facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Μαζική δηλητηρίαση σε γάμο στην Παιανία - Δύο συλλήψεις

Νέο περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης, αυτή τη φορά σε γάμο σε περιοχή της Παιανίας

Το γλέντι και τα γέλια του γάμου στην Παιανία μετατράπηκαν σε κραυγές πόνου και αγωνίας καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι καλεσμένοι ένιωσαν έντονο πόνο στην κοιλιά.

Οι καλεσμένοι μάλιστα έφτασαν σε σημείο να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αττικής για τις πρώτε βοήθειες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του STAR, έντεκα από αυτούς παρέμειναν στο νοσοκομείο καθώς είχαν βαριά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Οι καλεσμένοι κατανάλωσαν τρόφιμα κατά τη διάρκεια γαμήλιας δεξίωσης που έγινε σε κτήμα στην Παιανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί προσπάθησαν τα ξημερώματα να έρθουν σε επαφή με τον ΕΦΕΤ, αλλά στάθηκε αδύνατον. Έτσι, προκειμένου να μη χαθούν τα πειστήρια, μάζεψαν τρόφιμα που είχαν πεταχτεί στον κάδο που υπήρχε έξω από τον πολυχώρο που έλαβε χώρο το γαμήλιο γλέντι και τα διατήρησαν σε ψυγεία του αστυνομικού τμήματος έως ότου τα παραδώσουν στο αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Σημειώνεται ότι τα τρόφιμα θα σταλούν και στον ΕΦΕΤ όπου θα εξεταστούν ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς ήταν αυτό που προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση.

Στην κάμερα του STAR μίλησε ένα από τα θύματα της δηλητηρίασης και αποκάλυψε: «Ήταν μπουφές άρα δεν ξέρουμε τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Πήγαμε στο νοσοκομείο γιατί ο σύζυγός μου λιποθύμησε και εγώ δεν ένιωθα καλά και πολλοί άλλοι. Εύχομαι ο ένοχος να τιμωρηθεί γι' αυτό που πάθαμε».

Από την πλευρά της εταιρείας που ενοικίαζε τον χώρο για την διεξαγωγή της δεξίωσης είπε στην κάμερα του STAR: «Δεν έχουμε εμείς δικό μας catering. Είχαν να σωρό γλυκά και τα είχανε στον ήλιο», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές για να καταλήξουν λέγοντας: «Περιμένουμε να δούμε, δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα ότι έχουμε εμείς την ευθύνη».

Πάντως, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο του πολυχώρου, όπου έγινε ο γάμος, όπως και τον υπεύθυνο του κέτερινγκ.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζική δηλητηρίαση σε γάμο στην Παιανία - Δύο συλλήψεις"

Κ. Χατζηδάκης στο ΕΡΤNews: Μόνο τα μέτρα για την ακρίβεια του Στ. Κασσελάκη κοστίζουν 5,8 δισ. ευρώ (πίνακες)

Στην ακρίβεια, τη φορολογία αλλά και στον τραπεζικό κλάδο αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Prime» και τον Ηλία Σιακαντάρη. Ειδική αναφορά έκανε στις προτάσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοστίζουν 45,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την επιμονή της αντοπολίτευσης να μειωθεί ο ΦΠΑ, κλήθηκε να σχολιάσει αρχικά ο κ. Χατζηδάκης. Στην Ελλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αιτήματα για μείωση του ΦΠΑ και παλαιότερα δεν έχαν περάσει. Δεν έχουν ή και αν πέρασαν ήταν προσωρινά και μετά ξαναγυρίσαμε εκεί που ήμασταν. Το έχει πει μεταξύ των άλλων και ο κ. Τσίπρας όταν ήταν πρωθυπουργός, αρνούμενος τότε πάλι μια τέτοια σχετική πρόταση. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα. Επίσης τώρα δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία του πληθωρισμού του Μαΐου. Ήμουν στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή. Μιλούσαν για την Ισπανία. Δείτε τι έκανε η Ισπανία που μείωσε το ΦΠΑ. Η Ισπανία αυτή την ώρα τον τελευταίο μήνα έχει υψηλότερο πληθωρισμό απ ό, τι έχει η Ελλάδα. Επομένως και εκεί, αν θέλετε, έχουμε μια πρόσθετη ένδειξη ότι αυτό το πράγμα δεν λειτουργεί. Και βεβαίως εμείς εδώ πέρα έχουμε και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην οικονομία μας και στον προϋπολογισμό μας. Έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένες δαπάνες. Μεταξύ των άλλων έχουμε να πληρώσουμε πολύ μεγάλα ποσά συγκριτικά με το ύψος του προϋπολογισμού για τις συντάξεις, γιατί οι εισφορές δεν φτάνουν. Άρα θα μας λείψουν λεφτά από τις συντάξεις. Αυτά είναι κουκιά μετρημένα. Και όταν βλέπετε μια κυβέρνηση μερικές μέρες πριν από τις εκλογές να αρνείται μια τέτοια, ας πούμε εντός εισαγωγικών, ευχάριστη πρόταση, έχει κάποιους λόγους».

Σχετικά με την ακρίβεια και για το αν θα παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις ευρωεκλογές η πρωτοβουλία της κοινής αγοράς, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: «Πιστεύω ότι θα είναι προτεραιότητα και διότι έχουμε προφανώς μια πανευρωπαϊκή συζήτηση για το θέμα του πληθωρισμού, αλλά και διότι έχουμε την έκθεση Λέττα, η οποία λέει ότι πρέπει να ενισχύσουμε και με συγκεκριμένους τρόπους τους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί η ενιαία αγορά. Άρα αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα δει η καινούργια Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά. Προφανώς πρέπει θέματα ευρωπαϊκά, όπως είναι διάφορα παιχνίδια που κάνουν πολυεθνικές εταιρείες και που τα επισημαίνει ο πρωθυπουργός, να αντιμετωπίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και χρέος μας είναι παράλληλα να κάνουμε αυτά που κάνουμε, δηλαδή ενίσχυση του ανταγωνισμού εσωτερικά, πρόστιμα εκεί που υπάρχουν αθέμιτες πρακτικές και ενίσχυση επίσης των μισθών όσο το επιτρέπουν η οικονομία, τα περιθώρια της οικονομίας και ο προϋπολογισμός».

Οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι έμποροι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να χαρακτηρίσουν το νέο καθεστώς με τα τεκμήρια ως επαχθή φόρο. Το γεγονός αυτό σχολίασε στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, με τον εξής τρόπο: «Προφανώς έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν και θα αποφασίσει το Συμβούλιο Επικρατείας. Εμείς υιοθετήσαμε αυτό το σύστημα περιορίζοντάς το στο 50% και καταργώντας πλήρως το τέλος επιτηδεύματος. Διότι θεωρούμε ότι το καινούργιο σύστημα είναι πιο δίκαιο. Άλλωστε είχαμε πει κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μαζί με φορολογική συμμόρφωση. Αυτό το είχαμε πει. Το κάνουμε διότι μετρημένα είχαμε δείξει τα στοιχεία. Ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας πλήρωνε στην Ελλάδα λιγότερο από το μέσο μισθωτό. Άρα όσοι αυτή την ώρα πάνε και στηρίζουν τα αιτήματα αυτά, προφανώς τους αρέσει ο μέσος μισθωτός και ο μέσος συνταξιούχος να πληρώνουν περισσότερα απ ότι ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας».

«Έχουμε ήδη μειώσει πολλούς και διαφορετικούς φόρους» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης αφού κλήθηκε να απαντήσει αν η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα για να ελαφρύνει λόγου χάρη τις νεοφυείς επιχειρήσεις, αφού ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός πλέον δουλεύει και το κράτος δεν χάνει τα λεφτά που κερδίζει από φόρους. «Σίγουρα όσοι μας βλέπουν θυμούνται πού ήταν ο ΕΝΦΙΑ και πού είναι ο εταιρικός φόρος, ο φόρος στα μερίσματα – για τα οποία υπόσχεται η αντιπολίτευση ότι θα τον ξανά ανεβάσει πάλι. Να δω πού θα βρουν μερίσματα βεβαίως για να φορολογήσουν. Διότι εμείς με χαμηλότερους φόρους εκεί εισπράττουμε περισσότερα λεφτά. Και βεβαίως έχουμε κάνει κι άλλες παρεμβάσεις και σε έμμεσους φόρους, καμιά πενηνταριά συνολικά, μικρότερες ή μεγαλύτερες. Τώρα τα ζυγίζουμε. Ξέρετε, η προσπάθεια που κάνουμε μέσω φοροδιαφυγής έχει ως σκοπό και να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία και την παιδεία. Και ήδη αυξήθηκαν φέτος λόγω της περιστολής της φοροδιαφυγής. Αλλά και στο τέλος της διαδρομής ο στόχος είναι να μειωθούν περαιτέρω οι φόροι».

