facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Εισαγγελική έρευνα για τα βίαια επεισόδια σε Κορυδαλλό και Τρίκαλα

Τα βίαια επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού και Τρικάλων, όπου σήμερα έπεσε νεκρός ένας κρατούμενος, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της ζήτησε από τους αρμόδιους κατά τόπους εισαγγελείς να βάλουν στο μικροσκόπιο τους τα αιματηρά επεισόδια. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα αναζητηθούν ευθύνες για τα περιστατικά βίας στα δύο σωφρονιστικά καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δολοφονήθηκε ένας 66χρονος κρατούμενος από Αλβανό συγκρατούμενο του στο θάλαμο υποδοχής των φυλακών Τρικάλων όπου κρατούνταν μετρώντας αντίστροφα για την αποφυλάκιση τους η οποία αναμενόταν σε λίγες ημέρες.

Χθες δύο κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο καθώς δέχτηκαν επίθεση από συγκρατούμενούς τους οι οποίοι τους μαστίγωσαν με αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδια.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για τα βίαια επεισόδια σε Κορυδαλλό και Τρίκαλα"

ΕΡΤ: Το αντίο της Ακριβοπούλου στον «αέρα»! video

Κατερίνα Ακριβοπούλου και Σωτήρης Καψώχας αποχαιρέτησαν το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τον "αέρα" της ΕΡΤ και την μέχρι... σήμερα εκπομπή τους "Δεύτερη Ματιά".

«Για εμάς σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα, είναι η τελευταία μέρα της «Δεύτερης Ματιάς» σ’ αυτή την ώρα και με αυτή τη σύνθεση«. Έτσι ξεκίνησε η τελευταία εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» στην ΕΡΤ, τουλάχιστον με αυτή τη σύνθεση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Όπως είπε η Κατερίνα Ακριβοπούλου η Δεύτερη Ματιά θα μετακινηθεί σε άλλη ώρα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, όμως η σημερινή (12/04) εκπομπή είναι η τελευταία με τον Σωτήρη Καψώχα στο πάνελ.

«Η ΕΡΤ επαναδιατάσσει, επαναδιαρθρώνει το πρόγραμμά της, κυρίως το ενημερωτικό οπότε επίκεινται αλλαγές το αμέσως επόμενο διάστημα και ως εκ τούτου, η «Δεύτερη Ματιά» θα αλλάξει ώρα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Όταν λυθούν και οι τυπικές διαδικασίες θα ανακοινωθεί ποια θα είναι η ώρα της εκπμποής», συνέχισε η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Για να συμπληρώσει: «Όμως δεν θα είναι με την ίδια σύσταση. Ο Σωτήρης (σ.σ. Καψώχας) δεν θα είναι, δεν θα είναι πουθενά νομίζω και ο Κώστας (σ.σ. Παπαχλιμίτζος) θα είναι το πρωί. Θα μας συγχωρέσετε σήμερα και την αμηχανία και την συγκίνηση και όλα αυτά«.

Στην συνέχεια ανακοίνωσε το… τέλος από την ΕΡΤ και ο Σωτήρης Καψώχας. «Αποτελεί προσωπική και επαγγελματική επιλογή να φύγω», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Η Κατερίνα θα τραβήξει μόνη της το κουπί και ξέρει πόσο πολύ την αγαπάμε και θέλουμε να πετύχει στο νέο της εγχείρημα. Εγώ θα είμαι μαζί της, είναι πολύ διαχρονική και μακρινή φίλη».

Εκεί, η Κατερίνα Ακριβοπούλου του είπε να σταματήσει, γιατί θα έβαζε τα κλάματα.

Δείτε όσα είπαν η Κατερίνα Ακριβοπούλου και ο Σωτήρης Καψώχας στον αέρα της ΕΡΤ



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΤ: Το αντίο της Ακριβοπούλου στον «αέρα»! video"

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο ν/σ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας -Τι περιλαμβάνει

Αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε και θα εισαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια προς ψήφιση.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, για τους Εθελοντές Μακράς Θητείας, για την μείωση της στρατιωτικής θητείας, για τους αντιρρησίες συνείδησης και για τους πληγέντες στο Μάτι και στη Μάνδρα.

