facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Οι τρομοκράτες της Χαμάς μετέφεραν οδηγίες για την κατασκευή χημικών όπλων, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ισραήλ

Οι τρομοκράτες της Χαμάς μετέφεραν οδηγίες για την κατασκευή χημικών όπλων, ανέφερε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, μιλώντας στο Sky News. Οι ισραηλινές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το υλικό στα σώματα νεκρών μαχητών στο κιμπούτς Μπέερι.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς που εισέβαλαν στο Ισραήλ μετέφεραν οδηγίες για την κατασκευή χημικών όπλων με κυάνιο, τόνισε ο πρόεδρος του Ισραήλ κι ανέφερε ότι πρόκειται για επίσημο υλικό της Αλ Κάιντα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι τρομοκράτες της Χαμάς μετέφεραν οδηγίες για την κατασκευή χημικών όπλων, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ισραήλ"

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες αλλά στο τέλος η Χαμάς δεν θα υπάρχει

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ προειδοποίησε την Κυριακή ότι η επερχόμενη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να διαρκέσει μήνες, αλλά θα είναι η τελευταία, εάν το Ισραήλ καταφέρει να εξοντώσει την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς.

«Αυτός πρέπει να είναι ο τελευταίος ελιγμός [εδάφους] στη Γάζα, για τον απλό λόγο ότι μετά δεν θα υπάρχει η Χαμάς. Θα χρειαστούν ένας μήνας, δύο μήνες, τρεις, αλλά στο τέλος, δεν θα υπάρχει Χαμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά στο κέντρο διοίκησης της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) στο Τελ Αβίβ.

«Πριν ο εχθρός συναντήσει τις δυνάμεις τεθωρακισμένων και πεζικού, θα συναντήσει τις βόμβες της Πολεμικής Αεροπορίας», συνέχισε.

«Έχω την εντύπωση ότι ξέρετε πώς να το κάνετε με θανατηφόρο, ακριβή και πολύ “ποιοτικό” τρόπο, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους αξιωματούχους της IAF.

Ο Διοικητής της IAF, Ταγματάρχης Τόμερ Μπαρ, είπε σε μια ενημέρωση στους διοικητές της μοίρας και των μονάδων της IAF ενόψει της επόμενης φάσης του πολέμου:

«Δεν θα ήθελα να αλλάξω θέση με τους εχθρούς μας και να συναντήσω μια ταξιαρχία ή τμήμα των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες αλλά στο τέλος η Χαμάς δεν θα υπάρχει"

Αιγυπτιακό φυλάκιο χτυπήθηκε από «λάθος» του ισραηλινού στρατού

Iσραηλινό άρμα μάχης πριν από λίγο χτύπησε ένα αιγυπτιακό φυλάκιο στη Γάζα, στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ. Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός (IDF) έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το περιστατικό σημειώθηκε “κατά λάθος” και ότι διερευνάται, ζητώντας συγγνώμη. 

Στρατιωτικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου είπε ότι εννέα συνοριοφύλακες τραυματίστηκαν «ελαφρά» από «θραύσματα οβίδας που εκτοξεύτηκαν κατά λάθος από ισραηλινό τανκ».

Ο αιγυπτιακός στρατός είπε ότι το Ισραήλ «εξέφρασε αμέσως τη λύπη του για το ακούσιο περιστατικό και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» στην περιοχή που βρίσκεται μεταξύ Αιγύπτου, Γάζας και Ισραήλ.

Το Κερέμ Σαλόμ είναι σημείο διέλευσης για τα εμπορεύματα και βρίσκεται στο συνοριακό τρίγωνο μεταξύ του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας.

Βρίσκεται νότια του τερματικού σταθμού της Ράφας, μεταξύ της Αιγύπτου και της Γάζας, μέσω του οποίου περνούν από χθες φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό το παλαιστινιακό έδαφος.

Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ισραηλινό χτύπημα δεν θα διακόψει τη μεταφορά βοήθειας στη Γάζα.

Από το Σάββατο, 37 φορτηγά που μεταφέρουν ζωτικής σημασίας προμήθειες έχουν περάσει στη Γάζα μέσω του συνοριακού σταθμού της Ράφα με την Αίγυπτο, που βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα (δύο μίλια) από το Ισραήλ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιγυπτιακό φυλάκιο χτυπήθηκε από «λάθος» του ισραηλινού στρατού"

Καιρός αύριο: Ζέστη με τη θερμοκρασία έως τους 29 βαθμούς – Πού θα ρίξει βροχή

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου. Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές με τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα να κυμαίνεται σε… ανοιξιάτικα επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά αρχικά νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες πιθανόν τοπικά περιορισμένη ορατότητα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο. και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις έως το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη με τη θερμοκρασία έως τους 29 βαθμούς – Πού θα ρίξει βροχή"

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης παρομοίαζε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ

Κοινό στυλ, μια επίπλαστη αυθεντικότητα και αμφίβολη ικανότητα: αυτές είναι οι βασικές ομοιότητες μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη. Τον παραλληλισμό αυτό είχε κάνει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο γνώμης που είχε γράψει το 2015 για την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».

«Οι ομοιότητες του κ. Τσίπρα και του κ. Τραμπ επεκτείνονται πέρα από το περιεχόμενο της προεκλογικής εκστρατείας, στο στυλ αλλά και στο προσωπικό υπόβαθρο του καθενός. Και οι δύο μπορούν να στήσουν ένα καλό σόου. Και οι δύο παρεκκλίνουν από τις έτοιμες δηλώσεις τους για να αλληλεπιδράσουν με το ακροατήριό τους. Μπορούν και οι δύο να μιλούν αυθόρμητα. Και οι δύο χρησιμοποιούν βαρύγδουπες εκφράσεις προς όφελός τους. Και στην πραγματικότητα, αντιμετωπίζονται και οι δύο ως αουτσάιντερς, χωρίς να τους επηρεάζει η διαφθορά ούτε οι επιχειρηματικές και μιντιακές ελίτ», έγραφε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο ίδιος αναρωτιόταν τότε: «Η εκλογική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη τόσο στην Ελλάδα (δημοψήφισμα του 2015) όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες (προεδρικές εκλογές του 2016) σε μια περίοδο αναταραχής, με ώθησε να σκεφτώ πάνω σε ένα αρκετά φιλοσοφικό ερώτημα: πώς αποφασίζουν οι πολίτες τι είδους ηγεσία επιθυμούν;

Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ. Όταν τον ακούω να μιλάει, θυμάμαι έναν άλλον πολύ γνωστό τύπο, τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός, με τη δέσμευση ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου για την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι ο προκάτοχός του ήταν πολύ αδύναμος για να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά. Παρομοίως, το κύριο μάντρα του Ντόναλντ Τραμπ ήταν ότι οι Αμερικανοί γραφειοκράτες απέτυχαν να διαπραγματευτούν καλές εμπορικές συμφωνίες».

