facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Υπερχείλιση ρεμάτων και ζημιές σε σπίτια, δρόμους και γέφυρες από καταιγίδα 50 λεπτών

Έντονο ήταν το αποτύπωμα που άφησε στο διάβα της η περίπου 50 λεπτών καλοκαιρινή καταιγίδα που έπληξε το Δήμο Αλεξανδρούπολης σήμερα το απόγευμα, επιβεβαιώνοντας τις μετεωρολογικές προβλέψεις για καιρικές μεταβολές με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την εκδήλωση καταιγίδων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Περίπου στις 16.00 ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας, Ηλίας Δαστερίδης με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωνε τους δημότες «για την αποφυγή οποιασδήποτε μετακίνησης και προσέγγισης του ορεινού όγκου όπως επίσης την αποφυγή ιρλανδικών διαβάσεων», λόγω της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων. Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή της η κοινότητα Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην Επαρχιακή Οδό Μάκρης-Δικέλλων καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό, λόγω της παρουσίας στο οδόστρωμα φερτών υλικών, απόρροια της έντονης βροχόπτωσης.

«Εντοπίστηκαν βλάβες και ζημιές σε γέφυρες, δρόμους και σπίτια. Ο όγκος του νερού που κατέβαινε από τα ορεινά ήταν τέτοιος που απείλησε μέχρι και το κεντρικό ρέμα (ρέμα Βανικιώτη) που διασχίζει την πόλη και γι’ αυτό προχωρήσαμε στη δίωρη διακοπή της κυκλοφορίας ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα από τη διέλευση των οχημάτων», δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Δαστερίδης. Αναφέρει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώθηκε στο οδικό δίκτυο Μάκρης – Δικέλλων και Αλεξανδρούπολης – Κίρκης με τα φερτά υλικά να εισβάλλουν και να κλείνουν το δρόμο. Σημαντική βλάβη υπέστη και ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης του οικισμού των Δικέλλων λόγω μετατόπισης του σωλήνα χωρίς ωστόσο να διακοπεί η υδροδότηση, ενώ γέφυρες χρήζουν εργασιών στήριξης και αποκατάστασης. Η μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε στον ορεινό όγκο και όχι εντός του αστικού ιστού είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση των ρεμάτων και την είσοδό του σε αυλές και κατοικίες οικισμών προκαλώντας σημαντικές ζημιές. «Ενημέρωσα άμεσα την Πολιτική Προστασία, την αστυνομία για τον αποκλεισμό των ιρλανδικών διαβάσεων και αποφύγαμε τα χειρότερα γιατί υπήρξε ένας πολύ καλός συντονισμός», καταλήγει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις χθες με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας «για τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας…Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν μήνα, ήτοι μέχρι και τις 22 Αυγούστου 2024…», αναφέρει χαρακτηριστικά η εν λόγω απόφαση.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξανδρούπολη: Υπερχείλιση ρεμάτων και ζημιές σε σπίτια, δρόμους και γέφυρες από καταιγίδα 50 λεπτών"

Στη φυλακή επιβάτης που επιτέθηκε και χτύπησε τον σταθμάρχη στον σταθμό «Βικτώρια» – Πώς έγινε το περιστατικό

Απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ την επίθεση που δέχθηκε υπάλληλος της εταιρείας εν ώρα υπηρεσίας από επιβάτη, με συνέπεια τον τραυματισμό του και του εύχεται γρήγορη και καλή ανάρρωση.

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, «την περασμένη Πέμπτη 18/07 και ώρα 23:25, στον σταθμό της Γραμμής 1 του μετρό «Βικτώρια», επιβάτης με παραβατική συμπεριφορά, πήδηξε τις πύλες επικύρωσης εισιτηρίων προκειμένου να επιβιβαστεί σε συρμό που εισερχόταν στον σταθμό και επιτέθηκε σε σταθμάρχη που ήταν κοντά στις πύλες. Φύλακας ιδιωτικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η ΣΤΑ.ΣΥ, ήταν παρών στο περιστατικό και προσέτρεξε σε υποστήριξη του σταθμάρχη. Άμεσα κλήθηκαν και κατέφθασαν αστυνομικοί του σώματος «Αριάδνη» της ΕΛ.ΑΣ. που προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα.

Ο σταθμάρχης, υπάλληλος της ΣΤΑ.ΣΥ, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο λόγω των τραυμάτων που έφερε στο πρόσωπο, αλλά και για προληπτικούς λόγους. Νοσηλεύτηκε επί 3 ημέρες και αφού υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, έλαβε εξιτήριο.

Ο δράστης της επίθεσης, μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας που ακολουθήθηκε, καταδικάστηκε αρχικά σε 29 μήνες φυλάκιση, για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος. Η ΣΤΑ.ΣΥ υπέβαλε ξεχωριστή μήνυση για το αδίκημα της άσκησης βίας κατά υπαλλήλου της, που εκτελούσε τα καθήκοντά του, με αποτέλεσμα ο δράστης να καταδικαστεί σε επιπρόσθετη φυλάκιση 18 μηνών και πάλι χωρίς αναστολή και δίχως η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ο δράστης φυλακίστηκε και εκτίει πλέον τις ποινές για τις οποίες καταδικάστηκε.

Η ΣΤΑ.ΣΥ συνέδραμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΛ.ΑΣ και την Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να συλληφθεί ο δράστης της επίθεσης και να του καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Προέβη άμεσα στις ενέργειες κίνησης της αυτόφωρης διαδικασίας προκειμένου να τιμωρηθεί ο δράστης παραδειγματικά, προς υποστήριξη του προσωπικού και των εγκαταστάσεών της».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στη φυλακή επιβάτης που επιτέθηκε και χτύπησε τον σταθμάρχη στον σταθμό «Βικτώρια» – Πώς έγινε το περιστατικό"

Σε έξαρση ο κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη – Αύξηση 66% του ιιού φορτίου στα λύματα

66% μεγαλύτερο από την αμέσως προηγούμενη μέτρηση είναι το ποσοστό κορονοϊού στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την ομάδα επιδημιολογίας λυμάτων του ΑΠΘ.

Αν και η μέση εβδομαδιαία αύξηση στην τιμή του φορτίου την προηγούμενη Τετάρτη ήταν μόλις 24%, η τιμή που μετρήθηκε την περασμένη Δευτέρα ήταν πολύ υψηλότερη με τους πολίτες να παίρνουν προφυλάξεις. Η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ, μάλιστα, προειδοποιεί πως τέτοια απότομη αύξηση έχει καιρό να παρατηρηθεί.

