facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Πιερρακάκης στο ΕΡΤNews για ενδοσχολική βία: Επικοινωνούμε με τα κόμματα, υπάρχει διάλογος – Στόχος να υπάρχει σχεδόν ένας ψυχολόγος σε κάθε σχολείο

«Πρέπει να αποτυπωθεί τι είδους ζήτημα είναι το κάθε περιστατικό. Είναι σωματική βία, είναι ψυχολογική βία, είναι διαδικτυακή βία. Όλα αυτά λοιπόν, αφού αποτυπωθούν, θα γίνει καταρχήν μια πολύ μεγάλη εκπαίδευση, ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρα, αναφερόμενος στα δρομολογούμενα μέτρα για την εξάλειψη του bullying στα σχολεία.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει διάλογος με τα κόμματα της αντιππλίτευσης, υπογράμμισε:

«Σε όλα τα ζητήματα επικοινωνούμε, σε όλα τα ζητήματα έχει υπάρξει διάλογος. Άλλωστε έχει υπάρξει και συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο πάνω σε αυτό το ζήτημα, το οποίο έχει ψηφιστεί από το 2023 – που αφορά την πλατφόρμα αυτό, αμιγώς.

Από εκεί και πέρα αυτά είναι ζητήματα τα οποία έρχονται και τα εισηγούνται οι ειδικοί. Εμείς λοιπόν υιοθετούμε τις προτάσεις και τις απόψεις των ειδικών. Αυτό δεν είναι ένα πολιτικό ζήτημα, είναι ένα ζήτημα που αφορά τα παιδιά μας».

Ενώ πρόσθεσε σχετικά, μεταξύ άλλων:

«Για τα σοβαρά περιστατικά σχολικής βίας, η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα έχει μια τετραμελή ομάδα, η οποία θα περιλαμβάνει και ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο θα υπάρχει και μια όσμωση της ομάδας αυτής της διεύθυνσης με το σχολείο. Και φυσικά υπάρχει και μια επταμελής επιτροπή ειδικών στο υπουργείο Παιδείας. Θα έχουμε ορατότητα στα πάντα και θα παρεμβαίνουμε όταν και όπου χρειάζεται (…)

Αναφέραμε την πλατφόρμα και υπάρχει και το πλαίσιο ενδυνάμωσης των μαθητών και συνεπειών στο σχολείο. Όλα αυτά μαζί ή αν θέλετε μια παλέτα πολιτικής, είναι ένα συνολικό πλαίσιο πολιτικής, όπως το κάνουν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν λίγο πολύ το ίδιο πρόβλημα, αντίστοιχο πρόβλημα.

Έχουμε προσπαθήσει να εμπνευστούμε από τα καλύτερα παραδείγματα, ακριβώς για να μπορέσουμε να παρέμβουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι ακριβώς επειδή και τα μέσα ενημέρωσης έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο αναδεικνύοντας αυτά τα θέματα και ευαισθητοποιούνται».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ανέφερε:

«Πρέπει να εξαλείψουμε τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία στα σχολεία. Και ακριβώς γι αυτό το λόγο παρουσιάσαμε σήμερα ένα πλέγμα μέτρων. Κυρίαρχη σε αυτό το πλέγμα μέτρων είναι και αυτή η πλατφόρμα την οποία περιγράφεται. Η πλατφόρμα αυτή έχει προβλεφθεί καταρχήν από νόμο που έχουμε κάνει προ καιρού. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της και προβλέπει να μπορεί ένας γονιός ή ένα παιδί του Γυμνασίου και του Λυκείου να μπει σε αυτή την πλατφόρμα και να καταγράψει, να αποτυπώσει το είδος του εκφοβισμού που έχει υποστεί, το είδος του περιστατικού, τη συχνότητα του περιστατικού και μετά το σχολείο του. Καταρχήν να διαχειριστεί το περιστατικό αυτό με πολύ συγκεκριμένους κανόνες που έχουν διαμορφωθεί από ειδικούς».

Ο υπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι οι γονείς θα μαθαίνουν μέσω εφαρμογής την πορεία και τις απουσίες των παιδιών τους.

«Από το νηπιαγωγείο μέχρι την Α’ Λυκείου τα μαθήματα για το bullying»

Αναφερόμενος στα νέα μαθήματα για το bullying, σημείωσε:

«Στα εργαστήρια δεν μιλάμε μόνο να κάνεις μάθημα για το μπούλινγκ. Εδώ πρέπει να κάνουμε κάτι ευρύτερο. Υπάρχει αυτό που λέμε δράσεις ενεργού πολίτη. Αν δει κανείς παγκόσμιες έρευνες πέρα από το θέμα του bullying στην Ελλάδα είμαστε πολύ χαμηλά σε αυτό που αποκαλούμε κοινωνικό κεφάλαιο, τις σχέσεις εμπιστοσύνης στον κοινωνικό ιστό. Το να δουλεύουμε καλά σε ομάδες, το να εμπιστευόμαστε τους άλλους γύρω μας και οι μελέτες που κάνουν κοινωνιολόγοι, πολιτικοί, επιστήμονες δείχνουν ότι αν είναι χαμηλά αυτά τα στατιστικά, αυτό επιδρά και στην οικονομική ανάπτυξη και στην ευρωστία του κοινωνικού ιστού. Άρα είναι ένα ευρύτερο ζήτημα (…)

Την τελευταία τετραετία είχαμε 27.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Περισσότεροι ήρθαν από όσους υπηρέτησαν και διαρκώς και μέσω των αναπληρωτών που στηρίζουν το σύστημα εκπαίδευσης εμπλουτίζουμε αν θέλετε τον αριθμό και την ποιότητα των εκπαιδευτικών μας».

Για τους ψυχολόγους στα σχολεία, ανέφερε: «Ο αριθμός έχει διπλασιαστεί από το 2019. Απ όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση της χώρας ήμασταν στους 2.000 και τώρα είμαστε λίγο κάτω από τους 4.000 ανά θέσεις ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Είναι επαρκής αριθμός. Διαρκώς θα εμπλουτίζεται και διαρκώς βελτιώνεται. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι με τους ανθρώπους που είναι πολύ άξιοι που ήδη έχουμε να μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε την κάλυψη και έτσι θα υπάρξουν και αλλαγές στους κανόνες το επόμενο διάστημα που θα ανακοινωθούν, οι οποίες θα επιτρέψουν τη μέγιστη δυνατή κάλυψη σχολείων από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Πάντως σίγουρα αριθμός έχει διπλασιαστεί και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο σε αυτό (…)

Στόχος όμως είναι να είναι σχεδόν σε όλα τα σχολεία, ενδεχομένως λόγω των γεωγραφικών περιορισμών, να μην μπορέσει κανείς να το κάνει στο 100% ακριβώς, αλλά θα πρέπει αξιοποιώντας και την τεχνολογία και τα τεχνολογικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, να μπορέσουμε να το στοχεύσουμε».

Η χρήση των κινητών στα σχολεία

Για τη χρήση των κινητών στα σχολεία, τόνισε:

«Είμαι πολύ σκεπτικός σε ότι αφορά τη χρήση των κινητών τηλεφώνων από παιδιά. Ειδικά στο χώρο του σχολείου. Δημιουργούν μεγάλα ζητήματα και σε εμάς τους ενήλικες. Να πω καταρχήν σε ότι αφορά το πόσο πολύ μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε. Εγώ θα σας πω με απόλυτη ειλικρίνεια που μιλάμε ότι το έχω διαπιστώσει και στον εαυτό μου το πόσο πολύ μπορείς να συγκεντρώνεσαι. Αν είναι έπειτα από πάρα πολλές ώρες που έχεις χρησιμοποιήσει το κινητό σου τηλέφωνο. Ήταν πάρα πολλές ώρες. Μιλούσες με μηνύματα στο τσατ. Όπως επικοινωνούμε σε οποιονδήποτε εφαρμογή επιδρά στη δυνατότητά σου να μπορέσεις να συγκεντρωθείς παρατεταμένα για να διαβάσεις ένα βιβλίο, για να κάνεις δραστηριότητες.

Πρέπει γενικά αυτό το ζήτημα να το ανοίξουμε και θα το ανοίξουμε μαζί με τους ειδικούς να δούμε ποιο είναι το σωστό πλαίσιο χρήσης της τεχνολογίας στα σχολεία. Τώρα βέβαια, από την άλλη, τα σχολεία μας γεμίζουν με διαδραστικούς πίνακες, αυτή τη στιγμή με ρομποτικά εργαστήρια, με ψηφιακές εφαρμογές που θα δώσουμε στους γονείς και νομίζω θα έχει μεγάλη αξία να συζητήσουμε. Άρα θέλουμε τεχνολογία. Ναι, τα πάντα έγκεινται στη χρήση (…)».

«Το 2025 αλλάζουν όλα τα βιβλία»

Ως προς τα όσα σχεδιάζονται για τις αλλαγές στα βιβλία, τόνισε, ανάμεσα σε άλλα:

«Αλλάζουν όλα τα βιβλία. Θα σας πω ότι έχω δει τα βιβλία τα υφιστάμενα, έχω αντιφατικά αισθήματα για τα υφιστάμενα βιβλία. Σε κάποια βιβλία θα σας πω ότι έχει γίνει καλή δουλειά. Σε κάποια θα σας πω ότι έπρεπε να έχουν ήδη αλλάξει. Έχει ήδη δρομολογηθεί αυτό, είχε δρομολογηθεί και πριν από εμένα το πολλαπλό βιβλίο. Το Σεπτέμβριο του 2025 λοιπόν, θα έχουμε πολλαπλό βιβλίο. Όχι απλώς θα αλλάξουν, θα είναι πολλαπλά τα βιβλία (…)».

