facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Προσοχή: Ακατάλληλο κρίθηκε το νερό της Κορίνθου!

Ακατάλληλο κρίθηκε το νερό της Κορίνθου, ενώ με έκτακτη ανακοίνωση της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου, εφιστά την προσοχή των πολιτών αναφορικά με το πόσιμο νερό στην περιοχή.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, της αυξημένης κατανάλωσης στην πόλη αλλά και της μείωσης της παροχής των πηγών της Στυμφαλίας, και για να μην γίνονται πολύωρες διακοπές υδροδότησης, από το απόγευμα της Τετάρτης 2-10-2024 η υδροδότηση της Κορίνθου θα γίνεται με νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας σε ανάμειξη με νερό γεωτρήσεων.Το νερό θεωρείται ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ για τους καταναλωτές έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες αναλύσεις.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές σε όλο τον Δήμο να περιορίσουν την κατανάλωση νερού στις απολύτως αναγκαίες οικιακές χρήσεις και να περιορίσουν την σπατάλη, διότι ακόμα και οι γεωτρήσεις έχουν μειωμένη παροχή και είναι ορατός ο κίνδυνος της έλλειψης νερού.

Μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων θα ενημερωθείτε εκ νέου για την ποιότητα του νερού. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευελπιστούμε στην συνεργασία σας».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Ακατάλληλο κρίθηκε το νερό της Κορίνθου!"

Το Βέλγιο απαγόρευσε στους μαθητές τη χρήση κινητών στα σχολεία

Τέλος στη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία του Βελγίου έβαλε η κυβέρνηση που αποφάσισε την απαγόρευση χρήσης και άλλων αντίστοιχων συσκευών στους μαθητές.

Το μέτρο που αποφάσισε η κυβέρνηση Βαλλονίας – Βρυξελλών του Βελγίου, θα εφαρμοστεί από την έναρξη του σχολικού έτους 2025-2026, θα ισχύει από το νηπιαγωγείο έως το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την απόφαση απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση κινητών τηλεφώνων στους μαθητές.

Είναι σημαντική η διαφύλαξη της σωματικής και ψυχικής υγείας των μαθητών κάνοντας μεταρρυθμίσεις σε ό,τι έχει σχέση με τις οθόνες, ειδικά στο σχολείο, ανέφερε ο Ίβ Κοπετιέ, γαλλόφωνος υπουργός Υγείας.

«Πρέπει να είμαστε θαρραλέοι και να αναλάβουμε δράση. Δεν είναι θέμα απόρριψης της τεχνολογίας, αλλά ρύθμισης της χρήσης της ώστε να μην γίνει κίνδυνος για τους νέους μας» επισήμανε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Βέλγιο απαγόρευσε στους μαθητές τη χρήση κινητών στα σχολεία"

Επιδόματα – ΟΠΕΚΑ: Ερχονται αλλαγές στα ποσά – Προπληρωμένη κάρτα αντί για μετρητά

Μεγάλες αλλαγές έρχονται σε μια σειρά από προνοιακά επιδόματα τα οποία καταβάλλει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μέσω του ΟΠΕΚΑ.

Για τις επικείμενες αλλαγές μίλησε η αρμόδια υπουργός Σοφία Ζαχαράκη. Συγκεκριμένα τόνισε ότι πλέον θα υπάρχει και η συμπερίληψη και περιουσιακών στοιχείων – ακίνητων και κινητών – στη διαδικασία επιλογής των δικαιούχων, πλην των εισοδηματικών στοιχείων. Σύμφωνα με την ίδια επιδιώκεται μια «συμφωνία ειλικρίνειας» με τον πολίτη, ώστε η Πολιτεία να στηρίζει όσους βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη.

«Το προφίλ του δικαιούχου επιδομάτων και vouchers, με πολυτελή σπίτια ακριβά τζιπ και 300.000 καταθέσεις στην τράπεζα δεν συνάδει με τον στόχο μας, που είναι η στήριξη αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη. Στόχος της μεταρρύθμισης είναι η διαφάνεια, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός στα χρήματα των φορολογουμένων. Είναι μια ‘συμφωνία ειλικρίνειας’ με τον πολίτη. Θέλουμε να εντοπίσουμε τον δικαιούχο που αποκρύπτει τα εισοδήματά του, ενώ έχει περιουσιακά στοιχεία», ανέφερε η Σοφία Ζαχαράκη.

«Είναι αλήθεια ότι με την ένταξη των περιουσιακών στοιχείων κριτηρίων, με την αύξηση των μισθών και την εμφάνιση κρυφών εισοδημάτων, δυο στους δέκα δικαιούχους θα χάσουν το επίδομα αλλά για τους άλλους οκτώ δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι, τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν, να κατευθυνθούν εκ νέου στις ευάλωτους, στους ευάλωτους, σε άτομα με αναπηρία, σε οικογένειες με παιδιά, σε ανασφάλιστους υπερήλικες, όπως για παράδειγμα έχει ήδη δρομολογηθεί με το έκτακτο βοήθημα των Χριστουγέννων. Στο συρτάρι του υπουργείου και στα κρατικά ταμεία, δεν θα επιστρέψει ούτε ευρώ. Μάλιστα το κονδύλι ενισχύθηκε κατά 70 εκατ. ευρώ, ώστε τα επιδόματα να αυξηθούν όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει» τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη.

Προπληρωμένη κάρτα μέχρι τέλος Μαρτίου

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας προσδιορίζει για το τέλος Μαρτίου την πανελλαδική εφαρμογή της προπληρωμένης κάρτας στα προνοιακά επιδόματα, πλην ορισμένων όπως τα επιδόματα αναπηρίας, «δράση που αποσκοπεί επίσης στη διαφάνεια και τον περιορισμό της μαύρης οικονομίας» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι αλλαγές στα κριτήρια και στα ποσά των επιδομάτων θα τεθούν σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2025.

Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρεται επίσης στα νέα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής και ενεργειακής αναβάθμισης, όπως είναι το «Σπίτι μου 2» (προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ) και το «Αναβαθμίζω το σπίτι μου» (προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ).

«Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ‘Αναβαθμίζω το σπίτι μου’ για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών. Πιστεύω ότι είναι ένα πρόγραμμα που θα έχει μεγάλη ανταπόκριση, καθώς θα δοθεί σε 20.000 δικαιούχους άτοκο δάνειο χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο» σημειώνει η υπουργός.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδόματα – ΟΠΕΚΑ: Ερχονται αλλαγές στα ποσά – Προπληρωμένη κάρτα αντί για μετρητά"

Σύλληψη 14χρονου για τον ξυλοδαρμό 12χρονου στο Πευκοχώρι – Συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση ανηλίκου

Σε ακόμα δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για το περιστατικό του ξυλοδαρμού ενός 12χρονου σε σχολείο στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη 14χρονος με την κατηγορία της εξύβρισης και της άσκησης σωματικής βίας ενώ συνελήφθη και ο πατέρας του με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη 14χρονου για τον ξυλοδαρμό 12χρονου στο Πευκοχώρι – Συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση ανηλίκου"

Γλυφάδα: Συνελήφθη οικιακή βοηθός για κλοπή στο σπίτι που εργαζόταν

Στη σύλληψη μίας 56χρονης για κλοπή από σπίτι στη Γλυφάδα, στο οποίο εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μία κάτοικος σε περιοχή της Γλυφάδας ειδοποίησε το Κέντρο της Αμεσης Δράσης αφού διαπίστωσε ότι είχε αφαιρεθεί χρηματικό ποσό από την οικία της.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν την οικιακή βοηθό με καταγωγή από τη Γεωργία και την οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 56χρονη, εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη και επωφελούμενη από την απουσία ή την έλλειψη προσοχής των ιδιοκτητών της οικίας, προχώρησε στην αφαίρεση του ποσού.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι στερείται εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού που είχε αφαιρέσει, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 56χρονη αφαίρεσε συνολικά 24.000 ευρώ από την οικία, ενώ πρόλαβε να στείλει στη Γεωργία το ποσό των 20.000. Τα εναπομείναντα 4.000 ευρώ φέρεται να βρέθηκαν σε ντουλάπα της.

Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυφάδα: Συνελήφθη οικιακή βοηθός για κλοπή στο σπίτι που εργαζόταν"

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Τζάφα με 7 νεκρούς μεταξύ των οποίων ο 26χρονος Ιωνάς

Την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Τζάφα με τους7 νεκρούς μεταξύ των οποίων και ο 26χρονος Ιωνάς ανέλαβε η παλαιστινιακή Χαμάς.

Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Τζάφα του Τελ Αβίβ είχε 7 νεκρούς, έξι εκ των οποίων ήταν ο 24χρονος Ρεβιτάλ Μπρονστάιν, ο Ιλία Νοζάτζ, 42 ετών, ο Σαχάρ Γκόλντμαν 30 ετών, η Ίνμπαρ Σεγκέβ Βίγκντερ 33 ετών, η Νάντια Σοκολένκο 40 ετών και ο Ιωνάς Καρούσης.

Την ευθύνη ανέλαβαν συγκεκριμένα οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, στρατιωτικός βραχίονας του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς. Η ένοπλη επίθεση στη συνοικία Τζάφα σημειώθηκε χθες Τρίτη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, με τις προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν και εκρήξεις να ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, δράστες της επίθεσης ήταν οι Μοχάμεντ Μέσεκ και Άχμεντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Τζάφα με 7 νεκρούς μεταξύ των οποίων ο 26χρονος Ιωνάς"

Μενίδι: Χειροπέδες σε Αλβανό που είχε σακούλα με χειροβομβίδες, πυροκροτητές και σφαίρες

Στη σύλληψη ενός άνδρα από την Αλβανία, ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του μια σακούλα με πολεμικό εξοπλισμό, προχώρησαν απόψε αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν, όταν οι αστυνομικοί είδαν τον άνδρα να κινείται επί της οδού Αθανασίου Μπόσδα στο Μενίδι, τον έκριναν ως ύποπτο και θέλησαν να τον ελέγξουν.



Στη θέα των αστυνομικών ο άνδρας άρχισε να τρέχει, πετώντας παράλληλα στο έδαφος μία σακούλα που, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, περιείχε δύο χειροβομβίδες, τέσσερις πυροκροτητές, καθώς και 50 φυσίγγια.

Τελικά, ο άνδρας δεν κατάφερε να πάει μακριά, καθώς λίγο παρακάτω οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μενίδι: Χειροπέδες σε Αλβανό που είχε σακούλα με χειροβομβίδες, πυροκροτητές και σφαίρες"

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά στη Δυτική Αττική – Βρήκαν όπλα και φυσίγγια, δείτε βίντεο

Άλλη μία ακόμη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το το πρωί της Τετάρτης (02.20.2024) στη Δυτική Αττική για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη Δυτική Αττική πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν πιστόλια, πάνω από 250 φυσίγγια 9mm και κινητά.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, ενώ συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΥΑΤ, Τροχαίας, Σ.μηΕ.Α. (drone) καθώς και αστυνομικός σκύλος.

Το βίντεο από την επιχείρηση δόθηκε στη δημοσιότητα, μέσω των social media της ΕΛ.ΑΣ.:

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ειδικές μονάδες της αστυνομίας εισέβαλαν σε συγκεκριμένα σπίτια.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά στη Δυτική Αττική – Βρήκαν όπλα και φυσίγγια, δείτε βίντεο"

40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/01-10-2024 έως Ω/18:00/02-10-2024 εκδηλώθηκαν 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις (3).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα "

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο – Η θερμοκρασία σε άνοδο

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου θα είναι βροχερός, κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέχρι 6 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στην βόρεια Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 26 και τοπικά 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

O καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και μόνο στη δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο βόρειο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο – Η θερμοκρασία σε άνοδο"

Ερώτηση από 8 βουλευτές της ΝΔ για τις φαρμακευτικές δαπάνες των χαμηλοσυνταξιούχων

Νέα ομαδική παρέμβαση από 8 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - διαφορετική σύνθεση από τους «11» - ενεργοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή με κατάθεση ερώτησης για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι υπογράφοντες βουλευτές καλούν τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης.

Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβαση κοινωνικού χαρακτήρα από στελέχη της γαλάζιας ΚΟ μετά την ερώτηση των “11” για τα κόκκινα δάνεια που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο πριν από περίπου 2 εβδομάδες. Σύμφωνα με το κείμενο που παρουσιάζει το protothema.gr οι 8 βουλευτές που υπογράφουν είναι διαφορετικοί απο τους αρχικούς 11. Πρόκειται για τους Μίλτο Χρυσόμαλλη, Γιάννη Ανδριανό, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Μπάμπη Αθανασίου, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γιώργο Καρασμάνη και Γιώργο Πασχαλίδη.

Οι ερωτώντες ζητούν να επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που σήμερα πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ. Με τον τρόπο αυτό, όπως υποστηρίζουν, αίρεται η αδικία για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που επιβαρύνονται σε αντίθεση με τους παλιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ που αν και λαμβάνουν το ίδιο ύψος σύνταξης έχουν μηδενική συμμετοχή στη δαπάνη.

Ένας εκ των βουλευτών που υπογράφει την ερώτηση διευκρίνισε στο protothema.gr ότι η κατάθεση της προς τους υπουργούς Υγείας έγινε διότι ο Α. Γεωργιάδης είναι εποπτεύων τον ΕΟΠΥΥ και η Νίκη Κεραμέως εποπτεύει το σύστημα ΗΛΙΟΣ με την απονομή συντάξεων. Ανέφερε επίσης ότι ζητούν να πληροφορηθούν τον αριθμό των δυνητικών δικαιούχων, τι θα κόστιζε η επέκταση της παροχής και στους συνταξιούχους μετά το 2019 και ότι οι οκτώ βουλευτές «δεν έχουν αντιπολιτευτική διάθεση». Καταγράφουμε έναν προβληματισμό που ακούμε στις περιφέρειες μας και το θέτουμε υπόψη της κυβέρνησης σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν και πηγές της ΝΔ οι οποίες τόνιζαν ότι η ερώτηση των βουλευτών εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής τους αποστολής.

Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερώτηση από 8 βουλευτές της ΝΔ για τις φαρμακευτικές δαπάνες των χαμηλοσυνταξιούχων"

Πλακιάς για Καρυστιανού: «Η μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά»

Την δικαστική οδό φαίνεται ότι παίρνει η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε οικογένειες θυμάτων των Τεμπών, με αφορμή τη συναυλία που διοργανώνεται στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου από τον «Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών». O Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, έκανε γνωστό πως η Μαρία Καρυστιανού έστειλε εξώδικα «στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά».

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, δημοσιεύει μέρος του εξώδικου ενώ συνοδεύει την ανάρτηση με το εξής σχόλιο:

«Ευχαριστώ @mkaristianou. Η Μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά.

Ντρέπομαι. Πώς θα βρεθείς με την Σοφία και την Μάρθα στα δικαστήρια;

Πώς θα τις αντικρίσεις;».

Όλα όσα είπε για τη συναυλία ο Νίκος Πλακιάς

Ο Νίκος Πλακιάς ήταν από τους πρώτους που δημοσιοποίησε την αντίδρασή του για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, λέγοντας ότι τα ονόματα των παιδιών του δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ, με συνέπεια πολλοί συγγενείς να ταχθούν στο πλευρό του.

Επιπλέον, σε δηλώσεις του στο Mega, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουν οι οικογένειες των θυμάτων τι γίνεται στο όνομα των παιδιών τους από site, ενώ πρόσθεσε ότι «είχαμε πει ότι θα δεχθούμε τα πάντα από την κυρία Καρυστιανού, αλλά τα χρήματα είναι η κόκκινη γραμμή». Σύμφωνα με τον ίδιο τα δικαστικά έξοδα είναι πληρωμένα.

O Νίκος Πλακιάς, μιλώντας στον Alpha, δήλωσε για την επικείμενη συναυλία:

«Δεν συμφωνώ με το χρηματικό, δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα. Εάν δεν είχε το αντίτιμο, δεν θα είχα κανένα άλλο πρόβλημα.

Δεν γίνεται να γίνει κάτι για πέντε οικογένειες και οι άλλες 50 να μην συμμετέχουν. Να κάνουμε τη συναυλία, αλλά να αναφερθεί ονομαστικά. Ποιοι κάνουν τη συναυλία, ποιες οικογένειες είναι, ποια θέματα εκπροσωπούν και να κάνουν ό,τι θέλουν μετά, ας βάλουν 100 ευρώ και 200.

Δεν μπορώ εγώ να βλέπω στον δρόμο και να μου πει ο άλλος πως ήρθε στη συναυλία και ενίσχυσε με 15 ευρώ, και στη συνέχεια να με ρωτήσει για το πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά.

Δεν είμαστε χωρισμένοι σε στόχους, ο ίδιος είναι, οι δρόμοι είναι διαφορετικοί. Το εάν δεν μιλάω εγώ ή εάν δεν μπορώ να βρω κοινή γραμμή με τη Μαρία, δεν έχει κάποια σημασία. Ό,τι είναι να γίνει, να γίνει ονομαστικά και καθαρά. Όχι στο όνομα των παιδιών μου, να δώσω 15 ευρώ. Εάν γινόταν η συναυλία χωρίς αντίτιμο, θα ήμουν κι εγώ εκεί, αλλά με αντίτιμο όχι.

Θα πάρουν όλοι οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν εξώδικα και άμα γίνει η συναυλία, θα προβώ σε ασφαλιστικά μέτρα για να δω πού πήγαν τα λεφτά από την εκδήλωση

Θα περιμένω να δω εάν θα γίνει η συναυλία».

