facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος - Πως θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά αναμένεται να είναι τα σούπερ μάρκετ και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, καθώς δεν είναι επίσημη αργία.

Επίσης, τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά του Αγίου Πνεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, το ωράριο των σούπερ μάρκετ μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και ώρα 06:00, όπως ορίζει η ΚΥΑ θα είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες εργάσιμες μέρες. Δηλαδή θα υπάρχει η δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων να λειτουργούν από τις 07.00 το πρωί έως τις 22.30.

Όσον αφορά, τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριήμερο Αγίου Πνεύματος - Πως θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ"

Η δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα

Tο Eurogroup άναψε το πράσινο φως για την αποδέσμευση της πέμπτης δόσης από τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 748 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι «παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκαλούνται από την πανδημία, η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις».

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του για την Ελλάδα, το Εurogroup τονίζει ότι σήμερα συζητήθηκε η πρόοδος της χώρας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τις μακροοικονομικές προοπτικές της, με βάση τη 10η ενισχυμένη έκθεση εποπτείας που δημοσιεύθηκε στις 2 Ιουνίου.

«Μετά από μια απότομη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας το 2020, οι εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής δείχνουν σημαντική οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα το 2021 και το 2022. Τα έγκαιρα, στοχευμένα και προσωρινά μέτρα στήριξης που έλαβαν οι ελληνικές αρχές μείωσαν τις επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Οι προσπάθειες των αρχών υποστηρίχθηκαν από τα νέα μέσα της ΕΕ που στοχεύουν στη μείωση των επιπτώσεων της πανδημίας και στηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη. Τα μέτρα προστασίας της απασχόλησης που ελήφθησαν από την Ελλάδα υποστηρίζονται από την ΕΕ, ιδίως μέσω του νέου μέσου για τη στήριξη της απασχόλησης (SURE) και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Η αναμενόμενη έναρξη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που υποστηρίζονται μέσω του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ (RRF) θα παράσχει μια επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη. Η εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας πρέπει να αποτελέσει τη βάση για την ενοποίηση των προσπαθειών προς την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.», επισημαίνει η δήλωση του Eurogroup.

«Χαιρετίζουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει επιτευχθεί στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας Covid-19. Συγκεκριμένα, χαιρετίζουμε την εφαρμογή και την έναρξη ισχύος της μεγάλης μεταρρύθμισης του πλαισίου αφερεγγυότητας που συμφωνήθηκε πέρυσι. Χαιρετίζουμε επίσης την εφαρμογή του τρίτου και τελευταίου πυλώνα του Εγγυημένου Ελάχιστου Εισοδήματος (GMI). Με την εφαρμογή του GMI, η Ελλάδα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα αποτελεσματικό και στοχευμένο πλαίσιο για την παροχή κοινωνικής υποστήριξης και εξατομικευμένων υπηρεσιών απασχόλησης, στοχεύοντας έτσι άμεσα σε βελτιώσεις στα επίπεδα φτώχειας. ‘Αλλοι τομείς στους οποίους έχει επιτευχθεί καλή πρόοδος περιλαμβάνουν τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων του δημόσιου τομέα, ιδίως όσον αφορά τη φορολογική διοίκηση, τις δημόσιες συμβάσεις και τα μέτρα για την ενίσχυση της υλοποίησης μεγάλων δημόσιων επενδυτικών σχεδίων.»

Συνεχίζοντας, το Eurogroup τονίζει ότι η αυξημένη αβεβαιότητα που συνεπάγεται η πανδημία εξακολουθεί να υπογραμμίζει την ανάγκη να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι υφιστάμενοι μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι και προκλήσεις που εντοπίστηκαν στη 10η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας. «Ενθαρρύνουμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν και, όπου είναι απαραίτητο, να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα και να προχωρήσουν στην εφαρμογή του σχεδίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου. Συγκεκριμένα, παρατηρούμε ότι η καθυστέρηση της αναστολής των δικαστικών διαδικασιών προκάλεσε την εκκαθάριση των καθυστερημένων δικαστικών υποθέσεων αφερεγγυότητας και καλούμε τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για τη μείωση των καθυστερήσεων. Χαιρετίζουμε σε αυτό το πλαίσιο ότι η οριζόντια αναστολή των μέτρων επιβολής άρθηκε στις 5 Απριλίου και προσβλέπουμε στην πλήρη επανάληψη αυτής της διαδικασίας. Αυτά τα ζητήματα θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.»

Σε αυτό το πλαίσιο, το Eurogroup χαιρετίζει την εκτίμηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκαλούνται από την πανδημία, η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις και υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να εγκρίνει την αποδέσμευση της πέμπτης δόσης από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. «Με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης των εθνικών διαδικασιών, το Eurogroup working Group και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αναμένεται να εγκρίνουν τη μεταφορά των ANFAs και SMPs και τη μείωση στο μηδέν του επιτοκίου για ορισμένα δάνεια του EFSF, συνολικού ύψους 748 εκατομμυρίων ευρώ. Ανυπομονούμε για την ενδέκατη βελτιωμένη έκθεση παρακολούθησης, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο του 2021».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Η δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα"

Καιρός αύριο: Που θα χρειαστούμε ομπρέλες

Βροχές και καταιγίδες επιφυλάσσει ο καιρός αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου σε αρκετά μέρη της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βαθμιαία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες που το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στα ανατολικά αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Στα υπόλοιπα αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα βορειότερα νησιά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Που θα χρειαστούμε ομπρέλες"

DW: Δάκτυλος Ερντογάν στις τουρκοκυπριακές εκλογές

Απροκάλυπτη παρέμβαση της Άγκυρας στις πρόσφατες εκλογές των Τουρκοκυπρίων, που φτάνει στα όρια της χειραγώγησης, καταγγέλλουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι.  

