facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Γερμανία: «Επίδομα πληθωρισμού» για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο – Θα το λάβει τόσο ο Σολτς όσο και οι υπουργοί του

Ο καγκελάριος και οι υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη Γερμανία θα συμπεριληφθούν στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι θα λάβουν «επίδομα πληθωρισμού» ύψους 3.000 ευρώ, αποκαλύπτει η εφημερίδα BILD, επικαλούμενη σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακές, κρατιδιακές και δημοτικές επιχειρήσεις πρόκειται να λάβουν αφορολόγητο επίδομα 3000 ευρώ, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις σε αγαθπά και υπηρεσίες λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Η παροχή προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ αντίστοιχες πρόνοιες περιλαμβάνονται στις κλαδικές συμβάσεις πολλών κλάδων του ιδιωτικού τομέα, όπως η βιομηχανία μετάλλου, η ηλεκτρική ενέργεια και οι φαρμακευτικές εταιρίες.

Οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα λάβουν επιπλέον 1200 ευρώ τον Ιούνιο και 220 ευρώ κάθε μήνα, από τον Ιούλιο έως τον Φεβρουάριο. Αντίστοιχα, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν επίδομα ανάλογα με το ποσοστό του τελευταίου μισθού τους που εισπράττουν. Το ανώτατο ποσοστό ανέρχεται σε 71,5% και επομένως θα λάβουν επίδομα 2152,50 ευρώ.

Σύμφωνα όμως με την BILD, σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών ορίζει τώρα ότι το επιπλέον ποσό δικαιούνται ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η κριτική έρχεται ήδη από την Ένωση Φορολογουμένων: «Δεν υπάρχει ακόμη ομοσπονδιακός προϋπολογισμός για το 2024, επειδή δεν μπορεί να γίνουν επαρκείς περικοπές και οι υπουργοί παίρνουν επίδομα για τον πληθωρισμό; Εντελώς λάθος μήνυμα! Ο καγκελάριος και οι υπουργοί θα έπρεπε να δώσουν το καλό παράδειγμα και να παραιτηθούν από ένα τέτοιο επίδομα», δηλώνει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ένωσης Ράινερ Χολτσνάγκελ. Από το υπουργείο Εσωτερικών επισημάνθηκε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο επεξεργασίας.

AΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: «Επίδομα πληθωρισμού» για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο – Θα το λάβει τόσο ο Σολτς όσο και οι υπουργοί του"

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και βανδαλισμοί στο μετρό του Συντάγματος

Επεισόδια σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.00 στο κέντρο της Αθήνας, όταν κατά τη διάρκεια πορείας για απεργό πείνας, ομάδα αντιεξουσιαστών έσπασε ακυρωτικά μηχανήματα στο μετρό του Συντάγματος και έγραψε συνθήματα στους τοίχους.

Δείτε φωτογραφίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, στα Προπύλαια η ίδια ομάδα άνοιξε πανό με συνθήματα και πέταξε πυροσβεστήρες στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και βανδαλισμοί στο μετρό του Συντάγματος"

Κορυδαλλός: Στόχος της επίθεσης των εκτελεστών ήταν ο 38χρονος – Ο 31χρονος ήταν «παράπλευρη απώλεια»

Ο 38χρονος που έχασε τη ζωή του στην διπλή δολοφονία – μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης (7.6.2023) φαίνεται πως ήταν ο βασικός στόχος των δραστών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ ο 31χρονος που ήταν μαζί του ήταν «παράπλευρη απώλεια».

Ο 38χρονος δέχτηκε βροχή από σφαίρες και έτσι φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο στόχος των δολοφόνων ήταν αυτός. Αντίθετα, ο 31χρονος πυροβολήθηκε από τους δράστες της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό μόνο 2 φορές κι αυτές στα πόδια και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αυτό δείχνει ότι οι εκτελεστές δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν και ήταν παράπλευρη απώλεια.

Οι εκτελεστές έδειξαν πως ήθελαν να τραυματίσουν τον 31χρονο και να εξασφαλίσουν πως δεν θα τους ανταποδώσει τα πυρά, αν ήταν οπλισμένος και φυσικά να βεβαιωθούν ότι δεν θα τους καταδιώξει μετά την δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό.

Πληροφορίες από τη νεκροψία – νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων της εκτέλεσης στον Κορυδαλλό ανέφεραν νωρίτερα ότι ο 31χρονος πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Πανικοβλήθηκε ο 38χρονος

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο 38χρονος είχε την ευκαιρία να σωθεί, αλλά φαίνεται πως πανικοβλήθηκε από τις πρώτες ριπές των δυο καλάσνικοφ που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι. Το καλά θωρακισμένο αυτοκίνητο δεν υπέστη ζημιά από τις σφαίρες που έπεφταν στις λαμαρίνες και τα τζάμια και ο 38χρονος ήταν προστατευμένος στο εσωτερικό του τζιπ. Μάλιστα εάν ήταν ψύχραιμος και έκανε κάποιο ελιγμό θα μπορούσε να χτυπήσει τους δράστες με το βαρύ όχημά του.

Δεν φαίνονται τα χαρακτηριστικά

Στον ΑΝΤ1 τονίστηκε επίσης ότι οι κάμερες ασφαλείας της πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό κατέγραψαν τις κινήσεις των εκτελεστών, χωρίς όμως να… προδώσουν τις ταυτότητές τους. Οι δράστες φέρονται να είχαν μέτριο ανάστημα και μέτριο σωματότυπο. Τα πρόσωπά τους όμως, δεν φαίνονταν, διότι ο ένας φορούσε τζόκεϊ και ο άλλος κουκούλα.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, εξάλλου, έχουν μεταφερθεί οι 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων των θυμάτων, που εντοπίστηκαν στο σημείο της δολοφονίας και εξετάζονται μήπως και μπορέσουν να βρεθούν στα δεδομένα τους στοιχεία που θα βοηθήσουν την έρευνα για την διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορυδαλλός: Στόχος της επίθεσης των εκτελεστών ήταν ο 38χρονος – Ο 31χρονος ήταν «παράπλευρη απώλεια»"

Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για παράνομη κατοχή διαβατηρίων

Συνελήφθη χθες (09-06-2023) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας ότι ο κατηγορούμενος κατέχει διαβατήρια τρίτων προσώπων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε επαγγελματικό του χώρο και σε σπίτια του στα Ιωάννινα.

Κατά τις έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν και υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων προς τυχόν εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων, βρέθηκαν συνολικά 106 διαβατήρια ομοεθνών του, σε ισχύ, τα οποία κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στους κατόχους τους.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, απαγορεύεται η παράνομη κατοχή διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για παράνομη κατοχή διαβατηρίων"

Λακωνία: Ιστιοφόρο με 100 περίπου μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά των Κυθήρων – Οδηγείται στη Νεάπολη

Συναγερμός σήμανε νωρίς σήμερα, Σάββατο, το απόγευμα στο Λιμενικό Σώμα, όταν ιστιοφόρο που μεταφέρει περίπου 100 μετανάστες, εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του 112, καθώς δεν γνώριζαν που βρίσκονται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν  τα κοντινά λιμεναρχεία και εντόπισαν το σκάφος με τους μετανάστες ανοιχτά των Κυθήρων κι αυτή την ώρα οδηγούνται στη Νεάπολη Λακωνίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δε φαίνεται το σκάφος να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενώ παραμένει άγνωστη η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μετανάστες και αν μεταξύ τους βρίσκονται και μικρά παιδιά.

Επίσης δεν έχει ακόμα αποφασιστεί που θα φιλοξενηθούν προσωρινά για να γίνει η καταγραφή τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λακωνία: Ιστιοφόρο με 100 περίπου μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά των Κυθήρων – Οδηγείται στη Νεάπολη"

Κύπρος: Αποχωρούν Ισπανία και Πολωνία από στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία – Διαβήματα για τη συμμετοχή του ψευδοκράτους

Ανακοίνωση σχετικά με τη στρατιωτική άσκηση «Φοίνικας της Ανατολίας - 2023» εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως έγινε γνωστό, η Ισπανία και η Πολωνία που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην άσκηση, αποχωρούν έπειτα από τη γνωστοποίηση της συμμετοχής του ψευδοκράτους, για την οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν γνώριζαν εκ των προτέρων.

