facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Τουρκία: Νέα «γκρίνια» Καλίν σε Σάλιβαν για Αιγαίο και Ελλάδα

Μόλις 10 ημέρες πέρασαν μετά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη αλλά ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκίας, Ιμπραχίμ Καλίν, και ο ο σύμβουλος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είχαν σήμερα (17.10.2022) νέα τηλεφωνική επικοινωνία, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα F16 αλλά και τα ζητήματα στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Μανώλη Κωστίδη, οι πρώτες πληροφορίες από την τουρκική πλευρά αναφέρουν ότι ο Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλώνοντας παράλληλα ότι οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας αντιβαίνουν του διεθνούς δικαίου και είναι απαράδεκτες.

Επίσης, σημειώθηκε, ότι θα πρέπει να ενταθούν οι διπλωματικές προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό – το συντομότερο δυνατό – του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.
«Γκρίνια» και στη συνάντηση από κοντά

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιμπραχίμ Καλίν «γκρίνιαξε» στον Τζέικ Σάλιβαν για την Ελλάδα και τα F16.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντησή τους, στις 10 Οκτωβρίου στο προεδρικό θέρετρο Mabeyn στην Κωνσταντινούπολη, οι δυο τους συζήτησαν θέματα όπως, οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, οι τομείς συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι διαδικασίες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και οι εξελίξεις σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Νότιο Καύκασο.

Ο Καλίν έθεσε στον συνομιλητή του το θέμα των F-16, λέγοντας πως η ολοκλήρωση της αγοράς νέων μαχητικών και αναβάθμισης των υπαρχόντων «θα εξυπηρετούσε τα στρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών».

Υπογραμμίστηκε – σύμφωνα με το DHA – ο βασικός ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και υπό αυτό το πρίσμα διατυπώθηκε πως «οι σύμμαχοι θα πρέπει να ενεργούν με αρμονία και αλληλεγγύη έναντι των κοινών κινδύνων ασφαλείας και όλων των τρομοκρατικών απειλών».

Τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της σε θέματα Αιγαίου και Μεσογείου, ο Καλίν υποστήριξε ότι «οι επιθετικές και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας είναι απαράδεκτες».
Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

«Η σημασία του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών στην Ανατολική Μεσόγειο» συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Κωνσταντινούπολη ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν με τον επικεφαλής σύμβουλο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία ενόψει της επιθετικότητας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της καταδίκης της απόπειρας για την παράνομη προσάρτηση της ουκρανικής επικράτειας από τη Ρωσία.

Ο κ. Σάλιβαν εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της Τουρκίας να βελτιώσει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, βοηθώντας στη διευκόλυνση της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών και στο διπλωματικό της έργο για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, καθώς και δύο Αμερικανών πολιτών που κρατούνται από τη Ρωσία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, συζήτησαν επίσης θέματα περιφερειακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξής τους για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, τη σημασία του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών στην Ανατολική Μεσόγειο και την πρόοδο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Νέα «γκρίνια» Καλίν σε Σάλιβαν για Αιγαίο και Ελλάδα"

Τουρκία: Νέα fake news - «Στην Ελλάδα χτυπούν τους μετανάστες με ρόπαλα, τους πυροβολούν και τους πετούν στη θάλασσα»

Νέα επίθεση, με fake news, εξαπέλυσε η Τουρκία και συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, καθώς ισχυρίζονται πως «η Ελλάδα ασκεί βία στους μετανάστες- ακόμα και σε γυναίκες ή παιδιά- κατάσχοντας τα ρούχα και τα χρήματά τους, χτυπώντας και πυροβολώντας τους».

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΣ γίνεται αρχικά αναφορά στον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη «του οποίου η χώρα βρίσκεται συχνά στην ατζέντα για απάνθρωπες μεταχειρίσεις μεταναστών, εφαρμόζει για άλλη μια φορά τακτικές για να χειραγωγήσει, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες απογυμνωμένων μεταναστών για τις οποίες δεν υπάρχει ούτε τοποθεσία, ούτε ημερομηνία».

