facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Συνελήφθη 80χρονος που παρενόχλησε 15χρονη σε προαύλιο χώρο νοσοκομείου στα Ιωάννινα

Στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Χατζηκώστα συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ένας 80χρονος ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αναζητήσεων, ύστερα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία προηγουμένως είχε προβεί σε προτάσεις εναντίον ανήλικης ημεδαπής, με τις οποίες πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

epiruspost 

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 80χρονος που παρενόχλησε 15χρονη σε προαύλιο χώρο νοσοκομείου στα Ιωάννινα"

«Λουκέτο» για δύο χρόνια σε βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα στον Γέρακα!

Στη σφράγιση βενζινάδικου για δυο χρόνια προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ειδικό κλιμάκιο πραγματοποίησε δειγματοληψία στο πρατήριο, που βρίσκεται στον Γέρακα. Τα δείγματα ελέγχθηκαν από τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, και βρέθηκε ότι το δείγμα πετρελαίου κίνησης ήταν νοθευμένο με πετρέλαιο ναυτιλίας σε ποσοστό 95%.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι υπάλληλοι του πρατηρίου παρακώλυαν το έργο των ελεγκτών, σπρώχνοντάς τους, αποσπώντας και απορρίπτοντας μέρος των δειγμάτων, που λήφθηκαν από εν λειτουργία αντλίες του πρατηρίου, μη επιτρέποντάς τους να σφραγίσουν τα υπόλοιπα δείγματα καυσίμων.

Μετά την επιβεβαίωση της νοθείας από τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, σήμερα οι Τελωνειακοί ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου του 4ου Τελωνείου Πειραιά εκτελώντας την παραπάνω απόφαση με τη συνδρομή εννεαμελούς ένοπλης ομάδας της ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν στην σφράγιση της εγκατάστασης του παραπάνω πρατηρίου για δυο χρόνια.

Ταυτόχρονα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της επιχείρησης στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» για δύο χρόνια σε βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα στον Γέρακα!"

Ο Μίλτος Τεντόγλου πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος με ρεκόρ αγώνων

Ο Μίλτος Τεντόγλου με εξαιρετικό άλμα στα 8.65 μέτρα έκανε προσωπικό ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκο πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης.

Ο ασυναγώνιστος Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στη Ρώμη, με 2 ασύλληπτα άλματα στα 8.65 μέτρα.

Έκανε περίπατο κατακτώντας το χρυσό στο τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό, διαλύοντας τον ανταγωνισμό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έκανε ιστορικό ρεκόρ αγώνων, σπάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ στα 8.60μ, ενώ άγγιξε το πανελλήνιο στα 8,66μ (Λούης Τσάτουμας).

O Τεντόγλου φανέρωσε τις διαθέσεις του με το… καλησπέρα, καθώς στο πρώτο του άλμα «προσγειώθηκε» στα 8,42μ., σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο. Ο Έλληνας άλτης ήταν άκυρος στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στην τρίτη πήδηξε πολύ πίσω από τη βαλβίδα βελτιώνοντας τη δική του καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο κατά επτά εκατοστά (8,49!).

Στο τέταρτο του άλμα, ο Τεντόγλου σημείωσε 8,45μ., ενώ στον πέμπτο έσπασε όλα τα… ρεκόρ με 8,65μ.! Αυτή η επίδοση μάλιστα ήταν ένα εκατοστό πίσω από το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας (8,66μ. από το 2007). Στο έκτο και τελευταίο άλμα προσπάθησε να το σπάσει και αυτό, αλλά πήδηξε ξανά στα 8,65μ.

Πλέον ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση στα 8,36 μέτρα, εστιάζει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πρωταθλητής Ευρώπης του 2018, 2022 και 2024 στον ανοιχτό στίβο.

Δεύτερος τερμάτισε Ματία Φουρλάνι (Ιταλία) με 8.38μ που είναι παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων και τρίτος ο Σάιμον Έχαμερ (Ελβετία) με 8.31μ.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μίλτος Τεντόγλου πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος με ρεκόρ αγώνων"

Θρίλερ στο ΣΕΦ: Εντοπίστηκε πτώμα νεαρού άνδρα με 5 τατουάζ!

Νέο θρίλερ με πτώμα νεαρού άνδρα με 5 τατουάζ πάνω του, που εντοπίστηκε αυτή τη φορά στο ΣΕΦ.

Πιο αναλυτικά, τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή του Φλοίσβου, για την ύπαρξη σορού άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή του ΣΕΦ, ανατολικά των εκβολών του Κηφισού ποταμού.

Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 25-35 ετών, λευκής φυλής, άνευ ενδυμασίας με συνολικά πέντε (05) δερματοστιξίες (τατουάζ), ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή παρουσία ιατροδικαστή.

Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ». Από το Λιμενικό Τμήμα του Φλοίσβου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και τοξικολογικών εξετάσεων

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στο ΣΕΦ: Εντοπίστηκε πτώμα νεαρού άνδρα με 5 τατουάζ!"

Τέμπη: Δεν ισχύουν οι «αποκαλύψεις» περί δήθεν 28 αταυτοποίητων θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Τα «μαζεύουν» σήμερα με νέα επιστολή τους, οι τεχνικοί σύμβουλοι του Συλλόγου “Τέμπη 2023”. Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις, αντιπαραθέσεις και πολλές συζητήσεις.

Το θέμα ξεκίνησε την Πέμπτη 6 Ιουνίου του 2024, όταν η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, μίλησε στον Focus FM της Θεσσαλονίκης και την εκπομπή “Κόντρα στο Σύστημα”, όπου έκανε μια απολύτως ξεκάθαρη όσο και σοκαριστική δήλωση: «Από μαρτυρίες και από πραγματογνώμονες τα θύματα είναι περισσότερα από 57. Βρέθηκαν 85 διαφορετικά DNA».

