facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Μαριάς στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μαζικές ελληνο

"Αθρόες ελληνοποιήσεις μεταναστών σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ", όπως καταγγέλλει ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος "Ελλάδα - ο Άλλος Δρόμος" Νότης Μαριάς. Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε, για το ζήτημα των μαζικών χορηγήσεων ιθαγένειας, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρώτο Αντιπρόεδρο Φρανς Τίμερμανς, ο κ. Μαριάς μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6. 

"Σε μια φάση που είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση χάνει την ψήφο και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είναι προφανές ότι θα επιχειρήσει μαζικές ελληνοποιήσεις ούτως ώστε να αντισταθμίσει με άρτι ελληνοποιηθέντες πρόσφυγες και μετανάστες την απώλεια που θα έχει στις κάλπες από τον ελληνικό πληθυσμό", δήλωσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μιλώντας στο Βραδινό Μαγκαζίνο με τον Γιώργο Λαμπράκο και την Ντόνα Δρούτσα. 

Οι μετανάστες που δικαιούνται να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως είπε ο κ. Μαριάς, ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες. "Τα στοιχεία λένε ότι είναι κοντά στις 850.000, αντιλαμβάνεστε ότι θα μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος και στις Ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Υπολογίζονται ότι οι 250.000 είναι Αλβανοί, Πακιστανοί κλπ με 12ετή παραμονή στην Ελλάδα. Μόνο το 2016 είχαμε 33.000 πολιτογραφήσεις". 

Μάλιστα προχωρά και σε μια πρόταση για να διαφυλαχθεί ο έλεγχος και η διαφάνεια. "Είναι κάτι που κανείς πρέπει να το παρακολουθήσει. Δεν υπάρχει διαφάνεια στο ποιοι παίρνουνν κάθε φορά τη δυνατότητα να πάρουν ελληνικό διαβατήριο, δηλαδή ελληνική υπηκοότητα. Νομίζω πρέπει να ανοίξει με μεγαλύτερη διαφάνεια όλο αυτό το σύστημα το οποίο είναι στο υπουργείο Εσωτερικών και να τεθεί σε διακομματικό έλεγχο. Θα έλεγα καλύτερα σε έλεγχο μιας επιτροπής της Βουλής για να μην έχουμε παρατράγουδα τα οποία όταν συμβούν θα είναι πολύ αργά" δήλωσε ο κ. Νότης Μαριάς. 

Στην ερώτηση του κ. Νότη Μαριά προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Τίμερμανς απάντησε: 

«Είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο θέμα. Περίπλοκο διότι και η απόφαση σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να ψηφίσει, να συμμετάσχει στις εκλογές και ποιος λαμβάνει την εθνική ιθαγένεια ως γνωρίζετε είναι εθνική αρμοδιότητα. Έχουμε ευρωπαϊκά πρότυπα βεβαίως, βρισκόμαστε και μέσα σε μια συζήτηση γι΄ αυτό το λεγόμενο passport skim στη Μάλτα. Έχουμε κάποιες απαιτήσεις όταν δηλαδή δώσετε ιθαγένεια σε κάποιον πρέπει να έχει κάποια προφανή διασύνδεση με την συγκεκριμένη χώρα, αυτό απαιτείται».

Και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατέληξε: «Τώρα απλά μαζική χορήγηση ιθαγένειας φαίνεται όντως να αντιβαίνει σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Το διατυπώνω πολύ προσεκτικά ωστόσο, το δικαίωμα χορήγησης ιθαγένειας υπό ορισμένες συνθήκες, υπό ορισμένους όρους, είναι εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα των χωρών-μελών. Έχουν όμως την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι το γεγονός ότι χορηγούν το δικαίωμα αυτό λαμβάνει υπόψιν και τα συμφέροντα άλλων χωρών μελών, των άλλων χωρών μελών. Αυτά είναι τα στάνταρ τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και φοβούμαι ότι δεν μπορώ να απαντήσω ευρύτερα απ’ αυτό».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαριάς στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μαζικές ελληνο"

Ρεκόρ συλλήψεων στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου: 40 σε 6 μέρες για πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν σαράντα αλλοδαποί (29 άνδρες και 11 γυναίκες) για πλαστογραφία πιστοποιητικών στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Ολλανδία, Ισπανία και Βέλγιο.

Οι συλλήψεις έγιναν στο διάστημα από 21.05.2018 έως 27.05.2018 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου και πρόκειται για άτομα ηλικίας από 18 έως 57 ετών και συγκεκριμένα, δεκαέξι υπήκοοι Αφγανιστάν, δεκατρείς υπήκοοι Συρίας, επτά υπήκοοι Ιράν, δύο υπήκοοι Αλγερίας, ένας υπήκοος Παλαιστίνης και ένας υπήκοος Λιβύης για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Οι αλλοδαποί επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Δανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Σλοβενίας, Σλοβακίας, Βουλγαρίας, Συρίας, Μαρόκου και Αιγύπτου προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Ολλανδία, Ισπανία και Βέλγιο, τα οποία και κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Στο μεταξύ συνελήφθη σήμερα μία ακόμη 47χρονη γυναίκα από την Ισπανία, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό, και πλαστογραφία στο Ηράκλειο. Ο 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκου συνελήφθη και ο ίδιος όταν επιχείρησε, να ταξιδέψει με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που προμηθεύτικε από την 47χρονη, για Ισπανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεκόρ συλλήψεων στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου: 40 σε 6 μέρες για πλαστά έγγραφα "