Οπως επισημαίνει το κυπριακό ΥΠΕΞ:

«Αναφορικά με τη στρατιωτική άσκηση "Φοίνικας της Ανατολίας - 2023", που διεξάγεται στο Ικόνιο στην Τουρκία, επισημαίνεται ότι πρόκειται περί άσκησης που φιλοξενεί η Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η οποία συστηματικά και μονομερώς προσπαθεί να εντάξει σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες την παράνομη αποσχιστική οντότητα στα κατεχόμενα.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε συντονισμό με το Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και με το υπουργείο Άμυνας, προέβησαν στα απαραίτητα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα. Διαπιστώθηκε ότι συμμετέχοντα κράτη δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τη συμμετοχή της παράνομης αποσχιστικής οντότητας. Ως αποτέλεσμα των προαναφερόμενων ενεργειών, Ισπανία και Πολωνία ενημέρωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία ότι αποχωρούν άμεσα από την άσκηση».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κύπρος: Αποχωρούν Ισπανία και Πολωνία από στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία – Διαβήματα για τη συμμετοχή του ψευδοκράτους"

Πέθανε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 84 ετών ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Αλεξάνδρα” στις 5 Μαΐου. Ο σπουδαίος συνθέτης νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν κατά τη θεραπεία του για τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο χρόνο.

Από την οικογένεια του Γιάννη Μαρκοπούλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι σήμερα το απόγευμα απεβίωσε, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο μεγάλος εθνικός μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος. Η μουσική ψυχή της Ελλάδας σίγησε. Όμως, θα μένει ζωντανή στη μνήμη μας, μέσα από τα τραγούδια του, που τραγουδήθηκαν και θα τραγουδιούνται από γενιές και γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων». Σε ό,τι αφορά την κηδεία, αναφέρεται πως λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανακοίνωση.

Γεννήθηκε το 1939 στο Ηράκλειο Κρήτης. Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, πρώην νομάρχης Λασιθίου και μητέρα του η Ειρήνη Αεράκη από τη Σητεία. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ιεράπετρα, τόπο καταγωγής του πατέρα του, στο ωδείο της οποίας παίρνει τα πρώτα του μουσικά μαθήματα στη θεωρία και στο βιολί.

Οι πρώτες του επιδράσεις προέρχονται από την τοπική μουσική με τους γρήγορους χορούς και τα επαναλαμβανόμενα μικρά μοτίβα τους, από τη κλασική μουσική, καθώς και από τη μουσική της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου – και ιδιαίτερα της κοντινής Αιγύπτου.

Το 1956 συνεχίζει τις μουσικές σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, με τον συνθέτη Γεώργιο Σκλάβο και τον καθηγητή του βιολιού Joseph Bustidui. Την ίδια εποχή εισάγεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για κοινωνικές και φιλοσοφικές σπουδές ενώ παράλληλα συνθέτει για το θέατρο, τον κινηματογράφο και το χορό. Το 1959 συνθέτει τα Τρία σκίτσα για χορό που ηχογραφούνται και μεταδίδονται από την τότε συμφωνική ορχήστρα της ΕΙΡ. Το 1963 βραβεύεται για την μουσική του στις Μικρές Αφροδίτες του Νίκου Κούνδουρου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον ίδιο χρόνο ανεβαίνουν από νέα χορευτικά σύνολα τα μουσικά του έργα Θησέας (χορόδραμα), Χιροσίμα (σουίτα μπαλέτου) και τα Τρία σκίτσα για χορό.

Το 1967 επιβάλλεται στην Ελλάδα η δικτατορία και ο Γιάννης Μαρκόπουλος αναχωρεί στο Λονδίνο. Εκεί εμπλουτίζει τις μουσικές του γνώσεις με την Αγγλίδα συνθέτρια Elisabeth Lutyens. Επίσης συνθέτει την κοσμική καντάτα Ήλιος ο πρώτος, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη (που τιμάται με το βραβείο Νόμπελ το 1979), και τη μουσική για τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη (για το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν), ολοκληρώνει το Χρονικό και τη μουσική τελετή Ιδού ο Νυμφίος, έργο ανέκδοτο με εξαίρεση ενός τμήματος, με τίτλο Ζάβαρα-κάτρα-νέμια (ιδιαίτερη σύνθεση διονυσιακού χαρακτήρα) που αποτελεί ένα από τα διάσημα κομμάτια του. Την ίδια περίοδο γνωρίζεται με τους συνθέτες Ιάννη Ξενάκη και Γιάννη Χρήστου και έρχεται σε επαφή με τα πλέον πρωτοποριακά μουσικά έργα. Στο Λονδίνο συνθέτει ακόμα τους Χρησμούς, για συμφωνική ορχήστρα, και τους πρώτους Πυρρίχιους χορούς Α, Β, Γ, (από τους 24 που ολοκλήρωσε το 2001), οι οποίοι παίζονται, το 1968, από την ορχήστρα Concertante του Λονδίνου στο Queen Elizabeth Hall. Τότε γράφει και τη μουσική για την Τρικυμία του Σαίξπηρ, που ανεβαίνει από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, σε σκηνοθεσία David Jones με τον Sir John Clemens. Το 1969 επιστρέφει στην Αθήνα για να συμβάλει με τα έργα του στην πορεία για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Με την είσοδο της δεκαετίας του 1970, ο Γιάννης Μαρκόπουλος πραγματοποιεί καθοριστική στροφή στην πορεία του. Υλοποιεί το μουσικό του όραμα, καταθέτοντας έργα που χαρακτηρίζονται στο σύνολό τους ως νέα πρόταση και τομή για τη μέχρι τότε ελληνική μουσική πραγματικότητα. Πρόκειται για έργα που ως ενότητα έχουν επηρεαστεί, στις θεμελιακές αρχές τους, από τις αισθητικές και φιλοσοφικές απόψεις του συνθέτη, με το καθένα όμως από αυτά να είναι διαφορετικό. Με τις συνθέσεις του καθιερώνει την ουσία της μουσικής συμβίωσης και τους συσχετισμούς έκφρασης μεταξύ συμφωνικών και τοπικών οργάνων, μέσω του μελωδικού και ρυθμικού του ορίζοντα, των αρμονικών του δομών και των ηχοχρωμάτων της διάφανης ενορχήστρωσής του.

Παράλληλα προτείνει εμφατικά την «Επιστροφή στις Ρίζες», εννοώντας τον «σχεδιασμό του μέλλοντος, με ενδοσκόπηση, μελέτη και πλησίασμα των άφθαρτων πηγών της ζωντανής τέχνης του κόσμου και επιλεγμένες σύγχρονες πληροφορίες τέχνης». Η πρότασή του αυτή παίρνει τις διαστάσεις ενός κινήματος τέχνης. Την ίδια περίοδο, τραγούδια του, όπως οι «Οχτροί», τα «Λόγια και τα χρόνια», τα «Χίλια μύρια κύματα», η «Λένγκω» (Ελλάδα), ο «Γίγαντας», το «Κάτω στης μαργαρίτας το αλωνάκι», το «Καφενείον η Ελλάς», τα «Παραπονεμένα λόγια», το «Μιλώ για τα παιδιά μου» και πολλά άλλα γίνονται σύμβολα και μύθοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μουσικά του έργα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», «Ο Στράτης ο Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους», «Ήλιος ο Πρώτος», «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Οροπέδιο», «Θητεία και Μετανάστες» – σε ποίηση και στίχους Σολωμού, Σεφέρη, Ελύτη, Κ.Χ. Μύρη, Μιχ. Κατσαρού, Ελευθερίου, Σκούρτη, Θεοδωρίδη και δικούς του.

Το 1976 συνθέτει τη μουσική για την τηλεοπτική σειρά του ΒΒC «Who pays the Ferryman?» και η επιτυχία του μουσικού θέματος παραμένει στην κορυφή του βρετανικού Hit-Parade για μήνες, ενώ κάνει τον συνθέτη διεθνώς γνωστό. Στα επόμενα χρόνια η δημοφιλία αυτή εκφράζεται με πολλές μετακλήσεις για συναυλίες και ο Μαρκόπουλος πραγματοποιεί αλλεπάλληλα ταξίδια ανά τον κόσμο, όπως στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο, το Τορόντο, το Μόντρεαλ, τη Στοκχόλμη, το Άμστερνταμ, τη Νάπολη, το Παρίσι, το Βερολίνο, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, καθώς και σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας και της Αυστραλίας.

