facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Κατάρτιση με επίδομα 400 ευρώ για 150.000 εργαζόμενους

Αμοιβή 400 ευρώ θα λάβουν έως 150.000 εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης που προωθούν το υπουργείο Εργασίας και η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ).

To πρόγραμμα, που φέρει την κωδική ονομασία «Πάω Μπροστά», απευθύνεται σε εργαζόμενους από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Η διαδικασία απαιτεί 80 ώρες κατάρτισης, που οδηγούν σε πιστοποίηση και εν συνεχεία στην καταβολή του ανωτέρω επιδόματος. Ήδη από χθες οι ενδιαφερόμενοι, που εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr, πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων Εργαζομένων για κατάρτιση».

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων που θα εμφανίζεται στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα. Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 154,5 εκατ. ευρώ. Η υλοποίησή του αναλαμβάνεται από τη ΔΥΠΑ, σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας και αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Το αντικείμενο κατάρτισης θα περιλαμβάνει από ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης, όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Επίδομα και πιστοποίηση

Η θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών θα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως. Το εκπαιδευτικό επίδομα των 400 ευρώ που θα προκύψει υπολογίζεται σε 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης. Θα προηγηθούν εξετάσεις των καταρτιζόμενων και η χορήγηση πιστοποιητικού «γνώσεων και δεξιοτήτων» στους επιτυχόντες.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων Εργαζομένων για κατάρτιση μέσω των ΚΕΔιΒιΜ των ΑΕΙ και των αδειοδοτημένων ΚΔΒΜ έχουν εργαζόμενοι οι οποίοι πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:
– Είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.
– Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
– Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλει μία αίτηση συμμετοχής και να παρακολουθήσει ένα μόνο πρόγραμμα κατάρτισης.

Στην ηλεκτρονική αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισυνάψει τα εξής δικαιολογητικά:
– Αντίγραφο δελτίου ταυτότητας/διαβατηρίου σε ισχύ.
– Αντίγραφο απολυτηρίου, τουλάχιστον, υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή ανώτερου τίτλου σπουδών.
– Υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr, στην οποία θα δηλώνει ο ενδιαφερόμενος ότι δεν έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης με το ίδιο αντικείμενο τα δύο τελευταία έτη.

Αφού υποβληθούν οι αιτήσεις, συγκροτείται από τη ΔΥΠΑ το Μητρώο Ωφελούμενων. Στη συνέχεια οι ωφελούμενοι επιλέγουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που έχουν αξιολογηθεί και εμφανίζονται στο voucher.gov.gr. Τα προγράμματα κατάρτισης εμφανίζονται στον ωφελούμενο σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας), καθώς και τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα, τα οποία ο ίδιος έχει δηλώσει στην αίτησή του.
Οι πάροχοι κατάρτισης επαληθεύουν τα δικαιολογητικά των ωφελούμενων και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας προχωρούν στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης (training voucher), μέσω της σύναψης της διμερούς σύμβασης.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με 12 ώρες διά ζώσης εκπαίδευση και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η ημερήσια διάρκεια της διά ζώσης εκπαίδευσης και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες. Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης, διάρκειας έως 80 ωρών, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε διάστημα δύο μηνών.

Ειδικότερα, η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στους ωφελούμενους γίνεται ως εξής: Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών. Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφού αφαιρεθούν οι απουσίες.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάρτιση με επίδομα 400 ευρώ για 150.000 εργαζόμενους"

Εύα Καϊλή – Δημοσκόπηση MARC: Πλήττεται περισσότερο η εικόνα της Ελλάδας

Η εικόνα της Ελλάδας είναι αυτή που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα από την υπόθεση της Εύας Καϊλή και του Qatar Gate, σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι πολίτες σε δημοσκόπηση της MARC.

Οι πολίτες που απάντησαν στην δημοσκόπηση είπαν κατά πλειοψηφία πως οι εξελίξεις με την Εύα Καϊλή έχουν πρώτα επίπτωση για την Ελλάδα, και μετά για το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκε.

Πάντως το θέμα με την Εύα Καϊλή βρίσκεται μόλις ένατο ανάμεσα στα ζητήματα που «καίνε» τους πολίτες.