Ο κ. Κασσελάκης ισχυρίζεται ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο λόγος που οι ψηφοφόροι προτίμησαν, αντίστοιχα, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ντόναλντ Τραμπ:

«Πιστεύω ότι και οι δύο υπερέβαλαν για το πόσο κακή ήταν η κατάσταση στις χώρες τους τη στιγμή που ο καθένας του ξεκινούσε την προεκλογική του εκστρατεία. Αλλά, τελικά ο κόσμος ψηφίζει με το ένστικτο. Στην Ελλάδα, οι πολίτες δεν είναι αρκετά εκλεπτυσμένοι, για να γνωρίζουν ποιες είναι οι πολιτικές τους πεποιθήσεις. Αντίστοιχα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί και πολύ συντηρητικοί που θα ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ παρότι στο παρελθόν έχει υπάρξει φιλελεύθερος.

Πολλοί Έλληνες θα ψηφίσουν ξανά τον Αλέξη Τσίπρα, μόνο και μόνο επειδή είναι μια φρέσκια και συμπαθητική πολιτική φιγούρα, παρά την δραματική απόκλισή του από προηγούμενες προεκλογικές του υποσχέσεις.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτική για να εκλεγεί αφού το 90% των πολιτικών που θα μπορούσε να επηρεάσει έχουν ήδη καθοριστεί με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε με την ευρωζώνη. Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τραμπ κρίνονταν με βάση παραδοσιακά κριτήρια (πολιτικές προτάσεις, προηγούμενη εμπειρία, δηλώσεις, γκάφες κλπ.), κανένας από τους δύο δεν θα είχε την παραμικρή ελπίδα να εκλεγεί.

Ωστόσο, η αυθεντικότητα που αποπνέουν ωθεί τους ψηφοφόρους να θέλουν να τους επιλέξουν. Η αυθεντικότητα δεν είναι καν χαρακτηριστικό ενός ηγέτη», λέει με νόημα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο ίδιος, πάντως, επισημαίνει και κάποιες σημαντικές διαφορές μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ντόναλντ Τραμπ: «Προφανώς, τα δύο πολιτικά πρόσωπα έχουν και πολύ μεγάλες διαφορές. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, ο κ. Τραμπ έχει επιτύχει πολλά, καθώς διαθέτει πραγματική εμπειρία στη ζωή που θα μπορούσε να μεταφέρει στο οβάλ γραφείο.

Ο κ. Τσίπρας, από την άλλη, παρότι μαθαίνει γρήγορα (αγγλικά και οικονομικούς όρους), έχει έλλειψη εμπειρίας που μεταφράζεται σε έλλειψη ικανότητας. Και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα όταν αποφάσισε να εμπιστευτεί τη μοίρα της χώρας σε έναν εγωπαθή καθηγητή-διασημότητα», καταλήγει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης παρομοίαζε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ"

Ιόνια οδός:Τούμπαρε αυτοκίνητο μέσα στο τούνελ Κλόκοβας. Βίντεο

Αυτοκίνητο με κατεύθυνση τούμπαρε πριν λίγο μέσα στο τουνελ της Κλόκοβας . 

Τα δύο άτομα που επέβαιναν στο όχημα τραυματίστηκαν ελαφρά. 

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ναυπάκτου που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στους ελαφρά τραυματίες και στην συνέχεια τους μετέφερε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών. 

Στο σημείο έσπευσε και η τροχαία και η πυροσβεστική Ναυπάκτου που έχει σταθμό στην Κλόκοβα.

nafpaktianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιόνια οδός:Τούμπαρε αυτοκίνητο μέσα στο τούνελ Κλόκοβας. Βίντεο"

Ιόνια Οδός: Κλειστή και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος των Αγ. Αναργύρων από φωτιά σε φορτηγό

Κλειστή παραμένει η Ιόνια Οδός και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος των Αγίων Αναργύρων Άρτας, όταν φορτηγό νταλίκα εξετράπη της πορείας και τυλίχθηκε στης φλόγες.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που παρέλαβε οδηγό και συνοδηγό που τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την εκτροπή του οχήματος, ενώ οι Πυροσβέστες έχουν προβεί σε κατάσβεση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους με την βοήθεια ανδρών της τροχαίας που διευκολύνει τους οδηγούς, μέχρι η Πυροσβεστική να απομακρύνει το βάρη όχημα από το σημείο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιόνια Οδός: Κλειστή και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος των Αγ. Αναργύρων από φωτιά σε φορτηγό"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Προειδοποίηση Νετανιάχου στη Χεζμπολάχ – «Αν επιτεθείτε θα προκληθεί καταστροφή στο Λίβανο»

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα (22.10.2023) την Χεζμπολάχ ότι αν επιτεθεί στο Ισραήλ και ανοίξει έτσι ένα δεύτερο μέτωπο για τη χώρα του μετά απ’ αυτό με τη Χαμάς, τότε αυτό θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με «ασύλληπτο μέγεθος», που θα προκαλέσουν «καταστροφή» στο Λίβανο.

Σε επίσημο αντίγραφο της ενημέρωσης που έκανε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε άντρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με το Λίβανο ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε επίσης ότι: «Δεν μπορώ να σας πω τώρα αν η Χεζμπολάχ θα αποφασίσει να εισέλθει πλήρως στον πόλεμο της Γάζας».

Ο πόλεμος αυτός άρχισε μετά από μία καταστροφική συνοριακή επίθεση που έκανε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, ενώ είναι ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Προειδοποίηση Νετανιάχου στη Χεζμπολάχ – «Αν επιτεθείτε θα προκληθεί καταστροφή στο Λίβανο»"

Κρήτη: Κάνουν έξωση των σεισμόπληκτων από τους οικίσκους – Σε κατάσταση σοκ 10 οικογένειες

Σε κατάσταση σοκ είναι από χθες, πάνω από 10 οικογένειες που ζουν σε οικίσκους στο Αρκαλοχώρι, καθώς χθες έλαβαν ειδοποιητήρια έξωσης!

Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρει την υπογραφή και αντιδημάρχου του Δήμου Μινώα, οι σεισμόπληκτοι στους οποίους παραχωρήθηκαν οικίσκοι και ήταν ενοικιαστές ή φιλοξενούμενοι σπιτιών που επλήγησαν από το σεισμό, πρέπει να αποχωρήσουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Αν δεν το πράξουν, σημειώνεται ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, δηλαδή θα επέμβει η Αστυνομία για την απομάκρυνσή τους.

