facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Αττική: Χωρίς κυρώσεις οι υποψήφιοι οδηγοί που δεν θα πάνε για πρακτικές εξετάσεις όσο διαρκεί ο καύσωνας

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, παρέχεται η δυνατότητα στους υποψηφίους οδηγούς που δεν μετείχαν στις προγραμματισμένες πρακτικές εξετάσεις, λόγω καύσωνα στην Αττική, να επαναπρογραμματίσουν την εξέτασή τους σε νέα ημερομηνία.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Β. Γιαννακόπουλος, θεωρείται δικαιολογημένη η μη προσέλευση των υποψήφιων στις προγραμματισμένες πρακτικές εξετάσεις έως και τις 4 Αυγούστου ενώ διακόπτονται οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και οδηγών από τις 13 έως και τις 20 Αυγούστου.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το σύνολο των διαθέσιμων κλιματιζόμενων χώρων της Αττικής επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.patt.gov.gr/site/index.phpoption=com_content&view=article&id=5006&Itemid=323

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αττική: Χωρίς κυρώσεις οι υποψήφιοι οδηγοί που δεν θα πάνε για πρακτικές εξετάσεις όσο διαρκεί ο καύσωνας"

Καύσωνας: Θα «λιώσει» τη χώρα και την Τρίτη – Πού περιμένουμε την θερμοκρασία στα ύψη

Ο καύσωνας που επικράτησε και την Δευτέρα, 02.08.2021, σε ολόκληρη τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο υδράργυρος να φθάσει ή να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 143 σταθμούς (!) και τους 43 βαθμούς Κελσίου σε 22 σταθμούς.

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία-ρεκόρ ήταν οι 46,3 βαθμοί Κελσίου στη Μακρακώμη Φθιώτιδας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγράψει ιστορικά το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Οι επόμενες υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Δένδρα Τυρνάβου (45), Λάρισα (44,9), Σπάρτη (44,7), Λευκοχώρι Φθιώτιδας (44,4) και Θήβα (44,2 βαθμοί).

Θα συνεχιστεί και αύριο ο ισχυρός καύσωνας σε ολόκληρη τη χώρα, με μέγιστες θερμοκρασίες έως τους 44-45 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές ελάχιστες κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα διατηρήσουν το πολύ έντονο αίσθημα δυσφορίας των πολιτών, ιδίως στα αστικά κέντρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, τη Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 41-44 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 43-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-43 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41-42.

Στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 42-43 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Δείτε LIVE πώς θα κινείται ο καύσωνας

Στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 42-43 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς βόρειοι και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 41-43 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Στα νησιά από 25 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά από 22 έως 42 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στα κεντρικά τμήματα, τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 43 και κατά τόπους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 και στην Κρήτη τοπικά έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια 5 με 6 και πρόσκαιρα το απόγευμα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 40 με 41 και κατά τόπους 42 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 43 και κατά τόπους 44 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας: Θα «λιώσει» τη χώρα και την Τρίτη – Πού περιμένουμε την θερμοκρασία στα ύψη"

Διαψεύδουν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι ζήτησαν πίσω επίδομα που λάμβανε ο βοσκός των Ιμίων

Διαψεύδει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου τις αναφορές ότι θεώρησε μη νόμιμο το ποσό που δινόταν από τον Δήμο Καλύμνου στον βοσκό των Ιμίων για να μετακινείται με τη βάρκα του από και προς τα Ίμια και το καταλόγισε εις βάρος των κληρονόμων του.

