facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Ισχνή νίκη Κασσελάκη: «Πέρασε» με 17 υπέρ, 12 κατά και 4 παρών η εισήγησή του – Νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Παππάς

Ένταση και διαξιφισμοί κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι σαρωτικές αλλαγές που εισηγήθηκε κατά τη διαδικτυακή του τοποθέτηση ο Στέφανος Κασσελάκης, για νέο προεδρείο και την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου, προκάλεσαν αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των βουλευτών. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν να περάσει με 17 ψήφους η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΟ, με 12 κατά και 4 παρών.

Ο νυν πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε τον πρόεδρο του κόμματος και ζήτησε να καταψηφιστεί η εισήγησή του στο σύνολό της.

Πηγές των «87» από την πλευρά τους αναφέρουν πως ο κ. Κασσελάκης είναι Πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κ.Ο. αφού έχει 17 από τους 35 βουλευτές.

Η κ. Γεροβασίλη μάλιστα – μεταξύ άλλων – φαίνεται πως σε παρέμβασή της ανέφερε: «o Σωκράτης υπηρέτησε το ρόλο του και κράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή και σε πολύ δύσκολες στιγμές, με πολλή μεγάλη επάρκεια και αξιοπιστία και αυτό είναι κοινός τόπος σε όλη την κοινωνία».

«Όχι Στέφανε, σε ένα χρόνο δεν έφαγες εσύ το μεγαλύτερο μπούλινγκ. Δεν πρόλαβες σε ένα χρόνο. Υπάρχουμε εδώ μέσα άνθρωποι που έχουμε αγωνιστεί σε πολύ δύσκολα για τη χώρα» σημείωσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ πρόσθεσε πως, «κρινόμαστε όλοι κάθε μέρα άρα και ο πρόεδρος. Ευθύνεται που παράγουμε συνεχώς αρνητικές ειδήσεις».

Πώς ψήφισαν τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

Ναι ψήφισαν:

Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Καλλιόπη Βέττα, Γιώργος Γαρβήλος, Ρένα Δούρου, Ράνια Θρασκιά, Νίνα Κασιμάτη, Βασίλης Κόκκαλης, Κυριακή Μάλαμα, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίκος Παππάς, Πέτρος Παππάς, Γιώτα Πούλου, Γιάννης Σαρακιώτης, Θεοδώρα Τζέκρη, Ραλλία Χρηστίδου.

Όχι ψήφισαν:

Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Γιαννούλης, Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός, Συμεών Κεδίκογλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αθηνά Λινού, Κώστας Μπάρκας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Ψυχογιός.

Παρών ψήφισαν:

Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Γιώργος Καραμέρος, Χάρης Μαμουλάκης και Γιώργος Παπαηλιού.

«Θέλω να συνεργαστώ με όλους σας ο πρόεδρος επιλέγει μία ομάδα με την οποία θεωρεί ότι μπορεί να δουλέψει καλύτερα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι δεν είναι αξιόλογοι.  Ειδικά στο Σωκράτη Φάμελλο πρότεινα να συνεργαστούμε για το κυβερνητικό πρόγραμμα που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο μας και να προχωρήσουμε ενωμένοι», δήλωσε λίγο πριν την ψηφοφορία ο κ. Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης πρότεινε αλλαγές στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά την συνεδρίασή της Κ.Ο. στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά μέσω zoom, καθώς βρίσκεται στην Κρήτη για τον γάμο του.

Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρότεινε τον μέχρι τώρα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τομεάρχη Οικονομικών, Νίκο Παππά. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, διευθυντής της Κ.Ο παραμένει ο Θάνος Μωραΐτης. Για τις θέσεις των τριών Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων πρότεινε τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη. Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο πρότεινε τον Βασίλη Κόκκαλη και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ τη Γιώτα Πούλου. Αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ παραμένει η Ραλλία Χρηστίδου.

Ο Σ. Φάμελλος από την πλευρά του νωρίτερα, αρνήθηκε να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο.Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα. Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι.

Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου».

Ο κ. Παππάς μέσα στη συνεδρίαση σχολίασε πως: «Δεσμεύομαι ότι εφόσον εκλεγώ πρόεδρος της Κ.Ο. όταν θα έρθει η στιγμή να αντικατασταθώ, δεσμεύομαι ότι δεν θα δημιουργήσω καμία κρίση στο κόμμα μου».

Φάμελλος: «Εγώ διαφωνούσα με τον Κασσελάκη από την πρώτη εβδομάδα»

Υπήρξαν μάλιστα και διαξιφισμοί κατά την διάρκεια της Κ.Ο. ανάμεσα σε βουλευτές μετά την εισήγηση Κασσελάκη. Ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες να ανέφερε: «Εγώ διαφωνούσα με τον Κασσελάκη από την πρώτη εβδομάδα», με τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη να του απαντά, «αν από τη μία έχουμε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος, και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να διαφωνούν, κάποιος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί».

Παράλληλα, διακοπή και αναβολή ψηφοφορίας ζήτησαν οι Γιώργος Καραμέρος και ο Συμεών Κεδίκογλου. 

Η εισήγηση Κασσελάκη

«Αγαπητές Βουλεύτριες, Αγαπητοί Βουλευτές,

Σας χαιρετώ από την αγαπημένη μου Κρήτη, από τα αγαπημένα μου Χανιά, όπου ξέρετε όλοι τον λόγο για τον οποίο βρίσκομαι εδώ.

Είμαι περήφανος που ανήκω σε ένα κόμμα που δεν απολογείται για τις προοδευτικές του απόψεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Που δεν φοβάται να μιλήσει ενάντια σε επιζήμιες συμφωνίες τραπεζικών εκποιήσεων συνδεδεμένες με κρατικοδίαιτη διαπλοκή.

Που ξεμπροστιάζει την προπαγάνδα του «επιτελικού κράτους» των πυρκαγιών, των πλημμυρών και των σιδηροδρομικών εγκλημάτων.

Που δεν λέει μισόλογα για την άμεση αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης αλλά στέκεται στο πλευρό της.

Που δεν επιτρέπει μυστική διπλωματία με την Τουρκία και που δεν σκύβει το κεφάλι στην Αμερική και στα εξοπλιστικά της συμφέροντα. Και το λέω με πλήρη συνείδηση, έχοντας ζήσει πάνω από τα μισά χρόνια της ζωής μου εκεί.

Απέναντί μας έχουμε μια Νέα Δημοκρατία με κρυφή ρύθμιση χρέους και συμβούλους που πληρώνονται από πηγές εκτός κόμματος.

Τον ορισμό της διαπλοκής, της οποία ηγείται ένα τζάκι που το Έσχες του (χωρίς το πόθεν) άρχισε τη δεκαετία του 60 – αλλά λήγει περιέργως πριν από τρία χρόνια.

Είναι η ιστορία όχι μίας πολιτικής οικογένειας αλλά μίας οικογενειακής πολιτικής που ξεκινάει από την Αποστασία, που προκάλεσε τη Χούντα, περνάει από το βρόμικο ‘89 για να φτάσει στο νοσηρό 2024 της πλήρους παρακμής της χώρας μας.

Το κόμμα μας συμπυκνώνει τη μεγάλη Ιστορία του τόπου, της Αριστεράς, της μεγάλης προοδευτικής παράταξης των αγώνων για δημοκρατία και πρόοδο.

Για αυτό μπορεί να είναι ανεξάρτητο και να παλεύει για τον αδύναμο συμπολίτη μας. Η χώρα δεν χρειάζεται ένα νεφελώδες «κέντρο» χωρίς ηθική και φιλοσοφική πυξίδα.

«Κεντρώοι ψηφοφόροι» δεν είναι αναγκαστικά όσοι θέλουν μεσοβέζικες λύσεις στα πολιτικά προβλήματα. Απλά θέλουν ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και λύσεις. Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, που έχουν οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεχείς διασπάσεις από τότε που συστάθηκε το 2004.

Χωρίς φρουρούς της Αριστεροσύνης και Αριστερόμετρα, που έδιωξαν και συνεχίζουν να διώχνουν χιλιάδες πολίτες που ήρθαν να εισφέρουν αλλά συνάντησαν κλειστές πόρτες.