«Γνωρίζουμε καλά πόσο απελπισμένη είναι η Ελλάδα, μετά την ομιλία του Προέδρου μας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που απεικονίζει τις απάνθρωπες τακτικές της Ελλάδας. Είναι πολύ προφανές ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει τις συστηματικές παράνομες απωθήσεις που κάνουν συστηματικά κατάσχοντας όλα τα υπάρχοντα των μεταναστών- συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, του τηλεφώνου, της ταυτότητας και των διαβατηρίων τους- πετώντας τους στη θάλασσα, παίρνοντας όλα τα ρούχα τους και παπούτσια, χτυπώντας τους γυμνούς με ρόπαλα, τραυματίζοντάς τους με συσκευές ηλεκτροσόκ, πυροβολώντας τους με σφαίρες από καουτσούκ ή βάζοντάς τους σε φθαρμένες σωσίβιες λέμβους», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών στη συνέχεια.

tourkiko-ipes

«Εδώ και χρόνια» είναι «αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση και οι ενέργειες της Ελλάδας», σημειώνει η Τουρκία, κάνοντας λόγο για «εικόνες και διεθνείς αναφορές που απεικονίζουν τρυπημένα σκάφη, μετανάστες που έχουν υποστεί κακοποίηση, ακόμη και πυροβολισμούς με στόχο να τους σκοτώσουν. Μόλις τον περασμένο μήνα τρύπησαν τη βάρκα μιας ομάδας μεταναστών- ήταν μέσα και μωρά-που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία από τον Λίβανο. Έχοντας χάσει όλα τα τιμαλφή τους, αυτοί οι άνθρωποι οδηγήθηκαν στον θάνατο. Ο 9 μηνών Asım και ο 4χρονος αδελφός του, Abdülvahap, έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα αυτής της απάνθρωπης μεταχείρισης. Τώρα, η Ελλάδα αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις, στην παγκόσμια σκηνή, για αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην Τουρκία μέσω συκοφαντιών».

Και προσθέτει: «Αν και υπήρξε έντονη πίεση στην Ελλάδα για όσα κάνει, δεν έκανε ούτε βήμα πίσω και συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», κατηγορώντας την Αθήνα για βία, «ακόμα και σε γυναίκες και παιδιά, με την κατάσχεση ρούχων και χρημάτων μεταναστών που αναζητούν είσοδο στη χώρα τους και κατάσχεση πολύτιμων αντικειμένων τους με παράνομο τρόπο. Όλες οι παραπάνω ενέργειες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο», απευθύνοντας έκκληση στην Ελλάδα «που δεν έχει δώσει ακόμη εξηγήσεις για τα πνιγμένα μωρά στο Αιγαίο, να σταματήσει τις απάνθρωπες μεταχειρίσεις κατά των μεταναστών και τη μεταναστευτική πολιτική που οδηγεί σε θανάτους», καταλήγοντας στο ότι η Τουρκία ως χώρα έχει τηρήσει τους διεθνείς κανόνες «ακόμη και για τους παράτυπους μετανάστες χωρίς να κάνουμε διακρίσεις, ακολουθώντας μια ανθρωπιστική προσέγγιση όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική μας».

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Νέα fake news - «Στην Ελλάδα χτυπούν τους μετανάστες με ρόπαλα, τους πυροβολούν και τους πετούν στη θάλασσα»"

Ελληνικό: Λαμπερή τελετή για τα επίσημα εγκαίνια του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ευρώπη

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα επίσημα εγκαίνια για την ανάπτυξη του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ευρώπη.

Σε μια εκδήλωση με υψηλό συμβολισμό, που διεξήχθη στο χώρο του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οικογένεια του Δρ. Σπύρου Ι. Λάτση και ο CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό, εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Βούλας, Βάρης Βουλιαγμένης, Ελληνικού, π. Αντώνιο, ενώ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας: «Σήμερα, ουσιαστικά γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής συνολικά, καθώς ξεκινά και τυπικά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού. Μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, σίγουρα ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας».

Ο Δρ. Σπύρος Ι. Λάτσης δήλωσε σχετικά με την επένδυση: «Το έργο του Ελληνικού είναι ένα έργο που ενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, τρεις ελληνικές Κυβερνήσεις και ακόμα και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις».

