facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Κολωνός: Έρχονται πέντε νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης

Δεν έχει τέλος η λίστα της φρίκης με τους βιαστές-πελάτες της 12χρονης στον Κολωνό καθώς οι Αρχές συνεχίζουν το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης ατόμων που συνευρέθηκαν έναντι αμοιβής με το κορίτσι.

Αλλα 5 άτομα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών και είναι θέμα χρόνου οι νέες συλλήψεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews από τα στοιχεία και τις περιγραφές που έκανε η 12χρονη κατά την τελευταία, έκτη κατά σειρά, κατάθεσή της οι Αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη πέντε νέων προσώπων που φέρεται να συναντήθηκαν με το 12χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της κυριακάτικης εφημερίδας ανάμεσα στους 5 είναι ένας κάτοικος της περιοχής παντρεμένος με παιδί.

Ο συγκεκριμένος άνδρας σύχναζε στο κατάστημα του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου ενώ όπως είπε η 12χρονη τον έβλεπε στην πλατεία με τη γυναίκα του και το παιδί του.

Μάλιστα όπως είπε το κορίτσι, ο συγκεκριμένος άνδρας την προσέγγισε ο ίδιος στην πλατεία και άρχισε να της ζητά γυμνές φωτογραφίες.

Ένα άλλο άτομο που έχει ταυτοποιηθεί είναι αλλοδαπός που έχει κατάστημα στην ίδια γειτονιά. Και σε αυτή την περίπτωση η προσέγγιση έγινε δια ζώσης αφού φαίνεται ότι ο άνδρας γνώριζε τον Ηλία Μίχο και είχε ενημερωθεί σχετικά.

Όσον αφορά τους άλλους τρεις άνδρες, η 12χρονη είπε ότι τους γνώρισε μέσω της ιστοσελίδας που φέρεται να είχε δημιουργήσει λογαριασμό ο Ηλίας Μιχος με τις φωτογραφίες της.
Τους συγκεκριμένους άνδρες τους συνάντησε στα αυτοκίνητά τους κοντά στον σταθμό του μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τις επόμενες ημέρες να έχουμε νέα εντάλματα και συλλήψεις.

Ο νέος ανακριτικός κύκλος

Έχουν προηγηθεί 8 συλλήψεις πριν 10 ημέρες με τις οποίες άνοιξε ο νέος ανακριτικός κύκλος της υπόθεσης.

Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με την απολογία συνολικά 22 κατηγορουμένων, οι περισσότεροι από τους οποίους με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέας έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή. Μεταξύ αυτών μάλιστα βρίσκεται και η μητέρα της ανήλικης παρά το γεγονός ότι και η ίδια αρνείται την ποινική της εμπλοκή στην υπόθεση αλλά και το παιδί δεν έχει καταθέσει ο,τιδήποτε επιβαρυντικό εκείνη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η πρώτη δικογραφία παίρνει το δρόμο για το δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν με βούλευμά τους για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο, ενώ ο δεύτερος ανακριτικός κύκλος είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η λύση αυτή προκρίθηκε, όπως όλα δείχνουν, προκειμένου να προχωρήσει η πρώτη υπόθεση και να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποφυλάκισης των κατηγορουμένων λόγω λήξης 18μήνου , που είναι και το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τους κατηγορούμενους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: Έρχονται πέντε νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης"

Καλαμάτα: Μακάβρια καταγγελία δημοτικού συμβούλου – Η ανάπλαση της παραλίας γίνεται με μάρμαρα από τάφους

Μια πραγματικά μακάβρια και απίστευτη καταγγελία έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Βασίλης Κανάκης, ο οποίος λέει ότι τα μάρμαρα που χρησιμοποιούνται για την ανάπλαση της παραλίας της πόλης είναι από τάφους!

Ο Βασίλης Κανάκης σε ανάρτησή κατηγόρησε ευθέως τη δημοτική αρχή Καλαμάτας (δήμαρχος της πόλης είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος, τον οποίο δεν κατονόμασε στο ποστ) για ανοχή διότι όπως θεωρεί ο δημοτικός σύμβουλος η ανάπλαση στη παραλία γίνεται με μάρμαρα από τάφους χωρίς ο δήμος να έχει κάνει κάποια παρέμβαση.

Μάλιστα έβγαλε στο φως ως τεκμήρια και φωτογραφίες από τα μάρμαρα που χρησιμοποιούνται για την ανάπλαση.

Εκεί το θέμα γίνεται πιο μακάβριο, καθώς πάνω στα μάρμαρα υπήρχαν ακόμα και ονόματα νεκρών.

Αναλυτικά ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Βασίλης Κανάκης ανέφερε στην ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο Facebook:

«Η ανάπλαση της Ναυαρίνου έχει έως σήμερα διαρκέσει πάνω από 540 ημέρες. Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, αδικαιολόγητη απουσία των συνεργείων και αδικαιολόγητα αναποτελαστική διαχείριση της δημοτικής αρχής.

Οι παρακάτω φωτογραφίες από την ανάπλαση δείχνουν ότι σαν υλικά χρησιμοποιούνται μάρμαρα από τάφο.

Η σύμβαση επιτρέπεται κάτι τέτοιο;

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται μεταχειρισμένα υλικά (εάν πρόκειται για μεταχειρισμένα βέβαια κάτι που οφείλει να διευκρινίσει ο υπεύθυνος του έργου).

Υπάρχει επιβλέποντας από τον Δήμο;

Πιστοποιείται η ποιότητα του έργου;

Απίστευτα πράγματα με την ανοχή της δημοτικής αρχής».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Μακάβρια καταγγελία δημοτικού συμβούλου – Η ανάπλαση της παραλίας γίνεται με μάρμαρα από τάφους"

Πάτρα: Ρομά λήστεψε ηλικιωμένο που μόλις είχε βγάλει χρήματα από ΑΤΜ

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές υπηρεσίες για τη σύλληψη ενός 38χρονου Ρομά που λήστεψε με βίαιο τρόπο έναν ηλικιωμένο στην Πάτρα, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας καταδίωξε τον δράστη, όμως κατάφερε να του ξεφύγει.

Θύμα της ληστείας ήταν ένας 89χρονος, ο οποίος είχε κάνει ανάληψη 900 ευρώ από ΑΤΜ και φαίνεται ότι ο Ρομά τον είδε να βάζει τα χρήματα στην τσέπη του και δεν δίστασε να του επιτεθεί. Με την χρήση σωματικής βίας, τον έριξε στο έδαφος, άρπαξε το ποσό και το έβαλε στα πόδια. Ο αστυνομικός που βρισκόταν τυχαία στην περιοχή προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, αλλά ο ληστής ήταν πιο γρήγορος και εξαφανίστηκε τρέχοντας.

Ωστόσο, ο δράστης αναγνωρίστηκε από τις φωτογραφίες σεσημασμένων, καθώς έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις διωκτικές αρχές και αναζητείται. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για ληστεία και πρόκληση σωματικής βλάβης, καθώς ο 89χρονος τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Ρομά λήστεψε ηλικιωμένο που μόλις είχε βγάλει χρήματα από ΑΤΜ"

Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και 30 βαθμοί – Πού και πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός αύριο, Δευτέρα, 12 Ιουνίου. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες στο Ιόνιο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καθώς και στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και 30 βαθμοί – Πού και πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία"

Συνελήφθη 63χρονος παιδόφιλος στην Ομόνοια – Πώς τον παγίδευσε η ανήλικη

Στην σύλληψη ενός 63χρονου ημεδαπού που κατηγορείται για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ομόνοια, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.).

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα 14χρονο κορίτσι έλαβε μήνυμα με χυδαίο περιεχόμενο. Ο 63χρονος δεν δίστασε να στείλει στο κορίτσι πορνογραφικό υλικό και μήνυμα στο οποίο την καλούσε να συνευρεθούν ερωτικά.

