facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΣτΕ: Ποιοι πολίτες μπορούν να ζητήσουν ανάκληση απαλλοτρίωσης ακινήτου

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι την ανάκληση απαλλοτρίωσης ακινήτου, η οποία έχει συντελεστεί, μπορούν να την ζητήσουν μόνο οι αρχικοί κύριοι του ακινήτου και οι κληρονόμοι τους και δεν νομιμοποιούνται να την ζητήσουν (ανάκληση απαλλοτρίωσης) οι λεγόμενοι «ειδικοί διάδοχοι», δηλαδή τα παιδιά των κληρονόμων στα οποία περιήλθε η κυριότητα του ακινήτου με γονική παροχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, δεν νομιμοποιούνται να ζητήσουν την ανάκληση απαλλοτρίωσης ακινήτου, εφόσον αυτό έχει πουληθεί, ούτε οι νέοι ιδιοκτήτες που αγόρασαν το ακίνητο.

Ειδικότερα, την Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνα Φιλοπούλου) την απασχόλησε περίπτωση ατόμων στα οποία περιήλθε στη νομή και κατοχή τους με γονική παροχή ακίνητο 67 τ.μ. στην περιοχή του Μακρυγιάννη το οποίο το 1963 είχε απαλλοτριωθεί από το Δημόσιο. Η απαλλοτρίωση έγινε στο πλαίσιο της προστασίας του όμορου αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 1297/2024 απόφασή του απέρριψε την αίτηση των «ειδικών διαδόχων» που ζητούσαν να ανακληθεί η εν λόγω απαλλοτρίωση του ακινήτου, κρίνοντας ότι σύμφωνα με το άρθρο 55 του νόμου 4663/2020,νομιμοποιούνται να ζητήσουν την ανάκληση της απαλλοτρίωσης, μόνον ο αρχικός ιδιοκτήτης ή ο καθολικός του διάδοχος (κληρονόμος), όχι όμως οι «ειδικοί διάδοχοι τους».

Κατά συνέπεια, καταλήγει η δικαστική απόφαση «οι “ειδικοί διάδοχοι” του αρχικού ιδιοκτήτη απαλλοτριωθέντος ακινήτου δεν νομιμοποιούνται στην υποβολή αιτήσεως περί ανακλήσεως συντελεσμένης απαλλοτρίωσης, ούτε και στην άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως κατά της ρητής ή σιωπηρής άρνησης της διοικήσεως να ανακαλέσει την εν λόγω απαλλοτρίωση».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Ποιοι πολίτες μπορούν να ζητήσουν ανάκληση απαλλοτρίωσης ακινήτου"

Σάμος: Συνελήφθη ένας άντρας για την πρόκληση δύο πυρκαγιών

Στη σύλληψη ενός άνδρα, περίπου 40 ετών, προχώρησαν σήμερα (24.09.2024) οι αρχές για την εκδήλωση δύο πυρκαγιών σε χορτολιβαδική έκταση στη Σάμο.

Σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι ο άνδρας συνελήφθη, σήμερα Τρίτη μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή Σάμου, από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σάμου, άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε χορτολιβαδική έκταση από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση.

Οι δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στις 22 Αυγούστου και στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, στη θέση «Πόρος – Λιβάδια», του δήμου Ανατολικής Σάμου, στη νήσο Σάμο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον ανακριτή Σάμου προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του και έλαβε προθεσμία για τις 26 Σεπτεμβρίου 2024.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Συνελήφθη ένας άντρας για την πρόκληση δύο πυρκαγιών"

Λέσβος: Βυθίστηκε ταχύπλοο διακινητή μεταναστών σε επεισοδιακή καταδίωξη

Ένα ταχύπλοο διακινητή μεταναστών βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή της Λήμνου μετά από επεισοδιακή καταδίωξη. Στην προσπάθειά του να αποφύγει το σκάφος του λιμενικού και να επιστρέψει στις τουρκικές ακτές, ο χειριστής με ριψοκίνδυνους χειρισμούς οδήγησε τα σκάφη σε επακούμβηση που αργότερα επέφερε τη βύθιση του σκάφους του.

Ο διακινητής συνελήφθη ενώ κατόπιν εντιοπίστηκαν 27 άνθρωποι τους οποίους είχε αποβιβάσει νωρίτερα στην Συκαμιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το περιστατικό:

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης, ότι εντοπίστηκε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προς τις ελληνικές ακτές, στη θαλάσσια περιοχή της Συκαμιάς Λέσβου. Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος να προσεγγίζει τις ελληνικές ακτές και να αποβιβάζει ικανό αριθμό ατόμων στην περιοχή της Συκαμιάς. 

Ο χειριστής του Τ/Χ, στην προσπάθεια του να επιστρέψει στις τουρκικές ακτές, δεν συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα εκτελώντας επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την επακούμβηση του με το ΠΛΣ και την ακινητοποίηση του. 

Ο χειριστής του σκάφους περισυνελέγη από το πλήρωμα του ΠΛΣ και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου παραδόθηκε σε στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, ενώ το Τ/Χ σκάφος βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων. 

Στη συνέχεια, στελέχη της ΕΛ.Α.Σ εντόπισαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή της Συκαμιάς, είκοσι επτά (27) αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ «ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ». Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ σκάφους, ως ο διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

makthes

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Βυθίστηκε ταχύπλοο διακινητή μεταναστών σε επεισοδιακή καταδίωξη"

Το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες πολίτες να αναχωρήσουν άμεσα από τoν Λίβανο

Ανακοίνωση για την πλήρη αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες καθώς και για την ανάγκη άμεσης αναχώρησης των Ελλήνων που βρίσκονται εκεί ως επισκέπτες εξέδωσε το ΥΠΕΞ.