Πρώτο και με διαφορά είναι αυτό της ακρίβειας, (81,3%), ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά (41%) και η εγκληματικότητα (38%). Ο πόλεμος στην Ουκρανία απασχολεί κατά 22,2% ενώ το θέμα της Εϋας Καϊλή συγκεντρώνει 9,5%. Οι παρακολουθήσεις βρίσκονται στο 16,2%.

8,1% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 8,1%. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,4%, (ανέβηκε 0,5%) έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ (ανέβηκε 0,6%).

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το οποίο είναι 1,1% λιγότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση της MARC.

Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,8%, μετά η Ελληνική Λύση με 4,1% ενώ οριακά για να μπει στην Βουλή εμφανίζεται το ΜεΡΑ25 με 3,1%. Κοντά στο όριο της βουλής εμφανίζεται και το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Η δημοσκόπηση επίσης εμφανίζει την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ.

Επίσης το 54,5% θεωρεί πως Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ελληνοτουρκικά και το 50,1% να αντιμετωπίσει καλύτερα τις κρίσεις. 

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 16-21 Δεκεμβρίου για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύα Καϊλή – Δημοσκόπηση MARC: Πλήττεται περισσότερο η εικόνα της Ελλάδας"

Βολιώτης μέθυσε, απείλησε τη σύζυγο και χτύπησε τον γιό του και δύο αστυνομικούς – «Σκουλήκια, θα σας γ….!»

Εκτός εαυτού λόγω μέθης βρέθηκε ένας Βολιώτης, ο οποίος τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στο σπίτι του, έβρισε και απείλησε τη σύζυγό του, χτύπησε τον γιό του και δύο από τους τρεις αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν μετά από καταγγελία της γυναίκας και αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες…
Ο λόγος για έναν 44χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, για ποινική διαμεσολάβηση μεταξύ του ιδίου και της συζύγου του.
Κατά του άνδρα ασκήθηκε δίωξη για απειλή σε βάρος συζύγου, εξύβριση κατά συρροή, ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή, βία κατά υπαλλήλων κατά συρροή, απειλή κατά συρροή και απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος είναι 44 χρονών, η σύζυγός του 46 και ο γιός της συζύγου από προηγούμενο γάμο της 24 χρονών και όλοι μαζί, μένουν στο σπίτι του άνδρα.
Τα ξημερώματα προχθές, ο κατηγορούμενος απείλησε τη γυναίκα ενώ βρισκόταν στο σπίτι τους και τους είπε «θα σας εξαφανίσω όλους», απευθυνόμενος στη γυναίκα του την είχε «ηλίθια» και «βλαμμένη», έβρισε και τον 24χρονο γιό της.
Ο κατηγορούμενος αρχικά απείλησε τη σύζυγό του, στη συνέχεια χτύπησε τον γιό του με το χέρι στο πρόσωπο, προκαλώντας του σωματική βλάβη, τον απείλησε ότι «θα τον σκοτώσει, θα τον θάψει και θα τον βρουν νεκρό».

Και κατά των αστυνομικών
Η γυναίκα κάλεσε την Αστυνομία, τρεις αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι για να τον συλλάβουν, τους οποίους έβρισε χυδαία, τους είπε ότι έχει …γραμμένους τους ίδιους και τους νόμους, τους αποκάλεσε «σκουλήκια».
Στη συνέχεια επιτέθηκε εναντίον τους και βιαιοπράγησε, απωθώντας τους με αγκωνιές και κλωτσιές και τους είπε «αν τολμήσετε να με συλλάβετε θα σας γ….»!
Από τις αγκωνιές και τις κλωτσιές προκάλεσε σωματικές βλάβες στο πρόσωπο του ενός αστυνομικού και στο πόδι του δεύτερου…

Σε βάρος του 44χρονου κατέθεσαν μηνύσεις, η σύζυγός του, ο γιός της και οι τρεις αστυνομικοί.
Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου και όπως αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αλκοόλ και τη στιγμή που επεισοδίου ήταν μεθυσμένος.
Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου που το Δικαστήριο θα αποφασίσει αν το ζευγάρι πάει σε ποινική διαμεσολάβηση, με όρους την απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία και να μην πλησιάζει την σύζυγό του.

magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βολιώτης μέθυσε, απείλησε τη σύζυγο και χτύπησε τον γιό του και δύο αστυνομικούς – «Σκουλήκια, θα σας γ….!»"

