facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Συμφωνία των Πρεσπών: Ποιες προσωπικότητες έχουν υπογράψει το αίτημα για δημοψήφισμα

Σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα κυκλοφορίας του σχετικού κειμένου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 13.000, ηλεκτρονικές μέσα από την πλατφόρμα του GoPetition, αλλά και έντυπες. Αρκετές ακόμα, αναμένεται να μαζευτούν κατά το αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Παραθέτουμε μερικές από τις υπογραφές προσωπικοτήτων ενδεικτικά για να τονίσουμε το εύρος της ανταπόκρισης που έχει βρει η πρωτοβουλία σε ποικίλους χώρους, όπου άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές αντικατοπτρίζοντας την ίδια την πολυμορφία της δημοκρατίας, ενώνουν την φωνή τους, γύρω από το αίτημα να εισακουστεί επί τέλους η βούληση του λαού, να επουλωθεί το βαθύ τραύμα που έχουν ανοίξει οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, αλλά και η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προέβλεπε δημοψήφισμα μόνο για την γειτονική χώρα.

Φυσικά, το αίτημα για δημοψήφισμα έχει αγκαλιαστεί ήδη από πολύ ευρύτερες δυνάμεις. Με δικές τους ανακοινώσεις, η κοινότητα του Αγίου Όρους, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεκάδες δήμοι της Βορείου Ελλάδας, αλλά και άλλες προσωπικότητες, με κορυφαίο τον Μίκη Θεοδωράκη απαιτούν κι εκείνοι δημοψήφισμα από την κυβέρνηση.


Ο κατάλογος θα συνεχίσει να συμπληρώνεται:

Αθερίδης Θοδωρής, ηθοποιός, σκηνοθέτης,

Αντιόχου Γιάννης, ποιητής

Αξελός Λουκάς, συγγραφέας – εκδότης,

Ασωνίτης Αλέξανδρος, συγγραφέας,

Βαλτινός Θανάσης, συγγραφέας,

Βάμβουκας Γεώργιος, καθ. πανεπιστημίου,

Βασιλακόπουλος Γιώργος, πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης . πρωην πρ. FIBA,

Γαλάτουλας Πέτρος, Πρόεδρος SENATE OF HELLENIC AMERICAN ORGANIZATION και A’ Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Γερμανός Βαγγέλης, τραγουδιστής, συνθέτης,

Δαμαβολίτης Κώστας, πρ. βουλευτής,

Δημητρούκα Αγάθη, ποιήτρια,

Διγενή Σεμίνα, παρουσιάστρια,

Θεοχάρους Ελένη, ευρωβουλευτής,

Καλεντερίδης Σάββας, γεωπολιτικός αναλυτής,

Καραθανάσης Θανάσης, καθ. πανεπιστημίου,

Καραμπελιάς Γιώργος, συγγραφέας, κίνημα Άρδην,

Κότσιρας Γιάννης, τραγουδιστής,

Κρούσκα Βέρα, ηθοποιός,

Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος, ηθοποιός

Λιγνάδης Δημήτρης, σκηνοθέτης, ηθοποιός,

Μάνου Αφροδίτη, τραγουδίστρια,

Μαχαιρίτσας Λαυρέντης, τραγουδιστής,

Μηλιώκας Γιάννης, τραγουδιστής,

Μητσιάς Μανώλης, τραγουδιστής,

Νικολάου Λιζέτα, τραγουδίστρια,

Νόλλας Δημήτρης, συγγραφέας,

Ξαρχάκος Σταύρος, συνθέτης,

Παπαθεμελής Στέλιος, πρ. Υπουργός,

Παπακωνσταντίνου Βασίλης, τραγουδιστής,

Παύλος (μακαριστός), μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης

Πισσίας Βαγγέλης, δρ διεθνών οικονομικών σχέσεων,

Ρέππας Μιχάλης, σεναριογράφος, ηθοποιός

Ρινάλντι Ρούντι, εκδότης εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς,

Σαΐα Ηρώ, τραγουδίστρια,

Σεραφείμ, μητροπολίτης Πειραιώς,

Σηφάκης Ιωσήφ, πληροφορικός, γαλλική ακαδημία επιστημών,

Σόρογκας Σωτήρης, ζωγράφος, επ. καθηγητής Αρχιτεκτονικής,

Τετράδης-Παπαδόπουλος Γιώργος, δημοσιογράφος

Φιλιππίδης Δημήτρης, πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

Φράγκος Φραγκούλης, πρ. ΑΓΕΕΘΑ, πρ. υπουργός,

Χουλιαράς Γιώργος, γλύπτης,

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία των Πρεσπών: Ποιες προσωπικότητες έχουν υπογράψει το αίτημα για δημοψήφισμα"

Μετ' εμποδίων η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού -Λόγω της βροχόπτωσης

Μετ' εμποδίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, αφού η συνεχής βροχόπτωση έγινε η αιτία να αλλάξουν τα σχέδια του δήμου.

Η τελετή ξεκίνησε περίπου στις 21:30, δηλαδή με μιάμιση ώρα καθυστέρηση. Αρχικά προβλήθηκε βίντεο με δημιουργούς του καρναβαλιού, ενώ στην συνέχεια ανέβηκαν στην σκηνή εκπρόσωποι βραβευμένων πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού» και το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων.

Κατόπιν η παρουσιάστρια της τελετής, η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, κάλεσε στην σκηνή τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκο Χρυσοβιτσάνο και τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του καρναβαλιού, λέγοντας τα εξής:

«Δεν μας σταματά τίποτα, είμαστε παντός καιρού. Το πατρινό καρναβάλι αναδεικνύει ξανά την δύναμή του. Είμαστε οι καλύτεροι και παλεύουμε σε όλα τα μέτωπα, με όποιες συνθήκες και αν επικρατούν. Αποδεικνύουμε ότι είμαστε το καλύτερο καρναβάλι της χώρας. Οι νέοι και οι νέες, τα πληρώματα του "Κρυμμένου Θησαυρού", η ψυχή του καρναβαλιού, είναι η ψυχή της πόλης μας. Συνεχίζουμε. Είμαστε οι καλύτεροι και μπορούμε».

Λόγω της βροχόπτωσης δεν παρουσιάστηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ η τελετή έληξε με τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Πάντως, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ήταν αρκετός ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου και περίμενε κάτω από την βροχή με τις ομπρέλες για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης του καρναβαλιού.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετ' εμποδίων η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού -Λόγω της βροχόπτωσης"

Χρηστίδης: Η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Θα είμαι πολύ σαφής και ξεκάθαρος: η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, με δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Οι λόγοι που θα γίνει κάτι τέτοιο, «έχουν αποτυπωθεί από την πρώτη στιγμή και επιβεβαιώνονται καθ όλη την διάρκεια των τελευταίων μηνών. Στην ΠΓΔΜ υπάρχει αυτή η συζήτηση και με τη ρηματική διακοίνωση επιβεβαιώνονται όσοι κίνδυνοι έχει επισημάνει η Φώφη Γεννηματά από την πρώτη στιγμή».

Για τις συνέπειες αν κάποιος διαφοροποιηθεί από την Κοινοβουλευτικό Ομάδα, είπε πως «είναι προφανές πως όσα είπε η Φώφη Γεννηματά συνεχίζουν να ισχύουν. Κοιτάξτε πέρα και πάνω από κόμματα, υπάρχει μια συζήτηση που αφορά μια συμφωνία η οποία δεσμεύει τη χώρα μας εις το διηνεκές και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το σκεφτούν όλοι οι βουλευτές παρά πολύ καλά γιατί θα απασχολεί και μας και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και συνολικά τα εθνικά μας συμφέροντα.