Υπογράφουν ως «We Are Reporting Group». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία πολιτών, στην οποία συμμετέχουν νομικοί, ακτιβιστές και επιχειρηματίες. Ισχυρίζονται ότι στις τελευταίες εκλογές των Τουρκοκυπρίων, τον Οκτώβριο του 2020, η Άγκυρα παρενέβη με αμφιλεγόμενα μέσα υπέρ του Ερσίν Τατάρ, ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, ο οποίος και ανακηρύχθηκε τελικά νικητής της αναμέτρησης. Εκτιμούν ότι για τρεις ολόκληρες εβδομάδες πριν από την ημέρα της κάλπης μία προεκλογική ομάδα πιστή στον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι είχε εγκατασταθεί στην Κύπρο, προκειμένου να στηρίξει τον εκλεκτό της Άγκυρας και να παρεμποδίσει, αλλά και να εκφοβίσει τους κύριους αντιπάλους του Τατάρ, δηλαδή τον Μουσταφά Ακιντζί και τον Σερντάρ Ντενκτάς.

Παρέμβαση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

Ερσίν Τατάρ
Ο εκλεκτός της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ

Σε έκθεση της ομάδας «We Are Reporting Group» ο Σερντάρ Ντεκντάς καταθέτει ότι λίγο πριν τις εκλογές κάποιοι Τουρκοκύπριοι εισέπραξαν χρήματα, για να ψηφίσουν Τατάρ. Υποστηρίζει επίσης ότι στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) του ζητούσαν εμμέσως πλην σαφώς να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ενώ επιχειρούσαν να εκφοβίσουν τους οπαδούς του. Σύμφωνα με τον Ντενκτάς, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε αποστείλει στην Κύπρο μία ομάδα 27 συνεργατών του, ενώ συνολικά τουλάχιστον 300, ίσως και 400, ήταν εκείνοι που αναμείχθηκαν στον προεκλογικό αγώνα. «Το ότι γίνονται παρεμβάσεις από την Τουρκία δεν είναι κάτι καινούριο», λέει στην Deutsche Welle ο Ερνάν Ερονέν, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης. «Αλλά αυτή η παρέμβαση αποκτά μία νέα διάσταση όταν εκστομίζονται απειλές για υποψηφίους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, αλλά και για τις οικογένειές τους». Όλοι όσοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο της έρευνας, επιβεβαίωσαν ότι είδαν τους ίδιους ανθρώπους της MIT «επί το έργον». «Σε τελική ανάλυση αυτοί βοήθησαν τον Τατάρ να φτάσει σε μία- οριακή έστω- νίκη», τονίζει ο Ερνάν Ερονέν.

Οπαδοί του Ερσίν Τατάρ
Οπαδοί του Τατάρ γιορτάζουν την εκλογική νίκη

Η έκθεση περιέχει και τη μαρτυρία της Πινάρ Μπαρούτ, αρχισυντάκτριας της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Özgür Gazete. «Ακούσαμε ότι θα έρθουν άνθρωποι της τουρκικής κυβέρνησης στο νησί για τις εκλογές και θα διέμεναν σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο», λέει η ίδια στην Deutsche Welle. «Ήταν στελέχη της ομάδας Οκτάι. Παρατηρώντας τη δραστηριότητά τους, σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας». Η Πινάρ Μπαρούτ επισημαίνει ότι άρχισε να δέχεται πιέσεις μόλις κάποιοι δημοσιογράφοι από την εφημερίδα της απαθανάτισαν σε βίντεο συνάντηση των ανθρώπων της Άγκυρας με συνεργάτες του Τατάρ. Στην αρχή παρενέβη η τουρκική πρεσβεία. «Μάθαμε ότι ασκούσαν πιέσεις στον γενικό εισγαγελέα να μας συλλάβει για δημοσιοποίηση κρατικών απορρήτων, στη συνέχεια μας πίεζαν να αποκαλύψουμε τις πηγές μας και μάλιστα μας έστειλαν έναν διαμεσολαβητή, αλλά αρνηθήκαμε» λέει η δημοσιογράφος. Κατόπιν αυτού ο διαμεσολαβητής άρχισε να απειλεί ότι οι υπεύθυνοι θα συλληφθούν και θα λογοδοτήσουν για κατασκοπία, μόλις πατήσουν τουρκικό έδαφος. Για τις αιτιάσεις αυτές, που περιλαμβάνονται στην έκθεση των συνολικά 45 σελίδων, ο Ερσίν Tατάρ και το γραφείο του δεν θέλησαν να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες στην Deutsche Welle.  

Συχνό φαινόμενο οι παρεμβάσεις

Καθηγητής Αχμέτ Σεζέν
Συχνές οι παρεμβάσεις της Άγκυρας, λέει ο καθηγητής Αχμέτ Σεζέν

Ο δημοσιογράφος Ερντάλ Γκιουβέν θεωρεί ότι οι αιτιάσεις της ομάδας «We Report Group» ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και υπενθυμίζει ότι πάντα υπήρχαν παρεμβάσεις της Άγκυρας από τότε που γίνονται εκλογές για την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων. «Οι παρεμβάσεις αυτές ήταν γνωστές σε πολλούς, έστω και αν ελάχιστοι τολμούν να τις κατονομάσουν δημοσίως», επισημαίνει.

