facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Αγρίνιο: Επεισόδιο στο Γυμνάσιο Εμπεσού – 25χρονη εισέβαλε στην τάξη και επιτέθηκε σε μαθήτρια

Σήμερα, στις 27 Φεβρουαρίου 2024, σημειώθηκε ένα θερμό επεισόδιο στο Γυμνάσιο – Λύκειο Εμπεσού, που προκάλεσε σοκ και ανησυχία στην τοπική κοινότητα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, του e-maistros.gr περίπου στις 11:30 π.μ., μια 25χρονη γυναίκα εισέβαλε στην αίθουσα της Γ΄ Γυμνασίου, όπου είναι μαθητής ο αδελφός της, και άρχισε να προκαλεί αναστάτωση και αναταραχή. Αν και οι λεπτομέρειες των αιτιών της εισβολής της είναι ακόμα ασαφείς, φαίνεται ότι η κατάσταση εξελίχθηκε σε σοβαρό επεισόδιο όταν η γυναίκα επιτέθηκε σε μια μαθήτρια παρουσία του αδελφού της.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η μαθήτρια τραυματίστηκε και αμέσως διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Σε μια ταχεία αντίδραση, οι αστυνομικές αρχές του ΑΤ Εμπεσού κατάφεραν να συλλάβουν την 25χρονη γυναίκα λίγη ώρα μετά το επεισόδιο. Παραμένει να διερευνηθούν οι ακριβείς κίνητρα και οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την ανησυχητική επίθεση σε ένα σχολικό περιβάλλον.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών βρίσκονται σε σοκ μετά το περιστατικό και αναμένουν περαιτέρω ενημέρωση από τις αρχές του σχολείου και την αστυνομία σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν για την προστασία των μαθητών στο μέλλον. 

e-maistros

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Επεισόδιο στο Γυμνάσιο Εμπεσού – 25χρονη εισέβαλε στην τάξη και επιτέθηκε σε μαθήτρια"

ΕΛ.ΑΣ.: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (28/2) λόγω της απεργίας

Αύριο 28 Φεβρουαρίου 2024 και από ώρα 09:00 στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν συναθροίσεις – συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας 24ωρης γενικής απεργίας, με τη συμμετοχή εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων.

Για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει, τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους ανωτέρω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (28/2) λόγω της απεργίας"

Αντιτρομοκρατική: 6 συλλήψεις και ακόμη 4 έγκλειστοι κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποίησε σήμερα οργανωμένη επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης της επαρχίας για την σύλληψη ατόμων, τα οποία εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σημειώνεται πως συνελήφθησαν 6 άτομα, ενώ 4 είναι ήδη έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε επιθέσεις της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη αποστολή παγιδευμένου φακέλου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, που έγινε αντιληπτός την τελευταία στιγμή και εξουδετερώθηκε, διαφορετικά, σύμφωνα με την Αστυνομία θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ως αρχηγικό μέλος της ομάδας φέρεται ένας 36χρονος που προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά είναι έγκλειστος των φυλακών Δομοκού, για τέσσερις ένοπλες ληστείες σε τράπεζες. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και το 2014 στο Κολωνάκι καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ και χρήματα. Οι άλλοι τρεις κρατούμενοι είναι έγκλειστοι των φυλακών Λάρισας και Γρεβενών, επίσης για ποινικά αδικήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συλλήψεις περιλαμβάνονται και δύο εν ενεργεία πυροτεχνουργοί Σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αστυνομίας: 

Για την υπόθεση κατηγορούνται 10 ημεδαποί, από τους οποίους 6 συνελήφθησαν ενώ οι 4 είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

  1. αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,
  2. έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
  3. έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
  4. ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
  5. ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πολεμικό τυφέκιο,
  • 3 πιστόλια,
  • περίστροφο,
  • καραμπίνα,
  • εξαρτήματα όπλων,
  • ποσότητες εκρηκτικής ύλης,
  • φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),
  • μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
  • 2 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιτρομοκρατική: 6 συλλήψεις και ακόμη 4 έγκλειστοι κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί"

Απεργία 28/2: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, τι ισχύει για σχολεία και νοσοκομεία – Ποιοι κλάδοι θα συμμετάσχουν

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Τετάρτη (28/2) η χώρα, καθώς η ΑΔΕΔΥ να έχει κηρύξει 24ωρη απεργία. Πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων η σημερινή για τα ταξί και έπεται αύριο η συνέχεια.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 9 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ μέχρι και την λήξη της βάρδιας.

24ωρη: Τρένα, Προαστιακός, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων.

Ρολά και στις σταθερές συγκοινωνίες σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό καθώς 7 σωματεία ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Χωρίς ταξί έως τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης (29/2)

Οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ προχώρησαν από σήμερα σε 48ωρη απεργία η οποία θα λήξει στις 6:00 η ώρα το πρωί της Πέμπτης. Νωρίτερα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία καταλήγοντας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Παράνομες οι κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ κρίθηκε παράνομη μετά από προσφυγή της διοίκησης στη δικαιοσύνη.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, που προκηρύχθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι «το Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 από 00.01 ως 24.00. Κατά την διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο».

