facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Η ΔΟΕ κάλεσε την Ουκρανία να αποσύρει την απειλή περί μποϊκοτάζ

Ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κάλεσε τους ηγέτες της Ουκρανίας να σταματήσουν να απειλούν ότι θα μποϊκοτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο πρώτος άνθρωπος του Ολυμπιακού κινήματος επεσήμανε ότι τέτοιες απειλές είναι «λυπηρές».

Όλα ξεκίνησαν όταν η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Αγώνες του Παρισιού υπό ουδέτερη σημαία.

Μια προειδοποίηση ήρθε από την Ουκρανία ότι μπορεί να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες στο Παρίσι και ότι αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα κάνουν το ίδιο, αναφέρει το Sputnik.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, επεσήμανε ότι επιτρέποντας στους Ρώσους και τους Λευκορώσους, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα δείξει στον κόσμο «ότι ο τρόμος είναι αποδεκτός».

«Δεν μου αρέσει ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι ηγέτες του αθλητισμού στην Ουκρανία. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντάσεις πριν πάρουν μια απόφαση, και αυτό είναι τουλάχιστον λυπηρό», είπε ο Μπαχ.

politika.rs/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΔΟΕ κάλεσε την Ουκρανία να αποσύρει την απειλή περί μποϊκοτάζ"

Περιφέρεια Αττικής για γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό: Από το 2020 έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του

Η άδεια λειτουργίας της Μονάδας Φροντίδα Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στον Κορυδαλλό έχει ανακληθεί από την περιφέρεια Αττικής από το 2020, ωστόσο υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της μονάδας, επισημαίνει η περιφέρεια Αττικής, με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την παράνομη λειτουργία της ΜΦΗ που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή δεκάδων ηλικιωμένων.

Η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει ότι από το 2020 έχει επιβάλει πρόστιμα πάνω από 300.000 ευρώ και έχει εκδώσει τρεις αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης της συγκεκριμένης μονάδας. Οι παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί αφορούσαν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπές προσωπικό.

Επίσης ότι η μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία για την εξέταση της κλινικής τους κατάστασης πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τονίζει ακόμη ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, στην περίπτωση απόφασης διακοπής λειτουργίας από τις υπηρεσίας της Περιφέρειας, η απόφαση εκτελείται από την οικεία αστυνομική αρχή. Ωστόσο στις 23/9/20 υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων 29/4/20, 23/7/20 και 10/9/20, της Αντιπεριφερειάρχη για ανάκληση, διακοπή και σφράγιση της μονάδας.

Χέρια ηλικιωμένης

«Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας και η χωρική αντιπεριφεριάρχης με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής έχουν προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα και υπουργεία για τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των ηλικιωμένων. Σημειώνεται πως η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επανειλημμένα ζητούσε με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών από τη μονάδα φροντίδας τα στοιχεία των ηλικιωμένων και των συγγενών τους. Ωστόσο η μονάδα ουδέποτε τα προσκόμισε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της περιφέρειας, οι αποφάσεις της οποίας έχουν κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα, την αστυνομία και το αρμόδιο υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα στην εν λόγω Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής εντόπισε, μετά από στοχευμένο έλεγχο, ηλικιωμένους τρόφιμους να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες και να απειλείται η υγεία τους. Για την επέμβαση χρειάστηκε να σπάσουν την είσοδο της ΜΦΗ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Αττικής για γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό: Από το 2020 έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του"

Συναγερμός στο αμερικανικό Πεντάγωνο: Καταρρίψαμε άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα

Ιπτάμενο αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας κατέρριψαν πάνω από την Αλάσκα οι ΗΠΑ, όπως ανακοίωσε το Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ένα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψή του.

«Το αντικείμενο πετούσε στα 40.000 πόδια και αποτελούσε εύλογη απειλή για την ασφάλεια των εμπορικών πτήσεων», είπε.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ένα αντικείμενο πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψή του, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Μπορώ λοιπόν να επιβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Άμυνας παρακολουθούσε ένα αντικείμενο σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας τις τελευταίες 24 ώρες», είπε στην ενημέρωση της Παρασκευής. «Το αντικείμενο πετούσε στα 40.000 πόδια και αποτελούσε εύλογη απειλή για την ασφάλεια».

Ο Κίρμπι διευκρίνισε ότι «μετά από σύσταση του Πενταγώνου, ο πρόεδρος Μπάιντεν διέταξε τον στρατό να καταρρίψει το αντικείμενο και το έκαναν, και έπεσε στα χωρικά ύδατα».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συναγερμός στο αμερικανικό Πεντάγωνο: Καταρρίψαμε άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα"

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 16 που έκαναν κλοπές προσποιούμενοι τους υποψήφιους ενοικιαστές

Οι φωτογραφίες αλλά και τα στοιχεία τους δόθηκαν στη δημοσιότητα, με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Πρόκειται για 16 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που έκανε κλοπές στην Αττική με το πρόσχημα της ενοικίασης – αγοράς ακινήτων ή αντικειμένων.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και σε βάρος των 16 ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων, για εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχει κάνει η Αστυνομία για την υπόθεση, η λεία της σπείρας, ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ!

Δείτε στη σελίδα της Αστυνομίας τις φωτογραφίες και τα ονόματα των 16

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν, για να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τους 16, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306-7 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 16 που έκαναν κλοπές προσποιούμενοι τους υποψήφιους ενοικιαστές"

Τουρκία: Οι διασωθέντες κρατούν ζωντανή την ελπίδα – Περισσότεροι από 23.000 οι νεκροί

Με τους καταγεγραμμένους νεκρούς να πλησιάζουν τις 23.000ενώ μόνο για τη Συρία ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι άστεγοι ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια, η οργή για τις κακοτεχνίες και την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού ξεχειλίζει.

Η άλλη όψη της βιβλικής καταστροφής είναι η επιμονή των διασωστών στα θαύματα, όπως αυτό του 17χρονου Αντνάν που ανασύρθηκε ζωντανός επειδή έπινε τα ούρα του, αλλά και του μόλις 10 ημερών βρέφους που βγήκε ζωντανό μαζί με τη μητέρα του μετά από 92 ώρες στα ερείπια.  Ο κατάλογος μεγάλωσε με τη διάσωση 4χρονης, αγοριού, αλλά και 50χρονης που άντεξαν 103 ώρες εγκλωβισμού.

Από μία τρύπα στα συντρίμμια στο Καχραμάνμαράς βγαίνει ίσα – ίσα το χέρι του 15χρονου Αμπντουλά. Όμως η Εϊγιούλ ζωντανή μετά από 95 ώρες σε άλλο σημείο του Καχραμάνμαράς ξεψύχησε λίγη ώρα αφού οι διασώστες την έβγαλαν από τα χαλάσματα και την έβαλαν στην αγκαλιά της μαμάς της. 

Ο άνδρας που είχε μείνει 104 ώρες κάτω από τα χαλάσματα φίλησε τα χέρια του διασώστη του.

Δάκρυα χαράς από τα μέλη γερμανικού σωστικού συνεργείου όταν ανασύρθηκε 50χρονη που βρισκόταν 104 ώρες στα συντρίμμια. 

Στη Μαλάτεια ο 12χρονος Αμπντουλχαλίλ ονειρευόταν ένα κουλούρι. Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων από την Τραπεζούντα τον ανέσυραν κι εκείνος χαιρέτησε τον κόσμο χαμογελαστός.

Ο 13χρονος Κερέμ που επέζησε 81 ώρες μέχρι να απεγκλωβιστεί, υποσχέθηκε στον παππού του ότι θα πάνε σε αγώνα της Μπεσίκτας

Από την Δευτέρα, πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν τις ευθύνες κατασκευαστών που χρησιμοποίησαν υλικά κακής ποιότητας ή δεν τήρησαν τους κανονισμούς στην οικοδόμηση κτιρίων. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NTV ανέφερε ότι σήμερα κατατέθηκε στο Ντιγιαρμπακίρ η πρώτη μήνυση , ενώ συνελήφθη ο κατασκευαστής του 12όροφου κτιρίου που παγίδευσε 800 ζωές. Η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο και στην κατοχή του κατασκευαστή βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το συγκρότημα Ronesans Residence στην επαρχία Χατάι, διαφημιζόταν ως «γωνιά του Παραδείσου». Στα χαλάσματα, έχουν μεταξύ εκατοντάδων εγκλωβιστεί ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής Κριστιάν Ατσού, και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, ο Τανέρ Σαβούτ.

