facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

«Θρίλερ» με τον θάνατο 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας – Στο στόχαστρο των Αρχών ο καρδιοχειρουργός που αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μεσσίας»

Ένα «θρίλερ» σε εξέλιξη ερευνούν κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές σχετικά με τους καταγγελλόμενους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας. Στο επίκεντρο των ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, έχει μπει ένας Έλληνας καρδιοχειρουργός.

Το βασικό τμήμα της έρευνας αφορά μία ιδιωτική κλινική και οι Αρχές καλούν σε καταθέσεις τους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, ιατρούς και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να έχουν περισσότερες πληροφορίες για τις καταγγελίες. Έρευνα φέρεται να έχει γίνει και από αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία σταμάτησε τις εργασίες της στις αρχές του 2023. 

Πώς ξεκίνησε η έρευνα

Η αστυνομική και δικαστική έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκίνησε από μία εγγραφή αναφορά που στάλθηκε σε Συλλόγους Καρδιοπαθών Παιδιών το 2021 και πιο συγκεκριμένα από άτομα, που δηλώνουν ότι υπήρξαν γονείς 15 παιδιών τα οποία χειρουργήθηκαν από συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό και έχασαν τη ζωή τους μετά από «πλημμελείς ενέργειές του», όπως και αναφέρεται στη δήλωση.

Όπως σημειώνεται στο εν λόγω κείμενο ο επικεφαλής Διευθυντής, από τα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν πέρσι, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους από τις ενέργειες του γιατρού. Αρκετά από αυτά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν επανήλθαν ποτέ από τα χειρουργεία καθώς έμειναν «φυτά».

Καρδιοχειρουργοί επισημαίνουν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, δηλαδή σε επεμβάσεις για καρδιολογικά προβλήματα, το ποσοστό θνητότητας παγκοσμίως ανέρχεται στο 2 με 4% και όχι στο 20%, όπως και γίνεται καταγγελία σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού. Οι ίδιοι που υπογράφουν τη σχετική δήλωση σημειώνουν πως ο καρδιοχειρουργός παραπλανεί τον κόσμο μέσα από μία ΜΚΟ, που έχει δημιουργήσει, ενώ ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Θρίλερ» με τον θάνατο 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας – Στο στόχαστρο των Αρχών ο καρδιοχειρουργός που αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μεσσίας»"

Βιασμό της από τον πατέρα φίλου της κατήγγειλε 14χρονη στο Ρέθυμνο

Μία υπόθεση βιασμού ανήλικης απασχολεί τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου από την Παρασκευή, όταν μία 14χρονη κατήγγειλε έναν 50χρονο στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ότι την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση τις πληροφορίες, μία 14χρονη μετέβη με τους γονείς της στην Υ.Α. Ρεθύμνου την Παρασκευή και ανέφερε στους αστυνομικούς ότι την προηγούμενη μέρα εξαναγκάστηκε σε ασελγείς πράξεις από τον πατέρα φίλου της, ο οποίος την έπεισε – άγνωστο πως – να τον ακολουθήσει στο σπίτι του. ,

Όλα συνέβησαν εκεί και το σοκαρισμένο παιδί την επόμενη μέρα, και αφού είπε τα πάντα στους γονείς του, αποφάσισε να καταγγείλει την ασέλγεια σε βάρος του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα σε σύλληψη ενός 50χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια Ρεθύμνου με την σε βάρος του δικογραφία για βιασμό ανήλικου. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τρίτη. 

goodnet

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμό της από τον πατέρα φίλου της κατήγγειλε 14χρονη στο Ρέθυμνο"

Νέο επεισόδιο οπαδικής βίας: Δέκα άτομα επιτέθηκαν σε ομάδα ανηλίκων επειδή φορούσαν φανέλες του Άρη

Ακόμη ένα οπαδικό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. Δέκα άτομα επιτέθηκαν σε ομάδα ανήλικων, επειδή ένας από αυτούς φορούσε μπλούζα του Άρη. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 11 το βράδυ. Οι δράστες προσέγγισαν επιθετικά την παρέα των ανήλικων, που βρισκόταν σε πάρκο του Πανοράματος. Είχαν αντιληφθεί ότι ένας από τους ανήλικους φορούσε μπλούζα με διακριτικά του Άρη. Οι ανήλικοι – περίπου 8 άτομα – έτρεξαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις για να γλιτώσουν.

Οι δράστες εντόπισαν έναν 15χρονο από την παρέα σε κοντινή απόσταση. Του έβγαλαν τη ζακέτα και είδαν ότι φορούσε μπλούζα του Άρη. Ένας εκ των δραστών, ηλικίας περίπου 30 ετών, άρπαξε τη ζακέτα και έσκισε τη μπλούζα του ανήλικου. Στη συνέχεια οι δράστες βρήκαν στην περιοχή ακόμα έναν νεαρό από την παρέα των ανήλικων. Ήταν αυτός που τράβηξε αρχικά την προσοχή τους επειδή φορούσε μπλούζα του Άρη. Τον ακινητοποίησαν και τον χτύπησαν, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Το συμβάν ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, έπειτα από σχετική καταγγελία μητέρας ενός εκ των ανήλικων.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο επεισόδιο οπαδικής βίας: Δέκα άτομα επιτέθηκαν σε ομάδα ανηλίκων επειδή φορούσαν φανέλες του Άρη"

