facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Σκαραμαγκάς: Δολοφονική επίθεση με πέτρες δέχθηκαν τρεις οδηγοί

Δολοφονική επίθεση με πέτρες δέχτηκαν τρεις ανυποψίαστοι οδηγοί που περνούσαν γέφυρα στον Σκαραμαγκά.

Οι δράστες φέρονται να είναι ανήλικοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ξαφνικά πέσαμε σε μια βροχή από πέτρες, δίπλα μας ήταν και ένα φορτηγό το οποίο έφαγε κι αυτό πολλές πέτρες. Προκλήθηκαν ζημιές σε προφυλακτήρες, έσπασαν φανάρια, ψυγεία. Αν έπεφταν πάνω στο παρμπρίζ θα το είχαν σπάσει άνετα», ανέφερε ένας εκ των οδηγών.

«Λες και έριχναν κατά πάνω μας τις πέτρες με τον κουβά», αυτή ήταν η φράση που είπαν οι τρεις τρομοκρατημένοι οδηγοί στους αστυνομικούς της άμεσης δράσης προσπαθώντας να περιγράψουν την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν.

Όπως είπαν ήταν πραγματικό θαύμα που δεν σκοτώθηκε κανείς.

«Όταν περάσαμε κάτω από την γέφυρα ήταν γεμάτο πέτρες. Αυτές τις μεγάλες που έχουν στις γραμμές των τρένων για να απορροφούν τους κραδασμούς. Σε μέγεθος πορτοκαλιού», ανέφερε ένας οδηγός.

Σύμφωνα με το Star, οι επιθέσεις με πέτρες στο συγκεκριμένο σημείο, έχουν αυξηθεί, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες πρέπει να είναι νεαρά τα άτομα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκαραμαγκάς: Δολοφονική επίθεση με πέτρες δέχθηκαν τρεις οδηγοί"

Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια των rapid test

Δείτε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, για το κόστος, τη διαδικασία και τους προμηθευτές των τεστ που επελέγησαν:

Η Περιφέρεια Αττικής από το Μάρτιο του 2020 ως σήμερα έχει υλοποιήσει σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο τη στήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου.

Με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και τηρώντας τη νομιμότητα και όσα προβλέπονται στο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, τους τελευταίους έντεκα μήνες προχώρησε:
  • Στην ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής και του ΕΟΔΥ, αλλά και την πληρωμή με πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής ύψους άνω των 180 εκ. ευρώ, του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού που προσλήφθηκε για την ενίσχυση του ΕΣΥ λόγω του covid.
  • Στην υλοποίηση προγραμμάτων ύψους 250 εκ. ευρώ, με χρήματα του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής.
  • Στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων προστασίας για τις ανάγκες των εργαζομένων όχι μόνον στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως οι εργαζόμενοι στους Δήμους, στα Σώματα Ασφαλείας, οι ιδιώτες γιατροί, κλπ
  • Στη λειτουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για παροχή ιατρικών συμβουλών, πληροφόρησης και ψυχολογικής υποστήριξης, στην οποία μέχρι σήμερα έχουν απευθυνθεί πάνω από 140.000 πολίτες.
  • Στη διενέργεια χιλιάδων στοχευμένων ελέγχων ανίχνευσης covid σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, με στόχο την αντιμετώπιση της διάδοσης της πανδημίας.
  • Έχουμε προτείνει να θέσουμε στην υπηρεσία του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας 10 κινητές μονάδες μαζί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων και ανήμπορων συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η προμήθεια των νέων rapid test από την Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων προχωράμε με απολύτως διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες,  που προβλέπονται άλλωστε από την ισχύουσα νομοθεσία, στην προμήθεια επιπλέον τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προκειμένου να συμβάλλουμε ως Περιφέρεια Αττικής στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της εξάπλωσης των επόμενων κυμάτων του covid 19.

Δυστυχώς, από κάποιες πλευρές που έχουν συγκεκριμένη κομματική ταμπέλα και υπηρετούν προφανείς κομματικές σκοπιμότητες, διακινούνται μέσω αναρτήσεων σε κατευθυνόμενα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και σε προσωπικούς λογαριασμούς στα social media, ανυπόστατοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί για το κόστος, τη διαδικασία και τους προμηθευτές των τεστ που επελέγησαν από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκρίνονται σκόπιμα οι τιμές διαφορετικών τεστ που προμηθεύονται η Περιφέρεια Αττικής και άλλες Περιφέρειες, για να στοιχειοθετηθεί με τον τρόπο αυτό ένα δήθεν σκάνδαλο, που υπάρχει μόνον στα άρρωστα μυαλά των εμπνευστών αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:

  1. Τα τεστ ανίχνευσης του covid-19 που επέλεξε η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία σχέση με τεστ που έχουν επιλεγεί από άλλες Περιφέρειες. Οι προδιαγραφές ποιότητας που έχουμε θέσει είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με αυτές που έχουν τεθεί σε άλλες διαδικασίες άλλων οργανισμών.
  • Το τεστ κιτ που επελέγη από την Περιφέρεια Αττικής  διαθέτει κλινική ευαισθησία άνω του 98% και κλινική ειδικότητα άνω του 99%, ενώ το δείγμα των κλινικών μελετών (772 δείγματα) είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο των 150-180 δειγμάτων που διαθέτουν τα περισσότερα τεστ αντιγόνου που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Γεγονός που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στα αποτελέσματα και επιβεβαιώνεται από τις εγκρίσεις που έχει λάβει από: ΠΟΥ – EUL List / FDA ΗΠΑ / CIBG Ολλανδία / BFP Βραζιλία
  • Η Περιφέρεια Αττικής δεν έθεσε ως πρωταρχικό κριτήριο την τιμή, αλλά αντίθετα έδωσε προτεραιότητα να θέσει υψηλότερα τον ελάχιστο αποδεκτό δείκτη κλινικής ευαισθησίας στο >98%, καθώς όσο υψηλότερος είναι ο εν λόγω δείκτης τόσο πιο ασφαλή αποτελέσματα μπορεί να παράξει ένα rapid test αντιγόνου σε σύγκριση με ένα μοριακό τεστ (PCR) – που αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο πρόληψης και ανίχνευσης του COVID-19 έως σήμερα.

Δίνουμε με υπευθυνότητα τη μάχη,  ενάντια στην πανδημία.

Στη μάχη με τον covid-19 δεν έχει θέση ούτε ο λαϊκισμός, ούτε η ανευθυνότητα. Όσοι αναζητούν σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν για να εξασφαλίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, απλά εκτίθενται.

