facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Νετανιάχου: Πληροφορίες που έχουμε δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ κατηγορεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου Γάζα που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

«Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε. Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα» έγραψε ο Νετανιάχου στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νετανιάχου: Πληροφορίες που έχουμε δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς έριξε πυραύλους στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Όλαφ Σολτς

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και στην αποστολή του Γερμανού προέδρου Όλαφ Σολτς, λίγο πριν αναχωρήσει από το Ισραήλ.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η αντιπροσωπεία του υποχρεώθηκαν νωρίτερα απόψε να αποβιβαστούν από το γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος λίγο πριν από την αναχώρησή τους από το Τελ Αβίβ με προορισμό το Κάιρο, όταν ήχησε συναγερμός για βομβαρδισμούς στην περιοχή του αεροδρομίου στο Ισραήλ.

Ο κ. Σολτς επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ακολούθησαν τις οδηγίες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και ξάπλωσαν στο έδαφος, δίπλα στο αεροπλάνο.

Την επίθεση απέκρουσαν δύο αντιαεροπορικοί πύραυλοι του συστήματος Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος), οι οποίοι έγιναν ξεκάθαρα αντιληπτοί στο αεροδρόμιο, μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Λίγη ώρα αργότερα και αφού το αεροσκάφος ελέγχθηκε ενδελεχώς, ο καγκελάριος και οι υπόλοιποι επιβάτες επιβιβάστηκαν και αναχώρησαν για Κάιρο.

Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ ο Όλαφ Σολτς αναγκάστηκε επανειλημμένα να οδηγηθεί σε ασφαλή χώρο εξαιτίας των συνεχόμενων συναγερμών για επιθέσεις από την πλευρά της Χαμάς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς έριξε πυραύλους στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Όλαφ Σολτς"

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τo κανάλι της ομάδας στο Telegram την Τρίτη, το οποίο είπε ένας από τους μαχητές του πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε τα δύο άτομα.

Υπενθυμίζεται πως ένας άνδρας που θεωρείτο ύποπτος για τον πυροβολισμό δύο Σουηδών οπαδών ποδοσφαίρου και για τον τραυματισμό ενός άλλου στις Βρυξέλλες, ήταν ένας 45χρονος Τυνήσιος, του οποίου η αίτηση ασύλου απορρίφθηκε το 2020, αλλά αυτός συνέχισε να ζει παράνομα στο Βέλγιο, σύμφωνα με Βέλγους αξιωματούχους.

Έπειτα από ολονύκτιο ανθρωποκυνηγητό, η αστυνομία πυροβόλησε θανάσιμα σήμερα το πρωί τον ύποπτο που βρισκόταν σε καφετέρια της περιοχής Σερμπέκ, στο βόρειο τμήμα των Βρυξελλών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες"

Προβλήματα στην Πάτρα από τις έντονες βροχοπτώσεις

Προβλήματα, κυρίως στην Πάτρα, αλλά και σε περιοχές της Αιγιαλείας και της Ναυπάκτου, έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρώτες βραδινές ώρες στην Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν γίνει τουλάχιστον 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές για την παροχή βοήθειας.

Ακόμη, λόγω των βροχοπτώσεων, καταγράφεται συσσώρευση υδάτων σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, αλλά και συνοικιών, όπως επίσης και στην παραλιακή λεωφόρο Ακτή Δυμαίων, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην περιοχή της Αιγιαλείας έχουν καταγραφεί προβλήματα στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, κοντά στην περιοχή Ελαιώνας, ενώ στην Ναύπακτο υπήρξε συσσώρευση υδάτων στην οδό Καλυδώνος.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Προβλήματα στην Πάτρα από τις έντονες βροχοπτώσεις"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί δημοσιεύουν βίντεο και υποστηρίζουν ότι πύραυλος της Χαμάς αστόχησε και χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα

Το γύρο των social media κάνει ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τον βομβαρδισμό νοσοκομείο της Γάζας, τη στιγμή που το Ισραήλ επιρρίπτει την ευθύνη στη Χαμάς, λέγοντας πως αστόχησε πύραυλός της.

Το βίντεο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ και δείχνει τη στιγμή του βομβαρδισμού, από τον οποίο υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 500 άτομα, σύμφωνα με την παλαιστινιακή πλευρά.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι το περιστατικό «ακόμη είναι υπό εξέταση», σημειώνοντας ότι «θα εξακριβώσουμε τις λεπτομέρειες και θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη. Δεν γνωρίζω να πώ αν ήταν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή».

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «γίνονται πολλά αεροπορικά χτυπήματα, πολλές αποτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων και υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από την Χαμάς».

Σημειώνεται, ότι στην πλατφόρμα Χ κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει έναν πύραυλο να εκτοξεύεται μέσα από αστικό ιστό και στη συνέχεια να καταλήγει σε ένα κτίριο, με ορισμένους να αναφέρουν ότι προέρχεται από τη Γάζα.

Όμως δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για αληθινό περιστατικό, παλαιότερο γεγονός, πόσο μάλλον αν προέρχεται από τη Γάζα.

 
Καταδίκη από Αίγυπτο και Καναδά

Η Αίγυπτος καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα υπογραμμίζεται πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει επειγόντως για να σταματήσει τέτοια εγκλήματα.

«Αποτρόπαιο και απολύτως απαράδεκτο» χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο καναδός πρωθυπουργός καταδίκασε την επίθεση λέγοντας πως «είναι απαράδεκτο να πλήττεται νοσοκομείο».

Οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας – όπου η Χαμάς βρίσκεται στην εξουσία από το 2007 – ανέφεραν πως εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί, εκφράζοντας φόβους για τουλάχιστον 500 νεκρούς.