Κοζάνη: Την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα της γέφυρας των Σερβίων για τα ΙΧ αυτοκίνητα

«Εάν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποιούν οι ειδικοί επιστήμονες στην γέφυρα των Σερβίων είναι καλά, θεωρείται σίγουρο ότι την επόμενη βδομάδα η γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα μικρά φορτηγά έως το πολύ τριών τόνων» δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Ο κ. Κασαπίδης εξήγησε ότι θα υπάρξει μονοδρόμηση της κυκλοφορίας και μόνο στο ένα ρεύμα με την ρύθμιση της να γίνεται από την λειτουργία των φαναριών. Διαβεβαίωσε ότι «στο μέλλον η γέφυρα δεν πρόκειται να κλείσει τουλάχιστον για τα ΙΧ αυτοκίνητα, πάρα μόνο για ελάχιστο χρόνο», όταν θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία τανύσματος των τεσσάρων χαλύβδινων τενόντων που θα τοποθετηθούν στον 6ο πρόβολο της γέφυρας.

Ο κ. Κασαπίδης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πιθανότητα λόγω του μεγέθους των βλαβών στον 4ο 5ο και 6ο πρόβολο να μην μπορεί να επανέλθει στην πρότερα κατάσταση η κυκλοφορία των βαρειών οχημάτων, τόνισε ότι «δεν έχει αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα και ότι αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά τις φορτίσεις που θα γίνουν τις επόμενες δύο ημέρες στα συγκεκριμένα σημεία».

Οι τεχνικοί δοκιμάζουν την αντοχή των αποκατεστημένων προβόλων της γέφυρας με την φόρτιση βάρους που ξεκινά από 30 και φθάνει έως τους 140 τόνους. «Εάν οι τένοντες της γέφυρας δείξουν την απαιτούμενη ελαστικότητα μετά την φόρτιση σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης. Για την αποκατάσταση του 6ου προβόλου προβλέπονται εξιδεικευμένες εργασίες με εναερίτες που θα προσεγγίσουν τα ψηλότερα σημεία των πυλώνων και των προβόλων της γέφυρας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις εργασίες αποκατάστασης και την τοποθετηση των χαλύβδινων πλαισίων που θα θωρακίσουν την γέφυρα. Πρόσθεσε ότι «οι δαπάνες για τις εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας ξεπέρασαν την αρχική πρόβλεψη κα σήμερα αγγίζουν τις 300.000 ευρώ».

Ως προς το ζήτημα των αποζημιώσεων των επαγγελματικών ομάδων στους Δήμους Σερβίων κα Βελβεντού που επλήγησαν από το απαγορευτικό διέλευσης της γέφυρας, τόνισε ότι συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων, ώστε «με την ολοκλήρωση των εργασιών να τεκμηριώσουμε την οικονομική ζημιά που υπέστησαν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις της περιοχής».

Η γέφυρα των Σερβίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας μετά από αυτή του Ρίου και κατασκευάστηκε το 1975 όταν η ΔΕΗ κατασκεύασε το φράγμα του Πολύφωτου, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας. Στις 17 Μαρτίου 2023 για λόγους ασφαλείας, απαγορεύθηκε η διέλευση παντός οχήματος από την γέφυρα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης στους προβόλους της και ενίσχυσης της με νέους χαλύβδινους τένοντες.

ΑΠΕ -ΜΠΕ/lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα της γέφυρας των Σερβίων για τα ΙΧ αυτοκίνητα"

Τίτλοι τέλους για γνωστό κόμμα – Δεν κατεβαίνει στις δεύτερες εκλογές

Τίτλοι τέλους! Το κόμμα “Εθνική Δημιουργία” του οποίου ηγούταν ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης γνωστοποίησε ότι δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το κόμμα δεν θα βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές των πολιτών για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Έτσι μετά την απόσυρση του Θάνου Τζήμερου από το πολιτικό σκηνικό και την προεδρία του κόμματος, φαίνεται τελειώνει (τουλάχιστον προς το παρόν) και το εγχείρημα του συνασπισμού «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», ο οποίος είχε δημιουργηθεί από την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη το 2021.
Η ανακοίνωση:

“Αφού δεν επετεύχθη ο ελάχιστος στόχος του 3% των ψήφων στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου, παύει να υφίσταται ο εκλογικές συνασπισμός «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» που σχηματίστηκε το 2021 από την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές. Τα δύο κόμματα πορεύονται πλέον ανεξάρτητα.

Την Τρίτη, 23/05/2023, ο ιδρυτής της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ Θάνος Τζήμερος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου, όπως είχε ήδη προαναγγείλει από το 2019.