Τουρκία: Οι διασωθέντες κρατούν ζωντανή την ελπίδα – Περισσότεροι από 23.000 οι νεκροί

Στη βόρεια Συρία, ο δηλωμένος αριθμός των θυμάτων είναι λίγο πάνω από τις 3.300 νεκρούς, σε μία χώρα που ζει για περισσότερο από δέκα χρόνια σε εμφύλια σύρραξη.

Το δεύτερο κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια από τον ΟΗΕ μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό.  Στο Αλ Τουλ το φράγμα κατέρρευσε, βυθίζοντας την πληγείσα περιοχή στα λασπόνερα.
 
Ένας πατέρας κλαίει γοερά έχοντας εντοπίσει τον τον 18μηνών γιό του σε νοσοκομείο στο Αφρίν.   

Σε άνιση μάχη με τον χρόνο οι διασώστες στη Συρία εντοπίζουν και καταφέρνουν να ανασύρουν ζωντανά τα δύο από τα οχτώ αδέρφια. ‘Αλλα δύο βρέθηκαν άψυχα πιασμένα χέρι -χέρι.

Ο πεντάχρονος Άχμεντ είναι ο μόνος που επιβίωσε από την εξαμελή οικογένειά του.

Και ενώ η μη κυβερνητική οργάνωση Λευκά Κράνη κατηγορούν τον ΟΗΕ για τη μη παροχή βοήθειας, ο πρόεδρος της χώρας Άσαντ επισκέφθηκε τραυματίες στο Χαλέπι και αποδέχθηκε να σταλεί διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στις ελεγχόμενες από τους αντικαθεστωτικούς περιοχές, υπό την επίβλεψη του Ερυθρού Σταυρού, της Ερυθράς Ημισελήνου της Συρίας και του ΟΗΕ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Οι διασωθέντες κρατούν ζωντανή την ελπίδα – Περισσότεροι από 23.000 οι νεκροί"

Ιταλικός Τύπος: Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Κοτσολίνο

Την έκδοση εντάλματος σύλληψης του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο από τη βελγική δικαιοσύνη μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, καθώς επισημαίνουν ότι άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας μετέβησαν απόψε στην κατοικία του, στη Νάπολη, αναφορικά με εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση Qatargate.

Ο Kοτσολίνο δεν βρισκόταν στην κατοικία του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν ούτε στο διαμέρισμά του στη βελγική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, συνήγορος υπεράσπισης του ευρωβουλευτή δήλωσε ότι ο Κοτσολίνο βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική για λόγους υγείας.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, πριν από λίγο ο Κοτσολίνο συνελήφθη στην κλινική όπου βρισκόταν.

ΑΜΠΕ /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλικός Τύπος: Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Κοτσολίνο"

Έπιασαν στέλεχος κυκλώματος που έφτιαχνε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για μετανάστες

Συνελήφθη χθες σε αστυνομική επιχείρηση ένας αλλοδαπός, βασικό μέλος κυκλώματος πλαστογραφίας και παράνομης προώθησης μεταναστών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών που στερούνται νόμιμων εγγράφων καθώς και κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η σύλληψη είναι αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας των αστυνομικών Αρχών της Ελλάδας και της Γερμανίας, σε συνεργασία με την EUROPOL.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς δραστηριοποιούταν στο χώρο της πλαστογραφίας και παράνομης προώθησης μεταναστών τουλάχιστον από το 2021 κάνοντας συστηματική διακίνηση, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων – πλαστών, νοθευμένων ή γνήσιων.

Από τη δράση του, η οποία χρονολογείται τουλάχιστον από το 2021, αποκόμιζε σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι εμπορευόταν δελτία ταυτότητας ευρωπαϊκών χωρών έναντι του ποσού των 330 ευρώ έκαστο.

Περαιτέρω, το εύρος της δράσης του καταδεικνύεται από το πλήθος των κατασχεθέντων φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων, καθώς και υλικών όπως διαφάνειες με απομιμήσεις ιριδιζόντων στοιχείων ασφαλείας, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πλαστών εγγράφων.

Συνολικά, από την έρευνα που έγινε σε σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 13 ταυτότητες, 8 διαβατήρια, 8 άδειες διαμονής, 3 προξενικές θεωρήσεις (VISA), 2.750 ευρώ, άδεια ικανότητας οδήγησης, δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, διαφάνειες με απομιμήσεις στοιχείων ασφαλείας διαβατηρίων, ταχυδρομικοί φάκελοι και αποδείξεις δεμάτων, φωτογραφίες τρίτων προσώπων (τύπου διαβατηρίου), συσκευή ανίχνευσης U.V. και μικροϋλικά που χρησιμοποιούνται στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων και κινητό τηλέφωνο.

Όλα τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγραφα θα αποσταλούν για εργαστηριακό έλεγχο σε αρμόδιο τμήμα της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, η όλη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και του προγράμματος EMPACT, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έπιασαν στέλεχος κυκλώματος που έφτιαχνε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για μετανάστες"

Σεισμός στην Τουρκία: Συνελήφθη κατασκευαστής κτιρίου που έπεσε – Προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα

Ο κατασκευαστής ενός 12όροφου κτιρίου, που κατέρρευσε από τον σεισμό στην Τουρκία, συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Εκτιμάται ότι 800 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια του συγκροτήματος Ρόνεσανς, το οποίο αποτελείτο από 250 διαμερίσματα, στην επαρχία Χατάι, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, έχοντας επάνω του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα με προορισμό το Μαυροβούνιο. Το πολυτελές συγκρότημα, που το διαφήμιζε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ως «μια γωνιά του Παραδείσου», γκρεμίστηκε ολοσχερώς.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής Κριστιάν Ατσού, της Χατάισπορ και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, ο Τανέρ Σαβούτ, πιστεύεται πως είναι μεταξύ των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα. Ομάδες διασωστών επιχειρούν ακόμη στο σημείο για να βρουν επιζώντες.

Από την Δευτέρα, πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν τις ευθύνες ορισμένων κατασκευαστών που χρησιμοποίησαν υλικά κακής ποιότητας ή δεν τήρησαν τους κανονισμούς στην οικοδόμηση κτιρίων. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NTV ανέφερε ότι σήμερα κατατέθηκε στο Ντιγιαρμπακίρ μια πρώτη μήνυση και αναμένεται πως θα ακολουθήσουν και άλλες.

«Οι έρευνες για τα κτίρια που κατέρρευσαν είναι σε εξέλιξη. Οι υπεύθυνοι θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Επισημαίνεται ότι ο απολογισμός των θυμάτων των ισχυρών σεισμών που συγκλόνισαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, έχει ξεπεράσει συνολικά τις 23.000 στις δύο χώρες.

Anadolu, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Τουρκία: Συνελήφθη κατασκευαστής κτιρίου που έπεσε – Προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα"

Σοκ σε Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας: Παιδιά προσπάθησαν να δηλητηριάσουν συμμαθητή τους με ποντικοφάρμακο

Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις εβδομάδες από την ημέρα που ο Διευθυντής της Δευτευροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας, προκειμένου να θέσει ενώπιον των αρμόδιων αρχών, το σοβαρό πρόβλημα της βίας μεταξύ ανήλικων μαθητών και ένα ακόμη πιο σοκαριστικό περιστατικό, έρχεται να χτυπήσει ακόμα πιο δυνατά το καμπανάκι του κινδύνου…

Οπως αποκαλύφθηκε στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Lamia Polis 87.7 : “Η πληροφορία που έφτασε στην δημοσιογραφική μας ομάδα ήταν ανατριχιαστική. Πως να μην σοκαριστείς όταν ακούς πως ανήλικα παιδιά, στον χώρο του σχολείου, επιχειρούν να δηλητηριάσουν συμμαθητή τους; Γιατί στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μπούλιγκ, ή για μια ανοησία της στιγμής αλλά για μια πράξη προμελετημένη που θα μπορούσε να σταθεί μοιραία για ένα άλλο παιδί”…

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του LAMIA POLIS 87.7, πριν από λίγες ημέρες σε Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας ένας μικρός μαθητής έφτυσε το νερό που πήγε να πιει από το μπουκάλι του γιατί ήταν πολύ πικρό. Ο δάσκαλος μάλιστα προέτρεψε το παιδάκι να μην το χρησιμοποιήσει και τρέξει στη βρύση για ξεδιψάσει.

Λίγες ώρες αργότερα ένα άλλο παιδάκι από την ίδια τάξη, ίσως από το βάρος των τύψεων, εξομολογείται στην μητέρα του ότι το μεσημέρι στο σχολείο μαζί με τον επίσης συμμαθητή του, έριξαν ποντικοφάρμακο στο νερό του άλλου παιδιού.
Η μητέρα ειδοποιεί την οικογένεια του παιδιού και αμέσως οι γονείς κινητοποιούνται και μεταφέρουν το παιδί τους στο Νοσοκομείο, όπου παραμένει για τρεις ημέρες.