Με αφορμή τα παραπάνω, η Μαρία Καρυστιανού έστειλε εξώδικοτόσο σε εκείνον όσο και στον αδερφό του, Δημήτρη, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως «από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκατε στο προσκήνι, εσείς και η μικρή ομάδα που φαίνεται να ταυτίζεται με τις απόψεις σας ως σήμερα, προκαλέσατε διχασμό, αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις όλων και την νάση να νεμηθείτε τη συλλογική δράση, κατά τρόπο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ή δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε και να υπηρετήσετε τους στόχους που έχουμε θέσει δημιουργώντας τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών, του οποίου νομίζω δεν έχετε καν μπει στον κόπο να διαβάσετε το καταστατικό».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλακιάς για Καρυστιανού: «Η μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά»"

Άγριο ξύλο σε σχολείο στα Χανιά! - Ένας μαθητής κρατούσε κι άλλος χτυπούσε! - Συνελήφθη και ο διευθυντής

Με σπασμένο πλευρό κατέληξε  στο νοσοκομείο ένας μαθητής, με αφορμή το άγριο ξύλο που "έπεσε" το μεσημέρι της Τρίτης, σε ΕΠΑΛ στην Δ.Ε. Ελευθερίου Βενιζέλου του Δήμου Χανίων. Το περιστατικό έγινε μεταξύ μαθητών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν μάλιστα ότι ένας μαθητής κρατούσε το θύμα της επίθεσης και άλλος χτυπούσε!

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία σήμερα από τους γονείς του θύματος της επίθεσης, ενώ προσήχθησαν και συνελήφθησαν οι δύο επίσης μαθητές (Β' και Γ' τάξης) που φέρονται να εμπλέκονται. Επιπλέον και όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν και οι τέσσερις κηδεμόνες των ανηλίκων αλλά και ο διευθυντής της σχολικής μονάδας,  κατηγορούμενοι για παραμέληση της εποπτείας τους. 

Σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης και ο σχηματισμός της δικογραφίας.

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, στο προαύλιο, και μπροστά στα μάτια κι άλλων μαθητών του σχολείου, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το τί ήταν αυτό που "πυροδότησε" την επίθεση. Ο μαθητής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δέχτηκε χτυπήματα στα πλευρά, με αποτέλεσμα, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια να υποστεί κάταγμα σε ένα πλευρό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πέραν των μαθητών εξετάζεται - βάση νόμου - η ευθύνη των εκπαιδευτικών, καθώς το περιστατικό έγινε μέσα στο χώρο του σχολείου, εν ώρα λειτουργίας.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριο ξύλο σε σχολείο στα Χανιά! - Ένας μαθητής κρατούσε κι άλλος χτυπούσε! - Συνελήφθη και ο διευθυντής"

Έδεσσα: Κάθειρξη 5 ετών σε πρώην δήμαρχο για απιστία - Η πράξη συνδεόταν με έλλειμμα άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο

Σε κάθειρξη πέντε ετών καταδικάστηκε πρώην δήμαρχος Έδεσσας που κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για απιστία, πράξη που συνδεόταν με έλλειμμα άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου, κατά το διάστημα της διοίκησής του, την περίοδο 2001 έως 2010.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στην τότε προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης, καθώς αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Για την ίδια υπόθεση οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί τον Νοέμβριο του 2021, ελλείψει δόλου, όπως είχε κρίνει τότε το Δικαστήριο. Κατά της αθωωτικής απόφασης, όμως, ασκήθηκε αναίρεση από τον 'Αρειο Πάγο, καθώς δεν υπήρχε επαρκής αιτιολόγηση στο σκεπτικό της απόφασης, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και να δικαστεί από μηδενική βάση και με νέα σύνθεση.

Εκτός από τους δύο παραπάνω που καταδικάστηκαν, σε δίκη είχε παραπεμφθεί κι ο ταμίας του δήμου που στο μεταξύ έχει αποβιώσει. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο τότε δήμαρχος και η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών δεν προέβησαν στις ενέργειες που όφειλαν για τον έλεγχο των διαχειριστικών πράξεων που εκτελούσε ο ταμίας - δημοτικός υπάλληλος, δεν έλεγχαν το χρηματικό υπόλοιπο της ετήσιας διαχείρισης και υπήρχε μία αταξία σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς εσόδων και εξόδων.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή τους, επειδή δεν διαπίστωσε ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν με δόλο. «Πρέπει να προκύπτει ιδιοτελές κίνητρο ότι ωφέλησαν συγκεκριμένα πρόσωπα, για παράδειγμα προμηθευτές του δήμου, αλλά εδώ δεν εισφέρθηκαν τέτοια στοιχεία», ανέφερε στην αγόρευσή του. Οι δικαστές όμως είχαν διαφορετική άποψη και τους έκριναν ένοχους.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την πράξη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο δήμος από το 2002 είχε προσλάβει ορκωτούς λογιστές που ουδέποτε έκαναν λόγο για πραγματικό έλλειμμα και ζημιά στα οικονομικά του δήμου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έδεσσα: Κάθειρξη 5 ετών σε πρώην δήμαρχο για απιστία - Η πράξη συνδεόταν με έλλειμμα άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο"

Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Με υπομνήματα έδωσαν εξηγήσεις οι τρεις εμπλεκόμενοι – Τι υποστήριξαν

Με υπομνήματα έδωσαν εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας οι τρεις εμπλεκόμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος από τη Βέροια. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού κι έναν μηχανικό, οι οποίοι κλήθηκαν, στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας, να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων (ανωμοτί).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκαν τις όποιες ποινικές ευθύνες και εξέφρασαν τη λύπη τους για το τραγικό δυστύχημα.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε τη συνδρομή τεχνικού συμβούλου για να «απαντήσει» στα συμπεράσματα της πορισματικής έκθεσης που συνέταξε ο πραγματογνώμονας και στην οποία περιγράφονται μία σειρά από αστοχίες και παραλείψεις όσον αφορά τη λειτουργία του μοιραίου παιχνιδιού (“crazy dance”).

Από την πλευρά του, ο 21 ετών χειριστής του παιχνιδιού φέρεται να κατέθεσε ότι δεν άφησε αβοήθητο τον άτυχο 19χρονο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα ούτε να καλέσει σε βοήθεια ή να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, επειδή τον φυγάδευσαν, όπως είπε, μετά το συμβάν.