Ο Αχμέτ Σεζέν, πολιτικός επιστήμων στο πανεπιστήμιο της Αμμοχώστου, τονίζει ότι η Άγκυρα παραβιάζει βασικές αρχές των διεθνών σχέσεων επεμβαίνοντας στις υποθέσεις των Τουρκοκυπρίων. «Υπάρχουν διεθνείς συνθήκες, τις οποίες έχει υπογράψει και η Τουρκία, που είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο», λέει. «Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα, τη συνταγματική τάξη, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ιδρύθηκε το 1960».

Για τον Σεζέν η συμπεριφορά της Άγκυρας είναι και αντιφατική, καθώς, όπως λέει, η Τουρκία προβάλλει την αποκαλούμενη ΤΔΒΚ ως ένα ανεξάρτητο κράτος με δική του βούληση. «Αλλά την ίδια στιγμή η Άγκυρα επεμβαίνει συνεχώς, ακόμη και στις προεδρικές εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι η ίδια η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τη χώρα αυτή ως ανεξάρτητη. Πώς περιμένει από τους άλλους να την αναγνωρίσουν»;

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Δάκτυλος Ερντογάν στις τουρκοκυπριακές εκλογές"

ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο που απευθύνεται σε καπνιστές

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε ότι προχωρά από τα ράφια, παρτίδες από γνωστό φάρμακο που απευθύνεται σε όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε «λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης για την ουσία N-νιτροζο-βαρενικλίνη».

Πρόκειται για το φάρμακο με την ονομασία Champix F.C. TAB 0,5/1mg και η ανάκληση αφορά τις παρτίδες 00019013 και 00020007.

Η παρούσα απόφαση, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Pfizer Ελλάς Α.Ε.

Η εταιρεία Pfizer Ελλάς Α.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Η βαρενικλίνη (varenicline) συνδέεται με υψηλή συγγένεια και εκλεκτικότητα με τους α4β2 νευρωνικούς νικοτινικούς υποδοχείς της ακετυλχολίνης, όπου δρα ως μερικός αγωνιστής. Παρουσιάζει, αφενός, δράση αγωνιστή με χαμηλότερη εγγενή αποτελεσματικότητα από τη νικοτίνη και, αφετέρου, δράση ανταγωνιστή παρουσία της νικοτίνης.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο που απευθύνεται σε καπνιστές"

Σύμβουλος Ασφαλείας ΗΠΑ: Καμία συμφωνία για τους S-400 στο τετ α τετ Μπάιντεν - Ερντογάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κατάφεραν να βρουν μια λύση, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, σχετικά με τη μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ με επίκεντρο την αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζέικ Σάλιβαν. Σε μια ενημέρωση σε δημοσιογράφους, ο Σάλιβαν είπε πως υπήρξε δέσμευση να συνεχιστεί ο διάλογος για το θέμα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύμβουλος Ασφαλείας ΗΠΑ: Καμία συμφωνία για τους S-400 στο τετ α τετ Μπάιντεν - Ερντογάν"

ΝΔ: Εκφράζει ή όχι ο κ. Πολάκης την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ;

Επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του βουλευτή του, Παύλου Πολάκη, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα αναφέρει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα καλύπτοντας απόλυτα τον κ. Πολάκη. Καλούμε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος επίσης τον κάλυψε χθες στη Βουλή, να απαντήσει ξεκάθαρα: Συστήνουν στους κάτω των 60 να μην εμβολιάζονται ή λέει ανοησίες ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας; Εκφράζει ή όχι ο κ. Πολάκης την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ; Όσο συνεχίσει να κρύβεται ο κ. Τσίπρας, υιοθετεί τη δημόσια σύσταση Πολάκη να μην εμβολιάζονται οι κάτω των 60 επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι Τσίπρας = Πολάκης και ότι οι Έλληνες είχαν άγιο στις 7 Ιουλίου του 2019!»

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ: Εκφράζει ή όχι ο κ. Πολάκης την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ;"

Μέσω σούπερ μάρκετ τα self test στην Αχαϊα, πιθανά και στην Αττική

Σχεδόν 30 εκατομμύρια self test έχουν διατεθεί μέσω των φαρμακείων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενημερώνοντας τον τύπο.

Υποστήριξε ότι συνέβαλαν στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού καθώς τον Μάϊο το 38% των κρουσμάτων προήλθε από επιβεβαίωση θετικού τεστ. Συνολικά πάνω από 33 θετικά κρούσματα καταγράφηκαν μετά από επανελέγχους που έγιναν αφότου προηγήθηκε self test.

Η δράση θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση και νέους 18-30 ετών. Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι είναι εμβολιασμένοι.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τα φαρμακεία να συνεχίσουν να διανέμουν τα σκευάσματα και ο εκπρόσωπός τους θα θέσει το θέμα στο Δ.Σ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε σε δυο φαρμακευτικούς συλλόγους που δεν επιθυμούν να τα διανείμουν και άφησαν αιχμές για την αξιοπιστία τους. Ετσι στην Αχαϊα θα χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό κανάλι τα σούπερ μάρκετ. Θα υπάρχει δυνατότητα όποια φαρμακεία θέλουν να συνεχίσουν να τα διανέμουν.