Δεμένα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Δεμένα τα πλοία και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Στάση εργασίας οι δημοσιογράφοι

Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει με 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε:

Ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των υπευθύνων

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια

Οι δημοσιογράφοι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές

Στην αυριανή απεργία θα συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν προαναγγείλει συγκεντρώσεις για το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από τον απαράδεκτο θάνατο 57 συμπολιτών μας στα Τέμπη που συγκλόνισε τον ελληνικό λαό κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι πολιτικές που βάζουν τα κέρδη ως το πρώτιστο, έχουν ολέθρια αποτελέσματα για το λαό και την κοινωνία. Οφείλουμε να αντισταθούμε στις πολιτικές της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων αγαθών και της λιτότητας.

Η κυβέρνηση, παρότι δεν περιορίζεται πια από τα μνημόνια, αρνείται να δώσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και παραπλανά τους/τις εργαζόμενους/ες στο Δημόσιο με τις πενιχρές αυξήσεις που έδωσε από 1-1-24 (40€ καθαρά το μήνα, δηλαδή ούτε 1,5€ ευρώ τη μέρα) ενώ ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει ψευδώς πως η μέση καθαρή αύξηση για τους/τις Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ. Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, με τα οποία οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, η κυβέρνηση λειτουργεί με την συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής της λιτότητας, η οποία οδηγεί τους/τις εργαζόμενους/ες στο Δημόσιο σε μια παρατεταμένη λιτότητα.

Οι νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί, που καλούνται να υπηρετήσουν στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 400-500 ευρώ τον μήνα, αμείβονται με μόλις 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Το ίδιο ισχύει και για άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους/τις δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι/ες μαζί ενωτικά και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε μαζί με τους/τις εργαζόμενους/ες στον Ιδιωτικό Τομέα. Απαιτούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων
Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Αθήνα, ώρα 11:00πμ, πλατεία Κλαυθμώνος».

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

«ΔΟΕ – Στις 28 Φεβρουαρίου απεργούμε. Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά. Η θλίψη, η οργή και τα αιτήματα του πλήθους των ανθρώπων που διαδήλωσαν, ζητώντας διαφάνεια, δικαιοσύνη, την τιμωρία των ενόχων, παύση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών παραμένουν επίκαιρα στη φετινή πανεργατική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση, απροκάλυπτα, επιτελικά και κατασταλτικά, διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, την υγεία, τη λαϊκή κατοικία, την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό, την αντικειμενική ενημέρωση, το δικαίωμα στους αγώνες, την ύπαρξη των σωματείων και τελικά την ίδια τη δημοκρατία, χτίζοντας την κοινωνία του άκρατου ατομικού ανταγωνισμού, της ανεξέλεγκτης αθέμιτης κερδοφορίας των «συμφερόντων», στηριγμένη στον φόβο και την επιβολή

Οι εκπαιδευτικοί δίνουμε τον αγώνα για παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με σχολεία σύγχρονα και ασφαλή όπου θα μορφώνονται ολόπλευρα τα παιδιά μας. Παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών με τα ενιαία κείμενα για την εσωτερική-εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων και την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Υπερασπιζόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και τη συλλογική, δημοκρατική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων. Διεκδικούμε πλήρη δικαιώματα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, έχουμε, προ πολλού, ξεπεράσει τα όρια των αντοχών μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη της ικανοποίησης του αιτήματος να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

Αποτελεί άμεση ανάγκη η αλλαγή αυτής της πολιτικής. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι, δίνοντας ταυτόχρονα τον δίκαιο αγώνα της υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!

Στις 28 Φεβρουαρίου απεργούμε και βγαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές, αγρότες, άνεργους και εργαζόμενους. Με την απεργία μας απαντάμε αποφασιστικά στις διώξεις και τις δικαστικές προσφυγές μέσα από τις οποίες η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιχειρούν να κάμψουν τις κινητοποιήσεις μας. Είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Στις 28 Φεβρουαρίου, ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους, όλοι μαζί, απεργούμε και διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του Α.Ε.Π. και του πληθωρισμού.
Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.
Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
Χορήγηση ενοικίου στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους μας.
Στήριξη του Ε.Σ.Υ. με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία.
Κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Kατάργηση της «συμμετοχής» των εργαζομένων για εξετάσεις και φάρμακα.
Δημιουργία κατοικιών για τους εκπαιδευτικούς, σε νησιωτικές περιοχές.
Δωρεάν σίτιση εκπαιδευτικών σε φοιτητικές και στρατιωτικές λέσχες.
Στις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν υφίσταται πρόβλεψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να υπάρχει πλήρης κάλυψη από την Πολιτεία για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.
Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισης της ακρίβειας, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα κ.ά.
Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (άδειες, εργασιακά, συνδικαλιστικά κ.ά.) των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Παύση των πλειστηριασμών.
Άμεση υπογραφή του σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Δ.Ο.Ε. (απόφαση 92ης Γ.Σ.).
Άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους/στις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους με το πέρας της διετίας.
Επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών τους, μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή με ουσιαστικούς ελέγχους (αντισεισμικούς, πυροπροστασίας, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτλ).
Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια με αυτό όλων των εκπαιδευτικών.
Μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών
Ουσιαστική επιμόρφωση στα Πανεπιστήμια, δωρεάν, με ετήσια απαλλαγή από τα διδακτικά μας καθήκοντα.
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία και Υγεία!
Να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί – αντιεπιστημονικοί νόμοι της «αξιολόγησης» 4692/20 και 4823/21
Συνεχίζουμε κι οργανώνουμε τους αγώνες μας. Η 28η Φεβρουαρίου, αποτελεί μέρα αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών (μεταφορές, υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό, κλπ) που οδηγεί σε εγκλήματα, βάζοντας το κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές!
Απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, συνεχίζουμε με κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ».