Σχετικά με ενδεχόμενες ριζικές αλλαγές στην οικονομία ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «είμαστε μετρημένοι. Του χρόνου έχουμε προαναγγείλει ότι θα μειωθούν περαιτέρω οι ασφαλιστικές εισφορές, αλλά τα μετράμε, τα συνδυάζουμε και με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν από τους δημοσιονομικούς κανόνες. Στην Ελλάδα, έχουμε μια ιδιαιτερότητα, έχουμε δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, έχουμε υψηλές αμυντικές δαπάνες. Δεν σας αποκαλύπτω κανένα μυστικό και για τις συντάξεις, επειδή δεν έχουμε πολλά χρήματα από εισφορές, δίνουμε πολλά χρήματα επίσης από τον προϋπολογισμό. Άρα έχουμε υψηλά πάγια. Υπάρχουν προβλήματα που θα λυθούν».

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch επέλεξε να «πάει πάσο» μη αναβαθμίζοντας τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σχετικά με το τι μήνυμα έλαβε από αυτή την κίνηση η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Πριν από ένα μήνα περίπου, η Standard and Poor’s έδωσε μισή βαθμίδα, αν το πει κανείς έτσι, με την έννοια ότι έδωσε θετικό outlook, θετική προοπτική στη χώρα. (…) Η Fitch δεν μας αναβάθμισε, το κράτησε στο ίδιο επίπεδο. Όμως αν δείτε μέσα τις εκθέσεις, θα δείτε ότι μιλάνε με πολύ θετικό τρόπο για την ελληνική οικονομία και εκείνο που εγώ θα κρατούσα βασικά είναι ότι μετά από πολλά χρόνια – 13 αν δεν κάνω λάθος χρόνια – η Ελλάδα ξαναγύρισε στην επενδυτική βαθμίδα που δεν είναι κάτι θεωρητικό. Μόνο για τον δανεισμό του Ιανουαρίου φέτος δανειστήκαμε με μια μονάδα χαμηλότερα σε σχέση με μια χρονιά πρωτύτερα, το 2023, που εμείς πάλι ήμασταν κυβέρνηση αλλά δεν είχαμε την επενδυτική βαθμίδα. Εξοικονομούμε 850 εκατομμύρια για τους φορολογούμενους σε βάθος δεκαετίας».

«Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι η Ελλάδα έχει γίνει παράδεισος» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης ενώ παράλληλα είπε: «Λέμε ότι συγκριτικά με το ’19 έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά. Η ανεργία έχει πέσει σχεδόν στο μισό. Οι καταθέσεις, αν θέλετε, έχουν αυξηθεί κατά 50 δισεκατομμύρια και τα τρία πέμπτα της αύξησης είναι από τα νοικοκυριά. Οι επενδύσεις που είναι ακόμα χαμηλά έχουν ανέβει. Και από δω και πέρα έχουμε να δούμε την περαιτέρω σύγκλιση, που θα γίνει φυσικά μέσω ενίσχυσης του παραγωγικού ιστού της οικονομίας, περαιτέρω αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, όπως και άλλες παρεμβάσεις που ετοιμάζουμε, όπως αυτές για την ενίσχυση των συγχωνεύσεων και της καινοτομίας».

Για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη, ο υπουργός Οικονομικών μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μίλησε πριν από λίγο σε ένα άλλο κανάλι για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, στον πρωθυπουργό και σε μένα, ισχυριζόμενος ότι είναι εφεύρημα δικό μας ότι οι προτάσεις του ίδιου, οι δύο προτάσεις νόμου κοστίζουν 45,8 δισεκατομμύρια ευρώ».

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών έδειξε στην εκπομπή του ΕΡΤNews τα στοιχεία που φαίνονται αναλυτικά οι εκτιμήσεις των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύνοψη κόστους βασικών μέτρων του νομοσχεδίου για την ακρίβεια (δισ. ευρώ)1ο έτος2ο έτος3ο έτος4ο έτος
Μείωση ΕΦΚ σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης (εξαιρείται το πετρέλαιο θέρμανσης)-1,6-1,6-1,6-1,6
Μηδενισμός ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα διατροφής για ένα έτος (εξαιρούνται φρούτα και ψάρια)-1,80,00,00,0
Μόνιμη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 21%, 11% και 5%-2,2-2,4-2,4-2,4
Μείωση ΦΠΑ σε ύδρευση και αποχέτευση-0,07-0,07-0,07-0,07
Χορήγηση Ειδικής Κάρτας “Αγροκίνηση”-0,16-0,16-0,16-0,16
Μείωση κόστους καρτών μέσων μαζικής μεταφοράς-0,05-0,05-0,05-0,05
Σύνολο-5,8-4,3-4,3-4,3
Σύνοψη κόστους βασικών μέτρων του φορολογικού νομοσχεδίου (δισ. ευρώ)1ο έτος2ο έτος3ο έτος4ο έτος
Αντικατάσταση κλίμακας εισοδήματος και αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες χωρίς τέκνα και εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα (άρθρα 1-3)-3,5-3,5-3,5-3,5
Μειώσεις ΕΝΦΙΑ ανάλογα με τη συνολική αξία της περιουσίας (άρθρο 4)-0,32-0,32-0,32-0,32
Θέσπιση συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (άρθρο 5)0,500,500,500,50
Αντικατάσταση συντελεστή φορολόγησης κερδών νομικών προσώπων (άρθρο 6)0,00,00,00,0
Κατάργηση προκαταβολής φόρου για φυσικά πρόσωπα (άρθρο 7)-0,400,000,000,00
Κατάργηση προκαταβολής φόρου για νομικά πρόσωπα (άρθρο 8)-3,770,000,000,00
Μείωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα από ακίνητη περιουσία (άρθρο 9)-0,66-0,66-0,66-0,66
Κατάργηση ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας (άρθρο 13)-0,6-0,6-0,6-0,6
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ιδιωτικού τομέα κατά 4,5% σταδιακά (άρθρο 14)-0,43-0,86-1,28-1,70
Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος (άρθρο 15)-0,12-0,12-0,12-0,12
ΣΥΝΟΛΟ-9,3-5,5-6,0-6,4

Κόστος για τέσσερα έτη: 27,2 δισ. ευρώ.

 Συνολικό κόστος βασικών μέτρων των δύο νομοσχεδίων1ο έτος2ο έτος3ο έτος4ο έτος
-15,1-9,8-10,2-10,7

Συνολικό κόστος για τέσσερα έτη: 45,8 δισ. ευρώ.

Επιπροσθέτως επισημαίνεται ότι στα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται τα ακόλουθα δημοσιονομικά μέτρα σε σχέση με τα ανωτέρω που αποτελούν αβέβαιη πηγή εσόδων:

  • Έκτακτη φορολόγηση τραπεζών και εταιριών διύλισης με συντελεστή 90%: Το έσοδα του εν λόγου μέτρου εξαρτώνται από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 2023 που θα υποβληθούν. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο δημιουργεί έσοδα προσωρινά για ένα έτος και όχι μόνιμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε τον Μάρτιο 2023 έσοδα 2,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο η εφαρμογή του μέτρου ενέχει σημαντική αβεβαιότητα.  Υπενθυμίζεται το παράδειγμα της Ιταλίας, που μετά την ανακοίνωση έκτακτης εισφοράς στο τραπεζικό σύστημα, έχασε την αξιοπιστία της στις χρηματαγορές και αναγκάστηκε να λάβει πίσω τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί.
  • Ενσωμάτωση των μερισμάτων (που σήμερα φορολογούνται αυτοτελώς με 5%) καθώς και των τόκων καταθέσεων, των δικαιωμάτων και του εισοδήματος από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου στην φορολογική κλίμακα, αθροιζόμενο με τα λοιπά εισοδήματα και με φορολογία έως 49%: Σημειώνεται ότι το 2023 (φορολογικό έτος 2022) δηλώθηκαν μερίσματα ύψους 4,7 δισ. ευρώ, τόκοι και δικαιώματα ύψους 380 εκατ. ευρώ και εισοδήματα από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Εάν όλα τα ανωτέρω εισοδήματα προστεθούν στη κλίμακα και το δηλωθέν ποσό παραμείνει στα περσινά επίπεδα, προκύπτει επιπλέον έσοδο της τάξης έως 2,2 δισ. ευρώ ετησίως. Ωστόσο, τα μερίσματα έχουν σημαντική ελαστικότητα ανάλογα με τον συντελεστή φορολόγησή τους, καθώς είναι στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης η διανομή ή μη μερίσματος και σε ποιο ύψος. Το 2019 με συντελεστή 10% δηλώθηκαν 1,4 δισ. ευρώ μερίσματα (αντίστοιχα και τα προηγούμενα έτη 2017-2018 τα μερίσματα ήταν περί του 1,3 δισ. ευρώ), με αναλογούν φόρο 142 εκατ. ευρώ. Μετά την μείωση στο 5% είχαμε δηλωθέντα μερίσματα 5,3 δισ. ευρώ το 2020, 4,2 δισ. ευρώ το 2021 και 4,7 δισ. ευρώ το φορολογικό έτος 2022 με αναλογούν φόρο 233 εκατ. ευρώ. Είναι προφανές ότι σε περίπτωση αύξησης, οι επιχειρήσεις θα προτιμήσουν και πάλι, την μη διανομή μερίσματος, όπως έκαναν παλαιότερα. Η δε φορολόγηση και τον τόκων καταθέσεων στην κλίμακα είναι ένα μέτρο αντίθετο προς την αποταμίευση και επικίνδυνο για φυγή κεφαλαίων από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Επιπλέον, η φορολόγηση της υπεραξίας μεταβίβασης κεφαλαίου με τρόπο αθροιζόμενο με τα λοιπά εισοδήματα είναι μέτρο αντι-αναπτυξιακό καθώς αυξάνει τα εμπόδια και το κόστος στη μεταβίβαση επιχειρήσεων.

Ακόμη και αν εφαρμοστούν όλα τα ανωτέρω μέτρα και δεν μειωθούν τα δηλωθέντα μερίσματα (κάτι που είναι εξαιρετικά αβέβαιο όταν ο συντελεστής αυξάνεται έως 49% ενώ ο υπάρχον είναι 5%), το δημοσιονομικό κενό από τα δύο νομοσχέδια ανέρχεται σε περίπου 35 δισ. ευρώ στην τετραετία.

«Μόνο τα μέτρα για την ακρίβεια την πρώτη χρονιά που λέει κοστίζουν 5,8 δισεκατομμύρια. Με τις προτάσεις του κ. Κασσελάκη που παριστάνει τον ειδικό για την οικονομία, αλλά είναι προφανώς ειδικός στις πολιτικές σαπουνόφουσκες, θα οδηγηθούμε σε γιγαντιαία ελλείμματα και φυσικά πριν οδηγηθούμε σε γιγαντιαία ελλείμματα, επειδή από εδώ έχει ξαναπεράσει η κρίση και τα μνημόνια, η χώρα θα μπει σε μια πολύ μεγάλη δίνη, την οποία βεβαίως οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά γιατί έχουν τα διδάγματα της περασμένης δεκαετίας».

«Νομίζω ότι υπάρχει μια παρεξήγηση για τις εκταμιεύσεις στα δάνεια. Δε γίνονται αμέσως, δηλαδή όταν εγκρίνεται το δάνειο γίνονται, το ξέρουν όλοι όσοι παίρνουν δάνεια μάλιστα μιας κάποιας κλίμακας, ανάλογα και με την πρόοδο του έργου που σχετίζεται με το δάνειο. (…) Τα παρακολουθούμε όλα. Αλλά η Ελλάδα αυτή την ώρα είναι έκτη στις απορροφήσεις του ταμείου ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Έχουμε αφήσει πίσω μας την κρίση της περασμένης δεκαετίας οριστικά. Κάναμε επιτυχημένα την αποεπένδυση. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάντως οι τράπεζες εκτός από επιτόκια ταμιευτηρίου, έχουν κι άλλα προϊόντα που έχουν υψηλότερα επιτόκια, υψηλότερες αποδόσεις για τους αποταμιευτές. Και είμαστε κι εμείς από δίπλα με τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου και δίνουμε επιτόκια 3,5 – 4% και μάλιστα από τις εκλογές του τελευταίου Ιουνίου και μετά, με νόμο που περάσαμε αφορολόγητα».

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Χατζηδάκης στο ΕΡΤNews: Μόνο τα μέτρα για την ακρίβεια του Στ. Κασσελάκη κοστίζουν 5,8 δισ. ευρώ (πίνακες)"

Παύλος Μαρινάκης για Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: Παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία

Το Πόθεν Έσχες που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολίασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, το βράδυ της Δευτέρας (3.6.24).

Τονίζοντας ότι «σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση», ο Παύλος Μαρινάκης θέσει μια σειρά από ερωτήματα.

Επισημαίνοντας ότι το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης», σημειώνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης ουσιαστικά παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παραβιάζοντας έτσι τον νόμο του 2016 που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

«Μετά το σημερινό σόου, γεννούνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο: Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

Αναλυτικά, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη έχει ως εξής:

«Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση.

Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει.

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS.

Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel.

Εν κατακλείδι, μετά το σημερινό σόου, γεννούνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο: Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;

Ας τα απαντήσει ο ίδιος.

Την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου οι πολίτες θα δώσουν ακόμα μια ηχηρή απάντηση. Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Παύλος Μαρινάκης για Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: Παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία"

Πυροσβεστική: Προσοχή στις απάτες – Οι δράστες χρησιμοποιούν το όνομα της υπηρεσίας μας

Προειδοποίηση προς τους πολίτες απευθύνει το Πυροσβεστικό Σώμα, με αφορμή περιστατικά που επιχειρείται εξαπάτηση με χρήση του τίτλου της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Για την αποφυγή οικονομικής εξαπάτησης επιχειρήσεων/οικονομικών φορέων και με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση τέτοιων περιστατικών, σχετικά με οικονομικές συναλλαγές με το Πυροσβεστικό Σώμα, ανακοινώνουμε ότι: να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν σας τηλεφωνούν άγνωστοι με το πρόσχημα ότι σας τηλεφωνούν από Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και προσπαθούν να σας πείσουν να τους δώσετε στοιχεία λογαριασμών τραπέζης.


Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα να επιδιώκετε οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το πρόσωπο που ήδη γνωρίζετε ότι εκπροσωπεί το Πυροσβεστικό Σώμα, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται,
Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι από δικό τους τηλέφωνο».


Επίσης το Πυροσβεστικό Σώμα συνιστά: «Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τυχόν χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έλθουν σε επαφή μαζί σας, τον αριθμό τηλεφώνου τους καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών.
Εφιστούμε την προσοχή όλων, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και σε απόπειρα εξαπάτησης, να απευθύνονται αμέσως στην Ελληνική Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό “100”».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Προσοχή στις απάτες – Οι δράστες χρησιμοποιούν το όνομα της υπηρεσίας μας"

Φωτιά στα Εξαμίλια στον καταυλισμό Ρομά – “Πνίγηκε” από τους καπνούς η πόλη της Κορίνθου (video-φωτο)

Πυρκαγιά στον καταυλισμό Ρομά στα Εξαμίλια Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καίγονται ελαστικά με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και την πόλη της Κορίνθου να καλύπτεται από τον καπνό.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

korinthostv
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στα Εξαμίλια στον καταυλισμό Ρομά – “Πνίγηκε” από τους καπνούς η πόλη της Κορίνθου (video-φωτο)"

Τραγωδία στη Σαμοθράκη: Σκάφος σκότωσε ψαροντουφεκά

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 44χρονος ψαροντουφεκάς στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Καμαριώτισσας Σαμοθράκη, όταν παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας. Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το Λιμενικό ενώ ο οδηγός του ταχύπλοου και ένας ακόμη άνδρας που επέβαινε στο σκάφος – οι οποίοι φέρεται να έκαναν διακοπές στην περιοχή – κρατούνται στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η αδερφή του 44χρονου ενώ συγκλονισμένος όπως και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, δηλώνει ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας. Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δεδομένου του σοκ που έχει προκαλέσει στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας ο αδόκητος θάνατος ενός νέου ανθρώπου, το ότι η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη – τόσο ως προς τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος όσο και την εξεύρεση άμεσα μέσου μεταφοράς της σορού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – δεν υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω πληροφοριών και στοιχείων.