Το μήνυμα το είδε και μία 15χρονη φίλη της 14χρονης. Αρχικά υπήρχε η σκέψη ότι μπορεί να είναι φάρσα από κάποιον συνομήλικό τους. Διαπιστώθηκε, ωστόσο, ότι δεν ήταν φάρσα αλλά ένας επικίνδυνος 63χρονος.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή, ο 63χρονος έστειλε ξανά μήνυμα στο παιδί και προσπάθησε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά. Μία ημέρα μετά, το Σάββατο, και αφού κατάλαβε ότι έχουν ενημερωθεί οι γονείς του παιδιού, ο 63χρονος άρχισε να ισχυρίζεται σε μηνύματα ότι οι φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου δεν προορίζονταν για την 14χρονη.
Τελικά οι γονείς, παρά την αναστάτωσή τους, βρήκαν τη ψυχραιμία να κλείσουν ραντεβού με τον άγνωστο μέχρι εκείνη την ώρα άντρα.

Το ραντεβού κλείστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ομόνοια. Εκεί τον ακινητοποίησαν, ειδοποίησαν την Αστυνομία και τελικά συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όταν ο 63χρονος είδε μπροστά του τους γονείς στην Ομόνοια άρχισε να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε ότι στέλνει τα μηνύματα σε ανήλικη. Από το λογαριασμό της 14χρονης, ωστόσο, ήταν σαφές ότι πρόκειται για παιδί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν ο 63χρονος είχε προσπαθήσει να αποπλανήσει στο παρελθόν κορίτσια, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έστελνε. Και αυτό γιατί υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί στο παρελθόν να είχε στείλει πορνογραφικό υλικό και σε άλλες ανήλικες. Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα ο 63χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 63χρονος παιδόφιλος στην Ομόνοια – Πώς τον παγίδευσε η ανήλικη"

Άγιος Παντελεήμονας: Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς για πλαστογραφία (εικόνες)

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί για πλαστογραφία κατά συναυτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες (10-6-2023), από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 51χρονος αλλοδαπός και δύο αλλοδαπές, 28 και 37 ετών για πλαστογραφία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κάλεσαν σε έλεγχο τον 51χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή πεζή και απέρριψε ένα τσαντάκι.

Αφού οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, περισυνέλεξαν το τσαντάκι, εντός του οποίου βρέθηκαν -6- άδειες διαμονής πορτογαλικών Αρχών, διαβατήριο ινδικών Αρχών και χρηματικά ποσά σε ευρώ και σουηδικές κορώνες.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα που επιλήφθηκε προανακριτικά.

Έπειτα, στην οικία του 51χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα, εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαπές γυναίκες. Συνολικά κατασχέθηκαν:

  •     μηχάνημα χάραξης διαβατηρίων (γραφίδα),
  •     εκτυπωτής,
  •     -2- σκάνερ,
  •     -2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  •     τάμπλετ,
  •     -14- διαβατήρια τρίτων προσώπων διάφορων χωρών (Ελλάδας, Βελγίου, Πακιστάν, Ινδονησίας, Πορτογαλίας, Κίνας, Μαλαισίας, Σιγκαπούρης),
  •     -142- εξώφυλλα διαβατηρίων διαφόρων χωρών, χωρίς εντυπωμένα ονόματα (Ελλάδας, Βελγίου, Πακιστάν, Ινδίας, Πορτογαλίας, Κίνας, Ισπανίας, Ρουμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας),
  •     -70- κενά φύλλα διαβατηρίων διαφόρων χωρών (Ελλάδας, Πακιστάν, Ινδίας),
  •     -2- ρολά πράσινου και μπορντό χρώματος για τη δημιουργία εξωφύλλων διαβατηρίων,
  •     -4- ρολά διάφανου χρώματος για τη δημιουργία υδατογραφημάτων διαβατηρίων,
  •     -500- κενές σελίδες για τη δημιουργία διαβατηρίων διάφορων χωρών,
  •     -5000- κενές σελίδες εξώφυλλων διαβατηρίων,
  •     -10- πακέτα των -500- τεμαχίων υδατογραφημάτων για ελληνικές άδειες διαμονής,
  •     πλήθος χαρτικών αντικείμενων και γραφικής ύλης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιος Παντελεήμονας: Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς για πλαστογραφία (εικόνες)"

Κορονοϊός: Μυστικό πρόγραμμα επικίνδυνων πειραμάτων πίσω από την πανδημία – Αποκαλύψεις από τους Sunday Times

Σύμφωνα με εμπιστευτικούς φακέλους που περιήλθαν σε γνώση των Sunday Times, Κινέζοι επιστήμονες συνέδεσαν θανατηφόρα παθογόνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Επιστήμονες της Γουχάν που εργάζονταν μαζί με τον κινεζικό στρατό συνδύαζαν τους πιο θανατηφόρους κορονοϊούς του κόσμου για να δημιουργήσουν έναν νέο μεταλλαγμένο ιό ακριβώς όπως έγινε όταν ξεκίνησε η πανδημία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι ερευνητές που εξέτασαν άκρως απόρρητες υποκλαπείσες επικοινωνίες και επιστημονικές έρευνες πιστεύουν ότι Κινέζοι επιστήμονες εκτελούσαν ένα μυστικό πρόγραμμα επικίνδυνων πειραμάτων, το οποίο προκάλεσε διαρροή από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πανδημία της COVID-19.

Οι Αμερικανοί ερευνητές λένε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχουν δημοσιευμένες πληροφορίες σχετικά με το έργο αυτό είναι ότι έγινε σε συνεργασία με ερευνητές του κινεζικού στρατού, ο οποίος το χρηματοδοτούσε και ο οποίος, όπως λένε, επιδίωκε βιολογικά όπλα.

Οι Sunday Times εξέτασαν εκατοντάδες έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων εμπιστευτικών εκθέσεων, εσωτερικών σημειωμάτων, επιστημονικών εγγράφων και αλληλογραφίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκτήθηκαν μέσω πηγών ή από ακτιβιστές υπέρ της ελευθερίας της πληροφόρησης στα τρία χρόνια από την έναρξη της πανδημίας. Πήραν επίσης συνέντευξη από τους ερευνητές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων σε θέματα αναδυόμενων απειλών πανδημίας και βιολογικού πολέμου, οι οποίοι διεξήγαγαν την πρώτη σημαντική αμερικανική έρευνα για την προέλευση της COVID-19.

Το αν ο ιός προέκυψε ως αποτέλεσμα διαρροής από ένα εργαστήριο ή από τη φύση έχει γίνει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα προβλήματα στην επιστήμη. Οι ερευνητές που προσπάθησαν να βρουν αδιάσειστες αποδείξεις εμποδίστηκαν από την έλλειψη διαφάνειας της Κίνας. Ωστόσο, η νέα έρευνα δίνει την πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβη στο εργαστήριο της Γουχάν, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, το οποίο είχε αρχίσει να κυνηγά την προέλευση του ιού SARS το 2003, προσέλκυσε χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός φιλανθρωπικού οργανισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη, του οποίου πρόεδρος ήταν ένας βρετανικής καταγωγής και μόρφωσης ζωολόγος. Το ινστιτούτο όμως συμμετείχε σε ολοένα και πιο επικίνδυνα πειράματα με κορονοϊούς που συνέλεξε από σπηλιές νυχτερίδων στη νότια Κίνα. Αρχικά, δημοσιοποίησε τα ευρήματά του και υποστήριξε ότι οι σχετικοί κίνδυνοι δικαιολογούνταν επειδή το έργο θα μπορούσε να βοηθήσει την επιστήμη να αναπτύξει εμβόλια.

Αυτό άλλαξε το 2016, αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν νέο τύπο κορονοϊού σε μια στοά ορυχείου στο Mojiang στην επαρχία Γιουνάν, όπου άνθρωποι είχαν πεθάνει από συμπτώματα παρόμοια με το SARS. Αντί να προειδοποιήσουν τον κόσμο, οι κινεζικές αρχές δεν ανέφεραν τους θανάτους. Οι ιοί που βρέθηκαν εκεί αναγνωρίζονται τώρα ως τα μόνα μέλη της άμεσης οικογένειας της COVID-19 που είναι γνωστό ότι υπήρχαν πριν από την πανδημία.