Και οι γιατροί στην απεργία

Η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28/02/24 και καλεί όλους τους γιατρούς να δώσουν δυναμικά το παρόν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία 28/2: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, τι ισχύει για σχολεία και νοσοκομεία – Ποιοι κλάδοι θα συμμετάσχουν"

Εκδικάζεται η ένσταση για την έδρα των «Σπαρτιατών» στη Β' Θεσσαλονίκης - «Πραγματικός αρχηγός είναι ο Κασιδιάρης»

Με τα βλέμματα στραμμένα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο βρίσκονται τόσο το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ όσο και οι «Σπαρτιάτες». Και αυτό διότι αύριο Τετάρτη εκδικάζεται η ένσταση που είχε καταθέσει ψηφοφόρος τόσο κατά του Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης των «Σπαρτιατών» όσο και κατά της αναπληρωματικής βουλευτή Ακριβής Πετροπούλου.

Η ένσταση αναφέρει ότι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος - κατά τον ψηφοφόρο - δεν είναι ο Βασίλης Στίγκας αλλά ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης. Υπενθύμιζεται ότι ο Κασιδιάρης είχε εκφράσει την υποστήριξή του στους Σπαρτιάτες και ο πρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος Βασίλης Στίγκας τον είχε ευχαριστήσει από το βήμα της Βουλής. 

Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή τότε η έδρα του κ. Βασιλειάδη περνάει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Θανάση Γλαβίνα ο οποίος ήταν ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του Ιουνίου είχε συγκεντρώσει στη β' Θεσσαλονίκης 9,85%.

Σχετική ένσταση έχει κατατεθεί και εναντίον του βουλευτή των «Σπαρτιατών» στη Β’ Πειραιά, Αλέξανδρου Ζερβέα. Εάν γίνει δεκτή,  θα πάρει την έδρα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Διαμαντίδης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Εκδικάζεται η ένσταση για την έδρα των «Σπαρτιατών» στη Β' Θεσσαλονίκης - «Πραγματικός αρχηγός είναι ο Κασιδιάρης»"

Στρατιωτική θητεία: Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά σημεία του φινλανδικού μοντέλου που υιοθετεί η Ελλάδα – Πώς θα εφαρμοστεί

Η ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και η ενημέρωση για το φινλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας, βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Φινλανδία.

Το φινλανδικό μοντέλο βασίζεται στον εθελοντισμό και είναι ένας βασικός παράγοντας ο οποίος έχει εξελιχθεί στη σκανδιναβική χώρα.

Το πώς θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα τα επιτελεία θα το απαντήσουν στην πολιτική ηγεσία, η οποία κομίζει πολύτιμες πληροφορίες.

Τα βασικά και κομβικά σημεία του φινλανδικού μοντέλου, είναι τα εξής:

  • από τα 18 μέχρι τα 60 υπόχρεοι της στρατιωτικής θητείας είναι όλοι οι άνδρες. Αφορά είτε ένοπλη, είτε άοπλη, είτε ακόμη και εθελοντική πολιτική θητεία.
  • οι γυναίκες μπορούν και αυτές να μετέχουν στις Ένοπλες δυνάμεις με μία απλή αίτηση στο Επιτελείο
  • υπάρχουν τριών ειδών θητείες, 165 ημερών, 255 ημερών και 347 ημερών, αναλόγως ποιο μοντέλο θα επιλέξει ο καθένας και τι θέλει να πετύχει μέσα από αυτό το μοντέλο στη μετέπειτα ζωή του
  • oι απλοί στρατιώτες παραμένουν σε εφεδρεία έως και τα 50 και πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επανεκπαιδεύονται για τουλάχιστον 80 ή 150 ημέρες

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι το χρονικό όριο της ελληνικής θητείας δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Θα έρθουν έλληνες αξιωματικοί ο οποίοι θα εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο αλλά αυτό το οποίο καθίσταται προφανές είναι ότι ένας στρατός μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα – ένας στρατός πολιτών. Χαίρομαι που η επιλογή της ελληνικής Δημοκρατίας ήταν πάντα -και θα είναι πάντα- να βασίζεται στο στρατό των πολιτών» είπε ο Νίκος Δένδιας.

Στρατιωτική θητεία: Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά σημεία του φινλανδικού μοντέλου που υιοθετεί η Ελλάδα – Πώς θα εφαρμοστεί

(SOCIAL MEDIA / ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ / EUROKINISSI)

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατιωτική θητεία: Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά σημεία του φινλανδικού μοντέλου που υιοθετεί η Ελλάδα – Πώς θα εφαρμοστεί"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τετάρτη

Βροχερός θα είναι ο καιρός στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, όπου θα φτάσει κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχή.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 15 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 και κατά τόπους στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στις Σποράδες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τετάρτη"

Ρωσία: Συνελήφθη δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι

Δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Ρώσο αντιφρονούντα, Αλεξέι Ναβάλνι, συνελήφθη σήμερα στη Μόσχα, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δικηγόρος ήταν ένα από τα άτομα που συνόδεψε τη μητέρα του Ναβάλνι την περασμένη εβδομάδα όταν εκείνη έκανε έκκληση στις αρχές να της παραδώσουν τη σορό του γιου της.

Η σύλληψη του Βασίλι Ντούμπκοφ αναφέρθηκε από την εφημερίδα Novaya Gazeta Europe και το ειδησεογραφικό πρακτορείο SOTA.

Η σορός του παραδόθηκε στη μητέρα του

Σημειώνεται ότι η σορός του  Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στη μητέρα του.

Η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας “με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι”.

