facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Νίκαια: Μαχαίρωσε τη σύζυγό του και έφυγε πεζός – Συνελήφθη με ίχνη αίματος – Γείτονας: «Ακούμε φωνές, έρχεται συχνά η αστυνομία»

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία με μια σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα στη Νίκαια, η οποία δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι, το βράδυ της Δευτέρας (27.5.24). Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, το θύμα κάλεσε το «100» και ζήτησε βοήθεια καθώς όπως είπε ο άντρας της, της είχε καρφώσει ένα μαχαίρι στην κοιλιά και το έκλεισε.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα αιμόφυρτη έβαλε τις φωνές ζητώντας βοήθεια στην οδό Αρτέμιδος 44 στη Νίκαια. Σύντομα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που εντόπισαν την 57χρονη γυναίκα αιμόφυρτη με τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, έχοντας όμως τις αισθήσεις της και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια έχει υποδείξει τον άνδρα της ως δράστη. Το θύμα έχει ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από το Περού. Ο δράστης που όπως προέκυψε είναι ο επίσης 57χρονος και ημεδαπός πρώην σύζυγος της είχε διαφύγει πεζός από το σημείο και ύστερα από αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση και συνελήφθη. Πάνω στα ρούχα του, εντοπίστηκαν ίχνη αίματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, με τον δράστη να έχει συλληφθεί συνολικά έξι φορές για ενδοοικογενειακή βία.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης είχε συλληφθεί μία φορά το 2021, δύο φορές το 2022, τρεις φορές το 2024, με τελευταία φορά στις 27 Απριλίου, όπου πάλι οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά την τελευταία σύλληψή του πριν έναν μήνα είχε ερωτηθεί εκ νέου το θύμα από τους αστυνομικούς για την μεταφορά της σε δομή και τοποθέτηση εφαρμογής «panic button» με αρνητική απάντηση. 

«Ακούμε φωνές, έρχεται συχνά η αστυνομία (…) Πριν από περίπου μία εβδομάδα ήταν το τελευταίο περιστατικό, είχαν έρθει άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ» είπε γείτονας σε δηλώσεις του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκαια: Μαχαίρωσε τη σύζυγό του και έφυγε πεζός – Συνελήφθη με ίχνη αίματος – Γείτονας: «Ακούμε φωνές, έρχεται συχνά η αστυνομία»"

Γκορντάνα Σιλιανόφσκα: Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας – Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμου

Δε βάζει νερό στο «κρασί» της η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιανόφσκα. Από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας της, αρνείται πεισματικά να αποκαλέσει τη χώρα της «Βόρεια Μακεδονία» ακολουθώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ούτε στην ιστοσελίδα της, ούτε πουθενά δεν υπάρχει η Βόρεια Μακεδονία για την Γκορντάνα Σιλιανόφσκα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. Κερασάκι στην «τούρτα» είναι οι νέες δηλώσεις της.

«Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού. Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σέβομαι τώρα. Υπέγραψα τη δήλωση με το σημερινό μου όνομα, το όνομα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, πιστεύω επίσης στην ελευθερία της έκφρασης της σκέψης, στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού που δεν μπορεί να είναι μόνο συλλογική και να αναφέρεται σε έθνη, αλλά μπορεί να είναι και ατομική» ανέφερε η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας στις δηλώσεις της.

Και συνεχίζει: «Έτσι, για μένα, η ελευθερία της σκέψης ως μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης για την Προστασία των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται και δεν «Βλέπετε εδώ ότι παραβίασα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκορντάνα Σιλιανόφσκα: Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας – Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμου"

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 35χρονος που καταπλακώθηκε από οροφή ενώ εκτελούσε εργασίες

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 35χρονος άνδρας όταν καταπλακώθηκε από την οροφή κατοικίας ενώ εκτελούσε εργασίες ανακαίνισης. Το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην οδό Πόντου, στην περιοχή της Πολίχνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, στο σημείο έσπευσαν δυο ασθενοφόρα, μια κινητή μονάδα και δυο μηχανές του ΕΚΑΒ, όμως ήταν ήδη αργά για τον 35χρονο. Είχε τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Από την πτώση της οροφής τραυματίστηκε ελαφρά ένας ηλικιωμένος άντρας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 35χρονος που καταπλακώθηκε από οροφή ενώ εκτελούσε εργασίες "

Καιρός αύριο: Νεφώσεις και τοπικές βροχές σε Δωδεκάνησα και ηπειρωτικά

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα Δωδεκάνησα το πρωί θα υπάρχουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 26 με 29, στα νησιά του Ιονίου τους 25 με 26 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 10 έως 24 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 10 έως 24 βαθμούς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Στερεάς.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που μόνο στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Νεφώσεις και τοπικές βροχές σε Δωδεκάνησα και ηπειρωτικά"

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Πρόστιμο 40.000 στην ίδια και 400.000 ευρώ στο ΥΠΕΣ

Πρόστιμα στην Άννα Μισέλ Ασημακόπουλου και στο υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Πρόστιμα στην Άννα Μισέλ Ασημακόπουλου και στο Yπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναφορικά με τo σκάνδαλο διαρροής των e-mail των αποδήμων.