Μεταφέρθηκαν στο ινστιτούτο Γουχάν και το έργο των επιστημόνων του έγινε απόρρητο. “Τα ίχνη των εγγράφων αρχίζουν να σκοτεινιάζουν“, δήλωσε ένας Αμερικανός ερευνητής. “Τότε ακριβώς ξεκίνησε το απόρρητο πρόγραμμα. Η άποψή μου είναι ότι ο λόγος για τον οποίο καλύφθηκε οφείλεται στο στρατιωτικό απόρρητο που σχετίζεται με την επιδίωξη [του στρατού] να αποκτήσει ικανότητες διπλής χρήσης σε ιολογικά βιολογικά όπλα και εμβόλια” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, το απόρρητο πρόγραμμα είχε ως στόχο να καταστήσει τους ιούς του ναρκοπόλεμου πιο μολυσματικούς για τον άνθρωπο. Πιστεύουν ότι αυτό οδήγησε στη δημιουργία του ιού COVID-19 και ότι διέρρευσε στην πόλη Γουχάν μετά από ένα εργαστηριακό ατύχημα. “Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν εμπλέκεται στη δημιουργία, τη διάδοση και τη συγκάλυψη της πανδημίας COVID-19“, δήλωσε ένας από τους ερευνητές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Μυστικό πρόγραμμα επικίνδυνων πειραμάτων πίσω από την πανδημία – Αποκαλύψεις από τους Sunday Times"

Θεσσαλονίκη: Αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών μέσα στο ΑΠΘ - Στο νοσοκομείο τέσσερα άτομα με τραύματα από μαχαίρι

Άγριο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, μέσα στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τέσσερεις άνδρες, τρεις από τη Συρία και ένας από το Αφγανιστάν -ηλικίας 18, 20, 24 και 34 ετών- επιτέθηκαν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο σε έναν 40χρονο με καταγωγή από την Γεωργία και έναν 22χρονο Μαροκινό.Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος

Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ήταν όμως άμεση και κατάφεραν να τους συλλάβουν.Οι τραυματίες που φέρεται ότι δέχθηκαν την άγρια επίθεση μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης είναι δύο: ο 40χρονος Γεωργιανός και ο 22χρονος Μαροκινός. Ο πρώτος  φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην οσφυϊκή χώρα, ενώ ο δεύτερος τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι.

Επιπλέον, νοσηλεύονται φρουρούμενοι δύο εκ των συλληφθέντων καθώς έχουν τραύματα στο πρόσωπο, που προκλήθηκαν κατά την επίθεση.Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, αφαιρέθηκαν από την κατοχή του 40χρονου, ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 34, 24, 18 και 20 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε περίπτωση επίθεσης σε βάρος δύο ατόμων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, που διενεργεί την προανάκριση, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (11-06-2023) σε χώρο του Α.Π.Θ., οι συλληφθέντες μαζί με έτερα άτομα, επιτέθηκαν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο σε βάρος 40χρονου ημεδαπού και 22χρονου αλλοδαπού.

Οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, φέροντες ο μεν πρώτος τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην οσφυϊκη χώρα, ο δε δεύτερος τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι. Επιπλέον, νοσηλεύονται φρουρούμενοι δύο (2) εκ των συλληφθέντων ένεκα τραυμάτων στο πρόσωπο, που προκλήθηκαν κατά την επίθεση.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, αφαιρέθηκαν από την κατοχή του 40χρονου, ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.

Συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση έτερων ατόμων που εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών μέσα στο ΑΠΘ - Στο νοσοκομείο τέσσερα άτομα με τραύματα από μαχαίρι"

Πότε απαλλάσσεται η α’ κατοικία από φόρους μεταβίβασης

Διευκρινίσεις για τη χορήγηση απαλλαγής από τη φορολογία μεταβιβάσεων, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών λόγω απόκτησης πρώτης κατοικίας παρέχει ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, με νέα εγκύκλιο που εξέδωσε.

Οι αλλαγές ισχύουν από την 26η Απριλίου 2023 και η εγκύκλιος εκδόθηκε με σκοπό να διευκρινιστεί ποιες οντότητες τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, μετά την απογραφή πληθυσμού του 2021, προκειμένου να κρίνεται σε κάθε περίπτωση εάν ο αιτών την απαλλαγή φορολογούμενος έχει άλλη κατοικία σε περιοχή με πληθυσμό μεγαλύτερο των 3.000 κατοίκων ώστε να μην του χορηγείται η απαλλαγή.

Η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι για τη χορήγηση απαλλαγής από τον φόρο λόγω απόκτησης α’ κατοικίας αιτία κληρονομιάς, γονικής παροχής ή αγοράς, απαιτείται, μεταξύ άλλων, ο δικαιούχος να μην έχει στην κυριότητά του ακίνητο που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων.

Οι διευκρινίσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ η απόφαση του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τη νέα απογραφή μονίμου πληθυσμού του έτους 2021 η οποία άλλαξε τα πληθυσμιακά δεδομένα. Αναλυτικά, με την εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ (υπ’ αριθμόν Ε2038/2023) διευκρινίζονται τα εξής:

  • Για τη χορήγηση απαλλαγής από τον φόρο λόγω απόκτησης α’ κατοικίας αιτία κληρονομιάς, γονικής παροχής ή αγοράς, απαιτείται, μεταξύ άλλων, ο δικαιούχος να μην έχει στην κυριότητά του ακίνητο που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων. Το πληθυσμιακό κριτήριο λαμβάνεται σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απογραφή πληθυσμού, κατά τον χρόνο φορολογίας. Χρόνος φορολογίας κατά την απόκτηση ακινήτου με αγορά είναι ο χρόνος σύνταξης του μεταβιβαστικού συμβολαίου. Κατά την απόκτηση ακινήτου με γονική παροχή, χρόνος φορολογίας είναι ο χρόνος σύνταξης του μεταβιβαστικού συμβολαίου ή ο χρόνος στον οποίο μετατίθεται η γένεση της φορολογικής υποχρέωσης (άρθρα 39 και 40 ν. 2961/2001). Επίσης, χρόνος φορολογίας κατά την απόκτηση ακινήτου αιτία κληρονομίας είναι ο χρόνος του θανάτου ή ο χρόνος στον οποίο μετατίθεται η γένεση της φορολογικής υποχρέωσης.
  • Ήδη με τον ν. 4555/2018 «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των Ο.Τ.Α. [Πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»] (Α’ 133), τροποποιήθηκε ο ν. 3852/2010 και τα τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα μετονομάστηκαν σε δημοτικές κοινότητες.
  • Σύμφωνα, δε, με την υπό στοιχεία 2846/Β4-461 απόφαση του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με θέμα τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού- κατοικιών έτους 2021 που αφορά τον μόνιμο πληθυσμό (Β’ 2802/26-4-2023), τα αποτελέσματα αποτυπώνονται κατά Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα και Δημοτική Κοινότητα.
  • Εν όψει των ανωτέρω, για τον έλεγχο της πλήρωσης του πληθυσμιακού κριτηρίου για τη χορήγηση απαλλαγής α’ κατοικίας κατά την απόκτηση ακινήτων με αγορά, γονική παροχή ή κληρονομιά με χρόνο φορολογίας την 26-4-2023 και μετά, λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός της δημοτικής κοινότητας ή ο πληθυσμός της δημοτικής ενότητας, εφόσον αυτή στερείται περαιτέρω διοικητικής υποδιαίρεσης, όπως αυτός προκύπτει από την απογραφή πληθυσμού – κατοικιών έτους 2021 που αφορά τον μόνιμο πληθυσμό.

 naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε απαλλάσσεται η α’ κατοικία από φόρους μεταβίβασης"

ΑΑΔΕ:Το «ΕΛΕΓΧΟΣLive» ισχυρό όπλο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής – 30.000 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές

Με την φοροδιαφυγή στα νησιά να είναι κάθε καλοκαίρι ένα τεράστιο πρόβλημα η ΑΑΔΕ φέτος ετοιμάζει μια «μεγάλη επιχείρηση» για να εντοπίζει τους παραβάτες.