«Γενοκτονία» και «ανθρωπιστική καταστροφή» λέει η παλαιστινιακή προεδρία

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο της Γάζας είναι «γενοκτονία» και «ανθρωπιστική καταστροφή», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.
Επίσης, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ καταδίκασε την επίθεση αυτή ως ένα «φριχτό έγκλημα» τονίζοντας ότι οι χώρες που στηρίζουν το Ισραήλ φέρουν ευθύνη.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μετά την ισραηλινή επίθεση σε νοσοκομείο στη Γάζα στην οποία εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, δήλωσε υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.
Η συνάντηση επρόκειτο να λάβει χώρα στην Ιορδανία. Ο υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Αμπάς επιστρέφει στη Ραμάλα, την έδρα της κυβέρνησής του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος και πολλές μουσουλμανικές χώρες καταδικάζουν τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου κάλεσε σήμερα τη Δύση να παρέμβει αμέσως για «να σταματήσει την τραγωδία στη Γάζα», μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους. Ο Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση, κάνοντας λόγο για «έγκλημα πολέμου» και προειδοποιώντας πως οι δράστες του θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα στη Γάζα», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό νοσοκομείου «μέσα στο οποίο βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και αθώοι πολίτες».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε το ισραηλινό πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας, από το οποίο σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκατοντάδες «άοπλοι και ανυπεράσπιστοι άνθρωποι».

Για «επικίνδυνη κλιμάκωση» των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, επισημαίνοντας πως πλέον πλήττονται νοσοκομεία, σχολεία και αστικά κέντρα.

Στην Ιορδανία, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να προστατεύσει τον παλαιστινιακό λαό και να καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για τον τερματισμό που πολέμου.

Την άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας ζήτησε επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδικάζει την επίθεση

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καταδίκασε σήμερα την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας κατά την οποία τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και απαίτησε την άμεση προστασία για τους άμαχους και τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

«Ο ΠΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ ‘Αχλι Αραμπ», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπεγκέσους.

Η αντίδραση του Ισραήλ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας – Το κτίριο χτυπήθηκε από ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ

Στην Ισλαμική Τζιχάντ «χρεώνει» τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα ο Ισραηλινός στρατός (IDF). Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, «μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε.

Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι η Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα».

Οι Ισραηλινοί όπως αναμεταδίδει ο ΣΚΑΪ έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα βίντεο:

 
Ο πρώην ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάλ καλεί σε διαδηλώσεις μπροστά από τις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο

Ο πρώην ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάλ κάλεσε σε διαδηλώσεις μπροστά από τις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο μετά την ισραηλινή επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας από την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Ο ηγέτης της παλαιστινιακής Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε ότι «η σφαγή στο νοσοκομείο είναι ένα νέο σημείο καμπής».

Στην Ιορδανία, δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν σήμερα το βράδυ να εισέλθουν εντός των χώρων της ισραηλινής πρεσβείας στο Αμάν για να εκφράσουν την οργή τους μετά την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι σε νοσοκομείο στην παλαιστινιακή πόλη της Γάζας.

Οι διαδηλωτές παρέκαμψαν το οδόφραγμα των δυνάμεων ασφαλείας και προχώρησαν προς τις εγκαταστάσεις της πρεσβείας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν.

Σαρλ Μισέλ: Μια επίθεση κατά πολιτικών υποδομών δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο

«Μια επίθεση κατά πολιτικών υποδομών δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά την ολοκήρωση του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Ερωτηθείς αν η επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. Όπως είπε, η είδηση έφτασε όταν ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών, ωστόσο δεν διευκρίνισε αν εκφράζει την προσωπική του θέση ή την ομόφωνη θέση όλων των ευρωπαίων ηγετών.

Από την πλευρά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αρνήθηκε να απαντήσει στην ίδια ερώτηση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι το οποίο εκείνη τη στιγμή δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση αν στην κοινή θέση του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθετεί τη δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, ότι η διακοπή πρόσβασης κάθε αγαθού στη Λωρίδα της Γάζας (νερό, ηλεκτρικό, φάρμακα και φαγητό) συνιστά παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου, ο Σαρλ Μισέλ συμφώνησε, λέγοντας: «Όταν κόβεις βασικές υποδομές, πρόσβαση σε νερό, σε ηλεκτρικό και σε τρόφιμα, δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Επιτροπής απέφυγε να απαντήσει ευθέως, παραπέμποντας στην κοινή δήλωση των ευρωπαίων ηγετών της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, η οποία συνοψίζει τη θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του οποίου είναι μέλος. Στην κοινή δήλωση αναφέρονται τα εξής: «Τονίζουμε έντονα το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του σύμφωνα με το ανθρωπιστικό και το διεθνές δίκαιο απέναντι σε βίαιες και αδιάκριτες επιθέσεις (σ.σ. όπως της Χαμάς). Επαναλαμβάνουμε τη σημασία της διασφάλισης της προστασίας όλων των αμάχων ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο».

Τόσο ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ, όσο και η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισαν τη ανάγκη να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί δημοσιεύουν βίντεο και υποστηρίζουν ότι πύραυλος της Χαμάς αστόχησε και χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα"

Στο ΣτΕ θα προσφύγει ο ΔΣΑ κατά της απόφασης αντικατάστασης των ΔΣ σε ΑΔΑΕ και ΕΣΡ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει ο ΔΣΑ κατά της απόφασης για την αντικατάσταση του Προέδρου, Αντιπροέδρων και μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου με απόφαση του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, «υιοθετεί πλήρως κατά περιεχόμενο την Κοινή Ανακοίνωση του Προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού και των πρώην Προέδρων του ΔΣΑ, Φώτιου Κουβέλη, Αντωνίου Ρουπακιώτη, Δημητρίου Παξινού, σχετικά με τις Ανεξάρτητες Αρχές και αποφάσισε να ασκήσει αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας κατά της πρόσφατης απόφασης για την αντικατάσταση του Προέδρου, Αντιπροέδρων και μελών της ΑΑΔΕ και του ΕΣΡ, που ελήφθη μετά τη σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής της 28.9.2023 του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, καθώς και των υπ’ αριθμ. 48024 οικ και 48025 οικ αποφάσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης, με τις οποίες διορίστηκαν οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των δύο ως άνω συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών, ΕΣΡ και ΑΔΑΕ».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στο ΣτΕ θα προσφύγει ο ΔΣΑ κατά της απόφασης αντικατάστασης των ΔΣ σε ΑΔΑΕ και ΕΣΡ"

Χαμάς: Αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα θα απελευθερώσουμε τους αμάχους

Αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα θα απελευθερώσουμε τους αμάχους, φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος της Χαμάς, στο NBC.