«Δεν μπορούσα να γνωρίζω την κακή κατάσταση και συντήρηση του μηχανήματος “crazy dance”, ούτε να προβλέψω την αποκόλληση του μηχανήματος από τη θέση του», φαίνεται να ανέφερε σε άλλο σημείο του σημειώματός του, ενώ, σε ό,τι αφορά τον χειρισμό του μηχανήματος είπε ότι ενεργούσε σύμφωνα με τις εντολές του εργοδότη του, ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

Τέλος, ο εμπλεκόμενος μηχανικός, στο δικό του υπόμνημα υποστήριξε ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις που φέρεται να χορήγησε δεν χρησιμοποιήθηκαν για να προσκομιστούν στο δήμο Κασσάνδρας, ενώ, όπως ανέφερε, δεν ζητήθηκε από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης πάρκων αναψυχής να γίνει επιθεώρηση και έλεγχος των μηχανημάτων.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Με υπομνήματα έδωσαν εξηγήσεις οι τρεις εμπλεκόμενοι – Τι υποστήριξαν"

Πρόστιμο σε αντιδήμαρχο που κάπνιζε τα μελίσσια του την ώρα που εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο

Πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για παράνομο κάπνισμα μελισσιών κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην Κορινθία που στέρησε τη ζωή σε δύο ανθρώπους επιβλήθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής σε αντιδήμαρχο Δήμου του νομού ο οποίος ομολόγησε ότι πράγματι προέβη σε αυτή την ενέργεια ενώ γνώριζε πως ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά εκείνη την ημέρα ήταν 4 (πολύ υψηλός).

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, αρχικά ο άνδρας αρνήθηκε ότι την ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά κάπνιζε τα μελίσσια του, ωστόσο, κατόπιν μίας συγκεκριμένης μαρτυρίας, αναγκάστηκε να παραδεχθεί την πράξη του.

Στην ερώτηση αν ευθύνεται αυτός για την εκδήλωση της φωτιάς απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως τα μελίσσια του βρίσκονται 200 με 250 μέτρα μακριά από το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

Καλά ενημερωμένες πηγές επισημαίνουν πάντως πως οι εργασίες που έκανε ο αντιδήμαρχος συμπίπτουν χρονικά με το διάστημα που ξεκίνησε η πυρκαγιά, με την έρευνα να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η αρμόδια υπηρεσία συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διρευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς. 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής έχει ως εξής:

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σήμερα 2 Οκτωβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσιών), που εκτελέστηκαν την ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς της 29ης Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή Ροζενά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και πλησίον της έναρξής της, σε χρονική εγγύτητα προς την εκδήλωσή της και ενώ στην περιοχή ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν επιπέδου τέσσερα (4).

Με τα παραπάνω δεδομένα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόστιμο σε αντιδήμαρχο που κάπνιζε τα μελίσσια του την ώρα που εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο"

Επίθεση σε 15χρονη στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο ληστής που της άρπαξε το κινητό

Επίθεση δέχθηκε μέρα μεσημέρι μία 15χρονη στη Θεσσαλονίκη από νεαρό αλλοδαπό. Με τη βία της άρπαξε το κινητό και την έριξε κάτω Και μάλιστα η ληστεία σημειώθηκε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, την οδό Μοναστηρίου, που κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα και μηχανές.

Ο 25χρονος αλλοδαπός από την παρουσία οδηγών και πεζών, ακολούθησε την ανήλικη και όταν βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία της επιτέθηκε και της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο από τα χέρια της.

Η 15χρονη αντέδρασε, τον έπιασε από την μπλούζα του για να τον συγκρατήσει και να ανακτήσει το κινητό τους.
Όμως ο δράστης, τη χτύπησε με γροθιές, την έσυρε και την έριξε στο έδαφος.

Ο νεαρός Σύρος, έφυγε τρέχοντας με τη λεία του, ενώ η ανήλικη με τη βοήθεια περαστικών ενημέρωσε την αστυνομία.
Αξιοποιώντας το οπτικό και μετά από αναζητήσεις ο ληστής εντοπίστηκε στην οδό Κωλέττη, και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης και της αποδόθηκε. Ο 25χρονος αλλοδαπός σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον Ανακριτή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση σε 15χρονη στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο ληστής που της άρπαξε το κινητό"

Ισραήλ: 26χρονος Έλληνας σκοτώθηκε στην επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ένας Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόκειται για τον Ιωνά Καρούση, 26 ετών, γιο του καταξιωμένου γιατρού, καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση.

Ο πατέρας του Δημήτρης Καρούσης έφυγε από τη Θεσσαλονίκη το 1988 για να ζήσει στο Ισραήλ. Η μητέρα του θύματος είναι επίσης γιατρός.

Ο Δρ. Δημήτρης Καρούσης είναι καθηγητή νευρολογίας, senior Consulting Neurologist στο Hadassah, Πρόεδρος της Ισραηλινής εταιρείας Νευροανοσολογίας και Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιωνάς Καρούσης ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ, ενώ οι γονείς του μένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς ο 26χρονος φοιτητής είχε βγει για να ψωνίσει και έπεσε νεκρός από τα πυρά των τρομοκρατών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: 26χρονος Έλληνας σκοτώθηκε στην επίθεση στο Τελ Αβίβ"

Αποκαρδιωτική η εικόνα της καταστροφής στην Κορινθία – Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έγιναν στάχτη – Χωρίς νερό περιοχές (βίντεο)

Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία, την ώρα που συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες για τέταρτη ημέρα στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου.

Στην Καλλιθέα Ευρωστίνης η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες και δάσος κάηκαν. Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και, όπως λένε, τα περισσότερα από τα ελαιόδεντρά τους παραδόθηκαν στις φλόγες.