Το ίδιο θα γίνει και στην Αθήνα, αν οι φαρμακοποιοί πάρουν ανάλογη απόφαση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσω σούπερ μάρκετ τα self test στην Αχαϊα, πιθανά και στην Αττική"

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο πιλότος τη δολοφονία της Καρολάιν

Ομολόγησε μετά από ανάκριση οκτώ και πλέον ωρών ότι εκείνος σκότωσε την εικοσάχρονη γυναίκα του Καρολάιν, ο άνδρας της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η αστυνομία ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να τα αντικρούσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 32χρονος πιλότος ισχυρίζεται ότι η νεαρή γυναίκα του του είπε ότι θα τον εγκατέλειπε.

Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα είχαν προστριβές. «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι. Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές. Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία»


Η εξιχνίαση ανακοινώθηκε επίσημα από την αστυνομία: 



Τα στοιχεία που  τεκμηριώνουν την ενοχή του 32χρονου πιλότου προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με τη βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων που προέρχονται από κάμερα, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, αλλά και το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας που έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.
Μάλιστα το ρολόι έδειξε ότι οι σφυγμοί της άτυχης κοπέλας σταμάτησαν να χτυπούν στις 4.11 τα ξημερώματα. Με βάση αυτήν την ώρα ο σύζυγός της σκηνοθέτησε όλο το σενάριο για εισβολή των ληστών.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε χθες, όταν η αστυνομία έχοντας τα νέα στοιχεία στη διάθεσή της  ζήτησε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο  για να εξεταστεί εκ νέου, βάσει των καινούργιων στοιχείων. Για να μη δείξουν πόσο σοβαρά ήταν τα στοιχεία αυτά και τον «τρομάξουν» έκαναν δεκτό το αίτημά του να παραμείνει άλλη μια μέρα στην Αλόννησο, προκειμένου να είναι παρών στο μνημόσυνο για την άτυχη Καρολάιν Κράουτς, τη μητέρα της ενός έτους Λυδίας. Μετά το μνημόσυνο, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας, σε έκτακτες ανακοινώσεις λίγο μετά τις πεντέμισι το απόγευμα σήμερα, ο πιλότος παρελήφθη από πλωτό μέσο οδηγήθηκε στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

Τα στοιχεία που έδειξαν τον δολοφόνο

Από εκείνη την ώρα -«νωρίς το πρωί», είπε ο κ.Σκρέκας- κατέθετε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο, οι απαντήσεις του δεν είναι πειστικές  σε σχέση με τα επαρκή στοιχεία ενοχής που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία.

Ειδικότερα:

- Τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έδειξαν ότι δεν είχε καταθέσει την αλήθεια: Εφαρμογή στο κινητό του που καταγράφει τα βήματα, έδειξε ότι την ώρα που ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος, εκείνος περπατούσε.

- Η κάρτα μνήμης στην κάμερα ασφαλείας είχε αφαιρεθεί στη 1.20 τη νύχτα, ενώ οι «ληστές» υποτίθεται ότι μπήκαν στο σπίτι τρεις ώρες αργότερα. Η τελευταία καταγραφή στην κάμερα ήταν περίπου στις 12.30 της μοιραίας νύχτας και δείχνει τον πιλότο να κάθεται με το μωρό στο σαλόνι του σπιτιού. 

- Το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν κατέγραψε αυξημένους παλμούς και στη συνέχεια καμία ζωτική ένδειξη πολύ νωρίτερα από το χρόνο που ο πιλότος είχε τοποθετήσει τη δολοφονία της.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο πιλότος τη δολοφονία της Καρολάιν"

Πώς θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα - Ανοίγουν παιδότοποι και λούνα παρκ - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Την άρση επιπλέον περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19 στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Για θέματα του υπουργείου Τουρισμού, η Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

• Σε ό,τι αφορά τους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα, να επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ από τις πράσινες χώρες.

• Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ κάτω των 6 ετών.

• Από τις υπόλοιπες τρίτες χώρες να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σύμφωνα με τη σήμανση της κάθε χώρας σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη. Για τις πράσινες να ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες. Για τις πορτοκαλί χώρες να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένα (με τα αναγνωρισμένα -από τη χώρα μας- εμβόλια) και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Εξαιρούνται της πρόβλεψης αυτής πολίτες από χώρες, οι οποίες είναι στην κόκκινη λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για καραντίνα 7 ημερών.

• Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά.) να υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό test 2 φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο test και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο.

Σε θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα μέλη της Επιτροπής ομόφωνα αποφάσισαν:

• Αναφορικά με το λιανεμπόριο, τη μείωση της αναλογίας των πελατών από 1 άτομο ανά 25 τ.μ. σε 1 άτομο ανά 16 τ.μ. από 19 Ιουνίου, με σκοπό την αποφυγή των ουρών εκτός καταστήματος, ειδικά όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός καταστήματα και οι ουρές συμπλέκονται με υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.

• Λειτουργία των εμποροπανηγύρεων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών. Εξαιρείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης ενός μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με ελαφρά χωρίσματα.

• Επανέναρξη λειτουργίας των παιδοτόπων σε υπαίθριο χώρο με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και ενηλίκους πελάτες σε όλα τα σημεία.

• Επαναλειτουργία Luna Parks από 19 Ιουνίου, με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

• Αποστάσεις τουλάχιστον 4 μέτρων μεταξύ των μηχανημάτων, έτσι ώστε να υπάρχουν μεγάλοι διάδρομοι κυκλοφορίας.

• Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για εργαζόμενους και πελάτες.

• Διαθεσιμότητα αντισηπτικού στην είσοδο κάθε παιχνιδιού.

• Μετά το πέρας κάθε κύκλου παιχνιδιού απολύμανση όλων των σημείων επαφής των παικτών με το παιχνίδι.

• Δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους παίκτες.

• Απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών.

