facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Άγριο επεισόδιο με Ρομά στον Εύοσμο

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην πλατεία Ευόσμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 Ρομά επιτέθηκαν σε τρία νεαρά παιδιά χωρίς να έχει γνωστός ο λόγος της επίθεσης.

Μάλιστα, γονείς των παιδιών βρέθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Ευόσμου, ώστε να προχωρήσουν σε μηνύσεις.

Μάλιστα, όπως ανέφερε γονέας «κάθε Σάββατο φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να βγουν για μια βόλτα».

karfitsa

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Άγριο επεισόδιο με Ρομά στον Εύοσμο"

Συνελήφθη 38χρονος με όπλο-μπρελόκ στο Σύνταγμα

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν σήμερα τα ξημερώματα σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή του Συντάγματος 38χρονο αλλοδαπό για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια περιπολίας των παραπάνω αστυνομικών στην περιοχή του Συντάγματος σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο 38χρονος.

Μετά από έρευνα των επιβαινόντων βρέθηκε στην κατοχή του κατηγορουμένου πυροβόλος μηχανισμός σε μορφή μπρελόκ μαζί με 2 φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 38χρονος με όπλο-μπρελόκ στο Σύνταγμα"

Στην Κοινή Δήλωση της Αραβο-Ισλαμικής Συνόδου Κορυφής καταδικάζονται τα εγκλήματα πολέμου κατά της Γάζας

Η τελική δήλωση της Αραβο-Ισλαμικής Συνόδου Κορυφής στο Ριάντ καταδικάζει «την ισραηλινή επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας και τα εγκλήματα πολέμου και τις βάρβαρες, βάναυσες και απάνθρωπες σφαγές που διέπραξε η αποικιακή κατοχική κυβέρνηση».

Η δήλωση απέρριψε τον χαρακτηρισμό ότι αυτός είναι «πόλεμος αντιποίνων ως αυτοάμυνα ή δικαιολογώντας τον με οποιοδήποτε πρόσχημα», καλώντας «όλες τις χώρες να σταματήσουν να εξάγουν όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ».

Η δήλωση τόνισε την ανάγκη να σπάσει η πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας και να επιβληθεί η είσοδος αραβικών, ισλαμικών και διεθνών νηοπομπών ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα, καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας να «λάβει μια αποφασιστική και δεσμευτική απόφαση που επιβάλλει τον τερματισμό της επίθεσης, περιορίζει την αποικιακή κατοχική αρχή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και τα ψηφίσματα της διεθνούς νομιμότητας… και θεωρώντας ότι η παράλειψη να γίνει αυτό συνιστά συνενοχή που επιτρέπει στο Τελ Αβίβ να συνεχίσει τη βάναυση επιθετικότητά του που σκοτώνει αθώους ανθρώπους, παιδιά, ηλικιωμένους και γυναίκες και μετατρέπει τη Γάζα σε ερείπια».

Η δήλωση καλεί επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας «να λάβει άμεση απόφαση καταδικάζοντας τη βάρβαρη καταστροφή νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας από το Τελ Αβίβ και την αποτροπή της εισόδου φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων σε αυτήν και τις αρχές κατοχής να διακόπτουν την ηλεκτρική ενέργεια, την παροχή νερού και βασικών υπηρεσίες εκεί, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών επικοινωνίας και Διαδικτύου, ως συλλογική τιμωρία που αντιπροσωπεύει έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Η δήλωση καλεί τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου «να ολοκληρώσει την έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από το Τελ Αβίβ κατά του παλαιστινιακού λαού σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και να αναθέσει στις Γενικές Γραμματείες του η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας και η Αραβική Ένωση να παρακολουθήσουν την εφαρμογή αυτού και να δημιουργήσουν δύο εξειδικευμένες μονάδες νομικής παρακολούθησης «για να τεκμηριώσει τα κατοχικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023.»

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Στην Κοινή Δήλωση της Αραβο-Ισλαμικής Συνόδου Κορυφής καταδικάζονται τα εγκλήματα πολέμου κατά της Γάζας "

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες το πρωί – Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν το πρωί της Κυριακής μεγάλο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν το μεσημέρι, ενώ το βράδυ ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ.

Ειδικότερα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αναφέρει η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ οι βροχές θα ενταθούν στα δυτικά και θα επεκταθούν στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς και στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και από τις βραδινές ώρες σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Από δυτικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ οι βροχές θα ενταθούν στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες σταδιακή αύξηση των νεφώσεων.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες το πρωί – Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής"

Μαρούσι: Συνελήφθησαν τέσσεροι 15χρονοι για επίθεση σε βάρος συμμαθητή τους

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (10/11) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου τέσσερις 15χρονοι, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για σωματικές βλάβες, απλή συνέργεια σε σωματικές βλάβες και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο 15χρονοι.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία μαθητής του Λυκείου του Αμαρουσίου το πρωί της 9ης Νοεμβρίου δέχθηκε απρόκλητες διαδοχικές επιθέσεις με πτύσιμο και γροθιές από πρώην συμμαθητή του. Στα περιστατικά παρευρίσκονταν και συμμαθητές του θύματος, οι οποίοι βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους, ενώ ένας από αυτούς παρότρυνε τον δράστη να συνεχίσει τα χτυπήματα.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από αστυνομικούς του διευθυντή του σχολείου, προσήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου 4 από τους συμμετέχοντες στο περιστατικό (αυτός που παρότρυνε και 3 που κατέγραφαν με τα κινητά τους), όπου, αφού αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα, συνελήφθησαν.

Ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελέας Ανηλίκων, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρούσι: Συνελήφθησαν τέσσεροι 15χρονοι για επίθεση σε βάρος συμμαθητή τους"

Αποχώρησαν Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και «Ομπρέλα» από την συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «όχι» για ψηφοφορία

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Mετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, πρόταση μομφής κατά του τελευταίου κατέθεσε στο προεδρείο ο Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά δεν πέρασε.