Κρίσιμο σημείο, η διάσπαση της ομάδας «Νέα Αριστερά» που δεν είχε απολύτως κανένα πολιτικό επίδικο, αλλά ηττημένα «Εγώ». Ο ελληνικός λαός έδειξε με την ψήφο του σε αυτήν την ομάδα, που ήταν η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου και του κομματικού μηχανισμού, ότι δεν παραπλανάται. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια και ταχύτητα πληροφόρησης τη σημερινή εποχή και ο ελληνικός λαός, όπως και η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει πολύ καλά ποιος αγωνίζεται για εκείνον με ανιδιοτέλεια.

Άλλο όμως η πληροφόρηση και άλλο η διαδικτυακή σφαγή. Και επειδή πλέον ζούμε τον παραλογισμό ενός νηπιαγωγείου που το ίδιο παιδάκι που χαστουκίζει μετά δείχνει άλλο παιδάκι λέγοντας «κυρία, με χαστούκισε», θα σας πω κάτι που θα σας ηρεμήσει όλους:

Δεν υπάρχει πολιτικός ο οποίος να υφίσταται μεγαλύτερο διαδικτυακό bullying από εμένα. Και όχι μόνο από ομάδες αλήθειας και ακροδεξιά τρολ. Καταλαβαίνετε όλοι πολύ καλά τι εννοώ.

Συνιστώ λοιπόν σε όλους μας ψυχραιμία, διαχωρισμό του σημαντικού από το ασήμαντο και ανεκτικότητα. Είμαστε πολιτικοί. Και οι πολιτικοί κρίνονται πολύ σκληρά και συχνά πολύ άδικα στη δημόσια σφαίρα.

Η νοσηρότητα που υπάρχει σήμερα στον δημόσιο διάλογο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίσει να αποπροσανατολίζει από το πολύ σημαντικό έργο που έχουμε να επιτελέσουμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα στη νέα σύνοδο που αρχίζει. Το επισημαίνω γιατί μέχρι σήμερα αυτό συμβαίνει. Κάθε σημαντική πολιτική μας πρόταση επισκιάζεται από το κουτσομπολιό.

Ο χυδαίος αποπροσανατολισμός που έχει προωθήσει η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας με επιθέσεις στο πρόσωπό μου, δεν μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτείται από δικά μας στελέχη.

Δική μας δουλειά είναι να ελέγχουμε στη Βουλή και να προτείνουμε στην κοινωνία.

Η εμμονή της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί μου δείχνει ακριβώς ποιον φοβούνται. Δεν πρόκειται λοιπόν να τους κάνουμε το χατήρι.

Σας καλώ λοιπόν να βγείτε μπροστά. Να παραγάγετε προτάσεις νόμου για την κοινωνία. Να στεγανοποιήσετε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ ως οι εκλεγμένοι από τον λαό εκπρόσωποί του.

Με ξεκάθαρη δημόσια δέσμευση όλων ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν προς κανένα «νέο φορέα» χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση.

Είναι ξεκάθαρο: Όποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2023 και επαναβεβαίωσε στις ευρωεκλογές του 2024, θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα: Την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων. Και θα κουβαλάει για πάντα τη στάμπα. Όχι από εμένα. Από τον ελληνικό λαό.

Καλώ επίσης όλες και όλους σε ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα τηρήσουν την απόφαση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, του Συνεδρίου, της Κεντρικής

Επιτροπής – όλες αυτές τις αλλεπάλληλες αποφάσεις οι οποίες με έχουν εξουσιοδοτήσει να ηγηθώ της προσπάθειας για την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία μίας μεγάλης προοδευτικής κυβερνητικής παράταξης με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές.

Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω με τη μαχητικότητα και πάνω από όλα με τις αξίες της Αριστεράς. Για μια κυβέρνηση της Σύγχρονης Αριστεράς – ένας όρος που έχει απήχηση σε όλη την επικράτεια, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, με γνώμονα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και το περιβάλλον.

Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω σε μια νέα πορεία εξωστρέφειας, με έναν σύγχρονο ΣΥΡΙΖΑ των μελών, της κοινωνίας, των πολιτών.

Η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή. Και σε αυτήν τη νέα πορεία εισηγούμαι μια νέα σύνθεση για το Προεδρείο της κοινοβουλευτικής μας εκπροσώπησης, η οποία πιστεύω θα ενισχύσει την αποδοτικότητά μας ως Ομάδα αλλά και τη δύναμη πυρός μας.

Προτείνω λοιπόν την θέση του Επικεφαλής της Κοινοβουλετικής μας Ομάδας να αναλάβει ο Νίκος Παππάς.

Προτείνω τον Νίκο για δύο κυρίως λόγους.

Πρώτον, επειδή ο Νίκος είναι έγκριτος οικονομολόγος με διδακτορικό στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο Strathclyde στην Σκωτία. Μάλιστα την διατριβή του την έκανε στις μικροοικονομικές επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας, κάτι που είναι πολύ επίκαιρο. Επίσης ο Νίκος δίδαξε στο Πανεπιστήμιο για τέσσερα χρόνια.

Την Οικονομία μας δεν την εκχωρούμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αποτύχει στον ιδιωτικό τομέα, ή στον Κωστή Χατζηδάκη, που δεν έχει

δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Τα ολέθρια αποτελέσματά τους είναι πλέον ορατά ακόμα και στους υποστηρικτές τους.

Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να απευθυνθούμε στο αληθινό πεδίο της οικονομίας: Του μικρομεσαίου επιχειρηματία. Του ελεύθερου επαγγελματία. Του αγρότη. Του μισθωτού που πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια. Την οικονομία της έρευνας και της καινοτομίας.

Δεύτερον, επειδή ο Νίκος είναι ένας πολιτικός με στέρεες πολιτικές βάσεις, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από το σύστημα από το οποίο έφερε μεγάλα έσοδα στα ταμεία του Κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χτυπηθεί όσο κανένα άλλο κόμμα για αυτό. Η Νέα Δημοκρατία, μαζί με λίστες Πέτσα και κουρέματα σε δάνεια, έχει χτίσει έναν μηχανισμό που ειδικεύεται στη δολοφονία χαρακτήρα. Κάτι που επιχειρούν λυσσαλέα να πετύχουν με μένα και φυσικά κάτι που έχει βιώσει και ο Νίκος.

Χωρίς υπεκφυγές λοιπόν, στέκομαι στο πλευρό του απέναντι σε αυτό το σάπιο σύστημα. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να κερδίσουν. Ούτε πρόκειται να βγούμε ποτέ να δηλώσουμε τη μεταμέλειά μας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Σωκράτη Φάμελλο για την άψογη συνεργασία που είχαμε τους τελευταίους 11 μήνες. Σε μια δυσκολη περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Εκπροσώπησε επάξια τον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Έχω ζητήσει από τον Σωκράτη να με βοηθήσει στη σύνθεση του κυβερνητικού μας προγράμματος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να είναι ενεργός για το καλό της κοινωνίας μας.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτόν τον ρόλο έχει δουλέψει με αστείρευτες αντοχές, και την ευχαριστώ για την καθοριστική της συμβολή.

Διευθυντής της Κ.Ο παραμένει ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος κι αυτός από την πλευρά του δουλεύει καθημερινώς σκληρά για την επίλυση των θεμάτων που ανακύπτουν.

Για τις θέσεις των τριών Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων προτείνω τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη.

Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο προτείνω τον Βασίλη Κόκκαλη και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ τη Γιώτα Πούλου. Αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ παραμένει η Ραλλία Χρηστίδου.

Ευχαριστώ ολόψυχα τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο και τον Διονύση Καλαματιανό για το έργο τους από τον περασμένο Οκτώβριο. Βασίζομαι πάνω τους για την μέγιστη κοινοβουλευτική αποδοτικότητα.

Όταν μου απέδιδαν κάποιοι ότι είμαι αχυράνθρωπος του ενός ή του άλλου, σας έλεγα «δεν έχω ομάδες». Σας το έχω αποδείξει πλέον. Έχω ΜΙΑ ομάδα. Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον λαό του που αγωνιά.

Όπως ισχύει ότι δεν με φύτεψε κανείς. Ότι δεν εκπροσωπώ κανένα συμφέρον. Ότι είμαι εδώ για να μείνω.

