facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Εμφανίστηκαν και πάλι αγριογούρουνα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης

Εμφανίστηκαν και πάλι αγριογούρουνα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, με πολίτες να καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοπάδια αγριόχοιρων να αναζητούν τροφή ακόμα και στο κέντρο της Πυλαίας. Ειδικοί μιλούν για ένα φαινόμενο που δημιουργεί σοβαρή ανησυχία για τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς ο πληθυσμός τους αυξάνεται με ραγδαία ρυθμούς.

Βίντεο δείχνει ένα αγριόχοιρο να τρέχει στον αυτοκινητόδρομο του Πανοράματος, μόλις λίγα μέτρα από τον Περιφερειακό. Ο οδηγός καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο το περιστατικό και κάνει λόγο για ολόκληρα κοπάδια που κάνουν βόλτα στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σε ένα άλλο βίντεο που ανέβασε πολίτης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ένα κοπάδι αγριόχοιρων ψάχνει στα σκουπίδια και κάνει βόλτες στο κέντρο της Πυλαίας.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την αύξηση του αριθμού των κοπαδιών από αγριόχοιρους και εκτιμούν ότι στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα και σοβαρά ατυχήματα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως λένε αγνοήθηκαν οι σοβαρές προειδοποιήσεις τους. Τα υβρίδια, όπως λένε οι ειδικοί έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και στις αγροτικές καλλιέργειες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμφανίστηκαν και πάλι αγριογούρουνα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης"

Συνελήφθη ο «δράκος των Εξαρχείων» στην πλατεία Κάνιγγος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον άνδρα που επιτέθηκε σε τέσσερις γυναίκες, μεταξύ αυτών και μία 13χρονη, στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, τον οποίο μάρτυρες είχαν περιγράψει ως νεαρό άτομο, ξανθό με γαλανά μάτια, έχει πλέον συλληφθεί.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο των αστυνομικών στην Πλατεία Κάνιγγος, συνελήφθη και αυτή την ώρα οδηγείται στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο «δράκος των Εξαρχείων» στην πλατεία Κάνιγγος"

Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: Ξεκινάει η σταδιακή ανταλλαγή των ομήρων - Το σχέδιο υποδοχής των αιχμαλώτων

«Ναι» στην συμφωνία ανταλλαγής ομήρων είπε το βράδυ της Τρίτης 21/11 το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε κατά την έναρξη της κυβερνητικής συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε μετά από χωριστές συνεδριάσεις τόσο του Υπουργικού Συμβουλίου Πολέμου όσο και του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πως «δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο κατά της Χαμάς».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μίλησε ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθεί μια συμφωνία που θα έχει τουλάχιστον 50 ομήρους -παιδιά, μητέρες και γυναίκες- με αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός 4-5 ημερών και την απελευθέρωση 150-300 Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Είμαστε σε πόλεμο και ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι μας», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η επιστροφή των ομήρων είναι κορυφαία, «ιερή προτεραιότητα και είμαι αφοσιωμένος σε αυτήν».

«Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να επιστρέψουν όλοι. Ο πόλεμος έχει στάδια και η επιστροφή των ομήρων θα έχει στάδια», κατέληξε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Μπένι Γκατς, που μίλησε επίσης στην έναρξη της συνάντησης, τόνισε ότι το περίγραμμα της συμφωνίας «είναι δύσκολο και επώδυνο από ανθρώπινη άποψη, αλλά είναι η σωστή συμφωνία».

Ισραηλ, Χαμας, Γαζα, Παλαιστινη, πολεμος, ομηροι, ομηρους, συμφωνια, απελευθερωση ομηρων, Νετανιαχου, Μπενιαμιν Νετανιαχου

Την Πέμπτη 23/11 ξεκινά η ανταλλαγή των ομήρων

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η JerusalemPost, η Χαμάς μπορεί να απελευθερώσει μονομερώς όσους από τους ομήρους έχουν ταϊλανδική υπηκοότητα. Είναι επίσης πιθανό άλλες κυβερνήσεις να συνάψουν άλλες συμφωνίες για τους πολίτες τους που κρατούνται στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής συνεδρίασης, ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία περιελάμβανε επίσης συμφωνία με την οποία εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού θα μπορούσαν να επισκεφθούν τους ομήρους που θα παρέμεναν στην αιχμαλωσία και να τους προμηθεύουν φάρμακα.

Θα υπάρχει ένα παράθυρο έξι ωρών κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του οποίου η εναέρια επιτήρηση της Γάζας των IDF θα σταματήσει. «Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών. Δεν θα είμαστε τυφλοί σε αυτές τις 6 ώρες που δεν θα υπάρχουν drones και μπαλόνια στον αέρα», είπε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

Την Πέμπτη 23/11 αναμένεται να ξεκινήσει η ανταλλαγή των ομήρων σύμφωνα με υπουργούς του Ισραήλ. Εν το μεταξύ, συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων που αγνοούνται ή έχουν απαχθεί, συγκεντρώθηκαν με πανό στο Τελ Αβίβ, μετά την είδηση της υιοθέτησης της συμφωνίας.

siggeneis_omiron1_2e235.jpg

siggeneis_omiron2_54dd2.jpg

Eτοιμα να υποδεχθούν ομήρους έξι νοσοκομεία

Σαν πρώτο βήμα, το γραφείο που είναι αρμόδιο για τους ομήρους, τους αιχμαλώτους και τους αγνοούμενους, έχει δημιουργήσει μια σειρά επιχειρήσεων που πρέπει να τηρηθούν, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η πρώτη φάση απαιτεί από τον Ισραηλινό Στρατό να υποδεχθεί τους ομήρους και να τους μεταφέρει στο Ισραήλ, όπου θα τους παρασχεθεί άμεση ιατρική περίθαλψη.