Στη συνέχεια αποχώρησαν οι Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας και στελέχη της «Ομπρέλας», γιατί απορρίφθηκε η ψηφοφορία.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο βήμα ανέβηκαν οι Έφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας προκειμένου να παρουσιάσουν την κοινή πρότασή τους που καταδικάζει τις θέσεις του προέδρου για δημοψήφισμα, σχετικά με τις διαγραφές στελεχών.

Το προεδρείο ζήτησε από τον Διονύση Τεμπονέρα να κατέβει από το βήμα, όπου ήταν μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου. «Ένας – ένας», του είπαν χαρακτηριστικά.

Όταν ανέβηκε στο βήμα η πρώην υπουργός καταχειροκροτήθηκε και από στελέχη της «Ομπρέλας».

«Είναι υπαρξιακό ζήτημα δεν είναι θέμα διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναφορικά με το δημοψήφισμα έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική πρόταση, εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικής, εργαλείο διάλυσης του κόμματος».

«Το κόμμα που το είπατε άρρωστο, είναι το κόμμα που έφερε την αριστερά στην κυβέρνηση», τόνισε η ίδια.

Στη συνέχεια, ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέβηκε στο βήμα και φώναξε: «Δεν γίνεται να ακυρωθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας». Αμέσως μετά ακολούθησαν χειροκροτήματα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη μεριά του τόνισε: «Όργανο είναι η Κεντρική Επιτροπή. Έχω υποστηρίξει το κόμμα του 32,17% και του 3%. Θέλω να σε επιβεβαιώσω θα στηρίξω και το 3% και το 0,3% και αξίες της Αριστεράς».

«Πρέπει να ξέρεις πρόεδρε όταν μιλάς για 5η φάλαγγα… Δεν το έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Δεν μπορεί να γίνει πολιτική συζήτηση με φόβο για λιντσάρισμα και διαγραφή», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο Νίκος Παππάς από τη μεριά του σημείωσε για το δημοψήφισμα: «Δεν τιμά τους αγώνες. Δεν είναι θέμα διαδικαστικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε ψηφοφορία χωρίς συζήτηση, για όσους μείνουν μετά».

Η Όλγα Γεροβασίλη από τη μεριά της σημείωσε: «Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν τεχνικές διαδικασίες θα έλεγα σε αυτή την κρίσιμη συνεδρίαση είναι πιο ειλικρινές να τα πούμε όλα. Διαφωνώ με το δημοψήφισμα για λόγους αρχής.

Ο Δημήτρης Τζανακοπουλος είπε: «Η κεντρική επιτροπή δεν μπορεί να συζητάει δυο μέρες όταν υπάρχει αυτή η απειλή. Καταθέτω πρόταση στο προεδρείο να θέσει σε ψηφοφορία πρόταση για πρόταξη αυτής της συζήτησης (σ.σ. δηλαδή για δημοψήφισμα).

Ο Γιώργος Βασιλειαδης από τη μεριά του ήταν ενωτικός, αλλά τόνισε ότι διαφωνεί με το δημοψήφισμα.

Η Ράνια Σβίγκου, υπογράμμισε: «Πρέπει το προεδρείο να ανακοινώσει επιτροπή που θα συσταθεί και εκεί θα δούμε τι προτάσεις θα τεθούν για δημοψήφισμα ή αποκηρύξεις, πριν δούμε τι λέει το κείμενο της απόφασης. Δεν έχουμε ξανακάνει ψηφοφορία».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχώρησαν Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και «Ομπρέλα» από την συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «όχι» για ψηφοφορία"

Χανιά: Κατασχέθηκαν «αδέσποτα» πρόβατα- Κατέστρεφαν καλλιέργειες

Αστυνομικοί στα Χανιά εντόπισαν και στη συνέχεια περισυνέλεξαν αδέσποτα πρόβατα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του τμήματος των Χανίων εντόπισαν 44 πρόβατα σε περιοχή του δήμου Πλατανιά. Τα πρόβατα ήταν ανεπιτήρητα, ενώ δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση. Παράλληλα, είχαν προκαλέσει φθορές σε ελαιόδενδρα.

Τα πρόβατα περισυλλέγησαν με τη συνδρομή υπαλλήλων και όχημα του δήμου Πλατανιά και κατασχέθηκαν. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και όπου παρέχεται η προβλεπόμενη συνδρομή από τους οικείους δήμους, θα πραγματοποιείται κατάσχεση των ζώων.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για φθορές σε καλλιεργητικές εκτάσεις της περιοχής λόγω της αδεσποτίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Κατασχέθηκαν «αδέσποτα» πρόβατα- Κατέστρεφαν καλλιέργειες"

Κερατσίνι: 42χρονος κακοποιούσε δύο νεαρά άτομα με αναπηρία και μετέδιδε στο διαδίκτυο τον βασανισμό τους

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται για τη δράση ενός 42χρονου ο οποίος, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., εκμεταλλευόταν και βασάνιζε δύο νεαρά παιδιά με αναπηρία και στη συνέχεια μετέδιδε τα όσα αισχρά τους έκανε μέσω του προσωπικού του καναλιού στο Youtube.

Ο άνδρας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και κατηγορείται για σωματικές βλάβες, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, ο 42χρονος φέρεται τουλάχιστον από τις 18 Οκτωβρίου 2023, να βασάνιζε συστηματικά μία γυναίκα 21 ετών και έναν άνδρα 25 ετών οι οποίοι αντιμετώπιζαν διανοητικά προβλήματα.

Τα βασανιστήρια που τους έκανε προκαλούν τρόμο. Εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ξύρισμα κεφαλής, γιαούρτωμα και υπονοούμενες πράξεις πεοθηλασμού έναντι αμοιβής είναι μόνο μερικά από αυτά.