Αγαπητές Βουλεύτριες, Αγαπητοί Βουλευτές,

Όπως έχω πει σε όλες τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, είναι απαράδεκτο να γίνονται διαρροές και δη εν ώρα συνεδρίασης. Προφανώς αυτές οι διαρροές, είτε κειμένων είτε λεγομένων, οι οποίες είναι όλες αντικαταστατικές, δεν γίνονται καλόβουλα.

Όπως δεν πρόκειται για πολιτική άποψη το να καλείς στην τηλεόραση τον Πρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί, ενάντια στη βούληση των οργάνων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να ακολουθεί τη διαδικασία της, αλλά είναι προφανές ότι στελέχη που εκφράζονται έτσι επιλέγουν συνειδητά να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Ας αφήσουν τους υπόλοιπους να πάμε μπροστά.

Είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις και τριβές πριν αλλάξουν όλα στο επικείμενο καταστατικό συνέδριο. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ.

Είμαι όμως αποφασισμένος: το κόμμα θα απωλέσει τάσεις και φράξιες και θα δώσει δύναμη και φωνή στη βάση.

Με μια νέα δομή που θα φέρει γείωση και οργανωτικό ιστό στην κοινωνία των πολιτών, που με τη σειρά της θα κάνει την επανεκλογή σας πολύ πιο εύκολη από ότι στο παρελθόν. Θα έχετε στο πλευρό σας το πιο σύγχρονο κομμα στην Ελλάδα και ίσως και στην Ευρώπη.

Η βάση με εξέλεξε πριν από 11 μήνες για τριετή θητεία. Η αμφισβήτηση της ηγεσίας μου άρχισε από την πρώτη εβδομάδα. Εκδηλώθηκε στην ανούσια διπλή διάσπαση. Εκδηλώθηκε πάλι με την αμφισβήτησή μου στο συνέδριο του κόμματος. Εκδηλώθηκε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές με ατζέντα για συγκολλήσεις με αλλά κόμματα και άλλες ηγεσίες. Εκδηλώνεται τώρα με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των κομματικών μέσων από εκείνους που γνωρίζουν ότι δεν ήταν βιώσιμα ούτε με τη διπλάσια χρηματοδότηση.

Συν προσωπικές ατζέντες και σενάρια μομφής, την ώρα που εξορθολογίζουμε το κομμα και ανανεωνόμαστε, την ώρα που έχουμε αποκαλύψει το εφιαλτικό για την κοινωνία αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όχι, δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να ρευστοποιηθεί.

Δεν θα αφήσω ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να συμβιβαστεί.

Και δεν θα αφήσω ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να μείνει πίσω.

Προσωπικά, είμαι έτοιμος να δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια. Πανέτοιμος.

Και προσκαλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες που θέλουν αξιοκρατία, που θέλουν μια σύγχρονη Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, να γραφτούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα και συστρατευθούν σε αυτήν την πορεία, τον δύσβατο αλλά τίμιο δρόμο.

Πανέτοιμος λοιπόν – για όλα.

Και προσκαλώ εσάς, τους βουλευτές μας, να ειστε ισότιμοι συνοδοιπόροι στο πλευρό μου. Να δείξετε έμπρακτα πως η ΚΟ μας είναι αρραγής. Ότι βάζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο, και το κάνουμε με το έργο μας στη Βουλή πρώτα από όλα.

Ότι στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων ως η εκλεγμένη αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας.

Θα ήθελα πολύ να ήμουν μαζί σας σήμερα στην Αθήνα. Προφανως δεν μπορούσα να προβλέψω τις εξελίξεις πριν από 10 μήνες, όταν κανονίστηκαν οι λεπτομέρειες μιας σημαντικής προσωπικής στιγμής για μένα – και μόνο προσωπικής.

Θέτω την εισήγησή μου στην κρίση σας, την οποία θα σεβαστώ απόλυτα όπως πάντα. Γιατί εγώ είμαι στρατιώτης – τίποτα άλλο.

Ας δείξουμε ότι είμαστε όλοι μια ομάδα. Αυτό ζητάει η κοινωνία από μας.

Και η κοινωνία θα περπατήσει μαζί μας όταν δει ότι την ακούμε».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχνή νίκη Κασσελάκη: «Πέρασε» με 17 υπέρ, 12 κατά και 4 παρών η εισήγησή του – Νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Παππάς"

Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσματα και σε δεύτερο Δήμο της Αττικής

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία από την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ για τον Ιό του Δυτικού Νείλου καθώς, μετά τη Δυτική Αττική και την Καλλιθέα, κρούσματα καταγράφηκαν και στον Δήμο Σαρωνικού…

Τα τελευταία στοιχεία για τον Ιό του Δυτικού Νείλου, δείχνουν ότι οι «επηρεαζόμενοι» και οι «υψηλού κινδύνου» δήμοι από τα μολυσμένα κουνούπια ανέρχονται σε όλη τη χώρα σε 62 έναντι 53 που την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι Περιφερειακές ενότητες μέσα σε λίγες ημέρες αυξήθηκαν από 20 σε 23!

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 100 εγχώρια κρούσματα, τα 76 εκ των οποίων παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η φετινή έξαρση οφείλεται στην παρατεταμένη περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών, η οποία έχει συμβάλλει στην αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών.

Αυτό το γεγονός ενδέχεται να συμβάλλει και στην επέκταση της περιόδου επιτήρησης του ιού, ενδεχομένως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, μόνο κατά την τελευταία εβδομάδα, από τον ιό του Δυτικού Νείλου:

24 άνθρωποι νόσησαν,
21 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία,
8 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ),
59 από τους 100 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο
Υψηλόβαθμες πηγές του ΕΟΔΥ ανέφεραν στο iatropedia.gr, ότι δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της περιόδου επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου να αγγίξουμε, ή ακόμη και να ξεπεράσουμε την έξαρση του 2018.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσματα και σε δεύτερο Δήμο της Αττικής"

Αγριεύει η «κόντρα» Δικαιοσύνης και ΕΛΑΣ για την υπόθεση βιασμού στη Μύκονο - Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα σε Δικαιοσύνη και ΕΛ.ΑΣ για την απελευθέρωση 3 ατόμων από το Πακιστάν που κατηγορούνται για βιασμό τουρίστριας στη Μύκονο και τα οποία άτομα απελευθερώθηκαν παρότι φέρονται να ομολόγησαν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Ειδικότερα, με κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι Τύπου του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου επικρίνουν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου τα οποία σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους οι Πακιστανοί, οι οποίοι καταγγέλθηκαν από τουρίστρια ότι την βίασαν στην Μύκονο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πακιστανοί αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς από τα βίντεο τα οποία ήταν στην δικογραφία προέκυψε ότι η σεξουαλική συνεύρεση ήταν με την απόλυτη συναίνεση της καταγγέλλουσας τουρίστριας.

Η ανακοίνωση έχεις ως εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αναφορικά με καταγγελία για την τέλεση του κακουργήματος του βιασμού σε τουριστικό θέρετρο, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Η μυστικότητα της προανάκρισης είναι βασική αρχή της δίκαιης δίκης. Η συχνότατη δυστυχώς και οπωσδήποτε παράνομη τακτική της επιλεκτικής διαρροής πληροφοριών για το περιεχόμενο ποινικών δικογραφιών, που βρίσκονται μάλιστα στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης, όπως η προκείμενη υπόθεση και η προβολή ως δεδομένων πραγματικών περιστατικών τα οποία όμως δεν αποτελούν περιεχόμενο της δικογραφίας, έχει ως συνέπεια την παραπληροφόρηση και την δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη.

Αυτή η τακτική έχει προφανή στόχο την δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες, την προσβολή της αποτελεσματικότητας της ελληνικής δικαιοσύνης και συνακόλουθα τη δυσφήμιση της Χώρας.