Την ίδια ώρα, η αύξηση των κρουσμάτων έφερε και αύξηση στις εισαγωγές ασθενώς στα νοσοκομεία της πόλης.

Συγχρωτισμός σε κλειστ8υς κλιματιζόμενους χώρους, η αύξηση του τουρισμού αλλά και η νέα υποπαραλλαγή που είναι πιο μεταδοτική αλλά λιγότερο επιθετική ευθύνονται σύμφωνα με τους ειδικούς για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων

Τους επόμενους μήνες, εκτός από το ιικό φορτίο του κορονοϊού, το ΑΠΘ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα μετρά και άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε έξαρση ο κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη – Αύξηση 66% του ιιού φορτίου στα λύματα"

Καιρός αύριο: Βροχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο καιρός αύριο (24/07/2024) αλλάζει άρδην και από τον καύσωνα επιστρέφει στις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενώ θα έχουμε τοπικές βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός αύριο (24/07/2024) στην κεντρική Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 34 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη"

Πυροσβεστική: Στις 62 ανήλθαν οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Σε 62 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, κυρίως λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. Από αυτές οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, σήμερα από τις 13:00 έως τις 17:30, λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εκδηλώθηκαν 39 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές στις περιοχές: Ελασσόνα, Σκάφη Κοζάνης, Δελφούς Φωκίδας, Βλαχέρνα Αρκαδίας, νήσο Θάσο, Καρπενήσι και σε πέντε διαφορετικές εστίες σε περιοχές της Κορινθίας.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροσβεστική: Στις 62 ανήλθαν οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Οικοδόμος στην Κρήτη απεγκλώβισε εργαζόμενους από όχημα που καιγόταν – Η εταιρεία του έκανε μήνυση για φθορά ξένης περιουσίας

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που έλαβε χώρο το πρωί της Τρίτης στο Ηράκλειο της Κρήτης. Θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής έπιασε φωτιά, με έναν οικοδόμο που βρισκόταν κοντά να σπεύδει να βοηθήσει.

Τα δύο μέλη της χρηματαποστολής που βρίσκονταν μέσα στο όχημα εγκλωβίστηκαν. Ο οικοδόμος τους άκουσε να καλούν σε βοήθεια και έσπευσε να σπάσει με σφυρί τα τζάμια ώστε να τους απεγκλωβίσει. Η φωτιά ήταν αποτέλεσμα έκρηξης μιας αντλίας καπνού, η οποία εξερράγη μέσα στο όχημα. Το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο παρέλαβε τους δύο εργαζόμενους, όμως ο οικοδόμος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η εταιρεία στην οποία ανήκει το όχημα του έκανε μήνυση για… φθορά ξένης περιουσίας.

Μιλώντας στο MEGA, ο οικοδόμος Παύλος Μαρμπαδάκης, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν: «δούλευα πιο πάνω σε μία οικοδομή, και είχα κατέβει από τη σκαλωσιά και ήθελα να πάω να πάρω έναν καφέ, να κάνω διάλειμμα και είδα μαζεμένο κόσμο έξω από την τράπεζα που ήταν ένα αμάξι της χρηματαποστολής και φώναζαν ‘’βοήθεια καίγονται’’.

Πλησίασα κοντά, προσπάθησα να ανοίξω τις πόρτες αλλά ήταν κλειδωμένες και δεν άνοιγαν ούτε οι κλειδωμένες ούτε οι μπροστινές ούτε οι πίσω και έτρεξα γρήγορα στη δουλειά που ήμουν, και πήρα ένα σφυρί μήπως και σπάσω τα τζάμια να βγουν οι άνθρωποι από μέσα γιατί είχε πυκνό μαύρο καπνό. Προσπάθησα να σπάσω του οδηγού και του συνοδηγού το τζάμι αλλά μάλλον απασφαλίσανε οι πόρτες είχαν μπλοκάρει, δεν ξέρω και άνοιξε από του οδηγού η πόρτα και τους βγάλαμε με τα χέρια σηκωτούς, στην ουσία ημιλιπόθυμους από το τζάμι του συνοδηγού και μετά ήρθε το ασθενοφόρο και τους δώσανε τις πρώτες βοήθειες».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικοδόμος στην Κρήτη απεγκλώβισε εργαζόμενους από όχημα που καιγόταν – Η εταιρεία του έκανε μήνυση για φθορά ξένης περιουσίας"

Πρόκληση Τσελίκ: Η εισβολή το 1974 έσωσε τους Ελληνοκύπριους από τα χέρια των συμμοριών

Διαστρεβλώνοντας ιστορικά δεδομένα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, υποστήριξε μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του AKΡ ότι η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 όχι μόνο προστάτευσε τους Τουρκοκύπριους, αλλά «έσωσε και τους Ελληνοκυπρίους από τα χέρια των συμμοριών».

Συνεχίζοντας στο ίδιο προκλητικό τέμπο υποστήριξε μάλιστα ότι οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια δείχνουν πόσο απαραίτητη ήταν η εισβολή και πώς οι αξίες της «Ειρηνευτικής Επιχείρησης» πρέπει να προστατευτούν στο μέλλον.

«Γιορτάσαμε με ενθουσιασμό την 50ή επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης, η οποία αποτελεί έναν από τους σημαντικούς σταθμούς της Κύπρου μας, του τουρκοκυπριακού λαού και της τουρκοκυπριακής υπόθεσης», ισχυρίστηκε ο Τσελίκ, που επιτέθηκε επίσης φραστικά στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του επιθετικές.

«Βέβαια, για άλλη μια φορά, οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας την ίδια στιγμή δείχνουν πως πρέπει να προστατεύσουμε σθεναρά τις αξίες της Ειρηνευτικής Επιχείρησης από εδώ και στο εξής. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας εκφράστηκε με την ίδια επιθετικότητα, όπως και παλαιότερα. Απέναντι σε όλα αυτά, η Ειρηνευτική Επιχείρηση όχι μόνο προστάτευσε τους Τουρκοκύπριους, αλλά έσωσε και τους Ελληνοκυπρίους εκεί από τα χέρια αυτών των συμμοριών» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν.