Νερό δεν έχουν ακόμη, αφού δεν έχουν αποκατασταθεί τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά, λόγω του ανάγλυφου και του δύσβατου της περιοχής που καθιστούσε πολύ δύσκολη την πρόσβαση στις πυροσβεστικές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ώστε να επιχειρήσουν με ακρίβεια.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, ωστόσο, σήμερα ευνοούν τις προσπάθειες κατάσβεσης που συνεχίζονται από τις ενισχυμένες και από την Ιταλία και Κροατία πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να σβηστούν και οι τελευταίες διάσπαρτες μικρές εστίες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση και των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο, οι οποίες πλέον έχουν φτάσει τους 570 πυροσβέστες με 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν από αέρος να επιχειρούν 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό, και τέσσερα αεροπλάνα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαρδιωτική η εικόνα της καταστροφής στην Κορινθία – Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έγιναν στάχτη – Χωρίς νερό περιοχές (βίντεο)"

Τέμπη: «Τσουνάμι» αντιδράσεων για τη συναυλία – «Ούτε καν τα μέλη του συλλόγου της δεν στηρίζουν την Καρυστιανού»

Γιγαντώνεται η διαμάχη μεταξύ των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη με αφορμή τη συναυλία που διοργανώνει στις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο ο σύλλογος «Τέμπη 2023» με πρόεδρο τη Μαρία Καρυστιανού. Αιτία της κόντρας το αντίτιμο του εισιτηρίου, ύψους 15 ευρώ, με το οποίο διαφωνούν κάποιες από τις οικογένειες των θυμάτων. 

Οι εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει η Μαρία Καρυστιανού, μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο facebook, λέγοντας ότι τα έσοδα από τη συναυλία για τα Τέμπη θα διατεθούν στον δικαστικό αγώνα των οικογενειών στο εξωτερικό, έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά.

«Η κυρία Καρυστιανού δεν δικαιολόγησε κάτι. Αυτό ισχύει στα αυτιά και τα μάτια όλων των υπολοίπων συγγενών», λέει στο newsit.gr ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού, ο οποίος έχασε την κόρη του στο δυστύχημα.

«Δε μας ρώτησε κανείς»

«Όλες οι υπόλοιπες οικογένειες δεν θέλουμε να εξαργυρώσουμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου για αυτό το θέμα. Ας έμπαινε ως αντίτιμο ένα συμβολικό ποσό, ικανό για να καλυφθούν τα έξοδα της συναυλίας. Ας έλεγαν ότι θα διατεθούν σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, δεν έχουμε ανάγκη την οικονομική στήριξη. Ποιόν ρώτησαν; Ρώτησαν εμάς, αν έχουμε ανάγκη οικονομικής στήριξης για δικαστήρια στο εξωτερικό; Κανείς δε ρωτήθηκε, επειδή ήξεραν ότι θα προκληθούν αντιδράσεις», εξηγεί ο Αντώνης Ψαρόπουλος.

«Οι περισσότερες οικογένειες δε συμμετέχουν σε αυτόν τον σύλλογο, ο οποίος έχει συσταθεί εδώ και ενάμιση χρόνο. Αυτό δε σας προκαλεί κάποια εντύπωση; Μήπως κάποιοι απέτυχαν να πείσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών, ότι οι προθέσεις και οι δράσεις του συλλόγου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση;», αναρωτιέται ο κ. Ψαρόπουλος.

«Καμία οικογένεια δεν συμφωνεί μαζί της»

Ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε στο δυστύχημα τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του, επιρρίπτει ευθέως ευθύνες στη Μαρία Καρυστιανού για την πρωτοβουλία να μπει εισιτήριο εισόδου στη συναυλία.

«Διαφωνήσαμε μέχρι τώρα 18 οικογένειες με αναρτήσεις (…). Καμία οικογένεια δε βγήκε να συμφωνήσει με τη δήλωση της προέδρου (σ.σ. Μαρίας Καρυστιανού), ούτε καν τα μέλη του συλλόγου που λέει ότι έχει. Δεν σας δημιουργεί σε ερωτήματα;», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (twitter).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί από τους συγγενείς θυμάτων αφήνουν αιχμές πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ενέργειες στο όνομα των 57 θυμάτων της τραγωδίας, χωρίς οι ίδιοι να ερωτηθούν.

«Έχουμε δηλώσει πολλές οικογένειες και δημόσια και ιδιωτικά και με κάθε τρόπο την αντίρρησή μας για τέτοιες κινήσεις και αυτές συνεχίζονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια Μπόζο, που ξεκαθαρίζει ότι έμαθε για τη συναυλία από το διαδίκτυο χωρίς ποτέ να έχουν ενημερωθεί.

«Ξεκαθαρίστε για ποιον σκοπό γίνεται αυτή η συναυλία και πού θα πάνε τα χρήματα, γιατί μέσα σε όλο αυτό βρίσκεται και η οικογένειά μου καθώς είναι μια συναυλία μνήμης ‘’για τα 57 αδικοχαμένα θύματα των Τεμπών’’», λέει ο Σωκράτης Μπόζο, ο οποίος θρηνεί τον πατέρα του.

 

«Το εισιτήριο μας ενοχλεί»

«Δεν είμαστε αντίθετοι στη διοργάνωση συναυλίας, να το καταλάβει αυτό ο κόσμος. Το εισιτήριο μας ενοχλεί. Και όλοι αντιδράσαμε αντανακλαστικά», ξεκαθαρίζει ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού, μιλώντας στο newsit.gr.

Στο διαδίκτυο οι αντιδράσεις από τις οικογένειες θυμάτων έρχονται η μία μετά την άλλη.

«Είμαστε αντίθετοι με την κίνηση αυτή. Για να ξέρει ο κόσμος ότι τα παράβολα και οι δικηγόροι από όλες τις οικογένειες είναι πληρωμένα και δεν χρειάζονται έσοδα από αλλού.. Το εισιτήριο που είναι 15 ευρώ  προς τον σύλλογο των Τεμπών (στον οποίο είναι 4 οικογένειες) δεν μας εκπροσωπεί και μας προσβάλει με τις κινήσεις αυτές», σημειώνουν σε ανάρτησή τους ο αδερφός και ο σύζυγος της Αθηνάς Κατσάρα, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα.

 

«Μέχρι τώρα δε γνωρίζουμε τίποτα, ούτε ποιος είναι ο διοργανωτής, ούτε ποιος ο επιχειρηματίας που επενδύει στην απώλεια των αγαπημένων μας που χάθηκαν άδικα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Παπαγγελής, που έχασε την κόρη του Αναστασία.