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση, απαιτεί υπευθυνότητα, αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και διάθεση για δουλειά.

notia

Διαβάστε Περισσότερα » " Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια των rapid test"

Τουρκία: "Όχι" σε μονομερή επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο - Έχουμε ζωτικά δικαιώματα εκεί

Άμεση ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στην ψήφιση από την ελληνική Βουλή, της απόφασης που επεκτείνει τα χωρικά ύδατά μας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος. Στην ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χάμι Ακσόι, επαναλαμβάνει ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν επηρεάζει το Αιγαίο και τονίζει ότι η στάση και οι επιδιώξεις της Τουρκίας για το Αιγαίο δεν αλλάζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Τα όσα εξοικονόμησε η Ελλάδα από την επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος τελειώνουν στα νότια της Πελοποννήσου και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν το Αιγαίο Πέλαγος.

Η χώρα μας έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημι-κλειστό Αιγαίο, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες. Είναι κοινή γνώση ότι τα χωρικά ύδατα αυτής της θάλασσας δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς με τρόπο που περιορίζει την ελευθερία πλοήγησης και πρόσβασης στις ανοιχτές θάλασσες τόσο της χώρας μας όσο και των τρίτων χωρών.

Δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτήν τη στάση".

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: "Όχι" σε μονομερή επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο - Έχουμε ζωτικά δικαιώματα εκεί"

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων

Με ευρύτατη πλειοψηφία η ιστορική ψήφιση του νομοσχεδίου που επεκτείνει προς δυσμάς κατά 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών που επεκτείνει τα θαλασσιά σύνορα στο Ιόνιο μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο έγινε δεκτό από την Βουλή των Ελλήνων επί της Αρχής, των τριών από τα τέσσερα άρθρα και στο σύνολό του με 284 θετικές ψήφους έναντι 16 «παρών» από τους 15 βουλευτές του ΚΚΕ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζουράρη. 

Το άρθρο 4 του νομοσχεδίου , που αφορά την αλιεία στο Ιόνιο, έγινε δεκτό από 185 βουλευτές (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) ενώ 119 βουλετές του καταψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25) ενώ ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις τάχθηκε και στο άρθρο αυτό με το «παρών»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων"

Μητσοτάκης: Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών και της φιλίας Ελλάδας-ΗΠΑ

Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις επ' ευκαιρία της ορκωμοσίας τους έστειλε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις. Με μια αίσθηση ανανεωμένης αισιοδοξίας, προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μας και της φιλίας ανάμεσα στα δύο έθνη μας", αναφέρει στα αγγλικά ο πρωθυπουργός.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης: Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών και της φιλίας Ελλάδας-ΗΠΑ"

Ορκωμοσία Μπάιντεν: «Με όλη μου την ψυχή, για μια ενωμένη Αμερική»

Με τα μηνύματα για ενότητα να κυριαρχούν στον λόγο του, εν μέσω μιας περιόδου έντονης πόλωσης στο εσωτερικό των ΗΠΑ, απευθύνθηκε ο Τζο Μπάιντεν προς τον αμερικανικό λαό, στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως 46ου προέδρου.

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε χαρακτηριστικά, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», υπογράμμισε ακόμη, καλώντας για μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού. 

Στην ομιλία του που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο νέος πρόεδρος, φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, και μάσκα κατά την άφιξή του, όπως όλοι οι φιλοξενούμενοι, καταδίκασε όσους χρησιμοποιούν ψέματα για να κερδίσουν εξουσία, υποσχόμενος ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, και πως η διακυβέρνησή του θα βασίζεται σε γεγονότα και αλήθειες.

tzo-mpainten-me-oli-moy-tin-psychi-gia-mia-enomeni-ameriki0

«Γνωρίζω ότι οι δυνάμεις που μας χωρίζουν είναι βαθιές και πραγματικές. Γνωρίζω όμως ότι αυτό δεν είναι καινούργιο. Η ιστορία μας είναι μια διαρκής μάχη ανάμεσα στο αμερικανικό ιδανικό ότι όλοι έχουμε γεννηθεί ίσοι», πρόσθεσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

Δεσμεύτηκε δε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», σε ένα μήνυμα με σαφή κατεύθυνση προς τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο Τζο Μπάιντεν έστειλε και μήνυμα προς «όλους εκτός των αμερικανικών συνόρων», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των κατευθύνσεων που ακολούθησε ο προκάτοχός του και μιλώντας για «αποκατάσταση των συμμαχιών» των ΗΠΑ.

«Η Αμερική δοκιμάστηκε και αναδύθηκε από τη δοκιμασία πιο δυνατή. Θα αποκαταστήσουμε τις συμμαχίες μας και θα συνδεθούμε με τον πλανήτη ξανά», δεσμευόμενος για αλλαγή από τις απομονωτικές επιλογές Τραμπ.

«Θα ηγηθούμε και θα είμαστε δυνατοί και έμπιστοι εταίροι για την ειρήνη, την πρόοδο και την ασφάλεια», επισήμανε ακόμη.  

«Για να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις και να αποκαταστήσουμε την ψυχή και να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Αμερικής απαιτούνται πολύ περισσότερα από λέξεις. Απαιτείται το πιο φευγαλέο από όλα τα πράγματα σε μια δημοκρατία: ενότητα», είπε στον λόγο της ορκωμοσίας του.

tzo-mpainten-me-oli-moy-tin-psychi-gia-mia-enomeni-ameriki1

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον απολίτιστο πόλεμο (uncivil war)», πρόσθεσε, κάνοντας λογοπαίγνιο με τη φράση civil war, που παραπέμπει στον εμφύλιο. Αυτόν τον πόλεμο «που βάζει το κόκκινο απέναντι στο μπλε, το αγροτικό απέναντι στο αστικό, το συντηρητικό απέναντι στο φιλελεύθερο. Μπορούμε να το κάνουμε — αν ανοίξουμε τις ψυχές μας αντί να σκληραίνουμε τις καρδιές μας».

Η τελετή στερήθηκε ένα μεγάλο μέρος από το συνηθισμένο εορταστικό πνεύμα της. Το National Mall, το οποίο συνήθως είναι γεμάτο από πλήθη υποστηρικτών, ήταν αντ΄αυτών γεμάτο σημαίες των ΗΠΑ σε μια υπενθύμιση της πανδημίας που θα αντιμετωπίσει ο Μπάιντεν ως πρόεδρος.

Μιλώντας στα σκαλοπάτια του Καπιτωλίου, όπου υποστηρικτές του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε μια χαοτική επίθεση που άφησε πέντε νεκρούς και συγκλόνισε όλο τον κόσμο στις 6 Ιανουαρίου, ο Μπάιντεν είπε πως η άνοδός του είναι η απόδειξη πως οι επιτιθέμενοι απέτυχαν να διαταράξουν τη θεμελίωση της αμερικανικής δημοκρατίας.

Υψηλόβαθμοι Ρεπουμπλικανοί όπως ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και οι ηγέτες του κόμματος στο Κογκρέσο, παρακολούθησαν την ορκωμοσία του Μπάιντεν, μαζί με τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Ου. Μπους και Μπιλ Κλίντον.