Σημειώνεται ότι μέχρι και τις βραδινές ώρες συνεχίζονται οι προσπάθειες η σορός – η οποία παραμένει στο Κέντρο Υγείας – να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να πραγματοποιηθεί αύριο η νεκροψία – νεκροτομή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Σαμοθράκη: Σκάφος σκότωσε ψαροντουφεκά"

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 16,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Κοντά στις 17 μονάδες είναι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24.

Παράλληλα σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει με μεγάλη διαφορά πρώτος ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός αλλά και στις θετικές κρίσεις για τους πολιτικούς αρχηγούς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll στην εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,2% και το ΠΑΣΟΚ με 12,3%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 9%, το ΚΚΕ 8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,7%, η Νίκη 3,4%, η Νέα Αριστερά 2,7%, το ΜέΡΑ25 και η Φωνή Λογικής με 2,6% και οι Δημοκράτες με 2,5%.

 

 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 28,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,1% και το ΠΑΣΟΚ με 10,7%. Η Ελληνική Λύση έχε ποσοστό 7,8%, το ΚΚΕ 6,9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%, η Νίκη με 2,9%, η Νέα Αριστερά με 2,4%, το ΜέΡΑ25 και η Φωνή Λογικής με 2,3% και οι Δημοκράτες με 2,2%.

 

 

Στο εύρος τιμών ενόψει των ευρωεκλογών τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ από 30,5% έως 35,5%
ΣΥΡΙΖΑ από 14,2% έως 18,2%
ΠΑΣΟΚ από 10,5% έως14,1%
Ελληνική Λύση από 7,4% έως 10,6%
ΚΚΕ από 6,5% έως 9,5%
Νίκη από 2,3% έως4,5%
Πλεύση Ελευθερίας από 2,5% έως 4,9%
Νέα Αριστερά από 2% έως 3,6%
ΜέΡΑ25 από 1,7% έως 3,5%
Φωνή Λογικής από 1,7% έως 3,5%
Δημοκράτες από 1,6% έως 3,4%

 

 

Στις θετικές κρίσεις για τους πολιτικούς αρχηγούς τα ποσοστά είναι τα ακόλουθα:

Κυριάκος Μητσοτάκης 38,5%
Δημήτρης Κουτσούμπας 35,2%
Ζωή Κωνσταντοπούλου 35%
Νίκος Ανδρουλάκης 31,9%
Ανδρέας Λοβέρδος 27,4%
Στέφανος Κασσελάκης 27,3%
Κυριάκος Βελόπουλος 24,5%
Γιάνης Βαρουφάκης 19,7%
Αλέξης Χαρίτσης 19,2%

 

 

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 34,2% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 9,8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4,9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 3,7%.

 

 

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θεωρείτε πως ασκεί πιο ουσιαστική αντιπολίτευση το 43,1% λέει κανένα ιδιαίτερα, το 14,1 λέει ΣΥΡΙΖΑ, το 11,4% Ελληνική Λύση, το 8,7% ΠΑΣΟΚ, το 7,3% ΚΚΕ και το 4,5% Πλεύση Ελευθερίας.

 

 

Στην ερώτηση πόσο σας ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές το 70,6% λέει πολύ ή αρκετά ενώ το 29,4% λίγο ή καθόλου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 16,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ"

Κασσελάκης: «Καθάρισε» με το Πόθεν Έσχες του επιδεικνύοντας ένα μονοσέλιδο Excel!

Με τη δημοσιοποίηση ενός μονοσέλιδου excel προσπέρασε τη δέσμευσή του να παρουσιάσει την περιουσιακή του κατάσταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:  μία κανονική δήλωση Πόθεν Έσχες περιλαμβάνει 11 σελίδες - και ζητά λεπτομέρειες για κάθε είδους περιουσιακό στοιχείο - από τις καταθέσεις και τα ακίνητα ως τις συμμετοχές στις επιχειρήσεις για τις οποίες ζητείται: 
- το είδος της συμμετοχής,
- το είδος της επιχείρισης,
- το έτος έναρξης,
- το κεφάλαιο εισφοράς,
- αλλά και η προέλευση των χρημάτων!

Μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κασσελάκης παρουσιάσε έναν συνοπτικό πίνακα για το 2023, στον οποίο κάνει λόγο για εισόδημα 2,067 εκατομμύρια δολάρια, για οφειλές 1,831 εκατ. δολάρια επενδυτικά προϊόντα 3,040 εκατ. δολάρια. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώνει ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα με χυμούς στις Σπέτσες. 

Δηλώνει επίσης τη συμμετοχή του μέσω της Osios στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν από την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά «την εταιρεία της αλλοδαπής» - δηλαδή την Osios LLC, η οποία έχει έδρα την πολιτεία του Ντέλαγουερ και υπάγεται στο προνομιακό φορολογικό καθεστώς της - ολοκληρώθηκε η μεταβίβασή της στις αρχές του 2024. 

Ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στο αφήγημα που ο ίδιος είχε παρουσιάσει στις 29 Αυγούστου του 2023 όταν ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του

Δείτε τον πίνακα που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης: 

kasselakis-pinakas

Δείτε εδώ μία κανονική φόρμα Πόθεν Έσχες

Η συνήθης επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε και έναν δεύτερο πίνακα, στον οποίο επιχειρεί να συγκρίνει τα δικά του εισοδήματα του 2023, με εκείνα του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2021 και στη συνέχεια διάνθισε την ομιλία του με μία επίθεση στο «Πρώτο Θέμα». Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα, ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Το καθεστώς έβαλε ένα ολόκληρο σύστημα να ρίχνει λάσπη καθημερινά πάνω μου.

Για να κολλήσει η ρετσινιά πάνω μου.

Και είναι έτοιμο να συνεχίσει.

Το Μαξίμου περιμένει τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων για να δώσει ψέματα και λάσπη στο Πρώτο Θέμα. Εδώ δεν ντράπηκε να του δώσει μονταρισμένο υλικό για τις ψυχές που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη, θα διστάσει να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα ενός πολιτικού τους αντιπάλου;

Ενημερώνω λοιπόν, όλο αυτό το σάπιο σύστημα: Θα είμαι εδώ, όρθιος.

Δε θα σας επιτρέψω να με σπιλώσετε.

Η λάσπη σας επιστρέφεται» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης. 

Τι είπε στην ομιλία του 

«Αναλαμβάνω προσωπικά τη Θεσσαλονίκη, θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη.

«Έχετε ζήσει μια κοροϊδία διαρκείας, από την τρύπα του Κούβελα, πριν καν γεννηθώ, μέχρι την εξαγγελία του Πρωθυπουργού ότι θα επεκτείνει ένα μετρό που δεν υπάρχει» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα θα σας πω όλες τις αλήθειες μου και αξιολογείστε τις εσείς» σημείωσε. «Η πρώτη μου αλήθεια», όπως είπε, «είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στην Αμερική όπου έζησα 21 χρόνια. Αγωνίστηκα, έβγαλα κάποια χρήματα» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.

«Οι πειρατές δεν βρίσκονται στην Κουμουνδούρου» πρόσθεσε την ώρα που περνούσε ένα καράβι από πίσω του, λέγοντας πως «την οικονομία την ξέρω και την ξέρω καλά». 

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον χαρακτήρισε έντιμο και σχετικά με την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «το γεγονός ότι έβλεπα ότι ευεργατηθέντες από εκείνον άρχισαν να εγκαταλείπουν ή να παίρνουν αποστάσεις για να μην μπουν στο κάδρο των ηττημένων». «Εγώ σε αυτόν τον έντιμο άνθρωπο θα είμαι δίπλα στην πιο δύσκολη στιγμή του» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, αφηγούμενος πως «έβλεπα ανθρώπους που δεν θα υπήρχαν χωρίς εκείνον, να περιμένουν να πάρουν τη θέση του. Μπήκα ανέτοιμος στην μάχη εκλογής προέδρου, με μισά ελληνικά, αλλά ολόκληρη ψυχή».