Δημοσκόπηση: Ένας στους τέσσερις συμφωνεί με την επίθεση στον Μπουτάρη

Αίσθηση και προβληματισμό προκαλούν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το Tvxs.gr σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από ακροδεξιούς.
Περίπου ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες, ποσοστό 26%, δήλωσε πως θεωρεί «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση που δέχτηκε λόγω των απόψεών του. Πρόκειται για ένα υψηλό ποσοστό που φαίνεται να θεωρεί λογικό και αναμενόμενο να υβρίζεται και να ξυλοκοπείται κάποιος εξαιτίας των απόψεών του, εφόσον αυτές δεν συνάδουν με την κατά τη γνώμη τους «ορθή άποψή».
Ευτυχώς υπάρχει και η πλειοψηφία που καταδικάζει απόλυτα την επίθεση. Ειδικότερα, το 67%, δηλαδή δύο στους τρεις πολίτες, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και καταδικαστέα» την επίθεση «ανεξαρτήτως προσώπου και απόψεων».
Άκρως ανησυχητική είναι και η εικόνα βάσει των ηλικιών. Η τάση της έλλειψης ανοχής και σεβασμού στη διαφορετική γνώμη είναι υψηλότερη στις ηλικίες 17 έως 34. Ειδικότερα το ποσοστό όσων «δικαιολογούν και κατανοούν» την επίθεση σε αυτό το ηλικιακό φάσμα ανέρχεται στο 31%, ενώ και στις ηλικίες 45 έως 54 το εν λόγω ποσοστό εκτοξεύεται στο 33%.
Επίσης υψηλό ποσοστό καταγράφεται και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, όπου το 27% “χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση λόγω των απόψεών του. Στον ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 20%, ενώ στη ΔΗΣΥ το ποσοστό βρίσκεται μόλις στο 9%.
tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Ένας στους τέσσερις συμφωνεί με την επίθεση στον Μπουτάρη"

Αντιπρόεδρος Ποντιακού Συλλόγου: «Καταδικαστέα η βία αλλά ο Μπουτάρης βίασε τη μνήμη των Ποντίων»

«Ο Μπουτάρης βίασε τη μνήμη των Ποντίων», υποστήριξε ο Σωκράτης Σιδηρόπουλος, ένα από τα άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο Σωκράτης Σιδηρόπουλος, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου, υποστήριξε ότι «η βία είναι καταδικαστέα και τιμωρητέα απ΄ όπου και αν προέρχεται». Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν χτύπησε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Ωστόσο, τόνισε οτι «βία είναι ακόμα και η λεκτική και η ψυχική» για να συμπληρώσει ότι ο Μπουτάρης βίασε τη μνήμη των Ποντίων με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του για τον Κεμάλ.

Ο κ. Σιδηρόπουλος, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν στην χωροφυλακή, υποστήριξε ότι ο δήμαρχος ήρθε στην εκδήλωση «μασουλώντας», γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα ατόμων. «Του ζητήσαμε να φύγει αλλά δεν αποχώρησε», σημείωσε.

Πάντως ο αντιπρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου διερωτήθηκε ακόμα εάν ο πρωθυπουργός υποστηρίζει και τα όσα λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον Κεμάλ. Όπως είπε, δεν συμμετείχε καθόλου σε επεισόδια, αλλά στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των Ελλήνων του Πόντου.

Σημειώνεται ότι είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση και όπως είπε ο κ. Σιδηρόπουλος, σε βάρος του δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπρόεδρος Ποντιακού Συλλόγου: «Καταδικαστέα η βία αλλά ο Μπουτάρης βίασε τη μνήμη των Ποντίων»"

Παρέμβαση Λοβέρδου στον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Παρέμβαση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης έκανε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Απευθυνόμενος στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σήμερα στο Πολωνικό Κοινοβούλιο, ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε το ζήτημα των δύο Ελλήνων κρατούμενων στρατιωτικών στην Τουρκία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η φυλάκιση είναι παντελώς παράνομη γιατί παραβιάζει τα δικαιώματα του ανθρώπου και το κράτος δικαίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος ανέφερε στην παρέμβασή του:

«Θέλω να θέσω το θέμα της παράνομης φυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Επί του θέματος έχουν γίνει δυο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, αφενός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφετέρου από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η φυλάκιση είναι παντελώς παράνομη γιατί παραβιάζει τα δικαιώματα του ανθρώπου και το κράτος δικαίου.

Δεν ζητάμε, ως Ελληνική Αντιπροσωπεία, να υιοθετήσετε σήμερα ένα ψήφισμα, ωστόσο θα ήταν πολύ σημαντική μια σχετική δήλωση του Γενικού Γραμματέα κ. Στόλτενμπεργκ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Λοβέρδου στον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς"

Κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών προτείνει η Κομισιόν

Νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών προϊόντων πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάζοντας στο στόχο κυρίως μαχαιροπήρουνα, καλαμάκια, πιάτα, μπατονέτες αλλά και μερικώς τα ποτήρια και μπουκάλια μιας χρήσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, όλα μαζί αυτά τα προϊόντα αποτελούν το 70% του συνόλου των θαλάσσιων απορριμμάτων, τα οποία συχνά καταλήγουν στο πιάτο μας αλλά και στους πνεύμονές μας, ενώ είναι ακόμη άγνωστες οι επιπτώσεις στην υγεία μας από τα μικροπλαστικά που περιέχονται στον αέρα, στο νερό και στα τρόφιμα.

Οι νέοι κανόνες είναι αναλογικοί και σχεδιασμένοι για κάθε περίπτωση χωριστά, ώστε να επιτυγχάνονται τα βέλτιστα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι διαφορετικά μέτρα θα εφαρμόζονται για διαφορετικά προϊόντα. Όταν υπάρχουν εναλλακτικά προϊόντα άμεσα διαθέσιμα και οικονομικά προσιτά, τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης θα απαγορεύονται από την αγορά. Όσον αφορά τα προϊόντα για τα οποία δεν υπάρχουν σαφείς εναλλακτικές επιλογές, δίνεται έμφαση στον περιορισμό της χρήσης τους μέσω μείωσης της κατανάλωσης σε εθνικό επίπεδο, απαιτήσεων σχεδιασμού και επισήμανσης, καθώς και υποχρεώσεων των κατασκευαστών τους για διαχείριση των αποβλήτων/καθαρισμό.

«Τα πλαστικά απόβλητα είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό πρόβλημα και οι Ευρωπαίοι οφείλουν να συνεργαστούν για να το αντιμετωπίσουν, επειδή τα απόβλητα αυτά καταλήγουν στον αέρα που αναπνέουμε, στο έδαφός μας, στις θάλασσές μας, και στα τρόφιμά μας» σχολίασε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, προσθέτοντας ότι «χάρη στις σημερινές προτάσεις, τα πλαστικά μιας χρήσης θα μειωθούν στα ράφια των σουπερμάρκετ μέσω μιας σειράς μέτρων. Θα απαγορεύσουμε ορισμένα από αυτά τα είδη και θα τα αντικαταστήσουμε με άλλα καθαρότερα, ώστε οι καταναλωτές να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τα αγαπημένα τους προϊόντα».