Συγκεκριμένα με τις διατάξεις του υπό ψήφιση νόμου προβλέπονται, μεταξύ άλλων:

– Η απονομή καταληκτικού βαθμού ανθυπολοχαγού στους Εθελοντές Μακράς Θητείας.

– Ρύθμιση με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στα στελέχη εκτός οργανικής θέσης να παραμένουν στο στράτευμα μέχρι το 58ο έτος της ηλικίας τους, ώστε να λάβουν πλήρη σύνταξη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

– Ρύθμιση για τη μείωση του ωραρίου εργασίας, χωρίς ανάλογη μείωση αποδοχών για τα στελέχη πού έχουν αναπηρία 67% ή επιμελούνται άτομο μέχρι 15 ετών με αναπηρία 50% και σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1.

– Η δωρεάν νοσηλεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία σε δικαιούχους, που είναι ανασφάλιστοι κάτω από διάφορες αιτίες, και σε άλλους μη δικαιούχους υπό προϋποθέσεις.

– Ρύθμιση για τη σύσταση γραφείου νομικής υποστήριξης των στελεχών για ενημέρωση τους και για καταγραφή τυχόν αυθαιρεσιών.

– Ρύθμιση για την παροχή δυνατότητας στους σπουδαστές της σχολής Ικάρων και άλλων στρατιωτικών σχολών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, να αξιοποιηθούν από την υπηρεσία και να μην αποπεμφθούν.

– Η μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υπηρεσία εξάμηνης και εννεάμηνης διάρκειας, για όλους του αδελφούς με τέσσερα και τρία αδέλφια, αντίστοιχα.

– Ρύθμιση για τους αντιρρησίες συνείδησης, με την οποία μειώνεται στα 33 από τα 35 έτη, το ηλικιακό όριο εξαγοράς υπολοίπου της εναλλακτικής υπηρεσίας, εφόσον έχουν διατεθεί ή διατεθούν σε φορείς του δημοσίου, αφού εκπληρώσουν εναλλακτική θητεία 20 ημερών αντί 40 που ίσχυε. Επιπλέον, καταργείται το μέτρο της δίμηνης υποχρεωτικής παραμονής τους – επιπλέον της πραγματικής στρατιωτικής θητείας – στην εναλλακτική υπηρεσία πριν την οριστική απόλυσή τους.

– Ρύθμιση με την οποία όσοι ανυπότακτοι επιθυμούν να κλείσουν τις στρατολογικές υποχρεώσεις τους έως το τέλος του 2020 απαλλάσσονται από τα διοικητικά, στρατολογικά και οικονομικά μέτρα σε βάρος τους.

– Ρύθμιση για την επέκταση της νομικής υποστήριξης στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων όσον αφορά σε αδικήματα που φέρεται να διέπραξαν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

– Ρύθμιση για τη βελτίωση του στρατιωτικού ποινικού κώδικα, την εξέλιξη στο δικαστικό σώμα.

– Διάταξη για όσους επλήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές σε Μάτι και Νέο Βουτζά, καθώς και στις μεγάλες πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο. Συγκεκριμένα προβλέπεται η πριμοδότησή των μαθητών που έχασαν τους γονείς τους ή το σπίτι και την οικογενειακή επιχείρηση στις περιοχές αυτές και συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ή ήταν μαθητές Γ’ Λυκείου αντίστοιχα, για την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές μέσω της υπέρβασης του συνολικού αριθμού των εισακτέων σε αυτές.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο ν/σ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας -Τι περιλαμβάνει"

Αμβρόσιος για Κουρουμπλή: «Θα τον στηρίξει η Εκκλησία»

Τις ευλογίες του Αμβρόσιου έχει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως δηλώνει ο ίδιος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, μετά τις αγκαλιές με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Άνοιξαν οι συριζαίοι τα στόματά τους και λένε πάλι ανοησίες […] Ψυχορραγούν», δήλωσε ο Αμβρόσιος.