Συγκεκριμένα, η ΑΠΔΠΧ ανακοίνωσε πρόστιμο 40.000 ευρώ στην κ. Ασημακοπούλου και πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών.

 tovima

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση Ασημακοπούλου: Πρόστιμο 40.000 στην ίδια και 400.000 ευρώ στο ΥΠΕΣ"

Επίδομα ανεργίας: Έρχονται πληρωμές ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης και το μισθό

Στο σκιαγράφημα των επερχόμενων αλλαγών στο επίδομα ανεργίας προχώρησε η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σήμερα (27.5.2024) στο Action24.

Συγκεκριμένα, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως «δεν πρόκειται για μία αλλαγή (σ.σ. στο σύστημα επιδομάτων ανεργίας) που θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Είμαστε σε ένα πιλοτικό στάδιο ώστε να προσαρμοστεί και η αγορά εργασίας αλλά και οι πολίτες».

Η ίδια σημείωσε πως «μέχρι σήμερα, στο συγκεκριμένο ζήτημα, υπάρχει μία μεγάλη αδικία: Εάν ένας συμπολίτης μας εργάζεται έναν χρόνο με τον κατώτατο μισθό και ένας άλλος εργάζεται είκοσι χρόνια με έναν μισθό ύψους 2.000 ευρώ, αν χάσουν τη δουλειά τους, θα πάρουν από το ταμείο ανεργίας το ίδιο ακριβώς επίδομα».

«Εμείς θέλουμε να υπάρχει αναλογικότητα, δηλαδή αυτός που δουλεύει για περισσότερα χρόνια και με υψηλότερες αποδοχές, να δικαιούται και υψηλότερο επίδομα ανεργίας», κατάληξε η Υπουργός.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα ανεργίας: Έρχονται πληρωμές ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης και το μισθό"

«Ανεπιθύμητος στο χωριό μας» λένε οι κάτοικοι για τον δεσπότη που αρνήθηκε να «διαβάσει» τη 17χρονη Νικολέτα

Ανεπιθύμητος είναι για τους συγχωριανούς της 17χρονης Νικολέτας ο δεσπότης που αρνήθηκε να τη «διαβάσει» στην κηδεία της στην Κρήτη.

Μιλώντας στον Alpha και το «TLive» η θεία της 17χρονης, που πέθανε πέφτοντας από γέφυρα του ΒΟΑΚ, ανέφερε: «Είναι δυνατόν να μη δώσει έγκριση; Τέτοια μαθήτρια; Να μας δώσει το τελειωτικό χτύπημα; Απαράδεκτο. Ήταν ένα ανήλικο παιδί. Στο δικαστήριο δεν δικάζονται αλλιώς οι ανήλικοι; Γιατί δεν έδωσε μια επιείκεια σε ένα ανήλικο παιδί; Ήταν μεγάλο χτύπημα για την οικογένειά μας. Είχαμε ένα χτύπημα, μας έδωσε ο δεσπότης και δεύτερο χτύπημα και μας αποτελείωσε».

Κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται ιδιαίτερα οργισμένοι με την απόφαση του Μητροπολίτη, δηλώνοντας, μάλιστα, πως τον καλούν να μην παρευρεθεί στο μέλλον σε εκδήλωση του χωριού.

Μια γυναίκα αναφέρει: «Δεν κηδεύτηκε. Είναι πολύ κρίμα… Να αναγνωριστεί επιτέλους ότι και η απελπισία είναι αρρώστια και ήταν κρίμα να μην ψαλεί».

Άλλος κάτοικος της περιοχής σημειώνει: «Οι κάτοικοι νιώθουν απογοήτευση στο πρόσωπο του δεσπότη, είναι εξαγριωμένοι. Έχουν εκφράσει την επιθυμία ότι δεν επιθυμούν να παραβρεθεί ξανά σε καμία εκδήλωση στο χωριό μας».

«Αυτά δίδαξε ο Χριστός, αγάπη, ταπεινοφροσύνη; Πού είναι αυτά;» σημειώνει ένας τρίτος και ένας ακόμα τονίζει: «Είναι καταδικαστέο. Χριστιανοί ορθόδοξοι είμαστε, αυτά δεν μας αρέσουν. Εδώ ψάλλουν τους εγκληματίες».

