facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Γώγος σε ΣΚΑΪ: «Όχι» σε πασχαλινή έξοδο και άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα

Αρνητικός στην απελευθέρωση των πασχαλινών μετακινήσεων αλλά και σε άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς, εμφανίστηκε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη.

Ο κ. Γώγος χαρακτήρισε προβληματικά και επικίνδυνα τα μαζικά κορωνοπάρτι και προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πισωγύρισμα ακόμη και σε δραστηριότητες που έχουν ήδη ανοίξει και είναι χαμηλής επικινδυνότητας όπως το λιανεμπόριο.

«Φανταστείτε το τραύμα στις δραστηριότητες τύπου λιανεμπόριο, εστίαση, βόλτες στην πόλη, βόλτες στην παραλία, παρέες σε δέκα άτομα, που φαίνεται να είναι χαμηλής επικινδυνότητας», τόνισε ο καθηγητής.

Στο ερώτημα εάν η επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο για έναρξη της εστίασης νωρίτερα λόγω των κορωνοπάρτι, ο κ. Γώγος απάντησε ότι η επιτροπή έχει κατατάξει τις δραστηριότητες με βάση τη σημασία τους και συγκεκριμένα: λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση, τουρισμός αλλά και με βάση το επικινδυνότητά τους για μετάδοση του ιού.

Εξήγησε ότι παρότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμη υψηλό, με όπλο τον καλό καιρό, τα self test και τους εμβολιασμούς η επιτροπή έχει δώσει πράσινο φως για κάποιες δραστηριότητες όπως είναι το λιανεμπόριο ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν τα σχολεία.

«Η εστίαση είναι κάτι που θα ανοίξει σε μια από τις επόμενες φάσεις», τόνισε και εξήγησε ότι ακόμη και η εστίαση επαναλειτουργήσει δεν θα μπορέσει να υποκαταστήσει εικόνες συνωστισμού αλλά θα γίνει με προσοχή, με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι και με αποστάσεις.

«Αυτές οι εικόνες στις πλατείες δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα καλά οργανωμένο σύστημα εστίασης», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Για το Πάσχα ο καθηγητής συντάχθηκε με τους ειδικούς που θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή βλέπει πάρα πολύ δύσκολο να προχωρήσει μια απλή απελευθέρωση πασχαλινής εξόδου, λόγω του μεγάλου κινδύνου μεταφοράς κρουσμάτων, επιδημιολογικής φόρτισης αλλά και της δυσκολίας αντιμετώπισης ασθενών στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Σχετικά με τις εκκλησίες, τόνισε ότι υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι της επιτροπής που θα εξεταστούν την Παρασκευή «ώστε να πάρουμε μια όσο γίνεται πιο ασφαλή, συγκροτημένη αλλά και κοντά στην εκκλησία απόφαση».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Γώγος σε ΣΚΑΪ: «Όχι» σε πασχαλινή έξοδο και άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα"

To κίνημα της πλατείας: Εκατοντάδες νέοι παρτάρουν στο Περιστέρι (βίντεο)

Για μία ακόμα βραδιά εκατοντάδες νέοι έκαναν τη δική τους αντίδραση για τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, με αφορμή τον κορωνοϊό. 

Αυτή την ώρα μεγάλο πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Αιμίλιου Βεάκη στο Περιστέρι. Αρκετοί από τους νέους κάνουν drift με αυτοκίνητα, φέρνοντας στη μνήμη μας εικόνες προ κορωνοϊού. 

Τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα από νεαρούς που πίνουν ποτό, ενώ ακούγεται δυνατή μουσικά από τα Ι.Χ. 

Το «κίνημα της πλατείας» όπως και πέρυσι έχει ριζώσει για τα καλά στην Αθήνα με τη νεολαία να είναι αποφασισμένη να πάρει πίσω μόνη της, τη ζωή της που η κυβέρνηση έβαλε στον πάγο. 

Νωρίτερα υπήρξε συγκέντρωση στην πλατεία Βαρνάβα από εκατοντάδες πολίτες, εκεί που η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει την ομάδα ΟΔΟΣ για να φυλάει... τα παγκάκια. 

Να τονίσουμε πως την ευθύνη για τα πάρτι των νεαρών την έχει ξεκάθαρα η κυβέρνηση, καθώς αντί να ανοίξει την εστίαση, εκεί που ο κόσμος θα μπορούσε να διασκεδάσει με κανόνες, επιλέγει εδώ και έναν χρόνο να έχει τα πάντα κλειστά, κάτι που έχει αναγκάσει τους πολίτες στο να ξεσπούν σε ανοργάνωτα πάρτι.