Όπως υποστήριξε, το 2015 είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα ενώ τώρα απλώς ασκεί κριτική.

Μιλώντας για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο κ. Αμβρόσιος ανέφερε ότι ήταν ευεργέτης του γηροκομείου το όπου είχαν συναντηθεί, και για αυτόν τον λόγο πήγε να τον υποδεχτεί.

«Τον Κουρουμπλή θα τον στηρίξει η Εκκλησία», τόνισε.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμβρόσιος για Κουρουμπλή: «Θα τον στηρίξει η Εκκλησία»"

Καιρός αύριο: «Μπουμπουνητά» και βροχές σε όλη την χώρα – Πότε σταματά η κακοκαιρία

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο (13.04.2019), συνεχίζοντας το... "σερί" των τελευταίων ημερών.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλη την χώρα, ενώ ο καιρός αύριο θα “γλυκάνει” από αργά το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει πάνω – κάτω στα ίδια επίπεδα.

Αναλυτικά ο καιρός αύριο από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά τη νύχτα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι αργά το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Νότιοι ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Μπουμπουνητά» και βροχές σε όλη την χώρα – Πότε σταματά η κακοκαιρία"

Χρηστίδης για Βούτση: Λειτουργεί ως «εντολοδόχος» του Τσίπρα για τη Novartis

Τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ότι λειτουργεί ως «εντολοδόχος» του πρωθυπουργού, παρέχοντας προστασία στα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε με ανακοίνωσή του ο εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο κ. Χρηστίδης δήλωσε ότι «πρώτος ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος και σύσσωμο το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε την άρση ασυλίας του» και παράλληλα σημείωσε ότι «δεν μπορούμε όμως να μην καταγγείλουμε τον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος λειτουργεί ως εντολοδόχος του κ. Τσίπρα, παρέχοντας προστασία στα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που εξαιρούνται προκλητικά και απροκάλυπτα, για πολύ σοβαρές υποθέσεις, όπως για τα 50 εκατ. που καταγγέλλει ο κ. Καμμένος για τον κ. Κοτζιά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, από την διαδικασία άρσης ασυλίας που εκκρεμεί μήνες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρηστίδης για Βούτση: Λειτουργεί ως «εντολοδόχος» του Τσίπρα για τη Novartis"

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο ν/σ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας -Τι περιλαμβάνει

Αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε και θα εισαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια προς ψήφιση.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, για τους Εθελοντές Μακράς Θητείας, για την μείωση της στρατιωτικής θητείας, για τους αντιρρησίες συνείδησης και για τους πληγέντες στο Μάτι και στη Μάνδρα.

Συγκεκριμένα με τις διατάξεις του υπό ψήφιση νόμου προβλέπονται, μεταξύ άλλων:

– Η απονομή καταληκτικού βαθμού ανθυπολοχαγού στους Εθελοντές Μακράς Θητείας.

– Ρύθμιση με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στα στελέχη εκτός οργανικής θέσης να παραμένουν στο στράτευμα μέχρι το 58ο έτος της ηλικίας τους, ώστε να λάβουν πλήρη σύνταξη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

– Ρύθμιση για τη μείωση του ωραρίου εργασίας, χωρίς ανάλογη μείωση αποδοχών για τα στελέχη πού έχουν αναπηρία 67% ή επιμελούνται άτομο μέχρι 15 ετών με αναπηρία 50% και σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1.

– Η δωρεάν νοσηλεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία σε δικαιούχους, που είναι ανασφάλιστοι κάτω από διάφορες αιτίες, και σε άλλους μη δικαιούχους υπό προϋποθέσεις.

– Ρύθμιση για τη σύσταση γραφείου νομικής υποστήριξης των στελεχών για ενημέρωση τους και για καταγραφή τυχόν αυθαιρεσιών.

– Ρύθμιση για την παροχή δυνατότητας στους σπουδαστές της σχολής Ικάρων και άλλων στρατιωτικών σχολών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, να αξιοποιηθούν από την υπηρεσία και να μην αποπεμφθούν.