«Μια ερώτηση έχω για την Μητρόπολη», σημειώνει ένας ακόμα κάτοικος της περιοχής: «Τι σημαίνει ασθενείς και ωδιπόροι; Δηλαδή αν έχεις χαρτί από ψυχίατρο γίνεται κανονικά η κηδεία, αλλιώς σε πετάνε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι;»

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανεπιθύμητος στο χωριό μας» λένε οι κάτοικοι για τον δεσπότη που αρνήθηκε να «διαβάσει» τη 17χρονη Νικολέτα"

Λαμία: Στο Νοσοκομείο 20χρονος φοιτητής με τροφική δηλητηρίαση

Σοβαρό περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης παρουσιάστηκε σε 20χρονο φοιτητή του Λαμιώτικου Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος αναζήτησε το βράδυ της Κυριακής (26/5) βοήθεια στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με το νεαρό φοιτητή, την προηγούμενη ημέρα είχε φάει στη Λέσχη του Ιδρύματος ρύζι με μπιφτέκι και δύο ώρες μετά ξεκίνησε να έχει ενοχλήσεις.

Όσο περνούσαν οι ώρες όμως η κατάστασή του επιδεινωνόταν, ανεβάζοντας ακόμη και πυρετό, με αποτέλεσμα να καταφύγει στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, το παιδί έφτασε σε πολύ άσχημη κατάσταση στο Νοσοκομείο, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι δείκτες του στις εξετάσεις που του έγιναν.

Το ευτύχημα είναι ότι ο οργανισμός του ανταποκρίθηκε άμεσα στη αγωγή και ήδη είναι καλύτερα. Ο ίδιος μιλώντας στο LamiaReport επιβεβαιώνει ότι είχε καταναλώσει μόνο το γεύμα στη Λέσχη, θέλει να πιστεύει όμως ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός, καθώς στα τρία χρόνια που βρίσκεται στη Λαμία, τρώει τακτικά εκεί και ουδέποτε είχε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα.

Το Νοσοκομείο πάντως από την πλευρά του προχώρησε και σε καλλιέργεια κοπράνων, ενώ ενημερώθηκε σχετικά ο ΕΟΔΥ, η 5η ΥΠΕ αλλά και το Πανεπιστήμιο, καθηγητές του οποίου μάλιστα έσπευσαν το ίδιο βράδυ στο Νοσοκομείο για να δουν την κατάσταση του φοιτητή τους και να ενημερωθούν επίσημα για τα ευρήματα για τις δικές τους ενέργειες.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Στο Νοσοκομείο 20χρονος φοιτητής με τροφική δηλητηρίαση "

Λαμία: Από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα σχολικά γεύματα

Από πρόθεση μπήκε η φωτιά στο εργοστάσιο τροφίμων της Λαμίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη το εργοστάσιο στη Λαμία που ετοίμασε τα σχολικά γεύματα των μαθητών που έπαθαν μαζική δηλητηρίαση, λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του. 

Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας για τα μέχρι τώρα στοιχεία και συνεχίζεται η έρευνα για ταυτοποίηση προσώπων, καθώς και άλλων σχετικών στοιχείων.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα σχολικά γεύματα"

Μητροπολίτης Γεράσιμος: «Τι θα πούμε “αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα”;» – Η δικαιολογία γιατί δεν διαβάστηκε το Ευαγγέλιο στην 17χρονη

Η πρώτη δήλωση του Ιεράρχη, μετά το σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων για την στάση του στην υπόθεση της 17χρονης Νικολέτας

«Η Εκκλησία αγαπάει όλο τον κόσμο και δεν θέλει να δώσει ένα λανθασμένο παράδειγμα. Η μη τέλεση της συνηθισμένης τελετής κηδείας γίνεται παιδαγωγικά από την Εκκλησία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε αγάπη ή πόνο για το παιδάκι που φεύγει…Ας αναρωτηθεί η κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που 17χρονα παιδιά οδηγούνται στην αυτοκτονία. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει» δήλωσε μεταξύ άλλων μέσω του Cretalive ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμος, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα δέχεται καταιγισμό πυρών αλλά και  κοινωνική κατακραυγή  για την απόφαση του να μη τελεστεί η καθιερωμένη τελετή κηδείας στην περίπτωση της 17χρονης Νικολέτας, στο Μοχό.