Την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24/05/2023, συγκλήθηκαν τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εθνική Επιτροπή. Τα αιρετά μέλη της Εθνικής Επιτροπής, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών του κόμματος, αποφάσισαν παμψηφεί, κατά της συμμετοχής της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ως κόμμα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά

Το κόμμα εκπροσωπεί, όπως προβλέπεται, ο Α’ Αντιπρόεδρος ή/και ο Γενικός Διευθυντής. Επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο, η Εθνική Επιτροπή, και η Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου λειτουργούν κανονικά με πλήρη σύνθεση. Το επόμενο Συνέδριο της Δημιουργίας Ξανά, το οποίο προγραμματίζεται ήδη, θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο και νέα μέλη θεσμικών οργάνων.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ευχαριστεί θερμά

Τον ιδρυτή Θάνο Τζήμερο για την τεράστια, καινοτόμο προσφορά του στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, στην εκπροσώπηση των φιλελεύθερων μεταρρυθμιστικών ιδεών και για την αντοχή του απέναντι σε οξύτατες επιθέσεις και δυσκολίες, από το 2011 έως σήμερα. Για την προσφορά του απονέμεται από την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ο τίτλος του “Επιτίμου Προέδρου της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ”.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δεξιάς κο. Φαήλο Κρανιδιώτη για την ισχυρή, ξεκάθαρη και τίμια πολιτική συνεργασία, κάτι δυστυχώς σπάνιο στο πολιτικό μας σύστημα.

Τους εθελοντές που με περίσσιο σθένος, αυταπάρνηση και άριστη συνεργασία, βοήθησαν σε κάθε τομέα, από την διανομή ψηφοδελτίων μέχρι και την δημιουργία προωθητικού υλικού.

Τους υποψηφίους που εκτέθηκαν και αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο και χρήματα για να εκπροσωπήσουν και να διαδώσουν τις θέσεις των φιλελεύθερων, πατριωτών, μεταρρυθμιστών Ελλήνων, τηρώντας και προβάλλοντας τις αξίες μας, το ήθος και την τιμιότητα στην Πολιτική.

Την συντονιστική επιτροπή που προετοίμασε, οργάνωσε και συντόνισε τον εκλογικό αγώνα και τα μέλη των δεκάδων ομάδων εργασίας που διεκπεραίωσαν πλήθος δράσεων, διαδικασιών και εργασιών, εν μέσω ασφυκτικών προθεσμιών, έγκυρα και έγκαιρα.

Τους λιγοστούς δημοσιογράφους και ΜΜΕ που τίμησαν το επάγγελμά τους και τα δημοκρατικά ιδεώδη, αφιερώνοντας χρόνο για να παρουσιάσουν τις θέσεις μας και τα στελέχη μας στους Έλληνες ψηφοφόρους.

Τα στελέχη των Δημόσιων Υπηρεσιών που παρά τις δυσκολίες της εκλογικής νομοθεσίας, μας εξυπηρέτησαν σωστά, προβλεπόμενα και τίμια.

Τους εκλογικούς και δικαστικούς αντιπροσώπους που επόπτευσαν σωστά και αυστηρά τις εκλογικές διαδικασίες και την καταμέτρηση των ψήφων, τιμώντας τον ρόλο που τους έδωσε η Πολιτεία και εξασφαλίζοντας την εγκυρότητα στα εκλογικά τους τμήματα.

Και φυσικά τους 48.085 Έλληνες πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους σοβαρές, ξεκάθαρες μεταρρυθμιστικές θέσεις και αξιόλογους ανθρώπους, αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν, αλλά υποστήριξαν την προσπάθειά μας άμεσα ή έμμεσα.

Ο Γενικός Διευθυντής

Γιάννης Σαρρής

Τα αιρετά μέλη των οργάνων της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ”

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Τίτλοι τέλους για γνωστό κόμμα – Δεν κατεβαίνει στις δεύτερες εκλογές "

Συνελήφθη γυναίκα στην Ημαθία για συναλλαγές με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες

Για κλοπή και συναλλαγές με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες συνελήφθη μια γυναίκα χθες το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, προχθές το πρωί εισήλθε σε κατάστημα στη Βέροια προσποιούμενη την πελάτισσα και χωρίς να γίνει αντιληπτή αφαίρεσε από τσάντα υπαλλήλου γυαλιά ηλίου, ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα, χρηματικό ποσό 80 ευρώ και τραπεζικές κάρτες.

Μάλιστα, με τις τραπεζικές κάρτες, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησε στη συνέχεια, ανέπαφες συναλλαγές αξίας 207,49 ευρώ.

Το κλεμμένο πορτοφόλι εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς με το περιεχόμενό του, εκτός των χρημάτων και των τραπεζικών καρτών.

ΑΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη γυναίκα στην Ημαθία για συναλλαγές με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες"

Καιρός αύριο: Μπόρες με θερμοκρασίες μέχρι 28°C – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Κυριακή (27.5.2023) σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ την ίδια ώρα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει πως στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στη δυτική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά θαλάσσια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια έως 6 μποφόρ. Το βράδυ στα νότια οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μπόρες με θερμοκρασίες μέχρι 28°C – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει"

Θεσσαλονίκη: Βολίδα από πυροβόλο όπλο καρφώθηκε στον ουρανό του αυτοκινήτου της ενώ οδηγούσε

Με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε αντιμέτωπη μία 40χρονη από τη Θεσσαλονίκη, την ώρα που οδηγούσε. Δέχτηκε βολίδα από πυροβόλο όπλο στον ουρανό του οχήματος, στο οποίο μάλιστα επέβαινε και το παιδί της. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το μεσημέρι της Παρασκευής, η 40χρονη οδηγούσε επί της Λεωφόρου Στρατού στην Πολίχνη, όταν άκουσε δυνατό θόρυβο στην εξωτερική πλευρά του αυτοκινήτου.