Θα συμβουλεύαμε τους αυτόκλητους «δικαστές» και «εισαγγελείς», που αρέσκονται με οποιαδήποτε ιδιότητα στην έκθεση γεγονότων, πράξεων, ή παραλείψεων ιδίως σε υποθέσεις ποινικού ενδιαφέροντος, χωρίς να γνωρίζουν τα στοιχεία μιας δικογραφίας, μη έχοντες άλλωστε προς τούτο δικαίωμα σύμφωνα με το νομικό μας πολιτισμό, να προσφέρουν μια βασική υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο : Να αποδεχθούν τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου και ιδίως να αναγνωρίσουν ότι οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουν, κατά το Σύνταγμα και τους Νόμους , είναι οι δικαστές και οι εισαγγελείς της Χώρας.

Αυτοί που ελεγχόμενοι καθημερινά από τα αρμόδια θεσμικά τους όργανα, υπερασπίζονται τα δικαιώματα και καταλογίζουν τις υποχρεώσεις των πολιτών κατά την εξέταση κάθε υπόθεσης ενώπιον τους. Αν αυτό είναι εκτός των προθέσεων τους, ας αναλογιστούν το κόστος της τρώσης της αξιοπιστίας τους, όταν, δυστυχώς για αυτούς, πολύ συχνά διαψεύδονται».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο αρεοπαγίτης Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

«Κόντρα» Δικαιοσύνης - ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωση των Πακιστανών

Αντικρουόμενες πληροφορίες από ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνη για την υπόθεση της καταγγελίας βιασμού 21χρονης τουρίστριας έχουν προκαλέσει αναστάτωση και σύγχυση σε σχέση με το εάν έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι ή όχι οι τρεις Πακιστανοί που συνελήφθησαν για την υπόθεση.

Διαρροές από τη Δικαιοσύνη κάνουν λόγο για σεξουαλική συνεύρεση με συναίνεση και για βίντεο που αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε βιασμός. Από την πλευρά τους αστυνομικές πηγές επιμένουν ότι το βίντεο αποτυπώνει βιασμό, διότι η κοπέλα αρχικά εμφανίζεται να λέει στους δράστες «Νο, no» (όχι, όχι) και στη συνέχεια εμφανίζεται να μην έχει τις αισθήσεις της.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν την πράξη τους. Το θέμα πήρε διαστάσεις σήμερα όταν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εξέφρασαν ερωτήματα σε σχέση με το γεγονός ότι οι τρεις Πακιστανοί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι πηγές αυτές σημείωναν ότι βρέθηκε βίντεο στο κινητό τηλέφωνο κατηγορουμένου που αποτυπώνει το βιασμό.

Ακολούθησε διαρροή από πηγές της Δικαιοσύνης που διαψεύδουν τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνοντας ότι από την ανάλυση των βίντεο προκύπτει ότι η σεξουαλική συνεύρεση έγινε με την απόλυτη συναίνεσή της κοπέλας. Αναλυτικότερα, οι πηγές από τη Δικαιοσύνη αναφέρουν ότι όπως προέκυψε από τα βίντεο που τραβούσαν οι Πακιστανοί κατά την σεξουαλική συνευρεση τους με την τουρίστρια, προκύπτει ότι όλες οι σεξουαλικές πράξεις που καταγράφονται στα βίντεο έγιναν με την απόλυτη συναίνεση της 23χρονης, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία βιασμού, ενώ προσθέτουν ότι η τουρίστρια κατά τη διάρκεια του καταγγελλόμενου βιασμού δεν τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ.

Υπενθυμίζεται ότι η 23χρονη κατήγγειλε ότι τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου έπεσε θύμα βιασμού, ενώ έκανε διακοπές στη Μύκονο από τρεις δράστες. Οι δράστες αναγνωρίστηκαν και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας της Μυκόνου.

Σε βάρος των Πακιστανών σχηματίστηκε δικογραφία και μετήχθησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγριεύει η «κόντρα» Δικαιοσύνης και ΕΛΑΣ για την υπόθεση βιασμού στη Μύκονο - Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο "

31 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/26-08-2024 έως Ω/18:00/27-08-2024 εκδηλώθηκαν 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 24 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά (7).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "31 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Δράμα: 15 μήνες φυλακή σε 50χρονο για εμπρησμό στο Δοξάτο

Στη σύλληψη ενός άνδρα 51 ετών προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές, ως υπαιτίου για τρεις φωτιές από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση σε αγροτική έκταση σε οικισμό του δήμου Δοξάτου, στη Δράμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, «συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης τριών πυρκαγιών σε αγροτική έκταση, από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση (στις 24, 25 και 26 Αυγούστου 2024), στον οικισμό Υψηλόν, της Τ.Κ. Κυργίων, του δήμου Δοξάτου στην Δράμα και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.406,25 ευρώ».

Ο 51χρονος οδηγήθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με εκτιτέα ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Δράμα: 15 μήνες φυλακή σε 50χρονο για εμπρησμό στο Δοξάτο "

Σμύρνη: Πατέρας πυροβόλησε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, σκοτώνοντας τα τρία

Απίστευτη φρίκη στη γειτονική Τουρκία. Πατέρας πυροβόλησε σήμερα (27.08.2024) στη Σμύρνη τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, σκοτώνοντας τα τρία από αυτά.

Η 2χρονη Ceylin, η 4χρονη Cemre και η 14χρονη Nira Ş, δυστυχώς πέθαναν ακαριαία. Το τέταρτο 11χρονο παιδί, χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της Σμύρνης.

Στο ίδιο νοσοκομείο και ο 45χρονος δράστης Vesim Ş όπου μετά το έγκλημα προσπάθησε να αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο που αφαίρεσε τη ζωή από τα παιδιά του.

Ο δράστης μαζί με την μητέρα των παιδιών βρισκόντουσαν σε διάσταση.

Με ψυχολογικά προβλήματα ο πατέρας

Συγγενής του Vesim Ş., ο  Mustafa Karadaş, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι ο δράστης είχε ψυχολογικά προβλήματα αλλά κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα μπορούσε να σκοτώσει τα παιδιά του αφού τα αγαπούσε πολύ.

«Ήταν ένας πατέρας που νοιαζόταν πραγματικά για τα παιδιά του. Πήγαμε το τραυματισμένο παιδί στο νοσοκομείο. Είμαι συντετριμμένος, οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν το πώς αισθάνομαι», είπε ο Mustafa Karadaş.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σμύρνη: Πατέρας πυροβόλησε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, σκοτώνοντας τα τρία"

Τρίπολη: 44χρονη έβαζε επίτηδες φωτιές για να ερωτοτροπεί με τους πυροσβέστες

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή (δύο μήνες εκτιτέοι) συν 1.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στη 44χρονη που συνελήφθη τη Δευτέρα (26/8) στην Τρίπολη για δύο φωτιές σε αγροτική έκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη γυναίκα που έβαζε τις φωτιές «κατ' εξακολούθηση και από πρόθεση», φέρεται να το έκανε γιατί «της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες και να ερωτοτροπεί μαζί τους».

Είχε προηγηθεί η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τη σύλληψη 44χρονης, σχετικά με δύο φωτιές που ξέσπασαν στην Αρκαδία το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου, στην περιοχή της Κερασίτσας του Δήμου Τρίπολης.

Η 44χρονη οδηγήθηκε την Τρίτη (27/8) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης, όπου και απολογήθηκε, ενώ στη συνέχεια της ανακοινώθηκε η ποινή της.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρίπολη: 44χρονη έβαζε επίτηδες φωτιές για να ερωτοτροπεί με τους πυροσβέστες "

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές με νέα πτώση της θερμοκρασίας – Οι άνεμοι έως 6 μποφόρ

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι τα 6 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και κατά τόπους στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές με νέα πτώση της θερμοκρασίας – Οι άνεμοι έως 6 μποφόρ"

Συνήγορος του Πολίτη κατά ΕΟΠΥΥ για παράνομες χρεώσεις από ιδιωτικές κλινικές [πόρισμα]

Σοβαρές αιχμές κατά του ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνονται σε πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη.

Ασφαλισμένοι προσέφυγαν στην Ανεξάρτητη Αρχή, καταγγέλλοντας σειρά υπερχρεώσεων από ιδιωτικές κλινικές, όπως για "αναβάθμιση θέσης" νοσηλείας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη διερεύνησε τις καταγγελίες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ όφειλαν να τις έχουν εξετάσει. Ζητεί, μάλιστα, από τους υπεύθυνους του Οργανισμού να προχωρήσουν σε ελέγχους αμερόληπτα και να καταλογίσουν τα ποσά στις κλινικές.

