τσίπρα - Ιερώνυμου

Δυσφορία επικρατεί σύμφωνα με πληροφορίες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά τις κοινές ανακοινώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Τρίτης. Το Φανάρι δεν έχει ενημερωθεί από τον κ.Ιερώνυμο για τα ανακοινωθέντα, πράγμα που έχει ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο ότι τόσο η αυτοκέφαλη εκκλησία της Κρήτης, όσο και εκείνη των Δωδεκαννήσων υπάγονται απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Συνεπώς τίθενται άμεσα τα ερωτήματα κατά πόσο και πως δεσμεύονται οι δύο αυτές εκκλησίες από τα όσα ανακοίνωσαν από κοινού πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος. Επιπλέον τίθεται το ερώτημα πώς θα γίνει η διαχείριση της περιουσίας των δύο εκκλησιών, αφού δεν υπάγονται στην δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,
ήδη τόσο από την Εκκλησία της Δωδεκαννήσου, όσο και από εκείνη της Κρήτης αναμένεται επικοινωνία με το Πατριαρχείο, προκειμένου να αναζητηθούν απαντήσεις. Ωστόσο, ζητήματα αναμένεται να ανακύψουν και για την περιουσία των λεγόμενων «νέων χωρών», (οι μητροπόλεις της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης, νησιών Ανατολικού Αιγαίου) που ναι μεν ανήκουν επισκοπικώς στην Εκκλησία της Ελλάδας ήδη από το 1928, με τη Συνοδική Πράξη, ωστόσο θρησκευτικά υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.



Εως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την πλευρά του Φαναρίου. Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι αυτή την περίοδο οι σχέσεις μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου βρίσκονται στο ναδίρ- πράγμα που φάνηκε και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ.Βαρθολομαίου στην Αθήνα, όταν και ματαιώθηκε η συνάντησή του με τον κ.Ιερώνυμο. Τότε, οι δύο πλευρές είχαν επικαλεσθεί «φόρτο εργασίας», λίγες μέρες πριν από τη ματαίωσή της, ωστόσο, είχε εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ επί της δικαστικής διαμάχης Εκκλησίας της Ελλάδος - Πατριαρχείου για το ναό στο κτήμα Προμπονά, στα Πατήσια που είχε κριθεί υπέρ του Πατριαρχείου.

Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος: Ήταν πολύ ξαφνικό, δεν ερωτηθήκαμε