Αμέσως, η ίδια στάθμευσε στην άκρη του οδοστρώματος και διαπίστωσε ότι δέχτηκε βολίδα πυροβόλου όπλου, σφηνωμένη στην οροφή του οχήματός της. 

Η γυναίκα κατήγγειλε αμέσως το συμβάν στην αστυνομία που μετέβη στο σημείο και περισυνέλεξε τη βολίδα. 

Το περιστατικό διερευνάται από το αστυνομικό τμήμα Παύλου Μελά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Βολίδα από πυροβόλο όπλο καρφώθηκε στον ουρανό του αυτοκινήτου της ενώ οδηγούσε"

Οργισμένη αντίδραση Καστανίδη κατά Ανδρουλάκη: «Προσωπική προσβολή, με ενημέρωσε μαζί με τον Τύπο»

Ο Χάρης Καστανίδης απάντησε οργισμένα, το Σάββατο (27/05), στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος αποφάσισε να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, θέτοντας έτσι εκτός Βουλής το ιστορικό στέλεχος του κόμματος.

Έτσι, σε ανακοίνωσή του, ο Χάρης Καστανίδης κάνει λόγο για συμβολική και ηθική κίνηση από πλευράς του Νίκου Ανδρουλάκη, τους λόγους για την οποία – όπως επισημαίνει – «αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου».

Ακόμα, ο Χάρης Καστανίδης χαρακτηρίζει την κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης ως «προσωπική προσβολή» και σημειώνει πως ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ταυτόχρονα με την ενημέρωση που είχε και ο Τύπος.

Βέβαια, ο ίδιος τόνισε πως «δίνει μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης είτε ως απλός μαχόμενος πολίτης είτε ως μετέχων στο ψηφοδέλτιο», αφού «ουδέποτε εξάρτησε τη στάση του από οφίκια».

Ολόκληρη η δήλωσή του

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο. Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως. Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Οργισμένη αντίδραση Καστανίδη κατά Ανδρουλάκη: «Προσωπική προσβολή, με ενημέρωσε μαζί με τον Τύπο» "

Τραγωδία στην Ξάνθη: Εξάχρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε νεκρό στα επείγοντα – Το καταπλάκωσε τοίχος

Τραγωδία στην Ξάνθη με εξάχρονο κοριτσάκι, που μεταφέρθηκε νεκρό στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν όταν καταπλακώθηκε από τοίχο.

Ένα εξάχρονο κοριτσάκι από το Δροσερό μεταφέρθηκε χθες το βράδυ της Παρασκευής (26.5.2023) στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης μετά από σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το άτυχο κοριτσάκι από την Ξάνθη φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν υποχώρησε ένας τοίχος και το καταπλάκωσε.

Οι γονείς του παιδιού το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ξάνθης όπου οι γιατροί δυστυχώς διαπίστωσαν τον θάνατό του, απόρροια των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που υπέστη.

Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί πώς υποχώρησε ο τοίχος και τραυματίστηκε θανάσιμα το εξάχρονο κοριτσάκι, ενώ αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν και οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Ξάνθη: Εξάχρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε νεκρό στα επείγοντα – Το καταπλάκωσε τοίχος"

Επίδομα 350 ευρώ σε μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες – Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση της ενίσχυσης

Επίδομα 350 ευρώ χορηγεί το Κράτος σε μαθητές που γράφουν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. Την ενίσχυση μπορούν να διεκδικήσουν υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η σχετική εγκύκλιος προβλέπει την χορήγηση του εν λόγω ποσού για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διατροφής και διαμονής. Αφορά περιπτώσεις μαθητών που πρέπει να μετακινηθούν σε εξεταστικό κέντρο που έχει απόσταση άνω των 120 χλμ από το σχολείο που αποφοίτησαν.

Έτσι, βάσει της εγκυκλίου, δικαιούχος καθίσταται ο υποψήφιος ο οποίος συμμετέχει κατά την διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου, στο σύνολο των δηλωμένων στην αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις μαθημάτων, ενώ εξαιρούνται της αποζημίωσης οι υποψήφιοι οι οποίοι θα μετακινηθούν στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα. 

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τα 350 ευρώ των Πανελληνίων

Επιπλέον, ορίζεται ότι δεν καθίσταται δικαιούχος του επιδόματος των 350 ευρώ, υποψήφιος ο οποίος θα συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, καθίστανται δικαιούχοι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι αποφοιτούν το ίδιο έτος κατά το οποίο συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και εξετάζονται σε σχολική μονάδα (εξεταστικό κέντρο) διαφορετική από αυτή που κατέθεσαν αίτηση. 

Τι αναφέρει όμως η σχετική εγκύκλιος;

Άρθρο 1

Αποζημίωση – Γενικές Προϋποθέσεις

Καθορίζεται κατ’ αποκοπή αποζημίωση ύψους 350 ευρώ, για τους δικαιούχους του άρθρου 2 της ίδιας απόφασης.