Αφγανιστάν: Διέκοψαν δραστηριότητα τουλάχιστον 4 διεθνείς MKO αφού οι Ταλιμπάν τους απαγόρευσαν να απασχολούν γυναίκες

Τη διακοπή της δραστηριότητάς τους στο Αφγανιστάν ανακοίνωσαν τρεις ξένες ΜΚΟ σε συνέχεια της απόφασης των Ταλιμπάν να απαγορεύσουν στις γυναίκες να εργάζονται σε τοπικές και διεθνείς μκο.

Ειδικότερα, στην κοινή ανακοίνωσή τους, η Save the Children, το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η CARE International ανέφεραν σήμερα το απόγευμα ότι σταματούν τη δράση τους στο Αφγανιστάν εν αναμονή «διευκρινίσεων» σχετικά με την απόφαση που έλαβαν οι Ταλιμπάν.

«Αναστέλλουμε τα προγράμματά μας, ζητώντας άνδρες και γυναίκες να μπορούν να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο την παροχή βοήθειας ώστε να σώσουμε ζωές στο Αφγανιστάν», σημείωσαν.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της διεθνούς οργάνωσης αρωγής AfghanAid, ότι ομοίως διακόπτει τη δραστηριότητά της και είναι σε διαβουλεύσεις με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Το πρωί, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και δεκάδων μκο συνεδρίασαν για να συζητήσουν ποια βήματα θα ακολουθήσουν αφού οι Ταλιμπάν διέταξαν τις οργανώσεις αυτές να σταματήσουν να εργάζονται με γυναίκες.

Στην επιστολή του προς τοπικές και διεθνείς ΜΚΟ, το απόγευμα του Σαββάτου, το υπουργείο Οικονομίας του Αφγανιστάν ανέφερε ότι έλαβε αυτήν την απόφαση έπειτα από «σοβαρές καταγγελίες» ότι οι εργαζόμενες στις ΜΚΟ δεν τηρούσαν τον ενδυματολογικό κώδικα, δηλαδή δεν φορούσαν το «ισλαμικό χιτζάμπ».

«Ουδέποτε μας ενημέρωσαν για κάποιο πρόβλημα όσον αφορά την ενδυμασία των γυναικών», σχολίασε η υπεύθυνη μιας οργάνωσης σήμερα.

Εκατομμύρια Αφγανοί εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνουν οι ξένοι δωρητές μέσω ενός μεγάλου δικτύου μη κυβερνητικών οργανώσεων στη χώρα. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες οργανώσεις, πάνω από το 50% των 38 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια για να βγάλει τον σκληρό χειμώνα.

Σημειώνεται ότι δεκάδες οργανώσεις δραστηριοποιούνται σε απομονωμένες περιοχές του Αφγανιστάν και πολλοί από τους εργαζόμενούς τους είναι γυναίκες.

«Είμαστε 15 άτομα στην οικογένειά μου και εγώ είμαι το μοναδικό στήριγμα, αν χάσω τη δουλειά μου η οικογένειά μου θα πεθάνει από την πείνα», είπε μια 24χρονη που εργάζεται σε μια μκο στην Καμπούλ. «Ενώ εσείς (σ.σ. στη Δύση) γιορτάζετε την Πρωτοχρονιά, το Αφγανιστάν μετατράπηκε σε κόλαση για τις γυναίκες», πρόσθεσε.

ΑΠΕ – ΜΠΕ /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν: Διέκοψαν δραστηριότητα τουλάχιστον 4 διεθνείς MKO αφού οι Ταλιμπάν τους απαγόρευσαν να απασχολούν γυναίκες"

Στη δίνη της πιο σφοδρής κακοκαιρίας οι ΗΠΑ – Στους 23 οι νεκροί

Στη δίνη της πιο σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ετών βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, πτήσεις ακυρώνονται, ενώ επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Εκχιονιστικά μηχανήματα, πυροσβεστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι σχεδόν όλα ακινητοποιημένα. Το διεθνές αεροδρόμιο στο Μπάφαλο θα παραμείνει κλειστό μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται με τους ταξιδιώτες να απογοητεύονται που δεν προλαβαίνουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οι συνθήκες αυτές, το χιόνι που σε τυφλώνει, η μηδενική ορατότητα, τα πάντα λευκά. Η χιονοθύελλα μπορεί να καταγραφεί ως η χειρότερη στην ιστορία” τόνισε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ.