Συνολικά έξι νοσοκομεία στο Ισραήλ είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους ομήρους που πρόκειται να απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το ιατρικό κέντρο Sheba στο Tel Hashomer, το ιατρικό κέντρο Shamir, τα νοσοκομεία Wolfson, Soroka και Ichilov και το Παιδικό Ιατρικό Κέντρο Schneider είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους ανθρώπους ποτ θα απελευθερώσει η Χαμάς.

Μόλις οι όμηροι φτάσουν στα νοσοκομεία θα τους συναντήσουν οι οικογένειές τους, που περίμεναν ενάμιση μήνα με αγωνία την επιστροφή τους.

Ισραηλ, Χαμας, Γαζα, Παλαιστινη, πολεμος, ομηροι, ομηρους, συμφωνια, απελευθερωση ομηρων, Νετανιαχου, Μπενιαμιν Νετανιαχου

Υπενθυμίζεται, ότι το Ισραήλ είχε επιμείνει σε συγκεκριμένους όρους, σχετικά με την ανάπτυξη συμφωνίας με τη Χαμάς. Αρχικά, ζητούσε κανένας Παλαιστίνιος κρατούμενος, που έχει καταδικαστεί για φόνο, να μην αφεθεί ελεύθερος.

Η Χαμάς έχει αναφέρει ότι κρατά 210 από τους περίπου 240 ομήρους που απήχθησαν από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου. Η Ισλαμική Τζιχάντ λέγεται πως κρατά τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με την συμφωνία, η Χαμάς θα απελευθερώσει τουλάχιστον 50 Ισραηλινούς ομήρους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, με αντάλλαγμα μια εκεχειρία τεσσάρων ημερών, την απελευθέρωση μεταξύ 150 και 300 Παλαιστινίων αιχμαλώτων και την είσοδο καυσίμων και άλλων αγαθών στη Γάζα.

Περίπου 12-13 όμηροι θα απελευθερώνονται ανά ημέρα, ενώ το Ισραήλ θα απελευθερώσει γυναίκες και ανήλικους κρατούμενους, με τον καθένα να επιστρέφει στην πόλη ή την κωμόπολη όπου ζούσε πριν από τη φυλάκισή του, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Διευκρινίστηκε δε, ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των φάσεων της απελευθέρωσης των ομήρων, η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα θα ξαναρχίσει.

Επίσης, σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέστησε σαφές κατά τις συζητήσεις του υπουργικού συμβουλίου για την συμφωνία, ότι μέρος της συμφωνίας θα περιλαμβάνει πρόσβαση από τον Ερυθρό Σταυρό στους απαχθέντες που θα παραμείνουν όμηροι στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής φαρμάκων

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: Ξεκινάει η σταδιακή ανταλλαγή των ομήρων - Το σχέδιο υποδοχής των αιχμαλώτων "

Εξάρχεια: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που επιτέθηκε σε γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι- Αποφυλακίστηκε πριν 3 μήνες

Νεαρός Σύρος, που μέχρι τον Αύγουστο ήταν έγκλειστος στις φυλακές Γρεβενών για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, είναι ο «δράκος των Εξαρχείων», την δράση του οποίου αποκάλυψε το newsit.gr.

Όπως προκύπτει από την έρευνα των αρχών ο συγκεκριμένος άντρας που ήταν έγκλειστος στις φυλακές Γρεβενών, καθώς όπως λένε οι πληροφορίες του newsit.gr είχε επιχειρήσει ένα χρόνο πριν να βιάσει μια 70χρονη αλλοδαπή στην περιοχή του Αλίμου, έχει πραγματοποιήσει τέσσερις επιθέσεις σε 72 ώρες με θύματα τρεις γυναίκες, ανάμεσα τους μία δικηγόρος μία γιατρός και ένα 13χρονό κοριτσάκι και είναι θέμα χρόνου να πέσει στα δίχτυα του νομού.

Το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, κατάφερε μέσα από τις περιγραφές των τεσσάρων θυμάτων σε χρόνο ρεκόρ, να ταυτοποιήσει μέσα από τα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ, τον συγκεκριμένο άντρα και να ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες πριν πραγματοποιήσει το επόμενο χτύπημα του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που επιτέθηκε σε γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι- Αποφυλακίστηκε πριν 3 μήνες"

Σουηδία: Η κυβέρνηση απειλεί με απέλαση τους μετανάστες που δεν ζουν «εντίμως»

Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να επιβάλει στους μετανάστες να ζουν «εντίμως», ανοίγοντας τον δρόμο για απελάσεις στην περίπτωση που συνδέονται με εγκληματικές οργανώσεις ή αν απειλούν «τις σουηδικές δημοκρατικές αξίες».

«Προϋπόθεση για την επιτυχημένη ενσωμάτωση είναι οι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν στη Σουηδία να τηρούν τους βασικούς κανόνες και να ζουν έντιμα», είπε η υπουργός Μετανάστευσης, Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Δημοκράτες της Σουηδίας (SD), το ακροδεξιό κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει τη σουηδική νομοθεσία για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να επικαλεστεί συγκεκριμένους λόγους για να ανακαλεί τις άδειες παραμονής, είπε η υπουργός Ισότητας, Παουλίνα Μπράντμπεργκ. Έφερε ως παράδειγμα την απάτη όσον αφορά τα κοινωνικά επιδόματα, τα χρέη, την τοξικομανία, την απόκτηση εισοδήματος από παράνομη δραστηριότητα, ή τη σύνδεση με εγκληματικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις «που απειλούν τις σουηδικές αξίες».

«Μια βασική αρχή της σουηδικής νομοθεσίας για τη μετανάστευση είναι ότι μόνο οι Σουηδοί πολίτες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να κατοικούν στη Σουηδία», είπε στους δημοσιογράφους ο Λούντβιχ Άσπλινγκ, ο εκπρόσωπος των Δημοκρατών της Σουηδίας, που είναι αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης.