Ο CEO της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, στην ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν και θα είναι πολλές οι δυσκολίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, αλλά αυτό το έργο μας γεμίζει με πάθος γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να ακουστεί με τον προσήκοντα τρόπο σε όλο τον κόσμο. Συνειδητοποιούμε πλήρως την ευθύνη που μας αναλογεί και δεσμευόμαστε ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες για να δημιουργήσουμε την καλύτερη και ομορφότερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Γιατί αυτό είναι το ελληνικό! Ένα έργο όλων μας!».

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικό: Λαμπερή τελετή για τα επίσημα εγκαίνια του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ευρώπη"

Τουρκικές προκλήσεις - Παραλήρημα Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης μιλά σαν κυβερνήτης άλλων χωρών, παιδική η στάση της Ελλάδας

Σε πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας προβαίνει για ακόμη μια φορά η Τουρκία χαρακτηρίζοντας... παιδική τη στάση της Ελλάδος ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει την Αθήνα για παραβίαση των συμβάσεων, τη στιγμή που η Άγκυρα έχει δεχθεί διαδοχικές προειδοποιήσεις από τη Δύση. Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε, ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Διοίκησης, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις οποίες εξαπέλυσε επίθεση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Κάνουμε βήματα, αλλά δεν βλέπουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά», ισχυρίστηκε ο Τσελίκ αναφερόμενος στην ένταση με την Ελλάδα.

«Τα πρόσωπα στο Γενικό Επιτελείου Στρατού δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτών των θέσεων και προβάλλουν συνεχώς προσεγγίσης που απευθύνονται στην ακροδεξιά της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα παραβιάζει συμβάσεις. Η συμπεριφορά της είναι παιδική» υποστήριξε ακόμη.

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά νύχτα»

«Ο Μητσοτάκης μιλά σαν κυβερνήτης άλλων χωρών. Εμείς, λέμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με τη διπλωματία. Εκείνοι όμως έχουν εχθρική στάση προς την Τουρκία, λέγοντας ότι έχουν την υποστήριξη των δυτικών χωρών και αγοράζουν από αυτές τεθωρακισμένα και αεροσκάφη. Αλλά, πάντα σε όλη την Ιστορία, η Τουρκία ήταν δίπλα τους» ισχυρίστηκε ο Τσελίκ ανεβάζοντας τους τόνους.

«Έγινε σεισμός στη χώρα τους, όσοι έφυγαν ήρθαν στην Τουρκία. Στην οικονομική κρίση, η Τουρκία άπλωσε φιλικά το χέρι της… Κάποιος θέλει να παρασύρει την Ελλάδα σε μία περιπέτεια. Η Τουρκία έχει πολύ ισχυρή διπλωματική Ιστορία. Αν δείξετε επιθετικότητα, μπαίνει στο παιχνίδι το ''μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα''. Αυτές οι πολιτικές βλάπτουν την Ελλάδα και δεν ωφελούν κανέναν» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο προκλητικών δηλώσεων. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκικές προκλήσεις - Παραλήρημα Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης μιλά σαν κυβερνήτης άλλων χωρών, παιδική η στάση της Ελλάδας"

Καιρός αύριο: Άστατος με ήλιο αλλά και βροχές – Πού θα ανοίξουν ομπρέλες

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο, Τρίτη (18.10.2022) με καλοκαιρία καθώς και τοπικές βροχές. Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις και πιθανόν στα ανατολικά και τα βόρεια να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις, που μέχρι και το μεσημέρι θα είναι αυξημένες και στην ανατολική Στερεά πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 με 22 και στη Θεσσαλία μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη αυξημένες νεφώσεις και βροχές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Στις Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, από το απόγευμα σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 21 και στη νότια Κρήτη μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, που το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 και στα ανατολικά μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άστατος με ήλιο αλλά και βροχές – Πού θα ανοίξουν ομπρέλες"

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η ανακρίτρια έστειλε στη φυλακή τη μητέρα - Ξέσπασαν σε κλάματα τα παιδιά της

Τον δρομο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία της στην ανακρίτρια, η 37χρονη μητέρα της ανήλικης που βιάζονταν και εκδίδονταν στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη για το αδίκημα της συνέργειας σε μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης κόρης της, αρνήθηκε τα πάντα επικαλούμενη και τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Ηλία Μίχο, όταν πια κατάλαβε -όπως υποστηρίζει -τι συνέβαινε στην κόρη της. Η 37χρονη, ήταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ιδιαίτερα φορτισμένη και μέσα στο γραφείο της ανακρίτριας, έκλαιγε.