Το 1980 ενώνεται και στη ζωή με την τραγουδίστρια και συνεργάτιδά του Βασιλική Λαβίνα. Γεννιέται η κόρη τους Ελένη. Για μια περίοδο ο συνθέτης αποζητά μια πιο ιδιωτική ζωή με την οικογένειά του, ενώ ξεκινά η προετοιμασία του για το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στη μουσική του: Στον κορμό των νέων συνθέσεών του εμφανίζονται μελωδικά ξεσπάσματα στηριγμένα στην εκτεταμένη πολυτονικότητα της αρμονικής του δομής –καρποί της φαντασίας του– που ενισχύονται από το πάθος μιας ανεξάντλητης ζωτικότητας. Το 1994 συνθέτει ένα από τα πιο σημαντικά του έργα, τη «Λειτουργία του Ορφέα» –για φωνή, χορωδία και ορχήστρα– που απευθύνεται φιλοσοφικά στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση. Ακολουθούν η «Ανα-γέννηση Κρήτη ανάμεσα σε Βενετιά και Πόλη», μουσικό ταξίδι σε 4 ενότητες, η όπερα «Ερωτόκριτος και Αρετή», τα «Σχήματα σε κίνηση», κονσέρτο για πιάνο εμπνευσμένο από τον Πυθαγόρα, τα «Ευήλια τοπία, φαντασία για σόλο φλάουτο», ο «Νόμος της Θαλπωρής», ορατόριο-μουσικό θέαμα για φωνές, χορωδία, ορχήστρα πνευστών, μπαλέτο και εικόνες, «16 Πυρρίχιοι χοροί 1980-2001», «Τρίπτυχο για φλάουτο έγχορδα και άρπα» (2007).

Συλλυπητήρια για την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Κουμεντάκης. «Η μελέτη της παραδοσιακής μουσικής, οι έντονες επιρροές από αυτήν και η ανανεωτική της προσέγγιση, μαζί με τη μελοποίηση των μεγάλων Ελλήνων ποιητών, του Ελύτη, του Σεφέρη, του Σολωμού, του Κατσαρού, μεταξύ πολλών άλλων, υπήρξαν από τα κύρια χαρακτηριστικά της πολύπλευρης πορείας του Γιάννη Μαρκόπουλου, ενός από τους τελευταίους της γενιάς των σπουδαίων μεταπολεμικών Ελλήνων συνθετών. Με κλασικές σπουδές στη μουσική, ο Γιάννης Μαρκόπουλος άγγιξε στην παράδοση και μετέφερε μοτίβα της στα τραγούδια του, στο συμφωνικό του έργο και στις συνθέσεις του για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος υπήρξε ένας πλήρης δημιουργός, με ξεχωριστή ταυτότητα, ο οποίος αγάπησε και τίμησε την ελληνική μουσική. Το σημαντικό του έργο θα συνεχίσει να μας θυμίζει τη δημιουργική σχέση της έμπνευσης με τις ρίζες. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη Βασιλική Λαβίνα και στην κόρη τους» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κουμεντάκης.

Σε δήλωση του για τον θάνατο του Γιάννη Μαρκόπουλου, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και υπογράμμισε την προσφορά του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στον πολιτισμό, στην Κρήτη και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρει: «Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα ένα μεγάλο δημιουργό. Η Κρήτη αποχαιρετά ένα δικό της άνθρωπο που υπηρέτησε πιστά τον πολιτισμό και την ιστορία της, αναδεικνύοντας τα ριζίτικα τραγούδια με τη φωνή του Αρχαγγέλου της Κρήτης, Νίκου Ξυλούρη. Ως Περιφέρεια Κρήτης αποχαιρετούμε το δικό μας Γιάννη. Ένα σπουδαίο συντοπίτη μας. Τον ευχαριστούμε και τον τιμούμε για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα, στην Κρήτη, στις τέχνες και τον πολιτισμό. Με τα τραγούδια του σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά και αφήνει μοναδικό μουσικό και καλλιτεχνικό έργο ως διακριτή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«”Αν μπορείς να ζήσεις, αν μπορείς να τριγυρνάς, τα βάσανά σου λέω τη νύχτα, τα βάσανά μου λες τη μέρα, μαζί σου στο φεγγάρι, μαζί σου στο σκοτάδι“. Χωρίς τη μουσική σου η ζωή θα ήταν αλλιώς. Αιώνια η μνήμη σου, Γιάννη Μαρκόπουλε». Με αυτή την ανάρτηση στο Twitter ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου αποχαιρετά τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος"

Καιρός αύριο: Επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο Κυριακή (11.06.2023) στη χώρα μας με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκης

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και στην πόλη της Αθήνας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά στη Μακεδονία και γρήγορα και στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 και στα ηπειρωτικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι – απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν"

Έβρος: Πρόχειρος φράχτης σε νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα για αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών (βίντεο)

Νέος, πρόχειρος φράχτης στήνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στη νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα στην Ορεστιάδα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η είσοδος παράνομων μεταναστών στη χώρα από την Τουρκία, από όπου  πολλοί επιχειρούν να περάσουν εκμεταλλευόμενοι την χαμηλή στάθμη του νερού του ποταμού Έβρου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, με μηχανήματα σηκώνουν και εγκαθιστούν τον μεταλλικό φράχτη εμποδίζοντας τους μετανάστες που παραμένουν  στις νησίδες της Νέας Βύσσας και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.



Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου, Κωνσταντίνου Φλώρου και εφαρμογή των μέτρων από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο, Άγγελο Χουδελούδη, ήδη τοποθετήθηκαν μεταλλικά  εμπόδια και κονσερτίνες στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου τελειώνει ο παλιός φράχτης και από όπου οι λαθρομετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

unnamed__1_

Τόσο η Αστυνομία όσο και ο Στρατός είναι σε επιφυλακή στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψουν τις προσπάθειες να εισέλθουν μαζικά σε ελληνικό έδαφος παρανόμως, όσοι το επιχειρήσουν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έβρος: Πρόχειρος φράχτης σε νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα για αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών (βίντεο)"

Εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα που συνταγογραφούσε παράνομα φάρμακα και αναρρωτικές άδειες

Σταμάτησε τη λειτουργία της η ιστοσελίδα tilegiatros.gr η οποία συνταγογραφούσε παράνομα φάρμακα και αναρρωτικές άδειες ύστερα από το εξώδικο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Η ιστοσελίδα πλέον είναι ανενεργή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η ΗΔΙΚΑ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα ζητήσουν εξηγήσεις από τους δύο γιατρούς – συνεργάτες της ιστοσελίδας και θα κινήσουν τις απαραίτητες πειθαρχικές και νομικές κυρώσεις. Για το θέμα μάλιστα είχε κάνει παρέμβαση και ο ΕΟΠΥΥ, καθώς η ιστοσελίδα του «τηλε-γιατρού» έκανε παράνομα συνταγογραφήσεις φαρμάκων, εξετάσεων, ενώ έδινε και αναρρωτικές άδειες.

Παράλληλα, τη νομιμότητα λειτουργίας διαδικτυακών υπηρεσιών τηλεϊατρικής που αφορούν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων, φαρμάκων, την ηλεκτρονική γνωμάτευση αναρρωτικής άδειας κ.ά, χωρίς να έχει προηγηθεί επίσκεψη και εξέταση του ασφαλισμένου από Ιατρό, ερευνά και ο ΕΟΠΥΥ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους, έχουν ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και στην επιβολή, κατά παντός εμπλεκόμενου, των κατάλληλων διοικητικών και λοιπών κυρώσεων για την αποκατάσταση της ζημιάς που ενδεχομένως έχει προκληθεί εις βάρος του Οργανισμού.

«Εφόσον διαπιστωθεί ότι πρόκειται για σημαντική υπόθεση συστηματικής παραβίασης του θεσμικού πλαισίου και της ιατρικής δεοντολογίας, ο Οργανισμός θα ζητήσει την περαιτέρω διεξαγωγή ελέγχου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και θα επεκτείνει τον έλεγχο και σε συνεργαζόμενους Ιατρούς, Διαγνωστικά Εργαστήρια, Κλινικές και λοιπές υγειονομικές δομές που συνεργάζονται με τα δίκτυα αυτά. Παράλληλα, θα ενημερώσει και τους αρμόδιους ασφαλιστικούς φορείς σχετικά με τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών, προκειμένου να επιβληθούν περαιτέρω διοικητικές και άλλες κυρώσεις», ανέφερε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.
 
ΠΙΣ: Με 10 ευρώ… αναρρωτική άδεια στο mail σας!

Με εξώδικο, αλλά και μήνυση ο ΠΙΣ γνωστοποίησε τις προθέσεις του να μην επιτρέψει τη συνέχιση της παράνομης και επιβλαβούς για τη δημόσια Υγεία δράσης ιστοσελίδας, η οποία παρείχε υπηρεσίες που έρχονταν σε ευθεία αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, τη διενέργεια ιατρικών πράξεων, τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας και τη συνταγογράφηση εξετάσεων.