Για να αφήσουν ελεύθερους τους στρατιώτες που κρατά, θέλει από το Ισραήλ να αφήσει ελεύθερους όλους τους Παλαιστίνιους κρατουμένους των ισραηλινών φυλακών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμάς: Αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα θα απελευθερώσουμε τους αμάχους"

Φόβοι για 500 νεκρούς από βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα – Η Ισλαμική Τζιχάντ πίσω από την επίθεση, λέει ο ισραηλινός στρατός

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν όταν νοσοκομείο της Γάζας βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρουν φόβους για περισσότερους από 500 νεκρούς, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εκατοντάδες εγκλωβισμένους στα ερείπια. Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, κηρύσσει τριήμερο πένθος μετά την φονική επιδρομή. Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας χαρακτηρίζει την επίθεση «γενοκτονία» και «ανθρωπιστική καταστροφή».

Ισραηλινός στρατός: Η Ισλαμική Τζιχάντ πίσω από την επίθεση

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι η αποτυχημένη ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ βρίσκεται πίσω από το φονικό χτύπημα στο νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι ένα μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από το εσωτερικό της Γάζας «πέρασε κοντά» από το αραβικό νοσοκομείο al-Ahli την ώρα που χτυπήθηκε.

Επικαλούμενος «πληροφορίες» από διάφορες πηγές, είπε ότι η Ισλαμική Τζιχάντ ήταν υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση που έπληξε το νοσοκομείο.

Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας στο υπό τη διοίκηση της Χαμάς παλαιστινιακό έδαφος ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε νοσοκομειακό συγκρότημα της Γάζας προκάλεσαν την Τρίτη τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων.

«Διακόσιοι έως 300 εκτοπισμένοι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα κατοχικά (ισραηλινά) πλήγματα στην αυλή» του νοσοκομείου Ahli Arab στο κέντρο της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα έκανε λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον 300 «μάρτυρες», ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο Αμπάς ακυρώνει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής ΑρχήςΜαχμούντ Αμπάςακυρώνει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά την επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο της Γάζας.

Διεθνείς αντιδράσεις

Η Αίγυπτος καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα υπογραμμίζεται πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει επειγόντως για να σταματήσει τέτοια εγκλήματα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδικάζει πολύ έντονα τη «βάρβαρη» επίθεση του Ισραήλ. «Είμαστε βαθιά αγανακτισμένοι που εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της στοχοποίησης ενός νοσοκομείου στη Γάζα σήμερα, και καταδικάζουμε αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήρτησε στο Χ: «Το χτύπημα ενός νοσοκομείου με γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες είναι το τελευταίο παράδειγμα των επιθέσεων του Ισραήλ που στερούνται των πιο βασικών ανθρωπιστικών αξιών.

Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής θηριωδία στη Γάζα».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι δήλωσε: «Εκατοντάδες θύματα σκοτώθηκαν στο Νοσοκομείο Baptist στη Γάζα ως αποτέλεσμα του ισραηλινού εγκλήματος και της παγκόσμιας συνείδησης που σιωπά για την αδικία και την αλήθεια».

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας αλλά και το Κατάρ καταδίκασαν τη βομβιστική επίθεση.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, δήλωσε ότι το ισραηλινό χτύπημα στο νοσοκομείο ήταν «φρικτό και απολύτως απαράδεκτο».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδικάζει επίσης τη φονική επίθεση. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, σε ανάρτησή του στο X, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus ζήτησε την «άμεση προστασία των αμάχων» και την «ανάκληση των εντολών εκκένωσης του Ισραήλ».

«Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα»

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν σχολείο που επιβλέπει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA) για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή. Ο Φιλίπ Λαζαρίνι τόνισε πως μεταξύ των τραυματιών είναι υπάλληλοι της UNRWA και ότι το σχολείο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές. «Είναι εξοργιστικό και δείχνει για ακόμη μια φορά κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές αμάχων. Κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ, περισσότεροι από 4.000 άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο που βομβαρδίστηκε.

Associated Press, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, Reuters,Times of Israel/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φόβοι για 500 νεκρούς από βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα – Η Ισλαμική Τζιχάντ πίσω από την επίθεση, λέει ο ισραηλινός στρατός"

Αγρίνιο: Σε τεντωμένο σχοινί είναι το κλίμα μεταξύ Ρομά – Νέο επεισόδιο σε λαϊκή και «συναγερμός» στην Αστυνομία

Φορτισμένη αρνητικά παραμένει η ατμόσφαιρα μεταξύ Ρομά στο Αγρίνιο

Συνέχεια φαίνεται ότι δίνεται στην ένταση που σημειώθηκε μεταξύ Ρομά προ ημερών (στις 11-10-23 στα Αγιοβασιλιώτικα), με νέο επεισόδιο να καταγράφεται σήμερα το πρωί (16-10-23) σε λαϊκή αγορά του Αγρινίου, στο Άγιο Κωνσταντίνο συγκεκριμένα.

Ειδικότερα, φέρεται να σημειώθηκε συμπλοκή ατόμων με αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο που είχε σημειωθεί προ ημερών, στο οποίο μάλιστα είχε τραυματιστεί και αστυνομικός.

Αστυνομική δύναμη έσπευσε στο σημείο και μάλιστα κάποιοι εκ των εμπλεκόμενων μετέβησαν στο αστυνομικό μέγαρο του Αγρινίου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Σε τεντωμένο σχοινί είναι το κλίμα μεταξύ Ρομά – Νέο επεισόδιο σε λαϊκή και «συναγερμός» στην Αστυνομία"

Φρέντι Μπελέρης: Αναβλήθηκε για τις 24 Οκτωβρίου η δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο

Αναβλήθηκε για τις 24 Οκτωβρίου, όπως αναμενόταν, η δίκη του Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας στην Αλβανία.

Στη σημερινή συνεδρίαση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης στο Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα, το δικαστικό σώμα αποδέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισης του Μπελέρη για την εξαίρεση ενός μέλος του τριμελούς δικαστικού σώματος. Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε η αντικατάστασή μίας ακόμη δικαστού, η οποία ζήτησε χρόνο να ενημερωθεί και να γνωρίσει το φάκελο της δικογραφίας.