Επιμένοντας ότι μια ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο δεν είναι δυνατή, καταλόγισε ακόμη και στην Ελλάδα απροθυμία «ομοσπονδίας» και «όρεξη… κατάποσης» ολόκληρης της Κύπρου.

«Όλος ο κόσμος βλέπει πλέον ότι μια ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή, όπως δήλωσε κι ο πρόεδρός μας. Η δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας δείχνει ότι ούτε εκείνοι έχουν καμία διάθεση για ομοσπονδιακή λύση, θέλουν να καταπιούν ολόκληρη την Κύπρο. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει επ’ ουδενί τρόπο» ισχυρίστηκε ο Τσελίκ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόκληση Τσελίκ: Η εισβολή το 1974 έσωσε τους Ελληνοκύπριους από τα χέρια των συμμοριών"

45χρονος αλλοδαπός έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου Κύριο

Τέλος στην ζωή του έδωσε ένας 45χρονος άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου αργά το βράδυ της 22ας Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net είχε προηγηθεί επεισόδιο στην πλατεία του Μαυρομματίου και ο 45χρονος ήταν υπό καθεστώς φύλαξης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Εκεί χρησιμοποιώντας σεντόνι ή κουβέρτα που βρήκε και αφού το έδεσε στα κάγκελα, απαγχονίστηκε, χωρίς να γίνει έγκαιρα αντιληπτός από τους αστυνομικούς.

karditsalive

Διαβάστε Περισσότερα » " 45χρονος αλλοδαπός έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου Κύριο "

Μιλάει ο υπηρέτης αφεντάδων για εμάς: Πού είναι τα πόθεν έσχες σου, πώς έκανες τα λεφτά με τις offshore του Delaware; Πότε θα πληρώσετε στην Εφορία τα €11 εκατ. που χρωστάτε από την κρυμμένη offshore;

Πριν λίγο ο κ. Κασσελάκης εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία μας κατηγορεί για τον δανεισμό μας και πως κατέληξε κλπ κλπ ώστε αντί να πουλήσουμε την εφημερίδα σε κάποια συμφέροντα σαν αυτά που εξυπηρετεί ο ίδιος ή να την κλείσουμε και να ησυχάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την σώσαμε, την αναπτύξαμε και την καταστήσαμε με τεράστιο προσωπικό κόστος το μοναδικό μεγάλο Μέσο που δεν ανήκει σε αυτούς που καλυμμένα ή απροκάλυπτα υπηρετεί. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι κ. Κασσελάκη!

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι εμείς αποπληρώσαμε το κεφάλαιο και ένα σημαντικό μέρος των τοκοχρεολυσίων και είμαστε απολύτως σύννομοι με βάση όλους τους τραπεζικούς νόμους, πριν και μετά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά μιλάμε για συναλλαγές που δεν εμπλέκουν σε καμία περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο, άρα δεν του χρωστάμε καμία απάντηση.

Αντιθέτως, ο ίδιος χρωστά στους πολίτες απαντήσεις για τις ατέλειωτες οικογενειακές κομπίνες του, τα 11 εκατ. ευρώ που χρωστά στην Εφορία για το σπίτι του στην Εκάλη, για εικονικές μεταβιβάσεις του σπιτιού του στις Σπέτσες, για τις offshore εταιρείες του στο Delaware και αλλού με τα αστακοκάραβα και άλλα, για τις αγωγές που έχασε από τα άγνωστα αφεντικά του στις ΗΠΑ και για πολλά άλλα ακόμα που θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα. Οπου και να τον πιάσεις ο κ. Κασσελάκης έχει θέμα…

Ας ετοιμάζεται λοιπόν, έρχονται πολλά και το κακό γι’ αυτόν είναι ότι δεν μπορεί να πάρει και κανένα τηλέφωνο στα γνωστά συμφέροντα που τον αβαντάρουν για να μας σταματήσουν.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οι ύβρεις Κασσελάκη

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην εξής ανάρτηση, με αφορμή τα όσα έγραψε το Dark room για την στάση του απέναντι στην συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας.

Δείτε την ανάρτησή του: 

Ποιο θα έπρεπε να είναι το «πρώτο θέμα» στα ελληνικά ΜΜΕ; Πώς στήνεται μια ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα. Πώς η «βέλτιστη» λύση- σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη- κλειδώνει τεράστιες ζημίες για τους Έλληνες φορολογούμενους.

Μετά από μήνες fake news και λάσπης εναντίον μου, το Πρώτο Θέμα αποφάσισε να «ενημερώσει» τους αναγνώστες του για τη Συμφωνία της Τράπεζας Αττικής. Πώς; Μα φυσικά, όπως γνωρίζει. Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι «είμαι απατεώνας και υπηρετώ συμφέροντα».

Το συγκεκριμένο site μιλάει για «μυστήρια εμμονή» μου, επειδή ασχολούμαι με τη συμφωνία της Τράπεζας Αττικής.

Επειδή, δηλαδή, δεν διστάζω να πω την αλήθεια.
Ότι το Δημόσιο θα έχει πληρώσει περισσότερα από 900 εκ.€ για να έχουν την πλειοψηφία της Τράπεζας Αττικής οι ιδιώτες που θα έχουν βάλει μόλις 268 εκ. €. Ότι δηλαδή ο Κ. Μητσοτάκης κάνει δώρο μια τράπεζα στους «φίλους» του και το δώρο το πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Η απορία μου ήταν εξ αρχής βασανιστική: πώς γίνεται ένα μέσο ενημέρωσης, όποια πολιτική κατεύθυνση κι αν εκπροσωπεί, να διαστρεβλώνει με τόση ευκολία την πραγματικότητα, να κάνει το άσπρο - μαύρο, να μετατρέπεται από μέσο ενημέρωσης σε προπαγανδιστικό μηχανισμό, σαν να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Ευτυχώς, δεν υπάρχουν μυστικά κι όλα εξηγούνται: όταν με κυβερνητική παρέμβαση μια συστημική τράπεζα σού κάνει κούρεμα σε δάνειο, ύψους 26 εκ. ευρώ, πάνω από 70% (!), ξεχνάς και δημοσιογραφική δεοντολογία και ό,τι άλλο δεν θα έπρεπε να αποτιμάται σε χρήμα.

Άρα και άλλες επιχειρήσεις μπορούν να πηγαίνουν στην Τράπεζα Πειραιώς, να δίνουν κάτω από το 30% της αξίας του δανείου τους και να ξεμπερδεύουν...