Μάλιστα ήταν τόσο περήφανος για τις πράξεις του που στις 10 Νοεμβρίου τις μετέδωσε μέσα από το διαδικτυακό του κανάλι. Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ στα θύματα χορηγήθηκε ιατροδικαστική παραγγελία και πρόκειται να φιλοξενηθούν σε δομή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (11-11-2023), από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 42χρονος ημεδαπός για σωματικές βλάβες, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος έχοντας δημιουργήσει λογαριασμό σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναπαραγωγής εικονοληπτικού υλικού με εγγεγραμμένους χρήστες, προέβαινε σε ζωντανή μετάδοση το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος -2- νεαρών ατόμων εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους.

Η εν λόγω κακοποιητική συμπεριφορά συνιστούσε συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες όπως χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) και εξώθηση σε πράξεις γενετήσιας ελευθερίας.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί την 6-11-2023 στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη μέριμνα των θυμάτων ρατσιστικής κακοποιητικής συμπεριφοράς.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κερατσίνι: 42χρονος κακοποιούσε δύο νεαρά άτομα με αναπηρία και μετέδιδε στο διαδίκτυο τον βασανισμό τους"

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Συστάσεις για το νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)ισχυρές βροχές και καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι προβλέπονται σήμερα Σάββατο (11-11-23) έως και αργά τη νύχτα της Δευτέρας (13-11-23).

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Το Σάββατο (11-11-23)

α. Μέχρι νωρίς το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα δυτικά και τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου, τα Κύθηρα, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Λέσβου, Χίου και από το απόγευμα Σάμου).

α. Στα Δωδεκάνησα από το βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (12-11-23).

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν τοπικά στο Αιγαίο μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23).

Γ. Επισημαίνεται πως από το βράδυ της Κυριακής (12-11-23) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία τη Δευτέρα (13-11-23) την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν:

α. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (12-11-23) μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-11-23) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-11-23) μέχρι το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η δυτική και η νότια Πελοπόννησος, τα Κύθηρα και πιθανώς η δυτική Κρήτη.

γ. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (13-11-23) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η ανατολική Μακεδονία.

δ. Από το απόγευμα της Δευτέρας (13-11-23) μέχρι αργά τη νύχτα τα Δωδεκάνησα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

  • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

  • Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
  • Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
  • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
  • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

  • Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
  • Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
  • Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
  • Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
  • Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
  • Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
  • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
  • Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
  • Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Συστάσεις για το νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα"

ΣΥΡΙΖΑ: «Αίσχος» φώναζε ο Φίλης στην ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή – Αποχώρησε ο Δημήτρης Βίτσας

Μέσα σε θυελλώδη ένταση πραγματοποιείται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία άνοιξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε «μύδρους» κατά των υπό διαγραφή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους τον πολεμούν σφοδρά, με μέρος των παρευρισκομένων να τον γιουχάρει.

Ο Δημήτρης Βίτσας μάλιστα αποχώρησε από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα ακούγονταν. Επίσης ο Νίκος Φίλης φώναζε «αίσχος» την ώρα που μιλούσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του κατηγόρησε τους πολέμιούς του για προσπάθεια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν γίνεται να είναι στο κόμμα με τα όσα λένε και κάνουν. Παράλληλα ανέφερε πως ορισμένα στελέχη που είναι εναντίον του υπέσκαπταν με την στάση τους τον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Δημήτρης Βίτσας βγαίνοντας είπε «φεύγω, δεν μπορώ να ακούω τον Κασσελάκη».

Δείτε τη στιγμή που φεύγει ο Δημήτρης Βίτσας

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: «Αίσχος» φώναζε ο Φίλης στην ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή – Αποχώρησε ο Δημήτρης Βίτσας"

Στ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή πάμε σε δημοψήφισμα

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στους διαφωνούντες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης κατά την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, καλώντας τα μέλη της να δώσουν λύση τώρα για τις διαγραφές αλλιώς θα πάει σε δημοψήφισμα «όπως προβλέπεται θεσμικά». Έδωσε μάλιστα μια εβδομάδα προθεσμία στην Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει για τiς διαγραφές. Ζήτησε από τα μέλη της ΚΕ να καταδικάσουν τη συμπεριφορά στελεχών που όπως τόνισε «μάς προσβάλλουν όλους». Ασκώντας δριμεία κριτική είπε πως «κανείς από εσάς δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ». «Τέλος η κομματίλα, τέλος η καμαρίλα» είπε χαρακτηριστικά. «Ας μην κοροϊδευόμαστε: η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια, λύση τώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση και με την τοποθέτησή του ότι «άλλο η κουλτούρα της Δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας» εκτιμώντας ότι «το κόμμα στερεύει από ανάσες».

 
Χάσαμε γιατί δεν δώσαμε αξιόπιστη πρόταση με τα τοπικά νομίσματα και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, με καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών, ανέβηκε στο πόντιουμ για να μιλήσει στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην οποία είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί όλα τα στελέχη από όλες τις εσωκομματικές τάσεις ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω». Η ομιλία του που διακόπηκε αρκετές φορές προκάλεσε μάλιστα την αποχώρηση του Δημήτρη Βίτσα, ο κ. Κασσελάκη.

Στ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή πάμε σε δημοψήφισμα

Δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση

Κάνοντας μια αναφορά στις πρόσφατες περιοδείες του ο κ. Κασσελάκης δήλωσε κατά την εισαγωγική του ομιλία: «το 41% δεν είναι επειδή η ΝΔ έχει ικανοποιήσει τους Έλληνες πολίτες αλλά γιατί εμείς χάσαμε 600.000 πολίτες στην αποχή επειδή δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ότι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη ζωή του πολίτη».

Εν μέσω παρεμβάσεων και αντεγκλήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε ότι «είναι ωραίο ότι έχουμε πολύ κόσμο και είναι σίγουρο ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώσει». Όπως είπε «πώς να δώσουμε αξιόπιστη λύση εν μέσω τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου. Θα μου πείτε η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Συντρόφισσες άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας».

Στ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή πάμε σε δημοψήφισμα

Τα θέματα που συζητάμε δεν είναι καινούργια και έχουν κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα

Σε αυτό το σημείο και ενώ ακούστηκαν αρκετές διαμαρτυρίες ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι θα πρέπει να «σέβεστε τους ομογενείς εκτός αν θέλετε να χάνετε. Τα θέματα που συζητάμε δεν είναι καινούργια και έχουν κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά».