Η αποζημίωση του παρόντος άρθρου καταβάλλεται στον υποψήφιο που πληροί τις προϋποθέσεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 2 της παρούσης εφόσον συμμετέχει κατά την διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου στο σύνολο των δηλωμένων, στην αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού για τους υποψηφίους του Γενικού Λυκείου και μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Μαθημάτων Ειδικότητας για τους υποψηφίους του Επαγγελματικού Λυκείου αντίστοιχα, εξαιρουμένων των ειδικών μαθημάτων. Η αποζημίωση της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου δεν καταβάλλεται για τα μαθήματα που εξετάζονται στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Άρθρο 2

Δικαιούχοι

Η αποζημίωση του άρθρου 1 καταβάλλεται προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που αποφοιτούν την τρέχουσα σχολική χρονιά εφόσον το σχολείο στο οποίο υπέβαλαν αίτηση – δήλωση δεν χρησιμοποιείται ως εξεταστικό κέντρο.

Ειδικότερα την αποζημίωση του άρθρου 1 δικαιούνται:

    α) οι υποψήφιοι του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου που μετακινούνται, από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας στις οποίες υπέβαλαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις προς άλλα Εξεταστικά Κέντρα της νησιωτικής ή ηπειρωτικής Χώρας. Η αποζημίωση του άρθρου 1 δεν καταβάλλεται εφόσον το Εξεταστικό Κέντρο λειτουργεί σε σχολική μονάδα εντός του ιδίου νησιού στο οποίο υπέβαλε αίτηση – δήλωση ο υποψήφιος και η απόσταση της νησιωτικής σχολικής μονάδας από το Εξεταστικό Κέντρο είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.

β) οι υποψήφιοι του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου που μετακινούνται από τη σχολική μονάδα της ηπειρωτικής Χώρας στην οποία κατέθεσαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις προς άλλη σχολική μονάδα της ηπειρωτικής Χώρας, η οποία λειτουργεί ως Εξεταστικό Κέντρο και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολείων είναι μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων.

    α) οι υποψήφιοι του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που μετακινούνται, από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας στις οποίες υπέβαλαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά εξεταστικά κέντρα της νησιωτικής ή ηπειρωτικής Χώρας. Η αποζημίωση του άρθρου 1 δεν καταβάλλεται εφόσον το Βαθμολογικό ή Ειδικό Εξεταστικό κέντρο λειτουργεί σε σχολική μονάδα εντός του ιδίου νησιού, στο οποίο υπέβαλε αίτηση – δήλωση ο υποψήφιος, και η απόσταση της νησιωτικής σχολικής μονάδας στην οποία υπέβαλε αίτηση – δήλωση ο υποψήφιος από το Βαθμολογικό ή Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.

β) οι υποψήφιοι του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που μετακινούνται, από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας στις οποίες υπέβαλαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας που έχουν οριστεί για να εξεταστούν εφόσον η απόσταση μεταξύ της σχολικής μονάδας στην οποία υπέβαλε αίτηση – δήλωση ο υποψήφιος και του Βαθμολογικού ή Ειδικού Εξεταστικού κέντρου είναι μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων.

Άρθρο 3

Αίτηση – Δικαιολογητικά

Η αποζημίωση του άρθρου 1 της παρούσης καταβάλλεται από τις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας, μετά τη λήξη των εξετάσεων, κατόπιν αιτήσεως του υποψηφίου ή του νόμιμου κηδεμόνα του προς τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω του Λυκείου στο οποίο υπέβαλε ο υποψήφιος αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές, συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Βεβαίωση του Λυκείου αποφοίτησης από την οποία να προκύπτει το έτος αποφοίτησης του συγκεκριμένου υποψηφίου.

β) Βεβαίωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας από την οποία να προκύπτει η χιλιομετρική απόσταση της έδρας του Εξεταστικού ή του Βαθμολογικού ή του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου από το σχολείο υποβολής της αίτησης – δήλωσης του υποψηφίου. Η παρούσα θα χορηγείται στον υποψήφιο από τη σχολική μονάδα υποβολής της αίτησης – δήλωσης.

γ) Βεβαίωση του προέδρου της Λυκειακής Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου ή του προέδρου της Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου ή του προέδρου του Βαθμολογικού ή Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου για τις περιπτώσεις των υποψηφίων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από την οποία να προκύπτουν τα εξεταζόμενα μαθήματα, οι ημέρες και οι ημερομηνίες συμμετοχής του υποψηφίου στις εξετάσεις.

Τα δικαιολογητικά της παραγράφου 1 του άρθρου 3, υποβάλλονται στον αρμόδιο Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία έκδοσης τακτικού χρηματικού εντάλματος στο όνομα του γονέα ή του κηδεμόνα του υποψηφίου και σε βάρος του ΚΑΕ 0718 που εγγράφεται στον προϋπολογισμό των Περιφερειακών υπηρεσιών εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ φορέα 182 «Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα 350 ευρώ σε μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες – Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση της ενίσχυσης"

Παράσυρση πεζού από τον προαστιακό στις Κρήνες Κορινθίας

Παράσυρση ενός άνδρα 30 ετών, από αμαξοστοιχία του προαστιακού της γραμμής Αθήνα-Κιάτο, ο οποίος κινείτο εντός της γραμμής, σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στις Κρήνες Κορινθίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του korinthostv.gr.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κιάτου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Στο σημείο του ατυχήματος βρίσκονται αστυνομικοί του Αστυνομικού τμήματος Βραχατίου και Σικυωνίων. Το περιστατικό συνέβη κοντά στον καταυλισμό Ρομά στις Κρήνες Κορινθίας

Να σημειωθεί, πως και το καλοκαίρι του 2020 είχε παρασυρθεί από αμαξοστοιχία του προαστιακού ένας 20χρονος. 