– Η μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υπηρεσία εξάμηνης και εννεάμηνης διάρκειας, για όλους του αδελφούς με τέσσερα και τρία αδέλφια, αντίστοιχα.

– Ρύθμιση για τους αντιρρησίες συνείδησης, με την οποία μειώνεται στα 33 από τα 35 έτη, το ηλικιακό όριο εξαγοράς υπολοίπου της εναλλακτικής υπηρεσίας, εφόσον έχουν διατεθεί ή διατεθούν σε φορείς του δημοσίου, αφού εκπληρώσουν εναλλακτική θητεία 20 ημερών αντί 40 που ίσχυε. Επιπλέον, καταργείται το μέτρο της δίμηνης υποχρεωτικής παραμονής τους – επιπλέον της πραγματικής στρατιωτικής θητείας – στην εναλλακτική υπηρεσία πριν την οριστική απόλυσή τους.

– Ρύθμιση με την οποία όσοι ανυπότακτοι επιθυμούν να κλείσουν τις στρατολογικές υποχρεώσεις τους έως το τέλος του 2020 απαλλάσσονται από τα διοικητικά, στρατολογικά και οικονομικά μέτρα σε βάρος τους.

– Ρύθμιση για την επέκταση της νομικής υποστήριξης στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων όσον αφορά σε αδικήματα που φέρεται να διέπραξαν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

– Ρύθμιση για τη βελτίωση του στρατιωτικού ποινικού κώδικα, την εξέλιξη στο δικαστικό σώμα.

– Διάταξη για όσους επλήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές σε Μάτι και Νέο Βουτζά, καθώς και στις μεγάλες πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο. Συγκεκριμένα προβλέπεται η πριμοδότησή των μαθητών που έχασαν τους γονείς τους ή το σπίτι και την οικογενειακή επιχείρηση στις περιοχές αυτές και συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ή ήταν μαθητές Γ’ Λυκείου αντίστοιχα, για την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές μέσω της υπέρβασης του συνολικού αριθμού των εισακτέων σε αυτές.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο ν/σ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας -Τι περιλαμβάνει"

Πόρισμα ΕΜΠ: σε δολιοφθορά οφείλεται η βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Μια ισχυρή έκρηξη στην δεξιά μεριά του πλοίου, ήταν η αιτία της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τον Σεπτέμβριο του 2017, που προκάλεσε εκτεταμένη ρύπανση στον Σαρωνικό.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το πόρισμα των 330 σελίδων που συνέταξε το Τμήμα Ναυπηγικής και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου διαπίστωσε ότι στο «Αγία Ζώνη ΙΙ», το οποίο ήταν φορτωμένο με τόνους μαζούτ και ντίζελ, σημειώθηκε έκρηξη στη δεξιά πλευρά του πλοίου.

Με βάση τις εκθέσεις επιθεωρήσεως και τα πιστοποιητικά του πλοίου, το «Αγία Ζώνη ΙΙ» πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, έτσι οι συντάκτες του πορίσματος απορρίπτουν την πιθανότητα να κατακλύστηκε το μηχανοστάσιο από διαρροή, ενώ στο σημείο του ρήγματος που προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου, οι επιστήμονες είδαν ότι σε αυτό είχε δημιουργηθεί παραμόρφωση που προκλήθηκε από «εκρηκτική φόρτιση» όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά!

Το πόρισμα του Πολυτεχνείου έχει συμπεριληφθεί στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Πειραιά και ουσιαστικά συμπληρώνει τις διαπιστώσεις του Γ' Ανακριτικού Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων ότι δηλαδή πίσω από το ναυάγιο του πλοίου και φυσικά πίσω από τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού που ακολούθησε- κρύβεται δολιοφθορά.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόρισμα ΕΜΠ: σε δολιοφθορά οφείλεται η βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ»"

Μεγάλη απάτη: Μητέρες Ρομά λάμβαναν επιδόματα για παιδιά... που δεν έχουν

Πήγαν για "μαλλί" και βγήκαν "κουρεμένες" …17 γυναίκες Ρομά, που δήλωναν ψευδώς ότι ήταν μητέρες παιδιών πλέον των πραγματικών που έχουν, προκειμένου να εισπράττουν επιδόματα παράνομα.