Συγκεκριμένα με ένα νέο ηλεκτρονικό «όπλο» η ΑΑΔΕ εφορμά στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές το φετινό καλοκαίρι με στόχο τον εντοπισμό και σύλληψη μέρους της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Πρόκειται για το «ΕΛΕΓΧΟΣLive», που ουσιαστικά μεταφέρει στον τόπο του ελέγχου όλο το απαραίτητο αρχειακό υλικό με το οικονομικό προφίλ του ελεγχόμενου, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα της αναζήτησης και διασταύρωσης των αναγκαίων οικονομικών στοιχείων.

Η τουριστική βιομηχανία εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ  εκτός του ό,τι προσφέρει ισχυρή στήριξη στην οικονομία και την απασχόληση, μπορεί να φέρει σημαντικά φορολογικά έσοδα, με την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Μάλιστα σημειώνουν ότι ένα μέρος της περυσινής αύξησης των εσόδων από τον ΦΠΑ οφείλεται και τους εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τα ειδικά κλιμάκια.

Αναμένεται ρεκόρ εισπράξεων από τον τουρισμό

Μάλιστα η χρονική στιγμή είναι κομβικής σημασίας, δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θέλει να έχει στην φαρέτρα της αυξημένα φορολογικά έσοδα, προκειμένου αφενός να επιτύχει πιο νωρίς και με μεγαλύτερη ασφάλεια τους δημοσιονομικούς στόχους και αφετέρου να έχει δημοσιονομικό χώρο για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Οι εκτιμήσεις μάλιστα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες σε μία χρονιά, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ιστορικό ρεκόρ εισπράξεως από τον τουρισμό.

Πώς θα ενεργοποιηθεί το «ΕΛΕΓΧΟΣLive»

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι πάνω από 30.000 έλεγχοι σε νησιά και τουριστικές περιοχές με τη χρήση του νέου ηλεκτρονικού «όπλου» που ρίχνει στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, η ΑΑΔΕ.

Το «ΕΛΕΓΧΟΣLive», το οποίο ενεργοποιείται, θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές, να έχουν πλήρη εικόνα του οικονομικού προφίλ του ελεγχόμενου την ώρα που πραγματοποιείται ο έλεγχος και μάλιστα στον οθόνη του tablet που θα φέρουν μαζί τους.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της νέας δυνατότητας, είναι μεταξύ των άλλων η αυτόματη διασταύρωση την ώρα του ελέγχου, ενώ παράλληλα θα εκδίδεται επιτόπου το σχετικό σημείωμα με τα αποτέλεσμα του ελέγχου.

Οι δυνατότητες του «ΕΛΕΓΧΟΣLive»

Ας δούμε αναλυτικά τι δυνατότητες έχει το «ΕΛΕΓΧΟΣLive» και πώς μπορούν οι ελεγκτές μέσα από το tablet να έχουν real time πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία:

Οι ελεγκτές θα μπορούν με αυτόματες διαδικασίες να διαπιστώνουν τη γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές. Εκτός από τα tablets θα είναι εφοδιασμένοι και με φορητά Scanners χειρός (QRScanners)

Θα μπορούν να ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα δεδομένα των τιμολογίων και αποδείξεων στην πλατφόρμα myDATA.

Θα έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν άμεσες και ταχύτατες διασταυρώσεις στοιχείων με φορολογικές δηλώσεις, δηλώσεις ΦΠΑ κλπ.

Θα έχουν πρόσβαση στο οικονομικό προφίλ και σε όλο το ιστορικό του επαγγελματία ή της επιχείρησης. Με λίγα λόγια θα μπορούν να γνωρίζουν άμεσα εάν στο παρελθόν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις, τι είδους και αν είναι υπότροποι.

Θα εκδίδουν και θα κοινοποιούν άμεσα στον ελεγχόμενο σημείωμα για τα αποτελέσματα του ελέγχου με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.

Λουκέτα στις επιχειρήσεις από 2 ως 10 μέρες

Στην περίπτωση που εντοπίζονται παραβάσεις της μη έκδοσης αποδείξεων από τις ταμειακές μηχανές ή της μη αποστολής των στοιχείων στην πλατφόρμα myDATA, θα μπαίνει «λουκέτο» στην επιχείρησή από 48 ώρες έως και 10 ημέρες, ανάλογα με το μέγεθος της παράβασης.

Όπως προβλέπεται στο σχετικό ποινολόγιο της Εφορίας η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης, αναστέλλεται:

‘Άμεσα για 48 ώρες, εφόσον διαπιστώνεται από τον ίδιο έλεγχο είτε η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση πλέον των 10 προβλεπόμενων παραστατικών πώλησης ή ανεξαρτήτως του πλήθους, η καθαρή αξία των αγαθών ή υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκαν παραστατικά πώλησης ή η αξία αυτών που εκδόθηκαν, αντίστοιχα, υπερβαίνει τα 500 ευρώ, είτε η μη διαβίβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) της ΑΑΔΕ, πλέον των 10 στοιχείων λιανικής πώλησης που έχουν εκδοθεί μέσω Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ), ή, ανεξαρτήτως του πλήθους αυτών, η μη διαβιβασθείσα αξία των αγαθών ή των υπηρεσιών υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Αμελλητί για 96 ώρες, εφόσον εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους εκ νέου στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, από τον ίδιο έλεγχο, είτε η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 παραστατικών πώλησης, είτε η μη διαβίβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΦΗΜ) της ΑΑΔΕ τουλάχιστον 3 στοιχείων λιανικής πώλησης που έχουν εκδοθεί μέσω ΦΗΜ, ανεξαρτήτως αξίας αυτών.

Αμελλητί για 10 ημέρες, κάθε φορά που εντός 2 φορολογικών ετών διαπιστώνεται σε οποιαδήποτε επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου από τον ίδιο έλεγχο, είτε η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 παραστατικών πώλησης, είτε η μη διαβίβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΦΗΜ) της ΑΑΔΕ τουλάχιστον 3 στοιχείων λιανικής πώλησης που έχουν εκδοθεί μέσω ΦΗΜ, ανεξαρτήτως αξίας αυτών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ:Το «ΕΛΕΓΧΟΣLive» ισχυρό όπλο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής – 30.000 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σκάφος εκκένωσης στην πλημμυρισμένη Χερσώνα – 3 νεκροί και 10 τραυματίες

Οι δυνάμεις της Ρωσίας δεν δίστασαν να βομβαρδίσουν σήμερα σκάφος στο οποίο επέβαιναν άνθρωποι που απομακρύνονταν από τα πλημμυρισμένα κατεχόμενα από την Ρωσία εδάφη και είχαν ως προορισμό την πόλη της Χερσώνας, που είναι υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Αυτό ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης, ο οποίος ανέφερε ότι από τον βομβαρδισμό του σκάφους της Ουκρανίας από τους Ρώσους σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και 10 τραυματίστηκαν.

Η περιοχή έχει πληγεί από πλημμύρες μετά την καταστροφή του φράγματος της Νόβα Καχόβκα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σκάφος εκκένωσης στην πλημμυρισμένη Χερσώνα – 3 νεκροί και 10 τραυματίες"

Ελαιώνας: Ανοίγει ο δρόμος για τον νέο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων – Θα εξυπηρετεί 40.000 επιβάτες ημερησίως

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Ελαιώνα, ενός μεγάλου συγκοινωνιακού έργου, το οποίο θα αποτελέσει μια σύγχρονη συγκοινωνιακή πύλη για τις οδικές υπεραστικές μεταφορές από και προς την Αθήνα.

Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ, ενώ Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο νέος σταθμός θα αντικαταστήσει τους υφιστάμενους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, Κηφισού και Λιοσίων, και με την υλοποίησή του αναμένεται να αποτελέσει συγκοινωνιακό κόμβο μετεπιβίβασης καθώς θα είναι δίπλα στο Μετρό του Ελαιώνα, σε μια σειρά από στάσεις αστικών λεωφορείων προκειμένου να μπορεί να μετακινηθεί το επιβατικό κοινό εύκολα από και προς την πρωτεύουσα. Επίσης, θα εξυπηρετεί τα εθνικά υπεραστικά λεωφορεία και τα λεωφορεία διεθνών μεταφορών.

Θα περιλαμβάνει 4 κτίρια, συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχείο, χώρους ελέγχου εισόδου προς τις αποβάθρες τύπου αεροδρομίου, 70 θέσεις λεωφορείων ΚΤΕΛ, εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες. Θα εξυπηρετεί πάνω από 40.000 επιβάτες ημερησίως που μεταφράζονται σε 15 εκατ. επιβάτες τον χρόνο.

Πού θα κατασκευαστεί

Ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) προβλέπεται να κατασκευαστεί σε έκταση 66.420 τ.μ στην περιοχή του Ελαιώνα, εντός του Δήμου Αιγάλεω, η οποία περικλείεται από τον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (Λεωφόρος Κηφισού), την Ιερά Οδό και τις οδούς Αγίας ‘Αννης και Πιερίας.

Θα συνδέεται σχεδόν άμεσα με τον σταθμό Μετρό ΕΛΑΙΩΝΑΣ της Γραμμής 3, διευκολύνοντας τη μετακίνηση των ταξιδιωτών σε άλλα μέσα μεταφοράς, δηλαδή προς το κέντρο της Αθήνας, το λιμάνι του Πειραιά ή το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας (Λ.Κηφισού), στο βασικό οδικό δίκτυο της Αττικής (Ιερά Οδός, Ορφέως, Αγ.Πολυκάρπου).

Εντός του ΚΣΥΛ θα λειτουργούν χώροι στάσης ταξί, χώροι στάσης ή/και στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων, αφετηρίες/στάσεις Αστικών Λεωφορείων (Νέος Σταθμός Λεωφορείων ΟΑΣΑ στον Ελαιώνα σε οικόπεδο της Αττικό Μετρό, έκτασης περίπου 4 στρέμματα σε επαφή με το βόρειο όριο του σταθμού του Μετρό «Ελαιώνας»). Στον ίδιο χώρο προβλέπεται να μεταφερθούν οι αφετηρίες των ΚΤΕΛ της Δυτικής Αττικής.

Με τον νέο σταθμό η εμπειρία των επιβατών αναβαθμίζεται, ενώ θα θυμίζει μικρό αεροδρόμιο με την παρουσία εμπορικών καταστημάτων, χώρων εστίασης, χώρους υπηρεσιών κ.α.

Οι χώροι του νέου σταθμού

Το κτιριακό συγκρότημα του ΚΣΥΛ θα κατασκευασθεί επί της έκτασης του υφιστάμενου αμαξοστασίου της Αττικό Μετρό. Οι νέες κατασκευές του ΚΣΥΛ θα οικοδομηθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους ως καθ’ ύψος προσθήκη, στη βάση της προϋπάρχουσας κατασκευής του αμαξοστασίου και της επέκτασής του.

Το σύνολο των κλειστών χώρων καταλαμβάνει 41.115,00 τ.μ, έχει πρόσθετους χώρους κυκλοφορίας 2.765,00 τ.μ. ενώ το γενικό σύνολο δόμησης είναι 43.880,00 τ.μ. Οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης ΙΧ/ΚΤΕΛ είναι 28.052,00 τ.μ. οι πρόσθετοι χώροι είναι 35.586,00 τ.μ. Το σύνολο των στεγασμένων χώρων είναι 13.605,00 τ.μ. και των υπαίθριων 25.489,00 τ.μ.

Σύμφωνα με την απόφαση, εντός των βασικών στόχων των επόμενων σταδίων σχεδιασμού είναι η επίτευξη χαρακτήρα «Κτιρίου σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης» (nearly Zero Energy Building – nZEB).

Το κτιριακό συγκρότητα περιλαμβάνει:

-Αίθουσα Αφίξεων – Αναχωρήσεων επιβατών (Κεντρική αίθουσα σταθμού, περιοχή εκδοτηρίων. Διάφορες βοηθητικές υπηρεσίες, Περιοχή ελεγχόμενης κυκλοφορίας επιβατών).
-Περιοχή Αφίξεων – Αναχωρήσεων Λεωφορείων Εθνικών Προορισμών (κυκλοφορία οχημάτων, κυκλοφορία πεζών).
-Περιοχή διακίνησης αποσκευών (κλειστοί αποθηκευτικοί χώροι, βοηθητικοί χώροι διακίνησης).
-Περιοχή γραφείων Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (Γραφεία διακίνησης, περιοχή ανάπαυσης οδηγών).
-Χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος (εκθεσιακός χώρος, περιοχή συνεδριακού κέντρου)
-Περιοχή Αφίξεων – Αναχωρήσεων Λεωφορείων Διεθνών Προορισμών (κυκλοφορία οχημάτων, κυκλοφορία πεζών).
-Περιοχή Χώρων Στάθμευσης Οχημάτων (Λεωφορεία Κ.Τ.Ε.Λ. – Στάθμευση μακράς διάρκειας και αναμονή λεωφορείων, ιδιωτικά αυτοκίνητα).
-Περιοχή κυκλοφορίας οχημάτων.
-Διάφορες Υποδομές Λεωφορείων (στεγασμένοι χώροι).
-Εγκαταστάσεις Η/Μ
-Σταθμός μετεπιβίβασης – Σύνδεση με το σταθμό Μετρό «Ελαιώνας» (στεγασμένη κίνηση – σύνδεση με Κεντρικό Σταθμό, εμπορικές χρήσεις).
-Λοιπές χρήσεις (Εμπορικές-Τουριστικές)
-Υπαίθριοι χώροι συνάθροισης κοινού.

Οι παραπάνω Λειτουργίες/Χώροι κατανέμονται στα κτίρια του Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων, τα οποία προβλέπονται ως εξής:
-Κτίριο Α, φιλοξενεί τους χώρους στάθμευσης/αποβάθρες των εθνικών λεωφορειακών γραμμών ΚΤΕΛ (σε δύο στάθμες), τους χώρους στάθμευσης των ιδιωτικών αυτοκινήτων και την ξενοδοχειακή μονάδα που συνοδεύει τον σταθμό.
-Κεντρικό Κτίριο Β, αποτελεί τον πυρήνα υποδοχής των επιβατών και επισκεπτών του σταθμού. Περιλαμβάνει τη βασική αίθουσα αφίξεων και αναχωρήσεων, εμπορικές χρήσεις υπηρεσιών/καταστημάτων, χώρους εστίασης, Συνεδριακό κέντρο και Εκθεσιακούς χώρους.
-Κτίριο Γ, φιλοξενεί τους χώρους στάθμευσης/αποβάθρες των λεωφορείων διεθνών προορισμών.
-Συνοδευτικό Κτίριο Δ, φιλοξενεί τους χώρους στάθμευσης/απόσυρσης των λεωφορείων.

Πού θα σταθμεύουν τα λεωφορεία

Η είσοδος των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στον σταθμό θα γίνεται μέσω της οδού Καστοριάς, ενώ θα υπάρχουν δύο επίπεδα στάθμευσης, για τα λεωφορεία που θα εκτελούν τα δρομολόγια. Οι συνολικές θέσεις θα ανέρχονται σε 70, και θα μοιράζονται στους δύο ορόφους του Κτιρίου Α. Ειδικότερα, στον χαμηλότερο όροφο οι θέσεις στάθμευσης λεωφορείων αντιστοιχούν σε 31 θέσεις για 12μετρα ή 15μετρα λεωφορεία, σε 1 θέση στάθμευσης για 12μετρο λεωφορείο και σε δύο θέσεις στάθμευσης για ηλεκτρικά οχήματα βοηθητικής εξυπηρέτησης. Συνολικός αριθμός θέσεων: 34.