«Τι θα πούμε “αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα”»;

Το Cretalive επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Γεράσιμο από τον οποίο ζήτησε να εκθέσει τις θέσεις του  γι’ όλη αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εναντίον του. Το μήνυμα του προς όλους είναι το ακόλουθο:

«Δεν κάναμε κάτι το οποίο εκφεύγει των κανόνων και των αποφάσεων της Εκκλησίας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε αγάπη ή πόνο για το παιδάκι, το οποίο φεύγει. Γι’ αυτό και αυτό που τελέστηκε το Σάββατο, στο κοιμητήριο του Μοχού, ήταν η προσευχή της Εκκλησίας και η συγχωρητική ευχή που είναι και η ουσία της κηδείας. Στο τρισάγιο διαβάστηκε η ευχή. Είναι η ευχή της Εκκλησίας να αναπαύσει και να κατατάξει την ψυχή του παιδιού του κεκοιμημένου μετά των Αγίων και Δικαίων. Δεν είναι ότι δεν προσευχηθήκαμε.

Γιατί η Εκκλησία και οι Κανόνες ορίζουν ότι δε γίνεται η συνηθισμένη τελετή της κηδείας; Γιατί αγαπάει όλο τον κόσμο και δεν θέλει να δώσει ένα λανθασμένο παράδειγμα. Δηλαδή στα παιδιά που έχουν παρόμοιους λογισμούς και παρόμοιες συμπεριφορές που είναι πάρα πολλά, δεν θα τους πούμε «αυτοκτονήστε και δεν τρέχει τίποτα. Ο Θεός είναι αγάπη. Κάντε και εσείς το ίδιο;»

Η εκκλησία έρχεται παιδαγωγικά και λέει ότι δεν τελούμε την τέλεση της κηδείας για να δείξει ότι δεν μπορεί κανείς να στερήσει ζωή και κυρίως τη δική του ζωή γιατί είναι το τέλος. Η κρίση βέβαια ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Θεό. Δεν ξέρω αν μπορείτε να καταλάβετε το θεολογικό υπόβαθρο και περιεχόμενο. Μη μου πείτε όμως ότι αγαπάει ο οποιοδήποτε τους ανθρώπους περισσότερο από την Εκκλησία. Και ας αναρωτηθεί η κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που οδηγεί αυτά τα 17χρονα παιδιά στην αυτοκτονία. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Η Εκκλησία προσεύχεται για όλους τους ανθρώπους και γι’ αυτούς που στερούν από μόνοι τους τη ζωή, οι οποίοι υπόκεινται στην απόλυτη κρίση του Θεού. Δεν ερχόμαστε εμείς να αντικαταστήσουμε το Θεό. Προσευχόμαστε και ευχόμαστε και για την ανάπαυση της ψυχής αλλά και για την παρηγοριά στους οικείους. Η μη τέλεση τελετής κηδείας είναι παιδαγωγικός τρόπος που η Εκκλησία από αιώνος το έχει θεσπίσει και το έχει ρυθμίσει με τους κανόνες και τις αποφάσεις και της Επισκοπικής μας Εκκλησίας της Κρήτης».

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολίτης Γεράσιμος: «Τι θα πούμε “αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα”;» – Η δικαιολογία γιατί δεν διαβάστηκε το Ευαγγέλιο στην 17χρονη"

Φωτιά στο Αιγάλεω: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον 33χρονο Τούρκο

Αντιμέτωπος με τον αρμόδιο ανακριτή θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη για πρόκληση φωτιάς στο Αιγάλεω. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος διώκεται για:

-Εμπρησμό από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (κακούργημα)
-Εμπρησμό δάσους από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (κακούργημα)
-Κλοπή (πλημμέλημα)
-Διατάραξη οικιακής ειρήνης (πλημμέλημα)

Ακολούθως ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Να σημειωθεί ότι για τον 33χρονο Τούρκο ισχύει ο νέος, αυστηρότερος Ποινικός Κώδικας, που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου 2024.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στο Αιγάλεω: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον 33χρονο Τούρκο"

ΕΟΦ: Συναγερμός για ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης που κυκλοφορεί χωρίς έγκριση

Δεν διαθέτει την απαιτούμενη έγκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το ενέσιμο διάλυμα Lemonbottle, το οποίο προωθείται για τη λιποδιάλυση, έπειτα από σχετική ειδοποίηση από τον αντίστοιχο Οργανισμό της Νορβηγίας.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν που κυκλοφορεί με ενδείξεις φαρμάκου δεν διαθέτει σχετική έγκριση από τον ΕΟΦ και ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του ανωτέρω προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Συναγερμός για ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης που κυκλοφορεί χωρίς έγκριση"

Συναγερμός στην Αθήνα για τις νέες τουρκικές προκλήσεις: Η Άγκυρα στέλνει ερευνητικό σκάφος ανοιχτά των Ιμίων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αθήνα για τη φαινομενικά «αθώα» πλεύση τουρκικού ερευνητικού στα ανοιχτά των Ιμίων σε μια περίοδο που «ξαφνικά» η Τουρκία ζητεί τη δημιουργία περιβαλλοντικών πάρκων μέσω συνεργασίας, συνδιαχείρισης δηλ. στο Αιγαίο και την ίδια ώρα που αυξάνει τις παραβιάσεις Εθνικών Χωρικών Υδάτων.