Δείτε το βίντεο

pronews 

Διαβάστε Περισσότερα » "To κίνημα της πλατείας: Εκατοντάδες νέοι παρτάρουν στο Περιστέρι (βίντεο)"

Ισραήλ και Eλλάδα υπέγραψαν την μεγαλύτερη ως σήμερα αμυντική συμφωνία

Η Ελλάδα υπέγραψε με το Ισραήλ την μεγαλύτερη έως σήμερα συμφωνία για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και μετέδωσε το Reuters.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ισραηλινή εταιρεία αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων Elbit Systems Ltd. θα λειτουργεί ένα κέντρο εκπαίδευσης για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία με βάση ένα συμβόλαιο ύψους περίπου 1,65 δισ δολαρίων, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο.

Η εταιρεία Elbit ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει ολόκληρο τον εκπαιδευτικό στόλο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας–που αποτελείται από δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και T-6– με νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και θα τον συντηρεί για περίπου μια εικοσαετία.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ και Eλλάδα υπέγραψαν την μεγαλύτερη ως σήμερα αμυντική συμφωνία"

Στυγερό έγκλημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - 71χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος στο διαμέρισμά του

Νεκρός βρέθηκε ηλικιωμένος στο σπίτι του στην περιοχή του Βαρδάρη, στη Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Αφροδίτης, σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, ο θάνατός του αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

Τον άτυχο άνδρα αναζήτησε πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Όταν διαπίστωσε ότι δεν έδινε σημεία ζωής, μετέβη στο διαμέρισμά του όπου και τον εντόπισε νεκρό.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο χώρος του στούντιο του πρώτου ορόφου εξετάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Β. Ελλάδος οι οποίοι και συνέλεξαν στοιχεία που εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Στυγερό έγκλημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - 71χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος στο διαμέρισμά του"

Δένδιας: Να μην κρύψουμε τις διαφορές με την Τουρκία κάτω από το χαλί

Η Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει να δουλέψουν από κοινού για τη σταδιακή βελτίωση των σχέσεων τους, όμως «δεν είναι δυνατόν να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής”, μετά την επίσκεψή του στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Παρά τη δημόσια προβολή που δόθηκε στη συνάντηση,[…] η επίσκεψη αυτή μπορεί να αποτελέσει την πρώτη πράξη σταδιακής βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία», επισημαίνει. «Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση», αλλά «για το λόγο αυτό θα συνεχιστούν οι επαφές μας σε πολιτικό επίπεδο». Προσθέτει δε πως προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα και η συνάντηση αυτή μπορεί να συνεισφέρει στην προετοιμασία μιας συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου.

Ο κ. Δένδιας, αναφέρει πως στη συνάντηση με τον κ. Τσαβούσογλου «υπήρξε όντως διαφοροποίηση», «παρά το πολύ καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί κατά τις συνομιλίες μου». «Κάθε πλευρά εξέφρασε τις θέσεις της, τόσο κατά τις συνομιλίες, όσο και δημοσίως. Στο πλαίσιο αυτό ανέπτυξα τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες είναι εξάλλου γνωστές. Ήταν εμφανές ότι δεν υπάρχει σύγκλιση σε αρκετά ζητήματα» επισημαίνει. Όμως, εξηγεί, σκοπός της επίσκεψης στην Άγκυρα, «ήταν να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα με την Τουρκία, προκειμένου να υπάρξει, σε πρώτη φάση, ένα κλίμα αποκλιμάκωσης, όχι συμφωνία».

«Πάγια επιδίωξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η βελτίωση τόσο των διμερών σχέσεων, όσο και των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας», τονίζει. Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική πλευρά υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς, όπως της οικονομίας, του εμπορίου, των μεταφορών, της ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο της συνεργασίας και με την Βουλγαρία, στις τηλεπικοινωνίες. Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε άμεση ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά, η οποία υπέβαλε και αυτή τις δικές της προτάσεις.

Σημειώνει ακόμη ότι το κλίμα στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο ήταν θετικό. «Από πλευράς μας, όπως ήταν αναμενόμενο, επανέλαβα την προσήλωση μας στο Διεθνές Δίκαιο και στις ευρωπαϊκές αξίες».