Στις 17 μητέρες που εμφανίζονταν σαν τρίτεκνες ακόμη και πολύτεκνες είχαν όμως λιγότερα παιδιά, δεν επιβλήθηκε απλώς στέρηση των επιδομάτων ακόμη και των νόμιμων από το 2015 και μετά. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε και ποινές φυλάκισης στις κατηγορούμενες.

Η υπόθεση εξαπάτησης του πρώην ΟΓΑ αποκαλύφτηκε στο τέλος του 2012, αρχές του 2013.

Δεκαεπτά γυναίκες δήλωναν ψευδώς ότι είχαν περισσότερα από τα πραγματικά τους τέκνα και πετύχαιναν να ενισχύονται οικονομικά με επιδόματα τέκνων ακόμη και τρίτεκνων ή πολύτεχνων οικογενειών επί σειρά μηνών.

Στα τέλη του 2012 η υπόθεση άρχισε να ξεσκεπάζεται καθώς ο πρώην ΟΓΑ νυν ΟΠΕΚΑ – Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – διαπίστωσε ότι υπήρχε διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης δεν άργησε να αποκαλυφθεί ότι οι κατηγορούμενες υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις στον πρώην ΟΓΑ μέσω του TAXISnet. Άλλι από τους Ρομά έχουν ένα παιδί και ωστόσο δήλωναν ότι είχαν δύο τέκνα και άλλοι γίνονταν τρίτεκνοι ακόμη και πολύτεκνοι.

Κάθε μία από τις κατηγορούμενες ζημίωσε τον πρώην ΟΓΑ με ποσά που μπορεί να ξεκινούσαν από 600 ευρώ και να έφταναν και τις 6.484 ευρώ μέσα σε διάστημα από μερικούς μήνες μέχρι και μισό ή και έναν ολόκληρο χρόνο.

Η υπόθεση ήρθε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 18, 17 γυναίκες και ένας άντρας, ο οποίος όμως δεν δικάστηκε, καθώς η υπόθεση διαχωρίστηκε.

Τις 16 από τις 17 γυναίκες βάρυναν οι κατηγορίες της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, της απάτης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και την μία η κατηγορία της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Στην τελευταία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών. Στις 3 από τις υπόλοιπες δεκαέξι, ηλικίας 19 ετών αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών σε κάθε μία, ενώ σε κάθε μία από τις υπόλοιπες 13 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και έφεση.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη απάτη: Μητέρες Ρομά λάμβαναν επιδόματα για παιδιά... που δεν έχουν"

Χαμός για την γενοκτονία των Αρμενίων στον ΟΗΕ! «Σφάχθηκαν» Τσαβούσογλου με Γαλλίδα βουλευτή

Έντονη λογομαχία για την γενοκτονία των Αρμενίων ανάμεσα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τη Γαλλίδα βουλευτή Σόνια Κριμί.

Ο τσακωμός για τη γενοκτονία των Αρμενίων ανάμεσα σε Τσαβούσογλου και Κριμί έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Η αφορμή για τον καυγά ήταν η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στη Γαλλία του διατάγματος που ορίζει την 24η Απριλίου ως ημέρα μνήμης της αρμενικής γενοκτονίας του 1915, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας κατά του Εμανουέλ Μακρόν.

Η καλή μέρα από το πρωί φαινόταν ανάμεσα στις δυο χώρες και έτσι κατά την έναρξη της συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια , ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ έεπιτέθηκε κατά της Γαλλίας, κατηγορώντας την ότι «χειραγωγεί την ιστορία» και αποδίδοντάς της την ευθύνη για σφαγές που διαπράχθηκαν στην Αλγερία την εποχή της αποικιοκρατίας και στη Ρουάντα.