Επί του πρακτέου η Τουρκία δεν έχει αλλάξει ούτε κατ’ ελάχιστο το αναθεωρητικό δόγμα της που έχει ως αιχμή του τη «Γαλάζια Πατρίδα». Αυτό το δείχνει καθημερινά με παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων, με τη συνεχιζόμενη ύπαρξη του casus belli, με ασκήσεις όπως οι πρόσφατες «Θαλασσόλυκος» και «Efes», η οποία μάλιστα είναι κατεξοχήν αποβατική άσκηση και φέτος διενεργήθηκε με τη συμμετοχή και του μίνι αεροπλανοφόρου «Anadolu» απέναντι από την Χίο και με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε σχετική ανάρτηση να τονίζει μεταξύ άλλων:

«Αφού οι πεζοναύτες κατέλαβαν με επιτυχία το νησί – στόχο, οι καθορισμένοι στόχοι καταστράφηκαν και η τουρκική σημαία υψώθηκε στην περιοχή». Στο ίδιο πλαίσιο δεν θα πρέπει κανείς να παραβλέπει, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το διάβημα της ελεγχόμενης από την Τουρκία κυβέρνησης της Τρίπολης στην Λιβύη για τις έρευνες επ’ ωφελεία της Ελλάδας νότια της Κρήτης και φυσικά το ζήτημα των περιβαλλοντικών θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο, για τα οποία η Άγκυρα ζητεί συνεργασία, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν νησιά και περιοχές στο Αιγαίο που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας και ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τα πάρκα της όπου αυτή θέλει, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα έχει τονίσει πως αυτά θα γίνουν σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Η ‘Αγκυρα, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», προχώρησε σε μια κίνηση η οποία μπορεί να ενταχθεί στο «παιχνίδι» που παίζει η Τουρκία και με το περιβάλλον. Η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία και συγκεκριμένα ο σταθμός της Σμύρνης εξέδωσε στις 17 Μαΐου NAVTEX με την οποία ανακοίνωσε την αποστολή του ερευνητικού σκάφους «Tubitak Marmara» κατά μήκος των τουρκικών ακτών στο Αιγαίο από τις 20 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου για επιστημονικές, περιβαλλοντικές δηλ. έρευνες.

Το «Tubitak Marmara» απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης στις 25 Μαΐου και κατευθύνθηκε νότια κατά μήκος των τουρκικών ακτών, διενεργώντας επιστημονικές έρευνες επί της στήλης του ύδατος. Το πρωί της Κυριακής έριξε προσωρινά άγκυρα στα 5,5 ναυτικά μίλια βόρεια των Ιμίων, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Το μεσημέρι της Κυριακής ξεκίνησε ξανά τον πλου του με κατεύθυνση νότια, πλέοντας ανατολικά των Ιμίων, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία θεωρεί «γκρίζες» περιοχές όπως αυτή των Ιμίων, στην Αθήνα υπήρξε προβληματισμός μήπως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος αποπειραθεί να πλεύσει μέσα στα εθνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Ιμίων, επικαλούμενο επιστημονικές έρευνες και επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να επιβάλει τη δική της οπτική για τη συγκεκριμένη περιοχή μέσω μιας φαινομενικά «αθώας» δραστηριότητας όπως οι επιστημονικές μετρήσεις επί της στήλης του ύδατος.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, για την Ελλάδα θα ήταν ακόμη μία παραβίαση χωρικών υδάτων. Σε κάθε περίπτωση και οι δραστηριότητες της Τουρκίας με περιβαλλοντικό περιεχόμενο στο Αιγαίο θα πρέπει να θεωρούνται πλέον τουλάχιστον «ύποπτες».

Τουρκία: Σε συζητήσεις με την Κίνα για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ανατολική Θράκη

Σε συζητήσεις με την Κίνα για πυρηνικό σταθμό στην Ανατολική Θράκη βρίσκεται η Τουρκία και σύμφωνα με το CGTN Turk οι διαπραγματεύσεις πλησιάζουν στο τέλος τους.

Η τουρκική έκδοση του κινεζικού δικτύου επικαλείται τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ ο οποίος σε συνέντευξή του στο πλαίσιο επίσκεψης στην Κίνα είπε μεταξύ άλλων ότι «εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων εντός λίγων μηνών».

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι δύο χώρες έχουν ευρείες ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, αναφέροντας ότι οι επενδύσεις πρέπει να αυξηθούν προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας στην Τουρκία.