«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και προσφάτων εξελίξεων, κρίνεται απαραίτητη η πλήρης αποφυγή επισκέψεων σε Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς και η άμεση αναχώρηση των ευρισκομένων ως επισκεπτών στο Λίβανο Ελλήνων, με διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για επικοινωνία Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας στη Βηρυτό παρατίθενται από το ΥΠΕΞ τα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

τηλ.: (+961) 71 593659 και

e-mail: grcon.bei@mfa.gr

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες πολίτες να αναχωρήσουν άμεσα από τoν Λίβανο"

Συνελήφθη 16χρονος που άρπαξε σταυρό και χρυσή αλυσίδα από ηλικιωμένη στον Πειραιά

Ενας ανήλικος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, απογευματινές χθες στην περιοχή του Πειραιά, κατηγορούμενος για ληστεία.

Ειδικότερα, ο 16χρονος στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αφαίρεσε από ηλικιωμένη γυναίκα με τη χρήση σωματικής βίας, σταυρό και χρυσή αλυσίδα λαιμού. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο του συμβάντος μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 16χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε η αλυσίδα που είχε αφαιρέσει νωρίτερα και αποδόθηκε στην παθούσα.

Συνελήφθη επιπλέον και γονέας του για παραμέληση της εποπτείας του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 16χρονος που άρπαξε σταυρό και χρυσή αλυσίδα από ηλικιωμένη στον Πειραιά"

Ολοκληρώθηκε η ημίωρη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες!

Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 18:40 ώρα Ελλάδος και διήρκησε μισή ώρα, με τους δύο ηγέτες να συνοδεύονται από τους υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν και τους διπλωματικούς τους συμβούλους, Άννα-Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Κατά τη χειραψία τους με την οποία ξεκίνησε η συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον Ερντογάν «Τι κάνεις;». «Είμαι πολύ καλά», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάζει τη γραβάτα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν. «Μου αρέσει η μπλε γραβάτα σου» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την εμπρηστική ομιλία του Τούρκου προέδρου από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το Κυπριακό, οι προσδοκίες από τη συνάντηση ήταν χαμηλές. Είχε προηγηθεί της συνάντησης η εμπρηστική ομιλία του Τούρκου προέδρου από το βήμα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ο Τούρκος πρόεδρος ούτε λίγο ούτε πολύ σημείωσε ότι ο ΟΗΕ απέτυχε να εκπληρώσει την ιδρυτική του αποστολή.

Ο Ερντογάν ξεκίνησε την ομιλία του καλώντας «άλλα κράτη που δεν αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη, να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος το συντομότερο δυνατό, όντας στη σωστή πλευρά της ιστορίας σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο».

«41.000 άνθρωποι, κυρίως παιδιά και γυναίκες, έχασαν βάναυσα τη ζωή τους. Παρομοίως, σχεδόν 100.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν ή έμειναν ανάπηροι. 172 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν προσπαθώντας να κάνουν το καθήκον τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.Περισσότερα από 17.000 παιδιά έγιναν στόχοι ισραηλινών σφαιρών και βομβών», σχολίασε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή.

Στη συνέχεια, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην Κύπρο όπου για ακόμη μια φορά κάλεσε διεθνή κοινότητα «να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να δημιουργήσει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις».

Τόνισε, δε, πως θα πρέπει να μπει τέλος στην απομόνωση των Τουρκοκυπρίων επαναλαμβάνοντας τα περί λύσης δύο κρατών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η ημίωρη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες!"

Καιρός αύριο: Σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας στους 31 βαθμούς Κελσίου και τοπικές βροχές

Ο καιρός αύριο Τετάρτη (25.09.2024) θα χαρακτηρίζεται πάλι από αστάθεια. Τοπικά θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 και τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο Ιόνιο και την Ήπειρο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφορ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 με 30 και τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στην Κρήτη τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφορ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες,
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας στους 31 βαθμούς Κελσίου και τοπικές βροχές"

Αναζητείται ο «παλαιοχριστιανός» και η σύζυγός του για αρπαγή του βρέφους τους

Έναν 45χρονο και την σύζυγό του αναζητά η Αστυνομία, καθώς κατηγορούνται για αρπαγή βρέφους. Πρόκειται για τους παλαιοχριστιανούς που είχαν απασχολήσει τις Αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 45χρονος μαζί με την σύζυγο του επισκέφθηκαν σήμερα το νοσοκομείο Αλεξάνδρα προκειμένου να δουν το βρέφος τους, που γεννήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, αλλά παρέμενε στο νοσοκομείο, καθώς ο κοινωνικός λειτουργός είχε κρίνει ακατάλληλο το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας και είχε απαγορεύσει να δοθεί στους γονείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος είχε προγραμματιστεί να μεταφερθεί σε Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», αλλά ο 45χρονος μαζί με την γυναίκα του το άρπαξαν από το νοσοκομείο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναζητείται ο «παλαιοχριστιανός» και η σύζυγός του για αρπαγή του βρέφους τους"

Με δυο πρόσωπα ο Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους και ζήτησε συνεργασία στο Αιγαίο

Λίγο πριν συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει «τουρκοκυπριακό κράτος». 

«Η απομόνωση των Τουρκοκύπριων πρέπει να σταματήσει και σήμερα για ακόμα μια φορά καλώ την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να εγκαθιδρύσει, πολιτικές, οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό παρουσίασε όπως πάντα την δική του εκδοχή της ιστορίας λέγοντας: «Έχουν περάσει 50 χρόνια από την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο. Μέχρι σήμερα η ειρήνη και η σταθερότητα κυριάρχησαν στην περιοχή. Πάντοτε οι τουρκοκύπριοι και η Τουρκία είχαν την καλή θέληση να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Το μοντέλο της ομοσπονδίας είναι ξεπερασμένο και υποστηρίζουμε πλήρως την λύση δυο κρατών με δυο διαφορετικά έθνη και την κυβέρνηση της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου».