Την Πέμπτη, η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, δήλωσε ότι οι αρχές της έδειξαν τη σορό του, έξι ημέρες μετά τον θάνατό του.

Η ίδια κατήγγειλε ότι «αξιωματούχοι» την πίεζαν σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο της κηδείας του γιου της και ότι απαιτούσαν να γίνει «μυστική ταφή» χωρίς τελετή ή κηδεία.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Συνελήφθη δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι"

Αγία Βαρβάρα: Για προμελετημένο έγκλημα κάνουν λόγο τα παιδιά του 69χρονου δράστη

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με την δολοφονία του γιατρού από τον πεθερό του το απόγευμα του Σαββάτου (24/02/2024).

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο γιατρός μιλούσε στο τηλέφωνο με την γυναίκα του, τη στιγμή που ο πατέρας της σήκωσε το όπλο και τον πυροβόλησε στο σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα,

Όπως μετέδωσε το LIVE NEWS, λίγα λεπτά πριν το φονικό και ενώ η σύζυγος μιλούσε με τον γιατρό στο τηλέφωνο, φέρεται να άκουσε τη μητέρα της να λέει στην κόρη της «πού πας με τον ψυχάκια;».

Η σύζυγος του θύματος και κόρη του δράστη κατέθεσε στις Αρχές ότι τη στιγμή του φονικού μιλούσε στο τηλέφωνο με τον άντρα της και άκουσε την μητέρα της να φωνάζει «ρίξτου, ρίξτου».

«Όλα έγιναν άνευ αιτίας. Ο πατέρας μου ήθελε να έχει τον έλεγχο σε όλα. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλο αυτό. Την ώρα του φονικού μιλούσα με τον σύζυγό μου στον τηλέφωνο. Πήγαινε να πετάξει τα σκουπίδια. Η κόρη μου βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Άκουσα τη μητέρα μου να φωνάζει στην κόρη μου “που πας με τον ψυχάκια”. Όταν έμπαινε ο σύζυγός μου στην είσοδο της πολυκατοικίας άκουσα την μητέρα μου να φωνάζει “ρίξτου, ρίξτου”. Τότε άκουσα έναν πυροβολισμό και ο σύζυγός μου σταμάτησε να μιλάει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Φαίνεται να το είχε προσχεδιάσει»

Ο γιος του δράστη, δήλωσε με τη σειρά του: «Ήταν ένα καρτέρι θανάτου. Ο δράστης ήξερε το πρόγραμμα του γαμπρού μας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο του αφαίρεσε τη ζωή, αλλά φαίνεται να το είχε προσχεδιάσει γιατί διαφορετικά η καραμπίνα, που είχε στο χωριό, δεν είχε λόγο να υπάρξει στην Αθήνα. Ο ίδιος ήθελε να ελέγχει ακόμη και τη δική μου σύντροφο».

Η σύζυγος του δράστη ωστόσο φαίνεται να τα αρνείται όλα και να ισχυρίζεται ότι απλώς τον συνόδεψε μέχρι το αστυνομικό τμήμα.
«Δεν έχω κάνει τίποτα εγώ. Εκείνη την ώρα γύριζα από τα ψώνια που έκανα στο σούπερ μάρκετ. Δεν τον παρότρυνα να κάνει τη δολοφονία. Απλώς τον συνόδεψα μέχρι το αστυνομικό τμήμα,  όπου τον συνέλαβαν στα μισά της διαδρομής», ανέφερε η ίδια.

4 καταγγελίες μέσα σε πέντε μήνες

Όπως αποκαλύπτει το Live News μέσα σε 5 μήνες, ο κατηγορούμενος πεθερός και η σύζυγός του, βρέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα 4 φορές, μετά από άγριους καυγάδες με τα παιδιά τους και κυρίως με την κόρη τους. Τη σύζυγο του γιατρού που δολοφονήθηκε.

Στις 6 Ιουνίου η κόρη που το περασμένο Σάββατο έμεινε χήρα, μήνυσε την μητέρα της για εξύβριση. Ένα κι πλέον μήνα μετά, στις 23 Ιουλίου 2023 η μητέρα που κατηγορείται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία καταθέτει ότι δέχεται απειλές από το παιδί της. Ανέφερε στους αστυνομικούς ότι της είπε χαρακτηριστικά «θα σου κάψω το αυτοκίνητο και το σπίτι». Με τους καυγάδες να έχουν και συνέχεια.

Στις 14 Νοεμβρίου 2023 η κόρη υπέβαλε στο αστυνομικό τμήμα μήνυση κατά των γονιών της για ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη. Μια μέρα μετά, η κόρη κάνει μήνυση στους γονείς της για κακοποιητική συμπεριφορά. Οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα. Ο γαμπρός λέει ότι ο πεθερός τον έβρισε και τον απείλησε. Εκεί μηνύει ο πεθερός τον γαμπρό και η μάνα την κόρη, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι 4.

Τι λέει η αδερφή του θύματος

Η αδελφή του θύματος μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι ο αδελφός της ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος και πολύ αγαπητός.
«Ήταν υπερβολικά προστατευτικός με τα παιδιά του», συμπλήρωσε.
Δεδομένου – κι όπως έχει γίνει γνωστό – ότι οι σχέσεις που είχε με τα πεθερικά του το θύμα στην ερώτηση γιατί δεν άλλαζε σπίτι, ώστε να μην μένουν κοντά απάντησε η αδελφή του:
«Από ό,τι συζητήθηκε με την νύφη μου, δεν ήθελε ο αδελφός μέχρι να τελειώσει η χρονιά να αλλάξουν σχολείο τα παιδιά».