Αγαπητό Πρώτο Θέμα, που αφήνεις υπόνοιες για τα δήθεν τραπεζικά συμφέροντα που εξυπηρετώ:

Είχες ή δεν είχες δάνεια 36,5 εκ. €;

Μετά από μια αλληλουχία διαδοχικών πωλήσεων των δανείων σου σε διάφορα funds, η υπόθεση πού κατέληξε;

Μήπως τελικά με 7,5 εκ.€ μετρητά του ενός fund μαζί με 2,5 εκ.€ collateral από τη διοίκησή σας- δηλαδή σύνολο 10 εκ.€- εξαγοράστηκε το δάνειό σας αξίας 36 εκ.€;

Δηλαδή υπήρξε κούρεμα 26 εκ.€;

Αυτά τα «κούρεψε» η Τράπεζα Πειραιώς;

Υπήρξε παρέμβαση Μαξίμου για το κούρεμα;

Και μετά κατηγορείτε εμένα για δήθεν εμμονή στη διαφύλαξη των χρημάτων του Δημοσίου, δηλαδή του Ελληνικού λαού…

Αιδώς Αργείοι

Stefanos

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μιλάει ο υπηρέτης αφεντάδων για εμάς: Πού είναι τα πόθεν έσχες σου, πώς έκανες τα λεφτά με τις offshore του Delaware; Πότε θα πληρώσετε στην Εφορία τα €11 εκατ. που χρωστάτε από την κρυμμένη offshore;"

Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη ο Φρέντης Μπελέρης

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξελέγη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντη Μπελέρης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μπελέρης κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου «με τη διακομματική στήριξη των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής, αλλά και την καθοριστική συμβολή της επικεφαλής της Ευρωομάδας της ΝΔ, κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ».

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την εκλογή μου ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών, την οποία και πληροφορήθηκα μέσα από τις αλβανικές φυλακές», αναφέρει σε δήλωσή του και αμέσως προσθέτει: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για έναν νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή, αλλά και για τη χώρα μας. Σύντομα η περιπέτειά μου τελειώνει και θα μπορέσω να εκτελέσω απερίσπαστος τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν με τη ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη ο Φρέντης Μπελέρης"

Υποψήφιος οδηγός πήγε με κρυφή κάμερα να δώσει σήματα και τον έπιασαν - Τον συνέλαβαν και τον πήγαν στα κρατητήρια

Χειροπιαστά είναι πλέον τα αποτελέσματα των «καταδρομικών» παρεμβάσεων που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την κάθαρση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής από φαινόμενα διαφθοράς, καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση του οποιουδήποτε περιστατικού εν τη γενέσει του.

Τελευταίο «λαυράκι» ήταν ο εντοπισμός υποψηφίου οδηγού, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης πήγε να δώσει εξετάσεις για σήματα στη Διεύθυνση Μεταφορών Βόρειου Τομέα και μάλιστα άρτια εξοπλισμένος με… κρυφή κάμερα, ώστε να έχει πλήρη εικόνα της οθόνης του υπολογιστή ο σκιώδης βοηθός του που περίμενε έξω από το εξεταστικό.

Αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν το περιστατικό οι εξεταστές, ενημέρωσαν τον αρμόδιο διευθυντή, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε εντολή να απομακρυνθεί ο υποψήφιος σε παρακείμενο χώρο και να του κρατηθεί η ταυτότητα και η κάρτα υποψηφίου. Εν τω μεταξύ, ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση προκειμένου να προσαχθεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, για να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Έτσι, ο επίδοξος παραβάτης αναμένεται να περάσει τη νύχτα στα κρατητήρια για να παραπεμφθεί το πρωί στο αυτόφωρο, ενώ του αφαιρέθηκε για δύο χρόνια το δελτίο υποψηφίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να πάρει στα χέρια του δίπλωμα οδήγησης έως το καλοκαίρι του 2026!

«Η οδηγία του Περιφερειάρχη για μηδενική ανοχή σε ντροπιαστικές νοοτροπίες και πρακτικές άλλων εποχών είναι σαφής και αφορά κάθε λειτουργία, κάθε υπηρεσίας της Περιφέρειας» τονίζουν συνεργάτες του κ. Χαρδαλιά, επισημαίνοντας ότι «αλλάζουν όλα, με τρόπο που να διασφαλίζει τη διαφάνεια και να σέβεται τον πολίτη».

Υπενθυμίζεται, ότι σε αυτή την κατεύθυνση ξεκίνησε ήδη από χθες η πιλοτική εφαρμογή των ψηφιακών ραντεβού στη Διεύθυνση Μεταφορών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, πρακτική που βάζει οριστικό τέλος στα «γρηγορόσημα» που κατέβαλαν οι πολίτες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υποψήφιος οδηγός πήγε με κρυφή κάμερα να δώσει σήματα και τον έπιασαν - Τον συνέλαβαν και τον πήγαν στα κρατητήρια"

Χαλκιδική: Ξηλώθηκαν πάνω από 100 ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία των Καλυβών

Περισσότερες από εκατό ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυναν το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου από την παραλία των Καλυβών στη Χαλκιδική.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6:30 π.μ. με δύο φορτηγά του δήμου και ένα μηχάνημα, ενώ πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Βασίλη Φαρδογιάννη και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Γιάννη Λελεγιάννη, με την παράλληλη συνδρομή της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, κάποιοι από τους παραθεριστές που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν, έχουν τη δυνατότητα να τα παραλάβουν από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου στον Πολύγυρο, όπου φυλάσσονται.

«Έχουμε ενημερώσει εδώ και ένα μήνα, ότι θα προχωρήσουμε στον καθαρισμό των παραλιών από ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς, όπως έχουμε επισημάνει το πάκτωμά τους είναι παράνομο. Δε γίνεται κάποιοι παραθεριστές, να οικειοποιούνται τις παραλίες. Μπορεί όλα τα προηγούμενα χρόνια να υπήρχε ανοχή σ’ αυτήν την παρανομία, αλλά αυτό πρέπει να τελειώνει. Είναι θέμα σεβασμού προς όλους», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Βασίλης Φαρδογιάννης, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα επαναλαμβάνεται, μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι οι παραλίες θα πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Ξηλώθηκαν πάνω από 100 ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία των Καλυβών"

Προκλητικός Μπαχτσελί: Θέτει θέμα ελληνικών νησιών και επιτίθεται σε Νίκο Δένδια και… Δέσποινα Βανδή

Θέμα ελληνικών νησιών έθεσε εκ νέου ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί (ΜΗΡ), με αφορμή την υπόθεση με τη Δέσποινα Βανδή.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια αποφάσισε να μην τραγουδήσει σε συναυλία της στο Τσεσμέ της Σμύρνης – την οποία διοργάνωνε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) – επειδή στον χώρο της συναυλίας υπήρχαν σημαίες, πανό και αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ.