To site “tilegiatros.gr”, παρείχε συνταγογράφηση φαρμάκων με 12€, αναρρωτικές άδειες με 10€ και συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων με 8€.

Μιλώντας στο iatropedia.gr ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξήγησε γιατί ζήτησα το κλείσιμο της ιστοσελίδας:

“Στείλαμε εξώδικο, και ανακαλύψαμε πως το άτομο που έχει την επιχείρηση είναι ένας πρώην προδοσφαιριστής, που τώρα δηλώνει επιχειρηματίας, κάτοικος Πολωνίας με έδρα της επιχείρησης του στο Λονδίνο, που δεν ξέρουμε καν αν είναι έδρα ή απλή ταχυδρομική θυρίδα. Και δηλώνει και μια ακόμη έδρα στα Βριλήσσια. Όλα αυτά είναι ένα “κέλυφος” για να μην μπορεί να τον πιάσει κανένας. Γιατί αν έχεις μια εταιρεία με έδρα στην Αγγλία και εσύ είσαι κάτοικος Πολωνίας, που θα σου το στείλω το εξώδικο;”.

Η ιστοσελίδα ανήκει σε εταιρεία με επωνυμία TILEGIATROS.GR LIMITED, η οποία έχει ως φερόμενη έδρα το Λονδίνο (128 City Rd) ενώ ως πραγματική έδρα της φαίνεται η οδός Γράμμου αρ. 23 στα Βριλήσσια Αττικής, ΤΚ 15228.

Διαχειριστής της ως άνω εταιρείας φέρεται ο Πέτρος Τοπούζης κάτοικος Πολωνίας 31/33, Glogowska, Poznan, 60702.

Δηλώνει πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και νυν επιχειρηματίας.

Ο κ. Εξαδάκτυλος σχολιάζει:

“Οι γιατροί που εργάζονται στην επιχείρηση και στέλνουν την άυλη συνταγογράφηση κατά παραγγελία σε κάθε ενδιαφερόμενο, είναι γνωστοί και έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι δύο: ο ένας από τη Αθήνα και μία ακόμη γιατρός από τη Θεσσαλονίκη. Δρούσαν φυσικά χωρίς καμία νομοθετική κατοχύρωση. “Στείλε μου στο viber τι φάρμακα θέλεις να στα γράψω”, έλεγαν και “Γράψε μου και για ποιο λόγο θέλεις αναρρωτική άδεια να σου τη στείλω”. Το να στέλνεις στην άυλη φάρμακα σε κάποιο ασθενή είναι μια πρακτική που συνηθίζεται μεν αλλά για ασθενείς που ξέρεις, όχι για ασθενείς που δεν ξέρεις. Και είναι μια κακή πρακτική που γίνεται “μπίζνα”, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

 iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα που συνταγογραφούσε παράνομα φάρμακα και αναρρωτικές άδειες"

Πλεύση Ελευθερίας: Τέταρτη αποχώρηση μέσα σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με τη δήλωση αποχώρησης της Νίκης Μπουραζάνη: «Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται.

Παραβλέποντας εντελώς την στραυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαϊου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, “διορίζοντας ημέτερους”. Αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους και δικαιοσύνης.

Παραθέτω παρακάτω τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου και το νέο ψηφοδέλτιο». 

Η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις λίστες της Πλεύσης Ελευθερίας

«Για τις λίστες μας σε αυτή τη νέα εκλογική μάχη που δίνουμε, ήταν όλες και όλοι ενήμεροι με όλους τους τρόπους, γραπτά, προφορικά, με προσωπικές και ομαδικές καταγεγραμμένες συναντήσεις και συνεννοήσεις, το έλεγα άλλωστε και παντού δημόσια.

Ξεκάθαρα, ανοιχτά, αληθινά, όπως κάνω πάντα.

Όπως κάνουμε πάντα στην Πλεύση Ελευθερίας. Στο κίνημά μας, που πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας. Και οι ομάδες για να κάνουν το άλμα και να προχωρήσουν πρέπει και επιβάλλεται να κάνουν αλλαγές. Για να βελτιωθούν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Και αυτόν τον πολύ σημαντικό στόχο μας, πάμε να κατακτήσουμε -για πρώτη φορά- σε 15 μέρες. Μια συμπαγή και αλεξίσφαιρη ομάδα μέσα στη Βουλή.

Στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων μπήκαν άνθρωποι που πάλεψα προσωπικά να τους πείσω, άνθρωποι που δε θα θελήσουν ποτέ να βλάψουν την υπόσχεσή μας για χάρη προσωπικών φιλοδοξιών και θέσεων, άνθρωποι που διαχρονικά έχουν στάξει αίμα για να φτάσουμε ως εδώ που είμαστε, μια ανάσα για να έχουμε ζωή στη Βουλή.

Είμαι περήφανη για την προσωπική επιλογή μου να επενδύσω σε ανθρώπους που δε θα με προδώσουν ποτέ και που έχουν τεράστια αποθέματα αγάπης μέσα τους ώστε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Είμαι χαρούμενη που επαληθεύομαι! 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλεύση Ελευθερίας: Τέταρτη αποχώρηση μέσα σε ένα 24ωρο "

Ωρωπός: Συνελήφθη 23χρονος με πατίνι που επιχείρησε να βιάσει 69χρονη στην παραλία

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 23χρονος στον Ωρωπό που επιχείρησε να βιάσει μέρα μεσημέρι μια 69χρονη στην παραλία Άγιος Κωνσταντίνος.

Η γυναίκα που είχε πάει στην παραλία για να κολυμπήσει σώθηκε από τύχη. Και αυτό διότι από το σημείο πέρασε ένας οδηγός, ο οποίος είδε τον άνδρα να είχε ξαπλώσει στην παραλία την άτυχη γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια όπως ανέφερε η ΕΡΤ. 

Ο 23χρονος Πακιστανός όταν κατάλαβε ότι τον είδαν έφυγε γρήγορα από το σημείο. Μετά από αναζητήσεις της αστυνομίας συνελήφθη στην περιοχή από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης κινούνταν στην περιοχή με ένα ηλεκτρικό πατίνι και προσέγγιζε ηλικιωμένες γυναίκες που ήταν μόνες τους.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα μια 70χρονη και μια 74χρονη κατήγγειλαν τις ύποπτες κινήσεις ενός άνδρα, η περιγραφή του οποίου ταιριάζει με αυτή του 23χρονου Πακιστανού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ωρωπός: Συνελήφθη 23χρονος με πατίνι που επιχείρησε να βιάσει 69χρονη στην παραλία"

Κ. Μητσοτάκης: Σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί ότι η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης «θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο θα αντικαταστήσει το “Θεαγένειο”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος τέθηκε εκτός εκλογικού αγώνα της Ν.Δ. «Να πω μια κουβέντα γι’ αυτό γιατί ξέρετε έγινε μεγάλο θέμα για τα ζητήματα των θεραπειών για τον καρκίνο και θέλω και από εδώ να ξαναπώ ότι η δική μας Κυβέρνηση αυτό το οποίο έχει εξασφαλίσει, είναι ο κάθε ασθενής να έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία την οποία θα του συνταγογραφήσει ο γιατρός του, ανεξαρτήτως κόστους και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί για όλους τους ασθενείς με καρκίνο», είπε και πρόσθεσε:

«Και είναι πραγματικά θλιβερό αυτοί οι οποίοι μας κουνούσαν το δάχτυλο για μία άστοχη δήλωση ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τώρα να αποκαλύπτεται ότι δικά τους στελέχη είχαν πει ακριβώς τα ίδια πράγματα και να μην έχουν το θάρρος να το αναγνωρίσουν τουλάχιστον. Δύο μέτρα και δύο σταθμά και σε αυτά, δυστυχώς, από την αντιπολίτευση, αλλά τα θέματα της υγείας είναι πολύ σοβαρά για να μπορούν να εργαλειοποιούνται. Εμείς, αυτό το οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε, είναι ότι εδώ, η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο θα αντικαταστήσει το “Θεαγένειο”, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ποιότητα θεραπείας για αυτήν την αρρώστια, η οποία λίγο πολύ έχει χτυπήσει κάθε ελληνικό σπίτι».

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ανέφερε ότι «πολεοδομικά το Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης έχει ολοκληρωθεί. Εμείς κάναμε αυτά τα οποία έπρεπε να κάνουμε και τώρα πρέπει να συνεργαστούμε με τον επενδυτή για να φτιαχτεί επιτέλους το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ώστε να μην έχετε κανένα παράπονο εδώ και η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει και αυτή ένα -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- υπερσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου. 