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράσυρση πεζού από τον προαστιακό στις Κρήνες Κορινθίας"

«Απαγορευτικό» στα συμβατικά ΙΧ με ζώνες διοδίων σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και νησιά

Ζώνες χαμηλών ρύπων στα μεγάλα αστικά κέντρα με επιβολή διοδίων που θα αυξήσουν το κόστος διατήρησης των συμβατικών οχημάτων και θα ενθαρρύνουν την αγορά ηλεκτρικών προτείνει μεταξύ άλλων, το εθνικό σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση που έδωσε προ ημερών σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη λήξη της κυβερνητικής θητείας.

Οι ζώνες αυτές θα λειτουργήσουν ως κίνητρα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και θα εφαρμοστούν αρχικά στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε νησιά και σταδιακά θα μπορούν να επεκταθούν και σε μικρότερους δήμους.

Σημείο αναφοράς στην Αθήνα, θα ήταν ο Πράσινος Δακτύλιος που θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε Low Emission Zones -LEZ (χωρίς πινακίδες που εξαρτώνται από την απαγόρευση των οχημάτων εσωτερικής καύσης, με τέλη που επιβάλλονται στα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης που εισέρχονται στη LEZ). Αυτή η ζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και για το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα μέτρο που το ΥΠΕΝ διαβαθμίζει σε υψηλής προτεραιότητας για αύξηση της διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης. Τα άλλα δύο είναι η παροχή ισχυρότερων κινήτρων για την απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων με εκτιμώμενο κόστος επιδοτήσεων στα 400 εκατ. ευρώ (40 εκατ. ανά έτος), καθώς η επιδότηση έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά ηλεκτρικών IX, αλλά και ο εξηλεκτρισμός των λεωφορείων.

Για τον τομέα αυτό, προβλέπονται κονδύλια ύψους 700 έως 800 εκατ. ευρώ για την ανανέωση όλου του στόλου μέσα στην επόμενη δεκαετία, ήτοι 20.000 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Οι φορείς εκμετάλλευσης υπεραστικών λεωφορείων αλλά και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων που είναι ιδιώτες, θα μπορούσαν να υποστηριχθούν μέσω του συστήματος επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Ποια είναι τα 3 σενάρια εξηλεκτρισμού

Το σχέδιο για τον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων (επιβατικών, επαγγελματικών οδικών μεταφορών, λεωφορείων) έχει καταρτίσει τρία υποθετικά σενάρια που θα καθορίσουν την πορεία της διείσδυσης της νέας τεχνολογίας στην αγορά.

Το πρώτο σενάριο, είναι το «Σενάριο Αναφοράς», το οποίο προβλέπει ότι δεν θα τεθούν σε εφαρμογή περαιτέρω πολιτικές ή κίνητρα μετά το 2023 για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Γι’ αυτό, στο σενάριο που χαρακτηρίζεται «Ελάχιστης Δράσης (Do Nothing More)», έχει ληφθεί υπόψη μόνο το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, ως κύριος παράγοντας αγοράς.

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα επιτευχθούν οι βασικοί στόχοι του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) για το 2030 και η ανάπτυξη της αγοράς της ηλεκτροκίνησης θα καθυστερήσει κατά 7 έως 10 έτη.

Το δεύτερο σενάριο είναι με βάση το ΕΣΕΚ και βασίζεται στην επίτευξη των υφιστάμενων στόχων του σχεδίου για μερίδιο 30% των ηλεκτροκίνητων οχημάτων επί των νέων ταξινομήσεων το 2030. Από το 2030 και μετά θεωρείται ότι θα υπάρξει μέτρια περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Το τρίτο σενάριο, είναι το δραστικό και το πιο φιλόδοξο σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται επίτευξη του στόχου για μερίδιο 100% στις πωλήσεις νέων οχημάτων μηδενικών εκπομπών έως το 2035 για όλες τις κατηγορίες (επιβατικά αυτοκίνητα, ελαφρά επαγγελματικά κ.α), όπως προτείνεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα μεταθέσει τις τιμές-στόχους του εθνικού κλιματικού νόμου κατά πέντε χρόνια (από το 2030 στο 2035).

Η πορεία της ηλεκτροκίνησης

Στην Ελλάδα ο αριθμός των επιβατικών αυτοκινήτων αναμένεται να ανέλθει σε 5,8 εκατ. 2050 και των μοτοσικλετών σε περίπου 2 εκατ. Στο ίδιο χρονικό σημείο, τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα αναμένεται να ανέλθουν σε 1,4 εκατ., τα μεσαία και βαρέα σε 225.000 και τα λεωφορεία σε περίπου 46.000.

