facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΗΠΑ: Δεν έχει υπάρξει οριστικό συμπέρασμα για την προέλευση του κορονοϊού

Δεν έχει υπάρξει οριστικό συμπέρασμα και ομοφωνία στην αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την προέλευση της πανδημίας Covid-19, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.

Η Wall Street Journal ανέφερε χθες πρώτη ότι το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πανδημία πιθανότατα προήλθε από μια διαρροή από κινεζικό εργαστήριο, μια εκτίμηση που το Πεκίνο αρνείται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Δεν έχει υπάρξει οριστικό συμπέρασμα για την προέλευση του κορονοϊού"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Κίνα έχει πάρει ξεκάθαρα το μέρος της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Η Κίνα είναι «οτιδήποτε άλλο εκτός από ένας έντιμος μεσολαβητής» στις προσπάθειες για ειρήνη στην Ουκρανία και «πολύ ξεκάθαρα» έχει πάρει το μέρος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Η Κίνα παρείχε στη Ρωσία «διπλωματική υποστήριξη, πολιτική υποστήριξη, οικονομική υποστήριξη, ρητορική υποστήριξη», τόνισε ο Πράις σε συνέντευξη Τύπου.

Δεν έχουμε δει, προς το παρόν, (την Κίνα) να κάνει αυτό το βήμα της παράδοσης όπλων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Παρακολουθούμε στενά. Ξέρουμε ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα, όπως και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μας, ότι κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος” σημείωσε νωρίτερα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Κίνα έχει πάρει ξεκάθαρα το μέρος της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας"

Καναδάς: Η κυβέρνηση απαγορεύει τη χρήση του TikTok στις υπηρεσιακές της συσκευές

Ο Καναδάς απέκλεισε σήμερα την κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης TikTok από υπηρεσιακές συσκευές της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η εφαρμογή αυτή συνιστά ένα «απαράδεκτο» επίπεδο κινδύνου για το απόρρητο και την ασφάλεια.

Ο Καναδάς κινήθηκε επίσης για να εμποδίσει εργαζομένους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να κατεβάσουν την εφαρμογή στο μέλλον, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Οι μέθοδοι συλλογής δεδομένων από το TikTok παρέχουν σημαντική πρόσβαση στα περιεχόμενα του τηλεφώνου, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Το TikTok δήλωσε απογοητευμένο από την απόφαση του Καναδά. Αυτή εκδόθηκε «χωρίς να αναφέρει οποιεσδήποτε συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με το TikTok και χωρίς να υπάρξει επικοινωνία μαζί μας για να συζητήσουμε τυχόν ανησυχίες πριν ληφθεί αυτή η απόφαση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Η κίνηση, η οποία έρχεται λίγες μέρες αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε παρόμοια απαγόρευση, υπογραμμίζει το αυξανόμενο λόμπι εναντίον του TikTok λόγω ανησυχιών για την εγγύτητά του με την κινεζική κυβέρνηση και την κατοχή δεδομένων χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Ομοσπονδιακές και επαρχιακές ρυθμιστικές αρχές απορρήτου του Καναδά ερευνούν επίσης από κοινού την εφαρμογή, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance Ltd, λόγω ανησυχιών σχετικά με τη συλλογή, τη χρήση και την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών από την πλατφόρμα.

«Για το ευρύτερο κοινό, η απόφαση χρήσης μιας εφαρμογής ή μιας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι προσωπική επιλογή», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. «Ωστόσο, οι οδηγίες του καναδικού Κέντρου για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο του Ιδρύματος Ασφάλειας Επικοινωνιών (Cyber Centre) αναφέρουν ισχυρή σύσταση στους Καναδούς να κατανοούν τους κινδύνους και να κάνουν μια τεκμηριωμένη επιλογή μόνοι τους προτού αποφασίσουν ποια εργαλεία θα χρησιμοποιήσουν».

Η κίνηση του Καναδά είναι άλλο ένα πιθανό αγκάθι στις σινο-καναδικές σχέσεις, οι οποίες είναι τεταμένες τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους, πιο πρόσφατα για τις κατηγορίες της Οτάβα ότι η Κίνα προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές της και ότι έκανε δραστηριότητες αεροπορικής και θαλάσσιας επιτήρησης.

Το Πεκίνο αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς και προέτρεψε την Οτάβα να σταματήσει αυτό που περιέγραψε ως αδικαιολόγητες εικασίες και συκοφαντίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καναδάς: Η κυβέρνηση απαγορεύει τη χρήση του TikTok στις υπηρεσιακές της συσκευές"

Στο στόχαστρο της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης Ιταλίδα ευρωβουλευτής της άκρας δεξιάς και οι βοηθοί της

Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ανακοίνωσε την κατάσχεση άνω των 170.000 ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην ευρωβουλευτή της ιταλικής Λέγκα Στεφανία Ζαμπέλι και τέσσερις από τους βοηθούς της, στο πλαίσιο έρευνας για απάτη.

Οι τέσσερις βοηθοί «δεν πραγματοποίησαν τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη λειτουργία για την οποία προσλήφθηκαν, ή μόνο εν μέρει, και τεκμηρίωσαν παραπλανητικά τις δραστηριότητές τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως (BPGE).

Οι βοηθοί της ιταλίδας ευρωβουλευτού εξαπάτησαν επίσης ως προς τα προσόντα τους «δηλώνοντας διπλώματα και επαγγελματικές δεξιότητες που δεν διαθέτουν», αναφέρει η BPGE και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ό,τι αφορά την ευρωβουλευτή της ακροδεξιάς, η οποία είναι στενής συγγενής τουλάχιστον ενός εκ των κατηγορούμενων βοηθών, θεωρείται ύποπτη ότι ωφελήθηκε προσωπικά από τα έσοδα των βοηθών της.