«Η καλοπροαίρετη και με τρόπο θεσμικά ορθό ασκούμενη δημόσια κριτική είναι όχι απλώς ευπρόσδεκτη, αλλά αναγκαία σε μία δημοκρατική κοινωνία. Άπαντες όμως-ιδιαίτερα δε οι φορείς δημόσιων αξιωμάτων-οφείλουν να έχουν προηγουμένως ελέγξει προσεκτικά την αξιοπιστία των σχετικών πληροφοριών τους. Άλλως, κλονίζεται χωρίς λόγο η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς», αναφέρει η Ένωση και προσθέτει: «Αν η ανωτέρω αναφερόμενη δημόσια τοποθέτηση οφείλεται απλώς σε ανθρώπινο λάθος, όπως ειλικρινά πιστεύουμε ότι συμβαίνει, ευελπιστούμε στην παραδοχή του και σε θαρραλέα αποκατάσταση της αλήθειας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο θεώρησε μη νόμιμο το ποσό που δινόταν από τον Δήμο Καλύμνου στον αποβιώσαντα Αντώνιο Βεζυρόπουλο (γνωστό ως βοσκό των Ιμίων),για να μετακινείται με τη βάρκα του από και προς τα Ίμια και το καταλόγισε εις βάρος των κληρονόμων του.Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος, απευθυνόμενος από τη θέση του Προέδρου της Βουλής στην Ολομέλεια του Σώματος, καταφέρθηκε εναντίον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, λέγοντας προς το τέλος της σχετικής ομιλίας του τα εξής: “Για το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρ’ ότι σέβομαι τους θεσμούς, δε θέλω να πω τη λέξη που ταιριάζει”.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι όλως διαφορετική. Με την 39/2014 Πράξη του Β΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε νόμιμη δαπάνη 5.870,00 ευρώ που είχε δοθεί στον Αντώνιο Βεζυρόπουλο ως αποζημίωση για τη φύλαξη των Ιμίων κατά το έτος 2001.Στο πλαίσιο δε του ελέγχου του Δήμου Καλυμνίων για το χρονικό διάστημα 1997-2002 τα αρμόδια όργανα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ουδεμία άλλη δαπάνη αφορώσα στον Αντώνιο Βεζυρόπουλο ήλεγξαν και ουδέν ποσό καταλόγισαν για τον λόγο αυτόν εις βάρος του ίδιου ή των κληρονόμων του ή του Δήμου Καλύμνου.

Η καλοπροαίρετη και με τρόπο θεσμικά ορθό ασκούμενη δημόσια κριτική είναι όχι απλώς ευπρόσδεκτη, αλλά αναγκαία σε μία δημοκρατική κοινωνία. Άπαντες όμως-ιδιαίτερα δε οι φορείς δημόσιων αξιωμάτων-οφείλουν να έχουν προηγουμένως ελέγξει προσεκτικά την αξιοπιστία των σχετικών πληροφοριών τους. Άλλως, κλονίζεται χωρίς λόγο η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

Αν η ανωτέρω αναφερόμενη δημόσια τοποθέτηση οφείλεται απλώς σε ανθρώπινο λάθος, όπως ειλικρινά πιστεύουμε ότι συμβαίνει, ευελπιστούμε

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδουν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι ζήτησαν πίσω επίδομα που λάμβανε ο βοσκός των Ιμίων"

Δύσκολη νύχτα και μάχη με τις φλόγες στο Λογγίτσι Φθιώτιδας

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν να την «πιάσουν» οι πυροσβέστες πριν πέσει το σκοτάδι, τελικά δεν τα κατάφεραν.

Μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις στα διάφορα μέτωπα που σχηματίστηκαν στην πυρκαγιά στο Λογγίτσι της Στυλίδας, δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβέστες μαζί με χωματουργικά μηχανήματα από το δήμο Στυλίδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η δύσβατη περιοχή και η έλλειψη πρόσβασης, δεν τους επιτρέπει να φτάσουν πολύ κοντά στα επικίνδυνα σημεία, ενώ την ίδια στιγμή οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστών.

Ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις οποίες μετέχουν περισσότερα από 25 οχήματα και πάνω από 100 πυροσβέστες, όπως επίσης και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, προσπαθούν να περιορίσουν τους κινδύνους από τη φωτιά.

Τα 4 αεροσκάφη και τα 2 ελικόπτερα αποχώρησαν από το έργο της κατάσβεσης με το τελευταίο φως της μέρας και οι πυροσβέστες πλέον προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες αναζωπύρωσης, σε μία δασική περιοχή, χωρίς δρόμους και με λιγοστές δυνατότητες πρόσβασης ακόμη και για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής από τη Φθιώτιδα και έχουν ενισχυθεί με πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες από τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, και την Λιβαδειά, ενώ συγκεντρώνονται και άλλες δυνάμεις, από την περιοχή της Θεσσαλίας.

Δείτε εικόνες από το LamiaNow:

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύσκολη νύχτα και μάχη με τις φλόγες στο Λογγίτσι Φθιώτιδας"

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα πως δεν ήθελε να βοηθήσει στην κατάσβεση των φωτιών

Επίθεση στην Ελλάδα επιχειρεί η Τουρκία, εν μέσω έντονης κριτική προς την τουρκική κυβέρνηση για την ανικανότητας της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις πυρκαγιές στη χώρα, με τα τουρκικά ΜΜΕ να επικαλούνται πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ οι οποίες υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν δέχθηκε να βοηθήσει στην κατάσβεση.