Ο Μπάιντεν αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο όπου η χώρα αντιμετωπίζει τέσσερις συνδυαστικές κρίσεις, όπως τις χαρακτήρισαν σύμβουλοί του: την πανδημία, την οικονομική πτώση, την κλιματική αλλαγή και τη φυλετική ανισότητα. Έχει υποσχεθεί άμεση δράση, περιλαμβανομένης μιας σειράς εκτελεστικών διαταγμάτων την πρώτη ημέρα της προεδρίας του.

Έπειτα από μια εκστρατεία που σημαδεύτηκε από τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Τραμπ περί εκλογικής νοθείας, ο Μπάιντεν υιοθέτησε έναν συμφιλιωτικό τόνο, που σπάνια είχε ακουστεί από τον προκάτοχό του, ζητώντας από τους Αμερικανούς που δεν τον ψήφισαν να του δώσουν μια ευκαιρία.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Ορκωμοσία Μπάιντεν: «Με όλη μου την ψυχή, για μια ενωμένη Αμερική»"

«Ηχηρό μήνυμα» Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου: Όποιος μας αναγνωρίζει σαν εχθρό, τον αναγνωρίζουμε κι εμείς!

Πολλά είναι τα μηνύματα που εμπεριείχε σήμερα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο λόγος του Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, κατά τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, στη μεγάλη Αίθουσα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ψέλνοντας το «Τη Υπερμάχω» και με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο κρατών, Ελλάδας και Αιγύπτου

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, καθώς η επίσκεψή μου στην Αίγυπτο δεν είναι μία απλή εθιμοτυπική επίσκεψη σε μία οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Η επίσκεψή μου αυτή στην Αίγυπτο, έρχεται μετά από μία μακρόχρονη συνεργασία που έχουμε με αυτό το κράτος, αυτό το αδελφό κράτος, που είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης και έχουμε βαθιές και ισχυρές σχέσεις, τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και σε επίπεδο κυβερνήσεων», τόνισε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Το ηχηρό «μήνυμα» του Α/ΓΕΕΘΑ

Μάλιστα, ο κ. Φλώρος τόνισε ότι «ο ρόλος που διαδραματίζει η Αίγυπτος στη Μεσόγειο, είναι κομβικός και τις σχέσεις μας τις αναβαθμίζουμε συνέχεια. Εδώ και αρκετά χρόνια, διεξάγουμε μαζί δραστηριότητες, που δείχνουν και επιδεικνύουν τη θέλησή μας και την κοινή μας βούληση να σταθεροποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την περιοχή».

Παράλληλα, ο Α/ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι «υπάρχουν κάποιοι τριγμοί και κάποιοι κλυδωνισμοί στην περιοχή εξαιτίας ενός συγκεκριμένου κράτους». Και τόνισε: «Εμείς δεν αναγνωρίζουμε κανέναν ως εχθρό αν δεν μας αναγνωρίσει πρώτα αυτός. Όποιος μας αναγνωρίζει σαν εχθρό, τον αναγνωρίζουμε κι εμείς».

Ο κ. Φλώρος κατέληξε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ισχυρές σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου: «Ένας καλός και ισχυρός εταίρος για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή είναι η Αίγυπτος. Οι συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, κατέστησαν πολύ παραγωγική την τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

Οι σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου

Η Αίγυπτος θα είναι πάντα ένας ιδιαίτερος και εξέχων εταίρος. Και η εμβάθυνση της πάρα πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε με τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, η εμβάθυνση των σχέσεων και ο προγραμματισμός και άλλων δραστηριοτήτων στην περιοχή, σκοπό έχουν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, με σκοπό την πρόοδο και την ευημερία των κρατών μας και των κρατών όλων των λαών της περιοχής.

Εμείς, σε αυτή τη συνεργασία που έχουμε με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, δεν αναγνωρίζουμε εχθρούς, είμαστε ανοιχτοί σε όλους. Ο διάλογος και το διεθνές δίκαιο είναι ο δρόμος για να λύσουμε οποιεσδήποτε διαφορές υπάρχουν. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε εχθρούς, αλλά όσοι μας αναγνωρίζουν ως εχθρό, πρέπει να συμπεριφερθούμε κι εμείς αναλόγως».

«Προσεύχομαι στη μητέρα των στρατηγών, στην Παναγία, για τα ένδοξα στρατευμένα παιδιά σας και για εσάς προσωπικά», τόνισε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, εκφράζοντας τη χαρά του που ο κ. Φλώρος είναι ο πρώτος επισκέπτης στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου κατά το νέο έτος 2021. Παράλληλα δε, επεσήμανε ότι «όταν θέλεις ειρήνη, πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος και να προετοιμάζεσαι για πόλεμο».

Η αναφορά στον Ελληνισμό της Αιγύπτου

Παρουσία και του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη, αλλά και του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, επισημαίνοντας ότι «η Αίγυπτος ήταν πάντοτε και είναι μία φιλόξενη χώρα, όπου ήρθαν 300.000 Έλληνες.

Και εδώ ζει το Πατριαρχείο μας, το δικό μας, το δικό σας, 2.000 χρόνια… Και δίπλα στο θρόνο του, στήριγμα δυνατό, ο Πρόεδρος της χώρας, ο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος προέρχεται από τον στρατό και γνωρίζει ότι μία χώρα είναι ισχυρή όταν έχει δυνατό στρατό. Και ο Πρόεδρος είναι κοντά μας. Και η Ελλάδα μας είναι εδώ παρούσα. Είμαστε λαός ειρηνικός, αλλά είμαστε και λαός δυνατός και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα.

Στα αστέρια που κοσμούν τις επωμίδες σας, είναι η ελπίδα του ελληνικού έθνους. Θέλω να σας ευχαριστήσω, Αρχηγέ μου, που ήρθατε στην Αίγυπτο για να δείξετε αυτήν την αγάπη μεταξύ των δύο χωρών που μας στεφανώνει και δροσίζει η Μεσόγειος και δίπλα η Κύπρος μας.

Σαν Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, αλλά και σαν φίλος και ιεραπόστολος, μεταφέρω μήνυμα ελπίδας, αγάπης και ειρήνης. Η μητέρα των στρατηγών, η Παναγία μας, να ευλογεί τα στρατευμένα παιδιά της, την Ελλάδα, Αίγυπτο, την Κύπρο αλλά και την Αφρική στην οποία ποιμαίνω 54 χώρες».

Η επιστροφή στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί και η συγκινητική στιγμή, όπου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προσέφερε στον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο μία μεγάλη εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του αγίου που και ο ίδιος φέρει και το όνομά του, ο δε κ. Φλώρος ανταπέδωσε με αναμνηστικά δώρα προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ευχαριστώντας για τη θερμή υποδοχή κατά την επίσκεψή του αυτή.

Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα, και πριν ολοκληρώσει την τριήμερη επίσκεψή του στην Αίγυπτο, ο Α/ΓΕΕΘΑ έγινε θερμά δεκτός από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Ιωάννη Σιόκα και την πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου, Λιλίκα Θλιβίτου, στο ιστορικό ελληνικό σωματείο της πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ηχηρό μήνυμα» Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου: Όποιος μας αναγνωρίζει σαν εχθρό, τον αναγνωρίζουμε κι εμείς!"

«Καταπέλτης» η Βαρβάρα Φύτρου για το Μάτι: Προσπάθησαν να προστατεύσουν τους υπεύθυνους του εγκλήματος

Για προσπάθεια προστασίας κάποιων από τους υπευθύνους και υπαίτιους της φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, που έχασαν τη ζωή τους 102 συνάθρωποί μας, έκανε λόγο η Βαρβάρα Φύτρου η οποία κατέθεσε για πρώτη φορά σήμερα στον ανακριτή ο οποίος έρευνα την υπόθεση.

Η κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου συνέπεσε με το νέο αίτημα του ανακριτή προς την εισαγγελία για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου της τραγικής αυτής υπόθεσης σε βαθμό κακουργήματος, από πλημμέλημα που είναι σήμερα.

Βαρβάρα Φύτρου:

«Σήμερα έδωσα για πρώτη φορά κατάθεση στον κύριο ανακριτή. Ο κ. Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιοι, οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Αυτούς κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το περιεχόμενο της κατάθεσή της, απάντησε:

Όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από το σύζυγο μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν.

Σε άλλη ερώτηση για το πως θα δικαιωθεί, απάντησε:

Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα, αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, συνήγορος της Βαρβάρας Φύτρου, δήλωσε :

Μακάρι η Εισαγγελία να είχε ενδιαφερθεί νομικά για την υπόθεση στο Μάτι όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της κας Μπεκατώρου.

Όταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Μακάρι η Εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κας Μπεκατώρου.... Ο κ. ανακριτής έκανε εξαιρετική έρευνσ. Γι αυτό λέμε έχει σοβαρό πρόβλημα η εισαγγελία και πρέπει να το λύσει".

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Καταπέλτης» η Βαρβάρα Φύτρου για το Μάτι: Προσπάθησαν να προστατεύσουν τους υπεύθυνους του εγκλήματος"

Καιρός αύριο: Συνεχίζεται η βελτίωση – Πού θα έχουμε χιόνια και παγετό

Ο καιρός βελτιώνεται αύριο Πέμπτη (21.01.2021) με την θερμοκρασία να σημειώνει και νέα άνοδο, με τον παγετό ωστόσο να επιμένει. 

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη (21.01.2021) σε όλη την Ελλάδα από την ΕΜΥ
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές, στα βορειοδυτικά καταιγίδες και στα ορεινά Ηπείρου και Δυτικής Στερεάς ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συνεχίζεται η βελτίωση – Πού θα έχουμε χιόνια και παγετό"

To «112» αναβαθμίζεται με την υπηρεσία «eCall»

Αναβαθμίζεται η Υπηρεσία του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης Έκτακτων Αναγκών «112» με τη δυνατότητα αποστολής περισσότερων στοιχείων στις κλήσεις «eCall» αυτόματα από τα οχήματα, σε περίπτωση ατυχήματος, μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας κ. Σταύρος Ασθενίδης.

Στόχος του Μνημονίου είναι η διασύνδεση του Συστήματος Διαχείρισης Κλήσεων ‘Έκτακτης Ανάγκης «112» με τη βάση δεδομένων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων που τηρεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την παροχή στοιχείων στις κλήσεις «eCall», αναφέρει ανακοίνωση.

Ως κλήση «eCall» θεωρείται η κλήση έκτακτης ανάγκης από το όχημα με βάση τον αριθμό «112». Σε περίπτωση ατυχήματος, τα οχήματα που διαθέτουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα ενημερώνουν αυτόματα το «112» στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία και τη θέση του οχήματος.

Ουσιαστικά, με την υλοποίηση του έργου, όταν ένα αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα, θα μπορεί το ίδιο να στέλνει μήνυμα στο «112» μέσω αυτόματου συστήματος, χωρίς δηλαδή να απαιτείται η ενέργεια του οδηγού ή κάποιου επιβάτη, οι οποίοι, ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να επικοινωνήσουν.

Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον οδηγό σε περιπτώσεις που έχει χάσει τον προσανατολισμό του ή χρειάζεται βοήθεια.

Σήμερα κατά την κλήση «eCall», η συσκευή IVS που βρίσκεται εντός του οχήματος στέλνει αυτόματα μια ελάχιστη δέσμη δεδομένων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη θέση του οχήματος (με βάση το GPS της συσκευής IVS), τον αριθμό πλαισίου, το καύσιμο και τη μάρκα/μοντέλο του οχήματος.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας θα εξασφαλισθεί η πρόσβαση στο πρωτόκολλο επικοινωνίας του «112» με τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Μεταφορών, έτσι ώστε με την κλήση «eCall» θα παρέχονται τα εξής στοιχεία:

  • Αριθμός Κυκλοφορίας
  • Αριθμός Πλαισίου
  • Κωδικός Οχήματος
  • Περιγραφή Αμάξης
  • Μάρκα Οχήματος
  • Εμπορική Ονομασία Οχήματος
  • Χρώμα
  • Καύσιμο
  • Ημερομηνία Χορήγησης Πρώτης Άδειας
  • Ημερομηνία Χορήγησης Πρώτης Άδειας Διεθνώς

Υπογραμμίζεται πως δεν θα αποστέλλονται προσωπικά στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη.

Για την υλοποίηση του έργου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα παράσχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων στοιχείων οχημάτων που τηρεί, ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσω του Αναδόχου του ΟΤΕ ΑΕ, θα αναπτύξει την διασύνδεση της βάσης δεδομένων με το Σύστημα Διαχείρισης Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης 112.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "To «112» αναβαθμίζεται με την υπηρεσία «eCall»"

Μπεκατώρου και Κακλαμανάκης ζητούν από τον αθλητικό Εισαγγελέα να καλέσει οκτώ νέους μάρτυρες

Αίτημα με το οποίο ζητάει να κληθούν οκτώ νέοι μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου κατέθεσε η  δικηγόρος Έλλη Ρούσου, η οποία εκπροσωπεί τους Ολυμπιονίκες Νίκο Κακλαμανάκη και Σοφία Μπεκατώρου.

Οι μαρτυρίες των συγκεκριμένων προσώπων θεωρούνται σημαντικές για την εξέλιξη της υπόθεσης που ήρθε στο φως μετά τις αναφορές του Ν. Κακλαμανάκη ενώ η δικηγόρος ζητεί, παράλληλα, από τον αρμόδιο εισαγγελέα να αναζητήσει κρίσιμα έγγραφα που ενδεχομένως δώσουν νέα ώθηση στα ερευνώμενα περιστατικά.