Ένας πρώην δικαστής, ο Ρόμπερτ Σκοτ, θα αναλάβει την έρευνα και θα υποβάλει την έκθεση των συμπερασμάτων του μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2025.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρόμερ ανακοίνωσε ότι ζήτησε να συνταχθεί μια έκθεση σχετικά με την ανάκληση της υπηκοότητας, ιδίως σε περιπτώσεις σοβαρών εγκλημάτων, τρομοκρατίας ή αν ο αιτών είχε πει ψέματα όταν ζήτησε να του χορηγηθεί η υπηκοότητα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η ανάκληση της υπηκοότητας θα καθιστούσε απάτριδες κάποιους ανθρώπους.

«Προσωπικά δεν έχω κάποια ένσταση. Αλλά αυτό θα εξεταστεί και θα δούμε ποιο θα είναι το συμπέρασμα», είπε ο Στρόμερ μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο.

Ο ηγέτης των συντηρητικών Ουλφ Κρίστερσον ανέλαβε πέρυσι την εξουσία με τη στήριξη του SD και αφού δεσμεύτηκε ότι θα καταπολεμήσει την παράτυπη μετανάστευση και την εγκληματικότητα.

Από τη δεκαετία του 1990 και μετά η Σουηδία έχει δεχτεί μεγάλο αριθμό μεταναστών, κυρίως από εμπόλεμες περιοχές όπως την πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Ιράν και το Ιράκ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Η κυβέρνηση απειλεί με απέλαση τους μετανάστες που δεν ζουν «εντίμως»"

Χίος: Επεισοδιακή σύλληψη διακινητή μετά από καταδίωξη

Επεισοδιακή καταδίωξη έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας (20/11) όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ενώ βρισκόταν σε περιπολία εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Χίου, ύποπτο ταχύπλοο μηχανοκίνητο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ωστόσο ο οδηγός του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει την σύλληψη. Ακολούθησε καταδίωξη, με ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και με κατάλληλους χειρισμούς ακινητοποιήθηκε το ταχύπλοο.

Οι άνδρες του Λιμενικού προέβησαν στην περισυλλογή συνολικά τριάντα αλλοδαπών (είκοσι άνδρες, έξι γυναίκες και τέσσερις ανήλικους), οι οποίοι με τη συνοδεία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Οι είκοσι εννέα από τους ανωτέρω οδηγήθηκαν στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου «ΒΙΑΛ», ενώ συνελήφθη ο 44χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις», καθώς και του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Επεισοδιακή σύλληψη διακινητή μετά από καταδίωξη"

Καιρός αύριο: Λασποβροχές με ζέστη και ισχυρούς ανέμους – Πού θα πέσουν καταιγίδες

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την εμφάνισή της θα κάνει η σκόνη από την Αφρική, λόγω των δυνατών νοτιάδων.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα νότια και τα βορειοανατολικά καθώς και στην ανατολική νησιωτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές κατά διαστήματα και στα ανατολικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με σποραδικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καταιγίδες. Από μεσημέρι τα φαινόμενα στα ανατολικά τμήματα της Θράκης θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους μέχρι το μεσημέρι, πρόσκαιρα ισχυρές στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο.
Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από το απόγευμα σποραδικές βροχές και πιθανώς το βράδυ καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λασποβροχές με ζέστη και ισχυρούς ανέμους – Πού θα πέσουν καταιγίδες"

Γάζα: Η πόρτα για το «Πεντάγωνο» της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα (φωτογραφία)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι παραβίασε μια πόρτα στο τέλος σήραγγας της Χαμάς που ανακαλύφθηκε από τις δυνάμεις του την περασμένη εβδομάδα κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας.

Δημοσίευσε μάλιστα δύο φωτογραφίες. Η μία δείχνει την ανοιχτή πόρτα και η άλλη στο εσωτετικό του τούνελ.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τούνελ μήκους 55 μέτρων σε βάθος 10 μέτρων με θωρακισμένη πόρτα, κάτω από το νοσοκομείο, δίνοντας στην δημοσιότητα σχετικό βίντεο.

Το πέρασμα μετά από 55 μέτρα καταλήγει σε μία γκρίζα πόρτα, η οποία εκτιμάται από το Ισραήλ ότι χρησιμοποιείται από την Χαμάς για να προστατεύει τα κέντρα διοίκησης και τις υπόγειες υποδομές που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση.

Το Ισραήλ θεωρεί ότι κάτω από το Αλ Σίφα βρίσκεται ένα «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς που είναι συνδεδεμένο με ένα δίκτυο από σήραγγες που οδηγούν μέσα και έξω από το νοσοκομείο. Γι΄αυτό και προχώρησε σε έφοδο στο εσωτερικό του νοσοκομείου, θέτοντάς το υπό τον έλεγχό του.

Το φρεάτιο της σήραγγας είχε εντοπιστεί στο χώρο του νοσοκομείου κάτω από ένα θόλο, όπου οι στρατιώτες του ισραηλινού στρατού βρήκαν επίσης ένα φορτηγό της Χαμάς με όπλα, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική ομάδα στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο έδαφος του Ισραήλ.

Πέρα από το Αλ Σίφα, το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί και άλλα νοσοκομεία στη Λωρίδα για τρομοκρατικούς σκοπούς.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γάζα: Η πόρτα για το «Πεντάγωνο» της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα (φωτογραφία)"

Παπασταύρου για Μπελέρη: Το τεκμήριο αθωότητας να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου μετέβη στην Αλβανία και συναντήθηκε με τον φυλακισμένο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη.