Μιλώντας για το αυξημένο κόστος ζωής ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να θέτουν μεγάλους εθνικούς στόχους. Στο σημείο αυτό και ενώ ακούγονταν αρνητικά σχόλια ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος έκανε παρέμβαση καλώντας σε αυτοσυγκράτηση επικαλούμενος την ευγένεια της Αριστεράς.

«Σήμερα θα έπρεπε να συνεργαζόμαστε για να καταθέσουμε προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της στέγασης, να ανασυγκροτήσουμε την πολιτική προστασία, να αντιμετωπίσουμε την φτώχεια, το πώς θα ξαναχτίσουμε ένα μεγάλο και αποδοτικό κράτος πρόνοιας με δημόσια Υγεία και Παιδεία και το πώς θα ξαναγίνουμε Δημοκρατία με κράτος Δικαίου, με Ανεξάρτητες Αρχές, χωρίς ασυλίες και προνόμια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

Κάνοντας αρκετές αναφορές στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν ήθελε να παραδεχθεί τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια. Στο σημείο αυτό έσπευσε να πει «τέλος η κομματίλα. Όλοι έξω στην κοινωνία».

Από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της ομιλίας του κ. Κασσελάκη ήταν η δήλωση ότι «μόνο όσοι ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν», μια σαφή αναφορά στα στελέχη της «Ομπρέλας» και ειδικότερα στους Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Βούτση που αποχώρησαν.

Στ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή πάμε σε δημοψήφισμα

Oρισμένα από τα σημεία της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη:

Για τους διαφωνούντες: «Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση και παραμένει. Ένας που λέει ότι μπήκε η ολιγαρχία και είναι στο κόμμα. Ένας που ανακοινώνει νέο κόμμα παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο και παραμένει. Αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο τα στελέχη, τα μέλη και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν το επιτρέπετε. Σε άλλο κόμμα θα είχαν διαγραφεί μέσα σε λίγες ώρες. Είναι η πραγματικότητα που πονάει. Τα στελέχη που λένε ούφο τους ψηφοφόρους παραμένουν στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει. Εσείς το επιτρέπετε;».

Για τις εσωκομματικές αντιδράσεις: «Αντί να μιλάμε για αυτά θα μιλήσουμε για τα μικρά. Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά που όσο είμαι πρόεδρος τα εσωκομματικά θα απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία φορά τέλος».

Για την κουλτούρα της Αριστεράς: Αριστερά δεν είναι να αναμασάς χιλιάδες λέξεις χωρίς να λες τίποτα. Είναι η κυβερνώσα αριστερά με συνοπτικό λόγο, ξεκάθαρες προτάσεις.

Σχετικά με την ανάπτυξη: «Χρειαζόμαστε τη δίκαιη και την απαιτητική ανάπτυξη και όχι τη φτηνή ανάπτυξη. Μας μιλούν από την κυβέρνηση για εξωστρέφεια και ρίσκο αλλά δεν γίνονται τέτοια πράγματα σε κράτος αλληλοεκβιαζομένων παραγόντων. Απαιτούν μια θεσμικά ισχυρή πολιτεία και όχι αυτή που διαλύεται με τα γούστα όποιου βρίσκεται στο Μαξίμου. Γι αυτά πρέπει να μιλήσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πάμε στο ορόσημο; Πρέπει να πάμε με μια κοινωνία ασφάλειας και δικαιοσύνης. Οι εκβιασμοί και οι καταναγκασμοί της προηγούμενης 10ετίας θα επανέλθουν αν είμαστε όπως τότε. Για αυτά πρέπει να μιλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πάμε μπροστά; Το παραγωγικό μοντέλο για εμάς δεν ξεχωρίζει από το αίσθημα δικαιοσύνης, τη μείωση της ανισότητας. Τις δεύτερες και τις τρίτες ευκαιρίες σε όλους».

Για οικονομία και εργασία: «Στη φιλοσοφία μας οι πολλοί εργαζόμενοι και οι καλοί μισθοί εξασφαλίζουν την κοινωνική ασφάλιση… Μας δόθηκε ένα διάλειμμα να ξαναστήσουμε την οικονομία, να την κάνουμε εξωστρεφή καινοτόμα. Να φτιάξουμε μια οικονομία που θα κρατάει τους νέους στην πατρίδα τους με πολλές κερδοφόρες βιώσιμες επιχειρήσεις που θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν το κοινωνικό κράτος
Πιο επίκαιρο από ποτέ…»

Για την διαγραφή των διαφωνούντων: «Εξασφαλίστε την ίαση του ΣΥΡΙΖΑ από όσους τον πληγώνουν»

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης δήλωσε «σήμερα είναι η μέρα της παραδοχής. Η αρχή της ενότητας γίνεται με την αποχώρηση των διαφωνούντων. Δεν περισσεύει κανείς»

Απευθυνόμενος σε όλους όσοι στήριξαν άλλους συνυποψηφίους ανέφερε ότι του είναι τελείως αδιάφορο και θα τους στηρίξει εφόσον δουλέψουν για το κόμμα.

Κάνοντας έκκληση προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε: «Δώστε μου την ευκαιρία την ευκαιρία να σας αποδείξω ότι το παρελθόν που έχετε εδώ μέσα μεταξύ σας θα μείνει εκεί στο παρελθόν. Όλοι έχουμε ένα κοινό. Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά με τρόπο αντιπολίτευσης: «Θα είμαστε ένα πολιτικό σώμα απέναντι στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Αυτό ήθελαν στη ΝΔ».

Για την τοξικότητα στο Διαδίκτυο: «Καταδικάζω απερίφραστα την τοξικότητα και δεν έχω ανάγκη από τέτοιους μηχανισμούς. Έχω ανάγκη από συνοδοιπόρους».