Το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα η Εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”

Εκτός από τους πλειστηριασμούς που οι σεισμόπληκτοι έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τις αιτήσεις αποκατάστασης κτισμάτων που είναι στο “περίμενε”, τώρα στο “παζλ” προστίθενται και οι εξώσεις, που μάλιστα έχουν ήδη προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την κάθοδο στο Αρκαλοχώρι της ΑΑΔΕ που πραγματοποίησε ενδελεχείς ελέγχους αναφορικά με τη διαχείριση των οικίσκων και μάλιστα όχι μόνο όσων διατέθηκαν από το Δημόσιο αλλά και για εκείνους που δωρήθηκαν.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι οι 11 – μέχρι στιγμής – οικογένειες (μεταξύ των οποίων και ΑμεΑ, τρίτεκνοι, ασθενείς) που έλαβαν τις έγγραφες ειδοποιήσεις θα κινηθούν νομικά, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο μετακίνησης των ανθρώπων, κατά προτεραιότητα, και με έμφαση σε ευπαθείς ομάδες, σε 5 οικίσκους που δωρήθηκαν και στους 10 ακόμη που παραχώρησε η Περιφέρεια Κρήτης.

Σημειώνεται πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε δώσει τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους σεισμόπληκτους που ήταν ενοικιαστές, να νοικιάσουν σπίτια με “επιδότηση ενοικίου σεισμοπλήκτου”, που ανέρχεται σε ποσό 300 ευρώ + 50 ευρώ ανά μέλος της οικογένειας.

kriti360

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Κάνουν έξωση των σεισμόπληκτων από τους οικίσκους – Σε κατάσταση σοκ 10 οικογένειες"

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν περισσότερα από 20.000 προϊόντα «μαϊμού» σε σπίτι – 5.400.000 ευρώ η ζημιά για τις εταιρείες

Σε σπίτι της Θεσσαλονίκης η αστυνομία εντόπισε την Παρασκευή (20.10.2023) μια πραγματική αποθήκη με περισσότερα από 20.000 προϊόντα «μαϊμού» και συνέλαβε δυο άτομα για την υπόθεση αυτή.

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), εντόπισε στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, έναν χώρο εντός σπιτιού, που λειτουργούσε ως αποθήκη προϊόντων «μαϊμού». Πρόκειται για είδη ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών προϊόντων που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιριών.

Οι αρχές συνέλαβαν δυο άτομα για την υπόθεση άτομα, που κατηγορούνται για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας που σχετίζεται με την ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται ένα ακόμη άτομο, το οποίο ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι – αποθήκη των προϊόντων «μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 20.237 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών ειδών, που έφεραν σήματα επώνυμων εταιριών,
  • 3.930 στάμπες επώνυμων εταιριών,
  • 129 τεμάχια καλλυντικών προϊόντων που πωλούνταν χωρίς παραστατικά και
  • 18.210 ευρώ.

Τεράστια η ζημιά για τις εταιρείες

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημιάς, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τα 5.400.000 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν περισσότερα από 20.000 προϊόντα «μαϊμού» σε σπίτι – 5.400.000 ευρώ η ζημιά για τις εταιρείες"

Συντάξεις Νοεμβρίου 2023: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

Συγκεκριμένα:

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (μισθωτοί & μη μισθωτοί) από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016).

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Διαβάστε Περισσότερα » " Συντάξεις Νοεμβρίου 2023: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία "

Γάζα: Δεύτερο κομβόι 17 οχημάτων με ανθρωπιστική βοήθεια

Ένα δεύτερο κομβόι με φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθε σήμερα στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, ενώ επιθεωρείται πριν κατευθυνθεί προς τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, αλλά και ανθρωπιστικές πηγές στη Ράφα.

Συνολικός αριθμός περίπου 17 φορτηγών βρίσκονταν στο συνοριακό πέρασμα για επιθεώρηση πριν την είσοδό τους στη Γάζα, όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Νέες προειδοποιήσεις

Νωρίτερα οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις από τον στρατό του Ισραήλ να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο, με την προσθετη προειδοποίηση ότι αν δεν το πράξουν, ενδέχεται να θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατικής οργάνωσης». Ακολούθως, σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε με φυλλάδια τα οποία έφεραν το όνομα και τον λογότυπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και εστάλη μέσω ηχητικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων στη Γάζα.

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Γάζας. Η παρουσία σας βόρεια της Γουάντι Γάζα θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Όποιος επιλέξει να μην φύγει από τη βόρεια Γάζα (προς τις περιοχές) νότια της Γουάντι Γάζα ενδέχεται να ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης», αναφέρει το φυλλάδιο.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι «δεν σκοπεύει να θεωρεί όσους δεν έχουν απομακρυνθεί (…) μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης». Πρόσθεσε ότι δεν στοχοθετεί αμάχους.
«Προκειμένου να περιοριστούν οι βλάβες σε αμάχους, οι IDF έστειλαν ένα αίτημα στους κατοίκους του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς νότο», εξήγησε.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει συνεχώς τον παλαιστινιακό θύλακα μετά την επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, ενώ έχει συγκεντρώσει στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα ενόψει χερσαίας επιχείρησης εκεί.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς τον νότο, αν και οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι μέχρι τώρα δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατών», αν δεν το πράξουν. Εξάλλου εξήγησαν ότι το ταξίδι προς νότο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο εν μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών, ενώ πρόσθεσαν ότι από τις ισραηλινές επιδρομές έχουν πληγεί και περιοχές στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έφτασε στους 4.651 και των τραυματιών στους 14.245 από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με του παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γάζα: Δεύτερο κομβόι 17 οχημάτων με ανθρωπιστική βοήθεια"

Δύο συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: 33χρονη και 17χρονος τριγυρνούσαν με σακίδιο με βαρύ οπλισμό - Είχε μέσα καλάσνικοφ

Σε δρόμο της Κυψέλης περπατούσαν το μεσημέρι του Σαββάτου μία 33χρονη και ένας 17χρονος μεταφέροντας σακίδιο που μέσα του έκρυβαν βαρύ οπλισμό, όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς που έκαναν πεζή περιπολία.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ομάδας ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, στο πλαίσιο περιπολιών που διενεργούν στην Αθήνα και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τους δύο περπατούν σε δρόμο της Κυψέλης μεταφέροντας σακίδιο.

Άμεσα τους σταμάτησαν για έλεγχο. Τη στιγμή εκείνη ο ανήλικος προσπάθησε να τραπεί σε φυγή ωστόσο ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση.

Μέσα στο σακίδιο βρέθηκαν και περισυλλέχθηκαν ένα πολεμικό τουφέκι τύπου "KALASHNIKOV" με 3 γεμιστήρες και 140 φυσίγγια.

