facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Θάνος Πλεύρης: Η απάντηση για την οικογενειακή βόλτα χωρίς μάσκες – «Και ψεύτες και άθλιοι» (ΕΙΚΟΝΑ)

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει μια φωτογραφία του Θάνου Πλεύρη και της οικογένειάς του να κάνουν βόλτα σε εξωτερικό χώρο χωρίς να φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό, με εξαίρεση την κόρη του Υπουργού Υγείας.

Tο συγκεκριμένο στιγμιότυπο που έχει αναπαραχθεί κυρίως στα social media έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια από τους χρήστες σχετικά με το αν η οικογένεια Πλεύρη τηρούσε ή όχι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης κάνει για fake news, τονίζοντας ότι το στιγμιότυπο προέρχεται από φωτογράφηση σε lifestyle περιοδικό που είχε κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου 2021, οπότε και δεν είχαν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Η ανάρτησή του:

“Αναφορικώς με το #fakenews φωτογραφίας της οικογένειας μου που διακινούν διάφοροι λογαριασμοί που ανήκουν σε όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης ως δήθεν χθεσινή βόλτα τους παραθέτω ότι η φωτογραφία είναι από το περιοδικό Hello στις 15.12.21.”

thecaller 

Διαβάστε Περισσότερα » " Θάνος Πλεύρης: Η απάντηση για την οικογενειακή βόλτα χωρίς μάσκες – «Και ψεύτες και άθλιοι» (ΕΙΚΟΝΑ)"

Θεσσαλονίκη: Κηδειόχαρτα για τον Πρύτανη του ΑΠΘ – «Άνοιξες τον τάφο σου» (ΦΩΤΟ)

Σε μία απειλητική και … «μακάβρια» κίνηση προχώρησαν άγνωστοι στην περιοχή της Καμάρας σήμερα Σάββατο, αφισοκολλώντας σε στάσεις λεωφορείων κηδειόχαρτα, τα οποία καταφέρονται κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» έπειτα από 34 χρόνια, όπως ανέφερε το GRTimes σε ρεπορτάζ. 

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Πρύτανης δέχεται απειλές για τη ζωή του, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου που διήρκησε 34 ολόκληρα χρόνια.

Στις αφίσες αναγράφεται με απειλητική φρασεολογία πως ο πρύτανης του ΑΠΘ και «ρουφιάνος», όπως τον αποκαλούν, «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του», ενώ συμπληρώνουν με τον ίδιο στόμφο ότι «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό».

Χαρακτηριστικά ως οικογένεια του πρύτανη αναφέρονται οι «μπάτσοι, ακαδημαϊκοί, Μητσοτάκης, εργολάβοι».


grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Κηδειόχαρτα για τον Πρύτανη του ΑΠΘ – «Άνοιξες τον τάφο σου» (ΦΩΤΟ)"

Ιταλία: Κοντά στις 200.000 τα νέα κρούσματα – Στους 184 οι θάνατοι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 197.552 κρούσματα κορονοϊού και 184 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.220.226 διαγνωστικά τεστ, το 16,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.557 ασθενείς, ενώ σε απλές κλίνες 14.930.

Στο μεταξύ χθες αυξήθηκε κατά 300%, σε σχέση με τον ημερήσιο μέσο όσο της προηγούμενης εβδομάδας, ο αριθμός των πολιτών άνω των 50 ετών που έλαβαν πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19. Συνολικά, ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν πρώτη δόση εμβολίου σε όλες τις ηλικιακές ομάδες αυξήθηκε κατά 60%.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, πρόκειται για αποτέλεσμα της απόφασης που προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των πενήντα χρόνων, η οποία ελήφθη από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι πριν δυο ημέρες.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, στις ΜΕΘ της χώρας οι ανεμβολίαστοι με κορονοϊό την περίοδο αυτή είναι 25 φορές περισσότεροι από τους ασθενείς που έχουν λάβει τρεις δόσεις των σκευασμάτων κατά της covid 19.

Ο φυσικός Τζόρτζιο Σεστίλι, βάσει μαθηματικού μοντέλου, προέβλεψε ότι την επόμενη εβδομάδα τα ημερήσια κρούσματα στην Ιταλία μπορεί να ξεπεράσουν τις 400.000.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Κοντά στις 200.000 τα νέα κρούσματα – Στους 184 οι θάνατοι"

Γαλλία: Πάνω από 300.000 νέα κρούσματα κορονοϊού

Η πίεση στα γαλλικά νοσοκομεία παρέμενε μεγάλη σήμερα, με περισσότερους από 3.800 ασθενείς με κορονοϊό να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δε φαίνεται να μειώνεται, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 303.669 νέα κρούσματα.

Από την αρχή της πανδημίας στη Γαλλία 125.349 άνθρωποι, εκ των οποίων 143 το προηγούμενο 24ωρο.

Το 79% του συνολικού πληθυσμού της Γαλλίας έχει λάβει μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 και το 77,1% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Πάνω από 300.000 νέα κρούσματα κορονοϊού"

Κ.Φαρσαλινός για Θ.Πλεύρη: «Τα πρόστιμα για τις μάσκες είναι για τους υπηκόους μόνο – Όχι για τους διατάσσοντες»

Σάλο έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο οποίος  φωτογραφήθηκε στο κέντρο της Αθήνας να βολτάρει χωρίς να φορά μάσκα και αυτό παρά την απαγόρευση που  ο ίδιος είχε ανακοινώσει στις 23 Δεκεμβρίου!