• Διαγραμμίσεις για την τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρου απόστασης όπου υπάρχει ουρά αναμονής.

• Διαρκής υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων προστασίας / υγιεινής από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

• Αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με αυξημένη ζήτηση, με ευθύνη του επιχειρηματία.

Επίσης αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των υπηρεσιών Ευεξίας από 19 Ιουνίου δεδομένου ότι πρόκειται για δραστηριότητες υποστηρικτικές του τουρισμού και είναι απαραίτητο να ανοίξουν παράλληλα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες ευεξίας που είναι ήδη σε κανονική λειτουργία με τις κάτωθι υπηρεσίες:

– Υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών

– Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών

– Υπηρεσίες μασάζ.

Επίσης, σε θέματα του υπουργείου Πολιτισμού, τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ:

・Της λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών (κινηματογράφων 12μηνης λειτουργίας) από 1η Ιουλίου με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης, ενώ απευθύνουν και σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA.

・Της δυνατότητας κατά τη διάρκεια των προβών/γυρισμάτων, παραστάσεων και συναυλιών, οι μουσικοί των εγχόρδων, ακολουθώντας το παράδειγμα των ορχηστρών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, να μπορούν να έχουν απόσταση μεταξύ τους 1 μέτρο, φορώντας τη μάσκα τους και χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του αναλόγιο.

Σε θέματα της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » " Πώς θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα - Ανοίγουν παιδότοποι και λούνα παρκ - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς"

Κορωνοϊός: Στα 519 τα νέα κρούσματα - 321 οι διασωληνωμένοι, 16 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 519, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 417.253 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 26 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.015 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.494 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 321 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.593 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 61 (ημερήσια μεταβολή -24.69%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 89 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 519 κρουσμάτων covid-19

20 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

29 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

8 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

22 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

109 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

26 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

37 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νήσων

44 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

2 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

4 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

10 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

8 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

14 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ροδόπης

6 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

9 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

44 κρούσματα υπό διερεύνηση

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 519 τα νέα κρούσματα - 321 οι διασωληνωμένοι, 16 θάνατοι"

«Αγρίεψε» ξαφνικά ο Ερντογάν: «Είπα στον Μπάιντεν ότι δεν υποχωρώ για τους S-400»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα ότι κατέστησε σαφές στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι η θέση της Άγκυρας στο πυραυλικό σύστημα S-400 παραμένει αμετάβλητη.

«Μην περιμένετε από την Τουρκία να λάβει νέα μέτρα σε σχέση με τα F-35 ή τους S-400. Επειδή έχουμε ήδη κάνει ότι έπρεπε από την πλευρά μας στα F-35», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως αναφέρει το Sputnik Τουρκίας.

«Σας ζητήσαμε το σύστημα αεροπορικής άμυνας Patriot, αλλά δεν το δώσατε σε εμάς. Αντίθετα, αφαιρέσατε ακόμη και αυτά που είχαν τοποθετηθεί στις βάσεις μας. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Λύσαμε αυτό το ζήτημα μόνοι μας», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα ήθελε να επισκεφθεί την Τουρκία και είπε ότι μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, η Άγκυρα είναι διατεθειμένη να αναλάβει «πολύ μεγαλύτερη ευθύνη εκεί».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία σκοπεύει να συζητήσει το θέμα της συνεργασίας της αμυντικής βιομηχανίας με τις ΗΠΑ. «Στη μελλοντική διαδικασία διαπραγματεύσεων, θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και της αμυντικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Ερντογάν.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στην Άγκυρα η «κωλοτούμπα» Ερντογάν στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Μια συμμαχική χώρα που παίρνει μια τέτοια θέση σε ένα ζήτημα που δεν έχει καμία σχέση με το ΝΑΤΟ, το θέμα των Αρμενίων, μας έχει ενοχλήσει και αναστατώσει. Δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε χωρίς να το υπενθυμίσουμε (στον Μπάιντεν)», είχε πει χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, πριν τη συνάντηση.

Αμέσως μετά όμως ο Ερντογάν δήλωσε για το «καυτό» -για την Τουρκία- θέμα της Γενοκτονίας: «Δόξα τω Θεώ δεν τέθηκε καθόλου το ζήτημα αυτό».

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Μεράλ Ακσενέρ, προέδρου του Καλού Κόμματος, που έκανε λόγο για ηττοπάθεια Ερντογάν και διερωτήθηκε πως από μεγάλος εχθρός ο Μπάιντεν έγινε τώρα φίλος του Τούρκου προέδρου.

«Αυτό που με συγκλόνισε ήταν το χαμόγελο του κ. Ερντογάν όταν δόξασε που δεν τέθηκε το ζήτημα του 1915. Είχε βγει από μια στενάχωρη συζήτηση. Δείτε την ηττοπάθεια του. Δείτε την ψυχολογική κατάσταση που σκορπίζεται από τον ‘’μεγάλο εχθρό Μπάιντεν’’ στον ‘’φίλο μου Μπάιντεν’’. Σύντροφε! Πως μπορεί να υπάρχει τέτοια αναίδεια; Τέτοια επιπολαιότητα; Πως μπορεί να είσαι τέτοιος κρατικός λειτουργός; Ντροπή σου!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 sputniknews/onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "«Αγρίεψε» ξαφνικά ο Ερντογάν: «Είπα στον Μπάιντεν ότι δεν υποχωρώ για τους S-400»"

Αναδρομικά συνταξιούχων: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, αυξήσεων από τον e-ΕΦΚΑ - Ποιοι μένουν εκτός

Μέσα στον μήνα ξεκινούν οι καταβολές των αυξήσεων και των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με περισσότερα από 30,1 έτη ασφάλισης, μετά τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020.