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «είναι στα χέρια μας να πείσουμε και να κυβερνήσουμε. Αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πιο σημαντικό ότι αυτό αξίζει στην πατρίδα μας».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή πάμε σε δημοψήφισμα"

Η πρώτη τετράωρη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - Ανοίγει διάδρομος για τους αμάχους

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στη Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό την απομάκρυνση αμάχων από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το IDF συμφώνησε σε αυτή την παύση πυρός για να ενθαρρύνει την εκκένωση της εμπόλεμης ζώνης από τους αμάχους.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο ισραηλινός στρατός δέχθηκε να τηρεί καθημερινά παύσεις μερικών ωρών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να επιτρέψει στους άμαχους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν αυτή τη ζώνη όπου μαίνονται οι μάχες με τη Χαμάς, χωρίς προοπτική για κατάπαυση του πυρός.

«Μια κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς σημαίνει παράδοση», επανέλαβε την Πέμπτη το βράδυ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News και επαναλαμβάνοντας τον στόχο «να εξαλειφθεί η Χαμάς», η οποία έδωσε το έναυσμα για το ξέσπασμα του πολέμου επιτιθέμενη στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ. «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ δέχθηκε εντούτοις να κάνει καθημερινά από προχθές, Πέμπτη, ανθρωπιστικές «παύσεις» για να επιτρέψει στους αμάχους να διαφύγουν από το βορρά -όπου επικεντρώνονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί- προς το νότιο τμήμα του εδάφους, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Αυτές οι παύσεις «των τεσσάρων ωρών σε ορισμένες ζώνες του βορρά της Λωρίδας της Γάζας θα ανακοινώνονται τρεις ώρες νωρίτερα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, σύμφωνα με τον οποίο η Ουάσινγκτον έλαβε τη διαβεβαίωση πως «δεν θα διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ζώνες αυτές στη διάρκεια της παύσης».

Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι έφυγαν στο Νότο μέσα σε 48 ώρες

Περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας έφυγαν προς τα νότια χθες και προχθές, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν «βαθιά εντός της Πόλης της Γάζας», ανέφερε απόψε ο εκπρόσωπος του στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Χαγκάρι είπε ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, όμως χρειάζεται χρόνος για να καρποφορήσουν αυτές οι προσπάθειες.

«Εργαζόμαστε συνεχώς και με δυναμισμό σε ποικίλες προσπάθειες για την επιστροφή των ομήρων. Οι προσπάθειες αυτές είναι σύνθετες, δεν είναι οι οριστικές. Χρειάζονται χρόνο, θα χρειαστεί χρόνος», είπε ο εκπρόσωπος.

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Η πρώτη τετράωρη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - Ανοίγει διάδρομος για τους αμάχους "

Κ. Σκρέκας στην ΕΡΤ: Οι εταιρείες που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα οφείλουν να φέρουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους εντός δύο μηνών

Για την ακρίβεια που καλπάζει και τα δεκάδες περιστατικά αισχοκέρδειας τα οποία πλέον εντοπίζονται και επιβάλλονται πρόστιμα μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας λέγοντας ότι «σε τρία μέτωπα διεξάγεται η μάχη κατά της ακρίβειας». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πολυεθνικές εταιρείες στις οποίες επεβλήθησαν πρόστιμα για μεγαλύτερα από το επιτρεπόμενο περιθώριο κέρδους λέγοντας ότι «οφείλουν να να φέρουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους εντός δύο μηνών».

Νέα παρέμβαση για μειωμένες τιμές

Mλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε μία νέα παρέμβαση για μόνιμα χαμηλές τιμές. Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται στην αγορά, είπε ο ότι το 70% των προστίμων που έχουν επιβληθεί, έχουν εισπραχθεί ή βεβαιωθεί την Εφορία

Με στόχο την ένταξη 1000 κωδικών προϊόντων στην πρωτοβουλία για μόνιμη μείωση τιμής κατά 5% ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησής μας και συνολικά της κοινωνίας είναι να μετριάσουμε τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, του εισαγόμενου πληθωρισμού»

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μικρές και μεγάλες εταιρείες τόνισε ότι αυτά αφορούν επιχειρήσεις που βγάζουν κέρδος περισσότερο το 2023 σε σχέση με το 2021, πριν ξεκινήσει η ακρίβεια.

«Τα πρόστιμα τα οποία είδατε, τα οποία είναι τα ανώτατα πρόστιμα τα οποία μπορούν να επιβληθούν σε δύο πολυεθνικές εταιρείες πριν μια βδομάδα ή τα πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν εχθές ύψους 620.000 ευρώ σε τρεις ελληνικές εταιρείες για σχολικά είδη, ισοδυναμούν με το διπλάσιο διπλάσιο του οφέλους το οποίο θα είχαν αυτές οι εταιρείες αν πουλούσαν τα προϊόντα τους», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όπως τόνισε το υπουργείο αποσκοπεί στο «να προσαρμοστούν και να συμμορφωθούν με τον νόμο και να διορθώσουν τις τιμές στο ράφι (σ.σ .οι εταιρείες) γιατί αυτό ενδιαφέρει τον καταναλωτή. Άρα όλες οι εταιρείες στις οποίες έχει επιβληθεί πρόστιμο θα πρέπει το επόμενο διάστημα να στείλουν διορθωμένες τιμοκαταλόγους με αυτά τα προϊόντα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ».

«Έχουμε επιβάλει πρόστιμο για το διπλάσιο του οφέλους για όλο το απόθεμα που έχουν στην αποθήκη τους για το επόμενο διάστημα» εξήγησε ο υπουργός. Αναφορικά με την πρωτοβουλία για τη μείωση των τιμών δήλωσε ότι θέλει μέσα από τις μόνιμες μειώσεις των τιμών στα ράφια, να μπορούν τα νοικοκυριά να προμηθεύονται τα βασικά καταναλωτικά αγαθά τα οποία τους ενδιαφέρουν σε χαμηλότερες τιμές το επόμενο διάστημα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Σκρέκας στην ΕΡΤ: Οι εταιρείες που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα οφείλουν να φέρουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους εντός δύο μηνών"

Αχτσιόγλου και «Ομπρέλα» ζητούν ψηφοφορία για το δημοψήφισμα Κασσελάκη «εδώ και τώρα!» – «Να μπει τέλος στον κατήφορο»

«Απάντηση» με σφοδρά «πυρά» στο διάγγελμα Κασσελάκη για το εσωτερικό δημοψήφισμα επί των διαγραφών έδωσε η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου μόλις μία ώρα πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα κείμενο «φωτιά» με το οποίο συντάσσεται και η «Ομπρέλα».