Στο πόρισμα, που παρατίθεται πιο κάτω, επισημαίνεται πως κατόπιν εξέτασης αναφορών πολιτών - ασφαλισμένων με αντικείμενο την υπερχρέωσή τους από ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, συνέταξε Πόρισμα με τις διαπιστώσεις και προτάσεις του προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι πολίτες που προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη (ΣτΠ) ανέφεραν ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους για ενημέρωση και έλεγχο σχετικά με την κοστολόγηση νοσηλειών τους σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, καθώς και για την άρνησή του να προβεί σε καταλογισμό σε βάρος των παρόχων, ποσών που έχει διαπιστώσει ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ ότι χρεώθηκαν καταχρηστικά ή απαιτήθηκαν παρανόμως από τους ασφαλισμένους.

Κατόπιν της διερεύνησης των αναφορών των πολιτών ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε:

  • Ελλιπή, ασαφή και ακατάλληλη ενημέρωση νοσηλευόμενων από τον ΕΟΠΥΥ.
  • Τη μη νόμιμη πρακτική χρέωσης "αναβάθμισης θέσης" κατά τη νοσηλεία σε συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές.
  • Τη μη τήρηση της νόμιμης διοικητικής διαδικασίας κατά τον έλεγχο των χρεώσεων από τον ΕΟΠΥΥ και την επιβολή κυρώσεων.
  • Την ανάγκη διερεύνησης και ενημέρωσης για τον έλεγχο του κόστους των νοσηλειών και από τη φορολογική διοίκηση και ζητήματα ως προς την διασφάλιση της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας κατά τη διενέργεια των ελέγχων.

Ενόψει των διαπιστώσεων και επισημάνσεών του, και προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η λογοδοσία στον χώρο της υγείας, η προστασία από υπερχρεώσεις και εν τέλει η απόλαυση του δικαιώματος πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει:

  • Να προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ σε εξέταση όλων των αιτημάτων - καταγγελιών ασφαλισμένων για υπερχρέωση νοσηλειών σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές και σε άμεση έκδοση αντίστοιχων εκθέσεων ελέγχου.
  • Σε ό,τι αφορά ολοκληρωμένες εκθέσεις ελέγχου που διαπιστώνουν καταχρηστική χρέωση να υλοποιηθεί το σχετικό άρθρο 58 του ΕΚΠΥ και να καταλογισθούν τα αντίστοιχα ποσά στις κλινικές που δεν έχουν ανταποκριθεί και δεν έχουν επιστρέψει το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό, - να επισημανθεί στις κλινικές το θεσμικό πλαίσιο για την οικονομική ενημέρωση των ασθενών καθώς και το συμβατικό πλαίσιο και τα όσα ορίζονται στο σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ και ιδίως το σημείο ότι η κλινική οφείλει: "Σε περίπτωση έλλειψης τετράκλινου, ή ελάχιστου αριθμού θαλάμων με 4 κλίνες, να νοσηλεύει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στον αμέσως επόμενο θάλαμο μικρότερης δυναμικότητας, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του ασθενή με αιτιολογία της διαφοράς θέσης".
  • Να διερευνηθεί και να αποσαφηνισθεί από τον ΕΟΠΥΥ και τη φορολογική διοίκηση το φορολογικό ζήτημα της κοστολόγησης των νοσηλειών.
  • Να προβεί ο ΕΟΠΥΥ σε εξορθολογισμό της ελεγκτικής διαδικασίας, να ελεγχθεί η δράση ελεγκτών ιατρών που μεταξύ άλλων διερευνούν υποθέσεις της Αρχής.
  • Να απαντηθούν οι υποθέσεις αυτές με σκοπό την πάταξη της ατιμωρησίας και της ανεξέλεγκτης δράσης και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος δικαίου.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνήγορος του Πολίτη κατά ΕΟΠΥΥ για παράνομες χρεώσεις από ιδιωτικές κλινικές [πόρισμα]"

Στο νοσοκομείο η Παλαιοχριστιανή λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας μετά τη γέννα της – Δεν της δίνουν το νεογέννητο

Η 40χρονη Παλαιοχριστιανή έφερε στον κόσμο το 5ο παιδί της οικογένειας μετά από σχεδόν 10 μήνες κύησης και παραλίγο να χάσει τη ζωή της από ακατάσχετη αιμορραγία μετά τη γέννα ενώ κινδύνευσε και το βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται. Σύμφωνα με το LiveNews, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν το νεογέννητο κοριτσάκι έχει πάθει κάποια βλάβη στην υγεία του…

Η γυναίκα αποφάσισε να κάνει τη γέννα εκτός νοσοκομείου, αν και είχε ήδη στο ιστορικό της 4 καισαρικές τομές! Η ίδια δεν είχε κάνει ούτε έναν υπέρηχο. «Δεν ήξερα αν είναι θηλυκό ή αρσενικό» όπως είπε χαρακτηριστικά στο LiveNews μιλώντας για το νεογέννητο παιδί της…

Τώρα οι γιατροί δεν της δίνουν το μωρό να το πάρει στο σπίτι, μέχρι να βεβαιωθούν ότι είναι εντελώς καλά στην υγεία του και ότι το περιβάλλον στο οποίο θα πάει το νεογέννητο, είναι κατάλληλο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA άνθρωποι από το περιβάλλον της λεχώνας αντέδρασαν όταν οι γιατροί τους ανακοίνωσαν ότι στην γυναίκα θα γίνει μετάγγιση αίματος, καθώς όπως είπαν μπορεί έτσι να… αλλοιωθεί το DNA της. Ο σύζυγος της λεχώνας πάντως, είπε ότι ο ίδιος δεν είχε αντίρρηση για την μετάγγιση η οποία έγινε και σώθηκε η ζωή μητέρας και μωρού.

Η οικογένεια των Παλαιοχριστιανών, ζει σε περιοχή της Αττικής, πάλι κοντά στη φύση αλλά όχι στα αυτοσχέδια λαγούμια που τους είχαμε γνωρίσει πριν από μερικούς μήνες…

Η μητέρα ζητάει επίμονα να πάρει μαζί της το νεογέννητο, ωστόσο για την ώρα, αυτό δεν είναι εφικτό. Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της δεν φαίνονται μετανιωμένοι για την απόφασή τους να φέρουν στον κόσμο το μωρό, εκτός νοσοκομείου…

«Η 5η καισαρική είναι απαγορευτική ιατρικά έτσι κι αλλιώς. Δεν ήθελε να έρθει (στο νοσοκομείο) και τελευταία στιγμή την πήρα σηκωτή. Όπως αποδεικνύεται πολύ καλώς φοβόταν να έρθει στο νοσοκομείο γιατί ήρθε εδώ μια κοινωνική λειτουργός και έκανε έρευνα…» είπε ο σύζυγός της.

Όπως είπε στο LiveNews, ο δικηγόρος του Παλαιοχριστιανού, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: «Ένα ολόκληρο σύστημα κρατικό κυνήγησε αυτή τη μανούλα τη λεχώνα. Το σήμερα, η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο και έχουμε κρατούμενο σε εισαγωγικά, το μωρό της. Αλλά πρέπει να μείνει η μάνα δίπλα στο παιδί».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο νοσοκομείο η Παλαιοχριστιανή λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας μετά τη γέννα της – Δεν της δίνουν το νεογέννητο"

Στη φυλακή ο 44χρονος κατηγορούμενος για κατ’ εξακολούθηση βιασμό της 16χρονης στον Κολωνό

Στη φυλακή οδηγείται, μετά την απολογία του στην 29η τακτική ανακρίτρια, ο 44χρονος που κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση 16χρονης στον Κολωνό.

Ο κατηγορούμενος για σεξουαλική βία σε βάρος της ανήλικης έδωσε στη δικαστική λειτουργό τη δική του εκδοχή για όσα καταγγέλλει το θύμα, αρνούμενος όσα του καταλογίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος ισχυρίζεται πως είχε σχέση με την παθούσα τους τελευταίους 2,5 μήνες, σχέση, η οποία, όπως ανέφερε στη δικαστική λειτουργό, ήταν η αιτία που τον εγκατέλειψε η εν διαστάσει σύζυγός του.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αναφέρει ότι το κορίτσι τον προσέγγισε για τον γιο του, με τον οποίο είχε σχετιστεί. Στην πορεία, όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, η 16χρονη θέλησε να είναι μαζί του. Φέρεται, μάλιστα, να χαρακτήρισε ως λάθος του το ότι δεν είχε ενημερώσει τον πατέρα της ανήλικης.