Τι αλλάζει στις απουσίες των μαθητών

Για δρομολογούμενες αλλαγές αναφορικά με τις απουσίες των μαθητών, επισήμανε: «Είχαμε 114 απουσίες. Οι απουσίες ήταν 50 δικαιολογημένες, 50 αδικαιολόγητες. Οι υπόλοιπες έπρεπε να είναι δικαιολογημένες από το γονιό, από το γιατρό. Ναι, αυτό άλλαξε. Ήταν μόνο αδικαιολόγητες.

Το αλλάζουμε πάλι. Θα πρέπει λοιπόν όλο αυτό το πλαίσιο να σφίξει. Να το πω απλά, για να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί μας να διαχειριστούν την καθημερινότητα στο σχολείο».

«Τον βανδαλισμό των σχολείων από μαθητές θα τον χρεώνονται οι γονείς τους»

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για χρέωση των γονιών όταν γίνονται βανδαλισμοί των σχολείων από μαθητές. Συγκεκριμένα, είπε ανάμεσα σε άλλα:

«Καταρχήν να πω ένα μέτρο το οποίο το συζητάμε χρόνια. Είναι νομίζω το πρώτο βήμα. Το κάνουμε και για το καινούριο να το κάνουμε ακριβώς επειδή θα είναι κομμάτι του πλαισίου κανόνων στο οποίο θα συμφωνούν οι γονείς εξαρχής. Είναι νομίζω ένα σωστό και θεμελιώδες μάθημα. Προνόμιο, που πάει μαζί με υποχρέωση. Τώρα δεν μιλάμε για μια ζημιά ακούσια, κάτι που γίνεται κατά λάθος. Εδώ μιλάμε για ηθελημένο βανδαλισμό.

Εάν υπάρχει ηθελημένος βανδαλισμός, θα βεβαιώνεται από τον σύλλογο των καθηγητών, θα καλεί το διευθυντή στην οικογένεια, θα λέει ότι έχετε κάποιες μέρες να την επιδιορθώσετε με δικά σας έξοδα. Εάν υπάρξει άρνηση, μετά θα βεβαιώνεται το ποσό, θα πηγαίνει στο Δήμο που ανήκει το σχολείο. Θα πρέπει η πολιτεία να σε καλέσει να πληρώσεις τη συγκεκριμένη ζημιά. Είναι κάτι το οποίο νομίζω αν ρωτήσουμε τους συμπολίτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα πει ότι συμφωνεί».

«Δεν έχουμε αντιγράψει τα μέτρα κατά της σχολικής βίας από άλλη χώρα»

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε σχετικά:

«Παραλλαγές αυτών των μέτρων έχουμε σε κάθε χώρα, αλλά η φιλοσοφία αυτών των μέτρων, η εθνική συστράτευση, η εθνικής κλίμακας καμπάνια, η ψηφιακή καταγραφή των περιστατικών, η αυστηροποίηση του πλαισίου συνεπειών, τα μέτρα της ταυτότητας του πολίτη, όλα αυτά είναι λίγο πολύ κοινά στις χώρες που τα καταφέρνουν καλύτερα.

Μελετήσαμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις που κάνει ο Γάλλος πρωθυπουργός όταν ήταν υπουργός Παιδείας νωρίτερα και οι παρεμβάσεις αυτές είχαν αντίστοιχη στόχευση και αντίστοιχης κλίμακας συστράτευση, επιδιώχθηκε από τον κ. Μακρόν, τον Πρόεδρο της Γαλλίας.

Στη γαλλική εθνική καμπάνια κατά της σχολικής βίας. Άλλες χώρες έχουν επίσης κάνει το ίδιο. Δεν είναι αντιγραφή τα μέτρα μιας χώρας. Από την άλλη, άλλωστε, αν αντιγράφεις μέτρα που ισχύουν σε μια άλλη χώρα, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουν. Γιατί σε κάθε χώρα έχει τις δικές της παραμέτρους, τα δικά της αν θέλετε εθνικά συστατικά, αλλά είναι λίγο πολύ η ίδια συνταγή, ίδια φιλοσοφία».

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιερρακάκης στο ΕΡΤNews για ενδοσχολική βία: Επικοινωνούμε με τα κόμματα, υπάρχει διάλογος – Στόχος να υπάρχει σχεδόν ένας ψυχολόγος σε κάθε σχολείο"

Αστυνομία: Εξαρθρώθηκε συμμορία που «σήκωνε» μαγαζιά στη Βορειοανατολική Αττική

Εξαρθρώθηκε, από την αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, -5- ημεδαποί, 18 και 15 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και -κατά περίπτωση- περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών ληστειών και διαρρήξεων από καταστήματα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, από τον Ιανουάριο του έτους 2024, στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, έπειτα από επισταμένη έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας αποκαλύφθηκε η μεθοδική και διαρκής δράση εγκληματικής ομάδας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας, οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν από κοινού τα ανωτέρω καταστήματα πρώτες πρωινές ώρες, παραβίαζαν κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών, είτε με τη χρήση διάφορων αντικειμένων είτε σπρώχνοντας και ανασηκώνοντας τις θύρες.

Ακολούθως, προέβαιναν στην αφαίρεση μετρητών από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και χρηματοκιβωτίων, ενώ, στις περιπτώσεις που η αφαίρεση των τελευταίων δεν ήταν εφικτή, τα διερρήγνυαν με τη χρήση φρεατίων ή πυροσβεστήρων.

Παράλληλα, μέλη της συμμορίας παρέμεναν εξωτερικά των καταστημάτων εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου».

Επιπλέον, σε περιπτώσεις, όπου εντός των καταστημάτων βρισκόταν κάποιος υπάλληλος, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε απειλή άσκησης σωματικής βίας και αιχμηρών αντικείμενων(μαχαίρι).

Χαρακτηριστικό της δράσης της συμμορίας ήταν ότι εντός της ίδιας ημέρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές ή ληστείες καταστημάτων.

Μάλιστα, από την έως τώρα προανάκριση καταγράφηκε η τέλεση -11- διαρρήξεων καταστημάτων σε χρονικό διάστημα -2- ωρών.

Επιπλέον, τα μέλη της συμμορίας επιδείκνυαν τη λεία τους σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν -6- ληστείες και -25- περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών.

Επιπρόσθετα, ένας εκ των κατηγορούμενων έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομία: Εξαρθρώθηκε συμμορία που «σήκωνε» μαγαζιά στη Βορειοανατολική Αττική"

Κρήτη: Διατηρούνται τα Εφετεία και τα Πρωτοδικεία στο νησί, καταργούνται τα Ειρηνοδικεία

Την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη και του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα.

Συγκεκριμένα, με το σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ με το νέο δικαστικό έτος, από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, ενοποιείται ο πρώτος βαθμός δικαιοδοσίας, κάτι που σημαίνει στην πράξη ότι καταργούνται και συγχωνεύονται δικαστικοί σχηματισμοί, οι οποίοι θα μειωθούν από 217 σε 11 και διπλασιάζεται η «δεξαμενή» των δικαστών, καθώς θα υπάρχουν συνολικά 2.100 πρωτοδίκες.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη, το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης προβλέπει συνοπτικά την διατήρηση των Εφετείων Κρήτης και Ανατολικής Κρήτης και την διατήρηση των Πρωτοδικείων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Παράλληλα, καταργούνται όλα τα Ειρηνοδικεία στο νησί, ενώ ορίζονται ως περιφερειακές έδρες Πρωτοδικείων για τα Χανιά ο Βάμος, για το Ηράκλειο οι Μοίρες και για το Λασίθι η Σητεία και η Ιεράπετρα.

Αναλυτικά και σε ότι αφορά στον νέο δικαστικό χάρτη στην Κρήτη, το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:

Άρθρο 6 Αναδιάρθρωση πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων πρώτου βαθμού και καθορισμός της κατά τόπο αρμοδιότητάς τους

1. Οι έδρες και οι περιφέρειες των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων πρώτου βαθμού ορίζονται ως εξής:

ιη) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου (πρώην Νομός Ηρακλείου) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Ηράκλειο. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Ηρακλείου εμπίπτουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Τα Ειρηνοδικεία Ηρακλείου, Πύργου, Καστελλίου-Πεδιάδος και Μοιρών καταργούνται. Οι οργανικές θέσεις των υπηρετούντων εκεί δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Ηρακλείου ορίζονται οι Μοίρες, στην κατά τόπο αρμοδιότητα των οποίων εμπίπτουν οι Δήμοι Φαιστού και Γόρτυνας.

Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Ηρακλείου ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: έξι (6), β) Πρωτοδίκες: σαράντα μία (41), γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: δύο (2), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: τρεις (3), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: έξι (6), στ) Εισαγγελικός Πάρεδρος: μία (1). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Ηρακλείου ανέρχονται σε εκατόν δέκα επτά (117).

λδ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου (πρώην Νομός Λασιθίου) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λασιθίου, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Νεάπολη. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Λασιθίου εμπίπτουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Τα Ειρηνοδικεία Λασιθίου, Σητείας και Ιεράπετρας καταργούνται. Οι οργανικές θέσεις των υπηρετούντων εκεί δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Λασιθίου. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Λασιθίου ορίζονται: α) η Σητεία, στην κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Σητείας και β) η Ιεράπετρα, στην κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Ιεράπετρας.

Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Λασιθίου ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: μία (1), β) Πρωτοδίκες: έντεκα (11), γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: μηδέν (0), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: μία (1), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: μία (1), στ) Εισαγγελικοί Πάρεδροι: μία (1). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Λασιθίου ανέρχονται σε τριάντα τέσσερις (34).

μγ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου (πρώην Νομός Ρεθύμνου) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ρεθύμνης, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Ρέθυμνο. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Ρεθύμνης εμπίπτουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης καταργείται. Οι οργανικές θέσεις των υπηρετούντων εκεί δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνης.

Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: δύο (2), β) Πρωτοδίκες: έντεκα (11), γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: μηδέν (0), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: μία (1), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: δύο (2). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Ρεθύμνης ανέρχονται σε τριάντα πέντε (35).

νβ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (πρώην Νομός Χανίων) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Χανίων, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Χανιά. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Χανίων εμπίπτουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Τα Ειρηνοδικεία Χανίων και Βάμου καταργούνται. Οι οργανικές θέσεις των υπηρετούντων εκεί δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Χανίων. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Χανίων ορίζεται ο Βάμος, στην κατά τόπο αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν οι Δήμοι Αποκορώνου, Σφακίων και Γαύδου.

Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Χανίων ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: δύο (2), β) Πρωτοδίκες: είκοσι δύο (22), γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: δύο (2), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: δύο (2), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: τρεις (3). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Χανίων ανέρχονται σε πενήντα εννέα (59).

2. Οι έδρες και οι περιφέρειες των εφετείων ορίζονται ως εξής:

γ) Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου.

ιδ) Εφετείο Κρήτης, με έδρα τα Χανιά. Στην περιφέρεια του Εφετείου Κρήτης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Χανίων και Ρεθύμνης.

Το νομοσχέδιο τελεί υπό δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 18 Απριλίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Διατηρούνται τα Εφετεία και τα Πρωτοδικεία στο νησί, καταργούνται τα Ειρηνοδικεία"

F-16: «Κανένα ζήτημα μεταφοράς ελληνικών μαχητικών στην Ουκρανία» λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ

Δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για ενδεχόμενο μεταφοράς ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σήμερα Τρίτη (9.4.24).

Μετά την ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια για την πώληση δεκάδων μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων και των παλαιότερων τύπων F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, πολλοί έσπευσαν να συνδέσουν αυτή την πώληση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι τα ελληνικά F-16 Block 30 που θα αποσυρθούν, θα πωληθούν σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες στη συνέχεια θα τα μεταφέρουν στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Όπως ήταν φυσικό, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαψεύδουν κάθε δημοσίευμα σχετικά με τα ελληνικά F-16. «Ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία υπάρχει. Όλα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία», αναφέρουν οι πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΕΘΑ έχει ανακοινώσει ότι ξεκινούν οι διαδικασίες πώλησης των παλαιότερης γενιάς αεροσκαφών Mirage 2000-5, F-16 block 30 αλλά και των θρυλικών F-4 Phantom.

Η «Ατζέντα 2030» προβλέπει ότι η Πολεμική Αεροπορία το 2030 θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη 4,5 και 5ης γενιάς, με τη σταδιακή απόσυρση των αεροσκαφών 3ης και 4ης γενιάς.

Παράλληλα, δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας, όπως η Ολλανδία και η Δανία έχουν υποσχεθεί να παραδώσουν δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στον χειρισμό των δυτικών αεροσκαφών.

Η Ελλάδα δεν θα δώσει μαχητικά στην Ουκρανία, όπως διευκρίνισαν και οι πηγές του ΥΠΕΘΑ, ωστόσο συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων.

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα δημοσιεύματα.

«Το σημερινό δημοσίευμα του διεθνούς δικτύου Newsweek, και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, στα οποία αναφέρεται ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, συνιστούν μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το δόγμα του “δεδομένου συμμάχου”, ζημιώνοντας έτσι πολλαπλώς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα τα εν λόγω δημοσιεύματα, καθώς και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό εάν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "F-16: «Κανένα ζήτημα μεταφοράς ελληνικών μαχητικών στην Ουκρανία» λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ"

Λάρισα: Έκαψαν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ οι πλημμυροπαθείς της Νέας Σμύρνης (φωτ. & βίντεο)

Έκδηλη οργή αλλά και αγανάκτηση επικρατεί στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Νέας Σμύρνης Λάρισας, οι οποίοι και παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες είδαν χθες τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ αναρτημένα κανονικά από την ΑΑΔΕ.

Αν και η τελευταία προσπάθησε να απαντήσει στους κατοίκους, η απάντησή της δεν έπεισε κανέναν και σήμερα συγκεντρώθηκαν επί της οδού Σωκράτους, εκεί που τον Σεπτέμβριο επιχειρούσαν οι ειδικές μονάδες με τις βάρκες και διαμαρτυρήθηκαν έντονα καίγοντας μάλιστα τα ειδοποιητήρια.

larissanet

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Έκαψαν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ οι πλημμυροπαθείς της Νέας Σμύρνης (φωτ. & βίντεο)"

Πυροσβεστική: 56 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 56 αγροτοδασικές φωτιές ξέσπασαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική σήμερα Τρίτη (9.4.24).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 52 από τις φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών», αναφέρει η Πυροσβεστική.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 56 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Εξώδικο σε Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ έστειλε η Βίκυ Φλέσσα, μιλάει για μονταζιέρα

Εξώδικη διαμαρτυρία στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη απέστειλε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βίκυ Φλέσσα, ζητώντας να αποσυρθεί από την πλατφόρμα isyriza «μονταρισμένο και "κακόβουλα παραποιημένο" απόσπασμα συνέντευξής της».

Η Βίκυ Φλέσσα κάνει λόγο για «μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ» και ζητεί από το κόμμα και προσωπικά από τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκης να αποσύρει το μονταρισμένο βίντεο και « καὶ - ἂν ἒχουν τὴν τόλμη καὶ τήν γενναιότητα- νά ζητήσουν συγγνώμη καὶ νὰ ἀναρτήσουν τὸ πλῆρες βίντεο τῆς συνεντεύξεὼς μου» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής αναφέρει ότι στόχος της ανάρτησης του βίντεο είναι «να πληγεῖ συνολικὰ ἡ ὑποψηφιότητὰ μου κατὰ τὸν προεκλογικὸ ἀγώνα ἐν ὂψει τῶν Εὐρωεκλογῶν».

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: «Ὁ στὶχος τοῦ παραδοσιακοῦ ἰκαριώτικου τραγουδιοῦ «Τούτη γῆ ποὺ τὴν πατοῦμε, ὃλοι μέσα θὲ νὰ μποῦμε», μία ἀναφορὰ μου σὲ ἂλλο θέμα, τὴν διαφορετικὴ μας ἰδιοσυγκρασὶα ἀπὸ τοὺς Βορεὶους στὴν Εὐρὼπη, ἐπιστρατεύεται μὲ βάναυσο μοντὰζ, προκειμένου νὰ μοῦ ἀποδοθεῖ ὡς δῆθεν σχόλιὸ μου γιὰ τὴν τραγωδὶα στὰ Τέμπη».

Δείτε τη συνέντευξη της υποψήφιας και το βίντεο του isyriza: 



Το βίντεο που ανέβηκε στο isyriza: 



Η ανακοίνωση της Βίκυς Φλέσσα έχει ως εξής:

Ἡ "μονταζιέρα" τοῦ ΣΥΡΙΖΑ»


Ἐξώδικο κατὰ ΣΥΡΙΖΑ καὶ Σ.Κασσελὰκη


Ἐξὼδικη διαμαρτυρὶα ὑποχρεὼθηκα νὰ ἀποστείλω σήμερα πρὸς τὸν ΣΥΡΙΖΑ καὶ τὸν Πρόεδρὸ του κ. Στὲφανο Κασσελάκη. Ὁ λὸγος αὐτῆς τῆς ἐνέργειὰς μου εἶναι ὅτι ἡ πλατφόρμα isyriza ἒχει ἀναρτήσει κακόβουλα παραποιημένο, μὲ μεθόδους "μονταζιέρας", ἀπόσπασμα ἀπὸ συνὲντευξὴ μου στὸ Ἢπειρος TV1 στὴν συνάδελφο κυρὶα Γιώτα Σταύρου.

Σκοπὸς αὐτῆς τῆς ἔκνομης πράξεως εἶναι ἡ ἀλλοὶωση τῶν πολιτικῶν ἰδεῶν καὶ πεποιθήσεων μου, ἡ προσβολὴ τοῦ προσώπου μου καὶ ἡ ἀμφισβήτηση τοῦ ἢθους μου.

Ὁ στὶχος τοῦ παραδοσιακοῦ ἰκαριώτικου τραγουδιοῦ «Τούτη γῆ ποὺ τὴν πατοῦμε, ὃλοι μέσα θὲ νὰ μποῦμε», μία ἀναφορὰ μου σὲ ἂλλο θέμα, τὴν διαφορετικὴ μας ἰδιοσυγκρασὶα ἀπὸ τοὺς Βορεὶους στὴν Εὐρὼπη, ἐπιστρατεύεται μὲ βάναυσο μοντὰζ, προκειμένου νὰ μοῦ ἀποδοθεῖ ὡς δῆθεν σχόλιὸ μου γιὰ τὴν τραγωδὶα στὰ Τέμπη.

Στόχος εἶναι νὰ πληγεῖ συνολικὰ ἡ ὑποψηφιότητὰ μου κατὰ τὸν προεκλογικὸ ἀγώνα ἐν ὂψει τῶν Εὐρωεκλογῶν.

Ὁ δικὸς μου στόχος πάντα ἦταν-καὶ παραμένει- μέσῳ καὶ τῆς δημοσιογραφικῆς μου ἐργασίας ἡ ἀνάδειξη τῶν ἀξιῶν τοῦ ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ καὶ τοῦ ἀνθρωπισμοῦ.

Μὲ τὴν ἐξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση-δήλωση ζητῶ ἀπὸ τὸν ΣΥΡΙΖΑ καὶ τὸν Πρόεδρὸ του κ. Κασσελάκη νὰ ἀποσύρουν αὐτὸ τὸ παράνομο προϊὸν τῆς "μονταζιέρας" τους καὶ - ἂν ἒχουν τὴν τόλμη καὶ τήν γενναιότητα- νά ζητήσουν συγγνώμη καὶ νὰ ἀναρτήσουν τὸ πλῆρες βίντεο τῆς συνεντεύξεὼς μου.