Ο  γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός αντιδρώντας στην εμφάνιση του Θ.Πλεύρη ανέφερε σχετικά:

«Η διαταγή χρήσης μάσκας όταν περπατάμε σε δημόσιο δρόμο, για την αποφυγή προσβολής από τον ιό που πέφτει από τα σύννεφα και μεταφέρεται με τον αέρα, είναι για τους ΥΠΗΚΟΟΥΣ μόνο. Όχι για τους διατάσσοντες...

(τα μέσα ενημέρωσης αναμεταδίδουν ότι η φώτο είναι σημερινή)»

pronews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ.Φαρσαλινός για Θ.Πλεύρη: «Τα πρόστιμα για τις μάσκες είναι για τους υπηκόους μόνο – Όχι για τους διατάσσοντες»"

Παραλήρημα Ακάρ: Η Ελλάδα προσποιείται το θύμα μεταμφιεσμένη σε πρόβατο

Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος προχώρησε σε ένα νέο επιθετικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας αναφερόμενος σε προβοκάτσιες, ενώ για μια ακόμα φορά κατηγόρησε την Αθήνα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης επιμένοντας στο αφήγημα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Σύμφωνα δε με την Καθημερινή της Κύπρου, καταλόγισε την Ελλάδα ότι «προσποιείται ότι είναι χώρα-θύμα, μεταμφιεσμένη σε πρόβατο».

«Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς σε τουλάχιστον 16 από τα 23 αποστρατικοποιημένα νησιά σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης και άλλες διεθνείς συνθήκες, εξοπλίζοντας τα και επιπλέον, συμπεριλαμβάνοντας αυτά τα νησιά σε στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ και σε άλλες ασκήσεις. Χρησιμοποιεί τρίτες χώρες για της διεκδικήσεις της. Και προσπαθούν να τους ξεγελάσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Στο ίδιο πλαίσιο πρόσθεσε ότι η χώρα μας «διεκδικεί κυριαρχία νησιών νησίδων και βραχονησίδων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες, και μάλιστα ορισμένα από αυτά τα νησιά τα βάζει προς πώληση. Η Ελλάδα συνεχίζει τις παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, η Ελλάδα προσπαθεί να διαστρεβλώσει όλες τις αλήθειες και προσποιείται ότι είναι χώρα – θύμα μεταμφιεσμένη σε πρόβατο, για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες. Εκμεταλλεύεται την ένταξη στην ΕΕ, για να σχηματίσει συμμαχίες στο εσωτερικό της, δημιουργώντας μια τεχνητή απειλή και προσπαθεί να μετατρέψει τα προβλήματα με την Τουρκία σε πρόβλημα Τουρκίας – Ε.Ε., Τουρκίας – ΗΠΑ ή Τουρκίας – ΝΑΤΟ», συνέχισε ο κ. Ακάρ, προσθέτοντας:

«Η Ελλάδα ενεργεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, σχεδόν για κάθε θέμα που εκκρεμεί να επιλυθεί μεταξύ μας, της κοινής λογικής, των σχέσεων καλής γειτονίας και της ιστορικής πραγματικότητας. Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με κοινή λογική ή με το διεθνές δίκαιο, η μονομερής βούληση των γειτόνων μας να αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα σε 12 μίλια, τα οποία σήμερα είναι 6 μίλια, και να διεκδικούν εναέριο χώρο 10 μιλίων ενώ τα χωρικά ύδατα είναι μόνο 6 μίλια. Στην εποχή μας, και στην ιστορία δεν υπάρχει μια τέτοια πρακτική».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλήρημα Ακάρ: Η Ελλάδα προσποιείται το θύμα μεταμφιεσμένη σε πρόβατο"

Σχολεία: Χωρίς self – test μαθητές και εκπαιδευτικοί – Διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας γι αυτές τις περιπτώσεις

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη διάθεση των δωρεάν self test για τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα (10.01.2021).

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, ορισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν self test, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας με νέα οδηγία διευκρινίζει το τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο:

«Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test.

Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Χωρίς self – test μαθητές και εκπαιδευτικοί – Διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας γι αυτές τις περιπτώσεις"

Πακιστάν: Πολλοί νεκροί απο χιονόπτωση που παγίδευσε οδηγούς στα αυτοκινητά τους

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από έντονη χιονόπτωση που τους παγίδευσε στα οχήματά τους, στο βόρειο Πακιστάν.

Περίπου 1.000 οχήματα εγκλωβίστηκαν, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, επίδοξοι τουρίστες, έσπευσαν να δουν τη χειμερινή χιονόπτωση στην πόλη Μουρέ.

Ένας αστυνομικός, η σύζυγός του και τα έξι παιδιά τους, καθώς επίσης μια άλλη πενταμελής οικογένεια, είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο στρατός προσπαθεί να καθαρίσει τους δρόμους και να σώσει όσους είναι ακόμα παγιδευμένοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σεΐχης Ρασίντ, δήλωσε ότι η κρίση προκλήθηκε από τον αριθμό των ανθρώπων που ταξιδεύουν στην περιοχή, βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα είχαν φτάσει στην πόλη της αποικιακής εποχής τις τελευταίες ημέρες, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Πακιστάν, να πλημμυρίζουν με εικόνες ανθρώπων να απολαμβάνουν το χιόνι.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πακιστάν: Πολλοί νεκροί απο χιονόπτωση που παγίδευσε οδηγούς στα αυτοκινητά τους"

Γαλλία: Αντιεμβολιαστές διαδηλώνουν απαντώντας στον Εμανουέλ Μακρόν

Αντιεμβολιαστές διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε πόλεις της Γαλλίας σήμερα, επικρίνοντας τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχολίασε ότι θέλει να «τσαντίσει» όσους αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 θέτοντάς τους νέους περιορισμούς.