Αφετηρία για όσα εξελίσσονται με κεντρικό σημείο την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, που τελεί 30 χρόνια υπό ίδια, σχεδόν, ηγεσία και πλέον ερευνά ο εισαγγελέας, ήταν οι καταγγελίες του δύο φορές Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή, για σοβαρές, ποινικά και μη, πράξεις μορφών βίας παραγόντων της Ομοσπονδίας σε βάρος αθλητών και σωρεία πράξεων κατάχρησης εξουσίας. Οι καταγγελίες εκείνες προκάλεσαν ντόμινο εξελίξεων εντός του χώρου.

Ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης τον Νοέμβριο του 2019, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου κλήθηκε ενόψει του νέου αθλητικού νόμου, είχε προβεί σε καταγγελίες σε βάρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) κάνοντας λόγο για “ομερτά”. Ο αθλητής είχε πει μεταξύ άλλων: «Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά; Δεν υπάρχει διαχείριση υγιής του δημοσίου χρήματος, δεν υπάρχει έλεγχος κατά των φαινομένων κατάχρησης, υπεξαίρεσης. Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης».

Είχε επίσης αναφέρει πως είχε αποκλειστεί το 1988 από τους Ολυμπιακούς της Σεούλ με «αδιαφανείς διαδικασίες» και πως με αφορμή καταγγελίες του, το 1999, «κυκλοφορούσα με μπράβους μέχρι και το 2018» καθώς δεχόταν απειλές.

Οι ισχυρισμοί του κ. Κακλαμανάκη στην πορεία ενισχύθηκαν και από καταγγελίες συναθλητών του, κορυφαία ονόματα του αθλήματος, όπως η Σοφία Μπεκατώρου, ο Τάκης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής κ.ά., οι οποίοι μαζί με τον κ. Κακλαμανάκη σε δηλώσεις τους σε Video teaser αναφέρουν πως άνθρωποι της Ομοσπονδίας φέρεται να έχουν πει ότι εάν θέλουν έναν αθλητή «τον καταστρέφουν σε μία νύχτα», ενώ καταγγέλλουν κλίμα τρομοκρατίας, συναλλαγές “κάτω από το τραπέζι” κ.ά. Το επίμαχο βίντεο έγινε το πρώτο υλικό της έρευνα που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες ο κ. Σιμιτζόγλου.

Η τοποθέτηση του κ. Κακλαμανάκη στη Βουλή προκάλεσε τον περασμένο Ιούνιο την κατάθεση αγωγής σε βάρος του από την διοίκηση της Ομοσπονδίας, η οποία διεκδικεί από τον κορυφαίο αθλητή ποσό αποζημίωσης 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη από συκοφαντική δυσφήμιση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπεκατώρου και Κακλαμανάκης ζητούν από τον αθλητικό Εισαγγελέα να καλέσει οκτώ νέους μάρτυρες"

Πρόστιμο 300 ευρώ σε στρατιωτικούς που γυρνούσαν σπίτι τους - Η απάντηση του Υπ. Αμυνας

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον προκύψει ανάγκη νομοθετικής πρόβλεψης για εξαίρεση στα μέτρα μετακίνησης των στελεχών με επιβατικά ΙΧ μέσα, θα επεξεργαστεί τυχόν απόψεις-προτάσεις των Γενικών Επιτελείων και θα εισηγηθεί στα συναρμόδια υπουργεία τις αναγκαίες τροποποιήσεις-βελτιώσεις. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Επιβολή προστίμου σε στρατιωτικούς κατά τη μετάβαση από τη μονάδα στην οικία τους», με αφορμή την  επιβολή προστίμου σε στρατιωτικούς που υπηρετούν σε μονάδες  της Θράκης, ύψους 300 ευρώ, από αστυνομικούς «επί τω λόγω ότι ευρίσκονταν 3 άτομα σε 1 όχημα».

Τα εν λόγω στελέχη έχουν προβεί στην άσκηση του νόμιμου δικαιώματος υποβολής ένστασης για το επιβληθέν πρόστιμο και αναμένεται η εξέτασή της, όπως γνωστοποίησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στους σχηματισμούς-μονάδες που εδρεύουν στις περιφερειακές ενότητες της Θράκης υφίσταται ικανός αριθμός διατιθέμενων υπηρεσιακών οχημάτων για μεταφορά του προσωπικού, και δεδομένου ότι δεν έχουν εισέτι αναφερθεί νέες ανάγκες για διατιθέμενα μέσα μετακίνησης, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δύνανται να μετακινούνται με υπηρεσιακά οχήματα, σύμφωνα με τις υφιστάμενες οδηγίες και επιχειρησιακές ανάγκες των μονάδων όπου υπηρετούν.

Τέλος, ο υπουργός επανέλαβε ότι «η διάθεση μέσων για τη μεταφορά προς και από τον χώρο εργασίας βρίσκεται πάντα σε προτεραιότητα, στο πλαίσιο μέριμνας υπέρ τουπροσωπικού και το ΥΕΘΑ μέσω των Γενικών Επιτελείων καταβάλλει επίμονες προσπάθειες συντήρησης-εκσυγχρονισμού των μεταφορικών μέσων, ενώ σχεδιάζει και την προμήθεια νέων σύγχρονων μέσων για την επαύξηση των μεταφορικών δυνατοτήτων, με σκοπό τη διατήρηση της άρτιας λειτουργικής τους κατάστασης, την ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού και την εξασφάλιση του αξιόμαχου των μονάδων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 300 ευρώ σε στρατιωτικούς που γυρνούσαν σπίτι τους - Η απάντηση του Υπ. Αμυνας"

Παρουσιάστηκε η μελέτη για το Τατόι: Εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχείο πολυτελείας (pics)

Εντυπωσιακά είναι τα όσα είπε η Υπουργός Πολιτισμού Λινα Μενδώνη, περιγράφοντας τη μελέτη βιωσιμότητας του κτήματος Τατοΐου.

Σκοπός της μελέτης είναι η διαμόρφωση μιας οριστικής πρότασης για την ανάπτυξη του κτήματος Τατοΐου “ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό προορισμό σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, ελκυστικό σε όλες τις ηλικίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέσα από φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές και δραστηριότητες και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητά του”.

Σύμφωνα με την Υπουργό, πρόκειται για μία έκταση 42.000 στρεμμάτων, δασική έκταση, στην οποία περιλαμβάνεται ο ιστορικός πυρήνας που είναι περίπου 1.600 στρέμματα και περίπου 1.200 στρέμματα είναι οι καλλιέργειες.