Η κατάσχεση 170.000 ευρώ (τραπεζικοί λογαριασμοί, πολυτελή αυτοκίνητα) που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου από την ιταλική οικονομική αστυνομία αντιστοιχεί στη ζημία όπως αυτή εκτιμήθηκε από την έρευνα.

Η Στεφανία Ζαμπέλι δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει την υπόθεση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο στόχαστρο της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης Ιταλίδα ευρωβουλευτής της άκρας δεξιάς και οι βοηθοί της"

Κιβωτός του Κόσμου: Κόλαφος το πόρισμα της οικονομικής Αστυνομίας για τον πατέρα Αντώνιο

«Καίει» τον πατέρα Αντώνιο το πόρισμα της οικονομικής Αστυνομίας με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου να έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Στο πόρισμα της οικονομικής αστυνομίας περιλαμβάνονται οι δαπάνες της «Κιβωτού του Κόσμου» τα τελευταία πέντε χρόνια που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για αόρατες δαπάνες και κατασκευές με τις αρχές να διαπιστώνουν ότι κάποιες εργασίες είτε δεν έγιναν ποτέ είτε δεν ολοκληρώθηκαν.

Μετά από έρευνα επίσης διαπιστώθηκε διακίνηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε σακούλες και αγορά ακινήτων στο όνομά του πατέρα Αντώνιου, με πόρους αμφίβολης προέλευσης σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Τα στελέχη της οικονομικής Αστυνομίας διαπιστώνουν για τον πατέρα Αντώνιο και εξόφθαλμη υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τρία πετρόκτιστα κτήρια σε μία έκταση 10 στρεμμάτων στα Ιωάννινα.

Πρόκειται μάλιστα για σπίτια τα οποία αγοράστηκαν το 2015 μέσα σε σοβαρή οικονομική κρίση και capital control. Αρχικά οι διαπραγματεύσεις ήταν με κάποιον εκπρόσωπο της «Κιβωτού του Κόσμου», το συμβόλαιο, ωστόσο, υπογράφηκε από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, τα συγκεκριμένα κτίρια αγοράστηκαν με σακούλες σούπερ μάρκετ, που περιείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά. Μάλιστα, για την ανοικοδόμηση και την ανακατασκευή τους ξοδεύτηκαν ακόμα 250.000 ευρώ με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με μετρητά σε σακούλες σούπερ μάρκετ.

Το ποσό αγγίζει τις 400.000 ευρώ και αυτά τα χρήματα σύμφωνα με το πόρισμα δεν έχουν προέλθει από κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, που ανήκε στον πατέρα Αντώνιο, στην πρεσβυτέρα, στην «Κιβωτό» ή από κάποιο στέλεχος της ΜΚΟ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Κόλαφος το πόρισμα της οικονομικής Αστυνομίας για τον πατέρα Αντώνιο"

Δικαστές ΣτΕ: Άξια αποδοκιμασίας η δήλωση του Παύλου Πολάκη

Απάντηση στον Παύλο Πολάκη δίνουν με ανακοίνωσή τους οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί κάνουν λόγο για εμπάθεια και αναφέρουν ότι η δήλωσή του σε βάρος δικαστών «είναι άξια αποδοκιμασίας γιατί διαπνέεται από το ήθος που για να εύρει τη δύναμη να εξωτερικευθεί και να γίνει δημόσιος λόγος πρέπει να προσλάβει τους χαρακτήρες αγενούς θυμικού, και για να ακουστεί πρέπει να γίνει δυσηχής βρυχηθμός».

Η ανακοίνωση δικαστών ΣτΕ

Ο χλευαστικός αντιδικαστικός λόγος του κ. Παύλου Πολάκη.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παύλου Πολάκη περί «βαθέος κράτους» δεν είναι δυνατόν να αφήσουν αδιάφορες τις Ενώσεις των Δικαστών της Χώρας. Δηλώσεις σαν και αυτές απαιτούν απάντηση.

Οι δηλώσεις του κ. Π. Πολάκη μάς καλούν σε απάντηση όχι λόγω της, μικρής ασφαλώς, δυνατότητας που έχουν, αυτές καθ΄ αυτές, να πλήξουν την Ελληνική Δικαιοσύνη στη συνείδηση των Συμπολιτών μας.

Είναι τόσο εμφανώς εμπαθείς, ώστε είναι βέβαιο ότι δεν θα εισακουσθούν απ΄ όσους Έλληνες και όσες Ελληνίδες δεν έχουν απολέσει την ικανότητα να σκέπτονται κριτικά, και το ήθος να κρίνουν αμερόληπτα.

Είναι πρόδηλο ότι η κριτική σε δικαστικές αποφάσεις που τέμνουν μεγάλα και επίμαχα ζητήματα του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού βίου μας είναι ευλόγως αναμενόμενη, και από τους Δικαστές και τους Εισαγγελείς καλοδεχούμενη.

Ακόμα και η αμεροληψία –η σημαντικότερη αρετή όσων αρθρώνουν (δημόσιο) κριτικό λόγο –είναι κατανοητό να υποχωρεί κατά την άσκηση της κριτικής σε δικαστικές αποφάσεις, αφού τίποτα από εκείνα που θίγουν ή πλήττουν σημαντικά αγαθά της ανθρώπινης ζωής δεν είναι ανθρωπίνως εφικτό να ιδωθεί αμερόληπτα απ΄ όσους θίγονται ή πλήττονται σε αυτά.