«Πάντα ο λαός το κάνει το θαύμα. Εσείς με φτιάξατε, σάρκα από τη σάρκα σας είμαι» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του, λέγοντας πως «σάστισα από την επίθεση μίσους», όπως περιέγραψε. «Θα έχουμε τον Ανδρουλάκη να κοιμάται και εμείς θα αδειάζουμε τα ταμεία» σχολίασε κατηγορώντας την κυβέρνηση, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «και έτσι μπορέσαμε να ασχοληθούμε επιτέλους με τα σημαντικά».

«Φτιάξαμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο από όλα τα κόμματα» περιέγραψε και «αρχίσαμε να παράγουμε θέσεις, όχι στον αέρα, αλλά κοστολογημένες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα θα σας πω τις μεγάλες αλήθειες. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά κάνουμε μια καινούρια αρχή με πάθος και εντιμότητα για να γίνουμε επιτέλους μια σύγχρονη κοινωνία. Οι μεγάλες αλήθειες αφορούν πρωτίστως εμένα και η αυτοκριτική πρέπει να είναι γενναία. Όλους αυτούς τους μήνες δημιουργήθηκε μια εικόνα για μένα που δεν είναι η πραγματική εικόνα, λέγοντας πως αυτή η εικόνα είναι ενός ανθρώπου που δεν κόπιασε».

«Όμως κάποιες φορές συνέβαλα και εγώ στη δημιουργία αυτής της εικόνας, από υπερπροβολή και απειρία. Ζητώ συγγνώμη για αυτό» είπε για το εάν έχει δημιουργήσει την εντύπωση της επιδειξιομανίας, συμπληρώνοντας πως «δεν γεννήθηκα πλούσιος».

«Αρχικά δεν είχα πολλά και μετά είχα τα πάντα, Εκάλη, Κολλέγιο Αθηνών. ''Σιγά βρε Στέφανε, ξεριζώθηκες για να πας στο καλύτερο Κολέγιο των ΗΠΑ''. Το κατανοώ. Πήγα στην Αμερική και έδωσα τον αγώνα μου. Δούλεψα στην πιο ανταγωνιστική αγορά του κόσμου με τον ιδρώτα μου. Πέτυχα και τους μισθούς μου και τα μπόνους μου, με τη δική μου αξία» συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Και κοιτάζοντας πίσω, λέω ότι ήμουν τυχερός, γιατί βίωσα έντονα και τον ουρανό και τον γκρεμό. Και γιατί και το τελευταίο μου δολάριο είναι φορολογημένο. Εκεί οι φορολογικές και οι δικαστικές Αρχές είναι αμείλικτες», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για «φθηνή κομματική προπαγάνδα», αποκαλώντας τον «απατεώνα, ενώ η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου», όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «είναι τόσο απατεώνες και τόσο ανίκανοι μαζί» που δεν έχουν ανοίξει το σύστημα για την υποβολή του πόθεν έσχες.

«Για αυτό λοιπόν, σας παρουσιάζω την περιουσιακή μου κατάσταση εδώ μπροστά σας, γιατί τελικά σε εσάς λογοδοτώ στον ελληνικό λαό. Βλέπετε πίσω μου τα στοιχεία για όλο το 2023», είπε.

Όπως τόνισε, τα περιουσιακά στοιχεία «αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ», λέγοντας «εδώ χτυπήσετε εμένα. Βλέπετε ότι έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες, η μία εταιρεία, η αλλοδαπή μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024», καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει ο ίδιος τα στοιχεία του για το 2023 «τώρα, πριν τις ευρωεκλογές. Να ξέρουμε πόσα ακίνητα ακόμη προστέθηκαν στην Μονόπολη των ακινήτων του».

«Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, με τον ιδρώτα μου βγήκαν αυτά τα χρήματα» τόνισε και συνέχισε, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό βουλευτή. «Κύριε πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, αλλά υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Ενημερώνω, λοιπόν, όλο αυτό το σάπιο σύστημα. Δεν σας επιτρέπω να με σπιλώσετε. Η λάσπη σας επιστρέφεται».

«Κανένας σε αυτό το σάπιο σύστημα δεν τους ρωτάει πόθεν όλα αυτά; Οι λύκοι κατηγορούν το πρόβατο» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει πως «καμιά φορά το δίκαιο νικάει». Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα τεράστιο ηθικό θέμα, κάνοντας λόγο για «πόθεν αίσχος. Δεν θα καταθέσω μόνο το πόθεν έσχες, αλλά θα παρουσιάσω όλα τα έγγραφα, που τα έχω ζητήσει από το IRS, όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία, μέχρι το τελευταίο δολάριο».

Σημειώνεται πως η ομιλία του είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 19.30, ωστόσο ξεκίνησε στις 8.45.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κασσελάκης: «Καθάρισε» με το Πόθεν Έσχες του επιδεικνύοντας ένα μονοσέλιδο Excel!"

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε άντρας που επιχείρησε να αλλάξει τους κωδικούς taxis 65χρονου με ψυχιατρικά προβλήματα

Σε 6μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας άντρας, 31 ετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, διότι επιχείρησε να αλλάξει τους κωδικούς taxis του 65χρονου γείτονά του που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής φύσεως και βρίσκεται υπό δικαστική συμπαράσταση.

Σε βάρος του κατηγορούμενου διεξάγεται έρευνα και για απάτη, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο αδελφός του 65χρονου. Ο μηνυτής καταγγέλλει τον 31χρονο ότι “ξάφρισε” 300.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό του αδελφού του, πούλησε ένα ακίνητό που κατείχε και πήρε τρία δάνεια στο όνομά του.

«Δεν έχουν καμία σχέση, είναι απλά γείτονες. Τον πλησίασε εκμεταλλευόμενος την ασθένειά του και τον εξαπάτησε» ανέφερε στο δικαστήριο ο αδελφός του θύματος που έχει την δικαστική συμπαράσταση του 65χρονου (με προσωρινή απόφαση). «Τον συνόδευσε στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων όπου έδωσε το ΑΦΜ του αδελφού μου για να αλλάξει τους κωδικούς taxis» κατέθεσε ο ίδιος μάρτυρας, περιγράφοντας στο δικαστήριο το περιστατικό που οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη του 31χρονου, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρου, μέσω της οποίας αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε άντρας που επιχείρησε να αλλάξει τους κωδικούς taxis 65χρονου με ψυχιατρικά προβλήματα"

«Κανόνι» από την FTI: Στον «αέρα» 7.500 τουρίστες στην Ελλάδα και χρέη €1,8 εκατ. σε 300 ξενοδοχεία από πέρυσι

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Τουρισμού μετά και τις εξελίξεις που προέκυψαν σήμερα από την αίτηση πτώχευσης του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία, FTI, καθώς βασικό μέλημα είναι η ασφαλής επιστροφή των ξένων ταξιδιωτών που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν έλθει με τον γερμανικό Tour Operator. Ηδη το γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Τουρισμού και η αρμόδια υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους.



Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε 7.500 υπολογίζονται οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έχουν έλθει στην χώρα μας, μέσω του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία FTI, που νωρίτερα σήμερα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι 7.500 επισκέπτες που έχουν έλθει μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, θα επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους όταν τελειώσουν τις διακοπές που έχουν προγραμματίσει. Το βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διαταραχθούν οι διακοπές τους από την αίτηση πτώχευσης του διεθνούς Tour Operator, κι αυτό είναι που τονίζεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μάλιστα οι ξενοδόχοι της χώρας που τους φιλοξενούν στην Ελλάδα, με ίδια έξοδα θα φροντίσουν την μεταφορά τους στα ελληνικά αεροδρόμια. Την ίδια στιγμή, χωρίς οικονομική ζημία θα είναι η παρούσα εξέλιξη για τους ξενοδόχους που συνεργάζονται με τον FTI, αφού όπως έχει γίνει γνωστό, τα ξενοδοχεία αυτά έχουν προπληρωθεί για τις μέχρι τώρα αφίξεις των πελατών του FTI. Aλλωστε ήταν υποψιασμένοι από την περσινή χρονιά οι Ελληνες επαγγελματίες του κλάδου, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον συγκεκριμένο οργανωτή ταξιδίων. Ωστόσο υπάρχουν περίπου 300 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στα οποία ο FTI οφείλει συνολικά περί τα 1,8 εκατ. ευρώ, από την προηγούμενη χρονιά.