“Το κτήμα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Απέχει 21 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και εντός του διέρχεται Λεωφόρος Δεκελείας Αγίου Μερκουρίου, είναι τμήμα της παλιάς οδού Αθηνών-Χαλκίδας που το συνδέει με την Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Χαλκίδας”.

Τα 55 κτίρια και τα σχέδια για αναψυχή και ευεξία

Σύμφωνα με την κυρία Μενδώνη, στο κτήμα υπάρχει “ένας συνολικός αριθμός κτιρίων, που αριθμούν 55. Το κτιριακό απόθεμα αυτό είναι περίπου 15.085 τ.μ. Από τα 55 αυτά κτήρια τα 27 είναι κηρυγμένα μνημεία από το 2003 με ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού”.

Μιλώντας για τις θεματικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη και τις οικονομικές δραστηριότητες, η Υπουργός διευκρίνισε: “Καταλήξαμε σε 5 θεματικές κατευθύνσεις, 5 δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν άνετα στο κτήμα. Ιστορία και πολιτισμός. Υπαίθρια άθληση και αναψυχή. Αγροτική οικονομία, έρευνα και γνώση, ευεξία και ηρεμία”.

Για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου, η κυρία Μενδώνη περιέγραψε: “Σας θυμίζω ότι μέσα στο κτήμα υπήρχε το Ξενοδοχείο «Τατόιον», το οποίο από τη στιγμή που μπορεί το ίδιο το κτίριο του Τατοΐου να αναπτυχθεί και στα γειτονικά κτίρια, τα οποία είναι αρκετά μεγάλα, για παράδειγμα οι στρατώνες, μπορούν να φιλοξενήσουν ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, χώρους εκδηλώσεων, καθώς και ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα, η κυρία Μενδώνη είπε: “Ο στόχος που έχουμε βάλει και σε αυτό εστιάσαμε… είναι, όπως είπα, αμέσως μετά να ξεκινήσει η διαδικασία για τη συγκρότηση της εταιρίας ειδικού σκοπού και ο στόχος είναι οι μελέτες, το μάξιμουμ δυνατόν των μελετών να έχουν ωριμάσει μέχρι τον Αύγουστο του 2022, προκειμένου να είναι εξασφαλισμένη από κει και πέρα η χρηματοδότησή του. Επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέρος του ιστορικού πυρήνα που είναι η αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Εδώ μιλάμε για τη μελέτη βιωσιμότητας”.

Όσο για το κόστος, η κυρία Μενδώνη απάντησε: “Εάν εννοείτε τάξη μεγέθους για τις επενδύσεις, προκειμένου να είναι βιώσιμο το κτήμα οι επενδύσεις μπορεί να κυμαίνονται από 97-98 εκατομμύρια ευρώ έως 130″.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρουσιάστηκε η μελέτη για το Τατόι: Εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχείο πολυτελείας (pics)"

Κορωνοϊός: Στα 516 τα νέα κρούσματα - 300 ασθενείς διασωληνωμένοι

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 516 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149973, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5805 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46011 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στα 230 τα κρούσματα στην Αττική, εκ των οποίων 69 στο κέντρο της Αθήνας, ενώ 43 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

300 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 213 (71.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1044 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Επίσης, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5545 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3271 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2.989.339 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 879.400 δείγματα.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 2
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 33
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 1
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 4
ΑΧΑΪΑΣ 22
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 11
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 36
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 17
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 22
ΕΒΡΟΥ 7
ΕΥΒΟΙΑΣ 12
ΗΛΕΙΑΣ 2
ΗΜΑΘΙΑΣ 5
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1
ΘΑΣΟΥ 1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 43
ΘΗΡΑΣ 6
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 5
ΚΑΒΑΛΑΣ 3
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 69
ΚΙΛΚΙΣ 6
ΚΟΖΑΝΗΣ 10
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 12
ΛΑΡΙΣΑΣ 23
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 1
ΛΕΣΒΟΥ 6
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 8
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2
ΜΥΚΟΝΟΥ 2
ΝΗΣΩΝ 2
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 27
ΞΑΝΘΗΣ 4
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 24
ΠΕΛΛΑΣ 2
ΠΙΕΡΙΑΣ 7
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 3
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 3
ΣΕΡΡΩΝ 14
ΣΥΡΟΥ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2
ΧΑΝΙΩΝ 2
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 1

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 516 τα νέα κρούσματα - 300 ασθενείς διασωληνωμένοι"

Κερκυραίος γρονθοκόπησε αστυνομικό που του είπε να φορέσει μάσκα

Με γροθιές στο πρόσωπο του αστυνομικού και λεκτική βία φέρεται ότι απάντησε 55χρονος Κερκυραίος, όταν το έγινε προτροπή να φορέσει τη μάσκα του.

Το γεγονός συνέβη το πρωί στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Κέρκυρας, στην Ευγενίου Βουλγάρεως, όταν δύο αστυνομικοί πλησίασαν τον 55χρονο προκειμένου να του συστήσουν να φορέσει την προβλεπόμενη και υποχρεωτική σε ανοιχτούς χώρους μάσκα προστασίας κατά της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 55χρονος αντέδρασε βιαίως και αφού εξύβρισε τα αστυνομικά όργανα, επιτέθηκε στον έναν γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο. Ο 55χρονος άνδρας συνελήφθη, ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος, στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κερκυραίος γρονθοκόπησε αστυνομικό που του είπε να φορέσει μάσκα"

Τρία μπόνους για 350.000 συνταξιούχους και ασφαλισμένους

Σημαντικά «μπόνους» περιμένουν εφέτος συνολικά 350.000 συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι.

Οι συνταξιούχοι θα λάβουν αυξήσεις (έως 224 ευρώ τον μήνα ή 2.688 ευρώ τον χρόνο με 40 έτη ασφάλισης) και αναδρομικά 17 μηνών (έως 4.284 ευρώ με 40 έτη ασφάλισης).

Οι ασφαλισμένοι θα έχουν βελτιωμένη σύνταξη, ενώ μεγάλες κατηγορίες που είναι κοντά στην «έξοδο» θα αποφύγουν τον σκόπελο της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης από την 1η/1/2022.

Τα μπόνους είναι τα ακόλουθα:

-Για όσους συνταξιούχους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη προβλέπονται αυξήσεις και τα αναδρομικά σχεδιάζεται να καταβληθούν το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου (χρονοδιάγραμμα το οποίο ενδέχεται να αλλάξει), με την ανώτατη μηνιαία αύξηση να ανέρχεται στα 215 ευρώ.

Πρόκειται για τα αναδρομικά 17 μηνών (από τον Οκτώβριο του 2019) σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση με τα νέα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων. Ηδη κονδύλι ύψους 200 εκατ. ευρώ έχει εγγράψει ο προϋπολογισμός του κλάδου κύριας σύνταξης του e-ΕΦΚΑ για το 2021. Προβλέπονται 100 εκατ. ευρώ για αναδρομικά για συνταξιούχους του Δημοσίου και επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για αναδρομικά για συνταξιούχους τέως φορέων κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. ΙΚΑ, ΟΑΕΕ).