Αν και η Ελλάδα μέσω του ίδιου του Νίκου Δένδια, στις 29 Ιουλίου, δήλωσε έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία αν η Άγκυρα ζητήσει την συνδρομή της, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως η Αθήνα αρνήθηκε την βοήθεια, μόλις η Τουρκία κατέθεσε αίτημα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, αξιωματούχοι από το ελληνικό ΥΠΕΞ επικοινώνησαν με την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και δήλωσαν ότι σκόπευαν να βοηθήσουν την Τουρκία, αλλά λόγω των πυρκαγιών στην Ελλάδα δεν μπορούν τώρα να βοηθήσουν. Ωστόσο, οι πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ αφήνουν αιχμές πως η Ελλάδα δεν είχε καμία πρόθεση να βοηθήσει.

Η «διαρροή» από το τουρκικό ΥΠΕΞ έρχεται μετά από δημοσιεύματα στον Τουρκικό Τύπο, στα οποία αναφέρεται πως η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία, εν μέσω έντονης κριτικής για την ανικανότητα της κυβέρνησης Ερντογάν στην αντιμετώπιση των φονικών πυρκαγιών.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα πως δεν ήθελε να βοηθήσει στην κατάσβεση των φωτιών"

Ρόδος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις της μεγάλης φωτιάς

Μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων μικρών εστιών πυρκαγιάς που υπάρχουν, εξακολουθούν να δίνουν μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές στο νησί της Ρόδου.

Η πυρκαγιά από το πρωί δεν έχει επεκταθεί, υπάρχουν όμως αρκετές εστίες στον χώρο όπου αναπτύχθηκε την Κυριακή, μεταξύ των χωριών Θολού, Μαριτσών και Ψίνθου.Όλη τη διάρκεια της ημέρας για την αντιμετώπιση της υπήρχαν συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έντονη κινητοποίηση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που ενισχύθηκαν μάλιστα με οχήματα και προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ρίψεις νερού αυτή την ώρα έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή «Κερωνιάτης» στο χωριό Μαριτσά όπου εξακολουθεί να υπάρχει μία εστία φωτιάς.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές πρόκειται να μείνουν σε επιφυλακή όλη τη διάρκεια της νύκτας για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις της μεγάλης φωτιάς"

Ιός Δυτικού Νείλου: Καταγράφηκαν τα πρώτα τρία περιστατικά λοίμωξης

Τα πρώτα τρία περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2021 ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Τα τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας (Δήμο Πέλλας)

Κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση. Από το 2010 και μετά, εμφανίζονται κρούσματα σχεδόν κάθε χρόνο (και) στη χώρα μας, σε διάφορες περιοχές, κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες.

Ως εκ τούτου, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών και κατά την τρέχουσα περίοδο μετάδοσης. Ο ΕΟΔΥ, τον Μάιο 2021, ενημέρωσε τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής τους για την πρώιμη διάγνωση περιστατικών και τον Ιούνιο 2021 εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση του κοινού, με συστάσεις για τη λήψη μέτρων προφύλαξης από τα κουνούπια.

Καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές που θα κυκλοφορήσει ο ιός δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια. Ως εκ τούτου, o ΕΟΔΥ συνιστά να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια σε όλη την επικράτεια, καθόλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών:

Επίσης, να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα. Και να μην αφήνονται στάσιμα νερά πουθενά.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας όπως και τα άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, καθώς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση με τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου εάν μολυνθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών, τα οποία μολύνονται από μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών). Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί θεωρείται ότι δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ πολύ λίγα άτομα (<1% όσων μολύνονται) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιός Δυτικού Νείλου: Καταγράφηκαν τα πρώτα τρία περιστατικά λοίμωξης"

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανέβηκε η Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων με Τεντόγλου και Πετρούνια

Η χώρα μας ανέβηκε στον πίνακα των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, φτάνοντας τα τρία συνολικά μετάλλια.

Το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και το χάλκινο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, ήρθαν να προστεθούν στην πρόσφατη πρωτιά του Στέφανου Ντούσκου στο μονό σκιφ και να ανεβάσουν την Ελλάδα στην 24η θέση του πίνακα των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης παραμένει η Κίνα, έχοντας 29 χρυσά μετάλλια, από τα συνολικά 62που έχει κατακτήσει. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 22 χρυσά μετάλλια και συνολικά 64 επιτυχίες.