Οι πληρωμές  αφορούν στους συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με την ισχύ του ν.4387/2016).

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τους συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα:

-Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016 και πριν την 1/10/2019, η πληρωμή των αυξήσεων θα πραγματοποιηθεί με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων Ιουλίου, δηλαδή στις 29 Ιουνίου 2021. Για την πληρωμή των αναδρομικών ποσών της συγκεκριμένης κατηγορίας γίνεται προσπάθεια από την ανάδοχο εταιρία και τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ να πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και αν χρειαστεί με εμβόλιμη πληρωμή. Για τα εν λόγω αναδρομικά θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο του 2021 οι συντάξεις του Δημοσίου του e-ΕΦΚΑ, για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1/10/2019, απονέμονται με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του ν.4670/2020. Οι παραπάνω συνταξιούχοι πληρώνονται ήδη με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης από τον Μάρτιο 2021 ενώ τον Απρίλιο 2021 καταβλήθηκαν και τα οφειλόμενα αναδρομικά τους.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα:

Για … συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016, η πληρωμή των αναδρομικών τους θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 30 Ιουνίου 2021.

Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Θα ακολουθήσουν οι πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών των συνταξιούχων που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης πριν τις 13 Μαΐου 2016. Για τις περιπτώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν, αν χρειαστεί, και εμβόλιμες πληρωμές. Για τις πληρωμές αυτές θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Σε γενικές γραμμές, αισθητή διαφορά στην τσέπη έως και 150 ευρώ θα δουν όσοι είχαν προσεγγίσει τα 40 χρόνια δουλειάς καθώς στόχος της βελτίωσης της ανταποδοτικότητας των συντάξεων είναι να ενισχυθούν τα κίνητρα για παραμονή στο σύστημα, κυρίως μετά τα 35 και έως 40 χρόνια. Μετά τα 40 έτη τα ποσοστά αναπλήρωσης «πέφτουν» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναδρομικά συνταξιούχων: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, αυξήσεων από τον e-ΕΦΚΑ - Ποιοι μένουν εκτός"

Γλυκά Νερά: Τα τρία κενά στην δολοφονία της Καρολάϊν που «έφεραν» τον πιλότο για συμπληρωματική κατάθεση

Μια ανάσα από την εξιχνίαση μιας άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά που συντάραξε το πανελλήνιο φαίνεται ότι βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Οι εξελίξεις, όσο περνούν οι ώρες είναι ραγδαίες όπως είχε φανεί από νωρίς το πρωί μετά τις πληροφορίες για νέα στοιχεία που είχαν προκύψει από τις έρευνες για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Κάρολάϊν.

Δεν περνάει κουνούπι στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ

Σε έναν αποστειρωμένο χώρο έχουν μετατραπεί τα γραφεία του τμήματος Ανθρωποκτονιών στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Από τη στιγμή που στήθηκε η επιχείρηση για την μεταφορά του 32χρονου πιλότου οι χώροι της υπηρεσίας που έχει αναλάβει να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, σφραγίστηκαν και η είσοδος απαγορεύτηκε σε κάθε άτομο που δεν είχε σχέση με το συγκεκριμένο τμήμα της αστυνομικού μεγάρου.

Τα τρία κενά

Αυτή την ώρα ο 32χρονος πιλότος θα βρίσκεται ενώπιον των αστυνομικών που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να απαντήσει σε ερωτήματα τα οποία προέκυψαν μετά από τα τελευταία στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί.

Το επιβεβαίωσαν και πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέροντας: Ο σύζυγος του θύματος στα Γλυκά Νερά βρίσκεται στο μήμα ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ ώστε να εξετασθεί ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες.

Ένα στοιχείο όμως που προέκυψε τις τελευταίες μέρες άλλαξε την κατεύθυνση των ερευνών. Οι κάρτες μνήμης από τις κάμερες στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών είχαν αφαιρεθεί αρκετή ώρα πριν από την ώρα του εγκλήματος. Επίσης, από την εξέταση που έγινε στο κινητό του πιλότου, εντοπίστηκε «δραστηριότητα» την ώρα, όμως, που ο 32χρονος, πάντα κατά την κατάθεσή του, ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος από τους δράστες.

Επιπλέον, σύμφωνα με το OPEN, η άτυχη Κάρολαϊν φορούσε ένα smartwatch, το οποίο κατέγραφε τους παλμούς της και τα δεδομένα που ανακτήθηκαν δεν συνάδουν με τις ώρες από τις καταθέσεις του συζύγου της. 

Ήταν ξημερώματα της 11ης Μαΐου όταν το νήμα της ζωής του κοριτσιού που συνέδεσε τη ζωή της με την Αλόννησο, κοβόταν άγρια, δίπλα στο μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της. Μέσα στο σπίτι όπου ζούσε με τον 32χρονο σύζυγό της, τον πιλότο ελικοπτέρων, στα Γλυκά Νερά, βρέθηκε νεκρή πάνω στο κρεβάτι, με το μωρό δίπλα στο άψυχο σώμα της και τον άνδρα της δεμένο στο πάτωμα.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, 20 στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ρίχθηκαν στη μάχη της εξιχνίασης της άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. Εξέτασαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλους τους χώρους του σπιτιού, τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στα σπίτια της περιοχής και πέρασαν από κόσκινο όλες τις ληστρικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Δεν βρήκαν το παραμικρό στοιχείο που θα τους οδηγούσε στους τρεις δολοφόνους που εισέβαλαν, όπως κατέθεσε ο 32χρονος, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου στο σπίτι των Γλυκών Νερών. Οι έρευνες από τα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έδειξαν αποτυπώματα και DNA που θα οδηγούσαν στην ταυτοποίηση δραστών.