Στον υψηλότερο όροφο του Κτιρίου Α, θα διατίθενται 32 θέσεις για 12μετρα ή 15μετρα λεωφορεία, 2 θέσεις για 12μετρα λεωφορεία και σε 2 θέσεις στάθμευσης για ηλεκτρικά οχήματα βοηθητικής εξυπηρέτησης. Συνολικός αριθμός θέσεων: 36

Συγκοινωνιακός κόμβος

Ο νέος σταθμός στον Ελαιώνα αναμένεται να λειτουργήσει ως ένας συγκοινωνιακός κόμβος μετεπιβίβασης, ο οποίος θα υποστηρίζεται από:

  • Το Μετρό, μέσω του σταθμού «Ελαιώνας», με τον οποίο γειτνιάζει άμεσα
  • Το σταθμό αστικών λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ (αφετηρία/τέρμα)
  • Αφετηρία Λεωφορειακών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Δυτικής Αττικής
  • Χώρο Στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων και δικύκλων (park & ride)
  • Χώρους μετεπιβίβασης από/ προς τα ταξί
  • Χώρους στάσης δικύκλων και ΙΧ αυτοκινήτων για μετεπιβίβαση (kiss & ride)
  • Χώρους υποστήριξης πρακτορείων διεθνών λεωφορειακών γραμμών, οι οποίοι θα περιληφθούν, κατά το δυνατόν, στις εγκαταστάσεις του ΚΣΥΛ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελαιώνας: Ανοίγει ο δρόμος για τον νέο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων – Θα εξυπηρετεί 40.000 επιβάτες ημερησίως"

Κως: Μυστήριο με «μπλε» χαρτονομίσματα που βρέθηκαν σε ΑΤΜ

Το ενδεχόμενο να "ξεπλένεται" η λεία ληστείας στα ΑΤΜ τραπεζών της Κω ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που ενημερώθηκαν για δυο διαφορετικές καταθέσεις χαρτονομισμάτων με μπλε χρώμα τα οποία προέρχονται πιθανότατα από κυτίο χρηματαποστολής που παραβιάστηκε βίαια.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν την Παρασκευή την καταγγελία ενός υπαλλήλου της Alpha Bank ότι στο κατάστημα βρέθηκε ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με μπλε χρωματισμό, το οποίο κατατέθηκε στις 24 Μαΐου από άγνωστο καταθέτη. Στο ίδιο ΑΤΜ, κατατέθηκε και την περασμένη Τρίτη ένα ακόμη χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με παρόμοιες χρωματικές ενδείξεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα δυο χαρτονομίσματα προέρχονται από την ίδια πηγή και θεωρείται βέβαιο ότι είναι προϊόντα κλοπής. Οι άνδρες της Ασφάλειας ερευνούν τα περιστατικά ληστείας ή κλοπής σε βάρος εταιρείας που διενεργεί χρηματαποστολές, για να εξακριβώσουν από πού προέρχονται. Παράλληλα, εξετάζουν βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας για να εντοπίσουν αν τις επίμαχες ημερομηνίες κατέθεσε χρήματα το ίδιο πρόσωπο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κως: Μυστήριο με «μπλε» χαρτονομίσματα που βρέθηκαν σε ΑΤΜ"

Γερμανία – Κορονοϊός: Ξεκινά η πρώτη δίκη της BioNTech για υποτιθέμενες παρενέργειες του εμβολίου

Στην πρώτη από τις εκατοντάδες δίκες που αντιμετωπίζει στη Γερμανία, η εταιρεία BioNTech θα κληθεί τη Δευτέρα να απαντήσει στον ισχυρισμό μιας γυναίκας ότι εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο mRNA κατά της Covid-19.

Η ενάγουσα, της οποίας τα στοιχεία δεν δημοσιοποιήθηκαν βάσει της νομοθεσίας για την ιδιωτικότητα, υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της γερμανικής εταιρείας τής προκάλεσε πόνους στον κορμό, πρήξιμο στα άκρα, κόπωση και διαταραχές του ύπνου.

Η γυναίκα ζητά τουλάχιστον αποζημίωση τουλάχιστον 150.000 ευρώ για τις φερόμενες βλάβες στην υγεία της, καθώς και αποζημίωση αδιευκρίνιστου ύψους για υλική ζημιά.

Δικηγόρος της είναι ο Τομπίας Ούλμπριχ της εταιρείας Rogert & Ulbrich, ο οποίος δήλωσε στο Reuters ότι θα αμφισβητήσει την εκτίμηση των ευρωπαϊκών και γερμανικών ρυθμιστικών αρχών ότι το εμβόλιο της BioNTech έχει θετικό προφίλ ρίσκου-οφέλους.

Η γερμανική νομοθεσία  προβλέπει ότι οι παρασκευαστές φαρμάκων ή εμβολίων οφείλουν να πληρώνουν αποζημιώσεις για παρενέργειες μόνο εφόσον η «ιατρική επιστήμη» δείχνει ότι τα προϊόντα τους προκαλούν βλάβες δυσανάλογες σε σχέση με το όφελος, ή εάν οι πληροφορίες στο φυλλάδιο του προϊόντος είναι εσφαλμένες.

Είναι πάντως δύσκολο να αμφισβητηθεί η εκτίμηση για θετικό προφίλ του εμβολίου, δεδομένου ότι την περασμένη εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επανέλαβε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και επισήμανε ότι, μόνο το πρώτο έτος της πανδημίας, τα εμβόλια έσωσαν σχεδόν 20 εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο.

Ο ΕΜΑ αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTch, κυρίως για τους νέους άνδρες.

Η απάντηση της BioNTech

Από την πλευρά της, η BioNTech ανακοίνωσε ότι εξέτασε προσεκτικά τους ισχυρισμούς της ενάγουσας και έκρινε ότι είναι αβάσιμη.

«Το θετικό προφίλ οφέλους-ρίσκου του εμβολίου παραμένει θετικό και το προφίλ ασφάλειας έχει χαρακτηριστεί επαρκώς» ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι το εμβόλιο έχει χορηγηθεί σε περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 64 εκατομμυρίων στη Γερμανία.

Μέχρι τον Μάιο, ο ΕΜΑ είχε δεχθεί σχεδόν 1,7 εκατομμύρια αναφορές για πιθανές παρενέργειες, νούμερο που αντιστοιχεί σε περίπου 0,2 αναφορές ανά 100 δόσεις του εμβολίου.

Όμως πολλές από αυτές τις αναφορές είναι πιθανό να αφορούν συμπτώματα που εμφανίστηκαν κατά σύμπτωση μετά τον εμβολιασμό, κάτι που είναι στατιστικά αναμενόμενο βάσει του μεγάλου αριθμού των εμβολιασμών.

Για να εκτιμήσει αν τα συμπτώματα οφείλονται όντως στο εμβόλιο, ο ΕΜΑ ελέγχει αν η συχνότητά τους μεταξύ των εμβολιασμένων είναι μεγαλύτερη από ό,τι στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό.

Ποιος πληρώνει;

Παραμένει ασαφές ποιος θα πληρώσει την αποζημίωση και τα νομικά έξοδα σε περίπτωση που η BioNtech κριθεί ένοχη, σχολιάζει το Reuters.

Τα συμβόλαια που συνήψε η ΕΕ εν πολλοίς απαλλάσσουν τις φαρμακοβιομηχανίες από τις νομικές ευθύνες, κάτι που σημαίνει ότι οι χώρες-μέλη θα αναλάβουν ένα μέρος των εξόδων.

Η Γερμανία και πολλές άλλες χώρες έχουν επίσης δημιουργήσει ειδικά ταμεία για την αποζημίωση πολιτών που εμφανίζουν μόνιμες βλάβες από εμβόλια, ωστόσο η αποζημίωση από το ταμείο δεν αποκλείει αυτόματα τη δυνατότητα ξεχωριστής αγωγής.

Η κατάσταση είναι πιο σαφής στις ΗΠΑ, όπου οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν απαλλαχθεί πλήρως από την ευθύνη.