Ομως, χαρακτηριστικές του κλίματος που έχει δημιουργηθεί στις υπαγόμενες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Εκκλησίες είναι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου.
Ο Μητροπολίτης μιλώντας στην ΕΡΤ (ΕΡΑ) Ρόδου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά εξέφρασε γιατί δεν ρωτήθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατ'επέκταση οι εκκλησίες της Δωδεκανήσου και της Κρήτης για την συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Ήταν πολύ ξαφνικό. Δεν είχαμε καμία σχετική ενημέρωση. Αυτά που μας προβληματίζουν είναι: Πρώτον, το γεγονός ότι γίνεται μια συμφωνία μεταξύ μια συμφωνία μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας , ένα κονκορδάτο να το πούμε, για το οποίο δεν ζητήθηκε καμία άποψη Κρήτης Και Δωδεκανήσου, των δικαιοδοσιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα. Θα έπρεπε το Οικουμενικό Πατριαρχείο να ερωτηθεί και να συμμετέχει σε αυτόν τον διάλογο κι σε αυτές τις αποφάσεις. Και δεύτερον αυτή η εξέλιξη αναφορικά με την μισθοδοσία των ιερέων εμένα προσωπικά με προβληματίζει , πως θα κατοχυρώνονται τα εργασιακά δικαιώματα των ιερέων. Δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες που θα προκύψουν από αυτή τη συζήτηση αλλά θα πρέπει το ζήτημα να θεωρηθεί πάρα πολύ επισταμένως και να μην αποτελέσει μια συμφωνία σε επίπεδο Διαρκούς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, των δώδεκα και του Αρχιεπισκόπου αλλά να συμμετάσχει και όλη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας αλλά και η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τον τρόπο που θα αποφασίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Εγώ διερωτώμαι, θα πληρώνονται οι παπάδες, δεν θα πληρώνονται από την ενιαία αρχή πληρωμών αλλά από ένα κονδύλι που θα δίνει το κράτος στην εκκλησία. Δηλαδή τι αλλάζει; Τι θα γίνει με τα εργασιακά δικαιώματα των κληρικών; Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες αλλά είναι ζήτημα που πρέπει να μελετηθεί επισταμένως. Μπορεί να προκύψει και αυθαιρεσία μέσα στην εκκλησία γιατί δεν αφορά έναν αλλά αφορά 100 μητροπολίτες, 100 διαχειριστικές αρχές".
Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να έχει ερωτηθεί το Πατριαρχείο και να μην το γνωρίζει, ήταν κατηγορηματικός: "Εγώ μέχρι την Σύνοδο που έγινε 13 Οκτωβρίου που συμμετείχα, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση. Απλώς ακούγαμε τα σχετικά με την αναθεώρηση του συντάγματος και ετέθη εύλογη η απορία πως μπορεί να γίνεται συζήτηση περί αναθεώρησης του συντάγματος, να υπάρχει συζήτηση με την εκκλησία της Ελλάδας και να αγνοείται το Οικουμενικό Πατριαρχείο που στην επικράτεια του υπάγονται και η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πνευματικά οι νέες χώρες. Αυτά τα θέματα πρέπει πάρα πολύ σοβαρά να τα δούμε γιατί δεν άπτονται μόνο εκκλησιαστικών θεμάτων αλλά άπτονται και εθνικών ζητημάτων. Είμαστε σήμερα σε μια πάρα πολύ δύσκολη καμπή. Το όλο γεωπολιτικό το βλέπουμε πως βράζει γύρω-γύρω. Θα πρέπει τα ζητήματα αυτά να αντιμετωπίζονται με πολύ μεγάλη σοβαρότητα.
Να σας πω και την προσωπική μου γνώμη, ότι αυτή τη στιγμή στην κατάσταση που είναι η ελληνική κοινωνία έχει ουσιαστικότερα προβλήματα να συζητήσει και τα ουσιαστικά δεν είναι αυτό που συζητάμε αυτή τη στιγμή. Αυτό το οποίο προέχει σήμερα είναι η συνοχή του λαού μας και όχι να διαχωρίζεται και να δημιουργούνται τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις που τελικά δεν βοηθούν. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ένας και δεν μπορεί να αποφασίζει για όλη την εκκλησία. Υπάρχει Σύνοδος της Ιεραρχίας. Και για θέματα που άπτονται των δικαιοδοσιών των δικών μας υπάρχει και η άποψη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της δικής μας Ιεραρχίας. Η εκκλησία δεν έχει πολίτευμα μονοκρατικό, έχει πολίτευμα συνοδικό".
Ο Μητροπολίτης ρόδου ρωτήθηκε απο τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Ρόδου για την εκκλησιαστική περιουσία, αν υπάρχει και στη Ρόδο, στη Δωδεκάνησο, αμφισβητούμενη περιουσία: "Εμείς αμφισβητούμενη περιούσια δεν έχουμε. Στην εκκλησία της Ελλάδας υπάρχουν τρεις-τέσσερις περιπτώσεις όπως είναι η χερσόνησος της Βουλιαγμένης. Καταλαβαίνετε μεγάλων συμφερόντων που παραμένει ανεκμετάλλευτη. Σε εμάς στη Ρόδο, έχουμε το κτηματολόγιο, δεν υπάρχει αμφισβητούμενη περιουσία. Ούτε η Κρήτη έχει αμφισβητούμενη περιουσία. Αν δούμε στη πραγματική βάση το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι μηδαμινό. Απλώς θα μπορούσε να βοηθήσει το κράτος ώστε με πιο γρήγορες διαδικασίες να μπορούν να αξιοποιηθούν ορισμένα πράγματα, ορισμένα ακίνητα τα οποία δεν είναι και πολλά. Πάρτε παράδειγμα την περίπτωση της Ρόδου. Πόσα είναι τα ακίνητα μας που μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε; Τα άλλα είναι αγροτικά ακίνητα που τα καλλιεργούν άνθρωποι με δέκα ευρώ το στρέμμα το χρόνο. Αν βάλουμε το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, η εκκλησία δεν κερδίζει τίποτα. Εκείνο που μας στενοχωρεί είναι ότι όλα αυτά τα πράγματα που αφορούν την εκκλησία πετιούνται ως ρουκέτες για να δημιουργούν θέματα. Και όποτε υπάρχει στην Ελλάδα πολιτική κρίση και τα σχετικά , όταν δυσκολεύονται οι κυβερνήσεις βάζουν και λίγη εκκλησία για να τα πάνε παρακάτω. Αυτή είναι η πραγματικότητα, για να είμαστε ρεαλιστές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δυσφορία στο Φανάρι από την «πρόθεση συμφωνίας» Τσίπρα - Ιερώνυμου"

36ος Μαραθώνιος Αθηνών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω της διεξαγωγής του

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, λόγω της διεξαγωγής του 36ου αυθεντικού Μαραθώνιου Αθηνών, στην εξής διαδρομή: Λ. Μαραθώνος – Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων) – Τύμβος Μαραθώνα – Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων) – Λ. Μαραθώνος – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

-07.45΄-09.15΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Ρήγα Φεραίου – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

-08.35΄-10.20΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Χαρ. Τρικούπη – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξ/κών ΕΛ.ΑΣ.) – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

-08.50΄-09.05΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

-10.25΄-10.45΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Παιδιών (1200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

-10.35΄- 11.05΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 3 χλμ. από τη συμβολή Λ. Βασ. Σοφίας και Ζαχάρωφ προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Σοφίας και Ζαχάρωφ – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

-16.15΄-17.20΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Ρήγα Φεραίου – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών.