«Τους ανεμβολίαστους θέλω πολύ να τους τσαντίσω. Και άρα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η στρατηγική», δήλωσε ο Μακρόν την Τρίτη σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Δύο ημέρες αργότερα ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι εννοεί «απολύτως» τις δηλώσεις του αυτές.

Σήμερα στο Παρίσι οι διαδηλωτές απάντησαν υιοθετώντας το σλόγκαν του Μακρόν και φωνάζοντας: «Εμείς θα σε τσαντίσουμε».

Άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Όχι στο εμβολιαστικό πάσο», μια αναφορά στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν βάσει του οποίου για να εισέλθει κάποιος στους περισσότερους δημόσιους χώρους θα πρέπει να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της covid-19.

Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μασαλίας, της Νάντης και της Λε Μαν, μεταξύ άλλων.

«Οι δηλώσεις Μακρόν ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι», δήλωσε η Βιρζινί Ουγκέτ, διευθύντρια νοσοκομείου η οποία δεν έχει ανοσοποιηθεί κατά της Covid-19, παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς, επειδή νόσησε πέρυσι.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον Γάλλο πρόεδρο ότι καταπατά τις ελευθερίες τους και καταστρατηγεί την ισότητα των πολιτών. Ο ίδιος απαντά ότι η ελευθερία έχει και ευθύνες, μία από τις οποίες είναι η προστασία της υγείας των άλλων.

Χθες Παρασκευή στη Γαλλία καταγράφηκαν περισσότερα από 300.000 νέα κρούσματα covid-19 για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα. Οι νοσηλείες, όπως και ο αριθμός των ασθενών με covid-19 που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξάνονται σταθερά, ασκώντας πίεση στο σύστημα υγείας.

Κάποια νοσοκομεία ανακοίνωσαν ότι περίπου το 85% των ασθενών με covid-19 που νοσηλεύονται εκεί δεν έχει εμβολιαστεί.

Στη Γαλλία το 90% των κατοίκων άνω των 12 ετών έχει ανοσοποιηθεί κατά της covid-19.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Γαλλία: Αντιεμβολιαστές διαδηλώνουν απαντώντας στον Εμανουέλ Μακρόν"

Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν την Κυριακή (9.1.2022) σε όλη τη χώρα, ενώ τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ.

Παράλληλα, την Κυριακή αναμένονται λίγα χιόνια κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια στους 10 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 15 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς το πρωί να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 και από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει"

Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για τον Βοτανικό


Ο Δήμος Αθηναίων ενέκρινε και τυπικά το σχέδιο για τον διαγωνισμό, μέσα από τον οποίο θα προκύψει ο ανάδοχος για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο γνωστοποίησε με κάθε επισημότητα ότι ολοκληρώθηκαν τα πάντα για την έναρξη της δημοπράτησης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η προεργασία των απαραίτητων διαδικαστικών θεμάτων έχει ολοκληρωθεί, για να «τρέξει» το αμέσως επόμενο διάστημα η δημοπράτηση του έργου.

Η Διπλή Ανάπλαση, θυμίζουμε, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την απόφαση της Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, η οποία και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Μέχρι τότε, όμως, οι εμπλεκόμενες πλευρές προσπαθούν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται την όλη διαδικασία.

Τη Δευτέρα (10/1), πάντως, η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου, εκεί όπου θα ενημερώσει το κοινό και τα ΜΜΕ για το θέμα 

sport-fm

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για τον Βοτανικό "

Κορωνοϊός: 37.676 κρούσματα και 65 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 37.676 , εκ των οποίων 93 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.489.024 (ημερήσια μεταβολή +2.6%), εκ των οποίων 50.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 524 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.814 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το ποσοστό της θετικότητας διαμορφώθηκε στο 6,75% από 21,49% την προηγούμενη ημέρα.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 14.709 στην Αττική (10.135 χθες).
  • 4.145 στη Θεσσαλονίκη (3.005 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.650 από την Ανατολική Αττική (1.306 χθες).
  • 2.054 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.474 χθες).
  • 591 από τη Δυτική Αττική (462 χθες).
  • 1.898 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.334 χθες).
  • 4.548 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (2.671 χθες).
  • 1.740 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (1.195 χθες).
  • 1.935 από τον Πειραιά (1.531 χθες).
  • 293 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (162 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 449 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 26 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 284 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 204 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 210 στην ΠΕ Άρτας.
  • 1.135 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 393 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 62 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 277 στην ΠΕ Δράμας.
  • 517 στην ΠΕ Έβρου.
  • 767 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 27 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 116 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 339 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 389 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 1.137 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 22 στην ΠΕ Θάσου.
  • 147 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 38 στην ΠΕ Θήρας.
  • 1 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 42 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 563 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 400 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 55 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 283 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 9 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 201 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 2 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 286 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 104 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 164 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 496 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 578 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 89 στην ΠΕ Κω.
  • 121 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 1.155 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 226 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 249 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 71 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 34 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 483 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 381 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 4 στην ΠΕ Μήλου.
  • 44 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 49 στην ΠΕ Νάξου.
  • 219 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 22 στην ΠΕ Πάρου.
  • 273 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 479 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 168 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 298 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 165 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 579 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 53 στην ΠΕ Σάμου.
  • 451 στην ΠΕ Σερρών.
  • 24 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 47 στην ΠΕ Σύρου.
  • 20 στην ΠΕ Τήνου.
  • 409 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 425 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 130 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 102στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 249 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 728 στην ΠΕ Χανίων.
  • 171 στην ΠΕ Χίου.