Στη Γερμανία, οι περισσότεροι ενάγοντες εκπροσωπούνται από δύο δικηγορικές εταιρείες: την Rogert & Ulbrich, η οποία ανέφερε ότι έχει περίπου 250 πελάτες που αξιώνουν αποζημιώσεις, και η Caesar-Preller, η οποία εκπροσωπεί ακόμα 100 υποθέσεις.

Λίγες παρόμοιες αγωγές έχουν υποβληθεί στην Ιταλία.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γερμανία – Κορονοϊός: Ξεκινά η πρώτη δίκη της BioNTech για υποτιθέμενες παρενέργειες του εμβολίου"

Σουηδία: Πυρά στη Στοκχόλμη με έναν έφηβο νεκρό - Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίες

Δεκαπεντάχρονος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Σάββατο το απόγευμα στη Στοκχόλμη, ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία οι περιστάσεις της τραγικής υπόθεσης αυτής μένουν ακόμη να εξιχνιαστούν.

Περίπου μια ώρα μετά τα γεγονότα, δυο άνδρες συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη στο νότιο τμήμα της σουηδικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αφού ειδοποιήθηκε για πυρά κοντά σε πλατεία του νότιου τομέα λίγο μετά τις 18:00 [σ.σ. τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας], η αστυνομία βρήκε επιτόπου δυο ανθρώπους με τραύματα από σφαίρες. Άλλοι δύο τραυματίες βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε. Οι υπόλοιποι τρεις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

«Ο νεκρός είναι ένα αγόρι 15 χρονών», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης, ο Τουβέ Χεγκ, συμπληρώνοντας πως οι περιστάσεις της επίθεσης δεν έχουν ακόμη εξιχνιαστεί.

Οι τραυματίες είναι άλλος ένας έφηβος, επίσης 15 ετών, ένας άνδρας και μια γυναίκα, αντίστοιχα 45 και 65 ετών, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία.

Την Παρασκευή, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε χωριστά επεισόδια στην περιφέρεια της Στοκχόλμης.

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία δυσκολεύεται να κάμψει κύμα επιθέσεων με όπλα και βομβιστικών ενεργειών, αποδιδόμενο σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που επιδίδονται κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών.

Η σκανδιναβική χώρα έγινε θέατρο 391 επιθέσεων με τη χρήση όπλων το 2022, εκ των οποίων 62 ήταν θανατηφόρες, έναντι 45 την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα δεδομένα της αστυνομίας. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουηδία: Πυρά στη Στοκχόλμη με έναν έφηβο νεκρό - Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίες "

Πέθανε ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου – Το μήνυμα του γιου του Νίκου

Την απώλεια του πατέρα του, Παναγιώτη, έκανε γνωστή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση το πρωί.

«Πατέρα μου αγαπημένε σε αποχαιρετώ με τεράστια συγκίνηση! Με μεγάλη στενοχώρια! Σε αγαπάω με όλη μου την καρδιά! Σε ευχαριστώ για όλα!» αναφέρει.

Ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

 
Το βιογραφικό του Παναγιώτη Χατζηνικολάου

Ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1932. Σπούδασε οδοντιατρική. Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1963 εξελέγη βουλευτής Έβρου με την ΕΡΕ.

Στη μεταπολίτευση, ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για επτά συνεχόμενες θητείες (1974, 1977, 1981, 1985, 1989, 1990, 1993). Ήταν υπουργός Μακεδονίας και Θράκης από τις 2 Ιουλίου 1989 έως τις 12 Οκτωβρίου 1989 και από τις 8 Αυγούστου 1991 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993. Από τις 12 Απριλίου 1990 έως τις 8 Αυγούστου 1991 ήταν αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας.

Την παραμονή των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου 1996 αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου – Το μήνυμα του γιου του Νίκου"

Ιράν: Εμπλουτίζουμε ουράνιο σε υψηλά επίπεδα για να αναγκάσουμε τη Δύση να άρει τις κυρώσεις

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Μοχαμάντ Ισλάμι, δήλωσε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας δεν προορίζεται για στρατιωτικούς σκοπούς και ότι έχει εμπλουτίσει ουράνιο σε υψηλό επίπεδο για να εξασφαλίσει την άρση των κυρώσεων, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των δυτικών χωρών.

Μιλώντας στην ιρανική εφημερίδα «Ittilaat», ο Ισλάμι δήλωσε ότι η χώρα του συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ξεκίνησαν τον εμπλουτισμό ουρανίου υψηλής καθαρότητας σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε από το Ιρανικό Κοινοβούλιο το 2020, ο Ισλάμι δήλωσε ότι «ο εμπλουτισμός ουρανίου υψηλής καθαρότητας πραγματοποιήθηκε για να εξασφαλιστεί η άρση των κυρώσεων. Ο στόχος του νομοθέτη ήταν να αναλάβει μια στρατηγική δράση για την εξάλειψη των κυρώσεων».

«Ο εμπλουτισμός ουρανίου σε καθαρότητα 60% βασίζεται στο καθήκον που μας επιβάλλει ο νόμος περί στρατηγικής δράσης και είμαστε υποχρεωμένοι να τον εφαρμόσουμε. Ισχυρίζονται ότι τα πυρηνικά βήματα του Ιράν είναι για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά ο κύριος στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε τον νόμο περί στρατηγικής δράσης και ο σκοπός του νόμου αυτού είναι να πείσουμε ή να αναγκάσουμε τα άλλα μέρη να μειώσουν τις καταπιεστικές οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν».

Η πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ), των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Κίνας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας (5+1), γνωστή ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), επιτρέπει στην Τεχεράνη να συνεχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο σε ποσοστό 3,67%.

Ωστόσο, το Ιράν, το οποίο σταμάτησε τις δεσμεύσεις του στη συμφωνία ένα χρόνο μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018, ανακοίνωσε ότι εμπλούτισε για πρώτη φορά ουράνιο με καθαρότητα 60% στη Νατάνζ τον Απρίλιο του 2021 στο πλαίσιο του νόμου που θέσπισε το κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2020 μετά τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζάντε.

Ο εμπλουτισμός από την Τεχεράνη του ουράνιου με καθαρότητα 20% και 60% προκαλεί ανησυχία στις δυτικές χώρες, καθώς ο εμπλουτισμός του ουρανίου στο 20% ή περισσότερο θεωρείται σημαντικό στάδιο για την επίτευξη σχάσιμου ουρανίου καθαρότητας 90%, που θα επέτρεπε την κατασκευή πυρηνικής βόμβας.Ιράν: Εμπλουτίζουμε ουράνιο σε υψηλά επίπεδα για να αναγκάσουμε τη Δύση να άρει τις κυρώσεις

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Μοχαμάντ Ισλάμι, δήλωσε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας δεν προορίζεται για στρατιωτικούς σκοπούς και ότι έχει εμπλουτίσει ουράνιο σε υψηλό επίπεδο για να εξασφαλίσει την άρση των κυρώσεων, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των δυτικών χωρών.

Μιλώντας στην ιρανική εφημερίδα «Ittilaat», ο Ισλάμι δήλωσε ότι η χώρα του συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ξεκίνησαν τον εμπλουτισμό ουρανίου υψηλής καθαρότητας σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε από το Ιρανικό Κοινοβούλιο το 2020, ο Ισλάμι δήλωσε ότι «ο εμπλουτισμός ουρανίου υψηλής καθαρότητας πραγματοποιήθηκε για να εξασφαλιστεί η άρση των κυρώσεων. Ο στόχος του νομοθέτη ήταν να αναλάβει μια στρατηγική δράση για την εξάλειψη των κυρώσεων».

«Ο εμπλουτισμός ουρανίου σε καθαρότητα 60% βασίζεται στο καθήκον που μας επιβάλλει ο νόμος περί στρατηγικής δράσης και είμαστε υποχρεωμένοι να τον εφαρμόσουμε. Ισχυρίζονται ότι τα πυρηνικά βήματα του Ιράν είναι για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά ο κύριος στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε τον νόμο περί στρατηγικής δράσης και ο σκοπός του νόμου αυτού είναι να πείσουμε ή να αναγκάσουμε τα άλλα μέρη να μειώσουν τις καταπιεστικές οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν».