Επίσκεψη στο Κιλκίς

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το Κιλκίς, όπου, κατά την ομιλία του σε πολίτες, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό/προσφυγικό. «Θυμάμαι μία επίσκεψη την οποία είχα κάνει εδώ στην περιοχή σας το 2017 -πρέπει να ήταν την εποχή όπου εδώ λίγο παραπάνω, στην Ειδομένη, επικρατούσαν τραγικές καταστάσεις. Τα θυμάστε και εσείς. Και ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο προσφυγικό εδώ; Πολύ-πολύ καλύτερη. Δεσμεύθηκα ότι θα λύσουμε το πρόβλημα αυτό και το λύσαμε. Για όλες τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες υποδέχονταν πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά πρωτίστως, φίλες και φίλοι, για τα νησιά μας, για τους πολίτες μας και τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι στον Έβρο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι η πολιτική της φύλαξης των συνόρων θα συνεχιστεί, χωρίς εκπτώσεις. «Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί. Οι συνοριοφύλακές μας θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι και θα γνωρίζουν όλες και όλοι, ότι η Ελλάδα είναι μία πατρίδα η οποία έχει σύνορα στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα και αυτά τα σύνορα έχουμε υποχρέωση να τα φυλάμε», σημείωσε.

Σχετικά με τον τομέα της Υγείας δεσμεύτηκε για τη στήριξη του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ και τόνισε: «Εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ σε πείσμα όσων υποκριτικά ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για τη δημόσια υγεία, αλλά επειδή θυμόμαστε και τα έργα και τις ημέρες τα δικά τους όταν ήταν στα πράγματα, οι πολίτες ξέρουν ότι ναι, υπάρχουν ακόμα προβλήματα, μην έχουμε αυταπάτες. Αλλά εσείς γνωρίζετε αν σήμερα το νοσοκομείο σας έχει περισσότερους γιατρούς και περισσότερους νοσηλευτές από όσους είχε. Και θέλω να ξέρετε ότι για μένα η στήριξη του ΕΣΥ, η στήριξη του ΕΚΑΒ, η δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε διακομιδές γρήγορα και με ασφάλεια -όπου και αν βρίσκεται κάποιος συμπολίτης μας- αυτό είναι ένα έργο το οποίο θα το αναλάβω προσωπικά και θα το υλοποιήσουμε τη δεύτερη τετραετία».

Αναφερόμενος στις εκλογές της 21ης Μαΐου είπε ότι «ο λαός επιβράβευσε την εργατικότητα, επιβράβευσε τη συνέπεια, διότι εγώ αυτά τα οποία σας είπα προεκλογικά το 2019 τα τήρησα. Επιβράβευσε την πολιτική ευπρέπεια και είπε όχι στην τοξικότητα, στο διχασμό, στο μίσος, στη μαύρη Ελλάδα. Ψήφισε για μία πιο φωτεινή, για μία πιο αισιόδοξη Ελλάδα και έχουμε κάθε δικαίωμα σήμερα να ελπίζουμε βάσιμα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, αλλά είναι μπροστά μας μόνο με σταθερή και ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η χώρα, σε αυτό το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, με μια Τουρκία η οποία τελείωσε με τις δικές της εκλογικές εκκρεμότητες και επανεξέλεξε ισχυρό τον Πρόεδρο Ερντογάν, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε, είναι μια ασταθή κυβέρνηση στην πατρίδα μας».

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε όσους έχουν πατριωτικές ή θρησκευτικές ευαισθησίες και στράφηκαν σε κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της Ν.Δ. και υπογράμμισε: «Η εκκλησία ενώνει, μένει μακριά από τα κόμματα. Εμείς σεβόμαστε τη συνταγματική κατοχύρωση των ρόλων εκκλησίας και πολιτείας. Σταθήκαμε κοντά στην εκκλησία σε πολύ δύσκολα ζητήματα, τα οποία είχε την περασμένη τετραετία, αλλά ουδέποτε διανοηθήκαμε ποτέ να εργαλειοποιήσουμε την πίστη του ελληνικού λαού και δεν θα το κάνουμε και δεν πρέπει και εσείς να επιτρέψετε σε κανέναν να το κάνει. Γι’ αυτό σας ζητώ να κάνουμε μαζί αυτήν την προσπάθεια να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας. Σε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πατριωτικές ευαισθησίες -και θεωρώ ότι όλοι είμαστε σε αυτήν την κατηγορία- να τους θυμίσουμε ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι έφεραν τα Rafale στη χώρα, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι παρήγγειλαν τις καινούριες φρεγάτες, ποιοι είναι αυτοί που ενίσχυσαν τις Ένοπλές μας Δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό, που σήμερα η Ελλάδα να διεκδικεί και να αποπνέει σεβασμό. Ποιοι είναι αυτοί που ανέδειξαν τη χώρα μας σε αναμφισβήτητο παράγοντα γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι έκαναν την Αλεξανδρούπολη ενεργειακό κόμβο για όλη τη Μεσόγειο. Αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης: Σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη"

Ουκρανία: «Σε εξέλιξη η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού» δηλώνει ο Ζελένσκι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντεπίθεση του στρατού της Ουκρανίας στο μέτωπο του πολέμου ανέφερε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επιχειρήσεις αυτές 

«Ενέργειες αντεπίθεσης και άμυνας βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία και δεν θα μιλήσω για αυτές λεπτομερώς», τόνισε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου.

«Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στους στρατιώτες μας και εγώ τους εμπιστεύομαι», πρόσθεσε.

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη μεγάλη αντεπίθεση κατά του ρωσικού στρατού. Ο ρωσικός στρατός έχει αναφέρει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κυρίως στο νότιο μέτωπο τις τελευταίες έξι ημέρες.

Ο Πούτιν, ωστόσο, υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός απέτυχε «να επιτύχει τους στόχους του» κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων και έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Οι ουκρανικές αρχές από την πλευρά τους δείχνουν να υποβαθμίζουν την έκταση των μαχών στο μέτωπο τις τελευταίες ημέρες, και δεν αναφέρονται με λεπτομέρειες στη στρατηγική τους.

Σήμερα, ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της Διοίκησης Ανατολικής Ουκρανίας δήλωσε ότι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν 1.400 μέτρα γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ στα ανατολικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: «Σε εξέλιξη η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού» δηλώνει ο Ζελένσκι"

«Καθαρά» τα Καλάσνικοφ που εντοπίστηκαν στο κλεμμένο αμάξι στο Νέο Κόσμο

«Καθαρά» είναι τα Καλάσνικοφ που εντοπίστηκαν στο κλεμμένο αμάξι στο Νέο Κόσμο. Η βαλλιστική εξέταση που ολοκληρώθηκε έδειξε ότι τα δύο τυφέκια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση και δεν είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης (7/6).

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η εξέταση στα πιστόλια που βρέθηκαν εντός του ίδιου οχήματος.

Σε ότι αφορά τα Καλάσνικοφ από τα οποία έπεσαν νεκρός ο 38χρονος με το προσωνύμιο «Ράμπο» και ο 31χρονος κουνιάδος του, οι Αρχές εκτιμούν ότι μάλλον βρίσκονται στον πάτο της θάλασσας.

Το ζητούμενο, πλέον, είναι να βρει η ΕΛ.ΑΣ. ποιος και πότε άφησε το κλεμμένο αμάξι με το μίνι οπλοστάσιο και τι σχεδίαζε να κάνει με τα πολεμικά τυφέκια, τα πιστόλια και τη χειροβομβίδα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Καθαρά» τα Καλάσνικοφ που εντοπίστηκαν στο κλεμμένο αμάξι στο Νέο Κόσμο"

Mπ. Τζόνσον: Παραιτήθηκε από βουλευτής, λόγω της έκθεσης για το Partygate

Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από βουλευτής καθώς παρέλαβε την έκθεση για το Partygate, όπως μεταδίδει το BBC.

Η εν λόγω έκθεση της επιτροπής απορρήτου υπό την ηγεσία βουλευτών εξέταζε κατά πόσον παραπλάνησε το Κοινοβούλιο σχετικά με τα πάρτι που έσπασαν το λουκέτο στην Downing Street.