«Πρόκειται για μια ευκαιρία για την Ευρώπη να πρωτοστατήσει δημιουργώντας προϊόντα που θα ζητά ο κόσμος για τις επόμενες δεκαετίες, και αποκομίζοντας μεγαλύτερη οικονομική αξία από τους πολύτιμους και περιορισμένους πόρους μας. Με τον στόχο της συλλογής πλαστικών φιαλών που θέτουμε, θα εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες ποσότητες πλαστικού για μια ακμάζουσα βιομηχανία ανακύκλωσης πλαστικών» δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την Απασχόληση Γίρκι Κάταϊνεν, ο οποίος επισήμανε ότι η βιομηχανία είναι έτοιμη να αναλάβει το κόστος του καθαρισμού, το οποίο μέχρι τώρα επιβάρυνε τους φορολογούμενους πολίτες.

Ειδικότερα, οι νέοι κανόνες θα επιφέρουν:

Απαγόρευση ορισμένων πλαστικών προϊόντων: Όταν υπάρχουν εναλλακτικά προϊόντα άμεσα διαθέσιμα και οικονομικά προσιτά, τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης θα απαγορεύονται από την αγορά. Η απαγόρευση θα ισχύσει για μπατονέτες, μαχαιροπήρουνα, πιάτα, καλαμάκια και αναδευτήρες και καλαμάκια στήριξης μπαλονιών από πλαστικό, τα οποία θα πρέπει να κατασκευάζονται αποκλειστικά από πιο βιώσιμα υλικά. Πλαστικά δοχεία αναψυκτικών μιας χρήσης θα επιτρέπονται στη αγορά μόνο εφόσον το πώμα ή το καπάκι τους δεν αποσπάται.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση πλαστικών δοχείων τροφίμων και ποτηριών,καθορίζοντας εθνικούς στόχους μείωσης, προσφέροντας εναλλακτικά προϊόντα στα σημεία πώλησης, ή διασφαλίζοντας ότι τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης θα επιβαρύνονται από κάποιο τέλος.

Οι κατασκευαστές θα συμμετέχουν στο κόστος της διαχείρισης αποβλήτων και του καθαρισμού, καθώς και των μέτρων ευαισθητοποίησης για δοχεία, συσκευασίες και περιτυλίγματα τροφίμων (π.χ. τσιπς και ζαχαρωτά), δοχεία και κύπελλα για ποτά, προϊόντα καπνού με φίλτρο (π.χ. αποτσίγαρα), υγρά μαντηλάκια, μπαλόνια και λεπτές πλαστικές σακούλες. Θα δοθούν επίσης κίνητρα για την ανάπτυξη λιγότερο ρυπογόνων εναλλακτικών λύσεων για τα προϊόντα αυτά

Όσον αφορά στα αλιευτικά εργαλεία, τα οποία αποτελούν το 27% όλων των απορριμμάτων στις παραλίες, η Επιτροπή έχει ως στόχο να συμπληρώσει το υφιστάμενο πλαίσιο πολιτικής με προγράμματα ευθύνης των κατασκευαστών για πλαστικά αλιευτικά εργαλεία. Οι κατασκευαστές πλαστικών αλιευτικών εργαλείων θα υποχρεωθούν να καλύπτουν το κόστος της συλλογής των αποβλήτων από τις λιμενικές εγκαταστάσεις παραλαβής, καθώς και το κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας τους. Θα καλύπτουν επίσης το κόστος των μέτρων ευαισθητοποίησης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών προτείνει η Κομισιόν"

Μαξίμου για Σκοπιανό: Μην βιάζεστε, οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν

Φρένο» σε όσους βιάστηκαν να πουν πώς η διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό ολοκληρώθηκε, έβαλε το Μαξίμου με ένα σχόλιο-απάντηση που εξέδωσε πριν από λίγο.

Η κυβέρνηση συνιστά υπομονή μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 Ιουνίου.

«Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έκαναν σημαντική πρόοδο, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν, αντιθέτως βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους. Ορισμένοι βιάζονται να πουν χοπ, πριν ακόμα τα Σκόπια πηδήξουν το χαντάκι. Υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου», αναφέρει το non paper του Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν να υπάρχει δρόμος ακόμα για την αποδοχή του erga omnes με όνομα ικανό να υποστηριχθεί και στις δύο πλευρές.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου για Σκοπιανό: Μην βιάζεστε, οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν"

Για συμφωνία στο Σκοπιανό μιλά ο Κοτζιάς - Απομένουν μόνο τεχνικά και νομικά ζητήματα

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων καθώς όπως ανακοίνωσε με δήλωσή του ο Νίκος Κοτζιάς το έργο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων «τελείωσε».

Κατά τον κ. Κοτζιά η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο ειδικών καθώς «τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του μετά την επίλυση των ζητημάτων αυτών τα κείμενα «θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

Η δήλωση του κ. Κοτζιά έχει ως εξής:

«Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα η δήλωση του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε «τελικό στάδιο».

Ο κ. Ντιμιτρόφ εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα του ότι θα ήταν εφικτό να έχει βρεθεί μια λύση ως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, της 28ης Ιουνίου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι Κυριακή βράδυ στις Βρυξέλλες, είχε μια «καλή συνάντηση» με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας και αυτός ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο με νομικούς εμπειρογνώμονες και των δύο χωρών.

Κατά την εκτίμησή του, τέλος, εντός της εβδομάδας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Για συμφωνία στο Σκοπιανό μιλά ο Κοτζιάς - Απομένουν μόνο τεχνικά και νομικά ζητήματα"

Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κοταρέλι

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Ματαρέλα στον τεχνοκράτη οικονομολόγο, πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπέρμαχο της λιτότητας, Κάρλο Κοταρέλι.