Όσον αφορά στο Αιγαίο ο Ερντογάν παρουσίασε ένα άλλο πρόσωπο. Είπε: «Θέλουμε να δούμε το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ως μια περιοχή σταθερότητας και ευημερίας όπου τα νόμιμα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων μερών γίνονται σεβαστά. Η οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η ελευθερία και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και η ανάπτυξη συνεργασίας, ιδίως σε θέματα θαλάσσιου εμπορίου, είναι προς το κοινό συμφέρον ολόκληρης της περιοχής. Η Τουρκία είναι έτοιμη για εποικοδομητική συνεργασία σε όλα τα θέματα, ειδικά στην ενέργεια και το περιβάλλον. Αναμένουμε την ίδια προσέγγιση από τους γείτονές μας. Ως χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, ο ρόλος της Τουρκίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Με δυο πρόσωπα ο Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους και ζήτησε συνεργασία στο Αιγαίο"

Χανιά | Μαθήτριες έπαιξαν ξύλο έξω από σχολείο – Συγκλονιστικό βίντεο

Συμπλοκή μεταξύ μαθητριών σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε δρόμο έξω από το 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του zarpanews.gr, δύο μαθήτριες πιάστηκαν στα χέρια, η μια προσπάθησε και χτύπησε τη δεύτερη, ενώ εμφανίστηκε και μια τρίτη από πίσω και προσπάθησε επίσης να ρίξει ένα χτύπημα.

Κάποιος ενήλικας τις χώρισε πριν συμβούν χειρότερα, ενώ όλα αυτά έγιναν μπροστά σε δεκάδες άλλους μαθητές, πολλοί εκ των οποίων γελούσαν.

Δεν ήταν σαφής η αιτία του περιστατικού.

Φαίνεται ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επανήλθαν και τα άσχημα φαινόμενα που σχετίζονται με συμπεριφορές μαθητών.

Δείτε το βίντεο:

zarpanews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά | Μαθήτριες έπαιξαν ξύλο έξω από σχολείο – Συγκλονιστικό βίντεο"

Μυστήριο με το Tesla που κάηκε ολοσχερώς – Η καταγγελία του ιδιοκτήτη του για έναν άνδρα που ήταν κοντά

Στην εκπομπή Live News μίλησε ο ιδιοκτήτης του Tesla, ο οποίος ανέφερε ότι περιμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής. Μεταξύ άλλων τόνισε πως από τις κάμερες είδε ότι για τουλάχιστον μία ώρα κοντά στο όχημά του ήταν ένας άντρας με περίεργη συμπεριφορά.

«Η κάμερα του αυτοκινήτου έχει καταγράψει ένα άτομο που καθόταν για περισσότερο από μία ώρα κοντά στο αυτοκίνητο, το επεξεργαζόταν και προσπάθησε να αποσυνδέσει τα καλώδια. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι βλάβη στην μπαταρία. Θα γινόντουσαν εκρήξεις. Οι κάμερες δεν έχουν καταγράψει από που ξεκινάει η φλόγα. Δεν ξέρω αν έβαλε την φωτιά κάτω από το αυτοκίνητο ή βραχυκύκλωσε κάτι όταν προσπάθησε να αποσυνδέσει τα καλώδια φόρτισης» ήταν τα λόγια του ιδιοκτήτη του πολυτελούς αυτοκινήτου. 

«Τα καλώδια αυτά έχουν κάποιες ασφάλειες και είναι δύσκολο να τα αποσυνδέσει κάποιος που δεν ξέρει. Στο βίντεο φαίνεται να ασκεί μεγάλη πίεση και δύναμη στο όχημα. Αλλά ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα. Αυτός ήταν κοντά στα 30, ίσως είχε πιει κάτι, συμπεριφερόταν αλλόκοτα. Το αυτοκίνητο το είχα 2 μήνες, ήταν καινούργιο, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τώρα η καταστροφή είναι ολική, δεν μπορώ να το επισκευάσω», πρόσθεσε. 

«Όταν πήρε φωτιά το αυτοκίνητο κανείς δεν ήξερε τι να το κάνει. Δεν ήξεραν πως και που πρέπει να μεταφερθεί το όχημα. Όταν καίγεται ένα τέτοιο όχημα είναι επικίνδυνο για το κοινό. Κανείς δεν μας έλεγε που να το μεταφέρουμε και δεν αναλάμβανε και την ευθύνη» κατέληξε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστήριο με το Tesla που κάηκε ολοσχερώς – Η καταγγελία του ιδιοκτήτη του για έναν άνδρα που ήταν κοντά"

Στον εισαγγελέα αύριο ο Παύλος Πολάκης – Για ποιον λόγο;

Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρόκειται να επισκεφθεί αυριο το πρωί στις 10:00 ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, προκειμένου να … δώσει συνέχεια στην υπόθεση με το Ινσιτούτο «Πρόληψις» που σχετίζεται με την ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Αθηνά Λινού.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ίδιου του γραφείου του Παύλου Πολάκη, σκοπός της επισκεψής του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά «κατά παντός υπευθύνου», σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες του φορέα “ΠΡΟΛΗΨΙΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προληπτικής και Εργασιακής Ιατρικής”.