Μάλιστα, τα δύο από τα μεγαλύτερα παιδιά της 37χρονης που βρίσκονταν στα δικαστήρια, ξέσπασαν σε κλάματα,βλέποντας τη μητέρα τους να βγαίνει από το ανακριτικό γραφείο με χειροπέδες.

Δείτε βίντεο με την έξοδο της μητέρας της 12χρονης από την ανακρίτρια:


Όταν βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας η 37χρονη για να μπει στο αυτοκίνητο, ο μεγάλος της γιος, που είναι ηλικίας περίπου 20 ετών, πλησίασε το όχημα χτυπώντας το τζάμι και ξεσπώντας για την προφυλάκιση της μητέρας του.


Τι υποστήριξε στην απολογία της η 37χρονη μητέρα 

Πριν ξεκινήσει η απολογία της στην ανακρίτρια, κατάθεση έδωσαν στο ανακριτικό γραφείο, ένας από τους γιους της, η μεγαλύτερή της κόρη και η θεία της ανήλικης, η οποία και κατάλαβε πρώτη βλέποντας το κινητό του παιδιού τι ακριβώς είχε συμβεί.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ρώτησε για τα τέσσερα εμβάσματα συνολικού ύψους 110 ευρώ στον λογαριασμό της, για τις συνομιλίες της και τα μηνύματα με του Ηλία Μίχο και τη συζυγό του. Να σημειωθεί ότι τα εμβάσματα είναι τέσσερα συνολικά και φέρεται να προέρχονται από δύο πρόσωπα. Από αυτά το ένα πρόσωπο δεν έχει ταυτοποιηθεί και το δεύτερο δεν έχει συλληφθεί.

Λύτρας για προφυλάκιση μητέρας: «Βιαστική απόφαση στηριζόμενη σε ελάχιστα στοιχεία»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, κάνει λόγο για μια «βιαστική απόφαση». Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις μετά την απόφαση της ανακρίτριας για την προφυλάκιση της 37χρονης, τονίζει πως είναι κάτι που τον θλίβει γιατί πρόκειται για μια «βιαστική απόφαση που βασίζεται σε ελάχιστα στοιχεία» ενώ προσθέτει ότι η όλη διαδικασία στηρίχτηκε σε ένα «βιαστικό ένταλμα σύλληψης».

Επίσης, όπως εξηγεί, «υπάρχει και τρίτη κατάθεση από την ίδια τη 12χρονη και λέει πως η μητέρα της δεν γνώριζε και δεν εμπλέκεται. Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης στον προβλεπόμενο χρόνο που αρμόζει».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα:


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η ανακρίτρια έστειλε στη φυλακή τη μητέρα - Ξέσπασαν σε κλάματα τα παιδιά της"

Σουηδία: Νέος πρωθυπουργός ο Ουλφ Κρίστερσον που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος των Μετριοπαθών στη Σουηδία, ο Ουλφ Κρίστερσον, εξελέγη σήμερα πρωθυπουργός της χώρας κερδίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία του κοινοβουλίου, με τη στήριξη του ακροδεξιού κόμματος των Δημοκρατών της Σουηδίας (SD).

Ο Κρίστερσον θα ηγείται πλέον κυβέρνησης μειοψηφίας, με τη συμμετοχή των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελεύθερων, έπειτα από τη νίκη του δεξιού/ ακροδεξιού μπλοκ στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Το μεγαλύτερο κόμμα από το μπλοκ αυτό, το SD, δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση, αλλά συμφώνησε να στηρίξει τον σχηματισμό της, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη φορά που το εθνικιστικό αντιμεταναστευτικό κόμμα θα έχει άμεση επιρροή στην πολιτική.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουηδία: Νέος πρωθυπουργός ο Ουλφ Κρίστερσον που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή"

Γυμνοί μετανάστες στον Έβρο: Επείγουσα έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για το ταπεινωτικό περιστατικό

Επείγουσα έρευνα για τους 92 γυμνούς μετανάστες που βρέθηκαν στον Έβρο ζητά η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει το περιστατικό σοκαριστικό και όπως τονίζει είναι «βαθιά στενοχωρημένοι» από τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο.