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη ξεκινά αύριο Πέμπτη και μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μόλις συναντήθηκα στη φυλακή με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και 7 μήνες.

Οι στιγμές είναι ομολογουμένως δύσκολες και για αυτό ήθελα να είμαι εδώ. Δυστυχώς, στη Χειμάρρα, η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.

Είναι ο μόνος Δήμος σε όλη την Ευρώπη, όπου ο καταψηφισμένος Δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος Δήμαρχος στερείται το δημοκρατικό του δικαίωμα να ορκιστεί.

Συμπαραστεκόμαστε στον Φρέντι Μπελέρη για το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη που συνεχίζεται αύριο.Θέλουμε το τεκμήριο αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη.

Πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη λύση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χιμάρα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπασταύρου για Μπελέρη: Το τεκμήριο αθωότητας να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη"

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον «δράκο των Εξαρχείων» – Τρεις επιθέσεις σε γυναίκες μέσα σε λίγες ώρες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία για τρεις διαδοχικές επιθέσεις σε γυναίκες μέσα σε λίγες ώρες στα Εξάρχεια από άγνωστο άνδρα με σκοπό να ασελγήσει εις βάρος τους.

Οι επιθέσεις έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί χωρίς ευτυχώς ο δράστης να ολοκληρώσει τις αρρωστημένες του σκέψεις.

Και οι τρεις γυναίκες έχουν περιγράψει τον δράστη με ίδια χαρακτηριστικά οπότε όλα δείχνουν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο

Ανάμεσα στα θύματα είναι και μια 13χρονη που ήταν και η πρώτη που δέχθηκε την επίθεση.

Επιτίθεται υπό το φως τη μέρας

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη καταγγελία έγινε από την ανήλικη στις 19 Νοεμβρίου όταν περίπου στις το μεσημέρι ενώ βρισκόταν στην οδό Βαλτετσίου, την πλησίασε ένας άγνωστος, την έπιασε από τη μέση και αποπειράθηκε σε ασελγήσει εις βάρος της.

Το κορίτσι έβαλε τις φωνές και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Την επόμενη ημέρα, χθες 20/11, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά.

Συγκεκριμένα μια 26χρονη κατήγγειλε ότι λίγο μετά τις 7 το πρωί ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας άγνωστος με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε και την έριξε στο έδαφος προσπαθώντας να την βιάσει χωρίς να τα καταφέρει.

Περίπου 15 λεπτά αργότερα στην οδό Ζωοδόχου Πηγής μια 27χρονη κατήγγειλε ότι ένας άγνωστος της όρμησε και της έκλεισε το στόμα. Η ίδια αντιστάθηκε και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Η περιγραφή του δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις γυναίκες έχουν περιγράψει τον δράστη με ίδια χαρακτηριστικά οπότε όλα δείχνουν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη ενώ αναζητά και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να ταυτοποιήσει τον δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν καταγγελίες για τουλάχιστον 4 επιθέσεις ενώ ο δράστης περιγράφεται ως μετρίου αναστήματος, με κοντά ξανθά μαλλιά που μιλά σπαστά αγγλικά και ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών. Ως σημεία σημεία των επιθέσεων αναφέρονται οι οδοί Μεθώνης, Βαλτετσίου, Ζωοδούχου Πηγής, Κωλέτη και Νικηταρά.

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον «δράκο των Εξαρχείων» – Τρεις επιθέσεις σε γυναίκες μέσα σε λίγες ώρες"

Κλειστά μαγαζιά αύριο 22/11 - Τι ισχύει για την Αθήνα - Κυριακή 26/11 με ανοιχτά μαγαζιά

Πρόταση να μείνουν κλειστά τα μαγαζιά την Τετάρτη 22/11 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης και για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις, έχουν κάνει οι εμπορικοί σύλλογοι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ποια μαγαζιά θα κλείσουν αύριο, Τετάρτη 22/11 αναλυτικά:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 14:30. «Ο πρόεδρος Γιάννης Αλέγρης και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας σε συνεχεία παρεμβάσεων άλλα και συναντήσεων στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τα επικείμενα φορολογικά μετρά αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις την Τέταρτη 22/11/2023 συντασσόμενοι με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Κέρκυρας. Καλούμε όλους του συναδέλφους Εμπόρους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ τα καταστήματα μας από τις 12.00μμ έως τις 14.30μμ. εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή μας. Είναι υποχρέωση μας να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο μας, άλλα και σε κάθε πολίτη που πλήττεται από τις Κυβερνητικές επιλογές ,που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό , που στοχοποιείται ως φοροφυγάς ΑΔΙΚΑ. Για όλους εμάς το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας και αξιοπρέπειας.»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, κατέθεσε επίσης πρόταση για κλειστά μαγαζιά στις 22 Νοεμβρίου 2023, με αφορμή τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Αυτό, προέκυψε σε τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της ΟΕΕΣΠ με τα συμβούλια των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας. Η διάσκεψη έγινε για τη λήψη αποφάσεων και για συμμετοχή στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βαγενάς, πρότεινε το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων, στις 22 Νοεμβρίου. Τα σωματεία – μέλη της ΟΕΕΣΠ, εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στα φορολογικά μέτρα και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους.

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η συζήτηση μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) και των συλλόγων-μελών της για το συγκεκριμένο θέμα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π., Γεώργιος Βαγενάς, πρότεινε καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, εν όψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων και άμεσες συνεδριάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας για λήψη αποφάσεων και συμμετοχή στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα.

Όλοι δε οι σύλλογοι – μέλη της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους, ενώ διεκδικούν την υλοποίηση των κάτωθι μέτρων «για τη στήριξή τους και όχι τον αφανισμό τους»:

Κλειστά μαγαζιά στην Αθήνα αύριο 22/11 - Τι ισχύει

Πάντως, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δεν έχει εκδώσει ακόμα καμία ανακοίνωση. Το ίδιο ισχύει και για τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, ο τελευταίος έχει δώσει «πράσινο φως» για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 26/11.