-Για όσους έχουν φέτος τη δυνατότητα εξόδου στη σύνταξη, σειρά μεταβατικών διατάξεων για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δίνουν σε χιλιάδες ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες και ΙΚΑ τη δυνατότητα συνταξιοδότησης πριν από τα 62 έτη.

Οι διατάξεις αυτές ισχύουν μέχρι το τέλος του 2021, καθώς από το 2022 όλοι ανεξαιρέτως οι ασφαλισμένοι για να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν 40 χρόνια ασφάλισης ώστε να λάβουν πλήρη σύνταξη στα 62, ενώ με λιγότερα χρόνια θα πάρουν μειωμένη στα 62 χρόνια και πλήρη στα 67.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», όσοι ασφαλισμένοι και ασφαλισμένες μέχρι 31/12/2021 έχουν συγκεντρώσει και τον κατά περίπτωση απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης και την προβλεπόμενη ηλικία, θα μπορούν και μετά την 1η/1/2022 να συνταξιοδοτηθούν με βάση τα σημερινά ευνοϊκά μεταβατικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρία μπόνους για 350.000 συνταξιούχους και ασφαλισμένους"

Σοφία Μπεκατώρου: Κατήγγειλε νέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης συναθλήτριάς της

Για ακόμη μια περίπτωση συναθλήτριας της η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης φέρεται να μίλησε, στην κατάθεση της ενώπιον του εισαγγελέα, η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μεκατώρου στην πολύωρη κατάθεση της δεν αναφέρθηκε μόνο στην δική της καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που αποτέλεσε την αφορμή για την έρευνα αλλά κατονόμασε ακόμη μια περίπτωση συναθλήτριας της, επίσης, από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας.

Το ενδιαφέρον είναι, σύμφωνα πληροφορίες , ότι η αξιόποινη πράξη που περιγράφεται φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να δίνει νέα ώθηση στην έρευνα, καθώς αναμένεται ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση να καλέσει για να καταθέσει την αθλήτρια, που σύμφωνα με την Σοφία Μπεκατώρου, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο εισαγγελέας, σε κάθε περίπτωση θα εξετάσει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοφία Μπεκατώρου: Κατήγγειλε νέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης συναθλήτριάς της"

ΑΠΘ: Πρώτη επώνυμη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στα χέρια του Πρύτανη

Η πρώτη επώνυμη καταγγελία σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών από καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έφτασε στα χέρια του πρύτανη του εκπαιδευτικού ιδρύματος, Νίκου Παπαϊωάννου.

Η καταγγελία, που έγινε από απόφοιτη του τμήματος Γεωλογίας, αφορά τον συνταξιούχο καθηγητή του τμήματος που αρνείται όλες τις κατηγορίες, και έχει ήδη προωθηθεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα γύρω από το ζήτημα. Ο πρύτανης του ΑΠΘ σημείωσε στη Voria.gr πως από την πλευρά του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να εκκινηθεί κάποια πειθαρχική διαδικασία για τον εν λόγω καθηγητή, καθώς δεν αποτελεί πλέον μέλος του εκπαιδευτικού ιδρύματος. «Θα περιμένουμε να τελειώσουν οι ΕΔΕ» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Μία ακόμη αναφορά που απέστειλαν επτά απόφοιτες του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας έχει επίσης αποσταλεί στην εισαγγελία, ωστόσο σε αυτή δεν κατονομάζεται κάποιος δράστης. «Αυτό που επισημαίνεται στην αναφορά είναι πως όλα όσα αναφέρονται για το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας είναι αλήθεια» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Πάντως, ο ίδιος σημείωσε πως «δεν θα αφήσω κανένα μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να γίνει βορά στις όποιες διαδικασίες λογικής όχλου» και πρόσθεσε πως «εάν γίνει καταγγελία για εν ενεργεία καθηγητή θα ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία».

Σημειώνεται πως το τσουνάμι καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος ακολούθησε την καταγγελία της Χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, που άνοιξε τον ασκό του αιόλου, φέρνοντας δυναμικά στο προσκήνιο το κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών #metoo.

voria

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΠΘ: Πρώτη επώνυμη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στα χέρια του Πρύτανη"

Κόβουν το ρεύμα στους επιχειρηματίες της Εστίασης

«Έχουμε οικογένειες να συντηρήσουμε και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί, η δουλειά μας είναι στα μαγαζιά μας» δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104, 6 για την ενδεχόμενη επανεκκίνηση στο χώρο της εστίασης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Κωνσταντίνου «έχουμε παιδιά στο σπίτι και πρέπει να ταϊστούν και να έχουμε ρεύμα και πρέπει να κάνουν τα μαθήματα τους, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιον έμπρακτο τρόπο να στηριχθούμε».

Συμπλήρωσε, δε, ότι έχει δεχτεί χιλιάδες μηνύματα καθώς 36.500 επιχειρήσεις ανήκουν στο σωματείο, με περιπτώσεις όπου τους κόβουν και το ρεύμα στα σπίτια τους, αφού όπως είπε « δεν έχει να πληρώσει ο κόσμος, χρωστάει στους προμηθευτές, χρωστάει στους ιδιοκτήτες ακινήτων, μήνες τώρα, χρωστάει στους υπαλλήλους,δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση με μία επιστρεπτέα προκαταβολή».

Αναφερόμενη σε αυτό συγκεκριμένα, είπε πως στις 650.000 αιτήσεις τα χρήματα είναι 1,2 δις ποσό που αναλογεί σε 1.000 ευρώ στον καθένα, λέγοντας « θα έχουμε να φάμε ψωμί για λίγες μέρες, από κει και πέρα τα ενοίκια μας, οι υποχρεώσεις μας…».

Έχουν χρεοκοπήσει πάρα πολλές επιχειρήσεις, σημείωσε η κ. Κωνσταντίνου, κάτι που θα φανεί στο άνοιγμα, όποτε αυτό γίνει καθώς δεν θα μπορέσουν να εφοδιάσουν τις επιχειρήσεις τους και δη τις μικρομεσαίες.

Σε ερώτηση αν έχουν έρθει σε επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό, η κ. Κωνσταντίνου απάντησε πως « αν δεν διαγραφούν τα χρέη με τα χρήματα που δόθηκαν για τον COVID, σημαίνει πως δεν θέλουμε να υπάρχουν αυτές οι επιχειρήσεις, μόνο που υπάρχουν άνθρωποι που βιοπορίζονται από αυτές».