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα είπε η αδελφή του θύματος στον Νίκο Ευαγγελάτο, δεν είχε εικόνα για τις σχέσεις που είχε ο αδελφός της με τα πεθερικά του, καθώς δεν της είχε πει τίποτα για τις αντιπαραθέσεις που υπήρχαν μεταξύ τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα τα παιδιά του θύματος θα ενημερωθούν για το τι ακριβώς έχει συμβεί στην οικογένειά τους με τον πατέρα τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγία Βαρβάρα: Για προμελετημένο έγκλημα κάνουν λόγο τα παιδιά του 69χρονου δράστη"

Μεσσήνη: Ρομά «σήκωσαν» 2 τόνους ελαιόλαδο από συνεταιρισμό -Έκλεψαν και όχημα φορτωμένο με έπιπλα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, τρεις περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (26.2.2024) το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας ανήλικος ημεδαπός.

Σε βάρος του ανηλίκου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη -3- ημεδαπούς, που αναζητούνται. Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από την 19.2.2024 έως και την 26.2.2024, στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης, είχαν διαπράξει:

  • -1- περίπτωση κλοπής οχήματος από επιχείρηση, το οποίο ήταν έμφορτο με έπιπλα,
  • -1- περίπτωση κλοπής σε αγροτικό συνεταιρισμό, όπου αφαίρεσαν πάνω από -2- τόνους ελαιόλαδου, -2- μπαταρίες οχημάτων και διάφορα αγροτικά εργαλεία, καθώς και
  • -1- περίπτωση κλοπής σε αποθήκη, όπου αφαίρεσαν -50- κιλά ελαιόλαδο.

Μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκε και αποδόθηκε, ενώ κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

best-tv

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσσήνη: Ρομά «σήκωσαν» 2 τόνους ελαιόλαδο από συνεταιρισμό -Έκλεψαν και όχημα φορτωμένο με έπιπλα"

Αλέν Ντελόν: Κατασχέθηκαν από το σπίτι του 72 πυροβόλα όπλα και πάνω από 3.000 φυσίγγια

«Πρωταγωνιστής» στα διεθνή ΜΜΕ και όχι σε κάποια ταινία, είναι ο Αλέν Ντελόν, καθώς η εισαγγελία του Μονταρζίς ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν στο σπίτι του στο Ντουσί της κεντρικής Γαλλίας και κατασχέθηκαν 72 πυροβόλα όπλα και περισσότερα από 3.000 φυσίγγια. 

Η ίδια ενημέρωση έκανε λόγο για σκοπευτικά όπλα, κυρίως κατηγορίας Α και Β, καθώς και για συλλεκτικά όπλα. Μάλιστα, οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι ο γνωστός ηθοποιός, Αλέν Ντελόν «δεν είχε κάποια εξουσιοδότηση που του επέτρεπε να κατέχει πυροβόλο όπλο». Με αυτά τα δεδομένα, η έρευνα συνεχίζεται, μεταξύ άλλων, για την κατηγορία της «παράνομης απόκτησης και κατοχής όπλων κατηγορίας Α, Β και Γ». Οι ερευνητές που βρέθηκαν στο ακίνητο του 88χρονου ηθοποιού, διαπίστωσαν επίσης την ύπαρξη πεδίου βολής.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την έναρξη μια άλλης εισαγγελικής έρευνας, σχετικής με τις τεταμένες σχέσεις του Αλέν Ντελόν με τα παιδιά του. Το συγκεκριμένο πλαίσιο σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του ηθοποιού, ώθησαν, σύμφωνα με τη «Le Parisien», την εισαγγελία να εξετάσει λεπτομερώς το θέμα της οπλοκατοχής του Γάλλου ηθοποιού.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Elle, η Ανούσκα Ντελόν, η κόρη του ηθοποιού, εξήγησε ότι πηγαίνει «πάντα με τον σωματοφύλακά της» στο σπίτι του πατέρας της, λόγω του πάθους που έχει για τα όπλα, προσθέτοντας ότι διατηρεί μια «αρκετά μεγάλη συλλογή». Η Ανούσκα Ντελόν πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα αδέρφια της, όταν βρίσκονται στο Ντουσί «περπατούν οπλισμένοι στο σπίτι», πιστεύοντας ότι βρίσκονται «στην Άγρια Δύση».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Parisien», η μαρτυρία αυτή ώθησε τον εισαγγελέα του Μονταρζίς να ανοίξει νέα έρευνα για το «οπλοστάσιο» του Αλέν Ντελόν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέν Ντελόν: Κατασχέθηκαν από το σπίτι του 72 πυροβόλα όπλα και πάνω από 3.000 φυσίγγια"

Αίγιο: Τον έστειλαν στο νοσοκομείο για μια γυναίκα – Δέκα άτομα ξυλοκόπησαν άγρια 21χρονο έξω από μπουζούκια!

Ασχημη τροπή έλαβε η νυχτερινή έξοδος σε κέντρο διασκέδασης για έναν 21χρονο στην πόλη του Αιγίου, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα δέκα ατόμων, ανάμεσά τους και μια 25χρονη.