  • Η ποσότητα της ουσίας που έφτασε στον οργανισμό του μικρού μαθητή ήταν τέτοια που ευτυχώς δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.
  • Τι θα είχε γίνει όμως αν είχε πιει περισσότερο;
  • Τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα οι γονείς;
  • Πως φτάνουν δηλητήρια στα χέρια ανήλικων παιδιών;
  • Τι οδηγεί τα παιδιά στις σκέψεις και στις ενέργειες που περικλείονται στη φράση “Θέλαμε να πάθει κακό”;
  • Τι κρύβουν οι ψυχές των παιδιών και πόσο δυσανάγνωστα τελικά είναι αυτά τα σκοτεινά σημεία που δεν τα αντιλαμβάνονται έγκαιρα ούτε οι γονείς ούτε οι εκπαιδευτικοί;
  • Πως διαχειρίζονται τέτοια περιστατικά ώστε να μην ξανασυμβούν;

Ευθύμιος Γκούμας: “Κάναμε τα προβλεπόμενα, ψυχολόγοι παρακολουθούν παιδιά και γονείς..”

“Ακολουθήσαμε όλα τα προβλεπόμενα. Ενημερώσαμε όπως επρεπε. Τα παιδιά και οι γονείς ήδη παρακολουθούνται από ψυχολόγο” δήλωσε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο του LamiaPolis ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευθύμιος Γκούμας.

Κωνσταντίνος Σπαλιώρας: ” Τίποτα κρυφό. Οφείλουμε να καταγγέλλουμε…”

Την υποχρέωση όλων των εκπαιδευτικών επισημαίνει μιλώντας στον LamiaPolis και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας , αναφερόμενος στο οδυνηρό θέμα της κατακόρυφης αύξησης της βίας και της παραβατικότητας στις παιδικές και εφηβικές ηλικίες.

Λάμπρος Μπαμπαλιούτας: “Φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες ακραία περιστατικά, χάνονται ζωές…”

Τα όσα ακραία συναντά και στις Δικαστικές αίθουσες επισημαίνει μιλώντας στον LamiaPolis ο γνωστός συνταγματολόγος Λάμπρος Μπαμπαλιούτας.

Σε ένα από αυτά τα περιστατικά είχαμε την πιο δυσάρεστη εξέλιξη. Το ερώτημα είναι “Προτιμάμε να πηγαίνουμε λουλούδια στην εκκλησία ή να μιλάμε, να κινητοποιούμαστε, να καταγγέλλουμε” τονίζει χαρακτηριστικά για το θέμα της βίας και της παραβατικότητας στις μικρές ηλικίες αλλά και στις ευθύνες που έχουμε γονείς, εκπαιδευτικοί και άπαντες οι ενήλικοι απέναντι στα παιδιά.

lamianow
Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ σε Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας: Παιδιά προσπάθησαν να δηλητηριάσουν συμμαθητή τους με ποντικοφάρμακο"

Καιρός αύριο: Λίγα χιόνια με βροχές και παγετό – Αναλυτική πρόγνωση

Καλυτερεύει ο καιρός αύριο, Σάββατο (11.02.2023) με περαιτέρω υποχώρηση του ψύχους. Τα χιόνια θα είναι λιγότερα και η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σχετικά βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια και πρόσκαιρες βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά και τα βόρεια 4 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει στους 12 με 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λίγα χιόνια με βροχές και παγετό – Αναλυτική πρόγνωση"

ΕΛΑΣ: Κατασχέθηκαν πάνω από 17 κιλά κοκαΐνης και 122 κιλά κάνναβης σε ειδική επιχείρηση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Συνελήφθησαν χθες (9/2) στη δυτική Αττική από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργία ατομικών «προφίλ» (profiling), μέσω των οποίων ταυτοποιήθηκε η δράση τους στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης σε μικροεμπόρους ναρκωτικών στην Αττική, με το παράνομο κέρδος τους να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 820.000 ευρώ.

 

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι και αποθήκη, που χρησιμοποιούσε ο ένας συλληφθείς για την απόκρυψη των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 17 κιλά και 780 γραμμάρια κοκαΐνης, 122 κιλά και 511 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3 κιλά και 755 γραμμάρια σκόνης για νόθευση κοκαΐνης, πιστόλι, 2 γεμιστήρες και 179 φυσίγγια, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 3 κινητά τηλέφωνα, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κα 650 ευρώ.

kokaini

kokaini-

kokaini-elas

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΛΑΣ: Κατασχέθηκαν πάνω από 17 κιλά κοκαΐνης και 122 κιλά κάνναβης σε ειδική επιχείρηση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες"

Φινλανδία: Συζητά την επικύρωση της συνθήκης του ΝΑΤΟ, που μπορεί να αφήσει πίσω τη Σουηδία

Οι φινλανδικές κοινοβουλευτικές ομάδες δήλωσαν την Παρασκευή ότι ενδέχεται να επικυρώσουν την ιδρυτική συνθήκη του ΝΑΤΟ τις επόμενες εβδομάδες, ένα βήμα-κλειδί που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα να προχωρήσει στην ένταξη στη δυτική στρατιωτική συμμαχία πριν από τη γειτονική Σουηδία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι δύο σκανδιναβικές χώρες ζήτησαν την ένταξη στο ΝΑΤΟ λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι και δήλωσαν ότι θέλουν να ενταχθούν «χέρι με χέρι», αλλά ενώ τα περισσότερα κράτη-μέλη έχουν επικυρώσει τις αιτήσεις, η Τουρκία αντιτίθεται στην υποψηφιότητα της Σουηδίας.

Ενόψει των εκλογών του Απριλίου, τα περισσότερα πολιτικά κόμματα στη Φινλανδία έχουν δηλώσει ότι θέλουν το κοινοβούλιο να ψηφίσει τις συνθήκες πριν από τις διακοπές της 3ης Μαρτίου, και η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων συζήτησε την Παρασκευή την απαιτούμενη νομοθεσία κεκλεισμένων των θυρών.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, αλλά έχει σημειωθεί πρόοδος, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων, Jussi Halla-Aho του κόμματος Αληθινοί Φινλανδοί, στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Yle. «Διαμορφώνεται μια συναίνεση και πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία», δήλωσε. Η νομοθεσία πρέπει να υποβληθεί το αργότερο έως τις 20 Φεβρουαρίου, εάν το κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει πριν από τις εκλογές. 

Φινλανδία: Το 53% των πολιτών δεν επιθυμεί η χώρα να περιμένει την Σουηδία

Η διαφορετική άποψη της Τουρκίας σχετικά με τη φινλανδική και τη σουηδική ιδιότητα μέλους έχει ασκήσει πίεση στους Φινλανδούς ηγέτες να προχωρήσουν. Η πλειοψηφία του 53% των Φινλανδών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της 2ας Φεβρουαρίου για την εφημερίδα Ilta-Sanomat δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να περιμένει η Φινλανδία, ενώ το 28% δήλωσε ότι πρέπει να περιμένει.

Η ψηφοφορία του φινλανδικού κοινοβουλίου θα μπορούσε να έχει σημαίνοντα αντίκτυπο στο να κάνει η Φινλανδία το επόμενο βήμα χωρίς τη Σουηδία «είτε το θέλουμε είτε όχι», δήλωσε στο Yle ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.

«Υπάρχει μια σαφής άποψη στην επιτροπή ότι η κοινή μας βούληση είναι να προχωρήσουν ταυτόχρονα οι φινλανδικές και οι σουηδικές προσφορές για το ΝΑΤΟ, αλλά δεν είναι ένα ζήτημα που βρίσκεται πλήρως στα δικά μας χέρια», δήλωσε ο Halla-Aho.

«Μπορεί να συμβούν απρόσμενες καταστάσεις όπου η Τουρκία ή η Ουγγαρία ή ένας από αυτούς θα αποφασίσει να επικυρώσει μόνο τη μία από τις συνδρομές αλλά όχι την άλλη και φυσικά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε και να λάβουμε αποφάσεις».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Φινλανδία: Συζητά την επικύρωση της συνθήκης του ΝΑΤΟ, που μπορεί να αφήσει πίσω τη Σουηδία"

«Συναγερμός» από ΕΜΑ για φάρμακα γρίπης - κρυολογήματος: Αναφορές για εγκεφαλοπάθειες

Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) προχωρά σε επανεξέταση όλων των φαρμάκων για τη γρίπη και το κρυολόγημα που περιέχουν την ουσία ψευδοεφεδρίνη.