Η δήλωση του κ. Π. Πολάκη είναι λοιπόν άξια αποδοκιμασίας όχι γιατί είναι οξεία, ούτε γιατί δεν είναι αμερόληπτη. Είναι άξια αποδοκιμασίας γιατί διαπνέεται από το ήθος που για να εύρει τη δύναμη να εξωτερικευθεί και να γίνει δημόσιος λόγος πρέπει να προσλάβει τους χαρακτήρες αγενούς θυμικού, και για να ακουστεί πρέπει να γίνει δυσηχής βρυχηθμός.

Όμως ο δημόσιος λόγος σαν και αυτόν που εν προκειμένω άρθρωσε ο κ. Π. Πολάκης είναι περισσότερο από αγενής και δυσηχής. Είναι επικίνδυνος, και τούτο εξ αιτίας αυτού που τον παρακινεί: της χλεύης στους δημοκρατικούς και φιλελεύθερους θεσμούς με τους οποίους οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν αποφασίσει να οργανώσουν την κρατικά οργανωμένη κοινωνική συμβίωσή τους, και χλεύης στην πεποίθηση που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τρέφουν στην αξία των δικαστικών θεσμών ως θεσμών του κράτους δικαίου.

Ο κ. Π. Πολάκης συμπεριφέρθηκε εν προκειμένω κατά τρόπο που δείχνει πως ούτε ευμενώς διάκειται έναντι των δικαστικών θεσμών του Ελληνικού κράτους δικαίου, ούτε την τέχνη να εκφέρει ποιοτικό δημόσιο λόγο κατέχει.

Η ιδιότητα του κ. Π. Πολάκη ως μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ως τέως κατόχου υπουργικού αξιώματος είναι αυτή που μας κινητοποίησε να απευθύνουμε τις ανωτέρω γραμμές στον Ελληνικό Λαό.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστές ΣτΕ: Άξια αποδοκιμασίας η δήλωση του Παύλου Πολάκη"

Hellenic Train: Τροποποιήσεις σε δρομολόγια της γραμμής Άνω Λιόσια – Κορωπί – Άνω Λιόσια

Λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται από τον διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ) στη γραμμή του Αεροδρομίου, αύριο Τρίτη, τα ακόλουθα δρομολόγια της γραμμής ‘Ανω Λιόσια- Κορωπί, στο τμήμα ‘Ανω Λιόσια- Μεταμόρφωση θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία της Hellenic Train.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα ακόλουθα δρομολόγια της γραμμής Ανω Λιόσια – Κορωπί θα πραγματοποιηθούν με λεωφορείο της HELLENIC TRAIN στο τμήμα ‘Ανω Λιόσια – Μεταμόρφωση:

2200 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) με ώρα αναχώρησης 06:04 και 2232 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) με ώρα αναχώρησης 15:04.

Ενώ τα ακόλουθα δρομολόγια της γραμμής Ανω Λιόσια – Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια θα πραγματοποιηθούν με λεωφορείο της HELLENIC TRAIN στο τμήμα ‘Ανω Λιόσια – ΣΚΑ – ‘Ανω Λιόσια:

  • 2204 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) με ώρα αναχώρησης 07:04
  • 2208 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) με ώρα αναχώρησης 08:04
  • 2212 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) με ώρα αναχώρησης 09:04
  • 2236 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) με ώρα αναχώρησης 16:04
  • 2240 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) με ώρα αναχώρησης 17:04
  • 2244 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) με ώρα αναχώρησης 18:04 καθώς επίσης και τα:
  • 2205 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) με ώρα αναχώρησης 06:34
  • 2209 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) με ώρα αναχώρησης 07:34
  • 2213 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) με ώρα αναχώρησης 08:34
  • 2237 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) με ώρα αναχώρησης 15:34
  • 2241 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) με ώρα αναχώρησης 16:34
  • 2245 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) με ώρα αναχώρησης 17:34

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Hellenic Train: Τροποποιήσεις σε δρομολόγια της γραμμής Άνω Λιόσια – Κορωπί – Άνω Λιόσια"

Καιρός αύριο: Σκόνη με ζέστη και 8 μποφόρ – Πού θα πέσουν βροχές

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη (28.02.2023) με αφρικανική σκόνη, διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και τοπικές βροχές. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και λίγα χιόνια στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα φθάσει τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 20 και στα νότια κατά τόπους τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Θράκη και από τις μεσημβρινές ώρες και στη Μακεδονία.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ που από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε ανατολικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Θεσσαλία.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Σκόνη με ζέστη και 8 μποφόρ – Πού θα πέσουν βροχές"

Μετρό: Στάση εργασίας την Τετάρτη – Οι ώρες που θα πραγματοποιηθεί

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, την Τετάρτη (01.03.2023).

Η στάση εργασίας του Μετρό θα ξεκινήσει στις 18.00 και θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών του Αττικό Μετρό.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας, καθώς όπως αναφέρουν δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα έπειτα από γραπτές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της ηγεσίας. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετρό: Στάση εργασίας την Τετάρτη – Οι ώρες που θα πραγματοποιηθεί"

Αστυνομικές ταυτότητες: Όλες οι νέες αλλαγές που ανακοινώθηκαν

Πολλές είναι οι αλλαγές έρχονται αναφορικά με τις αστυνομικές ταυτότητες σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο νέο ΦΕΚ.