Την επόμενη μέρα, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος των Τεμπών κατέθεσε στην Εισαγγελία Λάρισας μια νέα συμπληρωματική τεχνική έκθεση (την 7η κατά σειρά…) της ομάδας των τεχνικών συμβούλων με επικεφαλής τον απόστρατο πυροσβέστη Βασίλη Κοκοτσάκη, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν η πηγή της πληροφορίας που είχε ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί σε αναπαραγωγές στο διαδίκτυο. Σε αυτή την τεχνική έκθεση, οι διορισμένοι τεχνικοί σύμβουλοι (που εκπροσωπούν και τον Σύλλογο “Τέμπη 2023”) δίνουν τη δική τους αυθαίρετη ερμηνεία στην αρίθμηση των ευρημάτων και της διασταύρωσης των δειγμάτων DNA και θέτουν τις σοβαρές επιφυλάξεις τους για την επίσημη ταυτοποίηση των 56 θυμάτων (επιπλέον της 57ης αγνοούμενης).

Άμεση ήταν η αντίδραση συγγενών των θυμάτων με σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο: ο Βαγγέλης Βλάχος, ο Νίκος Πλακιάς και ο Θοδωρής Ελευθεριάδης έσπευσαν να καταδικάσουν την διασπορά εντελώς αστήρικτων φημών που, κατά τη γνώμη τους, κάνουν ζημιά στην υπόθεση.

Όπως γράφει ο Βαγγέλης Βλάχος: «Τα έχουμε εξηγήσει πάρα πολλές φορές, με όλους τους τρόπους, και είναι θέματα λυμένα εδώ και ένα χρόνο. Δεν θα καθίσω να εξηγήσω κάτι παραπάνω επειδή κάποιοι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα συνεχίζουν να μην βλέπουν την πραγματικότητα και στο θέμα του αριθμού των νεκρών» ενώ ο Νίκος Πλακιάς απαντά σε σχόλιο: «Εάν εμείς γνωρίζαμε κάτι θα το αφήναμε έτσι; Θα ήταν σημαία στον αγώνα που κάνουμε. Αλλά εμείς θα πάμε με την αλήθεια και όχι με θεωρίες και σαχλαμάρες».

Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης συνοψίζει: «Προς όλους τους εμπλεκόμενους της υπόθεση παρακαλώ να είστε προσεκτικοί. Στο τέλος δεν θα μπορεί ο κόσμος να ξεχωρίσει την αλήθεια. Έτσι κι αλλιώς αυτό που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι εγκληματικό. Δεν χρειάζονται ψέματα και σάλτσες για να ενισχυθεί αυτό».

Ούτε 24 ώρες αργότερα, οι ίδιοι τεχνικοί σύμβουλοι σπεύδουν να “μαζέψουν” εντελώς το θέμα, παραδεχόμενοι ότι «κατόπιν τούτου  πλέον δεν εγείρεται θέμα περί του αριθμού των νεκρών θυμάτων», αφού φαίνεται ότι διαπίστωσαν ότι η αντιστοίχιση υπάρχει και είναι πλήρης, όπως, άλλωστε, προκύπτει από τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στη δικογραφία από πέρυσι. Το προφανές ερώτημα είναι: αφού τα στοιχεία ήδη περιέχονταν στη δικογραφία, γιατί οι συγκεκριμένοι τεχνικοί σύμβουλοι δεν κατάφεραν να τα εντοπίσουν και να τα ερμηνεύσουν σωστά, παρά χρειάστηκαν τη συνδρομή “ιδιώτη εθελοντή” (μάλλον συγγενής θύματος, όπως προκύπτει από άλλη ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα της Κρήτης);

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Δεν ισχύουν οι «αποκαλύψεις» περί δήθεν 28 αταυτοποίητων θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος"

Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Τι υποστηρίζει ο οδηγός του βυτιοφόρου που προκάλεσε το χάος!

Ο οδηγός του βυτιοφόρου το οποίο ανετράπη το βράδυ της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και πυρκαγιά, προκαλώντας χάος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο 60χρονος οδηγός υποστήριξε ότι κάτι πάτησε, έσκασε το λάστιχο και το όχημα τον «τράβηξε» αριστερά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το κρατήσει.

Αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις αιματολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν τυχόν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη σοβαρές ζημιές από το υψηλό θερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε από την έκρηξη και τη φωτιά.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Τι υποστηρίζει ο οδηγός του βυτιοφόρου που προκάλεσε το χάος!"

Ισραηλινοί πανηγυρίζουν από το Μοναστηράκι της Αθήνας μέχρι το Τελ Αβίβ για τη διάσωση των τεσσάρων ομήρων

Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς έχουν ξεσπάσει οι Ισραηλινοί ανά τον κόσμο, από το Μοναστηράκι στην Αθήνα, μέχρι τις παραλίες και τους δρόμους του Τελ Αβίβ, για τη διάσωση τεσσάρων ομήρων από τα χέρια της Χαμάς.

O IDF πραγματοποίησε ειδική επιχείρηση απελευθέρωσης, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί Ισραηλινοί όμηροι στη Γάζα πέθαναν σιγά-σιγά από τις κακουχίες με τον πόλεμο στην περιοχή να παραμένει σε εξέλιξη.

Έτσι, διασώθηκαν οι Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov και Shlomi Ziv. Και οι τέσσερις είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου από το μουσικό φεστιβάλ Supernova κοντά στη νότια κοινότητα Re’im.

Σημειώνεται, πως όταν επιτέθηκε η Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, είχε προκαλέσει μακελειό μεταξύ άλλων στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, ενώ συνολικά απήγαγαν 251 άτομα από το εβραϊκό κράτος.

Σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον επαναπατρισμό των ομήρων, διακρίνεται η στιγμή που η Noa Argamani συναντά τον πατέρα της μετά από μήνες και σπεύδει με δάκρυα στην αγκαλιά τους.

Επίσης, ο Shlomi Ziv διακρίνεται να μιλάει μέσω βιντεοκλήσης με τη σύζυγό του και δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του.

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραηλινοί πανηγυρίζουν από το Μοναστηράκι της Αθήνας μέχρι το Τελ Αβίβ για τη διάσωση των τεσσάρων ομήρων"

Οι νέες επεκτάσεις του Μετρό: Πού δημιουργούνται σταθμοί – Τα σχέδια για Αττική και Θεσσαλονίκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για το έργο της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον. Το έργο προκηρύχθηκε μαζί με την επέκταση του αμαξοστασίου του Ελαιώνα. Δεδομένου ότι η μελλοντική λειτουργία της επέκτασης, καθώς και οι λοιπές τρέχουσες ανάγκες της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. καθιστούν παράλληλα αναγκαία την εξεύρεση και κατασκευή επιπλέον χώρων αμαξοστασίου για την εξυπηρέτηση των συρμών, θα προχωρήσει ταυτόχρονα και η επέκταση του Αμαξοστασίου του Ελαιώνα σε γειτονική όμορη περιοχή εμβαδού περίπου 20 στρεμμάτων.

Με τη μελλοντική λειτουργία της επέκτασης καθίσταται αναγκαία και η αναβάθμιση/αντικατάσταση ορισμένων Η/Μ Συστημάτων σε μεγάλο τμήμα ή και στο σύνολο των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, χωρίς την οποία δεν θα είναι δυνατόν η περαιτέρω επέκτασή τους.

Για το λόγο αυτό θα αναβαθμιστεί ή θα αντικατασταθεί το σύστημα ψηφιακής μετάδοσης δεδομένων στο σύνολο των σταθμών των Γραμμών 2 & 3.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό οι τροποποιήσεις τα συγκεκριμένα συστήματα θα απαιτήσουν νέο εξοπλισμό και λογισμικό τόσο στο Κέντρο Ελέγχου στο Σύνταγμα όσο και τοπικά σε σταθμούς, φρέατια κλπ. Ωστόσο η σύνδεσή τους με τα σημερινά συστήματα έχει προβλεφθεί να γίνει χωρίς καμία διακοπή λειτουργίας των Γραμμών 2 και 3.

Η επέκταση θα αφορά τη διαδρομή μετά τον Σταθμό «Ανθούπολη» προς την περιοχή του Ιλίου και Αγίου Νικολάου και περαιτέρω μελλοντικά προς τις Αχαρνές και έχει σχεδιασθεί με σκοπό:

· Την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών των δυτικών προαστίων.

· Τη μελλοντική αύξηση της δικτύωσης των Γραμμών Μετρό με την πρόβλεψη ανταπόκρισης στον Σταθμό «Ίλιον» με τη μελλοντική επέκταση της Γραμμής 4 προς την Πετρούπολη.

Η επέκταση της γραμμής 2 θα είναι συνολικού μήκους περίπου 4 χλμ με τρεις νέους Σταθμούς και τα αντίστοιχα Φρέατα Αερισμού τους. Οι Σταθμοί, οι οποίοι στο σύνολό τους θα έχουν πλευρικές αποβάθρες και θα διαθέτουν μία ή δύο εισόδους, θα έχουν μήκος 110 μ, θα είναι πλήρως προσβάσιμοι από ΑΜΕΑ και το βάθος τους θα κυμαίνεται περίπου από -22 έως -24 μ.

Οι νέοι σταθμοί θα είναι οι εξής:

· Σταθμός «Παλατιανή»: Χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ανδρέα Παπανδρέου και διαθέτει δύο εισόδους εκατέρωθεν της οδού Θηβών.

· Σταθμός «Ίλιον»: Χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ελαιών, διαθέτει δύο εισόδους εκατέρωθεν της οδού Θηβών και πρόβλεψη σύνδεσης/μετεπιβίβασης επιβατών με τον ομώνυμο Σταθμό της μελλοντικής Επέκτασης της Γραμμής 4 προς Πετρούπολη.

· Σταθμός «Άγιος Νικόλαος»: Χωροθετείται κάτω από τμήμα της ομώνυμης οδού και τμήμα του διαμορφωμένου χώρου πρασίνου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Παραμυθιάς, Ολύνθου, Ζίτσης και Αγ. Νικολάου.

Στην Παλατιανή θα κατασκευαστεί και ένας σταθμός μετεπιβίβασης σε παρακείμενο χώρο εφαπτόμενο στον Σταθμό «Παλατιανή» μεταξύ των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Ικονίου με υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων τριών επιπέδων και χωρητικότητας 150 ΙΧ, με άμεση σύνδεση με τον Σταθμό. Στην επιφάνεια, μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του θα διαμορφωθεί Χώρος Μετεπιβίβασης Λεωφορείων.

Το τμήμα αυτό της Γραμμής 2 μέχρι την περιοχή του Αγίου Νικολάου εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 67.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ ο αριθμός των κατοίκων της περιοχής που θα εξυπηρετούνται από τους 3 νέους σταθμούς σε ακτίνα 500 μέτρων από την κατοικία τους υπολογίζεται σε περίπου 42.000 και οι αντίστοιχες εξυπηρετούμενες θέσεις εργασίας σε περίπου 5.000.

Προϋπολογισμός και χρόνος κατασκευής

Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε 550 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, αλλά η τελική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης θα καθοριστεί κατά το β΄ στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 57 μήνες από την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση.