Η ανακοίνωση του FTI Group

H FTI γνωστοποίησε ότι «υποβάλει αίτηση αφερεγγυότητας τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024. Άλλες εταιρείες του Ομίλου θα καταθέσουν επίσης αίτηση αφερεγγυότητας τις επόμενες ημέρες. Έχει δημιουργηθεί μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για άμεση επαφή και ένας ιστότοπος με συχνές ερωτήσεις για όλους τους πελάτες της ομάδας ταξιδιωτικών πρακτόρων».

H επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Η FTI Touristik GmbH, η μητρική εταιρεία του FTI GROUP που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στην Ευρώπη, θα καταθέσει αίτηση για την έναρξη της διαδικασίας αφερεγγυότητας στο Τοπικό Δικαστήριο του Μονάχου τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024.

Αρχικά, μόνο η μάρκα ταξιδιωτικού πράκτορα FTI Touristik επηρεάζεται άμεσα από αυτό.


Στη συνέχεια, ωστόσο, θα υποβληθούν αντίστοιχες αιτήσεις και για άλλες εταιρείες του Ομίλου.


Η Windrose Finest Travel GmbH με την πολυτελή μάρκα WINDROSE θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της.


Οι ανεξάρτητες εταιρείες Euvia GmbH και το κανάλι ταξιδιωτικών αγορών της sonnenklar.TV καθώς και το σύστημα franchise της Touristik Vertriebsgesellschaft mbH (TVG) με τις μάρκες sonnenklar.TV Reisebüros, 5vorFlug Reisebüros και Flugbörse δεν ανήκουν στον Όμιλο FTI.


Μετά από μια μακρά και πολύπλοκη επενδυτική διαδικασία, η είσοδος μιας κοινοπραξίας επενδυτών ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2024. Έκτοτε, ωστόσο, τα στοιχεία των κρατήσεων είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών παρά τα θετικά νέα. Επιπλέον, πολλοί προμηθευτές επέμειναν στην προκαταβολή. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε αυξημένη ανάγκη για ρευστότητα, η οποία δεν μπορούσε πλέον να γεφυρωθεί μέχρι το κλείσιμο της επενδυτικής διαδικασίας. Ως εκ τούτου, η αίτηση πτώχευσης κατέστη αναγκαία για νομικούς λόγους.

Απέτυχε η προσπάθεια διάσωσης

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί για την εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά τα συστήματα κρατήσεων βρίσκονταν ήδη εκτός λειτουργίας, υποτίθεται λόγω τεχνικού προβλήματος. Απενεργοποιημένη ήταν από το πρωί και η ιστοσελίδα της αλυσίδας ξενοδοχείων Labranda, η οποία ανήκει στην FTI.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, η διοίκηση της FTI βρισκόταν όλο το Σαββατοκύριακο σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων, προκειμένου να περάσει το καλοκαίρι. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε τελικά χθες, Κυριακή, το βράδυ το αίτημα της εταιρίας.

H FTI, με έδρα το Μόναχο, αντιμετώπιζε προβλήματα ήδη πριν από την πανδημία του κορονοϊού και είχε καταφέρει να επιβιώσει με μόνο 595 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF) της κυβέρνησης και επιπλέον 280 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε από την UniCredit, ενώπιον της οποίας εγγυήθηκαν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το κρατίδιο της Βαυαρίας. Τον Απρίλιο η διάσωση της εταιρίας φαινόταν ακόμη εφικτή, καθώς η αμερικανική εταιρία επενδύσεων Centares είχε ανακοινώσει ότι θα την αγόραζε, αναλαμβάνοντας το χρέος της, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και διαθέτοντας επιπλέον 125 εκατομμύρια ευρώ σε νέα κεφάλαια. Η διαδικασία καθυστέρησε, επειδή η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τα Καρτέλ επρόκειτο να εγκρίνει την αγορά το νωρίτερο τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και έτσι η FTI χρειαζόταν κεφάλαια προκειμένου να περάσει το καλοκαίρι.

Από την εταιρία ανακοινώθηκε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε όσοι βρίσκονται ήδη σε διακοπές να μπορέσουν να τις ολοκληρώσουν κανονικά και να επιστρέψουν χωρίς πρόβλημα, ενώ το Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης θα αναλάβει να επιστρέψει προκαταβολές για πακέτα που τελικά θα ακυρωθούν. Το Ταμείο ιδρύθηκε το 2019, μετά την χρεοκοπία του Ομίλου Thomas Cook.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " «Κανόνι» από την FTI: Στον «αέρα» 7.500 τουρίστες στην Ελλάδα και χρέη €1,8 εκατ. σε 300 ξενοδοχεία από πέρυσι"

Χαλκίδα: «Με αναγνώρισε & την σκότωσα» – Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 63χρονης

Παιδικός φίλος της κόρης του θύματος είναι ο δράστης της άγριας δολοφονίας της 63χρονης στη Χαλκίδα.

Ο 37χρονος φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα λέγοντας ότι κίνητρό του ήταν να κλέψει τα χρήματα που έκρυβε στο σπίτι, όπως του είχε εκμυστηρευτεί, η φίλη του και κόρη της άτυχης γυναίκας.

«Με αναγνώρισε και την σκότωσα» φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είναι μπλεγμένος και εθισμένος με τον τζόγο.

Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν επικεντρωθεί στο φιλικό και κοντινό περιβάλλον της 63χρονης. Από την έρευνα εντοπίστηκε βιντεοληπτιικό υλικό και που έχει καταγράψει τον 37χρονο να πηγαίνει στο σπίτι και να φεύγει από αυτό εκείνη τη μοιραία ημέρα της άγριας δολοφονίας.

Επίσης, εντοπίστηκε και αποτύπωμα στον τόπο του εγκλήματος και έτσι ταυτοποιήθηκε η παρουσία του εκεί.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φέρεται να ήταν μόνος του όταν μπήκε στο σπίτι για να κλέψει. Ωστόσο, η 63χρονη τον είδε και τον αναγνώρισε και έτσι, όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, της επιτέθηκε με ένα μαχαίρι και την σκότωσε.

Μέχρι σήμερα δεν είχε αποκαλύψει σε κάποιον την πράξη του.

Η δολοφονία

Η 63χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας. Εντοπίστηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου, χωρίς τις αισθήσεις της. Αρχικά ο θάνατος αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ωστόσο, η νεκροψία – νεκροτομή μετά από τρεις ημέρες αποκάλυψε την εγκληματική ενέργεια και τα χτυπήματα από μαχαίρι στον αυχένα.

Το έγκλημα προσδιορίζεται μεταξύ 12:00 και 18:00, ενώ αυτό που έκανε δύσκολη την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν το γεγονός ότι στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν σημάδια παραβίασης.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλκίδα: «Με αναγνώρισε & την σκότωσα» – Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 63χρονης "

Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο Χαλάνδρι και τους πήραν το περιπολικό – Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο από επιχείρηση αστυνομικών να ανακτήσουν περιπολικό, το οποίο είχε εγκατέλειψε το πλήρωμα του, μετά από επίθεση που δέχθηκαν από Ρομά στο Χαλάνδρι, έξω από καταυλισμό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ.

Ειδικότερα, μετά από σήμα για διατάραξη που ελήφθη από το Κέντρο Επιχειρήσεων, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίου έφτασε έξω από τον καταυλισμό Ρομά στην οδό Σαρανταπόρου.

Εκεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιπολικό δέχθηκε επίθεση με πέτρες και ξύλα από άτομα του καταυλισμού.