Πριν λοιπόν κλειστεί ένα θέμα το οποίο υπάρχει στα βόρεια σύνορα μας, θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε: δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συμφωνία; Δεν θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε κάποια σημεία περισσότερο, την ώρα που ξέρουμε ότι το μοναδικό που ενδιέφερε τον ευρωπαϊκό και διεθνή παράγοντα ήταν οι γείτονες μας να μπουν στην ευρωπαϊκή ένωση και στο ΝΑΤΟ; Επομένως εδώ και από το γεγονός δυο τρεις μέρες πριν κλείσει η ιστορία με το βόρεια Μακεδονία ο κ. Τσίπρας είχε αποδεχτεί ακόμα και το Μακεδονία του Ίλιντεν και ήταν η Φώφη Γεννηματά αυτή η οποία αντέδρασε τότε εκείνη την παρασκευή στη βουλή, φαίνεται ότι δεν έκαναν επί της ουσίας καμία διαπραγμάτευση» .

«Και επειδή αναφέρεστε και στη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το λέει και αυτό. Εάν υπήρχε εθνική συνεννόηση από την πρώτη στιγμή και είχαμε κάτσει όλοι γύρω από ένα τραπέζι να συνδιαμορφώσουμε ή να επαναδιατυπώσουμε την εθνική μας γραμμή, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τα εθνικά μας συμφέροντα

Η πρόεδρος ήταν σαφής στην χθεσινή συνέντευξη του Άλφα είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες και αυτό είναι το οποίο μπορώ να πω αυτή την στιγμή, ο πρόεδρος έχει πάντοτε στη διάθεση του μια σειρά σκέψεων τις οποίες μπορεί να τις εφαρμόσει όταν έρθει η ώρα , σε κάθε περίπτωση θέλω να σας πω ότι εμείς λειτουργούμε και είναι πολύ σημαντικό αυτό, Λειτουργούμε βάση την εθνική ευθύνη δεν είναι ζήτημα ξέρετε κομματικής πειθαρχίας», πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης.

Αναφορικά με τη συζήτηση με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε: «Έχει πάρει μια ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή, έχει πει ότι βλέπει θετικά σημεία αλλά στα θετικά σημεία θα έβαζε και κάποιους όρους ώστε να μην εργαλειοποιείται από τον κ. Τσίπρα αυτή η συμφωνία, διότι επί της ουσίας όλη αυτή η δημόσια συζήτηση παίρνει ένα χαρακτήρα ο οποίος είναι μιας ψήφος εμπιστοσύνης στο κ. Τσίπρα. Πιστεύω ότι όλοι θα κινηθούμε συντεταγμένα γιατί αυτό εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα

Τέλος, για τη συνέντευξη Γιώργο Παπανδρέου, σχολίασε ότι «έχει διατυπώσει την άποψη του και στο παρελθόν. Επισημαίνει στη συνέντευξη ταυ ότι αν είχε μεσολαβήσει η εθνική συνεννόηση το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο και το δεύτερο το οποίο επισημαίνει ΕΊΝΑΙ ότι η εργαλειοποίηση του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφική για τον τόπο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια δεν είναι προοδευτική δύναμη».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρηστίδης: Η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Ντιμιτρόφ από την Τουρκία: Η «Μακεδονία» έχασε μια γενιά, περιμένοντας λύση στο ονοματολογικό

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία για να αποτύχει» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ στο πρακτορείο Anadolu σε συνέντευξη του κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Άγκυρα.

Ο ΥΠΕξ της ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως τα διακυβεύματα που υπάρχουν και οι εγκωμιαστικές δηλώσεις από όλο το κόσμο καθιστούν τη συμφωνία των Πρεσπών καίριας σημασίας.

Ο Ντιμιτρόφ αφού χαρακτήρισε ιστορική τη διαδικασία ανέφερε ότι «η Μακεδονία έχει χάσει μια γενιά περιμένοντας, εξαιτίας αυτού του ζητήματος για την ονομασία».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο και ανέφερε ότι «κατά συνέπεια νομίζω ότι σύντομα, σε λίγες μέρες, θα δούμε αυτή την επικύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο».Ο Ντιμιτρόφ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια θα υπάρξει ψηφοφορία για το πρωτόκολλο προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στο ελληνικό κοινοβούλιο και ότι με την επικύρωση αυτή η διαδικασία θα οριστικοποιηθεί. Τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης στην Ελλάδα, η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα είναι ταχύτερη σε σχέση με την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. «Τυπικά, αυτό θα υλοποιηθεί (η προσχώρηση στο ΝΑΤΟ), ανάλογα με την ταχύτητα των διαδικασιών στα διάφορα κοινοβούλια, πιθανότατα, στις αρχές του επόμενου έτους. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, [το ζήτημα] θα τεθεί στο τραπέζι πολύ σύντομα, ίσως ακόμη και τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντιμιτρόφ από την Τουρκία: Η «Μακεδονία» έχασε μια γενιά, περιμένοντας λύση στο ονοματολογικό"

Με το «Μακεδονία ξακουστή» αναχώρησαν από τα Χανιά με το πλοίο για το συλλαλητήριο στην Αθήνα [εικόνες & βίντεο]

Με ελληνικές σημαίες και λάβαρα με το σύμβολο της Μακεδονίας, αλλά και κρητικές κατσούνες αναχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου από τα Χανιά οι συμμετέχοντες στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι διαμαρτυρόμενοι υπέρ της Μακεδονίας κυμάτισαν μια τεράστια ελληνική σημαία στο λιμάνι της Σούδας και τραγουδώντας το Μακεδονία Ξακουστή, αλλά και συνθήματα ενάντια των πολιτικών επιβιβάστηκαν στο καράβι της ΑΝΕΚ για τον Πειραιά, για να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία της Κυριακής στην Αθήνα.
Δείτε το βιντεάκι του zarpanews.gr με τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:Σύμφωνα με πληροφορίες από τους διοργανωτές, η ΑΝΕΚ παρείχε 50% έκπτωση στα εισιτήρια για τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο.
zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με το «Μακεδονία ξακουστή» αναχώρησαν από τα Χανιά με το πλοίο για το συλλαλητήριο στην Αθήνα [εικόνες & βίντεο] "

«Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο» -Το βίντεο-κάλεσμα των διοργανωτών

Τους λόγους για τους οποίους, κατά τη γνώμη τους, οι πολίτες πρέπει να δώσουν το «παρών» στο αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία παραθέτουν οι διοργανωτές.

Συγκεκριμένα, με νέο βίντεο καλούν τους Έλληνες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, γιατί «τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Το βίντεο ξεκινάει με το ερώτημα «Τι με ρωτάς; Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο;» και στη συνέχεια παραθέτει τα 18 επιχειρήματα.


  • Γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει
  • Γιατί διάβασα και ξέρω
  • Γιατί δεν μπορούν να με κοροιδέψουν
  • Γιατί δεν είναι δική τους περιουσία για να την πουλήσουν
  • Γιατί δεν είμαι «καναπεδάτη»
  • Γιατί νιώθω την ανάγκη να αντιδράσω
  • Γιατί αποφασίζουν για μένα χωρίς εμένα
  • Γιατί δεν μασάω το παραμύθι τους
  • Γιατί δεν δικαιούμαι να απουσιάσω
  • Γιατί δεν έχω αυταπάτες για τη σύνθετη ονομασία
  • Γιατί είμαστε οι περισσότεροι και πρέπει να το δείξουμε
  • Γιατί δίνουν την Ιστορία μου και τον Πολιτισμό μου
  • Γιατί δεν αντέχω άλλο
  • Γιατί δεν γονατίζω άλλο
  • Γιατί δεν παραχωρώ άλλο
  • Γιατί δεν ξεχνώ άλλο
  • Γιατί δεν φοβάμαι άλλο
  • Γιατί αν δεν αγωνιστώ δεν έχω δικαίωμα να μιλώ




iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο» -Το βίντεο-κάλεσμα των διοργανωτών "

ΕΛ.ΤΑ.: Κλείνουν 215 καταστήματα - Απολύονται 2.000 εργαζόμενοι

Σε σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία τους αλλά και στο εργασιακό δυναμικό τους ετοιμάζονται να προβούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ακολουθώντας το πλάνο που προτείνει η Pricewaterhousecoopers.