Ο πίνακας μεταλλίων

ΧΩΡΑ ΧΡΥΣΑ ΑΡΓΥΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΣΥΝΟΛΟ

Κίνα 29 17 16 62

ΗΠΑ 22 25 17 64

Ιαπωνία 17 6 10 33

Αυστραλία 14 4 15 33

Ρωσία 12 21 17 50

Μεγάλη Βρετανία 11 12 12 35

Γαλλία 6 10 7 23

Γερμανία 6 6 11 23

Νότια Κορέα 6 4 9 19

Ολλανδία 5 7 6 18

Ιταλία 4 9 15 28

Νέα Ζηλανδία 4 3 4 11

Τσεχία 4 3 1 8

Καναδάς 3 4 7 14

Ελβετία 3 4 5 12

Κροατία 3 2 2 7

Κινεζική Ταϊπέι 2 4 4 10

Βραζιλία 2 3 5 10

Κούβα 2 3 3 8

Ουγγαρία 2 2 2 6

Δανία 2 1 2 5

Σλοβενία 2 1 1 4

Ισημερινός 2 1 0 3

ΕΛΛΑΔΑ 2 0 1 3

Κόσοβο 2 0 0 2

Κατάρ 2 0 0 2

Γεωργία 1 4 1 6

Ισπανία 1 3 3 7

Ρουμανία 1 3 0 4

Σουηδία 1 3 0 4

Βενεζουέλα 1 3 0 4

Χονγκ Κονγκ 1 2 0 3

Νότια Αφρική 1 2 0 3

Σλοβακία 1 2 0 3

Αυστρία 1 1 3 5

Ινδονησία 1 1 3 5

Σερβία 1 1 3 5

Τζαμάικα 1 1 2 4

Βέλγιο 1 1 1 3

Αιθιοπία 1 1 1 3

Νορβηγία 1 1 1 3

Πολωνία 1 1 0 2

Τυνησία 1 1 0 2

Τουρκία 1 0 4 5

Ιρλανδία 1 0 2 3

Ισραήλ 1 0 2 3

Λευκορωσία 1 0 1 2

Εσθονία 1 0 1 2

Φίτζι 1 0 1 2

Ουζμπεκιστάν 1 0 1 2

Βερμούδες 1 0 0 1

Ιράν 1 0 0 1

Λετονία 1 0 0 1

Μαρόκο 1 0 0 1

Φιλιππίνες 1 0 0 1

Πουέρτο Ρίκο 1 0 0 1

Ταϊλάνδη 1 0 0 1

Κολομβία 0 2 1 3

Δομινικανή Δημοκρατία 0 2 1 3

Ουκρανία 0 1 5 6

Μογγολία 0 1 2 3

Ινδία 0 1 1 2

Κένυα 0 1 1 2

Πορτογαλία 0 1 1 2

Σαν Μαρίνο 0 1 1 2

Ουγκάντα 0 1 1 2

Βουλγαρία 0 1 0 1

Ιορδανία 0 1 0 1

Βόρεια Μακεδονία 0 1 0 1

Τουρκμενιστάν 0 1 0 1

Καζακστάν 0 0 3 3

Μεξικό 0 0 3 3

Αζερμπαϊτζάν 0 0 2 2

Αίγυπτος 0 0 2 2

Αργεντινή 0 0 1 1

Αρμενία 0 0 1 1

Ακτή Ελεφαντοστού 0 0 1 1

Φινλανδία 0 0 1 1

Κουβέιτ 0 0 1 1

Μαλαισία 0 0 1 1

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανέβηκε η Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων με Τεντόγλου και Πετρούνια"

Κορωνοϊός: Στα 2.156 τα νέα κρούσματα - Μεγάλη διασπορά σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρόδο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.156, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 497.061 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 155 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.687 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.983 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 188 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.815 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 167 (ημερήσια μεταβολή +2.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 173 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Στην Αττική τα κρούσματα που εντοπίστηκαν ήταν 615, στην Κρήτη καταγράφηκαν 279, ενώ στη Θεσσαλονίκη 214.

Η γεωγραφική κατανομή των 2.156 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

66 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

91 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

33 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

92 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

161 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

84 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

75 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

13 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

214 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

26 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

77 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

12 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

35 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

122 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

29 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

28 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

33 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

29 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

12 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

20 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

81 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

19 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

106 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

20 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

121 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.156 τα νέα κρούσματα - Μεγάλη διασπορά σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρόδο"

Πούτιν προς Αναστασιάδη: Απαράδεκτες οι μονομερείς ενέργειες στην Αμμόχωστο

Οι μονομερείς ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, οι οποίες παραβιάζουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ είναι απαράδεκτες, αναφέρει ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με την κυπριακή Προεδρία, σε απαντητική του επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος Πούτιν σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «έχω διαβάσει με προσοχή την επιστολή σας, ημερομηνίας 14 Μαΐου 2021 που ακολούθησε της άτυπης συνάντησης, 5+ΗΕ, στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου, 2021, και το μήνυμα της 5ης Ιουλίου 2021, στα οποία εκφράζεται ανησυχία για πιθανή αλλαγή του στάτους κβο των Βαρωσίων και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε ό,τι αφορά την προοπτική επίτευξης μιας συνολικής, βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό».