Τα εν λόγω προϊόντα, τα οποία λαμβάνονται από το στόμα, βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του EMA, καθώς ασθενείς που έκαναν χρήση τους παρουσίασαν εγκεφαλοπάθεια.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός ανέφερε ότι η αναθεώρηση οφείλεται σε αναφορές καταστάσεων που επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου σε ορισμένους ασθενείς που έλαβαν φάρμακα, μεταδίδει το Reuters.

Η ψευδοεφεδρίνη αποτελεί συστατικό πολλών φαρμάκων, από μόνη της, ή σε συνδυασμό με άλλα, δραστικά συστατικά, προκειμένου να καταπραΰνει τα συμπτώματα των ασθενειών.

Βρίσκεται σε αρκετά αντιπυρετικά φάρμακα αλλά και στο κοινό ρινικό αποσυμφορητικό.

Οι ανησυχίες των ειδικών προέκυψαν μετά από την αναφορά των παρακάτω παθήσεων σε μικρό αριθμό ασθενών, μετά από χρήση φαρμάκων με ψευδοεφεδρίνη:

  • Σύνδρομο οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας (PRES) ή

  • Σύνδρομο αναστρέψιμης εγκεφαλικής αγγειοσύσπασης (RCVS).

Σημειώνεται ότι οι καταστάσεις αυτές επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου και σχετίζονται με μειωμένη παροχή αίματος (ισχαιμία) στον εγκέφαλο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, ενδέχεται να έχουν και σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν τη ζωή του ασθενούς.

Συνηθισμένα συμπτώματα που σχετίζονται με τα δύο σύνδρομα είναι τα εξής:

  • Πονοκέφαλος

  • Ναυτία

  • Επιληπτικοί σπασμοί.

Η ψευδοεφεδρίνη ελοχεύει κινδύνους καρδιαγγειακών και εγκεφαλοαγγειακών ισχαιμικών επεισοδίων, σύμφωνα με τον ΕΜΑ. Οι κίνδυνοι αυτοί σχετίζονται με την ισχαιμία στην καρδιά και τον εγκέφαλο. Οι σχετικές προειδοποιήσεις αναγράφονται στις οδηγίες χρήσης των σκευασμάτων.

Δεδομένης, όμως, της σοβαρότητας των συνδρόμων PRES και RCVS και των ενδείξεων των φαρμάκων που περιέχουν ψευδοεφεδρίνη, ο οργανοσμός θα επανεξετάσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ώστε να αποφασίσει αν και τι είδους μέτρα χρειάζεται να ληφθούν.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " «Συναγερμός» από ΕΜΑ για φάρμακα γρίπης - κρυολογήματος: Αναφορές για εγκεφαλοπάθειες "

ΕΟΦ: Γιατί έβαλε λουκέτο και σε τρίτη φαρμακαποθήκη

Στο κλείσιμο και τρίτης φαρμακαποθήκης προχώρησε ο ΕΟΦ, στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγει το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, με απόφαση της διοίκησης του οργανισμού έγινε ανάκληση της από 26-3-2021 άδειας χονδρικής πώλησης της φαρμακαποθήκης NN PHARMA IKE,  στην Αργυρούπολη.

Ο λόγος του λουκέτου ήταν η άρνηση της ιδιοκτησίας να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28/12 ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων για δύο φαρμακαποθήκες οι οποίες δεν δέχθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο των αποθεμάτων τους.

«Η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθούν από τον ΕΟΦ. Ως εκ τούτου οι φαρμακαποθήκες δεν νομιμοποιούνται όσο διαρκεί η αναστολή να διαθέτουν και να διακινούν φαρμακευτικά προϊόντα», ανέφερε εκείνη η απόφαση..

Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 9/12 ζήτησε από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά και απαγορεύεται η εξαγωγή τους και πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, εκτός από τις ποινικές σε βάρος τους κυρώσεις, ο υπουργός ζήτησε να κινηθούν τάχιστα και οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Δείτε τις αποφάσεις του οργανισμού ΕΔΩ

ygeiamou

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΦ: Γιατί έβαλε λουκέτο και σε τρίτη φαρμακαποθήκη"

Ειδικό Δικαστήριο: Την πλήρη απαλλαγή Παππά – Καλογρίτσα πρότεινε η εισαγγελέας

Για κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Νίκου Παππά, μίλησε στην αγόρευσή της στο Ειδικό Δικαστήριο, η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή η οποία τόνισε πως δεν προέκυψε από την αποδεικτική διαδικασία, καμία συμφωνία του τότε υπουργού με το συγκατηγορούμενό του επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, κάτι που αποδεικνύεται, όπως είπε από το γεγονός ότι δεν έλαβε τελικά τηλεοπτική άδεια.

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου απέκλεισε οποιαδήποτε παρέμβαση του Ν. Παππά στη διαγωνιστική διαδικασία, παραβιάζοντας τους όρους που προβλέπονταν από το σχετικό νόμο, είτε παρατείνοντας τις προθεσμίες είτε αυξάνοντας τον αριθμό των δόσεων προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία του Χρ. Καλογρίτσα. Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Χρ.Καλογρίτσας επιχειρεί με την δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους Χούρι και τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκ.ευρώ, απόφαση μάλιστα που έχει γίνει άμεσα εκτελεστή και από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «δεν αποδείχτηκαν στο ελάχιστο όσα ισχυρίζεται ο Χρ. Καλογρίτσας περί σχεδίου του Ν. Παππά» και ούτε προέκυψε κάποιο στοιχείο περί «εικονικής σύμβασης Καλογρίτσα με CCC» ούτε κάποια βοήθεια του κατηγορούμενου προς τον επιχειρηματία για να θεμελιωθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του. «Ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν ήταν άβουλος, ο «μπροστινός» όπως λεει. Το όνειρο του ήταν να γίνει ο νέος Μπόμπολας. Είχε όνειρο να αποκτήσει και κανάλι» είπε.

«Δεν όφειλε, υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός, ο Νίκος Παππάς να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αντίθετα είχε υποχρέωση να απέχει. Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με την διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας.

Άλλωστε το γεγονός, ότι τελικά δεν έλαβε άδεια η εταιρεία Καλογρίτσα, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα καταρρίπτει πλήρως το κατηγορητήριο. Εδώ πρέπει να σταματήσουμε την έρευνα για την παράβαση καθήκοντος για τον Νικόλαο Παππά»,τόνισε η εισαγγελέας Ολγα Σμυρλή.

Σε ό,τι αφορά τα πολυσυζητημένα sms που προσκομίστηκαν στη δίκη από την πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα η εισαγγελέας πρότεινε να μην ληφθούν υπόψη, θεωρώντας ότι η μορφή τους δεν επιτρέπει ούτε σε πραγματογνωμοσύνη να διαπιστώσει την προέλευσή τους.

Η εισαγγελέας επικαλούμενη όσα προέκυψαν στη διάρκεια της διαδικασίας επισήμανε ότι κατά την κρίση της ο Ν. Παππάς δεν ξεπέρασε κανένα όριο, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν αδιάβλητος και δεν ξεπέρασε καμία κόκκινη γραμμή.

«Ο Νίκος Παππάς δεν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ούτε ο Καλογρίτσας διέπραξε τη συνέργεια στο αδίκημα αυτό», είπε στον επίλογο της αγόρευσής της.

Δήλωση Βαγγέλη Γεωργακόπουλου, συνηγόρου Ν. Παππά:

«Η Πρόταση των 2 Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι αυτό που τελικά αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία είναι ότι η παρούσα υπόθεση αποτελεί μία πολιτική προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Κατηγορούμενος δεν είναι ο Ν. Παππάς αλλά η πολιτική του. Και στόχος είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η δημιουργία πολιτικής αντιπαράθεσης και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά πολιτικά και νομικά σκάνδαλα που κυριαρχούν με τη δημιουργία ψευδών πολιτικών συμψηφισμών σε αυτά, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδικό Δικαστήριο: Την πλήρη απαλλαγή Παππά – Καλογρίτσα πρότεινε η εισαγγελέας"

Κορυδαλλός: Σε άθλια κατάσταση βρήκαν ηλικιωμένους κλειδωμένους σε ιδιωτικό γηροκομείο

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής βρήκε ηλικιωμένους τρόφιμους ενός ιδιωτικού γηροκομείου στον Κορυδαλλό να είναι κλειδωμένοι και εγκαταλελειμμένοι μέσα στον χώρο, ενώ είχαν υπάρξει καταγγελίες ότι οι άνθρωποι ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής πήγαν στο ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό και βρήκαν την είσοδό του σφραγισμένη με λουκέτα, τα οποία χρειάστηκε να σπάσουν για να μπουν μέσα και να βρουν τους ηλικιωμένους.