«Ο πρόεδρος Ματαρέλα δέχθηκε τον δρα Κοταρέλι, από τον οποίο ζήτησε να σχηματίσει κυβέρνηση», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Ούγκο Ζαμπέτι μετά τη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στο Κυρηνάλιο προεδρικό μέγαρο στη Ρώμη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Κοταρέλι τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι ουδέτερη και ότι θα δράσει για το καλό της χώρας.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι, αν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, θα εγκριθεί ο νέος προϋπολογισμός και μετά η χώρα θα πάει σε εκλογές το αργότερο στις αρχές του 2019 ενώ,αν η κυβέρνηση καταψηφισθεί από το κοινοβούλιο, οι εκλογές θα γίνουν μετά το καλοκαίρι.

Ο Κοταρέλι δήλωσε ρητά πως ούτε ο ίδιος ούτε οι υπουργοί του θα θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές. «Η κυβέρνησή μου θα διαχειριστεί με σωφροσύνη την δημόσια οικονομία», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης και νέος πρωθυπουργός.

«Με την Ευρώπη χρειάζεται εποικοδομητικός διάλογος, γνωρίζοντας ότι ο ρόλος μας, ως ιδρυτικής χώρας είναι βασικός, όπως και η παραμονή μας στην ζώνη του ευρώ», κατέληξε ο Κάρλο Κοταρέλι.

Ο Κοταρέλι έχει εργασθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ήταν σύμβουλος ιταλικών κυβερνήσεων για την μείωση των κρατικών δαπανών, αλλά είναι σαφές ότι τα δύο λαϊκιστικά κόμματα, Λέγκα του Βορρά και Κίνημα 5 Αστέρων δεν θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, όπως ούτε και η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κοταρέλι"

Ιταλία – Μ. Σαλβίνι: Δεν σχεδιάζαμε έξοδο από το ευρώ, θέλαμε να μας ακούσουν

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε στις τελευταίες ιταλικές πολιτικές εξελίξεις, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ρώμης Radio Capital.

«Δεν σκεφθήκαμε ποτέ να βγούμε από το Ευρώ. Δεν ήταν στο πρόγραμμά μας. Θα προχωρούσαμε μόνον σε αναθεώρηση του τραπεζικού συστήματος και των τραπεζών», είπε ο Σαλβίνι. «Ο Πάολο Σαβόνα, ως υπουργός οικονομικών, θα μας εγγυόταν άριστα αποτελέσματα στην Ευρώπη, κανένας άλλος δεν θα είχε τόση επιτυχία», πρόσθεσε.

Ο Σαλβίνι διέψευσε, παράλληλα, ότι είχε αποφασίσει από την αρχή να σπάσει την συμμαχία με τα Πέντε Αστέρια για να πάει σε νέες εκλογές, και σε σχέση με τις μελλοντικές εξελίξεις τόνισε:

«Θέλω να καταλάβω τις κινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας. Θέλω να δω ποιος θα ψηφίσει, στο κοινοβούλιο, την κυβέρνηση του Κάρλο Κοταρέλι».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία – Μ. Σαλβίνι: Δεν σχεδιάζαμε έξοδο από το ευρώ, θέλαμε να μας ακούσουν"

Ν. Ντιμιτρόφ: Εφικτή μία λύση για το όνομα έως τις 28 Ιουνίου

Στο «τελικό στάδιο» εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, ότι βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα τις ονομασίας, όπως δήλωσε εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Ντιμιτρόφ εξέφρασε την εκτίμηση θα ήταν εφικτό ως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, της 28ης Ιουνίου, να έχει βρεθεί μια λύση. Υποστήριξε ότι Κυριακή βράδυ στις Βρυξέλλες, είχε μια «καλή συνάντηση» με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο με νομικούς εμπειρογνώμονες και των δύο χωρών, ενώ προέβη στην εκτίμηση ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

Σχετικά με την συνάντηση που είχε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, ο Ν. Ντιμιτρόφ είπε ότι τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για τις προσπάθειες που γίνονται και σε «διμερές» επίπεδο για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, καθώς και πόσο σημαντική θα ήταν η επίλυση αυτού του θέματος για όλη την περιοχή των Βαλκανίων.

Παράλληλα, ο Ν. Ντιμιτρόφ ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα του, αναφορικά με το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Ντιμιτρόφ: Εφικτή μία λύση για το όνομα έως τις 28 Ιουνίου"

Σαλβίνι: Όχι σε παραπομπή Ματαρέλα για εσχάτη προδοσία, ναι σε αλλαγή εκλογικού νόμου

Απορρίπτει o ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, τη συζήτηση περί παραπομπής του προέδρου, Σέρτζιο Ματαρέλα, για εσχάτη προδοσία και επισημαίνει ότι θέλει αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Κάποια πράγματα δεν γίνονται εν θερμώ... δεν θέλω να συζητήσω για παραπομπή» είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital.

Σημείωσε ότι από τη στιγμή που η Λέγκα και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή «πρέπει να δόυμε εάν μπορεί να αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι την παραπομπή του πρόεδρου για εσχάτη προδοσία ζήτησε ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, μετά την απόφαση του Σέρτζιο Ματαρέλα να απορρίψει την επιλογή των δύο κομμάτων για τη θέση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος ο πρόεδρος επισημαίνει ότι δεν είναι εκείνος, που μπλόκαρε τη διαδικασία για σχηματισμό κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι για το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να επιλεγεί ένα πρόσωπο, που δεν θα στέλνει το μήνυμα ότι η Ιταλία οδεύει προς έξοδο από το ευρώ.

Σήμερα αναμένεται να δώσει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών στον Κάρλο Κοταρέλι, πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ΔΝΤ και σύμβουλο των κυβερνήσεων Λέττα και Ρέντσι.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλβίνι: Όχι σε παραπομπή Ματαρέλα για εσχάτη προδοσία, ναι σε αλλαγή εκλογικού νόμου"

Πέντε Αστέρια: Την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας θα αντιμετωπίσει ο Ιταλός πρόεδρος

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σε εκπομπή της Rai ότι θα ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία για να κατηγορηθεί ο Ιταλός πρόεδρος για εσχάτη προδοσία.

Ο Ντι Μάιο μίλησε για το άρθρο 90 του ιταλικού Συντάγματος, που αναφέρεται την εσχάτη προδοσία και την επίθεση κατά ίδιου του Συντάγματος.