«H ασέβεια μιας Ελληνίδας τραγουδίστριας προς τη σημαία μας και προς την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ στο Τσεσμέ, όπως και η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα νησιά που είναι υπό την κυριαρχία μας, ζορίζουν τα όρια μας και είναι παράδειγμα της λογικής του εισβολέα και της πρωτόγονης στάσης τους» ανέφερε απειλητικά ο Μπαχτσελί.

«Πρέπει να εξεταστεί με προσοχή πόσο μπορούν να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας με τον γείτονα που έχει αυτή τη λογική», τόνισε ο εθνικιστής πολιτικός, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο πολιτικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε και στον Νίκο Δένδια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε το νότιο τμήμα του νησιού ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας και έκανε δηλώσεις και επιχείρησε να αμαυρώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων και είπε πως "είναι γιορτές ντροπής", εξέφρασε την ενόχληση του για την παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι δειλία, θράσος, και αλαζονεία».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκλητικός Μπαχτσελί: Θέτει θέμα ελληνικών νησιών και επιτίθεται σε Νίκο Δένδια και… Δέσποινα Βανδή"

Κόρινθος: Άνδρας βρέθηκε πυροβολημένος και κρεμασμένος στο Ζευγολατιό

Ανάστατο είναι το Ζευγολατιό Κορινθίας από τον θάνατο ενός άνδρα που έγινε γνωστός σήμερα το μεσημέρι (23.07.2024) καθώς βρέθηκε κρεμασμένος και με τραύμα από σφαίρα.

Ο 68χρονος άνδρας που είναι Ρομά, βρέθηκε από τους συγγενείς του να είναι κρεμασμένος έξω από το σπίτι του και να έχει τραύμα από σφαίρα στο πίσω μέρος του αυτιού του.

Πρόκειται για τον αρχηγό της φυλής των Ρομά, αναφέρει το loutrakiblog.gr.

Στο σημείο έχει σπεύσει η Αστυνομία και η ιατροδικαστής από την Πάτρα για να εξετάσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άνδρας άφησε την τελευταία του ανάσα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν πρόκειται για αυτοκτονία ή δολοφονία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόρινθος: Άνδρας βρέθηκε πυροβολημένος και κρεμασμένος στο Ζευγολατιό"

Καταστροφές σε αχλάδια και μήλα από το χαλάζι στη Λάρισα

Ισχυρή καταιγίδα με δυνατούς ανέμους και χαλαζόπτωση σημειώθηκε το πρωί στον δήμο Αγιάς στη Λάρισα.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τα νερά πλημμύρισε ο δρόμος Λάρισας -Αγιάς στο ύψος της εταιρίας Χατζησαλάτας και η κυκλοφορία διεξάγονταν με δυσκολία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάς Τάσο Κωστούλα, η χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες (μήλα, αχλάδια, ροδάκινα) στο Βαθύρεμα, τα Καλύβια και τους Νερόμυλους.

xalazi___4_

xalazi___1_

xalazi___3_

xalazi___2_

mila_xalazi__3_

mila_xalazi__2_

mila_xalazi__1_

mila_xalazi__4_

Επίσης από τη σφοδρότητα των ανέμων που σάρωσαν την περιοχή έσπασε πλάτανος στο δρόμο Αγιάς-Νερομύλων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταστροφές σε αχλάδια και μήλα από το χαλάζι στη Λάρισα"

Προειδοποίηση για γεωμαγνητική καταιγίδα αύριο - Απειλεί τις επικοινωνίες, πόσο θα διαρκέσει

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ προειδοποιεί για μια ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G2 που ενδέχεται να διαταράξει τις ραδιοεπικοινωνίες, την αεροπορία και τους δορυφόρους σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με την NASA, αυτή η καταιγίδα αυξάνει την πιθανότητα να παρατηρηθεί το Βόρειο Σέλας σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων περιοχών.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα, η οποία ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου, θα διαρκέσει συνολικά τρεις ημέρες, με την κορύφωση να αναμένεται στις 24 Ιουλίου.

Επιπλέον, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το επόμενο έτος η Γη θα αντιμετωπίσει όλο και πιο ισχυρές ηλιακές καταιγίδες, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι τον Ιούλιο του 2025 θα σημειωθεί η ισχυρότερη καταιγίδα που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες, που κατηγοριοποιούνται από G1 έως G5 ανάλογα με την έντασή τους, μπορούν να υπερφορτώσουν τα δίκτυα ισχύος, προκαλώντας διακοπές ρεύματος.

Η προειδοποίηση από το NOAA

geomfsd_11093.jpg

Τι είναι η γεωμαγνητικές - ηλιακές καταιγίδες

Η ηλιακή καταιγίδα είναι αστρονομικό φαινόμενο προερχόμενο από τον Ήλιο. Πρόκειται για κύμα φορτισμένων ηλιακών σωματιδίων (κοσμικών ακτίνων), τα οποία όπως βγήκαν από την κορόνα του Ήλιου εξερράγησαν και επιταχύνθηκαν λόγω μίας ή περισσότερων ηλιακών εκλάμψεων.

Σύμφωνα με το wikipedia, τα σωματίδια βρίσκονται εκεί υπό μορφή πλάσματος. Τα σωματίδια μπορούν να επιταχυνθούν ακόμη με το ξέσπασμα μιας στεμματικής εκπομπής μάζας (coronal mass ejection), ένα σύννεφο αποτελούμενο κυρίως από ηλεκτρόνια.

Τα σωματίδια ονομάζονται ηλιακά ενεργειακά σωματίδια (SEPs). Όταν το κύμα από τις εκρήξεις έρθει κοντά στη Γη, η σχέση με την οποία αλληλοεπιδρούν τα μαγνητικά πεδία (magnetic fields) τους με αυτά της Γης, καθορίζει τι θα συμβεί ανάλογα με το μέγεθος της ισχύς τους και από το κατά πόσο είναι ευθυγραμμισμένα με τα γήινα. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω γεγονότων επεξηγεί το φαινόμενο ηλιακή καταιγίδα.