Στο συγκεκριμένο γηροκομείο στον Κορυδαλλό έχουν πάει γιατροί και νοσηλευτές από το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για να τους εξετάσουν και γενικότερα να βρίσκονται κοντά τους. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, εκτός την εξαθλίωση και την αφυδάτωση που έχουν υποστεί, παρουσιάζουν και ψώρα.

Στο παρελθόν είχαν υπάρξει καταγγελίες για το συγκεκριμένο ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό ενώ είχαν επιβληθεί και πρόστιμα, ωστόσο φαίνεται πως η δομή συνέχιζε να λειτουργεί κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τους ηλικιωμένους.

Από την κατάσταση της υγείας τους θα κριθεί εάν θα είναι αναγκαία η μεταφορά τους στα νοσοκομεία ή σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν ή αναρτώνται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι φωτογραφίες αρχείου και δεν σχετίζονται με το επίμαχο γηροκομείο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορυδαλλός: Σε άθλια κατάσταση βρήκαν ηλικιωμένους κλειδωμένους σε ιδιωτικό γηροκομείο"

Από τον Μάρτιο η ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα πολιτών

Υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ITREγια το ευρωπαϊκό πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας των πολιτών.

Με το νέο νομοθετικό Kανονισμό της ΕΕ που διαμορφώνει το νέο κοινό πλαίσιο για την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα, γνωστή ως eID, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βελτιώνει κατά πολύ την αρχική πρόταση της Κομισιόν για τον επικείμενο Kανονισμό, έχοντας ως στόχο να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την καθολική πρόσβαση των Ευρωπαίων πολιτών και των επιχειρήσεων σε ασφαλή και αξιόπιστη ηλεκτρονική ταυτοποίηση και επαλήθευση ταυτότητας, μέσω προσωπικού ασφαλούς και διαλειτουργικού ευρωπαϊκού ψηφιακού πορτοφολιού στο κινητό τηλέφωνο του κάθε χρήστη.

Το βασικό καινοτόμο στοιχείο που προσφέρουν οι νέοι κανόνες είναι ότι όλοι θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν ευρωπαϊκό πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας, αποδεκτό σε όλα τα κράτη μέλη. Δηλαδή, οι πολίτες θα μπορούν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ να αποδείξουν την ταυτότητά τους, όπου αυτό είναι απαραίτητο για να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες, να ανταλλάξουν ψηφιακά έγγραφα (άδεια οδήγησης, τίτλους εκπαίδευσης κ.α.) ή απλώς να αποδείξουν ένα συγκεκριμένο προσωπικό χαρακτηριστικό, όπως η ηλικία, χωρίς να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους ή άλλα προσωπικά τους στοιχεία, χωρίς επιπλέον κόστος και με λιγότερα εμπόδια.

Επίσης, θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτυακά χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν ιδιωτικές μεθόδους ταυτοποίησης ή να κοινοποιούν προσωπικά δεδομένα χωρίς λόγο. Ως μέσο ηλεκτρονικής ταυτοποίησης («eID means») που εκδίδεται στο πλαίσιο εθνικών συστημάτων με «υψηλό» επίπεδο διασφάλισης, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πορτοφόλι θα αποτελεί από μόνο του μέσο ηλεκτρονικής ταυτοποίησης.

TRAN Committee- Public Hearing on ‘Delivering multimodal ticketing for smarter travel’

Οι βασικές θέσεις της Έλενας Κουντουρά, για τις οποίες ως εισηγήτρια της πολιτικής της ομάδας LEFT, πίεσε και υπερψηφίστηκαν στον αναθεωρημένο Κανονισμό, με στόχο την πλήρη εξασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και των δικαιωμάτων των πολιτών αφορούν συγκεκριμένα:

  • τη διασφάλιση ότι οι πολίτες θα έχουν ανά πάσα στιγμή τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο των δεδομένων τους. Ο έλεγχος από τους χρήστες διασφαλίζει ότι θα κοινοποιούνται μόνο πληροφορίες που χρειάζεται να κοινοποιηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, η επιλεκτική γνωστοποίηση των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων χαρακτηριστικών που θα εκδίδονται θα πρέπει να γίνεται χωρίς καμία προεπιλεγόμενη ρύθμιση.
  • τη διασφάλιση ότι η χρήση του ευρωπαϊκού πορτοφολιού ψηφιακής ταυτότητας δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά θα είναι διαθέσιμη σε όποιον επιθυμεί να την χρησιμοποιήσει. Κάθε πολίτης της ΕΕ, κάτοικος ή επιχείρηση στην Ένωση που επιθυμεί να κάνει χρήση της ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας θα μπορεί να το πράξει.
  • τη διασφάλιση ότι αποτρέπεται η παρακολούθηση του χρήστη και ότι οι πάροχοι εγκεκριμένων και μη εγκεκριμένων ηλεκτρονικών βεβαιώσεων χαρακτηριστικών αποτρέπονται τεχνολογικά από τη λήψη οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τη χρήση αυτών των χαρακτηριστικών.
  • τη διασφάλιση ότι η πρόσβαση σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας και η ελευθερία επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν θα περιορίζονται ή καθίστανται δυσμενείς για φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν χρησιμοποιούν ευρωπαϊκά πορτοφόλια ψηφιακής ταυτότητας. Παραμένει δηλαδή δυνατή η πρόσβαση σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες με άλλα υπάρχοντα μέσα αναγνώρισης και επαλήθευσης ταυτότητας.
  • τη διασφάλιση ότι θα υπάρχει ισχυρή διαλειτουργικότητα τόσο μεταξύ των κρατών μελών όσο και μεταξύ διαφορετικών ευρωπαϊκών πορτοφολιών ψηφιακής ταυτότητας.
  • τη διασφάλιση ότι η έκδοση και χρήση των ευρωπαϊκών πορτοφολιών ψηφιακής ταυτότητας θα είναι δωρεάν για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.
  • την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών πορτοφολιών στη βάση της αρχής ανοιχτού κώδικα. Αυτή η αρχή δε θα αυξήσει μόνο την διαφάνεια, την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά θα πετύχει μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς επιτρέπει σε περισσότερους να ελέγξουν για τυχόν τρωτά σημεία του συστήματος.
  • την ισχυρή προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη, μεταξύ άλλων με τη διασφάλιση ότι η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τον «Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων» εφαρμόζοντας τις αρχές της ελαχιστοποίησης των δεδομένων, του περιορισμού του σκοπού και, προστασία δεδομένων εκ του σχεδιασμού και εξ ορισμού (by design and by default). Δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να επιλέγει και να διαχειρίζεται ελεύθερα, ψευδώνυμα που θα αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα στη συσκευή του και να εκτελεί αποδείξεις μηδενικής γνώσης (Zero Knowledge Proof), που θα του επιτρέπουν την επαλήθευση ενός ισχυρισμού (λχ ότι είναι ενήλικος) χωρίς να αποκαλύπτονται τα δεδομένα που το αποδεικνύουν, βάσει κρυπτογραφικών αλγορίθμων.
  • την εξασφάλιση ότι τα ευρωπαϊκά ψηφιακά πορτοφόλια θα σχεδιάζονται και αναπτύσσονται κατά τρόπο ώστε να επιτυγχάνουν ασφάλεια εκ του σχεδιασμού και εξ ορισμού, για την προστασία από κλοπή ταυτότητας, κλοπή δεδομένων, άρνηση παροχής υπηρεσιών και οποιαδήποτε άλλη απειλή ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας.
  • τη διασφάλιση ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να εισάγουν μόνο μία φορά τις απαιτούμενες πληροφορίες στα πλαίσια των συναλλαγών τους με τη δημόσια διοίκηση. Η διοίκηση θα πρέπει να φροντίζει για τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των πληροφοριών, όπου αυτό δεν απαγορεύεται από κανονισμούς για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και υπάρχει η ρητή συγκατάθεση του χρήστη.