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπογραμμίζει ότι «θεωρούμε απαράδεκτες τις μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».

Ο Πρόεδρος Πούτιν επισημαίνει ακόμα ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία στηρίζει με συνέπεια μια λύση στο Κυπριακό, εντός του γνωστού πλαισίου του διεθνούς δικαίου το οποίο έχει τεθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και προνοούν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια διεθνή νομική προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι τόσο σε επίπεδο των ΗΕ όσο και στις διμερείς επαφές της, η Ρωσία θα προωθεί τη δημιουργία ευνοϊκών εξωτερικών συνθηκών, με στόχο την επίτευξη προόδου στην επίλυση του Κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων.

Σημειώνει ακόμα ότι η Ρωσία πιστεύει ακράδαντα ότι υπάρχει η ανάγκη για εμπλοκή όλων των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ στη συζήτηση για τις εξωτερικές πτυχές της λύσης και επίσης για την αντικατάσταση του υφιστάμενου αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων, με εγγυήσεις των ΗΕ.

Τέλος, ο Πρόεδρος Πούτιν εκφράζει στην επιστολή του ευγνωμοσύνη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον μεταξύ των δύο χωρών διάλογο που αφορά διάφορα θέματα διεθνούς και περιφερειακής ατζέντας, περιλαμβανομένης της κατάστασης στην Κύπρο, αλλά και της κυπρο-ρωσικής συνεργασίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν προς Αναστασιάδη: Απαράδεκτες οι μονομερείς ενέργειες στην Αμμόχωστο"

Συγκλονίζει ο προπονητής του Τεντόγλου: Δεν μας έχουν δώσει 1 καραμέλα – Έψαχνα να βρω δωρεάν επιδέσμους

O Mίλτος Τεντόγλου έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης, με μια σπουδαία προσπάθεια.

Πώς τα καταφέρνουν αυτοί οι τεράστιοι αθλητές δεν φαίνεται πως ενδιαφέρει και πολύ την πολιτεία.

Ακούστε τις συγκλονιστικές δηλώσεις του προπονητή του χρυσού ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργου Πομάσκι, λίγο διάστημα πριν.

«Δεν μας έχουν δώσει 1 καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μιλτος. Να’ναι καλά τα 3 μαγειρεία στην Καλαμάτα που πηγαίνουμε και τρώμε – .Έψαχνα να βρω δωρεάν επιδέσμους σε όλη την Αθήνα», είπε μεταξύ άλλων.

Οι περιγραφές που ταράζουν τα νερά:

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονίζει ο προπονητής του Τεντόγλου: Δεν μας έχουν δώσει 1 καραμέλα – Έψαχνα να βρω δωρεάν επιδέσμους"

Συναγερμός στην Κίνα: Η μετάλλαξη Δέλτα έφτασε στην Ουχάν

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι στην Κίνα έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, έχοντας φτάσει πλέον και στην Ουχάν, την πόλη όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS- CoV- 2 στο τέλος του 2019.

Η Κίνα είχε καταφέρει σχεδόν να εξαλείψει την επιδημία στο έδαφός της από την άνοιξη του 2020, με τη ζωή να επιστρέφει στην κανονικότητα, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονταν σποραδικές και πολύ περιορισμένες νέες εστίες της covid-19.

Όμως, η νέα εστία του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο στη Νανκίν, εξαπλώνεται γρήγορα. Σήμερα οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν 55 νέα κρούσματα covid-19. Σε εθνικό επίπεδο τουλάχιστον 300 κρούσματα συνδέονται με την εστία στη Νανκίν.