Τότε η Γαλλίδα βουλευτής, Σόνια Κριμί, πήρε το λόγο και δήλωσε «σοκαρισμένη» από τις τουρκικές επικρίσεις και να απορρίψει την εκδοχή της Ιστορίας «που γράφεται από τους νικητές». Αυτή η απάντηση προκάλεσε την έκρηξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και κάπου εκεί έγινε χαμός.



Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον της Γαλλίας και του Μακρόν λέγοντας πως “σε όρους γενοκτονίας και ιστορίας, η Γαλλία είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να δώσει μαθήματα στην Τουρκία, επειδή δεν έχουμε ξεχάσει αυτό που συνέβη στη Ρουάντα και στην Αλγερία” και πρόσθεσε πως “μπορείτε να συνεχίσετε να βλέπετε τα πράγματα αφ’ υψηλού, όμως εμείς θα συνεχίσουμε να σας βάζουμε στη θέση σας μ’ αυτόν τον τρόπο”.

Μετά από αυτή την επίθεση η κ. Κριμί και σύσσωμη η γαλλική αντιπροσωπεία αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η κόντρα της Κριμί με τον Τσαβούσογλου δεν τελείωσε εκεί καθώς έδωσε συνέχεια, αυτή τη φορά μέσω twitter.

«Όταν ο αλαζονικός @MevlutCavusoglu επιτρέπει στον εαυτό του να σας κάνει μαθήματα περί αλαζονείας και ευγένειας με αλαζονεία και αγένεια!», έγραψε στη συνέχεια στο Twitter η γαλλίδα βουλευτής, προσθέτοντας στην καταχώρισή της τα hashtags #24avril και #genocidearmenien.

Οι Αρμένιοι υποστηρίζουν πως ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι σφαγιάστηκαν με συστηματικό τρόπο από τα στρατεύματα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ η Τουρκία δεν δέχεται τον όρο “γενοκτονία” και κάνει λόγο για αμοιβαίες σφαγές με φόντο τον εμφύλιο στην περιοχή αλλά και τον λιμό που στοίχισε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και από τις δυο πλευρές.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμός για την γενοκτονία των Αρμενίων στον ΟΗΕ! «Σφάχθηκαν» Τσαβούσογλου με Γαλλίδα βουλευτή"

Βόμβα Γαβρόγλου: Οι οργανικές θέσεις ιερέων είναι 6.000 και ούτε μια παραπάνω

Φωτιές άναψε μια τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας στη Βουλή για το πόσες είναι οι οργανικές θέσεις ιερέων. Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου ο οποίος επικαλέστηκε νόμο του 1945, «οι οργανικές θέσεις ιερέων είναι 6.000 και ούτε μια παραπάνω», αφού όπως είπε πρέπει να μισθοδοτούνται μόνον οι έγγαμοι ιερείς, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Ο υπουργός μάλιστα προχώρησε ένα ακόμη βήμα, λέγοντας πως εάν αύριο έρθει το ελεγκτικό συμβούλιο και ζητήσει να μάθει γιατί μισθοδοτούνται όλοι αυτοί, πάνω από 4.000 ιερωμένοι (σήμερα μισθοδοτούνατι 10.400) μπορεί να βρεθούν στον αέρα.
Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι σήμερα μισθοδοτούνται άγαμοι κληρικοί και ιερομόναχοι και ζήτησε από την αντιπολίτευση επιτακτικά να του πει αν πιστεύει πως αυτό είναι το σωστό.

Επιπλέον τόνισε πως το πλαίσιο συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό, αυτή την παθογένεια είχε σκοπόν να διορθώσει, καλόντας τα κόμματα να πάρουν θέση.

Οι θέσεις αυτές του υπουργού Παιδείας διατυπώθηκαν ως απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ο οποίος μιλούσε για σύμφωνία Ιερώνυμου - Τσίπρα κάτω από το τραπέζι. Μάλιστα αυτή η αποστροφή έγινε αιτία για έντονο φραστικό επείσόδιο ανάμεσα στον υπουργό και τον ερωτώντα βουλευτή της ΝΔ.