Με βάση αυτά το νέα στοιχεία, στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών έφτασαν με ελικόπτερο, το πρωί της Πέμπτης (17.06.2021) στην Αλόννησο, την ώρα που τελούνταν μνημόσυνο στη μνήμη της άτυχης Κάρολαϊν. Διακριτικά, πλησίασαν τον πιλότο, ο οποίος είχε φτάσει από χθες με ελικόπτερο της εταιρίας όπου εργάζεται στο νησί και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

«Όπως πληροφορήθηκα, οι αστυνομικοί του ανέφεραν ότι έπιασαν ένα άτομο στο αεροδρόμιο και τον κάλεσαν να πάει μαζί τους για να τον αναγνωρίσει» λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. Και προσθέτει: «Οι αστυνομικοί ήταν πολύ διακριτικοί και δεν προκλήθηκε αναστάτωση στο μνημόσυνο. Δεν ξέρω αν τον έχουν καλέσει για αναγνώριση ή για να δώσει νέα κατάθεση».

Οι εικόνες, άλλωστε, που μετέδωσε η εκπομπή Tlive στον Alpha με την Τατιάνα Στεφανίδου δείχνει τη στιγμή που ο 32χρονος πιλότος, λίγο πριν φύγει από το νεκροταφείο για να μεταφερθεί με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στη ΓΑΔΑ, να είναι ήρεμος και να αγκαλιάζει σφιχτά τη μητέρα της Κάρολαϊν για να την αποχαιρετίσει.

 

 

Η ενημέρωση από αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι ο 32χρονος πιλότος έχει κληθεί στη ΓΑΔΑ για να δώσει κατεπείγουσα συμπληρωματική κατάθεση μετά τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει.

Δείτε τη στιγμή που φτάνει στη ΓΑΔΑ

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση έχει κληθεί να καταθέσει και ένας άλλος άνδρας, ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του ζευγαριού, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις μετά τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυκά Νερά: Τα τρία κενά στην δολοφονία της Καρολάϊν που «έφεραν» τον πιλότο για συμπληρωματική κατάθεση"

Μπορέλ προς Τουρκία: Η οριοθέτηση της ΑΟΖ σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας

 Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικών Ζοζέπ Μπορέλ ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, υπογραμμίζει πως «Η Τουρκία θα πρέπει να επιδείξει αταλάντευτη προσήλωση στις σχέσεις καλής γειτονίας, στις διεθνείς συμφωνίες και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών. Επίσης, η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις απειλές και τις ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ επί των χωρικών τους υδάτων και του εναέριου χώρου τους, καθώς και όλα τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, μεταξύ άλλων και του δικαιώματος εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, σύμφωνα με το ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Παράλληλα, ο κ. Μπορέλ επισημαίνει ότι η οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διαλόγου σύμφωνα με τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων καλή τη πίστει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως με τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας» σημειώνει χαρακτηριστικά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπορέλ προς Τουρκία: Η οριοθέτηση της ΑΟΖ σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας"

Εισιτήρια ΟΑΣΑ: Νέες δυνατότητες online αγοράς – «Φορτίστε» τις ανώνυμες κάρτες με ένα «κλικ»

Την επέκταση της on line αγοράς εισιτηρίων ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Πλέον οι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν διαδικτυακά το σύνολο των διαθέσιμων εισιτηρίων ακόμα και να «φορτίσουν» τις ανώνυμες κάρτες ATH.ENA Card. 

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια ή να φορτίσει την κάρτα του ανάλογα με τις ανάγκες του, χωρίς αναμονή σε εκδοτήρια και εκδοτικά μηχανήματα, με συναλλαγή χωρίς μετρητά. Και αυτό με το πάτημα ενός κουμπιού από υπολογιστή ή από κινητό.

Απαραίτητη προϋπόθεση, να διαθέτει ATH.ENA Card, είτε προσωποποιημένη, είτε ανώνυμη. Μέχρι πρότινος, η δυνατότητα της on line αγοράς εισιτηρίων ήταν διαθέσιμη μόνο στους κατόχους προσωποποιημένων καρτών και τώρα επεκτείνεται και στους κατόχους ανώνυμης κάρτας.

Πώς θα αποκτήσετε ανώνυμη κάρτα

Η προμήθεια της ανώνυμης κάρτας ATH.ENA Card είναι πολύ απλή: αρκεί ο επιβάτης να την ζητήσει από κάποιο εκδοτήριο. Δεν απαιτείται η προσκόμιση εγγράφων και, όπως η προσωποποιημένη κάρτα, είναι πλαστικοποιημένη και έχει διαστάσεις που επιτρέπουν την εύκολη αποθήκευσή της.

Εφεξής και οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα και από κινητά με τεχνολογία NFC, με όλα τα εισιτήρια μικρής χρονικής διάρκειας κανονικής τιμής ή/και χρηματικό ποσό έως 50 ευρώ.

Πώς θα την φορτίσετε

Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης του κοινού, ο ΟΑΣΑ παρέχει ενημερωτικό υλικό στην ιστοσελίδα του Οργανισμού για τη διαδικασία φόρτισης των ανώνυμων καρτών.