Στο ίδιο δελτίο τονίζεται ότι η εταιρεία που φέρει διακριτικό τίτλο “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS” και με την οποία σχετίζεται άμεσα η Ανεξάρτητη Βουλευτής κ. Αθηνά Λινού, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει ο Π. Πολάκης, ενδέχεται να έχει προκαλέσει στο Δημόσιο ζημία άνω των 5.000.000 € και παρά το γεγονός αυτό, η δικαιοσύνη παραμένει μέχρι σήμερα ουδέτερος παρατηρητής.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα αύριο ο Παύλος Πολάκης – Για ποιον λόγο;"

Ταξί: Τελεσίγραφο ΥΠΟΙΚ για τη σήμανση POS – Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους δεν συμμορφωθούν

Την αυστηροποίηση της διαδικασίας και των προθεσμιών για την τοποθέτηση των ειδικών ταμπελών στο εσωτερικό των ταξί, με τις οποίες οι επαγγελματίες θα ενημερώνουν τους πολίτες για την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών και μέσω POS, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας και Θάνος Πετραλιάς.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες ταξί είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν τις ειδικές σημάνσεις για τα POS στις επόμενες 5 εβδομάδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «το νέο αυστηρότερο πλαίσιο κρίθηκε απαραίτητο καθότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) αρνήθηκε να παραλάβει τις ειδικές ταμπέλες προκειμένου να τις διανείμει στα μέλη της και στη συνέχεια εκείνα να τις επικολλήσουν στα οχήματα τους».

Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι οι ταμπέλες αυτές παρήχθησαν από την ΑΑΔΕ, με μηδενικό κόστος για τους ιδιοκτήτες ταξί και ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές αντίστοιχων σημάνσεων που έχουν εγκατασταθεί σε ταξί πολλών άλλων ευρωπαϊκών πόλεων (Βαρκελώνη, Στοκχόλμη, Βουδαπέστη, Μαδρίτη κα).

Υποχρέωση διανομής των σημάνσεων και από τα κατά τόπους σωματεία

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται, παράλληλα, η υποχρέωση διανομής των ειδικών ταμπελών από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) και σε περίπτωση εκ νέου άρνησης της τότε προβλέπεται η διανομή τους από τα κατά τόπους σωματεία.

«Για όσα σωματεία αρνηθούν και αυτά να διευκολύνουν τους εκμεταλλευτές ταξί, παραλαμβάνοντας και διανέμοντας σε αυτούς τις ταμπέλες που έχει παράξει η ΑΑΔΕ, τότε προβλέπεται η υποχρέωση παραγωγής ταμπελών από τους ίδιους τους υπόχρεους ιδιοκτήτες ταξί, με δική τους χρέωση και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η ΑΑΔΕ» σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Εφόσον οι ιδιοκτήτες ταξί αρνηθούν να συμμορφωθούν με τις προβλέψεις του νόμου, τότε προβλέπεται η επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ ανά παράβαση, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Το χρονοδιάγραμμα

Αναλυτικά, η διαδικασία και το χρονικό πλαίσιο για την προμήθεια και εγκατάσταση των ειδικών σημάνσεων:

  • Οι επαγγελματίες ταξί οφείλουν να έχουν επικολλήσει την ταμπέλα στο όχημα ταξί που εκμεταλλεύονται εντός 3 εβδομάδων από την παραλαβή της από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) και τα σωματεία που είναι μέλη αυτής.
  • Η ΑΑΔΕ απευθύνει έγγραφη πρόσκληση στην ΠΟΕΙΑΤΑ για την παραλαβή των ταμπελών και η τελευταία οφείλει, εντός πέντε εργάσιμων ημερών, να γνωστοποιήσει τον υπεύθυνο παραλαβής και τον τρόπο παραλαβής των ταμπελών από την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ.
  • Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ή άπρακτης παρέλευσης της πενθήμερης προθεσμίας, τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν υποχρέωση, εντός προθεσμίας 10 ημερών από τη γνωστοποίηση της άπρακτης παρέλευσης ή άρνησης παραλαβής από την Ομοσπονδία, να ενημερώσουν ψηφιακά στην ΑΑΔΕ μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση aadesupplies@aade.gr, ότι θα παραλάβουν τις εν λόγω ταμπέλες για τους υπόχρεους της περιφέρειάς τους, δηλώνοντας τον υπεύθυνο παραλαβής και τον τρόπο παραλαβής που επιθυμούν. Οι τρόποι παραλαβής είναι είτε από εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ ή με αποστολή μέσω ταχυμεταφοράς με δική τους χρέωση. Στην περίπτωση αυτή, τίθεται προθεσμία επικόλλησης των ταμπελών στα οχήματα ταξί 3 εβδομάδων από την ημερομηνία παραλαβής των σημάνσεων.
  • Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής από σωματείο ή άπρακτης παρόδου της δεκαήμερης προθεσμίας, οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνήσουν για την παραγωγή ταμπελών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και στην συνέχεια να προχωρήσουν στην επικόλλησή τους στα οχήματα ταξί, εντός 3 εβδομάδων από την εκπνοή της ως άνω δεκαήμερης προθεσμίας.
  • Εντός 5 ημερών από την εκπνοή της προθεσμίας, τα πρωτοβάθμια σωματεία που παρέλαβαν ταμπέλες υποχρεούνται να αποστείλουν στην ΑΑΔΕ κατάλογο των υπόχρεων που παρέλαβαν από αυτά τις ταμπέλες μαζί με τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων αυτών.
Κ. Χατζηδάκης: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» και πρόσθεσε ότι «οι εκπρόσωποι των ταξί είχαν την υποχρέωση να παραλάβουν και στη συνέχεια να διανείμουν την ειδική σήμανση που ενημερώνει τους πελάτες για την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών και μέσω POS. Η άρνηση παραλαβής των σημάνσεων -που δωρεάν παρήγε για τους επαγγελματίες ταξί η ΑΑΔΕ- πρακτικά σημαίνει άρνηση εφαρμογής της νομοθεσίας».