Ο Τζόνσον κατηγόρησε την έρευνα των Κοινοτήτων ότι προσπάθησε να τον «διώξει». Σε δήλωσή του ανέφερε: «Ακόμα δεν έχουν προσκομίσει ούτε ένα ίχνος απόδειξης ότι εν γνώσει μου ή απερίσκεπτα παραπλάνησα τα κοινά». Σε στοιχεία που έδωσε στην επιτροπή τον Μάρτιο, ο Τζόνσον παραδέχθηκε ότι παραπλάνησε το Κοινοβούλιο, αλλά αρνήθηκε ότι το έκανε σκόπιμα.

Παραδέχτηκε ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν ήταν «τέλεια» στις συγκεντρώσεις στην Downing Street κατά τη διάρκεια του κλειδώματος του Covid. Είπε όμως ότι επρόκειτο για «απαραίτητες» εκδηλώσεις εργασίας, οι οποίες, όπως υποστήριξε, επιτρέπονταν.

Επέμεινε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές -όπως τις αντιλαμβανόταν- ακολουθούνταν πάντοτε.

Στη δήλωσή του που εκδόθηκε μετά την αποχώρησή του το βράδυ της Παρασκευής, ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Δεν είπα ψέματα και πιστεύω ότι κατά βάθος η επιτροπή το γνωρίζει».

Σε δήλωσή του ανέφερε: «Είναι πολύ λυπηρό που εγκαταλείπω το Κοινοβούλιο – τουλάχιστον προς το παρόν – αλλά πάνω απ’ όλα είμαι μπερδεμένος και συγκλονισμένος που μπορώ να εξαναγκαστώ να αποχωρήσω, αντιδημοκρατικά, από μια επιτροπή που προεδρεύεται και διοικείται, από την [βουλευτή των Εργατικών] Harriet Harman, με τέτοια κατάφωρη προκατάληψη». 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Mπ. Τζόνσον: Παραιτήθηκε από βουλευτής, λόγω της έκθεσης για το Partygate"

Ο Τραμπ κινδυνεύει ακόμη και με... 100 χρόνια φυλακή-Είχε στο σπίτι του απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται για άλλη μια φορά στο εδώλιο, αυτήν τη φορά για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που εντοπίστηκαν στην έπαυλή του, στο Μαρ-α-Λάγκο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως αναφέρει το CNN, τα απόρρητα έγγραφα περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τις αμυντικές και οπλικές δυνατότητες τόσο των ΗΠΑ όσο και ξένων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών προγραμμάτων των ΗΠΑ.

«Καίρια» τα έγγραφα που διατηρούσε στην κατοχή του ο Τραμπ

Αναφέρει επίσης ότι τα έγγραφα περιείχαν πληροφορίες σχετικά με τα πιθανά τρωτά σημεία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε μια στρατιωτική επίθεση - καθώς και σχέδια για πιθανά αντίποινα σε απάντηση σε μια ξένη επίθεση.

«Τα διαβαθμισμένα έγγραφα που αποθήκευε ο Τραμπ στις κούτες του περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τις αμυντικές και οπλικές δυνατότητες τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και ξένων χωρών, τα πυρηνικά προγράμματα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα πιθανά τρωτά σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους σε στρατιωτική επίθεση, καθώς και σχέδια για πιθανά αντίποινα ως απάντηση σε μια ξένη επίθεση», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τραμπ διατηρούσε έγγραφα από διάφορους κλάδους των υπηρεσιών πληροφοριών της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως η CIA, το υπουργείο Άμυνας, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, το υπουργείο Ενέργειας και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

37 κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει συνολικά 37 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων 31 κατηγοριών για εσκεμμένη διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας.

Εκτός από τις κατηγορίες για εσκεμμένη παρακράτηση πληροφοριών εθνικής άμυνας, ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση της δικαιοσύνης, απόκρυψη εγγράφου ή αρχείου, διεφθαρμένη απόκρυψη εγγράφου ή αρχείου, απόκρυψη εγγράφου σε ομοσπονδιακή έρευνα, σχέδιο απόκρυψης και ψευδείς δηλώσεις και παραστάσεις.

Στο κατηγορητήριο κατηγορείται επίσης ο συνεργάτης του Τραμπ, Γουόλτ Ναούτα, αναφέρει το CNN.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τραμπ κινδυνεύει ακόμη και με... 100 χρόνια φυλακή-Είχε στο σπίτι του απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά"

Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν αναπηρικά αμαξίδια στο Ιπποκράτειο

Αναπηρικά αμαξίδια κατεστραμμένα. Δεν είναι ένα και δυο αλλά επτά από τα δέκα καινούργια καροτσάκια που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά ασθενών στην εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Είναι η εικόνα που αντίκρισαν εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος ,στην αποθήκη όπου φυλασσόταν τα καροτσάκια.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος τα καροτσάκια φυλάσσονται σε ειδικό χώρο που ανοίγει με κλειδί και είναι απορίας άξιο πως οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο χώρο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες του περιστατικού.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους σε κάθε εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης συνήθως χρησιμοποιούνται 45 με 50 καροτσάκια για τη μεταφορά των ασθενών στις διάφορες κλινικές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν αναπηρικά αμαξίδια στο Ιπποκράτειο"

Λασίθι: Αυτοκτόνησαν 2 νεαροί αστυνομικοί – Βρέθηκαν απαγχονισμένοι σε σπίτι και σε ελαιώνα

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στο Λασίθι η είδηση της αυτοκτονίας δύο νεαρών ανδρών. Και οι δύο ήταν εν ενεργεία αστυνομικοί, γεγονός που έχει κλονίσει τις τοπικές κοινωνίες του νομού αλλά και τους ένστολους οι οποίοι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της τραγωδίας που έπληξε τις τάξεις τους.

Πρόκειται για δύο νέους άνδρες, συνομήλικους, 35 χρόνων, οι οποίοι βρέθηκαν απαγχονισμένοι, περίπου την ίδια ώρα. Το άψυχο σώμα του ενός βρέθηκε σε ελαιώνα στην περιοχή της Σητείας, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε απαγχονισμένος στην πόρτα του σπιτιού του έξω από τον Άγιο Νικόλαο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο τραγικά περιστατικά δεν συνδέονται μεταξύ τους. Όμως, πρόκειται για μια τραγική σύμπτωση, καθώς δύο νέοι άνδρες, συνομήλικοι, που υπηρετούσαν στην ΕΛ.ΑΣ, έφυγαν από τη ζωή με τον ίδιο τρόπο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι νέοι αυτοί άνθρωποι οδηγήθηκαν στην απελπισία και το απονενοημένο διάβημα.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Λασίθι: Αυτοκτόνησαν 2 νεαροί αστυνομικοί – Βρέθηκαν απαγχονισμένοι σε σπίτι και σε ελαιώνα"

Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών σε Έβρο και Φλώρινα

Δύο νέοι άντρες συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Φλώρινας για διακίνηση μετανάστη στο εσωτερικό της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 20χρονο και συνοδηγό έναν 23χρονο, να κινείται στην περιοχή και το ακινητοποίησαν. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα από κοινού, έναν 53χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε προηγουμένως εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Κατασχέθηκαν, το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά και τρία κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

‘Αλλη μία σύλληψη για διακίνηση μεταναστών έγινε χθες στον νομό Έβρου.

Ένας αλλοδαπός οδηγός φορτηγού, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μετανάστες, συνελήφθη, χθες το πρωί, στο συνοριακό σημείο Κήπων Έβρου, από τους αστυνομικούς του τμήματος ελέγχου διαβατηρίων των Κήπων, της διεύθυνσης αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας δημόσιας χρήσης όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στους Κήπους για να εισέλθει στη χώρα και κατά τον έλεγχο των αστυνομικών διαπιστώθηκε να μεταφέρει παράνομα δεκαπέντε μετανάστες. Κατασχέθηκαν το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών σε Έβρο και Φλώρινα"

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ ο διασώστης που μίλησε στον Τσίπρα για το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα

Στην καταγγελία ότι ο διασώστης που βρήκε «όλως τυχαίως» ο Αλέξης Τσίπρας για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι «δεν υπάρχουν ασθενοφόρα εδώ και 4 χρόνια» ήταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις «ασθένειες» του ΕΚΑΒ, ο  Γιώργος Μαθιόπουλος ζήτησε «να μην γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το ΕΚΑΒ».