«Η συνεργασία μας με την Κίνα στον πυρηνικό τομέα χρονολογείται από το 2016 και υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας με κινεζική εταιρεία στον πυρηνικό τομέα. Από τότε, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων στην (Ανατολική) Θράκη, μια από τις σημαντικές περιοχές ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν πιο στέρεο οδικό χάρτη και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις με αυτή την εταιρεία» τόνισε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στην Αθήνα για τις νέες τουρκικές προκλήσεις: Η Άγκυρα στέλνει ερευνητικό σκάφος ανοιχτά των Ιμίων"

Άλσος Βεΐκου: Από βεγγαλικά η φωτιά, προσήχθησαν τρεις ανήλικοι – Η ανάρτηση Κικίλια

Από βεγγαλικά προκλήθηκε η μεγάλη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου που ξέσπασε την Κυριακή (26.5.2024) και προκάλεσε τη μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής. 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο “X” (πρώην Twitter), αναφερόμενος στη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου σημείωσε πως προσήχθησαν τρεις ανήλικοι.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας εφιστά την προσοχή των γονιών, ενώ υπογραμμίζει ότι οι εμπρηστές είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση με το νέο νόμο τιμωρούνται με βαριές ποινές.

Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας αναφέρει:

«Χθες, αργά το απόγευμα, στο Άλσος Βεΐκου εκδηλώθηκε μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά και χρειάστηκε η επέμβαση όχι μόνο επίγειων αλλά και εναέριων μέσων της πυροσβεστικής, που επιχείρησαν με το τελευταίο φως της ημέρας, για να κατασβεστεί πριν επεκταθεί. Είναι σοκαριστικό ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από χρήση βεγγαλικών και προσήχθησαν τρεις ανήλικοι.

Εφιστώ την προσοχή των γονιών και για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω: οι εμπρηστές, είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση, με το νέο νόμο τιμωρούνται με βαριές ποινές».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άλσος Βεΐκου: Από βεγγαλικά η φωτιά, προσήχθησαν τρεις ανήλικοι – Η ανάρτηση Κικίλια"

Μεθυσμένος τουρίστας αναστάτωσε αεροπλάνο που έκανε την πτήση Πράγα - Ηράκλειο

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες σε αεροπλάνο που πραγματοποιούσε πτήση προς το Ηράκλειο εξαιτίας ενός μεθυσμένου επιβάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι όταν ο 38χρονος Βέλγος βρισκόταν στο αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση από Πράγα προς Ηράκλειο.

Την ώρα που το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα εκείνος, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, προκαλούσε διάφορα προβλήματα τόσο στους υπόλοιπους επιβάτες όσο και στο πλήρωμα.

Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεθυσμένος τουρίστας αναστάτωσε αεροπλάνο που έκανε την πτήση Πράγα - Ηράκλειο"

Οχιά δάγκωσε άντρα σε χωριό έξω από την Πάτρα! Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στον “Αγιο Ανδρέα”

Σε σοβαρή  κατάσταση από την περασμένη Πέμπτη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» ένας 50χρονος από χωριό του Δήμου Ερυμάνθου, ο οποίος δέχθηκε δάγκωμα από οχιά. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο, του χορηγήθηκε αντιοφικός ιός, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα από το δηλητήριο του φιδιού. Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή κάνουν ότι μπορούν, περιμένοντας την αντίδρασή του στην θεραπευτική αγωγή. Προφανώς το δηλητήριο της οχιάς απεδείχθη ιδιαίτερα τοξικό για τον οργανισμό του και για αυτό παρουσίασε επιπλοκές που επιβάρυναν την κατάστασή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη ημέρα υπέστη και αιμορραγικό σοκ. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στην «Πολιτεία» οι γιατροί του, από το Σάββατο εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

Στη χώρα μας συναντάμε συνολικά 23 είδη φιδιών, από τα οποία μόνο τα επτά φέρουν δηλητήριο, ενώ από αυτά τα πέντε έχουν επικίνδυνο δάγκωμα για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τα φίδια της οικογένειας των Εχιδνιδών, δηλαδή είδη οχιάς. Τα υπόλοιπα δύο δηλητηριώδη φίδια (Αγιόφιδο και Σαπίτης) ανήκουν σε άλλες οικογένειες και είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο.

Το δηλητήριο των οχιών της χώρας μας είναι κυρίως κυτταρολυτικό και όχι νευροτοξικό, κάτι που μας δίνει πολύ χρόνο για να μεταβούμε σε ένα νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Φίδια με κυρίως νευροτοξικό δηλητήριο, όπως η κόμπρα, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Η μοναδική περίπτωση που μπορούμε να κινδυνέψουμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι αυτή της αναφυλακτικής αντίδρασης (αλλεργικό σοκ), κάτι που μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε δηλητηριώδες τσίμπημα σε αλλεργικά άτομα, όπως από μέλισσα, σκορπιό, αράχνη, κ.ά., ή ακόμα και από κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών ή εισπνοή γύρης. Η αντιμετώπιση των αλλεργικών αντιδράσεων γίνεται με συγκεκριμένα φάρμακα που δεν σχετίζονται άμεσα με δηλητηριάσεις. Αγνωστο παραμένει αν στην περίπτωση του 50χρονου από τον Ερύμανθο συνέβη κάτι τέτοιο.