Η νέα διοίκηση καλείται να εφαρμόσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ μέσα στην επόμενη τριετία και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπερταμείου, το οποίο και ελέγχει το 90% της εταιρείας.

Η εφαρμογή των σαρωτικών αλλαγών κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι καθότι συναντούν ήδη σφοδρές αντιδράσεις από τους 6.000 εργαζομένους των ελληνικών ταχυδρομείων και οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο και απεργία την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

Βασικό ζητούμενο της όλης προσπάθειας είναι να κλείσει η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα των ΕΛΤΑ, η οποία αγγίζει τα 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, τα ΕΛΤΑ διεκδικούν περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο για τις υπηρεσίες του την προηγούμενη πενταετία.

Το σχέδιο της προβλέπει μείωση των λειτουργικών εξόδων με κλείσιμο 215 καταστημάτων σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα απόλυση περισσότερων από 2.000 εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις για την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΤΑ.: Κλείνουν 215 καταστήματα - Απολύονται 2.000 εργαζόμενοι"

Καταγγελία της συμφωνίας των Πρεσπών ζητά η Ένωση Κεντρώων

Η Ένωση Κεντρώων ζητάει να ληφθεί απόφαση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την καταγγελία της συμφωνίας των Πρεσπών ενώ καλεί τους φίλους και τα μέλη της να δώσουν την παρουσία τους το αυριανό συλλαλητήριο.

«Η ώρα της ιστορικής ευθύνης έφθασε για τους τριακόσιους βουλευτές. Η Ελληνική Βουλή καλείται άρον- άρον να κυρώσει την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Η Ένωση Κεντρώων ζητάει την ύστατη ώρα, να ληφθεί απόφαση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την καταγγελία της συμφωνίας”, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

“Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε το κρατίδιο των Σκοπίων με ισχυρά ανταλλάγματα, αφού όμως επιλέξει την ονομασία Σκόπια και αποδείξει έτσι τις αγαθές προθέσεις του προς την Ελλάδα. Όσον αφορά το αυριανό συλλαλητήριο, καλούνται όλοι οι φίλοι και τα μέλη της Ένωσης Κεντρώων δια της παρουσίας τους να το διογκώσουμε, ώστε να τρομάξουν οι υπερασπιστές της συνθήκης των Πρεσπών. Ακόμη και να κυρωθεί η συνθήκη, ο λαός θα την ακυρώσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία της συμφωνίας των Πρεσπών ζητά η Ένωση Κεντρώων"

Παμμακεδονική: Από ποιες πόλεις θα περάσει το κομβόι για τις Πρέσπες

Το πρόγραμμα βήμα προς βήμα και τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή και την οργάνωση της 7ήμερης πορείας από τις Πρέσπες στην Αθήνα, για το Μακεδονικό, έδωσε στη δημοσιότητα η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση με όλα τα στοιχεία που αφορούν τους ενδιαφερόμενους:

«Η Μεγάλη Πορεία Διαμαρτυρίας ξεκινά από την πόλη των Πρεσπών την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, επομένη ημέρα του κεντρικού συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου 2019 στην πλατεία συντάγματος.

Η Μεγάλη Πορεία Διαμαρτυρίας από την Πόλη των Πρεσπών θα βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη στο 7ημερο 21 με 27 Ιανουαρίου. Δηλαδή κατά την διάρκεια της συζήτησης στο Εθνικό Κοινοβούλιο του κειμένου των Πρεσπών οι Έλληνες Πολίτες ανά πόλη θα διαμαρτύρονται συνολικά και με καθολικό τρόπο.

Η Μεγάλη Πορεία ολοκληρώνεται με κατάληξη την Κυριακή 27 Ιανουαρίου με νέο δεύτερο γενικευμένο συλλαλητήριο στις 16:00 πάλι στην πλατεία Συντάγματος.

Επειδή θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη από drones και άλλα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα ήταν καλό να ακολουθηθούν οι κάτωθι οδηγίες ώστε το μήνυμα που θα εκπέμπεται να είναι κοινό και με καθολικό χαρακτήρα.

Μήνυμα συμμετοχής στην μεγάλη Διαμαρτυρία όλου του Ελληνικού Λαού με μαζικό χαρακτήρα.

Η διαμαρτυρία είναι σχεδιασμένη έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες!

Ο κάθε ένας από την πόλη του. Από την οικεία του. Από το σημείο διαμονής του.

Δίνονται οδηγίες και πρακτικοί τρόποι συμμετοχής σε αυτή την συμβολική μαζική καθολικού με Πανεθνικό χαρακτήρα διαμαρτυρία των Ελλήνων Πολιτών

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στην Μεγάλη Πορεία Διαμαρτυρίας συμετέχει ο Ελληνικός Λαός είτε οργανωμένα- μαζικά μέσω των φορέων συμμετοχής του(συλλόγους, σωμματεία, ενώσεις προσώπων, ενορίες κτλ), είτε ατομικά- προσωπικά με το δικό του μέσο μεταφοράς (Ι.Χ. ,μοτοσακό κτλ)
Η Κεφαλή της Πορείας Διαμαρτυρίας θα σταθμεύει σε κάθε πόλη μόνον για λίγα χρονικό διάστημα για μια μικρή συμβολική έκφραση διαμαρτυρίας
Εν συνεχεία η πορεία θα συνεχίζει την πορεία προς την καθορισμένη διαδρομή της με την επιπρόσθετη συμμετοχή Πολιτών από κάθε πόλη
Στην Μεγάλη Πορεία Διαμαρτυρίας μπορούν να λάβουν μέρος Πολίτες με προσωπικά Ι.Χ. μοτοσυκλέτες, Πούλμαν, και κάθε άλλο μέσο μεταφοράς.
Κάθε όχημα που ακολουθεί την πορεία έχει ως χαρακτηριστικό την Ελληνική Σημεία ΜΟΝΟΝ στο όχημα τους.
Κάθε απόγευμα μεταξύ 14:00 και 16:00 η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας θα ανταποκρίνονται στους τοπικούς φορείς, εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που οργανώνουν ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πόλη τους.
Την μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας καλείται να στηρίξει και πλαισιώσει ο τοπικός ιερός κλήρος, οι αιρετοί άρχοντες, αξιωματούχοι κάθε πόλης, φορείς και ενώσεις, απλοί Πολίτες.
Την εικόνα της πορείας και το μύνημα προς τα διεθνή ΜΜΕ θα βοηθήσει η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας καθόλη την διάρκεια του 7ημερου διέλευσης της πορείας με μια μαύρη κορδέλα(ένδειξη αντίδρασης και πένθους) που θα προστεθεί στον ιστό (κοντάρι) της σημαίας.
Οι Ιεροί ναοί, κατ εκτίμηση και με έγκριση του οικείου Ιεράρχη κατά την διέλευση της πορείας μέσα από τις πόλεις κρούουν τις καμπάνες εις ένδειξη συμμετοχής στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας
Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ! ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ! ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.
Διαδηλώνουμε ήρεμα. Ειρηνικά. Σε πνεύμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας.
Δεν εκφραζόμαστε με ύβρεις. Δεν υιοθετούμε μη νόμιμες πρακτικές.
Απέχουμε από κάθε ακραία μορφή έκφρασης.
Κάθε άλλη συμπεριφορά δεν υιοθετείται – δεν εγκρίνεται.