1.085 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (884 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.328 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 634 (59.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 544 (85.8%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 90 (14.2%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.820 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 522 (ημερήσια μεταβολή -14.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 522 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 37.676 κρούσματα και 65 θάνατοι"

Αλβανία: Εισβολή οπαδών του Μπερίσα στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος

Χαώδεις διαστάσεις με βίαια επεισόδια, απειλές και πρωτοφανούς οξύτητας ρητορική λαμβάνει η εσωκομματική αντιπαράθεση στο Δημοκρατικό Κόμμα στην Αλβανία, με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Χιλιάδες πιστοί οπαδοί του επιχείρησαν σήμερα να εισβάλλουν βίαια και να καταλάβουν τα γραφεία του κόμματος στο κέντρο των Τιράνων αλλά απωθήθηκαν από μέλη του κόμματος που πρόσκεινται στον σημερινό πρόεδρο Λουζλίμ Μπάσα και φρουρούσαν το κτίριο, με την συνδρομή της αστυνομίας με την χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι διαδηλωτές «πολιόρκησαν» το κτίριο απαιτώντας από τον Μπάσα, ο οποίος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μπερίσα έχει καθαιρεθεί με νόμιμες διαδικασίες από την ηγεσία του κόμματος, να τους παραδώσει τα γραφεία και θα πρέπει να δρομολογήσει τις διαδικασίες επανίδρυσης του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Μπάσα, είχε οχυρωθεί στο κτίριο με εσωκομματικούς υποστηρικτές του οι οποίοι απαντούσαν, με ό,τι μέσα είχαν στην διάθεσή τους, στις επιθέσεις των οπαδών του Μπερίσα, ο οποίος ηγείτο της «πολιορκίας».

Τις απογευματινές ώρες επενέβη, κατόπιν αιτήματος του Μπάσα, η αστυνομία που διέλυσε τους οπαδούς του Μπερίσα.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη μπροστά στα γραφεία του κόμματος ενώ και ο δυτικός παράγοντας συνέστησε αυτοσυγκράτηση.

Ο Σαλί Μπερίσα, ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε εκστρατεία ανατροπής του διαδόχου του Μπάσα μέρος της οποίας αποτέλεσε και το σημερινό πρωτοφανές εγχείρημα βίαιης κατάληψης των γραφείων.

ΑΜΠΕ/aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλβανία: Εισβολή οπαδών του Μπερίσα στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος "

Κορονοϊός: Πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα κάθε μέρα παγκοσμίως

Καλπάζει ο κορονοϊός παγκοσμίως, καθώς περισσότερα από 2 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 καταγράφονταν κατά μέσο όρο κάθε μέρα στον κόσμο την εβδομάδα από την 1η ως τις 7 Ιανουαρίου, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με πριν από 10 ημέρες, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένας μέσος όρος 2.106.118 κρουσμάτων καταγραφόταν κάθε ημέρα αυτές τις επτά τελευταίες ημέρες. Το όριο του ενός εκατομμυρίου ημερήσιων κρουσμάτων είχε ξεπεραστεί την εβδομάδα από τις 23 ως τις 29 Δεκεμβρίου 2021.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων έχει αυξηθεί κατά 270% από τα τέλη Νοεμβρίου 2021 που ανακαλύφθηκε η παραλλαγή Όμικρον στη Νότια Αφρική και την Μποτσουάνα.

Η μεγάλη πλειονότητα των νέων κρουσμάτων εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη (7.211.290 κρούσματα σε επτά ημέρες, +47% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά (4.808.098 κρούσματα, +76%). Αυτές οι δύο περιφέρειες αντιπροσωπεύουν αντιστοίχως το 49% και το 33% των κρσουσμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε μία εβδομάδα σε όλο τον κόσμο.

Η εξάπλωση της Covid-19 επιταχύνεται πολύ σε όλες σχεδόν τις ηπείρους: στην Ωκεανία (369.313 κρούσματα σε επτά ημέρες, +224%), στη λατινική Αμερική και στην Καραϊβική (1.126.862 κρούσματα, +148%), στη Μέση Ανατολή (209.021 κρούσματα σε επτά ημέρες, +116%) και στην Ασία (714.017 κρούσματα, +145%).

Μόνο η Αφρική καταγράφει αυτή τη στιγμή αριθμούς σε ισορροπία (304.224 κρούσματα σε επτά ημέρες). Όμως οι μολύνσεις εκεί, όπως και στην Ευρώπη και στη ζώνη ΗΠΑ/Καναδά, βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.

Το σημερινό κύμα μολύνσεων δεν συνοδεύεται ωστόσο από αύξηση των θανάτων. Αυτές τις επτά τελευταίες ημέρες, ένας μέσος όρος 6.237 θανάτων καταγραφόταν κάθε ημέρα στον κόσμο, ο χαμηλότερος αριθμός από το τέλος Οκτωβρίου 2020, δηλαδή εδώ και σχεδόν 15 μήνες. Πρόσφατα, έως 8.049 θάνατοι μέσα σ’ ένα 24ωρο καταγράφηκαν από τις 29 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου, ακριβώς μετά την ανακάλυψη της Όμικρον.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα κάθε μέρα παγκοσμίως"

Καζακστάν: Πάνω από 4.400 συλλήψεις και 40 νεκροί στη διάρκεια των συγκρούσεων

Περισσότεροι από 4.400 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και περισσότεροι από 40 σκοτώθηκαν στη διάρκεια των αναταραχών στο Καζακστάν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο αριθμός των νεκρών φαίνεται πως περιλαμβάνει μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αληθινός αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος απ' αυτόν που ανακοινώθηκε επισήμως.