Μελλοντικές επεκτάσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Έχει διερευνηθεί σε προκαταρκτικό στάδιο στην Αττική η επέκταση της Γραμμής 2 νότια προς Γλυφάδα και η επέκταση του Μετρό προς Καλλιθέα, εξασφαλίζοντας τη σύνδεση του ΚΠΙΣΝ με το δίκτυο του Μετρό.

Μελετάται η Επέκταση της Γραμμής 4 δυτικά, από το σταθμό «Άλσος Βεΐκου» προς το Δήμο Πετρούπολης, η οποία θα διέρχεται από τη Νέας Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ομοίως, η Επέκταση της Γραμμής 4 βόρεια, από το σταθμό «Κατεχάκη» προς Μαρούσι, Πεύκη και Λυκόβρυση.

Διερευνάται παράλληλα η υπόγεια Επέκταση της Γραμμής 1 βόρεια, από το σταθμό «Κηφισιά», προς Ν. Ερυθραία και την Εθνική Οδό (κόμβος Βαρυμπόμπης).

Στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα, κάτι που είχε να γίνει από το 2000 στην πόλη. Tεκμηριώθηκε για την επόμενη 20ετία η αναγκαιότητα και οι προτεραιότητες όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς και των επεκτάσεών τους, δεδομένου του πολύ υψηλότερου κόστους κατασκευής των έργων ΜΕΤΡΟ σε σχέση με τα οδικά έργα (δεκαπλάσιο έως εικοσαπλάσιο).

Τα έργα που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον είναι δυνατόν να διαμορφώσουν νέες συγκοινωνιακές συνθήκες και υπό προϋποθέσεις, να οδηγήσουν σε άλμα του ποσοστού της Δημόσιας Συγκοινωνίας από 15% σήμερα σε 50% στη Θεσσαλονίκη.

Το Μετρό θα αναπτυχθεί δυτικά σε δύο κατευθύνσεις, η μία προς Εύοσμο ενώ η άλλη προς το Νοσοκομείο Παπανικολάου. Παράλληλα θα επεκταθεί και προς το αεροδρόμιο, ενώνοντας τη βασική γραμμή με το Mediterranean Cosmos, το Διαβαλκανικό, τη Γεωργική Σχολή και το αεροδρόμιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι νέες επεκτάσεις του Μετρό: Πού δημιουργούνται σταθμοί – Τα σχέδια για Αττική και Θεσσαλονίκη"

Ισθμός: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση μετά την κατεδάφιση της γέφυρας, παραμένουν ανοιχτά τα διόδια - Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, όπως ανακοίνωσε η τροχαία λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πλέον, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, διαπιστώνονται ελάχιστες καθυστερήσεις. 

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία: «Η κίνηση των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου έχει ομαλοποιηθεί και παρατηρούνται ελάχιστες καθυστερήσεις. Οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται προς Κόρινθο συμφωνά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των ρυθμιστών τροχονόμων».

kinisi-isthmos-15555 Πλέον οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι ελάχιστες και οι οδηγοί μπορούν να μετακινούνται κανονικά στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο από τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας που δόθηκαν από το πρωί και σύμφωνα με τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας, οχήματα και στελέχη της οποίας βρίσκονται παντού κατά μήκος της διαδρομής για να δίνουν οδηγίες.

Επισημαίνεται ότι μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον παραχωρησιούχο, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού στο ρεύμα προς Κόρινθο είναι από το πρωί και για όλη τη διάρκεια της ημέρας ανοικτά. Νωρίτερα, εργαζόμενοι παρείχαν νερά στους διερχόμενους οδηγούς.

olympia_isthmos1

olympia_diodia2

Παράλληλα τα τεχνικά συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες καθαίρεσης του τμηματος της αερογέφυρας που υπέστη ζημιές απο την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο, προκειμένου να δοθεί στις επόμενες μέρες στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο που παραμένει κλειστό μετά το ατύχημα, καθώς υπήρχε ζήτημα στατικότητας λόγω των βλαβών από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις έγινε κατάσβεση της πυρκαγιάς χθες το βράδυ, αμέσως μετά το ατύχημα, στο σημείο βρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμακιο μηχανικών του υπουργείου για τη διαχείριση της καταστασης και τα ξημερώματα μετέβησαν στο σημείο ο Υπουργος Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργος Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Νωρίτερα, όσοι ταξίδευαν από την Αθήνα μέσω της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, αντιμετώπισαν προβλήματα, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένα βυτιοφόρο ανετράπη, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές και είχε καλέσει τους οδηγούς να αποφύγουν να ταξιδέψουν έως και τις 15:00 το μεσημέρι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ισθμός: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση μετά την κατεδάφιση της γέφυρας, παραμένουν ανοιχτά τα διόδια - Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις"

Τρίκαλα: Με σταφυλόκοκκο οι πισίνες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου!-Ραγδαία η εξάπλωσή του

Μια ιδιαίτερα άσχημη τροπή επιφύλασσαν οι τελευταίοι έλεγχοι στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων μιας και απέδειξαν ότι και η μικρή και η μεγάλη πισίνα έχουν μολυνθεί με σταφυλόκοκκο!

Για το θέμα ερωτήθηκε από το Trikalanews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας ο οποίος ανέφερε ότι ο σταφυλόκοκκος αναπτύχθηκε μέσα σε μια μόλις εβδομάδα. “Κάνουμε δύο φορές την εβδομάδα ελέγχους. Ο πρώτος δεν έδειξε κάτι, ο δεύτερος ωστόσο που έγινε χθες Παρασκευή, έδειξε ότι και οι δύο πισίνες έχουν μολυνθεί με σταφυλόκοκκο” είπε.