Το πρόγραμμα που σε συνεργεία και συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς ανά πόλη έχει ως εξής:

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

13:00 άφιξη στις Πρέσπες
14:00 τελετή υπογραφής ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕΤΑΞΥ Ν.ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΚΑΙ Ν. ΚΟΝΤΖΙΑ
Πορεία προς τις Πόλεις της Καστοριάς και της Φλώρινας
18:00 εκδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Πόλη της Φλώρινας από τοπικούς Φορείς Συλλόγους και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών
Διανυκτέρευση στην πόλη της Φλώρινας
Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Εκκίνηση από Πόλη της Φλώρινας
10:30 άφιξη στην πόλη της Πτολεμαϊδας
12:30 άφιξη στην Πόλη Κοζάνης
15:00 άφιξη στην Πόλη της Βέροιας
16:30 άφιξη στην Πόλη της Νάουσας
18:00 άφιξη στην Πόλη της Έδεσσας
Διανυκτέρευση στην Έδεσσα
Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

09:00 Αναχώριση από την Πόλη της Έδεσσσας τις πρωινές ώρες
10:30 Άφιξη στην Πόλη των Γιανιτσών
12:30 άφιξη στην Πόλη του Κιλικίς
14:30 άφιξη στην Πόλης των Σερρών εκδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
18:00 άφιξη στην Πόλη της Δράμας ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Εκκίνηση από την Πόλη της Δράμας τις πρώτες πρωινές ώρες
11:00 άφιξη στην Πόλη της Καβάλας
Εκκίνηση από την Αλεξανδρούπολη για την Θεσσαλονίκη
16:00 Άφιξη στην Πόλη της Θεσσαλονίκης εκδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Πόλη της Θεσσαλονίκης
Διανυκτέρευση στην Πόλη της Θεσσαλονίκης
Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Εκκίνηση από την Πόλη της Θεσσαλονίκης τις πρωινές ώρες
12:00 άφιξη στην Πόλη της Κατερίνης
12:00 Εκίνηση από Βόλο , Τρίκαλα
16:00 άφιξη στην Πόλη της Λάρισσας εκδήλωση Διαμαρτυρίας
Διανυκτέρευση στην Πόλη της Λάρισσας
ΕΠΙΣΗΣ ταυτόχρονα την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου

Εκκίνηση από τα 12νησα την Κρήτη και τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού άφιξη στον Πειραιά και στα Λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου
Εκκίνηση από Πελοπόνησο και συγκεκριμένα από τις Πόλεις Καλαμάτα , Πύργο, Αμαλειάδα, Πάτρα , Σπάρτη, Τρίπολη,
Η Πορεία από Πελοπόνησο άφιξη στην Κόρινθο κεντρική εκδήλωση Διαμαρτυρία στις 16:00
Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Η κεντρική πορεία από Πρέσπες βρίσκεται στην Λάρισσα και ξεκινά προς Θήβα και πορεύεται στις Πόλεις Λαμίας, Λειβαδιάς με κατεύθυνση την Πόλη της Θήβας
12:00 Άφιξη στην Πόλη της Λαμίας
15:00 άφιξη στην Πόλη της Λειβαδιάς
16:00 άφιξη στην Πόλη της Θήβας

Οι Πορείες από Βόρειο Ελλάδα επιταχύνουν αναλόγως των γεγονότων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και πάντα σε συνενόηση με τους ανθρώπους τους φίλους και τους συνεργάγτες της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΝΗΣΙΑ, ΚΡΗΤΗ, 12ΝΗΣΑ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

16:00 κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά στην πλατεία δημοτικού Θεάτρου, Πλατεία Κοραή με την συμμετοχή : Κρητών , των δηδηλωτών από την νησιωτική Ελλάδα και την Πελοπόνησο!
Την κεντρική ευθύνη για την συγκέντρωση στον Πειραιά αναλαμβάνουν φορείς και ομάδες πολιτών του Πειραιά για αυτό και εκζητούν την ευχή και την Ευλογία του οικείου Ιεράρχη σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ Σεραφείμ
Το ίδιο ισχύει και για κάθε μεγάλη πόλη από όπου θα περάσει η πομπή της μεγάλης Πορείας Διαμαρτυρίας.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Όλοι, και από την κεντρική πορεία από Βορεία Ελλάδα και από Πελοπόνησο καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος στις 16:00 έχουμε λοιπόν

Εκκίνηση από τις Πόλεις της Θήβα, Χαλκίδος και τον Πειραιά για πλατεία Συντάγματος
Θα εκδοθεί αναλυτικά σχετική ανακοίνωση – δελτίο τύπου όπου θα περιλαμβάνονται και περισσότερες λεπτομέριες πέρα από όσα ανακοινώνουμε στην παρούσα χρονική στιγμή. Θα δωθούν στοιχεία επικοινωνίας με τους κεντρικούς εξουσιοδοτημένους συντονιστές σε κάθε πόλη.
Θα δωθούν από τους συντονιστές τα σημεία συνάντησης στην πόλη των Αθηνών και γενικώς στην Αττική την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ή την ημέρα συζήτησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του συμφώνου μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Ν. Δημητρώφ , Αλέξη Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ πρωθυπουργούς αντίστοιχα Ελλάδος και Σκοπίων

Θα εκδοθεί νεότερο αναλυτικό πρόγραμμα ανά πόλη και ανά περιοχή με τα τηλέφωνα επικοινωνίας το μαιλ που θα απευθύνονται φίλοι και εθελοντές είναι το panmacedonianGreece.press@gmail.com

* Το πρόγραμμα εκ μέρους της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας καθώς και τις κεντρικές θέσεις αλλά και την φιλοσοφία όπως και την ερμηνεία που διέπει αυτή την πρωτοβουλία, για αυτή την μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, που ξεκινά την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου από τις Πρέσπες, έθεσε υπόψη των εκρποσώπων του (ελληνικού & διεθνούς) Τύπου την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεντεύξεων της ΕΣΗΕΑ ο Ιωάννης Μαλταπές, ένας εκ των δικηγόρων στενός συνεργάτης, υποστηριχτής και φίλος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας (Ελλάδος – Αθηνών)».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παμμακεδονική: Από ποιες πόλεις θα περάσει το κομβόι για τις Πρέσπες"

Κλίμα τρομοκρατίας σε χωριά της Βορείου Ηπείρου από αγνώστους (Φωτο)

Σε έξαρση βρίσκονται αυτό τον καιρό οι διαρρήξεις και οι εισβολές σε σπίτια Βορειοηπειρωτών στα χωριά της Βορείου Ηπείρου από αγνώστους.

Στο χωριό Λουψάτι της περιοχής Ριζών του Δήμου Φοινίκης είχαμε διαρρήξεις σε 5 σπίτια. Απ ότι φαίνεται το κίνητρο των αγνώστων ήταν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους του χωρίου που ζουν μόνιμα εκεί. Οι δράστες αφού εισέβαλαν στα σπίτια έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους από ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα μέχρι και τις λεκάνες της τουαλέτας και έφυγαν χωρίς να έχουν κλέψει κανένα αντικείμενο.