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι από τουρκικής πλευράς παρατηρείται «μια παγίωση θέσεων που εκφεύγουν της διεθνούς νομιμότητας. Κάτι που κάνει την προοπτική επίλυσης τους δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη».

«Εάν υιοθετήσουμε κοινούς κανόνες, δηλαδή αν η Τουρκία αποδεχθεί την UNCLOS, τότε μια λύση μπορεί να είναι προσπελάσιμη» επισημαίνει. «Το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα με την Τουρκία είναι ότι δεν υπάρχει κοινός παρονομαστής όσον αφορά το πλαίσιο επίλυσης της διαφοράς μας».

«Τη διαφορά προσέγγισης που έχουμε την τόνισα στις επαφές μου με τους Τούρκους συνομιλητές μου. Και συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Κατ’ αρχήν σε φιλικό κλίμα πριν τη συνέντευξη. Ευελπιστώ, όμως, ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση και θα ευθυγραμμιστεί με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, αν και δεν έχουν επικυρώσει την UNCLOS, τη θεωρούν ως θεμελιώδη κανόνα όσον αφορά τα ζητήματα του Δικαίου της Θάλασσας.

Ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ακόμη ότι θέση της Ελλάδας είναι ότι «πρέπει να οριοθετήσουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και κατ’ επέκταση την υφαλοκρηπίδα με την Τουρκία τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό είναι και το μοναδικό ζήτημα το οποίο συζητούμε στις Διερευνητικές Επαφές. Και προσβλέπουμε στην 63η συνάντηση, η οποία θα διεξαχθεί στην Τουρκία».

Όσον αφορά το τουρκο-λιβυκό “μνημόνιο”, τόσο κατά τις επαφές του με τους Λίβυους αξιωματούχους την περασμένη εβδομάδα, όσο και στην Άγκυρα, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε την ξεκάθαρη θέση που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ήδη τον Δεκέμβριο του 2019. «Να το τονίσω: η θέση αυτή δεν είναι απλώς ελληνική. Είναι η συμφωνημένη θέση που στηρίζουν το σύνολο των 27. Το “μνημόνιο” είναι άκυρο, παράνομο και δεν μπορεί να παράξει έννομα αποτελέσματα», σημειώνει και υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης είπε ότι το εν λόγω “μνημόνιο” δεν πρόκειται να κυρωθεί από τη λιβυκή Βουλή.

Ερωτηθείς για τις συζητήσεις για την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό, ιδανικά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. «Εφόσον οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, η υπογραφή της νέας συμφωνίας θα μπορούσε να συνδυαστεί με μία επίσκεψη του Αμερικανού ομολόγου μου κ. Μπλίνκεν στην Αθήνα», σημειώνει και προσθέτει πως αυτό έχει συζητηθεί με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

«Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες της ανανέωσης της συμφωνίας, η σημασία έγκειται στον στρατηγικό ρόλο που αποδίδουν πλέον οι ΗΠΑ στη χώρα μας. Και αυτός ξεπερνά κατά πολύ τα διάφορα ζητήματα, τα οποία θα περιέχονται στην ανανεωμένη συμφωνία», υπογραμμίζει.

«Η ανανεωμένη συμφωνία θα πρέπει να αντικατοπτρίζει επίσης την ιδιαίτερα στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών, ήδη από την εποχή της προηγούμενης Administration. Ο τρόπος που θα αποτυπωθεί η σχέση αυτή μένει να προσδιορισθεί», σημειώνει και τονίζει ότι έχουν ήδη αναπτυχθεί δίαυλοι άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, αρχής γενομένης μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Να μην κρύψουμε τις διαφορές με την Τουρκία κάτω από το χαλί"

Πλατεία Βαρνάβα: Έγινε διαμαρτυρία για την παρουσία των αστυνομικών - Δείτε φωτογραφίες

Δεκάδες άτομα, ανάμεσα τους μέλη του αντιεξουσιαστικου χώρου, έχουν μαζευτεί στη πλατεία Βαρνάβα και διαμαρτύρονται για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα μελή της ομάδας «ΟΔΟΣ» που περιφρουρούν το χώρο έχουν λάβει εντολή να μην εμπλακούν με τους διαδηλωτές και αυτή τη στιγμή παρατηρούν από κοντινή απόσταση τα όσα διαδραματίζονται εντός της πλατείας.

Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή της πλατείας και ζήτησε από τους πολίτες της περιοχής να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

received_3902116249910053


received_934266340446608

WhatsApp-Image-2021-04-18-at-18_23_15

 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλατεία Βαρνάβα: Έγινε διαμαρτυρία για την παρουσία των αστυνομικών - Δείτε φωτογραφίες"

Χαλκίδα: Νικήθηκε από τον κορονοϊό η 38χρονη Μαρία Μπιλάλη - Για 2 μήνες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ (ΦΩΤΟ)

Διασωληνωμένη με κορονοϊό νοσηλευόταν η 38χρονη Μαρία Μπιλάλη, η οποία μετά από 2 μήνες νοσηλείας στη ΜΕΘ έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή...

Η 38χρονη διέμενε στη Χαλκίδα και η καταγωγή της ήταν από την Ερέτρια. Ο θάνατος της προκάλεσε έντονη θλίψη σε φίλους, συγγενείς αλλά και στον σύντροφο της, ο οποίος εργάζεται στη καφετέρια «Cinema Cafe» στη παραλία της Χαλκίδας.

Η κηδεία της έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερέτρια.

eviazoom

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκίδα: Νικήθηκε από τον κορονοϊό η 38χρονη Μαρία Μπιλάλη - Για 2 μήνες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ (ΦΩΤΟ)"

Καιρός αύριο: Επιμένουν οι λασποβροχές – Πού θα πέσουν ισχυρές καταιγίδες και χιόνια

Βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο, Δευτέρα (19.04.2021). Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι λασποβροχές, οι ισχυρές καταιγίδες και τα λίγα χιόνια.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.

Σταδιακή επικράτηση δυτικών ανέμων 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, με ενίσχυση από το απόγευμα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από αργά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στα βόρεια είναι πιθανό να κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Σταδιακη βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές.
Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές, παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια, νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, και από το βράδυ δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιμένουν οι λασποβροχές – Πού θα πέσουν ισχυρές καταιγίδες και χιόνια"

Κορωνοϊός: Αμείωτη η πίεση στο ΕΣΥ: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 841 διασωληνωμένους

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.829, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 315.273 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.374 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.462 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 841 (61.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.941 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 495 (ημερήσια μεταβολή -2.37%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 519 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Η γεωγραφική κατανομή των 1829 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

96 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

88 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

78 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

118 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

296 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

124 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

113 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

4 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

225 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

11 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

13 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Αρτας

68 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

11 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

4 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

3 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

35 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

36 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

10 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

20 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε Κεφαλληνίας

9 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

29 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

20 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

49 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Λασιθίου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε.Νάξου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

11 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Πρέβεζας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

5 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

4 κρούσματα στην Π.Ε.Σάμου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε Τήνου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

20 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

12 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

9 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

35 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Αμείωτη η πίεση στο ΕΣΥ: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 841 διασωληνωμένους"

Lockdown: «Βούλιαξαν» το κέντρο της Αθήνας και οι παραλίες

Το lockdown βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, όμως για ακόμη μια μέρα, σήμερα Κυριακή, 18.04.2021, το κέντρο της Αθήνας «πλημμύρισε» από κόσμο παρά το ότι τα μαγαζιά ήταν κλειστή.

Χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας έκαναν τη βόλτα τους παρά την αφρικανική σκόνη, με την Ερμού, το Μοναστηράκι και την Πλάκα να συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.

Ευτυχώς οι περισσότεροι φορούσαν τις απαραίτητες μάσκες ως όφειλαν και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του newsit.gr, όποιοι δεν πήγαν κέντρο, πήγαν… παραλία!

Δείτε τις εικόνες από το Ζούμπερι

Δείτε και τις εικόνες από Ερμού και Μοναστηράκι – Πολύς ο κόσμος παρά το lockdown και τα κλειστά μαγαζιά
 
lockdown lockdown lockdown lockdown lockdown

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown: «Βούλιαξαν» το κέντρο της Αθήνας και οι παραλίες"

Βασιλακόπουλος: Αύξηση κρουσμάτων αν δεν κάνουμε «Πάσχα στο χωριό» – Να ανοίξει η εστίαση έξω

«Αν μείνουμε στην Αθήνα, και τις άλλες μεγάλες πόλεις, το Πάσχα τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε  ο πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Δηλώνοντας ότι το σημερινό μείγμα μέτρων πλέον δεν λειτουργεί, πρότεινε να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με σελφ τεστ και να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους.