«Δεν θα γίνω απλός παρατηρητής της παρανομίας ούτε είμαι πρόθυμος στο να κλείνω τα μάτια σε περιπτώσεις άρνησης εφαρμογής του νόμου. Για αυτό και προχωρούμε σε αυστηροποίηση των προθεσμιών και της συνολικής διαδικασίας προκειμένου το πολύ σε 5 εβδομάδες από σήμερα οι επαγγελματίες ταξί να έχουν υλοποιήσει την υποχρέωση τους. Μια υποχρέωση που ισχύει άλλωστε σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταξί: Τελεσίγραφο ΥΠΟΙΚ για τη σήμανση POS – Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους δεν συμμορφωθούν"

Τουρκία: «Και δεύτερο σκάφος του ελληνικού Λιμενικού παραβίασε τα χωρικά ύδατα» – «Δέσμευση» Στυλιανίδη ότι «δεν θα επαναληφθεί»

Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες που στην Τουρκία ξεσήκωσε θύελλα στα τοπικά μέση ενημέρωσης η προσέγγιση σκάφους του ελληνικού Λιμενικού στην περιοχή Μούγκλα κατά την καταδίωξη σκάφους ύποπτου για διακίνηση μεταναστών.

Κι ενώ το περιστατικό αυτό καταγράφηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι της Κυριακής 22/9/2024 το site Karya Haber δημοσιοποίησε τις εικόνες που φέρονται να αποτυπώνουν την προσέγγιση άλλου σκάφους του ελληνικού στην περιοχή Akyarlar της Αλικαρνασσού.

Κατά το Karya Haber, το ελληνικό σκάφος φέρεται να καταδίωκε ένα φουσκωτό σκάφος τύπου Zodiac στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, το οποίο κατάφερε να φτάσει στις τουρκικές ακτές και να διαφύγει.

Τότε, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό site, Έλληνας Λιμενικός πήδηξε στο παρατημένο Zodiac και το κατάσχεσε, αποχωρώντας μαζί με το σκάφος του Λιμενικού με κατεύθυνση τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Το γεγονός ότι σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής προσέγγισαν τις τουρκικές ακτές και πραγματοποίησαν επιχειρήσεις προκαλεί ανησυχία για την εθνική ασφάλεια», σημειώνει μεταξύ άλλων το Karya Haber, που διευκρινίζει ότι το νέο περιστατικό καταγράφηκε πριν από 6 – 7 ημέρες.

Προφανώς μετά από αυτά τα περιστατικά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, ζήτησε να συνομιλήσει με τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, που βρίσκεται στην Κίνα.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά οι κύριοι Στυλιανίδης και Γερλίκαγια «συζήτησαν σε θετικό κλίμα και επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία των δύο πλευρών» στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και ιδιαίτερα την καλή συνεργασία της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής.

Αναφορικά με το περιστατικό στην Αλικαρνασσό συμφώνησαν στη σκοπιμότητα αποφυγής παρόμοιων συμβάντων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις.

Ωστόσο κατά την Τουρκία, ο Έλληνας υπουργός – μετά το «φάουλ» που αυτοχρίστηκε «κομπάρσος» σε εκδήλωση με θέμα «Το Κοινωνικό Πρόσωπο του Λιμενικού Σώματος» – ανέφερε ότι το θέμα διερευνάται και πως θα κρατά ενήμερες τις τουρκικές αρχές για την πορεία των ερευνών!

Κατά την Τουρκία, «ο Υπουργός Γερλίκαγια εξέφρασε τη δυσφορία του για την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από τα σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τόνισε ότι τέτοιες παραβιάσεις είναι απαράδεκτες για τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας», όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Πάντα κατά το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών «Ο κ. Στυλιανίδης, δήλωσε ότι οι σχέσεις γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντικές, ότι το περιστατικό δεν έχει πολιτική διάσταση, ότι οι παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν, ότι το θέμα διερευνάται και οι τουρκικές αρχές θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις».

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: «Και δεύτερο σκάφος του ελληνικού Λιμενικού παραβίασε τα χωρικά ύδατα» – «Δέσμευση» Στυλιανίδη ότι «δεν θα επαναληφθεί»"

ΗΔΙΚΑ: Το σύστημα ΑΜΚΑ θα είναι εκτός λειτουργίας για 48 ώρες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται για δυο 24ωρα το σύστημα ΑΜΚΑ, στο πλαίσιο τεχνικών αναβαθμίσεων των συστημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, από την Παρασκευή 27/9 στις 10 το βράδυ έως και την Κυριακή 29/9 τα μεσάνυχτα, τα συστήματα που είναι διασυνδεδεμένα με τους ΑΜΚΑ δεν θα είναι λειτουργικά.

Η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ:

Στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση των Υποδομών της ΗΔΙΚΑ ΑΕ», πρόκειται να γίνει μετάπτωση της Βάσης Δεδομένων ΑΜΚΑ σε νέα υποδομή, κατά το διάστημα από την Παρασκευή 27/09/2024 και ώρα 22:00 έως και την Κυριακή 29/09/2024 και ώρα 00:00.

Κατά την ανωτέρω χρονική περίοδο, τα συστήματα που υποστηρίζει η συγκεκριμένη βάση και διαλειτουργούν με τον ΑΜΚΑ δεν θα είναι λειτουργικά.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΗΔΙΚΑ: Το σύστημα ΑΜΚΑ θα είναι εκτός λειτουργίας για 48 ώρες λόγω εργασιών αναβάθμισης"

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη παλαιοημερολογίτης ιερέας που αυνανιζόταν έξω από σχολείο αλλά έλεγε πως προσευχόταν

Ένα απίστευτο συμβάν με ιερέα σημειώθηκε χθες, Δευτέρα (23.09.24) το πρωί στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ιερέας, φορώντας τα ράσα του, έγινε αντιληπτός από τον διευθυντή δημοτικού σχολείου της Νέας Φιλαδέλφειας και τον γονέα μαθήτριας, να είναι κρυμμένος πίσω από δέντρο, να έχει κατεβάσει το εσώρουχό του και να αυνανίζεται, επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα.

Σοκαρισμένοι από την εικόνα του ημίγυμνου παλαιοημερολογίτη παπά οι δύο άνδρες ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία.