Το Σάββατο το βράδυ, ο νεαρός μαζί με την παρέα του πήγαν σε νυχτερινό μαγαζί που φιλοξενούσε γνωστό λαϊκοδημοτικό τραγουδιστή, περίπου στις 4 τα ξημερώματα αποχώρησε μόνος από το κέντρο και σε καμία περίπτωση δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε

Λίγα μέτρα από την έξοδο του καταστήματος, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, τον προσέγγισαν με άγριες διαθέσεις εννέα άτομα νεαρής ηλικίας και μια κοπέλα. Οι άνδρες της παρέας, ισχυριζόμενοι πως ο 21χρονος την «έπεσε» στη φίλη τους, του ζήτησαν τον λόγο και κουβέντα στην κουβέντα τα αίματα άναψαν. Αποτέλεσμα να του επιτεθούν χτυπώντας τον με ιδιαίτερη αγριότητα, προκαλώντας του τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Μάλιστα, όπως μετέφεραν πηγές στην «Πελοπόννησο», η νεαρή για τα μάτια της οποίας φαίνεται πως προκλήθηκε το σοβαρό επεισόδιο, συμμετείχε και εκείνη στην επίθεση, χτυπώντας τον 21χρονο με την τσάντα της.

Μετά την απρόκλητη, όπως υποστηρίζει το θύμα επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, με τον ίδιο να μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Αιγίου, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Ακολούθως, το πρωί της Κυριακής μετέβη στο ΑΤ Αιγιαλείας και υπέβαλε μήνυση σε βάρος των δραστών, το όνομα και το επίθετο δύο εκ των οποίων τυγχάνει να γνώριζει.

Αξιοποιώντας τα δεδομένα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην ταυτοποίησή τους και χθες Δευτέρα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Ο ένας εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι του, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, και ο δεύτερος στον χώρο εργασίας του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα. Οι κατηγορούμενοι που δεν φαίνεται ν’ αρνούνται την εμπλοκή τους στον ξυλοδαρμό, υποστηρίζουν πως το θύμα τούς εξύβρισε, στάση που όπως φάνηκε «πυροδότησε» την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται, με τους συλληφθέντες, κατά πληροφορίες, να τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με την ταυτότητα των φίλων τους.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγιο: Τον έστειλαν στο νοσοκομείο για μια γυναίκα – Δέκα άτομα ξυλοκόπησαν άγρια 21χρονο έξω από μπουζούκια!"

Μεσολόγγι: Έριξαν κοπριά και σανό στο κτίριο της Περιφέρειας οι αγρότες (βίντεο)

Με επεισοδιακό τρόπο διαμαρτυρήθηκαν σήμερα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Έριξαν ένα “φορτηγό” κοπριά και σανό μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι.

Οι αγρότες πέρασαν τη νύχτα τους στο Μεσολόγγι με τα τρακτέρ τους παραταγμένα, ενώ μετά τη σημερινή διαμαρτυρία τους αποχώρησαν και πραγματοποίησαν πορεία με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Τις επόμενες ημέρες οι αγρότες του Αγρινίου και του Μεσολογγίου θα παραμείνουν σε αγωνιστικό ρυθμό, ασκώντας πίεση στην Κυβέρνηση όχι με κλείσιμο δρόμων αλλά με διαφορετική μορφή κινητοποιήσεων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Έριξαν κοπριά και σανό στο κτίριο της Περιφέρειας οι αγρότες (βίντεο)"

Φορολοταρία Φεβρουαρίου 2024 - Δείτε αν κερδίσατε

Διενεργήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η κλήρωση Φεβρουαρίου 2024 της φορολοταρίας.

Δείτε τα αποτελέσματα 27ης Δημόσιας Κλήρωσης για συναλλαγές Ιανουαρίου ή μπορείτε να κάνετε λήψη από ΕΔΩ.

Στην κλήρωση του Φεβρουαρίου 2024 ισχύουν οι νέες διατάξεις για την φορολοταρία και ως εκ τούτου σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται πεντακόσιοι πενήντα έξι (556) τυχεροί λαχνοί ως εξής:

– 1 που κερδίζει χρηματικό έπαθλο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ,

– 5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ,

– 50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ,

Πριν από τη διενέργεια των κληρώσεων αναρτώνται σε εφαρμογή στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (aade.gr) το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο.

Η πρόσβαση επιτυγχάνεται με τους κωδικούς του TaxisNet που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Φορολοταρία Φεβρουαρίου 2024 - Δείτε αν κερδίσατε"

Βόλος: Μηχανοκίνητη πορεία από τους αγρότες στο αυριανό συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Τη συμμετοχή τους στο αυριανό παμβολιώτικο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, αποφάσισαν οι αγρότες του Πηλίου. Η απόφαση ελήφθη σε συγκέντρωση των Αγροτικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ζαγορά.

Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα αυτοκίνητά τους στις 8 το πρωί στο Καράβωμα και στις 10 θα συναντηθούν όλοι μαζί στον Περιφερειακό, ώστε να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την πλατεία Ελευθερίας, όπου στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο.

Σημειώνεται ότι αύριο θα αποχωρήσουν οι αγρότες και από τα μπλόκα του Στεφανοβικείου και του Αλμυρού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Μηχανοκίνητη πορεία από τους αγρότες στο αυριανό συλλαλητήριο για τα Τέμπη"

Τσακώθηκε με υπάλληλο βενζινάδικου και τον απείλησε με όπλο

Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε ο καυγάς που ξέσπασε ανάμεσα σε έναν πελάτη και τον υπάλληλο ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Ζάκυνθο, καθώς o πρώτος κατηγόρησε τον δεύτερο ότι του κατέστρεψε την τραπεζική κάρτα του και δεν δίστασε να τον απειλήσει με κυνηγετικό όπλο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ένας 57χρονος πήγε στο πρατήριο στην περιοχή Γαϊτάνι με το αυτοκίνητό του, έβαλε βενζίνη και πήγε μαζί με τον υπάλληλο στο γραφείο του καταστήματος, όπου του έδωσε την τραπεζική του κάρτα. Όμως, κατά την διαδικασία της συναλλαγής προκλήθηκε φθορά στην κάρτα και ο 57χρονος άρχισε να διαπληκτίζεται με τον υπάλληλο.