Επομένως, το δικαστήριο δεν εκφράστηκε για το άλλο προκαταρκτικό αίτημα της υπεράσπισης Μπελέρη, που αφορά την ακύρωση όλης της δικογραφίας, επειδή κατά την υπεράσπιση, τα στοιχεία δεν ευσταθούν και συλλέχθηκαν με παράνομο τρόπο. Ο Φρέντι Μπελέρης δεν παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Φρέντι Μπελέρης: Αναβλήθηκε για τις 24 Οκτωβρίου η δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τετάρτη (18/10)

Άστατος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι όμως βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα


ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην Κρήτη. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα νότια. Τα φαινόμενα το απόγευμα στα βόρεια και το βράδυ στα νότια θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τετάρτη (18/10)"

Παύεται από τα καθήκοντά της η διοίκηση του «Βενιζέλειου» με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από σήμερα, Τετάρτη, από τα καθήκοντά τους ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο». Το νοσοκομείο επισκέφθηκε, χθες, ο υπουργός Υγείας, ανακοινώνοντας δέσμη μέτρων προκειμένου να επανεκκινήσουν τα τακτικά χειρουργεία που εδώ και περίπου ένα μήνα δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Παύεται από τα καθήκοντά της η διοίκηση του «Βενιζέλειου» με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη"

Πασινιάν: Η Αρμενία είναι έτοιμη να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, δήλωσε σήμερα (17.10.2023) ότι η Αρμενία είναι έτοιμη να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν έως το τέλος του έτους και θα εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των Αζέρων υπηκόων στο έδαφος της, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως πιστεύει ότι μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν είναι δυνατή εάν οι δύο πλευρές επιδείξουν καλή θέληση, υποβαθμίζοντας τις δυσκολίες επίτευξης μιας συμφωνίας για τα κοινά τους σύνορα.

Το Αζερμπαϊτζάν τον περασμένο μήνα εξαπέλυσε αστραπιαία επίθεση για να θέσει υπό τον έλεγχο του την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία ήταν υπό την διακυβέρνηση των Αρμενίων με την υποστήριξη της Αρμενίας για τρεις δεκαετίες.

Οι περισσότεροι από τους 120.000 Αρμένιους του Καραμπάχ κατέφυγαν στην Αρμενία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πασινιάν: Η Αρμενία είναι έτοιμη να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν"

Τέσσερα νέα κρούσματα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου

Στα 161 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου, από 157 την περασμένη εβδομάδα.

Ο αριθμός των θανάτων παραμένει 20, χωρίς μεταβολή, σύμφωνα με το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Οι υπεύθυνοι του Οργανσμού επισημαίνουν πως από την αρχή της περιόδου 119 ασθενείς εμφάνισαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), όπως εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση) και 42 είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Έχουν, επίσης, καταγραφεί 20 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων τα 81 έτη).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερα νέα κρούσματα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου "

Αχαρνές: Τρεις συλλήψεις για την επίθεση κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από αγνώστους όταν πήγαν για έλεγχο ύστερα από πληροφορίες για πυροβολισμούς, στην οδό Κιλελέρ στην περιοχή των Αχαρνών, στις δύο και μισή τα ξημερώματα.  

Ελαφρά στο χέρι τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε αστυνομικό όχημα.

Στο σημείο εντοπίστηκαν 4 κάλυκες των 9 χιλιοστών. Συνελήφθησαν τρεις Ρομά ηλικίας 26, 46 και 43 ετών για παράβαση του νόμου περί όπλων, εξύβριση, βία κατά υπαλλήλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαρνές: Τρεις συλλήψεις για την επίθεση κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ"

Βρυξέλλες: Νέο βίντεο με τα τυφλά χτυπήματα του τρομοκράτη – Νεκρός από αστυνομικά πυρά

Νέα βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την τρομοκρατική επίθεση του Τυνήσιου Λασουέντ Αμπντεσλάμ στις Βρυξέλλες, ο οποίος σκότωσε 2 Σουηδούς και τραυμάτισε σοβαρά έναν οδηγό ταξί.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ο 45χρονος σε γειτονιά των Βρυξελλών να οπλίζει, και να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον αυτοκινήτων που είχαν την ατυχία να περνούν από μπροστά του.

Οι οδηγοί σαστισμένοι αρχικά σταματούν και στην συνέχεια φεύγουν βιαστικά. 

Υπενθυμίζεται πως ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών κατά την προσπάθεια σύλληψής του. Πυροβολήθηκε από την Αστυνομία στο στήθος και νοσηλεύτηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Μετά από λίγο υπέκυψε στα τραύματά του.

Η Βελγίδα υπουργός Εσωτερικών Ανελίς Φερλίντεν δήλωσε ότι πάνω του βρέθηκε το όπλο που χρησιμοποίησε και μια τσάντα με ρούχα.

Υπενθυμίζεται πως σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δράστης δήλωνε μέλος του ISIS.

Σε κατάσταση πολιορκίας το Βέλγιο

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κροο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Δήλωσε πως είχε επικοινωνία με τον Σουηδό ομόλογό του. Eπίσης ανέφερε ότι επετράπη στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου που ήταν στο στάδιο King Baudouin να φύγουν μόνο αφού κρίθηκε πως ήταν ασφαλές.

Τόνισε ότι την έρευνα διενεργεί η ομοσπονδιακή εισαγγελία, λόγω του πιθανού τρομοκρατικού κινήτρου.

Ο πρωθυπουργός Ντε Κρόο στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Το Βέλγιο έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες ανέβηκε στο ύψιστο επίπεδο (το «4»), στο υπόλοιπο Βέλγιο ανέβηκε (στο «3»).

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο με μήνυμά του στο Χ, ζήτησε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε «επαγρύπνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο τα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες θα λειτουργήσουν με τηλεργασία, τα κτίρια θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστό θα παραμείνει και το ευρωπαϊκό σχολείο.

Το μήνυμα του δράστη

“Με λένε Αμπντεσαλέμ Αλ Γκιλανί και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ συγχωρείστε με. Και τους συγχωρώ όλους”, ακούγεται να λέει στο βίντεο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρυξέλλες: Νέο βίντεο με τα τυφλά χτυπήματα του τρομοκράτη – Νεκρός από αστυνομικά πυρά"

Προειδοποιεί το Ιράν – Απειλούν οι Φρουροί της Επανάστασης: «Καρκινικός όγκος το Ισραήλ – Θα εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προειδοποίησε σήμερα ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει» «τις δυνάμεις της αντίστασης», αν το Ισραήλ συνεχίσει την επίθεσή του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Αν συνεχιστούν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των Παλαιστινίων, οι μουσουλμανικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της αντίστασης θα γίνουν ανυπόμονες και κανείς δεν θα μπορεί να τις σταματήσει», προειδοποίησε ο Χαμενεΐ.