Την ίδια πρόθεση είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, και η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δεν αναφέρθηκε στο κρίσιμο αυτό θέμα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Φόρτσα Ιτάλια και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, αντιθέτως, υπερασπίσθηκαν τις θέσεις και τους χειρισμούς του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματταρέλλα.

Σύμφωνα με το ιταλικό Σύνταγμα, για να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία βουλευτών και γερουσιαστών. Κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσει να επιτευχθεί .

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέντε Αστέρια: Την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας θα αντιμετωπίσει ο Ιταλός πρόεδρος"

Σταθάκης: Δεν μπορεί να γίνει κάτι για την υψηλή φορολογία στα καύσιμα

Την άποψη ότι δεν υπάρχει παράταση του μνημονίου ή νέο μνημόνιο, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Το μνημόνιο τελείωσε, μπροστά μου έχω μόνο ένα κείμενο συμφωνίας με τους θεσμούς που είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης», είπε ο Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας ότι η συμφωνία με τους δανειστές δεν συνιστά «συμπληρωματικό μνημόνιο», αλλά αναφορά σε μεταρρυθμίσεις που χρονικά δεν μπορούν να ολοκληρωθούν ως τον Αύγουστο του 2018.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι η Κυβέρνηση «θα συζητήσει ξανά την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου, μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί», διότι όπως επεσήμανε «τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε σημαντική δημοσιονομική απόδοση, χάρη στην οποία μιλάμε για έξοδο από το Μνημόνιο και έχουμε “αέρα” για να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις».

Όπως είπε ο Γιώργος Σταθάκης, τα μέτρα της μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου μπήκαν λόγω του βέτο που είχε το ΔΝΤ, αλλά αποφασίστηκαν μαζί με αντίμετρα που θα ισχύσουν με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Όπως είπε, ο «νόμος Κατρούγκαλου δεν θίγει ούτε ένα ευρώ για 2 στους 3 συνταξιούχους», με τους δημοσιογράφους της εκπομπής να του επισημαίνουν ότι αυτοί που τελικώς θα επηρεαστούν είναι 950.000 συνταξιούχοι. Ταυτοχρόνως, κάλεσε την αντιπολίτευση «να μην επενδύει πολιτικά στην μείωση των συντάξεων, όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία των συντάξεων “θα πέσουν έξω”», επαναλαμβάνοντας ότι μετά τον Αύγουστο η Κυβέρνηση θα συζητήσει ξανά το ζήτημα της περικοπής συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά την υψηλή φορολογία στα καύσιμα ο κ. Σταθάκης είπε ότι «δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό» κι ακολούθως είπε ότι έχουν ληφθεί μέτρα ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία θα ενταθούν από το φθινόπωρο και μετά, με μέτρα όπως το επίδομα στέγασης.

Αναφορικά με την πορεία της εθνικής οικονομίας, ο Γιώργος Σταθάκης παραδέχθηκε την πίεση που δέχονται νοικοκυριά κι επιχειρήσεις από τα σωρευμένα μέτρα των ετών της κρίσης, είπε όμως ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά, αναφέροντας ότι αρχίζουν να αυξάνονται η απασχόληση και οι εξαγωγές και συμπληρώνοντας ότι οι δείκτες δείχνουν ότι η οικονομία βελτιώνεται σημαντικά και η ανάπτυξη που καταγράφεται δείχνει ότι η οικονομία «πατά ξανά στα πόδια της».

Σε ότι αφορά την ΔΕΗ, ο αρμόδιος Υπουργός είπε ότι προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πώληση μονάδων της, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτη» την στάση των ΕΛΤΑ και την παρακράτηση χρημάτων από καταναλωτές που εξοφλούσαν λογαριασμούς της ΔΕΗ στα Ταχυδρομεία.

Για την διεξαγωγή των εκλογών, ο κ. Σταθάκης είπε ότι αυτές θα γίνουν «στο τέλος της τετραετίας, στα τέλη του 2019».

iefimerida



Βιντεο protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: Δεν μπορεί να γίνει κάτι για την υψηλή φορολογία στα καύσιμα "

Τουρκικός Τύπος: Αν ανασταλεί η παράδοση των F-35, η Τουρκία ίσως αγοράσει ρωσικά Su-57

Τις κινήσεις της σε περίπτωση αναστολής της παράδοσης των μαχητικών F-35 από την Ουάσινγκτον φέρεται να εξετάζει η Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τουρκικό Τύπο. Μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak και αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, η Τουρκία φέρεται να εξετάζει σε αυτή την περίπτωση μια αγορά ρωσικών μαχητικών Su-57.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Αγκυρας για την ανταλλαγή στρατιωτικής τεχνολογίας συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, στις 3 Απριλίου.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της επιλογής της Τουρκία να συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Μόσχα. Η συμφωνία προκάλεσε τις έντονες εντάσεις ανάμεσα των ΗΠΑ, απειλώντας την Άγκυρα να αναστείλει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 που η Τουρκία έχει αγοράσει, καθώς θεωρούν ότι οι ρωσικοί πύραυλοι δεν είναι συμβατοί με τις νατοϊκές άμυνες.Νομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα από το αμερικανικό κοινοβούλιο προβλέπει «πάγωμα» της παράδοσης των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία, ως απάντηση για την αγορά ρωσικών S-400.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο Πούτιν είχε επικρίνει τις ΗΠΑ, επειδή προσπαθούν να πιέσουν την Τουρκία να αποχωρήσει από τη συμφωνία με τη Ρωσία.

Το Su-57 της Ρωσίας είναι μαχητικό αεροσκάφος stealth πέμπτης γενιάς. Έκανε την παρθενική πτήση του το 2010 και ακόμη οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις δοκιμές.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικός Τύπος: Αν ανασταλεί η παράδοση των F-35, η Τουρκία ίσως αγοράσει ρωσικά Su-57"

«H Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα F-35 κατά της Ελλάδας» - Η δήλωση Αμερικανού γερουσιαστή

Aίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του μέλους του αμερικανικού Κογκρέσου, Μπραντ Σέρμαν, που σε παρέμβασή του στις 23 Μαΐου, κάλεσε τη διακυβέρνηση Τραμπ να μην επιτρέψει την πώληση των F-35 στην Τουρκία, καθώς, όπως είπε, θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας.