«Πρόβλεψη μου είναι ότι αν μείνουμε στην Αθήνα, και στις άλλες μεγάλες πόλεις, και δεν πάμε στα χωριά μας, θα αυξηθούν τα κρούσματα, κανείς δε θα μείνει στο δικό του σπίτι, αντί για αυτό θα βρεθούμε παρέες, συγγενείς, φίλοι μέσα στα διαμερίσματα αντί στα χωριά σε εξωτερικούς χώρους να γιορτάζουμε το Πάσχα και τις χρονιάρες μέρες» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Ναι» στις μετακινήσεις με σελφ τεστ

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βασιλακόπουλος πρότεινε στον ΣΚΑΪ να επιτραπούν οι μετακινήσεις, με χρησιμοποίηση σελφ τεστ.

«Αν κάνουμε συμφωνία ειλικρίνειας πολιτών – κυβέρνησης γίνει σελφ τεστ Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη από τον καθένα μας και όσοι είναι θετικοί είναι ειλικρινείς και δε φύγουν τότε η κοινωνία θα αραιώσει και η μετάδοση θα μειωθεί… Το ωράριο δεν τηρείται» σημείωσε.

«Τα μέτρα της καραντίνας έχουν ως στόχο να μειωθούν οι ανθρώπινες επαφές… Όταν οι ανθρώπινες επαφές δεν μειώνονται πρέπει καταλάβουμε το μήνυμα, να αλλάξουμε λίγο μείγμα μέτρων… Ότι ήταν αποτελεσματικό πιο παλιά δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό τώρα. Είναι αδιέξοδο αν πάει η αστυνομία να διαλύσει αυτά τα κορωνοπάρτι σε ένα απ’ όλα, σε ένα να υπάρξει αντίδραση από τους νεαρούς θα προκληθούν επεισόδια την επόμενη μέρα θα έχουμε διαδηλώσεις κατά των επεισοδίων και το υγειονομικό αποτέλεσμα θα χαθεί από τις διαδηλώσεις της επόμενης μέρας. Θα έχουμε αδιέξοδο» επισήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όπως ανέφερε, «επειδή οι εμβολιασμένοι έχουν ελάχιστο κίνδυνο να νοσήσουν και ακόμα μικρότερο να μεταδώσουν τη νόσο, πολλώ δε μάλλον αν βάλουν τη μάσκα, αυτός ο κίνδυνος γίνεται κατ’ ουσίαν μηδενικός, θα έπρεπε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα όπως επίσης και όσοι έχουν αναρρώσει από τον ιό με επίσημη διάγνωση, το ποσοστό επαναμολύνσης και αναμετάδοσης είναι πολύ μικρό. Αυτές οι κατηγορίες θα έπρεπε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα».

Η πρότασή μου, συνέχισε, είναι να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους με σοβαρή επιτήρηση του τι γίνεται εκεί. Ούτε είναι επιχειρησιακώς δυνατόν η ΕΛΑΣ να φυλάξει όλες τις πλατείες σε όλα τα μέρη.

Για τα ταξίδια παρατήρησε ότι «είναι παράλογο να λες στον εμβολιασμένο να κάνει και αρνητικό PCR (μοριακή μέθοδος ανάλυσης) και να παραμένει σε καραντίνα τη στιγμή που το αμερικανικό CDC λέει το αντίθετο».

«Όσοι έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού να το κάνουν άμεσα»

«Όσοι έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν να πάνε να το κάνουν άμεσα» ήταν ακόμα το μήνυμα του καθηγητή.

«Το 65% των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι από την ηλικία των 65 και άνω. Αυτές οι ηλικίες θεωρητικώς έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά. Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά από το να μας προφυλάσσουν από τη βαριά νόσο; Όχι βέβαια. Σημαίνει ότι πάρα πολλοί Έλληνες που είχαν το δικαίωμα και την ελευθερία να εμβολιαστούν για λόγους έλλειψης εμπιστοσύνης, συνωμοσιολογίας, φοβίας δεν εμβολιάστηκαν» υπογράμμισε.