Στο σημείο κατέφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν τον ιερεά ηλικίας 65 ετών, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών άρχισε βιαστικά να ντύνεται, ενώ σε σχετική ερώτησή τους, αποκρίθηκε ότι πραγματοποιούσε προσευχή.

Κατόπιν αυτού οδηγήθηκε στο Τ.Α. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όπου και συνελήφθη.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο παπάς είναι κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου 337 Π.Κ, δηλαδή  «Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας», ενώ είναι παλαιοημερολογίτης και δεν είναι αναγνωρισμένος από την Μητρόπολη ως ιερέας.

Ο κατηγορούμενος με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε σήμερα στο πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη παλαιοημερολογίτης ιερέας που αυνανιζόταν έξω από σχολείο αλλά έλεγε πως προσευχόταν"

Εφιάλτης για 16χρονο και 14χρονη στη Θεσσαλονίκη – Δέχθηκαν άγρια επίθεση από ομάδα συνομηλίκων τους

Λόγοι ερωτικής αντιζηλίας φαίνεται πως κρύβονται πίσω από την επίθεση με μεταλλικό σωλήνα που δέχθηκε ένας 16χρονος
, την ώρα που βρισκόταν με τη 14χρονη φίλη του, σε περιοχή της Πολίχνης. Από την επίθεση, για την οποία συνελήφθησαν συνολικά έξι έφηβοι, 14 και 15 ετών, δεν γλίτωσε ούτε η 14χρονη, η οποία δέχθηκε χτυπήματα με γυμνά χέρια.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ενώ τα δύο θύματα προσήλθαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ το αγόρι και στο «Γ. Γεννηματάς» το κορίτσι. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη των έξι εμπλεκόμενων μαθητών και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη εναντίον αδύναμων ατόμων, με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι ως δράστες προσέγγισαν τα δύο θύματα και ένας εξ αυτών επιτέθηκε με μεταλλικό σωλήνα στο αγόρι, ενώ οι υπόλοιποι ανήλικοι άσκησαν σωματική βία σε βάρος του κοριτσιού.

Ο σωλήνας βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και κατασχέθηκε, ενώ στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφιάλτης για 16χρονο και 14χρονη στη Θεσσαλονίκη – Δέχθηκαν άγρια επίθεση από ομάδα συνομηλίκων τους"

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκη θέλει το 45%, κερδίζει ο Δούκας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Interview για την Politic εν μέσω ενός καυτού φθινοπώρου για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κι ενώ η ΝΔ χάνει προς τα δεξιά.

Τη στιγμή που τα βλέμματα είναι στραμμένα στο αποψινό debate των έξι υποψηφίων, η δημοσκόπηση της Interview καταγράφει το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στην τέταρτη από την πέμπτη, ενώ η ΝΔ παραμένει πρώτη, κερδίζοντας έδαφος στα ποσοστά της συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει άνοδο τριών μονάδων, Βελόπουλος, Νατσιός και Λατινοπούλου κρατούν υψηλά τα ποσοστά τους, ενώ το ΚΚΕ οπισθοχωρεί.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,4% (από  22,2%), το ΠΑΣΟΚ 14,9% (από 11,7%), η Ελληνική Λύση 8,3% (από 8,8%), ο ΣΥΡΙΖΑ 7,8% (από 8,3%), το ΚΚΕ 7,4% (από 8,7%), η Φωνή Λογικής 5,5% (από 4%), το κόμμα Νίκη 3,3% (σταθερό), η Πλεύση Ελευθερίας 3,1% (από 3,9%), το ΜέΡΑ25 3%, η Νέα Αριστερά 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 19,8%.

Προβάδισμα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά την κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του κόμματος της Κουμουνδούρου θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη και πάλι για πρόεδρο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης – ο οποίος χθες, Δευτέρα (23.09.24) προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει καθαρό προβάδισμα για την πρώτη θέση στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Με ποσοστό 45% οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν για πρόεδρο του κόμματος τον Στέφανο Κασσελάκη, έναντι του Παύλου Πολάκη με 15,4% και του Σωκράτη Φάμελλου με 12,5%.

Όσον αφορά το μέλλον του κόμματος, ένας στους δύο λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί, τρεις στους δέκα ότι θα συρρικνωθεί και μόλις ένας στους δέκα ότι θα ανασυνταχθεί.

Περισσότερο αισιόδοξοι είναι οι ψηφοφόροι του κόμματος. Τρεις στους δέκα λένε ότι θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τέσσερις στους δέκα ότι θα ανασυνταχθεί.

«Όχι» σε επανεκλογή Ανδρουλάκη

Την  ίδια ώρα, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση πριν από το σημερινό ντιμπέιτ, τόσο οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (60%) όσο και αυτοί των άλλων κομμάτων (67%), δεν επιθυμούν την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Αν και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι φαβορί και το πιο πιθανόν είναι ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο, δεν έχει χτίσει ισχυρό πρωθυπουργικό προφίλ με αποτέλεσμα, μόλις ένας στους δέκα να θεωρεί ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην κούρσα για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας (28,9%) προηγείται με βραχεία κεφαλή έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη (28,1%). Στην τρίτη θέση είναι ο Παύλος Γερουλάνος (15,8%) και πολύ κοντά είναι η Άννα Διαμαντοπούλου (15,1%). Ακολουθεί ο Μιχάλης Κατρίνης (5,5%) και η Νάντια Γιαννακοπούλου (4,1%).

Μπροστά ο Δούκας

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στον β’ γύρο των εκλογών, ο Χάρης Δούκας φαίνεται να προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη με ποσοστό 40,8% – 39,8%.