Οι μόνιμοι κάτοικοι θεωρούν πως είναι μια τρομοκρατική κίνηση ώστε να εκφοβηθούν για να εγκαταλείψουν το χωριό τους.

Η Αλβανική αστυνομία έχει να επιδείξει ΜΗΔΕΝΙΚΟ έργο, καμία σύλληψη και καμία σοβαρή έρευνα ....

himara
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλίμα τρομοκρατίας σε χωριά της Βορείου Ηπείρου από αγνώστους (Φωτο)"

Κ. Μητσοτάκης: Μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ εντός διετίας

Για τη μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ εντός διετίας δεσμεύθηκε από την Κρήτη ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς και για τη μείωση της φορολογίας όσο επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση. «Φιλοδοξώ ο κατώτερος φορολογικός συντελεστής να πάει στο 9% για τα εισοδήματα έως 10 χιλιάδες ευρώ» είπε ο πρόδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους του αγροκτηνοτροφικού τομέα απ’ όλη την Κρήτη, στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, συνεχίζοντας την διήμερη περιοδεία του.

Ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με δεδομένη όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών, την ασφυκτική φορολογία. Όπως εξήγησαν ένα μεγάλο τμήμα της παραγωγής, προκειμένου να μην αντιμετωπίζει το εύρος της φορολογίας, διαθέτει το λάδι με πρόχειρους τρόπους, το ίδιο και τα υπόλοιπα προϊόντα, περιορίζοντας την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης.

Οι παραγωγοί αναφέρθηκαν στο μεταφορικό ισοδύναμο από το οποίο έχει εξαιρεθεί η Κρήτη, τη δακοκτονία που πρέπει να μεταβιβαστεί ουσιαστικά και όχι τυπικά στις Περιφέρειες, όπως επίσης τα κόκκινα δάνεια αγροτών και τις ελληνοποιήσεις προϊόντων που όπως εξήγησαν δεν αφήνουν περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης στον πρωτογενή τομέα. Ο κ. Μητσοτάκης επικέντρωσε στην εκπαίδευση των αγροτών και τη σύνδεση με τον αγροτικό τομέα, λέγοντας:

«Η αναβάθμιση των προϊόντων μέσα από την εκπαίδευση και κατάρτιση των παραγωγών, θα βοηθήσει σημαντικά ενώ και η σύνδεση με τον τουρισμό θα δημιουργήσει νέα πορεία για τους παραγωγούς. Η Κρήτη είναι ιδανικός προορισμός για να πουλάει εμπειρίες. Δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία αλλά είναι και το φαγητό, το κρασί, ο χορός, το περιβάλλον, ο πολιτισμός».

Ο κ. Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά την φορολογία, ξεκαθάρισε ότι όσο αυτή αυξάνεται τόσο ενισχύεται η φοροδιαφυγή ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις περί μείωσης του ΕΝΦΙΑ και του κατώτερου φορολογικού συντελεστή, τονίζοντας:

«Αποτελεί δέσμευση ότι θα μειώσουμε τη φορολογία στην έκταση που θα επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση, αλλά είναι μη διαπραγματεύσιμο ότι θα προχωρήσουμε κατά 30% μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σε βάθος διετίας ενώ φιλοδοξώ ο κατώτερος φορολογικός συντελεστής να πάει στο 9% για τα εισοδήματα έως 10 χιλιάδες ευρώ».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ που έλαβε σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα των εκπροσώπων των παραγωγών, ζήτησε ο πρωτογενής τομέας να στηριχθεί στα συνεργατικά σχήματα, χωρίς τις «αμαρτίες» του παρελθόντος, ενώ διευκρίνισε ότι θα δοθούν φορολογικά κίνητρα σε όσους κάνουν πράξη τις συνεργασίες.

Ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να δει με ενδιαφέρον το έργο εκτροπής του Πλατύ ποταμού που θα δώσει ουσιαστικό αέρα ανάπτυξης στην περιοχή, ενώ του χάρισε ως αναμνηστικό δώρο, το έμβλημα του Δήμου, που είναι ο δίσκος της Φαιστού.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Παναγίας Καλυβιανής, ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια του νησιού, την οποία είχε επισκεφθεί πριν πολλά χρόνια με τη μητέρα του, όπως είπε, ευχαριστώντας παράλληλα την ηγουμένη για την αγάπη που έδειχναν για τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε επισκεφθεί αρκετές φορές τη Μονή:

«Είχα έρθει μικρός με τη μητέρα μου στη Μονή. Χαίρομαι που είμαι εδώ και επίσης σας ευχαριστώ που δείξατε αγάπη στον πατέρα μου, τον θυμάστε και τον μνημονεύετε».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ επισκέφθηκε επίσης την περιοχή Ασήμι και αμέσως μετά τον Πύργο, ενώ το απόγευμα συνέχισε την περιοδεία του στο ορεινό Ρέθυμνο.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης: Μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ εντός διετίας"

Ο Ρουβίκωνας ξαναχτύπησε: Εισβολή στα Jumbo Παγκρατίου (βίντεο)

Μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν εισβολή στο πολυκατάστημα Jumbo, στην περιοχή του Παγκρατίου, καταγγέλοντας ως «άθλιες» τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στη μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια και μίλησαν με πελάτες και υπαλλήλους.

Δείτε το βίντεο από την εισβολή: 




Ακολουθεί η ανακοίνωση που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου: 

«Σε όλους και όλες μας είναι λίγο πολύ γνωστές οι άθλιες εργασιακές συνθήκες σε κάθε κατάστημα του ομίλου Jumbo. Μοιράσαμε κείμενα σε πελάτες και υπαλλήλους και ζητήθηκε απο τον υπεύθυνο να μεταφέρει στα αφεντικά του οτι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. 

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που συμμετείχαν αποχώρησαν συντεταγμένα φωνάζοντας συνθήματα στους δρόμους του Παγκρατίου.

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρουβίκωνας ξαναχτύπησε: Εισβολή στα Jumbo Παγκρατίου (βίντεο)"

Τα τρία «αγκάθια» της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης

Με διαφωνίες και ενστάσεις σε τρία σημαντικά θέματα –τον νόμο Κατσέλη, τον κατώτατο μισθό και τις ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως την Εγνατία Οδό–, ξεκινούν τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, τα συγκεκριμένα θέματα δεν αποκλείεται τελικά να φτάσουν προς συζήτηση ακόμη και στο Eurogroup της 11ης Mαρτίου, στο οποίο αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση ή μη των 750 εκατ. ευρώ των SMPs και ΑNFAs (επιστροφή κερδών κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα που κατέχουν).

Πρόκειται για θέματα πολιτικά ευαίσθητα, στα οποία η κυβέρνηση προφανώς θα ήθελε να αποφύγει αντιδημοφιλείς λύσεις, ιδίως στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Για το διάδοχο σχήμα του ν. Κατσέλη, που λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου, το επίμαχο σημείο είναι το όριο της αξίας της προστατευόμενης πρώτης κατοικίας. Οπως είναι γνωστό, το όριο αυτό φτάνει σήμερα στις 280.000 ευρώ για ζευγάρι με τρία παιδιά. Οι τράπεζες θέλουν να κατέβει το όριο αυτό στις 100.000 ευρώ και οι θεσμοί βρίσκονται σε ανάλογο μήκος κύματος. Εξ ου και στην κυβέρνηση θεωρούν ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες, θα είναι ευκολότερο να συμφωνήσουν και οι θεσμοί. Ακόμη, όμως, δεν βρισκόμαστε εκεί. Το διάδοχο σχήμα του ν. Κατσέλη δεν θα αναπροσαρμόζει απλώς τα όρια του σημερινού νόμου, αλλά θα είναι ένα εντελώς νέο πλαίσιο, ανάλογο με το κυπριακό μοντέλο, που θα προβλέπει δυνατότητα «κουρέματος» εφόσον το υπόλοιπο του δανείου υπερβαίνει την αξία του ακινήτου. Οπως προκύπτει από σύσκεψη προετοιμασίας των συναντήσεων της ερχόμενης εβδομάδας, το όριο θα αφορά την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Επιπλέον, το νέο σχήμα θα προβλέπει επιδότηση της δόσης του δανείου από το κράτος, με εισοδηματικά κριτήρια. Το σχετικό όριο θα καθοριστεί με βάση τα περιθώρια που δίνει το προβλεπόμενο στον προϋπολογισμό κονδύλι των 150 εκατ. ευρώ.