Οι δύο αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν στο σημείο και δεν μπορούσαν να απεμπλακούν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το περιπολικό.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός, λαμβάνοντας μέτρα κάλυψης και αυτοπροστασίας, κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ζήτησε ενισχύσεις και στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής και της ΟΠΚΕ. Εντόπισαν τους συναδέλφους τους και κατάφεραν και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Ο επόπτης της ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της ΟΠΚΕ, έφτασε στο ακινητοποιημένο περιπολικό, το έθεσε σε λειτουργία και το απομάκρυνε από το σημείο που βρίσκονταν οι νεαροί Ρομά, οι οποίοι πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, ενώ στο περιπολικό προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Κατόπιν, συνελήφθησαν τρία άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, οδηγήθηκαν στις δικαστικές Αρχές και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο Χαλάνδρι και τους πήραν το περιπολικό – Βίντεο ντοκουμέντο"

ΕΟΔΥ: Δεν συσχετίζεται με γαστρεντερίδα ο θάνατος της γυναίκας στη Μαγνησία

Δεν έχει σχέση με τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίδας στη Μαγνησία ο θάνατος γυναίκας στο νοσοκομείο του Βόλου.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τους υπεύθυνους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι οποίοι κάνουν λόγο για επιβάρυνση του δικτύου ύδρευσης με κοπρανώδη μόλυνση και σαλμονέλα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει σήμερα στην περιοχή, ενώ σε ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Ο ΕΟΔΥ ενημερώνει σχετικά με την αυξημένη προσέλευση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που έχει παρατηρηθεί από τις 27 Μαΐου, σε κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου ΠΕ Μαγνησίας και σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της 1ης Ιουνίου τα εξής:

  • Το δυσάρεστο περιστατικό κατά το οποίο συνάνθρωπός μας κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου από γαστρεντερίτιδα, με τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα της διερεύνησης δεν συσχετίζεται με την έξαρση κρουσμάτων σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο.
  • Από την καταγραφή των κρουσμάτων και από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν πραγματοποιηθεί με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έως σήμερα 3 Ιουνίου, συνολικά έχουν προσέλθει στις εν λόγω υγειονομικές δομές, 100 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, με ημερομηνίες έναρξης συμπτωμάτων μεταξύ του χρονικού διαστήματος 24 Μαΐου - 2 Ιουνίου. Εννέα παιδιά νοσηλεύτηκαν στην παιδιατρική κλινική, εκ των οποίων 2 έχουν πάρει εξιτήριο ενώ ένας υπερήλικας με υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Βόλου. Πρόκειται για κατοίκους των εν λόγω περιοχών των οποίων η σύνδεση με το φαινόμενο διερευνάται.

Στις 31 Μαΐου, το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (ΤΥΕΠΥ) της ΠΕ Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, μετέβη στις περιοχές για υγειονομική αναγνώριση του δικτύου ύδρευσης, έλαβε δείγματα νερού από σημεία αντιπροσωπευτικά του δικτύου ύδρευσης και τα απέστειλε στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο. Σήμερα, 03/06/24, ελήφθησαν νέα δείγματα νερού από γεωτρήσεις, τη δεξαμενή και σημεία αντιπροσωπευτικά του δικτύου.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση σε δείγματα από το περιφερειακό δίκτυο και τη δεξαμενή. Συγκεκριμένα, εκτός από μικροβιακούς δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης που ανευρέθησαν σε πολλά σημεία δειγματοληψιών ανιχνεύθηκε επιπλέον Salmonella spp. στη δεξαμενή και σε δύο επιπλέον δείγματα του περιφερειακού δικτύου. Ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων νερού και η ταυτοποίηση των παθογόνων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Δείγματα

Αναφορικά με τον εργαστηριακό έλεγχο των κλινικών δειγμάτων, ένα δείγμα κοπράνων που λήφθηκε από ασθενή που προσήλθε στο ΚΥ Βελεστίνου και στάλθηκε στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας είναι θετικό για Salmonella.

Έξι δείγματα κοπράνων από τα παιδιά που νοσηλεύονται στο ΓΝ Βόλου είναι, επίσης, θετικά για Salmonella και εκκρεμεί η ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων των υπόλοιπων τριών παιδιών. Έχει ζητηθεί η αποστολή των κλινικών καλλιεργημάτων στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Σαλμονελλών-Σιγκελλών (ΕΚΑΣΣ) για οροτυποποίηση.

Ο ΕΟΔΥ και το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (ΔΔΥ) και το ΤΥΕΠΥ της ΠΕ Μαγνησίας, ενημέρωσαν στις 31 Μαΐου τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για το φαινόμενο. Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου εξέδωσε ανακοίνωση στους πολίτες σχετικά με τη μη χρήση νερού δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση.

Ο ΕΟΔΥ συστήνει τη συνέχιση μη χρήσης πόσιμου νερού για ανθρώπινη κατανάλωση και την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής, για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου.

Το νερό συστήνεται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για χρήση τουαλέτας και όχι για πλύσιμο τροφίμων, παρασκευή φαγητού ή ατομική καθαριότητα. Σε περίπτωση που πρέπει να χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να βράζει σε 100 βαθμούς τουλάχιστον για 3 λεπτά.

Ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη ΔΔΥ της ΠΕ Μαγνησίας, έχουν δώσει τις κατάλληλες οδηγίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εξυγίανση δικτύου ύδρευσης που αφορά τόσο γεωτρήσεις, δεξαμενή (καθαρισμός, απολύμανση, υπερχλωρίωση) καθώς και το ξέπλυμα περιφερειακού δικτύου. Οι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης θα είναι καθημερινοί μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ποιότητα του νερού.

Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του ΠΕΔΥ Θεσσαλίας μετέβη στην ΠΕ Μαγνησίας στις 3/6/24 για επιτόπια επιδημιολογική διερεύνηση ενώ έχει δρομολογηθεί η διεξαγωγή αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης ώστε να διερευνηθεί πλήρως το φαινόμενο.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Δεν συσχετίζεται με γαστρεντερίδα ο θάνατος της γυναίκας στη Μαγνησία "

Νέα επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ για να ξανασφραγιστεί η Primavera (video)

Στις 5 το πρωί ισχυρή αστυνομική δύναμη εισέβαλε στο ΑΠΘ και προχώρησε στην εκκένωση του υπό κατάληψη πρώην κυλικείου της Θεολογικής Σχολής.

Λίγες ώρες αργότερα, μέλη της κατάληψης Primavera προχώρησαν στην ανακατάληψη του χώρου. Η ενέργεια αυτή οδήγησε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης στην απόφαση να επέμβει εκ νέου για μα σφραγιστεί και πάλι ο χώρος που τελούσε υπό κατάληψη. Η παρουσία των ΜΑΤ ανάγκασε τους λιγοστούς διαδηλωτές να αποχωρήσουν από το σημείο.

Δείτε βίντεο από τη νέα επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.:

thestival 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ για να ξανασφραγιστεί η Primavera (video) "

Εως και €11.000 η επιδότηση για ηλεκτρικά ΙΧ και ποδήλατα

Παρουσιάστηκε ο τρίτος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, τρικύκλων και ποδηλάτων από φυσικά και νομικά πρόσωπα από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η δράση έχει προϋπολογισμό 33 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων, ενώ η ημερομηνία επιλέξιμης δαπάνης ξεκινά από την 1η Μαΐου 2024 και η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2025.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: «Από τον Νοέμβριο του 2023, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει την επιδότηση σε 7.772 δικαιούχους, με το ποσό πλέον των 26,1 εκατ. ευρώ, για αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Προγραμματίζεται, στις 5 Ιουνίου, η πληρωμή επιπλέον 478 αιτήσεων, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Ανεβάζοντας την επιδότηση που έχει καταβληθεί στα 28 εκατ. ευρώ από τον Νοέμβριο και στα 33,3 εκατ. ευρώ συνολικά, από την αρχή του προγράμματος. Και οι πληρωμές θα συνεχίσουν και τους υπόλοιπους μήνες του έτους, με σταθερά υψηλό ρυθμό».

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε: «Κύριο χαρακτηριστικό του νέου Προγράμματος είναι η εισαγωγή αυξημένης ανώτατης επιδότησης για φυσικά πρόσωπα, από 8.000 ευρώ, που ήταν ο προηγούμενος Κύκλος, στις 9.000 ευρώ.

Αυτή η επιδότηση, εάν συνδυαστεί και με την αύξηση της επιστροφής για απόσυρση παλαιού οχήματος, από τα 1.000 ευρώ που ήταν ο προηγούμενος κύκλος, στις 2.000 ευρώ, αθροίζει στις 11.000 ευρώ.

Η επιδότηση προσαυξάνεται για εκείνους τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης της Πολιτείας, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνοι, καθώς και οι νέοι, έως 29 ετών.

Για τα νομικά πρόσωπα, μειώνεται το ύψος της επιδότησης κατά 2.000 ευρώ, ώστε να καλυφθεί μεγαλύτερο ποσοστό της αυξημένης ζήτησης».

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ανέφερε: «Στη σχεδίαση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», αξιοποιήσαμε την εμπειρία των δυο προηγούμενων προγραμμάτων και έτσι απλοποιούμε τις διαδικασίες προς όφελος των πολιτών.