Τουλάχιστον 700.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν υπό το μηδέν.

Αυτοκινητόδρομοι κλείνουν, καθώς λόγω του χιονιά είναι απροσπέλαστοι. Στο Κεντάκι, πάνω από 700 οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί.

Στη Μινεάπολη το θερμόμετρο δείχνει -20 βαθμούς Κελσίου, ενώ σήμερα όλα τα ρεκόρ σπάει η βόρεια Ντακότα με -28 βαθμούς.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δίνη της πιο σφοδρής κακοκαιρίας οι ΗΠΑ – Στους 23 οι νεκροί"

Ρουμανία: Οι προειδοποιητικές αλυσίδες πριν το δυστύχημα και το κατηγορητήριο για τον οδηγό

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες του ελληνικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε την Παρασκευή και κατά το οποίο ένας άνδρας έχασε τη ζωή του. Τι αναφέρει το κατηγορητήριο για τον οδηγό.

Το λεωφορείο προσέκρουσε σε μπάρα ελέγχου ύψους στο Βουκουρέστι με τους επιβάτες να ζουν το απόλυτο εφιάλτη και τον πρόεδρο του κόμματος USR της Ρουμανίας Καταλίν Ντρούλα να δίνει άλλη διάσταση στην τραγωδία. Οπως επισημαίνει με ανάρτησή του στο Facebook οι τοπικές αρχές του Βουκουρεστίου είπαν ψέματα ότι το λεωφορείο που ενεπλάκη στο δυστύχημα στο Pasajul Unirii χτύπησε τις αλυσίδες του περιοριστή ύψους.

«Δημοσιεύτηκε βίντεο που δείχνει πώς το τουριστικό λεωφορείο πέρασε τις προειδοποιητικές αλυσίδες της Pasajul Unirii στη λωρίδα 2 (από 4) και μετά άλλαξε λωρίδα προς τα αριστερά. (…) Την ίδια ώρα, σε φωτογραφία που τραβήχτηκε σήμερα μπορεί κανείς να δει πώς οι προειδοποιητικές αλυσίδες βρίσκονται αναποδογυρισμένες στο πλάτος της λωρίδας 3.

Βγαίνουν ορισμένα συμπεράσματα: Ο νομάρχης Grebla και άλλοι αξιωματούχοι που είπαν ότι χτυπήθηκαν οι προειδοποιητικές αλυσίδες είπαν ψέματα, είναι λάθος. Όπως έχω ξαναπεί, δεν πρέπει να μπορείτε να τις παρακάμψετε εάν μπείτε στη λωρίδα (λύσεις μπορούν να βρεθούν, από την τοποθεσία πιο κοντά στο πέρασμα, μέχρι την προηγούμενη φυσική οριοθέτηση των κατευθύνσεων μέσα από τη λωρίδα)», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Facebook.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι…«οι αλυσίδες έχουν επίσης χτυπηθεί από άλλα φορτηγά ή πούλμαν όπως φαίνεται στην εικόνα και έχουν μείνει έτσι. Πρακτικά, δεν υπάρχει συντήρηση και επανενεργοποίηση αυτού του στοιχείου ασφαλείας. Κατά συνέπεια, (…) και αν περνούσε στη λωρίδα 3, κάτω από τις αλυσίδες, είναι πολύ πιθανό να μην χτυπούσαν το λεωφορείο επειδή είχαν ήδη χτυπηθεί στο παρελθόν. Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε (ή τουλάχιστον σήμερα το πρωί), ακόμα κι αν ήταν ατύχημα, ο Χολ αρνήθηκε να στείλει εργαζόμενους του Δήμου για να επαναφέρουν τις αναποδογυρισμένες αλυσίδες στην αρχική τους θέση».

Ο οδηγός του λεωφορείου σύμφωνα με το δικηγόρο του κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες για 25 άτομα. Η δικογραφία βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία σχηματισμού από τη ρουμανική αστυνομία και ο οδηγός θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα μεταβαίνει στο Βουκουρέστι όποτε τον χρειάζονται.