Διαβάστε όλα τα πρακτικά της συζήτησης:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Εγώ δεν έχω Facebook. Άρα, δεν μπορεί να παρακολουθείτε το δικό μου. Άρα, έχετε κι εσείς.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Του Υπουργείου εννοούσα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Μπορείτε να απαντήσετε. Δεν είναι κακό πράγμα να έχει κανείς Facebook. Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, όταν ανεβάσετε την πρωτολογία σας, να ανεβάσετε και την απάντησή μου. Επιβάλλεται σε επίπεδο δημοκρατικού ήθους να ανεβαίνουν και οι απαντήσεις, διότι όλα όσα είπατε δεν ισχύουν.

Πείτε μου, λοιπόν, σε ποιον νόμο αναφερόσαστε, γιατί είναι γραπτά αυτά, ότι υπάρχουν δέκα χιλιάδες οργανικές θέσεις ιερέων. Πείτε μου. Σε κανέναν, διότι δεν υπάρχει τέτοιος νόμος.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Εγώ σας έκανα την ερώτηση. Εσείς είστε ο αρμόδιος Υπουργός, εσείς πρέπει να απαντήσετε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Εσείς λέτε ότι...

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Υπουργέ, με συγχωρείτε.

Κύριε Κυριαζίδη, δεν γίνεται να διακόπτετε τον Υπουργό. Σας κάνει τις ερωτήσεις, σημειώστε τες και στη δευτερολογία σας μπορείτε να απαντήσετε. Δεν ακούγεστε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Σας παρακαλώ, προφανώς σας γράφουν άλλοι τις ερωτήσεις. Με συγχωρείτε, όταν εδώ γραπτά λέει: «Καθότι από τις δέκα χιλιάδες τετρακόσιες οργανικές θέσεις ιερέων περισσότερες από δυόμισι χιλιάδες παραμένουν κενές», πρέπει να μας πείτε βάσει ποιου νόμου είναι αυτές οι δέκα χιλιάδες τετρακόσιες θέσεις. Δεν υπάρχουν, λοιπόν. Να το ξέρετε, για να μην εκτεθείτε.

Ο νόμος ο οποίος ορίζει τις οργανικές θέσεις, για να γνωρίζετε, είναι ο αναγκαστικός ν. 536/1945 και οι οργανικές θέσεις ιερέων στην Εκκλησία είναι έξι χιλιάδες, ούτε μία παραπάνω. Είναι έξι χιλιάδες. Να το ξέρουμε αυτό. Δεν είναι δέκα χιλιάδες τετρακόσιες. Πρώτον αυτό.

Δεύτερον, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να μισθοδοτούνται οι έγγαμοι ή οι άγαμοι κληρικοί; Διότι ο νόμος είναι απολύτως σαφής. Ο νόμος μιλάει για τους έγγαμους κληρικούς. Ξέρετε τι γίνεται σήμερα, άραγε; Θα ήθελα να μου απαντήσετε, αν γνωρίζετε. Διότι ο νόμος του 1945πήγε να προστατεύσει τους έγγαμους κληρικούς από μια εξευτελιστική καθημερινότητα. Είναι σωστό, κατά τη γνώμη σας, να μισθοδοτούνται ιερομόναχοι; Είναι σωστό να μισθοδοτούνται άγαμοι κληρικοί;

Εδώ, λοιπόν, υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Και να σας πω κάτι; Έχετε ρωτήσει καθόλου τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο αν έχει κάνει μια κατανομή των οργανικών θέσεων ανά Μητρόπολη; Γιατί και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν πολλοί ιερείς στα αστικά κέντρα και ελάχιστοι στις επαρχίες της χώρας και στις απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό ακριβώς πήγε να διορθώσει το πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρωθυπουργό. Αυτό που εσείς, με δική σας πρωτοβουλία, είπατε ότι τελείωσε, πήγε στις καλένδες τώρα, δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Το ερώτημα είναι: ως πολιτικά κόμματα θέλουμε να μπει μια τάξη σε αυτό, ναι ή όχι; Εμείς δεν λέμε να διώξουμε κανέναν. Εμείς δε λέμε να σταματήσει η μισθοδοσία. Εν πάση περιπτώσει, όμως, όταν υπάρχουν έξι χιλιάδες οργανικές και μέσα από μια απίστευτη παθογένεια, που έγινε σιγά-σιγά από το 1945 και μετά, σήμερα η πολιτεία μισθοδοτεί πάνω από δέκα χιλιάδες, αυτό είναι μια θεσμική ακαταστασία, στην οποία τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση.