Η γυναίκα και ο έφηβος συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο διεξήγαγε την προανάκριση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Η 33χρονη είναι Ελληνίδα ενώ ο 17χρονος είναι αλλοδαπός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: 33χρονη και 17χρονος τριγυρνούσαν με σακίδιο με βαρύ οπλισμό - Είχε μέσα καλάσνικοφ"

Βασίλης Κικίλιας: Επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν τα μπαζωμένα ρέματα

Την επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν τα μπαζωμένα ρέματα στις περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Δυστυχώς υπάρχουν ρέματα που έχουν μπαζωθεί στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα και στα οποία έχουν γίνει κατασκευές, εργοστάσια, σπίτια κλπ. Αν, λοιπόν, παραδεχτούμε ότι το κράτος έχει μια συνέχεια, τότε οφείλουμε να δούμε το θέμα γενναία και να πάει το κράτος να αποζημιώσει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη να ανοίξουν και να ξεμπαζωθούν αυτά τα ρέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, τα μέτρα πρόληψης κινδύνου για τις φυσικές καταστροφές πρέπει να προτεραιοποιούνται και, εν προκειμένω για τις πλημμύρες, πρέπει πρώτα από όλα να καθαριστούν άμεσα οι κοίτες των ρεμάτων από φερτά υλικά.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές στη χώρα που έχουν σεισμικότητα, άλλες που υπάρχουν ρέματα που είναι επικίνδυνα και άλλες περιοχές που κατά κανόνα κάθε καλοκαίρι παρουσιάζουν προβλήματα με τις δασικές πυρκαγιές. Εκεί έχουμε επικεντρωθεί και για αυτό την 1η Σεπτεμβρίου- καθώς τώρα είναι η εποχή που υπάρχει κίνδυνος κατά κύριο λόγο από πλημμύρες- ενημέρωσα όλους τους αρμόδιους- δηλαδή δήμους, περιφέρειες και συναρμόδια υπουργεία- για το τι απαιτείται να γίνει σχετικά με τα αντιπλημμυρικά αλλά κυρίως με τον καθαρισμό» είπε ο υπουργός, σημειώνοντας τους κινδύνους που ενέχει ο συνδυασμός των καμένων εκτάσεων από τις πυρκαγιές του 2021, των ρεμάτων που δεν έχουν καθαριστεί από τα φερτά υλικά και τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

«Για αυτό το λόγο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δώσαμε το δικαίωμα στην Περιφέρεια και σε πάνω από 24 δήμους στο επίπεδο της πολιτικής κινητοποίησης με το Νόμο 4662 να μπορούν με άμεσες διαδικασίες να φέρουν εργολάβους και μπουν να καθαρίσουν τις κοίτες ρεμάτων, ποταμών, του Κηφισού, παραπόταμων κλπ» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Επισήμανε, επίσης, ότι τα κακώς κείμενα του κεντρικού κράτους και οι παθογένειες των τελευταίων 50 ετών υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό και στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄και β’ βαθμού, και απαιτείται ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη μείωση κινδύνου από φυσικές καταστροφές, οι οποίες θα είναι όλο και συχνότερες λόγω της κλιματικής κρίσης.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας έδωσε καίριες λύσεις σε πολλά κακώς κείμενα τα οποία σέρνονταν για πολλά – πολλά χρόνια. Είμαι πεπεισμένος ότι και σε αυτό το σημαντικό και κομβικό θέμα θα συζητήσουμε και θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι «η Πολιτική Προστασία και το οργανωμένο κράτος έκανε, κάνει και θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες, όπως ήδη έχει αποδείξει όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Βασίλης Κικίλιας: Επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν τα μπαζωμένα ρέματα"

Ηγουμενίτσα: Στιγμές τρόμου για γυναίκα που δέχθηκε επίθεση από πίτμπουλ – Τραυμάτισε εκείνη και το σκυλάκι της

Ένα αγριεμένο πίτμπουλ πήδηξε τη περίφραξη του σπιτιού του ιδιοκτήτη του στην Ηγουμενίτσα, επιτέθηκε σε γυναίκα και το σκυλάκι της και τους τραυμάτισε και τους δυο.

Το thespro.gr ανέφερε ότι η γυναίκα είπε στην καταγγελία της ότι την Παρασκευή (20.10.2023) την ώρα που έκανε τη βόλτα της με το σκυλάκι της στην Ηγουμενίτσα, δέχθηκε την επίθεση από ένα πίτμπουλ, το οποίο πήδηξε την περίφραξη του σπιτιού του ιδιοκτήτη του και χύμηξε πάνω τους.

Στόχος του πίτμπουλ ήταν αρχικά το σκυλάκι. Η γυναίκα, στην προσπάθειά της να προφυλάξει το μικρόσωμο σκύλο της, δέχθηκε πολλαπλά δαγκώματα στα δυο της χέρια από το πίτμπουλ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες.

Δαγκώματα δέχθηκε και το σκυλί της, το οποίο κινδύνεψε από την επίθεση του πίτμπουλ .

Το πιο ανησυχητικό είναι, πως το όλο περιστατικό συνέβη δίπλα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, όπου συνήθως υπάρχουν μικρά παιδιά. Ευτυχώς την ώρα εκείνη δεν υπήρχε κάποιο παιδί στο σημείο.

Η άτυχη γυναίκα, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατέθεσε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηγουμενίτσα: Στιγμές τρόμου για γυναίκα που δέχθηκε επίθεση από πίτμπουλ – Τραυμάτισε εκείνη και το σκυλάκι της"

K. Mητσοτάκης στο TikTok: Πρόσληψη 6.500 γιατρών και νοσηλευτών το 2024

Με νέο βίντεο που ανάρτησε στο TikTok επέλεξε να ενημερώσει τους πολίτες για την αναμόρφωση του ΕΣΥ και τα βήματα που ήδη γίνονται, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο με αφορμή ερώτηση που του έγινε σχετικά με τους μισθούς των γιατρών και ενημέρωσε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε ο προγραμματισμός για τις προσλήψεις 6.500 γιατρών και νοσηλευτών εντός του 2024.

«Πριν από τις εκλογές είχα ανεβάσει ένα βίντεο για το ΕΣΥ και είχα δεσμευθεί για κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις. Με αφορμή λοιπόν την ερώτησή σας ήρθε η ώρα να σας πω ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει να τις εφαρμόζουμε», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Πρώτα και κύρια πριν από λίγες ημέρες το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τον προγραμματισμό προσλήψεων για το έτος 2024. Έτσι, μέσα στο 2024, μέσα στον επόμενο χρόνο, θα προσληφθούν 6.500 γιατροί και νοσηλευτές που θα στελεχώσουν νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα».

«Μου λέτε συχνά ότι μισθοί των γιατρών και νοσηλευτών είναι χαμηλοί και έχετε δίκιο, γι’ αυτό να σας πω για τα μέτρα τα οποία έχουμε ήδη εφαρμόσει:

  • Αύξηση των μισθών των γιατρών μας κατά 10%
  • Επιπλέον επίδομα σε γιατρούς ΜΕΘ και Αναισθησιολόγους κατά 400 ευρώ τον μήνα
  • Επιπλέον επίδομα 250 ευρώ το μήνα σε γιατρούς ΕΚΑΒ
  • Επιπλέον 1.800 ευρώ του μισθού για όσους μετακινούνται σε νησιά
  • Αύξηση επιδόματος επικινδυνότητας σε νοσηλευτές στα 200 ευρώ το μήνα
  • Επιπλέον 1.200 ευρώ του μισθού για μετακίνηση στα νησιά

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, ακόμη, τα οικονομικά κίνητρα που δίνονται στους νέους γιατρούς που επιλέγουν την παθολογία και τη γενική ιατρική.

«Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό! Αποφασίσαμε να δώσουμε γενναία οικονομικά κίνητρα στους νέους γιατρούς μας, οι οποίοι θα επιλέξουν την παθολογία ή τη γενική ιατρική ως ειδικότητα. Θα αφορά συνολικά 2.500 νέους γιατρούς. Είναι παιδιά τα οποία σπούδασαν εδώ και τώρα θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να παραμείνουν στη χώρα μας για να υπηρετήσουν δύο ειδικότητες, την παθολογία και τη γενική ιατρική που είναι τόσο κρίσιμες για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα ποιοτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Τέλος, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ για να φτιάξουμε τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε 96 νοσοκομεία και να επισκευάσουμε συνολικά 156 κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε βίντεο που θα αφορά τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "K. Mητσοτάκης στο TikTok: Πρόσληψη 6.500 γιατρών και νοσηλευτών το 2024"

Κάλεσμα του Ισραήλ στους αμάχους – «Μετακινηθείτε νότια, αλλιώς θα θεωρηθείτε υποστηρικτές των τρομοκρατών»

Νέες προειδοποιήσεις από τον στρατό του Ισραήλ για να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έλαβαν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι, με την προσθήκη ότι σε περίπτωση που δεν το κάνουν, ενδέχεται να θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε με φυλλάδια τα οποία έφεραν το όνομα και τον λογότυπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και εστάλη μέσω ηχητικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων στη Γάζα.

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Γάζας. Η παρουσία σας βόρεια της Γουάντι Γάζα θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Όποιος επιλέξει να μην φύγει από τη βόρεια Γάζα (προς τις περιοχές) νότια της Γουάντι Γάζα ενδέχεται να ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης», αναφέρει το φυλλάδιο.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι «δεν σκοπεύει να θεωρεί όσους δεν έχουν απομακρυνθεί (…) μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Πρόσθεσε ότι δεν στοχοθετεί αμάχους.

«Προκειμένου να περιοριστούν οι βλάβες σε αμάχους, οι IDF έστειλαν ένα αίτημα στους κατοίκους του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς νότο», εξήγησε.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει συνεχώς τον παλαιστινιακό θύλακα μετά την επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, ενώ έχει συγκεντρώσει στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα ενόψει χερσαίας επιχείρησης εκεί.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς τον νότο, αν και οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι μέχρι τώρα δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατών», αν δεν το πράξουν. Εξάλλου εξήγησαν ότι το ταξίδι προς νότο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο εν μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών, ενώ πρόσθεσαν ότι από τις ισραηλινές επιδρομές έχουν πληγεί και περιοχές στο νότιο τμήμα του θύλακα.

«Αν επιτεθεί η Χεζμπολάχ θα βάλουμε στο στόχαστρο το Ιράν»

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Mail, ο Νιρ Μπαρκάτ, υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, προειδοποίησε ότι «οι Αγιατολάχ του Ιράν» θα «εξαφανιστούν από προσώπου γης» εάν η Χεζμπολάχ, η ομάδα που στηρίζει στον Λίβανο η Τεχεράνη, επιτεθεί στο Ισραήλ.

Τα εμπρηστικά του σχόλια εντείνουν τους φόβους μιας ταχέως κλιμακούμενης περιφερειακής σύγκρουσης και έρχονται πριν από την αναμενόμενη ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας για την «εξόντωση» της Χαμάς.

Φόβοι για πόλεμο σε δύο μέτωπα

Δεκάδες χιλιάδες ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονται στα σύνορα της περιοχής, όπου η Χαμάς, η οποία φέρεται επίσης να υποστηρίζεται από το Ιράν, κρατά περίπου 200 ομήρους που είχαν καταληφθεί κατά τη βίαιη επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Αλλά οι φόβοι αυξάνονται ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να αναγκαστεί να πολεμήσει σε δύο μέτωπα, με τη Χεζμπολάχ και τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας να ανταλλάσσουν τις προηγούμενες μέρες επανειλημμένα πυρά στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, ενώ Ισραηλινή επιδρομή πραγματοποιήθηκε και σε Συριακά αεροδρόμια, σύμφωνα με Συριακά ΜΜΕ.

Οι αρχές του Ισραήλ πρόσθεσαν νωρίτερα 14 επιπλέον κοινότητες στο σχέδιο εκκένωσης του βόρειου τμήματος της χώρας, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας και του στρατού.

Οι κοινότητες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο, που έχει την έγκριση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, βρίσκονται κοντά στη μεθόριο με τη Συρία και τον Λίβανο, όπου τις τελευταίες μέρες οι ανταλλαγές πυρών απειλών να παρασύρουν τον Λίβανο στην κρίση της Μέσης Ανατολής.

Συγκρούσεις στα σύνορα με τον Λίβανο

Νέες ανταλλαγές πυρών είχαμε το Σάββατο μεταξύ του ισραηλινού στρατού και μαχητών της λιβανέχικης Χεζμπολάχ, που προκάλεσαν νεκρούς και τραυματίες στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ- Λιβάνου, μια περιοχή όπου η ένταση έχει οξυνθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Στον Λίβανο το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι έξι μαχητές του σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις. Ο Ισλαμικός Τζιχάντ, μια ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, επεσήμανε ότι ένα μέλος του σκοτώθηκε.

Το εθνικό πρακτορείο του Λιβάνου NNA μετέδωσε χθες το βράδυ ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε επιδρομές κοντά στη μεθόριο, κυρίως στην Άλμα αλ Σάαμπ, τη Γιάριν και τη Νταΐρα, ενώ έκανε λόγο για «σοβαρούς βομβαρδισμούς κοντά στη Γιαρούν».

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια του Σαββάτου σημειώθηκε σειρά περιστατικών στο βόρειο Ισραήλ, όπως η εκτόξευση αντιαρματικής ρουκέτας από μαχητές της Χεζμπολάχ με κατεύθυνση το χωριό Μπαράμ, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Ο στρατός επεσήμανε επίσης ότι έπληξε θέση από την οποία η Χεζμπολάχ θα εκτόξευε αντιαρματικές ρουκέτες προς τη μεθοριακή πόλη Σλόμι.

Δύο Ταϊλανδοί τραυματίστηκαν από θραύσματα οβίδων κοντά στο χωριό Μαργκαλιότ.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή την εκκένωση της Κιριάτ Σμόνα, μιας πόλης στη μεθόριο με τον Λίβανο που μετρά περίπου 25.000 κατοίκους.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε τον τομέα Χανίτα με «κατευθυνόμενους πυραύλους», όπως και «το αλ Άμπαντ», σημειώνοντας ότι εκεί κατέστρεψε «τεχνικό εξοπλισμό». Πρόσθεσε ότι βομβάρδισε «τη θέση της Ρουγαϊσάτ αλ Άλαμ».