Σὲ ἀντὶθετη περίπτωση, εἶμαι ὑποχρεωμένη νὰ προσφύγω στήν Δικαιοσύνη μὲ ἀγωγὴ ἀποζημιώσεως, γιὰ τὴν ἀποκατάσταση τῆς ἠθικῆς βλάβης, ποὺ ἒχω ὑποστεῖ. Δεσμεύομαι ὃτι τήν αἰτούμενη χρηματικὴ ἱκανοποίηση θὰ τὴν διαθέσω ὑπέρ ὃλων τῶν Συλλόγων, ποὺ ἔχουν συσταθεῖ γιὰ τὴν τραγωδὶα τῶν Τεμπῶν, μὲ σκοπὸ τὴν ἐνίσχυση τοῦ νομικοῦ ἀγώνα τους.

(Τὸ πλῆρες κείμενο τῆς ἐξώδικης διαμαρτυρὶας-πρόσκλησης-δὴλωσης μου ἀκολουθεῖ:

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ Βασιλικής (Βίκυς) Φλέσσα του Χαραλάμπους, Δημοσιογράφου – Κλασσικής Φιλολόγου, κατοίκου Αθηνών (...) Κ Α Τ Α 1. Του πολιτικού κόμματος με την επωνυμία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που εδρεύει στην Αθήνα, επί της Πλατείας Ελευθερίας 1 - Πλατεία Κουμουνδούρου, 105 53, νομίμως εκπροσωπουμένου υπό του προέδρου αυτού, Στέφανου Κασσελάκη του Ιωάννη. 2. Στέφανου Κασσελάκη του Ιωάννη, κατοίκου ομοίως ανωτέρω, επιχειρηματία – προέδρου και νομίμου εκπροσώπου του ως άνω κόμματος. --------------------------------------------------------------- Κύριοι,

Στις 3/4/2024 βρέθηκα στα Ιωάννινα για να συμμετάσχω στο συνέδριο του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα “Ηθικές δυστοπίες στην Φιλοσοφία και την Λογοτεχνία”. Για τον λόγο αυτό κλήθηκα και έδωσα την ίδια μέρα συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV,1 στις 20:00, στην δημοσιογράφο κ. Γιώτα Σταύρου, η οποία διήρκεσε 20 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Στο 14ο λεπτό, ενώ πριν αναφερόμουν στις Ευρωεκλογές και στην άνοδο των ακραίων στην Ευρώπη, αναφέρθηκα στην οργή για τα Τέμπη.

Αρκετά παρακάτω σε εντελώς άσχετο θέμα, μιλώ για το τί πρέπει να γίνει η χώρα μας και ειδικότερα, αναφερόμενη στις χώρες του Νότου από το λεπτό 00:16:16,555 της συνέντευξης αναφέρομαι στο σχέδιο μου για να συμμαχήσουμε με άλλους σοβαρούς Ευρωβουλευτές του Νότου, Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, διότι έχουμε κοινό μέλλον, έχουμε κοινή ιδιοσυγκρασία, εκλεκτική συγγένεια, ωραίο καιρό, ωραία φύση και κλίμα και καταλήγω: “Αυτό το οποίο λοιπόν πρέπει να κάνουμε είναι να γίνουμε στην πραγματικότητα η φωλιά εντός εισαγωγικών, τό λέω με τρυφερότητα, των Βορείων. Η διαφορά στην ιδιοσυγκρασία μας με τους βόρειους λαούς είναι ότι αυτοί πίνουν και αυτοκτονούν, ενώ εμείς πίνουμε , τραγουδάμε, χορεύουμε και τραγουδάμε τι. “Τούτη γη που την πατούμε όλοι μέσα θένα μπούμε”. Αυτός είναι ο πολιτισμός της χώρας”.

Πλην όμως το isyriza, το κανάλι σας στο YouTube, μέρος των μέσων ενημέρωσης του κόμματος σας, δημοσίευσε, χθες, 8/4/2024, όπως και άλλοι, βίντεο, προϊόν μοντάζ, διαρκείας 1:25 λεπτών από τα 20 και πλέον λεπτών της συνέντευξης, με τίτλο “Φλέσσα Τούτη η γη που την πατούμε”, όπου με συρραφή έχουν συνδεθεί, δόλια και με σκοπό κατασυκοφάντησής μου και υπονόμευσης της υποψηφιότητας μου για την Ευρωβουλή με την Νέα Δημοκρατία, το μέρος της συνέντευξης όπου μιλώ για την οργή για τα Τέμπη, με το απόσπασμα, αρκετά αργότερα, όπου αναφέρομαι σε παντελώς άσχετο θέμα, ήτοι στην συνεργασία του ευρωπαϊκού Νότου και τα πλεονεκτήματα της χώρας μας, ώστε να καταστούμε “φωλιά”, ήτοι τόπος διακοπών και μόνιμης διαμονής των Βορείων, συνδέοντας την αναφορά μου στην διαφορά της ιδιοσυγκρασίας μας με των Βορείων, όπου ανέφερα τους στίχους του γνωστού δημοτικού τραγουδιού “Τούτη η γη που την πατούμε...”, με την τραγωδία των Τεμπών!

Εσείς λοιπόν, που κατηγορείτε την Νέα Δημοκρατία, το κόμμα με το οποίο είμαι υποψήφια για την Ευρωβουλή, για συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών και για μονταζιέρα, είσθε ο ορισμός της μονταζιέρας, το χαλκείο των ψευδών ειδήσεων, εργαλειοποιώντας τον άφατο πόνο των συγγενών των θυμάτων, με τον κυνικότερο τρόπο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, συκοφαντώντας την Πατρίδα και ενώ η Δικαιοσύνη έχει ήδη ξεκινήσει το έργο της και όλη Ελλάδα αναμένει την κάθαρση και την διαλεύκανση αυτής της εθνικής τραγωδίας.΄Ετσι, με αυτή την μονταζιέρα σας εις βάρος μου και εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε τα μέγιστα, αφού το isyriza είναι ΜΜΕ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας, στην διασπορά μιας αθλιότητας, πως δήθεν αναφέρομαι με ελαφρότητα και αναλγησία στην τραγωδία των Τεμπών.

Συνεχώς αναφέρεσθε στο θέμα, για να τὸ συντηρείτε στην επικαιρότητα, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι αρμόδια είναι μόνο η Δικαιοσύνη και ουσιαστικά με την συμπεριφορά σας βάλλετε κατά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και έτσι ή παρεμβαίνετε ή ζητάτε να γίνει παρέμβαση σε αυτή, πράγμα που γνωρίζετε πως είναι ανεπίτρεπτο.

Η δε εναντίον μου συκοφαντική εκστρατεία, ξεκίνησε, κατά την πάγια και προσφιλεστάτη τακτική σας από τον διαδικτυακό “στρατό” των τρολ, τα οποία σιτίζετε και τό διαφημίζετε κιόλας!

Η ως άνω δόλια συμπεριφορά των προστηθέντων υφ΄ υμών, είναι βαρύτατα προσβλητική της τιμής και της υπόληψης μου, για την οποία έχετε εκ του Νόμου ευθύνη.

Κατόπιν των ανωτέρω ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την ως άνω παράνομη και βαρύτατα προσβλητική συμπεριφορά σας.

Σὰς ΚΑΛΩ δε όπως: α) Εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από της επιδόσεως της παρούσης αναρτήσετε στον ως άνω λογαριασμό σας στο YouTube σε φωτογραφία οθόνης το κάτωθι κείμενο:

“Ζητούμε συγγνώμη από την κ. Βίκυ Φλέσσα, την οποία τιμούμε ως πολίτη, επιστήμονα και πολιτικό, για το παραπλανητικό μονταρισμένο βίντεο της συνέντευξης της στις 3/4/2024 στο EpirusTV, το οποίο προβάλλαμε στο κανάλι μας isyriza στο YouTube στις 8/4/2024 με τίτλο “Φλέσσα Τούτη η γη που την πατούμε”, συνδέοντας αυθαίρετα αναφορές της στον χαρακτήρα του πολιτισμού μας και γιατί μπορούμε να γίνουμε “φωλιά των βορείων Ευρωπαίων”, ήτοι τόπος διακοπών και μόνιμης διαμονής τους, με παντελώς άσχετη προηγούμενη αναφορά της στην οργή των πολιτών για τα Τέμπη.
Το ανωτέρω μονταρισμένο και παραπλανητικό βίντεο προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή της και έβλαψε με άδικο τρόπο την υποψηφιότητά της, δημιουργώντας μια ψευδή και προσβλητική εικόνα για την προσωπικότητα και τις απόψεις της, γεγονός για το οποίο εκφράζουμε την ειλικρινή μετάνοιά μας”. β) Εντός της ίδιας προθεσμίας δέκα (10) ημερών από της επιδόσεως της παρούσης αναρτήσετε στο isyriza, διαδικτυακό κανάλι του κόμματος σας στο YouTube, το πλήρες και αμοντάριστο βίντεο της από 3/4/2024 βίντεο της συνέντευξής μου στις 20:00 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ήπειρος Tv1.γ Μού κοινοποιήσετε τις ως άνω επανορθωτικές δημοσιεύσεις με εξώδικη δήλωση σας, στην οποία θα μού γνωστοποιήσετε τους σχετικούς ηλεκτρονικούς συνδέσμους.