Η πλευρά της Έφη Αχτσιόγλου ζητά «ψηφοφορία εδώ και τώρα» για το δημοψήφισμα Κασσελάκη, καρφώνοντας» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμά του, τονίζοντας ότι «ξεπέρασε κάθε όριο δημοκρατικής λειτουργίας». «Οφείλουμε συλλογικά να θέσουμε ένα τέλος στον κατήφορο», είναι το μήνυμα που διαμηνύει.

Το ζήτημα τώρα είναι, ποιοί θα στηρίξουν την πρόταση αυτή, η οποία αν καταψηφιστεί, τότε τα πάντα είναι ανοιχτά. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ίδια «γραμμή» συνυπολογίζεται και η ομάδα Τεμπονέρα, ο οποίος χαρακτήρισε «αχρείαστη, εσωστρεφής, διχαστική κίνηση που υπονομεύει την ενότητα» την κίνηση για δημοψήφισμα.

Πιο αναλυτικά, το κείμενο έχει ως εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται μπροστά σε μια κρίση διάλυσης

 Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκεται σε μια, πρωτοφανή στην ιστορία του, πολιτική, ιδεολογική και θεσμική κρίση. Κρίση που έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά διάλυσης. Μετά την διπλή ήττα των βουλευτικών εκλογών Μαΐου/Ιουνίου, την διαδικασία για την προεδρική εκλογή και την περαιτέρω απομείωση των δυνάμεων μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το κόμμα μας συνεχίζει να ακολουθεί ένα καθοδικό σπιράλ εσωστρέφειας που απειλεί όχι μόνο τη συνοχή, αλλά την ίδια την υπόστασή του. Οι μεγάλες προσδοκίες των σαρωτικών αλλαγών και της εντυπωσιακής ανάκαμψης που είχε καλλιεργήσει ο σημερινός Πρόεδρος του κόμματος, δεν επιβεβαιώθηκαν στην πραγματική ζωή.

Το διάγγελμα για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος ξεπέρασε οποιοδήποτε όριο δημοκρατικής λειτουργίας. Η πρόταση αυτή και το πολιτικό προσωπικό που την εμπνεύστηκε και την υποστηρίζει οφείλουν να αποδοκιμαστούν από το σύνολο των μελών και των κομματικών οργάνων. Αποτελεί το ακρότατο όριο της λογικής του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου μέσα στο κόμμα, το οποίο ο ίδιος του ο Πρόεδρος χαρακτηρίζει «άρρωστο». Μπροστά στην αδυναμία να παράξουν πολιτικό περιεχόμενο επενδύουν στο διχασμό και τελικά τη διάλυση.

 Η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν σχετίζεται απλά με τις δοκιμασίες ενός κόμματος. Είναι μια κρίση που αφορά ευθέως τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος και την ελληνική κοινωνία. Από τη μια έχουμε μια Δεξιά κυβέρνηση που δίχως φραγμούς προωθεί μια πολιτική διεύρυνσης των ανισοτήτων, απαξίωσης και απορρύθμισης της εργασίας, επιθετικού νεοφιλελευθερισμού, καταρράκωσης της δημοκρατίας και των θεσμικών δικλείδων ασφαλείας ενώ επιδεικνύει πλήρη αδυναμία στην αντιμετώπιση των κρίσεων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Και από την άλλη, έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση στα όρια της ρευστοποίησης. Η εικόνα αυτή επιτρέπει -και αυτό είναι το κύριο που πρέπει να μας απασχολήσει- στη Δεξιά να θέτει την ατζέντα της και να κυριαρχεί ιδεολογικά και πολιτικά δίχως πραγματικό αντίλογο.

Η πολιτική στο τιμόνι: μόνη απάντηση απέναντι στην συνολική απαξίωση

Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους για την ερμηνεία της κρίσης στην οποία βρίσκεται και να αναζητήσει μέσω αυτής την ανάλογη διέξοδο. Πρόκειται για δύο ανταγωνιστικές επιλογές.

Η πρώτη είναι αυτή που συγκροτεί την ηγετική ομάδα γύρω από τον Πρόεδρο του κόμματος και συνοψίζεται στην συνωμοσιολογική θεωρία του εσωτερικού εχθρού: οι σκοτεινοί υπονομευτές δεν επιτρέπουν στο κόμμα να υλοποιήσει την πολιτική του. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν είναι πρόβλημα στρατηγικής, φυσιογνωμίας και προγράμματος, δεν είναι πρόβλημα πολιτικό και ιδεολογικό αλλά συνοψίζεται στην υπονομευτική πρακτική όσων ασκούν κριτική στη σημερινή ηγεσία.

Όλα αυτά οδηγούν σε μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από ένα ανοιχτό και πληθυντικό κόμμα της σύγχρονης αριστεράς σε ένα υβριδικό πολιτικό φορέα που από τη μια θα καταφεύγει σε επικλήσεις του αντι-συστημισμού και από την άλλη θα είναι απόλυτα αδύναμο να αμφισβητήσει βασικές συστημικές οικονομικές και πολιτικές επιλογές. Σε έναν φορέα που θα βουλιάζει στην απαξίωση και την χλεύη.