Ο πρόεδρος της χώρας Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ κήρυξε μια ημέρα εθνικού πένθους για «τα πολλά θύματα των τραγικών γεγονότων σε μερικά τμήματα της χώρας», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μια υπό τη Ρωσία στρατιωτική συμμαχία πρώην σοβιετικών κρατών, ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), έχει στείλει στο Καζακστάν αλεξιπτωτιστές ως τμήμα μιας ειρηνευτικής δύναμης. Συνολικά περίπου 2.500 μέλη δυνάμεων ασφαλείας από το εξωτερικό στέλνονται στο Καζακστάν, ανακοίνωσε η συμμαχία CSTO.

Σε σημερινή επικοινωνία του με τον Τοκάγεφ μέσω βιντεοκλήσης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστήριξε την πρόταση του τελευταίου για μια σύνοδο κορυφής του CSTO μέσα στις επόμενες ημέρες για να συζητηθεί η αναταραχή. «Οι πρόεδροι αντήλλαξαν απόψεις όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποκατάσταση της τάξης στο Καζακστάν» ανέφερε το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε «διαρκή» επαφή.

Η Μόσχα καταδίκασε εξάλλου τα «αγενή» σχόλια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος προειδοποίησε χθες, Παρασκευή, ότι θα είναι «πολύ δύσκολο» για το Καζακστάν να εξασφαλίσει την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη στιγμή που αυτές έλαβαν το πράσινο φως για επέμβαση στο έδαφός του.

Ο ισχυρός άνδρας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος έχει καταστείλει αντικυβερνητική αναταραχή στη δική του χώρα, μίλησε επίσης σήμερα με τον Τοκάγεφ.

Εκπρόσωπος του βετεράνου πρώην ηγέτη του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ επιβεβαίωσε εξάλλου σήμερα ότι ο τελευταίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη χώρα, παρά τις ταραχές. «Ο ηγέτης του έθνους βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, τη Νουρσουλτάν», έγραψε ο Άντγιος Ουκιμπάι στο Twitter. Προηγουμένως είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο 81χρονος Ναζαρμπάγεφ είχε εγκαταλείψει τη χώρα αφού ο διάδοχός του, ο πρόεδρος Τοκάγεφ, τον έπαυσε από τη θέση του ως επικεφαλής του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας του Καζακστάν. Ο Ναζαρμπάγεφ βρίσκεται σε απ' ευθείας επικοινωνία με τον Τοκάγεφ, σύμφωνα με τον Ουκιμπάι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καζακστάν: Πάνω από 4.400 συλλήψεις και 40 νεκροί στη διάρκεια των συγκρούσεων"

Συνελήφθη γνωστός τράπερ για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Νεαρός τράπερ συνελήφθη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού, καθώς σε βιντεοκλίπ που γύριζε στον Άγιο Δημήτριο παραβρέθηκαν δεκάδες θαυμαστές του.

Ο νεαρός τράπερ, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας tik-tok ζητούσε από τους θαυμαστές του, να παραβρεθούν στα γυρίσματα του νέου του βίντεο κλιπ, στον εξωτερικό χώρο, εμπορικού κέντρου, στον Άγιο Δημήτριο.

Περίπου 70 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, και χθες το βράδυ (07/01), συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου, στη Λ. Βουλιαγμένης. Η συγκέντρωση αυτή, προκάλεσε τις αντιδράσεις του κόσμου, και τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας στην Άμεση Δράση ήταν δεκάδες.

Πληρώματα περιπολικών της Αμεσης Δράσης, έφτασαν έξω από το εμπορικό κέντρο, συνέλαβαν τον 20χρονο τράπερ, και τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου.

Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του νεαρού καλλιτέχνη διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη γνωστός τράπερ για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού"

Self Test: «Εξαφανίστηκαν» από τα φαρμακεία -Τι απαντά η κυβέρνηση

Δυσεύρετα είναι τα self test τα οποία έως σήμερα διανέμονται δωρεάν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου μαθητών και εκπαιδευτικών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα.

Σε άλλα φαρμακεία έχει εξαντληθεί η δωρεάν ποσότητα και σε άλλα έχουν μείνει ελάχιστα self test, είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, στον Σκάι, προσθέτοντας ότι από το κεντρικό σημείο διανομής έχει ήδη διατεθεί η ποσότητα των 8,5 εκατ. self test και πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην κατανομή τους μεταξύ φαρμακαποθηκών και φαρμακείων

Σύμφωνα με τον κ. Βαλτά, η απάντηση που λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί όταν επικοινωνούν με την αποθήκη, είναι πως όλα έχουν τελειώσει.

Τι απαντά η Μίνα Γκάγκα

Για τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η υπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, τονίζοντας ότι χθες υπήρχαν σε φαρμακαποθήκες 2 εκατ. Η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι με τα self test των παιδιών για να πάνε σχολείο, θα βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα, «πιθανότατα όμως η θετικότητα δεν θα είναι μεγαλύτερη».

Εξήγησε ότι η θετικότητα είναι μεγάλη τις ημέρες των αργιών, καθώς οι περισσότεροι που κάνουν test έχουν συμπτώματα. Έφτασε στο 20% και 24%, ενώ τις άλλες μέρες η θετικότητα είναι στο 10%, «και πάλι υψηλή όμως», είπε η Μ. Γκάγκα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κατάσταση σχετικά με τα self test έχει ως εξής:

-Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκ τέστ 1.287.000 δικαιούχους. Δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα τέστ που τους αναλογούν.

-Λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.

-Τα φαρμακεία σήμερα τρίτη ημέρα διάθεσης των τεστ στους δικαιούχους παραμένουν ανοιχτά έως τις 5-6μμ και συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει.

-Εκτιμάται ότι σήμερα θα μπορέσουν να διατεθούν πάνω από 1 εκ τεστ.

-Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Self Test: «Εξαφανίστηκαν» από τα φαρμακεία -Τι απαντά η κυβέρνηση"

Ο Τζόκοβιτς ισχυρίζεται ότι βγήκε θετικός στις 16 Δεκεμβρίου και την ίδια ημέρα παρέστη σε βράβευσή του

Ένα γεμάτο σαββατοκύριακο αναμένεται γύρω από το θέμα που έχει προκύψει με την παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία για την συμμετοχή του στο Australian Open, με τους δικηγόρους του να έχουν έτοιμη έφεση 35 σελίδων κατά της απόφασης της Κυβέρνησης της χώρας σύμφωνα με την οποία ακυρώθηκε η βίζα του νούμερο 1 τενίστα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με όσα ετοιμάζεται να καταθέσει η δικηγορική ομάδα, ο Τζόκοβιτς διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου και έως τις 30 του ίδιου μήνα είδε τα συμπτώματα να υποχωρούν, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι έκανε ο ίδιος εκείνες τις ημέρες.

Βάσει του υλικού που πόσταρε ο ίδιος στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media, βραβεύτηκε από την εθνική ταχυδρομική υπηρεσία της Σερβίας, η οποία έβαλε την φιγούρα του σε γραμματόσημο και του απένειμε τιμητική πλακέτα σε σχετική εκδήλωση.



Τα ποσταρίσματα στους λογαριασμούς του έγιναν στις 17/12, μία ημέρα μετά την εκδήλωση (Πέμπτη 16/12)  που έγινε την ίδια ημέρα  κατά την οποία -όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι του - ανιχνεύτηκε θετικός στον κορωνοϊό με PCR test.  

Η δίκη του έχει μετατεθεί για την ερχόμενη Δευτέρα (10/1) και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εάν θα ερωτηθεί για την παρουσία του στην εκδήλωση, στην οποία... φυσικά δεν τηρήθηκε κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως η χρήση μάσκας ή οι απαιτούμενες αποστάσεις. Τουναντίον, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, προχώρησε και σε αρκετές χειραψίες.

nolestamp
Το κείμενο της εθνικής ταχυδρομικής υπηρεσίας της Σερβίας στην επίσημη ιστοσελίδα της - Υπογραμμισμένο το κομμάτι στο οποίο τον ευχαριστεί για την παρουσία του «σήμερα 16/12»


nole-taxidromio__2_

nole-taxidromio__3_

nole-taxidromio__4_

nole-taxidromio__1_


Εμφανίστηκε και σε διαφορετικό event, στις 17 του μήνα!

Κι αν υποθέσουμε ότι στις 16 δεν γνώριζε ακόμη, μία ημέρα μετά έδωσε το «παρών» και σε άλλη εκδήλωση.

Αυτή τη φορά ήταν της Ένωσης τένις Βελιγραδίου η οποία βράβευσε νεαρούς τενίστες/-στριες (ηλικίας έως και 18 ετών) στους οποίους ο Τζόκοβιτς δεν χάλασε το χατίρι και φωτογραφήθηκε... σωρηδόν μαζί τους. Βεβαίως, ούτε εκεί τηρήθηκαν τα μέτρα.

Untitled-2



Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι μετά την πρώτη εκδήλωση, τήρησε σιγή ιχθύος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Αυτό που θα πρέπει να αποδείξει πλέον ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το πότε κόλλησε, αν γνώριζε από πριν ότι ήταν θετικός και έσπασε την καραντίνα του, ή αν το όλο επιχείρημα περί θετικού τεστ το οποίο έγινε στην Σερβία είναι απλώς ένα πρόσχημα για να περάσει από το... παραθυράκι του νόμου των Αυστραλών και να αγωνιστεί κανονικά στο αυστραλιανό Open.

Τι περιλαμβάνει η έφεση

Στην έφεση 35 σελίδων οι δικηγόροι του παρουσιάζουν έγγραφα τα οποία του έχει αποστείλει το Υπουργείο Υγείας στις 30 Δεκεμβρίου 2021 δηλώνοντάς του πως του χορηγείται ειδική άδεια για το τουρνουά μιας και είχε νοσήσει προσφάτως από την Covid-19. Βάσει των εγγράφων που είχε δηλώσει νωρίτερα ο Σέρβος τενίστας, διεγνώσθη θετικός στις 16 Δεκεμβρίου καθώς επίσης πως σταμάτησε να έχει συμπτώματα τρεις ημέρες πριν τις 30/12.

«Δεν είναι αλήθεια ότι τσακώθηκα με τον αρμόδιο στο αεροδρόμιο. Του εξήγησα ότι είχα νοσήσει τον Δεκέμβριο του 2021 και βάσει αυτού πήρα την εξαίρεση, η οποία είναι σύμφωνη με τους νόμους και τις οδηγίες της κυβέρνησης της Αυστραλίας», αναφέρει ο ίδιος στο 35σελιδο έγγραφο.