Για τον κατώτατο μισθό, η κυβέρνηση προτάσσει τις προτάσεις της ειδικής επιτροπής του υπουργείου, που προβλέπουν αυξήσεις μεταξύ 5% και 10%, με επικρατέστερο ένα ενδιάμεσο σενάριο της τάξης του 7,5%. Η Κομισιόν έχει διαμηνύσει εμμέσως, διά στόματος Πιερ Μοσκοβισί, τις ανησυχίες της ως προς το ύψος των αυξήσεων, συνιστώντας «σύνεση» και προειδοποιώντας ότι οι αυξήσεις πρέπει να είναι συμβατές με την οικονομική κατάσταση και το επίπεδο της ανεργίας. Η κυβέρνηση αναμένεται να πιέσει για σχετικά υψηλές αυξήσεις, καθώς στο συγκεκριμένο μέτρο, που θα ισχύσει από 1ης Φεβρουαρίου, ποντάρει πολλά, ενόψει εκλογών.

Για την Εγνατία Οδό, οι θεσμοί εκφράζουν έντονη δυσφορία για τις καθυστερήσεις, για τις οποίες θεωρούν ότι φέρει ευθύνες ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, και τονίζουν ότι είναι επείγον να αρχίσει να σημειώνεται κάποια πρόοδος και να επιλυθούν όλα τα εκκρεμή θέματα. Πέρα από τα παραπάνω τρία «αγκάθια», σημαντική εκκρεμότητα είναι η τοποθέτηση των γενικών γραμματέων στα υπουργεία, η οποία –αν και εκκρεμεί από το περασμένο καλοκαίρι– δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου, προθεσμία που έχει θέσει η Κομισιόν για να ικανοποιηθούν τα 16 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. «Είναι φορτωμένο το ΑΣΕΠ», είπε χθες αρμόδια κυβερνητική αξιωματούχος.

Η Κομισιόν έχει διαμηνύσει, επίσης, με πρόσφατη επιστολή του Ντέκλαν Κοστέλο, ότι πέραν των 16 προαπαιτουμένων, περιμένει ενημέρωση για το πιθανό κόστος των επικείμενων δικαστικών αποφάσεων για τις περικοπές των συντάξεων και των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να το αντιμετωπίσει.

Οι θεσμοί έχουν εκτιμήσεις για κόστος της τάξης των 6-14 δισ. ευρώ, ενώ στην Αθήνα κυβερνητικοί υπολογισμοί το ανεβάζουν μέχρι και στα 29 δισ. ευρώ, εφόσον η αναδρομικότητα ισχύσει για όλους και από το 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητική πηγή, η κυβέρνηση σκοπεύει να «απαντήσει» σε πιθανές δημοσιονομικά καταστροφικές δικαστικές αποφάσεις, κυρίως, με ψήφιση νέων νόμων. Διαφορετικά, ο προϋπολογισμός δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το κόστος. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των θεσμών την Τρίτη.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα τρία «αγκάθια» της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης"

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί - Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στον ρυθμό του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα διεξαχθεί στο Σύνταγμα, θα κινείται την Κυριακή η Αθήνα. Μεγάλες περιοχές στο κέντρο της πρωτεύουσας θα βρίσκονται υπό καθεστώς «πολιορκίας», με χιλιάδες αστυνομικούς, ελικόπτερα, drones, κλειστούς σταθμούς μετρό και αποκλεισμένους δρόμους, καθώς χιλιάδες πολίτες απ' όλη την Ελλάδα, θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενόψει και της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή για την επικύρωσή της.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το μεγάλο - όπως προβλέπεται – συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και εντάσεις. 

Την ίδια στιγμή, το μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια θα μείνει κλειστό από τις 10:00 το πρωί μέχρι… νεοτέρας, δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθεί το συλλαλητήριο και να διασφαλιστεί η ομαλή επαναφορά των περιοχών που θα είναι αποκλεισμένες, στη διάθεση των πολιτών. Οι συρμοί θα πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους, ωστόσο δεν θα κάνουν στάση στους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Κυβερνητικά κτίρια και στόχοι υψηλού κινδύνου θα φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως ενώ θα ενεργοποιηθεί στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και εμπνευστές του σχεδίου ασφαλείας, κατέληξαν σε τρεις μεγάλους υπαίθριους χώρους (ΟΑΚΑ, Μπατμικτον και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), όπου θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν από την περιφέρεια τον κόσμο που θα θέλει να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Τα ελικόπτερα της αστυνομίας, θα περιπολούν και θα κατοπτεύουν από αέρος την πρωτεύουσα ενώ σε στενό κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πρεσβείες. 

Ένα ακόμη ζητούμενο που έχει να αντιμετωπίσει η Αστυνομία, εκτός από την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του συλλαλητηρίου, είναι ενδεχόμενες ενέρεγειες ακροδεξιών, αλλά και ενδεχόμενες συγκρούσεις με αντιεξουσιαστές. Ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και κατά την αποχώρηση των χιλιάδων πολιτών από την πλατεία Συντάγματος, ώστε ομάδες νεαρών που βέβαια θα έχουν παρεισφρήσει στο συλλαλητήριο, να μην κατευθυνθούν σε σημεία που βρίσκονται αντιεξουσιαστικές ομάδες. 

Τα μέτρα της Τροχαίας

Σύμφωνα με την Τροχαία θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα κατά μήκος και πέριξ των κάτωθι οδικών αξόνων: 
• Λ. Μεσογείων , από τη συμβολή της με την Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου, 

• Λ. Βασ. Σοφίας , καθ’ όλο το μήκος της, 
• Λ. Βασ Κων/νου , από τη συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη/ Μιχαλακοπούλου έως τη συμβολή της με την Λ. Βασ. Σοφίας, 
• Λ. Βασ. Αμαλίας , από τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου, 
• Λ. Κηφισίας, από τη συμβολή της με την οδό Πανόρμου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας, 
• Κατεχάκη, από τη συμβολή της με τη Λ. Κηφισίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, 
• Μιχαλακοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Θωμά έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, 
• Φειδιππίδου και Ρηγίλλης. 

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν χρονικά και εδαφικά, αναλόγως των επικρατούντων κυκλοφοριακών συνθηκών. Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Τα λεωφορεία και τα πάρκινγκ 

Τα πούλμαν που αναμένονται να φτάσουν με κόσμο που θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο από την επαρχία, θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα τα λεωφορεία από τη βόρεια Ελλάδα θα ακινητοποιούνται στα διόδια των Αφιδνών και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικών θα μπαίνουν στην Αθήνα και θα σταθμεύουν είτε στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, είτε σ΄ αυτό του Μπάντιμγκον. Τα λεωφορεία από την νότια Ελλάδα θα σταματούν στα διόδια της Ελευσίνας και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικών θα φτάνουν στο πάρκινγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και πιθανόν στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού. Έχουν δηλαδή οριστεί 3 με 4 μεγάλοι χώροι, όπου θα σταθμεύσουν και θα φρουρούνται από ισχυρές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός των πούλμαν, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως θα είναι εκατοντάδες.