Η άλλη επιλογή είναι με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και αυτοκριτική να συζητήσουμε για τα αίτια των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων. Προφανώς αυτή η συζήτηση οφείλει να σταθεί με ειλικρίνεια απέναντι στις δομικές αδυναμίες που είχε το εγχείρημα μας σε όλη την διάρκεια του, όπως την αδυναμία μας στους μαζικούς χώρους. Προφανώς οφείλουμε αυτοκριτικά να δούμε και την περίοδο του 19-23 που μας οδήγησε στην βαριά ήττα και στην σημερινή κρίση. Αλλά με όρους πολιτικούς και όχι ενός αυταρχικού βοναπαρατισμού που κυνηγάει εσωτερικούς εχθρούς για να κρύψει την δική του γύμνια. Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να ανεχτούμε να γίνει αυτός ο απολογισμός με ηγεμονική την αντι-ΣΥΡΙΖΑ αφήγηση που αναπαράγει ο σημερινός πρόεδρος και η ηγετική του ομάδα. Μία συζήτηση που ακυρώνει όσα πετύχαμε ως κυβέρνηση το 15-19 και ακυρώνει το σύνολο του κόμματος και του πολιτικού προσωπικού που με αυταπάρνηση έδωσε αυτή την μάχη.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην κοινωνία χαμηλών προσδοκιών ως ένα από τα βασικά στοιχεία για την επικράτηση των συντηρητικών δυνάμεων. Αυτή την στιγμή όμως αντιμετωπίζουμε ένα ακόμα βαθύτερο πρόβλημα αφού ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μετατραπεί σε ένα «κόμμα χαμηλών προσδοκιών». Από τον στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης έχουμε εγκλωβιστεί στην μάχη για την δεύτερη θέση σε ένα πολιτικό σύστημα «1,5 κόμματος». Η ρίζα αυτού του αδιεξόδου βρίσκεται στο πολιτικό περιεχόμενο, στην ουσία της πολιτικής και στην αδυναμία μας να συγκροτήσουμε με όρους αξιοπιστίας την φιλοδοξία και ένα ρεύμα κοινωνικής αλλαγή. Όσο η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αρνείται να αναγνωρίσει τα παραπάνω και θα συνεχίζει το κυνήγι μαγισσών κλειδώνει το κόμμα σε ένα μονόδρομο διάλυσης.

Ώρα για αλλαγή πορείας

Το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ηγηθεί ενός πλειοψηφικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία.
Αν υπάρχει ένας δρόμος για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων αυτός περνάει μέσα από μία σύγχρονη πολιτική πρόταση. Βασικός άξονας αυτής της πρότασης παραμένει το κοινωνικό ζήτημα. Σε πρώτο πλάνο οφείλουμε να θέσουμε την εργασία αλλά και την πρόσβαση στα αγαθά εκείνα που συγκροτούν την ίδια την έννοια του πολίτη: την εκπαίδευση, την υγεία, την στέγαση. Όχι με ένα λόγο «υπεράσπισης» κεκτημένων που χάνονται. Περισσότερο με ένα σχέδιο συνολικής επαναθεμελίωσης ενός καθολικού δικαιώματος το οποίο ακόμα και τις μέρες της οικονομικής ανάπτυξης δεν υπήρξε.

Το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη σήμερα είναι άρρηκτα δεμένο με το αίτημα για κλιματική δικαιοσύνη. Το αίτημα για κλιματική δικαιοσύνη και ενεργειακή δημοκρατία, για έναν διαφορετικό τρόπο οργάνωσης τελικά του ίδιου του παραγωγικού μοντέλου είναι αίτημα για την ίδια την ζωή. Όλα αυτά σημαίνουν και έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο για το κράτος, έναν κεντρικό σχεδιαστικό και αναπτυξιακό ρόλο με ουσιαστικά στοιχεία δημοκρατικής συμμετοχής.

Το τρίτο πεδίο είναι αυτό της Δημοκρατίας. Είτε αναφερόμαστε σε ζητήματα του κράτους δικαίου όπως οι υποκλοπές, είτε σε ζητήματα αντιμετώπισης της ανόδου της άκρας δεξιάς ακόμα και νεοναζιστικών δυνάμεων και της χυδαίας εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ βλέπουμε μια μετατόπιση διαρκώς προς την συντηρητική δεξιά κατεύθυνση. Η Δημοκρατία, η μάχη για ένα καθολικό κράτος δικαίου, ο αντιφασισμός και το μέτωπο με την άκρα δεξιά, τα έμφυλα ζητήματα δεν αποτελούν δευτερεύοντα πολιτικά μέτωπα.
Μόνο με αυτόν τον δρόμο μπορούμε ξανά να εμπνεύσουμε και να κερδίσουμε την μάχη της συμμετοχής. Η αύξηση των ποσοστών της αποχής είναι ένας ισχυρός δείκτης για τα όρια της αρχιτεκτονικής του σημερινού πολιτικού συστήματος. Το «εκτός» διαρκώς μεγαλώνει στερώντας πόρους και δυνατότητες για ένα προοδευτικό αριστερό σχέδιο. Χωρίς την κοινωνική κινητοποίηση κανένα προοδευτικό και αριστερό σχέδιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε τους πολιτικούς συσχετισμούς τη στιγμή που διατύπωσε μια μεγάλη ιδέα σε μια συνθήκη κρίσης και χαμηλών προσδοκιών: η αριστερά στην εξουσία. Για να απαντήσουμε στη Δεξιά ηγεμονία, πρέπει να αντιτάξουμε ένα συνολικό αξιακό και ιδεολογικό μοντέλο που θα έρχεται σε σύγκρουση με αυτές. Για να εμπνεύσουμε ξανά την ελληνική κοινωνία, πρέπει να έχουμε εμείς ένα συνεκτικό αφήγημα για το πώς φανταζόμαστε τη χώρα αυτή στο μέλλον. Για να είναι χρήσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να αλλάξει πορεία και να βάλει μπροστά το μεγάλο στοίχημα της εποχής μας: το πώς η κοινωνία θα εκμεταλλευτεί προς όφελός της τις μεγάλες, συγκλονιστικές, δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά της. Το πώς ο σοσιαλισμός του 21ου αιώνα με δημοκρατία και ελευθερία δεν θα είναι ένα αφηρημένο σύνθημα, αλλά υλική πράξη στο σήμερα.