Η επίσημη έγκριση του αναθεωρημένου Κανονισμού αναμένεται να ανακοινωθεί από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, επιτρέποντας του να αρχίσει διαπραγματεύσεις (τριμερείς διαλόγους) με το Συμβούλιο με σκοπό την επίτευξη τελικής συμφωνίας επί του προτεινόμενου κανονισμού.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Από τον Μάρτιο η ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα πολιτών"

Ανδρέας Λοβέρδος για τηλεοπτικές άδειες: Ο Νίκος Παππάς ροσπαθεί να πολιτικοποιήσει το Ειδικό Δικαστήριο

Για προσπάθεια του Νίκου Παππά να πολιτικοποιήσει το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, δικηγόρος του Χρήστου Καλογρίτσα, απαντώντας σε όσα ανέφερε ο πρώην υπουργός για το πρόσωπο του.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε για τον Νίκο Παππά και την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες πως «στην αγόρευσή μου θα εξηγήσω με λεπτομέρειες για το πόσο προσπάθησα από το 2020 να κλείσει αυτή υπόθεση με συμβιβασμό ανάμεσα στον πελάτη μου κ. Χ. Καλογρίτσα και τη γνωστή εταιρεία που κατέστη τελικά αντίδικός του.

Προσπάθησα δηλαδή να μην οδηγηθεί η όλη υπόθεση στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και στη συνέχεια στην Επιτροπή Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής και κατά συνέπεια στο Ειδικό Δικαστήριο. Άλλοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή τη διαδρομή και θα αναφερθώ στην αγόρευση μου.

Σε ό,τι με αφορά απέφυγα να μιλήσω τόσο στη Βουλή όσο και τα στα ΜΜΕ για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και το έκανα με μεγάλη προσοχή και προσήλωση. Δεν συμμετείχα ούτε καν στις συνεδριάσεις της ΚΟ του Κόμματός μου που έγιναν σχετικά με αυτή την υπόθεση. Και αυτό διότι δεν θέλω να εκμεταλλεύομαι τη μία μου ιδιότητα υπέρ της άλλης. Την δικηγορική εν προκειμένω υπέρ της πολιτικής, αλλά και το αντίθετο.

Από την πρώτη στιγμή, όμως, ο πρώην υπουργός και νυν κατηγορούμενος Ν. Παππάς χρησιμοποιεί το όνομά μου για να δηλώνει εμμέσως ότι το θέμα του είναι πολιτικό και όχι ποινικό. Η σημερινή του δήλωση, που αποτελεί και μια εξ αποστάσεως απολογία, δεν είναι αρκετή για να παραμερίσει τις ποινικές του ευθύνες, για τις οποίες ωστόσο μόνο αρμόδιο να αποφασίσει είναι το παρόν Ειδικό Δικαστήριο. Η σημερινή του δήλωση αποτυπώνει αυτό που λέει πολύ εύστοχα ο λαός μας «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανδρέας Λοβέρδος για τηλεοπτικές άδειες: Ο Νίκος Παππάς ροσπαθεί να πολιτικοποιήσει το Ειδικό Δικαστήριο"

Σεισμός: Νεκρό το ζευγάρι Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια

Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια. Οι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων, εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και η γυναίκα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε από συγγενείς ότι ζευγάρι Ελλήνων αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας μετά τον σεισμό. Σύμφωνα με  πηγές, αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

Η ελληνική αποστολή υπέβαλε το πρωί κατ’ εξαίρεση αίτημα ώστε να μεταβεί στο εξαώροφο κτίριο και να πραγματοποιήσει σε βάθος έρευνα. Η  ελληνική διασωστική αποστολή – με γεώφωνα, θερμικές κάμερες με μικρόφωνα, διασωστικά σκυλιά και δύο ειδικού τύπου οχήματα, ερεύνησε στα συντρίμμια με την ελπίδα να εντοπίσει το άτυχο ζευγάρι.

Όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική, ο ένας διασώστης είχε μπει μέσα στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος της εξαώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε το ζευγάρι προσπαθώντας να τους εντοπίσει.

Λίγο αργότερα, η επιχείρηση της ελληνικής αποστολής σταμάτησε καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη ζωής, και τα τουρκικά συνεργεία προχώρησαν σε «εκκαθάριση» του χώρου με σκαλπτικά εργαλεία που δεν κάνουν διάτρηση.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός: Νεκρό το ζευγάρι Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια"

Ουκρανία: Ρώσοι παράτησαν 30 τεθωρακισμένα σε αποτυχημένη επίθεση

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανόν να έχουν χάσει δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα κατά την διάρκεια μιας αποτυχημένης επίθεσης στην πόλη Ουχλεντάρ της ανατολικής Ουκρανίας, ανέφεραν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το Ουχλεντάρ, ένας ουκρανικός προμαχώνας σε μια στρατηγικής σημασίας διασταύρωση μεταξύ της ανατολικής και νότιας γραμμής του μετώπου, έχει γνωρίσει μια από τις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου καθώς η Ρωσία συνεχίζει μια ανελέητη επίθεση στο ανατολικό μέτωπο.

«Τα ρωσικά στρατεύματα πιθανόν να έχουν τραπεί σε φυγή ή να έχουν εγκαταλείψει τουλάχιστον 30 άθικτα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους τεθωρακισμένα οχήματα σ’ ένα μοναδικό επεισόδιο έπειτα από αποτυχημένη επίθεση» ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια ενημέρωσή του.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις αναφερθείσες απώλειες τεθωρακισμένων οχημάτων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε την αναφορά αλλά λέει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στο Ουχλεντάρ και στην πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία -την οποία η Ρωσία προσπαθεί να περικυκλώσει- εξελίσσονται καλά.

Οι δυνάμεις της έχουν κάνει μια σαφή, αν και σταδιακή, πρόοδο στην περιοχή τον τελευταίο μήνα, ιδιαίτερα καταλαμβάνοντας την πόλη με τα αλατωρυχεία Σολεντάρ βόρεια της Μπαχμούτ.

Ρώσοι μπλόγκερς, που συχνά ασκούν έντονη κριτική για τις επιδόσεις των ανώτατων αξιωματικών στην Ουκρανία, έχουν επίσης αναφερθεί στις απώλειες στο Ουχλεντάρ.

Ένας στρατιωτικός μπλόγκερ ανέφερε χθες ότι 31 τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αφού είχαν σταλεί χωρίς να έχουν κάλυψη από το πυροβολικό, αναρτώντας φωτογραφίες από ένα ουκρανικό κάναλι στο Telegram, που ανεβάζει φωτογραφίες από την εμπόλεμη ζώνη.

«Τριάντα ένα τεθωρακισμένα της 155ης ταξιαρχίας πεζοναυτών που υπάγεται στον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού καταστράφηκαν κατά την διάρκεια μιας επίθεσης στο Ουχλεντάρ», ανέφερε ο στρατιωτικός μπλόγκερ Φωνή της Μόσχας.

Το ημιεπίσημο κανάλι «Γκρίζα Ζώνη» στο Telegram, που ανήκει στην μισθοφορική οργάνωση Wagner, ανέφερε σε μια ανάρτηση ότι «μια καταστροφή εξελίσσεται γύρω από το Ουχλεντάρ και συμβαίνει ξανά και ξανά».

Καθώς πλησιάζει η επέτειος της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, το Κίεβο λέει πως η Μόσχα θυσιάζει το ένα μετά το άλλο κύματα στρατιωτών και μισθοφόρων σε μια άνευ νοήματος επίθεση για να αποκομίσει εδαφικά οφέλη στην περιοχή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Ρώσοι παράτησαν 30 τεθωρακισμένα σε αποτυχημένη επίθεση"

ΥΠΟΙΚ για πλειστηριασμούς: Δεν αλλάζει κάτι στη νομοθεσία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με σημερινές ανακοινώσεις τους, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης σπεύδουν να τοποθετηθούν επί της απόφασης που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, έλαβε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σχετικά με τη δυνατότητα των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (servicers) να εκκινούν διαδικασίες πλειστηριασμού για δάνεια τα οποία έχουν μεταβιβαστεί από τράπεζες, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας μεταξύ άλλων και σε σχετική ανακοίνωση της τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Εφης Αχτσιόγλου.

Οπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, «η απόφαση, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ελήφθη από το Ανώτατο Δικαστήριο με ευρύτατη πλειοψηφία.

Απόφαση η οποία, όπως προκύπτει από τον Τύπο, δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνει όσα προβλέπει η νομοθεσία που ψηφίστηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Ν.4354/2015) σχετικά με τη νομιμοποίηση των εταιριών servicers να διενεργούν δικαστικές και εξώδικες ενέργειες επί των απαιτήσεων που τους μεταβιβάστηκαν, συμπεριλαμβανομένης και της διενέργειας πλειστηριασμού.

Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία:

  • νομοθέτησε την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάιο του 2017,
  • έφερε τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη και αυτόφωρη διαδικασία για όσους εμποδίζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τον Δεκέμβριο του 2017,
  • κατήργησε – οριζόντια – την προστασία της 1ης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019,
  • νομοθέτησε ένα αναποτελεσματικό πρόγραμμα παροχής κρατικής επιδότησης για την προστασία της 1ης κατοικίας, χωρίς να έχει υποβληθεί καμία αίτηση,
  • παρέδωσε στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το ιδιωτικό χρέος σε ύψος που υπερέβαινε τα 238 δισ. ευρώ,
  • παρέδωσε στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα «κόκκινα» δάνεια στο επίπεδο του Δεκεμβρίου του 2014, δηλαδή περίπου στο 43,5% του συνόλου των δανείων,
  • μεταβίβασε τα δάνεια των τραπεζών στα funds.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν έχει δημοσιευθεί και κανείς δεν γνωρίζει το νομικό σκεπτικό της.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης, ορθολογισμού και κοινωνικής ευαισθησίας το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους.

Υλοποιεί στοχευόμενες πρωτοβουλίες και αποτελεσματικές δράσεις ως προς το ζήτημα αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και τους περιορισμούς των οδηγιών και κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κοινοτικού δικαίου.

Πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως είναι η υλοποίηση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών (Ν.4738/2020), μέσω του οποίου περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ, καθιστώντας το συγκεκριμένο εργαλείο το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών για την αντιμετώπιση του ζητήματος, μεταξύ αυτών που θέσπισαν διαδοχικές κυβερνήσεις. Συγκριτικά, στον προηγούμενο εξωδικαστικό μηχανισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 2.200 οφειλέτες ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ρύθμισης οφειλών.

Παράλληλα, τράπεζες και διαχειριστές απαιτήσεων έχουν πραγματοποιήσει διμερείς ρυθμίσεις συνολικού ύψους 27 δισ. ευρώ για μη-εξυπηρετούμενα δάνεια πάνω από 590.000 δανειοληπτών.

Συνεπώς, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση χειρίζεται με συνέπεια, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα τα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας.

Δεν καταφεύγει σε ανεδαφικές και ουτοπικές εξαγγελίες που ουδεμία λύση προσφέρουν στο κρίσιμο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ για πλειστηριασμούς: Δεν αλλάζει κάτι στη νομοθεσία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ "

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι παραβίασαν τον εναέριο χώρο Μολδαβίας και Ρουμανίας

Τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας και της Μολδαβίας παραβίασαν σήμερα δύο ρωσικοί πύραυλοι λίγο πριν μπουν στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Μολδαβία δήλωσε ότι ρωσικός πύραυλος παραβίασε τον εναέριο χώρο της και κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας δήλωσε ότι ο πύραυλος διέσχισε τον μολδαβικό εναέριο χώρο, αλλά δεν έφθασε στον ρουμανικό εναέριο χώρο.

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε πως δύο πύραυλοι Kaliber, που εκτοξεύθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα, εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και στη συνέχεια πέταξαν πάνω από τον ρουμανικό εναέριο χώρο προτού εισέλθουν στην Ουκρανία.

Το Reuters δεν είναι προς το παρόν σε θέση να επιβεβαιώσει τη δήλωση.

Η Μολδαβία δήλωσε πως ρωσικός πύραυλος παραβίασε τον εναέριο χώρο της σήμερα το πρωί και κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί.

“Το υπουργείο Άμυνας, σε συνεργασία με τις υπεύθυνες δομές της χώρας, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στην περιοχή και καταδικάζει έντονα την παραβίαση του εναέριου χώρου της Μολδαβίας”, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κάλεσε επειγόντως τον Ρώσο πρεσβευτή και πρόσθεσε: “Απορρίπτουμε με αποφασιστικότητα τις τελευταίες μη φιλικές ενέργειες και δηλώσεις εναντίον της Μολδαβίας, που είναι απολύτως απαράδεκτες για τον λαό μας. Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει τη στρατιωτική επιθετικότητα εναντίον μιας γειτονικής χώρας, που οδηγεί σε πολλές ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές”.

Ρωσικός πύραυλος, που είχε εκτοξευθεί από πολεμικό πλοίο κοντά στην Κριμαία, διέσχισε τον μολδαβικό εναέριο χώρο προτού πλήξει την Ουκρανία, περίπου 35 χλμ. βορειοανατολικά των συνόρων της Ρουμανίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας.

“Το σύστημα επιτήρησης της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε σήμερα έναν αεροπορικό στόχο, πιθανότατα πύραυλο κρουζ που εκτοξεύθηκε από ρωσικό πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα κοντά στη Χερσόνησο της Κριμαίας”, ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

“Το πιο κοντινό σημείο, στο οποίο η πορεία του στόχου έφθασε στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, καταγράφηκε από το ραντάρ περίπου στα 35 χλμ. βορειοανατολικά των συνόρων”, πρόσθεσε.

Εξάλλου, εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλείται η Ukrainska Pravda, δήλωσε πως η Ουκρανία είχε την ικανότητα να καταρρίψει τους πυραύλους, αλλά δεν το έκανε επειδή δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο πολίτες σε ξένες χώρες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι παραβίασαν τον εναέριο χώρο Μολδαβίας και Ρουμανίας"

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι οι δράστες που απείλησαν με μαχαίρι 15χρονο και του έκλεψαν το κινητό

Στη σύλληψη τριών ανηλίκων προχώρησαν στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις ανήλικοι αφαίρεσαν το μεσημέρι της Τετάρτης (8/2) από ανήλικο, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, ένα κινητό τηλέφωνο, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Επιπλέον, συνελήφθη ο πατέρας δύο εκ των συλληφθέντων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι οι δράστες που απείλησαν με μαχαίρι 15χρονο και του έκλεψαν το κινητό"

Μολδαβία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Νατάλια Γκαβριλίτα – Οι αιχμές για τον ρόλο της Ρωσίας

Στη Μολδαβία η πρωθυπουργός Νατάλια Γκαβριλίτα ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής της. Η Γκαβριλίτα «φωτογράφισε» ρωσικό δάκτυλο στην κρίση που οδήγησε στην κατάρρευση της κυβέρνησης της χώρας.

Η Νατάλια Γκαβριλίτα, απερχόμενη πλέον επικεφαλής της κυβέρνησης της Μολδαβίας, άφησε αιχμές κατά της Μόσχας στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας, δηλώνοντας ότι:

«Εάν η κυβέρνησή μας είχε στο εσωτερικό την υποστήριξη που απολαμβάνει από τους εταίρους μας στο εξωτερικό, θα μπορούσαμε να κυβερνήσουμε για περισσότερο χρόνο».

Η Μολδαβία, πρώην σοβιετική δημοκρατία με ισχυρούς εθνοτικούς δεσμούς με τη γειτονική της Ρουμανία, έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καθώς μέρους του εδάφους της (Υπερδνειστερία) ελέγχεται από φιλορώσους αποσχιστές, με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Πρόσφατα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι σκοπεύει να ενσωματώσει τη Μολδαβία στη Ρουμανία και να εντάξει έτσι το έδαφός της στο NATO.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μολδαβία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Νατάλια Γκαβριλίτα – Οι αιχμές για τον ρόλο της Ρωσίας"

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό κοριτσάκι 6,5 ετών στο Ιπποκράτειο

Τραγωδια σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, με ένα κοριτσάκι 6,5 ετών να καταλήγει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη μεταφέρθηκε διασωληνωμένη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία περιπολικού από την περιοχή της Τούμπας, στο νοσοκομείο "Ιπποκράτειο". Το άτυχο παιδί φέρεται να είχε πυρετό τις τελευταίες ημέρες.

Πάρα τις τιτάνιες προσπάθειες εντατικολόγων, παιδιάτρων, αναισθησιολόγων και των νοσηλευτών η εξάχρονη έσβησε από ανακοπή καρδιάς, την οποία υπέστη στο σπίτι της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η διακομιδή του παιδιού έγινε έγκαιρα και στο νοσοκομείο έφθασε διασωληνωμένο.

"Κρίμα. Είναι μεγάλη η θλίψη στους συναφέλφους που δεν κατάφεραν να το σώσουν αν και έκαναν τα πάντα. Προσοχή στα μέτρα αυτοπροστασίας και εμβολιασμός των παιδιών", καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

"Φως" στα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου παιδιού αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό κοριτσάκι 6,5 ετών στο Ιπποκράτειο"

Σεισμός στην Τουρκία: Θαμμένοι στα συντρίμμια για 101 ώρες – Θαύμα για 32χρονη και τον 10χρονο γιο της

Περίμεναν με στωικότητα τη στιγμή που οι διασώστες θα τους εντόπισαν. Είχαν καταφέρει να κρατηθούν στη ζωή μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ και πλέον βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του σπιτιού τους στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας.