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Βασιλακόπουλος: Αύξηση κρουσμάτων αν δεν κάνουμε «Πάσχα στο χωριό» – Να ανοίξει η εστίαση έξω"

Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και έσπασαν αυτοκίνητα μετά το κορονοπάρτι στην Κυψέλη

Δύο άτομα, 21 και 22 ετών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Κυψέλη, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε επεισόδια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, λίγο πριν από τις 5:00, στο ύψος της Ευελπίδων, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, ενώ προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ επιτέθηκαν με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς που εμφανίστηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για χούλιγκανς.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και έσπασαν αυτοκίνητα μετά το κορονοπάρτι στην Κυψέλη"

Εξαδάκτυλος: Δε μπορούμε να έχουμε μαζικές μετακινήσεις το Πάσχα

Αντίθετος για την απελευθέρωση των μετακινήσεων το Πάσχα είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Εξαδάκτυλος ανέφερε πως προτεραιότητα τώρα είναι να μειωθούν οι χιλιάδες νοσηλευόμενοι οι διασωληνωμένοι και φυσικά οι θάνατοι, και όχι οι μαζικές μετακινήσεις.

Προειδοποίησε μάλιστα για ένα τέταρτο φονικό κύμα της πανδημίας, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο έχει ξαναβιώσει η ανθρωπότητα το 1919, με τη πανδημία της ισπανικής γρίπης. 

Τότε όπως ειπε ο κόσμος κουράστηκε να τηρεί τα μέτρα, και ήρθε ένα τέταρτο μεγάλο κύμα που σάρωσε τα πάντα.

Κάτι που είναι πιθανό να συμβεί και τώρα, η εμφάνιση τέταρτου κύματος δηλαδή, λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

«Δεν γίνεται να επιτραπούν οι μαζικές μετακινήσεις»

Γι αυτό σχετικά με το Πάσχα ο κ. Εξαδάκτυλος υποστηρίζει πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε, και πως θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσει η Μεγάλη Δευτέρα και να εξετάσουμε τότε τα δεδομένα.

Όπως είπε όμως δεν πρέπει να υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις. Σε ότι αφορά τη μετακίνηση όσων είναι εμβολιασμένοι ο κ. Εξαδάκτυλος φάνηκε πιο θετικός, όμως όπως είπε, με τους ρυθμούς που προχωρά ο εμβολιασμός, δε θα έχει προλάβει να εμβολιαστεί μια ολόκληρη οικογένεια.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαδάκτυλος: Δε μπορούμε να έχουμε μαζικές μετακινήσεις το Πάσχα"

Έφοδος σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη – Συνελήφθη ξανά γνωστός τραγουδιστής

Επιχείρηση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή της πλατείας Βάθης σε παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη.

Πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θέλουν να έχουν συλληφθεί 20-30 άτομα μεταξύ αυτών και γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος είχε απασχολήσει πρόσφατα και πάλι την ειδησεογραφία για τη συμμετοχή του σε νυχτερινό κατάστημα που λειτουργούσε παράνομα.

Την επιχείρηση συνέδραμαν και δυνάμεις της Ασφαλείας Αττικής.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα στους υπεύθυνους και τους παρευρισκόμενους, ενώ κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα από την ειδική υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά από καταγγελία στο τηλεφωνικό κέντρο 1520 .

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφοδος σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη – Συνελήφθη ξανά γνωστός τραγουδιστής"

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Τέλος από σήμερα οι μάσκες σε υπαίθριους χώρους

Από σήμερα οι Ισραηλινοί πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν σε υπαίθριους χώρους χωρίς να φορούν μάσκες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ. Επιπλέον, ξεκινά η επαναλειτουργία των γυμνασίων.

Η χώρα του Μπένζαμιν Νετανιάχου ηγείται παγκοσμίως στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου Covid- 19, καθώς όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», έχει ήδη καταφέρει να εμβολιάσει πλήρως -και με τις δύο δόσεις- το 54% του πληθυσμού της που απαριθμεί 9,3 εκατομμύρια πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι Ισραηλινοί πολίτες έχουν εμβολιαστεί με το ενέσιμο σκεύασμα του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech.

israel_no_mask

israel_no_mask_2
 

Ωστόσο, παρά την άρση της απαγόρευσης της χρήσης μάσκας σε υπαίθριους χώρους, οι Ισραηλινοί πολίτες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι, στο Ισραήλ, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα λύκεια ήταν ήδη ανοιχτά, ωστόσο, σήμερα δόθηκε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των γυμνασίων.

Χθες, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 142 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 836.882.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων δεκαέξι ασθενών με την νόσο COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.331.

israel_33

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Ισραήλ: Τέλος από σήμερα οι μάσκες σε υπαίθριους χώρους"

Θεσσαλονίκη: «Όχι εμβόλια και self test» φωνάζουν δεκάδες αρνητές (pics, video)

Δεκάδες άτομα διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα self test, τα εμβόλια και το lockdown. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους δεν φορούν καν μάσκα.