«Ο κόσμος γίνεται μάρτυρας της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα από το σιωνιστικό καθεστώς», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κανείς δεν πρέπει να ελπίζει» ότι κάποιες πλευρές, όπως το Ιράν, θα μπορέσουν «να εμποδίσουν τις δυνάμεις της αντίστασης» να αναλάβουν δράση, τόνισε.

Ο Χαμενεΐ αναφερόταν στον «άξονα της αντίστασης», όπως αποκαλούνται ατύπως οι χώρες και οι οργανώσεις που είναι εχθρικές προς το Ισραήλ, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα έχουμε ευθύνη να αντιδράσουμε, πρέπει να αντιδράσουμε», εκτίμησε ο Χαμενεΐ, ενώ πρόσθεσε ότι «οι αξιωματούχοι του σιωνιστικού καθεστώτος θα πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματά τους εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα».

Χθες Δευτέρα το βράδυ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν προειδοποίησε για το ενδεχόμενο «προληπτικής δράσης του άξονα της αντίστασης» εναντίον του Ισραήλ «τις επόμενες ώρες», καθώς ο ισραηλινός στρατός φαίνεται να ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Σύμφωνα με το Ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Αμίρ Αμπντολαχιάν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στη Γάζα και το Ισραήλ με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Εξάλλου ο Χαμενεΐ επέκρινε «τους αξιωματούχους κάποιων χωρών» που στηρίζουν το Ισραήλ και οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η Χαμάς, κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου, «σκότωσε αμάχους».

«Δεν είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι αυτοί στους οικισμούς είναι όλοι τους ένοπλοι. Και ακόμη κι αν ήταν άμαχοι, πόσοι από αυτούς σκοτώθηκαν;», διερωτήθηκε, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι σκοτώνει «αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους» στη Γάζα.

Μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν είναι ένθερμοι υποστηρικτές των Παλαιστινίων, ενώ η Τεχεράνη δεν κρύβει ότι στηρίζει με όπλα και χρήματα τη Χαμάς, την παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Απειλούν και οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν

Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει άλλο ένα «κύμα κλονισμού» από το «μέτωπο της αντίστασης» εάν οι «ωμότητες» του δεν σταματήσουν στη Γάζα, δήλωσε υποδιοικητής του Στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

«Τα σοκ του μετώπου της αντίστασης κατά του σιωνιστικού καθεστώτος θα συνεχιστούν μέχρι να εξαλειφθεί αυτός ο “καρκινικός όγκος” από τον παγκόσμιο χάρτη» δήλωσε ο ταξίαρχος Αλί Φαντάβι. «Άλλο ένα κύμα είναι καθ’ οδόν, αν το Ισραήλ δεν τερματίσει τις φρικαλεότητες στη Γάζα».

Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποιεί το Ιράν – Απειλούν οι Φρουροί της Επανάστασης: «Καρκινικός όγκος το Ισραήλ – Θα εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη»"

Συγκλονίζουν οι ιατροδικαστές στο Ισραήλ: «Οι άνθρωποι κακοποιήθηκαν τόσο βάναυσα από τη Χαμάς που δεν αναγνωρίζονται»

Στο Εθνικό Ιατροδικαστικό Κέντρο του Ισραήλ οι εικόνες σοκάρουν. Η φρίκη των βασανιστηρίων της Χαμάς αποτυπώνεται μέσα από τις σοκαριστικές περιγραφές Ισραηλινών ιατροδικαστών, οι οποίοι «λύγισαν» όταν είδαν τα απανθρακωμένα λείψανα των ανθρώπων που βίωσαν τον απόλυτο τρόμο στα χέρια της Χαμάς.

Μία συγκλονιστική ιστορία είναι αυτή δύο πτωμάτων που ήταν τόσο παραμορφωμένα που στην αρχή δεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για δύο διαφορετικά άτομα. Αλλά όταν οι γιατροί άρχισαν να τα εξετάζουν, μπόρεσαν να διακρίνουν πως πρόκειται για έναν ενήλικα και ένα παιδί. Και ήταν αγκαλιασμένοι σφιχτά. Έτσι είχε τελειώσει για αυτούς… Παγιδευμένοι σε ένα δωμάτιο καθώς άντρες της Χαμάς πυρπόλησαν το σπίτι τους. Ενώ η φρίκη του να καούν ζωντανοί πλησίαζε, ο ενήλικας δεν είχε τίποτα άλλο να προσφέρει παρά να κρατήσει το τρομοκρατημένο παιδί στην αγκαλιά του, πριν το φρικιαστικό τέλος.

Αυτή είναι η εκδοχή του Silent Witness, του τηλεοπτικού δράματος για τους ειδικούς της παθολογίας που συνδυάζουν ιατροδικαστικές γνώσεις για να λύσουν μια υπόθεση. Από τα 959 πτώματα που έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής στη στρατιωτική βάση Shura, αυτά που είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστούν μεταφέρονται στο ιατροδικαστικό κέντρο εδώ στο Τελ Αβίβ, όπου ομάδες επιστημόνων εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να αναγνωρίσουν ποιοι είναι.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι βασανισμένες οικογένειες των αγνοουμένων είναι πέρα ​​για πέρα ​​απελπισμένες – πρέπει απλώς να το μάθουν. Μερικά θύματα πυροβολήθηκαν και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν, άλλα πνίγηκαν με συρμάτινα κορδόνια και καταδικάστηκαν σε μια φλεγόμενη κόλαση.

Από χθες, υπήρχαν 297 πτώματα που είναι αδύνατον να αναγνωριστούν. Μερικές φορές, το μόνο από το οποίο μπορούν να πιαστούν για να βγάλουν άκρη είναι μερικά θραύσματα οστών. Αυτό είναι κυριολεκτικά το μόνο που έχει απομείνει από κάποιον.Είναι άθλια η δουλειά αυτών των παθολόγων, γράφει η Daily Mail.