Επιβάτης που έζησε τον εφιάλτη μίλησε στο Star λέγοντας ότι στάθηκε τυχερή που κατάφερε να βγει γρήγορα έξω. «Το υπόλοιπο ήταν τραγικό. Βλέπαμε να βγαίνουν μέσα στα αίματα», περιγράφει η ίδια, ενώ μια άλλη επιβάτης που τραυματίστηκε αναφέρει: «Ξαφνικά νιώθω ένα «μπαμ» και κάτι να με πλακώνει. Ένιωσα ένα βάρος στην πλάτη μου και είχε σφηνωθεί το κεφάλι μου στο κάθισμα. Η οροφή του λεωφορείου είχε λυγίσει από το βάρος της σιδερένιας πύλης και είχε πέσει πάνω μου, δε μπορούσα να σηκωθώ. Αρχισα να φωνάζω “δε μπορώ να αναπνεύσω, δε μπορώ να αναπνεύσω”».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουμανία: Οι προειδοποιητικές αλυσίδες πριν το δυστύχημα και το κατηγορητήριο για τον οδηγό"

Φθιώτιδα: Σκυλιά επιτέθηκαν σε γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της

Στιγμές τρόμου έζησε μια γυναίκα στην Κοινότητα Μπράλου, όταν έβγαλε βόλτα το σκυλάκι της και δέχτηκε την επίθεση από δύο άλλα δεσποζόμενα σκυλιά.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (21/12) και είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα να καταλήξει στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα τα δύο σκυλιά της επιτέθηκαν, το ένα εκ των οποίων ράτσας πιτ-μπουλ της κατάφερε δαγκωματιά στο χέρι, στην προσπάθεια που έκανε να προστατεύσει το σκυλί της, το οποίο επίσης δέχτηκε δάγκωμα από το άλλο τετράποδο.

Η γυναίκα μετά τις πρώτες βοήθειες που της παρασχέθηκαν στο Κ.Υ., πήγε και κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, υποβάλλοντας έγκληση σε βάρος του φερόμενου ως ιδιοκτήτη των δύο σκυλιών.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Σκυλιά επιτέθηκαν σε γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της"

11 αυτοκίνητα κάηκαν χθες βράδυ στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης!

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές σε πάνω από 11 οχήματα, χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

Η φωτιά που έκαψε ολοσχερώς κάποια αυτοκίνητα και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε πολύ περισσότερα, ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ήταν μεγάλη έντασης αφού ακουγόταν και εκρήξεις.

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αλεξανδρούπολης επενέβη άμεσα, αλλά χρειάστηκαν μεγάλες προσπάθειες κι αρκετή ώρα μέχρι να σβήσει.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από τη σελίδα στο fb των “Φίλων της Πυροσβεστικής Έβρου”

evros24

Διαβάστε Περισσότερα » "11 αυτοκίνητα κάηκαν χθες βράδυ στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης!"

«Άνοιξε θεία από τον Άγιο Βασίλη είμαστε»: Συμμορία Ρομά βγήκε για… τα κάλαντα

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ από την παρουσία συμμοριών Ρομά στις γειτονιές της Αθήνας που προφασίζονται ότι θέλουν να πουν… τα κάλαντα, χτυπώντας τα κουδούνια ανυποψίαστων πολιτών.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από κάμερα στο κουδούνι διαμερίσματος σε γειτονιά του κέντρου χθες το πρωί. Μια ομάδα τριών αντρών, ο ένας εκ των οποίων φοράει το σκουφάκι του Άη Βασιλη και οι άλλοι δύο που τον συνοδεύουν κρατούν τρίγωνα στο χέρι, χτυπούν το κουδούνι δήθεν για να πουν τα κάλαντα.

«Άνοιξε θεία από τον Άγιο Βασιλη είμαστε» απαντούν μόλις η ένοικος του διαμερίσματος ρωτάει ποιος είναι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συμμορίες Ρομά εφορμούν σε πολυκατοικίες, χτυπούν όλα τα κουδούνια, ποντάροντας ότι όλο και κάποιος θα την... πατήσει και θα ανοίξει τη πόρτα. Τα υπόλοιπα είναι εύκολη υποθεση για εκείνους που «χτυπούν» με την μέθοδο της απασχόλησης. Γι’ αυτό και ενόψει των πρωτοχρονιάτικων καλάντων, οι πολίτες πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να μην ανοίγουν τις πόρτες τους όταν δέχονται επισκέψεις από άτομα που δεν γνωρίζουν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Άνοιξε θεία από τον Άγιο Βασίλη είμαστε»: Συμμορία Ρομά βγήκε για… τα κάλαντα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news