Με βάση το συνολικό στόλο οχημάτων και υπολογίζοντας τα σενάρια εξηλεκτρισμού, εκτιμάται ότι το 2035 ο ελληνικός στόλος θα αποτελείται από σχεδόν 2,9 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κυρίως επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά. Το χάσμα ανάμεσα στο σενάριο αναφοράς χωρίς κίνητρα και στο δραστικό σενάριο 2035, οδηγεί σε έλλειμμα περί το 1 εκατ. ηλεκτροκίνητων οχημάτων για το 2030 και 2,5 εκατ. για το 2050.

Με βάση το δραστικό σενάριο ανάπτυξης πάνω από 8,8 εκατ. οχήματα θα είναι μηδενικών εκπομπών ως το 2050 που αντιστοιχούν στο 93% του συνολικού στόλου και στο 74% με βάση το σενάριο κατά ΕΣΕΚ.

Υποδομές φόρτισης

Το εθνικό σχέδιο υπογραμμίζει ότι η χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων και η ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης είναι σε μεγάλο βαθμό αλληλοεξαρτώμενες.

Έτσι, οι οδηγοί που δεν διαθέτουν πρόσβαση σε ιδιωτική θέση στάθμευσης δεν θα πάρουν την απόφαση να αντικαταστήσουν το συμβατικό τους όχημα με ηλεκτρικό, εάν οι δυνατότητες φόρτισης σε δημοσίως προσβάσιμες υποδομές δεν είναι επαρκείς. Αντίστοιχα, οι ιδιώτες επενδυτές δεν θα αναπτύξουν ούτε θα λειτουργήσουν δημόσια προσβάσιμες υποδομές φόρτισης, εάν δεν αναμένεται επαρκής αριθμός χρηστών.

Είναι αξιοσημείωτο πως το 66% και το 67% των νοικοκυριών στις μητροπολιτικές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, δεν έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, γεγονός που καθιστά απολύτως αναγκαία την ανάπτυξη επαρκούς αριθμού δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης στη χώρα μας.

Οι υποδομές φόρτισης θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις, σύμφωνα με το προσχέδιο του Κανονισμού για τις Υποδομές Εναλλακτικών Καυσίμων:

– Στο Κεντρικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) για κάθε 60 χλμ (διπλής κατεύθυνσης) θα πρέπει να υπάρχει πάρκο συνδυασμένης φόρτισης φορτηγών-ελαφρών οχημάτων.

– Στο Εκτεταμένο ΔΕΔ-Μ: Κάθε 60 χιλιόμετρα (διπλής κατεύθυνσης) θα πρέπει να υπάρχει πάρκο φόρτισης ελαφρών οχημάτων και κάθε 100 χιλιόμετρα (διπλής κατεύθυνσης) πάρκο φόρτισης βαρέων οχημάτων.

– Δύο πάρκα (charging hubs) σε κάθε σημείο, ένα ανά κατεύθυνση. Οι συνολικές απαιτήσεις προβλέπουν 266 πάρκα φόρτισης. Ο σχεδιασμός των θέσεων φόρτισης εξαρτάται από τους διαθέσιμους χώρους, την προθυμία τω ενδιαφερόμενων, την βέλτιστη σύνδεση με το δίκτυο και τα εγκατεστημένα σημεία φόρτισης.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " «Απαγορευτικό» στα συμβατικά ΙΧ με ζώνες διοδίων σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και νησιά "

Μενίδι: 16χρονος πυροβολούσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του – Συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του

Συναγερμός για πυροβολισμούς σήμανε το βράδυ της Παρασκευής (26.05.2023) στο Μενίδι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν έλεγχο στο Μενίδι, όταν ξαφνικά άκουσαν από δίπλα δρόμο πυροβολισμούς. Πήγαν στο σημείο και διαπίστωσαν ένας 16χρονος κρατούσε όπλο, στο μπαλκόνι σπιτιού.

Οι αστυνομικοί μιλώντας με τον έφηβο τον έπεισαν να παραδοθεί, ενώ συνελήφθη και ο 54χρονος πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και για εξύβριση. Το όπλο κατασχέθηκε μαζί με 13 σφαίρες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: 16χρονος πυροβολούσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του – Συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του"

Νότια Κορέα: «Ένιωσα δυσφορία» είπε ο επιβάτης αεροπλάνου της Asiana που άνοιξε την έξοδο κινδύνου

«Δυσφορία» υποστηρίζει ότι ένιωσε ότι ο επιβάτης της Asiana Airlines που προκάλεσε τρόμο κατά τη διάρκεια πτήσης, όταν άνοιξε την έξοδο κινδύνου, λίγα λεπτά πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί στην Ντέγκου στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, που επικαλείται το αστυνομικό τμήμα της Ντέγκου Ντόνγκμπου,, ο επιβάτης 30 ετών, δήλωσε στην αστυνομία ότι άνοιξε την έξοδο κινδύνου επειδή «ήθελε να κατέβει γρήγορα από το αεροπλάνο», καθώς ήταν στρεσαρισμένος, επειδή έχασε τη δουλειά του πρόσφατα.

Ο άνδρας αυτός άνοιξε την έξοδο κινδύνου όταν το αεροπλάνο βρισκόταν περίπου 213 μέτρα πάνω από το έδαφος, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες.