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ, ο σεΐχης Νάιμ Κάσεμ, εξέδωσε νέες προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης: «Με βάση τα γεγονότα, αν υπάρξει ένα συμβάν που απαιτεί ενισχυμένη επέμβαση από την πλευρά μας, θα το πράξουμε», τόνισε στη διάρκεια της κηδείας μέλους της σιιτικής οργάνωσης.

Οι νέες αυτές ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν την ώρα που ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ επισκεπτόταν Ισραηλινούς στρατιώτες που σταθμεύουν στο βόρειο τμήμα της χώρας. «Η Χεζμπολάχ αποφάσισε να πάρει μέρος στη μάχες και πληρώνει το τίμημα», δήλωσε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Ναζίμπ Μικάτι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε «την αυξανόμενη ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης» στα σύνορα. Επίσης «υπογράμμισε τη συνεχή αμερικανική στήριξη» στις δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για το ενδεχόμενο να ανοίξει δεύτερο μέτωπο στο βόρειο Ισραήλ, όπου καθημερινά υπάρχουν ανταλλαγές πυρών.

Μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού στα βόρεια σύνορα της χώρας για μια ενδεχόμενη επίθεση της Χεζμπολάχ.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον νότιο Λίβανο από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ανάμεσά τους 15 μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά και άμαχοι όπως και ένας δημοσιογράφος του Reuters, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.

Από την ισραηλινή πλευρά, τρεις στρατιώτες και ένας άμαχος έχουν σκοτωθεί σε ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ, όπως έχει ανακοινώσει ο στρατός.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλεσμα του Ισραήλ στους αμάχους – «Μετακινηθείτε νότια, αλλιώς θα θεωρηθείτε υποστηρικτές των τρομοκρατών»"

Ασπρόπυργος: Εντοπίστηκε αποθήκη με κλεμμένα αυτοκίνητα και μηχανές - Βίντεο ντοκουμέντο

Αποθήκη με κλεμμένα οχήματα εντόπισαν το βράδυ του Σαββάτου (21/10) αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στα Νεόκτιστα του Ασπρόπυργο.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις μοτοσυκλέτες, τρία ΙΧ αυτοκίνητα καθώς και τρία τζετ σκι. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δύο από αυτά είχαν κλαπεί πρόσφατα από περιοχές της Αττικής.

Βίντεο ντοκούμεντο από την παράνομη αποθήκη εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr:



Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ασπρόπυργος: Εντοπίστηκε αποθήκη με κλεμμένα αυτοκίνητα και μηχανές - Βίντεο ντοκουμέντο"

«Βομβαρδισμένο τοπίο» η Ούλωφ Πάλμε μετά τα επεισόδια έξω από την Πανεπιστημιούπολη – Δύο οι τραυματίες αστυνομικοί

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η Ούλωφ Πάλμε στου Ζωγράφου, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Πανεπιστημιούπολη τα ξημερώματα της Κυριακής (22.10.2023).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 1.25 π.μ. ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη και επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Ούλωφ Πάλμε.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε αστυνομικό εξοπλισμό και σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Δείτε φωτογραφίες

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Βομβαρδισμένο τοπίο» η Ούλωφ Πάλμε μετά τα επεισόδια έξω από την Πανεπιστημιούπολη – Δύο οι τραυματίες αστυνομικοί"

Κασσελάκης: Δεν θυμάμαι τι έγραφα, ήμουν 24 ετών – Τι απαντά για τα άρθρα που αποκάλυψε η ΕΦΣΥΝ

«Δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρονών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στο δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ, που αποκάλυψε άρθρα που φέρεται να υπέγραφε ως Αριστοτέλης Οικονόμου στον «Εθνικό Κήρυκα», στα οποία επιχειρηματολογούσε υπέρ της απόλυσης περισσότερων δημοσίων υπαλλήλων και της μείωσης μισθών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1, ο κ. Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM το πρωί της Κυριακής επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του για τις θέσεις που εξέφραζε πριν λίγα χρόνια. «Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο», δήλωσε, αν και δεν παραδέχθηκε ευθέως ότι ο ίδιος είναι ο συντάκτης των άρθρων, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι δεν θυμάται.

«Κατ’ αρχάς δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρονών. Ήμουν ένα παιδί το οποίο δούλευε σε ένα πολύ δύσκολο τομέα, δούλευα πάρα πολύ σκληρά. Ήμουν σε μια σχέση με μια κοπέλα που δεν ήμουν χαρούμενος, προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου και να βοηθήσω τους γονείς μου. Ήταν ένας τομέας, ο χρηματοοικονομικός, που είχε ακόμη μεγάλη τοξικότητα και αναβρασμό μέσα του. Ήμουν ένα παιδί της ομογένειας τότε που ήταν πολύ νευριασμένο με αυτά που γινόντουσαν στην Ελλάδα», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.



«Δεν θυμάμαι τι έγραφα τότε, ούτε ποιος ήμουν τότε»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο περιβάλλον στο οποίο ζούσε τότε και στην κατάσταση στην Ελλάδα.

«Ήμουν στην τράπεζα και όλοι μιλούσαν για το πόσο ξερχαβαλωμένο πράγμα είναι η Ελλάδα. PSI εδώ, εκεί κτλ. Γι’ αυτά τα οποία λέτε, ίσως να είχα επηρεαστεί από την ιδέα ότι οι γονείς μας κληροδότησαν σε εμάς ένα πράγμα που μας έδιωξε από την χώρα. Και όπως η οικογένεια μου έφυγε, εγώ έφυγα από την Ελλάδα στις ρίζες της κρίσης, πάρα πολλοί Έλληνες έφυγαν κατά την διάρκεια της κρίσης», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο συνέχισε: «Άρα, δεν θυμάμαι τι έγραφα τότε, ούτε ποιος ήμουν τότε. Πείτε, ότι τότε είχα ας το πούμε ιδέες χωρίς επαρκή πληροφόρηση ως ένας νέος εργαζόμενος τις οποίες τις έγραφα αντί να κάθομαι στο σπίτι μου και στην δουλειά καθόμουν και έγραφα πρωτογενές υλικό για την ομογενειακή εφημερίδα σε ελληνόφωνο μέσο».

«Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο»

«Βιωματικά μεγάλωσα, έγινα επιχειρηματίας, είδα ανισότητες, άλλαξε ο εαυτός μου και επέλεξα, παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα επειδή την διακυβέρνηση που έκανε την περίοδο 2015-2019, την καλή διαχείριση που έκανε στο τέλος της ημέρας. Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο. Αλλά ξέρετε κάτι; Είμαι σίγουρος ότι ο 24χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε για τον 55χρονο Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εξαρτάται από τον Βελόπουλο, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό», είπε.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό. «Παλεύω για μια προοδευτική Ελλάδα που θα δώσει ισότητα σε όλους. Χρειάζεται να μιλάμε για τα άρθρα μου το 2012 για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τη φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη; Είμαστε σοβαροί πλέον;», ανέφερε.