Black Friday 2023 με ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή - Οι ώρες λειτουργίας

Από ημέρα προσφορών, η Black Friday έχει μετατραπεί σε... μήνα προσφορών, αφού εκπτώσεις «τρέχουν» σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα εδώ και καιρό. Μάλιστα φέτος, όπως και πέρυσι, οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους - εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές - και την Κυριακή 26/11, αφού τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, προαιρετικά.

Την Black Friday 2023, που πέφτει φέτος Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ακολουθεί η Cyber Monday, 27/11, επισης ημέρα εκπτώσεων.

Καθώς η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά θα είναι προαιρετική, θα πρέπει να «τσεκάρετε» αν το κατάστημα που θέλετε να επισκεφτείτε είναι ανοιχτό.

Τα mall πάντως της Αθήνας, στην πλειοψηφία τους, έχουν ανακοινώσει πως θα ανοίξουν κανονικά την Κυριακή 26/11.

Το ωράριο λειτουργίας την Κυριακή 26/11

Αν και κάποιος επίσημος φορέας δεν έχει ενημερώσει σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων την Κυριακή, ωστόσο, συνήθως, ανοίγουν 11.00 με 19:00.

Ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Ανακοινώσεις για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους έχουν βγάλει τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα.

Golden Hall

Όπως διαβάζουμε στο site του εμπορικού επί της Κηφισίας τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 11 έως τις 19.00.

Athens Metro Mall

Για Bonus sales day κάνει λόγο το Athens MetroMall, καθώς τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου με εξίσου μεγάλες προσφορές. Πιθανότατα το ωράριο θα είναι 11 με 7 το απόγευμα.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης για το Mall στο Μαρούσι και το Avenue.

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κλειστά μαγαζιά αύριο 22/11 - Τι ισχύει για την Αθήνα - Κυριακή 26/11 με ανοιχτά μαγαζιά"

Νέες φωτογραφίες από την τραμπούκικη επίθεση έξω από τη Γεωπονική στην Ιερά Οδό – Φωτιές και σπασμένα τζάμια

Πεδίο μάχης θύμιζε η Ιερά Οδός έξω από το Γεωπονικό, όπου νεαρά άτομα είχαν βγει από τo Πανεπιστήμιο και έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους.

Στην Ελληνική Αστυνομία σήμανε συναγερμός για επεισόδια έξω από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Ιερά Οδό.

Άγνωστοι βγήκαν από το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα και έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ.

Λόγω των επεισοδίων η Ιερά Οδός είχε κλείσει, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια:

Σημειώνεται ότι ανάλογα επεισόδια είχαν γίνει και στην Ούλοφ Πάλμε, έξω από την Πολυτεχνειούπολη, όπου νεαρά άτομα έκλεισαν τον δρόμο με κάδους, βάζοντάς τους φωτιά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες φωτογραφίες από την τραμπούκικη επίθεση έξω από τη Γεωπονική στην Ιερά Οδό – Φωτιές και σπασμένα τζάμια"

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα το βράδυ – Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα αργά το βράδυ (Τρίτη 21-11-23) στα δυτικά και κυρίως αύριο Τετάρτη (22-11-2023), στα νότια της χώρας καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τρίτη (21-11-23) από αργά το βράδυ στη δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Αύριο Τετάρτη (22-11-23)
α. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
β. Πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες.
γ. Από το μεσημέρι στα ανατολικά τμήματα της Θράκης.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα της Τετάρτης (22-11-23) προς την Πέμπτη (23-11-23).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης.
  • Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα το βράδυ – Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας"

Ζάκυνθος: 30.000 ευρώ πρόστιμο στον 43χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο – Ηθική αυτουργός η 63χρονη θεία του

Σοκ προκαλεί η είδηση της θανάτωσης ενός σκύλου στη Ζάκυνθο. Για την αποτρόπαιη πράξη έχουν συλληφθεί ως γνωστόν ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για την 63χρονη θεία και τον 43χρονο ανιψιό από τη Ζάκυνθο, οι οποίοι κρατούνται για τη θανάτωση του σκύλου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ζακύνθου, συνέλαβαν τη γυναίκα και τον άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για «θανάσιμο τραυματισμό ζώου και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση».

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος ανιψιός, καθ’ υπόδειξη της 63χρονης θείας του, ιδιοκτήτριας του ζώου, το πυροβόλησε και το σκότωσε με κυνηγετικό όπλο.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, ενώ επιπλέον, σε βάρος του 43χρονου βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Νωρίτερα την Τρίτη (21.11.2023), ο 43χρονος δράστης και η 63χρονη θεία του πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας Ζακύνθου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: 30.000 ευρώ πρόστιμο στον 43χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο – Ηθική αυτουργός η 63χρονη θεία του"

Βίντεο-σοκ από τον άγριο ξυλοδαρμό της μαθήτριας στο Περιστέρι, από συμμαθήτριές της

Σοκαριστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συμμαθήτριές της σε γυμνάσιο στο Περιστέρι.

Το περιστατικό με τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές και μάλιστα τράβηξαν και βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις ανήλικες ηλικίας 16, 14 και 13 ετών.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:


Μαθήτρια του σχολείου είπε ότι «τσακώθηκαν για μια μπλούζα». «Έγιναν και άλλα περιστατικά αλλά όχι τόσο ισχυρά ας πούμε, όπως αυτό» είπε στον ΑΝΤ1 άλλη μαθήτρια. «Αν δεν σε νοιάζει και τους αγνοείς δεν σου κάνουν κάτι. Υπάρχει μία παρέα που κάνουν μαγκιές αλλά αν δεν ενδιαφερθείς δεν σου κάνουν κάτι. Πιστεύω πως έχει να κάνει με τις παρέες που μπλέκεις», σημείωσε.