Η πρόσφατη έρευνα της NASA, που δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2016 στο Nature Geoscience, έδειξε ότι οι ηλιακές καταιγίδες ήταν πιθανό να αποτέλεσαν την αρχή για τη δημιουργία ζωής στη Γη πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια.

Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους

geomagnetic_storm_63371.jpg

Είναι εκρήξεις πλάσματος σε μορφή ηλιακής ενέργειας και χαρακτηριστικό τους γνώρισμα αποτελεί το ότι παρατηρούνται ως εκρήξεις λάμψης.

Είναι στην εποχή μας εξαιρετικά σπάνιο να χτυπήσουν στη Γη, δηλαδή συνήθως την προσπερνούν. Το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει άμεση σύνδεσή του με τον 11ετή κύκλο του Ήλιου.

Στο ηλιακό μέγιστο ή απλά προς το τέλος του κύκλου, συμβαίνει έξαρση των ηλιακών κηλίδων, των περιοχών που εξαπολύονται οι ηλιακές εκλάμψεις και έτσι πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες ηλιακών καταιγίδων.

Με την προσθήκη του ηλιακού ανέμου, του διαπλανητικού κενού του διαστήματος που βρίσκεται διάσπαρτος στο διάστημα, γίνεται λόγος για την ηλιακή δραστηριότητα στην οποία περιλαμβάνονται. Όλες οι δραστηριότητες καθοδηγούνται από το ηλιακό μαγνητικό πεδίο, αρχικά συγκεντρωμένο στην ορατή επιφάνεια που ονομάζουμε φωτόσφαιρα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Προειδοποίηση για γεωμαγνητική καταιγίδα αύριο - Απειλεί τις επικοινωνίες, πόσο θα διαρκέσει "

Σκηνικό έντασης από την Τουρκία στην Κάσο – Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή (εικόνα)

Με πρόσχημα την παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, η Αγκυρα ανέπτυξε τα τελευταία 24ωρα έως και πέντε πολεμικά πλοία σε περιοχή η οποία βρίσκεται μόλις έξω από τα όρια της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, όπου πλέει τις τελευταίες ημέρες το υπό ιταλική σημαία πλοίο «Ievoli Relume», με σκοπό έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου (Great Sea Interconnector-GSI).

Η ανατολική Μεσόγειος αγγίζει ευαίσθητες χορδές της τουρκικής διπλωματίας και ως φαίνεται οδηγεί στην επιλογή δημιουργίας συνθηκών έντασης, πρόσφατα κατά την πόντιση υποβρυχίου καλωδίου οπτικών ινών από το «Teliri» και τώρα με βάση τις έρευνες του «Ievoli Relume», οι οποίες εξ ορισμού δεν επηρεάζουν την υφαλοκρηπίδα.

Στο σημείο πλέει τις τελευταίες ημέρες το υπό ιταλική σημαία ερευνητικό πλοίο «Ievoli Relume».

Η δημιουργία συνθηκών έντασης λίγο έξω από τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων, πέρα από την πάγια τακτική της Αγκυρας να υπερασπίζεται στο πεδίο τις απόψεις περί εξωτερικών ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας –που κοινοποιήθηκαν με την επιστολή του πρώην μονίμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου της 18ης Μαρτίου 2020 (Α/74/757)–, καταγράφεται λίγες ημέρες μετά τη ρητορική ένταση για το Κυπριακό, αλλά και τις μάλλον άκομψες παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ελλάδας με τις δημόσιες τοποθετήσεις και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια.

Συγκεκριμένα, η παρουσία του ερευνητικού πλοίου προκάλεσε σταδιακά την ανάπτυξη δύο φρεγατών και μιας κορβέτας από το τουρκικό ναυτικό και συγκεκριμένα των «Gokova», «Gokcu» και «Beykoz». Αρχικά από την ελληνική πλευρά στην περιοχή των ερευνών βρισκόταν μόνο η κανονιοφόρος «Αήττητος», ενώ μετά την ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας κρίθηκε απαραίτητη η αποστολή και της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στα στενά Κάσου – Καρπάθου, σε ικανή δηλαδή απόσταση από τις έρευνες του ιταλικού πλοίου.

Μετά τις 7.00 χθες το απόγευμα στην περιοχή έφτασαν δύο ακόμη πυραυλάκατοι του τουρκικού ναυτικού, δίνοντας την αίσθηση ότι η Αγκυρα επιθυμεί ακόμη και να ακυρώσει τις έρευνες του υπό ιταλική σημαία πλοίου. Από την Αθήνα επελέγη να μη δοθεί σήμα κλιμάκωσης, γι’ αυτό και στη συνέχεια απλά κατέπλευσε στην περιοχή ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Μάλιστα χθες καταγράφηκαν και τέσσερις παραβάσεις στο FIR Αθηνών από δύο ελικόπτερα και ένα UAV. Είναι, πάντως, ενδιαφέρουσα η επιλογή της Αγκυρας να ασκήσει πίεση στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο και, μάλιστα, για ένα έργο, το Great Sea Interconnector, το οποίο διχάζει την Αθήνα και τη Λευκωσία.

Το «Ievoli Relume» κινείται βάσει NAVTEX του σταθμού Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας (693/24), με στόχο «επιχείρηση έρευνας για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου» και, με βάση τουλάχιστον την πορεία που εγκρίθηκε, καλύπτει μια περιοχή η οποία ξεκινάει από το μέσο της απόστασης Κρήτης – Κάσου και φθάνει έως τα νότια της Καρπάθου. Το σημείο στο οποίο έχει προκληθεί η ένταση με την αδικαιολόγητα υψηλή συγκέντρωση τουρκικών πολεμικών πλοίων βρίσκεται ουσιαστικά σε ένα μικρό κενό νότια του στενού Κάσου – Καρπάθου, το οποίο δεν καλύπτεται από ελληνικά χωρικά ύδατα που, όπως είναι γνωστό, έχουν έκταση 6 ναυτικών μιλίων.