Αισιόδοξη δηλώνει η πρωθυπουργός της Σερβίας

Αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης Τζόκοβιτς δήλωσε σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ  η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς. «Σήμερα το πρωί επικοινώνησα τηλεφωνικά με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας. Υπάρχει ένας θετικός τόνος από την αυστραλιανή πλευρά. Δήλωσα ότι η σερβική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει κάθε εγγύηση για να επιτραπεί στον Νόβακ η είσοδος στην Αυστραλία» δήλωσε σε συνέντευξη της σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό η Άνα Μπρνάμπιτς. Η πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι κατόπιν παρεμβάσεων από το Βελιγράδι παραδόθηκαν στον Τζόκοβιτς τρόφιμα χωρίς γλουτένη, ένας φορητός υπολογιστής και κάρτες δεδομένων για να μπορεί να επικοινωνεί με την οικογένεια του. Η Ανα Μπρναμπιτς ανέφερε επίσης ότι το αίτημα για διαμονή του Τζόκοβιτς σε ιδιωτική κατοικία δεν έγινε αποδεκτό και έτσι ο Σέρβος αντισφαιριστής θα παραμείνει στο ξενοδοχείων παράνομων μεταναστών μέχρι την Δευτέρα που θα εκδικαστεί η έφεση του.

Σε αντίθεση με την πρωθυπουργό της Σερβίας, ο πρόεδρος της Βουλής Ίβιτσα Ντάτσιτς δεν φάνηκε και τόσο αισιόδοξος. «Νομίζω ότι δύσκολα η Αυστραλία θα κάνει σεβαστό οποιοδήποτε αίτημα της Σερβίας. Εδώ πρόκειται για πολιτικοποίηση της υπόθεσης Τζόκοβιτς. Εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά ιατρική εξαίρεση για να επισκεφτούν κάποια χώρα. Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτική εμπλοκή στην υπόθεση. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι αυτό το γεγονός θα έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις μας με την Αυστραλία» επισήμανε ο Ντάτσιτς σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας(RTS). Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε επίσης ότι ο Τζόκοβιτς είναι κάτοχος σερβικού διπλωματικού διαβατηρίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Τζόκοβιτς ισχυρίζεται ότι βγήκε θετικός στις 16 Δεκεμβρίου και την ίδια ημέρα παρέστη σε βράβευσή του"

Άδωνις Γεωργιάδης για Πολάκη: Ας φρόντιζε να κάνει η μάνα του την 3η δόση

Θέση στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη με αφορμή ανάρτηση του δεύτερου σχετικά με τα τεστ για τον κορονοϊό, πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Παύλος Πολάκης είχε υποστηρίξει στην ανάρτησή του πως δεν μπορούσε να κάνει μοριακό τεστ στη μητέρα του 83 ετών παρά το γεγονός ότι είχε συμπτώματα. Ο Θάνος Πλεύρης του απάντησε πως θα πρέπει να αφήσει έξω από την πολιτική αντιπαράθεση τη μητέρα του. Στο ίδιο ύφος τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στο Twitter και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter: «Η είδηση ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του Σύριζα κ. Πολάκης δεν φρόντισε τόσο καιρό, η ίδια του η μητέρα να κάνει την ενισχυτική 3η δόση, αν και 83 ετών, είναι αποκαλυπτική του τί θα είχαμε περάσει αν η Πανδημία είχε έρθει ένα μόλις χρόνο νωρίτερα», ενώ πρόσθεσε σκωπτικά: «Ο Θεός μας λυπήθηκε».

Ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να απαντήσει με νέα ανάρτηση στο facebook: «Αν εγώ ήμουν υπουργός Υγείας ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ 21.200 νεκρούς όπως έχουμε με την καταστροφική σας διαχείριση που μας έχει φέρει στην πρώτη θέση των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμό στη Δυτική Ευρώπη».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις Γεωργιάδης για Πολάκη: Ας φρόντιζε να κάνει η μάνα του την 3η δόση"

Παύλος Πολάκης: Απάντηση από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την εξέταση της μητέρας του

Την δική του εκδοχή στα γεγονότα δίνει με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Ρεθύμνου αναφορικά με την εξέταση της μητέρας του πρώην υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο Παύλος Πολάκης είχε αναρτήσει μία ημέρα πριν δημοσίευση στο facebook στην οποία έλεγε μεταξύ άλλων «Αυτή τη στιγμή η μητέρα μου 83 χρόνων,δις εμβολιασμένη, με συμπτωματολογία κοβιντ και υποκείμενα νοσήματα  ,με αρνητικό ραπιντ ,είναι έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομειου Ρεθυμνου και περιμένει μαζί με άλλους 30-35 ασθενείς να τη δει Γιατρος και να ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ PCR!!!».

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά ανέβασε νέα ανάρτηση στην οποία αναφέρει «Η μητέρα μου έκανε τις εξετασεις που έπρεπε!» ενώ μεταξύ πολλών άλλων αφήνει αιχμές για το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η απάντηση του Νοσοκομείου

Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο .Ευχαριστώ όλους για τις ευχες και τη συμπαράσταση σας.

Αναφορικά με την επίσκεψη της μητέρας του κύριου Πολάκη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου η Διοίκηση του Νοσοκομείου σας ενημερώνει ότι η κυρία Π. Π. προσήλθε στις 11:20 το πρωί στα  ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Τα εξεταστήρια ήταν κατειλημμένα από βαριά πάσχοντες ασθενείς, για αρκετή ώρα.

Στις 2 το μεσημέρι κλήθηκε για εξέταση και δεν προσήλθε. Η νοσηλεύτρια των επειγόντων επικοινώνησε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο που έδωσαν, ενημέρωσε ότι μπορεί η ασθενής να προσέλθει για εξετάσεις και ο κύριος που απάντησε εκ μέρους της είπε ότι θα την πάει στο σπίτι επειδή είχε κουραστεί και ότι θα την φέρει ξανά το απόγευμα. Ενημερώθηκαν από την νοσηλεύτρια ότι από τη στιγμή αποχώρησης από το ΤΕΠ, η σειρά περιστατικού δεν διατηρείται και αργότερα η αναμονή μπορεί να είναι μεγάλη. Δεν υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία με την ασθενή.