Κατά πληροφορίες, ο 44χρονος ζήτησε από την ανακρίτρια να διατάξει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να βρεθούν τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με το θύμα.

«Μου έχει στείλει μηνύματα ότι θα σκοτώσει τη νέα σύντροφο του γιου μου»

«Η 16χρονη ήταν αυτή που συστηματικά με απειλούσε και με εκβίαζε και όχι το αντίθετο. Είχε στείλει πολλά μηνύματα που ανέφερε: “Θα τη σκοτώσω την άλλη (σ.σ. τη νέα σύντροφο του γιου). Τη γ… Θα φάνε ξύλο και οι δύο. Ο ένας επειδή δεν μου είπε τίποτα και η άλλη για όλα”». Είναι ξεκάθαρο ότι η 16χρονη δεν αποδέχτηκε ποτέ ότι χώρισε με τον γιο μου και χρησιμοποίησε εμένα, για να τον εκδικηθεί», υποστήριξε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η ανακρίτρια και η εισαγγελέας έκριναν τη βαρύτητα των πράξεων που αποδίδονται στον 44χρονο και αποφάσισαν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος.

Της απολογίας προηγήθηκαν οι καταθέσεις του γιου και της φίλης του αγοριού, καθώς και της εν διαστάσει συζύγου του κατηγορούμενου, οι οποίοι προτάθηκαν από τον 44χρονο ως μάρτυρες υπεράσπισής του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή ο 44χρονος κατηγορούμενος για κατ’ εξακολούθηση βιασμό της 16χρονης στον Κολωνό"

Κρήτη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι νεαροί που προσπάθησαν να βιάσουν 19χρονη τουρίστρια μπροστά στον φίλο της!

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα οι δύο νεαροί που επιτέθηκαν σε ζευγάρι τουριστών στη Χερσόνησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δύο άνδρες από το Σουδάν, 20 και 23 ετών, απολογήθηκαν για τα όσα κατηγορούνται και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσία τους μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν ένα ζευγάρι, 19 ετών, από την Ολλανδία απολάμβανε την βόλτα του στην παραλιακή της Χερσονήσου.

Σε κάποια στιγμή εμφανίστηκαν μπροστά τους δύο νεαροί άντρες. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία ο ένας ακινητοποίησε τον 19χρονο και ο άλλος άρπαξε την κοπέλα και προσπάθησε να την βιάσει.

Ο φίλος της προσπάθησε να αμυνθεί και να βοηθήσει την κοπέλα του δέχθηκε χτυπήματα από τον ένα δράστη. Την ίδια ώρα το ζευγάρι έβαλε τις φωνές και οι δύο άντρες τράπηκαν σε φυγή.

Το ζευγάρι κατήγγειλε στις λιμενικές αρχές το γεγονός και μέσα σε λίγη ώρα οι δράστες είχαν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για δύο Σουδανούς, 20 και 23 ετών που οι λιμενικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν και είναι αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι νεαροί που προσπάθησαν να βιάσουν 19χρονη τουρίστρια μπροστά στον φίλο της!"

Μύκονος: Με την συναίνεση της 23χρονης έγινε η ερωτική συνεύρεση της με τρεις Πακιστανούς – Τι έδειξαν τα βίντεο

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις Πακιστανοί που κατηγορήθηκαν για βιασμό 23χρονης τουρίστριας στη Μύκονο, καθώς από την ανάλυση των βίντεο, προέκυψε σύμφωνα με εισαγγελικές πληροφορίες, ότι η σεξουαλική συνεύρεση που κατήγγειλε η 23χρονη, έγινε με την απόλυτη συναίνεσή της.

Η 23χρονη κατήγγειλε ότι τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου έπεσε θύμα βιασμού, ενώ έκανε διακοπές στη Μύκονο από τρεις Πακιστανούς. Οι δράστες αναγνωριστήκαν και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας της Μυκόνου. Εκεί ομολόγησαν ότι πράγματι συνευρέθηκαν σεξουαλικά με την 32χρονη τουρίστρια.

Σε βάρος των Πακιστανών σχηματίστηκε δικογραφία και μετήχθησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Όπως προέκυψε από τα βίντεο που τραβούσαν οι Πακιστανοί κατά την σεξουαλική συνεύρεσή τους με την τουρίστρια, όλες οι σεξουαλικές πράξεις που καταγράφονται στα βίντεο έγιναν με την απόλυτη συναίνεση της 23χρονης, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία βιασμού.

Τέλος, σημειώνεται ότι η τουρίστρια κατά τη διάρκεια του καταγγελλόμενου δήθεν βιασμού, δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Με την συναίνεση της 23χρονης έγινε η ερωτική συνεύρεση της με τρεις Πακιστανούς – Τι έδειξαν τα βίντεο"

Συνελήφθη 14χρονος για τον εμπρησμό σχολείου στις Σέρρες – Χειροπέδες και στους γονείς του ανήλικου

Ένας 14χρονος συνελήφθη για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε δημοτικό σχολείο στο Νέο Σούλι Σερρών, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές στην κεραμοσκεπή του κτιρίου.

Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία, από το αστυνομικό τμήμα Εμμανουήλ Παπά, για το αδίκημα του εμπρησμού. Εκτός από τον 14χρονο συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Τον 14χρονο υπέδειξαν τέσσερις φίλοι του κατά τη διάρκεια της προανάκρισης. Τα παιδιά δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και είπαν στις Αρχές πως είδαν τον 14χρονο να βάζει φωτιά στο μονωτικό υλικό του τοίχου, χρησιμοποιώντας σπίρτα.

 ΑΠΕ/ newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 14χρονος για τον εμπρησμό σχολείου στις Σέρρες – Χειροπέδες και στους γονείς του ανήλικου"

Ηγουμενίτσα: Έκλεβε μοτοσικλέτες με πασπαρτού και τις πήγαινε στην Αλβανία

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησε η αστυνομία στην Ηγουμενίτσα. Ο συλληφθείς κατηγορείται για κλοπές μοτοσικλετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αλλοδαπός χρησιμοποιώντας πασπαρτού έκλεβε μοτοσικλέτες από την Ηγουμενίτσα.

Ο συλληφθείς, έμπαινε παράνομα στην Ελλάδα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και διέφευγε στη γειτονική χώρα με τις κλεμμένες μοτοσικλέτες

Ο αλλοδαπός συνελήφθη την Τρίτη (27.08.2024) από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατηγορούμενος για «διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών».

Ειδικότερα, από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν γίνει στην πόλη της Ηγουμενίτσας έξι κλοπές μοτοσικλετών («παπάκια») και μία απόπειρα κλοπής, οι οποίες έφεραν κοινά χαρακτηριστικά (ώρες και συχνότητα κλοπών, τύπος μοτοσικλετών κ.τ.λ.).

Από την αστυνομική έρευνα, αποδείχτηκε ότι οι κλοπές είχαν γίνει από το ίδιο άτομο.

Αφού σκιαγραφήθηκε το εγκληματικό του προφίλ, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο άτομο να περπατά στην Ηγουμενίτσα, από ομάδα αστυνομικών, που είχε συγκροτηθεί με σκοπό την αναζήτηση και σύλληψή του.

Όπως προέκυψε, ο αλλοδαπός ερχόταν παράνομα στη χώρα από αφύλακτες διαβάσεις της ελληνοαλβανικής μεθορίου και στη συνέχεια έκλεβε τις μοτοσικλέτες με κλειδί «πασπαρτού», το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.

Στη συνέχεια διέφευγε στην Αλβανία με τις κλεμμένες μοτοσικλέτες, όπως έμπαινε.