Σε αναμέτρηση μεταξύ Ανδρουλάκη και Γερολάνου, ο Γερουλάνος κερδίζει με 40,9% – 39,5%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκη θέλει το 45%, κερδίζει ο Δούκας"

Σαλμάς: Δεν παραδίνω την έδρα μου – Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος

Για τη διαγραφή του από την Νέα Δημοκρατία μίλησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάριος Σαλμάς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στα αίτια της διαγραφής του, στην τριβή με τον πρωθυπουργό, στους διαγωνισμούς για τα κυλικεία, ενώ αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό και το αν θα κρατήσει την έδρα του.

«Κανένας δεν γνωρίζει, ούτε η Επιτροπή Δεοντολογίας που με κάλεσε να δώσω εξηγήσεις. Γι’αυτό κράτησε μόνο 48 δευτερόλεπτα», απάντησε για τους λόγους διαγραφής του και περιγράφοντας τον διάλογο με τον Γιάννη Τραγάκη, είπε ότι έφυγε από μέσα με ένα χαρτί που έκανε λόγο για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

«Στην περίπτωσή μου διαγράφηκα για τις απόψεις μου», υποστήριξε ο Μάριος Σαλμάς, τονίζοντας πως, «το άρθρο 60 αναφέρει πως: ο βουλευτής έχει απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης».

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, «βλέπει» ως λόγο για τη διαγραφή του διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές.

«25 χρόνια δεν έδωσα μία αφορμή, δεν έφερα στην παράταξή μου αντίρρηση σε ένα νομοσχέδιο. Ούτε τώρα έδωσα αφορμή για να συμβεί αυτό. Απλά μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ για να μεριμνήσουμε γιατί ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη στις ευρωεκλογές – είπα την προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι μία αναστρέψιμη- μπροστά στον Πρωθυπουργό», είπε σχετικά και σχολίασε: «Όλοι υπηρετούμε την παράταξη. Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι σου ανήκει ο κόσμος που εμπιστεύεσαι. Εμείς υπηρετούμε τον κόσμο».

Ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον, σημείωσε: «Ποιος νοιάζεται τι θα κάνω εγώ; Ο κόσμος έχει τα προβλήματά μου. Οι ιδέες που εκφράζει ο κάθε Σαλμάς πού θα βρουν στέγη κι αν υπάρχει ανάγκη να εκφραστούν».

«Τόσο καιρό είχα την άποψη πως μπορώ να πείσω τον πρωθυπουργό να στρίψει το καράβι και να ακούσει τα θέματα των πολλών, τότε θα πάω σπίτι μου. Θα έχω επιτελέσει τον σκοπό μου», συμπλήρωσε.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα παραδώσει την έδρα του, λέγοντας σχετικά πως, «η έδρα είναι εντολή των πολιτών. Οι πολίτες είπαν ότι θέλω να εκφράζω τις ιδέες τους. Για να έχω άποψη, πέρασα από έντεκα εκλογικές αναμετρήσεις. Η απόφαση να βρεθώ εκτός κόμματος και ΚΟ δεν μου δίνει το δικαίωμα να παραιτηθώ από την έδρα μου».

Ο διάλογος με τον πρωθυπουργό

Ο Μάριος Σαλμάς αποδίδει τη διαγραφή του στον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και υποστήριξε πως τον αποκαλύπτει για πρώτη φορά στον Γιώργο Παπαδάκη και τους τηλεθεατές.

«Του είπα: είναι ωραίο να λες ότι πάμε μπροστά, αλλά όταν πας μπροστά, πρέπει να ξέρεις με ποιον πολιτικό μπούσουλα πας. Πχ όταν αποφασίζεις σε ποιους θα δώσεις τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τις έδωσες στους λίγους, όχι στους πολλούς.

Ωραία λέτε να φορολογήσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες, να ελέγξουμε τα υπερκέρδη. Τι σημαίνει υπερκέρδη; Γιατί έγκαιρα δεν πήρες μέτρα να το προλάβεις; Δεν είναι όλα εισαγόμενα.

Δεν μπορώ να δεχτώ μία εταιρεία να παίρνει στην ελάχιστη τιμή όλα τα κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων, κι η κ.Μενδώνη να λέει ‘δε με νοιάζει η τιμή’, με νοιάζει να είναι καλά τα κυλικεία. Απέρριψε προσφορά με διπλάσια τιμή.

Μου απάντησε: δεν δέχομαι υπονοούμενα ότι υπηρετώ τους λίγους, αν ήμασταν με τους λίγους, δεν θα είχαμε πάρει 41%», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ισχυριζόμενος πως, αυτός ήταν ο διάλογος που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή «η αφορμή ήταν ότι είπα σε πρωινή συνέντευξη πριν: διαχρονικά 80 νοσοκομεία δίνουν τα κυλικεία τους, κάθε διοικητής περιγράφει τους όρους. Αυτό δεν πρέπει να τελειώσει σε μια Ελλάδα που ταλαιπωρήθηκε; Είναι δύσκολο να καθίσει ένας υπουργός και να βάλει τους όρους;

Δόθηκαν 8 δισ. συμβάσεων, το 72% ήταν απευθείας αναθέσεις. Δεν μπορούμε για τις ανοιχτές διαδικασίες να δίνουμε φωτογραφικούς διαγωνισμούς και στους υπόλοιπους να δίνονται απευθείας αναθέσεις».

Και απαντώντας σε σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου είπε πως, «δεν προσπαθώ να γίνω ήρωας».

Και εξήγησε πως, «στις τελευταίες εκλογές περιόδευσα και το τελευταίο χωριό. Σε χωριά που είχαν 6000 κατοίκους, και τώρα 4000. Είχαν εφορία, ΕΛΤΑ, ειρηνοδικεία, τράπεζες.

Στο τέλος είδα ότι μέρος αυτής της ανάπτυξης δεν έφτασε στην ύπαιθρο. Πότε μίλησε ο πρωθυπουργός για την επαρχία; Και τότε αποφάσισα να δώσω μάχη για τον κόσμο».