Οι αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν διάρκεια δέκα χρόνια για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, ενώ μέχρι και σήμερα η ισχύς των ταυτοτήτων ήταν τα 15 έτη. Γίνονται γνωστά επίσης τι χρειάζεται κάποιος για να βγάλει νέο δελτίο ταυτότητας και ποια διαδικασία ακολουθείται. 

Με νέο ΦΕΚ που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Η διάρκεια ισχύος των δελτίων ταυτότητας, από την ημερομηνία έκδοσής τους, ορίζεται σε δέκα (10) έτη, για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους ενώ σε περίπτωση κατά την οποία είναι προσωρινώς αδύνατη η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από οποιαδήποτε δάκτυλα του αιτούντος, η διάρκεια ισχύος του δελτίου ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες.

Επιπλέον του παραβόλου για τις περιπτώσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας λόγω απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου του αιτούντος, καταβάλλεται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 9,00 ευρώ.

1. Για την έκδοση/αντικατάσταση του δελτίου ταυτότητας, υποβάλλονται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια αστυνομική αρχή, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α. Μία (1) φωτογραφία, σε ψηφιακή μορφή, η οποία θα εκδίδεται με μέριμνα του ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του εγγράφου 9303 του ICAO.

Η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται είτε απευθείας από τις αρχές έκδοσης, είτε θα την προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος εντός εξωτερικού ψηφιακού δίσκου μνήμης (τύπου usb stick), με τις προδιαγραφές του προηγούμενου εδαφίου.

Εφόσον, ο ενδιαφερόμενος έχει πρόσβαση στην εφαρμογή myPhoto του gov.gr, η ως άνω φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και να αναρτάται από τους πιστοποιημένους επαγγελματίες φωτογράφους στην εν λόγω εφαρμογή, απ’ όπου την ανακτά ο υπάλληλος της αρμόδιας Αρχής έκδοσης.

β. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, όπως καθορίζεται στο Παράρτημα Β’ του άρθρου 14 της παρούσας, για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Μητρώο Πολιτών», των απαραίτητων για την έκδοση του δελτίου στοιχείων δημοτολογίου, η οποία εκτυπώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα.

Στις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή η διασύνδεση στις διαδικτυακές υπηρεσίες πρόσβασης του Πληροφοριακού Συστήματος «Μητρώο Πολιτών», τα απαραίτητα για την έκδοση του δελτίου δημοτολογικά στοιχεία, προκύπτουν από πιστοποιητικό του Δήμου, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένος ο ενδιαφερόμενος, το οποίο αναζητείται αυτεπαγγέλτως από την αρμόδια Υπηρεσία έκδοσης.

γ. Αίτηση έκδοσης – αντικατάστασης, όπως καθορίζεται στο Παράρτημα Γ’ του άρθρου 14 της παρούσας, η οποία συμπληρώνεται από την αρμόδια υπηρεσία έκδοσης, με βάση τα στοιχεία ταυτότητας του ενδιαφερομένου, όπως αυτά προκύπτουν από το Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών ή από το πιστοποιητικό της περίπτωσης (β), εκτυπώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα.

δ. Το παλαιό δελτίο ταυτότητας σε περιπτώσεις αντικατάστασης, πλην των περιπτώσεων απώλειας και κλοπής.

ε. Ηλεκτρονικό παράβολο (e-παράβολο) για την πιστοποίηση πληρωμής του παραβόλου έκδοσης – αντικατάστασης του δελτίου, καθώς και ταχυδρομικής αποστολής των δικαιολογητικών και του δελτίου, προς και από την Υπηρεσία εκτύπωσης – προσωποποίησης.

Επιπλέον του ανωτέρω, ηλεκτρονικό παράβολο (e-παράβολο) για την πιστοποίηση πληρωμής του παραβόλου της παρ. 4 του άρθρου 5 της παρούσας, στις περιπτώσεις έκδοσης λόγω απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου του αιτούντος.

στ. Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων του αιτούντος (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και όνομα μητρός), με λατινικούς χαρακτήρες, εφόσον επιθυμεί αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική προς τούτο υπεύθυνη δήλωση. Αντίγραφο του εν λόγω εγγράφου, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση, θα τηρείται από την αρχή έκδοσης, μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά.

ζ. Βεβαίωση νοσηλευτικού ιδρύματος ή υγειονομικού εργαστηρίου, στην οποία αναγράφεται η ομάδα αίματος και το RHESUS, εφόσον ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί την αναγραφή των στοιχείων αυτών.

η. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία αναφέρονται οι συνθήκες απώλειας ή φθοράς, για τις περιπτώσεις έκδοσης – αντικατάστασης του δελτίου λόγω απώλειας ή φθοράς, αντίστοιχα. Σε περίπτωση έκδοσης – αντικατάστασης του δελτίου ταυτότητας λόγω κλοπής, υποβάλλεται πρόσφατη βεβαίωση Ελληνικής Αρχής (Αστυνομικής ή Προξενικής) στην οποία δηλώθηκε η κλοπή.

θ. Απόφαση καθορισμού επιμέλειας ή ορισμού επιτρόπου ή δικαστικού συμπαραστάτη, όταν πρόκειται για έκδοση δελτίου σε πρόσωπο, η επιμέλεια του οποίου ασκείται σύμφωνα με δικαστική απόφαση ή το οποίο τελεί σε επιτροπεία ή δικαστική συμπαράσταση».