Τις επόμενες ώρες ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηγουμενίτσα: Έκλεβε μοτοσικλέτες με πασπαρτού και τις πήγαινε στην Αλβανία"

Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Λάρισας: Έπεσε κομμάτι από ταβάνι πάνω σε ασθενή – Δεν υπήρξε τραυματισμός

Αναστάτωση επικράτησε χθες Δευτέρα στα εξωτερικά απογευματινά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όταν ξεκόλλησε κομμάτι από το ταβάνι -οροφή- δωματίου, πέφτοντας πάνω σε γυναίκα ασθενή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε μεταβεί με την οικογένειά της στο ουρολογικό τμήμα. Την ώρα που ο γιατρός της έδινε οδηγίες, ξαφνικά ξεκόλλησε κομμάτι από την οροφή και επικράτησε πανικός.

Από την πτώση δεν υπήρξε τραυματισμός, ωστόσο η γυναίκα ένιωθε πόνους στο κεφάλι και στο χέρι.

Τόσο ο γιατρός, όσο και οι νοσηλευτές μίλησαν με την γυναίκα και μεταφέρθηκαν σε άλλο ιατρείο.

Στο μεταξύ η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας επιβεβαιώνει το συμβάν διευκρινίζοντας ωστόσο, πως το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η οροφή είναι απο πεπιεσμένο χαρτί, το οποίο και πήρε υγρασία, η οποία δεν ήταν ορατή, ώστε να προληφθεί η κατάρρευση του.

Κατά συνέπεια και λόγω του υλικού κατασκευής, το τμήμα που έπεσε δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τον οποιαδήποτε τραυματισμό στην ασθενή.

Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση η γυναίκα εξετάστηκε στη συνέχεια από γιατρό, ο οποίος και δεν διαπίστωσε κάποιο τραυματισμό.

Η τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου έχει αναλάβει την αποκατάσταση της ζημιάς, ωστόσο σίγουρα η γυναίκα θα θυμάται για πολύ καιρό την τρομάρα που πήρε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Λάρισας: Έπεσε κομμάτι από ταβάνι πάνω σε ασθενή – Δεν υπήρξε τραυματισμός"

Μητσοτάκης: Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου

Είδηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης έβγαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής και στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα παραδοθεί το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου.  

«Μετά από πολλά εγκαίνια που δεν ήταν εγκαίνια ανακοινώνω ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στους πολίτες στις 30 Νοεμβρίου 2024. Το ρολόι δουλεύει αντίστροφα. Ανήμερα του Αγίου Ανδρέα για μια μεγάλη γιορτή».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα όσον αφορά στο FlyOver ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να είναι έτοιμο πριν τις εκλογές του 2027 οι οποιες θα γίνουν την Άνοιξη.

Δείτε την ομιλία

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, πλαισιωμένος από αρμόδιους υπουργούς, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα τους, ενόψει της ομιλίας που θα κάνει στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου"

Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη έστειλε η Αθηνά Λινού - «Δεν παίρνω πίσω λέξη» απαντά ο βουλευτής Χανίων

Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη, το οποίο μάλιστα δημοσίευσε σε ανάρτησή της, έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού.

Αφορμή είναι οι καταγγελίες του διαγραφέντος από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Χανίων για τις απευθείας αναθέσεις στο Ινστιτούτο «Prolepsis», του οποίου πρόεδρος έχει διατελέσει η κυρία Λινού.

«Τόσο επιστημονικός και δημόσιος βίος μου, όσο και η δράση της AMKE Prolepsis υπήρξαν διαχρονικά και είναι απολύτως διαφανείς επί δεκαετίες», αναφέρει η κυρία Λινού.

«Η AMKE Prolepsis έχει υποστεί σειρά ανεξάρτητων ελέγχων και είναι ανοιχτή σε κάθε έλεγχο οποθενδήποττε κι αν προέρχεται», προσθέτει.

Δείτε αναλυτικά το εξώδικο:

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Χανίων, ο οποίος μεταξύ άλλων, σημειώνει σε ανάρτησή του: «Δεν παίρνω πίσω λέξη από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα».

Δείτε την ανάρτησή του:

 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη έστειλε η Αθηνά Λινού - «Δεν παίρνω πίσω λέξη» απαντά ο βουλευτής Χανίων"

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε την έδρα Ηλιόπουλου και ορκίζεται την Παρασκευή

Η Πόπη Τσαπανίδου, όπως ήταν αναμενόμενο, θα λάβει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου μετά την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μετά τη συνάντησή της με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου Μανώλη Καπνισάκη το πρωί της Τρίτης (27.08.24) η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε τελικά την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου και τώρα αναμένεται η ορκωμοσία της ως βουλευτής Επικρατείας του κόμματος την ερχόμενη Παρασκευή (30.08.24). 

Η κυρία Τσαπανίδου ήταν εξαρχής η πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του κ. Ηλιόπουλου.

Αύριο, Τετάρτη στη Βουλή αναμένεται να γίνει και θεσμικά η ενημέρωση. 

Η ίδια η Πόπη Τσαπανίδου σε ανάρτησή της αναφέρει ότι αποδέχεται την έδρα: 

 

«Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή. Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία», γράφει η Πόπη Τσαπανίδου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε την έδρα Ηλιόπουλου και ορκίζεται την Παρασκευή"

Δημοσκόπηση δείχνει 5ο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 8,3% - Προηγείται ο Χάρης Δούκας για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ιστορικό χαμηλό καταγράφεται για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει μεν πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, συγκεντρώνοντας το 22,2%. Το πλέον εντυπωσιακό εύρημα της δημοσκόπησης αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να εμφανίζεται ως το πέμπτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, με μόλις 8,3%. Η θέση αυτή αποτελεί ιστορικό χαμηλό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρίσκεται πλέον πίσω από το ΠΑΣΟΚ (11,7%), το ΚΚΕ (8,7%) και την Ελληνική Λύση (8,8%).

Καταγράφοντας τη διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να ηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αλλά με σημαντική πτώση από το 31,2% τον Δεκέμβριο του 2023 στο 22,2% τον Αύγουστο του 2024. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με την πρόθεσή του να πέφτει στο 8,3% από το 13%, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρείται σταθερά γύρω στο 11%.

vote_1

Η κρίση της κυβέρνησης 

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, καθώς το 79% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά το έργο της, ενώ μόλις το 19% εκφράζεται θετικά. Η ευρεία δυσαρέσκεια αυτή αντικατοπτρίζεται και στην απήχηση των πολιτικών αρχηγών. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την πρώτη θέση στη δημοφιλία με 29,8% θετικές γνώμες, ωστόσο το 68,3% των πολιτών τον αξιολογεί αρνητικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολουθούν με 28,2% και 24,7% θετικές γνώμες αντίστοιχα, αν και οι δύο έχουν επίσης υψηλά ποσοστά αρνητικών γνωμών (63,8% και 67,9%). Τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας συγκεντρώνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης (81,6%), ο Στέφανος Κασσελάκης (81,6%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (79%) και ο Δημήτρης Νατσιός (78,8%).

Στην ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 35%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν 11% και 6% αντίστοιχα. Ωστόσο, εντυπωσιακό είναι πως ένας στους δύο (48%) των ερωτηθέντων δεν θεωρεί κανέναν από τους προτεινόμενους καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, γεγονός που υπογραμμίζει τη γενικευμένη αμφισβήτηση προς την πολιτική ηγεσία.

Προηγείται ο Χάρης Δούκας για πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Χάρης Δούκας φαίνεται να επικρατεί με 26,3%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 22,7%. Με υψηλό ποσοστό ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου (18,4%) και ο Παύλος Γερουλάνος (17,4%).

Γονατίζει η ελληνική κοινωνία από τα οικονομικά προβλήματα

Όσον αφορά τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, οι πολίτες αναδεικνύουν την ακρίβεια ως το κυριότερο, με ποσοστό 29,1%. Ακολουθούν οι τιμές της ενέργειας (17,0%) και το ύψος των μισθών και εισοδημάτων (16,4%), στοιχεία που καταδεικνύουν την έντονη ανησυχία για το κόστος ζωής και την οικονομική κατάσταση.

Μόλις ένας στους δέκα θεωρεί το δημογραφικό (11,2%) και την κλιματική κρίση και τις φυσικές καταστροφές (11,1%) ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.