Η διαδικασία που ξεκίνησε είναι αυτή της απολύμανσης. Και αν στη μικρή πισίνα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα – εξάλλου κάθε Σαββατοκύριακο η μικρή πίσινα αδειάζει καθαρίζεται και ξαναγεμίζει- η μεγάλη δεν είναι βέβαιο πότε θα παραδοθεί προς χρήση.

“Το ζητούμενο είναι να παραδοθεί η πισίνα χωρίς πρόβλημα και ανασφάλεια για τους κολυμβητές” τόνισε ο κ. Λάππας.

Το θέμα είναι βέβαια αρκετά σοβαρό. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο λειτουργεί με τεράστια επιβάρυνση υποδεχόμενο καθημερινά τα μέλη των αθλητικών συλλόγων και πολίτες κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά του νομού Τρικάλων, μιας και είναι το μόνο σε όλη την περιφερειακή ενότητα.

Την ίδια ώρα, έχει ελλείψεις όπως για παράδειγμα χλωροποιητή με την κρίσιμη διαδικασία της χλωρίωσης να γίνεται μερικώς “με το χέρι”. Μπορεί αυτό να συντέλεσε και στην τόσο απότομη ανάπτυξη του σταφυλόκοκκου;

Ο κ. Λάππας δεν το επιβεβαιώνει αλλά δεν το αποκλείει κιόλας. Ωστόσο, το μηχάνημα του χλωροποιητή που αρκετές φορές έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί κοστίζοντας 40-50 χιλ ευρώ περίπου και τον αντιδήμαρχο να αναφέρει ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα προμηθευτεί σύντομα.

Από εκεί και πέρα, πάρα πολλά παιδιά, μαθητές και μαθήτριες των αθλητικών συλλόγων βρίσκονται σε αναστάτωση. Από τη μία το θέμα δημόσιας υγείας που τους κάνει να αισθάνονται ανασφάλεια, από την άλλη τα κολυμβητικά μαθήματα που μοιραία χάνουν ενώ μάλιστα προετοιμαζόταν αυτό το διάστημα για αγώνες έρχονται να αναδείξουν ότι πλέον είναι απαράδεκτο να λειτουργεί μόλις ένα κολυμβητήριο σε ολόκληρο νομό.

trikalanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίκαλα: Με σταφυλόκοκκο οι πισίνες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου!-Ραγδαία η εξάπλωσή του"

Θεσσαλονίκη: Αλληλομαχαιρώνονταν μέχρι που κατέρρευσαν – Σοκ από αιματηρή συμπλοκή αραβόφωνων στο κέντρο της πόλης (video)

Τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι της οδού Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Δύο αραβόφωνοι αλληλομαχαιρώνονταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών. Περισσότερα από 15 άτομα πήραν μέρος στην αιματηρή συμπλοκή.

«Είχε πολλούς μήνες να συμβεί κάτι τέτοιο. Τσακωμούς βλέπουμε καθημερινά. Πότε μαλώνουν για τα λαθραία τσιγάρα και πότε γιατί πίνουν λίγο παραπάνω. Οι συχνές περιπολίες της Αστυνομίας τους είχαν περιορίσει κάπως. Σήμερα έβγαλαν κουζινομάχαιρα και καρφώνονταν μπροστά μας» δήλωσε στο thestival.gr κάτοικος της οδού Βενιζέλου.

Κανένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν γνωρίζει την αφορμή της συμπλοκής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, η Αστυνομία είχε κληθεί για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο ίδιο σημείο δύο ώρες νωρίτερα. Αστυνομικοί της Ομάδας Ζ κινήθηκαν προς την οδό Βενιζέλου, όμως οι αλλοδαποί αποχώρησαν πριν την άφιξή τους. Τίποτα δεν προμήνυε το τι θα επακολουθούσε.

Στις 11:30 το βράδυ αραβόφωνοι από τη Συρία, την Αλγερία και το Μαρόκο άρχισαν να χτυπιούνται με τα χέρια, με ξύλα και με μαχαίρια. Η συμπλοκή άρχισε από την οδό Φιλίππου. Ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Κάποιοι έφτασαν στην οδό Βενιζέλου. Δύο από αυτούς άρχισαν να αλληλομαχαιρώνονται. Αφού χτυπήθηκαν αρκετές φορές έπεσαν στο έδαφος αιμόφυρτοι.

Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Ζ. Περιπολικά της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ατόμων που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Προσήχθη ένα άτομο που κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Φίλος του ενός τραυματία οδηγήθηκε στο Τ.Α. Λευκού Πύργου για να καταθέσει σχετικά με το περιστατικό. Δύο νεαρές γυναίκες, που γνωρίζονται με κάποιους από τους εμπλεκόμενους, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν.

 

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Αλληλομαχαιρώνονταν μέχρι που κατέρρευσαν – Σοκ από αιματηρή συμπλοκή αραβόφωνων στο κέντρο της πόλης (video) "

Ισθμός: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο, δόθηκαν 3 λωρίδες προς Κόρινθο - Εστάλη 112: Ξεκινήστε αργότερα για να αποφύγετε την ταλαιπωρία

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τη νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, καθώς οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό που υπέστη ζημιές από την ανατροπή και την έκρηξη του βυτιοφόρου, το βράδυ της Παρασκευής, όπως και η απομάκρυνση των μπαζών από το σημείο θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη. 

Πριν από λίγο εκδόθηκε νέο 112, καθώς η κυκλοφορία αυτή την ώρα διεξάγεται με καθυστερήσεις τουλάχιστον μίας ώρας  στην νέα Εθνικη Οδό κοντά στο σημείο ανατροπής του βυτιοφόρου, στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο, έως το σημείο της αντιδρόμησης, με την παρουσία της τροχαίας να είναι εντονη και τα οχήματα να κινούνται πλεον σε 3 λωρίδες κυκλοφορίες για την αποσυμφόρηση της κίνησης στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Η τροχαια συνιστά επίσης στους εκλογείς, των οποίων η έξοδος γίνεται κανονικά, να αναχωρήσουν λίγο αργότερα προς τους προορισμούς τους και οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα της αμφιδρόμησης να επιδείξουν προσοχή γιατί με το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ως διαχωριστικό είναι οι κώνοι.