Άλλως σε περίπτωση μη εμπροθέσμου συμμορφώσεώς σας, σάς ΔΗΛΩ ότι θα υποστείτε τις συνέπειες του Νόμου, και συγκεκριμένα, θα προβώ στην άσκηση εναντίον σας αγωγής αποζημιώσεως για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην από την παράνομη και προσβλητική της τιμής και της υπολήψεώς μου συμπεριφοράς σας, αιτούμενη χρηματική ικανοποίηση, την οποία δηλώνω και δεσμεύομαι ότι θα διαθέσω υπέρ όλων των Συλλόγων που έχουν συσταθεί για την τραγωδία των Τεμπών , του “Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 20213” και του “Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος “Τέμπη 2023”, για την ενίσχυση του νομικού τους αγώνα, ούτως ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Εξώδικο σε Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ έστειλε η Βίκυ Φλέσσα, μιλάει για μονταζιέρα"

Καιρός αύριο: Mέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία, άνεμοι έως 6 μποφόρ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη (10.4.24) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο από βόρειες 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους από το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Mέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία, άνεμοι έως 6 μποφόρ"

«Πράσινο φως» της Κομισιόν για τον νόμο Πιερρακάκη για τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα

Η Κομισιόν με απάντηση της σε ερώτηση ευρωβουλευτών ουσιαστικά δικαιώνει το νόμο του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη αναφορικά με την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα, απαντώντας σε ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ κ.κ. Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη -Νικολάου Αλαβάνου, για το συγκεκριμένο ζήτημα :

«Σύμφωνα με την πάγια νομολογία, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαίωσε την ανάγκη τα κράτη μέλη να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της Γενικής Συμφωνίας για το εμπόριο υπηρεσιών (GATS) για την ελευθερία εγκατάστασης, την ελεύθερη κυκλοφορία των υπηρεσιών, καθώς και τις διατάξεις του Χάρτη που αφορούν την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελευθερία για την ίδρυση ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ελευθερία επιχειρηματικής δραστηριότητας», κάνοντας ρητή αναφορά στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2020 για την περίπτωση της Ουγγαρίας.

Την ίδια απόφαση επικαλούνται, όπως είναι γνωστό και πολλάκις εκτέθηκε δημοσίως στην συζήτηση για την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, πολλές από τις γνωμοδοτήσεις συνταγματολόγων (Βενιζέλος, Σκουρής, Μανιτάκης, Αλιβιζάτος κ.λ.π.), οι οποίοι τόνιζαν τη συνταγματικότητα της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Η απάντηση αυτή της Κομισιόν θα μπορούσε να θεωρηθεί μιας μορφής πρόκριμα για τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίπτωση που του τεθεί σχετικό προδικαστικό ερώτημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της κυρίας Ιβάνοβα, χαιρετίζει επίσης την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να επικυρώσει την Σύμβαση της Λισαβόνας.

Η Σύμβαση διασφαλίζει τα δικαιώματα των φοιτητών, στο πλαίσιο της διακρατικής κινητικότητας, μέσω μίας βελτιωμένης αναγνώρισης των πτυχών τους.

Η σχετική απάντηση της κυρίας Ιβάνοβα έχει ως εξής

«Σύμφωνα με το Άρθρο 165 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για το περιεχόμενο της διδασκαλίας και την οργάνωση των εκπαιδευτικών τους συστημάτων, καθώς η ΕΕ συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ποιότητας και της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης για όλους ενθαρρύνοντας τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών και, εάν χρειαστεί, υποστηρίζοντας και συμπληρώνοντας τη δράση τους.

Η Επιτροπή δεσμεύεται να ενισχύσει την αμοιβαία αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων στο εσωτερικό της ΕΕ και εργάζεται με τα κράτη μέλη και τους εμπλεκόμενους φορείς για να διασφαλίσει την αυτόματη αναγνώριση των προσόντων εντός της ΕΕ, με βάση τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από τους υπουργούς Παιδείας το 2018 και το 2023.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή χαιρετίζει την πρόθεση της Ελλάδας να επικυρώσει τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την Αναγνώριση 3. Αυτή, διασφαλίζει τα δικαιώματα των φοιτητών στο πλαίσιο της διακρατικής κινητικότητας μέσω μιας πιο εξορθολογισμένης αναγνώρισης των διπλωμάτων.

Η Διαδικασία της Μπολόνιας είναι μια εθελοντική διακυβερνητική διαδικασία 49 χωρών, που ξεπερνά τα όρια της ΕΕ, η οποία καθιέρωσε το Ευρωπαϊκό Χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση (EHEA) το 2010.

Οι χώρες που συμμετέχουν στη διαδικασία της Μπολόνια επιδιώκουν να εκπληρώσουν ένα σύνολο κοινών δεσμεύσεων που διευκολύνουν τη διακρατική συνεργασία και κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης της ποιότητας και της αναγνώρισης των ακαδημαϊκών μονάδων. Οι δραστηριότητές της δεν σχετίζονται με την εισαγωγή ή τα δίδακτρα των φοιτητών.

Σύμφωνα με την πάγια νομολογία 4, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαίωσε την ανάγκη τα κράτη μέλη να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της Γενικής Συμφωνίας για το Εμπόριο Υπηρεσιών (GATS) για την ελευθερία εγκατάστασης, την ελεύθερη κυκλοφορία των υπηρεσιών, καθώς και τις διατάξεις του Χάρτη σχετικά με την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελευθερία ίδρυσης ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ελευθερία άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» της Κομισιόν για τον νόμο Πιερρακάκη για τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα"

ΑΑΔΕ: Νέες διευκρινήσεις σχετικά με εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ σε πλημμυροπαθείς - Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στα δημοσιεύματα σχετικά με εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που εστάλησαν σε πλημμυροπαθείς στη Λάρισα, απαντά σήμερα (9.4.2024) η ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε και εχθές με Δελτίο Τύπου για τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, η ΑΑΔΕ επαναλαμβάνει:

«1. Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για όλα ακίνητα που επλήγησαν από πλημμύρες και λοιπές καταστροφές από 1/7/2023, με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή (arogi.gov.gr), και την κατάσταση των ακινήτων που δηλώθηκαν στις αιτήσεις αυτές.

2. Πολίτες που πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, αλλά δεν υπέβαλαν σχετική αίτηση στην πλατφόρμα Αρωγή, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να μην γνωρίζει εάν το κτήριό τους έχει καταστεί ακατάλληλο ή επικίνδυνο ή έχει καταστραφεί, μπορούν να υποβάλουν αίτηση απαλλαγής στην αρμόδια ΔΟΥ της φορολογικής του κατοικίας, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την απόφαση Α. 1272/2019.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου», στη διαδρομή Κεφάλαιο / Αίτηση χορήγησης μείωσης ή απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

Έτι περαιτέρω, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι έχουν τη δυνατότητα, για περισσότερες διευκρινίσεις, να επικοινωνήσουν άμεσα με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ 2131621000 (Δευτέρα – Παρασκευή, 07:30 – 17:00) ή να επισκεφθούν την αρμόδια ΔΟΥ της περιοχής τους.

Αναφέρεται ότι στο χθεσινό Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ με τίτλο «ΑΑΔΕ: Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την αποστολή εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ σε πλημμυροπαθείς της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα», σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 6 του ν. 4223/2013, όπως αυτό τροποποιήθηκε τελευταία φορά με το άρθρο 54 του ν. 5087/2024, για καταστροφές από 1/7/2023 και μετά, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται για τα:

  1. Κτήρια μετά του αναλογούντος οικοπέδου, και
  2. Αγροτεμάχια και τα κτίσματα επί αυτών, που βρίσκονται σε πληγείσες περιοχές και πληρούν τις προϋποθέσεις απόδειξης της επικινδυνότητας ή ακαταλληλότητας ή καταστροφής κατά περίπτωση, και είναι διαθέσιμες γι’ αυτά οι προβλεπόμενες στο νόμο βεβαιώσεις.»
Η απάντηση στις δηλώσεις του  Βασίλη Κόκκαλη

«Αναφορικά με τις δηλώσεις του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λαρίσης κ. Βασίλη Κόκκαλη, ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Όπως επισημάνθηκε στο χθεσινό Δελτίο Τύπου μας με τίτλο «ΑΑΔΕ: Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την αποστολή εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ σε πλημμυροπαθείς της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα», σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 6 του ν. 4223/2013, όπως αυτό τροποποιήθηκε τελευταία φορά με το άρθρο 54 του ν. 5087/2024, για καταστροφές από 1/7/2023 και μετά, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται για τα:

1. Κτήρια μετά του αναλογούντος οικοπέδου, και

2.Αγροτεμάχια και τα κτίσματα επί αυτών,

που βρίσκονται σε πληγείσες περιοχές και πληρούν τις προϋποθέσεις απόδειξης της επικινδυνότητας ή ακαταλληλότητας ή καταστροφής κατά περίπτωση, και είναι διαθέσιμες γι’ αυτά οι προβλεπόμενες στο νόμο βεβαιώσεις.

Από και τα χαρακτηριστικά της αίτησης (είδος αίτησης και ημερομηνία – ώρα), όπως αυτή αναρτήθηκε σε φωτογραφίες στον ιστότοπο isyriza.gr (https://www.syriza.gr/article/id/157335/B.-Kokkalhs:-Idoy-ta-pseydh-ths-kybernhshs-%E2%80%93-Esteilan-logariasmoys-ENFIA-se-plhmmyropatheis-poy-ekanan-aithsh-apallaghs!.html) διενεργήθηκε, για σκοπούς επαλήθευσης όσων καταγγέλθηκαν, αναζήτηση στο σύστημα και εντοπίστηκε μία αίτηση από ένα φυσικό πρόσωπο.