Η πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ), των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Κίνας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας (5+1), γνωστή ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), επιτρέπει στην Τεχεράνη να συνεχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο σε ποσοστό 3,67%.

Ωστόσο, το Ιράν, το οποίο σταμάτησε τις δεσμεύσεις του στη συμφωνία ένα χρόνο μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018, ανακοίνωσε ότι εμπλούτισε για πρώτη φορά ουράνιο με καθαρότητα 60% στη Νατάνζ τον Απρίλιο του 2021 στο πλαίσιο του νόμου που θέσπισε το κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2020 μετά τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζάντε.

Ο εμπλουτισμός από την Τεχεράνη του ουράνιου με καθαρότητα 20% και 60% προκαλεί ανησυχία στις δυτικές χώρες, καθώς ο εμπλουτισμός του ουρανίου στο 20% ή περισσότερο θεωρείται σημαντικό στάδιο για την επίτευξη σχάσιμου ουρανίου καθαρότητας 90%, που θα επέτρεπε την κατασκευή πυρηνικής βόμβας. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιράν: Εμπλουτίζουμε ουράνιο σε υψηλά επίπεδα για να αναγκάσουμε τη Δύση να άρει τις κυρώσεις "

Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – Συνελήφθη ένα άτομο

Περίπου 50 άτομα πραγματοποίησαν τα μεσάνυχτα, μοτοπορεία προς τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Φάληρο.

Οι άγνωστοι όταν έφτασαν, γύρω στις 00:20, έξω από τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία έγιναν 14 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων η μια μετετράπη σε σύλληψη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Τα υπόλοιπα 13 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – Συνελήφθη ένα άτομο"

Η ΑΑΔΕ «τσίμπησε» ψητοπωλείο που έκρυβε τζίρο 370.000 ευρώ

Ακόμα μία σημαντική περίπτωση φοροδιαφυγής εντόπισαν τα ψηφιακά εργαλεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αξιοποιώντας τα στοιχεία, που αποστέλλονται καθημερινά από τις πλατφόρμες delivery.

Ψητοπωλείο στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε, για το διάστημα από 03-03-2017 έως 31-12-2020, να μην έχει κόψει αποδείξεις για 38.305 παραγγελίες, συνολικής αξίας 370.450 ευρώ.

Δηλαδή, πλήρωσε λιγότερο φόρο τουλάχιστον 85.000 ευρώ, ενώ εισέπραξε και δεν απέδωσε ΦΠΑ άνω των 70.000 ευρώ.

Ήδη, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ τα βιβλία της επιχείρησης ελέγχονται σε βάθος, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΑΑΔΕ «τσίμπησε» ψητοπωλείο που έκρυβε τζίρο 370.000 ευρώ"

Επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών σε Εξάρχεια και Ζωγράφου

Επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (11.06.2023) σε Εξάρχεια και Ζωγράφου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 00:25, μια ομάδα γύρω στα 20-25 άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών που ήταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Λίγη ώρα αργότερα στη συμβολή των οδών Διδότου και Κωλέτη, μια ομάδα περίπου 40 ατόμων πέταξαν βόμβες μολότοφ σε μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ατόμων, που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Τέλος, γύρω στις 2 τα ξημερώματα στην οδό Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου, άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς της ομάδας Δράσης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών σε Εξάρχεια και Ζωγράφου"

Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε υπουργείο Οικογένειας και εξήγγειλε νέες μειώσεις φόρων - Συνέντευξή στον ΣΚΑΪ

Για το ζήτημα της Ροδόπης και τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με μηνύματα «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική περίοδο για δύο βουλευτές».

«Καταλαβαίνετε τι εθνικές συνέπειες έχει το θέμα αυτό και την προσπάθεια ενσωμάτωσης» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σχολιάζοντας όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί «κυπατζίδικων πρακτικών», είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική περίοδο για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουν πει καμία κουβέντα. Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμαντική μειονότητα».

«Αντίπαλός μας η αποχή και ο εφησυχασμός»

«Αντίπαλός μας η αποχή και ο εφησυχασμός. Πήγαμε καλά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, το μήνυμά μας περνά πιο εύκολα. Μπορεί σε αυτές τις κάλπες να κερδίσουμε και πολίτες που δεν μας ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου και γιατί όχι να επιτύχουμε υψηλότερο ποσοστό» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι κάλπες είναι άδειες, όμως δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Οι πολίτες έστειλαν σαφή μηνύματα. Επιβράβευσαν μια πολιτική αποτελεσματικότητας και ειλικρίνειας, που βρέθηκε απέναντι στην τοξικότητα και στην πόλωση. […] Το γεγονός ότι η ΝΔ πήγε εξαιρετικά καλά σε όλες τις ηλικίες, στους νέους, στις λαϊκές συνοικίες, δείχνει ότι οι πολίτες έχουν προβλήματα και επιβραβεύουν αυτούς που προσπαθούν να λύσουν αυτά τα προβλήματα» ανέφερε ακολούθως.

«Ζητώ ασφαλή πλειοψηφία για να προχωρήσουμε σε αλλαγές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «την παντοδυναμία τη δίνει ο λαός». Ξεκαθάρισε δε πως «δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική» κι επισήμανε πως «είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι του γλυκού νερού».

Θα δημιουργηθεί υπουργείο Οικογένειας

Τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «θα είναι το υπουργείο πυλώνας για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό. Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί τόνισε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς και ότι αν εκλεγεί το πρώτο ταξίδι που θα κάνει θα είναι στην Κύπρο.

«Εμείς είμαστε Δύση και επειδή δεν είμαστε πια το αποπαίδι της Ευρώπης αυτό μας δίνει δύναμη να προωθούμε καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα του 2023 είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2019» τόνισε.

«Όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά θα μειώσουμε φόρους»

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά αναγνωρίζουμε ότι τα επιδόματα δεν είναι λύση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε μια σειρά θετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και επεσήμανε πως είναι σημαντικό να έχουμε καλύτερους μισθούς, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί αν και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φθάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Από την άλλη δεν πρέπει να υπονομεύσουμε και τη σταθερότητα των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά και θα μειώσουμε φόρους. Αύξηση του αφορολόγητου, κανένας νέος φόρος, σταδιακή μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κάτι που όμως πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη φορολογική συμμόρφωση. Το οικονομικό επιτελείο απέδειξε την προηγούμενη τετραετία ότι εκπλήσσει προς το καλύτερο».

«Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί»

«Ήδη στο πρόγραμμά μας πριν από τα τελευταία περιστατικά είχαμε τη βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί αλλά ήδη εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Ελλάδα δίνει πρόσβαση στα πιο σύγχρονα και ακριβά φάρμακα στους καρκινοπαθείς. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία»

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ψηφιστεί νόμος που θα καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση των προγραμμάτων των κομμάτων με την κοστολόγησή τους.

Για όσους προεκλογικά «ράβουν κοστούμια» είπε ότι «υπάρχουν πολλοί γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι, οπότε θα τους φανούν χρήσιμα».

Τόνισε ότι θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη στήριξη και συνεχίζει τις περιοδείες σε πολύ έντονους ρυθμούς. Αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάει σε Αρκιούς, Λειψούς, Λέρο και Πάτμο.

«Η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία», απάντησε κλείνοντας σε ερώτηση για την ανάδειξη νέων στελεχών στο κόμμα του.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε υπουργείο Οικογένειας και εξήγγειλε νέες μειώσεις φόρων - Συνέντευξή στον ΣΚΑΪ"

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Σάμο

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών, η οποία χαρακτηρίζεται «ασθενής», σημειώθηκε στις 07:42 στον θαλάσσιο χώρο σε απόσταση 9 χιλιόμετρα ανατολικά από το Βαθύ Σάμου, ή 296 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Σάμο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news