112-11

«Παρακαλούνται οι πολίτες για την αποφυγή πρόσθετης ταλαιπωρίας να αποφύγουν από 11:00 έως 15:00 σήμερα, τη μετακίνηση από και προς τον Ισθμό της #Κορίνθου λόγω εργασιών σε γέφυρα πλησίον του Ισθμού, ύστερα από την ανατροπή του βυτιοφόρου και εκδήλωση πυρκαγιάς στο σημείο», αναφέρει σε ανάρτησή της η Ελληνική Αστυνομία. 


xartis_isthmos

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, λόγω ανατροπής βυτιοφόρου και εκδήλωσης πυρκαγιάς που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες (07-06-2024), στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο και συγκεκριμένα στο ύψος της -75,5- χιλιομετρικής θέσης, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Επί της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου έως τον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
Επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο (από ώρα 22:14), ενώ αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Νέας Εθνικής Οδού.
Κόμβος Λουτρακίου μετά την γέφυρα του Ισθμού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Στη παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από Αθήνα έως Αγίους Θεοδώρους και από Αγίους Θεοδώρους έως Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

α. Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.

β. Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30’ έως 23:00’ και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00’ έως 05:00’ της Δευτέρας (10-06-2024).

Η κυκλοφορία στη νέα Εθνική Οδό αναμένεται να αποκατασταθεί από αύριο (09-06-2024) μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Από τη πρώτη στιγμή στο σημείο του ατυχήματος βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας, από τις οποίες καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στα ανωτέρω σημεία και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Intrakat: Εργαζόμαστε πυρετωδώς για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Intrakat, που κλήθηκε για την κατεδάφιση της γέφυρας, μετά τη φωτιά στο βυτιοφόρο. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Intrakat, «με την ανατολή του ηλίου συνεργεία της εταιρείας εργάζονται πυρετωδώς για να δοθεί η εθνική στην κυκλοφορία το δυνατό συντομότερα».

xartis_isthmos

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών

Η διαδικασία κατεδάφισης προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ενώ αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την αύριο Κυριακή.

Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, τα συνεργεία θα απομακρύνουν τα μπάζα, θα καθαρίσουν και θα στρώσουν το οδόστρωμα, ώστε από την Πέμπτη να δοθεί το συγκεκριμένο τμήμα στην κυκλοφορία από την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε και η ΕΛΑΣ. 

gefyra_1

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός

Νωρίτερα, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε και η Ολυμπία Οδός, λόγω των εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας. Ήδη, από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου, γίνεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο 75,2ο χλμ, με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ. Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση των εκλογέων και λόγω της κίνησης, θα αρθεί η αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Η Ολυμπία Οδός καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

gefyra_2

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

Την Παρασκευή 07.06.2024 στις 21:00 το βράδυ σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εκτροπή και πυρκαγιά βυτιοφόρου οχήματος στη χιλιομετρική θέση 75,6 (ύψος Κόμβου Λουτρακίου) στο ρεύμα προς Κόρινθο του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα. Λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης. Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

- προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).

- προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

gefyra_1

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ισθμός: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο, δόθηκαν 3 λωρίδες προς Κόρινθο - Εστάλη 112: Ξεκινήστε αργότερα για να αποφύγετε την ταλαιπωρία"

Ρόδος: Μάζεψε τις παράνομες ξαπλώστρες ο ιδιοκτήτης του beach bar στην Αγία Μαρίνα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μάζεψε τις παράνομες ξαπλώστρες ο ιδιοκτήτης του beach bar, που σφραγίστηκε στη Ρόδο. Του είχε δοθεί προθεσμία 48 ωρών για να τις απομακρύνει.

Όπως καταγράφεται στις παρακάτω εικόνες και βίντεο, η παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο «καθάρισε» από τις παράνομες ξαπλώστρες, ομπρελοκαθίσματα και μεταλλικές κατασκευές, που την είχαν κατακλύσει.

 

Πλέον, η παραλία είναι προσβάσιμη για ελεύθερη χρήση από τους πολίτες.

Το πρωί της Παρασκευής οι Αρχές προχώρησαν στο σφράγισμα της επιχείρησης για τον παραλιακό χώρο του beach bar με τις παράνομες ξαπλώστρες στην Αγία Μαρίνα της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο υπαλλήλων της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου, με τη συνδρομή της ΑΑΔΕ και της Αστυνομίας, απέκλεισαν την ακτή και τις ξαπλώστρες που ήταν μέσα στη θάλασσα, δίνοντας προθεσμία στον ιδιώτη 48 ωρών για να τις απομακρύνει.

«Είπαμε ότι θα βάλουμε τάξη στις παραλίες και το κάνουμε πράξη. Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολλούς μήνες ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρανομεί. Έχουμε πλέον έναν σύγχρονο και αυστηρό νόμο που θέτει σαφείς κανόνες αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και αυστηρές ποινές και πρόστιμα σε όσους παρανομούν», τονίζει από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Μάζεψε τις παράνομες ξαπλώστρες ο ιδιοκτήτης του beach bar στην Αγία Μαρίνα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες"

Ευρωεκλογές 2024: Η Τροχαία δεν επιστρέφει πινακίδες – «Θα στείλει λάθος μήνυμα!»