«Θα το πω, δεν γίνεται να βλέπω τον κ. Τσίπρα να κάνει όλως τυχαίως συνάντηση με διασώστη και να του λέει ότι ήρθε για 4 χρόνια η καταστροφή και ο διασώστης αυτός να είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑΒ. Αυτά είναι απαράδεκτα» είπε ο κ. Μαθιόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ



«Δεν μπορεί να κομματικοποιούμε το πρόβλημα. Δεν μπορεί να βγαίνουν και να λένε ότι είχαμε 85 ασθενοφόρα πριν από 4 χρόνια στην Αττική ενώ έχουμε 50-60 καθημερινά από το 2010» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μαθιόπουλος σημείωσε ότι «αυτό που λέμε είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις 1200 διασωστών για να καλύψουμε τα σοβαρά κενά σε διάφορες περιοχές της χώρας» προσθέτοντας ότι «έχουμε κοστολογήσει ότι χρειάζονται 17 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο».

Ειδικά, δε, για τα ασθενοφόρα είπε ότι ο τελευταίος διαγωνισμός έγινε το 2004, ότι στην Αττική «κινούμαστε με τις δωρεές» και ότι «σε καθημερινή βάση έχουμε 30-40 ασθενοφόρα που ακινητοποιούνται επειδή λειτουργούν επί 24ωρης βάσεως».

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τη συζήτηση με διασώστη κατά την επίσκεψή του στο Λαϊκό

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ ο διασώστης που μίλησε στον Τσίπρα για το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα"

Σεισμός στην Αταλάντη – 4,1 Ρίχτερ η δόνηση

Νέος σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τη μία και πάλι στην περιοχή της Αταλάντης. Η νέα δόνηση έγινε στις 13:04 το μεσημέρι του Σαββάτου (10.6.2023).

Ο σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε 12 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 17,3 χλμ. ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη σημειώθηκε σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Αταλάντη – 4,1 Ρίχτερ η δόνηση"

Δημοσκόπηση GPO: Στο 23% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας Νέα Σαββατοκύριακο, καθώς στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει 43,9%, το οποίο της δίνει αυτοδυναμία με 160 έδρες σε μία επτακομματική Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,9% (57 έδρες), με τη διαφορά του με τη ΝΔ να διαμορφώνεται στις 23 ποσοστιαίες μονάδες, κι ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ 12,2% (33 έδρες), το ΚΚΕ 6,9% (19 έδρες), η Πλεύση Ελευθερίας 4,7% (13 έδρες), ενώ στο σενάριο για επτακομματική Βουλή η Νίκη συγκεντρώνει ποσοστό 3,6% (10 έδρες) και η Ελληνική Λύση 3,2% (8 έδρες).

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται, μάλιστα, στο 44% στην εκτίμηση ψήφου στο σενάριο της εξακομματικής Βουλής, πηγαίνοντας στις 164 έδρες.

Παρόμοια εικόνα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνεται και στην πρόθεση ψήφου καθώς το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 41,3%% έναντι 19,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 11,5%, ΚΚΕ με 6,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 4,4%, ΝΙΚΗ με 3,4%, Ελληνική Λύση με 3% και ΜεΡΑ25 με 2,1%.

Στο ερώτημα για την άποψη όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, οι θετικές απόψεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκονται στο 55,8%, για τον Αλέξη Τσίπρα στο 27,5%, για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 36,3%, τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο 41,1%, τον Κυριάκο Βελόπουλο στο 15%, τον Γιάνη Βαρουφάκη στο 16,5% και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο 36,1%.

Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, το 46,7% προτάσει την αυτοδυναμία που θα φέρει μία σταθερή κυβέρνηση, το 24% στέκεται στον περιορισμό της κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας, το 22,4% την είσοδο πολλών κομμάτων στη Βουλή, ενώ μόλις το 4,6% θεωρεί ότι είναι σημαντικό το κόμμα που θα έρθει δεύτερο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση GPO: Στο 23% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου"

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα αύριο, Κυριακή (11/6) και τη Δευτέρα (12/6) με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν"

Συνελήφθη… γιαγιά, που έκοβε την περίφραξη ασφαλείας των γραμμών του ΟΣΕ, στα Τρίκαλα!!!

Έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα στις γραμμές του ΟΣΕ στα Τρίκαλα, αλλά… μυαλό δε βάζει το κεφάλι ορισμένων. 

Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που καταγράφηκε το βράδυ της Πέμπτης επί της οδού Μετεώρων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr εκεί συνελήφθη από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ μια… γιαγιά, να κόβει με τανάλια (!!!) τη σίτα της περίφραξης ασφαλείας της γραμμής. Μεταφέρθηκε στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων ζητώντας να… αφεθεί ελεύθερη αφού δεν έκανε τίποτα κακό και έπρεπε να βρει τρόπο να περάσει απέναντι από τις γραμμές. Και μη χειρότερα δηλαδή…

Εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης περιουσίας και περί της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

trikalavoice

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη… γιαγιά, που έκοβε την περίφραξη ασφαλείας των γραμμών του ΟΣΕ, στα Τρίκαλα!!!"

Ημαθία: Αδέρφια διαρρήκτες με πατίνι έκλεψαν 50.000 ευρώ

Ληστεία με τεράστια λεία πέτυχαν δύο αδέρφια στην Ημαθία, καταφέρνοντας μαεστρικά να αποσπάσουν το ποσό των 50.000 από οικία αλλοδαπής και να το… σκάσουν με πατίνι! Μάλιστα, η γυναίκα κρατούσε τσίλιες και ο αδερφός της ήταν εκείνος που μπήκε στο σπίτι και κατάφερε να κλέψει τα χρήματα.

Ειδικότερα, η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησε στην εξιχνίαση κλοπής, που έγινε τον προηγούμενο μήνα από οικία στην Ημαθία.

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και της αδελφής του, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το πρωί της 24ης Μαΐου σε περιοχή της Ημαθίας, ο άνδρας έχοντας τη συνδρομή της αδερφής του, η οποία επιτηρούσε σε εξωτερικό χώρο για να τον ειδοποιήσει (τσιλιαδόρος), εισήλθε σε οικία αλλοδαπής γυναίκας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενδύματα και ηλεκτρικό πατίνι που χρησιμοποίησαν κατά την διάπραξη της κλοπής.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Ημαθία: Αδέρφια διαρρήκτες με πατίνι έκλεψαν 50.000 ευρώ"

Εκλογές 2023 - Βαρουφάκης: Γελοίο να κατηγορείται το ΜέΡΑ25 για αφισορύπανση

Έντονα αντέδρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πρόστιμο που υποβλήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων για αφισορύπανση.

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, σε ανάρτηση του, χαρακτηρίζει γελοίο το να κατηγορεί κανείς το κόμμα του για αφισορύπανση. Καταλήγει, κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις οι οποίες «μας δυναμώνουν και μας διασκεδάζουν».

Χθες, ο Δήμος Αθηναίων επέβαλε πρόστιμο στο ΜΕΡΑ25 ύψους, 15.900 ευρώ κατηγορώντας το για αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό - αφίσες και φυλλάδια.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει σχετικά πως «οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν τοποθέτηση προεκλογικών αφισών στις οδούς Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ιπποκράτους και Ρήγα Φεραίου, αλλά και εκτεταμένη ρίψη φυλλαδίων και διαφημιστικών εντύπων.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ένα τέτοιο πρόστιμο, καθώς με πρόνοια της Δημοτικής Αρχής, σχετική πρόβλεψη είχε περιληφθεί στον Κανονισμό Καθαριότητας που επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε το 2022 από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Μάιο, είχε ενημερώσει και καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα και τους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές, να σεβαστούν τις προβλέψεις του Νόμου σχετικά με την τοποθέτηση προεκλογικών περιπτέρων στον δημόσιο χώρο, την ανάρτηση πανό, αφισών, γιγαντοαφισών, τη ρίψη φυλλαδίων και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής.

Κατά την προεκλογική περίοδο του Μαΐου, στις λίγες περιπτώσεις που διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου είχε επιλεγεί, καλή τη πίστει, να προχωρήσει σε συστάσεις προς τους υπευθύνους των κομμάτων.

Πλέον με βάση τον Νόμο που διέπει την προβολή κομμάτων και υποψηφίων, αλλά και τον Κανονισμό Καθαριότητας της Αθήνας, οι υπηρεσίες του δήμου υποχρεούνται όχι μόνο να απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες αφίσες, αλλά και να επιβάλουν χρηματικό πρόστιμο για την αυθαίρετη ρύπανση της πόλης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι από τον Μάιο, έχουν παραχωρηθεί ατελώς δημόσιοι χώροι στους οποίους τα κόμματα έχουν εγκαταστήσει τα προεκλογικά τους περίπτερα, καθώς επίσης και 450 στέγαστρα στάσεων για ανάρτηση του εκλογικού υλικού τους».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023 - Βαρουφάκης: Γελοίο να κατηγορείται το ΜέΡΑ25 για αφισορύπανση"

Πάτμος: Συνελήφθη 27χρονος για τον βιασμό 70χρονης

Για τον βιασμό μίας ηλικιωμένης κατηγορείται ένας άνδρας ηλικίας 27 ετών στην Πάτμο. Σύμφωνα με όσα έγιναν επισήμως γνωστά, ο φερόμενος ως δράστης είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντίλι και εισέβαλε τα ξημερώματα της Παρασκευής (01:45) στο σπίτι της 70χρονης, όπου διέμενε μόνη της, και την κακοποίησε υπό την απειλή μαχαιριού.