«Ζητάμε πλήρη έρευνα γιατί οι συνθήκες δεν είναι ξεκάθαρες», δήλωσε μιλώντας στον Guardian η Στέλλα Νάνου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

«Είμαστε πάντα ενάντια στην ταπεινωτική και σκληρή μεταχείριση και αυτό που έχουμε δει είναι συγκλονιστικό» τόνισε χαρακτηρικά ενώ έκανε γνωστό πως ανάμεσα στους 92 πρόσφυγες υπήρχαν και παιδιά.

«Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ελπίζει να μιλήσει στους πρόσφυγες τις επόμενες ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Νάνου.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από αυτές του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ο οποίος είχε κάνει γνωστό από το πρωί της Δευτέρας πως έχει ενημερώσει τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θλιβερό περιστατικό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γυμνοί μετανάστες στον Έβρο: Επείγουσα έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για το ταπεινωτικό περιστατικό"

Μ. Τσαβούσογλου: Ξεδιάντροπη και ασυνείδητη η Ελλάδα – Εκείνοι γυμνώνουν μετανάστες

Τα «ρέστα» ζητά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις εικόνες της ντροπής ξεγυμνωμένων ανθρώπων στον Έβρο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την ευκαιρία της έναρξης της Συνόδου Τουρκόφωνων Κρατών στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι η Ελλάδα ευθύνεται για πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τους μετανάστες.

“Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανασύραμε δύο σορούς μεταναστών από το Αιγαίο. Εκείνοι (οι Έλληνες) είναι εκείνοι που γυμνώνουν μετανάστες και τους επαναπροωθούν στην Τουρκία. Ορισμένοι είχαν πεθάνει από το κρύο. Δυστυχώς οι χώρες της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα και μια τέτοια χώρα όπως η Ελλάδα εξαπολύει κατηγορίες τέτοιου είδους κατά της Τουρκίας” τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Προσπαθεί να δείξει ότι έχει δίκιο ακόμη και στις πιο άδικες καταστάσεις. Είναι ξεδιάντροπος και ασυνείδητος όποιος το κάνει αυτό, όπως η Ελλάδα” πρόσθεσε τονίζοντας ότι η FRONTEX είναι συνεργός της καταπίεσης της Ελλάδας και τα μέλη της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα.

Από πλευράς του ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Ικόνιο, ισχυρίστηκε ότι είναι σε ισχύ η νόμιμη και δίκαια δύναμη της Τουρκίας σε Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο, Λιβύη και στο Ναγκόρνο – Kαραμπάχ. “Δεν αμφισβητείται κανένα δικαίωμα μας” είπε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Τσαβούσογλου: Ξεδιάντροπη και ασυνείδητη η Ελλάδα – Εκείνοι γυμνώνουν μετανάστες"

Διπλό επίδομα θέρμανσης έως και 1.600 ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια – Άμεσα οι αποφάσεις για επιδότηση στο diesel κίνησης

Επιστρέφει από την 1η Νοεμβρίου και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους η επιδότηση στην αντλία για το diesel κίνησης, η οποία ενδεχομένως και να είναι υψηλότερη των 15 λεπτών που ίσχυε μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα τουλάχιστον με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρωινό ρεπορτάζ του newsit.gr.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες και θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση εάν δεν υπάρξουν θεαματικές αλλαγές, όχι τόσο σε ό,τι αφορά την τιμή του Brent, αλλά κυρίως την τιμή που διαμορφώνεται το diesel.

Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή για το diesel κίνησης διαμορφώνεται στα 2,137 ευρώ το λίτρο, ενώ για την βενζίνη είναι 2,036 ευρώ, δηλαδή 10 λεπτά χαμηλότερα.

Η μέση τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης, με βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών διαμορφώνεται στην Επικράτεια στα 1,412 ευρώ. Τα στοιχεία αναφέρονται στην χθεσινή (σ.σ. 16.10.2022) ημέρα.

Την ίδια στιγμή και εν αναμονή της έκδοσης της ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης, έγινε γνωστό ότι το ανώτερο ποσό που μπορεί να λάβει κάποιος είναι τα 800 ευρώ, ποσό το οποίο και διπλασιάζεται στην περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ως μέσο θέρμανσης το πετρέλαιο. Επίσης, θα αυξηθεί στα 200.000 ευρώ το περιουσιακό κριτήριο για τους δικαιούχους του επιδόματος, από 180.000 ευρώ που ήταν πέρυσι. Επίσης καθιερώνονται εισοδηματικά κριτήρια δυο ταχυτήτων.