Η σχετική ενημέρωση της αστυνομίας τονίζει:

«Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τη δράση της στην κατεύθυνση της πρόληψης και της καταστολής της νεανικής παραβατικότητας, στο πλαίσιο ενίσχυσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των ανηλίκων.

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 17-11-2023 στο Περιστέρι, -3- ανήλικες, ηλικίας 16, 14 και 13 ετών, για σωματικές βλάβες και απειλή σε βάρος συνομήλικής τους στο Περιστέρι.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ανήλικες επιτέθηκαν με λακτίσματα και απείλησαν λεκτικώς 13χρονη συνομήλική τους, εντός σχολικού συγκροτήματος στο Περιστέρι.

Επιπλέον αναζητείται έτερος ανήλικος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς βιντεοσκόπησε και διαμοίρασε σε έτερα άτομα την εν λόγω επίθεση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα». 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο-σοκ από τον άγριο ξυλοδαρμό της μαθήτριας στο Περιστέρι, από συμμαθήτριές της"

Ελευσίνα: Ανήλικοι επιτέθηκαν και λήστεψαν μαθητές γυμνασίου σε εκδρομή – 6 συλλήψεις

Χειροπέδες σε 6 ανήλικους πέρασε η αστυνομία στην Ελευσίνα. Οι δράστες επιτέθηκαν σε μαθητές γυμνασίου οι οποίοι βρίσκονταν στην πόλη στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Συγκεκριμένα, μαθητές γυμνασίου οι οποίοι είχαν πάει εκδρομή στην Ελευσίνα, δέχθηκαν επίθεση από έξι ανήλικους.

Οι δράστες, ηλικίας, 14, 15, 16 και 17 ετών, ακινητοποίησαν τους μαθητές και αφού τους απείλησαν, τους άρπαξαν χρήματα, ένα τσαντάκι και ένα μπουφάν.

Οι 6 συλληφθέντες εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και πλέον κατηγορούνται για «ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων».

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή τους και επιστράφηκαν στους μαθητές.

Οι ανήλικοι δράστες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελευσίνα: Ανήλικοι επιτέθηκαν και λήστεψαν μαθητές γυμνασίου σε εκδρομή – 6 συλλήψεις"

Εντοπίστηκαν 29 μετανάστες στη Χίο – Συνελήφθη ο διακινητή τους μετά από καταδίωξη

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Χίου, ύποπτο ταχύπλοο μηχανοκίνητο σκάφος, με μετανάστες.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει την σύλληψη. Ακολούθησε καταδίωξη, με ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και με κατάλληλους χειρισμούς ακινητοποιήθηκε το ταχύπλοο.

Ακολούθως το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην περισυλλογή συνολικά τριάντα αλλοδαπών (είκοσι άνδρες, έξι γυναίκες και τέσσερις ανήλικους), οι οποίοι με τη συνοδεία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Οι είκοσι εννέα από τους ανωτέρω οδηγήθηκαν στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου “ΒΙΑΛ”, ενώ συνελήφθη ο 44χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, καθώς και του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκαν 29 μετανάστες στη Χίο – Συνελήφθη ο διακινητή τους μετά από καταδίωξη"

Σπαρτιάτες: Ως ύποπτοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος καλούνται οι 10 βουλευτές

Καλούνται να καταθέσουν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη οι 10 βουλευτές του κόμματος των «Σπαρτιατών» και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος, ως ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Ειδικότερα, οι βουλευτές έχουν κληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Η Βουλή ήρε την ασυλία 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» με 285 υπέρ

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Νοεμβρίου, με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για άρση της ασυλίας 11 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας Σπαρτιάτες προκειμένου να εξεταστούν για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Υπερ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 285 βουλευτές ενώ ένας καταψήφισε και 15 απουσίαζαν.

Η έρευνα άνοιξε μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα για εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που λειτουργούν με όρους Greek mafia και καθοδηγούν τους βουλευτές του. Ο ίδιος υπονόησε ότι τα συγκεκριμένα κέντρα ελέγχονται από τον Ηλία Κασιδιάρη που στοχεύει στην ανατροπή του από την ηγεσία των Σπαρτιατών και τον πλήρη έλεγχο των ταμείων του κόμματος τα οποία θα υποδεχθούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση.

Λίγες ημέρες αργότερα ωστόσο, ο κ. Στίγκας επιχείρησε με παραληρηματικές καταγγελίες κατά των media και των πολιτικών του αντιπάλων να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και τις δικαστικές έρευνες που προκάλεσαν οι δικές του αποκαλύψεις.

Υποστήριξε αρχικά πως «δεν ξέρω αν η κατάθεση των βουλευτών θα μπορούσε να γίνει με μια απλή κλήση. Δεν κατηγορούνται για τίποτα. Η άρση ασυλίας γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού» για να προσθέσει στη συνέχεια: «Πώς εξαπατήσαμε το εκλογικό σώμα; Είπαμε ψέματα σε κάτι; Από την πρώτη στιγμή ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι θα στηρίξει τους Σπαρτιάτες. Είναι κακό; Έγινε κρυφά; Οποιοσδήποτε μπορεί να υποστηρίξει δημόσια ένα κόμμα. Που είναι το έγκλημα;» ενώ σε άλλο σημείο είπε «Θέμα καθοδήγησης δεν υπήρξε ποτέ σε εμένα. Δεν χειραγωγούμαι ούτε είμαι αχυράνθρωπος. Τιμώ τα παντελόνια που φορώ κι δεν θα ανεχόμουν να δεχθώ εντολές από κανένα».