 

«Δεν δέχομαι κανείς να πατάει στο όνομα των νεκρών ανθρώπων μου με ένα εισιτήριο των 15 ευρώ», λέει σε ανάρτησή της η Αθανασία Μπουρνάζη που έχασε στο τρένο τον αδερφό και τον πατέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η πλειοψηφία των οικογενειών των θυμάτων αναμένεται να εκδόσουν κοινή ανακοίνωση τις επόμενες ώρες, στην οποία θα εκφράζουν συλλογικά τη διαφωνία τους με την επιβολή εισιτηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το newsit.gr επιχείρησε να συνομιλήσει με την κ. Καρυστιανού, ωστόσο – για την ώρα – δεν έχει γίνει εφικτό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: «Τσουνάμι» αντιδράσεων για τη συναυλία – «Ούτε καν τα μέλη του συλλόγου της δεν στηρίζουν την Καρυστιανού»"

Εμπρησμός η φωτιά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου – Εξετάζουν τις κάμερες οι αρχές

Σε εμπρησμό οφείλεται, όπως όλα δείχνουν, η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου, στον επαρχιακό δρόμο Γαζίου Κρουσώνα.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ συλλέγουν στοιχεία και από τον χώρο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

 Όπως φαίνεται και στις εικόνες, ο δράστης ή οι δράστες έκοψαν την περίφραξη του αμαξοστασίου για να μπουν στο χώρο.

Από την φωτιά καταστράφηκαν 8 από τα 10 απορριμματοφόρα που βρίσκονταν σταθμευμένα στο αμαξοστάσιο, με την αποκομιδή των απορριμμάτων να μπαίνει πλέον σε… κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο στόλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας έχει πλέον αποδεκατιστεί με τη δημοτική αρχή να ψάχνει λύση μετά την ανυπολόγιστη καταστροφή, ενώ αναμένεται και σχετική ανακοίνωση. Όπως είναι λογικό το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν προβλήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων και κρίνεται απαραίτητη η κατανόηση και η συνεργασία των δημοτών. 

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπρησμός η φωτιά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου – Εξετάζουν τις κάμερες οι αρχές"

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε κλήσεις και SMS που ζητούν προσωπικά στοιχεία

Την προσοχή των ασφαλισμένων ζητά ο ΕΟΠΥΥ για απάτες με παραπλανητικές κλήσεις και SMS που ζητούν οικονομικά και προσωπικά στοιχεία τους.

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται νέες αναφορές σχετικά με την αποστολή SMS αλλά και τηλεφωνικών κλήσεων από επιτήδειους, που λένε ότι είναι από τον ΕΟΠΥΥ και ζητάνε από τους ασφαλισμένους να τους δώσουν στοιχεία από λογαριασμούς και τράπεζες.

Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν, με τον ΕΟΠΥΥ να εφιστά την προσοχή των ασφαλισμένων να μην δίνουν τα στοιχεία τους, καθώς όπως επισημαίνει τα μηνύματα και οι κλήσεις από την υπηρεσία είναι αποκλειστικά ενημερωτικά.

Η ανακοίνωση

«Σε συνέχεια των από 09/10/2023 και 17/01/2024 σχετικών Ανακοινώσεων του ΕΟΠΥΥ ενημερώνουμε και εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους μας σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα SMS, που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο της υπηρεσίας, αλλά και τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιούνται ‘εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ’ και ζητούν την αποστολή οικονομικών/φορολογικών πληροφοριών.

Ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ, κ.ο.κ.

Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (Φ.Α.Υ). ΠΡΟΣΟΧΗ! ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ.».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε κλήσεις και SMS που ζητούν προσωπικά στοιχεία"

Ντόμινο πτωχεύσεων στη Σουηδία – Πάνω από 700 λουκέτα σε εταιρείες τον Σεπτέμβριο

Περισσότερες από 700 σουηδικές εταιρείες πτώχευσαν τον Σεπτέμβριο, με τις εταιρείες ακινήτων να συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που επλήγησαν περισσότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού αναφοράς πιστώσεων Creditsafe.

Η αύξηση κατά 17% σε σχέση με πέρυσι αποτελεί απότομη στροφή προς το χειρότερο, μετά από ετήσια μείωση 3% τον Αύγουστο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν έναν ακόμη δύσκολο μήνα, καθώς οι πτωχεύσεις στον τομέα υπερδιπλασιάστηκαν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ αναπτερώνονται οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη στη Σουηδία, καθώς η κεντρική τράπεζα έχει μειώσει το κόστος δανεισμού, η άνοδος του κλίματος δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε αύξηση της δραστηριότητας. Αυτή η αβεβαιότητα συνεχίζει να ασκεί πίεση στις επιχειρήσεις στη Σουηδία, δήλωσε ο Χένρικ Τζέικομπσον, διευθύνων σύμβουλος της Creditsafe στη Σουηδία.

«Η ανεργία αυξάνεται, πολλές εταιρείες αναγκάζονται να απολύσουν προσωπικό και οι επενδύσεις στον σουηδικό επιχειρηματικό τομέα βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα», δήλωσε. «Αυτό το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Creditsafe, ο αριθμός των εργαζομένων σε εταιρείες που χρεοκόπησαν αυξήθηκε κατά 50% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, δεν είδαν όλοι οι τομείς να αυξάνονται οι πτωχεύσεις τον Σεπτέμβριο, καθώς οι πτωχεύσεις μεταξύ των λιανοπωλητών μειώθηκαν σχεδόν 20%, ενώ οι αριθμοί για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια καθώς και τις κατασκευαστικές εταιρείες μειώθηκαν κατά 10%.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Ντόμινο πτωχεύσεων στη Σουηδία – Πάνω από 700 λουκέτα σε εταιρείες τον Σεπτέμβριο"

Aγρίνιο: έρευνα για εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη σε προαύλιο σχολείου

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών του Αγρινίου έχει τεθεί μια περίεργη υπόθεση.