Τα άρθρα του «Αριστοτέλη Οικονόμου» που αποκάλυψε η ΕΦΣΥΝ

Η Εφημερίδα των Συντακτών «ξέθαψε» από τα αρχεία του «Εθνικού Κήρυκα» παλαιότερα άρθρα του κ. Κασσελάκη, όπου υπογράφοντας ως «Αριστοτέλης Οικονόμου», εμφανίζεται υπέρ των μικρότερων μισθών στην Ελλάδα ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ δηλώνει ότι θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, όπως είχαν πιεστεί να πράξουν οι κυβερνήσεις της εποχής των Μνημονίων. 

Διαβάστε τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα του άρθρου της ΕΦΣΥΝ: 


Εντοπίσαμε δεκάδες κείμενα του Στέφανου Κασσελάκη, τα οποία διαψεύδουν εκείνους που τον επικρίνουν λέγοντας ότι είναι ένας «άσχετος», ότι τάχα δεν έχει πολιτική συγκρότηση ή ότι δεν έχει ιδέα από οικονομία. Τα κείμενα αυτά παρουσιάζουν μια αξιοθαύμαστη ενότητα και σαφή πολιτική συγκρότηση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά.

kasselakis_efsyn___1_

Και νέος και νεοφιλελεύθερος

Από τα πρώτα κείμενά του ο Στέφανος Κασσελάκης, ως φοιτητής, εμφανίζεται ως πεισμένος δεξιός και νεοφιλελεύθερος, υπέρ των επιχειρήσεων και εναντίον των εργαζομένων. Διαβάζουμε στη στήλη του: «Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι μικρότεροι από τους αντίστοιχους στην Ευρώπη της πρώτης ταχύτητας, κάτι το οποίο όμως μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα καλό, αν μπορέσουμε να ενισχύσουμε έτσι την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό ή των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα» (7.7.2007).

Από εκείνη τη μακρινή εποχή ο Στέφανος Κασσελάκης ξιφουλκούσε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων: «Το βασικότερο συγκριτικό µας πλεονέκτημα [είναι η] εκπαίδευση. Αυτός και µόνο αυτός ο λόγος αρκεί για να επιτρέψουμε ιδιωτικά ελληνικά πανεπιστήμια». Και υποστήριζε τη Ν.Δ. απέναντι στο «διστακτικό» ΠΑΣΟΚ: «Κατά τη γνώμη µου είναι οξύμωρο και υποκριτικό ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να θεωρείται το προοδευτικό κόμμα του λαού, ενώ είναι αντίθετο στις εκπαιδευτικές αλλαγές της Ν.Δ. που θα άνοιγαν πόρτες τόσο σε φοιτητές όλων των κοινωνικοοικονοµικών στρωμάτων όσο και στις ελληνικές επιχειρήσεις».

Ειδικά για τα πανεπιστήμια, η μόνη προοπτική που έβλεπε ο κ. Κασσελάκης ήταν η ιδιωτικοποίηση: «Αρνείται κανείς ότι όσα ιδιωτικά πανεπιστήμια ιδρυθούν μετά την αναθεώρηση του άρθρου 16 θα δώσουν τεράστια έμφαση στις εγκαταστάσεις τους;» (9.3.2007). Εχθρός του ήταν οι φοιτητικές παρατάξεις και το πανεπιστημιακό άσυλο: «Οχι, δεν είναι η έλλειψη υπερηφάνειας εκ μέρους των φοιτητών. Είναι το ότι αυτή η υπερηφάνεια ανήκει στις κομματικές παρατάξεις των φοιτητών, το ότι αυτή η υπερηφάνεια ανήκει σε ένα αναχρονιστικό άσυλο».

Τα ίδια επαναλάμβανε με κάθε ευκαιρία: «Αυτό που δεν είπε [ο Γιώργος Παπανδρέου] είναι ότι και ο ίδιος είχε την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατούσε, όταν διάλεξε […] να μην υποστηρίξει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αν είχε το πολιτικό κουράγιο να υποστηρίξει την αλλαγή, µε την οποία αρχικά συμφωνούσε, οι φοιτητές πάλι θα “έτρωγαν” ξύλο από τα ΜΑΤ, αλλά τουλάχιστον η κατάσταση µε την Παιδεία θα δοκιμαζόταν ριζικά και θα άλλαζε».

kasselakis_efsyn___2_

Με κάθε ευκαιρία διατύπωνε τη λύπη του για τις κινητοποιήσεις φοιτητών και εργαζομένων στην Ελλάδα: «Τι να σκεφτώ όταν οι στενοί μου φίλοι στην Ελλάδα δεν μπορούν να σπουδάσουν, ενώ το θέλουν, λόγω των καταλήψεων και των απεργιών;». Και, βέβαια, δίπλα σ’ αυτά: «Είναι απίστευτο πως το Κοµµουνιστικό Κόµµα πήρε το 8,1% των ψήφων σε µια ανεπτυγμένη χώρα, όπως η Ελλάδα» (27.9.2007).

Τα ίδια με τον φοιτητή Κασσελάκη έλεγε λίγα χρόνια αργότερα ο επιχειρηματίας Κασσελάκης ως «Αριστοτέλης Οικονόμου». Από τα πρώτα χρόνια της κρίσης, η κύρια έννοια του ήταν και πάλι η ιδιωτική εκπαίδευση και η μεσαία τάξη: «Εμαθα ότι σε πολλά από τα πιο γνωστά ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας έχουν υπάρξει μεγάλες απώλειες στις εγγραφές των μαθητών (που πηγαίνουν πλέον σε δημόσια σχολεία). Αυτό σε μένα φανερώνει ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή θέση» (31.12.2011).

Ο Κασσελάκης επιχειρηματίας θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και εξαίρει τη μείωση του κατώτατου μισθού (18.2.2012)
Το σοβαρότερο είναι ότι όταν η συγκυβέρνηση Παπαδήμου (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) απέλυε δημοσίους υπαλλήλους, ο Στέφανος Κασσελάκης διαφωνούσε, επειδή θεωρούσε μικρό τον αριθμό των απολυόμενων: «Τα 15.000 άτομα που αποφάσισαν να απολύσουν από το Δημόσιο μέσα στο 2012 μού φαίνονται πάρα πολύ λίγα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχαν ήδη απολύσει πολύ περισσότερα άτομα και να επένδυαν τα χρήματα στη μείωση της φορολογίας».

Ο κ. Κασσελάκης δεν είχε δυσκολία να δικαιολογήσει τις εταιρείες που έβγαζαν υπερκέρδη την περίοδο της κρίσης και ονειρευόταν μια χώρα που θα διοικείται ως επιχείρηση: «Πώς είναι δυνατόν να έχουν εντυπωσιακά κέρδη οι εταιρείες όταν η οικονομική ανάπτυξη δεν αντιστοιχεί; Είναι δυνατόν, επειδή οι επιχειρήσεις έχουν βρει νέους τρόπους να αναδιοργανωθούν, νέες πηγές παραγωγικότητας και νέες αγορές στο εξωτερικό. Αν μόνο η Ελλάδα διοικούνταν λίγο σαν επιχείρηση...» (21.4.2012).