Η αναζωπύρωση της επιδημίας παραμένει περιορισμένη στην Κίνα σε σχέση με άλλες χώρες, όμως η νέα εστία έχει επεκταθεί γεωγραφικά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

Πλέον περισσότερες από 12 επαρχίες έχουν αναφέρει κρούσματα κορονοϊού, όπως και το Πεκίνο, με τις αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας να ζητούν χθες Κυριακή από τους κατοίκους να μην φεύγουν από την πόλη παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Εξάλλου νέα κρούσματα covid-19 εντοπίστηκαν και στο νησί Χαϊνάν, στη νότια Κίνα, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Η Ουχάν πλήττεται ξανά

Η Ουχάν, από όπου ξεκίνησε στο τέλος του 2019 η πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα επτά νέα κρούσματα covid-19. Στην πόλη δεν είχαν αναφερθεί εγχώρια κρούσματα από τον Μάιο του 2020, αν και έχουν εντοπιστεί κάποιες μολύνσεις σε ανθρώπους που επέστρεφαν από το εξωτερικό. Στις αρχές Ιουλίου περίπου 50 Κινέζοι που επέστρεψαν στη χώρα από το Αφγανιστάν είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό κατά την άφιξή τους στην Ουχάν.

Παρά την εκστρατεία εμβολιασμού εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους, κυρίως στη Νανκίν και τις βόρειες συνοικίες του Πεκίνου. Στο κεντρικό τμήμα της Κίνας, οι αρχές της πόλης Ζούζου ζήτησαν από τους 12 εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν σπίτι τους για τις επόμενες 3 ημέρες, μέχρι να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού όλος ο πληθυσμός.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στην Κίνα: Η μετάλλαξη Δέλτα έφτασε στην Ουχάν"

Πάτρα: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο μητροπολίτης Χρυσόστομος – Είναι πλήρως εμβολιασμένος

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας νοσηλεύεται, από χθες το πρωί, ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, έχοντας προσβληθεί από τη νόσο COVID-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, «ο μητροπολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος και για αυτόν το λόγο, σύμφωνα και με τον θεράποντα ιατρό του, Λεωνίδα Στέλλα, διανύει ήπιας μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίζεται πλήρως, δεν διατρέχει κίνδυνο και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και κλινική κατάσταση».

Επίσης, όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρών, ο μητροπολίτης θα παραμείνει για νοσηλεία στην κλινική Covid του "Αγίου Ανδρέα" για λίγες μόνο ημέρες».

Ως προς το χρονικό της εισαγωγής του μητροπολίτη στο νοσοκομείο, από την 6η ΥΠΕ αναφέρονται τα εξής:

«Το πρωί της Κυριακής εισήχθη εκτάκτως, στο γενικό νοσοκομείο της Πάτρας "Άγιος Ανδρέας", ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, με εμπύρετο σύμπτωμα. Αμέσως διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι, προκειμένου να γίνει η τελική διάγνωση και να εκτιμηθεί λεπτομερώς η κατάσταση της υγείας του. Αρχικά υποβλήθηκε σε διαγνωστικό έλεγχο rapid test, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί έκριναν σκόπιμο να διενεργηθεί και μοριακό τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και από το οποίο προέκυψε ότι ο μητροπολίτης έχει προσβληθεί από κορονοϊό και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία χορήγησης της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής».

Σύμφωνα πάντα με την 6η ΥΠΕ, «ο μητροπολίτης Πατρών, στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του, ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μετάδοση του ιού».

Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής του μητροπολίτη στο νοσοκομείο, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, επικοινώνησε μαζί του, ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την έμπειρη ομάδα των ιατρών που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο μητροπολίτης Χρυσόστομος – Είναι πλήρως εμβολιασμένος"

Φωτιά Ρόδος: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Τεράστια καταστροφή

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στο νησί της Ρόδου, ενώ το πρωί έγινε γνωστό πως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σημαντικά, καθώς κατέφτασαν δυνάμεις και από τον Πειραιά. 

Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο. Με το πρώτο φως της ημέρας στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμουν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στη φωτιά της Ρόδου επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 αεροσκάφη με το Beriev-200 και 6 ελικόπτερα (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά).

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού. Υπάρχουν ακόμα μέτωπα και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα τεθούν σε πλήρη έλεγχο από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την ώρα σε συνεργασία με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 7 από τις 10 δημοτικές ενότητες

Με κατεπείγον αίτημά τους προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ζητούν να κηρυχθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι 7 από τις 10 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου, για την αντιμετώπισης της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που διαμορφώθηκε εξαιτίας της εκδήλωσης ισχυρών πυρκαγιών.

Το αίτημα αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου, Ατταβύρου, Αφάντου και Καλλιθέας, επειδή για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός. Παράλληλα, απαιτείται κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά Ρόδος: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Τεράστια καταστροφή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news