Από τα στοιχεία της αίτησης αυτής στην καρτέλα Στεγαστική συνδρομή και βάσει του πεδίου «Έκταση βλάβης», σύμφωνα με την Υπεύθυνη Δήλωση του προσώπου που αφορά δεν προκύπτει καμία απαλλαγή ΕΝΦΙΑ (δεδομένης της ένδειξης της αίτησης «Χωρίς σοβαρές ή βαριές βλάβες»). Σημειώνεται ότι για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ απαιτείται το κτήριο να έχει κριθεί είτε επικίνδυνο για χρήση (ΚΟΚΚΙΝΟ) ή προσωρινά ακατάλληλο για χρήση (ΚΙΤΡΙΝΟ).

Αντιθέτως για το γήπεδο που εμφανίζεται στην καρτέλα Απαλλαγές ΕΝΦΙΑ (πλήρους κυριότητας κατά 25%) με την ένδειξη έκτασης βλάβης «Επικίνδυνο ή προσωρινά ακατάλληλο για χρήση», δόθηκε η κατά τις διατάξεις απαλλαγή.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Νέες διευκρινήσεις σχετικά με εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ σε πλημμυροπαθείς - Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ"

Άγιοι Ανάργυροι: Είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Αλκοόλ και χάπια φαίνεται ότι είχε καταναλώσει ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 1 Απριλίου, όταν και σκότωσε την 28χρονη κοπέλα, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Όπως έδειξαν ειδικότερα οι τοξικολογικές εξετάσεις, στο αίμα του άνδρα βρέθηκαν αλκοόλ και βενζοδιαζεπίνες.

Οι βενζοδιαζεπίνες βρέθηκαν σε συγκέντρωση 2857,1 mg/l με το όριο να είναι στα 200 mg. Οι συγκεκριμένες ουσίες βρίσκονται συνήθως στα αγχολυτικά φάρμακα και στα φάρμακα που βοηθούν στον ύπνο.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα των αιματολογικών έδειξαν σχετικά με τη συγκέντρωση αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα του, 1,10 mg/l με το όριο να είναι στα 0,20 – 0,80 mg/l.

Ο 39χρονος έλαβε εξιτήριο από το «Αττικόν», όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε το πρωί της Κυριακής, ωστόσο, το νοσοκομείο των φυλακών δεν τον δέχτηκε, και έτσι επέστρεψε στο «Αττικόν». Ωστόσο, με εντολή εισαγγελέα, αναμένεται να μεταφερθεί στο Τζάνειο, που έχει θάλαμο για κρατουμένους.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του δολοφόνου της Κυριακής ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο Mega:

«Θέλω να κάνω μια σημαντική διάκριση είναι διαφορετικό το να λαμβάνω ουσίες και να έχω μια διαταραχή συμπεριφοράς, και είναι εντελώς διαφορετικό να είμαι ένας ψυχιατρικός ασθενής, να λαμβάνω συνταγογραφούμενες ουσίες, οι οποίες είναι σε θεραπευτική δόση».

Ειδικά για τις αναλύσεις των εξετάσεων του 39χρονου είπε ο κ. Λέων: «Βλέπουμε υπερβολική δόση ουσιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια θεραπευτική δόση για μια πάθηση. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι οι βενζοδιαζεπίνες είναι ηρεμιστικές ουσίες. Μάλιστα σε συνδυασμό με το αλκοόλ κάνουν συνέργεια, ενεργώντας κατασταλτικά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Άγιοι Ανάργυροι: Είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις"

Σεμερτζίδης: «Το αστυνομικό τμήμα Ελευσίνας έχει λιγότερους αστυνομικούς από τη φύλαξη Χρυσοχοΐδη»

Σε βαρύτατες καταγγελίες σχετικά με την έλλειψη αστυνομικής δύναμης στην Ελευσίνα προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Χαράλαμπος Σεμερτζίδης.

Μιλώντας στο Blue Sky αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού στην αστυνομία Ελευσίνας, η οποία εκτιμά ότι είναι μικρότερη από τη δύναμη φύλαξης που έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ξέρετε πόση είναι η δύναμη της Ασφάλειας της Ελευσίνας; Όσοι είναι η δύναμη ενός υπουργού. Είναι έξι άτομα. Θεωρώ ότι ο υπουργός έχει παραπάνω άτομα στην προστασία του», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Χαράάμπος Σεμερτζίδης.

Ο κ. Σεμερτζίδης κατήγγειλε, δε, ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί πληρώνουν μόνοι τους την εκπαίδευση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεμερτζίδης: «Το αστυνομικό τμήμα Ελευσίνας έχει λιγότερους αστυνομικούς από τη φύλαξη Χρυσοχοΐδη»"

Γ. Φλωρίδης στο ΕΡΤNews: Προχωράμε στην δημιουργία 13 δικαστικών Μεγάρων – Σημαντική η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

«Βάζουμε στη μάχη για την απονομή δικαιοσύνης 1000 δικαστές» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης σχολιάζοντας τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και τον Γιώργο Κουβαρά.

Για την επιτάχυνση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης, ο κ. Φλωρίδης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι μια αλλαγή που εκκρεμεί πάνω από εκατό χρόνια. Γιατί εκκρεμείς Γιατί είμαστε από τις ελάχιστες χώρες – δεν ξέρω αν έχουν απομείνει κάποιες – οι οποίες στον πρώτο βαθμό έχουν δύο επίπεδα, τους Ειρηνοδίκες και τους Πρωτοδίκες. Οι μεγάλες καθυστερήσεις παρουσιάζονται στον πρώτο βαθμό, μέχρι να τελειώσει δηλαδή μια υπόθεση. Τώρα αυτό που κάναμε είναι ότι περίπου 1.000 Ειρηνοδίκες που υπηρετούν εντάσσονται κανονικά στο δικαστικό σώμα και αναλαμβάνουν τις υποθέσεις μαζί με τους άλλους Πρωτοδίκες του πρώτου βαθμού»

«Βάζουμε ουσιαστικά χίλιους δικαστές στη μάχη της απονομής Δικαιοσύνης« υπογράμμισε στη συνέχεια. «Η κατάρτισή τους θα γίνεται σταδιακά. Αυτή η μεταβολή δεν θα γίνει πατώντας ένα κουμπί και έγινε. Θα εξελιχθεί μέσα στο χρόνο, θα λάβουν την εκπαίδευση που πρέπει».

Ο υπουργός γνωστοποίησε: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία συνομιλήσαμε και η οποία εκπροσωπεί το σύνολο του δικαστικού κόσμου, είναι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, σχεδόν στο 100% σύμφωνη» με τον νέο χάρτη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη έχουν τύχει θετικής αποδοχής».

«Το κόστος για τον πολίτη αλλάζει. Γιατί τα στοιχεία τα οποία δώσαμε σήμερα δείχνουν ότι μια υπόθεση στο Ειρηνοδικείο κοστίζει για τον Έλληνα πολίτη περίπου 750 ευρώ και μια υπόθεση στο Πρωτοδικείο, που είναι μεγάλες υποθέσεις, είναι στα 300 σχεδόν. Θέλω να πω ότι έχεις μια εξοικονόμηση του κόστους του προϋπολογισμού, άρα δηλαδή της φορολογίας. (…) Θα αλλάξει η πολιτική δικονομία το επόμενο διάστημα. Η πολιτική δικονομία είναι αυτή που ρυθμίζει τον τρόπο που δικάζουν τα δικαστήρια, για να καταλαβαίνει ο κόσμος. Το αλλάζουμε και αυτό για να μπορέσει να υποστηριχθεί όλη αυτή η μεγάλη μεταβολή. Λοιπόν, όλα αυτά θα οδηγήσουν στο τέλος της τετραετίας στο να πιάσουμε το μέσο όρο έκδοσης μιας τελεσίδικης απόφασης που είναι 630 μέρες».

«Προχωράμε στην δημιουργία 13 μεγάλων δικαστικών Μεγάρων. Ανακαινίζεται εξ’ ολοκλήρου η Ευελπίδων. Περνάμε στην ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης που σημαίνει ότι μια σημαντική επιτάχυνση θα έχουμε κι από’ κει».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Φλωρίδης στο ΕΡΤNews: Προχωράμε στην δημιουργία 13 δικαστικών Μεγάρων – Σημαντική η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης"

Ολοκληρώθηκε το Κτηματολόγιο σε Ανάβυσσο, Καλύβια-Θορικού, Παλαιά Φώκαια, Σαρωνίδα και Κουβαρά

Πέντε νέες περιοχές του Δήμου Σαρωνικού, εντάχθηκαν από τη Δευτέρα 8/4/2024 στη λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής (Κορωπί), μετά την περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης.

Πρόκειται για τους ΟΤΑ Αναβύσσου, Καλυβίων-Θορικού, Παλαιάς Φώκαιας, Σαρωνίδος και Κουβαρά της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, με συνολικά 77.154 ιδιοκτησίες και 132.230 δικαιώματα.

Το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών για συναλλαγές σε ακίνητα των παραπάνω περιοχών, πραγματοποιείται πλέον ψηφιακά μέσω του ktimatologio.gr και του ktimatologio.gov.gr, μειώνοντας τη γραφειοκρατία, διασφαλίζοντας τις συναλλαγές και ελαχιστοποιώντας το χρόνο εξυπηρέτησης των πολιτών και επαγγελματιών. Ειδικά για φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν εγγραπτέα πράξη μεταβίβασης για κτηματογραφημένο/α ακίνητο/α, συστήνουμε τη χρήση του ψηφιακού φακέλου μεταβίβασης ακινήτου από το συμβολαιογράφο τους (https://akinita.gov.gr), μέσω του οποίου η διαδικασία νομικού ελέγχου ολοκληρώνεται σε μία εργάσιμη ημέρα.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο προχωράει ψηφιακά, ώστε να αποτελεί μια σύγχρονη δομή που ανταποκρίνεται πλήρως στην ψηφιακή εποχή, με στόχο την άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες:

· Η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή συμβολαιογραφικών πράξεων (εξαιρουμένων πράξεων: α) διανομής, β) ανταλλαγής, γ) τροποποιήσεων οριζοντίων και καθέτων ιδιοκτησιών που περιέχουν περισσότερα του ενός ΚΑΕΚ και δ) σύστασης οροφοκτησίας με πώληση) καθώς και αιτήσεων για τη διόρθωση προδήλων σφαλμάτων από πολίτες και επαγγελματίες πραγματοποιείται μόνο ψηφιακά.