Παράλληλα, εξαπολύοντας πυρά κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Βελόπουλου είπε «εμείς δεν εξαπατήσαμε τον λαό με απευθείας αναθέσεις ή πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε τηλεμάρκετινγκ. Δεν αλλάξαμε εμείς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» ενώ για τα ΜΜΕ ανέφερε «κάνουν ρεπορτάζ για το πως θα μοιραστούν οι έδρες των Σπαρτιατών. Βγάζουν δήθεν δημοσκοπήσεις εμφανίζοντας ακόμα και τον κ. Κουτσούμπα ως τον δημοφιλέστερο. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και ο πιο όμορφος».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σπαρτιάτες: Ως ύποπτοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος καλούνται οι 10 βουλευτές"

Λήστεψαν περαστικούς υπό την απειλή σύριγγας στη Θεσσαλονίκη – Χειροπέδες σε 2 άτομα

Υπό την απειλή σύριγγας, δύο άνδρες κατηγορούνται ότι λήστεψαν δύο περαστικούς στη Θεσσαλονίκη, από τους οποίους αφαίρεσαν 20 ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περιστατικό καταγγέλθηκε, χθες το μεσημέρι, στην οδό Δημητρίου Γούναρη, στο κέντρο της πόλης.

Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων οι δράστες συνελήφθησαν. Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για έναν 28χρονο κι έναν 40χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται στον εισαγγελέα. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Λήστεψαν περαστικούς υπό την απειλή σύριγγας στη Θεσσαλονίκη – Χειροπέδες σε 2 άτομα"

Γιατί αποσύρεται από τον ΕΟΦ παρτίδα συμπληρώματος διατροφής

Σε ανάκληση παρτίδας συμπληρώματος διατροφής, προέβησαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

"Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 23Α662, με ημ/νία λήξης 04/2026, του Συμπληρώματος Διατροφής 'TERRA FORTE Πόσιμο Διάλυμα', καθώς σε ορισμένα τεμάχια, κατά το πρώτο άνοιγμα του φιαλιδίου, διαπιστώθηκε εκτόνωση αερίου με ταυτόχρονη υπερχείλιση μέρους του περιεχομένου του υγρού.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής προληπτικής ανάκλησης της εταιρείας GENECOM ΙΚΕ, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί αποσύρεται από τον ΕΟΦ παρτίδα συμπληρώματος διατροφής"

Δυτική Αχαΐα: Τον κλητεύουν σε δίκη από τον άλλον κόσμο... (ΦΩΤΟ)

Σε μια εποχή που θέλουμε να υπερηφανευόμαστε για τα άλματα… στην ψηφιακή εποχή, κάποια απλά πράγματα στη χώρα μας, συνεχίζουν να προκαλούν γέλωτα, δείχνοντας ότι το ελληνικό δημόσιο παραμένει αθάνατο!

Παρακάτω, βλέπετε κλήτευση σε δίκη που αφορά άνδρα που διέμενε σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας. Και λέμε διέμενε γιατί ο άνθρωπος έχει αποδημήσει εις Κύριον από το 2003!

Κι όμως ο γιος του εδώ και 20 χρόνια θανόντος έλαβε προ ημερών, το έγγραφο που το Δικαστήριο τον καλεί στο εδώλιο, καθώς δεν ανανέωσε την άδεια κυνηγετικής καραμπίνας που κατείχε.

Το μόνο που μπορεί κάποιος στην περίπτωση αυτή να… ευχηθεί είναι να μην καταδικαστεί «ζώντας» σε άλλο κόσμο…

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυτική Αχαΐα: Τον κλητεύουν σε δίκη από τον άλλον κόσμο... (ΦΩΤΟ)"

Πώς διαμορφώνονται τα τιμολόγια ρεύματος τον Δεκέμβριο

Σταθερές ή χαμηλότερες χρεώσεις ανακοίνωσε η πλειονότητα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας για τον Δεκέμβριο, 2023.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ διατηρεί σταθερό το τιμολόγιο στα 17 σεντς ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, ενώ από 500 κιλοβατώρες και πάνω, η τιμή είναι 18,2 σεντς και για το νυχτερινό τιμολόγιο 12,9 σεντς.

Τα τιμολόγια του Δεκεμβρίου από εναλλακτικούς προμηθευτές είναι:

  • Protergia Οικιακό Value+: 0,0888 Euro/kWh από 0,1254 το Νοέμβριο.
  • Ήρων GENEROUS GUARANTEE HOME: 0,0693 Euro/kWh από 0,0855
  • Elpedison economy plus: 0,12 Euro/kWh (αμετάβλητο).
  • Nrg on time+: 0,11700 Euro/kWh (αμετάβλητο).
  • Watt&Volt Value+: 0,0888 Euro/kWh από 0,1254.
  • Φυσικό Αέριο Ελλάδος Ρεύμα Οικιακό MAXI Free+: 0,227 Euro/kWh από 0,139
  • Zenith Power Home now: 0,074 Euro/kWh από 0,099
  • Volton Energy Free: 0,1061 Euro (αμετάβλητο).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς διαμορφώνονται τα τιμολόγια ρεύματος τον Δεκέμβριο"

Αναδρομικά και αυξήσεις στους απόστρατους – Δικαιούχοι και ποσά

Μέχρι το Πάσχα του 2024 αναμένεται δεκάδες χιλιάδες απόστρατοι αξιωματικοί να δουν μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις τους ή να λάβουν αναδρομικά.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», έγγραφο του ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι οι συντάξεις τους επανυπολογίζονται με τη μείωση του Νόμου 4093 η οποία θα γίνει μικρότερη σε σχέση με αυτή που είχαν όταν η κράτηση υπολογιζόταν στο άθροισμα σύνταξης και μερίσματος. Οι αυξήσεις αναμένεται να φτάσουν έως και 97 ευρώ το μήνα και τα αναδρομικά στις 3.500 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι μειώσεις του Νόμου 4093 έγιναν σε συντάξεις ή άθροισμα συντάξεων και μερισμάτων άνω των 1.000 ευρώ με ποσοστά 55%, 10%, 15% και 20%. Ο επανυπολογισμός της μείωσης θα γίνει με τα ίδια ποσοστά αλλά με βάση μόνο το ποσό της κύριας σύνταξης και όχι με βάση το άθροισμα σύνταξης και μερίσματος. Και αυτό γιατί με το Νόμο 5018/2023 η κράτηση του Νόμου 4093 καταργήθηκε για τα μερίσματα. Δηλαδή ο επανυπολογισμός θα γίνει μόνο με βάση την σύνταξη χωρίς το μέρισμα.