«Όσον αφορά στην Τουρκία, ελπίζω η Κυβέρνηση να εμποδίσει τη πώληση του F-35. Δεν είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί κατά τρομοκρατών. Είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας. Ελπίζω τουλάχιστον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παραμείνει ουδέτερο», τόνισε, υπενθυμίζοντας «την αναγνώριση, την ανάμνηση εκατομμυρίων Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων, Σύρων θυμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.»



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«H Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα F-35 κατά της Ελλάδας» - Η δήλωση Αμερικανού γερουσιαστή "

Από τη Marfin στη μικρή Μελίνα: Ποιοι Πόντιοι;

Ευτυχώς που δεν έχασε τη ζωή του ο Μπουτάρης απ' αυτούς τους κάφρους αλητοφασίστες. Δεν ήθελε και πολύ να γίνει το κακό. Ομως δεν πάει καλά το πράγμα, μυρίζει από μακριά ότι θα έχουμε νέες απώλειες ανθρώπινων ζωών, όπως συνέβη και με τη Marfin, το κορυφαίο τραγικό γεγονός όπου τρεις άνθρωποι και ένα μωρό που θα ερχόταν στη ζωή κάηκαν ενώπιον συγκέντρωσης με αριστερό πρόσημο και συμμετοχή διακεκριμένων Συριζαίων.

Και τότε, οκτώ χρόνια πριν, το πλήθος ήταν απαθές, ενώ κάποιοι πυροδοτούσαν το δράμα κραυγάζοντας «κάψτε τους-κάψτε τους» και «πηδήξτε-πηδήξτε». Κανένας από τους πρωταίτιους δεν καταδικάστηκε, μόνο κάτι... υπάλληλοι της τράπεζας για θέματα πυρασφάλειας και... πολεοδομικού σχεδιασμού. Λες και οι μολότοφ πετάχτηκαν από μόνες τους. Οι φονιάδες μπορεί να κάνουν κουμάντο σήμερα στα Εξάρχεια. Εχουμε, λοιπόν, ένα πολλαπλό έγκλημα με ξεκάθαρα αριστερό πρόσημο που έμεινε ατιμώρητο. Το δεύτερο και μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα όμως που συντελείται στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, και κανείς δεν εξεγείρεται γι’ αυτό, είναι το «κουκούλωμα» του θανάτου, ή να λέμε καλύτερα, του φονικού της μικρής Μελίνας, στα χέρια της... «εξαρτημένης» γιατρού εξαδέλφης του υπουργού Πολάκη. Ενα κοριτσάκι πήγε να βγάλει τα κρεατάκια, όπως όλα τα παιδιά μας, και πέθανε!

Και τόσα χρόνια μετά, όλοι ατιμώρητοι! Και όχι μόνο αυτό. Τη σκοτώνουν δύο φορές με τις ανεκδιήγητες ποινές-χάδι κάποιων διοικητικών πειθαρχικών συμβουλίων κρατικοδίαιτων που αποφάσισαν, λέει, να μην προαχθεί για λίγο καιρό η εν λόγω κυρία και μία άλλη, η οποία επίσης δεν ήταν στη θέση της. Ενδιαμέσως η εξαδέλφη Πολάκη είχε παραδεχτεί ότι έκλεβε ναρκωτικές ουσίες από το νοσοκομείο. Το πρώτο πόρισμα έκανε λόγο για βαριά αμέλειά της στο τραγικό περιστατικό και το τελικό... για απλή! Δεν πήρε προαγωγή και θα της κρατήσουν κάποιους μισθούς, ενώ χάθηκε ένα παιδί! Εχει γίνει ο χαμός τόσο καιρό και δεν είδαμε ΕΝΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ να παρεμβαίνει για να ζητήσει έρευνα για την υπόθεση. Πιάνει τόπο η τρομοκρατία των Δικαστικών από τους «Ρουβίκωνες» ελέω Τσίπρα.

Από πού κι ως πού για τέτοιους θανάτους αποφασίζουν κάτι απερίγραπτα όργανα των γιατρών... και λοιπών διοικητικών του κράτους, που μάλιστα τυπικά είναι υφιστάμενοι του κ. Πολάκη; Με τι ψυχή οι «άνθρωποι» αυτοί ανακοίνωσαν την ποινή της μη προαγωγής... και δεν τους βούτηξε ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ η Δικαιοσύνη; Μπορεί η εξαδέλφη να μην είναι ένοχη, μπορεί -ας δεχτούμε- να μην έκανε ούτε ένα τηλέφωνο για πάρτη της ο Πολάκης, όμως η υπόθεση ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΕ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ επί ΣΥΡΙΖΑ. Πώς να μην υποψιαστεί κανείς ότι η συγκάλυψη είναι καθαρά πολιτική λόγω της συγγένειας; Παιδάκια είμαστε; Και σε κάθε περίπτωση, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; Αλλη μία φορά η διορισμένη Αριστερά ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ! Σε όλα αυτά δεν χωρούν συμψηφισμοί ποτέ, όμως η Ιστορία μιλάει από μόνη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύεται την υπόθεση Μπουτάρη μιλώντας για νέους «Γκοτζαμάνηδες», αλλά η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη διαλευκάνθηκε επί «σκληρής» δεξιάς εποχής και οι ένοχοι, χάρη στον Ανακριτή τότε Σαρτζετάκη, βρέθηκαν και καταδικάστηκαν. Στην περίπτωση του Παύλου Φύσσα, ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος του καταδικάστηκε επίσης, ενώ ολόκληρη οργάνωση-κόμμα της Βουλής πήγε φυλακή. Κι αυτό δεν το έκανε καμιά Αριστερά, αλλά έγινε επί Αντώνη Σαμαρά. Ιδού οι τρανές αποδείξεις ότι τα ας πούμε ακροδεξιά εγκλήματα τιμωρούνται με πρωτοβουλία της Ν.Δ. σήμερα και της ΕΡΕ τότε. Ενώ, αντιθέτως, τα «αριστερά φονικά», όπως τονίζουμε και πάλι, αυτό της Marfin ή της μικρής Μελίνας, μένουν ατιμώρητα και αδιερεύνητα, ειδικά όταν ο δήθεν προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία. Υποθέτω ότι και ο Μπουτάρης θα αηδιάζει με όλα αυτά, ιδίως με την περίπτωση της Μελίνας.