Σε κλοιό τα Εξάρχεια

Την ίδια ώρα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έχει προγραμματιστεί αντισυγκεντρώση από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια. Για τα λόγο αυτό θα υπάρχει φραγμός την οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος τις οδού Εδουάρδου Λω, προκειμένου να μην έλθουν σε επαφή αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου. 

Παράλληλα οι αστυνομικοί παρακολουθούν στενά την περιοχή των Εξαρχείων προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν τις διαθέσεις των αναρχικών, ωστόσο όπως τονίζουν έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομιας, αν ο όγκος του συλλαλητηρίου είναι μεγάλος, τότε όλα θα είναι πιο εύκολα. Αστυνομικοί τις Κρατικής Ασφάλειας θα κινούνται διαρκώς για να εντοπίσουν ομάδες ατόμων που έχουν διάθεση και πρόθεση να προκαλέσουν επεισόδια και να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο. 

Οι αντιεξουσιαστές κατά την διάρκεια τις δικής τους συγκέντρωσης θα βρίσκονται σε στενό αστυνομικό κλοιό, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση να κινηθούν εναντίον των ανθρώπων που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Κλειστό το Μαξίμου

Βέβαια, οι φόβοι της Αστυνομίας έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο, πολίτες να πλησιάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου ή στο Προεδρικό Μέγαρο και να προκαλέσουν ένταση. Έτσι, κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση στην Ηρώδου Αττικού από όλες τις πλευρές, ενώ μυστικοί αστυνομικοί περιπολούν ακόμη και στον εθνικό κήπο και τα γύρω στενά προκειμένου να καταγράψουν ύποπτες κινήσεις. 

Αυξημένα μέτρα φρούρησης υπάρχουν επίσης για τη Βουλή και άλλα δημόσια κτήρια με συχνές περιπολίες αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, επιπλέον διμοιρίες των ΜΑΤ σε επιφυλακή και την Κρατική Ασφάλεια εκτός από τον Ρουβίκωνα και τους μπαχαλάκηδες να έχει στο νου της και τους «εξοργισμένους πατριώτες».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί - Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις"

Οι αφίσες που προκάλεσαν αντιδράσεις

Αναγνώστρια του bloko.gr αναφέρεται, στο ηλεκτρονικό της μήνυμα, στο αυριανό συλλαλητήριο αλλά και στο γεγονός πως πριν λίγες ημέρες άτομα που έκαναν αφισοκόλληση σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας οδηγήθηκαν στα κρατητήρια.

Οι συγκεκριμένες αφίσες, σύμφωνα πάντα με την αναγνώστρια, δεν είχαν προσβλητικό ύφος, απλώς διατύπωναν ένα ερώτημα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήνυμα επισυνάπτεται και δημοσίευμα από μέσο ενημέρωσης των Γρεβενών:

Εκατοντάδες αφίσες σαν κι αυτήν έχουν μπει σε όλη την πόλη των Γρεβενών !Άλλοι τις βάζουν και άλλοι τις βγάζουν!Μάλλον κάποιοι έχουν χάσει την ουσία του θέματος ή και τον ύπνο τους! Φυσικά υπάρχουν και παρασκηνιακές εξελίξεις όπως επίσης και αλλά πολλά για τα οποία θα ενημερωθείτε εν ευθέτω χρόνο!

Ποιους και γιατί τους πείραξε μια απλή ερώτηση;



Υ. Γ. 1
Για να προλάβουμε τυχόν ανυπόστατα σχόλια και οτιδήποτε άλλο να σημειώσουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μια απλή ερώτηση και τίποτα άλλο! Καλό θα ήταν να μην βλέπετε αδικήματα και σχηματισμό δικογραφιών από το πουθενά! Βέβαια δικαίωμά σας είναι όπως και αναφαίρετο δικαίωμα του Ελληνικού λαού να εκφράζεται με τρόπο ειρηνικό όπως στην προκειμένη περίπτωση!

Υ. Γ. 2
Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξαν εξελίξεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε άμεσα από το grevenalike όπως πάντα!

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αφίσες που προκάλεσαν αντιδράσεις"

Ψαριανός-Αμυράς: Εμείς δεν παραπλέουμε με τους Τσιπρο-Πολάκηδες

Την αποχώρησή τους από το Ποτάμι προαναγγέλλουν, ουσιαστικά, οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, οι οποίοι αναμένεται να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook του κ. Ψαριανού, την οποία υπογράφουν και οι δύο βουλευτές του Ποταμιού, αναφέρουν: «Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχεσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».

Αντίθετα με τους κ.κ. Ψαριανό και Αμυρά, οι υπόλοιποι τρεις της ΚΟ του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ολόκληρο το κείμενο:

«Με το πολιτικό μαγειρείο που έχει στηθεί από τα Τσιπροτεχνεία με διάφορα Ρετάλια, Επιχειρηματίες, Υπηρεσίες και Αποκόμματα, δηλώνουμε ότι αυτή η "προοδευτική" ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περίεργων και ετερόκλητων τυπων μάς βρίσκει εντελώς απέναντι.

Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμου, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται.

Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Γρηγόρης Ψαριανός
Γιώργος Αμυράς»



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψαριανός-Αμυράς: Εμείς δεν παραπλέουμε με τους Τσιπρο-Πολάκηδες"

Παρίσι: Συγκρούσεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των «Κίτρινων Γιλέκων»

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων», με τη συμμετοχή περίπου 7.000 ανθρώπων, στο Παρίσι, στο 10ο κατά σειρά Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε μεγάλο μέρος σε ειρηνικό κλίμα, όμως δημοσιογράφοι του Reuters Television μετέδωσαν ότι επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, στη συνοικία Ενβαλίντ του Παρισιού.
Οι διαδηλωτές πέταξαν κροτίδες, μπουκάλια και πέτρες και η αστυνομία απάντησε με ρίψεις νερού υπό πίεση και δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσει.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της αστυνομίας, γύρω στο απόγευμα, περίπου 7000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Παρίσι και 27.000 συνολικά στη Γαλλία. Την ίδια ώρα το περασμένο Σάββατο ο αριθμός τους ανερχόταν σε 32.000.
Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε, επίσης, ότι ταραχές σημειώθηκαν στη Μασσαλία, ενώ κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.
«Μακρόν, παραιτήσου!» φώναζαν πολλοί διαδηλωτές.
Άλλοι μετέφεραν ψεύτικα φέρετρα και κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, ως φόρο τιμής στους 10 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, από τις 17 Νοεμβρίου, στην πλειονότητά τους σε δυστυχήματα, όταν οι διαδηλωτές έκλειναν τους δρόμους. Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί (διαδηλωτές ή αστυνομικοί).
Όπως το περασμένο Σάββατο, περίπου 80.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρίσι: Συγκρούσεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των «Κίτρινων Γιλέκων» "

To EΚΑ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Από το facebook του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ-, ως υγιής συνδικαλιστικός οργανισμός-φορέας-συνδυασμός που εκπροσωπεί πανελλαδικά τους Έλληνες Αστυνομικούς δηλώνει ότι, συνεχίζοντας τον αγώνα για τα εθνικά μας συμφέροντα και ιδανικά, θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο της Αθήνας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στην Πλατεία Συντάγματος Αθήνας και επαναλαμβάνει και πάλι ότι η

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

Το Αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα, ως ενεργό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας, ενημερώνει ότι χρειάζεται πλέον να κατανοηθεί πως το θέμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας είναι ΕΘΝΙΚΟ και όχι κομματικό και μας αφορά όλους ως Έλληνες πολίτες, αλλά και ως Έθνος!