Αν αλλάξει η κλίμακα περικοπών επειδή η σύνταξη από μόνη της είναι κάτω από 1.000 ευρώ ή κάτω από 1.500 ευρώ ή κάτω από 2.000 ευρώ τότε η μείωση του Νόμου 4093 θα μηδενισθεί ή θα γίνει μικρότερη. Κατά συνέπεια οι απόστρατοι θα δικαιούνται αύξηση η οποία θα δοθεί είτε ως μεγαλύτερη προσωπική διαφορά είτε ως νέα αύξηση αν έχει μηδενισθεί η προσωπική διαφορά.

Μόνιμες αυξήσεις

Όσο ίσχυε ο Νόμος 4093 σε έναν απόστρατο με 950 ευρώ κύρια σύνταξη και άλλα 170 ευρώ από μέρισμα, δηλαδή σύνολο στα 1.120 ευρώ, η μείωση ήταν 5% τόσο στη σύνταξη όσο και στο μέρισμα. Με την κατάργηση των περικοπών στα μερίσματα, η μείωση θα επιβάλλεται μόνο στην κύρια σύνταξη και η περικοπή στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι μηδενική καθώς από μόνη της η σύνταξη είναι κάτω από 1.000 ευρώ και δεν την πιάνει ο Νόμος 4093.

Αντίστοιχα, αν η σύνταξη με το μέρισμα άθροιζαν 1.600 ευρώ, ενώ από μόνη της η σύνταξη είναι 1.250 ευρώ, ο συνταξιούχος θα έχει κατά τον επανυπολογισμό μείωση 5% στην κύρια σύνταξη, ενώ πριν αυτή ήταν 10%.

Σημειώνεται ότι τα αναδρομικά των αυξήσεων που θα προκύψουν στις κύριες συντάξεις των αποστράτων ισχύουν από 1/1/2021, την ημερομηνία δηλαδή κατά την οποία εφαρμόστηκε αναδρομικά η κατάργηση της μείωσης του Νόμου 4093 από τα μερίσματά τους.

Η αύξηση που θα προκύψει θα είναι μόνιμη, έστω κι αν δοθεί με τη μορφή μεγαλύτερης προσωπικής διαφοράς.

Παραδείγματα:

Απόστρατος με παλιά κύρια σύνταξη 950 ευρώ και άθροισμα 1.120 ευρώ με το μέρισμα, είχε μείωση σύνταξης 5% και έχανε 47,5 ευρώ. Σήμερα παίρνει 874 ευρώ ανταποδοτική και εθνική σύνταξη και 76 ευρώ προσωπική διαφορά για να μην πέσει κάτω από τα 950 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό της μείωσης του Νόμου 4093, στην κύρια σύνταξη η κράτηση θα μηδενισθεί γιατί από μόνη της η σύνταξη είναι κάτω από 1.000 ευρώ και δεν προβλέπεται μείωση. Το κέρδος είναι 47,5 ευρώ και θα προστεθούν στην προσωπική διαφορά που θα γίνει 123,5 οπότε στο σύνολο η σύνταξη θα είναι 997,3 ευρώ. Τα αναδρομικά της αύξησης είναι 1.710 ευρώ.

Απόστρατος με παλιά κύρια σύνταξη 1.940 ευρώ και άθροισμα 2.528 ευρώ μαζί με το μέρισμα, είχε μείωση κύριας σύνταξης 15% και έχανε 291 ευρώ. Σήμερα παίρνει 1.784,8 ευρώ ανταποδοτική και εθνική σύνταξη και 155,2 ευρώ προσωπική διαφορά. Με τον επανυπολογισμό της μείωσης του Νόμου 4093 θα κερδίσει 97 ευρώ γιατί η μείωση πέφτει στο 10% από το 15%. Τα 97 ευρώ θα προστεθούν στην προσωπική διαφορά που θα γίνει 252,2 ευρώ. Μαζί με τα 1.784,8 ευρώ θα παίρνει τελική σύνταξη και προσωπική διαφορά 2.037 ευρώ. Τα αναδρομικά της αύξησης θα είναι 3.492 ευρώ.

Οι απόστρατοι που είχαν άθροισμα σύνταξης και μερίσματος πάνω από 2.000 ευρώ και είχαν μείωση 15% με το Νόμο 4093, ενώ μόνο η σύνταξή τους ήταν κάτω από 2.000 ευρώ και θα έπρεπε να έχουν περικοπή 10%, βγαίνουν κερδισμένοι γιατί η κράτηση θα πέσει σημαντικά και θα πάρουν τις υψηλότερες αυξήσεις σε σύγκριση με άλλους απόστρατους. Εξίσου κερδισμένοι είναι και όσοι παίρνουν σύνταξη κάτω των 1.000 ευρώ γιατί η κράτηση θα μηδενισθεί, ενώ με το μέρισμα περνούσαν τα 1.000 ευρώ και είχαν μείωση 5%.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικά και αυξήσεις στους απόστρατους – Δικαιούχοι και ποσά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news