Σε μια κοινωνία που έχει γίνει βάρβαρα απαθής για τους γνωστούς λόγους υπάρχει μια κυβέρνηση που ΔΕΝ καταδικάζει τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται» χωρίς «ναι μεν αλλά». ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ. Οπου και να ψάξεις δεν υπάρχει προηγούμενο σαν αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Μπουκάρουν στη Βουλή, σε πρεσβείες, τώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας… και η κάλυψη, κάλυψη, η οποία όσο πάει γίνεται όλο και πιο μεγάλη! Το ίδιο το Μαξίμου χαρακτηρίζει τους «Ρουβίκωνες» απλώς «παραβατικούς» λες και έκλεψαν τίποτα καραμέλες! Χωρίς καμία αμφιβολία ο Τσίπρας όχι απλώς τους προστατεύει, αλλά τους ενθαρρύνει κι από πάνω! Ενώ παρευλαύνουν στις κάμερες ένοπλοι και κάνουν και δημόσιες εγγραφές νέων μελών. Πού είναι η παρέμβαση κάποιου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου π.χ.; Τους έχουν τρομοκρατήσει κι αυτούς με τις βαριοπούλες;

Οσον αφορά τα Σωματεία των Ποντίων που φέρουν κι αυτά αντικειμενικά ευθύνη για όσα υπέστη ο Μπουτάρης πρέπει να δουν σοβαρά τα πέριξ του οίκου τους. Σε δική τους εκδήλωση είχε χτυπηθεί άσχημα με παρόμοιο τρόπο και ο Κουμουτσάκος της Ν.Δ., που είχε πάει για να τιμήσει την επέτειο της Γενοκτονίας. Αυτό, από τη μία, απαντάει στις συριζαϊκές σαχλαμάρες για... ακραίο τμήμα της Νέας Δημοκρατίας που έδειρε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και, από την άλλη, αποδεικνύει ότι τα Σωματεία των Ποντίων έχουν χάσει τον έλεγχο και δίνουν δικαιώματα στους απάτριδες.

Τέλος, καλώς ή κακώς στις μέρες μας δεν μπορείς να είσαι και με τους Τούρκους και με τους Πόντιους, όπως πρεσβεύει με κάποιο πανανθρώπινο σκεπτικό ο αγαπητός σε όλους Μπουτάρης. Οπως δεν μπορείς να είσαι και με το Μνημόνιο και με τους συνταξιούχους. Ενώ μέσα σου το πιστεύεις, ποιος θα σε καταλάβει; Ουδέποτε είχε πει κάτι κατά των Ποντίων ή της Γενοκτονίας τους ο Μπουτάρης, αλλά εκεί που βρέθηκε, απροστάτευτος (να ’ναι καλά η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που τον έσωσε), η εμμονικά φιλική του στάση προς την Τουρκία ήταν αρκετή για τους σαλεμένους που δεν έχουν απομονωθεί. Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να είναι τσιράκι της Μέρκελ και ταυτόχρονα πολιτικός κομαντάντε του «Ρουβίκωνα». Για ξεκάρφωμα ό,τι κακό μπορεί, το κάνει. Εξω δουλικός παραγγελιοδόχος και μέσα αιώνιος δήθεν καταληψίας με πούρο και θιασώτης της βίας ως πολιτικό εργαλείο. Αυτά. Πιάστε τοίχο, γιατί η Αριστερά σκοτώνει και δεν πληρώνει!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Από τη Marfin στη μικρή Μελίνα: Ποιοι Πόντιοι;"

Ελ. Βενιζέλος: Αναπροσαρμογή τιμήματος ζητούν οι Βρυξέλλες

Κρισιμοι φαινεται να ειναι οι επομενοι μηνες για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (» Ελευθέριος Βενιζέλος») καθώς οι μετοχοι βρισκονται αντιμέτωποι με γενναία αναπροσαρμογή του τιμήματος για την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως το 2046 . Και τουτο διοτι πρεπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βάζουν οι Βρυξέλλες.

Αν τελικά οι πιέσεις της Ε.Ε. επιμείνουν, όπως όλα δείχνουν, τότε θα πρόκειται για μεγάλη ανατροπή στη συμφωνία για τη σύμβαση του ΔΑΑ που λήγει το 2026.

Η διοίκηση του αεροδρομίου και το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις τους τελευταίους μήνες για να ξεμπλοκάρουν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ε.Ε. , καθώς από την πορεία τους θα εξαρτηθεί και η πώληση του 30%, η οποία φιγουράρει στις μνημονιακές υποχρεώσεις και πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό.

Οι υπηρεσίες της DG Comp κρατούν επί μήνες τον φάκελο για την παράταση της σύμβασης, καθώς εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την αποτίμηση και κυρίως για το ύψος του τιμήματος, αλλά και για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την οριστικοποίησή του.

Το δεύτερο εμπόδιο, που ήταν η επιμήκυνση της σύμβασης χωρίς διαγωνισμό, διαδικασία που ούτως ή άλλως προβλεπόταν από την αρχική σύμβαση που υπογράφθηκε το 1996, φαίνεται να έχει ξεπεραστεί από την Ε.Ε.