Στόχος μας μπορεί και πρέπει να παραμείνει η φιλοδοξία να αλλάξουμε τον κόσμο σε χρόνο ενεστώτα και άρα οι στρατηγικές και τακτικές κινήσεις που θα μπορούν να συγκροτούν προοδευτικές πλειοψηφίες. Η ανάληψη της διακυβέρνησης ανέδειξε την δύναμη που μπορεί να έχει ένα αριστερό και προοδευτικό ρεύμα όταν δεν κρύβεται από τις δυσκολίες αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη της αλλαγής.

Σεβασμός στην ιστορία μας , σεβασμός στους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες

Η κρίση εμπιστοσύνης έχει οξυνθεί ακόμα περισσότερο από τις πολιτικές επιλογές της νέας ηγετικής ομάδας και τις προσωπικές τοποθετήσεις του προέδρου που συχνά έρχονται σε αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ συχνές είναι και οι παραβιάσεις του καταστατικού.

Πως μπορείς να πείσεις ότι αγωνίζεσαι για το κράτος δικαίου και την τήρηση των κανόνων της δημοκρατίας όταν δεν την σέβεσαι μέσα στον ίδιο σου τον πολιτικό χώρο; Η λογική «αποφασίζουμε και διατάζουμε» είναι ξένη για την κοινωνία που αγωνιζόμαστε. Τα όρια ξεπεράστηκαν. Οφείλουμε συλλογικά να θέσουμε ένα τέλος στον κατήφορο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχτσιόγλου και «Ομπρέλα» ζητούν ψηφοφορία για το δημοψήφισμα Κασσελάκη «εδώ και τώρα!» – «Να μπει τέλος στον κατήφορο»"

Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμών για τους πληγέντες στη Θεσσαλία

Αναστέλλονται για έξι μήνες πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις του Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B’ 6444/10.11.2023).

Η απόφαση προβλέπει την αναστολή έως και την 4η Μαρτίου 2024 της διενέργειας πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων, καθώς και των προθεσμιών άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Δικαιούχοι της αναστολής είναι επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες από βεβαίωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς πληττόμενες επιχειρήσεις, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία πιστοποιείται ότι έχουν υποστεί ζημίες στις κατοικίες τους, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο σχήμα παροχής στεγαστικής συνδρομής και αποζημίωσης οικοσκευής.

Ειδικότερα η απόφαση αφορά σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις:

  • την 4η Σεπτεμβρίου 2023, στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στους Δήμους Φαρσάλων, Τεμπών, Κιλελέρ και Αγιάς που είναι ήδη κηρυγμένοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας εξ αιτίας πλημμυρικών φαινομένων,
  • την 6η Σεπτεμβρίου 2023, στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
  • την 4η Σεπτεμβρίου 2023, στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων που είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας εξ αιτίας πλημμυρικών φαινομένων,
  • την 4η Σεπτεμβρίου 2023, στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας που είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας εξ αιτίας πλημμυρικών φαινομένων,
  • την 4η Σεπτεμβρίου 2023, στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας εξ αιτίας πλημμυρικών φαινομένων.

Η απόφαση για αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία 

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμών για τους πληγέντες στη Θεσσαλία"

Εξάρχεια: Κάτοικοι και επαγγελματίες διαφωνούν με όσους αντιδρούν για το Μετρό - «Δεν είμαστε αυτόνομο γαλατικό χωριό»

Διαρκείς είναι οι αντιδράσεις στην πλατεία Εξαρχείων για το κόψιμο δέντρων και τα έργα για το Μετρό. Υπενθυμίζεται ότι απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις κατοίκων της περιοχής να ανασταλούν προσωρινά οι εργασίες για την κατασκευή του μετρό στα Εξάρχεια λόγω δημοσίου συμφέροντος, θεωρώντας προσωρινές και αναστρέψιμες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, με τη μεταφύτευση ή την αναπλήρωση των δέντρων που θα κοπούν στην πλατεία.

Ο Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματικών της περιοχής αντιτίθεται σε όσους διαφωνούν με το μετρό στην περιοχή και ξεκαθαρίζουν πως «δεν είμαστε ένα αυτόνομο γαλατικό χωριό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου «Τα εξάρχεια»:

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που αφορούν τις αντιδράσεις για την κατασκευή του σταθμού μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων, ο Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Εξαρχείων «ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ», αλλά και ατομικά ως κάτοικοι της περιοχής, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:

Τα Εξάρχεια είναι μια αθηναϊκή γειτονιά και όχι ένα «αυτόνομο γαλατικό χωριό». Συνεπώς, η παρεμπόδιση της υλοποίησης του έργου και τα προσκόμματα που τίθενται με μεθόδους ως επί το πλείστον απολύτως απαράδεκτες (λιθοβολισμός εργαζομένων) μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους. Οι διαμαρτυρίες σχετικά με την τύχη των δέντρων της πλατείας είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Άλλωστε η κατασκευάστρια εταιρεία έχει επανειλημμένα ενημερώσει για τις ενέργειες που αφορούν τη μεταφορά τους. Επιδίωξη των διαμαρτυρομένων είναι στην πραγματικότητα η ματαίωση ή η καθυστέρηση του έργου.

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων, καθηλωμένοι σε χρόνια σιωπή και βαλλόμενοι από διάφορους χώρους, αποφάσισαν με αυτό το κείμενο να πουν δημόσια και ξεκάθαρα ότι συντάσσονται με την κατασκευή ενός έργου που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ζωής όχι μόνο των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής αλλά και όλης της Αθήνας.

Είναι καιρός το παραδοσιακό πρόσωπο της αμφισβήτησης να ξεσκονίσει τα συνθήματά του («Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία. Έξω το μετρό από την πλατεία») και να υιοθετήσει νέα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξάρχεια: Κάτοικοι και επαγγελματίες διαφωνούν με όσους αντιδρούν για το Μετρό - «Δεν είμαστε αυτόνομο γαλατικό χωριό»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news