Δείτε ΕΔΩ τι αναφέρει το ΦΕΚ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικές ταυτότητες: Όλες οι νέες αλλαγές που ανακοινώθηκαν"

Σε καταυλισμό Ρομά στα Νεόκτιστα βρέθηκε αμάξι ανθυπαστυνόμου που είχε κλαπεί τη Δευτέρα

Στον καταυλισμό Ρομά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου εντοπίστηκε από στελέχη της ΟΠΚΕ, αυτοκίνητο ανθυπαστυνόμου για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 20 Φεβρουαρίου, στο τμήμα ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα.

Το όχημα μάρκας Skoda του ανθυπαστυνόμου, βρέθηκε στις 18:25 το απόγευμα της Τετάρτης (22/2) και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, ενώ παράλληλα αναζητούνται οι δράστες της κλοπής.

lawandorder

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε καταυλισμό Ρομά στα Νεόκτιστα βρέθηκε αμάξι ανθυπαστυνόμου που είχε κλαπεί τη Δευτέρα"

Σοφία Νικολάου σε Παύλο Πολάκη: Είσαι φασίστας, βρόμικος, άθλιος και επικίνδυνος άνθρωπος

Στην αντεπίθεση πέρασε η Σοφία Νικολάου, η οποία με δύο αναρτήσεις της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook χαρακτηρίζει φασίστα τον Παύλο Πολάκη και τονίζει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για όσα της καταλογίζει.

Η Σοφία Νικολάου χαρακτηρίζει βρώμικο, άθλιο και επικίνδυνο άνθρωπο τον Παύλο Πολάκη και όπως γράφει θα είναι υπεύθυνος αν πάθει κάτι η ίδια ή η οικογένειά της.

Στην πρώτη της ανάρτηση η κ. Νικολάου τονίζει πως «το προσωπικό μένος του Πολάκη εναντίον μου, δεν σταματά ούτε τώρα που διαγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατάλαβαν ότι ο χρυσαυγιτισμός του εθνικού πέτσακα δεν έχει τέλος. Με κατηγορεί γιατί αγόρασα σπίτι επειδή το 2021 και το 2022 γεννήθηκαν τα δύο μου παιδιά και ήθελα μετά από 20 και πλέον χρόνια δικηγορίας να τους εξασφαλίσω μια καλύτερη ζωή.

Αγόρασα αυτό το σπίτι πουλώντας άλλο στο Κολωνάκι και παίρνοντας υψηλότατο δάνειο το οποίο και θα εξυπηρετώ για πολλά χρόνια.

Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι καταγεγραμμένα στα Πόθεν Έσχες που καταθέτω και που ελέγχομαι γι’ αυτά.

Είμαι πολλά χρόνια επιτυχημένη δικηγόρος, με μεγάλο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είχα ούτε έχω ανάγκη το μισθό της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Δόξα τω Θεώ εργάζομαι από 20 ετών και μπορώ με το κεφάλι ψηλά να περπατώ στους δρόμους.

Ο Πολάκης και οι άθλιοι συκοφάντες της ίδιας υποστάθμης θα βρουν στη δικαιοσύνη τις απαντήσεις που τους αξίζουν.

Αν έχει τα κότσια ας έρθει στα δικαστήρια χωρίς την ασυλία του να αναμετρηθούμε. Γιατί τα παντελόνια είναι δύσκολο ρούχο και δεν μπορεί να τα φοράει όποιος δεν τα αντέχει».

«Αυτές τις τακτικές ακολουθεί ο φαιοκόκκινος φασίστας βουλευτής»

Αμέσως μετά η Σοφία Νικολάου έκανε και δεύτερη ανάρτηση τονίζοντας ότι ανέχτηκε πολλές προσωπικές προσβολές και επιθέσεις, αλλά τώρα όπως είπε που θέτει σε κίνδυνο την οικογένεια της, θα κάνει τα πάντα για να τον σβήσει πολιτικά.

«Δεν χρειαζόταν η Καθαρή Δευτέρα για να καταλάβουμε πόσο βρόμικος, άθλιος κι επικίνδυνος άνθρωπος είναι ο Πολάκης. Ο τιποτένιος δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει στο Facebook την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού μου, στο οποίο μένω με τον σύζυγό και τα δύο μου παιδιά. Με καθιστά δηλαδή άμεσο στόχο για κάθε τρελό ακόλουθο του κ. Πολάκη, ποινικών και τρομοκρατών.
Αυτές τις τακτικές ακολουθεί ο φαιοκόκκινος φασίστας βουλευτής.
Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλώνω ότι τον καθιστώ υπεύθυνο αν συμβεί οτιδήποτε σε εμένα και την οικογένειά μου.
Χρυσαυγίτη Παύλο Πολάκη, ανέχτηκα πολλές προσωπικές προσβολές και επιθέσεις. Αντέχω γιατί σε έχω.
Αλλά τώρα που θέτεις σε κίνδυνο την οικογένειά μου σου δηλώνω ότι θα κάνω τα πάντα για να σε σβήσω πολιτικά».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοφία Νικολάου σε Παύλο Πολάκη: Είσαι φασίστας, βρόμικος, άθλιος και επικίνδυνος άνθρωπος"

Ραγκούσης: «Aυτονόητη και επιβεβλημένη» η άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τη Σοφία Νικολάου

«Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια» αναφέρει, σε δήλωσή του, ο νέος Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης για τα νέα στοιχεία που έδωσε ο Παύλος Πολάκης για την κυρία Σοφία Νικολάου.