Από την Τροχαία δεν υπάρχει η σκέψη να επιστρέψει πινακίδες και διπλώματα για τις ευρωεκλογές 2024.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αρκετοί στην Κατεχάκη υποστηρίζουν πως μια επιστροφή διπλωμάτων και πινακίδων λόγω των ευρωεκλογών «θα έστελνε το λάθος μήνυμα.

Ο δήμος Αθηναίων επιστρέφει τις πινακίδες

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών την έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αφαίρεση πινακίδων από την τοπική αυτοδιοίκηση αφορά κυρίως παράνομο παρκάρισμα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές 2024: Η Τροχαία δεν επιστρέφει πινακίδες – «Θα στείλει λάθος μήνυμα!»"

Σοκαριστικές αποκαλύψεις άντρα που βρέθηκε κλειδωμένος και χτυπημένος σε στάβλο στο Πήλιο

Δίωξη για έκθεση σε κίνδυνο, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη κατακράτηση, ασκήθηκε κατά του 60χρονου συμπαραστάτη, εξάδελφο εξ αγχιστείας που 45χρονου με νοητική υστέρηση που βρέθηκε από την Αστυνομία κλειδωμένος στο στάβλο στην πίσω πλευρά του σπιτιού του στο Μούρεσι, χθες το βράδυ. Ο 60χρονος αν και αναζητήθηκε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, δεν εντοπίστηκε. Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν ζητήσει με τέσσερις εκθέσεις τους την αντικατάσταση του 60χρονου.

Όλα έγιναν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης όταν ο 45χρονος άνδρας, άρχισαν να φωνάζει βοήθεια, από το πίσω μέρος του σπιτιού του, όπου υπάρχει στάβλος με ζωοτροφές, τον άκουσαν οι γείτονες και ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Αστυνομικοί που πήγαν επί τόπου, εντόπισαν τον στάβλο στο πίσω μέρος του σπιτιού όπου η πόρτα ήταν κλειδωμένη για να μην μπορεί να βγει ο 45χρονος.

Ο άνδρας εντοπίστηκε να κάθεται μόνος στο σκοτάδι, με ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι που δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί χρονικά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου η κατάστασή του διαπιστώθηκε ότι είναι καλή και μετά τις πρώτες βοήθειες αποχώρησε.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο 45χρονος ήταν κλεισμένος από στον στάβλο από το απόγευμα και χωρίς το βράδυ τις φωνές του αντιλήφθηκαν γείτονες που κάλεσαν την Αστυνομία.

Μετά το Νοσοκομείο ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου, που εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει προσωρινό συμπαραστάτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικαστικός συμπαραστάτης και συγγενής του 45χρονου, σύμφωνα με έκθεση των κοινωνικών υπηρεσιών, τον άφηνε νηστικό και δεν είχε την πρέπουσα συμπεριφορά στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να ζητήσουν με τέσσερις εκθέσεις που συνέταξαν να αντικατασταθεί, ωστόσο κάτι τέτοιο δε έγινε.

Ο 60χρονος μένει στο σπίτι του 45χρονου, εισπράττει την αναπηρική του σύνταξη 450 €, ενώ φέρεται να έχει μετατρέψει το σπίτι σε σκουπιδότοπο, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Αν εντοπιστεί και συλληφθεί ο συμπαραστάτης θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου, ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, μετά από εισαγγελική παραγγελία, εκτός από τον 60χρονο αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το εποπτικό συμβούλιο, που έχει ρόλο να ελέγχει τον συμπαραστάτη.

magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκαριστικές αποκαλύψεις άντρα που βρέθηκε κλειδωμένος και χτυπημένος σε στάβλο στο Πήλιο"

Συντάξεις: Οι ημερομηνίες πληρωμής για τον Ιούλιο - Τι αλλάζει

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες την Δευτέρα 24 Ιουνίου, ανήμερα της αργίας του Αγίου Πνεύματος και το γεγονός αυτό φέρνει ανατροπή με τις συντάξεις Ιουλίου.
Οι συνταξιούχοι βλέπουν πάντα τα λεφτά στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης μέρας.

Για τις συντάξεις Ιουλίου, το πρώτο μεγάλο κύμα πληρωμών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Κυρίες συντάξεις

ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ:

– Τρίτη 25 Ιουνίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 21/6

ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:

– Πέμπτη 27 Ιουνίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συντάξεις: Οι ημερομηνίες πληρωμής για τον Ιούλιο - Τι αλλάζει"

Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στο 1ο ΓΕΛ Βόλου – Στο Νοσοκομείο 16χρονος

Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων έγινε σήμερα το βράδυ έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, στην οδό Κύπρου, με αποτέλεσμα ένας 16χρονος να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο τραυματισμένος, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι ανήλικοι φαίνεται ότι έδωσαν ραντεβού για να χτυπηθούν, στο σημείο μαζεύτηκαν πάνω από 10 άτομα και ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός, λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ.

Ευτυχώς, περίοικοι τους αντιλήφθησαν, ειδοποίησαν την Αστυνομία, οι μαθητές στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν προσαγωγές αρκετών νεαρών, ενώ οι αστυνομικοί εξακολουθούν να αναζητούν τους ανήλικους σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου.  

magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στο 1ο ΓΕΛ Βόλου – Στο Νοσοκομείο 16χρονος"

Ακρίβεια: Έρχονται αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπύρες

Επιπρόσθετη επιβάρυνση στους καταναλωτές και «καπέλο» στις τιμές των εμφιαλωμένων νερών, των αναψυκτικών και των μπυρών φέρνει η εισαγωγή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (Deposit Return System – DRS) στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου.