Λόγω των αγώνων αυτών, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, περιοχής των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων, ως εξής:

Καθορισμός κατεύθυνσης κυκλοφορίας – ορίου ταχύτητας:

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αγ. Παρασκευής και της Λ. Κάτω Σουλίου, κατά τις ώρες 05:00΄ – 08:00΄:

Καθορισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα, ως λωρίδας αντίθετης ροής για τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητών.

Καθορισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα, ως λωρίδας αποκλειστικής κυκλοφορίας οχημάτων διοργανωτών, διαπιστευμένων οχημάτων και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.

Καθορισμός ανωτάτου ορίου ταχύτητας 30 χλμ/ώρα και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

Καθορισμός και των δύο λωρίδων κυκλοφορίας του ρεύματος προς Λ. Μαραθώνος της Λ. Κάτω Σουλίου, ως αντιθέτου ροής με κατεύθυνση από Λ. Μαραθώνος προς και μέχρι την οδό Αγ. Μαρίνας, για τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητών, κατά τις ώρες 05:00΄ – 08:00΄.

Καθορισμός της οδού Αγίας Παρασκευής στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αρχίας και Αγ. Παντελεήμονα, ως αντιθέτου ροής με κατεύθυνση προς την οδό Αγ. Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των λεωφορείων και των Ι.Χ.Ε. μεταφοράς των αθλητών, θα πραγματοποιείται μέσω των κάτωθι οδικών τμημάτων:

– Λεωφορεία:

Λ. Μαραθώνος – είσοδος στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα της Λ. Μαραθώνος – δεξιά Λ. Κάτω Σουλίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μαραθώνος – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ – συνέχεια Λ. Κάτω Σουλίου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μαραθώνος) – δεξιά Αγ. Μαρίνας – δεξιά Αρχίας – αριστερά Αγ. Παρασκευής (αντίθετη κίνηση) – αριστερά Αγ. Παντελεήμονα – δεξιά Φειδιππίδου – αριστερά Λ. Μαραθώνος.

– Ι.Χ.Ε:

Λ. Μαραθώνος – κίνηση στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα – δεξιά Λ. Κάτω Σουλίου – δεξιά είσοδος στον χώρο στάθμευσης οχημάτων (parking) – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ – δεξιά Αγ. Μαρίνας – δεξιά Αρχίας – αριστερά Αγ. Παρασκευής (αντίθετη κίνηση) – αριστερά Αγ. Παντελεήμονα – δεξιά Φειδιππίδου – αριστερά Λ. Μαραθώνος.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της αφετηρίας και της Λ. Κάτω Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00΄- 12.00΄.

-Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων), στο τμήμα της μεταξύ του Τύμβου Μαραθώνα και της Λ. Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00΄- 12.00΄.

-Λ. Κάτω Σουλίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αγ. Αθανασίου και της Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 05.00΄- 09.00΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Κάτω Σουλίου και Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.30΄ – 13.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Διονύσου και Λαυρίου – Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο ) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ – 15.15΄.

-Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Λαυρίου – Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.30΄ – 17.05΄.

-Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Ραφήνα, κατά τις ώρες 07.00΄- 13.30΄.

-Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Παλλήνη, κατά τις ώρες 07.00΄- 15.00΄.

-Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και του Πύργου Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ – 17.30΄.

-Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ – 17.30΄.

-Θηβών, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Ασίας και Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07.00΄ – 17.30.

-Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Κηφισίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 07.00΄ – 17.30΄.

-Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιλισίων και της Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07.00΄ – 17.30΄.

-Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 05.00΄ έως 17.30΄.

-Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 05.00΄-17.30΄.

-Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 12.00΄ ώρα του Σαββάτου 10/11/2018 έως τη 19.00΄ ώρα της Κυριακής 11/11/2018.

-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρόης και της Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, κατά τις ώρες 05.00΄έως 07.00΄.

-Αμβρ. Φραντζή, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρρόης και της Λ. Συγγρού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού, κατά τις ώρες 05.00΄- 07.00΄.

-Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της, από ώρες 04.00΄ έως 17.30΄.

-Αρχιμήδους, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Πλαστήρα και της οδού Μ. Μουσούρου, από την 22.00΄ ώρα της Παρασκευής 09/11/2018 έως την 17.30΄ ώρα της Κυριακής 11/11/2018.

Από τις 06.00΄ την Παρασκευή 09/11/2018 έως τις 20.30΄ την Κυριακή 11/11/2018:

-Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

-Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ρηγίλλης και Ηρ. Αττικού και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Από τις 14.00΄ το Σάββατο 10/11/2018 έως τις 20.30΄ την Κυριακής 11/11/2018:

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "36ος Μαραθώνιος Αθηνών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω της διεξαγωγής του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news