Για τους παλαιούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης θα ισχύσουν τα νέα αυξημένα εισοδηματικά όρια ενώ για τους νέους δικαιούχους οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης και θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης έως 1.600 ευρώ θα εφαρμοστούν τα εισοδηματικά όρια που ίσχυσαν πέρυσι.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Η πλατφόρμα myΘέρμανσης θα ανοίξει στα τέλη Νοεμβρίου για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΥΑ θα προβλέπει:

* Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ από 100 έως 750 ευρώ που ανέρχονταν πέρυσι.

* Για τους παλαιούς δικαιούχους ισχύουν αυξημένα εισοδηματικά όρια 16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 για το έγγαμο και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

* Για τους νέους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα ισχύσουν τα περυσινά εισοδηματικά όρια. Δηλαδή 14.000 ευρώ για το άγαμο, 20.000 ευρώ για το ζευγάρι και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

* Επίδομα θέρμανσης θα λάβουν φέτος και όσοι χρησιμοποιούν μπλε κηροζίνη ως πηγή θέρμανσης.

* Αυξάνεται το περιουσιακό όριο των 180.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι για το άγαμο στα επίπεδα των 200.000 ευρώ ενώ διατηρείται στα 300.000 ευρώ για το ζευγάρι.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλό επίδομα θέρμανσης έως και 1.600 ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια – Άμεσα οι αποφάσεις για επιδότηση στο diesel κίνησης"

Μηταράκης: Στον ΟΗΕ για τους 92 γυμνούς μετανάστες

Σκληρή κριτική στην Τουρκία άσκησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης για το σοκαριστικό περιστατικό με την διάσωση 92 μεταναστών στον Έβρο από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες τους εντόπισαν γυμνούς και κακοποιημένους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «ακόμη ένα θλιβερό επεισόδιο «γράφτηκε» στον Έβρο, με την Τουρκία σε ρόλο πρωταγωνιστή, να εργαλειοποιεί εκ νέου μετανάστες, αυτή τη φορά 92 άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν γυμνά και τραυματισμένα στον Έβρο».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε πως έχει ζητήσει και θα δει την ερχόμενη Δευτέρα τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα κάνει έναν κύκλο επαφών και «θα δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο».

«Η Τουρκία έχει βρεθεί σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση καθώς αυτοί οι 92 βρέθηκαν από την ίδια τη Frontex οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς, βρέθηκαν αντικείμενο εξευτελιστικής συμπεριφοράς στην Τουρκία και στάλθηκαν προς την Ελλάδα. Βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος και θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου. Βλέπουμε μια προσπάθεια της Τουρκίας- επικοινωνιακά, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.. Οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι αυτοκίνητα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής τους βοήθησαν να φτάσουν στα σύνορα. Θέλω να σας πω ότι και οι 38 του Έβρου είχαν πει αντίστοιχα ότι η τουρκική στρατοχωροφύλακη τους πήγε στα σύνορα και τους πίεσε τότε να περάσουν προς την Ελλάδα. Η Τουρκία ξέρετε εν όψει της δικιάς της προεκλογικής περιόδου των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε ο Ερντογάν, το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που συζητιούνται από την τουρκική κοινή γνώμη, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κύμα μεταναστών να έρθει προς την ΕΕ. Εμείς ξεκάθαρα έχουμε πει ότι κάτι τέτοιο δε θα το επιτρέψουμε. Παρά την πίεση που δεχόμαστε φέτος είναι οι δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας. Για να έχει και ο κόσμος μια αίσθηση των αριθμών, το 2015 είχαν μπει περίπου 1 εκατ. άνθρωποι στη χώρα μας, το '19 72.000, πέρυσι 8.500 και φέτος μέχρι στιγμής 11.000. Άρα οι ροές προς τη χώρα μας είναι χαμηλές, με αποτέλεσμα από τις 121 δομές που λειτουργούσαν στη χώρα μας να παραμένουν μόνο 34», τόνισε ο κύριος Μηταράκης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μηταράκης: Στον ΟΗΕ για τους 92 γυμνούς μετανάστες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news