Μία ακόμα περίπτωση κατά την οποία η διακομιδή του θύματος σε νοσοκομείο είναι εξαιρετικά επείγουσα είναι αυτή του δήγματος στον λαιμό ή στο κεφάλι, λόγω του ότι κατά τον σχηματισμό οιδήματος ενδέχεται να προκληθεί απόφραξη της αναπνευστικής οδού. Εντούτοις, το ενδεχόμενο δήγματος σε αυτές τις περιοχές είναι και εξαιρετικά απίθανο.

flamis

Διαβάστε Περισσότερα » "Οχιά δάγκωσε άντρα σε χωριό έξω από την Πάτρα! Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στον “Αγιο Ανδρέα”"

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Δείτε τον λόγο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , ζήτησε την συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να λάβει μέτρα εναντίον ενός βίντεο που έχει κοινωποιηθεί λόγαριασμό της πλατφόρμας TikTok, και το οποίο παρουσιάζει τον ίδιο να «διαφημίζει» μια θεραπεία. 

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι το οπτικοακουστικό υλικό που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα αυτοδημιούργητων βίντεο TikTok και παρουσιάζει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να "διαφημίζει" δήθεν "θεραπεία" για την καταπολέμηση αρθρίτιδας και λοιπών παθήσεων των αρθρώσεων αποτελεί τουλάχιστον κακόγουστο, φθηνό και σίγουρα ποινικά κολάσιμο προϊόν κατασκευασμένο σε εργαστήρια εικόνας και ήχου. Πέραν αυτού βέβαια, η χρησιμοποίηση του προσώπου του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και κάθε κληρικού, "εν είδει διαφημιστή προϊόντων", προς εξαπάτηση του κοινού με αποκλειστικό σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους είναι βαρύτατα προσβλητική και χυδαία πράξη η οποία πρέπει να τύχει άμεσης απάντησης από τις αρμόδιες αρχές και δη την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.»

flash

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Δείτε τον λόγο"

Φλώρινα: Έπεισαν ηλικιωμένη να τους δώσει σχεδόν 5.000 ευρώ – Συνελήφθη 54χρονος, αναζητούνται δύο ακόμη άτομα για τηλεφωνικές απάτες

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, τέσσερις περιπτώσεις τηλεφωνικών απατών, για τις οποίες συνελήφθη 54χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας,  ενώ αναζητούνται ακόμη 2 άτομα ως συνεργοί του.

Οι τρείς παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους παθόντες

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών, συνελήφθη  σε περιοχή της Φλώρινας, 54χρονος αλλοδαπός, ενώ γίνονται έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη 3 συνεργών του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία.

Αγνωστος άνδρας και άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησαν σε 77χρονη στη Φλώρινα και προσποιούμενοι, ο μεν άνδρας τον «ιατρό», η δε γυναίκα φιλικό της πρόσωπο και με πρόσχημα ότι το πρόσωπο αυτό έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, κατάφεραν να την εξαπατήσουν και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο 54χρονος. 

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 54χρονο σε περιοχή της Φλώρινας,. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα, 2 κάρτες sim, καθώς επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε. Επιπλέον, τα 2 άγνωστα άτομα αποπειράθηκαν με πανομοιότυπο τρόπο να εξαπατήσουν  ακόμη 3 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φλώρινα: Έπεισαν ηλικιωμένη να τους δώσει σχεδόν 5.000 ευρώ – Συνελήφθη 54χρονος, αναζητούνται δύο ακόμη άτομα για τηλεφωνικές απάτες"

Αχαΐα: Μπήκε στην εκκλησία και τα έκανε... "λίμπα" γιατί η μικροφωνική του ξύπνησε το μωρό!

Tης κακομοίρας στις 7.30 το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιά Τριταίας, όταν μαινόμενος κάτοικος του χωριού φέρεται να μπήκε μέσα στην εκκλησία και τα έκανε… λίμπα!

Εκείνη την στιγμή είχαν ενεργοποιηθεί οι μικροφωνικές του Ιερού Ναού ώστε να ακούγεται η Θεία Λειτουργία στο χωριό.