Ο κ. Γεωργιάδης

Εν τω μεταξύ, χθες, στον χορό των αμφιλεγόμενων δηλώσεων για τα ελληνοτουρκικά εισήλθε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι με τα F-35 η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να απειλήσει ακόμη και την Αγκυρα, χωρίς τα αεροσκάφη να γίνουν αντιληπτά. «Εγώ ακούω αυτά τα “θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά” και με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μόνο εμείς μπορούμε να πάμε μια νύχτα ξαφνικά στην Τουρκία. Είδατε στην Υεμένη τι έγινε; Εάν έχεις τα F-35, που δεν πιάνουν τα ραντάρ, μια νύχτα ξαφνικά μπορεί να βρεθείς στην Αγκυρα και να τα κάνεις γης Μαδιάμ», ανέφερε (τ/σ Οpen) ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Δεν λέω πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο εμείς, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά όταν τα λέει ο Ερντογάν με πιάνουν τα γέλια. Με τι θα έρθεις μια νύχτα στην Ελλάδα; Με τα σαπάκια που έχεις; Αφού το ξέρουν όλοι πως η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία, επί πενταετίας Μητσοτάκη».

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκηνικό έντασης από την Τουρκία στην Κάσο – Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή (εικόνα)"

Στο «φουλ» οι ρυθμοί στις εργασίες του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος

Μέσα στο 2025, και κατ’ εκτίμηση στο πρώτο 6μηνο του επόμενου έτους, θα ολοκληρωθεί και θα είναι λειτουργικός ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος. Ο οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος θα μετρά 74,8 χλμ. συνολικά, εκ των οποίων μόνο τα 13 χλμ. αφορούν σε βελτιώσεις της υφιστάμενης Εθνικής Οδού ενώ τα υπόλοιπα κατασκευάζονται σε νέα χάραξη.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο υψηλών προδιαγραφών που θα βελτιστοποιεί την οδική ασφάλεια και θα μειώνει το χρόνο μετακίνησης, διευκολύνοντας παράλληλα και τις τοπικές κοινότητες. Η συνολική πρόοδος του έργου έχει ξεπεράσει το 50%, ειδικότερα βρίσκεται συνολικά στο 52%, και ήδη τα πρώτα 24 χλμ. (29% του νέου αυτοκινητόδρομου) είναι ασφαλτοστρωμένα στις περιοχές της Αμαλιάδας, του Πύργου, της Κάτω Αχαΐας και του Μιντιλογλίου.

Όπως πρόσφατα ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Άρα, είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε το 2025, όπως έχει δεσμευτεί το υπουργείο, να δοθεί στους οδηγούς και στην κοινωνία ένας σύγχρονος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές του έτους η πρόοδος είχε φτάσει το 30%, άρα προχωράει με ταχείς ρυθμούς η πρόοδος τω εργασιών από τις 3 ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ. σήμερα εργάζονται στην κατασκευή της Πατρών – Πύργου 1000 άτομα, ενώ η έμμεση απασχόληση έχει υπολογιστεί σε επιπλέον περίπου 2.000 θέσεις εργασίας σε όλη τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του τμήματος Πάτρα – Πύργος, μήκους 74,8 χλμ., που ολοκληρώνει τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος, γνωστότερος ως Ολυμπία Οδός. Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, στα πρώτα 13 χλμ. θα κατασκευαστεί με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού, στα υπόλοιπα 61,8 χλμ. θα κατασκευασθεί σε νέα χάραξη, ενώ συνολικά, ως κλειστός αυτοκινητόδρομος θα είναι τα 50 χλμ.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα αλλάξει το πρόσωπο της Δυτικής Ελλάδας, προσφέροντας άνεση και ασφάλεια στις μετακινήσεις, αλλά και διευκολύνοντας τις μεταφορές.

Παρότι ο υπόψη οδικός άξονας είναι υπεραστική οδός με όριο ταχύτητας τα 90 χλμ./ώρα, στην πραγματικότητα αναπτύσσονταν πολύ υψηλές ταχύτητες, λόγω της ευθυτενούς χάραξης και του πεδινού εδάφους, ενώ παράλληλα ο έλεγχος των προσβάσεων ήταν πλημμελής, με συνέπεια ο δρόμος να παρουσιάζει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ατυχημάτων στην χώρα.

Η κυκλοφορία του είναι σημαντική, αφού αποτελεί το πρώτο τμήμα του Δυτικού Οδικού Άξονα της Πελοποννήσου. Συνδέει την Πάτρα με το αεροδρόμιο του Αράξου, το λιμάνι της Κυλλήνης, την Αμαλιάδα, τον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία.

Στο νέο τμήμα θα λειτουργήσουν σταθμοί διοδίων, με το αντίτιμο ανά χιλιόμετρο να είναι όσο και στους υπόλοιπους σταθμούς, δηλαδή 0,063 λεπτά. Συνολικά θα λειτουργήσουν 2 μετωπικοί και 2 πλευρικοί σταθμοί. Ειδικότερα, στο Πάτρα – Πύργος προβλέπονται δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων μεταξύ των Α/Κ ΒΙΠΕ και Κάτω Αχαΐας καθώς και μεταξύ των Α/Κ Αμαλιάδας και Α/Κ Πύργος. Επίσης προβλέπονται πλευρικοί σταθμοί διοδίων στους Ανισόπεδους Κόμβους Κάτω Αχαΐας & Αμαλιάδας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • 74,8 χλμ.
  • 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, με ενδιάμεση κεντρική διαχωριστική νησίδα.
  • 8 κόμβοι
  • 15 γέφυρες
  • 64 άνω και κάτω διαβάσεις (27 άνω & 37 κάτω διαβάσεις)
  • 150 οχετοί
  • Τοίχοι αντιστήριξης μήκους 7.250 μ.
  • 4 Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών
  • 2 Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών
  • Τεχνική Βάση με εφεδρικό Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (που περιλαμβάνει και εγκατάσταση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων)

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «φουλ» οι ρυθμοί στις εργασίες του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος"

Πύργος: Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ τσιγγάνων στην ανατολική πλευρά της πόλης 37χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας 14χρονης

Λίγο έλλειψε να γίνει μακελειό στην περιοχή στο τέρμα της οδού Αλφειού, το απόγευμα της Δευτέρας, σε σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε οικογένειας τσιγγάνων. Ένας άντρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας 14χρονης, ενώ ο πατέρας και ο θείος της του επιτέθηκαν στη συνέχεια με σούβλα και πιστόλι.

Δύο άτομα έχουν συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ηλείας το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 37χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας το μεσημέρι της Δευτέρας με το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε δύο σταθευμένα αυτοκίνητα που άνηκαν σε άλλη οικογένεια τσιγγάνων. Ο 37χρονος διαπληκτίστηκε μετά από αυτό με έναν 35χρονο στον οποίο άνηκε το ένα αυτοκίνητο.