Αρμόδιες πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων επιβεβαιώνουν το θέμα που έχει ανακύψει με το τίμημα, κάνοντας λόγο για απαιτήσεις που ενδεχομένως μαζί με τον ΦΠΑ να προσεγγίζουν και το 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε για τον ΔΑΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι μέτοχοι θα καταβάλουν 480 εκατ., τα οποία με τον ΦΠΑ θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελ. Βενιζέλος: Αναπροσαρμογή τιμήματος ζητούν οι Βρυξέλλες"

Η Τουρκία ετοιμάζει μαχητικό που θα μοιάζει στο F-22

Σχεδόν όλες οι χώρες που διαθέτουν ένα ικανοποιητικό αμυντικό μπάτζετ και αρκετή ανησυχία για την ασφάλεια τους, προσπαθούν είτε να προβούν σε αγορά stealth μαχητικών από το εξωτερικό είτε να αναπτύξουν τα δικά τους stealth μαχητικά. Η Τουρκία μεταξύ άλλων προσπαθεί να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα. Σύμφωνα με το national interest μάλιστα, η Τουρκία έχει αρχίσει να ετοιμάζει ποιο θα είναι αυτό το μαχητικό πότε θα βγει στην ενεργό δράση και πότε θα αποχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον επόμενο μήνα στις 21 Ιουνίου 2018, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία είχε προγραμματίσει να λάβει τα 30 πρώτα F-35, από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, το Κογκρέσο βάζει φρένο στα σχέδια της μετά το “πάγωμα” στην αποστολή όπλων που ψηφίστηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στο οποίο συπεριλαμβάνεται και η αποστολή των F-35. Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία επένδυσε 175 δισεκατομμύρια δολάρια στα F-35 και μάλιστα επιθυμεί να αποκτήσει 120 από αυτά!

Το μαχητικό που ετοιμάζει εγχώρια η Τουρκία μοιάζει στο...F22

Ωστόσο, το 2013 η Τουρκία ξεκίνησε να αναπτύσσει το δικό της stealth μαχητικό, το TF-X. Είχε σκεφτεί να αγοράσει και το Κορεάτικο ΚF-X αλλά η Σεούλ δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μοιραστεί την τεχνογνωσία.

Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία σκοπεύει να σχεδιάσει το δικό της μαχητικό τόσο για πολιτικούς όσο για τακτικούς λόγους. Το F-35 είναι ένα μαχητικό πολλαπλού ρόλου, σχεδιασμένο να διεισδύει στο εχθρικό περιβάλλον και να συγκεντρώνει και να διανέμει πληροφορίες και να επιτίθεται σε στρατηγικούς στόχους και για αυτό έκρινε ότι ήταν μια καλή επιλογή. Δεν διαθέτει όμως τις δεξιότητες του F-22 σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του εχθρού και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει την ευελιξία του... Για αυτό το λόγο η Τουρκία θα ήθελε ένα ανώτερο υπερόπλο που θα συμπληρώνει επιχειρησιακά τα F-35.

Όμως, το “βασίλειο” της Τουρκίας στο οποίο επικρατεί ο απολυταρχισμός και η διχασμένη εξωτερική πολιτική σε ότι αφορά την Ευρώπη και τις ΗΠΑ οδήγησε τη χώρα στο να εξερευνά συνεχώς εναλλακτικές μορφές τεχνογνωσίας σε χώρες με αντικρυόμενα συμφέροντα.

Η Τουρκία είχε φτάσει σε σημείο ακόμα και να συσχετίσει την απελευθέρωση των ξένων πολιτικών κρατούμενων με την μεταφορά όπλων.
Για αυτό το λόγο, η Άγκυρα τελικά επιθυμεί παράλληλα να κατασκευάσει τη δική της τεχνολογική βάση και το δικό της οπλικό σύστημα, τα οποία δεν θα επηρεάζοναι από τις σχέσεις Ευρώπης και ΗΠΑ.

Ποιο είναι το μαχητικό που θα αντικαταστήσει τα F-16 της τουρκικής πολεμικής Αεροπορίας

Έτσι, το TAI TF-X πρόκειται να γίνει ένα δικινητήριο, μονοθέσιο, μαχητικό με stealth χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, το οποίο μοιάζει σε αρκετά σημεία με το F-22.
Τα stealth χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα εσωτερικό όπλο (γιατί τα εξωτερικά τοποθετημένα όπλα αυξάνουν την διατομή του ραντάρ ενός αεροσκάφους) και μια προηγμένη άτρακτο που δεν θα είναι εύκολα ανισχεύσιμη στα ραντάρ.

Η τουρκική εταιρεία TAI υποτίθεται ότι θα έχει έτοιμο ένα πρωτότυπο TF-X αεροσκάφος μέχρι το 2023. Αυτά τα αεροσκάφη επρόκειτο να είναι έτοιμα το 2029 και να βγουν στη ενεργό δράση το 2031 σύμφωνα με τα σχέδια της Τουρκίας. Αυτά τελικά θα αντικαταστήσουν τον στόλο των F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το TF-X σύμφωνα με όσα επιθυμεί Άγκυρα θα παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία μέχρι τη δεκαετία του 2070, δρώντας συμπληρωματικά με τα τουρκικά F-35.

Η τουρκική εταιρεία ΤΑΙ δεν είναι σίγουρα αναγνωρίσιμη όπως η Boeing ή η Dassault, ωστόσο παράγει μέρη των F-35, drones και συστήματα αεροηλετρονικής μεταξύ άλλων. H ΤΑΙ έχει επίσης καταφέρει να αναπτύξει ένα αεροπλάνο το Hurkus, ένα turbotrop διθέσιο εκπαιδευτικό ελαφρύ αεροσκάφος στη βάση του Super Tucaco. Παρόλο που η TAI έχει πλέον την άδεια να κατασκευάζει F-16, το να μπορεί να κατασκευάζει και ένα νέο stealth αεροσκάφος είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εταιρεία.

nationalinterest/onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία ετοιμάζει μαχητικό που θα μοιάζει στο F-22"

Νέα φορολοταρία για τις αποδείξεις -Για τα 1.000 ευρώ

Την Τρίτη (29/5) θα γίνει η επόμενη φορολοταρία αποδείξεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Η κλήρωση αφορά τις συναλλαγές Απριλίου με «πλαστικό» χρήμα και από αυτή θα αναδειχθούν 1.000 τυχεροί που ο καθένας θα λάβει από 1.000 ευρώ, ποσό ακατάσχετο, αφορολόγητο, χωρίς καμία κράτηση.
Οι λαχνοί για κάθε ΑΦΜ προκύπτουν με βάση την κλίμακα για το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών.
Υπενθυμίζεται:
  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 1 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 4 ευρώ. Όπου απαιτείται στρογγυλοποίηση, αυτή γίνεται στον πλησιέστερο μεγαλύτερο ακέραιο.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα φορολοταρία για τις αποδείξεις -Για τα 1.000 ευρώ "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news