H φόρτιση πραγματοποιείται είτε μέσω της εφαρμογής ATH.ENA. Card, είτε από την ιστοσελίδα www.oasa.gr, στην οποία θα παρέχονται οι απαραίτητες κατευθύνσεις, με απεικονίσεις των βημάτων.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα παρέχει στο χρήστη και τη δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης της κάρτας και του ιστορικού των συναλλαγών της. Για τη χρήση των λειτουργιών της, όπως είναι φυσικό, ο χρήστης πρέπει να είναι κάτοχος προσωποποιημένης ή ανώνυμης κάρτας και να δημιουργήσει λογαριασμό στην ιστοσελίδα ή στην εφαρμογή.

Η επέκταση της φόρτισης εισιτηρίων και στις ανώνυμες κάρτες μέσω διαδικτύου, πέρα από τα χρηστικά οφέλη για τον επιβάτη, εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΟΑΣΑ για τη βελτίωση των παρεχόμενων συγκοινωνιακών υπηρεσιών.

Η διαδικασία εγγραφής

Εγγραφή: Στο Αρχικό Μενού, πατώντας στην επιλογή «Αγορά/Τραπεζικό Σύστημα» πάνω δεξιά στην αρχική οθόνη, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να εισέλθει στον λογαριασμό του ή να δημιουργήσει έναν καινούργιο.

Για τη δημιουργία νέου λογαριασμού, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει τον σύνδεσμο «Κάντε κλικ εδώ» κάτω δεξιά στο αναδυόμενο παράθυρο εισόδου.

Υπάρχουν δύο είδη λογαριασμού χρήστη: Λογαριασμός χρήστη με προσωποποιημένη κάρτα & Λογαριασμός χρήστη με ανώνυμη κάρτα

Πατώντας τον σύνδεσμο «Κάντε κλικ εδώ», εμφανίζεται στον χρήστη η φόρμα για τον έλεγχο του αριθμού της κάρτας του. Ο χρήστης πληκτρολογεί τον αριθμό της κάρτας και επιλέγει «Έλεγχος» ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την εγκυρότητα της κάρτας.

Στη συνέχεια, ανάλογα αν ο τύπος της κάρτας είναι ανώνυμη ή προσωποποιημένη εμφανίζεται η αντίστοιχη φόρμα εγγραφής.

Στην περίπτωση της ανώνυμης κάρτας ζητείται από τον χρήστη να συμπληρώσει την ηλεκτρονική του διεύθυνση (email), καθώς και τον κωδικό πρόσβασης που επιθυμεί.

Εφόσον έχουν συμπληρωθεί/επιλεχθεί όλα τα πεδία, τότε ο χρήστης επιλέγει το κουμπί «Εγγραφή» για να γίνει η υποβολή και να λάβει το email επιβεβαίωσης. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής, ο χρήστης θα λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν σύνδεσμο στον οποίο ζητείται να κάνει κλικ για να επιβεβαιωθεί η ηλεκτρονική του διεύθυνση. Αφού ο χρήστης επιλέξει τον σύνδεσμο, ανακατευθύνεται στον ιστό και συνδέεται στην ιστοσελίδα αυτόματα.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσει ο χρήστης κατά τη διαδικασία εγγραφής για την ανώνυμη κάρτα, προσδιορίζει μοναδικά τον λογαριασμό εγγραφής και βάσει αυτού γίνεται η ταυτοποίηση του κατόχου της κάρτας σε περίπτωση που θελήσει ο χρήστης να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής του στο μέλλον.

Μέσα από την «Διαχείριση Χρήστη / Λογαριασμού», ο χρήστης ανώνυμης κάρτας μπορεί να δει τις πληροφορίες τις κάρτας του, να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης και την ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισιτήρια ΟΑΣΑ: Νέες δυνατότητες online αγοράς – «Φορτίστε» τις ανώνυμες κάρτες με ένα «κλικ»"

Άγριο έγκλημα στην Κατερίνη: Τον σκότωσε επειδή πίστευε ότι τον «κάρφωσε»

Παλιός γνώριμος της Αστυνομίας, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι ο 58χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του 45χρονου κομμωτή. Κίνητρο του εγκλήματος ήταν πως ο δράστης θεωρούσε ότι το θύμα είχε «καρφώσει» στους αστυνομικούς ότι έκανε διακίνηση ναρκωτικών.

Η έρευνα της Ασφάλειας αποκάλυψε την σχέση του 58χρονου με τον κομμωτή που είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Δευτέρας και η σορός του βρέθηκε από έναν περαστικό έξω από τα κοιμητήρια της Κατερίνης. Ο άτυχος άνδρας ήταν απανθρακωμένος, δεμένος πισθάγκωνα και με τραύμα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι όπου φορούσε κουκούλα.

IMG_4015 

Ο δράστης, που οδηγείται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ισχυρίστηκε ότι είχε διαφορές με τον 45χρονο επειδή πίστευε ότι τον κατέδωσε και μάλιστα είχαν συναντηθεί πριν από την εξαφάνισή του. Αφού τον παρέσυρε στο ερημικό σημείο πίσω από τα κοιμητήρια του οικισμού Γαλήνη, τον πυροβόλησε εν ψυχρώ με κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι και έπειτα έδεσε το άψυχο σώμα του και του έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Όμως, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν τη διένεξή τους, έκαναν έρευνα στο σπίτι του 58χρονου όπου βρήκαν δενδρύλλια και ποσότητες κάνναβης, καθώς και το όπλο του εγκλήματος

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγριο έγκλημα στην Κατερίνη: Τον σκότωσε επειδή πίστευε ότι τον «κάρφωσε»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news