Αναλυτικά, η δήλωση:

«Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Η ΝΔ και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Παύλος Πολάκης, μετά τις χθεσινές πρωτοφανείς επιθέσεις κατά δικαστών, δημοσιογράφων και τραπεζιτών, «χτύπησε» εκ νέου με ανάρτηση στο Facebook, αυτή τη φορά εστιάζοντας στην πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ραγκούσης: «Aυτονόητη και επιβεβλημένη» η άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τη Σοφία Νικολάου"

Qatargate: Ενώπιον του εφετείου την Τρίτη Καϊλή και Ταραμπέλα – Βγήκε από τη φυλακή ο Τζόρτζι

Ενώπιον του εφετείου θα βρεθούν αύριο το πρωί οι Ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα για την υπόθεση του Qatargate.

Η Εύα Καϊλή φαίνεται ότι θα συνεχίσει να δηλώνει αθώα, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλα στοιχεία σε βάρος της πέρα από τα όσα έχει πει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής και φερόμενος ως εγκέφαλος του δικτύου διαφθοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Αντόνιο Παντσέρι.

Πάντως, ο Βέλγος συνήγορός της δεν θα είναι παρών όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες, εκτός αν υπάρξει κάποια αλλαγή, λόγω κωλύματος και θα εκπροσωπηθεί από συνεργάτη του εξίσου έμπειρο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι εκτός φυλακής βρίσκεται ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και πατέρας της κόρης της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Η απόφαση για να βγει με βραχιολάκι ανακοινώθηκε από την εισαγγελία την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο υπήρχαν κάποιες διαδικασίες που έπρεπε να διευθετηθούν και χρειάστηκαν να περάσουν μερικές ημέρες μέχρι να βγει από τη φυλακή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Qatargate: Ενώπιον του εφετείου την Τρίτη Καϊλή και Ταραμπέλα – Βγήκε από τη φυλακή ο Τζόρτζι"

Αίγιο: Επιβάτης λεωφορείου μετέφερε ηρωίνη

Μπλόκο σε ένα λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Άρτα έστησαν σε μια περιοχή του Αιγίου στην Αχαΐα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πρέβεζας, στο πλαίσιο επιχείρησης που οργάνωσαν μετά από πληροφορίες ότι ένας από τους επιβάτες μετέφερε ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί υπέβαλαν σε σωματική έρευνα όσους επέβαιναν στο λεωφορείο και, τελικά, εντόπισαν έναν Έλληνα στην κατοχή του οποίου βρήκαν ποσότητα ηρωίνης σε μορφή «βράχου» βάρους 26,9 γραμμαρίων, την οποία παραδέχθηκε ότι σκόπευε να διακινήσει σε χρήστες περιοχών της Πρέβεζας.

Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αίγιο: Επιβάτης λεωφορείου μετέφερε ηρωίνη"

Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Συνταγματική εκτροπή η ανάρτηση Πολάκη

«Σοκαριστική» χαρακτήρισε την εικόνα «των επικηρυγμένων προσώπων» στην ανάρτηση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη, κάνοντας επίσης λόγο για «συνταγματική εκτροπή» αλλά και για κλιμάκωση των αντιδράσεων της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάρτηση του κ. Πολάκη εμφανίζονται φωτογραφίες δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών, για τους οποίους σημείωνε πως: «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά». Μετά την ανάρτηση, ο βουλευτής Χανίων βρίσκεται αντιμέτωπος με αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πειθαρχικές ποινές.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, η κ. Στενιώτη ανέφερε: «σε δημοκρατικά πολιτεύματα δεν νομίζω ότι υπάρχουν δηλώσεις, όχι μόνο πολιτικού αλλά οποιουδήποτε προσώπου για ομαδικές εκκαθαρίσεις θεσμικών οργάνων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος (…), είπε.

«Η συγκεκριμένη ανάρτηση – η λίστα των ονομάτων, το κολάζ των φωτογραφιών – συνιστά συνταγματική εκτροπή. Διότι η ονομαστική στοχοποίηση, οι απειλές, οι προγραφές δικαστικών και δημοσιογράφων δεν συνιστούν μόνο έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου αλλά βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα», πρόσθεσε.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση αλλά θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της», διευκρίνισε η κ. Στενιώτη. «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, τίθεται θέμα συνταγματικής νομιμότητας».

Ωστόσο, υπάρχει θέμα και στο δεύτερο μέρος, το οποίο «παραβλέπουμε». Συνιστά «μια προαναγγελία χειραγώγησης των θεσμών της Δικαιοσύνης. Ομιλεί περί εκδίωξης δικαστών, περί εθελουσίας εξόδου και δημιουργεί μία νέα σχολή δικαστών, μέσα από την οποία θα προσλάβουμε τα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας δικαστές. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με το κράτος δικαίου».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Συνταγματική εκτροπή η ανάρτηση Πολάκη"

Πρόσωπο-έκπληξη στο υπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου: Αναλαμβάνει υφυπουργός ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Η Κύπρος προετοιμάζεται για την εποχή του Νίκου Χριστοδουλίδη, καθώς αναμένονται οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο που θα αναλάβει καθήκοντα από την Τετάρτη 1 Μαρτίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, στα πρόσωπα που αναμένεται να υπουργοποιηθούν βρίσκεται και μία έκπληξη. Ο λόγος για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος φαίνεται πώς θα αναλάβει Υφυπουργός Πολιτισμού.