Όπως φέρεται να είπε όμως ο μαινόμενος άνδρας, ο δυνατός ήχος… του ξύπνησε το βρέφος που κοιμόταν στο σπίτι του, το παιδάκι έκλαιγε και εκείνος… με την τσίμπλα στο μάτι μπήκε μέσα στην Εκκλησία και στην κυριολεξία… «τα «σπαγε»!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Γνώμη" ο άνδρας έσπασε το μαρμάρινο περιστέρι πάνω στο οποίο τοποθετεί ο ιερέας το Ευαγγέλιο, κουνούσε εικόνες ενώ φέρεται να «επιτέθηκε» και στα μανουάλια!

Και όλα αυτά εν μέσω φωνών μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, με τους πιστούς να μένουν με ανοιχτό το στόμα.

Ο ιερέας δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει, αφού όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα.

Αστυνομία δεν εκλήθη, όμως όπως αναφέρει το δημοσίευμα ότι η Εκκλησία θα κινηθεί νομικά κατά του συγκεκριμένου άνδρα. Θα πρέπει να τονιστεί πως σύμφωνα με το νόμο η ώρα κοινής ησυχίας είναι μέχρι τις 7 το πρωί.

Να θυμίσουμε ότι στα τέλη του 2023 το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, που έκανε δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκου ο οποίος επικαλέστηκε πως θίγεται η οικιακή του γαλήνη, καθώς ο ήχος από την καμπάνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον ενοχλούσε. Η αίτησή του έγινε μάλιστα δεκτή και σύμφωνα με την απόφαση, αποφασίστηκε στο μικρό χωριό της Μεσσήνης να σταματήσουν να χτυπάνε οι καμπάνες της Εκκλησίας τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση, που είχε οριστεί για τις 12 Μαρτίου 2024 αλλά πήρε αναβολή.

Εφημερίδα "Γνώμη"/thebest

Διαβάστε Περισσότερα » " Αχαΐα: Μπήκε στην εκκλησία και τα έκανε... "λίμπα" γιατί η μικροφωνική του ξύπνησε το μωρό!"

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ιό τύπου Έμπολα -Μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε τρεις μέρες

Kινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν έναν νέο ιό, που μοιάζει με τον Έμπολα και μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο σε μόλις τρεις ημέρες. Ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Hebei μιμήθηκαν συστατικά του θανατηφόρου ιού που προκάλεσε όλεθρο στη Δυτική Αφρική μεταξύ 2014 και 2016, σε μια προσπάθεια να μελετήσουν τις επιπτώσεις του.

Η ομάδα χρησιμοποίησε έναν ιό γνωστό ως αφθώδη στοματίτιδα και τον τροποποίησε για να μεταφέρει τη γλυκοπρωτεΐνη (GP) από τον ιό Έμπολα. Δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο Science Direct και έκαναν δοκιμές σε μια ομάδα χάμστερ. Τους έκαναν ένεση με τον κατασκευασμένο ιό και σύντομα ανέπτυξαν σοβαρά συμπτώματα παρόμοια με εκείνα των ασθενών που έχουν πληγεί από Έμπολα, συμπεριλαμβανομένης της ανεπάρκειας οργάνων

Μετά την ένεση, μερικά χάμστερ ανέπτυξαν ακόμη και ψώρα στην επιφάνεια των βολβών των ματιών τους που επηρέασε την όρασή τους. «Είναι ένα σημάδι ότι τα συριακά χάμστερ ηλικίας 3 εβδομάδων που έχουν μολυνθεί από τον ιό έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ρόλο στη μελέτη διαταραχών του οπτικού νεύρου που προκαλούνται από έμπολα», ανέφεραν ερευνητές το Science Direct.

Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι όταν μάζεψαν τα όργανα των νεκρών χάμστερ, παρατήρησαν ότι ο θανατηφόρος ιός είχε εξαπλωθεί σε όλο τους το σώμα. Ίχνη βρέθηκαν στην καρδιά, τον σπλήνα, τους πνεύμονες, τα νεφρά, το στομάχι, τα έντερα και τους εγκεφαλικούς ιστούς, με τα υψηλότερα επίπεδα να συγκεντρώνονται στο ήπαρ. Είπαν ότι η μελέτη τους παρείχε «ιατρικά αντίμετρα κατά του Έμπολα».

«Συνολικά, αυτό το υποκατάστατο μοντέλο αντιπροσωπεύει ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και οικονομικό εργαλείο για την ταχεία προκλινική αξιολόγηση των ιατρικών αντίμετρων κατά του EBOV (ιός Έμπολα) υπό συνθήκες BSL-2, που θα επιτάχυνε τις τεχνολογικές προόδους και τις καινοτομίες στην αντιμετώπιση της νόσου του ιού Έμπολα» ανέφεραν οι ερευνητές στο Science Direct.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ιό τύπου Έμπολα -Μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε τρεις μέρες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news