Εννέα επιβάτες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Όλοι πήραν εξιτήριο έπειτα από περίπου δύο ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής.

Η αστυνομία σχεδιάζει να συλλάβει τον άνδρα μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, σύμφωνα με το Yonhap.

Ο Τζιν Σέονγκ-χιουν, πρώην αξιωματούχος ασφαλείας θαλάμου επιβατών της Korean Air, δήλωσε ότι από όσο γνωρίζει κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί, αλλά πρόσθεσε ότι επιβάτες έχουν ανοίξει εξόδους κινδύνου χωρίς άδεια ενώ το αεροπλάνο βρίσκεται στο έδαφος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νότια Κορέα: «Ένιωσα δυσφορία» είπε ο επιβάτης αεροπλάνου της Asiana που άνοιξε την έξοδο κινδύνου"

Έτσι θα λειτουργεί ο συναγερμός της Εφορίας για τους οφειλέτες: Έρχεται εφαρμογή της ΑΑΔΕ στα κινητά των φορολογούμενων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να μπαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών, η ΑΑΔΕ ετοιμάζει νέα εργαλεία που θα διευκολύνουν τους φορολογούμενους στις συναλλαγές τους με την Εφορία.

Μέσα στο 2023 θα ενεργοποιηθεί μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την Εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους και να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους στα smartphone τους.

Ουσιαστικά, η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί και ως φορολογικό ημερολόγιο. Ο επαγγελματίας, για παράδειγμα, θα λαμβάνει ενημερώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου. Εάν π.χ. μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν έχει πληρώσει τον ΦΠΑ, θα λαμβάνει μήνυμα υπενθύμισης. Το ίδιο θα γίνεται για τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ ή για κάποιον οφειλέτη που έχει ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις.

Παράλληλα στήνεται ένα νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των οφειλετών για τον κίνδυνο απώλειας ρυθμίσεων. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί μια δόση, οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν μήνυμα με το οποίο θα ενημερώνονται για τις συνέπειες εφόσον χαθεί η ρύθμιση.

Οι οφειλέτες και τα χρέη τους

Τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι από τα 113,747 δισ. ευρώ του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση, όπως είχε διαμορφωθεί την 1η Ιανουαρίου 2023, ανεπίδεκτα είσπραξης θεωρούνται 26,28 δισ. ευρώ, με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να ανέρχεται σε 87,465 δισ. ευρώ.

Ποσά οφειλών μικρότερα των 3.000 ευρώ χρωστά η πλειονότητα των οφειλετών, δηλαδή το 81,2% του συνόλου των οφειλετών, που αντιστοιχεί σε 3.990.717 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι έχουν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους μόλις 1,638 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 1,4% του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου της 1ης Ιανουαρίου 2023.

Στον αντίποδα, ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες των 300.000 ευρώ βαρύνουν πολύ μικρό ποσοστό οφειλετών, μόλις το 0,5% των οφειλετών ή 20.943 οφειλέτες. Οι οφειλέτες αυτοί χρωστούν το 85,2% του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου της 1ης Ιανουαρίου 2023, δηλαδή οφείλουν συνολικά 96,869 δισ. ευρώ.

Ποσά βασικής οφειλής από 3.000 έως 300.000 ευρώ χρωστά το 18,3% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλετών, δηλαδή 731.820 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το ληξιπρόθεσμο χρέος τους αντιστοιχεί στο 13,4% του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου της 1ης Ιανουαρίου 2023, δηλαδή ανέρχεται σε 15,239 δισ. ευρώ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι θα λειτουργεί ο συναγερμός της Εφορίας για τους οφειλέτες: Έρχεται εφαρμογή της ΑΑΔΕ στα κινητά των φορολογούμενων"

Μαρκόπουλο: Μαθητής πυροβόλησε με αεροβόλο καθηγητή του σε Επαγγελματικό Λύκειο

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες Παρασκευή (26/5) σε Επαγγελματικό Λύκειο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, όπου συνελήφθη 17χρονος μαθητής που φέρεται να πυροβόλησε με αεροβόλο καθηγητή του.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ όλα ξεκίνησαν στις 8.45 το πρωί της Παρασκευής στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού, όπου κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ο 17χρονος, ο οποίος είναι μαθητής της Β’ Λυκείου, πυροβόλησε μία φορά απρόκλητα με αεροβόλο πιστόλι κατά 36χρονου καθηγητή, τραυματίζοντας τον ελαφρά με πλαστικό σφαιρίδιο στο αριστερό πόδι.

Στη συνέχεια ο μαθητής αποβλήθηκε από το Λύκειο και αποχώρησε, με ομόφωνη απόφαση των καθηγητών, ενώ ο καθηγητής μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα Ωρωπού όπου έδωσε κατάθεση για το περιστατικό.

Το αεροβόλο πιστόλι και ένας γεμιστήρας κατασχέθηκαν αφού πρώτα παραδόθηκαν στις Αρχές από τη Διεύθυνση του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου. Ο καθηγητής δεν επιθυμούσε να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Ο 17χρονος με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

Σημειώνεται ότι συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων οι γονείς του, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαρκόπουλο: Μαθητής πυροβόλησε με αεροβόλο καθηγητή του σε Επαγγελματικό Λύκειο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news