Οι γιατροί ξεσπούν σε λυγμούς καθώς προσπαθούσαν να εξηγήσουν το πόσο σημαντικό είναι να αναγνωριστούν αυτοί οι άνθρωποι. Ο Τσεν Κούγκελ, διευθυντής του κέντρου, δείχνει έναν σωρό από οστά. «Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί μέσα. Μόνο τμήματα ενός κρανίου. Ένα ζυγωματικό οστό. Αυτό είναι το μόνο που έχει απομείνει από αυτούς. Τα σώματά τους έχουν εξαϋλωθεί».

Σε άλλη φωτογραφία ένας άνδρας έχει δολοφονηθεί πισώπλατα. «Μπορείτε να δείτε από τα σημάδια του καρπού του ότι ήταν δεμένος με χειροπέδες πίσω από την πλάτη του. Και μετά εκτελέστηκε».

Φρικτοί και μαρτυρικοί θάνατοι

Ο δρ. Κούγκελ έκλαιγε καθώς περιέγραφε πώς είχαν παραλάβει λείψανα τόσο παραμορφωμένα που χρειάστηκε να κάνουν αξονική τομογραφία για να καταλάβουν ότι υπήρχαν δύο πτώματα. Ένα μεγάλο και ένα μικρό. Δείχνοντας τη σάρωση από την αξονική λέει: «Μπορείτε να καταλάβετε από το σχήμα της σπονδυλικής τους στήλης ότι πρόκειται για έναν ενήλικα και ένα παιδί, που κάθονται μαζί και αγκαλιάζονται σφιχτά μεταξύ τους. Στις τελευταίες τους στιγμές. Κάηκαν μέχρι θανάτου έτσι. Αποτεφρώθηκαν ζωντανοί μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον».

Ο δρ Kugel, ιατροδικαστής εδώ και 31 χρόνια, έκανε συνεχώς παύσεις για να πάρει βαθιές αναπνοές, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει.

Αυτό είναι συγκλονιστικό και τόσο δύσκολο να το βλέπει, ακόμη και για ανθρώπους σαν κι εμένα που ασχολούνται τόσα χρόνια με την επιστήμη της ιατροδικαστικής», είπε.

Όπου και αν κοιτάξεις μέσα στο νεκροτομείο έβλεπες γύρω σου μια κόλαση. Πολλοί από τους αθώους ανθρώπους που σφαγιάστηκαν έχουν τραύματα από σφαίρες στα χέρια τους, καθώς μάταια προσπαθούσαν να αμυνθούν από τις σφαίρες.

Ο δρ. Κούγκελ λέει: «Είναι φρικτό. Και υπάρχουν τόσα πολλά κοντέινερ και είναι όλα γεμάτα πτώματα. Είναι τόσο τρομερό. Το μέγεθος της σκληρότητας είναι αδιανόητο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονίζουν οι ιατροδικαστές στο Ισραήλ: «Οι άνθρωποι κακοποιήθηκαν τόσο βάναυσα από τη Χαμάς που δεν αναγνωρίζονται»"

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν με το επικαιροποιημένο εμβόλιο – Τι αλλάζει με τις εξετάσεις του ΕΟΠYΥ

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού με το Μονοδύναμο Επικαιροποιημένο Εμβόλιο, καθώς άνοιξε από την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα των ραντεβού. Ο εμβολιασμός συστήνεται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, και στους άνω των 60 ετών.

Στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Newsroom» ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επανέλαβε τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Όπως είπε «το επικαιροποιημένο εμβόλιο αφορά τους άνω των 60 και κάποιες ευάλωτες ομάδες και τους υγειονομικούς. Δεν είναι υποχρεωτικό για κανέναν. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για αυτές τις ομάδες».

Από την πλευρά της η δημοσιογράφος Σοφία Πατραμάνη, εξήγησε ότι μπορεί να κάνει το εμβόλιο όποιος θέλει ακόμα και κάτω των 60 ετών και ότι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους με τους ίδιους τρόπους που ίσχυαν έως τώρα: μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και μέσω τον φαρμακείων.

Μαγιορκίνης: Εξαιρετικά ασφαλές – Όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πρέπει να το κάνουν

Τα εμβόλια δεν γίνονται στα φαρμακεία, υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης. «Υπάρχουν οι συστάσεις, ναι μεν όλοι μπορούν να πάνε να το κάνουν εάν και εφόσον θέλουν, αλλά ως γιατρός οφείλω να τονίσω τις συστάσεις και ο κόσμος που πρέπει να πάει να το κάνει θα πρέπει να πάει να το κάνει. Δηλαδή οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, είναι πολύ σημαντικό να πάνε να το κάνουν, γιατί με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν και τον εαυτό τους και μειώνεται και το βάρος στο σύστημα υγείας».

Ακόμα εξήγησε ότι κάθε χρόνο βγαίνει το εμβόλιο της γρίπης με την ίδια λογική, επικαιροποίηση και ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο είναι εξαιρετικά ασφαλές. «Τα εμβόλια για τον κορονοιό έχουν δοκιμαστεί για παρενέργειες, όπως και τα προηγούμενα, υπάρχει πολλή βιβλιογραφία, πολλή μελέτη, είναι πολύ ασφαλή, είναι εξαιρετικά ασφαλή εμβόλια και για αυτό το λόγο το όφελος που δίνουνε στις ομάδες κινδύνου είναι τόσο μεγάλο που η οποιαδήποτε παρενέργεια είναι μηδαμινή».

Τέλος η Σοφία Πατραμάνη ανέφερε ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κυρία Θεοδωρίδου, ανέφερε χθες ότι το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού έχει εξαλειφθεί και δεν υπάρχει πουθενά στην παγκόσμια κοινότητα έως και της Δέλτα. Τους τελευταίους μήνες, επικρατεί η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της. Το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει παρασκευαστεί για την Κράκερ, την υποπαραλλαγή της Όμικρον και παρέχει πολύ σημαντική προστασία και για τις άλλες αλλαγές υποπαραλλαγές, όπως της Eris. Η κράκερ στην Ελλάδα όπως και στην Ευρώπη, εξηγεί η δημοσιογράφος, είναι στο 45% του πληθυσμού και χρειάζεται μόνο μία δόση τρεις μήνες μετά από εμβολιασμό ή από νόσηση για τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ, πάλι μία δόση χρειάζεται. Εξαιρούνται οι ανοσοκατασταλμένοι. Εκείνοι πρέπει να κάνουν τρεις δόσεις με μεσοδιάστημα τον ένα μήνα. Όλοι οι άλλοι είναι εμβολιασμένοι με μία δόση.