Λόγω αύξησης της τιμής των πλαστικών, αλουμινένιων και γυάλινων μπουκαλιών οι τιμές υπολογίζεται ότι θα είναι κατά 10 με 15 λεπτά του ευρώ υψηλότερες από τις σημερινές.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε προ διμήνου, η εφαρμογή του DRS θα αφορά στις ακόλουθες συσκευασίες μιας χρήσης: αλουμίνιο έως 1 λίτρο, γυαλί έως 1,3 λίτρα, και πλαστικό έως 3 λίτρα. Οι συγκεκριμένες συσκευασίες χρησιμοποιούνται για προϊόντα όπως μπύρα, κρασί, νερό, αναψυκτικά, χυμούς, στιγμιαία ποτά και γάλα.

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές

Οι καταναλωτές είναι µεν θετικοί στην προοπτική εφαρµογής του DRS, όπως έχουν αποδείξει σχετικές έρευνες, αλλά πιστεύουν ότι «η δοµή του ισχύοντος συστήµατος δεν βοηθά». Σύµφωνα µε έρευνα που πραγµατοποιήθηκε για λογαριασµό της Συντονιστικής Επιτροπής Παραγωγών και Σούπερ Μάρκετ σε συνεργασία µε την εταιρεία συµβούλων Νetrino και την Εrnst & Young Ελλάδος, κατά το 70% οι καταναλωτές διατίθενται να επιστρέφουν τις συσκευασίες και να εισπράττουν το εγγυοδοτικό αντίτιµο, ενώ κατά το 21% απαντούν ότι το ενδιαφέρον τους συναρτάται µε το ύψος του επιστρεφόµενου ποσού.

Αντίστοιχα στην πλειονότητά τους (68%) θεωρούν ως βολικότερο σηµείο επιστροφής των συσκευασιών τα σούπερ µάρκετ, κατά το 20% σχετικά προτιµούν τους δηµόσιους χώρους, τις πλατείες και τα πάρκα και κατά το 7% τα περίπτερα και τα µίνι-µάρκετ.

Πώς θα λειτουργήσει και οι ποσοτικοί στόχοι

Πρακτικά οι καταναλωτές θα πρέπει να επιστρέφουν τα ανακυκλώσιμα αλλιώς θα επιβαρύνονται με το επιπλέον «καπέλο» του 20%. Το ποσό αυτό θα έχει πληρωθεί προκαταβολικά, δημιουργώντας έτσι μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Η ρύθμιση προβλέπει την επιστροφή των χρημάτων μέσω voucher. Πιο συγκεκριμένα, οι καταναλωτές που θα επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες στο κατάστημα θα λαμβάνουν ένα «κουπόνι» ως ανταμοιβή.

Οι ποσοτικοί στόχοι για την ανάκτηση και ανακύκλωση των συσκευασιών, που θέτει στη χώρα µας η ΕΕ και έχουν ενσωµατωθεί στην ελληνική νοµοθεσία, είναι σαφείς και φιλόδοξοι: Ως το 2025 οφείλουµε να ανακυκλώνουµε αποκλειστικά µέσω του συστήµατος Επιστροφής Εγγύησης Συσκευασιών τουλάχιστον το 77% του πλαστικού, το 50% του αλουµινίου και το 70% του γυαλιού που διατίθενται στην κατανάλωση ως συσκευασίες προϊόντων.

Το αργότερο ως το τέλος του 2029 οι ποσότητες των ανακυκλούµενων υλικών συσκευασιών, οι οποίες θα υπολογίζονται κατά το βάρος τους, πρέπει κατ’ ελάχιστον να αναλογούν στο 90% της συνολικής εισαγωγής στην εγχώρια ζήτηση του πλαστικού και αντίστοιχα στο 60% του αλουµινίου και στο 75% του γυαλιού.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακρίβεια: Έρχονται αυξήσεις σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και μπύρες"

Γκρεμίζουν τη γέφυρα στον Ισθμό μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου – Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου

Γκρεμίζεται η εναέρια γέφυρα στον Ισθμό μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα το βράδυ της Παρασκευής 07/06. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία το πρωί του Σαββάτου, η κυκλοφορία των οχημάτων επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, διεξάγεται μέσω αντιδρόμησης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση συνεχίζεται σε κάποια σημεία η εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνικής οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου και εκδήλωσης πυρκαγιάς, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το -23,5 χιλιόμετρο (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως το 84,5 χιλιόμετρο (Κόμβο Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30 έως 23:00 και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00 έως τις 17:00.

«Προς ενημέρωση σας για το ατύχημα είχε συλληφθεί ο οδηγός του βυτιοφόρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος. Από την τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας», σημειώνεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση.

Στο σημείο έχουν φτάσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όλα έγιναν στο 75,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, όπου ξέσπασε φωτιά, μετά από την ανατροπή βυτιοφόρου, την οποία έσβησε η Πυροσβεστική.

Νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για να γκρεμιστεί η εναέρια γέφυρα. Πρόκειται για σημείο της παλιάς εθνικής οδού και είναι άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σημείο.

Στην αερογέφυρα κάτω από την οποία εξετράπη το βυτιοφόρο προέκυψε πρόβλημα, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

«Άμεση ανταπόκριση της Intrakat για την κατεδάφιση της γέφυρας»

Μετά την καταστροφική φωτιά σε βυτιοφόρο όχημα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε γέφυρα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα, η Intrakat ανακοίνωσε πως «ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Τα συνεργεία της Intrakat εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν».

Σημειώνεται πως αργά το βράδυ εκδόθηκε 112 για απαγόρευση εισοδου στην Ολυμπία οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, όσο εξεταζόταν η κατάσταση της αερογέφυρας (από την οποία περνά η παλαιά Εθνικη Οδός) από τους μηχανικούς.

Εστάλη μάλιστα και μήνυμα από το 112 σε κατοίκους ορισμένων περιοχών, μέσω του οποίου καλούνταν οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκρεμίζουν τη γέφυρα στον Ισθμό μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου – Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news