Ο πολίτης αφού ολοκληρώσει την αγορά, υποβάλλει στη σχετική πλατφόρμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μαζί με το τιμολόγιο ή την απόδειξη αγοράς και επιδοτείται. Τα 33 εκατ. ευρώ του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», θα είναι διαθέσιμα για τους επόμενους 10 μήνες. Ο πολίτης μπορεί να λάβει επιδότηση, για το 30% της Λιανικής Τιμής προ Φόρων του οχήματος και μέχρι ύψους 9.000 ευρώ -από 8.000 που ήταν στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»- για να αποκτήσει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι πιο ασφαλές, πιο αποδοτικό και ρυπαίνει ελάχιστα ως καθόλου. Επιπλέον, μπορεί να λάβει διπλάσια επιδότηση απόσυρσης σε σχέση με πριν, ύψους 2.000 ευρώ, αποσύροντας το παλιό του αυτοκίνητο αν αυτό έχει ταξινομηθεί πριν το 2010. Για ειδικές κατηγορίες προβλέπονται επιπλέον επιδοτήσεις», όπως διευκρίνισε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών: «Για συμπολίτες μας ΑμεΑ, το ύψος της επιπλέον επιδότησης φτάνει τα 1.000 ευρώ. Για συμπολίτες μας νέους, με ηλικία έως 29 ετών επίσης υπάρχει επιπλέον επιδότηση, 1.000 ευρώ. Για πολύτεκνες οικογένειες η επιδότηση ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο από το τρίτο και πάνω και μπορεί να φτάσει τα 4.000 ευρώ επιπλέον, συνολικά. Τέλος, επιδοτείται και η τοποθέτηση φορτιστή με 500 ευρώ».

Η κυρία Αλεξοπούλου τόνισε τη σημασία επιδότησης των ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς «αποτελούν μέρος της μικροκινητικότητας, η οποία είναι δομικό στοιχείο της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, στην οποία επενδύουμε ως Κυβέρνηση. Το ύψος της επιδότησης για ηλεκτρικά ποδήλατα μέσω του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», παραμένει ίδιο με αυτό του β’ κύκλου (40% της Λιανικής Τιμής προ Φόρων και έως 800 ευρώ). Υπάρχουν επιπλέον επιδοτήσεις για πολύτεκνους και ΑμεΑ ύψους 500 ευρώ».

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εως και €11.000 η επιδότηση για ηλεκτρικά ΙΧ και ποδήλατα "

«Θύελλα» καταγγελιών για κέντρο αισθητικής στην Ερμού: Εξαπάτησαν γυναίκες – «Γέμισα μελανιές»

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι καταγγελίες για κέντρο αισθητικής στην Ερμού.

Γυναίκες καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα απάτης από το κέντρο που βρίσκεται στην «καρδιά» της Αθήνας.

Σύμφωνα με καταγγελία πελάτισσας που εξαπατήθηκε, το εν λόγω κέντρο αισθητικής σε βάζει να προπληρώσεις το πρόγραμμα για το οποίο ενδιαφέρεσαι και στη συνέχεια δεν σε εξυπηρετεί, ενώ αρνείται να σου επιστρέψει τα χρήματά σου.

Το συγκεκριμένο ινστιτούτο, μέσα σε έναν χρόνο ανοίγει και κλείνει συνεχώς ρίχνοντας φέσια σε ανυποψίαστους πελάτες. Η ίδια επιχείρηση έχει απασχολήσει στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο.

Πώς «ψαρεύουν» πελάτες στην Ερμού

Σύμφωνα με το MEGA, το συγκεκριμένο κέντρο διαφημίζει δελεαστικές προσφορές στα social media (Instagram, Facebook), επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές κλήσεις και κράχτες στο δρόμο.

Το συγκεκριμένο κέντρο αισθητικής ζητά προπληρωμή και μόλις πάρουν τα χρήματα επικαλούμενοι τεχνικά ζητήματα… εξαφανίζονται από τους πελάτες, σβήνουν λογαριασμούς στα social media ενώ αλλάζουν και επωνυμία.

Τον Ιούνιο του 2023, στην ίδια διεύθυνση στην Ερμού (Αθήνα) επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 310.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης. Όπως αναφέρει το MEGA, τότε το κέντρο αισθητικής είχε την επωνυμία «Cosmedical» και το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραπλανητικές και επιθετικές εμπορικές πρακτικές.

«Πήγα για λέιζερ και έβγαλα φουσκάλες»

Η κ. Ελένη μίλησε στο MEGA την περιπέτειά της. «Εγώ αναζητούσα να κάνω αποτρίχωση με λέιζερ. Μου πετάχτηκε μια διαφήμιση από το εν λόγω κέντρο, παρουσιαζόταν ως δερματολογικό ιατρείο. Τους έστειλα την φόρμα από τα social media, με πήραν κατευθείαν τηλέφωνο. Η προσφορά ήταν πολύ δελεαστική. Ήταν 199 ευρώ για 4 θεραπείες σε όλο το σώμα και 4 πρόσωπο που χρειάζεται. Δελεάστηκα από αυτό και είπα να πάω» είπε.

«Πήγα, εξ όψεως το “ιατρείο” ήταν ωραίο, προπλήρωσα την θεραπεία και υπέγραψα και ένα χαρτί. Το ψυλλιάστηκα αλλά όταν πήγα εκεί το είδα ως φυσιολογικό, είδα εργαζομένους με ρόμπες, δεν είδα φυσικά γιατρό. Όταν έκανα το λέιζερ ένιωθα να καιγόμουν και είχα βγάλει φουσκάλες. Το είπα και μου έδωσε μια κρέμα “για να περάσει”. Την επόμενη μέρα ούτε παντελόνι δεν μπορούσα να βάλω. Δεν είχα ξανά κάνει λέιζερ και το θεώρησα φυσιολογικό», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Μου είχαν κλείσει ήδη το επαναληπτικό. Και την ίδια μέρα που ήταν να κάνω την θεραπεία, μου έστειλαν ένα sms και μου είπαν ότι το ραντεβού μου ακυρώνεται για ένα  πολύ σημαντικό πρόβλημα. Είναι μια επαναλαμβανομένη πρακτική. Προσπαθώ να διεκδικήσω τα χρήματά μου πίσω, γιατί ευτυχώς πλήρωσα με κάρτα και έχω κάνει αμφισβήτηση πληρωμής της συναλλαγής. Πιστεύω ότι πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας».

Ο πλαστικός χειρουργός κ. Λύρας τόνισε πως, «δεν την είδε γιατρός άρα θεωρείται συνευθύνη. Το λέιζερ είναι διαδικασία ιατρική. Ο γιατρός προσδιορίζει την ένταση της δέσμης και ενημερώνει για την διαδικασία».

«Έκανα θεραπεία κυτταρίτιδας και γέμισαν μελανιές τα πόδια μου»

Η κ. Ουρανία κατήγγειλε στο MEGA ότι έκανε μεσοθεραπεία αξίας 420 ευρώ για την κυτταρίτιδα και μελάνιασε το πόδι της. «Με έπαιρναν συνεχώς τηλέφωνο και μου έλεγαν ότι έχω κερδίσει μια θεραπεία δωρεάν για πρόσωπο ή σώμα. Ενώ στην αρχή είχα αρνηθεί να πάω, μια μέρα που ήμουν κοντά στον χώρο τους είπα να πάω. Μίλησα με μια υπεύθυνη και αποφάσισα να κάνω μια θεραπεία σώματος. Αυτές ήταν 4 ή », είπε αρχικά.

«Την πρώτη συνεδρία την έκανα την ίδια μέρα και δεν είχε καλό αποτέλεσμα. Γέμισαν μελανιές τα πόδια μου, και οι μελανιές ήταν τρομακτικές. Με είδε υποτιθέμενη ιατρός, δεν γνωρίζω τι ήταν. Με πίεζαν να πληρώσω εκείνη τη στιγμή. Την δεύτερη φορά δεν τους βρήκα. Πήγαν στον χώρο τους και ήταν κλειστό. Δεν είχαν καμία ενημέρωση» σύμφωνα με την καταγγέλλουσα.

Ο κ. Λύρας προσέθεσε πως, «Αυτές τις θεραπείες δεν τις παρέχουν επιστήμονες».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Θύελλα» καταγγελιών για κέντρο αισθητικής στην Ερμού: Εξαπάτησαν γυναίκες – «Γέμισα μελανιές»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news