Στη διάρκεια ομιλίας στη Θεσσαλονίκη, κάποιος μάλιστα από τους διαδηλωτές, αναφερόμενος στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, είπε ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο «της νέας τάξης πραγμάτων», επικαλούμενος πολλές φορές τα περί μικροτσίπ.

Όπως αναφέρει το GRTimes, oι συγκεντρωμένοι που, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν φορούν μάσκα, διαμαρτύρονται για το παρατεταμένο lockdown, αλλά και για τη διενέργεια των self test στα σχολεία.

Διένειμαν, μάλιστα, έγγραφα τύπου υπεύθυνων δηλώσεων, στα οποία αναφέρεται ότι «τα self test είναι ιατρική πράξη και δεν συναινούν να την κάνουν τα παιδιά τους».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Όχι εμβόλια και self test» φωνάζουν δεκάδες αρνητές (pics, video)"

Συντάξεις Μαΐου: Πότε καταβάλλονται ενόψει Πάσχα

Από την Παρασκευή 23 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον Μάιο στους συνταξιούχους. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 8ης Απριλίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής:

Κύριες και Επικουρικές Συντάξεις

  • Στις 23 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 28 Aπριλίου 2021, την Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

 kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις Μαΐου: Πότε καταβάλλονται ενόψει Πάσχα"

Lockdown με κορονοπάρτι στην Πάτρα: Εκατοντάδες νέοι ξεφάντωσαν χωρίς προφυλάξεις (video)

Από το ένα κορονοπάρτι στο άλλο. Και από τον Βόλο, στην Αθήνα και από εκεί στην Πάτρα. Εκατοντάδες νέοι διασκέδαζαν το βράδυ του Σαββάτου στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου της αχαϊκής πρωτεύουσας σαν να μην υπάρχουν κορονοϊός και lockdown…

Σύμφωνα με το Tempo24.news η νεολαία της Πάτρας συμμετείχε σε ακόμη ένα υπαίθριο κορονοπάρτι, στην προσπάθεια να περάσει λίγες ώρες χαλάρωσης, εφόσον τα καφέ και τα μπαρ παραμένουν ερμητικά κλειστά.

Με ένα ποτό στο χέρι διασκέδαζαν μέχρι αργά το βράδυ, χωρίς φυσικά να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες προστασίας.

Άλλο ένα Σαββατόβραδο με απίστευτο συνωστισμό στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου.

Δείτε το βίντεο του Tempo24:

 
Βόλος: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Αγίου Νικολάου (video)

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και στο Βόλο, εκτός από την Αθήνα, το βράδυ του Σαββάτου (17.04.2021).

Εκατοντάδες άτομα με ποτά στα χέρια έχουν συγκεντρωθεί δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας.

Ο συνωστισμός είναι μεγάλος, ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο του npress.gr, δεν τηρείται καμία απόσταση και οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown με κορονοπάρτι στην Πάτρα: Εκατοντάδες νέοι ξεφάντωσαν χωρίς προφυλάξεις (video)"

Swiss Med: Κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία που είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test

Έκπτωτη από τον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια self-tests κρίθηκε η εταιρεία Swiss Med, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Η απόφαση προβλέπει επίσης την κατάπτωση υπέρ του Δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ, που αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στον διαγωνισμό.

Πριν από λίγες ημέρες, η Swiss Med ενημέρωσε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παράδοσης 3.000.000 τεστ και ζήτησε την παράταση της χρονικής προθεσμίας που όριζε η σύμβαση.

Η νομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αντέτεινε ότι η σύμβαση ορίζει αυστηρά πως οι ανάδοχοι οφείλουν να παραδώσουν τα self-tests που τους αναλογούν εντός επτά ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας. Μάλιστα, η σύμβαση προβλέπει ότι, λόγω του κατεπείγοντος της διαδικασίας που επιβάλλουν λόγοι δημόσιας υγείας, οι συμβατικοί χρόνοι παράδοσης δεν είναι δυνατόν να επιμηκυνθούν.

Στην απόφαση του ΓΓΠΠ επισημαίνεται ακόμα πως τυχόν παράταση της προθεσμίας θα συνιστούσε ουσιώδη τροποποίηση των όρων της σύμβασης και του διαγωνισμού, τους οποίους είχε αποδεχτεί η Swiss Med.