· Η υποβολή πράξεων που συντάσσονται ή και διακινούνται από δικηγόρους και αφορούν σε εξάλειψη εμπράγματων ασφαλειών και εγγραφή προσημείωσης πραγματοποιείται μόνο ψηφιακά.

· Η υποβολή αιτήσεων και συνυποβαλλόμενων εγγράφων για την εγγραφή πράξεων που περιέχονται σε έγγραφα που συντάσσουν ή διακινούν οι δικαστικοί επιμελητές και για τα οποία προβλέπεται νόμιμη προδικασία επίδοσης, πραγματοποιείται μόνο ψηφιακά.

· Η δια ζώσης εξυπηρέτηση πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «έκδοση αριθμού προτεραιότητας» στο ktimatologio.gov.gr.

· Η έρευνα των επαγγελματιών στην κτηματολογική βάση γίνεται και ψηφιακά.

· Οι αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών/αντιγράφων (π.χ. αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου κ.λπ.) υποβάλλονται και παραλαμβάνονται μόνο ψηφιακά (7/24).

· Το πρωτόκολλο είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικό.

· Τα μεγαρόσημα στα πιστοποιητικά και τις αιτήσεις καταργούνται.

· Οι πληρωμές γίνονται υποχρεωτικά είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω POS.

· Οι επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων τελών, κατατίθενται ηλεκτρονικά.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Αττικής 61 & Σπετσών (Περιφερειακή Οδός Κορωπίου), ΤΚ 19400, Κορωπί

Τηλέφωνο: 216 2020085 & 216 2020088

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε το Κτηματολόγιο σε Ανάβυσσο, Καλύβια-Θορικού, Παλαιά Φώκαια, Σαρωνίδα και Κουβαρά"

Σοκαριστικό μήνυμα του ISIS για τρομοκρατική επίθεση στους αγώνες του Champions League: «Σκοτώστε τους όλους»

Το βράδυ της Τρίτης (09/04) επιστρέφει το Champions League, όμως αντί για μέρα ποδοσφαιρικής χαράς ξημέρωσε ένα πρωινό που έχει σημάνει συναγερμός στις πόλεις δηλαδή που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες των προημιτελικών του.

Ο λόγος είναι το μήνυμα του ISIS. Συγκεκριμένα, το ίISISδρυμα Al Azaim, ένα μέσο που έχει αναλάβει τη διάδοση μηνυμάτων του Ισλαμικού Κράτους δημοσίευσε την εικόνα μιας αφίσας που απειλεί τα γήπεδα, που θα διεξαχθούν τα προημιτελικά του Champions League.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκαριστικό μήνυμα του ISIS για τρομοκρατική επίθεση στους αγώνες του Champions League: «Σκοτώστε τους όλους»"

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε αμάξια στην Αττική – Τα «κανιβάλιζε» για ανταλλακτικά

Η αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που δρούσε στην Αττική και έκλεβε οχήματα, τα οποία πουλούσε, ή «κανιβάλιζε» για να πάρει ανταλλακτικά που διοχέτευε στη συνέχεια παράνομα στην αγορά.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την 1-4-2024, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, σε συνεργασία με Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε περιοχές της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν -4- μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -7- άτομα, -2- εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, η δράση της οποίας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Μάιο του 2023.

Ο τρόπος δράσης

Τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi) και με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη επέλεγαν να προβαίνουν στην αφαίρεση οχημάτων κατά της νυχτερινές ώρες, και στη συνέχεια τα στάθμευαν αρχικά για κάποιο χρονικό διάστημα, αντικαθιστώντας τις πινακίδες τους με πινακίδες που αντιστοιχούν σε όχημα ίδιου τύπου, προκειμένου να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους.

Μετά την παρέλευση του εν λόγω χρονικού διαστήματος τα μετέφεραν σε κατοικία- «διαλυτήριο», προβαίνοντας είτε στην παραποίηση τους, είτε στη αποσυναρμολόγησή τους με σκοπό την πώληση των μερών τους ως ανταλλακτικά.

Έπειτα, προέβαιναν σε αναζήτηση οχημάτων τα οποία ήταν ίδιας μάρκας-μοντέλου με τα κλεμμένα οχήματα και είχαν υποστεί ζημιά ή είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλή τιμή πώλησης.

Με την απόκτηση των προαναφερθέντων νόμιμων οχημάτων, προέβαιναν στην αποκοπή του εντυπωμένου αριθμού πλαισίου και την αποξήλωση τυχόν αναγνωριστικών αυτοκόλλητων, τα οποία στη συνέχεια επικολλούσαν στα αφαιρεθέντα οχήματα.

Επιπλέον, φρόντιζαν μέσω κλειθροποιών που συνεργάζονταν, να κατασκευάσουν κλειδιά αντίγραφα για τα παραποιημένα οχήματα.

Με την ολοκλήρωση της παραποίησης του κλαπέντος οχήματος, φρόντιζαν να εκδοθούν όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά του έγγραφα και οι πινακίδες κυκλοφορίας ενώ μεριμνούσαν ώστε τα παραποιημένα οχήματα να περάσουν τον έλεγχο ΚΤΕΟ παραποιώντας τις ενδείξεις χιλιομέτρων των κοντέρ.

Τέλος, στάθμευαν τα οχήματα, μέχρι την πώληση τους, σε διάφορα σημεία τα οποία χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζες».

Για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, και συγκεκριμένα:

36χρονος κατείχε τον αρχηγικό ρόλο, ήταν αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της οργάνωσης, ενώ διατηρούσε επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων μέσω της οποίας μεταπωλούσαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα, είτε ως ανταλλακτικά, είτε ως οχήματα με παραποιημένα στοιχεία. Κατεύθυνε τις ενέργειες των μελών της οργάνωσης, φροντίζοντας για την παραλαβή, αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση των οχημάτων. Επιπλέον, διαχειρίζονταν τις χρηματικές ροές για την λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης,

36χρονος και ο 35χρονος λειτουργούσαν σε άμεση εξάρτηση με το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης. Είχαν κομβικό ρόλο στην λειτουργία της οργάνωσης καθώς είχαν εξακριβωμένη συμμετοχή σε κλοπές ενώ συμμετείχαν και στη διάλυση των αφαιρεθέντων οχημάτων καθώς και στην μεταπώληση των ανταλλακτικών τους,

-Οι δύο 33χρονοι και ο 31χρονος είχαν εξακριβωμένη συμμετοχή σε κλοπές ενώ συμμετείχαν και στη διάλυση των αφαιρεθέντων οχημάτων καθώς και στην μεταπώληση των ανταλλακτικών τους,

27χρονος, ο 40χρονος, ο 63χρονος και ο 37χρονος, συνέδραμαν στην παραποίηση-πλαστογραφία των οχημάτων και παρείχαν διευκολύνσεις για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβιβάσεων τους. Επιπλέον, ο 40χρονος διατηρούσε συνεργείο-φανοποιείο οχημάτων μέσω του οποίου πωλούνταν τα κλεμμένα οχήματα ως παραποιημένα και

23χρονος, μέσω του τηλεφωνικού του αριθμού, διαχειρίζονταν τις επαφές με τους επίδοξους αγοραστές.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 κλεμμένα οχήματα
  • 20 οχήματα, των οποίων η νόμιμη προέλευση εξετάζεται
  • Πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας
  • Διαγνωστικά εγκεφάλου αυτοκινήτων
  • Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών – εξαρτημάτων οχημάτων
  • Πλήθος κλειδιών οχημάτων
  • Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim
  • Το χρηματικό ποσό των 19.510 ευρώ

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 35 περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε αμάξια στην Αττική – Τα «κανιβάλιζε» για ανταλλακτικά"

ΣτΕ: Αναστολή των εργασιών του Flyover με προσωρινή διαταγή

Την προσωρινή αναστολή των εργασιών για το FlyOver στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε την Τρίτη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Σύμφωνα με το voria, η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε ενόψει της συζήτησης στο ΣτΕ, στις 17 Απριλίου, των δύο αιτήσεων ακύρωσης του έργου που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών και ακόμη δύο σωματεία.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, στην εν λόγω απόφαση για το FlyOver στη Θεσσαλονίκη διευκρινίζεται ότι η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να καταθέσει τις προτάσεις τoυ το Δημόσιο, από την πλευρά του οποίου δεν κατατέθηκε φάκελος στην ακυρωτική διαδικασία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου, Αλέξανδρο Αδαμίδη, με την προσωρινή διαταγή πρέπει να παύσουν από σήμερα κιόλας όλες οι εργασίες που εκτελούνται στην Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου.

Η αίτηση ακύρωσης του Συνδέσμου επικαλείται την έλλειψη οριστικής κυκλοφοριακής μελέτης, αλλά και θέματα που αφορούν στη διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης στον Περιφερειακό, όπως τα οχήματα του ΕΚΑΒ και τα πυροσβεστικά οχήματα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Αναστολή των εργασιών του Flyover με προσωρινή διαταγή"

Βγήκαν στους δρόμους οι συνταξιούχοι: Έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία – Τα αιτήματά τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, (πρώην Κοτζιά) πραγματοποίησαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, ενώ ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Όπως ανακοίνωσαν, διεκδικούν τα εξής:

  • Άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα. Νομοθετική ρύθμιση και άμεση απόδοση της 13ης και 14ης πληρωμένης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού.
  • Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015-2016.
  • Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).
  • Στη σύνταξη χηρείας να αποδίδεται στο 70% του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή.
  • Ο επιζών να έχει το δικαίωμα επιλογής σύνταξης.
  • Η εθνική σύνταξη να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.
  • Την άμεση πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και δημιουργία μονάδων ΜΕΘ και κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές υγείας.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.
  • Να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βγήκαν στους δρόμους οι συνταξιούχοι: Έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία – Τα αιτήματά τους"

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 790.000 ευρώ σε τρεις εισπρακτικές εταιρείες

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 790.000 ευρώ σε τρεις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Τα πρόστιμα δόθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης στις τρεις αυτές εταιρίες για παραβίαση της Νομοθεσίας, κατόπιν εξέτασης καταγγελιών στη Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. 