Στην καθημερινότητά τους, οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με την πληρωμή των λογαριασμών να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση (23,6%), ενώ σημαντικά ποσοστά καταγράφονται επίσης για τις δυσκολίες στην αντιμετώπιση έκτακτης ιατρικής ανάγκης (19,1%) και την αγορά τροφίμων (17,5%).

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημοσκόπηση δείχνει 5ο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 8,3% - Προηγείται ο Χάρης Δούκας για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ"

Παναθηναϊκός: Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό

Ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό, καθώς εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτάνικο, όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Άλλο ένα βήμα για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έγινε την Δευτέρα (27/08/24), καθώς μετά από δήλωση του δήμαρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του γηπέδου εκδόθηκε.

Με αυτό τον τρόπο σταδιακά το έργο για την διπλή ανάπλαση και την δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου σπιτιού για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό παίρνει σάρκα και οστά, με μια από τις βασικότερες εκκρεμότητες που είχαν απομείνει να  ξεπερνιούνται. 

Η δήλωση του Χάρη Δούκα

«Είναι μία ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό και την Αθήνα. Με την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου επισφραγίζεται μία καλά συντονισμένη προσπάθεια, που έτρεξε με πρωτοφανείς ρυθμούς τους τελευταίους 8 μήνες. Ευχαριστώ πολύ όλες τις υπηρεσίες και τους συναρμόδιους φορείς που συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να πετύχουμε άμεσα αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ήταν μία δέσμευση που αναλάβαμε και υλοποιούμε αταλάντευτα απέναντι στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που βλέπουν τον Βοτανικό να αναβαθμίζεται».

Επισημαίνεται ότι η ομάδα εργασίας που συστήθηκε για τον συντονισμό του έργου, υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και με τη συμμετοχή του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Υποδομών, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα τη σημερινή απόφαση.

Συγκεκριμένα:

-Κατεδαφίστηκαν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές που υπήρχαν εντός των οικοπέδων ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων.

-Προχώρησαν οι απαραίτητες Χωρικές Μεταβολές που απαιτούνταν για την έκδοση της άδειας.

-Εκδόθηκε η άδεια κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου, προαπαιτούμενο για την έκδοση της άδειας του νέου γηπέδου. Διευκρινίζεται ότι η άδεια αυτή με βάση την κείμενη νομοθεσία και τις επιταγές του Π.Δ. που διέπει τη Διπλή Ανάπλαση έχει διάρκεια 20 χρόνια και θα παραμείνει ανενεργή μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής και του νέου γηπέδου στο Βοτανικό αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

-Υλοποιήθηκαν οι υψομετρικές μελέτες οδών οι οποίες και εγκρίθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο.

-Τέλος, ελήφθησαν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Αρχαιολογία, από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ φροντίσαμε να ανανεωθεί η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του γηπέδου.

Παράλληλα, κινηθήκαμε με την ίδια αποτελεσματικότητα και ταχύτητα για την υλοποίηση του συνολικού έργου της Διπλής Ανάπλασης όπως:

-Διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των 115 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου, με την έγκρισή της από το ΥΠΕΝ στις 20 Ιουνίου του 2024.

-Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα προς την Κυβέρνηση για την επίσπευση των απαλλοτριώσεων με την ενεργοποίηση των διαδικασιών του αρ. 7Α του ΚΑΑΑ μέσω Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.

-Εξασφαλίστηκε συμπληρωματική χρηματοδότηση 6,8 εκατ. ευρώ και «τρέχει» η εξυγίανση του εδάφους του σκάμματος του γηπέδου, ούτως ώστε σε λίγες εβδομάδες να «πέσουν» τα πρώτα μπετά στα θεμέλια του γηπέδου.

-Προχωρούν ομαλά οι συμβασιοποιήσεις των δύο έργων στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, Υποδομών και Πρασίνου, όπου σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Είναι πολλά αυτά που ακόμα πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η Διπλή Ανάπλαση, το μεγαλύτερο και το πιο σύνθετο έργο Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, ένα έργο πνοής για όλη την Αθήνα. Η σημερινή μέρα μας γεμίζει με αισιοδοξία και ενέργεια για να συνεχίσουμε με γοργούς ρυθμούς απέναντι σε αυτήν την τεράστια πρόκληση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παναθηναϊκός: Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη βρεφονηπιοκόμος- Δεν αντιλήφθηκε ότι ένα δίχρονο κοριτσάκι έφυγε από τον παιδικό σταθμό

Συνελήφθη χθες, Δευτέρα 26 Αυγούστου, στη Θεσσαλονίκη μία 26χρονη βρεφονηπιοκόμος, καθώςδεν αντιλήφθηκε ότι ένα κοριτσάκι 2,5 ετών που είχε παραλάβει νωρίτερα και το οποίο οδήγησε σε αίθουσα απασχόλησης, διέφυγε την προσοχή της και βγήκε μόνο του έξω από τον παιδικό σταθμό.

Το παιδί εντοπίστηκε να κινείται σε πλακόστρωτο δρόμο, εξωτερικά του κτηρίου του παιδικού σταθμού. Η ανήλικη παραδόθηκε στην μητέρα της και είναι καλά στην υγεία της.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, συνελήφθη 26χρονη ημεδαπή, καθώς πρωινές ώρες χθες (26-08-2024), ενώ εργαζόταν ως βρεφονηπιοκόμος σε παιδικό σταθμό, ανήλικη που είχε παραλάβει νωρίτερα και την οποία οδήγησε σε αίθουσα απασχόλησης, διέφυγε την προσοχή της και εντοπίστηκε να κινείται σε πλακόστρωτο δρόμο, εξωτερικά του κτηρίου του παιδικού σταθμού. Η ανήλικη παραδόθηκε στην μητέρα της και είναι καλά στην υγεία της.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη βρεφονηπιοκόμος- Δεν αντιλήφθηκε ότι ένα δίχρονο κοριτσάκι έφυγε από τον παιδικό σταθμό"

Καστοριά: Αδέσποτο τσομπανόσκυλο επιτέθηκε και δάγκωσε δύο οκτάχρονα παιδιά

Τον τρόμο προκάλεσε ένα αδέσποτο τσομπανόσκυλο στο Νταηλάκη, της Καστοριάς, το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου 2024, όταν επιτέθηκε και δάγκωσε δύο οκτάχρονα παιδιά που έπαιζαν έξω από τις αυλές των σπιτιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μεγαλόσωμο σκυλί που βρίσκεται αρκετό καιρό στην περιοχή, είχε συχνά επιθετικό χαρακτήρα προς τους κατοίκους αλλά δεν είχε δαγκώσει κανέναν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, όταν επιτέθηκε σε δύο μικρά παιδιά τα οποία έπαιζαν αμέριμνα στο σημείο.

Αρχικά, το σκυλί δάγκωσε τον έναν οκτάχρονο σε αρκετά σημεία του σώματος του, ενώ στην συνέχεια κατάφερε να επιτεθεί και να δαγκώσει και τον φίλο του. Θεατές του περιστατικού ήταν αρκετοί κάτοικοι, καθώς και η μητέρα του ενός παιδιού, οι οποίοι έτρεξαν στο σημείο και έδιωξαν το σκυλί μακριά από τα παιδιά, τα οποία άμεσα διακομίσθηκαν σε κατάσταση σοκ, στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, οπού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Καστοριά: Αδέσποτο τσομπανόσκυλο επιτέθηκε και δάγκωσε δύο οκτάχρονα παιδιά

Στη συνέχεια, ο πατέρας του ενός οκτάχρονου κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καστοριάς για να περισυλλέξει το ζώο, το οποίο όμως δεν κατάφεραν να εγκλωβίσουν.

Τέλος, την επόμενη μέρα από το περιστατικό το άγριο τσομπανόσκυλο φαίνεται να επιτέθηκε και σε μία ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία ευτυχώς δεν κατάφερε να δαγκώσει.

Καστοριά: Αδέσποτο τσομπανόσκυλο επιτέθηκε και δάγκωσε δύο οκτάχρονα παιδιά

Καστοριά: Αδέσποτο τσομπανόσκυλο επιτέθηκε και δάγκωσε δύο οκτάχρονα παιδιά

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καστοριά: Αδέσποτο τσομπανόσκυλο επιτέθηκε και δάγκωσε δύο οκτάχρονα παιδιά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news