Σχημάτισαν δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών σε βάρος αγνώστων δραστών  οι οποίοι το περασμένο βράδυ φέρονται με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού να προκάλεσαν έκρηξη στον προαύλιο χώρο του 8ου δημοτικού σχολείου.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε κάποια φθορά στον χώρο ενώ επρόκειτο για αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Τα υπολείμματα αποτελούνταν από δύο πλαστικά μπουκάλια φωτιστικού οινοπνεύματος δεμένα με μονωτική ταινία.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που κατέσχεσε το υλικό από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τα αντικείμενα περισυλλέχθηκαν ως πειστήρια και θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Aγρίνιο: έρευνα για εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη σε προαύλιο σχολείου"

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε πως τη βίασε 16χρονος – Συνελήφθη ο ανήλικος

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 16χρονου που κατηγορείται ότι βίασε ένα 13χρονο κορίτσι, στην περιοχή του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ανήλικος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και μετά τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για βιασμό ανηλίκου και γενετήσιες πράξεις με ανήλικους στις οποίες η παρούσα συμπλήρωσε τα 12 έτη, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, σε εγκαταλελειμμένη οικία σε χωριό του Λαγκαδά, ενώ οι δύο ανήλικοι γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Η 13χρονη το αποκάλυψε στην καθηγήτρια της και σε ένα φιλικό της πρόσωπο ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και ύστερα ενημερώθηκε η αστυνομία και ακολούθησε η σύλληψη του 16χρονου.

Σύμφωνα με τον πατέρα του ανηλίκου, ο 16χρονος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε υπήρξε κάποια σεξουαλική ή ερωτική συνεύρεση με την 13χρονη η οποία είναι οικογενειακή φίλη και γνωρίζονται χρόνια, ενώ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Δεν υπήρξε ερωτική πράξη μεταξύ των παιδιών. Ο γιος μου λέει ότι πήγαν μια βόλτα στην περιοχή, σε ένα παλιό καφενείο και στη συνέχεια γύρισαν στα σπίτια τους. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί τον κατήγγειλε για βιασμό», ανέφερε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε πως τη βίασε 16χρονος – Συνελήφθη ο ανήλικος"

Μειωμένη η τιμή ρεύματος για τα οικιακά τιμολόγια Οκτωβρίου – Δείτε αναλυτικά τα τιμολόγια

Μειωμένα από 6 έως 17 % είναι τα «πράσινα» οικιακά τιμολόγια ρεύματος για τον Οκτώβριο ενώ δύο προμηθευτές (Ήρων και Protergia) κράτησαν σταθερές τις τιμές για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Οι τιμές διαμορφώνονται από 13,974 έως 18,558 σεντς ανά κιλοβατώρα ενώ στα 12,062 σεντς είναι η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Οι μειώσεις αντανακλούν την υποχώρηση της μέσης τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας το Σεπτέμβριο που διαμορφώθηκε στα 112,35 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 129,83 ευρώ τον Αύγουστο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μειωμένη η τιμή ρεύματος για τα οικιακά τιμολόγια Οκτωβρίου – Δείτε αναλυτικά τα τιμολόγια"

Ξεσπούν οι πυροσβέστες της ΕΑΚΠ: «Μπήκε Οκτώβριος και μια πυρκαγιά καταστρέφει τα πάντα – Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη»

Σε ανακοίνωση με τίτλο «οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα της συνειδητής εγκατάλειψης των δασικών οικοσυστημάτων» προχώρησε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

Η ΕΑΚΠ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους οικείους των δύο νεκρών συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που μαίνεται στην Κορινθία. 

Και συνέχισε καταγγελτικά:

Ενώ ήδη έχει μπει ο Οκτώβριος γινόμαστε μάρτυρες ακόμη μίας πυρκαγιάς που καταστρέφει ανθρώπινες ζωές, δάση, καλλιέργειες, ζώα, λαϊκές περιουσίες.

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη. Μερίδιο ευθύνης όμως έχουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που «κόπιασαν» από το 1998 και μετά για να αποσαθρώσουν αντί να αναβαθμίσουν την δασοπροστασία και την πυροπροστασία της χώρας!

Αποδεικνύεται καθημερινά πλέον ότι ο στρατηγικός τους σχεδιασμός που βάζει στο ζύγι το κόστος της προστασίας του περιβάλλοντος και το όφελος για τα ταμεία του κράτους και των επιχειρηματιών, έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα.

Η ιδιωτικοποίηση, η εμπορευματοποίηση και η μεταφορά αρμοδιοτήτων πυροπροστασίας και δασοπροστασίας, σε ιδιώτες, δήμους, περιφέρειες, Μ.Κ.Ο. και εθελοντικές οργανώσεις καλά κρατεί!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τον αγώνα μαζί με το λαό για να αλλάξει αυτή η δραματική κατάσταση στην πολιτική προστασία της χώρας και για να σώσουμε ό,τι μπορούμε προς όφελος του λαού και του περιβάλλοντος!

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσπούν οι πυροσβέστες της ΕΑΚΠ: «Μπήκε Οκτώβριος και μια πυρκαγιά καταστρέφει τα πάντα – Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη»"

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Ζεφύρι – Εντοπίστηκε καλάσνικοφ

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε χθες Τρίτη, το βράδυ στο Ζεφύρι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., λίγο μετά τις 9 το βράδυ μια ομάδα ΟΠΚΕ, που πραγματοποιούσε περιπολία, άκουσε πυροβολισμούς από την οδό Θερίσου και έσπευσε στο σημείο προκειμένου να ερευνήσει το συμβάν.

Οταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί είδαν ένα αυτοκίνητο να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα και ξεκίνησαν να το καταδιώκουν για να πραγματοποιήσουν έλεγχο. 

Ο οδηγός του οχήματος σταμάτησε λίγο παρακάτω στην οδό Μαρίνου Αντύπα και διέφυγε πεζός ενώ πέταξε στο έδαφος ένα καλάσνικοφ.

Από την έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν δύο γεμιστήρες και σφαίρες, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί επέστρεψαν στην οδό Θερίσου όπου είχαν σημειωθεί οι πυροβολισμοί και περισυνέλεξαν πέντε κάλυκες.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισοδιακή καταδίωξη στο Ζεφύρι – Εντοπίστηκε καλάσνικοφ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news