Συγκεκριμένα είναι: 

α) Πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ στην doValue Greece A.E.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 3758/2009, περί ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις γιατί:

  • Ανέθετε σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών την ενημέρωση δανειοληπτών για ληξιπρόθεσμη οφειλή τους που είχε ήδη εξοφληθεί,
  • Ανέθετε σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών την ενημέρωση δανειοληπτών για ληξιπρόθεσμη οφειλή τους ενώ οι οφειλέτες είχαν υποβάλει αίτηση κήρυξης πτώχευσης που είχε γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο,
  • Ενημέρωνε δανειολήπτες περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής, σε περιπτώσεις που είτε ο δανειολήπτης κατέβαλε προσηκόντως τις δόσεις του δανείου είτε είχε υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του ν.3869/2010 τηρώντας τη δικαστική ρύθμιση.

β) Πρόστιμο ύψους 280.000 ευρώ στη Cepal Hellas A.E.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές έναντι των δανειοληπτών στο πλαίσιο της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για:

  • Αδικαιολόγητη καθυστέρηση ελέγχου της εξουσιοδότησης των νόμιμων εκπροσώπων των οφειλετών και της διαδικασίας εξεύρεσης λύσης ρύθμισης της οφειλής τους.
  • Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επεξεργασία αιτημάτων των δανειοληπτών που αφορούν σε εξέταση αιτήματος ρύθμισης της οφειλής τους και έκδοσης βεβαίωσης υπολοίπου οφειλής. 
  • Δυσχέρεια στην επικοινωνία των δανειοληπτών με την εταιρεία στο πλαίσιο διαχείρισης των οφειλών τους.

γ) Πρόστιμο ύψους 180.000 ευρώ στην INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές έναντι των δανειοληπτών στο πλαίσιο της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για:

  • Μη ορθή ενημέρωση για το υπόλοιπο των οφειλών του δανειολήπτη με σκοπό την ολική εξόφληση εκ μέρους του, καθώς και αδικαιολόγητη καθυστέρηση ανταπόκρισης σε αίτημά του σχετικά με την έκδοση βεβαίωσης εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεών του.
  • Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση αιτήματος δανειολήπτη περί αντιλογισμού ποσού που είχε κατατεθεί εκ παραδρομής.
  • Αδικαιολόγητη καθυστέρηση ανταπόκρισης σε αίτημα δανειολήπτη σχετικά με την αποστολή του υπολοίπου του δανείου ενταγμένου στον ν. 3869/2010.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης διενεργεί εντατικούς ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας που ρυθμίζει τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών και συμπεριφορές που την παραβιάζουν δεν γίνονται αποδεκτές. Από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 1.520.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «H Κυβέρνηση αποδεικνύει εμπράκτως ότι στέκεται απέναντι σε αθέμιτες πρακτικές, οι οποίες θίγουν, προσβάλλουν τον πολίτη και παραβιάζουν ρητά τη νομοθεσία που ρυθμίζει τη λειτουργία των εταιρειών. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με αποφασιστικότητα και επιμονή, εντατικοποιώντας τους ελέγχους και εξετάζοντας τις σχετικές καταγγελίες».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 790.000 ευρώ σε τρεις εισπρακτικές εταιρείες"

Διαβατήρια: Μέσω gov.gr η δήλωση απώλειας

Να δηλώνουν μέσω του gov.gr την απώλεια του διαβατηρίου τους μπορούν οι πολίτες, έπειτα από Κοινή Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2117/2024) των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν πλέον την αστυνομική Υπηρεσία ή την προξενική Αρχή στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας συνέβη η απώλεια.

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr, είτε στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα».

Για την υποβολή της δήλωσης, οι πολίτες

  • Συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο TaxisNet ή τους κωδικούς e – Banking.
  • Επιβεβαιώνουν στην εφαρμογή τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του διαβατηρίου και υποβάλλουν τη δήλωση.

Με την υποβολή, η δήλωση αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Θυρίδα της Διεύθυνσης Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, που ακυρώνει το διαβατήριο άμεσα.

Η δήλωση κοινοποιείται παράλληλα στη θυρίδα της αστυνομικής Υπηρεσίας ή της προξενικής Αρχής στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας συνέβη η απώλεια.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι πολίτες ενημερώνονται με email και SMS. Επίσης, η δήλωση αποστέλλεται στην προσωπική θυρίδα του πολίτη στο gov.gr και φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr. Συγκεκριμένα, φέρει μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο όσο και ως έντυπο.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ελληνική Αστυνομία, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία των πολιτών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβατήρια: Μέσω gov.gr η δήλωση απώλειας"

tickets.gov.gr: Με ηλεκτρονικό εισιτήριο στα γήπεδα από σήμερα

Τη δυνατότητα να ταυτοποιούν το εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet έχουν από σήμερα, 9 Απριλίου, οι φίλαθλοι, ώστε να εισέρχονται ψηφιακά στο γήπεδο στους αγώνες της Stoiximan Super League, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος.

Δείτε πώς θα περάσετε το εισιτήριο στο wallet, πατώντας ΕΔΩ.

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα. Ταυτόχρονα, απελευθερώνεται ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από το έργο της φύλαξης κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Με απλό και φιλικό τρόπο οι πολίτες προβαίνουν στην ταυτοποίηση του εισιτηρίου τους μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet που έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας(Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.gr πριν κατεβάσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το App Store. Αναλυτικά η διαδικασία περιγράφεται στο tickets.gov.gr.

Οι φίλαθλοι προμηθεύονται το εισιτήριο του αγώνα από τους παρόχους των υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων, χωρίς καμία αλλαγή σε αυτή τη διαδικασία.

Στη συνέχεια:

* Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet
* Επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και επάνω δεξιά την προσθήκη (+)
* Επιλέγουν “Προσθήκη Εισιτηρίου Ενηλίκου”
* Ανοίγουν την κάμερα του κινητού και σκανάρουν το QR Code ή το Barcode του εισιτηρίου. Εναλλακτικά εισάγουν χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου
* Το εισιτήριο προστίθεται στη σχετική λίστα των διαθέσιμων εισιτηρίων

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επιλέγοντας το εισιτήριο στη σχετική λίστα του Gov.gr Wallet, εμφανίζεται το QR code ή το Barcode με το οποίο οι πολίτες εισέρχονται στα γήπεδα. Όσον αφορά τους ανηλίκους άνω των 15 ετών, οι οποίοι έχουν προσωπικούς κωδικούς TaxisNet και το κινητό τους τηλέφωνο είναι καταχωρημένο στο emep.gov.gr, θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία.

Σε περίπτωση που οι πολίτες θέλουν να συνοδεύσουν το ανήλικο κάτω των 15 ετών τέκνο τους στον αγώνα, η διαδικασία προσθήκης του εισιτηρίου πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση διαδικασίας προσθήκης του δικού τους εισιτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, αφού ανοίξουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet και επιλέξουν την καρτέλα των εισιτήριων:

* Επιλέγουν “Προσθήκη Εισιτηρίου Ανηλίκου”
* Επιλέγουν το προστατευόμενο μέλος για το οποίο θέλουν να καταχωρήσουν το εισιτήριο
* Εισάγουν τον κωδικό εισιτηρίου του ανηλίκου
* Στην “Επιλογή συνοδού” επιλέγουν “Εγώ” και προστίθεται το εισιτήριο στη σχετική λίστα του Gov.gr Wallet τους

Αν επιθυμούν τρίτο άτομο να συνοδεύσει το ανήλικο τέκνο, μετά την εισαγωγή του κωδικού του εισιτηρίου του ανηλίκου:

* Επιλέγουν “Τρίτο Άτομο”, αντί για “Εγώ”, και εισάγουν το ΑΦΜ του ενηλίκου που θα συνοδεύσει το ανήλικο
* Στη συνέχεια ο ενήλικας, που έχουν επιλέξει να συνοδεύσει το ανήλικο, λαμβάνει ειδοποίηση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή μηνύματος (SMS) στο κινητό του τηλέφωνο, με την οποία ενημερώνεται για το αίτημα συνοδείας ανηλίκου στο Gov.gr Wallet
* Στο Gov.gr Wallet ο ενήλικας που θα συνοδεύσει το ανήλικο παιδί, επιλέγει την αποδοχή της συνοδείας του ανηλίκου
* Ακολούθως, το εισιτήριο του ανηλίκου εμφανίζεται στη λίστα εισιτήριων του ενηλίκου που θα το συνοδεύσει

Επισημαίνεται ότι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή στις 12 Μαΐου 2024, θα ισχύει υβριδικό σύστημα εισόδου στα γήπεδα, τόσο με το ψηφιακό εισιτήριο στο Gov.gr Wallet, όσο και με το συμβατικό εισιτήριο, ώστε οι φίλαθλοι και οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες να έχουν τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στη νέα διαδικασία και να προετοιμαστούν καταλλήλως.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " tickets.gov.gr: Με ηλεκτρονικό εισιτήριο στα γήπεδα από σήμερα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news