Εδώ, λοιπόν, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα. Το μεν πολιτικό πρόβλημα είναι ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία είναι να κάνει αυτή την αντιπολίτευση του μαύρου-άσπρου. Σας ρωτώ, λοιπόν, αν εσείς είστε υπέρ του να μπορέσει να μπει μια τάξη, ένας ορθολογισμός περαιτέρω κατοχύρωσης των κληρικών, ώστε αυτή η χώρα, επιτέλους, να έχει τα αντίστοιχα μητρώα, την αντίστοιχη μισθοδοσία κλπ.

Τώρα, για τα υπόλοιπα που είπατε, πραγματικά σας το είχα πει και την άλλη φορά. Πρέπει να έρχεστε λίγο πιο ετοιμασμένος. Δεν μπορείτε να διαβάζετε τις ειδήσεις που είναι στα διάφορα site. Κοιτάξτε. Ρωτώ το κόμμα σας, το οποίο αρνείται να απαντήσει. Μήπως εσείς μπορείτε να απαντήσετε, έστω και προσωπικά: Γνωρίζετε ότι ζείτε σε μια χώρα που δεν έχει Γ΄ Λυκείου και η Γ΄ Λυκείου είναι μόνο στα χαρτιά; Το ξέρετε αυτό; Το ξέρετε ότι από τώρα αρχίζει και ερημώνει η Γ΄ Λυκείου; Το ξέρετε ότι σε πάρα πολλά σχολεία ακυρώνονται οι εκπαιδευτικοί, παρ’ όλη την τεράστια προσπάθεια που κάνουν, με ένα ακροατήριο μαθητών οι οποίοι είναι κουρασμένοι, οι οποίοι το μόνο που σκέφτονται είναι να λύσουν τις ασκήσεις τα φροντιστήρια κλπ.; Θέλετε το δημόσιο σχολείο, ναι ή όχι; Θέλετε να είμαστε μια χώρα που να έχει Γ΄ Λυκείου ή να έχει μία Γ΄ Λυκείου που να είναι μόνο στα χαρτιά;

Ακριβώς αυτό κάνουμε, καταργώντας όλη αυτήν την ακαταστασία και στην Γ΄ Λυκείου όπως υπάρχει. Έχουμε τέσσερα μαθήματα, έξι ώρες, η ύλη είναι πάρα πολύ διαχειρίσιμη και με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι και τα παιδιά θα μπουν σε μία καθημερινότητα που να μην έχουν αυτό το τρελό άγχος, οι γονείς δεν θα έχουν λόγο να στέλνουν τα παιδιά τους να κάνουν ιδιαίτερα και οι εκπαιδευτικοί θα ξαναποκτήσουν τον ρόλο που πρέπει, που είναι να προετοιμάζουν αυτά τα παιδιά για το πανεπιστήμιο μέσα από το δημόσιο σχολείο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα Γαβρόγλου: Οι οργανικές θέσεις ιερέων είναι 6.000 και ούτε μια παραπάνω"

Η Τουρκία θέλει να «πετάξει» Ελλάδα και Κύπρο από Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο μέσω… ΟΗΕ

Με επιστολή της στον ΟΗΕ η Άγκυρα επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις ενέργειές της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και να ακυρώσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα από την περιοχή.

Η επιστολή στάλθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα και φανερώνει τις προθέσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά αλλά και τον τομέα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τη στιγμή μάλιστα που οι ΗΠΑ βγάζουν τους Τούρκους στη σέντρα για την προκλητικότητά τους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία θέλει να «πετάξει» Ελλάδα και Κύπρο από Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο μέσω… ΟΗΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news