Ο κατηγορούμενος που εργαζόταν στην ανέγερση-ανακατασκευή παρακείμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργήθηκε άμεσα αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας προσήχθη άτομο το οποίο αναγνωρίστηκε ως ο δράστης, ανεπιφύλακτα από την ηλικιωμένη.

Ο συλληφθείς, που αρνείται όλες τις κατηγορίες, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτμος: Συνελήφθη 27χρονος για τον βιασμό 70χρονης"

Τροχαίο στην Κορίνθου – Τριπόλεως – Αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και «καρφώθηκε» σε ανακριτικό της Τροχαίας

Ατύχημα σημειώθηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του korinthostv.gr, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τριπόλεως, κοντά στη ΒΙ.ΠΕ Τριπόλεως, όταν για άγνωστη αιτία, ο οδηγός του Ι.Χ αυτοκινήτου συγκρούστηκε σφοδρά με το όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απο το Ι.Χ απεγλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός του οχήματος, ενω έχει τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός που επέβαινε στο βανάκι της Αστυνομίας που έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του ΙΧ ηλικίας 79 ετών είναι νεκρός, ενω άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εισέλθει και οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της κυκλοφορίας του κλειστού αυτοκινητόδρομου. Επιπλέον ελαφρά τραυματισμένη είναι η γυναίκα συνεπιβάτης του Ι.Χ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική Οδό διακόπηκε για μια ώρα και δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο στην Κορίνθου – Τριπόλεως – Αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και «καρφώθηκε» σε ανακριτικό της Τροχαίας"

ΝΔ κατά Λινού: Μνημείο υποκρισίας - Θα τη θέσει ο κ.Τσίπρας εκτός εκλογικού αγώνα;

Για «μνημείο υποκρισίας» από την πλευρά της Αθηνάς Λινού, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας ότι στο παρελθόν η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει παρόμοια άποψη με τον Σπύρο Πνευματικό για τους καρκινοπαθείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θέματα τόσο υψηλής ευαισθησίας, όπως οι θεραπείες των καρκινοπαθών, ειδικά τελικού σταδίου, θα έπρεπε να μείνουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη αξία και θα έπρεπε όλα τα κόμματα να απέχουν από διαγκωνισμούς που παραπέμπουν σε πολιτική εκμετάλλευση τόσο κρίσιμων ζητημάτων. Γι’ αυτό και δεν βγάλαμε καμία απολύτως ανακοίνωση για τις δηλώσεις της κας Λινού. Ήρθε όμως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, όχι μόνο να υποστηρίξει την κα Λινού, που λέει περίπου τα ίδια με αυτά που έλεγε ο κ. Πνευματικός, οι απαράδεκτες δηλώσεις του οποίου αντιμετωπίστηκαν όχι μόνο με αποδοκιμασία αλλά και με απόσυρσή του από την προεκλογική μάχη, αλλά να επιτεθεί και στη ΝΔ υποστηρίζοντας πλήρως τις απόψεις της υποψήφιας βουλευτού του.

Κι αποτελεί μνημείο υποκρισίας, η κα Λινού, που μιλάει για ακριβά φάρμακα, να είναι η πρώτη που ξεσπάθωσε κατά του κ. Πνευματικού όταν η ίδια έχει πει τα ίδια. Άραγε ο κ. Τσίπρας που έκανε «σημαία» τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, χρεώνοντάς τες συνολικά στη ΝΔ, θα τηρήσει την ίδια στάση με την κα Λινού και θα την θέσει εκτός εκλογικού αγώνα ή θα τηρήσει, όπως το συνηθίζει, δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Για εμάς, η καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως του σταδίου που βρίσκεται το νόσημά του, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να του προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Κι αν κάτι θέλουμε να αναδείξουμε με την ανακοίνωση αυτή είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και η μικροκομματική εκμετάλλευση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος».

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Με fake news η ΝΔ προσπαθεί να ξεχαστεί η κρυφή ατζέντα της στην Υγεία

«Η κ. Λινού δεν ζήτησε μείωση αλλά αύξηση δαπανών και ενίσχυση του ΕΣΥ για ασθενείς τελικού σταδίου» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Μετά από τρεις θανάτους συμπολιτών μας λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ και την ανατριχιαστική δήλωση του κ. Πνευματικού που αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία για συρρίκνωση του ΕΣΥ και μείωση του κόστους με διαλογή ασθενών, η ΝΔ πασχίζει με χυδαίες διαστρεβλώσεις να πείσει πως είμαστε όλοι ίδιοι.

Ο κ. Πνευματικός, που δεν αποδοκιμάστηκε καν, ζήτησε ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και μείωση δαπανών με διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, ανάλογα εάν είναι σε τελικό στάδιο.

Η κα Λινού ουδέποτε συσχέτισε την περίθαλψη ασθενών ανάλογα με το κόστος θεραπείας. Είπε το ακριβώς αντίθετο: Ότι το ΕΣΥ και το κράτος οφείλει να παρέχει παρηγορητική θεραπεία και στήριξη ακόμα και στο σπίτι σε ασθενείς τελικού σταδίου και τους συγγενείς τους. Ζήτησε δηλαδή αύξηση δαπανών και ποιοτικότερο ΕΣΥ.

Όσα fake news και αν κατασκευάσει η ΝΔ, η αλήθεια είναι πως ο κ. Μητσοτάκης έχει ως κρυφή ατζέντα τη μείωση δαπανών για το ΕΣΥ και την προώθηση ασθενών στον ιδιωτικό τομέα – εάν έχουν να πληρώσουν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την αύξησή τους και την καθολική πρόσβαση όλων σε δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η δήλωση της κ. Λινού:

«Νομίζω ότι χρειάζεται μία αναθεώρηση των όλων πραγμάτων. Στο τελικό στάδιο θα έπρεπε να είχαμε ήδη hospicies και παροχή υπηρεσιών ανακούφισης και ενίσχυσης των ανθρώπων αυτών και των συγγενών τους. Εννοώ ότι ένας άνθρωπος που πλησιάζει στο τέλος του, με υψηλές δόσεις ακριβών αντικαρκινικών πιθανόν να μην μπορεί να σωθεί. Η ποιότητα όμως της ζωής του στα τελευταία της στάδια και η ποιότητα της ζωής των συγγενών του στα τελευταία στάδια του θνήσκοντος ασθενούς είναι πάρα πολύ σημαντικά και αυτό δεν το παρέχουμε σαν χώρα. Αν δείτε, στις οικογένειες των γιατρών -και των μεγαλύτερων γιατρών, θα έλεγα, των σοφών γιατρών- δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας και δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία, δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ κατά Λινού: Μνημείο υποκρισίας - Θα τη θέσει ο κ.Τσίπρας εκτός εκλογικού αγώνα;"

Επίθεση με μολότοφ σε βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/06) σε βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» τέσσερα άτομα με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν έναν υπάλληλο και έναν οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου οι οποίοι συζητούσαν και είδαν ξαφνικά να τους σημαδεύουν. Οι κουκουλοφόροι έβαλαν τους δύο άντρες μέσα στο πρατήριο καυσίμων και στη συνέχεια πυρπόλησαν τα οχήματα που ήταν στο υπαίθριο πάρκινγκ στην οδό Μεγαρίδος.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν ενώ ο υπάλληλος του πρατηρίου κάλεσε την αστυνομία και την πυροσβεστική προκειμένου να σβήσει την πυρκαγιά από τα φλεγόμενα οχήματα. Οι αρχές ασφαλείας εξετάζουν με πολύ προσοχή το συγκεκριμένο περιστατικό και δεν αποκλείουν να πρόκειται για έναν ακόμα «κρίκο» στην αλυσίδα όσων έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στον χώρο των καυσίμων. Στο σημείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Κατασβέσθη πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης επί της οδού Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο Αττικής. Επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με μολότοφ σε βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news