Τονίζεται ακόμα ότι στο αίτημά της η εταιρεία δεν αναφέρει λόγους ανωτέρας βίας που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση, ούτε παρέχονται αποδεικτικά έγγραφα για τους ισχυρισμούς της, γεγονός που καθιστά το αίτημά της «αόριστο, ασαφές και αναιτιολόγητο».

Κατόπιν τούτου κηρύχθηκε έκπτωτη και η εγγυητική καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Swiss Med: Κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία που είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test"

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Το χρονοδιάγραμμα, οι εκπτώσεις και οι δόσεις - Τι γίνεται με τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις

Έκπτωση 3% θα έχουν όσοι πληρώσουν εφάπαξ φέτος το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οι δόσεις και φέτος θα είναι 8, ενώ όσοι τον Αύγουστο καταθέσουν την δήλωση, δε θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι αλλά θα πρέπει να δώσουν δυο δόσεις φόρου.

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Open την Κυριακή 18/4 ο υπουργός  Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνοντας ότι η καταληκτική προθεσμία θα είναι στις 31 Ιουλίου. Μάλιστα σημείωσε ότι όσοι «υποβάλλουν μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 3%».  Σημειώνεται ότι πέρυσι η αντίστοιχη έκπτωση ήταν 2% για εφάπαξ καταβολή του όλου φόρου όπως προσδιορίστηκε από τη φορλογική διοίκηση.

Επίσης όπως σημείωσε όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέσα στον Αύγουστο δε θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι αλλά θα πρέπει να καταβάλλουν διπλή δόση, όπως και πέρυσι στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταίκούρα οι δόσεις θα είναι όπως και πέρυσι 8.

Παράλληλα σε σχέση με την ισχύ για φέτος των τεκμηρίων σημείωσε ότι συζητείται με τους θεσμούς και θα ανακοινωθούν αποφάσεις αυτήν την εβδομάδα σε σχέση με το «πάγωμά» τους για συγκεκριμένες  κατηγορίες πολιτών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Για ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί
  • Για όσους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή
  • Για όσους εργαζόμενους είναι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ»
  • Για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν «κουρευτεί» τα ενοίκια που λαμβάνουν

Εξετάζεται η μη προσμέτρηση τεκμηρίων στον προσδιορισμό φόρου εφόσον όμως σε μια από τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν φορολογηθεί με το εν λόγω σύστημα των τεκμηρίων.

Σε σχέση με το όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις θα αποφασιστεί με συνεννόηση με τους θεσμούς μια λύση, πάλι για τις παραπάνω κατηγορίες, στην κατεύθυνση της  «ελάφρυνσης». Ωστόσο, όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, φέτος το 80% των φορολογουμένων έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ηλεκτρονικών αποδείξεων και δεν αντιεμτωπίζει θέμα «πέναλτι» φόρου.

Τέλος, για την Επιστρεπτέα 7 σημείωσε ότι το κριτήριο μείωσης τζίρου για το 2020 θα ισχύσει και έχει στόχο την καλύτερη καταγραφή των πληττόμενων επιχειρήσεων καθώς πολλές από τις αιτούμενες επιχειρήσεις έχουν μπει και σε προηγούμενους κύκλους Επιστρεπτέας Προκαταβολής.  Οι πληρωμές δε που είναι ύψος 1 δισεκ. θα γίνουν στα τέλη του μήνα. Παράληλα αυτήν την εβδομάδα θα γίνει μια ενισχυμένη πληρωμή για τις αποζημιώσεις Νοεμβρίου 2020 – Ιανουαρίου 2021 και τις αντίστοιχες Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2021.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Φορολογικές δηλώσεις 2021: Το χρονοδιάγραμμα, οι εκπτώσεις και οι δόσεις - Τι γίνεται με τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις"

Επίθεση με μολότοφ σε χώρο στάθμευση οχημάτων της ΕΛΑΣ στην Πάτρα

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν το βράδυ του Σαββάτου άγνωστοι εναντίον υπαίθριου χώρου στάθμευσης οχημάτων της Αστυνομίας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πλησίασαν τον χώρο στάθμευσης, που βρίσκεται στην διασταύρωση της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου με την οδό Αμερικής, και πέταξαν τουλάχιστον δύο βόμβες μολότοφ.

Δεν έχει προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των δραστών.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ σε χώρο στάθμευση οχημάτων της ΕΛΑΣ στην Πάτρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news