Τι αλλάζει με τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΥ

Η Σοφία Πατραμάνη και ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησαν και για το «φρένο» που βάζει ο ΕΟΠΠΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Η δημοσιογράφος εξήγησε ότι δεν κόβονται εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ αλλά εκείνο το οποίο γίνεται είναι να εφαρμοστούν κάποιοι κανόνες με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα αλλά και τα πρωτόκολλα των επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα, όπως είναι η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, καθώς το νομοθέτημα αυτό, το οποίο τίθεται τώρα σε εφαρμογή έχει θεσμοθετηθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Διαπιστώθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ δαπανά πολύ μεγάλα ποσά σε εξετάσεις, οι οποίες δεν αφορούν σε προβλήματα υγείας, αλλά σε πρόληψη με συγκεκριμένους δείκτες. Για παράδειγμα, μόνο για τις εξετάσεις που αφορούν τη βιταμίνη D και τη βιταμίνη Β12 ο ΕΟΠΥΥ δαπανά γύρω στα 120 εκατ. το χρόνο.

Όταν λοιπόν πρόκειται για πρόληψη, το εξάμηνο θεωρείται ένα καλό μεσοδιάστημα στο να γίνει η εξέταση. Όμως το να γίνεται πάρα πολύ συχνά, είναι πέρα τα διεθνή πρωτόκολλα. Και πάντα υπάρχει επισήμανση από τον ΕΟΠΥΥ ότι εξαιρείται από την εφαρμογή αυτών των πρωτοκόλλων, ο καρκίνος και άλλα πολύ σοβαρά νοσήματα.

«Αν συνταγογραφήσει ογκολόγος ότι θα πρέπει ακόμα και σε τρεις ημέρες να επαναληφθεί μία εξέταση, ακόμα και καθημερινά. Ο ασθενής δεν θα χρειαστεί να πάει σε δημόσια δομή θα πάει στο κέντρο που τον εξυπηρετεί. Και στις άλλες περιπτώσεις δεν καταργείται η δυνατότητα να γίνει η εξέταση, απλά ο νομοθέτης λέει ότι την τρίτη φορά που θα πάει κάποιος για εξέταση κατά παράβαση του μεσοδιαστήματος, θα παει σε δημόσια δομή και όχι σε ιδιωτικό κέντρο».

Για το ίδιο θέμα ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι κατά τεκμήριο στην Ελλάδα είμαστε υπερβολικοί στις εξετάσεις, όχι βέβαια όλοι. «Υπάρχει ένας πληθυσμός ο οποίος έχει την τάση να κάνει πολλές εξετάσεις ακόμα και αν δεν έχει πρόβλημα και και σίγουρα η βιταμίνη D είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, καθώς δεν υπάρχει στον ελληνικό πληθυσμό έλλειψη βιταμίνης D. Η βιταμίνη D είναι για πολύ συγκεκριμένα νοσήματα, όπως για παράδειγμα στους νεφροπαθείς. Παρατηρούμε λοιπόν ότι υπάρχει μία επανάληψη κάποιων εξετάσεων και μάλιστα αυτή οδηγεί και στο να παίρνουν πολλά συμπληρώματα κάποιοι άνθρωποι που δεν τα χρειάζονται. Αυτό πρέπει να διορθωθεί, γιατί αυτοί οι πόροι της υγείας, από τη στιγμή που καταναλώνονται σε κάτι που δεν χρειάζεται, μετά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάτι που πραγματικά χρειάζεται. Δηλαδή σκεφτείτε τώρα, όλα αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να επενδυθούν σε τομογράφους, σε θεραπείες οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλο αυτό το στο σύστημα υγείας. Αυτά τα χρήματα στην ουσία στερούνται από κάποιους που τα χρειάζονται πραγματικά. Οπότε θα πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός σε αυτό το κομμάτι για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις παραμέτρους του συστήματος» καταλήγει.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν με το επικαιροποιημένο εμβόλιο – Τι αλλάζει με τις εξετάσεις του ΕΟΠYΥ"

Απίστευτο περιστατικό στο Παγκράτι: Της έπαιρναν τις πινακίδες, επιχείρησε να φύγει και τραυμάτισε αστυνομικό

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11:30 το πρωί στο Παγκράτι.

Αστυνομικοί με όχημα της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στην οδό Ευτυχίδου πραγματοποιώντας ελέγχους για διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, από τα οποία αφαιρούσε τις πινακίδες. Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα ήταν ένα ασημί -μάρκας Hyundai- που άνηκε σε ιδιοκτήτρια καταστήματος της περιοχής.

Πήγε να φύγει και τραυμάτισε αστυνομικό!

Η ίδια, στη θέα των αστυνομικών, βγήκε από την επιχείρηση της και μπήκε στο όχημα της με σκοπό να το μετακινήσει. Ωστόσο, μόλις έβαλε μπροστά και επιχείρησε να φύγει, τραυμάτισε στο χέρι έναν αστυνομικό ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν πίσω από το αυτοκίνητο και αφαιρούσε την πινακίδα.

Η γυναίκα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και σύμφωνα με τις πληροφορίες πήραν και το όχημα της, ενώ η ίδια οδηγήθηκε στο τμήμα της περιοχής .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά .

Το ΙΧ που είχε διπλοπαρκάρει και χτύπησε τον αστυνομικό / Φωτογραφία: iefimerida.gr
Το ΙΧ που είχε διπλοπαρκάρει και χτύπησε τον αστυνομικό / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Αστυνομικοί στο σημείο όπου έγινε το συμβάν / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Αστυνομικοί στο σημείο όπου έγινε το συμβάν / Φωτογραφία: iefimerida.gr

iefimerida 

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο περιστατικό στο Παγκράτι: Της έπαιρναν τις πινακίδες, επιχείρησε να φύγει και τραυμάτισε αστυνομικό"

Εκτακτο δελτίο για καταγίδες και χαλάζι, στο κάδρο και η Θεσσαλία

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, από σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη 17-10-2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. από τις μεσημβρινές ώρες η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.

β. από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

γ. από αργά το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα εξασθενήσουν, αλλά πρόσκαιρα θα επηρεαστούν με έντονα φαινόμενα η Θεσσαλία και πιθανώς η βόρεια Εύβοια. 