Ο 37χρονος φέρεται στη συνέχεια με το αυτοκίνητό του, να επιτάχυνε απότομα και να πήγε να χτυπήσει την 14χρονη κόρη του 35χρονου. Η μητέρα της πρόλαβε να την τραβήξει από το δρόμο και να την γλιτώσει.

Στη συνέχεια ο 35χρονος μαζί με τον 38χρονο αδερφό του ακινητοποίησαν τον 37χρονο και με μια μεταλλική σούβλα τον χτύπησαν, στο χέρι και στο σώμα του, τραυματίζοντάς τον. Παράλληλα και ένα άλλο μέλος της δεύτερης οικογένειας ο 59χρονος πατέρας του 35χρονου και του 38χρονου, φέρεται να απείλησε με πιστόλι και λεκτικά τον 37χρονο.

Μετά από μεγάλη κινητοποίηση των αρχών ο 37χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ συνελήφθη και ο 35χρονος που κατηγορείται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ο 38χρονος και ο 59χρονος διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύργος: Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ τσιγγάνων στην ανατολική πλευρά της πόλης 37χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας 14χρονης "

Νέες μη αναστρέψιμες παθήσεις – Τέλος στην επαναξιολόγηση από το ΚΕ.Π.Α.

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνο Τσακλόγλου και τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιο Πετραλιά, με την οποία αναθεωρείται και διευρύνεται ο πίνακας μη αναστρέψιμων παθήσεων.

Με την αναθεώρηση του πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων μπαίνει τέλος στην ανάγκη επαναλαμβανόμενης πιστοποίησης των συμπολιτών μας που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις χειρουργικές, των ενδοκρινών αδένων, του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος. Ταυτόχρονα, μειώνεται το διοικητικό βάρος για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καθώς δεν απαιτείται επαναξιολόγηση των συγκεκριμένων πολιτών. Η μείωση των περιστατικών που έρχονται για αξιολόγηση στο ΚΕ.Π.Α. συνεπάγεται και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέταση των νέων αιτήσεων.

Οι παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον αναθεωρούνται ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης του e-ΕΦΚΑ και γνώμη της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής. Με τον τρόπο αυτό οι πάσχοντες εξασφαλίζουν εφ΄ όρου ζωής τα προβλεπόμενα επιδόματα και παροχές που προβλέπονται από την κοινωνικοασφαλιστική μας νομοθεσία καθώς οι παθήσεις χαρακτηρίζονται μη αναστρέψιμες και η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον.

Η αναθεώρηση του πίνακα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις αποτελεί πάγιο αίτημα οργανώσεων και πολιτών και γι΄ αυτό προτεραιοποιήθηκε στις εργασίες της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, στην οποία προΐσταται ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Μηλαπίδης.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Τσακλόγλου δήλωσε:

«Με τη νέα απόφαση αναθεώρησης του πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων περισσότεροι πολίτες θα κατοχυρώνουν εφ’ όρου ζωής το ποσοστό αναπηρίας τους στα ΚΕΠΑ, χωρίς να χρειάζεται να περνούν ξανά και ξανά από επιτροπές για την πιστοποίηση της.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός, την άρση της ταλαιπωρίας των ΑμεΑ και αφετέρου, τη μείωση του φόρτου λειτουργίας των ΚΕΠΑ. Σταθερός στόχος παραμένει όλα αυτά τα χρόνια η αύξηση στην ταχύτητα έκδοσης πιστοποιήσεων και η αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης των αναπήρων συμπολιτών μας.

Οι νέες δράσεις που υλοποιούνται έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες ενώ ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ανάπηρων πολιτών αποτελεί διαχρονικά την πυξίδα των πολιτικών μας.».

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Μηλαπίδης δήλωσε:

«Η αναθεώρηση του πίνακα των παθήσεων είναι μια δυναμική και διαρκής διαδικασία την οποία έχουμε θέσει στο επίκεντρο των εργασιών της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προωθούμε σημαντικές αλλαγές που στοχεύουν στην απλοποίηση και την επιτάχυνση της πιστοποίησης της αναπηρίας. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας κάθε ασφαλισμένου αποτελεί την πυξίδα των πολιτικών μας».

αρ.KYA 40417_17-07-2024 Τροποποίηση της αρ.Φ.80100_24283_10-03-2022 απόφασης

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες μη αναστρέψιμες παθήσεις – Τέλος στην επαναξιολόγηση από το ΚΕ.Π.Α."

Σκόπελος: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για «νόμιμη» κατάληψη δρόμου από ομπρέλες και ξαπλώστρες

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα λόγω καταγγελιών, ότι επιχείρηση έλαβε άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία και έκλεισε νόμιμα τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία Λιμνοναρίου στη Σκόπελο με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Κάτοικος με προβλήματα υγείας που προσπάθησε να φθάσει στην παραλία και δεν τα κατάφερε προέβη σε καταγγελία στην Κτηματική, η οποία αναγνώρισε το λάθος της, και τόνισε ότι η κατάσταση θα διορθωθεί άμεσα, αλλά μέχρι στιγμής το πρόβλημα δεν αποκαταστάθηκε.

Η Εισαγγελία Βόλου ζητά να διερευνηθούν θέματα όπως η μη αποκατάσταση της παραλίας μετά τις καταγγελίες και ο λόγος και η διαδικασία με την οποία δόθηκε η άδεια κατάληψης του μοναδικού δρόμου που οδηγεί στη συγκεκριμένη παραλία από την Κτηματική Υπηρεσία. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, η οποία θα εξετάσει αν υπάρχουν στοιχεία για την άσκηση κατηγοριών εναντίον συγκεκριμένων προσώπων. Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσω των πανελλαδικών ΜΜΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο δικηγόρος του καταγγέλλοντος, Γιάννης Καραγκιόζος, ανέφερε ότι η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας έδωσε άδεια για 307 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου και του δρόμου, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται και να εμποδίζεται η διέλευση οχημάτων, όπως τροχοφόρων, ΑμεΑ, ασθενοφόρων, αστυνομικών αυτοκινήτων και πυροσβεστικών οχημάτων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπελος: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για «νόμιμη» κατάληψη δρόμου από ομπρέλες και ξαπλώστρες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news