Στις 5 το απόγευμα ενημερώνεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου τηλεφωνικά ότι η μητέρα του κύριου Πολάκη βρίσκεται στο χώρο των επειγόντων κατόπιν κλήσης του κου Πολάκη. Ενημερώθηκε ο ιατρός του ΤΕΠ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ασθενής όπως κάθε πολίτης. Η ασθενής αναζητήθηκε από το προσωπικό καθώς ανέμενε σε χώρο εκτός του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης βρέθηκε σε καλή γενική κατάσταση, ενώ η ίδια στη συνέχεια εξήλθε οικειοθελώς από το Νοσοκομείο.

Η μητέρα του κύριου Πολάκη αντιμετωπίστηκε όπως κάθε πολίτης και ακολουθήθηκε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εάν ο κ. Πολάκης επιθυμεί η οικογένειά του να έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών, λυπόμαστε αλλά δεν ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές από τα δημόσια νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι ουδέποτε υπήρξε απαγόρευση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την διεξαγωγή test PCR σε ασθενή του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Διευκρινίζεται δε, ότι η αναφορά  στην διενέργεια pcr τεστ αποκλειστικά σε ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας, αφορά στους θετικούς με rapid τεστ ασθενείς όπως συντάχτηκε και υπεγράφη από την Ιατρική Υπηρεσία και την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου εξυπηρετούνται όλοι οι συμπτωματικοί ασθενείς που χρήζουν εξέτασης και αντιμετώπισης και η λήψη RAPID, PCR ή RAPID PCR  test βρίσκεται στην κρίση του ιατρού ανάλογα με την κλινική εικόνα που παρουσιάζει ο ασθενής, ακολουθώντας πιστά τα επιστημονικά πρωτόκολλα.

Τυχόν παραπομπή ασθενούς από μέρους του Νοσοκομείου σε ιδιωτική δομή ουδέποτε έγινε με απόφαση ή έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » " Παύλος Πολάκης: Απάντηση από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την εξέταση της μητέρας του"

Θάνος Πλεύρης σε Παύλο Πολάκη: Η μάνα δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση

Την απάντησή του σχετικά με τα τεστ για τον κορονοϊό στον Παύλο Πολάκη έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Χθες ο πρώην αναπληρωτής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, πως η μητέρα του, έχοντας συμπτώματα covid-19 αν και με αρνητικό rapid test, δεν μπορεί να κάνει μοριακό τεστ στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Ο κ. Πλεύρης διαψεύδει επί της ουσίας τον κ. Πολάκη, κάνοντας αναφορά σε εξετάσεις «που υποτίθεται ότι της απαγόρευσαν να κάνει, αλλά έκανε».

Επιπλέον καλεί τον πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τη μΘητέρα του έξω από την αντιπαράθεση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η μάνα δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση».

Αναλυτικότερα, ο Θάνος Πλεύρης έγραψε στο Twitter ότι «Η μάνα δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση, ακόμη και εάν ο γιός της το επιδιώκει και τη χρησιμοποιεί. Οι εξετάσεις, που υποτίθεται ότι της απαγόρευσαν να κάνει αλλά έκανε, εύχομαι να είναι καλές και να έχει υγεία. Εάν θέλει αντιπαράθεση με εμένα ο κ. Πολάκης να αφήσει την μητέρα του απ’ έξω».

Δείτε το tweet:

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνος Πλεύρης σε Παύλο Πολάκη: Η μάνα δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση"

Κορωνοϊός - Θεμιστοκλέους: Άλλα 40.000 ραντεβού εμβολιασμού ανοίγουν για τα παιδιά τη Δευτέρα

Άλλά 40.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών θα ανοίξουν τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ακόμη, είπε πως θα δημιουργηθεί mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς υπάρχει σχετική συμφωνία με το υπουργείο Υγείας.

Για το άνοιγμα των σχολείων ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε στο Open πως «θα γίνουν πάρα πολλά τεστ πριν πάνε σχολείο. Περιμένουμε ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα, λόγω των πολλών τεστ που θα γίνουν». Είναι «δεδομένο ότι θα πιεστεί κάποια στιγμή το Σύστημα Υγείας», είπε.

Σε ερώτηση αν θα γίνει τρίτη δόση για τους κάτω των 18 ετών σημείωσε πως αυτό θα γίνει μόνο για όσους ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες με νοσήματα και δεν αφορά τον γενικό πληθυσμό.

Για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε: «Πάμε πολύ καλά, τον Δεκέμβριο έγιναν 3,3 εκατ εμβολιασμοί και στον ίδιο ρυθμό κινείται και ο Ιανουάριος. Στην ΕΕ άλλες χώρες ακολούθησαν τις δικές μας αποφάσεις, όπως το τρίμηνο στο μεσοδιάστημα με την ενισχυτική δόση. Στους άνω των 60, το 90% έχει κάνει την αναμνηστική δόση».

«Στους άνω των 60 πιάνουμε το στόχο. Έχουν κλειστεί πάνω από 200.000 ραντεβού», ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε πως εξετάζεται η υποχρεωτικότητα και για τους άνω των 50 ετών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Θεμιστοκλέους: Άλλα 40.000 ραντεβού εμβολιασμού ανοίγουν για τα παιδιά τη Δευτέρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news