Τα υπό διαμόρφωση ονόματα είναι:

Υπουργός Εξωτερικών: Κωνσταντίνος Κόμπος

Υπουργός Οικονομικών: Μάκης Κεραυνός

Υπουργός Εσωτερικών: Κωνσταντίνος Ιωάννου (πρώην υπουργός Υγείας)

Υπουργός Συγκοινωνιών: Αλέξης Βαφειάδης

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης: Άννα Κουκκίδη Προκοπίου

Υπουργός Εργασίας: Γιάννης Παναγιώτου

Υπουργός Παιδείας: Αθηνά Μιχαηλίδου

Υπουργός Υγείας: Πόπη Κανάρη

Υπουργός Γεωργίας: Πέτρος Ξενοφώντος

Υπουργός Άμυνας: Μιχάλης Γιωργάλλας

Υφυπουργός Ναυτιλίας: Μαρίνα Χατζημανώλη

Υφυπουργός Καινοτομίας: Πάρης Ζαχαριάδης

Υφυπουργός Πολιτισμού: Μιχάλης Χατζηγιάννης

Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας: Μαριλένα Ευαγγέλου

Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος: Δόξα Κωμοδρόμου

Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας: Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόσωπο-έκπληξη στο υπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου: Αναλαμβάνει υφυπουργός ο Μιχάλης Χατζηγιάννης"

Παύλος Πολάκης: Νέα ανάρτηση μετά την καρατόμησή του από τον Αλέξη Τσίπρα και… ραντεβού στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση στα social media, μετά την καρατόμησή του από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον έθεσε εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από τα ψηφοδέλτια, ο Παύλος Πολάκης παύθηκε και από τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της Επιτροπής Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανάρτησή του εύχεται «καλή επιτυχία» στον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του, ενώ επανέλαβε πως θα μιλήσει για τα όσα έχουν γίνει στις συνεδριάσεις των οργάνων.

Στην υπόλοιπή του ανάρτηση παραθέτει στοιχεία που όπως υποστηρίζει είναι αποκαλυπτικά για την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Δείτε την ανάρτηση

«Σε συνέχεια της ανάρτησης που έκανα την Παρασκευή (φωτό 1) και επειδή ό,τι λέω, το πραγματοποιώ…
Επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και “ξεπλένεται” (φωτό 2), κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψω καθώς το σκάνδαλο της ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ Νικολάου ήταν η πρώτη μεγάλη υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρηματος που αποκάλυψε ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπό την καθοδήγησή μου (φωτό 3):

Παρουσιάζω σήμερα ως ΠΡΩΗΝ Τομεάρχης Διαφάνειας (για να μην κατηγορηθώ ΚΑΙ για αντιποίηση αρχής…) το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου από τη Σοφία Νικολάου στο πιο ακριβό σημείο (οδός Καμελίων) της πιο ακριβής περιοχής της Αθήνας (Π. Ψυχικό).

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2021, δηλαδή λίγους μήνες μετά τις απευθείας αναθέσεις που έκανε η συγκεκριμένη κυρία ως Γ.Γ.Α.Π από 30-3-2020 έως 30-3-2021, οι οποίες ΖΗΜΙΩΣΑΝ το Δημόσιο κατά 2.000.000 ευρώ, η ίδια ΑΓΟΡΑΣΕ οικόπεδο 551τ.μ με ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ (!!!) στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850.000€ (φωτό 4, 5, 6, 7, 8, 9).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς και τις εκτιμήσεις μεσιτών, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία του συγκεκριμένου ακινήτου φθάνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ!!

Μετά την αγορά του ακινήτου, η Νικολάου προέβη σε ριζική, ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ, ανακαίνιση, που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο ML (φωτό 10) και η οποία διήρκεσε περίπου 8 μήνες και κόστισε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 350.000 ευρώ (1.000€/τ.μ), όπως επιβεβαιώνουν και οι περίοικοι (ακόμα και το Π. Ψυχικό μας βοηθούσε για να απαλλαγούμε από τη συμμορία της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ…)!!!

Το μόνο σίγουρο είναι πως από το μισθό της γενικής γραμματεως αυτή η αγορά και ανακαίνιση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα φίλε και σύντροφε Γιάννη Ραγκούση.

(Για τα άλλα στις συνεδριάσεις των οργάνων)»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παύλος Πολάκης: Νέα ανάρτηση μετά την καρατόμησή του από τον Αλέξη Τσίπρα και… ραντεβού στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ"

Hellenic Train: Νέα δρομολόγια από την Τετάρτη 1 Μαρτίου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, από Τετάρτη 1 Μαρτίου η Hellenic Train προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις / ενεργοποίηση νέων δρομολογίων. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της αφορούν τις παρακάτω γραμμές:

-Από Τετάρτη 1 Μαρτίου θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες 1671/1672 και 3673/3674 στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή-Ξάνθη, από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τις ίδιες ημέρες (Δευτέρα έως και Παρασκευή) παύουν τα αντίστοιχα δρομολόγια με λεωφορεία (C671, C672, C673 & C674). Τα Σαββατοκύριακα θα εξακολουθήσει η σύνδεση με τα λεωφορεία C671, C672, C673 & C674.

-Από Τετάρτη 1 Μαρτίου θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες 1680-1681 στη Γραμμή Αλεξανδρούπολη-Νέα Ορεστιάδα. Τα αντίστοιχα λεωφορεία C680 & C681 παύουν να κυκλοφορούν.

Από Σάββατο 4 Μαρτίου θα κυκλοφορούν επιπλέον δρομολόγια τα Σαββατοκύριακα στη Γραμμή Διακοπτού-Καλαβρύτων, με τα δρομολόγια 4334, 4335, 4338 & 4339 (Θερινό ωράριο).