Αμέσως μετά, πήγε στο αυτοκίνητό του από το οποίο πήρε μία κυνηγετική καραμπίνα, σημάδεψε απειλητικά τον εργαζόμενο χωρίς να πυροβολήσει και στη συνέχεια μπήκε στο όχημα και έφυγε. Ο εργαζόμενος ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας εντόπισαν τον 57χρονο, τον συνέλαβαν και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Τσακώθηκε με υπάλληλο βενζινάδικου και τον απείλησε με όπλο"

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και φυλακές – 8 άτομα στη ΓΑΔΑ για την έκρηξη στην τράπεζα στα Πετράλωνα

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης (27.02.24) στην Αθήνα και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα στην επαρχία για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 8 άτομα έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι προσαγωγές έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Την ευθύνη είχε αναλάβει τρεις ημέρες μετά την έκρηξη η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της, βρίσκεται πίσω από τρία «χτυπήματα». Το πρώτο αφορά επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου τις 8 Ιουλίου του 2023 στο Χαϊδάρι, το δεύτερο επίθεση στο σπίτι ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας στην Κηφισιά στις 16 Νοεμβρίου και το τρίτο την έκρηξη στην τράπεζα στα Πετράλωνα στις 25 Ιανουαρίου. 

Η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το «χτύπημα» στα Πετράλωνα, ανέφερε σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα Indymedia πως «δεν είναι τυχαίο πως η κολεγιά ιδιωτικών κολοσσών, τραπεζιτών και κυβερνήσεων, είναι οι βασικοί κερδισμένοι από τη μόνιμη κρίση που χτυπάει τη χώρα εδώ και χρόνια. Ιδιωτικοποιούν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που ανήκουν στο λαό, ασφαλίζοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες με υπέρογκους τόκους, πλουτίζοντας όλο και περισσότερο. Παίζουν πρωταρχικό ρόλο στους πλειστηριασμούς, αρπάζοντας τα σπίτια του κόσμου όσο πιο γρήγορα γίνεται αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που εξαιτίας τους υποφέρουν εδώ και χρόνια».

Μάλιστα, προειδοποιούσε και για νέο «χτύπημα», δηλώνοντας ότι «θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον άθλιο ρόλο των τραπεζών. Οπότε θα επανέλθουμε στο θέμα μετά το επόμενό μας χτύπημα».

«Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτήν η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει το συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας», ανέφερε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και φυλακές – 8 άτομα στη ΓΑΔΑ για την έκρηξη στην τράπεζα στα Πετράλωνα"

Δράμα: Συνελήφθη 40χρονος για παιδική πορνογραφία - Πρότεινε σε 14χρονο να συναντηθούν

Στη σύλληψη ενός 40χρονου που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας και ζητούσε από 14χρονο να συναντηθούν, προχώρησε τη Δευτέρα η ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, από τον Νοέμβριο του 2023, ο άνδρας, με τη χρήση μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ήρθε σε επαφή με τον 14χρονο, μέσω συνομιλιών και ανταλλαγής μηνυμάτων και στο πλαίσιο της επικοινωνίας τους, του απέστειλε φωτογραφίες με άσεμνο υλικό, ζητώντας και από τον ίδιο να πράξει παρόμοια, όπως και έκανε.

Στη συνέχεια, πρότεινε στον παθόντα να συναντηθούν από κοντά, ενώ παράλληλα, τον προέτρεψε να του στείλει άσεμνες φωτογραφίες συνομήλικου φίλου του, με τον οποίο ο 40χρονος ήρθε επίσης σε επικοινωνία, με τον δεύτερο ανήλικο να αρνείται.

Τη Δευτέρα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, προχώρησαν σε έρευνα οικίας του 40χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Δράμας, όπου διαπιστώθηκε ότι, σε κινητό τηλέφωνο και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατείχε αποθηκευμένα οκτώ αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Δράμας και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί ενώπιόν του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Δράμα: Συνελήφθη 40χρονος για παιδική πορνογραφία - Πρότεινε σε 14χρονο να συναντηθούν"

Μήνυση κατά του ΕΦΚΑ για λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, σε βάρος του e-ΕΦΚΑ, κατέθεσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), διαμαρτυρόμενο για μη εφαρμογή του νόμου καθώς εντόπισε τα λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο, ενσωματώνει στη μήνυση τα ονόματα 40 μελών του- συνταξιούχων, για τη μη εφαρμογή του νόμου και δεν διορθώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα. Εκτιμάται, δε, ότι υπερβαίνουν τις 20.000 οι συνταξιούχοι που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία και για τους οποίους πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, να διορθωθούν και να τους αποδοθούν οι σωστές συντάξεις!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το λάθος που εντόπισε το ΕΝΔΙΣΥ σχετίζεται με το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, που προέρχονται από το ΤΑΠ-ΔEΗ, είχαν καταβάλει στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου βαρέα και υπερβαρέα ένσημα (από 01/01/1994). Άρα, θα έπρεπε αυτές οι πρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν, να έχουν προσμετρηθεί από τον e-ΕΦΚΑ στην κύρια σύνταξή τους από τον επανυπολογισμό, κάτι που δεν συνέβη.