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτακτο δελτίο για καταγίδες και χαλάζι, στο κάδρο και η Θεσσαλία"

Αποκάλυψη για την τραγωδία στο Ζεφύρι: Ένα αποτυχημένο προξενιό πίσω από τον θάνατο του 8χρονου

Ο νονός και... παρολίγον θείος σκότωσε τον βαφτισιμιό. Ένα αποτυχημένο συνοικέσιο, "κρύβεται" πίσω από την βεντέτα που πυροδότησε τον θανάσιμο τραυματισμό του 8χρονου αγοριού στο Ζεφύρι το βράδυ του Σαββάτου.

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης, είχε έρθει σε ρήξη με την οικογένεια όταν δεν... ευοδώθηκε ο γάμος του με τη θεία του 8χρονου. Το άτυχο παιδί δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που έπαιζε έξω από το σπίτι του στην οδό Μαρίνου Αντύπα και έχασε τη ζωή του λίγη ώρα αργότερα πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Οι αστυνομικοί μετά τη μαρτυρία της μητέρας του άτυχου παιδιού, επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον δράστη, ενώ επιχειρούν να τον προσεγγίσουν μέσω συγγενών, χωρίς προς το παρόν αποτέλεσμα. Η τραγωδία στο Ζεφύρι είναι ένα από τα τρία περαστικά πυροβολισμών που καταγράφηκαν μέσα σε ελάχιστες ώρες κοντά σε καταυλισμούς Ρομά.

Στον Τύρναβο έξι άνδρες κατέληξαν στο νοσοκομείο χτυπημένοι από σκάγια, έπειτα από διαφωνία εντός οικισμού για την... στήριξη ενός υποψηφίου στις εκλογές.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί μέσα σε καταυλισμούς σε όλη τη χώρα αλλά και γύρω από αυτούς είναι το γεγονός ότι μόνο μέσα σε ένα μήνα (11 Σεπτεμβρίου - 11 Οκτωβρίου), σε στοχευμένες δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό της εγκληματικής δραστηριότητας, πραγματοποιήθηκαν 4.113 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 1.632 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Το 65% των συλλήψεων αφορούσε την παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και την... οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Όσον αφορά τις υπόλοιπες παραβάσεις, περίοπτη θέση είχαν οι κλοπές και η παράνομη οπλοφορία.

Η... μοιραία επιστροφή

Ο καταζητούμενος δράστης είχε φτάσει σε σημείο να... αρπάξει την αδερφή του πατέρα του 8χρονου με σκοπό να την παντρευτεί, ενώ σε μια ακόμα αψυχολόγητη ενέργεια είχε κάνει το ίδιο και με άλλη συγγενή προκειμένου να ασκήσει πίεση στην οικογένεια. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και υπό τον φόβο ότι η βεντέτα θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τα μέλη της οικογένειας του 8χρονου είχαν εγκαταλείψει τον καταυλισμό στο Ζεφύρι, εδώ και αρκετό καιρό. Η πρόσφατη επιστροφή τους όμως αποδείχθηκε μοιραία. Το αντίπαλο "στρατόπεδο" αντιλήφθηκε την παρουσία τους και λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου, δύο άνδρες προσέγγισαν το σπίτι της οικογένειας στη συμβολή της οδού Μαρίνου Αντύπα με την Κάλρα με δύο διαφορετικά οχήματα και άνοιξαν πυρ, ο ένας με μια κυνηγετική καραμπίνα και ο άλλος με ένα πιστόλι.

Μια από τις σφαίρες τραυμάτισε θανάσιμα τον 8χρονο που έπαιζε έξω από την κατοικία μαζί με άλλα παιδιά που γλύτωσαν ως εκ θαύματος. Τρύπες από σφαίρες σε σταθμευμένο αυτοκίνητο αποτυπώνουν το σκηνικό φαρ ουεστ που εκτυλίχθηκε σε ανύποπτο χρόνο στο Ζεφύρι.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής ένας ακόμα συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση για νέους πυροβολισμούς, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν δυναμικά 6 κάλυκες από πυροβόλα όπλα στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και Παναγίας Γρηγορούσσης και εξετάζουν αν το νέο συμβάν σχετίζεται με τον θάνατο του 8χρονου. Λόγου του αναβρασμού που επικρατεί στους καταυλισμούς στο Ζεφύρι και υπό τον φόβο ότι θα υπάρξουν αντίποινα, όλη περιοχή βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό.

"Άφαντοι" οι δράστες

"Τους είδα όλους. Δύο ήταν. Πέρασαν από εδώ μια φορά και εγώ κατάλαβα", αναφέρει σε κατάσταση σοκ η μητέρα του 8χρονου που είδε τους δύο δράστες λίγο πριν σκοτώσουν το παιδί της και τους κατονόμασε στις αρχές. Παρά τις έρευνες στον καταυλισμό που διέμεναν και στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι στιγμής οι δύο άνδρες παραμένουν εξαφανισμένοι.

"Πρέπει να μπουν μέσα οι δολοφόνοι. Φασαρίες έχουμε, πολλές φορές να μπούν μέσα. Βρήκαν το γιο μου να σκοτώσουν. Και το βάφτισαν και το σκότωσαν. Οι ίδιοι το βάφτισαν, οι ίδιοι το σκότωσαν", αναφέρει η μητέρα επιβεβαιώνοντας το τεταμένο παρελθόν της οικογένειας με τους δράστες. Λίγο καιρό πριν σπίτι συγγενών του 8χρονου είχε βρεθεί στο στόχαστρο στα πλαίσια της ίδιας βεντέτας.

"Βεντέτα" για τις... εκλογές

Με αίμα παρολίγο να βαφτεί η... προεκλογική συνάντηση Ρομά στον οικισμό του Τυρνάβου. Έξι άνδρες κατέληξαν με ίδια μέσα στο νοσοκομείο της Λάρισας χτυπημένοι από σκάγια, έπειτα από λογομαχία που πήρε επικίνδυνες διαστάσεις. Οι αρχές αναζητούν το άτομο που άνοιξε πυρ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο καβγάς που πυροδότησε το αιματηρό περιστατικό, ξέσπασε όταν ομάδα ρομά από οικισμό των Τρικάλων εξέφρασε... έντονα την υποστήριξή της σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη για την τραγωδία στο Ζεφύρι: Ένα αποτυχημένο προξενιό πίσω από τον θάνατο του 8χρονου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news