Τέλος, από Τετάρτη 1 Μαρτίου το ζεύγος 1520-1521 (Αθήνα-Λειανοκλάδι) θα κυκλοφορεί καθημερινά με τραίνο. Τα αντίστοιχα λεωφορεία C120 & C121 παύουν να κυκλοφορούν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Hellenic Train: Νέα δρομολόγια από την Τετάρτη 1 Μαρτίου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις"

Θεσσαλονίκη: Έκαναν ντου σε αποκριάτικο πάρτι ανηλίκων, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν

Ξινό βγήκε το αποκριάτικο πάρτι που πραγματοποίησαν χθες ανήλικοι σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως καταγγέλθηκε στην αστυνομία, αργά χθες το βράδυ, μια άλλη ομάδα αγνώστων νεαρής ηλικίας μπούκαραν μέσα στο διαμέρισμα. Με απειλές και χρήση βίας αφαίρεσαν από τα παιδιά, ηλικίας 14-18 ετών, που ήταν στο πάρτι, συνολικά 95 ευρώ και είδη ρουχισμού.

Στη συνέχεια οι νεαροί δράστες αποχώρησαν από το διαμέρισμα. Το περιστατικό καταγγέλθηκε λίγο αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου – Αναλήψεως. 

voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Έκαναν ντου σε αποκριάτικο πάρτι ανηλίκων, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν"

Δύο νεαροί δέχτηκαν χτυπήματα στο κέντρο του Περιστερίου – Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνά η ΕΛΑΣ

Τα κίνητρα της επίθεσης εναντίον δύο νεαρών, ηλικίας 17 και 18 ετών, χθες το βράδυ στη περιοχή του Περιστερίου, διερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Η ώρα ήταν 9 το βράδυ, όταν δύο παιδιά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δέχτηκαν χτυπήματα από τέσσερα άτομα, στην οδό Αγίου Βασιλείου, τα οποία στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Και οι δύο διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν.

Οι Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου, που έχουν αναλάβει τις έρευνες, αναμένεται να λάβουν καταθέσεις και από τους δύο νεαρούς, στην προσπάθεια να ρίξουν «φως» στα αίτια.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο νεαροί δέχτηκαν χτυπήματα στο κέντρο του Περιστερίου – Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνά η ΕΛΑΣ"

Τουρκία: Στις 9 Μαρτίου οι συνομιλίες με Σουηδία και Φινλανδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Οι συνομιλίες της Τουρκίας με τη Σουηδία και τη Φινλανδία όσον αφορά την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα επαναληφθούν στις 9 Μαρτίου, όπως έκανε γνωστό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η συνάντηση θα γίνει στις 9 Μαρτίου», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. Πρόσθεσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και θα συζητηθεί η εφαρμογή του μνημονίου που υπογράφηκε μεταξύ των χωρών.

Η Τουρκία πάγωσε στα τέλη Ιανουαρίου τις διαπραγματεύσεις αναβάλλοντας μια τριμερή συνάντηση, ύστερα από πολλές διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας και του Ισλάμ στην Στοκχόλμη.

Σε επίσκεψη στα μέσα Φεβρουαρίου στην Άγκυρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε «άμεσα» την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, των οποίων οι υποψηφιότητες προκειμένου να γίνουν μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας μπλοκάρονται από τον περασμένο Μάιο από την Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Σουηδία συνεχίζει να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του μνημονίου που υπογράφηκε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τον περασμένο Ιούνιο, παρόλο που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και άλλοι σύμμαχοι έχουν δηλώσει ότι η Στοκχόλμη έχει αλλάξει τη νομοθεσία της.

«Δυστυχώς δεν έχουμε δει ικανοποιητικά βήματα από τη Σουηδία στην εφαρμογή του μνημονίου της Μαδρίτης», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. «Δεν είναι δυνατόν για εμάς να πούμε ‘ναι’ στην υποψηφιότητα της Σουηδίας για το ΝΑΤΟ πριν δούμε αυτά τα βήματα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Στις 9 Μαρτίου οι συνομιλίες με Σουηδία και Φινλανδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ"

Λέσβος: Επίθεση δέχθηκαν αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο σε κατάστημα για διατάραξη

Συνελήφθησαν, εχθές στην περιοχή του Πολιχνίτου στη Λέσβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολιχνίτου με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τέσσερα  άτομα – ημεδαποί, για διάπραξη έκνομων ενεργειών σε βάρος αστυνομικών.

Ειδικότερα, εχθές λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επιχειρήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε κατάστημα στην παραπάνω περιοχή, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για διατάραξη ησυχίας.

Κατά το χρόνο του ελέγχου, οι συλληφθέντες που βρίσκονταν στο χώρο του καταστήματος, εξύβρισαν και απείλησαν τους αστυνομικούς, αρνούμενοι να συμμορφωθούν σε υποδείξεις τους.

Κατά την εξέλιξη του περιστατικού, ένας από τους δράστες κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος αστυνομικού, κρατώντας μεταλλικό αντικείμενο, ενώ αντιστεκόμενος στη σύλληψή του, χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο δύο αστυνομικούς.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής, της δυσφήμησης, της απείθειας, της βίας κατά υπαλλήλων και της πρόκλησης σωματικής βλάβης, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου.

Διαβάστε Περισσότερα » " Λέσβος: Επίθεση δέχθηκαν αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο σε κατάστημα για διατάραξη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news