Την κρίσιμη περίοδο των εκλογών του 2012, ο κ. Κασσελάκης εκδήλωνε την ελπίδα να κατορθώσουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να κερδίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, την επικράτηση του οποίου θεωρούσε καταστροφική: «Θα ήμουν πολύ προσεκτικός για τις εξελίξεις στην Ελλάδα: αν η Κεντροδεξιά δεν συσπειρωθεί αρκετά ώστε να μπλοκάρει τα πιο δημαγωγικά κόμματα της Αριστεράς, ένα συστημικό γεγονός δεν θα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας» (19.5.2012).

Πριν από τις δεύτερες εκλογές του 2012 ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται για πρώτη φορά στον Αλέξη Τσίπρα, υιοθετώντας όλα τα κινδυνολογικά σενάρια της Δεξιάς: «Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε διεθνής φυσιογνωμία αυθημερόν, καθώς οι πιθανότητες η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ σκαρφάλωναν προς το 50 και 75%. […] Η πόλωση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα σε μια κυβέρνηση συνεργασίας δύο κομμάτων. Αν αυτή η κυβέρνηση τελικά υπάρξει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και άλλου αριστερού κόμματος, φαντάζομαι ότι οι αγορές θα αντιδράσουν αρκετά αρνητικά στην εξέλιξη (παρά τα περί παραμονής στο ευρώ χωρίς λιτότητα που διαφημίζει η ηγεσία του κόμματος). Είναι όντως πρωτοφανές το ότι 1 ή 2% των Ελλήνων ψηφοφόρων μπορεί να επηρεάσει τόσο καθοριστικά τις διεθνείς αγορές» (2.6.2012).

Η επικράτηση της Ν.Δ. αντιμετωπίζεται με ανακούφιση: «Οι εκλογές στην Ελλάδα κατέληξαν τελικά στη δημιουργία μιας κεντρώας κυβέρνησης με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάψει πλέον να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των διεθνών εφημερίδων και οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες θα αισθάνονται σαν να συνομιλούν με μια ελληνική κυβέρνηση από τις παλαιότερες, φυσιολογικές εποχές» (23.6.2012).

Πριν από τις δεύτερες εκλογές του 2015 ο κ. Κασσελάκης θα προβλέψει συμμαχία Τσίπρα-Δεξιάς: «Ο κ. Κασσελάκης», γράφει ο «Εθνικός Κήρυξ», «νομίζει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο πλέον πιθανότερος να νικήσει, αλλά αμφιβάλλει ότι θα ξεπεράσει το 30% και νομίζει ότι υπάρχει πιθανότητα 90% ότι θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα με το τι λέει ο κ. Τσίπρας τώρα. “Δεν νομίζω ότι είναι αντίθετος με τις στροφές 180ο πλέον”, σημειώνει ο κ. Κασσελάκης» (10.9.2015).

Άδωνις: Η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τη φαντασία

Την αρθρογραφία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης και τις θέσεις που πρόβαλε σχολίασε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας ότι, όταν ο ίδιος έλεγε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας καπιταλιστής, πολλοί τον κατηγόρησαν, τώρα όμως αποδεικνύεται ότι τα γραπτά του δεν έχουν σχέση με την Αριστερά.

Ο Κασσελάκης πήρε θέση «υπέρ των μειώσεων των φόρων, των ιδιωτικών πανεπιστημίων» και εμφανίστηκε ως «θαυμαστής του Ρόναλντ Ρήγκαν και του Κυριάκου Μητσοτάκη» στην εφημερίδα του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη «που τον πολέμησε ο Σύριζα με λύσσα».

Καταλήγει γράφοντας ότι «η πραγματικότητα εδώ έχει προ πολλού ξεπεράσει την φαντασία. Όταν διαγράψει όλους αυτούς τους “παρωχημένους αριστερούς” τύπου Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη, κλπ θα δούμε τις πραγματικές του ιδέες».

Στην ανάρτησή του γράφει:

«Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών παρουσιάζει τις πραγματικές πολιτικές θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, όπως τις διατύπωνε επί χρόνια αρθρογραφόντας στον “Εθνικό Κήρυκα” με ψευδώνυμο.

» Όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα “έχουν πλήρη συγκρότηση και ενότητα σκέψης απλά δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά”. Όταν εγώ είχα πει την πρώτη μέρα ότι χαίρομαι που ένας καπιταλιστής αναλαμβάνει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σπεύσει, ως συνήθως, όλοι να με κατηγορήσουν…

» Υπέρ των μειώσεων των φόρων και των χαμηλών μισθών των εργαζομένων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, φανατικά υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της κατάργησης του άρθρου 16, θαυμαστής του Ρόναλντ Ρήγκαν και του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλα αυτά στην εφημερίδα του πρώην ΥΦΥΠΕΞ μας, που τον πολέμησε ο Σύριζα με λύσσα….

» Πραγματικά η πραγματικότητα εδώ έχει προ πολλού ξεπεράσει την φαντασία. Όταν διαγράψει όλους αυτούς τους “παρωχημένους αριστερούς” τύπου Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη, κλπ θα δούμε τις πραγματικές του ιδέες…και όλα αυτά επαναλαμβάνω στην ΕΦΣΥΝ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κασσελάκης: Δεν θυμάμαι τι έγραφα, ήμουν 24 ετών – Τι απαντά για τα άρθρα που αποκάλυψε η ΕΦΣΥΝ"

Θρίλερ στα Μέγαρα: Βρέθηκαν ανθρώπινο κρανίο και οστά - Πού ανήκουν

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν κυνηγοί στα Μέγαρα, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (22/10). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντόπισαν τυχαία ένα ανθρώπινο κρανίο και στη συνέχεια ανθρώπινα οστά.

Τι αποκάλυψε η έρευνα των αστυνομικών Αρχών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκαν πάνω στο πτώμα προσωπικά εγγράφα, βάσει των οποίων πρόκειται για άτομο για το οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση, πέρσι, από την περιοχή της Καλλιθέας. 

Διαβάστε Περισσότερα » " Θρίλερ στα Μέγαρα: Βρέθηκαν ανθρώπινο κρανίο και οστά - Πού ανήκουν"

Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Η ΕΕ εξετάζει την παράτασή του, σύμφωνα με τους Financial Times

Το ενδεχόμενο να παρατείνει το μέτρο της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Financial Times».

Το πλαφόν τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο, καθώς υπήρχαν φόβοι για τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και του σαμποτάζ του αγωγού στη Βαλτική στην αύξηση των τιμών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για αρνητικές συνέπειες» από τότε που τέθηκε σε ισχύ το μέτρο και ότι οι τιμές του φυσικού αερίου είναι τώρα σχεδόν κατά 90% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει το άρθρο το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Η ΕΕ εξετάζει την παράτασή του, σύμφωνα με τους Financial Times"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news