Το Δίκτυο, ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου 2023, έχει αποστείλει προς τον Φορέα σχετική εξώδικη διαμαρτυρία, παραθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν έγινε η εφαρμογή νόμου (ν.4387/16). Επίσης, έγιναν επανειλημμένες οχλήσεις από εκπροσώπους του ΕΝΔΙΣΥ, προς τους αρμόδιους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό.

Καμία απάντηση όμως δεν δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ανεξάρτητα με επανειλημμένα έγγραφά μας από το 2019, πιέζοντας τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ να εφαρμόσει τον νόμο. Το ΕΝΔΙΣΥ, στη μηνυτήρια αναφορά του, τονίζει άμεσα να εφαρμοστεί ο νόμος.

Με βάση πίνακα που έχει ενσωματωθεί στη μηνυτήρια αναφορά, από τους υπολογισμούς που έχουν κάνει οι ομάδες εργασίας του Δικτύου, προκύπτουν διαφορές στις συντάξεις των εν λόγω δικαιούχων του ΤΑΠ-ΔEΗ, που φτάνουν έως και τα 440,40 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά 13.212,00 ευρώ, με συντάξιμες αποδοχές 3.501,78 ευρώ και 20 έτη, 8 μήνες και 29 ημέρες!

Οι κρατήσεις για το επιπλέον ασφάλιστρο στα βαρέα και υπερβαρέα ένσημα ξεκίνησαν από 01/01/1994! Πρόκειται για πολύ μεγάλα ποσά που διεκδικούν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι και τα οποία έχουν και αναδρομική ισχύ από 01/01/2019 (επανυπολογισμός της σύνταξης).

Ήδη το ΕΝΔΙΣΥ με τις ομάδες εργασίας όπως αναφέρουμε παραπάνω και σε συνεργασία με τους προγραμματιστές έχει φτιάξει πρόγραμμα εφαρμόζοντας το νόμο και βγάζει τις διαφορές του κάθε συνταξιούχου που δικαιούνται.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους που είναι σε αυτή την κατηγορία να έρθουν στο Δίκτυο για να τους υπολογίσουμε το επιπλέον ασφάλιστρο στα βαρέα και υπερβαρέα ένσημα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά του ΕΦΚΑ για λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων "

Βίντεο ντοκουμέντο: Ανήλικοι Ρομά απείλησαν με πιστόλι υπαλλήλους βενζινάδικων και έκαναν «άνω κάτω» τη Θεσσαλονίκη

Χειροπέδες σε έναν 16χρονο Ρομά που, μαζί με δύο συνεργούς του (15 και 16 ετών) εμπλέκονται σε περιπτώσεις ληστειών και κλοπή οχήματος, πέρασαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα τρία νεαρά άτομα με την απειλή πιστολιού κινήθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε βάρος υπαλλήλου πρατήριου υγρών καυσίμων, όμως δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν οτιδήποτε, λόγω της προσέλευσης πελατών και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες δε σταμάτησαν εκεί καθώς «επισκέφτηκαν» άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων και κατάφεραν να αφαιρέσουν από τον λαιμό μίας γυναίκας χρυσή αλυσίδα με σταυρό.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο τα άτομα κατέβηκαν από το αυτοκίνητο έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, απείλησαν με όπλο την ιδιοκτήτρια του πρατηρίου και επειδή δεν είχε χρήματα της άρπαξαν την αλυσίδα από τον λαιμό. Οι δράστες στη συνέχεια μπήκαν στο αυτοκίνητο και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν παραλίγο να πατήσουν τη γυναίκα με το όχημά.

Την ίδια ημέρα, οι τρεις ανήλικοι Ρομά αφαίρεσαν από έναν άνδρα, που βρισκόταν εντός του οχήματός του, κινητό τηλέφωνο, ενώ σε άλλη περίπτωση, κατά την αποβίβασή τους από ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκαν δεν πλήρωσαν το αντίτιμο της διαδρομής που τους αντιστοιχούσε και διέφυγαν πεζή.

Για τις παραπάνω πράξεις οι νεαροί χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ένα όχημα, το οποίο είχαν κλέψει στις 24-02-2024 από την περιοχή του Δενδροποτάμου και το οποίο εντοπίστηκε (26-02-2024) από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των νεαρών, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που συνδέονται με τις υπό διερεύνηση ληστείες.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για την σύλληψη των συνεργών του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βίντεο ντοκουμέντο: Ανήλικοι Ρομά απείλησαν με πιστόλι υπαλλήλους βενζινάδικων και έκαναν «άνω κάτω» τη Θεσσαλονίκη"

Διέρρηξαν εταιρία ταχυμεταφορών στο Μοσχάτο – Αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο

Διάρρηξη σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Μοσχάτο με λεία ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό, πραγματοποίησαν άγνωστοι.

Η διάρρηξη στη επιχείρηση που βρίσκεται επί της οδού Σμύρνης, διαπιστώθηκε στις 08:20 το πρωί της Δευτέρας.

Όπως διαπιστώθηκε από στελέχη του τμήματος ασφαλείας Μοσχάτου, οι δράστες παραβίασαν δυο παράθυρα και την γκαραζόπορτα ισογείου.

Στην συνέχεια ερεύνησαν όλους τους χώρους του τριώροφου κτιρίου και εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο. Αστυνομικοί συνέλεξαν δακτυλικά αποτυπώματα από τους χώρους της επιχείρησης και βιντεοληπτικό υλικό σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης των δραστών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Διέρρηξαν εταιρία ταχυμεταφορών στο Μοσχάτο – Αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news