Όλοι μας ως ενεργοί πολίτες και ειδικότερα οι εκλεγμένοι στα συλλογικά Όργανα του ένστολου Συνδικαλιστικού Κινήματος της Αστυνομίας, παραγγέλουμε σε αυτούς που ορίζουν τις τύχες μας ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραχαράξουν την Ιστορία και να παραδώσουν τα ιερά και όσια της Πατρίδος μας.

Και σε αυτή τη χρονική συγκυρία οι Έλληνες, για το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα, οφείλουμε να ειμάστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και να μην αφήσουμε την παραχάραξη της Ιστορίας μας. Το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΕΚΑ) θα συμμετέχει ενεργά σε κάθε νόμιμη δημοκρατική εκδήλωση για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους συναδέλφους δεν θα εργάζονται να παρευρίσκονται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:15 μ.μ., μαζί και με τις οικογένειές μας, στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου με Βουκουρεστίου (έξωθεν Zonars) για τη μαζική συμμετοχή μας!

«Εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία»

«Ελλάδα=Μακεδονία»

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ)

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "To EΚΑ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία"

“Πατριωτικό μέτωπο” συγκροτούν Καρατζαφέρης – Καμμένος – Μπαλτάκος

Σε συγκρότηση πατριωτικού μετώπου προχωρά ο Γιώργος Καρατζαφέρης μαζί με τον Δημήτρη Καμμένο και Τάκη Μπαλτάκο.

Αυτό αποκάλυψε ο κ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή “Καλημέρα” του ΣΚΑΙ τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “ ο Δημήτρης Καμμένος και ο Τάκης Μπαλτάκος έχουν ταχθεί μαζί μας, συμπλέουμε. Συμπλέουμε μαζί. Θα πάμε παρέα. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Ελπίζω το σχήμα να γίνει ευρύτερο. Είναι σίγουρο πως υπάρχουν υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας στο νέο σχήμα».

Μάλιστα ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε πως “θα πάμε δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας μέσα πάντα στο πλαίσιο του συνταγματικού τόξου όπως ήμασταν και τα προηγούμενα χρόνια».

Ο κ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από την συγκυβέρνηση τόνισε ότι : «Αργά παραιτήθηκε . Έπρεπε να το κάνει τον Ιούνιο οπότε θα είχε αξία και η πράξη του και ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε το χρόνο να προετοιμάσει και να βρει τους έξι πρόθυμους. Είναι λίγο αργά. Θα μου πείτε βέβαια «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Εμείς περιμένουμε να δούμε την πορεία του για να κάνουμε και την τελική κρίση. Μέχρι στιγμής όμως το αποτύπωμα του κ. Καμμένου είναι σαφώς αρνητικό».

Όσο για τον αν υπάρχουν συζητήσεις για συμπόρευση με τον Πάνο Καμμένο ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε πως “ όχι. Ρωτάει πολύς κόσμος αλλά πρέπει να ρωτήσει τον εαυτό του ο κ. Καμμένος για το ποια πολιτική θα κρατήσει. Γιατί όπως είπα την αλλάζει μέρα με την ημέρα. Πρέπει να είσαι πεπεισμένος ότι θα γίνουν σωστά βήματα προς μία κατεύθυνση και δεν θα αλλοιωθούν αυτά τα βήματα από κάποιες παρορμητικές διαθέσεις. Δεν υπάρχει κάποια κουβέντα, κάποια συζήτηση . Υπάρχει μία ανάγκη συμπτύξεως ενός ευρύτερου πατριωτικού μετώπου γιατί ο κόσμος πρέπει να διοχετεύσει κάπου την εμπιστοσύνη του. Μην ξεχνάμε ότι σήμερα με το σύνθετο όνομα συμφωνούν τα δύο μεγάλα κόμματα. Διαφωνούν σε επιμέρους θέσεις».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Πατριωτικό μέτωπο” συγκροτούν Καρατζαφέρης – Καμμένος – Μπαλτάκος"

Προσοχή! Φεύγει η ΕΡΤ από τη DIGEA: Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε σήμα

Από τις 2 Φεβρουαρίου η ΕΡΤ φεύγει από τη DIGEA και θα εκπέμπει από το δικό της δίκτυο πομπών το σήμα της σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των ψηφιακών πομπών της

Οι τηλεθεατές θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των τηλεοπτικών δεκτών τους με χειροκίνητο ή αυτόματο τρόπο αναζήτησης.

Ο επανασυντονισμός, που αφορά στην Περιφέρεια και όχι στις περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να γίνει από τις 2 Φεβρουαρίου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση από τους διαύλους της Digea.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, οι νέες συχνότητες εκπομπής αφορούν στις περιοχές:

Οι νέες συχνότητες ανά περιοχή και Κέντρο Εκπομπής, έχουν ως εξής:

ΚΡΗΤΗ
ΤΥΜΠΑΚΙ: δίαυλος 39
ΛΑΣΗΘΙ: δίαυλος 27
ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ: δίαυλος 21
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗ: δίαυλος 39

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ: δίαυλος 23
ΚΑΣΤΟΡΙΑ:δίαυλος 23
ΓΡΕΒΕΝΑ: δίαυλος 25
ΤΣΟΤΥΛΙ: δίαυλος 25
ΚΟΖΑΝΗ: δίαυλος 25

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΒΟΛΟΣ: δίαυλος 21
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: δίαυλος 22
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: δίαυλος 22
ΣΠΟΡΑΔΕΣ: δίαυλος 21

HΠΕΙΡΟΣ
ΚΑΛΠΑΚΙ: δίαυλος 24
ΚΟΝΙΤΣΑ: δίαυλος 24
ΜΕΤΣΟΒΟ: δίαυλος 24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: δίαυλος 24
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: δίαυλος 21

ΑΡΤΑ: δίαυλος 23

ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ: δίαυλος 37
ΙΘΑΚΗ: δίαυλος 21

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: δίαυλος 23

ΑΓΡΙΝΙΟ: δίαυλος 21

Β/Α ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΛΑΜΙΑ: δίαυλος 39
ΑΤΑΛΑΝΤΗ: δίαυλος 39
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: δίαυλος 24
ΦΘΙΩΤΙΔΑ: δίαυλος 39

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ: δίαυλος 21
ΣΥΜΗ: δίαυλος 21
ΛΕΡΟΣ: δίαυλος 21
ΠΑΤΜΟΣ: δίαυλος 21
ΚΑΡΠΑΘΟΣ: δίαυλος 21
ΝΙΣΥΡΟΣ: δίαυλος 21
ΡΟΔΟΣ: δίαυλος 21
ΚΩΣ: δίαυλος 21

ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΑΝΔΡΟΣ: δίαυλος 26
ΤΗΝΟΣ: δίαυλος 26
ΜΥΚΟΝΟΣ: δίαυλος 26
ΣΥΡΟΣ: δίαυλος 26
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: δίαυλος 42
ΑΜΟΡΓΟΣ: δίαυλος 42
ΝΑΞΟΣ: δίαυλος 42
ΣΙΦΝΟΣ: δίαυλος 42
ΙΟΣ: δίαυλος 42
ΜΗΛΟΣ: δίαυλος 42

ΝΗΣIA Β/A ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΑΜΟΣ: δίαυλος 27
ΦΟΥΡΝΟΙ: δίαυλος 27
ΙΚΑΡΙΑ: δίαυλος 27

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Φεύγει η ΕΡΤ από τη DIGEA: Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε σήμα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news