Το «σπάσιμο της χημείας» με τον Μητσοτάκη

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μίλησε για τη στιγμή που χάλασε η «χημεία» του με τον Πρωθυπουργό.

«Η χημεία μου με τον πρωθυπουργό ‘έσπασε’ σε μία στιγμή. Όταν τον είδα χαμογελαστό στην τηλεόραση να υποδεικνύει στους βουλευτές αποχή από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν απάντησε ποτέ όταν τον ρώτησα ποιος σου είπε να προτείνεις αποχή;».

Σχολιάζοντας τις φήμες που θέλουν τον Πρωθυπουργό να βγαίνει για ποτό με τους βουλευτές μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη. «Οι βουλευτές δεν θέλουν μασάζ, η εντολή του λαού θέλει να διορθώσεις τα κακώς κείμενα», σχολίασε.

Και είπε πως, «η ΝΔ είναι ένας πολιτικός φορέας που έχει αξίες και ιδέες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το κόμμα έχει ζήσει πολλούς αρχηγούς και προέδρους. Γιατί δεν είμαι μόνο εγώ που μίλησα για τον σημερινό πρωθυπουργό, είναι και δύο πρώην πρωθυπουργοί που μίλησαν δημόσια

Όπως είπε κι ο Καραμανλής: όταν νομίζεις πως εσύ έχεις δίκιο κι όλοι οι άλλοι άδικο, μάλλον κάνεις λάθος».

Και συμπλήρωσε πως, του λέει ο κόσμος «αυτή η ανάπτυξη δεν έφτασε σε μας».

«Είναι ωραίο που όλες οι γαλακτοβιομηχανίες εξαγοράζονται τα funds; Γιατί τα funds δεν επενδύουν, εξαγοράζουν. Χαίρομαι που δεν θα χρειάζεται πια να ψηφίζω λόγω κομματικής πειθαρχίας», κατέληξε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σαλμάς: Δεν παραδίνω την έδρα μου – Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος"

Με έδρα τη Δυτική Αττική, Ρομά στήνουν... θυγατρικές σε όλη τη χώρα - Ψώνιζαν στο Ζεφύρι από τη Ρόδο

Η πλειοψηφία των εγκληματιών οργανώσεων της χώρας με μέλη Ρομά έχουν τις ρίζες τους στη Δυτική Αττική. Το Ζεφύρι και το Μενίδι είναι η έδρα ή αλλιώς η δεξαμενή όπλων, ναρκωτικών και μελών για τις εγκληματικές οργανώσεις με μέλη Ρομα σε όλη τη χώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εγκληματική οργάνωση της Ρόδου που ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τη Δυτική Αττική.

Ο αρχηγός αφού είχε συλληφθεί 6 φορές στην Αττική για κλοπές και ληστείες και αφού προφυλακίστηκε, αντί να σωφρονιστεί , όταν αποφυλακίστηκε συνέχισε να κινείται στους δρόμους της παρανομίας αυτή τη φορά κάνοντας διακίνηση ναρκωτικών και μετακομίζοντας της δράση του στη Ρόδο.

Το αρχηγικό μέλος μια φορά την εβδομάδα ταξίδευε αεροπορικώς από Ρόδο - Αθήνα, πήγαινε στο "σούπερ μάρκετ" ναρκωτικών της Δυτικής Αττικής, δηλαδή στους καταυλισμούς σε Μενίδι και Ζεφύρι, αγόραζε τις ποσότητες που χρειαζόταν τις έδινε σε συνεργό του, εκείνος επέστρεφε αεροπορικώς στο νησί, ο συνεργός του με πλοίο της γραμμής και ξεκινούσε η διακίνηση.

Από αρχές Ιουλίου έως 11 Σεπτεμβρίου είχαν προχωρήσει σε 561 διακινήσεις ηρωίνης με συνολικό όφελος 30. 000 ευρώ.

Έκρυβαν το μαύρο χρήμα σε κάλτσες ανάμεσα σε θάμνους μέσα στον καταυλισμό στη Ρόδο ενώ φαίνεται πως είχαν και ασυρμάτους συντονισμένους στη συχνότητα της αστυνομίας για να ακούνε τα πάντα.

Το τμήμα Ιαλυσού Ρόδου πριν 24ωρα έβαλε τέλος στη δράση της οργάνωσης συλλαμβάνοντας 4 άτομα ενώ φαίνεται πως εμπλέκονται πάνω από 50.

Στο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Νewsbomb βλέπουμε τη στιγμή που οι αστυνομικοί του τμήματος που συμμετειχαν στην επιχείρηση, προχωρούν σε έρευνα στο σπίτι ενός εκ των μελών και βρίσκουν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε παπούτσια ναρκωτικές ουσίες.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Με έδρα τη Δυτική Αττική, Ρομά στήνουν... θυγατρικές σε όλη τη χώρα - Ψώνιζαν στο Ζεφύρι από τη Ρόδο"

Καλαμάτα: Άγριο ξύλο στο νοσοκομείο της πόλης – Χτύπησαν και γιατρούς

Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς ενός 22χρονου Ρομά, η σορός του οποίου βρισκόταν στο νοσοκομείο, έφτασαν εξαγριωμένοι στο κτίριο και άρχισαν να επιτίθενται σε όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Νοσηλευτές, γιατροί αλλά και συγγενείς άλλων ασθενών δεν γλίτωσαν από τη μανία των συγγενών του 22χρονου, οι οποίοι ξυλοκοπούσαν τον κόσμο αδιακρίτως.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, με τους εργαζομένους να καταγγέλλουν πως δεν υπάρχει σωστή φύλαξη, καθώς και πως η Αστυνομία άργησε πολύ να φτάσει στον χώρο.

megatv 

Διαβάστε Περισσότερα » " Καλαμάτα: Άγριο ξύλο στο νοσοκομείο της πόλης – Χτύπησαν και γιατρούς "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news