Ο λόγος για μια 32χρονη μητέρα και τον 10χρονο γιο της που ανασύρθηκαν ζωντανοί πέντε μέρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

Το βίντεο από τη διάσωση έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Anadolu, ενώ σε αυτό φαίνεται οι διάσωστες να απομακρύνουν αρχικά τη μητέρα με ένα φορείο. Στη συνέχεια διακρίνεται το παιδί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση με τους διασώστες να του βάζουν μάσκα οξυγόνου.

Το παιδί απομακρύνεται και αυτό με επιτυχία και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Η 32χρονη Sebahat Varli μαζί με τον 10χρονο γιο της Serhat βρίσκονταν θαμμένοι στα συντρίμμια για πάνω από 100 ώρες.

Η τραυματισμένη μητέρα και ο γιος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Τουρκία: Θαμμένοι στα συντρίμμια για 101 ώρες – Θαύμα για 32χρονη και τον 10χρονο γιο της"

Deutsche Telekom: Διαψεύδει τις φήμες περί πώλησης του ΟΤΕ

Διαψεύδει η Deutsche Telekom τις φήμες που κάνουν λόγο το τελευταίο διάστημα περί πρόθεσης πώλησης της συμμετοχής της στον ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, η Deutsche Telekom δίνει με σημερινή της δήλωση, απάντηση στις φημολογίες περί πρόθεσης πώλησης του ΟΤΕ, δηλώνοντας πως η φήμη είναι εντελώς ανυπόστατη και οι λειτουργικές επιδόσεις του ΟΤΕ είναι εξαιρετικές και η επένδυση στην Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας.

Αναλυτικά, ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. («ΟΤΕ Α.Ε.» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων, έλαβε την παρακάτω δήλωση από τον μέτοχο DEUTSCHE TELEΚOM AG (DT) στις 09/02/2023:

«Η φήμη αυτή είναι εντελώς ανυπόστατη. Οι λειτουργικές επιδόσεις του ΟΤΕ είναι εξαιρετικές. Η διοίκηση κάνει πολύ καλή δουλειά. Η Deutsche Telekom έχει τονίσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, ότι η επένδυσή της στην Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Deutsche Telekom: Διαψεύδει τις φήμες περί πώλησης του ΟΤΕ"

Νοσοκομείο Άργους: Ιδιώτης παιδίατρος στη γέννα με έξοδα των εγκύων γυναικών

Απίστευτα πράγματα στο νοσοκομείο Άργους. Καλούν ιδιώτη παιδίατρο στη γέννα, με δαπάνη των ετοιμόγεννων γυναικών.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Άργους. Γυναίκες που μεταφέρθηκαν για να γεννήσουν αναγκάζονται να φέρουν και να πληρώσουν από την τσέπη τους ιδιώτη παιδίατρο!

Ο κύριος λόγος των πρωτοφανών καταστάσεων στην Αργολίδα είναι η υποστελέχωση των νοσοκομείων της περιοχής και κυρίως από παιδιάτρους.

Το θέμα ανέδειξε τις προηγούμενες ημέρες το iatropedia.gr με τη δημοσίευση της επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργό πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος μεταφέρει την αγωνία όλων των γονιών της περιοχής πως «αισθάνονται ανασφάλεια για τα παιδιά τους».

Επιστολή στον πρωθυπουργό από πατέρα δύο παιδιών

Οι καταγγελίες λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, καθώς αποκαλύπτεται πως εάν κάποιο παιδί χρειαστεί νοσηλεία ακόμη και για κάποιο απλό πρόβλημα, θα πρέπει να διακομιστεί στην Αθήνα ή την Τρίπολη. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, χρειάστηκε εισαγγελική εντολή για να βρεθεί ιδιώτης παιδίατρος να συνοδεύσει παιδί με σπασμούς με το ασθενοφόρο στην Αθήνα.

Μία ακόμη καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (10.02.2023), από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι επίτοκες στο Άργος υποχρεώνονται: είτε να έχουν το δικό τους προσωπικό ιδιώτη παιδίατρο ή να παραπεμφθούν σε άλλο νοσοκομείο, είτε να υπογράψουν ότι θα γεννήσουν με κίνδυνο για τη ζωή του παιδιού (κάτι που επισημαίνεται και στην υπεύθυνη δήλωση), αν η γέννα πραγματοποιηθεί εκεί και σημειωθεί οποιασδήποτε επιπλοκή.

«Όταν πολλές φορές προκύπτει τοκετός απόγευμα ή νύκτα καλείται ιδιώτης παιδίατρος και το κόστος επιβαρύνεται η έγκυος γυναίκα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Θα πρέπει το κόστος να καλύπτεται από το νοσοκομείο. Ούτε οι έγκυες γυναίκες να επιβαρύνονται το κόστος και φυσικά ούτε να γίνονται διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο για τον τοκετό εαν δεν επιθυμούν να πληρώσουν τον παιδίατρο», σχολιάζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Νοσοκομείο Άργους και Ναυπλίου χωρίς παιδίατρο

Το νοσοκομείο του Άργους, όπως όλα τα Περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας υποφέρουν από την έλλειψη γιατρών βασικών ειδικοτήτων. Κι αυτό καθώς παραιτούνται συνεχώς γιατροί, ενώ όσοι συνταξιοδοτούνται ή προσλαμβάνονονται σε άλλα νοσοκομεία ή ιδιωτεύουν, δεν αντικαθίστανται.

Είναι δε τόσο βαριά τα καθήκοντα τα οποία θα επωμιστεί όποιος προσληφθεί, που δεν δηλώνεται ενδιαφέρον από τους γιατρούς όταν προκηρύσσονται οι θέσεις.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ προσπαθεί με φιλότιμες προσπάθειες να καλύψει κενά με μετακινήσεις γιατρών, αλλά το πρόβλημα είναι τεράστιο.

«Στο Νοσοκομείο του Άργους υπηρετούσαν δύο παιδίατροι, ο ένας συνταξιοδοτήθηκε και ο δεύτερος παραιτήθηκε γιατί προσελήφθη σε άλλο νοσοκομείο. Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου υπηρετούσαν δύο παιδίατροι ο ένας συνταξιοδοτήθηκε και υπηρετεί μόνο ένας. Αδύνατον να ενισχύσουν το νοσοκομείο Άργους. Έγιναν πολλές προκηρύξεις από την 6η ΥΠΕ που βγήκαν άγονες. Τώρα υπάρχει προκήρυξη που ολοκληρώνεται τριών θέσεων παιδιάτρων και υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς. Ως εκ τούτου, αναμένεται σύντομα λύση. Τώρα το νοσοκομείο του Άργους καλύπτεται μόνο από ένα παιδίατρο με μετακίνηση από κέντρο υγείας. Δεν φθάνει», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
Κωνσταντίνος Κουβαράς: «Είμαστε στον αέρα»

Ο μηχανικός Κωνσταντίνος Κουβαράς με τη σύζυγο και τα δυο τους αγόρια που διαμένουν στο Ναύπλιο, βρέθηκαν ξαφνικά στην Τρίπολη για μια επιπλοκή από ίωση. Η σύζυγος με το άρρωστο παιδί τους στο Νοσοκομείο της περιοχής και ο ίδιος με το δεύτερο παιδί τους, να αναζητά ξενοδοχείο.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πήρε την απόφαση να αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό: “Τα τελευταία 2-3 χρόνια, οπότε και οι ανάγκες πολλαπλασιάστηκαν το σύστημα στο παιδιατρικό τμήμα των δύο αυτών νοσοκομείων κυριολεκτικά κατέρρευσε”, αναφέρει στην επιστολή του.

Το καλοκαίρι του 2022, προκηρύχθηκαν τρεις θέσεις παιδιάτρων στο Άργος χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, όπως λέει. Επίσης, είχε προκηρυχθεί μια θέση το 2021, και η προκήρυξη κηρύχθηκε άγονη την άνοιξη του 2022, καθώς δεν παρουσιάστηκε κανείς ενδιαφερόμενος.

“Αυτό έγινε, καθώς οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι παιδίατροι γνώριζαν την κατάσταση και δεν ήθελε κανείς να σηκώσει το βάρος για όλη την περιοχή με μόνο μια ακόμη συνάδελφο”, τονίζει στην επιστολή του, η οποία εστάλη με email στις 24/01 στο γραφείο του πρωθυπουργού και με κοινοποίηση στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Άργους: Ιδιώτης παιδίατρος στη γέννα με έξοδα των εγκύων γυναικών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news