Πρόσθεσε επίσης, ότι τον Απρίλη οι επιχειρήσεις θα έχουν τέτοια χρέη που δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να υφίστανται, τονίζοντας ότι δεν έχουν καμία εικόνα για το πότε θα ανοίξει η εστίαση, ακούνε όσα λέγονται από την επιτροπή των γιατρών του υπουργείου κάτι που όπως ανέφερε, δημιουργεί ανασφάλεια γιατί υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να ανοίξει,λέγοντας πως η δική τους οπτική είναι πως πρέπει να εργαστούν, διευκρινίζοντας ότι και οι ίδιοι θέλουν να προστατέψουν την κοινωνία κι αν γίνει το άνοιγμα να γίνει υπό όρους που όλοι θα σεβαστούν.

Τέλος, σημείωσε πως « αν κρίνουν πως δεν πρέπει να ανοίξουμε πρέπει να αποζημιώνεται στο σημείο της ευνομούμενης κοινωνίας κάθε δράση που έχει παύση, είναι θέμα αξιοπρέπειας πια,απευθύνοντας έκκληση κυρίως στις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτροδότησης, να μη δίνουν εντολή κατευθείαν να κόβεται το ρεύμα γιατί όπως είπε «τα παιδιά, στα σπίτια ιδίως αυτών των συγκεκριμένων επιχειρηματιών, θέλουν κι αυτά να κάνουν τηλεδιδασκαλία,έχω τόσες πολλές καταγγελίες, ας το δουν κι αυτό, μία απόφαση είναι».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβουν το ρεύμα στους επιχειρηματίες της Εστίασης"

Στο Νοσοκομείο Λαμίας και πάλι ο Κουφοντίνας

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έφτασε λίγο πριν τις 12:30’ το μεσημέρι της Τετάρτης (20/1) στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17Ν», έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου για τη μεταγωγή του από τις αγροτικές Φυλακές στις Φυλακές Δομοκού και η υγεία του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

Για την ασφαλή διακομιδή του στο Νοσοκομείο που έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την παραμονή του σε αυτό, συμμετέχουν πολλοί αστυνομικοί.

Θυμίζουμε ότι είχε βρεθεί και πάλι στο Νοσοκομείο το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, αλλά είχε αρνηθεί οποιαδήποτε παροχή βοήθειας και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με ασθενοφόρο και πάλι στη Φυλακή.

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα σε ξεχωριστό κελί νοσηλείας, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε αλληλέγγυους του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η 5η απεργία πείνας που πραγματοποιεί στα 18 χρόνια εγκλεισμού του στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Υπεβλήθη σε εξετάσεις στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας…

Η πολυήμερη απεργία πείνας φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία του και χρειάστηκε νοσηλευτική φροντίδα. Αυτή τη φορά - σε αντίθεση με την προηγούμενη νοσηλεία του στα Επείγοντα - έδωσε αίμα για εξετάσεις και υπεβλήθη σε καρδιογράφημα.

Μετά το πέρας των εξετάσεων, κρίθηκε προφανώς ότι μπορεί να επιστρέψει στο κελί του και με τον ίδιο τρόπο, με ασθενοφόρο και τη συνοδεία πολλών περιπολικών και περιπολικό και τζιπ της εξωτερικής φρουράς, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του πίσω στις Φυλακές Δομοκού.

lamiareport 

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Νοσοκομείο Λαμίας και πάλι ο Κουφοντίνας"

Βεσυρόπουλος: Κανείς δε θα πληρώσει άδικα πρόστιμο για δαπάνες που δεν έκανε

Έτοιμη για να προβεί σε αλλαγές και διορθώσεις στο μέτρο της υποχρεωτικής δαπάνης μέσω τραπέζης κατά 30% εμφανίζεται η κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος έδωσε την διαβεβαίωση ότι κανείς δεν θα πληρώσει άδικα πρόστιμο για δαπάνες που δεν έκανε, εφόσον η αιτία ήταν η πανδημία και το lockdown που επεβλήθηκε στην αγορά.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου με θέμα «Κίνδυνος άδικης φορολόγησης λόγω μη κάλυψης του προβλεπόμενου ορίου ηλεκτρονικών συναλλαγών», ξεκαθάρισε ότι τον Φεβρουάριο θα εξεταστούν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών πληρωμών που αποστείλουν οι τράπεζες και αν και εφόσον διαπιστωθεί η ανάγκη, θα υπάρξει παρέμβαση έγκαιρα, πριν ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Δεν θα αδικηθεί κανένας

Όπως τόνισε ο κ.Κεγκέρογλου, με κλειστές επιχειρήσεις που δυσκόλεψαν τις αγορές και λόγω αισθήματος ανασφάλειας οι πολίτες περιόρισαν πολύ τις καταναλωτικές τους δαπάνες και ζήτησε, τουλάχιστον για φέτος, να μην υπάρξει η τιμωρητική διάθεση για όσους δεν συνέλεξαν τις αποδείξεις.

Απαντώντας ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία και έχει προβεί σε πολλές διορθώσεις όπου αυτό απαιτείται. Υπενθύμισε πως ήδη απαλλάσσονται από την υποχρέωση φορολογούμενοι άνω των 70, οι ανήλικοι, ΑμΕΑ 80% και άνω κλπ.

Τόνισε πως το μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων θεσπίστηκε με συγκεκριμένης στόχευση ως μέτρο για ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης πολιτών και της χρήσης ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε να προκύψει περιορισμός της φοροδιαφυγής και δημοσιονομικός χώρος για φοροελαφρύνσεις.

Στ5ο πλαίσιο αυτό άλλωστε, όπως είπε «ήδη υπάρχουν σκέψεις για διορθωτικές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά στο πλαίσιο επιστρεπτέας προκαταβολής για στήριξη επιχειρήσεων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από πανδημία» ή η δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση 100 ή 120 δόσεων όσων την έχασαν κλπ.

Στο επίμαχο ζήτημα ξεκαθάρισε πως με βάση το σύνολο των ηλεκτρονικών συναλλαγών που έγιναν το 2020, θα εξεταστεί μια πιθανή μείωση του ποσοστού των υποχρεωτικών συναλλαγών. Η εφαρμογή του μέτρου συγκέντρωσης ηλεκτρονικών αποδείξεων θα γίνει με τις εξής παραμέτρους:

1ον: δεν θα αδικηθεί κανείς φορολογούμενος

2ον: η όποια παρέμβαση απαιτηθεί θα βασίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία – βασισμένη σε όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έγιναν το 2020. Με αυτά τα στοιχεία θα αποφασιστεί τυχόν παρέμβαση εφόσον απαιτηθεί.

3ον: η παρέμβαση αυτή, εφόσον απαιτηθεί, θα γίνει εγκαίρως και πάντως πριν υποβολή φορολογικών δηλώσεων έτους ώστε να μην αδικηθεί κανένας φορολογούμενος πολίτης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βεσυρόπουλος: Κανείς δε θα πληρώσει άδικα πρόστιμο για δαπάνες που δεν έκανε"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news